Objektivní skutečnosti nejsou na naší straně

Autor

Objektivní skutečnosti nejsou na naší straně – litterate.cz

Krátký válečný úvodník:

Sice jsem napsal článek o demonstracích, ale asi se dnes bude hlavně přetřásat henten raketový výbuch v Polsku. Ukrajinci samozřejmě obviňují Rusko, ale první fotky spíše ukazují na raketu protivzdušné obrany, která se „zatoulala“ nad Polsko.

Zelenského kancelář už vyzývá NATO do války… není divu. Rusko včera spustilo nejmasivnější útok na ukrajinskou infrastrukturu od začátku války. Použili rakety Kalibr, které už od dubna nemají a Ukrajina je vypnutá ještě mnohem víc, než předtím.

Já si myslel, že ruské útoky na infrastrukturu přestaly v reakci na nějakou dohodu, ale ono to vypadá, že Rusové nechali Ukrajince přisunout nové transformátory a teď jim je zase rozbili…

 

A teď už dnešní text:

Dneska to bude pesimistické. Proč? Inu, protože se Fiala udrží u moci. Tím pádem nebude mít žádný důvod jakkoliv korigovat svoje destruktivní vedení této země. Vláda bude mít jedinou starost – jak zamaskovat problémy co nejdéle. Jak je co nejdéle přesouvat na ty, co se nemohou bránit. Tohle je moje pesimistická varianta. Když se vláda se udrží u koryt.

Maskovací činnost jim jde poměrně dobře. Změnili metodiku počítání inflace a šup, zase to hodilo nějaké peníze na ušetřených protiinflačních dluhopisech. Přečtěte si u Vlka, stojí to za to. Dále pak různě lítají po Evropě, fotí se s různými Leyenovými a tvrdí, že není důvod k obavám, protože plynové zásobníky jsou plné, máme hentu kapacitu na plynovém terminálu v Holadnsku, prostě všechno je super, fronty na banány ještě nejsou, zatím jen na zubaře…

A to je první objektivní skutečnost. Tato vláda ví, komu slouží a čeští občané to nejsou. Ale druhou objektivní skutečností je, že ještě to hóóódně moc lidem nedošlo a nebo jim to vlastně nevadí a těší se na tu sdílenou bezemisní budoucnost. A třetí objektivní skutečností je, že jsme o dvě demonstrace pozadu s nějakým konkrétním návrhem řešení.

Na první demonstraci dostala vláda ultimátum. Do 25. září podat demisi, jinak se osmadvacátého sejdeme a přijde nátlak. Vláda demisi nepodala a zjistila, že se nestalo nic. Zeman dostal petici za odvolání vlády, přičemž přání demonstrantů nevyhověl… Václavák byl plný, ale odvahu k zablokování dopravy v Praze to nikomu nedodalo. Nikdo nepřivezl před Strakovku fůru hnoje. Poslanecké kanceláře nezažívají žádný nával rozhořčeného lidu. Nikdo nenamaloval Černochové na domovní dveře znak Renaultu.

Největší nátlak zažil náš premiér (tuším) v Otrokovicích před supermarketem, kde se dozvěděl, že je zmrd. To bylo všechno. Zbytek sil se rozpustil v neshodách.

Pesimistická varianta je, že to takhle bude pokračovat… Jsme dvě demonstrace pozadu, obě byly menší, než ta první. A nemyslete si, vláda má samozřejmě naprosto přesné informace o počtu účastníků. To policejní auto s hentou kamerou na rozpoznávání obličejů tam bylo. Většinu z nás mají i ztotožněné. Povedzte mi Kefalín… když si Blyštivý Péťa vynese počet účastníků demonstrací do grafu, co uvidí? Že je to nižší! Kurva Halík, je to nižší. To znamená, že to směřuje k nule a ne k milionu. Zároveň tam také vědí, že se v tom plácáme jako Chvilkaři – požadavky by byly, ale žádný nátlak. Zatím jsme se jen přitlačili navzájem.

Máte ještě kapacitu na zítřejší demonstraci přijet? Tak prosím přijeďte. Je to vlastně první nátlaková akce. Naši pravdomluvní novináři by měli vidět, jak vypadá dav pod jejich okny. Měli by se podívat, u kolika lidí se jejich objektivní zpravodajství minulo účinkem. Já se tam ale tentokrát bohužel nedostanu, protože se také někdy musím živit prací a dohnat resty, které jsem za sebou zanechal v září a říjnu. A ani na tu další demonstraci 26.11. se nedostanu. Stejný problém. Zabijačková sezóna mě zatím živí mnohem víc než psaní blogu a zima má konečné množství víkendů. Také jsem vám slíbil knížku a pokud ji chci dostat do tisku co nejdřív po Novém roce, musím pro to něco udělat.

Jsem v kontaktu s organizátory, Láďovi pošlu alespoň nějakou zdravici pro vás, co jste neochabli a budete tam. To samé udělám i o týden později u Jirky Havla.

Zpátky k pesimismu. Jestliže nám Péťa zůstane v křesle, tak je dost možné, že Babiš ani nebude mít co v této republice přebírat. Kde nic není, ani čert nebere. Ano, můžete dělat sociální dávky a zároveň nadhodnotu likvidovat inflací… a říkat, že digitální měna a nepodmíněný příjem nemají alternativu. Ale to předpokládá, že bude fungovat alespoň něco. Že tu zůstanou alespoň ty nadnárodní korporace a energetický vlastník českého státu ČEZ. Předpokládá to, že korporace získají všechno a trochu se podělí., protože je levnější lidem platit, aby nedělali bordel, než je vraždit. Oni pak mají tendenci se bránit…

Jenže, jestli to takhle půjde dál, tak si vlastně dovedu představit, že se jednoho dne probudíme, a bankomaty nebudou dávat vůbec nic, nepůjde elektřina, nikdo nebude vědět, co se děje, nikdo se nikam nedovolá a pak… pak se nebudeme bavit ani o digitální měně, protože při hyperinflaci je to vlastně jedno.

K této variantě stačí jediné – že všechno zůstane, tak jak to je. Válka na Ukrajině může pokračovat ještě dlouho… na obou stranách je ještě dost zbraní i jatečného masa, česká energetika bude nadále živit německý průmysl, naše peníze dál potečou na kanóny pro Zelenského, ceny energií budou likvidační, exekutory nikdo nezastaví, bude se propouštět ve velkém… a než se národ vyburcuje, bude už pozdě. Co si vezmete na těch, co nestihnou před hněvem lidu utéct? Nic.

Ano přátelé, existují dokonce ještě horší věci, než digitální měna a nepodmíněný příjem. Třeba totální rozvrat. Doba, kdy neplatí žádné zákony ani pravidla. Masová nezaměstnanost a bída… doba, kdy člověk z hladu sám sebe prodá do otroctví.

Stačí to nechat, jak to je. Stačí, aby proti Fialovi nepřišel žádný dostatečný tlak. Stačí, aby se čekalo až na volby za dva a půl roku. Stačí, aby mu nikdo nepodkopl židli. Stačí, aby si v klidu bačoval a smál se nám do očí. Stačí, aby se nezvedla mlčící většina. Těch sto tisíc aktivních stačit nebude. Buď nás bude na demonstracích přibývat a nebo prostě bude Fiala vládnout bis zum bitterem Ende.

Co se dá udělat, abychom měli alespoň šanci se tomuto scénáři vyhnout:

Jednak se musí ukázat, že jsme jen nestrašili. Musí se ukázat, jak je to doopravdy s tím plynem a zásobníky. Musí se ukázat, jak doopravdy vypadají ty zastropované ceny. Musí se ukázat, jak je to s nezaměstnaností. Už se to blíží, ale v tomto měl děkan Ševčík pravdu – lidem se rozsvítí, až budou mít doma tmu.

Takže nespěchat.

Kdo můžete, jeďte na tyto dvě demonstrace. Když už je to svolané a stálo to kupu vašich peněz… Ale pak si dejme voraz. Na první demonstraci jsme se svolávali dva měsíce, tož si dejme i dva měsíce na svolání nové. A zastřešme to. V posledních dnech přibývá projektů na záchranu republiky jak hub po dešti. Nejen Vrábel a Havel mají projekt. Další projekt dělá třeba iTrikolóra. Jen ať je dělají, ať jednají, ať vymýšlejí řešení.

Ale pojďme se za dva měsíce sejít na jedné velké demonstraci, kam přijdou všichni. Už víme, že se zkoušejí různé cesty a někdy to nejde dohromady, ale co už. Pojďme se všichni sejít někdy koncem ledna nebo začátkem února na jednom velkém pódiu, kam se vejdou všichni a každá skupina ať tam má svoje dva, tři zástupce. Přiveďme tam české podnikatele, oslovme Druláka, přitáhěme ty dvě Amazonky ze senátu… Mluvme o této demonstraci dlouho dopředu. Musí být tak velká, aby dodala odvahu k nátlakovým akcím. Musí být taková, aby se Fiala vyděsil jako tenkrát na začátku září.

A ten mezičas věnujme práci s mlčící většinou. Jestliže umíme přijet do Prahy, tak také umíme zajít za sousedy nebo vylepit nějaký leták. Když se sejdou peníze na zaplacení pódia, jistě by se za to dala zaplatit i nějaká reklama v libtardím tisku – peníze jim nesmrdí. V září jsme se dokázali svolat. Pojďme intervjukům ukázat, že jsme se naučili oslovovat i ty, kteří na fejsbůk nechodí. V tomto ohledu je zima na naší straně.

Držme si na to nějaké korunky. Abychom mohli sáhnout do kešeně, až se to bude blížit.

U nás je to většinou tak, že každý náčelník má velkolepou vizi, ale většinou není nikdo, kdo by kvůli ní telefonoval lidem, lepil plakáty, sháněl peníze, chodil na přednášky, objížděl republiku a sháněl přívržence. O vize bych se nebál, pojďme dělat ty malé kroky, bez kterých to nepůjde a do kterých se nikomu nechce, protože se to podobá práci uklízečky. Děláte děláte, nikde to není vidět, nikdo vás nepochválí a ještě vás seřvou, proč je tu takový binec.

Moje pesimistická varianta je jednoduchá – Fiala zůstane u moci. A tak to bude, pokud nezvedneme ze židlí ty, kteří o nás nevědí, protože nečtou na fejsbůku. Tak to bude, pokud demonstrace nebudou růst, pokud vláda neuvidí rostoucí jednotu a organizovanost. Tak to bude, pokud jim neukážeme odhodlání.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A nie len tam.
Len tam medzi inymi clankami – USSteel Kosice dava cast svojich zamestanancov na 60%, pac pre ne nema pracu.

Poslanecka snemovna CR sa rozhodla sa nehrat na diplomaciu a nazvala rusky rezim teroristicky. Cize, len tak medzi nami, ktokolvek pojde z CR do Ruska, bude musiet pustit poriadny chlp, aleze poriadny, pac rus kludne radsej necha nemcom v ruke kluce od kohutikov s plynom v kotlinke, ked s cesi spravaju takto na sposob IV. Cenova skupina.

Nasledne nam dopadne raketa do PL – javi sa ze je to S300 z PVO divizie v Kamenke z UA .
Cele to nabera na obratkach. CR si vybrala cestu stekajuceho mopslika. Tak ako je UA pouzita ako kladivo na Rusov v rukach amikov, tak CR je pouzia ako rukavice na spinavu pracu.
Jedno I druhe sa po pouziti odhodi.

K tej rakete v PL len tolko, ze kedysi na jar leteli kludne pianko nepovsimnute rakety z UA az hen do Chorvatska. To uz zavanalo kvalitou PVO na urovni ZSSR v case ked im pristal nemec na cervenom namesti.

OK – povedzme, ze NATO nebolo tak celkom pripravene. V tom case. Ale cil maju psonci vojnu v podstate za humnom, 100km od ich hranic lietaju kalibre a muskaty, psonci sa pripravuju na vpad do UA abo BY, a … nepovsimnute im tam padne raketa a zabije traktor aj s traktoristom???

To by som si teda na mieste psonkov poskrabal zatylok a polozil si otazku, ci mame zabezpeceny vlastny dvorcek pred tym zlym rusom. Bo s takouto poslkou PVO bude za chvilu bez svetla a tepla i Varsava.

A ked jeden cital tie mentalne vydobytky v diskusii ako ze urobime bezletovu zonu na UA a ze 100 stihaciek zautoci naDonbas a bude po rusovi, tak ma ten konkretny jedne pocit, ze obyvatestvo je tu uz schopne zmagorete na to, aby sa islo laskavo a k tomu dobrovolne nechat zomliet niekde na vychod, aby USD nepadol na hubu.
Zatial sa v Turecku zisli velki chlapci aby si nastavili pravidla hry. Po tom co si pokecali a zjavne sa nedohodli sa ponorila UA do tmy. A Bidet nahle ochorel.
https://t.me/swodki/191107

Trosku ma pobavil clanocek o tom, ako sa uz pomaly deli 300mld USD zabavenych aktiv ruskej CB. Medvedev len nonsalantne opacil, ze ked sa toto zrealizuje, tak zopar aktiv v principe rovnakej az vyssej hodnoty zapadnych korporacii pojde opacnym smerom.
A do tejto mentalnej urovne zapadu zapada aj clanocek o zdochnutom konovi Kadyrova, ausgerechnet v CR. Bloomberg len tak konstatoval, ze … vsetky tie majetkove sankcne veci lietaju v dost velkom pravnom vakuu.
EU si bude musiet dat viac zalezat, aby vyhrala UA, pac ak nie, tak sa v naslednych platbach clenske krajiny smerom k Rusku poriadne ohnu, pac za blbost sa plati.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Mám doma dvoukilovou Jorkšírsku (teriéra) a pořádného vlčáka. Vlčák váží přes 30 kilo, tedy asi 15x více než ten prcek. Jorkšírka na každého agresivně štěká a chce pokousat i traktor, co jede okolo. Několikrát se zakousla návštěvě do nohavice. Problém byl, že si toho návštěva nikdy ani nevšimla. Návštěvu většinou požádám, ať alespoň dělá, že se bojí. Jorkšírka má jinak trauma, že se jí nikdo nebojí a někdy z toho i zvrací.
Vlčák je celkem v pohodě, leží před boudou a hlídá si svoje granule. Jorkšírku a okolí má na háku. Když mu na ty granule nékdo cizí šáhne, tak mu ukousne ruku. Prostě příroda. Tak mne napadlo, že ty dva přejmenuju. Tý uřvaný Jorkšírce budu říkat Jano. Černochová je moc dlouhý. Ten vlčák je jasný. Tomu budu říkat Vladimíre Vladimiroviči.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Yorkšírce můžete říkat "Janče" (obě jména v jednom). Jako byla Anče v pohádkách, ale tady by to mohla být Janče.
Je tam jeden velký rozdíl. Vaše yorkšírka bude jistě přitom všem spouštění hrůzy roztomilá.... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Jasnym důkazem je,že zde nezajisti diskuzi nad PROGRAMEM ZMĚNY legendarni značky PNZ,ktery se Veliky Bociann nedozvi a tedy to prosere a presidentem nebude! aaaa
A to,že odhlasoval rusakum jejich satanisticky stat,aby pomohl banksterum při instalaci hesla vlad.neomarxistu typu NEBUDETE NIC VlASTNIT A BUDETE ŠTASTNI a teprve TEMNO zpusobi na Ukrajině poznani kam letaji rakety Ukrajiny možna darovane Polskem,no bacha na to Polsko už raději nepoušti k hranici ani jedno sve letadla a tak nepotřebuje vlastni PVO a vše co mělo darovalo UK tak ta se spletla a odstřelila a za ně přesnou trefou Polsku traktorovou vlečku! áaaaaaaa
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Pravě jsem zachytila ŽIVĚ projev psna doktora Rajchla! Je na POKECU 24 a padla jsem mu do naruče štěstim !! Aáaaaaasssssssssáaaaapaaiaáa
Jako prvni politik v republice tam řekl POZOR POZOR!

Kdyby mi voliči řekli co mam dělat UDĚLAM to!!!
No je tu už SV tj Společnost Voličů a nic nesstoji v cestě nebot jen ona ma PNZ tj Program Narodni Zachrany,zajmů,poteb a Socialnich HODNOT!!!aááassssss
Dala jsem to tady ve zkratce jako navrh,ale bude tomu pan Reichl rozumet ,když tomu 33 let nerozumi NIKDO z našich pr. zastupitelů a on se tady mezi nami neobjevi,aby jsme mu to objasnili a on je prima ečnik to pak da ostatnim jako svůj progrsm a zkusi s potebami svych voliů vyhrat volby,anebo kvůli ohlupovani tim zlosbivym GŘ TV republikovym ohlupovatelem zpitomělych voličů,kterym se krade teď všechno a oni za to tleskaji to bude zase kotel!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Ten tvrdil,že je vysazen pro dělniky,ale ti mu uplně zmizeli,nebot očividně si neprostudooval důkladně strejdu Marxe a nevi kde udělal chybu dělnici se stali pry Středni třidou s zmizeli a tedy beze zmény režimu NIKDY nemžou znovu vzniknout a to co se dnes za ni považuje bude zlikvidovano ,aby se splnilo heslo vlady NEBUDETE NIC VlASTNIT a budete šastni!
Funkcionsřska klika KSČM se stala buržoasii a zskazala mu byt presidentem ,nedali mu ani svoje hlasy,aby mohl kandidovat potopili ho a tak to vidite všicni,že velkou stranu topi dale i s nim a mala strana se tu už mezi nami stydi objevit,aby jsme ji vysvětlili jak se dostat zpět do parlamentu,nebot funkcionařska buržoasie mu děla ze strany KSČM jen a jen sračku a nechce SV voličče ani vidět jen slyšet na demonstracich,ale tam z nich ma neomarxisticka vlada piratů tahajicich za sebou fialovou okurku jen giga prču!

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Toho doslova přatelskeho a neškodnehp milovnika čerstveho vzduchu vyhodil odvedle pan ADOLF z wrby ,aby se aspon tady malokdy mohl objevit, propagovat vliv kysliku a jak provadi honitbu jezevců svym skvělym automobilem monstrem 4x4 ,když se mu objevi ve světle jeho mohutnych reflektorů!
Teď je vedle po něm shaňka a lide hledaji, kde je!Pozdě solidarita je tam v prdeli!
Na rozdil ode mě,která tam byla jako pan HUS i s postulaty pravdy upalena na fleku ,nebot pravda umira v republice jako posledni,když všecky prachy budou SV voličum ukradeny a ti knedlici co budou z nich protestovat dostanou od policejniho statem ještě k tomu jelita na shrnute hbety!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Mstiteli Středni třidy,ktery ji nyni svym protestem nyni reprezentuje,aby ukazal jak mu režim svymi triky zničil živobyti a ted mu odmitl splacet dluhy dokonce pry nespravedlivou vypovdi jeho provozovny,protože už prý i soudy jsou pod vlivem vlady,ktera nejen,že nechce změnu sveho gsngsterskeho režimu a planuje zničeni a okradeni celych milionů malych a strednich podnikatelů našich domorodců vadnymi inkvizičnimi a exekunimi zskony,které nikdy nepůjde opravit beze změny toho proklateho neomarxistickeho režimu zla,ktery se trikem podivnych soudů dostal k moci a nyni chce všechny své voliče vyrabovat zabit nedostatkem elektriky a tepla a tim maji vzniknout nemoce a znemožnit i volbu presidenta,ktery by spravedlivě rozsekl ten giga neomarxisticky bordell piratu!,Ti za sebou tahaji fialovou okurku chtěji,aby jsme konzumovali ponravy a chrousty s mletymi kobylkami misto bifteků,ktere chtéji sami sežrat a maji už ve svem nazvu jen ZLOČIN!
Chtějme jako občane nase teplo,světlo a zastaveni vylupovani našich platú a penzi o dvě třetiny a ta uboha třetina ma pry byt zničena inflaci,hyperinflaci a valkou!

MiRU ZDAR PRO VŠECHNY
dokud tady ještě ta cukernička pana Šefvidlaka funguje a režim zla satanistů ji nezlikviduje už planovanou cenzurou!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Ve čtyři ráno bývám taky takhle chytrý. To jsou ty křišťálově čistý myšlenky. Ale lepší je, druhý den je nečíst. Ešče lepší je, je nepsat. Už klasici to říkali.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Prezient Biden:"Existují předběžné informace, které to zpochybňují," řekl Biden novinářům na otázku, zda byla raketa odpálena z Ruska. "V souladu s trajektorií je nepravděpodobné, že by byla vypálena z Ruska, ale uvidíme."Tři američtí představitelé uvedli, že předběžná hodnocení naznačují, že raketu odpálily ukrajinské síly na přilétající ruskou raketu uprostřed drtivé salvy proti ukrajinské elektrické infrastruktuře. Úředníci hovořili pod podmínkou anonymity, protože nebyli oprávněni věc veřejně diskutovat.Ukrajina má stále zásoby zbraní bývalé sovětské a ruské výroby, včetně raketového systému protivzdušné obrany S-300.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

mají teda hodně bídnou protivzdušnou obranu. Ukrajinci vypálí jednou a hned zásah! Asi by se do tý války radši neměli montovat 😂

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by jako vážně měli mít PVO, která chrání traktor někde uprostřed pole? Chtělo by to trošku přemýšlet než něco řekneš.

Průměrný počet slepic: 2.3 (17 hlasů)

jako spíš psal 😁 Chtělo by to trošku přemýšlet, než něco napíšeš!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

sancta simplicitas

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Pokud nějaká raketa přelétá hranice, automaticky musí být považována za hrozbu. Nevíš jestli spadne na traktor nebo sídlo vlády nebo rafinérii. To že jí PVO nezachytila je průser za kterej budou u pšonků padat hlavy.
Jak psal kolega výše, mlátí se jim to kus od hranic, takže by PVO měla být v plné pohotovosti.

Jestli to ale třeba není tak, že polská PVO je na Ukrajině a pšonkům nic nezbylo?

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

nad chápání Anonyma. Proto se s ním do hlubších rozborů nepouštím, plavu jen tak na hladině 😁

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Ne, tak to vážně nefunguje. PVO chrání centra.

Pokud by můj nepřítel měl PVO chránící celou státní hranici (obrovský prostor), tak bych se zaradoval, protože by mi bylo jasné že na ni pálí ohromné množství peněz, které nemůže použít na jiné věci.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

se neválčí, mamlasi 😁 Ale to je buřt, já to použil stejně jen jako popichnutí páč mě baví, jak rusofobové při jakýmkoli neúspěchu kvičí 😂

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Ale přes celou hranici můžou létat rakety :)

Budu se opakovat: zamysli se něž něco napíšeš.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

páč chceš mít poslední slovo, nic jinýho v tom není 😁 Teď ještě nahoď "nějaky argumenty by nebyly", případně odkaz z Wikipedie!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opakuju protože pořád říkáš nesmysly :)

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Já právě házím perly a jelikož ty seš ne úplně nejostřejší tužka v tomhle penále, umřeš v nevědomosti 😉

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, neházíš. Házíš něco jiného.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Kde a kdy jste sloužil u PVOS?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by VlastimilČech (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cítím ad-hom :)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

A co zbylo nám? A šli by lidé v případě nutnosti za ten zbytek bojovat?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-cnn-nato-raketu-sledovalo-vede…

Vida, vida, jak je NATO schopné a ochotné chránit své členy před raketami.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

To, že můžu něco sledovat ještě neznamená, že tomu můžu zabránit, matko.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

A raketami si hrály malé děti a ona jim zabloudila.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

To snad někdo říkal matko?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

To vyplývá z kontextu. Jestliže potřebují výcvik, tak zbraně neovládají a jednají s nimi neodborně jako malé děti.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-online-raketa-jez-zasahla…

16:18
Ukrajinští vojáci se zúčastní výcviku v Česku
Výcvik ukrajinských vojáků v České republice by se měl do konce příštího roku uskutečnit v pěti čtyřtýdenních turnusech, každého se může zúčastnit až 800 vojáků. Na dnešním zasedání souhlas s pobytem a výcvikem vojáků vyslovila vláda, jak oznámila ministryně obrany Jana Černochová z ODS. Návrh předloží oběma komorám Parlamentu. První cyklus se uskuteční letos. Celkové náklady na výcvik v ČR se odhadují na 975 milionů korun.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Můžu si tu kříšťálovou kouli někdy pronajmout?

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

Takže žádný příslušník armády se nesmí účastnit cvičení, protože by tím přiznal, že je neschopný :D

Matko vy perlíte.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Modlím se hrozný Perune, aby to necvičili tady u nás za kopcem! Už chápu, proč denně potkávám v marketu víc Ukrajinců než Čechů v branném věku. Oni tady cvičí na Doupově. Ale ty zbraně a munice určitě odjede s nimi. Co asi zbude pro naše vojáky? A co zbude pro nás záložáky?
Pokud mě paměť neklame, okupanti přitáhli buď ze západu nebo ze severu. Ve třicátým osmým a v šedesátým osmým taky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, souhlas a 10 slepic, pokud by to šlo... jenže:
Demoliční pětiválec ke každé demonstraci zorganizuje protidemonstraci. A Ukrajinců, kteří ji podpoří, je zde dost, protože jim bude zdůrazněno, že je to i za ně a za jejich podpory.
Na vesnicích žijí jistě statisíce potenciálních "našich" demonstrantů, kteří ale urgentně řeší čas a peníze, ale také pro ně z různých (nejen časových a finančních) důvodů složitou cestu do ucpané Prahy, kterou navštěvují tak jednou za "uherský rok". Starší v sychravém počasí to nezvládnou - představ si třeba busem cestu tam, 2-3 hodiny v Praze a pak "nějak" zpět... Možná by nebylo od věci zorganizovat nějakou vzájemnou výpomoc, třeba "jedu autem a mám dvě místa volné" a zaplatit si část nákladů, aby to bylo výhodné pro všechny. Jenže to asi půjde jenom mezi známými, jinak to vyžaduje důvěru a jistotu, že nevezete někoho na výlet nebo na protidemonstraci. Lze také čekat, že vrchnost "nezaspí" a dopravu do stověžaté ve správnou dobu stíží, jak to jenom bude moci (nebudu radit, sám byste jistě vymyslel několik fint, jak třeba na hodinu-dvě zablokovat dálnici atd.).
A mnozí, když vidí, jako se to celozápadně řítí k zmaru, propadávají beznadějné skepsi a přesvědčení, že z ČR stěží vytvoříme ostrůvek demokratické, svobodné a pronárodní deviace. Nelze je nechápat. Také tomuto duševnímu zmaru propadávám a vám mladším nezávidím. Jenže také mám děti, vnoučata... a strach o jejich budoucnost. A to je silnější, než strach o život vlastní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

A proto krom té celkem logické skepsi a snad i nedůvěře by se "mělo" (zase pan Mělo by se…) demonstrovat v hojném počtu a slyšitelně tam, kde každý daný občan pobývá. Alespoň v rámci okresu. Tisíce malých ohníčků může spíše zažehnout potřebný plamen. Jedna pochodeň toto zatím co sleduji moc nezažehla a když, brzy pohasla.
K tomu zkušenost žlutých vest, že když na cestu se dám, nesmím sejít z cesty ani se ohlédnout, doku cíle nedosáhnu. A protože pochybnosti a lhostejnost k druhým mají velkou sílu, jedná se téměř o božský úkol.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Už to říkám dlouho:
dost bylo Prahy! Stejně jako v devětaosmdesátém je nutno získat nás na venkově. Už neumíme obsadit rozhlas jako z Hitlera! Už neumíme obsadit televizi jako za Brežněva!
Necjme Prahu Pražanů a my se sejděme tady v regionech! Sto lidí v Karlových varech je víc, než sto Varáků v Praze.
Když se v okresním městě sejde sto demonstrantů a v krajském městě tisíc demonstrantů, musí si toho místní všimnout. Dokonce i ti voliči Pentaklanu , kteří zjara budou zírat na faktury ČEZ a INOGY jako Fiala na Zelenskyho. "Ale tolko nemám, pán velkomožný." "Zaplať, nebo tě zničím!" Serhiji, trhej!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Prinášam mier a preto ostreľujem civilné objekty, aby všetci umrzli, deti, ženy aj dôchodcovia. To vám už nie je ako Vidlákovi hlúpe obhajovať? Veď sú to normálni ľudia, nie vojsko.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

právě že to naprosto chápu! Na druhou stranu, úplně mi unikají duševní pochody lidí jako ty, Anonym nebo Cz. Přičítám to celkový degeneraci Západu, ale úplně jistej si nejsem!

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Ak je degenrácia nechcieť aby rakety dopadali na sídliská a civilnú infraštruktúru uprostred zimy, tak OK. Ale nespomínam si že by mi v kostole niekedy hovorili, že mám bezhlavo vraždiť nevinných, asi som len nedával pozor.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

aby Ukrajinci ostřelovali nevinný polský zemědělce! Strašný, tohle 😁

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Ukrajinci zámerne a plošne začali bombardovať poľské mestá? Naozaj nechápem čo je vám také smiešne. Milióny ľudí bez tepla a vody sú vtipné? Viete mi nejak racionálne vysvetliť prečo je kobercové bombardovanie civilnej infraštruktúry zábava? RU armáda si vylieva zlosť z vlastnej impotencie na civiloch. Neudržíme mesto, vyvraždíme civilov, neuchránime ani blbý most, vyvraždíme civilov... náramne vtipné.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

lítají řízky. Když si Ukrajinci zvolili politický vedení, který je zatáhlo do války, tak holt si to odsírají. Podobně jako Češi v osmatřicátým. Spíš mě zajímá, Luptaku, jestli si uvedomujes, že Ukrajina zaútočila na členský stát NATO, tudíž na nás? 😂

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Zatáhlo do války? Rusko tu válku začalo. Rusko nelegálně obsadilo Krym. Rusko nese odpovědnost.

Tohle obviňování oběti je nesmysl.

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

že souvislosti jsou mimo tvý chápání. Z tvýho pohledu nelegálně, z mýho legálně a pokud se nedomluvíme, vyhraje silnější. Takže já. Svět funguje podle svých zákonitostí a je mu jedno, že ňákej Anonym je mimo 😁 Časem vlítnout Rusové i sem a můžeš pak kňučet u kamínek, jak je svět nefér. Je potřeba vnímat odlišnost názorů a zkoušet to vykomunikovat. Chápeš co píšu?!?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Pokud mi ty dáš přes hubu a pak budeš plácat něco o tom že je potřeba chápat odlišnost názorů tak se ti taky každý vysměje. Jsi prostě agresor a tak s tebou bude jednáno.

Samozřejmě se můžeš odvolávat na právo silnějšího a můžeš se dokonce považovat za silnějšího. Ale jak říkáš, svět funguje podle svých zákonitostí a ukáže se, kdo je silnější a kdo ne.

Podle současného vývoje na UA je v situaci RU vs NATO celkem jasné, že právo silnějšího není na straně RU :)

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Pokud mi ty dáš přes hubu a pak budeš plácat něco o tom že je potřeba chápat odlišnost názorů tak se ti taky každý vysměje. Jsi prostě agresor a tak s tebou bude jednáno.

Samozřejmě se můžeš odvolávat na právo silnějšího a můžeš se dokonce považovat za silnějšího. Ale jak říkáš, svět funguje podle svých zákonitostí a ukáže se, kdo je silnější a kdo ne.

Podle současného vývoje na UA je v situaci RU vs NATO celkem jasné, že právo silnějšího není na straně RU :)

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Libyi a Syrii - jsou to nepopiratelně vojenské agrese, kdy byl jedním státem přepaden stát jiný - spousta zabitých, totálně rozvrácené státy. Pokud je vojenská agrese špatná ve své podstatě, musel byste tvrdě odsuzovat USA, Francii a další, kdož se na tom podíleli. A požadovat jejich odsouzení a následné válečné reparace. Stejně, jako to děláte u Ruska. Pokud vám přepadení výše uvedených států nevadí a považujete to systémově v pořádku, ale u Ruska v té samé situaci dostávátě hysterické záchvaty antiruské nenávisti, jste jen ubohý pokrytec , nebo mozek vymytý propagandou - nebo přímo placený propagandista. **Takové nuance, že Írák zcela určitě s USA nesousedí, stejně jako Libye s Francií, už ani neřeším.......

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)