Doufám, že víte, co děláte

Autor

Už jsem tu mnohokrát psal o tom, že naše republika těžko může být nějak extra suverénní, když nám tu skoro nic nepatří. Nemáme žádné české banky, nepatří nám většina strategického průmyslu, nepatří nám distribuční sítě a jak jsme zjistili v posledním půlroce, nepatří nám asi ani elektrárny, bez ohledu na to, co je napsané v obchodním rejstříku. Pokud nám něco patří, tak to pracuje pro Německo, kam také směřuje většina našeho exportu. Takhle to prostě je.

Tato situace nevznikla přes noc. Trvalo to třicet let. Začalo se privatizací, pokračovalo se privatizací, pak se přešlo na pravidla EU, pak se stále více začalo grýndýlovat a výsledek všichni vidíme. Pak stačí, aby zatelefonovala Merkelová a koalice mezi ANO a SPD se stala rázem nemožnou… Podobných věcí bude jistě celá řada, jen se o nich prostě nedozvíme. Naše reálná suverenita odpovídá naprosto přesně naší hospodářské síle. Vidíte to všude.

To neříkám, abych tady naprázdno lamentoval, jen prostě konstatuji skutečnost, že české hospodářství v největší míře řídí německé a francouzské korporace. Tyto korporace jsou samozřejmě globální, takže jejich zájmy přesahují zájmy Berlína či Paříže, ale vítr u nás prostě fouká ze západu a naše politika se točí podle tohoto větru.

Velký vliv u nás mají také Američané. Pro ně jsme henta „Nová Evropa,“ což v praxi znamená, že s USA spolupracujeme mnohem ochotněji, než třeba to Německo a Francie. Naši novináři jsou školení podle amerického střihu, naše média kopírují americká média (samozřejmě ta liberální), naši politici často za Američany říkají (a dělají) věci, které samotný americký prezident z politických důvodů nemůže vyslovit. Pamatujete na dopis osmi, případně na koalici ochotných?

Česká politika posledních třiceti let lavíruje někde uprostřed mezi americkým, německým, francouzským a unijním vlivem. Měli jsme tu pár zájmů i do jiných zemí – pořád máme velvyslanectví v Sýrii, Kellner ve své době podnikal v Číně a v Rusku, stavěli jsme elektrárnu v Turecku, spolupracujeme s Vietnamem… Ale samozřejmě pořád platí, že česká politika především reaguje na podněty od Scholze, Macrona, Timmermanse a Bidena.

Teď jsme si zvolili nového prezidenta, který ještě ani není inaugurován, ale už stihl naštvat Číňany, Němce i Francouze a celkem nepokrytě u nás jede americkou agendu. Ne, to také nevzniklo teď. Americké zájmy tu jsou dlouhodobě a jsou přesně takové, jak je Petr Pavel artikuluje. Ale když se podíváme a cvrkot posledních dní, tak je zřetelně vidět, že americký směr u nás v podstatě zvítězil. Trocha prostoru zbyla na Timmermanse a jeho zelenou agendu, ale nějak přestává zbývat prostor pro Německo a Francii.

Vystrčil už na Tchajwanu byl… A hladce tím zařízl Škodovku v Číně. Hele, nám to může být ukradené. My, obyčejní lidé, jsme z toho byznysu nic neměli. My jsme jim na ty investice vydělali nakupováním Fábií, ale zisky šly opět do Německa, protože Škodovku vlastní Volkswagen. Já vím, že nikdo tady ani nepípl, ale vsadím se, že to vrchní papaláše tam ve Wolfsburgu naštvat muselo. Přišli o hodně peněz a peníze jsou vždycky až na prvním místě.

Teď se chystá druhé kolo – na Tchajwan má jet Markéta Svetrová Dvousvetrová… Petr Pavel navíc mluví posílání stíhaček na Ukrajinu, Stoltenberg je prý příliš slabý, podpora Ukrajině by měla být prakticky neomezená, prostě to začíná vypadat, že ekonomicky jsme sice závislí na Německu, ale politicky se na to přestává brát ohled a stáváme se sice bastardy, ale americkými bastardy.

A tak já jen doufám, že to tam na vládě a v tom prezidentském týmu máte promyšlené. Že víte, co děláte. Že jste si to s transatlantickými bratry nějak ošéfovali a ti nějak zařídí, aby to Němce a Francouze nenaštvalo. V posledních dnech udělala naše zahraniční politika větší veletoč, než za předchozích deset let. Od koalice ochotných tu nebyla taková ochota jít s Američany do dalšího dobrodružství. Navíc i naše zdravotnictví začíná připomínat to americké. Je sice drahé, ale za to nedostupné.

Možná je to moje chyba…. koneckonců jsem jen Vidlák z vesnice, ale nějak nedokážu vidět žádné benefity tohoto chování. Jako, dostaneme od Američanů nějaké super ekonomické příležitosti? I když jsme uprostřed Evropy? Pomůže to naší zemičce k větší samostatnosti? Vrátí se nám nějaký průmysl? Nebo si ten německý průmysl u nás koupí Amíci a přivedou nás na nové trhy? Co dostáváme za to, že si likvidujeme vztahy s celou řadou zemí? Dostaneme nějaké lepší vztahy někde jinde?

A nebo jen zbytečně spekuluju a fakt to děláme jen kvůli hentěm civilizačním hodnotám? Přinášíme oběti kvůli lidským právům v Číně a Rusku… a zároveň je u nás postupně ořezáváme? Ve jménu hodnot, které sami nedodržujeme, se prostě propadneme na dno blahobytu?

Co má být výsledkem této politiky? Možná byste mohli udělat tiskovku a vysvětlit nám nějaká pozitiva. Kam chceme dojít? Co bude výsledkem? Protože za mě to vypadá spíš obráceně. Ve jménu hodnot, které přímo před očima přestávají existovat, ničíme i ty poslední zbytky funkčních věcí. Nejenže jsme kolonie… na to už jsme si zvykli, ale teď dokonce ničíme vztahy i s těmi, co z nás mají alespoň tu kolonii.

Vládo, uklidněte nás! Pojďte nám vysvětlit ten váš geniální plán na krásný svět, který pro nás chystáte.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (351 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vládní kvarteto už je na fotce
Proč Pavlovi (coby agentovi) dali tenkrát krycí jméno Pávek? Už tuším proč :-)
To mu někdo za komančů vymyslel skutečně trefně!
Je totiž stejně velký (malý) jako Pekarová. :-)
Na fotce, kterou jsem dnes viděla, je Pávek mezi Pekarovou a Tchajwancem Vystrčilem, všichni pěkně pospolu ještě s Fialou.
A kdože jako má být ten „urostlý“ a blablabla…?
Nikdo takový tam totiž nebyl, aspoň já tam nikoho urostlého neviděla - podle výšky by to musel být Fialenka, protože ten byl z toho vypečeného kvarteta jaksi evidentně nejvyšší… :-)
Dokonce Tchajwanec Vystrčil je na fotce jen o fous menší než Pávek Čaput.

Pekarová mě na podzim před komunálními volbami zastavila u metra a nabízela mi ty jejich propagační papírky…, tak jsem odvětila, že si je může zase schovat, že nejsem padlá na hlavu…, mám tedy osobní srovnání a je tak o půl hlavy menší než já. Kapitán je tedy prťavec, a prý že (po vidlákovsku) „henten idol bab“ :-).
No nic, já jen že tady nedávno někdo klofal, kteratk prý jsou z něj někde nějaký ženský „pif paf“. :-)))

(Tak jako po 2. světové válce USA nevadila spolupráce s bývalými příslušníky Wehrmachtu, tak je evidentní, že jim nevadí spolupráce s důstojníkem bývalé komunistické armády.
Vycvičení agenti a jejich znalosti jsou zkrátka pro amíky žádané zboží. Jednou agent, vždycky agent.
Slovy klasika - „Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina.“)

Průměrný počet slepic: 4.8 (114 hlasů)

RAJCHL:
Tak v posledních dnech je to skutečně nářez!
Poté, co jsem včera zveřejnil jen těžko uvěřitelnou odpověď Úřadu vlády, že prohlášení Petra Fialy, že jsme ve válce, není šířením poplašné zprávy, nýbrž neškodnou metaforou, tak dnes mám pro vás další lahůdku.

Jedná se o kauzu Putina v pytli na mrtvoly, kdy si Vít Rakušan patrně spletl post ministra vnitra s rolí hysterického aktivisty a způsobil naší zemi ostudu mezinárodního formátu dětinským prázdným gestem, jež dokonale ilustruje tragickou úroveň této arogantní politické figury.

Poté, co bylo odloženo trestní oznámení jedné naší vzácné kolegyně z advokátní branže s tím, že se podle názoru orgánů činných v trestním řízení nejedná o trestný čin, se mi dnes dostalo do rukou rozhodnutí Městské části pro Prahu 7, jež konstatuje, že se nejedná ani o přestupek!!!

Podle tohoto orgánu "nebyla naplněna míra společenské škodlivosti a jednání pachatele bylo vyhodnoceno pouze jako jednání nevhodné"

Tedy abych vám to přeložil - oni mohou otevřeně prohlašovat, že země je ve válce a klidně vyvěšovat na státní budovy plakáty se státníky jiných zemí v pytli na mrtvoly, a přesto se jim nestane vůbec nic. Zatímco pokud třeba Vidlák, Matouš Svoboda nebo Jakub Netík napíšou na svůj FB profil cokoliv, co se našim mocipánům nelíbí, tak jsou téměř neprodleně pozváni policejními složkami k podání vysvětlení, je jim vyhrožováno trestním stíháním, případně je proti nim trestní stíhání zahájeno a jsou za své výroky hnáni před soud.

Zatímco si orgány veřejné moci neváhají tvrdě vyšlápnout na obyčejné lidi, kteří veřejně projeví názor, jenž není v souladu s jedinou oficiálně uznávanou doktrínou strany a vlády, tak naší novodobé politické šlechty se bojí byť jen dotknout!
Rovnost před zákonem už u nás opět zhynula.
A kde není rovnost před zákonem, tam neexistuje právní stát.

Průměrný počet slepic: 4.9 (145 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Já vytáhl Němcovou. Z naprosté nuly.“

Moderátorka Pavlína Wolfová si do svého pořadu pozvala k rozhovoru bývalého prezidenta Václava Klause.
Ten upozornil na to, že změnou prezidenta se nemění režim ani systém a považuje za tragické, že dříve, než se současným prezidentem, mluvil generál Pavel s prezidenty Tchaj-wanu a Ukrajiny.
Považuje za překvapivé a tragické také to, že spolu ještě nemluvili současný prezident Miloš Zeman a budoucí Petr Pavel.
Kriticky se bývalý prezident dívá i na přítomnost slovenské prezidentky Čaputové ve volebním štábu Petra Pavla.
Její přítomnost ve štábu Pavla považuje za nešťastnou s tím, že se to nikdy a nikde na světě nestalo.

Návštěva prezidenta cizí země ve štábu nově zvoleného prezidenta je nešťastná i proto, že návštěvy prezidentů cizí země mají podle Klause svoje pravidla.
Klaus dále zmínil, že prezident, který vyhrál by měl k úřadu přistoupit s pokorou a respektem a podle něj tomu zatím kroky generála Pavla neodpovídají a měl by ubrat.
„Došlo totiž jen ke změně prezidenta, nedošlo ke změně režimu, nebo systému. Jsem zneklidněn chaosem kolem systému ochranek,“ řekl dále Václav Klaus v narážce na výměnu ochranky, ke které dal generál Pavel pokyn...
Podle něj nejde jen o to, kdo byl zvolen, ale i o ty, kteří byli zvoleni spolu s novým prezidentem.
„Je tam řada ‚neandílků‘, bych to nazval, kteří politicky leccos sehráli a tahali za nitky a politicky vygenerovali vítěze generála Pavla.“
„Míříte na někoho konkrétního,“ zeptala se následně Wolfová.
„Každý vidí, kdo stojí kolem něj, kdo je v zákulisí,“ odpověděl Václav Klaus.
...Václav Klaus se také ohledně svého nástupu na „vybydlený“ Hrad zmínil i o tom, že nemohl dlouhé týdny úřadovat ve své kanceláři a nevěřil vlastním očím, když tam našel vylámanou knihovnu...
V závěru přišla řeč i na příspěvek senátorky Miroslavy Němcové, která na svém twitteru uvedla, že bychom se měli naučit nevšímat si dvou exprezidentů Klause a Zemana.
Klaus reagoval s tím, že Němcová byla z naprosté nuly jím vytažena do politiky a vděčí mu za všechno, co má.
„Že se ona odvažuje na twitteru takto psát, to je její ještě smutnější konec,“ řekl Václav Klaus doslova.

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

Jeden známý psychiatr psal,že chytrý Pavel bude uměřený , Pavel pitomec bude aktivistický.Jak je někdy test inteligence jednoduchý,holt praxe je kritériem pravdy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přepisovat tady články,kde stačí dát odkaz a myslet si,že tak pomahate je nesmyslné.Vzdyt by stačil odkaz.Pan doktor nemá prý prozatím program pro voliče a slíbil,že udělá to co vymyslí voliči tj Společnost voličů,uskutecnit!
Chtěla jsem se optat proč radši nezahajite diskusi nad svatými postuláty PNZ(+),anebo ,když máte ráda zvoleného budoucího pana maršala presidenta tak se hodim zadiskutovat nad jeho programem PNZ(-) tj Plánem Národního ZLOMU,už zde na webu visící , jeho vize budoucnosti a proč to samé nedoporučujete i ve svém zájmu ,panu doktorovi Reichlovi,ono pro nápravu nynějšího ,se prý rapidně den ode dne zhoršujícího stavu republiky,tam bude potřeba dostat k zajištění nápravy do parlamentu a o tom pan doktor bez programu to múže jen snít,ono být jen davovým řečníkem to panečku umí,ale obsahové podle mého ,chybí program,no na to doplatil jak víme i pan Babiš a jeho ANO,ppse domnívám!
Škoda,že mu to nechcete připomenout a pomocí mu třeba i vlastním návrhem bodů do jeho programu,neboť asi na to nemá čas?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Dělám to podle sebe - odkazy často neotevřu, ale přečtu si raději celé zde, např. Enzu...atd. Myslím, že to tak bude mít víc lidí, hlavně těch zvenčí, kteří sem nepíšou, jen čtou. Koho to nebaví, může odrolovat...(Jinak - a to říkám i jinde než jen teď a tady - ani maminka mi neříkala, co mám jak a kdy udělat, nechala mi svobodu v rozhodování (a vůbec ve všem) už odmalička. Rolujte nebo si posuňte lištou..., jak kdo chce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Domnívám se,že by jste mohla vést diskusi o postulátech už slavného Programu Národních Zájmů PNZ a dát jí hned po půlnoci na první místo do diskuse,ale bohužel asi jste na naše voličské zájmy a potřeby ,hlavně jak změnit režim rabující republiku , stále nepřišla!Samozřejmě vám mohu vždy pomoci!Víte jaká by to byla bašta?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Domnívám se, že byste mohla tu diskuzi vést vy.
A máte recht - nepřišla jsem na recept, jak udělat jakékoliv změny, protože na to nepřišli ani ti, kteří na to mají informace i zdroje.
Nechala bych to tedy na vás, zkuste to, nic za to nedáte.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Objevil se tam bod č.1 PNZ (+)a vysvetleni jeho možneho obsahu.Ten by mohl pana doktor Reichl možná pochopit,ale vy jak se domnívám mu s tím můžete pomoci a rozebrat to nejprve ve spolupráci s elitou SV v brzkém podzemí hezky česky!Jde tam o naše peníze,mnoho peněz a ty 34 let nikdo z domorodcu intelektuálních sociologu NECHCE,prý nesmi!
Proto se musíme s tímto seznámit nejprve my, elitní lidoví komentátoři a to co nejrychleji neboť nám budou ty choutky na zbohatnutí brzy ZARAZENY a zalomeny!Máme schudnout ještě více prý jako kostelní myši a hotovo!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to záležitost politických formaci na pr.SPD,PRO a Babišova ANO případně dalších,které by si do svých programů dokázaly zařadit PNZ(+) a to znamena ,aby o se své příjmy,které jsou 34 let vykrádány zajímali voliči a doporučili svým zástupcům zařazení a realizaci PNZ(+)do jejich programu!
Prozatím nikdo z voličů nemá o peníze spojené se změnou režimu nejmenší zájem a dále očividně vystačí se svými usporami,platem a penzi tak tak jak je tomu dodnes!
Pokud se nikdo nebude zajímat o změnu tohoto stavu,nemohu nikomu vnucovat násilím změnu,když ji nikdo de fakto nechce!
Doporučuji proto,aby jste se začala zajímat o věc sama a já vám pokud budete chtit spolu s dalšími lidovými komentátory mohu pomoci,anebo v tomto směru inicializujte na pr pana dřevorubce berrnarde ,Dědka a další dobrovolníky včetně pana šetredaktora,který doposud o tomto směru změny prý nechceeo možná nesmí ani slyšet!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Tak jsem tady další, vhodná pro vaši kritiku - protože jaksi nevím, o co vám jde. Četla jsem si zde příspěvky a najednou vaše zaťatá sekyra. Proč? Nějak mi to zkazilo náladu a odvahu číst dále. Takhle na noc, to se mi bude špatně usínat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Moje maminka kdysi říkávala: Stalin, to byl takový fešák a chlapák.
Nevěděla tenkrát, že to byl takový přikrslík nedovzdělaný, vůdce loupežníků a bezohledný psychopat, který se neumí ani usmát.
Viděl někdo během kampaně i dávno před ní Šavla Gojdu Pavla usmívat se? Já tedy ne.
Je to takové umění kamery a reportérů dělat z krpaslíka velkého muže. Ale o to jsou nebezpečnější! A že jsem jich už potkal hodně. Čím menší, tím větší hajzl a křivák, který má Moc jako drogu.
Na spoustě fotek je Gottwald nejmenší z přítomných.
Moje babička mi říkávala: Varuj se zrzavých a postižených lidí!
A proč, babičko? No, víš... Pamatuj si to. A měla pravdu!

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

Proc se kradou prispevky bez vysvetleni , omluvy nebo vraceni jich ?
Samozrejme bezohledna, povysena arogance otrocke napodobovani porucniku, je nejvic dulezity,zivotni poslani pro kazdyho sluhu.
Dava na odiv svoji moc nad jinymi ,kterou si vyzebral na vrchnosti.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

zato z tebe vzdělanost,uměřenost a inteligence přímo čiší !

Průměrný počet slepic: 1.5 (10 hlasů)

In reply to by oldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedovzdělaní vůdci jsou zaručeně to nejhorší, co může vedené potkat. Stalin a Hitler vrazi milionů Slovanů, Němců, židů.
Já si na vzdělaného nehraju. Mám ukončenou střední školu maturitou v roce 1981.
Rozvědčík Pavel Šavel Gojda je cílevědomější, prozíravější, bezohlednější a tudíž i jako absolvent vojenských akademií bolševiků nebezpečný.
Buďte si jistý, olodo, společnost neživí lidé s tituly a univerzitami na každém prstě! Ani to žrádlo pro města a sídliště jim nezavezou akademici a politologové s novináři, redaktory, lobisty, poslanci, hejtmany, docenty a RSDr .

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Je to tak.
Spousta lidí naletí na dobře promyšlené a postrojené fotečky, kde se vedle něj nacpou malé ženy, a kde pak vypadá jako "chlap jak hora"... :-)
A on je zatím jen o kousek vyšší než mrňous Vystrčil... (jen tu hlavu má větší).
A jak píšete o tom srovnání výšek Stalina nebo Gottwalda, tak to je stejný případ - fotky říkaly něco jiného než byla skutečnost. Spousta lidí, a hlavně bab, mu to tzv. "sežere".
Inu napoleonský syndrom zase na svém místě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

VIDLÁCI NA PRAVÉM PROSTORU, JE opravdová vyźva OPRAVDOVÝCH STAROSTŮ!!! a JE TO konečně PARÁDNÍ ČTENÍ TAM, SE OBRAťte! pRVNÍ KONEČNĚ SOUDNÝ NÁZOR A SNAD I VZEPĚTÍ TĚCH normálnćh. Č TĚTE, NE OKAMURA, s jeho blbostmi. ne Majerové ne tito, ale starostové s malým s. Není to konečně parádní výzva s jasným názorem_ bez plků...

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

In reply to by AJA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jděte s tím do háje....starostové už ukázali hodně v STANu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

I já jsem považovala "tříštění" od počátku za jeden z největších problémů "alternativy".
Každý ví "vše" úplně nejlíp, má nejlepší plán, nejlepší vize a neuhne ani o kousek a rozhodně nevyjde v "zájmu věci", kterou vidíme všichni podobně v této hrozbě, nikomu vstříc.
Pak jsou tu stovky společků a reálná síla nulová.
Nakonec jsme to viděli před volbami, kdy se objevily "rychlokvašky" Šlachta, Volný a další a rozpadlo se to další, co aspoň trochu předtím drželo pohromadě a mohlo přinést úspěch.
Je to velmi jednoduchá "zbraň", dodat novou "hračku" a evidentně stále funguje. Stále dokola.
I situace před těmito volbami o tom dost vypovídá. Ale tady jsme měli bohužel hodně omezené pole manévrování.
Tak jak sepsal pan starosta a spol. prohlášení, je to o tom co vidíme samozřejmě i my všichni a chceme už dlouhodobě, aby se tyto problémy, tato devastace řešila. A také jsme se různými aktivitami v mezích svých možností plus minus snažili. A vidíme výsledek...
Jenže zrovna "starostové" svým leckterým konáním mají také velmi "másla na hlavě" a někteří dost výrazně přispívali k této jemně řečeno "neutěšené" situaci. I z nich většina věděla vše "nejlíp" a dopomohla ke stávající situaci.
Takže chtějí a budou jednotní? Postaví se nějak v šiku? Nebo spíš další plácnutí do vody?

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Uživcatel, nebuďte trapný, jakésíly tříštíte???M vy, jste taky jeden z těch trotlů s odpuštěním, co volí ty 3% rychlokvašky, ale starostové bez STAROSTU a je jich víc, jak 500 to je 500 obcí !! To už je sakra síla a jejich "povstání" proti vládě, je to pravé ořechovéé a menší města a pak babišova města a to bude ta síla, co může s pětikolkou zamávat. Okamura, Rajcl a majerová? SLABOTA!! okamurovi už NIKDO nevěří a dostane se mu zasloužené odměny a malí starostové, se měli za Babiše super, to by byl potencionální koaliční partner a ne ten japonský naiva,co vystupuje odevšad a nedomyslí, nemá čím, co by tady asi nastalo. Všichni průmyslníci by šli do hajzlu ,tady by zůstali jen chudáci a a Okamura,cha. vidina strašlivá....

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by AJA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na pravém i levém prostoru je toho už až moc - mají li dva lidé pět stejných názorů a jeden opačný, každý si založí svou stranu. Nikdo se nechce domluvit, hodně stran, pak u voleb stačí uzavřít předvolební koalici několika pidistran a hned máme vládu. Smutné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poražený Fiala je v nebezpečí. Holec a skryté dopady voleb

Příliš horlivý. Poznámka v životopise mladého důstojníka Petra Pavla, která nás podle Petra Holce bude pronásledovat celých pět let jeho prezidentování. Je v ní totiž klíč ke všemu, co jsme v posledních dnech od zvoleného prezidenta viděli. Dobře to podle něj nevypadá pro Petra Fialu, toho hradní válec přejede.

Petr Fiala je naopak teď hlavní poražený a „zlo“, protože si ani ve volební večer nedokázal odpustit nedůstojné kopání do poraženého. „Já nevím, co v něm je, v něm puká nějaká zapšklost,“ poznamenal moderátor.

Holec za léta své novinařiny zažil mnoho iracionálních kampaní proti některým politikům. Ale to, co se dělo proti Andreji Babišovi, byla podle něj patologická nenávist, zcela odtržená od reality.

Někteří novináři to podle něj bez nenávisti k nepříteli už nesvedou. Takže po odchodu Miloše Zemana bude výběrové řízení na nového padoucha, část toho určitě zabere Andrej Babiš, ale vedle něj si budou muset najít ještě někoho dalšího. Ale budou to mít těžké, protože budou mít svou vládu, i svého prezidenta.

Šílené, co se dělo. Babiš po volbách vytáhl silné věci
A šlápnul do toho podle Holce i nově zvolený prezident. Kromě siláckých prohlášení, jak má informace o tom, jak se na Hradě kradlo a jak se to bude vyšetřovat, dokázal během čtyř dnů upozornit Čínu telefonátem na Tchaj-wan, pozváním Ukrajiny do NATO, výzvou k výměně jeho šéfa a doma slibováním generálského povýšení šéfovi BIS.

Navíc to vypadá, že na Hrad s ním přijde tým, který má podle Holce „myšlení cenzorů“. Ať z Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky, který má vyslat svého zakladatele Tomáše Richtera jako šéfa poradců (další z jeho tváří Michal Klíma už je poradcem přes média a dezinformace u premiéra Fialy), nebo z Evropských hodnot, které má na Hradě zastupovat bývalý ředitel spolku Radko Hokovský.

Na Hradě ale prý rozhodně nebude „přítel po boku“ Petr Kolář, hlavní strůjce Pavlovy předvolební kampaně. Dotazy, jak to tedy bude s jeho rolí u prezidenta, svým temperamentem utnula jeho přítelkyně, donedávna hvězda ČT Světlana Witowská. Ta seřvala dokonce i bývalého kolegu Václava Moravce, že si dovoluje tohoto „diplomata, co roky sloužil zemi“ srovnávat s Martinem Nejedlým, poradcem prezidenta Zemana.

Holec k tomu poznamenal, že diplomat nyní již několik let pracuje v americké lobbistické agentuře, která mimochodem dlouhé roky otevřeně lobbovala za Vladimíra Putina a Rusko. A takto daleko to ani „pumpař“ Martin Nejedlý nikdy nedopracoval.

Klíč k činnosti nového prezidenta lze podle Holce najít v jeho osobním životopise, onom slavném rukou psaném dokumentu z roku 1987, který koluje internetem. V něm kromě vyjádření postoje k bratrské pomoci v srpnu 1968 lze najít i sebekritické hodnocení, že je možná někdy „příliš horlivý“.

„Tak teď to tady vidíte. Já si ten životopis budu muset znovu vytáhnout, myslím, že tam najdeme klíč ke spoustě věcí.“

Pavlova nečekaná výzva k výměně generálního tajemníka NATO byla okamžitě uchopena Seznam Zprávami, kde citovali „kuloáry“, podle kterých by nejvhodnějším nástupcem byla žena z východní Evropy. „Proboha, jen ne Jana Černochová, to by byla třetí světová válka,“ chytil se za hlavu Holec.

Ani ostatní lidé z vlády na tom nejsou o moc lépe. Třeba přímo premiér Fiala, který se zaskvěl výsměchem, že Andrej Babiš prohrál už třetí volby v řadě, který okamžitě převzalo množství komentátorů a většina twitteru.
Holec tedy začal počítat, kolik voleb v řadě kdysi prohrál Petr Fiala. Ten totiž do roku 2018 nevyhrál vůbec nic.

Nulovou sebereflexi vidí ale i jinde, třeba u tiskové mluvčí Petra Pavla Markéty Řehákové. Její prochichotaná první tiskovka by nebyla takovým trapasem, kdyby poté dokázala zpětně přiznat, že ujela, ale místo toho přišla sebevědomá poznámka, že kritizují jen ti, kteří nikdy žádné volby nevyhráli. Podle Holce je směšná představa, že volby Petru Pavlovi vyhrála zrovna jeho mluvčí.

Naopak Andrej Babiš si přes jednoznačnou porážku ověřil, že je pořád schopen na své jméno zmobilizovat dva a půl milionu voličů. A vše podle komentátora bude směřovat ke své „finální politické ofenzívě“ v říjnu 2025.

ANO si podle něj udělá analýzu a můžeme se dočkat ještě zajímavých věcí. Podle Holce si Babiš především ověřil, že k úspěchu vůbec nepotřebuje média a debaty, kde jen legitimizuje svět těch, kteří ho nesnášejí.

Babišovi můžou úplně stačit jeho sociální sítě. A protože novináři Babiše jako svého „zlouna“ potřebují, tak to budou oni, kdo bude přepisovat každý jeho facebookový post a dělat mu reklamu zadarmo.
Na totéž, jak upozorňuje, už před několika roky přišel Donald Trump, který média úplně vyloučil ze své prezidentské komunikace.
„Správný“ výklad, tedy ten náš...
Téma Trumpa, svobody slova a kultury zakazování přivedlo Holce k úvaze o posunech v české politice. Jejich tváří je Michal Klíma, „vrchní cenzor“ vlády vedené ODS. Ta se přitom v devadesátých letech profilovala jako strana svobody.
V ODS to ale nyní prý začne být zajímavé, v té straně totiž stále přežívají ti, kteří tyto hodnoty v minulosti vyznávali. Holec to dovozuje i ze slov vyslovených Petrem Bendlem, někdejším hejtmanem a ministrem. Ten kritizoval „dohled nad správným výkladem reality“, přičemž „správný“ znamená „náš“.

To byla narážka nejen na Michala Klímu, ale i na Petra Fialu, který slovo „správné“ používá velmi frekventovaně.
Někteří to ale vnímají skeptičtěji, beznadějný úpadek podle nich začal už spoluprací s lidovci a TOP 09 a cenzor Klíma bude jen tím, kdo za odcházející ODS zhasne.
Petr Fiala, tvůrce nové a správné ODS, ale nemá podle Holce důvod k jásotu. Někteří si dokonce myslí, že vítězství Petra Pavla je začátkem jeho politického konce. „Ten válec z Hradu ho přejede“, zaslechl prý zcela vážně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (34 hlasů)

Jeho hnutí zvítězilo jen jednou a protože,si nedovedl dále získavst voliče ostrým programem který by byl v jejich prospech,naopak dál spojencům CSSD a KSČM polibek smrti musel si ho nakonec dát i sám sobě!
Je nemožné změnit jeho povahu,bude to jen majitel podniku a to je tak cele!Škoda,že se boji tady mezi námi kvítky z čertovy zahrádky objevit,dyť by jsme mu pomohli k monumentálnímu vítězství a pan šefredaktor se mu to boji napsat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Já to pořád opakuji co říkám!
"Chtěli jsme v něm zaznívaji mít krále a on se sám degradoval na šaška,uvidíme zda v tom bude pokračovat a motat se pod nohama SV,aby zas puknul jak žalud a nic z toho,dyt nemá ani program tak co vlastně chce!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Prostě Česko už nám dávno nepatří. Už jenom vyměnit ty blbý lidi za jiné...

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)

Nic povzbuzujícího. Bohužel.
Pépé se rozjel jako blesk, mluví do všeho a o všem s arogancí toho, kdo má za zády "sílu".
Nijak se nerozkoukává, ví přesně co. "Radí" jak ředitel zeměkoule a na nás "padá" rána za ranou, nenechají nás se vzpamatovat.
Z každého proslovu čiší, já vám předvedu jak to tady teď bude fungovat!
Bude to silná trojka s podporou "zvenčí", ale bohužel i tady u nás...

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

S odstupem a už i nadhledem nad výsledky voleb nezbývá než se smát.
Generace volící mír, národní hodnoty a prosperitu národa v těchto volbách neprohrála. Nemá totiž vzhledem k budoucnosti, co prohrát.
My starší jsme chtěli zvolit budoucnost ne pro sebe, naši budoucnost už neřešíme, ale pro mladší, pro ty, co měli pokračovat v tom, za co umírali naši předci.
Jenomže pro dnešní mládež to jsou neznámá slova. Sami si zvolili své katy. Zkušenosti jsou nepřenosné!
Tak vzhůru mládeži, a sáhněte si na ta kamna, jak budou pálit, až se rozhoří. Bude to vaše bolest.
Smích? Ten vás přejde!
Svoboda půjde do kopru stejně rychle, jako vám zmizí radost nad výsledky voleb. Ale to bude pozdě. To byla jedna z posledních šancí, jak to, co se tady děje a co mnozí nevidí, zastavit. Vlast i iluze jsou rozkradené a umírat za cizí zájmy budete už jen vy. Bude to vaše bolest.
Tak si to užijte.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

Jo - a mělo to i název:
"Pyrhovo vítězství
Fialové mládeži v odstínech modrožluté"

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A oni si myslí jak zvítězili! Blahoslavení, chudí... Tak málo rozumu, tak málo moudrosti? Asi ano. Ale je to bohužel systémem, že je tak moc ovlivnil, zmátl...

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Zkušenosti alespoň částečně přenositelné jsou. Já si pamatuji, jak maminka chodívala pro názory za dědečkem a já zase probíral věci s ní. Ovšem zatloukáním klínů mezi generace nebo dokonce rozbíjením rodin tento přenos padá k nule. To je krásně třeba již v Orwellovi.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

I na to je třeba určité inteligence - taky si pamatuji, co mi říkala babička (už jako pětileté)..., jenomže to nebyly mobily, takže jsme byli převážně venku a sbírali dobré i ty špatné zkušenosti. Pak je důležité si je od malička tříbit a pamatovat. Já si z té doby například pamatuju, jak říkala, že politika je svinstvo. Sice jsem nevěděla, co je to politika, ale kvůli tomu svinstvu jsem si to pamatovala :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Osobní zkušenost je asi nenahraditelná. Ale ty částečně přenosné, to jsou ty dobré rady a vysvětlování, které nám, resp.jim můžou pomoct pochopit, ale to teď právě nějak moc nefunguje.
Starší generace je mladým podávána tak, že jim "ubírá" z jejich, že ničemu nerozumí, že všechno co tu máme vzniklo asi nějakým třeskem, že to není prací a pílí předešlých generací a pokud se to ještě podpoří např. kampaní ve stylu "jak jim zabránit špatně volit", co se dá čekat! Máte pravdu, klíny tam, kde by být určitě neměly. A opět jsme u toho, že to přesně jim vyhovuje...

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Je na tom smutné to, že "nevědí co činí". A myslím, že většinově se jim to nedá vysvětlit. Melou si své bezobsažné fráze a vydávají je za svatou pravdu.
Jejich naprogramování po všechny ty roky k obrazu "jejich" bylo poměrně úspěšné, bohužel. Čest výjimkám. Nebylo s čím "pracovat".
Ano, spálí se. Ale nevím jestli to pak vůbec pochopí. Člověka celý život učí zkušenosti a pomáhají nám v cestě životem. Vezmou si ponaučení? Bude nejspíš pozdě...
A i já to vidím tak, že to byla "poslední" možnost ještě to aspoň brzdit, než se povede něco lepšího. Ta je tímto pryč. "Předpovídala" jsem, když nám to nevyjde, že to bude rychlé, ale je to ještě mnohem rychlejší než jsem si představovala.
Každou chvíli nějaká další "jobovka". Nějaké skvělé prohlášení vedoucí nás do tmy. Zatím žádné světlo v tunelu...

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem víckrát psala, jak hrozivá je rychlost s jakou se nám "rozjeli", poté co dosáhli všech postů a nenechávají nás na pochybách jak budeme dále pokračovat a jak rychle to půjde směr do propasti.

Prvenství má vzhledem k svému postavení Pépé, není ještě ve funkci, ale už řeší a mluví do všeho a "rady a své vize" rozdává jak cukrátka. A nenechává nás v nevědomosti ohledně toho jak si ten směr on představuje.

Ostatní nezůstávají pozadu ovšem ani náhodou.

Do důchodu později. Jurečka už chystá návrh!
Změna, kterou pocítí každý třetí. Sáhneme na stavebko (a další), potvrdil Stanjura!
A co už má nachystáno rak ušan, to si můžeme zatím jen omezeně představovat, ale nedoufat!
Trochu se nám rychle utrhli ze řetězu...

A kousek článku k tématu od pana Kulhavého:
Celý článek: https://pravyprostor.net/?p=155803

Stačilo doslova jen pár desítek hodin a už se ukazuje, proč varování před jeho zvolením bylo oprávněné. Místo projevu starosti o český národ se Pavel připravuje na oslavnou výpravu na Ukrajinu, na níž by mu měla společnost dělat účastnice podobného projektu, jakým byla cesta generála na Hrad, na Slovensku nepříliš populární prezidentka a vědma Čaputová. Proč je hlavou Slovenské republiky, to by nám mohl odpovědět Soros, který ji tam dosadil, a vědma proto, že umí věštit a po boku Pavla se objevila při vyhlašování výsledků voleb rychleji, než bylo vše jisté. Úsměvné vysvětlení formou cesty Čaputové do Špindlerova mlýnu na MS v alpském lyžování nelze brát vážně.

Dalším počinem Pavla byl telefon na Taiwan, kterým naštval Čínu. Jakým právem si dovolil dosud neinaugurovaný prezident, momentálně tedy prostý občan, kontaktovat vedení jakékoliv země, přičemž jde ve šlépějích Vystrčila, to je nevysvětlitelné. Navíc vrány už se slétají a začínají kout společné plány. Společné setkání Fialy, Pekarové a Vystrčila s Pavlem připomíná setkání Bratrstva kočičí pracky. Chyběl už jen Rychetský.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Ono Vám osobně snad někdy patřilo?

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

Kdysi strašně dávno platilo, že stát si zřizují občané ke svému prospěchu. Chápu, že pro kolonie to nelze aplikovat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Z pěti okopírovaných příspěvků jen jeden moc dlouhý.
Lepšíš se!

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Čudloš na číhané... Z tebe si někdo vzít příklad, tak ho nevezmou ani do mateřské školky :-))

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

kdo myslíš, že to tvoje spamování čte, včelko?
Volby už skončily. The Game is Over.
Smiř se s tím. Tvůj prezident nebude Babiš...
:-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

Čudloš, tohle ale píšeš už potřetí. Nemáš tam něco nového? :-))
Tak dlouho ses to učil, tak to musíš využít.., viď metále... :-))

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Víte co to znamená vtíravý a trapný ?

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Odkaz na opravdové odborníky, Air Bank je česká ? To opravdu ani náhodou. A ty ostatní, jsou s vyjímkou jediné opravdu české Fio banky, samí trpaslíci. Ano, Vidlák opomněl Fio, ale jinak má zcela pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas. Fio je česká, aspoň že tak. Ale také žádný obr. A Creditas atd. malinké. A ty opravdu velké jsou všechny zahraniční a odvody peněz ven

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

A gdopak zařídil prodej, JAK JE TO MOŽNÉ, našich peněžních ústavů i s úsporama?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

hradní ožungr. Krom toho prodal i plynovody. Že za to udělá důchodovou reformu. Má na krku i další skvělé činy. Tak kdopak jste ho volil? Haha

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Vidlák samozřejmě nelže, ale píše všechno jako metaforu. I tento článek je jen metafora. Nevím na co je to metafora, ale metafora to každopádně je. Každé tvrzení lze převrátit v opak a pořád to bude jen metafora. Bohužel to tím ztrácí jakoukoli informační hodnotu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)