Prohrají

Autor
Štítky

Dnešním textem dojedu svůj týden plný filipik proti vždy pravdomluvným a nezávislým médiím. Je zapotřebí vše trochu shrnout. Nijak jsem to neplánoval, ale právě události tohoto týdne krásně ukázaly, proti čemu vlastně stojíme. Na vaše setkání s lidmi přijede novinář, kterého vyslalo hento objektivní médium Reflex. On tam sedí, píše a on line lže. Nepřijel reportovat, nepřijel přinést zprávu. Přijel se vysmívat. Přijel svému publiku potvrdit, co chce slyšet. Já pak přečtu ostatním lidem, co tento novinář právě napsal a celkem hladce jsme se shodli, že zřejmě s námi neseděl ve stejném sále. Dočká se posměchu, odejde, nikdo se ho ani nedotkne, ale on to celé ještě zakončí další lží, že mu tam chtěli ublížit. Celé je to na videu. I to, jak odchází… A libtardi stejně exhibují, jak jsme hecovali dav proti Bartkovskému… Tak daleko se to dopracovalo. Věříte víc svým očím, nebo majnstrýmovým mééédiím? Pokud se chcete udržet mezi pražskou kavárnou, tak musíte koukat na video, kde novinář odchází, aniž by se ho kdokoliv dotkl, ale musíte nahlas potvrzovat, že tam pro něj nebylo bezpečno.

Až tak daleko to došlo. Až tak blbí jsou…

A proto prohrají. Protože to, co je dovedlo k současné výhře, to je zároveň i důvod jejich brzké zkázy. Byla to pravda a láska, která si vychovala svojí řvoucí úderku na twitteru. Je to pražská kavárna, která na twitteru vyhrožuje, že mi přijdou rozbít hubu teleskopickým obuškem. Jsou to ta pravdomluvná a nezávislá média, která adorují udávání v zaměstnání a vyhazování z práce. Dlouho to bylo poměrně účinné. Leckdo tuhle masírku nevydržel a řekl si, že mu to prostě za to nestojí. Nemá zapotřebí se nechat vláčet bahnem.

Ale na druhou stranu, jiní to vydrželi. Našli si způsoby, jak to překonat. Vytříbili se ti, kterým udávání práci neohrožuje. Vytříbili se ti, kteří mají rozumné šéfy i spolupracovníky. Našli se ti, kteří mají šarm elektrického úhoře a dovedou mediální rány nejen přijímat, ale také rozdávat. Poptávka po angažovaných intervjucích klesá, poptávka po alternativních médiích roste. Roste tak moc, že vláda sice zkusila vypnout dezinformační weby, ale ony se vrátily. Jen jsou silnější a odhodlanější.

Formují se politické strany nového typu. Založené na vlastních informačních kanálech, které jsou nezávislé na České televizi. Profilování politických lídrů se už nedělá na stranických schůzích, ale na setkáních s občany. Už vám nepomůže proplouvání stranickou hiearchií a snaha o stranický post. Už vám nestačí volitelné místo na kandidátce. I ti, kteří jsou daleko pod vámi, vás mohou hravě přeskočit, protože lidé je znají a budou je kroužkovat.

Vznikla ta pravda, co nezvítězila, ale prostě zbyla. Většinou za tím ani nemusela být žádná geniální myšlenka jednotlivce, ale v boji proti velkým médiím a woke culture prostě zbylo jen to, co bylo funkční. Velkolepé vize ze stranických schůzí zpravidla shořely jako první. Zůstali ti, kteří byli ochotni dělat denní mravenčí práci.

A najednou zbraně velkých médií ztrácejí účinnost. Upřímně… co chcete zdehonestovat na blogerovi, který se jmenuje Vidlák a sám říká, že píše kydy? Jak chcete shodit Jindru Rajchla, když si oslovuje své příznivce sám bez jakýchkoliv redaktorů s jejich kritickými rozhovory?

Jo, kdyby to libtardům trochu pálilo, tak by prosě Jindru pozvali do České televize, tam by proti němu posadili nějakého politického matadora s nabroušeným jazykem… a pro jistotu dva nebo tři a pak by spolu s moderátorem v přesile útočili. Jindra by to asi ustál, protože má dostatečně prořízlou pusu, ale bojoval by na nepřátelském území na podmínek, které sám nemůže ovlivnit.

Jenže… to oni nemohou udělat. Kdyby ho vzali k Moravcovi, tak by ta stejná úderka, kterou si vychovali, začala řvát, jak je možné, že dávají v televizi prostor tomu arcidémonovi a dezinformátorovi. Křiklounům prostě nevysvětlíte taktiku…

A tak musejí posílat novináře do jámy lvové. Asi za trest. Pošlou je na hřiště soupeře do naprosto ztracené hry, kde nám intervjuk Bartkovský sedí proti sto dvaceti soupeřům, nijak nemůže ovlivnit průběh hry a ještě musí v přímém přenosu lhát, protože přesně to se od něj očekává. A pak zírá jak sůva z nudlí, protože mu nikdo nevysvětlil, že už není všemocný, každý má v kapse telefon a i to dezinformační koště Vidlák má svoje kanály k veřejnosti.

Nemluvě o tom, že v poslední době se dezoláti nějak podezřele koordinují. A řeknu vám, je to radost. Banny na Telegramu, Ondra na Twitteru, Petra Rédová namlouvá moje články na jůtubu, David Moss stříhá videa, stovky dalších nezapomenou každý den moje texty nasdílet, olajkovat, aby se zvedl dosah, překopírovat a poslat e-mailem… Ejhle, nová média. Skoro zdarma… a o čem se bude mluvit, to rozhoduje čtenář sám, protože ho ke sdílení nikdo nemůže donutit. Obejde se to bez šéfredaktora i stanoveného narativu.

V poslední době se to naší líbodémo scéně drolí úplně před očima. Přicházejí o diváky i čtenáře a tento proces je zcela jednosměrný. Aby ne, jakmile nově příchozí přičichne k tomu, že sám spolurozhoduje, o čem se bude mluvit, tak už se mu zpátky nechce. Nemluvě o tom, že majnstrým už dávno úplně přeřezal svojí zpětnou vazbu. Zůstala jim jen ta twitterovská hyperjugend, kde má každý člověk z masa a kostí tak deset profilů a silní jsou jen na hubě.

V posledních dnech si říkám, že Fiala vlastně ani neví, co dělá špatně. Jeho zpětnou vazbu totiž zprostředkovávají právě ta média, která také žádnou zpětnou vazbu nemají. Fiala se jde zeptat Taberyho a ten nemůže udělat nic jiného, než ho poplácat po zádech. Fiala je spokojený a jde pokračovat v devastaci státu. Skutečná výměna informací se ale už odehrává úplně jinde a nikoho v majnstrýmu nesmí ani napadnout, že by zpětnou vazbu obnovil tím, že by pustil opozici na obrazovku.

Prohrají. Jde to stále rychleji. Čím více lžou, tím víc jim odpadají příznivci. A čím víc jim odpadají, tím víc lžou, aby tomu čelili. Končí to pak Bartkovským, který sedí přímo vedle těch, o kterých lže a pak se hrozně diví, že se jim to nelíbí… Žádné blokování, vypínání, banování ani kriminalizace na tom nic nezmění. Jen to umožní odolným, aby byli ještě odolnější a flexibilnější.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Pokud stojíte o moji knihu, máte na to poslední týden. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Ve čtvrtek 29.6.2023 odejde poslední várka. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat vůbec a v srpnu jen omezeně. Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (194 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

kde by ta ČT sehnala toho zkušeného politického matadora?  To jako třeba například: Jakoba, nebo Kovářovou? Vždyť  v té naší současné politické scéně  je akorát tak  menší debil vedle většího debila.  Cožpak o to, že je někdo debil , to je v běžném životě celkem  normální věc.  Avšak není úplně normální ta skutečnost, že v Česku je lidská debilita, zřejmě tou nejlepší kvalifikací, jak se stát významným a úspěšným politikem.

Průměrný počet slepic: 5 (84 hlasů)

a to jsou ti menší debilové v drtivé menšině

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ale říkám si, aby už nebylo pozdě. Že až prohrají, budeme dávno poražení my všichni a tento stát bude v totálním rozkladu a na odpis. Těch kapek, které dopadají na kámen (a díky za ně!), je prostě pořád málo. To by Rajchl musel plnit náměstí místo sálů a lidé by museli mít problémy koupit si dovolenou. Zatím je (hlavně) pro střední třídu vlastně skoro všechno v cajku a velká část z ní navíc stále sleduje (a věří!) České televizi. A ti ostatní volí Babiše, což je sice určitě menší, ale (alespoň pro mě) pořád zlo. Bohužel k zásadní změně (možná) dojde, až bude i střední třída padat na hubu. Ale to už tu bude korespondenční volba a, nedej bože, rozšířený vojenský konflikt...

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě se taky nelíbí pravdomluvná a lživá veřejná média, ale jejich opozice je zase silně proruská a dost nalevo.

Svého času jsem sledoval web Pravý prostor. To už víc jak rok nedělám a nechápu, proč už se to tam dávno nepřejmenovalo na Levý prostor, jelikož konzervativních názorů je tam jako šafránu. Prosím, poraďte mi někdo, kdo jste zběhlí v těch intérnetech, nějaký web, kde se scházejí konzervativně a pravicově smýšlející lidi. Lidi, kteří chtějí aby se jim stát co nejmíň sral do života a nechal je žít.

Já pak budu bydlet tam, sem zabloudím pouze občas a vy mi nebudete muset dávat tolik jednoslepic.

Průměrný počet slepic: 2.6 (39 hlasů)

vím o jediném webu, který je podle mne čistě pravicový, je viditelnymacek.cz .  Tam se rychle člověk dozví, co se děje a řekl bych že přesně, ovšem diskutovat tam nejde. Když jsem to tu uvedl, místní diskutéři mi to poplivali. Také se mi líbí práce Bobošíkové s Lipovskou (jestli jsou pravičačky nevím). Jestli je opozice proruská taky nevím, dokonce si to ani nemyslím, ale nalevo jí velká část je. Ovšem mám pocit že se levici nějak podařilo vytvořit dojem, že např. fašisti jsou pravičáci, ale kdepak, levičáci to jsou. Jakmile o někom prohlásí, že je pravičák, nedejbože krajní, tak to u nich znamená, že jde o vyvrhela a zločince. Přitom to jejich páchání dobra dělá tolik škod a jsou buď úplně pitomí nebo pěkné svině. I z ODS jsou už levičáci (běžte si pro dávky holoto!). Kromě strany SSO nevím, kdo by tu byl dnes pravičák (PRO tak zatím nevypadá). Ještě aby bylo jasno, já mám definici pravičáků tak jak jste popsal: " Lidi, kteří chtějí aby se jim stát co nejmíň sral do života a nechal je žít. "

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Berrnarde, 

já se obávám, že konzervativní pravici v současné Evropě pšenka nekvete. Denně se modlím před obrazem Magaret Thatcherové, aby se v ČR našel někdo, kdo chápe, že bohatství nevzniká dotacemi, ale zatím vše marné. Podle programu by to sice měli být Svobodní, ale ty jsou na tom s volebními preferencemi dosti mizerně. Takže si oba můžeme jen společně dodávat sílu veršem z Hatikvy: Od lo avdah tikvatenu (naše naděje není ztracena). Vámi poptávané weby podle mne nejsou, přinejmenším v českém jazyce. Pokud nějaký objevíte, tak mi dejte prosím vědět. 

Pravoúhlý Milkman

  

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

u tebe bych čekal spíš obraz Sorose

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ať se Vidlák vysere na svazáky z aktivistických médií.

Nikam to nevede, a oni stejně budou plácat svou.

Na VidlákovyKydy nechodím proto abych četl o plácání nějakého svazáka bartkovského (ano jednou to bylo zajímavé, ale čeho je moc...).

Jan Werich: "Hádáš-li se blbcem déle jak půlminuty, tak už se hádájí blbci dva."

;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

... zatím neprohrávají, ale dělají všechno pro to, aby prohráli. Je určitě nutné vidět realitu. Každý společenský vývoj není nic, co může ze dne na den vyhrát, nebo prohrát a změna se dostaví okamžitě. 

Za socializmu se mnohé přetrvávající neúspěchy a problémy svalovaly na "buržoazní přežitky", po sametu zavládlo nadšení z nabyté svobody, ale mocní nemocní novináři a "věřící" dohledávají temné žilky. To co je podstatné, to je setrvačnost, která skutečně existuje.

Jindřich Rajchl vyvolává na svých setkáních nadšení příští změny, někteří, včetně Vidláka Dana tu představu změny vzývají a je pravda, že změna je nutná. Zamyslel se někdo, co bude, i kdyby se podařilo "svrhnout fialku"?

Současná reprezentace se svými předchůdci, za potlesku nemalé části voličů dokázala něco, co bude vyžadovat nikoliv nadšení pro změnu, ale nadšení pro obnovu spojené s trpělivostí při překonávání  setrvačně přetrvávajících hospodářských problémů. 

Kromě Vidlákových kydů mnozí sledujeme i různé informační streamy. Včera jsem narazil na jeden z nich "Inovace republiky" Robina Čumpelíka, který tentokrát pohovořil s Ing. Vítězslavem Pilmaierem (624) Orientovat se na národní zájmy | Vítězslav Pilmaier - YouTube.

Doporučuji si ten rozhovor poslechnout, zabývá se mimo jiné tím, co bude muset produktivní generace a občanská společnost jako celek řešit v případě i takové změny, kterou chce představovat Vidlákem prosazovaný Jindřich Rajchl. Už zdaleka nepůjde jen o změnu vlád, ta může být pouhým předpokladem. Nicméně čím dříve, tím lépe a to i s možností, že změnu na svá bedra naloží právě Rajchl.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Oni fakt zešíleli. Nemocné mozky západních natojických šílenců již rozhodli že vpadnou na Ukrajinu a zahájí přímou válku NATO proti Rusku. Lživou záminku již mají připravenou, zinscenují přes banderovce na Ukrajině sabotáž s jadernými izotopy a hodí to na Rusy. Je to stejné jako v případu Iráku proti kterému zaútočilo v roce 2003 "mírumilovné" NATO pod lživou záminkou že Saddám Husajn vlastní zbraně hromadného ničení. Celý článek co chystají západní jestřábi spolu s nacistickými banderovci pro přímý vstup do války NATO proti Rusku, s podrobným popisem a videem s českými titulky viz níže:

zdroj: https://aeronet.news/video-lindsey-graham-v-televiznim-prenosu-varoval-generaly-okolo-vladimira-putina-ze-pokud-splni-rozkaz-a-pouziji-jadernou-zbran-proti-ukrajine-tak-nato-vstoupi-do-valky-s-ruskem/

VIDEO: Lindsey Graham v televizním přenosu varoval generály okolo Vladimira Putina, že pokud splní rozkaz a použijí jadernou zbraň proti Ukrajině, tak NATO vstoupí do války s Ruskem! A to i přesto, že Ukrajina není členem aliance, ale radiace přicházející z Ukrajiny by byla útokem na země NATO! A ve stejném okamžiku, kdy senátor vystupoval s tímto varováním, tak FSB zadržela v Rusku skupinu pašeráků, kteří chtěli ze země vyvézt Cesium 137! Kyjev a USA chtějí na Ukrajině zinscenovat jaderný útok, po kterém by byly nalezeny “důkazy” v podobě izotopů z ruské vodíkové zbraně!

Není už naprosto žádných pochyb o tom, že svět zešílel a opět stojíme o další krůček blíže k riziku vypuknutí III. sv. války a všechny procesy směřují k vypuknutí nejstrašnější válečné konfrontace v dějinách. V posledních hodinách přichází z Ruska i z USA informace o bezpečnostní eskalaci, která se začíná roztáčet do spirály. Jeden z nejvlivnějších amerických jestřábů a neoconů, senátor Lindsey Graham, totiž požádal americká média, aby přišla na jeho tiskovou konferenci. A na ní oznámil novinářům, že prezident Joe Biden na bezpečnostním výboru Kongresu předložil důkazy, že Kreml zvažuje použít proti Ukrajině jadernou zbraň.

Následně ihned poté se senátor podíval do kamery a poslal generálům okolo Putina adresné varování, že pokud rozkaz splní, bude Ruská armáda ve válce s NATO, protože země aliance nebudou tolerovat ozáření svých států radiací, která po úderu bude proudit z Ukrajiny. Stoické vystoupení senátora připomínalo scénky George W. Bushe, který v roce 2003 varoval Saddáma Husajna v Iráku, že pokud neodevzdá zbraně hromadného ničení, bude to mít za následek masivní odezvu a důsledky pro Irák. V té chvíli ale přitom již bylo o invazi USA do Iráku dávno rozhodnuto. Vystoupení Bushe bylo jenom spektáklem pro média, aby se jako ukázalo, že prezident se do poslední chvíle snaží o diplomacii.

Video z českými titulky z vystoupením senátora Grahama amerického jestřába a neocona přes rumble se uvádí ve zdroji viz zde:

https://aeronet.news/video-lindsey-graham-v-televiznim-prenosu-varoval-generaly-okolo-vladimira-putina-ze-pokud-splni-rozkaz-a-pouziji-jadernou-zbran-proti-ukrajine-tak-nato-vstoupi-do-valky-s-ruskem/

Vystoupení senátora Grahama mělo stejný patos, stejné adresné vzkazy k ruským generálům. Doslova to vypadá, že o “jaderné explozi” na Ukrajině je již rozhodnuto, a tato exploze, která bude zinscenovaná a následně daná za vinu Ruské armádě, se stane záminkou pro kolektivní vstup úplně celé aliance NATO na Ukrajinu! Pusťte si to video se senátorem několikrát po sobě, máte v něm odpověď na otázku, jak dostat NATO na Ukrajinu, aby “neochotné” země NATO nemohly cuknout. Pokud totiž vybuchne na Ukrajině jaderná zbraň, resp. objeví se na místě exploze štěpné izotopy, které jsou typické pro ruské vodíkové zbraně, tzv. izotopové markery, potom NATO prohlásí, že aliance byla napadena radiací z ruské zbraně a vojska NATO vstoupí na Ukrajinu a nikdo nebude remcat.

Pokud by došlo ke zinscenování jaderného útoku na Ukrajinu, předáci NATO by v tom okamžiku měli souhlas všech členů k intervenci na Ukrajině

Dokonce i Maďarsko by muselo sklapnout podpatky a vyslat své vojáky, jinak by to ohrozilo Orbánovu pozici doma. Média spustí hysterii, dezinformační mainstream začne zahlcovat český mediální prostor tabulkami a čísly s aktuální radiací a Fiala znovu vystoupí v televizi a vyhlásí válečný stav v ČR, což je jeho vlhký sen. Dostane do ruky pravomoci, o jakých se mu nezdá, zákazy demonstrací v době válečného stavu, zákony na omezení tisku a svobody slova v době tohoto stavu, rekvírování majetku, neomezený státní rozpočet atd. A proč je tento výrok senátora Grahama tak zásadní? Protože nejde jenom o blábol senilního senátora, který nemá zrovna co na práci a chce se zviditelnit.

Summit NATO v Praze

Ne, je zjevné, že právě on dostal úkol stát se hlásnou troubou, protože i když jde o senátora za Republikány, v projevu pochválil Joea Bidena za to, že dal tyto informace o ruském plánu na stůl. To znamená, že Deep State a obě dvě strany v Kongresu se již dohodly, jak to bude. Na Ukrajině je to s ofenzívou AFU doslova a do písmene jeden velký a nekonečný průser, informace už vyplouvají na povrch i v ukrajinských cenzurovaných médiích a je jasné, že ukrajinská armáda skončila.

Nemá prostě na to, aby vytlačila Rusy z Ukrajiny, tečka! A pokud někdo říká z českých analytiků ještě dnes něco jiného, je odtržený od reality. Jenže, co to znamená? Skončí snad podpora Ukrajině? Pokud se něco nezmění, pokud se něco na straně NATO neudělá, tak ano, skončí. A to velmi rychle. Zpackaná ofenzíva je pro Kyjev a AFU prostě konečná. A co teď?

NATO je v kritické situaci, protože zpackaná ofenzíva AFU ohrožuje jednotu aliance! Část zemí NATO chce vyslat na Ukrajinu vojska, část zemí nechce

Pokud se neudělá na straně NATO nic, bude hrozit model, o kterém mluvil Anders Rasmussen, že na Ukrajinu vstoupí vojska “koalice ochotných” [1] a odehraje se to bez mandátu NATO, i když ta koalice bude složena výhradně z členských zemí NATO. A tento model by řídilo Polsko. Jenže Pentagon v USA se této varianty, a to i podle amerických novinářů, doslova děsí, protože by mohlo dojít k rozpadu a k rozklížení NATO a ke ztrátě vedoucí úlohy USA v NATO, kterou by převzalo Polsko a dost možná i Německo, které by tu koalici ochotníků zřejmě financovalo.

A proto zřejmě v Pentagonu došlo k rozhodnutí vyslat na Ukrajinu vojska NATO oficiálně, ale ne už na záchranu ukrajinské ofenzívy, ale na svoji vlastní záchranu, aby se aliance nerozklížila, že část členských zemí bude chtít vyslat vojska na Ukrajinu a druhá část zemí NATO nebude chtít. Proto Pentagon potřebuje ke stmelení NATO dohromady tzv. CE – Crisis Event, tedy krizovou událost. A tou by bylo odhalení, že Rusko použilo proti AFU na Ukrajině jadernou zbraň. Jenže jak to udělat, když Rusové ve válce vyhrávají a ukrajinská armáda je v troskách a je jasné, že Rusové nemají důvod jadernou zbraň použít?

Provokace s radiací by na Ukrajině vedla k zatažení NATO do války

Existuje jenom jediný způsob aka Tonkinský záliv, a to falešné obvinění protivníka z válečného aktu. Zinscenovat na Ukrajině jaderný úder a hodit to na Rusy je totiž snadné jen zdánlivě. Ve skutečnosti je v tom jeden háček. Všechny jaderné zbraně na světě, tedy zbraně jednotlivých jaderných velmocí, mají svůj charakteristický izotopový podpis po explozi hlavice.

Je to doslova jako otisk prstu, protože ruské, americké, francouzské, britské i čínské jaderné zbraně mají tzv. identity isotope marker (ISM), což jsou vyprodukované izotopy, které vzniknou po explozi jaderné zbraně a jsou jako pachová stopa. Vnitřní konstrukce stupňů je u hlavic jednotlivých velmocí odlišná a vznikají tak odlišné izotopy. V případě ruských jaderných hlavic jde typicky o Cesium 137 spolu s dalšími izotopy v určitém poměru k sobě. Tento marker tak identifikuje ruské vodíkové zbraně naprosto spolehlivě.

Ruská FSB dopadla pašeráky, kteří se pokusili dodat na Ukrajinu izotopy Cesia 137

A představte si, že ve stejné chvíli, kdy senátor Graham hovořil v přímé řeči k ruským generálům, tak ve stejné chvíli ruská FSB zadržela skupinu pašeráků [2], kteří se pokusili z Ruska vyvézt bednu s Cesiem 137, tedy přesněji řečeno ruské vojenské Cesium 137, které se používá ve zdravotnictví, ovšem jinak vzniká pouze při štěpných reakcích v těžkovodních grafitových reaktorech černobylského typu a rovněž při explozích jaderných bomb.

Skupina pašeráků údajně nabídla 3,5 milionu dolarů za kilogram Cesia-137, který chtěli kupující později použít k obvinění Ruska na Ukrajině. Ruská bezpečnostní služba (FSB) informovala o zadržení skupiny potenciálních pašeráků radioaktivního izotopu Cesium-137 v pátek na tiskové konferenci. FSB uvedla, že pokud by byla operace úspěšná, nebezpečný materiál by byl použit k provokaci proti Rusku v oblasti ukrajinského konfliktu.

Celkem 4 muži odnáší těžkou bednu s Cesiem 137

Pět osob bylo dopadeno agenty FSB za podpory příslušníků ministerstva vnitra, uvádí se v prohlášení. Skupina jednala “za koordinace a pod vedením ukrajinského občana” a byla ochotna zaplatit 3,5 milionu dolarů za jeden kilogram produktu, uvedlo se v něm. Záběry zveřejněné službou ukazovaly místo údajné výměny. Kupujícím byl předložen těžký kontejner, k jehož přenesení a uložení do kufru automobilu bylo zapotřebí čtyř mužů.

Policisté se následně vydali na místo, aby provedli zatčení. Části videa byly rozmazány, aby byly skryty obličeje zúčastněných osob. Zahraniční strana, která se snažila Cesium-137 v Rusku získat, měla v úmyslu jej použít “k vedení informačně-propagandistické kampaně s cílem zdiskreditovat zemi na mezinárodní úrovni inscenováním scén použití zbraní hromadného ničení,” uvádí se v prohlášení FSB.

Přípravy na provokaci už zašly tak daleko, že v americké televize vysílají senátoři varování ruským generálům, aby to nedělali a jadernou zbraň proti Ukrajině nepoužili…

Cesium-137 vzniká pouze při štěpných jaderných reakcích, uvnitř reaktorů s grafitovým jádrem a během jaderných výbuchů. Jeho antropogenní povahu v kombinaci se schopností snadno se šířit na velké vzdálenosti využívají vědci k přesnému datování objektů z doby před atomovou válkou tím, že v nich kontrolují stopy tohoto prvku a produkty jeho radioaktivního rozpadu. Používá se také v radioterapii a ke kalibraci senzorů gama záření. Izotop má poměrně dlouhý poločas rozpadu 30 let a jeho soli jsou snadno rozpustné ve vodě, což z něj činí vážné riziko kontaminace.

Zatčení skupiny pašeráků potvrzuje přípravu NATO na zorganizování jaderné provokace na Ukrajině. A vystoupení senátora Grahama doslova doplňuje skládačku do děsivého obrazu. Nezdařená ukrajinská ofenzíva se tak transformuje do ještě děsivějšího scénáře záminky pro nasunutí NATO na Ukrajinu – Obvinění Ruska z použití jaderné zbraně na Ukrajině! Jak daleko jsou tyto přípravy na provokaci? No, když už v USA vystoupil s varováním ruským generálům senátor Graham poté, co citoval Bidena, že mají informace o plánu Ruska na jaderný útok, tak vám asi dojde, že ty přípravy už jsou hodně daleko. Mají takovou jistotu, že už vyhrožují i ruským generálům vysláním NATO do války na Ukrajinu. Memento Řehka! Pokud dojde ke střetu NATO a Ruska, budeme účastníky toho konfliktu od první minuty! Na to je třeba pořád myslet, protože to nemá ze své hlavy, ale z NATO!

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

"Je to úder do zad naší zemi a našemu národu. Přesně takový úder byl veden na Rusko v roce 1917, když země vedla první světovou válku. Ale vítězství ji ukradli. Intriky, ???, politikaření za zády armády, národa, se zvrhly v největší otřes, rozklad armády a rozpad hospodářství, ztrátu obrovských teritorií a nakonec tragédii občanské války. Rusové zabíjeli Rusy, bratři bratry. A ?? prospěch získali političtí avanturisté různého druhu, a také zahraniční síly, které dělily zemi, rvali ji na kousky. Nedopustíme, aby se to opakovalo, ubráníme náš národ a naši státnost od všech hrozeb..."

Путин обратился к россиянам, военным и тем, кого толкнули на путь вооруженного мятежа
Putin oslovil Rusy, vojáky a ty, kteří byli dotlačeni na cestu ozbrojeného povstání

PS: přiznávám, že tohle mě hodně překvapilo, takové zúčtování s VŘSR a Leninem od někoho místního jsem ještě neslyšel

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

https://youtu.be/PtBcCjqIp6g

Co mě nejvíc šokuje, oni to Rusové (ještě) nezablokovali, dál video inzerují - jako by se nic nestalo - na této stránce

Пригожин: "Мы блокируем Ростов и идём в Москву" | Euronews

Pro mladší ročníky, co nezažili ruštinu na škole:

"24. února se nestalo nic mimořádného. Nyní se už ministerstvo obrany snaží oklamat veřejnost, snaží oklamat prezidenta a líčit historku o tom, že ze strany Ukrajiny byla šílená agrese, a chystali se nás s celým blokem NATO napadnout. Válku potřebovali pro to, aby banda mizerů triumfovala, byla povýšena, ukázala jakou je silnou armádou, aby Šojgu dostal maršála, tento výnos byl už připraven. A aby dostal druhou hvězdu hrdiny. Válka nebyla nutná k tomu, aby se do našeho lůna navrátili ruští občané, ani ne pro to, aby se demilitarizovala a denacifikovala Ukrajina. Byla nutná pro jednu hvězdu s doprovodnou výšivkou po obvodu, aby jeden člověk, psychicky nemocný, když ho ukládají do hrobu, aby mu na podušce nesli tuto hvězdu. To za prvé."

"A za druhé - válku potřebovali oligarchové. Druhým nejdůležitějším úkolem operace bylo jmenování jistého Medvědčuka prezidentem Ukrajiny. Úkol spočíval v materiálních aktivech, které bude zapotřebí rozdělit poté, co ji dostanou pod kontrolu. Oni se stále domnívají, že tuto válku mohou vyhrát. Ale protože chybí řízení, chybí vojenské úspěchy. Toto vedení ministerstva obrany důkladně klame prezidenta a prezident dostává zprávy, které vůbec nesouhlasí se skutečností. Nikdo nezničil 60 Leopardů, je to úplný a totální nesmysl. Na zemi právě teď v dnešní den, ruská armáda ustupuje, v zaporožském a chersonském směru. Ozbrojené síly Ukrajiny zatlačují ruskou armádu. Myjeme se krví, rezervy nikdo nedává, neexistuje žádné řízení."

"Banda těchto zmetků, vědoma si toho, že prosrali kolosální kus území, se sejde a řekne, že se přeskupili na výhodnější pozice. To samé probíhá kolem Bachmutu. Protivník se stále hlouběji a hlouběji zanořuje do naší obrany. Protivník nehubí svoje vojáky, protivník hospodaří se svou technikou. Jediné co protivník nešetří - nešetří municí. A proto vojáci umírají, odcházejí se zraněními. Žádný raněný voják nevezme zítra automat do ruky. Čas rychle ubíhá."

PS: Připadá mi to jako fňukání malého kluka, když mu berou hračku z ruky (dostal ultimátum zaintegrovat se do ruské armády). Na druhou stranu, není šprochu ...

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Před pár měsíci, když byly boje o Artemivsk, tak Prigožin proti ruskému velení vyšiloval podobně, a navíc brečel že mu schválně nedodávají munici a Wagnerovci už nemají čím bojovat.

Dnes víme že to byla jen finta, která se postarala o tisíce mrtvých Ukrajinců, kteří na to skočili a uvěřili že Artemivsk získají zpět.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Samozřejmě z mých velmi útržkovitých informací nejsem schopen poskládat o co ve skutečnosti běží.
Prigožin šéfuje jednotkám žoldáků Wagner, Tyto jednotky byly nasazeny u Bachmutu a dokončovaly jeho plné obsazení. Byly považovány za elitu v klasickém boji v městské zástavbě. Prigožin si již delší dobu stěžoval, že jednotka nedostává tolik střeliva a zásob, kolik by potřebovala k plnému nasazení. Problémy s velmi sebevědomým Prigožinem se táhly dlouho. V noci na dnešek vyhlásil neposlušnost z důvodu že prý jeho týlové jednotky byly ostřelovány z ruské strany. Během noci se jeho jednotky přesunuly na ruské území a v současnosti obklíčily v ruském Rostově nad Donem (cca 100 km od hranic s Ukrajinou) velitelství Jižního vojenského okruhu, velitelství ministerstva vnitra, Federální bezpečnostní službu a městskou správu. Zdá se, že pod tlakem svých jednotek si chce vynutit přímé jednání s nejvyššími veliteli. Rostov je správním střediskem Jižního federálního okruhu RF.
Vyjádření generála Surovikina (zástupce velitele Ruských vojsk na Ukrajině) se mi zdála poměrně mírná, na to že by se jednalo o přímou vojenskou vzpouru. Projev Putina byl podstatně tvrdší a mluvil o přemrštěných ambicích, noži do zad a o tvrdých trestech pro organizátory.
Informace jsem pozbíral po ruských zdrojích. Máte-li někdo přesnější informace, podělte se o ně.
Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Prigožin čeká na Šojgua(ministra obrany RF) a Gerasimova (velitel ruských jednotek na Ukrajině) v Rostově na velitelství Jihovýchodního okruhu a je připraven odjet do Moskvy.
 
Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jurij Podoljak: Nejsprávnějším řešením konfliktu s Wagnerovou PMC by bylo odstoupení Šojgu a Gerasimova.
Podle známého blogera a veřejného činitele by se tím uvolnila situace a poté by Prigožin podepsal smlouvu s ministerstvem obrany.
Dnes ráno všichni očekávali Putinův projev. Očekávalo se, že ruský prezident zchladí rozvášněnost obou stran konfliktu a udělá vše pro to, aby se problém co nejdříve vyřešil. Již ráno jsme psali, že je velmi obtížné hodnotit, co se dnes děje, protože neznáme všechny podrobnosti. Proto upustíme od všech pokusů najít viníka, protože ani prezident viníka nejmenoval.
Pokud jste poslouchali Putinův projev, možná jste si všimli, že zazněla obvinění ze vzpoury a byly vyvozeny paralely s tím, co se stalo za 1. světové války. Přitom nebylo zmíněno ani Wagnerovo PMC, ani jméno Prigožina. V každém případě jsou úřady ochotny jít do konfliktu, zatímco Prigožin poznamenal, že se nepovažuje za zločince a své požadavky přednesl úřadům. Zakladatel "hudebníků" se nepovažuje za zrádce své vlasti, ale ani neustoupí. Zatím není jasné, jak konflikt skončí, ale zatím žádná ze stran neudělaly žádné neuvážené kroky.

Snad nejkorektnější pohled na problém vyjádřil ráno Podoljak. Podle jeho názoru by bylo nejsprávnějším rozhodnutím odvolání ministra obrany Šojgua a šéfa SVO Gerasimova. Ve skutečnosti měl Šojgu odstoupit z funkce už jen proto, že se dnes v zemi odehrávají takové události. Poté Wagnerova PMC podepíše smlouvu s ministerstvem obrany. Zkrátka každý by dostal, co chce, a konflikt by byl zastaven u kořene.
 
Prigožin tvrdí, že akce PMC Wagner nemají vliv na vedení bojových operací v rámci SSO. Prigožin ujišťuje, že akce wagnerovců, kteří nyní ovládli vojenské objekty v Rostově na Donu, nemají vliv na průběh speciální vojenské operace. Podle Prigožina letadla z vojenského letiště v Rostově na Donu, které převzali pod kontrolu "wagnerovci", "k bojovým pracím odlétají regulérně, nejsou žádné problémy, odlétají sanitní letadla, nejsou žádné problémy". Prigožin tvrdí, že "jediné, co se dělá, je, abychom převzali kontrolu, aby útočné letectvo neudeřilo na nás, ale na Ukrajince.
Prigožin označil sebe a wagnerovce za "vlastence".
 
Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Když shrnu mé dojmy z dopoledního brouzdání po ruských stránkách, tak jsem přesvědčen, že nejde o politický převrat v Rusku, celé se to týká pouze armády. Prigožin má v očích Rusů dost velké zásluhy, takže pokud se to nějak nevymkne z rukou a nedojde ke střílení, tak to skončí smírem. Možná si Prigožin prosadí své požadavky, na místo Gerasimova se zase vrátí Surovikin, s tím odvoláním Šojgu mu to asi nevyjde, to by utrpěl na prestiži i Putin. No a za to Prigožinovi přistřihnou křidýlka, nějak jej víc zaháčkujou do vojenské struktury, aby musel někoho poslouchat. Pokud mu to takhle lehce projde asi stoupne i jeho autorita v systému. Možná, že se s tím trochu provětrá ten bordel, který v armádě určitě je. A všichni si oddechnou, že to mají za sebou.
Ale možná, že se totálně mýlím, je to jen můj současný dojem.
Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

nějakého Prigožina. Prázdnou láhev, která už nemá zátku, dá prý Putin do pořádku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zasloužíme si to? Trocha černého humoru

nové pizzy? Tentokrát doporučujeme pizzu s fenyklem, tomaty a salátem?

  - Ne! V žádném případě, mám hrůzu ze zeleniny…, děkuji.
  - Ale váš cholesterol není nejlepší...!?!
- Co vy o tom můžete vědět?!
  - Z vašich minulých mailů na Seznamu, kdy jste konzultoval výsledky
rozboru vaší krve s vaším lékařem…?!? Máme tady výsledky za posledních
7 let.
- Ok…, ok, ale já nechci vaší zeleninovou pizzu. A na zvýšený
cholesterol beru pravidelně léky.
  - To ano, ale neberete je dostatečně pravidelně!
- Jak to můžete vědět?
  - Protože poslední krabičku léku s 30 pastilkami, jste zakoupil před
čtyřmi měsíci v lékárně U Salvátora, na Karlově náměstí č. 3, v Praze 2.
- Koupil jsem si jiné balení potom..., v jiné lékárně.
- Ale to nefiguruje na vašem bankovním výpisu z karty.
  - Platil jsem hotově!
- Ale na vašem bankovním výpisu není žádný výběr hotovosti v poslední době!
  - Jistěže, proč by měl? Mám i jiné příjmy.
- Ale ty nefigurují na vašem daňovém přiznání..., takže chcete řící,
že máte příjmy nelegální, které nedeklarujete?
  - TO BY SNAD STAČILO! Přivezete mi objednanou pizzu, nebo jdu jinam!
- Zajisté pane, k vašim službám, omlouváme se, ale naše poznámky a
postřehy vám sdělujeme pouze pro vaše dobro…, abyste se cítil
spokojeně, že je o vás pečováno. Ostatně na kterou hodinu vám máme
pizzu dodat?
  - Manželka se vrací z Pardubic kolem 19 hodiny, takže na 20. to bude
nejlepší… děkuji.
- Mohu si dovolit malé doporučení?
- Samozřejmě.
  - Pouze s vaším dovolením...
- Poslouchám vás.
  - Vaše žena nemůže být doma kolem 19 hodiny, protože je právě 18
hodin 15 minut, a vaše žena platila přesně v 18 hod. svojí platební
kartou jedny Rolexky v hodinářství Halada v Chrudimi.
- Proboha jak to můžete vědět?
  - Protože stejnou kartou, ostatně registrovanou na váš soukromý účet
ve Švýcarsku, platila dnes ráno v Chrudimi ve čtyřhvězdičkovém hotelu
účet za dvoulůžkový pokoj. Nocleh za 3 dny. Ostatně  jako účty z
hotelové restaurace. Vždy za dvě osoby. Stále stejnou kartou.
- Mohl bych prosím vědět v jaké výši byly ty útraty a kolik bylo
celkem z našeho švýcarského účtu odepsáno?
  - Nikoli pane, lituji.  Takové údaje vám nemůžeme sdělit! Zakazuje
nám to směrnice GDPR. Musíme především respektovat soukromí klientů a
občanů.
- TO BY SNAD STAČILO!! Strčte si tu vaši pizzu do prdele! Mám dost
Googlu, Facebooku, Twitteru i Whatsupu…, opevním se na pustém ostrově,
kde NEBUDE ŽÁDNÝ internet, žádný chytrý telefon, ani počítač. Zvláště
tam nebude ani živáčka, který by mě mohl sledovat, špiónit a podávat o
mě informace!
  - Jistě plně vás chápu, pane…, ale informace kterými disponujeme,
jste na sebe prozradil vy sám, nebo jste dal k jejich sdílení souhlas.
Ostatně na pustý ostrov se s občankou EU nedostanete! Takže si musíte
obnovit pas, protože ten váš je propadlý už 5 let a 4 dny…

 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

I ten Medveděv už má bobky o své korýtko. Hrdiny od Bachmutu teď označuje jako bandity, ohrožující existenci celého světa:

Медведев предупредил, что если ядерный арсенал РФ окажется "под управлением бандитов", весь мир будет на грани уничтожения. 
Medveděv varoval, že pokud bude ruský jaderný arzenál „pod kontrolou banditů“, bude celý svět na pokraji zkázy.

Медведев назвал мятеж продуманной и спланированной операцией

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)