Bylo nebylo...

Autor

Dnes vám povím jeden starý příběh, který jsem si vlastně ani nechtěl vyslechnout. I když se mi díky němu dost věcí ujasnilo, zkazilo mi to pěkně den. A tak si říkám, že vám ho zkazím také. Proč mám být v deprézi jen já.

To bylo tak:

Žil byl jeden český zbrojař, kterému se podařil husarský kousek. Dostal zakázku přímo od americké armády. Vzhledem k tomu, že Američané si podobné věci zpravidla syslí pěkně doma, šlo o malý byznysový zázrak Tento člověk dal dohromady linku, která uměla zpracovávat raketové palivo ze starých západoněmeckých vojenských raket a dělat z něj kvalitativně vyspělejší raketové palivo pro plánované nové americké rakety Minutenman IV.

To jsou ty rakety posledního soudu, které čekají v podzemních silech na stisknutí prezidentského jaderného tlačítka. V současné době jsou tyto rakety už poměrně zastaralé, protože se uváděly do provozu v sedmdesátých letech a je dost pravděpodobné, že by po těch čtyřiceti letech ani nevystartovaly, protože tuhé raketové palivo je sice velmi stabilní, ale přece jenom časem degraduje. Proto Američané zahájili program přezbrojení, kde se staré Minutenmany III měly nahradit Minutenmany IV. Nové rakety měly být o dost lepší, rychlejší, silnější a digitálnější.

Palivo do těchto raket se mělo vyrábět v Česku.

Krátká odbočka… ano, jedna noha americké jaderné triády je (dodnes) jaksi… nepoužitelná. Rakety z podzemních sil nejspíš nevyletí, protože Minutenmany IV stále ještě nejsou…

Když USA do něčeho takového investuje, tak mají spousty naprosto šílených požadavků nejen na vlastní technologii, ale i na zabezpečení. Náš zbrojař si prošel několikaletým martyriem, aby všechno zařídil a jeho američtí zákazníci byli spokojeni. Součástí požadavků bylo, že výroba bude probíhat v areálu, který bude střežit česká armáda a bude splňovat všechny protivýbuchové požadavky.

A tak se stalo, že linka na výrobu tohoto paliva byla instalována ve Vrběticích… Jsou tam volné haly, občanská zástavba je daleko a patří to armádě.

Armáda se zavázala ke střežení podle přísných norem (ploty, kamery, čidla, lidi, apod), ale nesplnila to. My už dneska víme, že kolem areálu ve Vrběticích byl obyčejný plot s dírami bez kamer i bez ostrahy, takže tu a tam nějaký ten houbař doputoval až k budovám uvnitř. Náš zbrojař si na tuto situaci několikrát stěžoval, ale oni tam na ministerstvu obrany mají na všechno čas a také musejí na takový plot udělat řádná výběrová řízení, jinak budou novináři řvát jak píchlé prase o korupci. Tehdy totiž nevláda ta správná eurohodnotná vláda.

Tajné služby mocností samozřejmě nespí. Na Ukrajině se majdanuje, chystá se výpověď pronájmu Sevastopolu Rusům a v temných kremelských kancelářích se scházejí ruské špičky, které vědí, že se NATO blíží k červeným čárám za kterými Rusko bude muset reagovat a nebo ukázat slabost. Kdyby se podařilo zdržet výrobu amerických jaderných raket, to by stálo za nějakou tu operaci. Obzvlášť, když nejde o nic sofistikovaného. Český šlendrián řeší vše. Prostě najdete díru v plotě…

A tak jednoho dne přijíždějí agenti Čuk a Gek. Okázale se předvádějí, ukazují falešné pasy, zapisují se v hotelích na falešná jména, vylákají šéfy firmy Imex Group na jednání, aby ve Vrběticích pokud možno nikdo nebyl… Mezitím přišlo úplně jiné komando, které nainstalovalo pekelný stroj. Nejprve požár, potom výbuch. Ne, Rusové neútočí přímo na „americkou výrobní linku,“ ale na vedlejší sklady, kde vybuchne dohromady asi sto tun munice, ale to naprosto dostačuje. Americká investice je zmařena, Obama později celý program Minutenman IV zruší.

Náš zbrojař od prvního dne obchází všechny redakce i armádní kanceláře a všude vykládá, že to udělali Rusové. Ne kvůli blbým sto tunám munice, ale kvůli zdržení obnovy amerických jaderných sil. Nikdo mu to nevěří, nebo spíš nechce věřit, protože by to znamenalo přiznat, že areál prakticky nebyl střežen i když dohody s Američany zněly jinak. Oficiální výsledek vyšetřování tak zní, že šlo o nehodu.

Pak je dlouhá léta ticho. Mezitím jsou volby, zhoršuje se situace na Ukrajině, pokračují tanečky kolem dostavby Temelína Rosatomem… A to až do roku 2021. Pak je zapotřebí přitlačit českou vládu ke zdi, protože na Ukrajině bude brzy rušno a nejlépe to půjde tak, že jim bude připomenut dávný hřích, ve kterém měl hlavní roli český šlendrián a český zvyk zatloukat, zatloukat, zatloukat. Jednoho dne večer přichází čuč.gen. Koudelka a ohlašuje zkoprnělým politikům, že se vše právě zveřejňuje a vláda nemůže udělat nic jiného, než nastoupit na protiruský kurz, vyhostit ruské diplomaty… a na podzim prohrát volby.

Vláda i prezident chtě nechtě souhlasí a jako bolestné se o lince na palivo pro Američany cudně pomlčí, protože čtyři miliardy dolarů jsou pakatel v porovnání s tím, co brzy budeme dodávat na Ukrajinu a jaká letadýlka si objednáme… Vše se hodí na Čuka a Geka, protože bude lepší, když se v tom veřejnost nebude moc patlat. Stačí, když bude věřit.

A vy už teď víte, jak se ty velké šachy hrají, jak se to zařizuje, abychom byli pevně ukotveni v NATO a proč ve sněmovně (kromě několika výjimek) nikdo o našem členství v Alianci nepípne jediné křivé slovo. Moc másla na mnoha hlavách. Nikdo nechce vysvětlovat, proč mlčel i když od začátku věděl…

Bylo to tak doopravdy? Nevím. Jen vím, že americké Minutenmany IV se dělat měly a nakonec nedělaly. Vím, že v areálu skutečně byla „továrna na delaboraci raketového paliva,“ která vzala za své. Nová je jen informace, pro co mělo být použito hento raketové palivo.

Vím, s čím přišel Koudelka a všichni při tiskovce měli ksichty tak protažené, že jim visely až na zem.

Nechtělo se mi věřit, že by Rusko kvůli trošce munice pro Ukrajinu obětovalo šanci na stamiliardovou temelínskou zakázku, ale kvůli tomu, aby americké jaderné rakety zůstaly v silech i kdyby nastal jaderný konec světa, co je proti tomu jeden reaktor, do kterého stejně budou Američani furt kafrat? To stojí za jednu zmařenou zakázku, ne? Obzvlášť, když Rusko každou chvíli spouští na moře novou jadernou ponorku a americké ponorky Ohio jsou sice velké, ale už také za zenitem. Bombardéry s atomovkami už dneska k cíli nejspíš ani nedoletí… hele, jsou ještě Američané vůbec schopni dostatečně odpovědět na případný ruský jaderný úder?

Druhý sklad už mohl vybuchnout z důvodů, o kterých jsme zde spekulovali dávno… aby se uklidilo.

Ne, neříkám, abyste tomu věřili. Prodávám tak, jak jsem koupil. Ale mně osobně se řetězec příčin a následků „americké jaderné síly – palivo – šlendrián – bumbum – americké mlčení až do chvíle nejvyšší potřeby – následné přitlačení vlády ke zdi – příprava války na Ukrajině“ moc líbí. Dávám si ho do archivu k ostatním verzím a nezapomenu.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (398 hlasů)

Komentáře

že by takový kšeft nechali amíci někomu na druhém konci Země, natož někomu z kolonie

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

...a že mě to ani nepřekvapuje. Pamatuju si, jak stačilo zašeptat Zemanovi a Babišovi cosi do ouška a jejich názory nabraly úplně jiné dimenze. Čína a "Hedvábná stezka" byly tytam, a Putin (návštěva Zemana v Kremlu a jeho trochu nevhodná "lidová" poznámka* o novinářích za zády) najednou největší nepřítel. Říkala jsem si, že takovou otočku bych neudělala snad ani v deseti letech... 

(ve Wuhanu v tom jeli taky Amíci, byla to jejich laboratoř, jak se ukázalo)

* P.S. Tu poznámku jsem našla: 

"Jsou tu další novináři? Novinářů je moc, měli by se likvidovat," reaguje český prezident na počet přítomných žurnalistů.

"Není potřeba je likvidovat, lze je omezit," opáčí na to šéf Kremlu.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (98 hlasů)

Co si vzpomínám, tak Babiš byl vyklepaný, bylo mi ho líto a myslela jsem na nějaký osobní nátlak. Rodina a tak.

Ale Zeman se tehdy držel. Bylo sice po návštěvě. Ale co si pamatuji, snad dobře, mluvil mezi řádky a nenechal se "zlomit"

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (82 hlasů)

Mě tehdy překvapili oba. I Zeman následně řekl o Putinovi "agresor".

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Je to možné, už si to tolik neuvědomuji. Pamatuji si, že jsem hlavně vnímala, že je to pod těžkým nátlakem a předpokládala, že je vyhrožováno (což jsem i chápala, každý máme hranice), ale u Zemana si pamatuji, že jsem to vnímala tak, že se neposr...:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Jo, to ano - muselo to být něco většího, když to rozložilo vládu..., jenomže jsem jim (čučkařům a politikům) nevěřila, že to nebylo vykonstruované. Jak proti Babišovi, tak proti Zemanovi a proti nám všem. Už se třásli na krmelce. (Na Slovensku to byl případ Kuciak, co měl odstranit Ficovu vládu, a povedlo se.) Moje babička vždycky říkala - politika je svinstvo, to neposlouchej.

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Jj, to bylo jednoznačné, že to bylo celé fraška. Už jenom kvůli tomu jak pak začalo vyhošťování a napadání všeho ruského, nenávistné výkřiky, to byl asi jeden z cílů. I když cílem, si stále myslím, bylo také zakrytí nějakých těch kšeftíčků a bordelu, kam nám to zmizely zbraně a munice...

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Tento  příběh, který  nám dnes  Vidlák vyprávěl  je až strašidelně logický, včetně drobných detailů, které do sebe pozoruhodně  zapadají. Všimli jste si,  jak byli Zeman i Babiš  při prohlášení  o Vrběticích  očividně  pod extrémním tlakem a v enormním stresu? Pokud ne, podívejte se, stojí to za to. 

Už jsem se tady mnohokrát zmínil, že se  víc než  deset let  nedívám na televizi. První krok  mého odpoutání se od této ďábelské  mašinky, která způsobuje měknutí mozku  a žere náš  drahocenný  čas   bylo  nesledování amerických filmů. V  amerických filmech  je téměř vždy několik  logických chyb.  No jo, jenže pak se nám tento nešvar - nelogičnost příběhu - promítá i do reálného života.  Vidlák  uvádí několik  příkladů, upozorňuje na to i Mája v  příspěvku v čase 22:46.  Pomyslnou zlatou cenu bych dal   "tvůrcům  příběhu"   za historku,  že po  uskutečnění   teroristickém útoku byly na místě činu nalezeny doklady teroristů. 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

to jako fakt?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Říkám na verzi ach jo, třeba jo. Ale bylo to celé tehdy tak na sílu a tak divné. A tak nedůvěryhodné. A i já mám pocit, že třeba by ten kšeft možná dali i nám do kolonie, ať je bordel jinde, laborky zas jsou na Ukrajině. Ale, kdyby došlo ke zničení, nebylo by snad pro ně tak nesnadné ten úkol přesunout a domluvit někde jinde? 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč současným propagandistům vůbec nevadí, že si ve svých výrocích odporují

Na prvý pohled by se mohlo zdát, že propagandisté jsou tady od toho, aby lidem určovali, co si mají myslet o politicky relevantních věcech a událostech. Není tomu tak. Propagandě jde o něco jiného. Propagandistům je ve skutečnosti úplně jedno, zda vypadají aspoň trochu důvěryhodně, a nijak se nesnaží, aby jejich tvrzení měla nějakou logiku či smysl.

Vezměme jen dva příklady z poslední doby. Ministr vnitra Vít Rakušan tvrdí, že přijetí migračního paktu je dobrou zprávou. Další dobrou zprávou podle něj je, že údajně máme z tohoto paktu výjimku. Tyto dva výroky nejdou k sobě. Proč se máme radovat z toho, že pakt, který řeší evropské problémy s migrací, se na nás nevztahuje? Předseda STAN se nad takovým zjevným nesmyslem ani nezačervená. (Ponechme nyní stranou, že se nečervená ohledně možné nepravdivosti druhého ze zmíněných výroků.)

Během návštěvy u amerického prezidenta trumfnul našeho ministra vnitra v tomto ohledu premiér Fiala. Při jednání dvou světových lídrů ve Washingtonu vyjádřil obavu, že by mohl znovu zažít ruské tanky v ulicích našich měst, tak jako tomu byl svědkem coby čtyřletý capart v Brně.

Kdyby pan premiér aspoň trochu sledoval provládní česká média, dozvěděl by se z nich, že Rusové mají zlikvidovanou nemalou část letectva, zčásti je zneškodněna jejich námořní flotila, dobytí každé vesnice pro ně znamená obrovské ztráty a na jejich vlastním území mezitím slaví četné úspěchy jednotky protiruského odporu. (Uvádím jen informace volně dostupné z našich médií z poslední doby.) Oba světoví lídři mají přitom vážnou obavu, že takto bezprecedentně decimovaná armáda „bude pokračovat dál a ohrozí tak Evropu, USA a celý svět“.

Připomeňme, že v roce 1968 Rusové okupovali Československo ruku v ruce s vojáky Ukrajiny, s vojáky všech pobaltských zemí, s armádami Polska, Maďarska, Bulharska a východního Německa. Co vlastně říká premiér Fiala, když se obává, že vpád by se mohl opakovat? Trpí strachem z toho, že osamocení Rusové, kteří by měli v zádech znepřátelenou Ukrajinu a Pobaltí a kteří by násilím obsadili země svých bývalých spojenců z Varšavské smlouvy, by se opět mohli projíždět s tanky v ulicích Brna. Nejen celý zbytek Evropské unie, ale i Velkou Británii a také Spojené státy by pak nevyhnutelně čekal podobný osud. Od Avdijivky by ruské tanky nakonec dojely západním směrem až někam na Aljašku.

Tvrdí se nám, že NATO si nemůže být jisté svou bezpečností ani poté, co se rozrostlo o všechny bývalé země Varšavské smlouvy, ani poté, co posunulo své základny daleko na východ, takže právě koná ostrá vojenská cvičení na území hned několika bývalých sovětských svazových republik. Jedinou nadějí je, že oba světoví lídři využijí svůj vliv a přemluví majitele a akcionáře velkých zbrojovek, aby pro záchranu demokracie začali obětavě chrlit stále větší kvanta zbraní. Pochopitelně zbraní výhradně obranných, jinak by to nebylo v souladu s našimi nejvyššími hodnotami.

Proč propagandistům nevadí, že hlásají věci, které jsou, velice mírně řečeno, silně nepravděpodobné? Proč jim ani v nejmenším nevadí, když sami sobě odporují? Vysvětlení je jednoduché. Ve skutečnosti nechtějí určovat, co si mají lidé o věcech a o dění kolem sebe myslet. Taková drobnost je vůbec nezajímá. Jde jim o to, aby všichni získali pocit, že je úplně jedno, co si kdo myslí. Jejich cílem je, aby každý usoudil, že zdravý rozum je k ničemu a že snažit se dávat věcem smysl je úkon zcela zbytečný. Ti, kdo mají moc, netvrdí něco proto, že by tomu snad sami věřili, ale proto, že věří, že mají moc říkat úplně cokoliv.

Proto se správný propagandista nezačervená, když tvrdí holé nesmysly. Dobře ví, že právě to patří k jeho práci. Každý, kdo se snaží formulovat věcné argumenty, vypadá pak krajně podezřele. Uvažovat vlastním rozumem je vlastně projev nedostatečného respektu k nejvyšší autoritě. Teprve když si na tohle všichni zvyknou, propaganda vítězí.

AUTOR: Jan Keller

https://cz24.news/jan-keller-bez-cenzury-proc-soucasnym-propagandistum-vubec-nevadi-ze-si-ve-svych-vyrocich-odporuji/

Průměrný počet slepic: 4.8 (132 hlasů)

pěkně mu zpívají. To komoušům vždycky šlo, koneckonců to předvedl i Fiala a Babiš. A už zase všichni zpívají. A přitom už v Bibli je napsáno: "po ovoci poznáte je". No... kdo chce kam...

Průměrný počet slepic: 2.6 (41 hlas)

Rovněž by se nemělo zapomínat na Pávka, národněfrontového Kalouska a plejádu ódéesáků, kteří srp a kladivo vyměnili za straku. Jako větší slibotechny se ukázal(y)-i ti popřevratoví, neboť jejím předchůdcům hrozil § rozkrádání v socialistickým vlastnictví, což byl heavy metal, proti dnešním nezpěvákům viz T. Flus.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

protože nesplňují emisní normu E7

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Keller vynikající jako vždy. Trefný, ironický, výstižný a v tomto případě další smutné shrnutí naší reality. Škoda jen, že se nám všichni ti moudří dobří "kádři" nějak nespojí a nestanou se větší vítěznou silou...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

Syrský prezident Bašar Asad o dokončení ruské speciální vojenské operace.

„Speciální vojenská operace bude korigovat chod dějin, ne jej měnit, ani psát znovu, ale spíše korigovat. Rusko jako silná velmoc odolává západním zásahům do vnitřních záležitostí jiných zemí. Pro mě je úplně jedno, kde Rusko bojuje s globálním terorem – v Sýrii nebo na Ukrajině. Nepřítel je jen jeden.

Rusko posiluje globální stabilitu v politických a vojenských aspektech a dělá to proto, že samo trpělo. Rozpad SSSR nebyl náhlý, vedla k němu cílevědomá práce postavit proti sobě malé národy, které historicky žily spolu.

Vezměme si například jen Krym, který Chruščov přenesl na Ukrajinu. Ruští občané tohoto regionu neusilovali o žádnou nezávislost na Rusku a nacisté se projevili a vyhlásili válku všemu ruskému. A každý ví, že Rusové, Bělorusové a Malorusové jsou si blízcí historií, jazykem, kulturou a že na východě Ukrajiny žijí zejména Rusové. Ale ukrajinští nacisté mají konkrétní cíl.

Amerika aktivně podporovala agresivní nacionalisty již před Druhou světovou válkou, živila je během války a od roku 2004 je využívala prostřednictvím svých zpravodajských služeb k boji proti Rusku. A to není normální. Jsem přesvědčen, že konfrontace skončí vítězstvím Ruska a opět sjednotí bratrské národy. Proto říkám, že Rusko napravuje to, co jiní pokazili.“

Překlad: News Front

ZDROJ: YouTube https://cz24.news/basar-asad-rusko-naprava-to-co-ini-pokazili/

Průměrný počet slepic: 4.7 (100 hlasů)
Trvalý odkaz

Ulevilo by se nám:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (81 hlas)

Marilyn Monroe, to je prostě moje!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

právo veta, aby nás nemohla vést do průseru tahle sketa!

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Fuj, to jsem se lekla (na noc a před spaním...)  😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

To se omlouvám:-)! Je to pro silné nátury:-)!

Tak dobrou noc s představou jak by se nám od "toho" ulevilo:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Bašar Asad by se mi líbil určitě víc... :-))

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

kteří nadměrně pijí, tak mají utkvělou představu, že vidí bílé myšky. Lidě v Česku, kteří "nadměrně pracují" v bezpečnostních složkách mají utkvělou představu, že vidí Čepigu a Miškina. Inu, český národ je a bude bitý za ty svoje absurdity.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

omlouvám se, že jsem nebyl první se svým příspěvkem, ale zato mám tradičně nejblbější příspěvek. A to mně myslím stačí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

měla bordel ve Vrběticích. A když to tam bouchlo, žádná paráda, viníky je třeba hledat v ruských mužících. Naši slavní čučkaři i z ničeho klidně bramboračku uvaří.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

a tak pluji do pr...

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

kdy všechno má svou vadu. V dnech nejistých cítím velkou zradu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Ach jo. Proč si Američané nevzali jen postup a v bezpečí to mastili doma? Nepotřebovali by k tomu armádu ČR a měli vše pod 100 pct kontrolou... Výbuch ve Vrběticích byl jen maskování nějakých páchnoucích kšeftů... 

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Když je něco na figu, svedeme to na Čepigu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Jasněji to už asi říct nejde

Podle statistických údajů, vycházejících z posledního sčítání lidu ve Spojených státech, se nyní k českému původu hlásí 1,4 mil. osob.

V Kanadě žije podle údajů kanadských orgánů 95 000 českých rodáků hlásících se k České republice. V Austrálii žije podle dostupných informací 31 000 českých krajanů. Ve Velké Británii žije na 90 000 českých rodáků.  Z dalších evropských zemích žije dále v Německu (60 tisíc), v Rakousku (55 tisíc), v Irsku (30 tisíc), ve Francii (30 tisíc), v Rumunsku (18 tisíc, na Ukrajině v prostoru Haliče (17 tisíc), v Itálii (15 tisíc), v Chorvatsku (10,5 tisíc).

 Jenom tento výčet ukazuje, že se jedná až o 2 miliony krajanů.

 

Nyní je ve hře, že každý krajan, i ten, který se vůbec v ČR, v ČSFR, v ČSSR, ani v ČSR nenarodil, bude moci získat české občanství, pokud v prohlášení uvede, že jeho rodič, prarodič, nebo pra-prarodič měl naše občanství v minulosti. A bude moci občanství získat i pro své současné dítě. "Krajané", kteří třeba ani jednou nebyli v ČR, kteří třeba ani neumí česky.

 

V USA je zcela běžné, že na provedení srdečního bypassu si Američané musí brát druhou hypotéku, stejně tak na léčbu onkologických nemocí a na další náročné lékařské zákroky.

Proto je zcela možné, že desítky a možná stovky tisíc krajanů z USA začnou využívat tuto nabídku na občanství a budou do ČR cestovat za zdravotní a medicínskou turistikou do českých nemocnic a českých ordinací. Pokud uzavřou cenově dostupné zdravotní pojištění v ČR, potom jako občané ČR budou moci čerpat zdravotní péči v ČR, což pro mnoho krajanů v USA velmi lákavá nabídka. A to především pro starší krajany.

Kromě toho, budou moci volit a rozhodovat o tom, kdo bude v ČR vládnout. Poštovní volba tak má z těchto krajanů udělat armádu voličů Pětikoalice a voliči za to dostanou českou zdravotní péči, což osloví především těch 1,4 milionu českých krajanů v USA. Pokud korespondenční volba projde spolu s novelou o občanství, tak Pětikoalice bude vládnout navždy.

Proto Pekarová prohlásila, že korespondenční volbu prosadí, i kdyby měli ve sněmovně nocovat.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

- klidně bude nocovat ve sněmovně, co jí to udělá..., to není jak ve válce, kam všechny žene. Ona by udělala cokoliv, aby zachránila svoje nově nabyté nezasloužené chechtáky, však sama musí dobře vědět, že tento "zlatý kočár" kolem ní v životě projel jen jednou. Bude fandit třeba nacismu a senilovi Bidetovi, hlavně že to sype.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

nocovala v kanclu taky

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

K tématu plateb/neplateb za péči a její využití v našem zdravotnictví. Tak nějak nevím jak je to s platbami za naše zdravotnictví Ukrajinců už teď? A nedostupnost termínů na vyšetření cca tři měsíce i v Praze... Takže se obávám, že si možná můžeme představit jak by to asi vše vypadalo...?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

nebo ho za vás neplatí stát, tak nedostanete ani aspirin. Naštěstí. Jestli by "rodáci" chtěli lékařskou péči, musí začít platit a Česko by se  stalo velmocí v poskytování lékařské péče..V případě vážných zákroků stačí nastavit délku pojištění. A pak proč ne? Ale je možné, že to Fiala s Pekarovou změní.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

nahlásí se do ČR, zaplatí dva měsíce VZP, stovku do kapsy primáři a jdou na operaci

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

? Takových by bylo, zkuste se nejdřív zeptat na zdravotní pojišťovně, než plácnete... Takhle by šlo už zdravotnictví do kopru před 30 lety...

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

známých mezi doktory a sestrami

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

i když ne tak docela. Ale velké operace vám musí schválit pojišťovna. Přeci nemůžete chtít, aby se šli doktoři pást... Je docela možné, že je v tom obrovský nepořádek, ale ta péče opravdu stojí velké peníze. Měli jsme návštěvu ze zahraničí a zákrok si musel zaplatit ..(nejsem zdravotnický expert - ale třeba JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. určitě je)...

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Ukrajinci dostávají nejen aspirin, ale i operace, které jejich země neposkytuje a dostávali by je i další migranti, kteří by měli příslušný status. Už dnes, jak jsem slyšela, se lidé, kteří  maji být prohlédnuti nějakou moderní metodou, se dozvídají... snad v září, jó, kdybyste byla Ukrajinka bylo by to dříve. nebo školdy pro děti, jak si stěžuje karlovarsko  pro ukrajinské děti jsou, pro české nikoliv... a jde to i bez pojištění a plnění daňových povinností

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Naše mimina, nebudou moci podstoupit drahý lékařský zákrok jen proto, že nejsou dostatečně dlouho pojištěna?

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

roli nehraje, to by to nejlepší léčení měli mít  senioři , ale tak to rozhodně není.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Přivážejí nám v autobusech nemocné chlapy, všichni s věkem přes 50 let, mnozí z nich jsou alkoholici z venkova s rozbitými nosy a s jaterní cirhózou! Není z koho vybírat! Velitel AFU vylíčil na ukrajinské televizi, jak probíhá totální mobilizace podle nově schváleného mobilizačního zákona! Jakmile skončí Evropské volby, tak to vypadá na mírovou misi EU či NATO na Ukrajině!

Ukrajinská televize by měla jásat a slavit, že v USA v americkém kongresu došlo po více než půl roce odkladů ke schválení balíku téměř 61 miliard USD pro Ukrajinu, ale realita je úplně jiná. Ukrajinská média zaplňují místo toho reportáže a rozhovory o velmi komplikované a nedobře probíhající mobilizaci, která vlastně už na začátku nedává příliš velké naděje na nějaké optimistické vyhlídky do budoucna

Ze všech směrů Ukrajiny přichází informace o násilných odvodech mužů na frontu, a to zcela už nepokrytě nestandardními způsoby, jako jsou únosy řidičů na cestě, když jedou autem do práce, únosy mužů během oběda v restauraci, únosy za pomoci narychlo a ilegálně vybudovaných silničních zátarasů, kdy odvodní komisaři vytvoří kolonu aut před silniční překážkou a poté auta prohlíží a vytahují z nich muže pod hrozbou namířených zbraní....

https://aeronet.news/privazeji-nam-v-autobusech-nemocne-chlapy-vsichni-s-vekem-pres-50-let-mnozi-z-nich-jsou-alkoholici-z-venkova-s-rozbitymi-nosy-a-s-jaterni-cirhozou-neni-z-koho-vybirat/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Mike Whitney: TRUMP ZAPRODAL SVOU ZÁKLADNU, aby zabezpečil 95 miliard dolarů pro Ukrajinu a Izraeli

USA: Muž, který nese největší odpovědnost za dar Ukrajině a Izraeli ve výši 95 miliard dolarů, je tentýž, který předstírá, že se staví proti americkým „zbytečným“ zahraničním válkám.

Tím mužem je Donald Trump. Byl to on, kdo s mluvčím Sněmovny reprezentantů Mikem Johnsonem konzultoval obsah balíčku pomoci pro Ukrajinu, a byl to též on, kdo řekl:„Stojím pevně za mluvčím Sněmovny Mikem Johnsonem“, načež dodal, že Johnson odvádí „velmi dobrou práci“, píše se na anglicky píšícím portálu unz.com.

Dobrá práce”? Takže tajně spolupracovat s vedením demokratů na prosazení zákona, který „znovu povoluje FISA špehovat americký lid bez zatykače, zakazovat Tik Tok a plně financovat ministerstvo spravedlnosti Joe Bidena, které už 91 krát obvinilo prezidenta Trumpa, znamená vykonávat dobrou práci? Nebo se za „dobrou práci“označuje fakt, že ani desetník neposkytuje, současný americký režim na ochranu jižní hranice před davy lidí, kteří do země proudí nelegálně?

Otázkou, kterou bychom si měli všichni položit, je, proč se Trump rozhodl zúčastnit se všech těchto podvodů.? Pořád totiž říká, že kdyby byl prezidentem, do dne by ukončil válku na Ukrajině. Pokud to myslí upřímně, tak proč spolupracoval na návrhu zákona, který protáhne válku na další rok nebo dva?

Toto je úsek z příspěvku politického analytika Michaela Traceyho: „Mise splněna. Je dokonáno: Donald Trump a republikánská strana přítomná ve Sněmovně reprezentantů právě dokončila jeden z nejepičtějších podvodů v politické historii, přičemž Trump osobně provedl dosud největší „rozprsk“ ukrajinského financování prostřednictvím svého emisara „čaroděje a mága Mika Johnsona“ (jak ho Trump láskyplně nazývá)“.

Těch 61 miliard dolarů rozdaných v sobotu odpoledne je pravděpodobně dost na to, aby se zaručilo pokračování brutální, nesmyslné zákopové války alespoň na další rok nebo dva. A to vše po stejně dlouhém mediálním ječení, že Trump a republikáni obecně by Ukrajinu nikdy nefinancovali“.

K čemuž Lucy Gabrilová dodává: „Trump mohl kdykoli zabít tento monstrózní návrh zákona, kdyby chtěl, ale neudělal to. Dokonce nechal čaroděje Mika Johnsona jít do televize a tam prohlásit, že se s Trumpem „na financování Ukrajiny na 100 procent shodli“.

Na což Michael Tracy reaguje takto: „Je to všechno velká hra a Trump v ní vzal part, aby zlepšil své politické vyhlídky. Jak jinak byste totiž dokázali vysvětlit jeho výkon v této bezútěšné šarádě? Ví, že jeho návrat do Bílého domu bude vyžadovat významný kompromis s Národní bezpečnosti a sionisty, kteří vládu řídí. Takže bychom neměli být příliš překvapeni, že se dnes snaží získat jejich přízeň.

Ale pro lidi, kteří si mysleli, že Trump je přímý střelec; musí být tohle vše jako rána palicí do hlavy. Aneb jak po sobotním odsouhlasení finanční pomoci USA Kyjevu prohlásila členka Sněmovny reprezentantů M.Taylor Greeneová:“Amerika na posledním místě. To je vše, o čem to je. A to každý den v týdnu“.

AUTOR: Mike Whitney Překlad: Lubomír Man

ZDROJ: https://www.unz.com/mwhitney/trump-sold-out-his-base-to-shovel-95-billion-to-ukraine-and-israel

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Že to není reakce na včerejší Vidlákův článek:-)? Určitě ne:-). Je potřeba se ale po demokraticku vyslovit:-)

Mluvíme o ruském útoku ve Vrběticích, respektive o odhalení, že za dvěma výbuchy na podzim roku 2014 stála ruská rozvědka GRU. O sedm let později, v době, kdy se země vzpamatovávala z nekonečného zimního lockdownu, to premiér Andrej Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček oznámili na dramatické večerní tiskové konferenci v sobotu 17. dubna.

Už dnes si ale každopádně můžeme být jisti, že akce Vrbětice patří mezi nejdůležitější momenty české polistopadové historie. Bez přehánění. Země, která si dvakrát zvolila svým prezidentem otevřeně proruského politika, si najednou dovolila vyčistit ruskou ambasádu, která fungovala jako zpravodajská centrála pro střední a východní Evropu, což sice věděly všechny polistopadové vlády, ale žádná nenašla způsob, jak to řešit. Pohled na kolektivně odlétající ruské „diplomaty“ z ruzyňského letiště musí dodnes v člověku vzbuzovat hrdost.

Zeman, který se zmateně domníval, že pod něj jako pod vrchního velitele ozbrojených sil spadá i policie (nespadá, pochopitelně), v nejlepší tradici ruské propagandy „kdo ví, jak to všechno bylo, ničemu nevěřte“ vytáhl jakousi druhou verzi výbuchu způsobeného „neodbornou manipulací s výbušným materiálem“, což mu prý měla sdělit tehdejší ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Prezident Zeman: „Pokud naopak toto podezření bude vyvráceno, pak z toho vyplývá, že šlo o zpravodajskou hru, která může mít vážné důsledky pro náš vnitřní politický život. Počkejme tedy bez hysterie a spekulací na výsledky vyšetřování a potom teprve rozhodněme.“

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-stastny-obeznik-jak-nas-zeman-chtel-naposledy-prodat-rusku-250441#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)