Odpovím si sám

Autor

Odpovím si sám… – litterate.cz

Včera jsem ve svém článku položil řečnickou otázku, kdeže to máme tu podnikatelskou třídu, která by teď v nouzi vystoupila a zachránila národ? Kde jsou ti kapitáni a motory pokroku, kteří by teď převzali odpovědnost, zachránili republiku z nejhoršího a postavili se do čela neúprosného pohybu dějin?

Nebudu zastírat, že jsem na dnešní odpovědi nepřišel sám. Od včerejšího rána jsem byl jak telefonní ústředna a už dlouho mi na vidlácký mail nepřišlo tolik reakcí. Tož to berte tak, že můj dnešní článek je symbióza úvah mnoha lidí. Vlastně jsem měl do nadpisu napsat: „Odpovíme si sami…“

Takže… kdeže to máme tu podnikatelskou třídu? Nemáme, milé děti. Žádná podnikatelská třída už tu není. Kamže se poděla? Byla už dávno vytlačena korporátní třídou. Pokud tu ještě zbyli nějací individualističtí podnikatelé, kteří vydupali svoje podniky z nuly na miliardové obraty a dodnes z pozice generálního ředitele koncernu sami rozhodují o svém vlastním byznysu, tak jich je pět a půl.

Z toho statistická půlka věří, že EU je super organizace a současné problémy mají jednoduché řešení, pro které stačí jen svolat ojroparlament . Z jednoho včerejšího rozhovoru jsem se dozvěděl, že i Daniel Křetínský – podnikatel v oboru uhlí a uhelných elektráren byl ještě donedávna pevně přesvědčen, že Němci mají svůj grýndýl dobře promyšlený a že to bude super příležitost. Sakra, proč jsem Vidlák? Mohl jsem být uhlobaron, protože takové strategické rozhodování bych uměl taky.

Všichni ostatní podnikatelé, už svůj osud nemají v rukou. Jsou závislí. Tu na státních zakázkách, tu na korporátních zakázkách a všichni dohromady jsou závislí na korporátních bankách. Drajv by byl, tah na branku také, ale co je to platné, když si byznys dávno vykolíkovaly korporace, proti kterým je Česká republika jako jedno bezvýznamné středisko.

Oni to mají stejné jako my ostatní – někde něco pípnete a najednou nejsou zakázky. Nikdo vám neřekne proč. Prostě nejsou. Včera jste zaměstnávali tisíc lidí a měli miliardu obrat, dneska vám Volkswagen oznámí, že od vás už ty díly nebude brát. Možná si matně vzpomenete, že jste před měsícem řekli na politickém mítingu něco nekorektního.

Petr Hampl ve svých knihách popisoval, jak se velké podniky stále více mění v byrokratické molochy, kde má důležitější pozici ředitelský manažer, než vlastník kontrolního balíku akcií. A i ten ředitel je nahraditelný, protože na jeho místo čeká deset dalších. Kolektivní rozhodování se dostalo do všech sfér a proto je možné, že sice Škodovka přišla o dvě svoje největší divize v Rusku a Číně, ale nikdo nebyl pohnán k odpovědnosti.

Ostatně Američani se stáhli z Afghanistánu, bylo to fiasko jako prase, ale nebyl vyhozen ani jeden generál, ani jeden náměstek… všechno bylo v pořádku. Porovnejte to s Putinem, který už pár generálů povyhazoval. Ano, takhle se to dělá, když jste neschopní. Šéf vás vyhodí. Naši pravdomluvní novináři z toho dělají důkaz ruské neschopnosti, ale ve skutečnosti je to důkaz ruské schopnosti se poučit. A jen taková otázka Kefalín… jsme my také schopni se takhle poučit a povyhazovat viníky z funkcí? Alespoň tak, jako to dělá Putin?

Podnikatelská třída je jako novodobí Komenští. Už odešli. Kdo mohl a něco uměl, ten už dělá byznys v Dubaji a staví v Africe. Kdo neodešel, ten brzy odejde, protože podnikat v zemi s nejdražššími energiemi, když může totéž dělat přímo v Rusku, kde jsou energie za směšnou cenu, to by byl hlupák. Každý, kdo se nechtěl nechat ožebračit srůstem státu a korporátních praktik, ten už je pryč.

Je hezké brát si příklad z Maďarska, kde Orbán ukazuje, že to jde i jinak, ale to je prostě jako výhra ve Sportce. Občas prostě vyhraje někdo, kdo pak s tou výhrou fakt umí pracovat. Ovšem předpokládat, že k tomu stačí jen Orbána papouškovat, to prostě nebude fungovat. Viď Andreji. Orbán rozpoznal souvislosti, Trump ne. Ani Babiš ne.

A víte kdo zbyl? Jasně… Zbyl plebs…. My.

My, kteří odejít nemůžeme, protože na to nemáme. My, kteří tu máme to málo, co se ani nevyplatí nám ukrást, protože náklady na toto ožebračení jsou vyšší než výnosy. My, kteří třeba máme i miliardové podniky, ale teď zjišťujeme, že nás živila nikoliv EU, ale ruský plyn. Zůstali jsme my – podnikatelé a zaměstnanci, kteří jsme všichni dohromady závislí na rozhodování nějaké nezvolené byrokracie v Bruseli či v Praze. Zůstali jsme my, kteří nemáme žádné únikové cesty, my, kteří jsme stále více zaháněni do kouta. Nejsme uvědomělí, nejsme jednotní, nemáme špičkové vzdělání, nemáme rezervy ani zakopané poklady pro temné chvíle.

Je nás jen hodně.

Dokud máme trochu prostoru a můžeme se hemžit, tak nejsme ani stádo. Prostě každý sám za sebe. Ale až nás zaženou tak moc k sobě, že už se nebudeme moci hnout, pak teprve přestaneme utíkat, otočíme se a začneme kousat. Ještě pořád je mezi námi nadpoloviční většina, která si myslí, že chyba je v lidech. Že chyba je Babiš, Fiala, Hýkela, Rakušan. Že chyba je Křetínský, Beneš z ČEZu, že chyba je Rychetský a další. Pořád si příliš mnoho lidí myslí, že stačí jen zvolit ty správné lidi a bude všechno v pořádku.

Ale takhle to není. Chyba je v systému. Ten posouvá nahoru lidi, kteří by tam vůbec neměli být. Systém zařídil, že nám v naší zemi nic nepatří. Je to systém, který nás obklopuje a který tu bude za každého premiéra, který si každého našeho představitele umravní, zkorumpuje a nebo zlikviduje. Systém zařídil, že na oltář jakýchsi vyšších zájmů dáme celou ekonomiku a pak dáme ještě naše domy, aby se v nich dal vést poslední odpor proti nevyhnutelnému.

Není žádná instituce, která by se postavila za tuto zemi. Není žádný balík peněz, který by někdo vytáhl a dal ho na revoluci. Jsme jen my, co nechceme zdrhnout. A máme právě jen tuto jedinou výhodu. Být v koutě a v nouzi nejvyšší se otočit a kousnout. Nezvítězíme proto, že jsme lepší, ale proto, že korporátní Západ míří ke svému konci. My ten jeho konec a kolaps prostě musíme nějak přežít. Pak si možná postavíme lepší svět.

V sobotu jdeme na Václavák. Jdeme tam, protože začínáme být v koutě a přestáváme mít prostor k životu. Jdeme tam, abychom zjistili, kolik nás je a s kým se dá počítat. Nejdeme tam lustrovat řečníky, jdeme tam udělat první krok ke změně systému. Nejdeme tam, abychom místo Babiše povýšili Okamuru a místo Fialy Rajchla. Byť i to třeba nastane. Jdeme tam, abychom řekli nahlas, že jedeme na mrtvém koni, že tento systém je prohnilý a že chceme změnu. Jdeme tam, abychom nahlas řekli, že nás sere ten dvojitý metr ojrohodnot, kdy je demokracie to, co vyhovuje západním korporacím. Už prostě nechceme plivat na Rusko a hladit Saúdskou Arábii. Sere nás, když západní inženýři někde udělají pár zkušebních vrtů a vzápětí zjistí, že je tam ohrožena demokracie.

Pamatujte, jdeme tam, abychom chtěli nový systém a ne nového premiéra. Pokud nebudeme mít nový systém, tak se nic nezmění a i kdyby to nový premiér myslel stokrát dobře, tak stejně bude udolán soustředěným tlakem nadnárodních korporací a cizího kapitálu. Nejdeme si vydupat nového českého poskoka cizích zájmů, jdeme udělat první krok, abychom si vzali naší zemi zpátky.

A jsme na to sami. Jen my. My, co nemáme kam utéct, my co jsme zahnáni do kouta.

No, hezky jsem se rozšoupl… stačilo by to trochu upravit a mohl bych to z fleku říkat v sobotu z pódia…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

i proto tvrdím, že volby jsou nesmysl. Jsou součástí problému, nikoli jeho řešení. Jediná šance je, že systém zdegeneruje natolik, že sežere sám sebe a pak musíme dát bacha při tvorbě systému novýho. No, a nezbejva než si přát, ať se toho dozijeme 😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Změnu systemu!ODS president nam naordinoval nejhorši druh kapitalismu výachazejici z gangsterismu a nynějš ODŠ jeho uplny krach a pry chce prostednictvim EU dost možná agentky strejdy Putina,pohlavatky EK i zakaz voleb tim,e zruši pravo veta malých statů,aby velci menševici mohli terorizovat většinu!

VYBORNÉ to bude znamenat i konec volby nejen politiků,ale i politickych formaci a potažmo i konec EU!Jen tak dal soudruzi neomarxisti,!
No naštěsti maji voliči už svůj navrh Programu Narodni Zachraný PNZ ,který ááaaa tem satanistům ,kdyby chtěli mohou nakopat ty jejich tluste nenažrane buržousti korporatni a banksterske zadnice!ž
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

tedy hlasu božimu aaaaaaa a nikdo z nich si nedokaže dat do svych 33 let bobkovych listů programů všehoschopnych neschopnych Program Narodni Zachrany nyni už slavne značky PNZ,
Tu skvělou znaku nechce dat do prosmolene TV jeji šef GŘ,ktery si otočil pry padlrlamentt kolem prstu ,chce za tu vyvrtku jidašsaky grošáaaček v podobě mnoha milionů dokonce pry zpětně ááaáá bude mastit svoje lži dal,ten rabijat ,neda do rezimni TV řešeni v podobě postulatu nr 4 svateho gralu PNZ jak by chtěli v navrhu elitni voliči !,

Tak voliči kvůli němu NEMAJI FAKTICKY ŽADNE ZASTOUPENi protože plan PNZ naši zachrany nechce dat dnem i noci do té pry veřejnopravni TV,kterou si porušsovanim toho zakona osedlal jako nami placené svoje souktomé sračky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdy politicke formace pokladaly voliče za sračky,ktere lze splachnout do kanálu a vyrabět si svoje smradlave babovičky nam dalo signaly,ktere si mohou politickre formace zastrčit za klobouk a obdivovat jejich krasu!

Pi tvorbě noveho režimu si budeme muset dat pozor!Jak ukazuji zkušenoati na př z hnuti na př na Islandu,že se tam podařilo sice lidem odstranit asáaaaaaaa špekulanty s jejich budoucnosti,a vyhnout se placeni mnoha miliard banksterům,vytvořit si navrh nove Ustavu, ale pote tento proces byl zastaven zase politiky,kteři se znovu prodrali k moci!
To neni jen jeden ojedinly přiklad,to bude tak furt!!
Proto je nemožne se s nimi tzv spojovat do kompa zla nekontrolovane moci,to skonči našim tunelovanim viz odsouhlaeni POLICEJNIHO STATU,dokonce i hlasy KSČM a SPD,proto budee muset v našem vlastnim zajmu byt zajištěna permanentni kontrola, nami zvolenych rzv zastupitelů,kteři opijeji svou moci a 5 minut po volbach se drze vysmivaji bezmocnosti občanů,kteři maji jen trpět jejich zle excesy!
Ke kontrolejejich moci slouži postulat nr .DVĚ a to všemi volici ,kteři budou chtit, dnem i noci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

ukazuje jejich povahu,kdy zamezili a dale zamezuji uktadenim moci občanů voličů i ceknuti a kdyby tento zakon ti poplitici sestrojili očekavejme jen dalši zmetek,ktery bude pro občany nepotřebny stejně jako zakon exekučni,ktery beze zmny režimu nejde nikdy s nikym opravit!
Rovnež NEMŮŽE nikdy vzniknout adns Stedni t4ida tak bohata na př jako v Německu kdy stat,ktery prohral valku se dava nami krmit a smeji se nam,źe si nejen dame ukrast dvě třetiny mezd,ale i tu třetinu si davame vykradat inflaci a přitom odbory podporuji svého šfea člena Aspen institutun pry sdruženi satanistů a ten bezkukečnik aspiruje dokonce snad i kandiduje odměnou pry i na presidenta!!!!
Je zajimave,že se doktor Skala pry chysta zastupovat VLASTENCE,ale nejen,že se tu mezi nami nsmi neobjevit ,aby si osvojil naši viru pravdy,kde mistr HUS ma hlavni slovo v novych postulatech PNZ a je beztak i proti zelnemu udělů vydani odpustku a dalšich zelenych čachru s našimi už jak struna napnutymi potřebami ,kdy maji byt zavedeny přes našehlavy odpustky dokonce i brzy naše kominy!!
Aby se zastavily a zničily ty satanisticke opratě je tu svaty bod 2 PNZ,ktery doposud nevidanym mechanizmem,ktery musi do zakona znici navky embargo na Zakon o referendu a bude hotovo!?
No ni???

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

na to, že tady svou apolitičnost zminuju poněkolikátý je celkem blbost házet politickou agitaci jako reakci na mě. Volit nebudu a už vůbec ne nic z toho, co tady furt dokola vnucujete - z toho už mám spíš fóbii. Coby politickej agitátor stojíte za prd, musím říct 😁

Zatím bez slepic

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja taky neztracim nervy jako teď vy,když mi napišete,źe jste monasrchista,nemate ani monarchu, ani tady asi většina monarchii nechce,tsk je to zbytene tu psat!
Minule jsem se vás ptala zda neumite popsat jaky režim msji sousede a proč jsou tak moc bohati!

Copak za to mohu,že to nevite a když mate něco nastudovat tak vas boli z toho snsd pry i hlava!?No tak no tak,když jste nemocny ,jak pišete tak jak můžete posuzovat ostatni ja programu 4eci nejsem politicky agitator,to střilite panu bohu do oken,doporučuji vam neztratit se mnou zbytek vaši nervove soustavy!
Klidné pište co chcete,arabove by napsali strašlive toto Psi štkaji a karavana musi jit dal k dal k cili,ale monarchie to asi nebude!!Opakuji vam brouku NIC VAM NEVNUCUJI a piši tu nejen svoje potřeby,ale i potřeby voličů,ktere oni ve svem zajmu se budou muset chtě nechtě naučit prosazovat a vy jste už asi za zenite ?!
Zda se mi,jakoby jste se něçeho bal neni to nahodou POLiCEJNI STAT a jeho hladomorna?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

žinantní mi přijdou projekty jako program národní záchrany 😁 Tak vymletej národ, kterej rozprodá vlastní zemi včetně strategických provozů cizákům, by nejen neměl bejt zachráněn, ale naopak zmizet v propadlišti dějin!

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

když je to pro vas Těžka Bsrbora,vy to rozebrat nedovedete jen paušalně se chcete hadat jak na pavlači no jste ve shodě s temi Sorosčaty taky by jste 0rad vyměnil cely narod jako trest,že byl obelhan a okraden a je tim tedy sám vinen nebot jako vy dodnes nevi co se s nim vlastně děje?
Dyt je to stejná mantra jsko u tech kterym jste vykradeni statu tim,že se chvastate ,že k volbam nikdy nepujdete to vlastně sam umžonil!Vite to nebo jste se ješte nevzbudil?Copak dělate v civilu,když tu nejste?
No ni?
A pište k veci konkretně,at se do vas nepustim a peři z ptaků bude litat!!

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

o manipulaci na úrovni třetí třídy ZŠ, tvl 😁 Už na vás zas přestávám reagovat, naprostá ztráta času. Snad časem najdete do KSH i někoho druhýho, abyste měla s kým komunikovat...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tj tak hodnoty vzteklych lidi co jim patřici penize krade vadny režim vychazejici z gangsterismu a oni drži a drži hřbety,no tak no tak,jen klid brouku,ano jsem mlada šťabajzna, andilek,ale ne ze 3 třidy a když považujrte odstraneni rabovani republiky a vylupovani dvou třetin našich platů za dětinske,pak se neda nic dělat!Bitka je bitka!

Přiznejte se zločinče,že jste ukrad nějakou tu socialistickou tovarnu a jste napakovsny, takže nepotřebujete mrzky peniz uboźaků,kterym žere inflace i tu mikroplatbu třetiny mzdy, tak to taky asi nemusite!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

pravá, zpátky ni krok!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

všichni ke koni, ten má velkou hlavu. Ať už ti vládní blboni zjednají nápravu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naše Společnost Voličů SV voličů jim musi dat opravdu na hubu a ne dělat jen bu,bu,bu!At podnikatlik BABIŠ datlik, da dohromady programu lidu balik!
Hezky dopředu si vloži do program i postulaty PNZ až co je tam obsahem pochopi ,může pak moc lidu i sam v zastupu uchopt!
Polobohu Babiši objev se tu stale,to pak půjde vpřed a ne jen v te politicke smrti stale seď!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

západ už hnije. Moc času mu nezbývá a svět pak snad znovu ožije.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

zpějme zpátky, otroci vzhůru k cílům svým. Již chví se základ světa vratký, my nejsme ničím, buďme vším!

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

a s ní velká sláva. Sežeňme si mávátka, neb je lépe vidět ten, kdo mává!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

nebudu mít vůbec nic, sám vyrazím do ulic. Pak poteče krev, já jsem český lev!

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak že to řekl Mark Twain?
"Kdyby volby mohly něco změnit už dávno by je zakázali".
Jak že to praktikuje Brusel?
Když nějaké volby nebo referendum nevyjdou podle přání/zadání, tak se opakují tak dlouho až vyjdou. Stačí 50,01%, to už se dá zařídit. Vždycky se. najde nějaký Rychetský

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

vydržel Rusům tak dlouho, díky tomu, že je dobře nabalzamovanej. Oproti tomu, Rychetský vydržel Česku tak dlouho, protože je dobře vychcanej.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Venku se čerti žení, když tu najednou kdosi klepe na dveře. Vstup poutníče, jsi-li dobrý. Návštěvník vstoupí a po seznámení je obdarován jídlem a pitím.

Během krmi se ptá pána domu na psa, který leží u pece, proč pořád kňučí. Domácí povídá „Když on leží na prkně s hřebíkem,“ načež návštěvník pokračuje, proč si tedy nelehne jinam. Na to domácí odpoví „Když ono ho to nebolí ještě dost.“

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

přečetla jsem od K.R.:

"Pravda a Svina
Vsetci stale hladaju Pravdu.
Malokto vie, ze cim je blizsie k tomu nepoznanemu mediu akym je Pravda,
tym lahsie prehliada Svine, sediace okolo stola.

Ked ide o velke epochalne ciny, su pri stole podla starej Pravdy vzdy velke Svine.
Ci tomu verite alebo nie.

Zazila som ten posledny vykrik socializmu, aj takpovediac, solidny blahobyt kapitalizmu.
Pravdu som nasla studiom a vzdelanim.

Ti najvzdelanejsi ma tahali za sveter spat od Pravdy a od Svin.
Ich radu, zi co najdalej od pravdy a od svin, beriem stale vazne.

Ked spoznate Pravdu, zistite ake Svine vam ju davaju na tanier.
Nebude vam chutit.

Pravda neexistuje tak ako neexistuje ziaden dokaz ziveho Krista.
Tak na kieho Krista vseci hladaju Pravdu?

Hladajte ludi, so zdravym rozumom.
Budte bdeli, ide vam vsetkym stale o zivot.

Plati stare pravidlo politiky.
Ludia nie su mudri, v principe.
Ale nie su zas az tak sprosti
len ich nema kto viest.
Mudrych vodcov treba ihned odstranit.

Nikomu sa nechce, lebo vsetci chcu zit co najdalej od Svin.
Paralela so Zatokou Svin je mozna.

Nehladajte Pravdu, zosaliete.
Hladajte zdravy rozum.

Ale nepytajte sa ma kde?

Asi niekde daleko na Aljaske, ci na Kamcatke, hlboko v Guinei ci v horach Ciny.
Tam, kde ludom k prezitiu mobil velmi nepomaha.

Plati pravidlo horolezcov. Cim si vyssie, tym krajsie je slnko, tym silnejsi je vietor, a kazdym krokom sa mozes zrutit, zabit sa.
Jeden z tych najvacsich povedal prave tu rozumnu vetu.

"Mame daleko od hrdinov, sme narcisticki egocentristi.

Je v tom kus tej Pravdy, ktoru hladate.
Egocentricki narcisticki ludia vladnu.

SS Reichsfuhrer heinrich himmler vymyslel teoriu, pomocou ktorej ovladala hrstka bacharov obrovske tabory plne uboziakov.

Vymyslel , alebo skor reinkarnoval, teror. Teror je jediny nastroj, ktory ovlada masy.
Je vam to naozaj jedno?
Sam robespierre na to doplatil vlastnou hlavou. Ako nakoniec kazdy revolucionar.

Kazda silna vlna sa rozbije o prekazku, ale v konecnom dosledku prekazku splachne.
Nikto nechce byt na vrchole tej vlny.
Kazdy radsej znasa teror?

Pravdepodobne.
A maskuje svoj strach hladanim Pravdy."

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

A je jasné, proč nám doporučuje ta naše holka 2 svetry ?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Máme na mysli okatou dívku Winterhilfe? Tak 2 je více než 1. To dá rozum :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Inu, tuším, že v minulosti byly některé děvenky ostříhány dohola, označkovány značkou a odeslány, stejně jako Manon i s Lescaut, kamsi do kolonií,....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

P.S. 2 svetříky se jim určitě tehdy hodily....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Myslíte Milku?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Markétku. To není doufám Milka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes rano som bol so psom a fajne ma prefuklo a vyslovene som "zmrzol" :)
Kdeze su tie rana, ked este som ani nevysiel na ulicu a uz mi bolo horuco. Teraz to chce jednoznacne uz rano sveter a zmenu je fakt citit....

Pravidelne navstevujem UA. Aj tam je citit zmenu. Sice uz na kazdej pumpe maju aj DT a pri aktualnom kurze je najdrahzia nafta za 1.5€ (55 hrivien) - takze kde nasi soudruzi v EU delaji chybu nevim ked u nas je za 1.81€ - ale nie to som chcel.

Od 24.2. sa tamojsie radia nedali pocuvat. Rozne remixy UPA hymnusu, pravidelna UA hymna a peremoha sem, peremoha tam.
Pocas celeho pobytu teraz z radia nezaznelo jedine slovo peremoha!!! Ked som sa pytal cozeto? tak mi miestni chlopci vysvetlili, ze i radia musia respektovat, ze populacia UA nie je az natolko blba, aby ju krmili cistymi propagandistickymi nezmyslami.

Zacina sa setrit. V obchodoch s lepsim tovarom, kde nemaju narvano, sa nesvieti, ked tam nemaju zakaznika. Idete okolo a dumete, maju otvorene?, nemaju?... dvere nie su zamknute ale v ochode tma ako vo vreci. Zo zadu docupita predavacka, rozsvieti obchod pre potencialneho zakaznika, ked zakaznik odide - zhasne.

Tiez tak medzi recou pri pive dosla rec na jednu bohatu pani. Vraj ze ma penziu ako kralovna, tej sa zije. Vravim, hej? A kolko akoze berie ked sa tak nosi....
Ze 10000 UAH. Wau - to je cca 270€

Taka lepsia penzia je cca 3000 UAH. Na dedinach je standard pod 1000 UAH. A ti z dedin potom nosia na trh maliny, cernice, pol litra mlieka. Cokolvek. Aspon par hrivien na prilepsenie.

Potom clovek pochopi, com nemoze len tak na kraji ulice polozit vedro so zemiakmi, ze si odbehne do domu za rohom nieco zobrat, co zabudol. Pac vedro zmizne.

Chudoba a hlad je to, co tam uz poznaju, k nam sa to plazi tiez.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

vůbec o té sobotní demonstraci oficiálně nemluví a nepíše?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Vidlák je čím dál víc revoluční:-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

má bejt krvavá! Potoky krve a hory mrtvol, jinak je to prd revoluce 😁

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

A musí požrat svoje děti, tedy i vidláky :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Požrat se už nedame program PNZ na to mame! Nebud zlomyslny voliči jinak půjdeš sam do p...!aaaaaaaaaasa

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Norman Daniels.
To se musí udělat sametová revoluce,neteče krev a děti na tom vydělali mld.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ono tedy jaksi nejde současně podnikat a hrabat se u toho ještě do politiky, nedej bože jí začít tahat do kšeftu. Těžko budu blbnout přes den v podnikání, a pak se pudu nervit s politikou, a to nejsem žádnej fanatik, ale já mám fakt volno, koníčky etc. rád.
Proč bych šel do politiky v situaci, kdy něco umím, tudíž mne to v pohodě uživí, a nepotřebuju si přihrávat přes ní kšefty?
Takže političnění je holt pro lidi, co +-prd umí, to co dělají je strašlivě nebaví, nemůžou se jinak dostat k penězům etc. No a podle toho holt ta politika taky ve finále vypadá, no.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, systém, korporace, zbylí podnikatelé ...
Kde já vidím jádro pudla je v systému vzdělávání. My do dětí cpeme poučky a proklamace, které si můžou najít úplně všude. My ale neučíme děti znát souvislosti mezi informacemi. Neučíme je myslet - přemýšlet. Ono to je náročné.
Naše vlast je bohužel v místě, kde není bohatý zdroj energie ani surovin. Naší jedinou (nebo alespoň velmi významnou) devizou byli vzdělaní lidé v praxi použitelných a konkurenceschopných oborech. A politolog (... doplň si další) to určitě není. Češi byli schopni vymyslet, vyrábět a do celého světa vyvážet spousty strojního zařízení, které tam funguje dodnes. Byli jsme hodně silná konkurence pro ty uváděné korporace. Proto si už 30let vychováváme stádo titulovaných řečníků, kteří korporacím konkurovat nemohou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)