Když končí něco nenahraditelného...

Autor

Byla to právě nedávná válka Arménie s Azerbajdžánem, která předurčila podobu války na Ukrajině. Na jejím začátku jsem psal, že válka v kopcích proti připraveným obranným postavením, které jsou ukryty za hřebeny hor, spotřebuje víc munice, než kolik jí Azerbajdžán má. Karabažští vojáci si to také mysleli. Ale bylo to jinak. Přes hřebeny kopců přeletěly drony a koordinovaly palbu. Obranná postavení byla zasahována přesně a spotřeba munice byla vlastně nízká.

Nebýt tenkrát Íránu, který pohrozil, že se do války vloží a mnoha dalších zákulisních jednání, o kterých toho moc nevíme, dopadlo to pro Náhorní Karabach blbě už tenkrát.

Ale už tehdy platilo, že nebyl žádný ani světový ani regionální policajt, který by vyhlásil bezletovou zónu, nechal nad územím kroužit svoje technologicky vyspělé stíhačky, které by udržely bojující strany od sebe hrozbou jeho obrovské moci. Multipolární svět začíná pro Armény válkou, kterou nemohou vyhrát a bylo jim houby platné, že se snažili místního ruského autoritativního ochránce vyměnit za vzdálenějšího demokratického ochránce.

Arménie je v unikátní situaci. Má slíbenou ochranu od USA i Ruska… ale v praxi obě země jen vyzvaly k ukončení bojů a návratu diplomacie. Což muselo Pašinjana jistě potěšit.

Arméni jsou takoví Poláci Kavkazu… tak moc se snažili o své vlastní zájmy, až naštvali všechny.

Staletá arménská přítomnost v Karabachu teď zřejmě vezme svůj konec a bude to velmi ošklivý konec. Vše křesťanské bude zadupáno do země, vyteče hodně nevinné krve, podíváme se v přímém přenosu, jak vypadá moderní odsun obyvatelstva a zřejmě se ukáže, jak byl v roce 45 ten náš odsun spořádaný a humánní. Tam v Karabachu se s tím žádný Azer pytlíkovat nebude.

A u nás bude výmluvné ticho… Protože tu Arménii sice všichni chtěli, ale jen jako kartu do hry. Nikdo nechtěl Arménii proto, že by ji měl rád.

Kdo u nás o Karabachu a tamních obyvatelích informoval? Kdo tam jezdil a znal jejich situaci? Kdo už dlouho předpovídal tento vývoj? Ládík Větvička. Ten je měl doopravdy rád. Ten tam jezdil, ptal se a psal o tom fantastické reportáže. Bohužel jeho jedinečné materiály, články, popisy i fotky symbolicky shořely při jeho vaporizování na Idnesu. Za nadšeného jásotu liberální mládeže, které mudrlant z Ostravy konečně přestal překážet.

Jak dlouho to trvalo? Čtrnáct dní? A už se ukazuje, že barbaři v Mladé frontě zničili něco, co mělo nevyčíslitelnou hodnotu. Kdo ví, kolik fotografií bylo unikátních, kdo ví, kolik fotografií dokumentovalo něco, co je teď (po vojensku rázně) navždy vymazáváno z povrchu země. Kdo ví, kolika lidem teď podřezávají krky a Ládik byl jediný, kdo jejich život zachytil a popsal. Tam v Karabachu teď hoří nenahraditelná kulturní díla, popisy a dokumentaci k nim zničili u nás ti, kteří mají plnou hubu demokracie a lidských práv.

Kdyby to naše nadšené válečníky zajímalo, tak právě k tomu byl mír dobrý. Lidi zůstávali naživu. V chudobě, s mnoha problémy… ale žili. Všechny armády vždy útočí výlučně na vojenské cíle, ale v praxe pak vypadá jako ty vesnice na Donbase, které jsou zcela srovnány se zemí. V praxi to pak vypadá, jako právě teď tam v Karabachu, kde mizí z dějin staleté osídlení a unikátní kultura, protože když se štengrují velmoci, tak se na takové prkotiny nedbá.

Ti, co rozhodli o Ládikově vaporizaci, tak nějak symbolicky pomáhají Azerům vymazat povědomí o tom, že v Karabachu někdy žili Arméni, že tam působila nejstarší křesťanská církev světa. A to všechno ve jménu evropských hodnot a liberálního vidění světa. Tam na Karabachu končí něco nenahraditelného a u nás se pár svazáků postaralo i o vymazání vzpomínek.

Chce se mi zvracet a brečet zároveň. V poslední době se moc nelišíme od Sodomy. My si ten ohnivý déšť v podstatě zasloužíme. Začínám pomalu pochybovat, že je mezi námi alespoň těch deset spravedlivých, pro které Hospodin zachrání město.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (266 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Arménsko Ázerbájdžánské soužití

Jen pro orientaci: oranžová Arménie, světle hnědý Náhorní Karabach, tmavě zelená vpravo od Arménie je Ázerbájdžán, tmavě zelená vlevo od Arménie je Ázerbájdžánský Nachičevan. Jsou zakresleny i oba koridory: žlutě Lačinský, světle zeleně Zangezurský. Zeměpisná mapa celé oblasti v příloze.
 
Čerpáno z více různých zdrojů.
 
Předmětem sporu je problematické území Náhorního Karabachu, enkláva obklopená Ázerbájdžánem, který si na ni činí nárok, ale de facto ji kontrolují arménské síly, které tam mají většinu.
 
Arménie i Ázerbájdžán měly v SSSR status plnoprávné republiky. V hranicích Ázerbájdžánské sovětské socialistické republiky se však v oblasti, o kterou nyní obě země vedou spor, koncentrovalo etnické arménské obyvatelstvo. Náhorní Karabach získal status autonomní oblasti uvnitř Ázerbájdžánu.
V době oslabení a rozpadu SSSR žilo v Náhorním Karabachu smíšené obyvatelstvo tvořené ázerbájdžánskými šíity a arménskými křesťany. Ještě před rozpadem však ázerbájdžánská armáda a arménští independentisté rozpoutali válku (1988-1994), která přinesla pochmurnou bilanci 30 000 mrtvých a zhruba milionu zraněných.
 
Republika Náhorní Karabach vyhlásila nezávislost v roce 1991, ale toto vyhlášení nebylo uznáno "mezinárodním společenstvím". Nakonec došlo v roce 1994 k příměří - a Náhorní Karabach se dostal do šedé zóny  "zamrzlého konfliktu".  Rostou však obavy, že by se válka v plném rozsahu opět mohla obnovit. Členové Minské skupiny - garanční státy vedené Ruskem, Francií a Spojenými státy, které mají za úkol dohlížet na dodržování příměří z roku 1994 - se pokoušejí o zprostředkování mírové koexistence.

 

Druhá válka o Náhorní Karabach v roce 2020 byla ozbrojeným konfliktem, který se odehrál nejen ve sporné oblasti Náhorního Karabachu a i na přilehlých územích. Jednalo se o další eskalaci dosud nevyřešeného konfliktu o tento region, do něhož se zapojily Ázerbájdžán, Arménie a samozvaný arménský separatistický stát Arcach.  Válka trvala 44 dní a skončila vítězstvím Ázerbájdžánu, přičemž porážka podnítila protivládní protesty v Arménii.

Konflikt komplikuje řada geopolitických faktorů. Vláda tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana považuje Arménii za nepřátelský stát, což je postoj, který zastávají dlouhou dobu všechny turecké vlády a který má kořeny v genocidě Arménů iniciované Osmanskou říší v roce 1915. Turecko  využívá své diplomatické a vojenské váhy k podpoře Ázerbájdžánu. Izrael je také hlavním dodavatelem zbraní ázerbájdžánské vládě.

Arménie naproti tomu udržovala klíčové spojenectví s Ruskem.

Další rovinou konfliktu jsou značné zásoby ropy a zemního plynu v Ázerbájdžánu. Ázerbájdžánská ekonomika je z velké části závislá na vývozu těchto zdrojů a nejdůležitější tepnou k jeho uskutečnění je ropovod Baku-Tbilisi-Ceyhan. Tuto trasu vymyslel Zbigniew Brzezinski, aby obešel znepřátelený Írán, obchází také tehdy nejistou Arménii, přes Gruzii, která je nakloněna Západu a bylo ji v roce 2008 nabídnuto členství v NATO. (mapka v příloze)

Hlavním investorem ropovodu BTC je korporátní gigant BP a významné podíly vlastní také americké ropné monopoly Chevron a ExxonMobil. Vývoz zemního plynu z Ázerbájdžánu je navíc významnou součástí strategie "jižního plynového koridoru", kterou podporují USA a Evropská unie a jejímž cílem je izolovat ruský energetický sektor.
 
Ten binec v této oblasti je ještě mnohem rozsáhlejší.
Republika Arcach nebo Náhorněkarabašská republika je separatistický stát, který se nachází na území mezinárodně uznávaném jako součást Ázerbájdžánu. Arcach kontroluje část bývalé Náhorněkarabašské autonomní oblasti, včetně hlavního města Stěpanakertu. Jedná se o enklávu s převažujícím arménským osídlením v rámci Ázerbájdžánu. Jeho jediná pozemní přístupová cesta do Arménie vede přes 5 km široký Lačinský koridor, který byl v letech 2020-2022 pod kontrolou ruských mírových sil, dokud Ázerbájdžán nezahájil blokádu oblasti a neinstaloval tam svá vojenská kontrolní stanoviště.
Kromě toho v oblasti existuje izolované ázerbájdžánské území Nachičevan, které se nachází na západě a je od Ázerbájdžánu odděleno naopak Arménií. Arméni jeho příslušnost k Ázerbájdžánu nezpochybňují, ale pozemní přístup vede tzv. Zangezurským koridorem přes území Arménie, což je obdobou Lačinského koridoru. Průjezdnost oběma koridory sice garantují smlouvy, ale prakticky záleží na momentálních vztazích mezi Arménií a Ázerbájdžánem.
 
Geoekonomické sny Ázerbájdžánu jsou velké: hlavní město Baku se snaží stát klíčovou křižovatkou dvou nejdůležitějších eurasijských koridorů: Sever-Jih (NTSC) a Východ-Západ (Nová hedvábná stezka). Zangezurský koridor spojuje západní Ázerbájdžán s Nachčivskou autonomní republikou přes nejižnější část Arménie. Nově plánované silnice a železnice mají procházet vysokohorským terénem podél řeky Aras (Araxes), která odděluje Arménii a Azerbajdžán od Íranu a zajišťuje přirozený koridor až do Turecka. (pěkná fotka v příloze) Zangezur je rovněž nezbytný pro spojení Íránu s Arménií, Ruskem a dále i s Evropou. Na Zangezur budou při obchodování spoléhat také Čína a Indie, protože koridor představuje významné zkrácení vzdálenosti.
 
Dne 27. března 2006 podepsala Arménie se Spojenými státy dohodu Millennium Challenge Compact, která vstoupila v platnost 29. září 2006. Za předpokladu, že arménská vláda dosáhne pokroku v plnění vzájemně dohodnutých kritérií, poskytne dohoda Arménii během pěti let 235 milionů dolarů na snížení chudoby na venkově prostřednictvím zlepšení venkovských silnic a zavlažovacích sítí. V roce 2013 uspořádaly Spojené státy a Arménie vůbec první společné vojenské cvičení, během něhož byli arménští vojáci cvičeni pro současné mnohonárodní operace.
 

V únoru 2022. pouhé dva dny před tím, než Rusko oznámilo svou "zvláštní vojenskou operaci" na Ukrajině - byl prezident Azerbajdžánu Ilham Alijev v Moskvě, kde podepsal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem smlouvu o spojenectví. Ačkoli ji vládní představitelé chválili a přičítali ji Alijevově "vyvážené" zahraniční politice, analytici a kruhy sympatizující se Západem vyjádřili obavy z rostoucího vlivu Moskvy na Baku. Patrně hlavním cílem Alijevovy návštěvy v Moskvě bylo zlepšení vzájemných vztahů, především v zahraničněpolitické a vojenské oblasti. Situace se tak trochu obrátila, původně mělo Rusko lepší vztahy s Arménií, dnes patrně s Ázerbájdžánem.

Napětí na jižním Kavkaze bylo již několik měsíců vysoké. Posledních devět měsíců Ázerbájdžán účinně blokoval jedinou cestu do enklávy z Arménie, známou jako Lačinský koridor.
Ázerbájdžán oznámil, že 19. září zahájil v Náhorním Karabachu tzv. protiteroristické operace, uvedl, že svou operaci zahájil v reakci na smrt šesti lidí, včetně čtyř policistů, při dvou explozích nášlapných min v úterý ráno.Tvrdí, že nepřestane, dokud se karabašští etničtí Arméni nevzdají.

Ázerbájdžánské ministerstvo obrany ve středu ráno ve svém prohlášení uvedlo, že vojenská technika patřící arménským ozbrojeným silám nacházející se v Náhorním Karabachu byla "neutralizována", včetně vojenských vozidel, dělostřeleckých a protiletadlových raketových zařízení. Baku uvedlo, že je připraveno k rozhovorům, ale trvá na tom, že "nelegální arménské vojenské formace musí vyvěsit bílou vlajku" a rozpustit svůj "nelegální režim".

Arménský premiér Nikol Pašinjan obvinil Ázerbájdžán ze zahájení pozemní operace, jejímž cílem je "etnická čistka".
Ruské ministerstvo zahraničí i americký ministr zahraničí Antony Blinken vyzvali ázerbájdžánského prezidenta Ilhama Alijeva, aby okamžitě zastavil vojenskou akci.
Ázerbájdžán uvedl, že rozhovory by mohly začít ve městě Jevlach, které leží asi 100 km severně od hlavního města karabašské oblasti Chankendi, kterému etničtí Arméni říkají Stěpanakert.
 

Několik dalších obrázků jsem dal do přílohy, která, aby tady nerušila provoz, je umístěna na "Kydech" ve včerejší diskuzi, stačí kliknout na tento odkaz, zpět se dostanete jednoduše  "návratem na předchozí stránku":                https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/zatimco-jsme-demonstrovali#comment-2139858

Průměrný počet slepic: 4.8 (71 hlas)

To šedé území kolem Karabachu patří taky Azerbajdžánským? Respektive, proč má jinou barvu?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

To šedé území jsou Ázerbájdžánské oblasti (s většinovým ázerbájdžánským osídledením), které byly pod správou Arcachu - tedy arménských separatistů. Jaká je tam současná situace to netuším.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Libtardi a jejich libtarjugend, Sodoma Gomora, odpadlíci bez hodnot. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Německá vláda chce volební právo pro migranty již půl roku po příchodu do země. A u Německa to samozřejmě nezůstane 20. září 2023👉 @cz24news

NĚMECKO: A pokud to požaduje německá vláda, pak je pravděpodobné, že se téhož chytí i celá EU a Brusel takový zákon nařídí centrálně. Ostatně, všichni ví, že různé socanské a zelené partaje si své voličstvo dováží, což je i důvod, proč tyto strany tak nadšeně podporují výměnu obyvatel.

Volební právo migrantům by tak zajistilo hlasy právě pro ty partaje, které se snaží Evropu zlikvidovat dovozem zcela nekompatibilních kultur.

V Německu jde samozřejmě zejména o reakci na výrazný pokles preferencí vládních stran – a to i na úrovni jednotlivých zemí pro místní volby – a rychlý vzestup AfD.

Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová (SPD) chce dát právo volit v místních volbách každému, kdo zůstane v Německu alespoň šest měsíců.

To je to, co hesenští sociální demokraté, z nichž je Faeserová jejich hlavní kandidátkou, požadují ve svém volebním manifestu. SPD je v současné době v průzkumech na 18 procentech – prakticky na stejné úrovni jako AfD a Zelení.

Masivní rozšíření volebního práva pro cizince by se dotklo i žadatelů o azyl, kteří nemluví německy, ale zůstanou v Německu alespoň půl roku. To by mohlo znamenat několik milionů nových voličů v celé zemi v jednom legislativním období.

Jen v loňském roce přišlo do Německa více než milion lidí z Ukrajiny a islámských zemí. V letošním roce se očekává ještě více uprchlíků a žadatelů o azyl.

Chceme tvrdě pracovat na federální úrovni a ve Spolkové radě, abychom zajistili, že všichni lidé, kteří žijí v hesenských obcích déle než šest měsíců, budou mít právo volit v místních volbách,“ uvádí volební program, který cituje deník Bild.

Na dotaz listu mluvčí SPD dodal, že to ve skutečnosti znamená lidi, „kteří mají povolení k trvalému pobytu.“ To znamená, že uznaní žadatelé o azyl z Eritreje, Afghánistánu a Sýrie by v budoucnu měli také právo volit v místních volbách.

Ale i další nováčci ze zemí mimo EU by mohli rychle hlasovat na místní úrovni.

Volební právo cizinců se zatím vztahuje pouze na občany ostatních zemí EU.

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

PUTIN ZASE VŠECHNY PŘELSTIL, A TAJNĚ SKOUPIL VĚTŠINU EVROPSKÝCH NÁMOŘNÍCH TANKERŮ NA PŘEPRAVU ROPY. Teď se hloupým Eurokratům směje!

18. září 2023 👉 @cz24news

RUSKO/EU: Nejlepší američtí vojensko-političtí analytici o Putinovi rádi říkají, že klíčem k jeho pochopení, je hledět na něj jako na špičkového šachistu, který nepřemýšlí o několik desítek tahů dopředu, ale o několik šachových partií napřed. A před pár dny se opět potvrdilo, že tomu tak je.

Rafinovaný Putin, jak se zjistilo minulý týden, už od začátku loňského roku, po celém světě skupoval nové a staré tankery na přepravu ropy. Nejprve Putin založil 894 námořních přepravních společností specializovaných na přepravu ropy, které sídlí po celém světě, a takřka se nedá dokázat, komu vlastně patří.

Zároveň začal Putin po celém světě skupovat všechny vyrobené tankery velikostních tříd SuezMax a AfraMax, které se pro svou menší velikost používají takřka výlučně v Evropských, Ruských a Afrických přístavech, a bez kterých není možné zásobovat EU ropou přes Suezský průplav. Putin na cenách tankerů neškudlil, a každý přepravce ropy si hned spočítal, že s Putinem k němu přišel kšeft století! Například řecký prodejce tankeru třídy AfraMax, který jej před 8 lety koupil za 12 milionů dolarů, jej Putinovi letos střelil za 35 milionů, a ještě si rval vlasy, když zjistil, že Putin se nerozpakuje platit i víc! Putin jen v Řecku loni nakoupil 125 námořních tankerů za 4 miliardy dolarů, a letos už dalších 97! Podle specializovaných společností Putin pro své tajné námořní operace s ropou nakoupil od začátku války v Řecku 290 tankerů, v Číně 221, a další stovky po celém světě. Čísla obvyklých ročních prodejů těchto tankerů za poslední desetiletí dokazují, že počty prodaných používaných tankerů loni vzrostly o dvojnásobek! Putin prý tak už ovládá až 25% námořního trhu s ropou v kategorii malých tankerů SuezMax a AfraMax!...

Co je na odhalených Putinových tajných námořních přepravách ropy nejzajímavější?

45% všech těchto tajných přeprav Putinovy ropy bylo od dubna do července organizováno a pojištěno specializovanými anglickými společnostmi v Londýně!

Do tajných převozů ruské ropy se neváhali zapojit ani Dánové. Jejich mamutí globální logistická společnost Maersk vozila ruskou ropu tajně do Španělska!

Ani Řekové nezůstali pozadu, a jejich zbylé tankery, které neprodali Putinovi, rozvážely embargovanou ruskou ropu jako o život!

I turecký Erdogan, známý, že nevynechá jedinou příležitost, aby Turkům vydělal nějaký ten dolar navíc, a napálil přitom EU. Se letos rychle rozkoukal, a nechal také nakoupit pár předražených řeckých tankerů, a začal s nimi převážet ruskou ropu z černomořských přístavů do Evropy!

Pohádkové zisky obchodníků obcházejících evropské i americké sankce na Rusko jsou tak obrovské, že se Dubaji, i Hong-Kongu, kde se většina Gosudarových tajných obchodů sjednává a proplácí, začalo říkat “Nová Ženeva”, protože švýcarská metropole a její bankéři byli známí tím, že si od začátku druhé světové války do konce studené války nahrabali na tajných obchodech všech znepřátelených stran neuvěřitelné bohatství!

Odkud se berou miliardy dolarů zisků do kapes Putinovým tajným rejdařům v Londýně, Athénách, Istanbulu, Dubaji a Hong-Kongu, je jasné jako facka – z kapes prostých Evropanů! Díky sankcím na ruskou ropu ji rafinerie v EU nesmějí nakupovat. Jen Indie letos vydělala miliardy dolarů na dovozu milionů barelů embargované ruské ropy do svých rafinerií. V nich se ruská ropa při rafinaci změní na indickou naftu, benzín a oleje, a ty se odvezou tankery do Evropy. Evropané platí jako mourovatí, protože si nesmí, až na malé a dočasné výjimky kupovat levnou ruskou ropu, ani ruské produkty z ní. Evropané chudnou, Rusové, Indové, Arabové, Číňané a Západní Globalisté a finančníci bohatnou! Sankce na Rusko, tak jsou vlastně jen sankcemi na obyčejné Evropany!

---------------------

A bude hůř, včera bruselská Ursula, italská Georgie, a švédská Ylwa, provedly společnou inspekci masy nelegálních imigrantů na ostrově Lampedusa. Inspekce měla typicky potěmkinovský průběh:

Nejdřív se po trase krátké inspekce muselo důkladně uklidit, aby média neukazovala na fotkách se třemi nejvlivnějšími pro-imigračními političkami současné Evropy děsivý bordel a hory odpadků, kterými nelegální imigranti celý přístav, kde probíhala inspekce, proměnili v jednu velkou skládku odpadků.

Potom, aby se všechny tři Eurokratky dostaly auty do přístavu, bylo třeba rozehnat místní starousedlíky, kteří se je blokádou snažili donutit k diskusi o důsledcích jimi vyvolané nelegální imigrace!

A nakonec, v přístavu, začaly všechny tři návštěvnice sborem do připravených kamer halekat pomatená hesla, jak se chystají nelegální imigraci 6000 Afričanů denně zastavit!

Co milé dámy včera na ostrově Lampedusa vytroubily do světa, vejde do dějin:

K zastavení ilegální imigrace do Evropy vede jediná cesta. A to vytvořit masivní koridory pro legální imigraci do Evropy! A ty rychle vytvoříme, abychom přelstily pašeráky! Každý normálně myslící člověk snadno pochopí, že legální imigrant – se musí vyznačovat vzděláním, znalostí jazyka, čistým trestním rejstříkem, chutí pracovat, a nesmí být vážně duševně nemocen, aby znásilňoval a vraždil, a měl by pocházet z “nebezpečné země”. Protože značná část ilegálních imigrantů některou z těchto podmínek evidentně nesplňuje, protože se je chystá Ursula vyhostit, je zřejmé, že ilegální imigraci opatření z Lampedusy nejen nesníží, ale jen otevře brány pro další masu legálních imigrantů, kteří zavalí Evropu! Byty tak budou ještě dražší, a dětí se bude rodit ještě méně! Podle této statistiky je zřejmé, že jediná země v Evropě, která dosahuje přirozené reprodukce obyvatel plozením, je země milionářů Monako! Všechny ostatní země EU se od vyhlášení sankcí, způsobení drahoty, a od začátku druhé vlny masové imigrace, propadají hluboko pod hranici přirozené reprodukce, na 50 až 80% potřebných porodů! Podle prosté rovnice: nejsou byty + nejsou peníze + do země přišla značná část imigrantů = nejsou počínány děti!...

Včera vysoká italská politička Elly Schlein vyzvala k opuštění dublinských imigračních pravidel, a jejich nahrazení de facto Rakušanovým paktem o spravedlivém rozdělování imigrantů po celé EU. Stejně vyzval už 6. září evropské poslance i Manfred Weber, který stojí v čele nejmocnější celo-evropské politické politické lobby EPP, se členy TOP-09, STAN, a KDÚ-ČSL. Také bruselská Ursula je věrnou členkou EPP!...

Salvini a Le Pen, včera v severní Itálii oznámili před 100 tisíci svými přívrženci, že zahájí Blokádu přístavů proti pašování imigrantů! V Itálii se říká, že Meloni pozvala Ursulu i Ilwu na Lampedusu, aby zastínila vyhlášení blokády přístavů před imigranty Le Pen a Salvini ve stejný den. Meloni provádí v Itálii ostře protilidovou politiku ve prospěch bankéřů a finančníků, a přes slib zastavení Imigrace, a vyplacení tučných darů klice vládnoucího tuniského diktátora, imigrace den za dnem trhá další rekordy!...

Když v příštích Eurovolbách zvítězí příznivci imigrace, může to v ČR rychle dopadnou jako ve Švédsku. Tam minulou středu šéf policie Anders Thornberg oznámil, že ve Švédsku se nyní odehrává bezprecedentní, krvavá válka gangů a vlna zúčtování. Thornberg tak reagoval na přestřelky, a bombové atentáty, které jen během minulého týdne zabili, a nebo těžce zranili několik nevinných lidí! Přesto že nová švédská vláda před volbami slíbila, že násilí imigrantských gangů ukončí, po roce je jasné, že vláda opět selhala, a útoky střelnou zbraní a bombové atentáty jen rostou. Švédsko se díky své imigrační politice stalo nejnebezpečnější zemí v Evropě! Je tak na Vás jestli chcete opakovat Švédský omyl!

AUTOR: Michael Svatoš

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže Laďa Větvička jel do Arménie. Nafotil to tam, udělal rozhovory. Pak to zveřejnil na blogu idnesu.

A pak to ze svého foťáku, kamery, notesu i domácího počítače všechno vymazal? ;o/

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Tomu naprostému vůkol vymazání taky moc nevěřím. Jestli je to skutečně Ládik!!!, jakého jsem poznal z dávných blogů, tak tento se živí projektováním a výstavbou topení, topenářský hejblátek, kotelnických forichtungů. Tehdy dělal na sebe, tudíž musel mít velkou míru zabezpečení, pamatováků na blbší časy, pojistek na co kdyby, zkrátka solidní potenciál k autonomii. V noci za svitu čelovky běhal na Lysou horu (nebo Sněžku?-už nevím), což podnikl ve stovkách výstupů, neboť přes den jej srali lidi. Tohle není prdel, na to se musíte celkem sichrovat; když hodíte v noci v pustině tlamu o kořen, šutr, najde vás akorát vlk či rys, v horším případě medvěd. Když k tomu přičtu i jeho výjezdy do průserových lokalit, tak je nabíledni, že je někde záchranná brzda ve formě úložiště dat, zpětných zrcátek nebo tentononců. Vzdálený názor jsem si na něj udělal jako na svéráznýho samorosta, čímž mile chránil křehkost svojí duše.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Možná 20x jsem ho absolvoval od Ostravice, Malenovic, Mohelnice i Kobylanky. Moc možností na sklouznutí tam není. Když už spadneš na držku nebo hodíš záda, tak se zvedneš a jdeš dál ... Kdo si chce zahrát na bratra Žižku, ať běhá s rukama spoutanýma za zády jako Olaf Scholz :-)

A kdo nechce při výstupu nikoho přes den potkat, jde po žluté od hráze Ostavice směr Čupel, Kobylanka, nebo ještě lépe z údolí Mohelnice od Řepčony chodníkem přes les a po bývalé sjezdovce.

https://mapy.cz/turisticka?x=18.4516934&y=49.5402488&z=14

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Jasně, švejcaři předběhnou i yetiho. To jsou jiní pašáci!

Skáču dobře, skáču rád!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Sedím u raního kafe a pročítám co kde je nového. Zkouknul jsem zdejší blog i s názory a jdu si přečíst co je na PL. Kromě jiných článků mě zaujme tento:

Rozvoral (SPD): Těšíme se na osobní setkání s vámi zítra 21. 9. 2023 v Českých Budějovicích!  Chci ho otevřít abych se dozvěděl něco více a co se stane? Vyskočí na mne hláška : OMLOUVÁME SE CHYBA SERVERU. Stejně tak se mi v poslední době když chci vložit příspěvek do diskuze objeví cosi o vkládání odkazu aniž by tento jakýkoli odkaz obsahoval. Ve většině případů se takto děje pokud chci napsat něco proti vládnoucí sebrance nebo vládnoucímu lampasáckému kašparovi na hradě. Také upozornění na demonstraci bylo nežádoucí. Takže si myslím že nové vedení P.L.nám pomalu ale jistě míří z medií kde se dalo ještě svobodně diskutovat k mediím s diskuzí silně cenzurovanou.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Paranoia je zcela zbytečná. P.L. mají tyto problémy už dlouhé roky. Nejspíš to souvisí s problémem sehnat kvalitní webhosting.

Chvilku počkej a pak to zase půjde. Jako vždy. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Před změnou majitele tyto problémy nebyly. To není paranoa jen můj postřeh.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

P.L. čtu snad již 20 let. A krátkodobé problémy s načtením stránek sleduji asi 3-4 roky. Ale rozhodně to není o cenzuře.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Parlamentní lístky už dávno táhnou s kulturní liberální internacionální frontou.

Denně zápolím se slovíčky bez významu a ohrožování režimu.

Denně přibývá u diskutérů: "Příspěvek dočasně nelze hodnotit, uživatel byl vícekrát banován. Děkujeme za slušnou a věcnou diskusi."

Podobně to začínalo na Iděsu a pokračovalo na NoSeznamvinky.

Kdysi tuhle cenzuru dělaly živé osoby. A ty se uměly naježit i pro prkotinu!

Dnes už tam nikdo nesedí. A jestli vůbec, tak doma a hlídají možné i nemožné.

Mám nepříjemný dojem, že se přesouvají zrovna sem a provokují a nasírají.

Další etapa jejich růstu bude vyhrožování trestním stíháním za popírání víry, pravdy, lásky, existenci dvou pohlaví, rasové rozdílnosti.....

Dělají to zadarmo, jako ti jejich fotři -  Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti - PSVB.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Já řeším technickou stránku P.L. - Občasné pomalé načítání stránek nebo dokonce krátkodobou nedostupnost stránek.

Na diskuse tam už drahně let nechodím. Tam je diskuse celkem divoká a primitivní, plná zapálených gaučových politiků, kde málokdo ostatní poslouchá (čte), ale většina vyřvává (píše) prostoduché politické floskule.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

mně to dělá taky

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Vidláku,

díky za další skvělý článek. Dovolil bych si však jedno Vaše tvrzení rozporovat.

Tvrdíte, že odsun Němců z Československa proběhl humánně a spořádaně. Nemáte pravdu. Nejlépe by bylo zeptat se Němců, kteří to zažili anebo alespoň jejich dětí. Pokud tu možnost nemáte, tak bych Vám doporučil číst např. knížky od spisovatele Josefa Škrábka. Ten to jako dítě a dospívající muž zažil a celé jeho literární dílo se věnuje jak odsunu Němců z Československa, tak vztahům mezi Němci a Čechy.

Nikdo nikdy přesně nebude vědět, kolik Němců zavraždili Češi po konci války, ale existují odhady hovořící o sto tisících zavražděných.

Vraždění a mučení Němců Čechy po válce nebylo nic spořádaného a humánního, ale genocida. K tomu dodávám, že když už chceme budovat svět dobrý pro všechny - a Vy i má maličkost to nepochybně chceme - tak si nelžeme a přiznávejme zlo, které z našeho společenství vzešlo. A neomlouvejme to oním "co oni nám...", protože ti Němci, které Češi po válce povraždili, byli rozpoutáním války vinni zrovna tak, jako jsme vinni dnes my válkou na Ukrajině. 

Váš Jiří   

Průměrný počet slepic: 3.1 (31 hlas)

Nejsme ve při... Každý odsun provází zvěrstva. Ale i zvěrstva mají svoje stupně. Z banderovských a ustašovských praktik zvraceli i otrlí příslušníci SS. A tak nějak mám pocit, že Azeři budou podřezávat radostněji než Češi. A až to jednou někdo porovná, tak se třeba ukáže, že zvěrstva se Stěpankertu byla o tolik horší, že vedle toho zvěrstva v Ústí nad Labem vypadají jako selanka. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

"sto tisících zavražděných" To si pleteš naše oběti zavražděné Němci (a německojazyčným českým obyvatelstvem) před a během druhé války.

Ale chápu, dnes je moderní a někomu i prospěchářské cpát se (bohatším) Němcům do prdele. ;o)

" protože ti Němci, které Češi po válce povraždili, byli rozpoutáním války vinni zrovna tak, jako jsme vinni dnes my válkou na Ukrajině"

Tvoje srovnání silně hapruje. ;o)

1

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Němcům se díky válce povedlo v kontinentální Evropě sjednotit směr jízdy na silnicích:
VPRAVO = RECHTS FAHREN - FAHRSEITENWENDE (změna strany jízdy).

Co se týče počtu obětí při odsunu z Československa, uvádí se v nejméně 3 jazycích (cs-de-en) na wikipedii 15-30 tisíc prokázaných úmrtí a kolem 200 tisíc nezvěstných, takže údaj 100 000 nemusí být úplně mimo místu.

Ps: bourání hraničních sloupů bude úctyhodným počinem, až se podaří prosadit propojení států tak, jak funguje od roku 1848 ve Švýcarsku

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

První exodus německojazyčného obyvatelstva u nás totiž byl těsně před příchodem - osvobozením Rudou armádou.

A na ty tvoje švýcarské sloupy chčije pes. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Když přecházíte z kantonu do kantonu, tak si maximálně všimnete dvou pospolu vlajících kantonálních vlajek.

Zastaví-li vás policisté, představí se většinou takto: "Dobrý den, kantonální policie".

Jedním z důvodů, proč se ve Švýcarsku žije výrazně lépe, je KONKORDANČNÍ DEMOKRACIE.

Ps: dobrovolně utíkali ti, co měli velmi špatné svědomí, a těch až tolik nebylo:
Téměř každý čtvrtý z celkem asi tří milionů vysídlených starousedlíků (sudetských Němců) opustil svůj původní domov již ve fázi „divokého“ odsunu v roce 1945. Počet Němců, kteří museli odejít v důsledku poválečného odsunu, se pohybuje někde kolem 2,6 milionu osob, zbytek připadá na osoby, které byly donuceny uprchnout v důsledku válečných událostí.
Vysídlení Němců z Československa - statistické údaje

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)

Dobrý tip, jdu páně Škrábka sobě zakoupit :-).

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Vyrůstal jsem tady v Egerlandu  s potomky neodsunutých Němců. 

Kromě jiných her jsme si hrávali i na vojáky. Nikdo nechtěl hrát ty skopčáky a fašisty. Vždycky se muselo losovat o to, kdo bude hrát Rusáky a kdo Němce.

Sousedi a sousedky nám nevyprávěli o tom, jak jim při odsunu RG rabovací gardisti povraždili příbuzné.

Maximálně o tom, že tatínek nebo bratr padl někde v Rusku.

Věděli jsme o pracovních táborech v Nové Roli a ve Svatavě. O pochodech smrti na konci války, aby těch untermensch pochcípalo co nejvíc vysílením.

Proč ti vaši Škrábkovic odsunutí zavraždění nemají stejné seznamy jako pořizují svým zavražděným místní židé? 

Opravdu nemáme na baráku ceduli: Zde žil Reinhold Seidemann zavražděný při odsunu 20. června 1946

Ano, děda s babičkou bydleli s těmi Seidemanny dva týdny v jednom domě. Dělili se o střechu i jídlo.

Ti, kteří se po válce dopouštěli zločinů na civilistech kvůli jejich národnosti, dnes mají tisíce potomků a následovníků.

Kdo jiný než oni rozdělují lidi podle původu národnosti státní příslušnosti? 

Kdo jiný než oni jim opět zakazují účast, zabírají majetek, zakazují jejich kulturu, jejich sportovce, jejich suroviny a výrobky?

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Nedávno jsem dočetl knihu Místa zkropená krví. Je to o působení gestapa v Brně, o jeho obětech, o Kounicových kolejích a popravách v nich. K popsaným nacistickým svinstvům následně sdělených jejich vězni (také autor to poznal na vlastní kůži) v konci překvapila zmínka, že od 5/1945 zde bylo do podzimu téhož roku ubito stejné množství Němců jako bylo zamordovaných odbojářů. Mnoho z těch Němců na činnost gestapa nemělo vliv - jen mluvili německy; zde byli ze stejného důvodu. A co bylo nejzajímavější, těchto pogromů se neúčastnili bývalí vězni, nýbrž mlátičky po šestileté rezistenci. 

Víte, někoho označit za posla Posseltova, sudeťáka..., je...Nebo víte co? Zkuste si tu knihu sehnat a přečíst. Dozvíte se tam třeba, že schůdky pod šibenicemi těm nebohým podtrhávali židi. Takovejhle mlejnek to byl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

pouze vás vážený , Zappova ukolébavka,  chci informovat o osudu nemalé části obyvatel Brna:

Podle sčítání provedeném v září 1941 žilo na území Protektorátu 88 105, z toho v Brně 11 102 židovských obyvatel. Do konce války pak bylo jen z Brna a blízkého okolí deportováno do Terezína přes 10 000 lidí. Válečné běsnění přežilo asi 700 osob. Z Brna bylo vypraveno celkem 13 transportů, první F do Minsku v listopadu 1941, poslední Dg do Terezína v červnu 1943. 

V roce 1996 vyšetřovala brněnská skupina z pověření radnice brněnský pochod smrti a vysídlení Němců z Brna. Došla k závěru, že na cestě po českém území zemřelo 170 lidí, v pohořelickém táboře 459 lidí, tedy celkem 629 lidí a poté ještě za hranicemi Rakouska dalších 1 062, dohromady tedy 1 691 Němců.

V úterý 19. května 2015 odhlasovali zastupitelé města Brna v rámci 70. výročí od skončení 2. světové války „Deklaraci smíření a společné budoucnosti”.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Američané Pašinjanovi nepomohli 21. září 2023 👉 @cz24news

ARMÉNSKO: Bylo nepravděpodobné očekávat, že konflikt, který začal včera v Náhorním Karabachu, skončí tak rychle a za podmínek, které se rovnají úplné kapitulaci vlády Nikola Pašinjana. Vítězství Baku jako výsledek jednodenní operace je bez nadsázky triumfální.

Příměří, na jehož základě musí Arméni opustit Karabach a předat své státníky a vojenské vůdce Baku, končí 30 let jejich držby sporného území s podporou Jerevanu. Arménie se zmocnilo Karabachu v 90. letech, ale od té doby v podstatě usnulo na vavřínech, zejména pod vedením Pašinjana.

Tento politik, který se místo Ruska rozhodl přimknout blíže k Západu, zažil za poslední dva dny úplné ponížení. Jeho ztráta Karabachu je podobná, jako kdyby se Aleksandar Vučić vzdal Srbů v Kosovu nebo Moskva odmítla chránit ruský lid na Krymu, Donbasu a dalších územích. Nemyslitelná zrada.

K porážce arménských sil v Karabachu ázerbájdžánskou armádou došlo za přítomnosti americké armády, která právě vykonávala svá cvičení v Arménii na pozvání Jerevanu. Reakce Yankees na konflikt pod jejich nosem byla zároveň až do krajnosti cynická.

„Věděli jsme, že Ázerbájdžán vede vojenské operace, ale nevnímali jsme to jako riziko pro naše vojáky,“ řekl mluvčí americké armády a zdůraznil, že cvičení „Eagle Partner 2023“ dnes končí podle plánu.

Jinými slovy, Američané nepohnuli ani prstem, aby chránili národní zájmy svého „spojence“. Ale vzhledem k tomu, že Pašinjan neudělal nic, myšlenka spiknutí mezi ním a Američany se nabízí sama. Výměnou za upuštění od územního sporu tak může mít Jerevan snazší integraci do EU a NATO, což nabízí Spojeným státům spolehlivou loutku na Kavkaze.

Porážka v roce 2020 k pádu Pašinjanovy vlády nevedla, a proto má nyní šanci udržet si pozici premiéra. V tomto případě bude pokračovat ve sbližování se Západem a bude problémem pro Rusko, Írán a Američany příliš neposlouchající Turecko. Spojené státy tak dosáhly úspěchu na světové šachovnici za cenu ponížení starodávného a kdysi významného národa.

Překlad: N.F.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

- Tak ten by se adaptoval na proměnlivou situaci za všech okolností, stejně jako prezident nebo herci viz níže...

-----------------------------------------------------------------------------------

Kdyby byl apríl, tak dobrý, ale teď po 46 letech..., že se nestydí.

Na "seriózním" SEZNAMU?

To snad PETR PAVEL nemyslí vážně, to je opravdu výsměch. Ať jdou všichni rádoby umělci a ti další debilové do hajzlu!!

Opravdu " hrdinové své doby ", co teď najednou vylézají z děr!

Co takhle kdyby podepsali něco, co skutečně trápí většinu rozumných lidí v této cíleně mrzačené republice, například protest proti Fialově vládě, bezhlavé pomoci Ukrajině, vyhazování miliard na zbrojení a podobně!?

Na dodatečném podepsání Charty 77 se na festivalu Trutnoff dohodli bývalí disidenti s týmem prezidenta Petra Pavla. K samotnému aktu by mělo dojít 28. října 2023 před slavnostním předáváním státních vyznamenání. Podepsání Charty 77 by mělo završit přijetí Petra Pavla mezi osobnosti, které zasvětily svůj život boji za demokracii. Neuvěřitelné!

https://medium.seznam.cz/clanek/pokrokovy-euroobcan-prezident-pavel-dodatecne-podepise-chartu-77-18146

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Jako všichni ze současné vlády Pentajunty ČR mají jedinou prioritu - zajistit si žrádlo teď a na věčné časy!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Milý pane Vidláku,

jistěže nejme v žádné při, ale jsme v hledání pravdy. Totiž pravdy "padni komu padni".

U nás v české kotlině se nám často stává, že když se my Češi o sobě snažíme najít pravdu týkající je našeho vztahu k těm druhým, kteří Čechy nejsou, ptáme se na naše vlastní kvality nás samotných. Nikoliv těch druhých.

Ptáme se sami sebe, jaký byl odsun sudetských Němců a odpovídáme samochválou: byl prý humánní. A neptáme se, jaký si myslí sudetští Němci, že byl odsun, který s nimi prováděli Češi. 

Úplně stejně hodnotíme první republiku. Pochvalujeme si jak byla demokratická a národnostně spravedlivá. A vůbec se neptáme Slováků, Maďarů z jižního Slovenska, Poláků z Těšínska, Rusínů, Romů a samozřejmě našich Němců, jestli také oni byli přesvědčeni o tom, že se s nimi v prvorepublikovém Československu nakládalo demokraticky a spravedlivě.

A dnes to není jiné. Cožpak se naše vláda ptá lidí, co si o její práci lidé - podotýkám obyčejní lidí - myslí, resp. copak jedná způsobem, z něhož by bylo patrné, že jí leží na srdci názory a blaho lidí? Při každé příležitosti vychválí sama sebe a to tak vehementně, že je na nich vidět jak tomu sami nevěří. Co do principu to u všech vlád od roku 1989 nebylo jiné.

Pokud se nechceme ptát druhých, co si o nás myslí, pravdu se nikdy nedovíme a ze samochvály a lhaní si do kapsy nám nikdy lepší budoucnost nevykvete. V posledních sto letech jsme se o tom nejednou přesvědčili.

Jiří   

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

 z Pittsburgu, Clevelandu o federaci se Slováky a z Filadelfie, kde byla Rusínům slíbena autonomní republika (jako je Krym), stejně jako Benešův slib z Versailes o budoucím kantonálním uspořádání českých korunních zemí byly po založení republiky nahrazeny "Jednotným Československým národem". Tyto podvody na národnostních menšinách, násilná čechizace státní správy, kdy i pošťák v takřka 100% německojazyčném Egerlandu (Chebsko) musel najednou umět česky, nostrifikace akcií českých firem, které stálo mnoho zahraničních investorů obrovské ztráty, stály za neslavným koncem první republiky. Potvrdilo se krédo T.G.Masaryka o tom že "státy se udržují těmi ideály, z nichž se zrodily.

Spekuluji, ale domnívám se, že kdyby v tzv. sudetech byly samosprávné kantony po švýcarském vzoru, slíbené Benešem, tak by i většina Českých Němců hnala rakouského kaprála Adolfa svinským krokem. Nechci sahat Dr. Benešovi do svědomí, ale jsem přesvědčen, že etnické očištění Českých zemí byl jeho celoživotní vlhký sen, který mu splnila válka.

Slovensko dostalo svou federaci až od komunistů v roce 1968 a Rusíny jsme předhodili Stalinovi. Nebojím se říci, že předválečné Československo za pouhých 20 let zopakovalo všechny chyby Rakouska i Maďarů, které páchali od roku 1526 do konce Velké války. Josef II se snažil celou říši zgermanizovat a Maďaři zase, po Rakousko - Uherském vyrovnání, začali Slováky, Rusíny, Rumuny, Srby a Chorvaty nutit k tomu, aby místo Latiny začali hovořit "všem srozumitelným maďarským jazykem". 

Osobně věřím, že kdyby Masaryk s Benešem nepodminovali Československo porušením slibů a dohod, existovalo by doposud Československo od Aše po Jasinský průsmyk v Karpatech, a možná že bychom si ve II světové válce, pokud by vůbec propuknula, zachovali ozbrojenou neutralitu. Pohraniční hvozdy okolo Čech, ona Bismarckova "Obrovská polní pevnost, stvořená samotným Bohem", i Karpatský oblouk, bráněné motivovaným obyvatelstvem průmyslově vyspělého státu by za to žádné velmoci nestály. Ostatně, na Dukle naši Svobodovi kluci málem vykrváceli.

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Národní státy jsou vykalkulovanou infekcí rozbití soustátí ve 20. století.

Z občanů Čech a Moravy udělali v Praze Němce. V Horních Uhrách Slováky a Maďary. 

Zasívaly tady ty Západní hodnoty rozkol a nenávist už před sto lety!

A dělají i to dnes!

Už to není jen o jazyku, kterému nás naučila maminka a rodina. Už se máme nenávidět i mezi sebou v rodině kvůli Vyšším hodnotám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se týká odsunu - děda byl jako strojvedoucí odstraněn z Chebu na podzim 38 a v roce 45 byl vrácen. A byl v kontaktu s bývalými (přeživšími) německými kolegy, kteří mu sdělili zhruba následující: O první likvidaci sudeťáků (těch slušných, co s Čechy neměli problém) se hned po záboru postarali prostřednictvím Gestapa jejich uvědomělí soudruzi, další nepohodlní soukmenovci byli mezi prvními lifrováni na frontu do prvosledových jednotek. O ty speciálně uvědomělé se na konci války postarala do značné míry US Army a východněji Rudá armáda, takže na Rabovací gardy toho zase tolik nezbylo.

Nikým neakceptovaným paradoxem je, že myšlenka odsunu pochází od Chamberlaina jako jeho soukromá pomsta sudeťákům za to, že z něj udělali blbce. "Pán s deštníkem" vycházel ze zkušeností s řecko - tureckým odsunem na konci první světové války (pevnina turecká, ostrovy řecké - zdrhni jak umíš, takže utopených a jinak zamordovaných něurekom) a doufal, že na straně sudeťáků nezbyde nikdo, kdo by si stěžoval. Kdyby tohle sudetští soudruzi tušili, asi by si moc nevyskakovali. Uvedenou informaci sdělila Chamberlainova dcera profesoru obecných dějin FF UK Nálevkovi na jakési vědecké konferenci, a pokud povinné hlášení o styku s kapitalistickými cizinci nikdo nevyskartoval, bude buď někde v archivu univerzity, nebo dobře zabordelené v Archivu bezpečnostních složek. Pokud je tedy jako politicky nežádoucí někdo preventivně nezpopelnil.

K vaporizaci Větvy - redakční radu blogů na i-děsu tvoří většinově klan Bangů. takže pokud někde potkáte jakéhokoliv Bangu, udělejte na něj bang-bang. Lupara na tento trest za protiústavní činnost bude ideální.

 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych Němcům jejich statistiky zavražděných při odsunu nevymlouval, naopak bych je ještě připepřil s dodatkem že to při dalším průseru, do kterého nás Němci zavlékají bude ještě drsnější. A nejen pro Němce ale i pro jejich další pomocníky při tom jejich green dealu, podpory přistěhovalců, a debilní LGBT komunity.

Až tato všechna zvěrstva skončí velkým malérem, ještě horším než byla poslední válka, bude rozzuřený dav jednat ještě hůř než tehdy.

Ne že bych si to přál, ale bohužel to tak bude. Snad já už vzhledem ke svému věku se toho nedožiju. Prostě jsem se uměl narodit ve správný rok, mezi dvěma obřími průsery. 😊

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Freude, toho se můžeme dočkat všichni velice brzy. Ti, co chtějí černou Evropu a k tomu ještě i válku, ti tady bohužel už delší čas o všem rozhodují, zřejmě mají mozkové závity zanesené majonézou. Všichni budeme ještě nejspíš brzy vzpomínat na to, že jsme se narodili ve správné době. 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Snad se mi podaří umřít rychleji, než se nynějším vládnoucím elitám, ve spolupráci se zblblou mládeží, podaří nové uspořádání společnosti, dotáhnout do vítězného konce. 😊

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

Za to vám slepice nedám, protože lidi, kteří to mají v hlavě srovnané, by umírat vůbec neměli. To bych nechala těm vypatlaným a vymytým.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

.. mužů bude na Ukrajině katastrofický přebytek žen? A pokud dokážou proti Rusku poštvat i Poláky, nebo nedej Bože i nás a Slováky, tak bude najednou "odbyt" pro zdravé, silné mladé muže ze severní Afriky? Úplně mne z toho mrazí v zádech.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Je to jednodušší než mě napadlo.

Domníval jsem se při Merkelmuter okupaci  islámskými mloky budou verbováni za příslib občanství do operace Drang Osten.

Teď tuším, že nejdřív přijde na řadu vaše varianta.

Pak až ta vaše. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jo jo, právě to mě napadlo už dříve (a o posledních informacích totálně), že chtějí vybít bílé evropské muže, aby je nahradili černými. To je ten největší průser (pro vybíjející plán), pak ještě můžou třeba i zaplatit za to, když si bílá vezme černého, dostane přednostně byt, bude mít lepší zdravotní péči... atd. Klidně bych si dokázala tipnout, že kvůli tomu to i všechno je - vybít evropské muže. A bohužel mnozí jim na to skočili a jsou ochotni padnout za stát, do kterého jim nic není. Za Ukrajinu a za amícké a evropské bohaté otrokáře.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tři jednou ranou

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)