Omlouvám se

Autor
Štítky

Mám dneska na návštěvě kamaráda JakuPa. Maličko přetahujeme čas, míru i spánek. Máme velmi výstižnou debatu nad tématy, které by se vám čtenářům asi zajídaly.  Mám toho natolik plnou hlavu, že bohužel nejsem schopen napsat nic smysluplného. 

Proto jen hodím do debaty i to naše téma... 

JakuP má v naší církvi laický post v předsednictvu našeho nejvyššího orgánu. A dneska jsem se dozvěděl, že to sice není řečeno naplno, ale plán pro nejbližší (i vzdálenější)  budoucnost by se dal nejsnáze přeložit větou... čekání na zázrak. 

Tolik o církevních restitucích, majetcích a možnostech. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já k víře nepotřebuji kostely, přesto ctím stejné životní hodnoty, skoro všechny, jako Vidlák. Když ale vidím, co vyvádí František, nemyslím si, že je to ku prospěchu křesťanské víry a lidstva jí vyznávající. On likviduje kořeny víry a tím i kořeny naší civilizace. Odstranění Benedikta XVI. v roce 2013 bylo provedeno naprosto nestandardně. Rozhodně nejsem odborník, ale domnival jsem se, že papež je doživotní funkce a Ratzinger přece ještě žije. Překvapilo mne to, nyní již chápu. Byla to příprava na to co se nyní děje. Ten nynější papež má za úkol položit církev. Pokud jsou lidé skutečně věřící, pak nechápu, že to nevidí, nebo vidí, ale nic neudělají.... u nás nepokoje nehrozí, ale takové Španělsko, Itálie a asi i Portugalsko.....skutečně nechápu....

Zatím bez slepic

Já asi 4, ještě za dob Jana Pavla IV.. Tu jednu jsem četl na 4x a pomalu stránku po stránce, než jsem trochu pochopil co chce říci. Ratzinger je hluboký filosof - teolog. To nebyl papež pro masovou práci a globalizaci.

Zatím bez slepic

Již jsem to zde zmiňoval, že mám strýce katolického faráře. Vícekrát jsem se s ním na téma papeže bavil. Současného papeže nemůže vystát z více důvodů. Co mě ale zaujalo nejvíce, že mi jednou naznačil, že odchod Ratzingera nebyl tak úplně dobrovolný a stejně tak důvody nebyly až tak pravdivé. Nebylo to navíc vše, co mi k tomu řekl, ale k čemu by bylo vířit tyto vody. Důležitý je výsledek a ten je dost tristní.

Zatím bez slepic

Co vlastne kladie na prve miesto biblia - teda novy zakon??
Nie je to sebaobetovanie??
Nie je to milosrdenstvo??

Mne to pride, ze aj ked mu vacsina v EU netlieska - ak z tej knihy nema urobit Frantisek len subor stran ako nahradu za toaletny papier - nema na vyber.

Jezisa tiez v danej chvili nechapali. Ako som spomenul - je to este prilis cerstve na to aby sa to hodnotilo. Pockajme si 2000 rokov. Potom pokecame :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jezíše nechápali, ale Židé jako národ přežili. Evropské národy v tomto kontextu mají momentálně dost na kahánku.

Navíc, kdyby se tímto řídily všechny národy Evropy, tak mlátíme 5x denně hlavou o zem minimálně od 16. století. Milosrdenství a sebeobětování je tedy fajn věc, ale ne v okamžiku, kdy to má znamenat faktickou likvidaci křesťanství jako takového a civilisace z něj vyrostlé rovněž. Naši předkové to věděli a neměli s tím problém.

Dnes někteří zdegenerovali natolik, že život vlastního dítěte vymění za nějakou obskurní plaketu chválící je za přínos multikulturalismu. Asi jsem ještě ze staré školy, ale sáhnout mi někdo na někoho blízkého, tak v ten moment řežu hlavy a přibíjím na kříže a to ještě pouze tehdy, kdy by se mi chtělo být skutečně milosrdný.

Zatím bez slepic

pogromy v stedoveku
holokaust v novoveku
nepride mi to ako zrovna fajn pobyvanie na zemi v roli vyvoleneho naroda....
A az padne USA na prdel.. budu mat problemy uhajit sa. V konecnom dosledku budu rozhodovat pocty pesiakov...
Krestanstvo sa likviduje ekvivalentne ako zidia sa likvidovali v case Jezisa. Prepadli mamonu.
Penaze, penezi a penize.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
čekání na zázrak je asi to jediné, co dělá naprostá většina z nás, lidí této civilizace.
U praktikujících křesťanů to alespoň dává jakýs-takýs smysl.(Pokud to ovšem nezařadíme do kategorie hříchu Opovážlivé spoléhání na pomoc Boží.)

U ateistů, kteří na zázrak spoléhají naprosto stejně jako věřící, se to může zdát obtížně pochopitelné.

Zatím bez slepic

Kdysi kdosi pravil, že lidé se v zásadě dělí do dvou skupin.

První se zabývá čekáním na Godota.
Druhá se zabývá čekáním na Anděla smrti.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já už jsem tady, ale jasně, že jsem podvodník.
Ten pravý slíbil, že dorazí každou chvíli...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Ten Váš kamarád není křesťan,nedrží se toho rčení,pomůž si,bůh to pomůže také.
Nejdřív musí chtít člověk a ne sedět a čekat na zázrak.
Cirkevní restituce,bylo první prolomení Benešových dekretů a na to víc tlačili židé.,takže se dalo čekat,že se ozvou sudeťáci.
Jak zmínil Dan ,odstranění Ratzingera,byl úmysl,jako Němec,určitě by měl jiný názor na útok muslimů na Evropu.
Člověk tady není proto,aby páchal zlo,ale dobro,zlo se má trestat a nečekat na zázrak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli by nebylo lepší přjít na budhismus a říci si: Vše co má svůj počátek má i svůj konec.
Hezké ráno J.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

My dnes zažíváme nástup nové víry islámu, a ústup víry staré, křesťanství. Nějak podobně se museli cítit vyznavači polyteistických náboženství, třeba Peruna, při nástupu křesťanství. Něco končí a něco začíná. Smutné je jen, že i islám je jen další slepou uličkou, ale báječně se tím ovládají lidé, protože vše je vůle Alláhova, a někomu Alláh dal vládu nad světem, někomu poslouchat.
Církve se přežily a nedávají odpovědi na aktuální otázky dnešní doby. nemohou, předem si ustavily neměnnost dogmat papežských, Bible nebo Koránu. Tak je jakýkoliv vývoj nutně dostihne v rozporu mezi tvrzením autority a skutečným životem. Časem je rozpor natolik velký, až církvi odpadají věřící.
Všechno to, co nyní zažíváme v EU je jen pokus o sjednocení lidstva do jednoho velkého univerzálního národa. Pokus, který je předem odsouzen k nezdaru. Pokus se provádí více směry. Jedním jsou univerzální lidská práva, dalším jedno světové náboženství. Evropa je pak pokusný prostor. Dvě navzájem neslučitelné ideologie bezbřehých lidských práv a islámu likvidují své odpůrce ruku v ruce, aby se na závěr popraly o nadvládu nad Evropou a následně světem. Vítězství připadne islámu a to bude znamenat konec veškerého pokroku. Zůstane jen jedna jediná šedivá masa lidí řídících se ustanoveními Koránu. Korán má oproti Bibli jednu výhodu, je natolik nejasný a protiřečící si, že se do něj dá projektovat cokoliv vyjma pár ustanovení o boji proti nevěřícím, která hovoří zcela jasně.
Do toho nějaké otázky ohledně církevních restitucí, což je jen jiný název pro bezbřehou zlodějnu. Nu což, církvím ten majetek stejně nezůstane navěky. A koho trápí budoucnost církví, nechť se přiučí z historie Řádu bratří německého domu Panny Marie v Jeruzalémě. Poslední velmistr řádu Albrecht Braniborský přijal luteránskou reformaci, sekularizoval majetek řádu, stal se pruským knížetem a leníkem polského krále.
Poslední papež přestoupí na islám, a papež František už k té konverzi nemá daleko. I islám se dočká úpadku, má jej zakódovaný v Koránu. Teď je dočasně na vzestupu.

Zatím bez slepic

Kdysi jsem se dost zajímal i o proroctví severoamerických indošů Hopiů (ještě pár let před 2012 kdy mělo být již definitivně po všem) a dalo se těch jejich proroctví najít relativně dost, byť problém byl že z en byly dost blbě přeložené, ale daly se docela snadno najít en stránky kde to bylo v en i přímo "ofiko" od nějakých těch Hopiů, takže jsem si to před lety překládal sám. Nicméně si vybavuji, že někteří předpovídali nějakou závěrečnou bitvu, která se buď odehraje pod jedním náčelníkem nebo pod jedním Bohem.
Pod jedním náčelníkem (vůdcem) či pod jedním Bohem docela vybízí k paralele jakéhosi boje mezi neznabohy a islamáši :-). Ale co jsem dnes zkoušel vyhledat, tak jsem v cs/sk překladech některých těch proroctví Hopi našel již jen "pod jedním Vůdcem", asi se snaží někteří nastrčit jen svou neznabožskou konfliktní propagandu :-).

Na těch Hopiích je ale asi zajímavá i jistá verze toho, jak prý bude ukončena civilizovaná realita. (Uváděli např. i že prý velká spousta lidí se prý bude i sebevraždit, ale to asi nikoho nemůže nijak drasticky překvapit.) Takže ti tedy civilizaci šanci nedávají. Ta dematerializace je zde, ale je to dlouhé, tak uvedu citaci toho :-).
http://www.matrix-2012.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=…
Citace onoho: "Říkají, že toho času budou vesnice této země tak velké, že pokud se ve vesnici postavíte, neuvidíte z ní ven a v proroctví jsou nazývány „vesnice z kamene“ nebo „kamenné prérie“. A říkají, že kámen vyroste ze země a vy nebudete schopní vidět za vesnici. V centru každé z těchto vesnic budou domorodí lidé, kteří budou chodit jako „duté mušle“. Říkají „duté mušle“, což znamená, že ztratí své tradiční porozumění; uvnitř budou prázdní. Říkají, že poté, co orel přistane na měsíci, někteří lidé začnou opouštět „kamenné prérie“ a budou přicházet domů a vezmou s sebou některé ze starých cest a začnou se znovuzrozovat, protože to je nový den. Ale mnozí ne. A říkali,že přichází čas, kdy ráno vyjde slunce a tato vesnice z kamene tam bude, a večer tam bude jen pára linoucí se ze země. A ve středu mnohých z těchto vesnic z kamene, když se stanou párou, domorodí lidé se obrátí k této páře také proto, že nikdy nevstali a neopustili vesnici."
[Je to očividně opět překladově někde zpitvořený, ale originálnější en verze již vyhledávat nebudu. To přistání orla na měsíci vykládají jako Apollo v myslím 1969, prej se ve vysílačce v NASA ozvalo "Eagle landed" - "orel přisál", dosl. "orel szeměn"]

Ještě někteří ti Hopiové uváděli i jakýchsi děvet znamení jak se bude "velezkáza" blížit, osmé byla asi ta ropná katastrofa před pár lety v mexickém zálivu; deváté má být, že prý "dům na nebesích s ohromným burácením spadne dolů". Asi má jít k zemi vesmírná stanice ISS (byť někteří to vykládají i na pád tří baráků po dvou letadlech), ale je tam zajímavý spíše ten ohromný lomoz. Možná to ani nemá být technický lomoz při proletu atmosférou, ale mediální velehumbuk předčící všechny dosavadní mediální humbuky jež se čím dál častěji spouští nad čím dál většími banalitami či událostmi typu nad-tím-už-nemá-ani-cenu-rukou-mávnout.

Ale taky předpovídali, že zrovna některé Hopije a jim podobné prý spasí zázračný bílý bratr Pahana. Jiní zase, že jiné Hopije naberou ufouni do lodí bez křídel a vydají se úspěšně na nějaké planety s harmonií, kde už se na ně - chudáčky - asi všichni obyvatelé výrazně těší :-). V některých "povídačkách" jim ke spáse měla dopomoci i jakási žena Rohatá-ropucha, která podle nějaké pověsti Pánubohu odmítla vrátit hrst nějakých fialových kvítek co někde nějak zapomněl a že prej mu to vrátí až nastane nějaký ten pravý čas, do tý doby prej ať si Pánbůh asi nasere. Tak taková má prej podle některých těch Hopiů být ta pravá spasitelka :-).

Údajný konflikt s teokratickým islámem (vida, ti alespoň něco trochu rozlišují) ostatně předpovídali i někteří soudruzi budhisti, ti však narozdíl od Hopiů přiřkávají drtivé vítězství civilizaci.
http://avalon.wz.cz/Dusevni_rust/Kalacakra.htm
A hned v tom prvním odstavci kde se to předpovídá je, že ty civilizované ale prý taky zachrání jakýsi skvělý rek (a konkrétně tedy odkudsi od ufounů), tentokrát údajný "Král ocelového kola" (možná v dnešní temrinologii "král ocelového elektrokola", kdo ví), ale to prý bude vlastně jen takový předpřípravný pošuk, než prej civilizovanej svět o století později prý definitivně spasí Budha Maitréja.

Co se týká zástupců PALu apod., tak ti moc fantazie nemají a mají je nespíše spasit všichni ti, kterým PALníci káží.

----------------------

Ale jelikož také rád predikujete, tak bych si dovolil ještě napsat, jak že se mi to vůbec s těmi predikcemi budoucnosti jeví. Kdysi jsem se na to ptal i jedné "medycinmanky" která fakt dělala docela "tradiční" "indiánské" obřady (http://aliciahamm.net) a ta ten konec světa v roce 2012 vysvětlovala asi 5 let předtím tak, že prej nemá jít o konec světa, ale konec proroctví (konec světa si prej z toho udělali novináři, Mayové to prej mysleli jinak a to právě jako jakýsi konec-proroctví). Roky jsem to nechápal a žádné bližší vysvětlení jsem k tomu od ní už nedostal, ale jeví se mi to tak, že kdyby na tom měla být alespoň špetka pravdy, tak že přijde doba, kdy už se vůbec nebude dát predikovat budoucnost. To se vzhledem k univerzálnímu deficitnění inteligence a vzrůstání čím dál větších nesmyslů asi naplňuje. Jak by se také něco mohlo dát předvídat, když základ na kterém se předpovědi staví jsou čím dál chaotičtější a nesmyslnější události a stejně pošucké nakládání s nimi, že?

Víte jak fachají všechny algoritmy umělé inteligence? Nahází se do nich nějaká minulá data a něco se z toho vysosne. Prostě nějaký výcuc z množství minulých dat. To je celé. Ať se ty algoritmy a databáze naplní jakkoliv, vždy z toho vyjde jen něco, co to již obsahuje. To je celý. Nic nového než něco z toho co tam je, z toho nikdy nevyleze. Dá se akorát debilizovat a do algoritmů pro výstup přidávat nějaké náhody či vyjímky aby výstup byl v nějakých jakoby-jiných verzích než jak to bylo vkládáno, ale to je celý. Takže predikovat budoucnost na základě pouze minulých dat je - jak se již ukazuje - naprostý nesmysl; ledaže by bylo spokojeno se s neurčitou statistikou typu "tak tohle prý bylo v minulosti celkem v 60% případů; a onohle zase celkem třeba v 45% procent případů - PRÝ" :-).

Kdybyste třeba v roce 1850 shromáždil různá civilizovaná data na Zemi, jistě byste z nich nevypredikoval co bude v roce 1900, to samý třeba kdyby se shromáždila všelijaká data v roce 1950 a mělo se z toho vypredikovat co je dnes -> a že takové predikce již třeba v 1950 byly a jakpak se nesplnily :-).

No a jak se tak mnozí naši spoluobčané očividně stávají čím dál "stupidnějšími" (a sami sebe a své poskoky přesvědčují o opaku) a opírají se o všelijaké verze minulosti, tak se dají asi již jen sespat 2 axiomy, laskavý a drsný.

Ten laskavý: "on je blbej jak umělá inteligence"
A ten drsný: "on je ještě blbější než umělá inteligence"

S těmi by si na nějakou dobu snad mohlo být i pomoženo :-).

Zatím bez slepic

Na proroctví jsem nevěřil předtím, ale dost mě dorazilo, když jsem si četl výklad Nostradamových proroctví, ze kterého autor usoudil, že Tom Cruise zachrání Kalifornii. Většina indiánských proroctví mluví jen o končícím věku, po kterém nastane věk jiný, třeba Mayové, Aztékové. Nějaká velká katastrofa se nepředpokládá.
Dosavadní civilizace v historii zkolabovaly na vyčerpání přírodního prostředí, obvykle na sucho. K tomu máme docela blízko. Co ale končí, je omezená zásoba fosforečných hnojiv a bez nich nejde uživit narůstající lidskou populaci. Odhad je, že hnojiva dojdou až kolem roku 2050, takže většina z nás to ani nezažije.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

K suchu a pouštím se občas zmiňuje budhizmus jakožto k jedné ze šesti říší Samsáry. Je to tzv. říše hladových duchů a primární nešvar těchto duchů je prý lakomost, totální lakomost. Z toho jak je současný svět překypen všelijakými nehmotnými "ideály" už lze pomalu usuzovat, že jde víc o duchy než těla. Pokud se někdo cítí ještě nějak natvrdle materiálně, tak zřejmě stačí zajít někam na nějaký ezotero kurz či do spolku bioblbek apod., případně za 100Kč/min zavolat třeba nějaké vědmě co na to tarotové karty -> výsledek bude, že pravděpodobně bude tak zírat, že je něco takového ještě vůbec možné, že ho to dozajista velmi odmateriální, minimálně na úrovni obsahu peněženky.
No a pak se může zkusit zamyslet, jak se to má v dnešním vymoženém světě s onou mírou lakomosti a chtít po komkoliv z těch lepších něco zadarmo. Kdepak, se zlem se potáže, jakýpak zadarmo, to v civilizovanym světě v podstatě neexistuje. Snad téměř vždy je požadována nějaká jasná protihodnota, tak moc všelijací lakomci téměř cokoliv co musí vydat berou jako investici jež se jim prý musí vyplatit!

Nicméně Amíkům už dle jejich holywůdských trháků stačí ke konečnému vítězství v podstatě naprostá prkotina. Zkonstruovat ten nekonečný zásobník do kvéru který má v akčňáku každý z těch všelijakých Tomů Cruisů, inteligenci už pak žádnou netřeba, tohle je prý jediná podmínka k zaručené výhře.

Zatím bez slepic

Také jsem sledoval ta proroctví a ze všech (Mayové, Hopi, Nostradamus a další) mi vyplynulo, že se blíží "Konec světa, jak jsme jej znali...". Což se naplňuje a jak to tak sleduji, i beze zbytku naplní. Stále větší chaos, to co platívalo po celou lidskou historii už platit přestává. Takže rodiče už nejsou otec a matka, ale rodič 1 a rodič 2, najednou tu máme desatero pohlaví, pár lidí vlastní víc, než celý zbytek lidstva, pornoherec představuje evropské hodnoty, církve, které se měly řídit Kristovým "neshromaždujte si majetek na zemi..." se soudí o majetky. Opravdu končí svět, jak jsme jej znali.
K působení současného papeže se vyjadřovat nechci, protože do vatikánského zákulisí nevidím. Možná je to s ním podobné, jako Trumpův boj s deep state. Kdo ví?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nám zavřeli Kubáčův blog paní Mulerová.
A kterýho Kubáče milostpane?
Petra Kubáče.

Jsem fakt šťastný, že žiju ve společnosti, kde neznámý jouda určuje co ohrožuje moje zdraví, myšlenky či život. To je socík jak vyšitej.

Zatím bez slepic

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo, také jsem si všiml.
Člověk si říká, že o té cenzuře jsou to jenom kydy (ne Vidlákovy), a najednou, pic kozu do vazu - a je to tady.

Zatím bez slepic

Poprvé po plyšáku jsem se s ní setkal před zhruba patnácti lety kdy jsem si v knihovně půjčil knihu francouzského novináře o 11. září. Doporučil jsem ji známému a ten mi oznámil, že taková kniha v naší knihovně vůbec není. Poptal jsem se a skutečně, knihovna ji prý nevede. Stál jsem před budovou a připadal si jak v Orwelově 1984. A od té doby je to jen horší.

Zatím bez slepic

opice, chtít po soudruzích, aby vám a vašim vyvrhelním kamarádům zdarma půjčovali knížky. A navíc ještě o 11. 9.
Proč si nepůjčíte nějakou chytrou knížku od soudruha Halíka? Nebo od Tuneldědka Klause? Anebo rovnou Veškrnovo Sebrané absurdní slinty?
To je literatura! To jsou písmenka, která byste se měl učit poznávat!!!
A co se týká září, musí vám stačit tohle, to máte dost:
https://www.youtube.com/watch?v=R6i3uuN9UCw&list=RDR6i3uuN9UCw&start_ra…

Zatím bez slepic

ale já právě všechy tyhle knihy čtu a chci číst. Podtrhuji slovo všechny. Ve škole jsem byl myslím jediný kdo přečetl Poučení z krizového vývoje. Člověk musí přece znát nepřítele. Nejnebezpečnější je se uzavřít do bubliny.

Zatím bez slepic

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprostý souhlas. I když je to docela adrenalín. S láskou sem umisťuji upoutávky na články nejvýraznějších pištců PAL.

Zatím bez slepic

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

přečetl Veškrnovo Sebrané absurdní spisy, tak by vám měl Milošek dát okamžitě nějaký metál a současně permanentku na bezplatné návštěvy psychiatra. myslím, že jestli máte dobrý základ z rodiny, tři roky ambulantní péče by vás mohly dostat z nejhoršího.
Poučení z krizového vývoje jsem taky jakože musel číst a dělat z toho referát, ale dost brzy jsem to vzdál, páč to byly úžasné bláboly. Skoro jako ty dnešní sluníčkářské frky. Flákl jsem to od pasu a dostal jsem nějakou docela dobrou známku, asi jedničku.

Zatím bez slepic

všechny, jsem myslel spíš celé spektrum, nikoli veškerou tvorbu. To si nechávám pro milované autory, neb život lidský je krátký a je škoda ho vyplýtvat na hovadiny. Ale s vaší četbou/nečetbou je to zajímavý příklad. Raisovy Zapadlé vlastence jsem také poctivě přečetl,vypracoval referát a v něm sdělil proč se mi dílo nelíbilo. Za 4. V upřímnosti a poctivosti jsem i nadále pokračoval, až jsem se ve třeťáku dopracoval ke čtyřce z chování (první za 90 let trvaní oné školy) což znamenalo automatický odchod ze školy. Tak se odměňuje poctivost a pracovitost. Za rok bolševik šel od válu (tedy naoko), chvíli byla svoboda a pak se to začalo mrvit a mrví dodnes. Ona svoboda zase přijde, ale bude to tentokrát kapku bolet.

Zatím bez slepic

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hamba!

Zatím bez slepic

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kritika společnosti jen v rámci strany soudruzi, tak nějak komunistický v souladu s hlavní linii uv ksc ze, ehm

Jako film bílá paní, = ale tady žádný most není, drž hubu a plav

Zatím bez slepic

In reply to by Savage (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hmm a opravdu se jedná o http://petr-kubac.blog.cz ???
Byl jsem na dovolené a odstřihl jsem se od všech informačních kanálů. vaše zpráva mne docela vyděsila, ale když se podívám tak blog je funkční ... jedině, že by šlo jen o schodu jmen ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je útok.

Zatím bez slepic

Byl jsem včera na takové útulné střelničce profouknout jeden lauf.
Až zazní polnice.... ?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jdu zítra, laufů bude více ;-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

měl by ses začít smiřovat se skutečností, že TO v prdeli.
Podle toho, co jsem četl nejen zde na Kydech, měli byste velkým fofrem přejít na průběžný systém, který bude krmit výplatní sáčky, neboli po novu zásobovat bankovní konta duchovních zcela nezávisle na aktuální majetkové situaci církve, případně provést zkoušku ohněm a zavést si soukromou církevní daň.
Tzn. určit pravidla, jak každý člen vašeho sboru bude přispívat, případně jak si bude duchovní vydělávat na chléb vezdejší sám a jaké náhrady - nikoli plat - obdrží od sboru.
Troufám si předpovědět, že nějakých 50% věřících a ještě větší procento duchovních vysublimuje z vašich řad, ovšem zůstane jen to, co opravdu za něco stojí.
V něčem takovém fičí jedna moje příbuzná (nějací evangalíci, musel bych hledat, jací) a prozatím nemám zpráv, že by snad měli ekonomicky kolabovat. I když je pravdou, že průsery se nikdo nechlubí, nýbrž je velmi pečlivě zametá po svůj peršan, že ano.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidé byli ochotni církve tolerovat, dokonce jim pomáhat k přežití. Po totalitě vítali pestrost názorů. Předpokládám, že věřících spíše přibylo, protože lidé už se nemuseli bát, že víra jim může být překážkou v kariéře.
První rána přišla s restitucemi. Hlavně katolická církev prosadila, že majetek znamená moc. Že je přednější, než přízeň veřejnosti. Ostatní církve se nechaly uplatit. Jenom Bratrská jednota babtistů dokázala odolat. Lidé si uvědomili, čemu dávají církevní hodnostáři přednost.
Přechodné období, kdy bude stát přispívat na provoz církví si dohodli na 17 let. Už za 10 let se z církve stana velká hospodářská firma, něco jako Babišův Agrofert, která by měla církve financovat. A nevěřím, že si povede stejně zdatně. Je předpoklad, že se jednotlivé části budou postupně rozprodávat, především zahraničním zájemců.
To všechno si lidé dovedou spočítat už dnes a je jasné, jaký postoj k církvím převládá.
František, svým ustrašeným, slabošským, zbabělým chováním jen přispívá k všeobecnému zklamání z církví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

do diskuzních pořadů Pod lampou. Nemáte-li během letošního léta co dělat, pustte si rozhovor s hercem a režisérem Martinem Hubou (76 let) https://www.tyzden.sk/podlampou/56836/pod-lampou-s-martinom-hubom-po-sm…
Ptá se jej starý pravdoláskař Hríb a velká část rozhovoru se týká také Česka, Čechů a Masaryka. Velmi zajímavé povídání.
To nejdůležitější, co Huba během rozhovoru řekl bylo, že současná ekonomická situace našich společností, jejich relativní blahobyt, způsobuje, že se lidé navzájem nepotřebují jako dříve. A já dodávám, že nepotřebují ani Boha. Prostě lidé upřednostnují zážitky a materiálno před duchovnem.
Vidláku, napište o čem jste si povídali s Vaší návštěvou, já si také myslím, že tuto společnost už může spasit jenom zázrak. Znám komunity věřících, kteří svoji víru žijí poctivě a ne lehce. Je jich ale málo.

Zatím bez slepic

No nevím, jediné co lze z "pořadu" vzít je opravdu jen ta jediná věta co jste "vypíchl" ... jinak to je jen PaL ve slovenském podání bratislavské vinárny. Adorace Vency flaškyRuzyně a té kulturní fronty, a "jediný pravý odborník" na T.G.Masaryka a K.Čapka ... ostatní jsou "póvl" ... no a co stím ?!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kubáče lze ještě trochu dohledat díky nakaschování Googlu. Poslední článek je z úterý a jmenuje se "Chudoba výnosná a ztrátová". Kubáč se v ní dotýká hodně "bolavých témat". Doporučuji, dokud to ještě v prostoru visí:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:vlaV4ndqY_0J:petr-…

Zatím bez slepic

Tři výňatky z posledního Kubáče

Začátek:
-----------
"Vykládal jsem tohle jako zábavnou historku známým ze Slovenska a hned se mi dostalo odpovědi : Naše vláda podvádí se statistikami ještě více než ta vaše. Jinak by kvůli počtu ( a pracovitosti ) naší Romské národnostní menšiny statistika nezaměstannosti na Slovensku nikdy neklesla pod 10%. Takže se zdá, že v každé společnosti jsou dvojí nezaměstnaní.
Ti, které stát ještě honí do práce
Ti, nad kterými už zlomil hůl
Položím jedovatou otázku už teď - existovalo takové dělení v 19. století ? A ještě druhou : není to vlastně diskriminace ?"
(poznámka: Přesně tak to funguje. Mám známého, co byl na úřadu práce. Honili ho od čerta k ďáblu s tím, že u těch dlouhodobě nezaměstnaných to nemá stejně cenu, tak aby jako aspoň on neztratil návyky. Že jako bude fajn, když bude za minimální mzdu dojíždět denně 50 km, i když je daná lokalita proslulá velkým množstvím "volné pracovní síly"...)

Prostředek:
---------------
Lze tedy usoudit, že "ctnosti" 19. století jsou "nectnosti" dneška. Rodina s mužem, který pracuje a ženou, která ( k pracovitosti ) vychovává děti není dobrým základem globální ekonomiky.

Myslíte, že jsem se zbláznil ? Povšimněte si činnosti evropských vlád, včetně té naší : Trest za neochotu utrácet hned po dávkách ( výplatě ) v podobě nulových ( záporných ) úroků. Plány jak zrušit hotové peníze, aby se tomuto trestu nešlo vyhnout .... Matka jako "rodič 1" ..... Homosexuální aktivisti bojují za adopce svých - "hraček" vyrobených z darovaných vajíček v pronajatých dělohách .... Jana "Venezuela" Maláčová podporuje ženy v sexu ( a otěhotnění ) s "neznámou osobou" a to tím, že alimenty = často poslední zbytek rodičovské zodpovědnosti - bude platit stát.

Konec:
----------
"Ale vy tohle řešit nemusíte : Jestli vstáváve do práce ve 4.30, abyste mizerným platem uživili manželku a děti - tak už se sebou něco dělejte, abyste pílí a skromností přestali snižovat růst hrubého domácího produktu ! Teplákovka Addidas, tetování přes celá záda za mnoho tisíc, cigarety, drogy, chlast .... Znáte jméno svého otce ?!? HMM to je průser, ale nevadí zvýšeným poflakováním a větším děláním bordelu v ulicích to můžete odčinit. To by bylo abychom ten globální multi-kulturní ráj nakonec nevybudovali !"

Zatím bez slepic

Ta poznámka u bodu 1 byla moje, ne Kubáčova.

Zatím bez slepic

Kde brát ?
"Veřejný sektor stále bobtná a loni v něm pracovalo 634 700, což je nejvyšší počet za posledních sedm let. Počet zaměstnanců ve veřejné správě od roku 2014 narostl o 22 600 lidí navzdory proklamacím o digitalizaci a elektronizaci."
A to už i v roce 2014 byl státní sektor pěkný bumbrlíček.

Nejsou lidi se hodí ! Zas o důvod víc pro přísun ilegálů.

Zatím bez slepic

Připomenutí od Googlu ohledně ochrany soukromí

Na váš předmět vyhledávání - cache:vlaV4ndqY_0J:petr-… - nebyl nalezen žádný odkaz.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak to asi visí nakešovaný na nějakém serveru, přes který vy nejdeš, opeřenče. Protože já se na tu titulní stránku stále dostanu:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:vlaV4ndqY_0J:petr-…

Popřípadě: Normálně jsem si dal do googla "Petr Kubáč", hned první odkaz je na jeho blog. Ve druhém řádku pod nadpisem je zobrazená doména petr-kubac.blog.cz a trojůhelníček hlavou dolu. Kliknutím na něj se rozbalí nabídka "Archiv" nebo "Podobné". No a ten Archiv přesměruje na tu nakešovanou stránku.

Zatím bez slepic

A pod posledním článkem jsou směrem dolů vidět i další články zpětně až do května.

Asi je dobré to vše poslat na svůj počítač do wordu, než to zmizí.

Zatím bez slepic

Jo,už mi to jede, Standoe!
Viz níže.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ach, člověka vždycky zklame, když je důvodem podobná banalita. A já už revolučně dýmal!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

přivezou sem ebolisty.

Zatím bez slepic

Oni sem přivezou i spoustu jiných -istů!

Zatím bez slepic

Anonym.
Mluví se jen 40 tisících Ukrajincích,ale že jsou Ukrajinci černé pleti to mě nenapadlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na Tourmaletu. To je blb.

Zatím bez slepic

on byt el presidente :D :D :D a zjavne mal dnes volna.
Jeho mama - ehm manzelka - tam nebola. Asi jej nerobi vysokohorksy vzduch dobre na plet :D :D :D

Zatím bez slepic