Beze smyslu...

Autor
Štítky

Dnes se konečně dostaneme k dlouho odkládané situaci na východním válčišti. Původně měl tento článek vyjít už v pondělí, ale nejdřív mi do toho vlezli Starostové, kteří se ukazují být pro Fialu úhlavním přítelem a kteří se postarají o patřičnou výzdobu jeho image velkého státníka a morální autority. Pak jsem si potřeboval trochu ulevit, což jsem udělal svým včerejším patetickým článkem, jehož účel nespočíval v tom, že bychom hned museli vyskočit a založit další z mnoha hnutí, ve kterém vás Vidlák povede ke světlým zítřkům, nýbrž má připravovat půdu pro budoucnost. Jestli totiž půjde všechno dál stejným směrem, tak brzy budeme mít náramnou chuť se sdružovat… už jen proto, abychom se navzájem zahřáli a politovali se. Samozřejmě tím nijak nechci bránit jakékoliv iniciativě a rád se v neděli přidám k videokonferenci, pokud se uskuteční.

A tak trochu čekám, kdy mi napíše někdo od těch Robejškových sponzorů… Všechny obrozence někdo platil na teplých místečcích, kde se nenadřeli, ale měli čas stavět národ na nohy…

Dneska to ale nebude o sjednocování (a zítra vyjde dokonce antiteze včerejšího článku), dneska to bude o nových postřezích z ukrajinské fronty.

Začnu jednou relativně čerstvou válečnou událostí. Litva zakázala Rusům zásobovat Kaliningradskou enklávu pozemním koridorem. Prý unijní sankce… Tož Rusko musí Královec zásobovat po moři. Může mi prosím někdo z našich vládnoucích expertů, nebo naši vždy pravdomluvných novinářů vysvětlit, jak tohle opatření pomůže naší slavné západní civilizaci zvítězit nad východními hordami?

To jako kvůli tomu přesune Rusko deset divizí na jinou frontu a to uleví těžce zkoušeným ukrajinským jednotkám? Nebo se budou muset z Černého moře přesunout ruské lodě, aby chudákům rusáčkům v Kaliningradě nedošel benzín? Nebo se celé letky dronů a stíhaček přesunou někam k litevským hranicím a přestanou ničit ty americké, francouzské a německé houfnice u Lysičansku?

Co tohle opatření vyřeší, kromě Putinova drobného podráždění?

Nebo se se Poláci chystají na válečné dobrodružství a kromě kusu Ukrajiny si chtějí vzít i kus Ruska? Ruská propaganda o tom mluví už delší dobu, dokonce mají i nějaký červencový termín…

Není právě toto slabošské gesto faktickým přiznáním, že už se na nic víc nevzmůžeme? Že už Ukrajincům nemáme co dát – kanóny došly, náboje docházejí, tanky raději nedáme… a tak Rusům alespoň ještě trochu zaškodíme. Sice to na válku nebude mít žádný vliv, ale bude z toho dobré píárko.

A to vůbec nemluvím o tom, že nějak nepozoruju žádné změny na donbasském bojišti. Už tam přece mají ty západní wunderwaffen ne? Teď mělo konečně dojít na tu slibovanou ofenzívu u Chersonu, o které mluvil Dorazín… a kde nic, tu nic. Jen se o to víc střílí na obytné čtvrti Doněcku. To je úplně to samé, jako s tím Kaliningradem. Když už nemůžeme zvítězit ve válce, tak se postaráme ještě o nějakou nevinnou krev. Na průběh války to opět nebude mít vliv, ale bude se to vyjímat v Zelenského životopisu.

O ruské taktice už nemluví jen pár pošuků na alternativě, už o tom mele úplně každý. Nevšimli si toho jen ti nejtupější na Fóru 24. Respektive, ti si toho všimnout nesmějí, ti mají jiný úkol. Putin je samozřejmě furt arcilotr, ale postupně se začíná připouštět, že je to schopný arcilotr. Zkrátka jako obvykle se Západem vyjebal.

Kdyby byli Ukrajinci rozumní, tak teď horečně stavějí opevnění na západním břehu Dněpru a stahují se tam. Ale ne, oni prostě musejí posílat vojáky do Severodoněcku, protože cokoliv jiného by vypadalo jako porážka. A tak je tam posílají, aby si poseděli v zákopech a nechali se rozstřílet. Jiný smysl to nemá. A pak, po dlouhých týdnech nesmyslného prolévání krve budou všichni lomit rukama nad hrdiny pluku Ajdar a americkými bojovníky za svobodu, kteří byli evakuováni do Ruska.

Němci včera vyhlásili druhý stupeň ohrožení kvůli nedostatku plynu… Podle mě to byl důvod k Fialově projevu. Nejspíš se dozvěděl to, co doteď říkali jen dezinformační weby, že v případě nedostatku plynu žádná solidarita nebude a plyn k nám prostě nedoteče. Vsadím se, že Němci na to mají napsaný i příslušný paragraf a Fiala pak zjistí, že nedostáváme plyn přesně podle unijního práva. A tak se nám pan premiér zkusil tak trochu vyvinit…

Nebo se pořád mluví o tom, jak Rusko zbankrotuje. Sice má peníze, ale kvůli sankcím nemůže platit. Dokonce i když mu západní branky zmrazily rezervy, stejně má peněz dost. Ale budeme tomu říkat bankrot, protože se na nic jiného nevzmůžeme.

Všeobecně, cokoliv teď pro Ukrajinu děláme, to už jaksi postrádá smysl… Fakt by mě zajímalo, jak jim pomůže status kandidátské země EU. To jako jejich gerojům dodá mocnou vzpruhu, takže budou těm ruským granátům čelit lépe a radostněji? Nebo se z toho Putin podělá strachy? Nebo to Zelenskému alespoň prodlouží život?

Sankční klacek má dvě strany, to už víme (a někteří jsme to říkali i předem)… ale samozřejmě nemůžeme sankce zrušit, nemůžeme s arcilotrem jednat a tak jen budeme tvrdit, že Putin si na sebe ty sankce uvalil sám a je to jeho vina, že se chceme odstřihnout od jeho ropy a plynu a proto tu máme drahotu. Už dlouhé předlouhé týdny dělají všichni ojropolitici nesmyslné kroky, které nevedou ani k příměří ani k vítězství a zřejmě to ti uvalovači sankcí dokonce i věděli dopředu, ale nesměli uhnout, protože by se vyřadili ze slušné společnosti.

Zelenský si chtěl pokecat s africkými lídry, ale nepochodil… nějak mu neuvěřili, že Ukrajina je součástí řešení. Inu to má za ty své bezpečné zaminované přístavy… tak nějak to Kutleba řekl ne? Že bezpečnost je na prvním místě a dokud Rusové neodejdou, tak nebude ani zrníčko pro Afriku. Akorát nedomyslel, že Afričani se podle toho zařídí. Samozřejmě žádný pravdomluvný západní novinář si nevšiml, že právě absence těch afrických lídrů na jednání, je nejlepším důkazem toho, že Ukrajinu už k výživě nepotřebují. Všichni už totiž vědí, že obilí bude. Z Ruska. Kdyby jim hrozil hladomor, tak si Zelenského alespoň poslechnou, protože nikdy nevíte, jestli ho nebudete potřebovat. Ale oni už vědí, že ho potřebovat nebudou.

Koukněte se na archivní články z března, třeba na Novinkách… To je rozdíl co? To Ukrajina ještě vítězila a Rusům docházelo jídlo, palivo i munice. Nemusíte být stratégy ani odborníky na geopolitiku, stačí si jen porovnat titulky. I kdybyste byli mimozemšťani a nevěděli nic jiného, tak z toho vyčtete, že Rusové se za dva měsíce neskutečně zlepšili, že celou dobu dělali kroky, které byly z jejich hlediska smysluplné a vedly k výsledkům. My naopak čí dál více děláme zcela zbytečné a nesmyslné věci, které ničemu nepomáhají.

Podle mě to teď uvidíme stále častěji. Budeme svědky toho, jak se stále halasněji dělají věci, které na frontě nic nezmění. Podle mě přes Ukrajinu nakonec přestane proudit ropa i plyn. Udělají to, protože něco dělat musejí a smysluplné věci nemají jak udělat. Když nemůžou bojovat proti Rusům, budou bojovat proti vlastním. Beze smyslu.

Osud hlupáků bývá krutý…

Beze smyslu… – litterate.cz

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Jsem rád,že jste zůstal na stejné pozici,jako před válčením na Ukrajině.
Musím napsat toto,jenom ohledně naší republiky,vypadá to,že na nás klekl MMF a SB a od toho se odvíjí inflace,nebo-li zdražování všeho.Podle vyjádření Schillerové,už to věděl Babiš co přijde,proto prý už oni připravovali opatření.Sankce na Růsko jsou i z důvodu,přejít na závislost USA.Není lepší Ruský plyn a ropu,bezpečná přeprava potrubím,než pracovávat na kapalný a nebezpečná přeprava a nákladné skladování.Takto jsme měli dostatek plynu a ropy,pokud to bude muset Rusko posílat do Číny,Indie a dalším státům,tak Čína,Indie,nemusí nakupovat na Blízkém východě,tak se uvolní kapacity na BV,když není potrubí,tak jen dražší kapalný plyn a ropa.
Osud hlupáků-lež má krátké nohy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

že ty ceny se nám dnes nějak vymkly z kloubů.

Jsem na letošek naplánoval novou střechu. Tak jsem se k tomu postavil zodpovědně a díky známostem jsem sehnal dřevo za hubičku. Až bych se styděl tady napsat, na kolik mě vyšel kamion kvalitní kulatiny. Tak si říkám, že to nejhorší mám za sebou, sice mám barák jako kráva, ale kolik tak může stát ten zbytek. Nějakej plech, práce a pičičmundy k tomu. Odhadl jsem to optimisticky tak na 200. Hmmm! Včera mi přišel od střechaře rozpočet. Prý 369. Jelikož znám řemeslníky, tak vím, že když vám na začátku řeknou 369, tak si připravte minimálně 4 kilča. Tak to prostě funguje.

A to mi ještě napsal, jelikož mě má zapsaného na říjen, že toto je takový nástřel v dnešních cenách, ale že ty se dost pohybují. Pochopitelně, ony se pohybují, ale vždy nahoru.

Takže, přátelé. Pokud máte nastřádané nějaké finance v polštářích doma, tak je smysluplně proinvestujte, jelikož za rok byste si taky místo nové střechy za ně mohli koupit dva pytlíky želatinových medvídků. Osobně to nevidím moc růžově.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Já to stihl - proinvestoval jsem peníze loni. Letos jsem ještě zvládl levně koupit uhlí, že mám sklep plný až ke stropu, sehnal jsem za staré ceny krmení pro prasata na celý příští rok... a zbytek asi rozfrcám za dovolenou... 

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Já už mám taky zaplacenou dovolenou s tou svojí. Apartmá s výhledem na tu velkou slanou vodu. Pak ta střecha a budeme zase pěkně na nule. Ale co, hlavně že se máme furt rádi.

A taky si říkám, že fůra našich předků žila ještě v horších časech (a vy víte něco o mém původu). A když to dali oni, tak to by byla pěkná ostuda, pokud bychom to my nedali.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Demolici ekonomiky děla vlada podpindostniků zcela zaměrne Bernarde a to,že jste se na chvili zachranil nehraje roli!

Krise je zaměrná a bude řešena pokud se nebudeme branit

A.Inflaci až do Hyperinflace aapssssst
B.Valkou

Zkusim tu dat o tom članek pokud se mi to povede!Blokuji mi totiž některe klapky na klabostnici a komoli co se dal

https dvojtečka,štrich štrich otevrisvoumysl.cz štrich corbeluv pomlčka report pomlčka rizena pomlcka demolicepomlckaekonomikyštrich
Teprve poté co se tomu, kdo tuto šifru rozluśti možna podaři pochopit co se děje! Aaaaaaasssss
No ni?
a

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Napiše odkaz na vaši budoucnost tak,aby se dalo na něho bodnout a on se objevil ve vši kráse a začalo se o něm mluvit a zkusit diskusi ?

Nebo se i pan Vidlák stáhl a sen o vzniku našeho opravdoveho zastoupeni,jak se mi zda i napsal,že ho zase rychle sroloval?
Tak dobře budeme VŠICHNl na to co je tam napsano pohodlne čekat.. .. ..?
Nic proti tomu,když už čekame brzy 3q3qq3 let a jak vidite pětikolka se vam směje a smat se dále bude!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Je možné vás tu nějak blokovat? Absolutně mne ty vaše věty neobohacují, ba naopak, pouze zde zabírají místo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vím, že článek byl původně plánován a psán dříve, tak jenom doplňuji čerstvou informaci:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ukrajinsti-obranci-dost…
Jaký to bude mít vliv na další boje? Čjorti znájut...

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruska fixace severodoneckem, v podstate jen frckou na rozsahlem bojisti, jen je to jedine velke mesto, ktere rusove a DPR jeste nekontroluji, strategicky podradny cil, jsou jina lepsi mista kde uderit, jedna se o achievment unlocked pro propagandu a kazdy vojacek ktery umre tam nebude moct umrit jinde, ukrajinci se budou muset stahnout a doporucuju nestahovat kalhoty brod je jeste daleko. Z tohoto se bude ruska armada vzpamatovavat dlouho a stale nechapu jak valecnik Putinova stylu muze dopustit takovy hloupy krok. Mel to utnout po Kijevu, veskere naklady na vedeni valky po Kijevu jsou jen vyhozene penize a lidske zivoty obzvlast. To je ruska politika v praxi, nas mnogo, jenze ono uz jich od konce druhe svetove tak mnogo neni, jen to uvazovani zustalo.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Sama o sobě valný smysl nemá, je to ale součást tažení proti Rusku, potažmo Putinovi. Způsobit mu co nejvíce problémů, rozeštvat lidi a postupně Rusko oslabit. Údajně se v Kalinigradské oblasti po vyhlášení sanckí vyskytly nákupní horečky, čemuž se nelze divit. Zajímavější je vlastní kauza. Koridor byl dohodnut smlouvou v roce 2002, jejíž součástí bylo ruské uznání litevských hranic

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

A porad dokola plati, ze supervelmocem typu usa a cina a velmocem jako rusko francie a anglie se smlouvy hodi tak dlouho, co jsou vyhodne. Jak rika Ben Kuras, ten zapadni kapitalista je porad nejlepsi a rika to i Jordan Peterson. A na oobaveni na zaver, na maintreamovem ctcku neopomeli ukazat finskeho vojaka jak rika “look if they come we will kick their asses”, jo litva je velikosti neco co by ruska armada mohla porazit nebo minimalne az se jim pri cviceni potopi jedna z tech 7mi lodi co kotvi v kaliningradu, tak nejakou tu blokadu to zpusobi.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A zaroven myš,která řve,že ns ně nepotrebuje plech z Ruska!
No jestli potokmkum SS ďivizi litevců zůstali po dědkovi dva blesky aaaaaaaas mohou spolu s polaky opakovat chybu pana Hitllera,který aáaaaaaa pustil divoke hordy Rusaku do Evropy,tak se mame na co těšit pod vladou blbců!

Evropa totiž á anáeaaaááááááaa. aaa brzy bude bez vojenskych aparátů,patron a děl,nebot pan Zeli pry odzbroji cely svet dopravi ten vojnovy šrot do peca panu Putinovi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A zaroven myš,která řve,že ns ně nepotrebuje plech z Ruska!
No jestli potokmkum SS ďivizi litevců zůstali po dědkovi dva blesky aaaaaaaas mohou spolu s polaky opakovat chybu pana Hitllera,který aáaaaaaa pustil divoke hordy Rusaku do Evropy,tak se mame na co těšit pod vladou blbců!

Evropa totiž á anáeaaaááááááaa. aaa brzy bude bez vojenskych aparátů,patron a děl,nebot pan Zeli pry odzbroji cely svet dopravi ten vojnovy šrot do peca panu Putinovi!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)