Narozeninová

Autor

Přátelé, dnes mám čtyřicáté třetí narozeniny. Žádné kulaté číslo, prostě jsem zase o rok starší. Navíc, pokud vím, sedmnáctý březen není nijak zajímavé datum. Roku 461 v tento den zemřel Svatý Patrik. Ale jinak žádná významná bitva, žádné dějinné zvraty, žádné otevírání významných staveb nebo narození nějakého významného státníka. Nic důležitého. Kromě toho Svatého Patrika jsem si jediný milník pro tento den zařídil sám. Před rokem jsem dostal registraci na Institut českého venkova a i když jsem své zaměstnání opouštěl pozvolna, od tohoto dne jsem henten bloger na volné noze.

Dneska jsem také dosáhl třiceti čtyř tisíc sledujících na fejsbůku a můj dosah se přehoupl přes sedm set tisíc lidí. Po delší době jsem se podíval na statistiku přímo Vidlákových kydů i Litterate a rovněž to byl velmi hezký dárek. Přibývá to, přibývá. Jeden milý dárek mi chystají i zemědělci, ale má to být překvapení, takže mám vydržet, oni mi všechno včas řeknou… Tak jsem napjatý jak řemen z transmise.

To všechno díky vám, čtenářům. Jste to vy, kdo sdílí moje články, vy je přeposíláte v mailech, vy mi děláte zpětnou vazbu v diskusích, vy mě chválíte i napomínáte, vy mi zprostředkováváte kontakt s realitou. Strašně si vážím toho, že jsou se mnou stále ještě i ti, kteří mě začali číst tenkrát v roce 2012 u Vlka na jeho vlkovobloguje.

Rád bych dnes poděkoval i těm, kteří mi dali důvěru a rubriku u sebe na stránkách. Martině Kociánové, Jardovi Polanskému, Honzovi Fulínovi, Marku Stonišovi, Ivanovi Smetanovi, Petru Burešovi… i všem ostatním, kteří za mnou v uplynulých letech přijeli, ponoukli mě k něčemu a pomáhali mi táhnout blogerskou káru o kus dál. S některými se naše cesty zase rozešly, ale doufám, že se rozešly v dobrém a až se jednou zase sejdeme, vezmeme se kolem ramen a půjdeme zase kus pěšiny spolu.

Děkuji Petře Rédové, že mě loni tak nějak politicky adoptovala, Davidovi Moosovi i ostatním z jejího týmu. Vážím si, že každý den namlouvá moje články a každý den vznikne audio i video verze. Vždycky jsem si nejvíc cenil pracovitosti a tohle považuju za jeden z největších počinů, který udělal hodně pro to, aby se Vidlák stal opravdu známým. Jen díky každodenní práci těchto lidí jsem měl několik virálních videí a to nejznámější mělo jeden a půl milionu shlédnutí.

Za čtrnáct dní se uzavírají kandidátky do eurovoleb… hádejte na které budu… Na žádné. Tímto dělám dlouhý nos na všechny, kteří „mi viděli až do žaludku, měli mě přečteného“ a věděli, že to dělám kvůli politickému korýtku. Smůla… snad někdy příště. A abych nikomu nekomplikoval život, rovnou hlásím, že já sám to v eurovolbách hodím právě Petře Rédové, protože si to za těch 400 namluvených článků a videí prostě zaslouží. Samozřejmě budu porovnávat a hodnotit šance jednotlivých stran a budu psát, mezi čím si vybíráte, budu hodnotit kampaně, šikovné počiny i chyby, ale tentokrát sděluji svou osobní preferenci dlouho dopředu, abyste o ní věděli.

Zažil jsem neuvěřitelně naplněný rok. Užil jsem si svoje a moje rodina také. Uhnal jsem si cukrovku i vysoký tlak, už vím jaké to je, když člověk nemůže starostmi usnout, i když nemůže usnout z euforie a pocitu dobře odvedené práce. Bylo mi někdy ouvej a vážně jsem se zamýšlel, jestli mám toto všechno zapotřebí a měl jsem i úplně normálně strach… obzvlášť, když jsem utíral jsem slzičky z tváří mé manželky a uklidňoval znepokojené děti, které se bály, že jejich táta půjde do vězení… ale ať se dělo cokoliv, ať se dařilo nebo nedařilo, ať jsem byl nahoře nebo dole, vy, čtenáři, jste mě vždycky podrželi.

Pochybuju, že by kterýkoliv sportovní oddíl měl lepší fanoušky, než mám já.

Vy jste byli ti shovívaví, vy jste mě nezavrhli, když jsem dělal chyby, vy jste mi odpouštěli, když jsem se vydal špatnou cestou, vy jste na mě čekali, když jsem pak doháněl situaci. Vy jste mi při osobních setkáních říkali hezké věci, vy jste mě povzbuzovali, navštěvovali a drželi nad vodou. Vy jste mi dokázali, že největší spoleh je v této zemi na obyčejné lidi, kteří ještě vědí, jak je důležité, držet při sobě.

Děkuji, že vás mám. Vy jste důvod, proč jsem bloger. Vy jste důvod mého optimismu, vy jste důvod, že jsem lopatu vyměnil za nabroušený jazyk a pluh za klávesnici.

Dnes večer si otevřu lahev mého prvního portského, které jsem vyrobil před deseti roky, připiju vám, všem na zdraví a budu doufat, že se s vámi všemi postupně potkám tváří v tvář a přiťuknu si s vámi opravdově.

Děkuji vám všem.

Dnes bez čísla účtu… mám narozeniny.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (434 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Štěstí v životě, život ve zdraví, zdraví v pořádku, pořádek v hlavě a hlavu v oblacích! Vše nejlepší k narozeninám

vse nejlepsi k naroyeninam

Průměrný počet slepic: 4.9 (203 hlasů)

Dane, upřímně Ti přeji vše nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdraví, klid v duši a aby se Tvůj život ubíral směrem, který si přeješ. 

Průměrný počet slepic: 5 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

Tož tedy Dane, užij si svůj slavnostní den tak dobře, jak to jen jde!

Průměrný počet slepic: 4.9 (83 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Vidláku,

přeji Vám štěstí a zdraví. Přeji Vám, aby se splnily Vaše přání a realizovaly Vaše nápady. Sdělit myšlenku, napsat článek a popsat situaci tak čtivým a osobitým způsobem, jak to denně dokazujete, to je dar.

Děkuji Vám za vše. Jsem rád, že děláte právě to co děláte. Čtu Vás rád.

S úctou

HOST 

Průměrný počet slepic: 4.9 (125 hlasů)
Trvalý odkaz

Mnoga ljeta, zdravi bili, mnoga ljeta živio! - živio - živio - živio! 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (99 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Vidláku,

k narozeninám 43. přeji co nejvíce zdraví, štěstí, lásky, síly a naděje! 

A co nejméně starostí a co nejvíce radostí:-)!

Itkica

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (74 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky moc za přání. Díky vám všem!

Průměrný počet slepic: 5 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Vidláku,

ze srdce Vám přeju pevné zdraví, likvidaci cukrovky i hypertenze (jste na obé přece jen ještě mladý) - ale to jde samozřejmě ve žhavé eurosoučasnosti dost těžko. Dále Vám přeju splnění Vašich přání, zejména toho Chcimírovského. Ať se daří Vašemu záhumenku, ať nemáte Vy ani Vaše rodina nikdy důvod ke strachu, ať se všem těm grýndýlovým šílencům aspoň trochu rozsvítí v hlavě, ať zákonodárci přestanou dělat zákony proti lidem a začnou dělat zákony pro lidi, ať naše vláda slouží zájmům těch, kteří je volili a ne zájmům cizáků… zkrátka, ať se svět aspoň trošku posune směrem k lidskosti, normálnosti a rozumu. Krásné narozeniny!

 

Průměrný počet slepic: 5 (105 hlasů)

a hlavně zdraví přejeme s tou mojí. A obrovskou hromadu štěstí!

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

Tak alespoň teď, se zpožděním. Přečetl jsem si tady mnoho pěkných přání od zdejší komunity, ke kterým se připojuji. Na tom osudovém rozcestí jste si vybral neprošlapanou, trnitou stezku, pro její zvládnutí vám přeji potřebnou sílu a důvtip. A mé přání do dalších let - především zdraví, mnoho štěstí a co nejvíce splněných přání. Na zdraví!

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Ahoj Danieli, vše nejlepší k narozeninám, fungující rodinu, spolehlivé přátelé a pevnou víru v sebe sama.

Moc se ovšem omlouvám, ale dnes jsem zachytil i velmi nedobrou zprávu na PL:

Okamura promluvil:

Zůstaňme u integrace cizinců. Vláda navrhuje zákon, aby se cizinci mohli stát příslušníky policie a bezpečnostních sborů republiky. Souhlasíte s tím?

Vládní pětikoalice zešílela? Ministr vnitra Rakušan (STAN) v zákonu jménem pětikoalice navrhuje, že podmínkou bude, aby cizinec žil v ČR aspoň tři roky a hovoří nějak českým jazykem. Pak že se může stát policistou i bez českého občanství....

Za mě z toho vyplývá dost nebezpečná skutečnost - tihle noví policisté a vojáci nebudou mít sebemenší zábrany si do kohokoli zastřílet.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (92 hlasů)

Seberte všechny peníze důchodcům, ať jsou pro potřebné

Ano a co se všichni diví, vždyť stát platí na studenta a je mu jedno co studuje, odhlasovali jste si do parlamentu bandu vzdělaných blbů, a ti co vytvářejí peníze jsou utiskováni byrokracií a idiotskými zákony, tak trpte - volíte si idioty tak trpte. Důchodcům se nevalorizuje, církvím ano, na dělostřelecké granáty je, na zdravotnictví a školství není, trpte zasloužíme si to. Všichni mají plnou hubu, že komunisté jsou zlo, ale na Hrad si zvolí kariérního komunistu s ženou politručkou...rozvědčík pak oznámí národu, že je vyčleněno 40 miliard na pomoc Ukrajině - kurva a z čeho je asi vyčlenila naše slavná vláda, asi je někde sebrala - nevadí tak trpme dál....a dobře nám tak.

Ještě bych dodal, že máme asi 13 tisíc neziskových organizací, z nichž víc než polovina není charitativních, ale politických a stát jim ročně poskytuje cca 16 miliard Kč. Máme taky zhruba 30 soukromých vysokých škol, které neučí jediný technický či přírodovědný obor, ale jen politologii, sociologii a další zcela zbytečné předměty, takže ročně vyjde do světa zhruba 300 politologů a dalších, a podle toho to vypadá. Nicméně, máme ale střední školu na výchovu youtuberů, nemluvě o bezpočtu kouček na všechno možné i nemožné, bloggerů obojího pohlaví, youtuberů, aktivistů, ale těžko se sežene řemeslník. To by stačilo.

Radomír_Dolanský.

Průměrný počet slepic: 4.9 (131 hlas)
Trvalý odkaz

SVĚT / RUSKO: Zde je hlavní postřeh z těchto zběsilých dnů v Moskvě: Normální lidé světa, spojte se.

Byly to multipolární dny zběsilého tempa v hlavním městě multipolárního světa. Měl jsem tu čest osobně říci ruskému ministru zahraničí Sergeji Lavrovovi, že se zdálo, že prakticky celý globální jih byl v pondělí odpoledne zastoupen v posluchárně Lomonosova inovačního klastru – jakási neformální OSN a v několika ohledech mnohem efektivnější, když přijde na respektování charty OSN. Oči se mu leskly. Lavrov lépe než kdokoli jiný chápe skutečnou sílu globální většiny.

Moskva hostila „back-to-back“ multipolární konferenci plus druhé setkání Mezinárodního hnutí rusofilů (MIR, ve francouzské zkratce, což v ruštině znamená „svět“). Diskuse a vytváření sítí dohromady nabídly příznivé rady pro budování skutečně reprezentativního mezinárodního řádu – daleko od agendy vnucené zkázy a ponurosti jediné unipolární kultury a věčných válek.

Úvodní plenární zasedání prvního dne spadalo pod hvězdnou taktovku mluvčí ministerstva zahraničí Marie Zacharové – jejíž hlavní poselství bylo křišťálově jasné: „Bez svobodné vůle nemůže být svoboda“, což by se snadno mohlo stát novým společným mottem Globálního jihu.

„Civilizační státy“ udávaly tón celkové diskuse – protože pečlivě navrhují plány ekonomického, technologického a kulturního rozvoje v post-západním hegemonickém světě.

Profesor mezinárodních vztahů Zhang Weiwei z Čínského institutu univerzity Fudan v Šanghaji shrnul čtyři zásadní body, pokud jde o to, jak Peking propaguje svou roli „nového nezávislého pólu“. Což se dá číst jako stručný ukazatel toho, kde se nyní nacházíme:

1. Podle unipolárního řádu může být vše od dolaru po počítačové čipy využíváno jako zbraň. Války a barevné revoluce jsou normou.

2. Čína se podle PPP stala největší ekonomikou na světě; největší obchodní a průmyslovou ekonomikou; a v současné době je v popředí Čtvrté průmyslové revoluce.

3. Čína navrhuje model „Spojte se a prosperujte“ namísto západního modelu „Rozděl a panuj“.

4. Západ se pokusil izolovat Rusko, ale globální většina s Ruskem sympatizuje. Kolektivní Západ byl tedy izolován Globální zbývající částí světa.

Boj proti „teopolitické válce“

„Globalní zbytek“ je mimochodem nesprávné pojmenování: Neboť Globalní většina je název hry. Totéž platí pro „zlatou miliardu“; těch, kteří profitují z momentu unipolarity, většinou napříč kolektivním Západem a jako kompradorské elity v satrapech, jich je přinejlepším 200 milionů nebo tak nějak.

Pondělní odpoledne v Moskvě přineslo tři paralelní zasedání:

o Číně a multipolárním světě, kde byl hvězdou profesor Weiwei;
o posthegemonickém Západě s názvem „Je možné zachránit evropskou civilizaci? – za účasti několika disidentských Evropanů, akademiků, analytiků, aktivistů;
a hlavní lahůdka – účast předních aktérů multipolarity.
Měl jsem tu čest moderovat úžasnou relaci “Global South”, která trvala přes tři hodiny – vlastně to mohl být celý den – a zahrnovala několik úžasných prezentací od hvězdného obsazení – Afričanů, Latinoameričanů a Asiatů, od Palestiny po Venezuelu, včetně vnuka Nelsona Mandely, Mandly.

To byl multipolární Globální jih v plném proudu – protože mým imperativem bylo dát slovo co největšímu počtu lidí. Pokud by organizátoři vydali Největší hity z prezentací, mohly by se snadno stát celosvětovým hitem.

Mandla Mandela zdůraznil, že je načase odklonit se od unipolárního systému ovládaného hegemonem, „který nadále podporuje Izrael“.

To doplnilo beninského charismatického aktivistu Kemiho Sebu – který brilantně ztělesňuje africké vedení budoucnosti. Na plenárním zasedání Seba představil klíčový koncept – který si žádá, aby byl rozvíjen po celém světě: žijeme v podmínkách „teo-politické války“.

To přesně shrnuje západní simultánní hybridní válku proti islámu, šíismu, pravoslaví, vlastně proti každému náboženství, kromě kultu Woke.

Druhý den nabídl druhý kongres Mezinárodního hnutí rusofilů a tři debatní sezení: nejrelevantnější bylo – co jiného – „informační a hybridní válka“.

Měl jsem tu čest sdílet pódium s Marií Zacharovou – a po mé prezentaci ve free jazzovém stylu, zaměřenou na více než 40 let praxe žurnalistiky po celé planetě a sledování naprosté degradace tohoto odvětví z první ruky, jsme vedli, jak doufám, užitečný dialog o médiích a měkké síle.

Můj návrh nejen ruskému ministerstvu zahraničí, ale všem na celém Globálním Jihu byl přímočarý: zapomeňte na oligarchií kontrolovaná legální/mainstreamová média, ta jsou již mrtvá. Nemají co říct. Současnost a budoucnost závisí na sociálních médiích; „alternativě“ – která už alternativní není, naopak; a občanských médiích, na která by se samozřejmě měly vztahovat ty nejvyšší standardy žurnalistiky.

Večer, než se všichni začali bavit na párty, bylo několik z nás pozváno na otevřenou, upřímnou a poučnou pracovní večeři s ministrem zahraničí Lavrovem do jednoho z nádherných pokojů hotelu Metropol, jednoho z největších evropských hotelů od r. 1905.

Legenda se smyslem pro humor

Lavrov byl mezi přáteli uvolněný; po úvodním, ohromujícím diplomatickém projevu, který pokryl několik významných událostí posledních desetiletí až po současné šero a zkázu, otevřel diskusi pro naše otázky, dělal si poznámky a na každou z našich otázek podrobně odpovídal.

Když sedíte po delší dobu tváří v tvář nejlegendárnějšímu diplomatovi na světě v uvolněné atmosféře, je obzvláště zarážející jeho upřímný smutek, když čelí vzteku, nesnášenlivosti a naprostému nedostatku kritického myšlení, které projevují především Evropané. To bylo během našeho rozhovoru mnohem důležitější než skutečnost, že americko-ruské vztahy jsou na historickém minimu.

Lavrov však zůstává vysoce motivovaný kvůli globální většině – a ruskému předsednictví BRICS v letošním roce.  Velmi chválil indického ministra zahraničí Jaishankara a také komplexní vztahy s Čínou. Navrhl, aby Hnutí rusofilů převzalo globální roli, přičemž vtipně navrhl, že bychom všichni měli být součástí hnutí „normálních ofilů“.

No, Lavrov-Legenda je také známý svým krutým smyslem pro humor. A humor je nejúčinnější, když je smrtelně vážný.

Takže takový je klíčový postřeh z těchto zběsilých dnů v Moskvě: Normální-o-filové světa, spojte se.

AUTOR: Pepe Escobar 

zdroj: https://cz24.news/pepe-escobar-globalni-jih-se-sblizuje-s-multipolarni-moskvou/

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

BRICS fandím, tam vidím budoucnost 21. století. A byl bych rád, kdyby bylo jednou i Česko jeho členem. Proto si myslím, že jednou za čas je dobré se porozhlédnout jak na tom BRICS je a co chystá v nejbližší budoucnosti. Nový článek Pepe Escobara tyto informace poskytuje. Pro naše účely byl však příliš dlouhý, tak jsem jej zkrátil, ale ty hlavní informace jsem tam zachoval.
 
Nastartuje BRICS v roce 2024 nový svět?
Pepe Escobar, 15. BŘEZNA 2024, The Cradle


BRICS na začátku roku 2024 zdvojnásobil počet svých členů a stojí před ním důležité úkoly: integrace nových členů, vypracování podmínek za jakých budou přijímány další členské země, přechod z volného svazku na instituci a především spuštění mechanismů pro obejití amerického dolaru v mezinárodních platbách.

Země globálního Jihu se řadí do fronty, aby se připojily k multipolárnímu uskupení BRICS a vyhnuly se budoucnosti diktované hegemonem. Během tohoto klíčového roku, kdy současnému BRICS-10 předsedá Rusko prudce nárůstá zájem o členství u dalších zemí. Indonésie a Nigérie patří k žhavým kandidátům, kteří se pravděpodobně co nejdříve připojí. Totéž platí pro Pákistán a Vietnam. Mexiko řeší svoji velmi složitou situaci: jak se připojit, aniž by si přivolalo hněv USA. A pak se je tu objevuje nová kandidátská země: Jemen, který se těší velké podpoře Ruska, Číny a Íránu.
 

Bylo na nejvyšším ruském zástupci BRICS, nesmírně schopném náměstkovi ministra zahraničí Sergeji Rjabkovovi, aby objasnil, co BRICS čeká. 
Řekl: Musíme poskytnout zemím, které mají zájem o sbližování s BRICS, podmínky pro jejich přípravné práce, aby se již nyní mohly zapojit do režimu spolupráce. Rozhodavání o dalším rozšíření by se mělo odložit na kazaňský summit v říjnu letošního roku. Rjabkov zdůrazňuje, že je nejprve nutné "plné začlenění nových členů". To znamená, že "jako "desítka" budeme pracovat přinejmenším stejně efektivně, nebo spíše efektivněji než v rámci původní "pětky". Teprve potom bude BRICS-10 "rozšiřovat kategorii partnerských států", což ve skutečnosti znamená vytvořit seznam desítek zemí, které se doslova nemohou dočkat, až se do klubu připojí.


Rjabkov vždy zdůrazňuje, že zdvojnásobení počtu členů organizace je vždy komplikovanou událostí a vyžaduje určitý čas, aby byl obnoven hladký chod, to platí i pro BRICS, který od 1. ledna 2024 zvýšil počet členů z pěti na deset.

Co se stane po ruských prezidentských volbách
Ministr zahraničí Sergej Lavrov na nedávné multipolární konferenci v Moskvě se nadšeně vyjádřil o BRICS, přičemž velký důraz kladl na své protějšky Wang Yi z Číny a S. Jaishankara z Indie. Lavrov vkládá do BRICS-10 v letošním roce velká očekávání - zároveň připomíná, že se stále jedná o klub. Z klubu je nutné časem vytvořit plněhodnotnou intituci, například jmenovat generální sekretariát a vymezit všechny kompetence.

To, co se stane po ruských prezidentských volbách tento týden, bude rovněž ovlivňovat politiku BRICS. Nová ruská vláda složí přísahu až začátkem května. Všeobecně se očekává, že nedojde k žádným zásadním změnám na ruském ministerstvu financí, v centrální bance, na ministerstvu zahraničních věcí a mezi nejvyššími kremelskými poradci.

Kontinuita je normou.
A to nás přivádí ke klíčovému geoekonomickému úkolu: BRICS se hodlá vyhnout používání amerického dolaru v mezinárodních financích.
Minulý týden vrchní kremelský poradce Jurij Ušakov oznámil, že BRICS bude pracovat na vytvoření nezávislého platebního systému založeného na digitálních měnách a blockchainu. Hlavní je zajistit, aby byl pohodlný pro vlády, obyčejné lidi a podniky, a také nákladově efektivní, sloužil ekonomii a nepodléhal politickým vlivům."

Ušakov to výslovně nezmínil, ale nový alternativní systém již existuje. Zatím se jedná o pečlivě střežený projekt, který již byl akademicky ověřen.
The Cradle byl během loňského roku o systému informován na několika setkání s malou skupinou světových odborníků na finanční technologie. Systém byl již představen samotnému Ušakovovi. V současné podobě usiluje o získání konečné zelené od ruské vlády. Po absolvování řady testů by mělo dojít k prezentaci pro všechny členy skupiny BRICS-10 a to ještě před kazaňským summitem.

To vše souvisí s tím, že Ušakov veřejně prohlásil, že konkrétním úkolem pro rok 2024 je zvýšit roli BRICS v mezinárodním měnovém a finančním systému. Ušakov připomíná, že v Johannesburské deklaraci z roku 2023 se hlavy států BRICS zaměřily na zúčtování v národních měnách a posílení korespondenčních bankovních sítí. Cílem bylo "pokračovat v rozvoji Dohody o rezervách, především pokud jde o používání měn odlišných od amerického dolaru".

V dohledné době žádná jednotná měna.
Vše výše uvedené rámuje naprosto klíčové téma, o němž se v současné době diskutuje v Moskvě, v rámci rusko-čínského partnerství a brzy i hlouběji mezi zeměmi BRICS-10: alternativní zúčtování plateb k americkému dolaru, zvýšení obchodu mezi "spřátelenými zeměmi" a kontrola úniku kapitálu. Rjabkov tuto debatu doplnil o prohlášení, že BRICS nediskutují o zavedení jednotné měny:
Pokud jde o jednotnou měnu, podobnou Euru, o té se v dohledné době neuvažuje. BRICS se bude ubírat cestou clearingových forem vzájemného zúčtování, které byly využívány v rané fázi vývoje Evropské unie, ale při vzájemném zúčtování chce dosáhnout efektivnějšího využívání disponibilních zdrojů zemí  (jako je výměna zboží, služeb, investic, kapitálu nebo dokonce technologií), aby se předešlo ztrátám v důsledku rozdílných směnných kurzů a podobně. To je na pořadu dne.

Klíčovým závěrem podle Rjabkova je, že BRICS by neměl vytvářet finanční a měnovou alianci; měl by vytvořit platební a zúčtovací systémy, které nebudou závislé na vratkém "mezinárodním řádu založeném na pravidlech". Právě na to kladou důraz myšlenky a experimenty, které již rozvinul ministr pro integraci a makroekonomiku Eurasijské hospodářské unie (EAEU) Sergej Glazjev, jím vedený nový průkopnický projekt, vstupuje do schvalovacího řízení v Rusku. 

Rjabkovův vlastní vývod odráží to, k čemu směřuje BRICS jako celek:
Je třeba kolektivně přijít s produktem, který by byl na jedné straně poměrně ambiciózní (protože v této oblasti není možné nadále tolerovat diktát Západu), ale zároveň realistický, ne odtržený od reality. Tedy produkt, který bude efektivní. A to vše by mělo být předloženo na podzim v Kazani k posouzení vedoucím představitelům. Stručně řečeno: velký průlom doslova klepe na dveře BRICS. Záleží především na ruské vládě, zda mu dá zelenou.

Kolektivní Západ nyní dumá nad faktickou krádeží zmražených ruských aktiv ve prospěch černé díry, jíž je Ukrajina.
Kromě toho, že jde o nepřátelskou akci USA a EU proti Rusku, je to něco, co má samo o sobě potenciál zcela rozbít současný globální finanční systém. Krádež ruských aktiv, pokud by k ní došlo, by mírně řečeno rozzuřila přinejmenším dva klíčové členy BRICS, Čínu a Saúdskou Arábii, které mají rovněž své velké finanční rezervy na účtech západních bank, a které se cítily tímto krokem ohroženy. Je třeba vzít v úvahu značnou ekonomickou sílu obou zemí. Takový krok Západu by zcela zničil koncept právního státu, který je teoreticky základem globálního finančního systému.
Ruská reakce by byla tvrdá. Ruská centrální banka by mohla v mžiku podat žalobu a zabavit aktiva belgické společnosti Euroclear, jednoho z největších světových zúčtovacích a clearingových systémů, na jehož účtech byly ruské rezervy zmrazeny. A navíc recipročně přistoupit k zabavení aktiv Euroclear v Rusku - která činí zhruba 33 miliard eur. Tím by byl Euroclear připraven o značnou část svého kapitálu a belgická centrální banka by mu musela odebrat licenci, což by způsobilo rozsáhlou finanční krizi, která by mohla rozložit existující finanční systém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Třeba se jednou poštěstí a budeme i my (a Texas :-)) taky v BRICS. (naše elektřina za hubičku, plyn z Ruska jakbysmet...)

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

ale máte pravdu. Pokud se Texas trhne, může podat přihlášku do BRICS spolu s Mexikem. Myslím, že na vyřízení členství dlouho čekat nebudou. I kdyby se kvůli tomu měl uspořádat mimořádný summit. :-))

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Evropské mocnosti si navzájem vrážejí nůž do zad kvůli porážce v proxy válce na Ukrajině

SVĚT: Selhání v roli vazalů amerického impéria a hrozící katastrofa v podobě porážky zástupné války NATO na Ukrajině těžce doléhá. Evropa je prolezlá zradou ve stylu odvěkého imperiálního soupeření. Je to žalostné sledovat, ale velmi poučné o tom, kdo jsou skuteční padouši tohoto díla.

Neúspěch toho, že jsme opovrženíhodnými vazaly amerického impéria, a hrozící katastrofa porážky zástupné války NATO na Ukrajině těžce doléhá. Každá z evropských mocností tlačí tu druhou nad propast, aby si zachránila vlastní politickou kůži.

Francouzský Emmanuel Macron se ukázal jako malý král krysa. Dal se do řeči o vyslání jednotek NATO na Ukrajinu, aby zachránil zástupnou válku proti Rusku. Macron si vykračuje jako krysa v holínkách příliš velkých na jeho nohy a vyzývá ostatní evropské lídry, aby nebyli zbabělí.

Bývalý Rothschildův bankéř Macron pak otočí a zruší další cestu do ukrajinského hlavního města Kyjeva. Možná francouzského vůdce vyděsil ruský letecký útok na Oděsu minulý týden, kdy řecký premiér objížděl město spolu s ukrajinským loutkovým prezidentem Zelenským.

Macron minulý pátek vyslal svého ministra zahraničí Stéphana Séjourneho do Litvy, aby se vzteklými rusofobními pobaltskými státy projednal myšlenku vyslání jednotek NATO na Ukrajinu. Vzhledem k historii pobaltských států, které pomáhaly Třetí říši při invazi do Sovětského svazu v rámci operace Barbarossa v roce 1941, můžeme s jistotou tvrdit, že tytéž státy jsou otevřenými dveřmi pro takové Francií inspirované šílenství.

S klasickou elitní zbabělostí však Macron zjevně nechce být poblíž frontové linie, až se akce rozhoří. Raději se uvelebí v pohodlném křesle v Elysejském paláci a bude odtud štěkat rozkazy pro rozzuřené pudlíky.

Mezitím ta druhá bašta evropské zdvořilosti (tedy proradného podvodu), staří dobří Britové, přemlouvají Německo, aby poslalo na Ukrajinu rakety dlouhého doletu, které by zasáhly hluboko v Rusku.

Německý kancléř Olaf Scholz se brání dodávkám řízených střel Taurus ukrajinskému režimu. Zbraň německé výroby má dolet 500 kilometrů. Vzhledem k rozvášněným neonacistům v Kyjevě (v čele s židovskou loutkou Zelenským) je jisté, že rakety Taurus budou vypáleny na Moskvu, aby zabíjely „Untermenschen Rusy“.

Proto se Scholz obává. Jeho vrchní velitelé Luftwaffe již byli přistiženi při plánování, jak by „supernástroje“ Taurus byly použity k zasažení hlubokých ruských cílů.

Do hry vstupují vždy zdvořilí Britové, kteří Němcům podávají pomocnou ruku. Britský ministr zahraničí „lord“ David Cameron minulý týden navštívil Berlín a naléhal na Němce, aby raketu Taurus dodali Ukrajině. Cameron prohlásil, že Londýn je připraven pomoci Německu „vyřešit problém“ s jeho neochotou poskytnout zbraň dlouhého doletu.

Britský vrcholný diplomat nabídl výměnnou dohodu, podle níž by Londýn nakoupil od Německa rakety Taurus a zároveň by dodal Ukrajině více svých řízených střel Storm Shadow. Tímto způsobem by podle Camerona nebyl Berlín zapleten do útoku na Rusko.

Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková se smíchem prohlásila, že britskou nabídku považuje za schůdnou. Její nominální šéf, kancléř Scholz, se oficiálně k myšlence vyslání raket Taurus staví nadále odmítavě.

Německo by udělalo dobře, kdyby k jakémukoli britskému návrhu přistupovalo s hlubokým podezřením. Koneckonců to byli Britové, kdo Německo zatáhl do dvou světových válek. První z nich měla za cíl zničit imperiálního rivala, zatímco druhá byla zosnována s cílem rozpoutat Hitlerovu válečnou mašinérii proti Sovětskému svazu.

Chladná fakta říkají, že Spojené státy a jejich evropští vazalové z NATO se pustili do zástupné války proti Rusku a jako bojiště použili Ukrajinu. Tato válka se připravovala nejméně deset let od CIA sponzorovaného převratu v Kyjevě v roce 2014, který vynesl k moci současný neonacistický režim.

Dvouletá zástupná válka se ukázala být pro americké impérium a jeho evropské satelity kolosálním neúspěchem. Kyjevský režim se hroutí před drtivou převahou ruské palebné síly. Plýtvání ukrajinskou armádou – až 500 000 mužů – stejně jako finanční a vojenskou pomocí ve výši až 200 miliard dolarů, kterou v konečném důsledku zaplatili západní daňoví poplatníci, se odrazí s obrovskými politickými důsledky pro válkychtivé západní elity.

Každá z těchto imperialistických zločineckých mocností si chce zachránit krk, protože smyčka hněvu veřejnosti se nevyhnutelně utahuje.

Francouzský kohout Macron by bezpochyby rád zablátil bojiště vojsky NATO – přičemž by se samozřejmě vyhnul tomu, aby mu bláto stříkalo na jeho lahůdkové botičky.

Američané si začínají uvědomovat, že nemohou vyhrát, a tak konečně utínají příděl peněz a nechávají Evropany na holičkách, aby se vypořádali s průšvihem kontinentálních rozměrů. Joe Biden si už ani nepamatuje, jestli to byla Ukrajina, nebo Irák, kde udělal osudovou chybu. Británie, která je vždy arci machiavelistickou larvou, by ráda vrhla Německo do první linie proti Rusku. Není pochyb o tom, že by londýnská City mohla získat tolik potřebný kapitalistický byznys z válečných rekonstrukčních zakázek.

Zprostředkovaná válka na Ukrajině skončila a západní krysy opouštějí loď.

Západní veřejnost musí každého z nich pohnat k odpovědnosti a nenechat je, aby rozdmýchali větší válku s Ruskem jako způsob, jak odvrátit pozornost od své viny.

Překlad: zvedavec.news 16. března 2024v👉 @cz24news

https://cz24.news/f-cunnigham-evropske-mocnosti-si-navzajem-vrazeji-nuz-do-zad-kvuli-porazce-v-proxy-valce-na-ukrajine/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

Šílenství není vyhrazeno jen prostým lidem,
zbláznit se může každý v jakémkoli postavení!
A jen naprostý blázen o válce mluví s klidem,
a také eunuch, který milujícím otcem dětí není.


Emánek zřejmě v torně objevil maršálkou hůl
a jako prcek trpí napoleonským komplexem,
jen tak lze vysvětlit proč stal se z Emana vůl,
a proč si náhle plete vzrůšo z války se sexem.


Ačkoli Francie prohrála více válek než jiní,
(s Německem, Araby, Vietnamci i s Afghánci),
a přísahala, že žádnou další válku už nezaviní,
zase zkouší válečné štěstí a prý není bez šancí!


Snad věří, že NATO vytáhne Francii z bryndy,
kdyby ruští kozáci hnali mušketýry až k Seině,
proto si dovolí vypouštět do světa hloupé pindy
a když Paříž lehne popelem, bude v tom nevinně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

pobavila mne. Májo vy jste skutečný básník!

Při čtení jsem zavzpomínal jak to tehdy, v tom roce 2022,  ti fracoužští voliči upekli.

Francouzi měli při prezidentské volbě možnost výběru ze dvanácti kandidátů.

Skvělé předpoklady na prezidentskou funkci měli především dva: Éric Justin Léon Zemmour,  Marine Le Pen.

Francouzi si ale vybrali Macrona. No tak teď mají to co si zaslouží.

A oni najednou protestují, místo aby hýkali blahem. To nevymyslíte…

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

ale báseň sem poslal Antonín :-))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Krásná báseň,

pobavila mne. Antoníne  ten skutečný básník jste Vy!

Májo Vám se omlouvám.

Teď jsem konečně ten pravý a usvědčený dezinformátor.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

protestují vždycky a proti všemu. To už je jen dohnívající bývalé impérium.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vše nejlepší ke včerejším narozeninám a jen jedna věta "děláte to dobře Vidláku alias Dane!!"

Mec 

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Rheinmetall má z konfliktu na Ukrajině obrovský zisk
 FABIAN BIMMER, 15.3.2024, AFP 2023

Zatímco následky ukrajinského konfliktu měly obecně negativní dopad na ekonomiky evropských zemí, totéž se nedá říci o výrobcích zbraní, kteří v něm našli prvotřídní příležitost k výdělku.
Německý zbrojní gigant Rheinmetall AG tento týden oznámil, že se v blízké budoucnosti chystá na Ukrajině zřídit čtyři výrobní závody.
Očekává se, že tyto závody budou chrlit obrněná vozidla, zbraně protivzdušné obrany a granáty, přičemž celý plán je zřejmě zaměřen na pomoc Kyjevu, který se ocitl v situaci, kdy není schopen obnovovat vojenskou techniku.
Zůstává však nejasné, jak dlouho budou tyto závody schopny zůstat v provozu poté, co se ruská rozvědka dozví jejich umístění.
Zpráva o tomto vývoji přichází v době, kdy se společnosti Rheinmetall zřejmě docela daří, i když německá ekonomika bojuje s recesí.
Zisky společnosti v souvislosti s konfliktem na Ukrajině a militarizací NATO prudce vzrostly a cena jejích akcií za poslední tři roky vyskočila o více než 400 %.
Očekává se, že Rheinmetall letos dosáhne rekordního zisku 10,9 miliardy dolarů z prodeje zbraní. Společnost Rheinmetall rovněž oznámila zvýšení provozní marže během účetního roku 2023 (z 12 % v předchozím roce na 12,8 %).
Společnost Rheinmetall, která byla založena v roce 1889 jako Porýnské kovoobráběcí a strojírenské závody (Rheinische Metallwaaren- und Maschinenfabrik AG), vyráběla zbraně a munici pro německou válečnou mašinérii již před první světovou válkou a pro nacistický režim v době vypuknutí druhé světové války.
Dvakrát ve své historii - konkrétně po porážkách Německa v první, respektive druhé světové válce - musela společnost přejít na výrobu civilních výrobků kvůli opatřením, která na zemi uvalili vítězové, aby opět zahájila vojenskou výrobu a získala zisk dodávkami zbraní těm, kteří jsou ochotni zaplatit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Odkud asi budou brát ocel? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

novè haly ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Drulák: Dneska už mluvíme o přežití našeho národa! Anglosasové potřebují potravu pro kanony

„Jsou tu lidé, kteří si myslí, že bychom mohli vést válku s Ruskem. Tak to znamená, že my už mluvíme dneska o přežití našeho národa. Já nemám vůbec pochybnosti o tom, že Anglosasové uvažují o světu tak cynicky, že pro ně je představitelný východoevropský konflikt. V jejich pojetí východní Evropa samozřejmě zahrnuje i nás. Američané a Britové budou stát někde v pozadí, ale vlastně do těch bojů by měli jít slovanské národy. Potřebují potravu pro kanony, tak jak to mají na Ukrajině,“ říká politolog a bývalý velvyslanec ve Francii Petr Drulák.

video+zpráva viz zde:

https://t.me/neCT24/52329

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Vedle všeho nejlepšího a zdraví přeji alespoň trochu štěstí. Vždyť na Titanicu byli všichni zdraví a houby jim to bylo platné. Patřím k těm , které jste zaujal už u Vlka.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Vše nej k včerejším narozeninám pane Danieli, vydržte!

V kidáckém triku chodím všude a rád vysvětluju, kdo že to ten Vidlák je😉

Fanoušek David.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

UKRAJINA / RUSKO: Ahoj bratře. Vím, že naše korespondence zde v Kyjevě působí hodně podráždění. Hledají mě. Takže si dám pozor. Neboj se. Není to poprvé. Hlavně zveřejni to, o čem ti píšu.

Za prvé, u nás probíhá přísná čistka jakýchkoli protestních nálad. Dříve lidi obviňovali z práce pro Kreml, nyní z práce proti Zelenskému. Náš Napoleon se plně projevil jako diktátor. Uzurpoval moc. Volby byly zrušeny. Kolem něj se shromáždili stejní uzurpátoři, od Jermaka s Tiščenkem po Arachamii.

Všichni si již koupili byty v zahraničí, někteří v Londýně, někteří v Dubaji, někteří v Miami nebo Kalifornii. Navíc nakupují nemovitosti za desítky milionů dolarů v nejdražších oblastech. Jejich osobní letadla v Borispilu jsou neustále připravena k odletu. Peněz už není dost pro všechny, není kde brát, protože je jich prostě méně. Ale zapnuli tiskařský lis naplno. Očekáváme, že do podzimu nastane naprostý kolaps, nebo ještě dříve.

Lidé Zelju (Zelenského) nenávidí zuřivou nenávistí. Jen se podívej, jak už dlouho, asi tři roky, vůbec nevyšel mezi lidi. Chápe, že ho obyčejní lidé roztrhají.

Hlídají ho Britové. Jak jsem ti už psal, Londýn má vše zcela pod kontrolou. Na Ukrajině uchopili moc od Američanů. Proto blokování peněz z Washingtonu a odvolání Nulandové za ztrátu Ukrajiny. Obecně už nejsme americká podestýlka, ale britská. Brzy nejspíš budeme polskou.

Lidi úplně zastrašili. Na ulici se snaží nemluvit, protože titulární patrioti se zaměřují na ruský jazyk a pak může nastat spousta problémů. Všichni normální lidé komunikují pouze s těmi, kterým důvěřují. Titulární patrioti se stále předvádějí, ale už si netroufají chodit po jednom. Nedávno jednoho takového našli ubodaného poblíž jeho domu. Opilý si šel koupit cigarety. Vypadá to, že v noci začal být dotěrný se svým ukrajinstvím.

O incidentu s mužem na poli, který chtěl sekerou rozsekat Zelenského lovce lidí*, všichni mluví velmi kladně. Lidé jsou už připraveni s nimi udělat cokoli.

Obecně tahle mobilizace schovala všechny muže pod ženské sukně. Všechny. I ty, kteří si mysleli, že je celý ten ukrajinský majdanismus mine. Nikdo si to v klidu neodsedí. Lidé vyjí, ale nic dělat nemůžou. Jakmile někdo vystrčí hlavu, okamžitě naběhne tlupa nácků. V lepším případě vás svléknou a přivážou ke sloupu jako agenta Putina.  Nebo vás okamžitě odvlečou do chaloupky (Bezpečnostní služba Ukrajiny – SBU) a odtud jsou šance odejít buď do vězení, pokud jde o ženu, nebo do první linie v trestním oddílu, pokud jde o muže.

Ale celá věrchuška propadá panice. Nervy tečou všude, jako na jaře ze střechy. Budanov (náčelník hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany Ukrajiny) ječí, že v generálním štábu a okolí Zelenského jsou zrádci (samozřejmě), protože Rusové vědí o všech sabotážních plánech a okamžitě místo pokryjí dělostřelectvem, bombami a raketami. Zkrátka našich je tady ve vedení hodně, soudě podle výsledků. Jen my ještě nevíme, kdo je kdo. Nebudu se divit, až naši dorazí do Kyjeva, se ukáže, že polovina štábu byli naši zpravodajští důstojníci.

Britové jsou velmi zapojeni do organizování teroru. Je to zřejmé jako den a noc. Podílejí se na přípravě, poskytují zpravodajské informace, poskytují vybavení, techniku, výbušniny. Od našich (ukrajinských) debilů potřebují jenom realizaci. Bohužel takových je ještě dost. Ale jejich počet postupně klesá.

Víš, když teď křičí, že je málo zbraní, není dost granátů, tak tohle už není blaf. Armáda je skutečně pod velkým tlakem. Dnes jsou všechny prostředky vynaloženy na teroristické útoky. Pravda, začaly dodávky dronů. Spousty dronů. To je nyní hlavní aktivum ozbrojených sil Ukrajiny.

Sušenky Nulandové lezou Ukrajincům krkem už řadu let.

Zelenskij naštval Američany, hloupě začal diskreditovat jejich wunderwaffe, čímž zdiskreditoval americký vojenský průmysl. Jejich neporazitelný Abrams hoří ještě líp a rychleji než Leopardi. A Patriot není schopen ani bránit sebe, a oni mluví o deštníku? To Američany rozčiluje ještě víc.

A pak jim ještě Britové vyfoukli zpod nosu Zalužného. Dali ho na provaz – buď velvyslancem v Londýně, nebo do vězení za přípravu převratu. Valera (Valerij Zalužnyj) se vzdal a všechny zradil. Což se dalo předvídat. Pokud si vzpomínáš, psal jsem o tom už na začátku zimy.

Bez ohledu na to, koho ze známých se zeptám na situaci, všichni kritizují Zelenského, Zalužného, ​​USA a Anglii.  Říkám: “Tak kdo tedy?” … Mlčí. Ale i tak už je to jasné. Samozřejmě Putin a Rusko. Nikdo se ale neodvažuje to říct a mluvit otevřeně. Až přijdete, uvidíš sám, že 99 % bude hlasovat “pro”.

Mimochodem, u nás jsou si už všichni jisti, že Spojené státy vyjednávají s Ruskem o Ukrajině. Za chodu se připravuje nějaká ta dohoda ještě za Bidena, aby vavříny mírotvůrce připadl jemu, a ne Trumpovi. Tomu moc nevěřím. Ale lidé mluví. Uvidíme.

A samozřejmě jsem velmi unavený z celého toho cirkusu se zeleným klaunem. Kdyby tak ruská armáda už brzy přišla… Ale ani my tady nesedíme se složenýma rukama, jak víš. Podívej, jak náš odboj vypaluje podniky vyrábějící UAV, jako ve Lvově. Kousek po kousku. Tam vykolejí vlaky a jinde vybuchnou koleje. Navádíme na cíle. Získáváme informace o plánech a dislokacích. Sabotujeme. Lidé se zapojují.

Takže to s námi není tak špatné. Přibližujeme vítězství jak jen můžeme. Měj se.

https://1url.cz/fucfM

* Hlídky územních náborových středisek již zablokovaly všechny silnice v Zakarpatí. Zelenskij nařídil poslat všechny etnické Rusy, Rusíny, Maďary, Rumuny, Cikány, Moldavany, Poláky, Bělorusy, ale i Ukrajince a Židy do „mlýnku na maso”. Ne vždy se ale ozbrojeným hlídkám daří.

Video z útoku obyvatel Černovického regionu na hlídku se stalo virálním. V záběru mladý kluk na koni se sekerou v ruce si o něčem povídá s hlídkou. Následně se přiřítí Niva a srazí jednoho z vojenských komisařů.  Řidič vyskočí se sekerou v ruce a rozbije okna služebního vozu. A zaútočí na hlídku. Teď se dva bratři Boris (na koni) a Alexandr (v autě) Krasennikov skrývají. Říkají, že se mstili, protože komisaři odvedli třetího bratra.

Je zajímavé, že ozbrojení komisaři neriskovali zahájení palby. Vědí, že rodiny v těchto místech jsou velké.  A místní obyvatelé si s nimi v noci docela rychle poradí, bez kamer a svědků. 
https://1url.cz/hucU3

AUTOR: Jurij Kot

zdroj: https://cz24.news/kyjev-na-99-zvoli-putina-dopis-z-kyjeva/

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

"... Všichni si již koupili byty v zahraničí, někteří v Londýně, někteří v Dubaji, někteří v Miami nebo Kalifornii. Navíc nakupují nemovitosti za desítky milionů dolarů v nejdražších oblastech. Jejich osobní letadla v Borispilu jsou neustále připravena k odletu."

- Tak nějak všichni tušíme, na co jdou nejdřív všechny ty prachy, které se k nim hrnou horem dolem... U nás to nebude jiné, jinak by to nemohli dělat všechno tak okatě proti svému národu, kdyby se nepojistili. Mezi těmi stovkami miliard se nějaká ta miliardička pro strýčka Příhodu najde, kdo by to kontroloval..., tady se řeší roky jen Čapák, případně Rathova krabice s vínem..., ale miliardy, tam se na nějakou nehledí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Ten Lipavský tam vypadá jak proslulý "Váleček". Ten musel být ve škole asi i "šikanovaný" za svůj zjev. A teď se nám všem mstí... 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

     děláte sqělou práci. Běžíte v nepřátelském minovém poli, obratně se nastraženým minám vyhýbáte, ukazujete nám dezolátům, kudy to minové pole projít bez úhony a ještě ke všemu nepříteli ukazujete zdvižený prostředníček a smějete se mu do xichtu. Nepřítel z toho šílí a je vzteky bez sebe, ale to je asi tak to jediné, co s tím může dělat. Veliké díky za to, co pro národ děláte, jak zaslepeným otevíráte oči a za Váš nekonečný optimismus. 

     A jak by řekl svého času můj otec, k Vašim dnešním narozkám - hlavně zdraví, všechno ostatní se dá koupit. 

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

stojím v nepředstavitelné frontě gratulantů a mám radost z toho, že i Vaše rodina, to skvělé zázemí, láska, štěstí a podpora kterou Vám poskytuje, teď vidí, že ta spousta odříkání, ústrků od různých zlých lidí, kteří tvrdí, že jsou posly lásky na zemi a o prodejných helmrechtnicích z mééédií i tzv. uhmělecké scény, čest výjimkám, nebyla z jejich strany marná a že Vás, celou rodinu, stmelila ještě více než kdy před tím vším a co jste společně nám čtenářům dokázali předat. Byla a je to víra v lepší zítřky, láska kterou máte v srdcích a děláte nám všem radost každým blogem. Věru máte co slavit a náš velký dík patří Vám i všem těm báječným lidem okolo Vás. 

Pište, prosím, dál a do příštích let více toho zdraví a pohody v kruhu rodiny a přátel. 

Děkuji za vše a Bohu za Vás 

Agi

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

hlavně pevné zdraví!  ... a o to ostatní se každý musíme přičinit sám :-) ... což měrou vrchovatou děláte, díky. MMK

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

ať Vás nebolí nic na těle, ani na duši!

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

nejsem typ zrovna přací, ani zvací, dám si práci s gratulací: Věř nám, milý Vidláku, že nám nejsi na háku. Zasil si v nás dobré sémě a to jistě ocení česká země. Sklízet plody nelze hned, ale to přece ví každý, nejen Zauber kmet.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Západní jednotky na Ukrajině? - prázdná slova

Vzhledem k nízkému politickému ratingu evropských lídrů nejsou jejich prohlášení o vyslání vojáků na Ukrajinu ničím jiným než „posledním pokusem udržet se u moci“. Řekl to plukovník americké armády Douglas McGregor v rozhovoru s Danielem Davisem na jeho autorském YouTube-kanálu „Deep Dive“.

Jak se udržíte u moci, když prohráváte? Předstírejte, že tam někde je velký nepřítel, který každého ohrožuje a budete se snažit všechny přesvědčit, že jste jejich zachránce. Problém je, že v tomto případě taková taktika lidí spíše vystraší, než inspiruje,“ řekl plukovník. Na rozdíl od politiků se evropští vojenští vůdci „jen smějí“ myšlence vyslání západních vojáků na Ukrajinu.

Vědí, že francouzská armáda tam není schopna jít a něco udělat. Totéž lze říci o zbytku evropských ozbrojených sil. Takže tohle je všechno nesmysl. Jsou to prázdná slova podaná tak, aby vytvořila iluzi, o které doufají, že jim pomůže zůstat u moci. Ale to nebude fungovat,“ dodal McGregor.

John Mearsheimer: Toto je konec, Ukrajina prohrála Americký politolog, profesor John Mearsheimer:

Každým dnem je jasnější a jasnější, že Ukrajinci prohrávají. Toto je v podstatě konec. Zajímavá je jen otázka, o kolik území přijdou a jak bude vypadat konečná dělící čára mezi zbývajícím územím Ukrajiny a územím, které Rusové anektují. To je velká otázka do budoucnosti. Ale tohle je konec. Myslím si, že napětí mezi USA a Ruskem je velmi vysoké a pravděpodobně se bude zvyšovat. Z velké části proto, že Rusové vyhrají na Ukrajině, což bude pro USA a zejména Bidenovu administrativu zničující rána. Takže si myslím, že cesta před námi je plná min a musíme být velmi opatrní.“

Zpracoval: Tomáš N.     ZDROJ: News Front/TASS/SVPressa/AP/Telegram/FB/RIA/Sputnik/Vzglad/

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

To jejich "šaškování" je možná zoufalá snaha dál rozdmýchávat, místo zklidňovat, jen se ale bojím aby v tom "přikládání" nebyli úspěšní, cokoli pak může být rozbuškou...?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak vida, zemědělci nezahálejí ani v neděli:-) a pokračují razantně v nastoupené cestě! Tak je musíme účinně podporovat!

 

Před budovu České televize (ČT) v Praze v neděli před polednem umístili zemědělci balíky slámy. Důvodem měla být podpora jednoho z hostů živě vysílaného pořadu Otázky Václava Moravce, ve kterém bylo na programu právě téma zemědělství. Podle policie se jednalo o přestupek a řidiči, který ho má podle všeho na svědomí, hrozí pokuta.

 

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zemedelec-vylozil-baliky-slamy-pred-budovu-ceske-televize-40464461#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Bojí se slámy, jinak se to nedá vysvětlit... Na tohle stačil jeden pochůzkář.. Tak se mně zdá, že jsou zbyteční jako sáňky v létě. Polovic propustit a začít od policejního prezidenta...

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

 „Česko“ jako přidružená kolonie Německa?

17. března 2024 👉 @cz24news

ČESKO: Nedávno navštívil německou spolkovou zemi Sasko český prezident Pavel. Podle oficiálních médií se tam setkal oficiálně s premiérem. Jenže média už neuvádí, že se setkal s premiérem nikoliv Německa (kancléřem)! Pavel se setkal pouze s premiérem Saska M, Kretchmerem, který ho do Drážďan oficiálně pozval. To vše 15. března v den výročí obsazení zbytků Československa německou nacistickou armádou. To jistě není náhoda.

Z hlediska protokolu je to na úrovni, jako by se setkal s českým krajským hejtmanem. V ČR by to snad bylo zcela v pořádku, kdyby se český prezident setkal s místním hejtmanem. Z hlediska mezinárodního protokolu to ale obvyklé není. Německý prezident by také nejel do ČR na oficiální cestu se setkat pouze s hejtmanem karlovarského kraje, že?! Tedy aniž by se setkal s oficiálním protějškem na jeho úrovni. Co to znamená z hlediska politického? České oficiální elity se sami považují za podřadné politiky, kterým stačí v cizí zemi se stýkat pouze s nižšími politickými vrstvami. To ale nemají ze své hlavy. Za tím jsou jejich přední poradci a jejich řídicí orgány v zahraničí.

Cílem je veřejně destruovat českou státnost a udělat Česka postupně přidruženou kolonii Německa. Nebo rovnou protektorát?!

https://cz24.news/likvidace-ceske-statnosti-v-primem-prenosu-cesko-jako-pridruzena-kolonie-nemecka/

--------------------------------------------------

Německá studentka gymnázia (16) napsala na Tik-Tok: „Německo je moje vlast a né jen místo na mapě“. Horlivý ředitel jí udal na policii pro „nenávist“. Tohle je ten Západ, kterému se „české“ elity klaní?!

NĚMECKO: Německá studentka (16) gymnázia Richard-Wossidlon v Ribnitz-Damgartenu v Meklembursku-Pomořansku napsala ve volném čase na Tik-Tok „Německo je moje vlast a né jen nějaké místo na mapě“. Zdánlivě nevinná poznámka ale rozzuřila ředitele gymnázia Jan-Dirk Zimmermanna natolik, že na dívku podal trestní oznámení na policii za „nenávist“ (Volkhetze). Prý to musel udělat, sdělil následně rozlobené matce.

Do školy dorazila tentýž den skupina 3 policistů a vyzvedla si nebohou studentu přímo z vyučování a odvezla jí k výslechu. Jelikož se to odehrálo na území bývalé NDR, tak to starším ročníkům připomělo praktiky Stasi (tajné komunistické policie). Policie sice dívku neobvinila (zatím), ale už jí vede v policejní databázi potenciálních „nenávistníků a neonacistů a populistů“. Jistě se k tomu bude v budoucnu přihlížet, pokud bude chtít studovat, či při hledání zaměstnání.

Bohužel se nejedná o ojedinělý případ v Německu, dokonce ani v EU. Podobné jednání vidíme i u „českých“ liberálních politiků a úředníků. Otevřené vyzývání k udávání lidí s jiným názorem z řad vládních ministrů je smutnou připomínkou, že liberální demokracie a svoboda jsou dva neslučitelné pojmy. Tohle je ten vysněný Západ, kterému se „české“ politické elity a lepšolidé tak ponížení klaní?! Děkujeme, ale nemáme zájem!

Překlad: Česká věc 17. března 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

V Německu válečného štváče Olafa Sholze odvážná studentka vystavila před sebou plakát…

"Wir haben kein Angst vor Putin, WIR HABEN ANGST VOR EUCH" …

"My se Putina nebojíme, MY SE BOJÍME VÁS"

V Německu válečného štváče Sholze odvážná studentka vystavila před sebou plakát… "Wir haben kein Angst vor Putin, WIR HABEN ANGST VOR EUCH" …"My se Putina nebojíme, MY SE BOJÍME VÁS"
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

pevné nervy a dobré zdraví. Bob

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)