Protože to tak chtějí

Autor

Protože to tak chtějí – litterate.cz

Když tak sleduji cvrkot naší pětikoaly v posledním týdnu, tak začínám mít pocit, že i Blyštivému Péťovi začíná pomalu docházet, do čeho se to válkou na Ukrajině doopravdy namočil. Prostě věřil tomu, co mu jeho západní kamarádi řekli. Věřil, že už bude po válce, Rusko bude na kolenou a on se bude vyhřívat ve slávě bojovníka za demokracii, který jako první jel do „těžce obléhaného Kyjeva,“ přičemž jak už dnes víme, ruské jednotky se nikdy nepřiblížily ani k periferiím města. Fiala i ostatní prostě věřili naplno a upřímně. Některé, především dámské, části vlády to ještě nepochopily doteď a věří stále stejně upřímně a zavírají oči před realitou.

Přitom stačilo číst Kydy…

V březnu jsem se zamýšlel, jak je možné, že Rusové posílají na bojiště především starý obrněný šrot? Proč jim to u Kyjeva nejde a naopak, proč jim to u Chersonu a Melitopolu jde dobře? Také jsem se pozastavoval nad zaručenými informacemi našich mééédií, papouškovaných od různých válečných institutů a vojenských expertů, že Rusům dochází jídlo, palivo i munice, že Putin brzy umře, bude palácový převrat, atentát, smrt, ale nic z toho se nestalo.

V dubnu jsem psal o tom, že to nějak nevychází s těmi bezprecedentními sankcemi. Že se sice osm let mluví o vyřazení Ruska ze SWIFTu, ale za celou tu dobu se nenašel jediný nositel nobelovy ceny za ekonomii, který by řekl, že všechny ty sankce může Rusko snadno zvrátit, když přejde na platbu v rublech. Ve stejnou dobu se začaly objevovat grafy, že Rusko na válce docela dobře vydělává, že válečné náklady jsou menší než válečné zisky a není důvod, aby Rusko tento kondotiérský způsob válčení ukončovalo.

V květnu se ukázalo, že spojenci dodali sice tisíce a tisíce Javelinů, ale Rusko už bojuje především pomocí delostřelectva. Ukrajinský voják má sice vedle sebe deset protitankových raket, ale ruský tank nevidí ani z dálky. Jen slyší vrčet drony a pak se na něj sypou granáty, kterých má nepřítel tolik, že je nemusí vůbec počítat. Ukázalo se, že Rusko má v dělostřelectvu desetinásobnou převahu, že využívá taktiku z posledního roku První světové války, kdy postoupí dopředu dokud to jde a až nepřítel ucpe průlom zálohami, tak útok zastaví a zaútočí zase někde jinde.

V červnu se ukázalo, že ani západní houfnice ani raketomety nejsou schopny něco změnit, protože fronta má dva tisíce kilometrů a nějakých dvanáct HIMARSů je asi tak stokrát méně, než by bylo zapotřebí.

Včera jsme se dozvěděli z uniklého materiálu, že Ukrajina přišla o 130 tisíc vojáků nevratně a další desítky tisíc jsou vyřazeni z boje, ale alespoň nepřišli o ruce a nohy… Potvrzují to i moji příbuzní, maminka s nimi nedávno mluvila a celý rozhovor se točil kolem oznámení o gerojském padnutí za vlast v jejich okolí. Těch oznámení je nějak hodně. Ustřelených rukou a nohou také.

Tohle všechno jsme už mnohokrát probírali. Pokud si člověk byl ochoten odmyslet ideologický balast, tak si prostě musel všimnout, že celá tahle válka je jiná. Že Rusové uplatňují jiná měřítka a zřejmě i jinou taktiku. Ne, nebylo to jisté, ale byl to důvod k opatrnosti. Což ostatně hlásám dodnes. Fakt mi moje hlava nebere, když Marian Kechlibar řekne, že Rusko skočilo do propasti a stále padá dolů, ale zároveň je zapotřebí Ukrajině dodávat další zbraně a stále více a více. Zrovna včera Biden ohlásil rekordní dodávku. K čemu, když je na tom ruská armáda tak špatně? Prostě mi vadí, když mi chčijou na hlavu a ani to nevydávají to za déšť.

Nikdo mi například ještě nevysvětlil, jak je možné, že Rusové útočí především proti ukrajinskému opevnění na Donbase a nevyužívají jiná místa podél té neskutečně dlouhé hranice s Ukrajinou. Proč Rusové útočili proti Severodoněcku či Adějevce, kde Ukrajinci osm let lili beton do pevností a naopak neútočili někde mezi Charkovem a Černihivem, kde žádné pevnosti nejsou? Proč neútočí víc u Chersonu nebo proč nejdou směrem na Krivoj Roh? Tam je přece volná krajina. Ale ne, oni útočí proti pevnostem na Donbase.

Nebo, jak je možné, že Rusové na Ukrajinu vystřelili tisíce raket Kalibr, ale vynechali elektrárny i mosty? S těmito počty raket by byla na Ukrajině trvale tma… Přesto to neudělali a do mostů stříleli jen výjimečně.

Je jediná logická odpověď:

Protože to tak chtějí!

Chtějí to, protože to je nějaký jejich záměr. A protože ho nezměnili a naopak se klidně stáhli od Kyjeva i dalších oblastí, tak jim ten záměr vychází. Dělají to tak schválně. Ukrajinskou „ofenzívu“ proti Chersonu Rusové normálně odignorovali a pak celkem hladce postoupili i když jsme byli mohutně krmeni pravdomluvným Kmentou o tom, že u Chersonu jsou Rusové v rozkladu, odříznuti a co nevidět budou jejich jednotky zničeny. Místo toho se teď mluví o dalším ruském postupu k Nikolajevu.

Poslechněte si někdy ukrajinskou svodku z bojiště… Sami Ukrajinci vám řeknou, jak na tom jsou. Všude útočí nepřítel. Pořád a neustále. Je samozřejmě hrdinně odrážen, má vždycky strašné ztráty, ale pořád útočí a útočí a pak mu to najednou vyjde.

Jde o ty ztráty, ne o území. Jde o to, aby Ukrajinci víc nenáviděli svojí vládu než Rusko. Aby jednoho dne zjistili, že jim vláda strašně strašlivě lhala a že všechna ta zahraniční pomoc nebyla zadarmo. Jde o to, aby zjistili, že touha po NATO je stála život v každé rodině.

Tohle všechno byly otázky, které měly být zodpovězeny dřív, než budou podniknuty nenapravitelné kroky. Samozřejmě to nikdo neudělal a já se vlastně děsím, jak malá je ta skupina různých Koudelků a jiných sráčů, kteří se snažili vyhrát tuhle válku lhaním. Všichni ti Scholzové a Fialové od nich jen papouškovali a věřili jim, ačkoliv indícií, že je to celé trochu jinak, měli dost.

Včera nám Marie Divišová přidala další hezký střípek – Putinovu disertační práci o strategické ekonomické práci se surovinami a energetickými zdroji v regionech. Jinými slovy, jak používat suroviny a energetiku jako zbraň.

A jsme doma, přátelé. Ruská armáda neválčí… ona jenom tajtrlíkuje. Válka se vede pomocí plynu, ropy, elektřiny, oceli, trubek, kompresorových stanic a plynových turbín. Ruské dělostřelectvo se jen stará o to, aby Ukrajina plýtvala životy, utrácela stamiliardy peněz, půjčovala si od USA dolary i raketomety. Ruská armáda jen zařizuje válečný stav, aby bylo možné bojovat surovinami. Rusové prostě zapálili na Ukrajině válečný požár a starají se, aby při něm Ukrajinci masově umírali a zadlužovali se nad všechny představitelné meze.

Není zapotřebí se vylodit v Americe, aby bylo možné porazit USA. Američané prý chtějí Rusko uzbrojit jako kdysi SSSR, ale ono to spíš vypadá, že Rusové Američany upůjčkují.

Už jsem to tu psal, že by to musel být zázrak hodný Nobelovy ceny, dostat ekonomicky na kolena zemi, na které jsme ekonomicky závislí.

Už i majnstrým začíná mluvit o tom, že sice možná dostaneme plyn z Kataru, ale ten bude drahý, že si ho u nás nikdo nebude moci dovolit, průmysl nebude konkurenceschopný a sice budeme mít terminály, ale všechny firmy budou dávno už vyrábět v Rusku, protože tam je plyn skoro zdarma.

Já si nemohu pomoci, ale Rusové dělají to, co dělat chtějí, dělají to takhle schválně a skutečná zbraň je ta turbína, se kterou se Scholz fotí, ale která se stále netočí a nedodává do Nordstrýmu plyn. A raději ani nespekuluji, jak to teď chodí s ruským uhlím, ruským dřevem, ruskou ocelí i železnou rudou, apod, apod. Jen jsem si přečetl, že na Slovensku stojí tamní velká hliníkárna a Duslo Šaĺa také nějak nevyrábí ledek… To všechno se projeví, že nám z toho bude ještě špatně.

Nedávno jsem psal o porovnání měn přes cenu benzínu a tvrdil jsem, že Euro musí vůči dolaru (a rublu) oslabit zhruba na polovinu své hodnoty, aby odpovídalo svému skutečnému významu. Podívejte se na kurzové grafy… už si můžete dokonce i promítnout datum, kdy se tak stane.

Tohle všechno se dalo čekat. Nejsem sám, kdo to takhle viděl. Jen se to nesmělo říct. Byla to ošklivá ruská propaganda ruských fejk ňůs. Jen tak mimochodem… Vidláka už na fejsbůku rozebírají naši líbodémo soudruzi a došli k tomu, že neexistuju. Že jsem ten nejkvalitnější produkt nějaké ruské trolí farmy.

Jenže realita je realita. Už si toho všimnul i předseda vlády. Prý to bude řešit celoevropsky… asi potřebuje v Bruseli dostat další kartáč, jako minule. Jeho kamarád Guy mu to vysvětlí. Fialovi ještě nedošlo, že mu lžou, jako když tiskne, že nejsou jeho kamarádi, že je jen mouřenín, co má odvést svoji práci. Ale už to v něm hlodá. Za pár týdnů si zase může jít postěžovat za Zemanem, ale to už bude opravdu jako kůl v plotě.

Pokud má Fiala rozum, tak teď půjde, podá demisi a udělá předčasné volby. Ať si to jednání s Německem a Bruselí užije Babiš… Ať to dopadne na něj. Ale Fiala rozum mít nebude. Myslí mu to moc pomalu.

Ale na jeho výraz, až přijede z Brusele, se těším. Vůbec v posledních týdnech už nevypadá tak blyštivě a natěšeně. V jeho obličeji se postupně usazuje ten ultra, mega, giga průser, proti kterému byla sametovka jen dětská hra. Podívejte se mu do očí. Už to tam je. Strach. Ještě pořád je tam i víra v líbodémo, ale s každou další jobovkou jí ubývá. Dívejte se, jak náš Petro Igorovič Fialenko zjišťuje, že Rusové vědí, co dělají, že mu všichni kamarádi v EU lhali a on si to teď vyžere.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (86 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tohle je záměr USA,už to bylo pozorováno,problémy děním kolem plynové roury 2,nakonec to museli Němci zablokovat.Podobně je to kolem ropy,hlavně odstavit Rusko od přijmu peněz a nasměrovat jiné toky přes USA faktury.V prvé řadě,by měl klesnout kurz dolaru,pád EURA se dá čeká z jiných důvodů,že klesnou další měny,to s tím souvisí.Dokud bude vládnout Brusel,není možná náprava,jen nějaké úpravy cen.Jako stát závislý na vývozu,na dobrém hospodářství dalších států,tak problémy v Evropě,pocítíme docela hodně.Musím pana Vidláka zklamat,ani Babiš to nezlepší i z toho důvodu,nemá v Rusku dobré jméno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Co když se Němci chtějí zbavit Eura a proto nespustili tu 2. Čekají až se to celé sesype a potom to zapnou. Zatímco si všichni myslí, že za blokováním 2 stojí amíci. Němci nechtěli euro bylo jim vnuceno. Co když je to vše jinak. Němci nejsou idioti tohle mi nesedí

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

vždyť marky nezlikvidovali ale mají je pečlivě zakonzervované a hlídané v těch hitrler bunkrech. Je to pár roků, ve věrchušce byly dohady zde je zrušit než vynakládat peníze za hlídání. Vyhrálo B/

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

EURO nepadne dřív než dolar,že se k tomu schyluje je jasné.
Němci neudělají nic proti dolaru,proti USA,ale pro jistotu si schovali marky,co bude pro Němce výhoda,protože si myslím,že mnoho Němců si také schovalo nějakou marku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale mým lesáckým rozumem mi přijde, že eura by se měla chtít zbavit spíš Itálie, nebo Řecko, aby mohly devalvovat. Nerozumím, k čemu by byla Německu silná marka. Aby měli dražší export?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hezoučké popisy toho co vidime,ale autor a NIKDO nesmi dat opravdu navrh na nápravua hlavně ho REALIZOVAT!Pozname to teprve až se konkretně občan zepta.

Na co jsou nam nekonečné popisy situace,když se nesmi tady mezi nás pozvat PISEMNE zvacim dopisem ty politiky,kteři se po odstranni stavajicich politiků hněvem lidi,narvou na pry uprazdněna mista opět s dalšimi demoličnimi SVYMI programy,které maji daleko k potřebám voličů,kteři ty ničemy zas budou vydržovat jako funkcionařskou tlupu vycucniků a zas to bude pokračovat dalšich 33 let a to holenkove

BEZ REALIZACE NAŠICH občanskych potřeb už naformulovanych politikům před nosem a ti chtěji pouze ZADARMO ukrast naše hlasy!

a bez jakychkoli možnostinapravy nesmime ten pad ke dnu ovlivnit,nebot si konečně někdo prvně musi všimnout,že pokud budeme jen podporovat řekněme demonstrace BEZ PROGRAMU zformulovaného nami voliči,tj šefy,kteři tem zahnivaji cirkus Humberto plati a nebudeme chtit ty politiky pozvat tady mezi nas,abychom se ozeptali,jak to bude po volbach,kdy se nam tato banda všehoschopnych neschopnych zase bude smat jak jsme jim my holubičky skočili těm podvodnikům ,bez jakekoli možnost jejich kontroly na špek a pozor!

VYČITAT NaaaaaaM,

že jsme svou blbosti sami vinni a proto si zasloužime byt obrani o všechny penize a aktiva a zůstat na věky salaty,kteři čekaji až zahřmi,přiitom blesk už leti aaaassssssssssssssa přimo do našeho oka!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Odsouhlasi neboli odhajluji v EU parlamentu i zmizeni prava veta statů a tak bude zničeni naši statnosti rychle pokračovat a Česka republika zmizi!
Kvoty,uprchliků,valečna dan,tanky miny a patrony brzy s nami jako vojaky a vojačkami nam shora přikážou aktivovat vadnymi zakony a pojedeme do valky,která už probiha a navic přijdeme všichni o všechno a nebude třeba ani hbitovů,zpopelněni bude zadara!aaaaaaaaaaa

Hydra kapitalismu se nikdy nezastavi a co se tyka peněz dostane každy ještě givy plastik kartu a když cekne do protivky banksteri mu ji vyberou a bloknou a on i cela jeho rodin a jednoduše bude muset natáhnout bačkory a to nejen nemocemi!Jen se podivejte,jak zametli kamioňaky v Kanadě,zrušili jim bankovni karty a bylo po protestu!
To se bliži a to tak chcete!?
Neni divu,že se strejda Puttler takovemu osudu brani!
Zdar salati a vpřed ke dnu,které se pod vámi ma utrhnout!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdy by se dali najít ty uniklé ukrajinské ztráty? Gůgl nic nevrací na hledání "ukraine losses leak"

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jak byste mohl něco najít, když to stejně jako Vidlák neexistuje, že ano.
P.S. osobně ručím za to, že Vidlák existuje, žije a je zdráv, dobrého rozmaru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Zdroj: Trust me bro.

Najbližšie čísla tomu čo tvrdí Vidlák som našiel v Guardiane, kde Ukrajinská armáda počas niektorých dní mala straty takmer 1000 tisíc ľudí za deň (obrana Severodonecku, z toho 6 ranených na 1 mŕtveho), ale nie všetky dni sú rovnako intentívne a extrapolovať to na celú dĺžku konfliktu asi nemá vypovedajúcu hodnotu. Určite to ale nebude málo a už vôbec nie oficiálne priznaných 9 tisíc duší. https://www.theguardian.com/world/2022/jun/10/ukraine-casualty-rate-rus…

Na amrádu vyzbrojenú starým šrotom, ktorá sa uprostred vojny musí prezbrojiť z USSR na NATO vybavenie to je stále celkom obdivuhodný výkon. Najviac územia Rusko kontrolovalo v marci, odvtedy Ukrajina oslobodila územie o veľkosti Dánska, zatiaľ čo Rusko vybojovalo Androrru (zdroj ISW, dnes). Rusko sa medzi tým stihlo oslobodiť o zahraničné firmy ktoré tvorili 40% podielu HDP, produkcia automobilov sa oslobodila o 93% kapacity a armáda sa oslobodila o nutnosť živiť 43 tisíc mladých mužov, takže výborný počin od 4D šachistu Vladimíra. Dúfam že tých 1300km nových hraníc s NATO mu to úsilie vykompenzovalo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

on se ti ten vysněnej Západ rozpadá a ty se snažíš udržet iluzi vítězství aspoň takhle, co... Chápu, drž dokud to půjde a pak za sebou zhasni! 😁

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tú rétoriku si pamätám, Západ sa rozpadá, zahnívajúci kapitalizmus, imperialisti proti ktorým sa bránime... ďakujem, som rád že za železnú oponu stiahli Rusi tento krát len sami seba.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

nebo nacpou do hladomorny,jen sbirejte hned mančaft do možna budouci vlady a tady mistni salati se petransportuji a stanou se vašimi poradci,tak i kdyby jsme jen čekali tak ti husiti byli fakt previti a panská jizda dostala kapky!

Naše věc nebude možne jen tak zabit brzkou cenzurou,taky jsme si mysleli, že režim funkcionařskych buržoustů,kteři strejdu Marxe zradili bude věčny,ale pokud je system řizen blbci ,nakonec i po letech pukne jak žalud, nebot argumentiky a pripravovany policejni stat to tu rozva!i na sračku sám!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vy se prejete abychom se meli v CR stejne jako v rusku ? Jsem obycejnej chudej clovek zijici v okresnim meste. Nemam zadne ambice obhajovat EU, ale zivotni uroven v mem okoli je proste na vyssi urovni, nez zivotni uroven obycejneho chudeho cloveka v rusku, muj sef se ozenil s velmi bohatou ruskou (krasna baba), a jeho zena okamzite rozhodla, ze zit a vychovavat deti budou v Praze. Mam od jeho manzelky predstavy o urovni zivaota v Moskve a na vesnici. A tak si putinovci rekli typicke ruske, KDYZ JA NEMAM KOZU, AT SOUSEDOVY CHCIPNE KOZA. Pro nas zivot je lepsi aby ukrajina nebyla ruska. Kydy jsou vsude jak z EU, UK a ruska. Me zajima muj ubohy zivot a vlada 5kol je me u prdele. Jedina jistota je ze pokud rusko ovladne evropu tak jsme v hajzlu, nebudeme mit co zrat a a zbude jen ten chlast :(

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

vy chcete, abychom žili jako Ukrajinci? To bych raději žil pod Rusem než pod Ukrajincem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Prectete si prosim muj prispevek, nikde nepisu nic o tom ze bych chtel zit jako UK, jsme kolonie nemecka a to je dobre

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

Základní problém v tomto textu je, že Rusko se opravdu nesnaží ovládnout Evropu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Jezevec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusku bude stačit Ukrajina,
Evropa se utluče sama,pak to Rusko shrne buldozerem do Atlantiku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Typický blboň si myslí, že se mu zvedne životní ůroveň když natře sousedovi plot a jeho stará sousedům ostříhá psa a prodá dva květináče se skalničkama... Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Tím mám na mysli, že jsem nezemřel hladem a neuchlastal se, jak píšete. Nebyl by to problém, když pivo stálo v hospodě 1,70 Kč.

Ceny pohonných hmot jsou zde: https://forum.skodahome.cz/topic/96673-historie-cen-benz%C3%ADnu-apod/
Všimněte si cenového skoku po velvetovém převratu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

kdyz jsem v roce 1988 brigadnicil ve skladu, tak jsem si vydelal tak 230,- za tejden, dnes to mam za 20 minut, mame se jako prasata v zite

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

petrodolarem, vysávající celý svět a potažmo nad eurem a korunou, vázaným na dolar. Ano, měli jsme se jak prasata v žitě. Jenže tento systém končí. Napište za rok, za dva, kolik si vyděláte a co si za to koupíte. Jestli budete mít čas a na čem napsat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

tu velmi bohatou a krásnou, kdoví jak k tomu přišla a proč je raděj tady

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

už jste někdy viděl slušného, alsepoň průměrně chytrého politologa? Politolog je už ze své podstaty pouhým vychcaným parazitem, který omílá pořád dokola naučené fráze, tedy ty politicky žádoucí a vysílá nějaké signály. U nás na vesnici, již za hluboké totality, jsme o lidech živící se politikou říkali, to je vůl a ještě půl. A co je Fiala?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to tak, že parazitů je u nás už 80% a hádají se o to, co dělaj ti, keří jim dávaj za darmo jejich základní životní potřeby. Chápu, že ste měl na mysli nejvyššího parazita u nás, kerej je za darmo drahej, škody nadělal a eště je na živu. Co už.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

že jeden Putin je schopnějí a chytřejší než přebujelý a neschopný Europarlament.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin je schopný všeho.

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

Není, ještě se veřejně nevyjádřil jako jiný president: "Dostaňte ho,..."
Kdyby ano, určitě by to naši novináři barvitě zaznamenali.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Obyčekným blboňům je politika ukradená. Dělaj sice za třetibové mzdy, ale je jim to fuk. Hlavně že si můžou nadrbat pár peněz na nájem, berrrnarda se to netýká, jemu to nosej blboni rádi, páč žádný podíly na ničem nepotřebují a posílaj je stejně židlákům v cizákově. V Česku stejně žádnou elitu, kerá by měla blboně ráda, nemáme a tak se stejně bude čekat na cizáckýho Godota, kerej to těm našim zase politicky vysvětlí aby platili dál, dál a dál do konce světa. Muheeeeeeee

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)