Nejslabší kus

Autor
Štítky

Tak se nám předvčírem Piráti rozhodli, že půjdou do vlády. Hlasování na jejich pirátském fóru vyznělo velice jednoznačně - 82% hlasujících bylo pro. Bylo zajímavé sledovat všechny naše pravdomluvné novináře, jak si oddechli. Vykulenec sice už dopředu vzkazoval, že půjde do vlády i bez Pirátů a že to v žádném případě není zrada jejich koaliční smlouvy, ale myslím, že i on si oddechl, že nebude vypadat jako příliš velký křivák. Takhle jsou starostové šmejdi jen tak trochu. 

82% hlasů bylo pro, aby se tři pirátští ministři (a čtyři poslanci)  stali součástí vlády.

Myslím, že mohu s klidným svědomím říci, že buďto musel Bartoš tomuto výsledku při jejich elektronickém hlasování trochu pomoci a nebo je mezi Piráty 82% blbců.

Oni fakt jdou do vlády, kde budou páté kolo u vozu. Nikdo je nepotřebuje, jejich čtyři poslanci nehrají žádnou roli, netvoří většinu. Vláda si všechno prohlasuje i bez nich. Ale samozřejmě je tam rádi vezmou a nazdobí si je jako obětního kozla, který první bude vinen všemi neúspěchy. V tomto ohledu je politika neúprosná - budou sestřeleni hned jak se to bude hodit. A že toho je. 

Tohle jsem nevymyslel já, tohle říkal jejich vlastní člověk. Oni dopředu vědí co nastane. Dopředu vědí, že nemají žádnou jinou budoucnost než být hromosvodem. A přesto to udělají. Bezděky mě napadá, že přesně tohle věděli i Vojta Filip a Hamáček, když šli do vlády s Babišem. Ale oni alespoň byli pro oligarchu nezbytní. Bez nich by vládu nesložil, bez nich by neměl většinu. A tak sice dostávali za uši, Babiš na ně sváděl všechny možné i nemožné neúspěchy, ale zároveň jim alespoň v zákulisí musel něco dávat. Takže i když ČSSD byla voličsky na huntě, všichni jejich nenažraní inženýrci z maloměsta měli teplé fleky ve státem ovládaných firmách a byli náměstky pro nic, ale za velké prachy. Andrejko se musel starat, aby to nepřehnal. Byl sice takový manžel tyran, ale svojí ženu nebil a dobře jí živil i šatil a tu a tam přinesl drahý dárek. 

Piráti ale nemají ani to. Richterová skončí přesně jako Karolína Peake blahé paměti. Teď se pokoušela vymezit vůči některým ministrům spolukoalice. Bude Fialou profackována ajn cvaj. Nemá žádnou protihodnotu. Ani maličký kousek. Marně hledám jakýkoliv důvod jít do takového holportu. Nebudou z toho ani prachy, ani moc, ani vliv a vlastně ani dlouhodobá teplá místečka. Vlastně je to jen čirý masochismus. Koneckonců někdo se musí obětovat pro hentů demokraciu bez Babiša. 

Na druhou stranu, Piráti vlastně ani nemají jinou možnost než do vlády jít. Co jim zbývá? S Babišem se nechtěli bavit, to byl zlý oligarcha, Okamura byl extrémista. Není s kým se spojovat, není s kým plánovat budoucnost. Jsou sami. Zatímco opozice se teď bude zvolna "integrovat" protože Andrejko bude pokračovat v úspěšné taktice vysávání politických programů a koalice bude mít co dělat aby se vůbec na něčem dohodla i bez Pirátů, naši bukanýři stojí uprostřed a už teď jejich vlastní lidi vidí, jak nesmyslné je už předem všechno co udělají. Nastává taktika KDD - každý den dobrý. 

A tak bude Bartoš a spol. šéfovat zbytečným ministerstvům, pokoušet se dělat digitalizaci, což mu stejně půjde jak psovi pastva a za chvíli už nebude stíhat nic jiného, než odrážet útoky ze všech stran. Bude snadným terčem pro opozici, skvělým obětním zvířetem pro koalici a pro novináře bude vítaným sólokaprem.  V přírodě by takto hendikepované zvíře zalezlo do křoví a tam si lízalo rány a doufalo, že si ho nikdo nevšimne. 

Ale jinak je to jednoduché - pokud si Bartoš nějak to pirátské hlasování přiohnul pro sebe, tak se to brzy někde ukáže. Pirátů je relativně málo, oni by se mohli přepočítat ručně a zjistit jak to doopravdy je. A pokud si nic přiohýbat nemusel, tak sledujeme pirátskou derniéru. Bude to ve stejném duchu, jak když se z dějin pozvolna poroučela ČSSD nebo KSČM. Ale Bartoš s Richterovou to zvládnou ještě mnohem rychleji ný Slávek Sobotka blahé paměti. 

Je to půl roku zpátky, co Bartoš mohl skutečně pomýšlet na premiérské křeslo, kdy Piráti jeli na vlně odporu proti Babišovi a jeho pojetí boje proti covidu. Dneska jsou na huntě a to vláda ještě ani nezasedla. Nejprve si shodii preference díky svým nápadům. Pak se dali do spolku s protřelým šmejdem, který je od začátku do konce ojebal, oni si na to udělali analýzu, která to potvrdila, ale stejně do toho šli. Je úplně jedno, jak to Bartoš a spol. budou dělat. Je úplně jedno, jak moc to budou myslet dobře, je úplně jedno, jestli budou vstřícní, podlézaví, nebo rozhodní. Skončili už teď. Jen jim to ještě bude chvíli docházet. 

A zítra si dáme celou novou vládu... 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (149 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku byl jste někdy opravdu hladovej?
A umíte si představit jak se těšíte na lululské hody u stolu nejmocnějších a pak je na výběr kantina?
Když nebude kantina půjdou žebrat pod most. těžký výběr. Neměli se do toho dostat, neměli tolik tlačit na pilu, měli se politicky dovzdělat.
A třešnička jak to bývá - zničí českou zahraniční politiku na dlouhá léta. Česka se bude svět bát pro nekompetentní výběr politiků na ministra zahraničí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (73 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

…. proti tomu, co přišlo v posledních letech..... škoda slov.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

A není všem dnům konec, rekordy koroňáku u nás, kolabující zdravotnictví v Rakousku, neudržitelná situace v Deutschlandu, naprosto neschopná vláda u nás - jak stará tak nová a do toho hafo chřipečkářů. Bude ještě veseleji.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Spíše to vypadá než kolabující zdravotnictví na kolabující ekonomiku a holt místo aby přiznali "podělali jsme to", tak je snaha říci "kovid, ten za to může" ;)
Jinak řečeno, státy, dke dělají nejtvrdší opatření by se dalo říci, jsou ekonomicky nejvíc v problémech...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

S mluvícími věcmi dokážou "hospodařit" i piráti. Gdyž něco pokazí, věci to zaplatí. Takže co vlastně můžou pokazit? Že by jako někoho mohli zklamat? Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)
Trvalý odkaz

"Je to půl roku zpátky, co Bartoš mohl skutečně pomýšlet na premiérské křeslo..."
On ten vidlák prostě nikdy nepochopí, že skutečně nemohli, že nikdy neměli ve společnosti tu sílu, kterou jim vymysleli lidi kolem Moravce z ČT a Kantar.cz. Jako bych furt mluvil do dubu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Já myslím, že ten výsledek je celkem logický. Ono totiž o tom zda-li jít, či nejít do vlády (ke korytům) nehlasovali voliči Pirátů, ale Piráti se stranickou knížkou.
ČSSD blahé paměti se taky ptala pouze svých členů, zda-li jít do vlády s ANO. Nicméně stranické kádry nejsou lidi z ulice, kteří jim to tam jednou za cca. čtyři roky hodí. Osobně bych piráty ani nesrovnával s ČSSD nebo KSČM. Tohle je spíš projekt na jedno použití typu Věcí veřejných.
A tohle bude nejspíš opravdu jejich "konečná". Na druhou stranu, což mi do nich. Já je nevolil a tudíž mi ani nebudou chybět.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi za sociku vysla satiricka scifi novela, kde byl vynalezen pristroj na mluveni s Bohem. Dali mu tedy otazku, kdo mel nejvetsi talent na vojevudce ze vsech dob. Odpoved znela, ze Jisty Ignac Supala z Vidne, ktery zemrel v 1774. Vsichni se podivili, dyt toho nikdo nezna. Buh jim nato, ze se ptali kdo byl nejschopnejsi - je ale pravda ze jmenovany umrel jako chudy svec a jeho talent nebyl nikdy rozpoznan :) Takze je mozne, ze nakeho Ignace mame i u nas - ale z tech co realne na post ministra valky prichazeji v uvahu, je fakt Cernochova nejlepsi. Proti ubozacce Parkanove ji tato problematika bavi, sve zdrave nazory dala jasne najevo pri podpore zbranove legislativy a boji proti EU omezenim, apod. A vdala se za armadu :) rodinne starosti ji neomezuji. Jedine co na ni klopotne vytahuji, je vazba jejiho asistenta na zbrojni vyrobce.

Průměrný počet slepic: 3.5 (30 hlasů)

No jo, ale není to ministr války, to by ji sedělo, ale ministr obrany a tam je to ouvej.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ministry obrany by měli být především pacifisté, lidé toužící po míru a souznění (hledání společných cest) s jinými zeměmi a národy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

Nesouhlasím.
Nejlepší ministr obrany dle mne je někdo, kdo prošel armádou od spodu, prošel boji - zaválčil si, viděl umírat kamarády...
Takový člověk zvažuje, kdy se ještě domlouvat a kdy už ne.. A taky mu moc nemohou věšet na nos, co armáda nutně potřebuje a co ne...
Samozřejmě předpokládám, že to není psychopat ani příjemce úplatků.
Pacifista bude donekonečna ustupovat a zachraňovat mír.

Průměrný počet slepic: 4.2 (46 hlasů)

Já bych naproti tomu myslel, že na ministrovi zase tak moc nezáleží. Ten se stará o rozpočet. Armáda sama především musí mít generála, který začal odspodu a který ve správnou chvíli přijde za ministrem a řekne mu, že buďto bude spolupracovat na obraně země, nebo armáda udělá vojenský převrat a bude svou zemi bránit. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Ministr (Ministryně), je pouhá figurka.

Když jde generál od spodu, preferuje druh vojska, ze kterého vzešel v minulém tisíciletí.

Nedávno jsme viděli, jak hoši v sandálech vypráskali nejlepší armádu světa.

Já vidím náš vzor ve Švýcarsku, nemusíme mít všechno, ale musíme chtít bránit svou vlast.

Jsme jako ženy, nevíme co chceme, ale musíme to mít.

Pan Admirál by nám mohl poradit.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ministerstvo_obrany_%C4%8Cesk%C3%A9_repub…

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Černochová (partner Červíček, pamatujete si to jméno, že?) je v první řadě propagátor U.S. army šrotu.
Před Černochovou byl propagátorem stejného braku svého času jistej Nečas. Když mu Klaus nabídl funkci ministra obrany, tehdy zbaběle couvl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

franta - máte na mysli nějaký konkrétní druh šrotu nebo us šrot obecně ?

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

není to ta, co by nám ráda prodávala US šroty, za top penize, v Afghánu by válčila do haleluja a brala afghánské tlumočníky po kontejnerech? To bude opravdu prima ministr. Ta trumfne i Blažka, jestli ho opravdu trenéři nasadí do první lajny :)

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Hledejte! Hledejte!

Každý by měl hledat svého Ignáce.

Většinou to bývá tak, že se Ignác objeví ve zlých dobách. Přichází z temnoty odkud ho nikdo nečekal,

A nezakecá se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

... ve zlých dobách. Dokud to ještě jde (jako třeba teď) tak mlčí. Možná čte Kydy, ale nepíše ani články, ani komentáře. Nic o něm nevíme. Ale jednoho krásného dne někoho z nás třeba osloví a zeptá se ho, zda by mu nechtěl dělat náměstka ... Buďte připraveni Admirále, Targusi, zemědělče, Vidláku, Gerde, Ládíku!!! a další ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

ministr propagandy :D

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

já už tady půl století číhám na místo ředitele Zeměkoule, tak mě do ničeho podobného, jako je náměstkovací příštipkaření, laskavě netahejte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Ale je lepší čekat na místo ředitele Zeměkoule jako náměstek ministra než jako řidič cisterny. Konečně: Co na to Stará Jahoda?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
1 hod ·

Dnešní směska neblahých zpráv:

- Německá síťová agentura, co má na starosti energetiku, přerušila projednávání certifikace plynovodu NordStream2 a uložila Gazpromu spoustu úkolů, které má splnit, aby s ním vůbec jednali. Kromě jiného požadují, aby vlastnictví plynovodu bylo převedeno na firmu, která bude sídlit v Německu. Současný vlastník plynovodu sídlí ve Švýcarsku. K posuzování žádosti o certifikaci také přizvali ukrajinské firmy, které spravují plynovody na Ukrajině (aneb kozel zahradníkem).
- Vedení Gazpromu potvrdilo, že požadavky obdrželo a neoficiálně se vyjádřili, že provoz plynovodu nejspíš nebude zahájený dříve, než na začátku příštího léta po skončení letošní topné sezony.
- Gazprom opět neobjednal žádné dodatečné kapacity tranzitu plynu ani přes Ukrajinu, ani přes Polsko
- V důsledku toho dnes cena plynu na evropských burzách ihned začala stoupat, vyrostla o téměž 20 % a na burze TTF skončila na 1100 USD za kubometr
- Zato potěšitelně klesá cena uhlí na evropském trhu (a nejenom evropském, klesá v celém světě). Takže se vrátíme k topení uhlím, ať žije Green Deal.
- Na bělorusko polské hranici polští pohraničníci zahájili palbu po migrantech, děla jsou zatím jenom vodní (přitom je několik stupňů pod nulou) a granáty jenom ohlušující a se slzným plynem.
- Běloruští pohraničníci přivezli do migračního tábora několik fůrek suchého dřeva, rozdali pily a sekery, aby se migranti mohli u ohně usušit
- Červený kříž postupně dodává do tábora teplé oblečení, bundy, čepice, rukavice, deky a spacáky, zatím asi osm tisíc kousků. Každý den dováží také asi 3 tuny potravin, když vidím, jak si migranti opékají na ohni buřty, napadá mne něco o halal
- Jedna paní povídala, že Lukašenko při telefonování nabídl Angele Merkel, že Bělorusko může přepravit migranty z hranice do Německa na svoje náklady, jenom v EU musí sejmout sankce z letecké společnosti Belavia. A krize bude vyřešena. A zároveň Bělorusko přestane vydávat víza občanům těch zemí, odkud pochází většina migrantů
- Vláda Iráku vypraví do Běloruska speciální letecký charter, kterým se mohou domů vrátit ti migranti, kteří se pod vodní sprškou rozmysleli a už nechtějí do EU. Začala registrace zájemců, je jich zatím několik desítek
- Na azerbajdžánsko arménské hranici proběhla další bitva, při které začaly obě strany střílet z děl, jsou padlí a zajatí. Pašinjan zatelefonoval Putinovi, Šojgu zatelefonoval do Baku a střelba utichla
- Rusko chystá zjednodušení podmínek dovozu zboží z Luhanské a Doněcké republiky do Ruska. Vláda připraví změnu předpisů do měsíce.
- Zkontrolovala jsem si horolezecký spacák z mládí, moli se do něj nedali, poskytuje spáči dostatečný tepelný komfort do mínus 15.

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kde je na ně kontakt? Pilu a sekyru mám.

Pokud jde o mlaďochy, pily a sekery NEDÁVAT!!
Ať si vezmou domů teplajzníka.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podívejte se na to takto:
Ropa a plyn ze Sibiře teče přednostně do Asie. Čína a spol. vezmou vše, co jim potrubím přiteče, je to nejlevnější, platí včas. Za minulý měsíc ohlásili překročení transportovaného objemu plynu o 20% oproti plánu.
Ropa a plyn z Předkavkazí teče do Turecka a odtud na Balkán, opět žádné problémy s přepravou, odběratelé mají dlouhodobě nasmlouvané objemy o platbách nemluvě - odběratelé si mnou ruce, protože cena je konstruovaná tak, aby se tlumili burzovní výkyvy.
A z polí na Jamalu se zásobuje evropská část Ruska a Evropa. Transport přes Polsko? - Poláci neprodloužili smlouvu a nemají snahu ji prodloužit. Transport přes Ukrajinu? - Ta si načerno odebírá a ve vystupňovaném napětí může kdykoliv otočit kohoutkem.
Ruští meteorologové s předstihem informovali, že očekávají tuhou zimu (Moskva minus 18 v listopadu, obvykle to bývá až leden-únor), a tak se už od konce srpna přednostně plní zásobníky v Rusku.
Dostal Gazprom objednávky? - Ne, tak proč by objednával přepravní kapacitu pro něco, co neexistuje.
Takže jediné dodávky, které do západní a střední Evropy tečou jsou z Nordstreamu 1, ale tam jde zase o to, že letos evropský soud rozhodl, že 30% kapacity Nordstreamu1 musí být vyhrazeno pro transport jiného než ruského. Že to v podstatě technicky není možné vyčleněnou kapacitu využít už je soudu jedno.
Nordstream2 je naplněn technickým plynem, a celá certifikace se točí ne kolem technických parametrů, ale kolem byrokratických výmyslů. Nejdříve chtěli, aby Nordstream2 vlastnil někdo jiný než Gazprom, aby to byla evropská firma. Gazprom se podřídil a založil firmu ve Švýcarsku. Když to Gazprom splnil, tak přišli s požadavkem, že takhle ne, že to musí být firma se sídlem v Německu. Až to Gazprom splní, tak určitě přijdou s tím, že vlastnický podíl německých firem musí být xx%, případně ve vedení není správné zastoupení žen, LGBTqwyz... Jen čekám, kdy toho vopruzování bude mít Gazprom dost, odepíše investici a dlouhodobé smlouvy neprodlouží a na krátkodobé se vykašle.

Průměrný počet slepic: 5 (49 hlasů)

Na kazdy pad si myslim, ze Gazprm na tom neprodela.
Uz pred casem jsem zaregistroval radost v jistych kruzich, ze Gazprom cetrifikaci nedostane a bude tak muset odepsat tech 11 miliard eur (nebo kolik to nakonec po tech vsech sankcich stalo)
Ale pri dnesnich cenach plynu to vypada, ze investice bude do jara doma. Jsem zvedav, jak se k tomuhle "vitezstvi" postavinasi rusobijci.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

to začne být až 2024 dostaví druhou větev potrubí do Číny. Ta se bude plnit ze stejných polí jako plynovody směřující do Evropy.

EU si jistě bude chrochtat blahem, protože to 100%ně naplní její představy o fungování tržních principů v plynárenském byznysu. Rus bude posílát plyn tomu, kdo víc zaplatí (a nebo kdo bude mít smlouvu jako dlouhodobý odběratel :-).

PS: Pokud začnou stavět další plynovody do Číny a nebo do Indie, bude to znamení že je třeba nakoupit do zásoby teplé spodní prádlo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Na bělorusko polské hranici polští pohraničníci zahájili palbu po migrantech"

Není to snad ani týden, co Vidlák varoval před řešením konfliktu kulkami a ejhle, poláci jdou na to od lesa. Nasadili přímo děla. Pevně věřím, že se to rozšíří na celou hranici EU. Už vidím jak Itálie a Řecko osazuje pobřeží hustou sítí houfnic a budou si na ochranném štítu houfnice malovat počty zásahů a Česká televize bude tyto záběry ukazovat alespoň po většinu svého zpravodajského času.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

nikdy dříve neviděného: ohýbání délkového měřidla v dimenzích nejméně 5 a vyšších. Jinak totiž nebude možno změřit ani Erdogana, ani Lukašenka tak, aby dotyčný, měřen od hlavy k ocasu, měřil dva metry, a od ocasu k hlavě jenom metru půl.

Jak to jenom naši mediální eskamotéři provedou? Takový trik snad nedokáže ani David Copperfield!
Zachvívám se nedočkavostí a zvědavostí hořím.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

vodní. Ta děla jsou vodní. o:)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

všechny vlněné svetry dala na dosah a pořádně si vynadala, že jsem svolila k výměně oken za "kvalitní moderní plastová" cifix. Ony totiž byť trojskla jsou na prd, protože chybí ta 5 cm izolační mezera mezi skly a okno je uvnitř stejně studené jako venku. a nezabrání ochlazování ani žaluzie. No a co za mrazů udělá ten "těsnící"plast se teprve uvidí. Dumám, jestli nekoupit těsnící pásky a oblepit je koldokola. Fusak složený z ovčiny to zatím drží, ale kdo ví jak to bude až mrazy udeří...Jo jo, Máme se na co těšit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Já si vzpomínám, jak tady Vidlák chválil, že si socani zvolili jako přecedu Hamáčka - který pak (za přispějení menežera Babiše) odvedl partaj a Babišovu vládu do propadliště dějin. Pan vidlák se ukázal jako taktikna úrovni Pepka Vyskoče.

Takže mě docela těší, když teď pirátům Vidlák věští, že už vlastně skončili. Při jeho schopnosti být za všech okolností vedle jak ta jedle, to maj bukanýři dobrý.

Průměrný počet slepic: 1.8 (39 hlasů)

Jo Scallope? Fakt? Tak to mi ten článek najdi. Ale vlastně nic hledat nemusíš... ty jsi vždycky uměl jen vytrhávat věty z kontextu.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

Nemyslím si, že Babiš vysál a zničil komunisty a soc. demokracii. Z jejich koncem stála jejich vlastní neschopnost. Neschopnost definovat toho co chtějí a pro koho. U soc demo ještě lavírování a podrazáctví. Myslím, že Babiš by spíše ocenil solidního, silného partnera u kterého by věděl na čem je (i kdyby se mu to nelíbilo) než bačkoru, se kterou nikdy neví co bude za pět minut. Ale můžu se taky mýlit.

Průměrný počet slepic: 5 (50 hlasů)

ČSSD nastoupila k sešupu hned po obnovení činnosti v r. 1990.
1) Deklarovala, že bude středolevou partají.
2) A vystartovala hodně zostra proti všem nekomunistickým levicovým subjektům.
3) V r. 1998 podepsala oposmlouvu s ODS -první megapodraz na voliče.
4) V r. 2002 další megapodraz na voliče - pseudokoalice ČSSD+KDU-ČSL+US-DEU.
5) Permanence "Bohumínské deklarace", a to i v situacích, kdy "lid" dostával drsnou sodu od pravicových vlád.
6) Postarala se o "zežloutnutí" a následnou marginalizaci odborů.
7) Ve vládách s Babišem se chovala jako KDU-ČSL a koaličnímu vládnutí házela klacky pod nohy, jak to jen šlo.

1. a 2. vláda ANO s účastí ČSSD byly pro ČSSD poslední šancí na přežití. Kdyby bylo její vedení schopno vyprofilovat se jako jasná levice, nedopadly by volby 2021 tak, jak dopadly.
Bohužel jediní, kdo to pochopil, byli Maláčová s mladým Stropnickým. Všechny ostatní skutečně levicově orientované politiky ČSSD vypudila ze svých řad, čímž se definitivně stala zbytečnou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

Probůh Občane,
ČSSD a KSČ dojely na to, že je nereprezentoval žádný tahoun, potažmo LÍDR. Jistě si vzpomenete na řadu, Gross, Špidla, Sobotka, Hamáček.
Ač si mi to píše velmi špatně, tak Babiš přes všechny chyby co má, je tahounem o tři délky před ostatními. Fiala a Kulič jsou zatím jen teoretičtí tahouni a ještě na steroidech. Odhaduji, že jejich tahounství smete půl roku vládnutí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

ČSSD byla vždy spolkem strejců. I když to byl mladý Sobotka nebo Gross, byli to myšlením strejci. Nevzdělaní, naivní, bez životních zkušeností. Po vzoru Blaira se chtěli stát moderní levicí a aniž by si toho všimli, stali se starou pravicí. Chtěli získat za voliče zpovikanou mládež z lépe situovaných rodin, tzv. městské intelektuály a, aniž by si toho byli vědomi, přišli o celou voličskou základnu, o zaměstnance a drobné živnostníky.
Socanům to nejvíce prohrál Poche, Petříček, Kulhánek a mladý Dienstbier.

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

Ten socany vyhodil z parlamentu, protože se choval jako arogantní prase. Jen si vzpomeňte na tiskovky Krizového štábu. Když pominu, že byl i jako ministr naprosto k hovnu, tak tam jenom lidi strašil a vyhrožoval jim, namísto optimismu a zklidňování. Myslel si, že se právě v této "akci" zviditelní, samozřejmě i přes přehnaně agilní fízly a nakonec to bylo tohle, co je položilo.
Posledním opravdovým tahounem byl u socanů Paroubek, který by tam lidi, jako je prasopes Poche, nesnesl.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

...po vzoru Blaira...
presne tak. A kde je dneska Blair? Jeden z nejnenavidenejsich politiku v Albionu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Bylo to hned po volbě hanácká předsedou soc sem - diskuzi si pamatuji, bylo úsměvné, jak v diskuzi nevoliči socanů (hnojník je nevolí) chválili volbu hamáčka předsedou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

No čistě pragmaticky i Josef Vyskočil t.č. placený informátor by byl lepší než nedělka.
Vaz vládním stranám zlomila kauza Vrbětice(po skřípkách na ricinu), těm dvěma total a babovi napůl

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Měl sem ten odkaz hodit pod článek paní Petry, no nebyl čas, doba je hektická. Tak aspoň teď:
Podle "rozporuplného" zdroje dostávají U.S. sedláci finanční náhradu ve výšce 1,5 násobku tržní ceny za to, že zničí svoji aktuální úrodu:
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/americka-vlada-nam-naridila-znicit-…

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Byla bych s touto informací opatrná. Aby to nebyla agentura JPP. Jedním z důvodů proč o pravdivosti pochybuju je tón zprávy. V podobném bombastickém duchu jsem četla a poslouchala už hodně zpráv, které se pak rozplynuly jako pára nad vodou. Nicméně, pokud se to zakládá na pravdě, brzy uslyšíme řev od jednotlivých guvernérů a od ekologů. A bez ohledu na to, zda je to pravda nebo ne, rodiny by se měly snažit zajistit zásobu potravin a vody pro případ výpadku zásobování z jakéhokoli důvodu. Mimo jiné, nedávno se vyjádřila Dana Drábová, že není otázkou, zda dojde k blackoutu, ale kdy k němu dojde. Takže pokud jobovka nedorazí z USA, dorazí odjinud. Přesně to, o čem tu pan Vidlák čas od času píše.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Petra (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, mě se ten zdroj AC24 moc nepozdává, takže děkuji za vysvětlující reakci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ani ty zdroje, na které se ac24 odkazuje, a které se pak odkazují dále, nevypadají lépe

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Namátkou jeden z mnoha článků : Vytápění obilím- proč ne? který vyšel před pouhými třema roky. Topení obilím je přece EUbio!

Vy si fakt nepamatujete, jak se ještě před třemi lety u nás propagovalo spalování obilí?
A jak evropská unie limitovala pěstování a státní rezervy obilí, jeho výkup?

Zadejte si do vyhledávače třeba KOTLE TOPENÍ OBILÍM a pokochejte se množstvím propagačních článků :-(

https://www.energie21.cz/vytapeni-kotlem-na-obili-poc-ne/

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

https://www.wikiskripta.eu/w/Potraviny_a_potravinov%C3%A9_suroviny_rost…

Potraviny a potravinové suroviny rostlinného původu dělíme na:

Obiloviny a výrobky z obilovin.
Luštěniny a výrobky z luštěnin.
Olejniny a výrobky z olejnin.................................................

I miliardářům se toto spalování potravin dotuje.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

No tak mladíku, nihil novi sub sole. Opravdu nic nového, když jsem hledal ten odkaz, tak jsem si to , po létech znovu pustil do ucha. No dámy a páni, kteří neznáte V+W tak si to nejdřív poslechněte , vy staří jako já, to asi znáte a obě skupiny mi potom řekněte , jestli vám to náhodou něco nepřipomíná. Vidlák je časový nezmar.

https://www.youtube.com/watch?v=kFm14hscW1c

https://www.youtube.com/watch?v=kFm14hscW1c

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zase bych Piráty tolik nepodceňoval. Je sice pravda, že zhruba před půl rokem jezdili Piráti do Bruselu s Bartošem jako budoucím premiérem a navazovali kontakty. Teď se budou snažit ty kontakty zúročit a upíchnout pirátstvo ke korytům v Bruselu. Mohou ovšem dopadnout jako jistý Bohuslav Sobotky, kdysi premiér a předseda ČSSD, který si jezdil pro rady za J.C. Junckerem do Bruselu - a kde je mu konec. Ani koryto v Bruselu na něj nevyzbylo.
Piráti asi budou hrát hru škůdce uvnitř B5. Tedy sice ve vládě, ale neustále v opozici, protože jejich program skutečně k ostatním stranám ani nepasuje. B5 s Fialou v čele utrpěla vítězství. Pyrrhovo, protože na rok 2022 čekám horší ekonomickou situaci než 2021, a ta moc dobrá není.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

bych se zas tak nebál.
Znám dva kusy bývalých exponentů ČSSD (parlament a senát) a ani jeden z nich nechodí do normálního háku.
Oba furt jezdí do Práglu na tři dny v týdnu a berou za to docela slušné penízky. Pochopitelně slušné na "místo a čas" - pražák by za to nevstal z postele.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

o Lidový dům
penízky dojdou a zaměstnání snů taky

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)