Když jsme ve válce...

Autor

Když jsme ve válce… – litterate.cz

Ať teď napíšu jakýkoliv článek o čemkoliv, vždycky se v diskusí objeví alespoň jeden komentář na téma Great reset. A pokud napíšu článek o současné ekonomické krizi a válce na Ukrajině, tak se takových komentářů objeví desítky, ba i stovky. Koneckonců, evropské elity proti nám vedou válku, no ne? Ukrajina je jen záminka, covid byl jen záminka, aby bylo možné se zbavit přebytečných lidí, kteří jen zabírají místo. Proto je tady celá ta ekologická agenda. Proto tu máme grýndýl, který nám má sebrat mobilitu, proto posíláme na Ukrajinu miliardy peněz, aby nás pořádně zadlužili, proto nám teď zdražili elektriku, i když ji vyrábíme levně, protože nás chtějí připravit o úspory, pak o práci, pak o nemovitosti a nakonec o všechno.

Všechno se to děje, aby se vyspělé evropské firmy přestěhovaly do USA, aby tamtéž odešli chytří mladí lidé a tady zůstal je skanzen s bruselskou šlechtou, která bude ovládat nevolníky. Sdílená ekonomika není to, že každý něco bude mít a to si navzájem vypůjčíme, sdílená ekonomika znamená, že všechno bude vlastnit nějaká korporace a ta nám to bude za úplatu půjčovat. Za chvíli budeme dostávat henten nepodmíněný příjem, protože naše náklady na život nebudou zaplatitelné… a samozřejmě nás tím budou ovládat, protože někde něco blbě plácnete a hned vám nějaký aparátčík Cemper zařídí ban… tentokrát nejen na fejsbůku, ale i ve vaší bance. Prostě budeme tu mít systém sociálních kreditů, jako v Číně… jen oni ho mají v rostoucí a stále blahobytnější společnosti, my ho budeme mít ve společnosti chudnoucí a stále nebezpečnější.

K tomu nám se chodí ti migranti, že? Ze Sýrie, Afghanistánu, Afriky… a taky z Ukrajiny, kterých je najednou suverénně nejvíc, mají u nás výhody o kterých se leckterému našinci ani nesnilo… ale alespoň jsou pracovití. Do toho nám začíná henta deindustrializace a není to jen nějaká vzdálená hloupost. Oni se tím ani netají, že přesunou všechno smysluplné někam, kde budou levnější energie.

Vynechal jsem něco? Evropské a globální elity vedou válku proti vlastnímu obyvatelstvu. Možná jsem to nepopsal úplně přesně, ale přesně tohle je častou agendou našich diskusí. A jak čas plyne a objevují se stále horší jobovky, tak je to stále pravdivější a zřetelnější.

Jsme ve válce s vlastními elitami… Co s tím?

Už jsem tu v souvislosti s demonstracemi vícekrát psal, že máte jen dvě možnosti. Pokud vidíte situaci podobně jako zdejší diskutéři, tak buď na demonstraci prostě přijdete a překousnete všechny ty principiální nevýhody, které to má. Svolávají nás sprostí podezřelí, nemá to profesionalitu, z pódia promlouvají vedle oblíbených řečníků i různé podivné figury, všichni mají nějaké zájmy o kterých moc nemluví a všichni patří k těm, kteří se do poslanecké sněmovny nedostali. Můžete mít tisíc dalších výhrad – že to jen upouští páru, že je to medvědí služba národu, protože vzbuzuje naděje, které se nesplní, atd, atd. Ale přes všechny výhrady prostě demonstrovat přijdete.

A nebo si počkáte na nějakou lepší akci, svolávanou lepšími organizátory, kteří budou mít lepší menežment, budou to dělat profesionálněji, budou mít lepší plán, lépe nás povedou, budou to lidé mravnější a čestnější, nebudou to jen věční lůzři, kteří ještě nepostavili ani psí boudu, atd, atd.

V našich diskusích stále sleduji kladení podmínek… Ano, já se přidám, ale až tam nebude tenhle, protože to je gauner. Já se přidám, jedině, když tam onen naopak bude, protože tomu věřím a těmhle nevěřím. Já jsem ochoten o tom uvažovat, až organizátoři nahlas budou deklarovat tyto hodnoty a nebo až jiné hodnoty naprosto odmítnou. A jestli se tam miliardář Janeček vyskytne v půlkilometrovém okruhu, tak jdu okamžitě pryč a nechci s tím nic mít.

Spousta diskutérů, kteří mi už dlouho vysvětlují, že jsme ve válce proti vlastním elitám, mi posílají spoustu odkazů na Klause Švába, Bilderbergy, Aspeny, ojroparlamenty, apod, apod, ale zároveň říkají, že nebudou bojovat, protože se jim ty naše zbraně zdají nějaké orezlé. Počkají si, až nějaký zázrak přinese nové moderní zbraně, kterými zatím disponuje jen protistrana. Počkají si na lepší organizaci, lepší řečníky, lepší politiky, lepší vůdce, lepší plány, kvalitnější deklarace…

…a do té doby budou sedět doma, nechají se spořádaně okrádat o všechno, protože samozřejmě vědí, co ten Soros plánuje, ale nic neudělají, protože domobrana je jen banda otrhanců, co používá improvizované metody, které nemají žádnou úroveň. Takže je asi lepší se nejprve nechat obrat, pak znevolnit… a nakonec možná i spořádaně napochodovat do dobytčáků směrem k růžové budoucnosti a o odpor se ani nepokusit, protože na to nemáme zbraně.

Přitom otrhaní vousáči v sandálech porazili nejsilnější armádu na světě. Čím? Odhodláním! Ty staré kalašnikovy tomu přispěly jen trošku. Mnohem důležitější bylo to, že Američané sice měli hodinky, ale Tálibán měl čas. Nerozhodly to zbraně… víc udělalo americké nepohodlí, psychická neodolnost, počasí, vítr, prach, deziluze a afghánská odolnost.

Jestliže to vidíte podobně jako spousta zdejších diskutérů, jestliže si myslíte, že tahle celá válka se především vede proti nám samotným, že naše elity nás chtějí uvrhnout do novodobého otroctví a pilně na tom pracují, tak si prostě nevybíráte. Nemáte právo na nějaké výhrady. Buďto to děláme blbě a nikdo to nedělá líp – pak prostě utečte. Pokud se ale rozhodnete neutíkat a chcete se bránit, tak se lépe bojuje, když jsou lidé pohromadě. A ano, nic lepšího jsme zatím nevymysleli. Umíme se svolat na Václavák bez reklamy České televize. Jestli někdo z vás umí něco víc, tak ať přijde. Potřebujeme dělat lepší demonstrace, potřebujeme dělat nátlakové akce, potřebujeme profesionály, potřebujeme to dělat mnohem lépe. Potřebujeme stávky i generální stávky. Umíte je udělat? Jste k tomu odhodláni? Nic si nepřejeme víc.

Zatím jsme se naučili alespoň to, co děláme. Jestli znáte někoho, kdo lépe svolává, lépe mluví a nebo dělá něco úplně jiného, co přinese větší efekt, sem s ním. Jestli si myslíte, že potřebujeme diskusní think-thank, kde si lidé budou tříbit názory a tím zvítězíme, tak ho založte a provozujte. A jestli to neumíte, nebo vám tam lidi nediskutují a nevzniká z toho žádný přínos, tak je to celé blbost a je lepší, když budete alespoň jednotlivcem na demonstraci. Jestli si myslíte, že potřebujeme nové silné levicové hnutí, které bude mít svojí buňku v každé obci, tak se do toho dejte. Pokud si myslíte, že potřebujeme autentickou pravicovou stranu, tak ji založte. Ale pokud nic nezaložíte, pokud neseženete lidi, pokud to neumíte, tak nechte hloupého opájení se dobrým plánem, přestaňte snít o utopii, která se nikdy neodehraje a raději přijeďte na demonstraci, protože demonstrace existuje, ale vaše horoucí tužby neexistují.

Pokud najdete lepší demonstraci, lepšího pořadatele, lepší organizaci, v lepším čase, tak jeďte tam. Pokud vím, Okamura se 28. října bude vyskytovat v Brně… Pokud najdete někoho, kdo bude umět udělat stávku na železnici, kdo traktorem zablokuje příjezd do Prahy, kdo přiveze fůru hnoje před Strakovku, sem s ním. Teď je doba, kdy opravdu nezáleží, zda je kočka bílá nebo černá, ale zda chytá myši. Máme prostě ty zbraně, které máme. Každý, který teď velkohubě vyhlašuje, že se přidá, až mu zařídíme lepší výzbroj a výstroj, tak ať rovnou utíká a nebo se přidá k někomu, kdo tu lepší výzbroj má. Ale všichni vidíme, že žádnou lepší výbavu nemáme. Buď naše nedostatky vyrovnáme odhodláním, schopností se poučit a chytrostí, nebo prostě prohrajeme. Kdo to není schopen pochopit, ten není součástí řešení, ale součástí problému a nemá smysl s ním počítat.

Potřebujeme roznášet letáky do schránek. Jirko Havle! Připravte je co nejdřív. Ať je můžeme tisknout a dávat sousedům. Potřebujeme, abyste mluvili se sousedy. Potřebujeme proniknout mezi ty, kteří politiku nesledují, ale dostávají likvidační zálohy na energie. Potřebujeme, abyste jezdili na demonstrace, tleskali dobrým řečníkům a pískali na blbce. Naše elity nám vyhlásily válku, chtějí nás připravit o všechno a my jsme jen otrhaná domobrana po sedmdesáti letech míru…

Navíc je dost dobře možné, že prohrajeme. Že si to celé pak někdo ukradne pro sebe, že prostě jen využije situace, vyleze po našich zádech a nakonec nebude k zastavení… nebo se národ stejně neprobudí… Nebo se svět otřese, ale nic se nezmění. Ale za sebe říkám: když už mám prohrát, tak chci mít alespoň srovnáno sám se sebou, že jsem neseděl na prdeli a nekladl nesplnitelné podmínky, zatímco kolem chodili lupiči v nažehlených oblecích a ničili nám životy jednomu po druhém. Proto jsem s Vrábelem a Havlem… prostě bojuju s tím, co je k dispozici. Jestli máte něco lepšího, sem s tím. Organizujte, vymýšlejte, stavte, spojujte, stávkujte, prostě bojujte jak umíte. Jestli nic lepšího nemáte, tak se postavte po našem boku.

A nebo utečte, dokud je čas, předstírejte, že se nic neděje a všechno je v pořádku. Nebo deklarujte své požadavky, díky kterým budete mít důvod nedělat nic a stát stranou, až si přijdou i pro vás. Uvědomte si, že vaše neutralita nebo dokonce poslušnost nebude tímto režimem oceněna. Jen je potěšíte, protože vás o to snáze ostříhají až na kůži. Už s tím začali a s průběžnými výsledky mohou být nadmíru spokojeni.

Pokud si ale doopravdy myslíte, že tohle celé je namířeno proti nám, obyčejným lidem, tak byste měli bojovat s vybavením, které je k dispozici a nevýhody vyrovnávat odhodláním a trpělivostí. Žádný zázrak se totiž nestane. Buď to dáme tak, jak to je, nebo to nedáme a budeme obráni až do mrtě.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (175 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

a kto je vodca tvojej armady v tejto vojne?

nemas sefa, nemas tim, nemas ciel - dost nahovno situacia.

Podarilo sa vam zorganizovat obrovsku demosku 3.9.2022 A? Co dalej clovece?
To bol ciel? toz gratulalok.
Teraz mate dalsi ciel - demosku? A? Co dalej clovece?

prepac vidlaku, ale si jak mantinel. Aj na diskusii u nuly ti vravia, ze potrebujete program, jasne idei, sefa, ciele, strategiu.
Ste schopni zorganizovat velku demosku, potom mensiu demosku potom sa viete pohadat. Ale stale je ten ciel len demoska, ukazat vlade...bla bla bla.

Si dobry textar, ale ako spolok trpite akutnou personalnou nudzou, vycpelosti. Ste ako umiernene zlte vesty vo Francuzku, ktorych cielom bolo demonstrovat. No s Macronom to ani nepohlo a s prehladom dokonca vyhral dalsi turnus v palaci.

Ste tak sirokospektralni, az ste neucinni. Zacina mi to pripominat chlapika, co zhana lod a vesla uprostred puste.

Průměrný počet slepic: 3.6 (36 hlasů)

Meli tam ti zmrdi jen jeden bod programu BABIŠ PADNI a on lehl a byl donucen rezignovat a snaži se ho hodit ted do hladomorny!
VYSLEDEK?
Dav pokřikujich demokracie čumilu se dostal z deště pod okap!
Je tu dalši pokus těch chlivaků,podvedvest SV tj Spolecnost Voličů ta ma znovu o dva dny po 28 demonstrovat proti pry jejich strachu!

TO JE DALŠI SVINSVO!

Ve skutečnosti chtěji jakoby bezmocnou SV vykastrovat a zajistit ignorovani davno se tu presentujiciho programu PNZ
kde chceme zakladni SOCIALNI HODNOTY!
Proč nemaji tito ničemni chlivaci v programu TOTO

Změnu reimu na takovy,ktery nesmi krast dvě tetiny mezd,zajisti možnost kontroly SV nami zvolenych zastupitelů všemi volici dnem i noci ,jinak budou připravovat a realizovat dale vadne zakony typu ZAVŘEME VAM TY VAŠE ŘVOUCI MORDY cenzurou v nami podvodem Parlamentu de fakto odhajlovanem pry dokonce brzy fašismu podobneho Policejniho statu,odblokovani 33 let trvajiciho embarga na Zakon o referendu,odstraněni monopolu na informace pry veřejnopravni ve skutecčnosti soukrome nami placene TV jednoho agenta zn.GŘ,ktery si omotal pry cely parlament kolem prstu a nestydi se po něm vyžadovat z nasich penez miliony pro sebe dokonce se zpětnou platnosti!Zastaveni procesu velkeho resetu tj velke meny a zakazu hotovosti ,v nahradě za nyni rozbijeny kapitalismus ,ktery ma nahtadit ideologie ŠWABISMU!
A TAK DALE!

Lide zvykli ještě z komunismu,že jim vše zajistila strana by dnes chteli ,aby to za ne zajistila jedina osoba tj bud president republiky , nebo pan VIDLAK s demostraci za svobodu s VRABLEM a HAVLEM,kteri se boji naznačit davu ,že ma volat na prvnim mistě PNZ PNZ coz splyne brzy v potebne penize,ktere maji byt už tak zuboenemu davu UKRADENY do mrtě a oni msji dostat tabletku bromu proti strachu?
Merde!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

ale tady ne a tak se dozvidame,že nevi co se ma dit,lze se tedy domnivat,že žadny program a cile se propagovat snad ani po vidlacku nesmi!
Proto aktiviste mohou sice behat s pozvanim na demonstraci,ale je jim zakazano na letaky napsat jeji program SOCALNICH HODNOT ve forme PNZ, na letaky,kde se na demonstraci zve a mnozi je roznaseji do pošty!
Tak se asi musi co nejmene lidi dozvedet co za cile bude muset,chte nechte prosazovat SV tj.Společnost Voličů a zdejsi članky s diskuzi pry maji jit tou lhostejnosti a nemožnosti diskuze nad postulaty PNZ jit nazmar!To je ale rana pic do nohy!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

domnivam se,že když by jste dokazal pochopit v diskuzi obsah jednotlivych postulatu PNZ ,mohl by jste dokonce ve funkci tamniho vaseho fujera vyzvat i u vas k diskuzi a informovat tady nas o čem uvažuji nasi bratri Slovaci a řici,že tady u nas se může fujerem stat každy, kdo nejen pochopi obsah PNZ,ale dokaže i dodat dalši rozsiujici body, neboli dnes už svate postulaty Narodni Zachrany,nebo co navrhujete sam dale!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

už uprostřed té pouště, obvykle již nemůže jít do sportu si koupit kanoi, když tam žádný sport nikde není. Ale není lepší než čekat na zázrak zkusit i zdánlivě beznadějnou věc? Pokud někdo jen tak seděl na hromadě písku uprostřed Sahary tak se tam někde válejí jeho kosti. Pokud někdo zkusil jít, občas došel k vodě. Občas ale je to lépe než nikdy.

Je možné že třeba Havel strategii měl... a,e taky na ní mohlo někde na rubu být napsáno "Made in USA"

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Psi co štěkají nekoušou nebo tak nějak se to říká. Slovem slibotechny nezarmoutíš a bez zubů tvrdej chleba neukousneš.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Se tu jako je tomu hned pode mnou, objevuji komenty,ktere ukazuji na potřebu informovat se o vyznamu obsahu jednotlivych bodů PNZ,kdy jak vite bylo po vysvetleni jen prvniho bodu,narizeno pry režimem zlikvidovat celou diskusi pod DISIDENTY!

To mame i za to bojovat,aby v časea,ktery zbyva do instalace digitalniho koncentraku s nazvem DIA,se nikdo nedozveděl dalsich nejmene 33 let co jsou SOCIALNI HODNOTY a proč nejsou obsazeny v Ustave,kde je hned v prvnim članku instalovana NULA a parlament si odsouhlasil Policejni stat!
Kdovi,zda vůbec tak zmršena USTAVA,ktera nebyla odsouhlašena v referendu a sam zakon o referendu je v embargu a neexistuje,to by mohlo znamenat,že takova Ustava vubec nemusi platit a par poslancu si ji tu kreaci odsouhlasilo pro svoje potřeby rabovani republiky,ktere bude bez konce!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ústavopu si vytírám prdel, jediné co platí je a bude to, co lidi napíšou jako svý potřeby a to se nebude losovat v tombole, to se bude sečítat a konat podle teho. Jinak mi fšichni bozkajtě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Napiš ty body tady.."..jednotlivych bodů PNZ"..
JAK TAM BUDOU NÁZORY , POHLEDY, POPISOVÁNÍ, IDEJE, TAK ĎI TAKY DO PEREDELE.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nebudete muset vědět ani co jsou Socialni hodnoty a ty body,ktery se budete muset modlit tu jsou hned v mem skvelem prvnim komentu a co dalsich pet minut i pro indiany a porozumite jim hned, jak se vam začne motat dale z te ohňo vody kedlubna!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Nemyslím si nic pozitivního o místních blboňích. Gdyž se budou servírovat Schwabovy pacičky a Leynové jednohubky, stoupnou si eště do fronty. No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pod vedenim NULY se vse maže a i tu smazalo vysvetleni PO LOPATE, kdo a proc jim krade dve třetiny platů,jak to napravit co požadovat a Adolf NULA jim to maznul a oni tam u neho se v houfu kakofonie motaji a nesmi se to dozvedet!
Maji na mozku ponravy strejdy Adolfa NULY a ten je k lizu nepřipusti i kdyby zalohy na SOCIALNi Hodnoty byly 1OO OOO měsične a dupy jim tam primrzly už teď k divanum!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

pan Vidlák to velice srozumitelně popsal v tomto článku. Klidně si čekejte na lepší podmínky, lepší vedení a nechte se zatím zotročit. Je to Vaše volba. Jsme v situaci, kdy máme na výběr pouze ze dvou možností: buď budeme bojovat s tím, co máme a ledacos překousneme a budeme mít naději na vítězství a nebo se necháme jako poslušné ovečky bez odporu nahnat do zkázy. Já volím tu první možnost.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Musíte si uvědomit, že se budete muset nastěhovat do 1+ nic, jíst jídlo placené potravinovými lístky. Auto mít nebudete, dovolenou mít nebudete. Všechny cizácký internotový blbiny zmizí. A dostanete rovný důchod jako jiní, páč nebudete umět dokázat čím ho máte podložený. Vydržíte to?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal jsi
Přitom otrhaní vousáči v sandálech porazili nejsilnější armádu na světě. Čím? Odhodláním! Ty staré kalašnikovy tomu přispěly jen trošku.
Zdá se mi, že tady leží klíč k celému textu. Je třeba pochopit, z čeho pramenilo jejich odhodlání.
1. měli jasný cíl
2. byli jednotní
3. mohli se opřít o obrovskou historickou tradici
4. budoucnost žen a dětí, kteří na ně čekali doma byla jejich motivace, za kterou byli ochotni umírat
5. pevně věřili, že na jejich straně stojí Bůh, který nedovolí, aby zvítězili nevěřící psi

Mám jednu otázku. Kolik z výše uvedených bodů je možné aplikovat na dnešní společnost, kterou voláš do boje?

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Oni mali hlavne svoju "infrastrukturu", svojich ludi v kazdej dedine, prostrednictvom ktorych mohli organizovat siroky odpor.
Niečo ako komunisti v 48-mom. U nas ziadna alternativa nicim takym nedisponuje a trva desatrocia, kym sa take nieco vytvori. Pozrite na sorosa, ten svoje mimovladky tiez nevytvoril za tyzden, aj ked mal bezodný mesec na ich financovanie.
Kto chce spravit revoluciu, musi mat najpv pokrytu svoju infrastrukturu a to sa neda ojebat, inak to bude iba bezzubych demonstracii, ktore vyprchaju do stratena.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Z Vašeho názoru musí mít elity radost. Jen více takových lidí, kteří raději nic nedělají, protože nejsou zbraně, není vedení a tak to stejné nemá cenu, a vítězství je jejich. Již velmi brzy. My musíme bojovat tak, jak umíme a s tím, co máme. Ty demonstrace nejsou bezzubé. Vláda má strach, tak se snaží nás oblbovat. Jinak by přece neplýtvala časem. Zmiňujte důležitost sjednocení, to je velmi důležité a je třeba ho podpořit. Vládě se povedlo nás rozeštvat, rozdělit. My naopak musíme ulamovat hroty, sjednotit se, podporovat se. Ideálně bychom si měli i pomáhat. Pokud se sjednotíme tak, jak jsme se sjednotili na jaře 2020 v šití roušek, tak vítězství máme jisté. Osvěta je výborná. Rovněž je třeba, aby lidé neměli pocit, že jsou osamocení jako poslední voják na bitevním poli, že jsou prostě na to sami a že jednotlivec nic nezmůže. K tomu slouží diskuze. V aplikaci Telegram je skupina Covid Logika a má i svůj chat, kde se diskutuje. Není to o ničem. Je podpora, která nám dává jistotu, že na to nejsme sami, že nás je hodně. Na Facebooku jsou pod názvem Covid Logika Revival. Je třeba cokoli dělat, snažit se, vytrvat navzdory neúspěchům, chybám. Pořád je to lepší než nedělat nic a čekat, až si nás elity najdou a poslušně se jim podvolit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Když nam tu pry Adolf NULA prave to na čem mazakkuje a směje se nm všem do xichtu jaky jsme blbci wa on je borec!

Proč tam neda diskuzi nad postulsty planu elity SV na Programu Narodni Zachrany a chce dale,aby jsme byli olupovani o dve třetiny platů!
Je to pravdw nebo ne?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

To je přece jasné. Stačí si položit otázku: Co nám všem hrozí? Odpověď na tuto otázku dostala tolik lidí na Václavák na obě zářijové demonstrace. Nás by měla sjednotit společná hrozba a společný nepřítel. Neochota Fialovy vlády řešit současnou energetickou krizi dostává naši zemi do bankroty a samozřejmě i nás všechny. Nelze nevidět stále se zvyšující ceny a stále více krachujících podniků. A co na to náš hlavní Signalista? Prý nemůže pomoci podnikům. Řešení je jednoduché, známe ho všichni, kteří nejsme zaslepeni, psal ho i pan Vidlák v jednom ze svých článků. Navíc se nás Fialova vláda ze všech sil snaží zatáhnout do války proti Rusku. Obě hrozby, hrozba bídy i hrozba války jsou dostatečné důvody ke sjednocení. Máme i společného nepřítele. Buď se společně zachráníme a nebo společně padneme do bídy a otroctví. Současná vláda nechce řešit krizi. Potřebujeme vládu, která tu krizi řešit chce. Stačí naslouchat odborníkům. Současná vláda byla a je k jejich hlasům hluchá, musí odejít, jinak všichni padneme do bídy, a to nechceme. Dobrovolně neodejde, je třeba jí k tomu pomoci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

NEMYSLÍM SI, ŽE VÍTĚZSTVÍ NĚČEMU POMŮŽE, PÁČ NIGDO NEVÍ CO JSOU POTŘEBY VŠECH.
Na čem se gdo sjednotí?
K čemu je diskuse, gdyž z ní neplyne žádné řešení?
Co má být tím řešením?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Rusko před 30 lety opustilo Afghánistán. Ve vleklé válce ztratilo život 15 tisíc mužů
15. 2. 2019

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

V Afghánistánu bylo Rusko???!!!😉

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

V článku
Kreml v pátek potvrdil snahu rehabilitovat sovětskou armádu za invazi do Afghánistánu v roce 1979. Zároveň vpád prohlásil za „internacionální povinnost“, v níž vojáci prokázali nejvyšší profesionalitu, statečnost a sílu ducha. Prohlášení vydané při příležitosti 30. výročí odchodu sovětských vojsk z okupované země podepsal prezident Vladimir Putin.
„V těžkých podmínkách a daleko od domova vojáci i civilní specialisté čestně plnili svou povinnost a hájili zájmy vlasti,“ citovala z prohlášení ruská tisková agentura TASS. V dokumentu se dále píše, že veteráni afghánské války se i v současnosti aktivně účastní života země a společnosti a zachovávají věrnost bojovému bratrství stvrzenému v Afghánistánu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Je to proto vy hm,hm ,aby jsme byli i jim vykastrovsni a zapomneli naš program Narodni Zschrany?aaayaaayáaáaáalaáá
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.3 (7 hlasů)

v diskuzi,ktera tu nesmi exitovat bo přijde NULA,že vse co vas koment požaduje obsahuje značka kvality PNZ a nema cenu to ignorovat!Šidlo v pytli nelze utajovat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Znamená to, že nemáme už nikdy dělat nic? Koukat do zdi na namalovanou tečku? Nikdy nebudeme mít dopředu většinu z toho co píšete... jestli vůbec něco

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Vidlák měl u sebe Havla a ví odkud bere Havel a Vrábel peníze na demonstrace.
Ale nepoví, tají to.
Ptal se Gogo i ještě někdo a Vidlák nic.
Ptal se i Starý kocour, který se pohybuje v branži a ví, že takové ozvučení něco stojí.
A nic.
Prachy asi nesmrdí, to bude tak.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

Najdete si rozhovor Vrábela a Martiny Kociánové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Zeptejte se radeji, kde berou penize neziskovky a žadejte vy zly diversanti aby stat pesunul ty miliardy dane mnohym neziskovkam vniveč na podporu tem Vrablum a Havlum,kteři zacinaji de fakto reprezentovat SV,jimiž jsou sami členy, tj lid pod tribunou,ktery bude muset brzy pochopit,ze misto DEMISI je treba volat PNZ,PNZ coz splyne ve volsni penize potrebne nejen pro Socialni hodnoty,ale i PRO,aby zbytečne neziskovky nevykradaly naš rozpočet za souhlasu chrobalive vlady a takovych jako jste vy!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Anno z KSH, elity musí mít z Vás radost! Jen řešte peníze, a ještě hodně takových řešitelů a budeme všichni řešit každodenní přežití. Budeme v bídě a budeme se bát zvednout hlavu a otevřít pusu, ze strachu, že nedostaneme najíst. Vláda vede naši zemi do bankrotu a nás spolu s ní. Bída a závislost je jistou cestou k otroctví. A to naše vláda chce. Navíc se snaží nás zatáhnout do války proti Rusku. Vrábel, Havel, Okamura a jim podobní se snaží nás zorganizovat v odporu proti bankrotu a válce, do kterého nás žene vláda. Dokud bude Fialova vláda u moci, tak nás bude táhnout do bídy a války. Každý, kdo má kousek pude sebezáchovy, nemá klaply na očích a aspoň trochu přemýšlí, musí vidět, že nejvyšší prioritou je hrozba bídy a války. To pochopí i chytré malé dítě. Když už chcete hlídat peníze, tak buďte spravedlivá a začněte se zajímat o čachry vlády a jejich lidí. To by se mělo vyšetřovat hned po řešení krize. A bude to tolik hnoje, že se dále už nedostaneme. Anno z KHS, zřejmě Vám uniklo, že si poslanci (většina z nich je podporuje současnou vládu) odhlasovali zvednutí platů, ty se zvednou senátorům i vládě. Zatímco nám, běžným občanům rostou pouze ceny. A tito lidé mají ještě tu drzost radit nám, kteří se propadáme do bídy, jak šetřit. To by Vás mělo naštvat. Není to výsměch nám, obyčejným občanům? Není to plivnutí do tváře nám všem? Není to pořádná facka do tváře nás všech? Jestli nás toto neprobere, tak už nic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

A já to neřeknu a neřeknu... Protože byste mi to stejně nevěřili. 

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

teď není čas řešit, kde kdo vzal peníze a kdo má větší zásluhy a podobně. Je existenčně nutné táhnout za jeden provaz. Musíme odložit veškeré spory, nesympatie, odpor, prostě vše, co nám vadí. Janečka opravdu nemusím, stejně jako Skálu, ale přesto jim budu tleskat, protože teď není čas si vybírat, zda se mi někdo líbí nebo ne. Důležitá je jediná věc: kdo skutečně chce zajistit levnou elektřinu, levný plyn, zachránit náš průmysl i naše zemědělství před bankrotem a spolu s tím i sami sebe. Za tím je třeba jít. Není na výběr. Vlastně je. Za druhá možnost je pád do bídy, bankrotu, otroctví, strachu. Nevím, jak vy, ale opravu o tu druhou možnost nestojím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve skrze s články souhlasím, ale dnes asi poprvé z toho necítím co z těch předchozích. Společensko-politické změny obvykle přichází ve 2 variantách a to při volbách nebo při revoluci anebo v extrému po válce. Nepamatuji si, že by někdy demonstrace cokoli zásadního změnily. Nechci od nich odrazovat, ale sáhněte si do paměti a svědomí; demonstrace nějakého názoru vyžaduje velmi vyspělou sebekritiku těch proti kterým je demonstrováno. V tomto případě se však již několik let demonstrace míjí svým účinkem. Podal Babiš demisi po masových demonstracích za jeho vlády, tuším v létě 2019? Kolik tam bylo lidí? určitě desítky tisíc. Okamžitým výsledkem byly snad jen kosmetické změny, dlouhodobě snad ovlivnily další volby, kdy tak nějak prohrál, ale ... Vezmeme-li to světovým prismatem, tak ve Francii vesty taky mnoho nedosáhly, zemědělci v Holandsku nebo AfD v Německu. Vždy bez valných úspěchů ... a jít metodou malých ústupků jako za Rakouska Uherska? Změnu přinesla bohužel zase až ta válka (v tomto případě světová). Co tedy čekat od demonstrací? Odklon od Bruselu? Změnu energetické politiky? Hospodářskou ukázněnost a racionální nakládání s veřejnými prostředky, ačkoli se to nepovedlo ani jedné vládě? Dle mého názoru (a akceptuji, že ostatní jej třebas nesdílí, ale berte to jako jiný názor k zamyšlení) jsme opět na začátku - volby nebo revoluce. Moc bych si přál aby to byly ty volby, kdy lidé otevřou oči a budou chtít ten "normální" život, kde osvícení zvolení zástupci budou postupně narovnávat pokroucené mechanismy. Změna po volbách je asi utopie a reálnější je ta revoluce, ale ani ta revoluce nemá jak přijít. Ještě není tak zle, aby kritická masa lidí byla dost naštvaná a chtěla radikální změnu. Pořád je dost těch, kteří létají na dovolené, kupují nová auta; ta elektrická … byli jste teď někdy v obchodním domě? Slyšet „to je drahé“ sice je, ale stejně ty nákupní tašky jsou dost napěchované. Válka s elitami není vůbec cítit. Opět si sáhněte / sáhněme do svědomí, kdo z nás se opravdu omezuje?
Ještě není tak zle! Ačkoli ten pád z mrakodrapu asi započal ale stále při pádu říkáme ostatním v mezipatře „ještě je to dobrý“ ...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Havran (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byly doby, gdy se jezdilo na motorce bez přilby, v autě bez pásů a na kole v trenkách. V hospodě se normálně hulilo a mamy se staraly o děti, né o psy. Netlačí kočárky, sbíraj howna, i na to jim režim dává zadarmo sáčky. Že gdyž se zdraží pívo, že padne vláda. Vnímáte tu bezmocnost a odhodlanost blboňů plnit jakékoliv příkazy a nechat se za to spořádaně perzekuovat?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Havran (neověřeno)

Trvalý odkaz

Válku s elitami opravdu začínáme cítit. Vše je výrazně dražší, lidé dostávají likvidační faktury za plyn, elektřinu. Hodně lidí si půjčí a myslí si, že se to přežene a zase bude lépe. Proto ty plné nákupní tašky. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, nelze nevidět, že spousta firem krachuje. Co chcete vidět více? Až budeme v bídě, bez práce, nebudeme mít ani na to, se dosyta najíst, budeme mrznout a mnozí z nás přijdou o střechu nad hlavou a budou někde mrznout společně v lepším případě na ubytovně, v tom horším venku? Až bude zaveden sociální kredit? Až nám budou moci zablokovat za "nevhodné chování, názory" nejen YouTube a Facebook, ale i nás bankovní účet? Potom bude pozdě. To bude vítězství elit. Pokud jim ho chcete dopřát, tak je to Vaše volba.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nějak se mi to maže dřív než dopíšu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Na množství nehledím.
Nepřítelem může být člověk sám sobě. Nepotřebuje k tomu vladaře.
Stejně tak vzájemně nepřátelská může být i společnost. To se pak plebs může udemonstrovat třeba k smrti. Zvláště když je populace ve svém zájmu i nezájmu rozdělena na staré a mladé, závislé a nezávislé. Další skupiny netřeba jmenovat dopodrobna.
Jsem přesvědčen, že nebýt demonstrací, nebylo by ani těch kosmetických úprav v cenách energií. Vydělali na tom i CHVILKAŘI. Třicátého se chystají na Václavák poděkovat Jindrovi a spol.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A tohle vy nevíte!? Pak doplnit informace!!!

Napsal uživatel dexx (neověřeno) dne St, 19. 10. 2022, 11:23
V Afghánistánu bylo Rusko???!!!😉

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A čeho jste schopný vy, zbytečného nicneříkajícího bla bla bla...

Ste schopni zorganizovat velku demosku, potom mensiu demosku potom sa viete pohadat. Ale stale je ten ciel len demoska, ukazat vlade...bla bla bla.
Si dobry textar, ale ako spolok trpite akutnou personalnou nudzou, vycpelosti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš stejne padl jak to demonstranti chteli,nemel a stale nema PNZ program Narodni Zachrany!Ono totiž demokracie čumilů žijici v blahobytu dostane brzy po inflaci,pry hyperniflaci a navrch valku!

K tomu to směřuje pote co si koupite elektro auto či kolobežku a nebudete do ni mit levny proud a krome toho pekne nasmolite dolar,ktery visi na nafte!
Vite vůbec,co vlastne chcete dokazžete to formulovat?
My z SV a to všichni tu budeme muset chtě nechtě prosazovat ,aby si nami volene formace daly do programů postulaty PNZ jinak je my spolecnosti volicu volit nemusime !
A daame si inzerat ,že dobře platici splečanost SV hleda nove zastoupeni ,ktere si program PNZ dokaze dat do svych kravskych rozhledů!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák to opět famózně sepsáno!
Jsou tady bohužel lidé (a je jich pořád ještě značně), kteří by se raději nechali ostříhat až na kůži. Hlavně ti, kteří jsou schopni a ochotni hledat na tom dobrém jen všechno špatné. Kteří si raději nechají pod svým zadkem všechno ukrást, než aby ho zvedli, a nevidí, že se tahle celá válka vede proti nám samotným, protože nemají na to a nechtějí něco vidět, protože nikdy jim nic nedocvakne. Budou čekat a doufat v lepší zítřky, které nikdy nepřijdou. Ti lůzři, kteří s námi manipulují (traktorista, elektrikář, učitel...), a kteří se chtějí postarat hlavně o sebe, čekají na každou pochvalu zpoza našich hranic a udělají pro ni cokoliv, klidně obětují i svůj národ (ani ne tak svůj jako už jen náš, protože náš národ neupřednostnili za celý rok ani jednou). A jak správně píše Vidlák - dělají to proto, aby nás připravili o úspory, pak o práci, pak o nemovitosti a nakonec o všechno. Tak to prostě je a nemůže to změnit žádné kdákání na zdejším smetišti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

„Jsem Děčíňan.“ Bojovník za jez hájí mandát ANO ve městě, kde bydlí jen krátce
DNES 11:55
Zdroj: https://decinsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/soud-politicka-turistika-deci…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Šokující informace. Útok NATO na Jugoslávii měl začít jinak. Orbán dal svolení, aby se to svět konečně dozvěděl
V souvislosti s bombardováním Srbska v roce 1999 se na světlo dostala zcela nová informace. USA žádaly po Maďarsku, aby v roce 1999 vojensky napadlo Srbsko. Dosud tajnou informaci zveřejnil srbský prezident Vučić na základě svolení maďarského premiéra Orbána. Důvodem bylo Kosovo, kvůli němuž tehdy NATO Srbsko bombardovalo a zabilo přes dva a půl tisíce civilistů.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Michprdovské (de)monstrakce měly jeden jediný a jasně formulovaný cíl: odbabišovat vládu. Na tomto se naprosto všichni jejich účastníci zájezdu — do posledního libodemo demonstráta stojícího na Letné v poslední řadě — shodli. Kdyby michprdi k požadavku na odbabišování přidali požadavek třeba na odstavení našich jaderných elektráren ve jménu sv. Grýndýla, sešel by se jim tam demonstrátů zlomek, a to pouze pokud by ten den měli kliku na počasí a přiklusavší Klus jim přitáhnul svoje fanynky.

Vrábelovsko-havlovská (V-H) iniciativa má široce rozpřaženou agendu od požadavku na demisi vlády, přes požadavek na snížení cen energií po požadavek na ukončení války na Ukrajině. Troufám si tvrdit, že 95% lidí v tomto státě s V-H požadavkem na snížení cen energií naprosto souzní a podpořili by ho. S požadavkem na demisi vlády může souznět odhadem 50% lidí. A s požadavkem na ukončení války na Ukrajině prostřednictvím vzdání se části jejího území Rusku může souhlasit tipuju tak 20-30% lidí. Průnik těchto množin je určitě menší, než pokud by se V-H soustředili jen na ceny energií. Toť můj pohled na věc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Vidláku, myslím si, že dříve se to dělalo tak, že na hrad se poslal posel s listinou, gde byly napsány kapitulační požadavky a potřeby. A datum gdy se má hradní pán vyklidit a odevzdat majetek. A gdyž né, že do určité hodiny to jenom platí, že pak bude vynesen v zubech nebo kopí do žumpy. V obleženích se mezi tím strojily plány a strategie jak toho z co nejnižšími náklady dosáhnout. Tyto plány byly tajné a vědělo o nich jen pár lidí, keří to vedli. Cárat se pod hradbami v době vyjednávání se trestalo, páč pradleny nadávaly, že z hradeb padaj samá howna a gdo to má porád prat.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Politolog a orientalista Jevgenij Satanovskij upozornil izraelského novináře Alexandra Waldmana na globální změnu cílů a úkolů velké bitvy se Západem, včetně na Ukrajině a zdůraznil, že bitva je nyní vedena minimálně o celý kontinent.

„Lidé se mě tady často ptají na SVO: «A jak dlouho?» V zásadě, pokud mluvíme o strategickém cíli prezidenta posunout NATO zpět na linii z roku 1997, tak to bylo v prosinci. Možná to tak bylo i na začátku SVO, ale v určité chvíli se vše najednou dramaticky změnilo. Dnes je jasné, že naším cílem je úplná deamerikanizace Eurasie. Americké vojenské základny, americká letadla, americké jaderné bomby by v budoucnu neměly zůstat od Lisabonu po Tokio a Soul. Jinak nebude život. Jinak budou moci kdykoli situaci vyhodit do povětří,“ objasnil politolog.
https://www.pokec24.cz/politika/od-lisabonu-po-tokio-satanovskij-oznami…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě nejvíc sere ten bruselskej socialismus, kdy se zase vracíme k plánovanému hospodářství, ale plánuje se uplně na piču. Díky grýndýlu si hodláme rozkurvit totálně ekonomiku. Dále, čím budu tmavší, tím budu zasluhovat víc respektu a pomoci, čím budu víc ženská, tak to samé. Ještě by bylo dobré, aby se mi líbili stejnopohlavní jedinci. Hezky to vyjádřil Terry Gilliam, když se prohlásil za černou lesbu. A já vůl se jako na potvoru narodil jako bílej heterosexuální chlap. Mě tahle dekadence západu sere fakt fest.

Ale nemohu jít demonstrovat s lidmi, jako např. Keliška, kteří si myslí, že by bylo dobré s ohnutým hřbetem jít škemrat k Putinovi o levný plyn. Viděl bych to tak, že hodlám jeden chomout vyměnit za jiný.

Už jsem to tady psal dřív, myslím si, že si musíme pořádně nabít držku. Zatím jsme pouze lehce propleskáváni. Teď budu sobeckej a asi pár lidí naseru. Já to hodlám z povzdálí sledovat. Nás, lesáků, se moc nějaké krize netýkají. Teď jdou energie nahoru jako sviňa, díky tomu jde cena dřeva nahoru taky jako sviňa, takže ti, pro které děláme, nás mají z čeho zaplatit. Topení víceméně za dáčo, teď toto klofu v trenkách a tílku, krbovky hezky popraskávají a hřejí. Ale chápu, že mnoho lidí je dnes v těžké situaci. A změní se to tím, že nakopeme držku bruselu.

Já bych chtěl, aby prozřel západ, ale rozhodně nechci se stát vazalem toho sráče Putina. Takže sorry jako, ale 28. půjdu do hospody.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Si všimněte, že na tomto webu je dost prorusky a antibruselsky smýšlejících lidí. Já jsem protiruský.

Když půjdu ke konkurenci, která je protiruská a probruselská, tak tam budu taky za lumpa. Jelikož jsem protibruselský.

Pamatujete ten večerníček, jak tam zaznělo: "mě nemá nikdo rád, se mnou si nikdo nechce hrát"?

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Představ si, že ti hnijou střeva, za 5 měsíců musíš umřít a jedinej operatér je putin. Co ty ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)