Protitlak

Autor
Štítky

Po včerejším pochmurném článku je vysloveně zapotřebí nějakých dobrých zpráv. A já je mám. Původně měly vyjít už včera, ale Rasmussenův pokusný balónek bylo zapotřebí okomentovat. Dnes ale chci říct, že se nic z toho ještě nestalo a nikde není řečeno, že se tyto pochmurné vize vyplnit musí. Nikde není řečeno, že všichni ti Fialové, Rakušanové, Černochové, Pojarové a Klímové skutečně najdou odvahu, pustit se natvrdo do válečného dobrodružství. Dělat válku, to totiž není žádná sranda. Z toho se pak vyvozují odpovědnosti. Když posíláte lidi na smrt, může taky jednou někdo poslat na smrt vás.

Jak to ve Vilniusu dopadne, o tom se teď rozhoduje na bojišti kdesi v Záporoží. A stále více diplomatických hlasů říká, že Ukrajina hraje vabank. Pokud nebudou se svou ofenzívou úspěšní, budou naši političtí jenerálové sakra opatrní v tom, aby svůj osud svázali s prohrávající Ukrajinou. Rok sledujeme tetelení médií, jak je Putin izolovaný a zahnaný do kouta, ale ono to stále více vypadá, že se do izolace a do kouta zahnal henten kolektivní Západ. Zoufalí lidé samozřejmě dělají zoufalé věci a umírající kobyla nejvíc kope, ale když pak vidíte, jak se rozpadá všechno kolem vás, tak musíte být sakra silná osobnost, abyste si troufli vyzvat na souboj Rusko s Čínou a ještě i své vlastní nesouhlasící obyvatelstvo.

A já se ptám… Je Fiala silná osobnost? Je Černochová silná osobnost? Je Petr Pavel dost silná osobnost, aby se odvážil v této situaci převzít moc nad životem i smrtí? Tohle není žádná sranda.

Víte, já už delší dobu píšu o tom, že každý tlak přináší protitlak. Vidím, jak se mění poměry ve společnosti. Vidím probouzení tohoto národa. Vidím trendy. Vláda je jak buldozer, který je sice silný, stavěli ho třicet let, udělali mu spoustu podpůrných struktur, ale radlici spustili příliš hluboko. Nahrnuli si toho před sebe příliš. Ano, jejich loutkovodiči to po nich chtěli, ale prostě to přehnali. Přiliš tlačili a ta hromada před nimi, ta se nepokládá a oni nepřejíždějí překážky. Před nimi se to kupí a kupí. Buldozer stále zpomaluje a zpomaluje a jen ještě nevíme, kdy se jeho pásy začnou prohrabávat na místě. A navíc ještě vidíme, že používají univerzální libtardské řešení. Ještě více spouštějí radlici.

Ve čtvrtek jsem se zúčastnil konference Společnosti na obranu svobody projevu. Pozvali si politiky napříč spektrem, aby se jich zeptali, proč zavádějí cenzuru. Samozřejmě žádný Rakušan se tam neobjevil. Ani Pojar, ani Klíma ani nikdo z výboru pro henty hybridní hrozby. Byl tam Zahradil, který řekl, že vlastně už ani neví, jak velkou část ODS svým názorem reprezentuje… Nemyslím si, že by byl u modroptáků jediný a nemyslím si, že by to neviděli i voliči ODS.

Za Pětikolku tam byla i Nina Nováková z KDU a Zdeněk Hraba za STAN. Samozřejmě se zaklínali tím, že není důvod k obavám, ale moc přesvědčiví nebyli. Nováková pak natvrdo řekla: „zaplatňpámbu, že mám imunitu.“ Hraba se zaklínal nálezy Ústavního soudu, ale nikoho v sále nepřesvědčil, že o nic nejde. Ani organizátory o tom nepřesvědčil. Za opozici tam byli Nacher a Kobza… a také kroutili hlavou. Ale všichni viděli, že omezování svobody slova je průser, který se Pětikolce jednou vymstí. Nevěřte mi, celá konference byla snímána celou řadou kamer, pusťte si to sami a přesvědčte se sami.

Já chci ale podotknout něco jiného. Do čela odporu proti plíživému zavádění totality se začínají stavět lidé, kteří ve svém životě už něco dokázali. Už to není jen neuspořádaný lidový odpor, stále více se v tom českém nesouhlasu začínají objevovat lidé, kteří mají představu, jak by se to dalo udělat. Už není jen touha po změně, už tu není jen Peterková a Zítko. Už to není jen napůl recese a napůl zoufalství. Společnost pro obranu svobody slova byla schopná uspořádat konferenci v Kaiserštenjsekém paláci a to naprosto profesionálně od první do poslední minuty. Byli schopni tam sezvat zástupce víceméně všech sociálních bublin, včetně mé maličkosti. Jiná věc je, že ti, kterých se to nejvíc týkalo, ti nepřišli.

Byli schopni zvolit strategii, která je dostala mezi poslance, byli schopni přivést pod jednu střechu takřka všechny, kdo mluví za Alternativu a vypadali, že teprve začínají a rozhodně nemíní touto iniciativou skončit.

Jindra Rajchl ve stejný den „vyprodal“ Ostravu. Naplnil sál pro devět set lidí. V lednu jsem doma hostil Ládíka Větvičku, který mi řekl, že Rajchla v Ostravě nikdo nezná… Tak už to není pravda. Včera naplnili ještě sál v Petřvaldě… Už jsem tu psal, že PRO je strana, která přišla s úplně novým konceptem svého fungování. Je to takové americky trumpovské. Všechno se dělá mezi lidmi, netřeba přesvědčovat předsedu, ale je nutné přesvědčit publikum, rychle se vychovávají řečníci a celé je to laciné na provoz. A to prosím ještě není žádná převolební kampaň. Až to nastane, tu bude smršť, jakou tato země ještě neviděla. Jestli to takhle půjde dál, tak před volbami bude Jindra řečnit na stadionech stejně jako Trump. Nikam jinam se to publikum nevejde. A po celé republice budou na menších akcích naráz řečnit lidé z PRO.

Budu pokračovat… Parlamentní listy koupil Marek Španěl a hned se nechal slyšet, že bude raději dezolát, než pokrytec. Už před několika měsíci jsem psal, že na straně tohoto národa je mnohem více lidí, než si myslíme. Další skupina schopných lidí, která se rozhodla odkrýt hledí a postavit se za naší vlast.

Přidejte si k tomu ještě výrazné jednotlivce. Třeba Jana Fulína a jeho První zprávy, nebo Petra Bohuše s Modrým Jelenem, skupinu kolem Rádia Universum, časopis Argument, Šifru od Milana Vidláka… a mohl bych pokračovat dál a dál, tato země je najednou plná projektů a nápadů, lidi začala zajímat jejich budoucnost a stále více našich spoluobčanů chápe, že celá ta občanská společnost postavená kolem velkých médií, politických neziskovek a České televize, nebyla stavěná pro nás, ale pro henty nadnárodní korporace a jejich mocenské struktury. A tak jsou ochotní platit nové podpůrné struktury a hledají cesty, jak neplatit veřejnoprávní hyeny.

Dnes už člověk musí být poměrně velký břídil, aby svojí veřejnou činnost neufinancoval. Jasně, stojí to na výjimečných osobnostech, ale upřímně… na nich to stojí vždycky. Na osobnosti lídra prostě záleží ve všech časech. Poptávka po takových lidech je dnes obrovská a čím více se vládní buldozer snaží hrnout svojí agendu, tím víc napomáhají tomu, aby tu rostla nová občanská společnost.

Teď je ta chvíle, kdy to začíná být vidět a začíná se to lámat. A pokud mohu soudit, Petikolka dělá všechno pro to, aby stávající trendy ještě urychlila. Oni nezačali být opatrní, šikovní, úskoční a nezačali dělat správné kroky. Nedali rozpočet do pořádku. Nedali do pořádku zahraniční politiku, nenastartovali ekonomiku. Neudělali nic pro to, aby si lidi řekli, že je svět v pořádku. Naopak. Denně od nich odpadají jejich věrní. Denně.

Fiala to maskuje tím, že halasně prohlašuje, že se demonstrací nebojí. Ale on se bojí. Počet jeho věrných klesá a klesá. A žádný K.R.I.T. na tom nic nezměnil. Ani vypnutí dezinformačních webů nic nezměnilo. Jen se vytříbily. Ezoterické blbosti jsou pryč, zůstali ti, kteří dokázali tento tlak překonat. A navíc jim vláda udělala reklamu. Seznam dává upozornění na dezinformační weby a má tam ikonku: „zpátky do bezpečí,“ ale funguje to spíš obráceně. Vládní boj proti dezinformacím dokázal jediné – posílit všechny ty „dezinformátory,“ kteří se mnohem víc semkli a naučili se nové postupy.

Na závěr už mám jen jednu zprávu pro ty, kteří stále ještě vědí, že to všichni dělají špatně, že se stejně nic nezmění a že všechno, na co upozorňuju, je jen marginální sociální bublina. Ne, není. Roste den ode dne. Jen jde jiným směrem, než jste si vysnili, protože celá společnost je jiná, než byste jí chtěli mít. Buď se přidáte k tomu, co funguje a nebo zůstanete stát opodál. Máte hodně možností, čemu pomoci. Ale řeči už nestačí. Musí se pracovat.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (220 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ať jsou ty stadiony před volbami na mítincích PRO třeba jen z poloviny plné, nebo ať jsou "jen" plná náměstí. Hlavně ať se co nejrychleji zbavíme fialové bídy a fialového válečného moru. Bůh ochraňuj Českou republiku. Dobrou noc všem dezolátům.

Průměrný počet slepic: 4.8 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

Nováková pak natvrdo řekla: „zaplaťpámbu, že mám imunitu.“ … ti, kterých se to nejvíc týkalo, ti nepřišli.

----------------------------------------------------------

Zaplaťpánbůh, že mám imunitu, si jistě říkají i všichni z vlády, jinak by nemohli vymýšlet takové svi*árny na lidi.

Nepřišli, protože by na otázky neměli odpovědi. Nebo jen takové, o kterých vědí, že by se jim tam ti lidi museli vysmát.

 

 

98% Čechů je spokojeno

se svým výdělkem…

Ankety se zúčastnilo

200 lidí v sále

Poslanecké sněmovny ČR.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Rajchl

Celý život nesnáším dvojí metr.

Vzhledem k tomu, že právě tento přístup momentálně dominuje celé euroatlantické civilizaci, jsem se ocitl v pozici “antisystémového dezoláta”, jenž narušuje jednotu naší úžasné progresivní společnosti.

Naše média i politici přejala roli nekritických fotbalových fanoušků, kteří i při evidentně nafilmovaném pádu vlastního hráče hystericky křičí “penalta!!!” a naopak v momentě, kdy náš milovaný obránce přerazí ve vápně soupeřovu útočníkovi obě nohy, volají “to bylo úplně čistý!”

Nikdy jsem to neuměl a neumím to ani teď.

Pořád někde slyším o proruské propagandě a sdílení nepravdivých informací. Ale to, že ukrajinská propaganda vezme obrázek srbského chlapce zachraňujícího svého psa při povodních v roce 2014, a snaží se celý svět přesvědčit, že se jedná o aktuální záběr ze zaplavené oblasti po protržení Kachovky, nechává všechny zcela klidnými.

Stejně jako trámové kříže na naší houfnici Dana se to svede na selhání jednotlivce.

Že na to naletí i největší “génius” naší politické scény, lidovecký europoslanec Zdechovský, už je jen dokonalou ilustrací současné pokřivené reality.

Jsou ale ještě mnohem horší případy. Včera uplynulo 13 let ode dne, kdy Julian Assange zveřejnil video, jak americký vrtulník Apache brutálně postřílel skupinu iráckých civilistů, včetně dvou novinářů.

Naše média i politici jak tenkrát, tak i dnes, dělali, že se to nestalo a snažili se celým skandálem promlčet. Assange byl uvězněn a aktuálně mu hrozí asi 175 let vězení.

Natočit stejnou scénu na Ukrajině s tím, že by ruský vrtulník rozstřílel skupinu Ukrajinců se dvěma známými novináři, tak příštích 14 dnů nečteme nic jiného, Mirka by byla zděšená až na půdu, Zdechovský by se vyfotil v nepojízdném tanku a Černochová by vyhlašovala 5. světovou válku.

A Assange by za to dostal Pullitzerovu cenu.

Většina mainstreamu šmahem odmítá jakékoliv srovnání ukrajinského konfliktu s americkými vojenskými agresemi s použitím toho nejprázdnějšího a nejhloupějšího argumentu, jaký znám - “to je něco jinýho”.

Ne, není.

Agrese je agrese, ať už ji páchá kdokoliv. Život jednoho Ukrajince má stejnou hodnotu jako život jednoho Iráčana. A propaganda je propaganda, ať už přichází z jakékoliv světové strany.

Jediné, po čem (marně) volám, je stejný metr pro všechny.

A vzhledem k tomu, že momentálně tento férový přístup není v dohlednu, tak budu stejně jako Marek Španěl raději dál dezolát, než abych zradil svoje celoživotní přesvědčení a stal se prospěchářským pokrytcem.

Pravda nakonec vyhraje. Jen jí to občas moc dlouho trvá.

Přesto nemůžeme boj za ni ani na okamžik vzdát.

Neboť život ve lži nikdy nemůže být životem šťastným a spokojeným.

Proto ten, kdo hájí pravdu, byť proti přesile lhářů, nikdy nemůže prohrát. Už jen to, že tento boj vede, je jeho obrovskou výhrou.

Mějte to prosím i v těch nejtěžších chvílích na paměti.

Děkuji všem, kteří tenhle nelehký boj svádí s námi.

Smekám před každým z vás klobouk až k zemi!

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)

Hitler se bál chytřejších lidí než byl on sám. Členové naší vlády musí trpět stejným komplexem. 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale o něčem spolurozhodovat vás nenechám!

Víte, žádný významný rozdíl v inteligenci mezi Čechy a Švýcary nepozoruji.
Až na ten jediný: Už dávno si lidé v zemi přímé demokracie uvědomili, že to nejdůležitější je být Suverénem - od toho se odvíjí vše ostatní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

Vy pořád s tou svou přímou demokracií..

Pokud si vzpomínám, o něco podobného se tu pokouší Okamura z SPD už nějakou dobu. A nemám pocit, že na to lidé většinově slyší. Je to zněna systému a k té musí lidé dojit. A to je to na dlouho.

A k tomu nadpisu, který jste použil: "Smekám před každým z vás klobouk až k zemi!" což je závěr pátečního příspěvku pana Rajchla na jeho FB. A k Vaší následné doložce: "Ale o něčem spolurozhodovat vás nenechám!"  uvádím, že se tento Váš příspěvek nezakládá na pravdě.

FB pana Rajchla už několik měsíců sleduji a tak vím, že tam s lidmi komunikuje, i se jich ptá na jejich názory a zmiňuje, že se v některých případech bude rozhodovat podle jejich přání. A dobrého politika názor lidí zajímá. Takže v jeho případě nemám pocit, že pokud se k němu přidám, že od něho budu jen politicky zneužita pro svůj volební hlas a víc že ho už nebudu zajímat.

A úplně na závěr jen podotýkám, co tady kolem sebe sama vidím..

Po 45 letech formování myšlení lidí socialistickou myšlenkou a komunismem, když před touto dobou zažili svěží vánek myšlenek pana prezidenta Masaryka jen po krátkou dobu a po změně režimu v roce 89 a po tom, co následovalo a co si sami pamatujeme nemůžete po lidech chtít, aby se popasovali s přímou demokracií.

Nejdříve král - jediný vůdce, potom Strana - jediný vůdce a dál prezident - jediný vůdce, současně Brusel nebo USA nebo cokoli jiného - jediný vůdce.. Ale nikde vláda lidu. Ta je jenom na papíře a ti chytří Vám vysvětlí, že ji naplňujeme svým rozhodnutím ve volbách. Říkají tomu demokracie.

A víte proč se USA ani "slavnému" Západu nepovede svrhnout režim v Rusku? A to je to, oč tu vlastně běží.. Protože v Rusku mají také jediného vůdce, ke kterému vzhlíží.

A nás to roky učili a  naučili..

Přeji krásnou sobotu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Navzdory hovorům s mými potomky, zvlili si prezidentem toho fešáka záškodníka školeného postrachem československých i sovětských lampasáků.

Vždyť ten druhý je " ten estébák"

Ten fešák se účastnil řady tzv. Misí, které se konají na cizím území proti místním obyvatelům.

Ten fešák neměl v popisu práce bránit svůj stát a nevyzívá k obraně obyvatelstva.

My pamětníci to vnímáme a vidíme.

Ale ti mladí, kteří mohou kdykoliv dostat rozkaz k odvodovému řízení a po něm i povolávací rozkaz, ti to ani vidět nechtějí.

Těm přece vláda nic nebere, ani nedává. Takže se jich to přece netýká.

Proto studenstvo "bojuje" proti změnám klimatu, proti CO, metanu, dusíku, vodíku, uhlíku, atomům...

protože Vědci říkají....

Kdo dokáže přivést ty mladé na Reichla, na náměstí, k volbám? 

Mámy, tátové, dědci a babky to nebudou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

Přivede je tam až vlastní zkušenost - nějaká hodně neblahá. Jinak nic. Vyloženě si o ni říkají. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

Víte kdo dokáže přivést ty mladé na náměstí na Rajchla?

Právě fialová vláda. 

Oni už nejedou salámovou metodu. Oni už to tlačí všude a ve velkém. Dopadá to na všechny bez rozdílu, jen na každého v odlišné míře a výši. Až mladí přijdou o svůj životní styl, který okoukávají ve stupidních reklamách na brambůrky Lais a coca colu a od stejně chytrých influencerů, až "na to" přestanou mít jejich rodiče nebo oni sami, teprve se jim otevřou oči.

Prostě pořád není tak bídně, pořád se mají lidé dobře..

Prima sobotu přeji.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

nebylo z čeho vybírat, každý jen trochu přijatelný byl vyloučen už před 1. kolem. Hlava mi nebere, že někdo dal někomu z nich hlas, a ještě jich bylo tolik.

Taky jsem byl mladý, tehdy se měl jiné starosti než politiku, takže to trochu chápu, že se tím mladí nechtějí zabývat. Nepřemýšlí nad budoucností, žijí teď.

Průměrný počet slepic: 3 (18 hlasů)

Že si mladí (svěží jarní zelení...a hloupí) zvolili prezidentem toho školeného fešáka záškodníka s tím, že "ten druhý je estébák"..., tak jsou Fi-jalovou vládou a médii jenom řádně vymytí. 

To jim nikdo neřekl, že Babiš byl odjakživa obchodník, živil se obchodem, tudíž měl estébáky v patách, zatímco prezident PePa, nomenklaturní funkcionář a vycvičený špicl v totalitním režimu, se živil jako nomenklaturní kádr schválený stranickým totalitním orgánem...? 

Těm mladým je toto jedno? No pak jsou vymytí a budou za tu "vymytózu" muset jednou chca nechca zaplatit. Nezajímá je minulost, budou mít špatnou budoucnost.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

leda by nepodepsal to okradení důchodců a byla by nějaká zábava. Ale to se mladých netýká. Myslím, že Babiš by nebyl lepší prezident.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Každý, kdo by nepodporoval válku dodávkami zbraní na úkor našich lidí, jejich ožebračováním (a posíláním našich lidí na smrt), by byl lepší prezident. I Ferda Mravenec.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

by lepší prezident byl. To bych si koupil i známky s prezidentem. Od Babiše bych chtěl, aby mě přestal obtěžovat svojí maličkostí. Ideálně abych už o něm nikdy nemusel přemýšlet. (To samé od spousty dalších, kteří nám chtějí něco nařizovat a přitom jsou sami buď IQ tykve, nebo zločinci - např. celá aktuální vláda, vlastně i minulá)

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

(1) Považujete lidi žijící v Čechách, na Moravě a ve Slezsku za sobě rovné?

(2) Myslíte si, že člověk by měl být ve své zemi Suverénem?

(3) Považujete za lepší experiment nebo ověřené řešení?

 

Myslíte, že na ně odpoví?

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

Co kdyby jste mu své otázky položil na jeho FB, na FB strany PRO nebo kdekoliv jinde, kde pan Rajchl komunikuje s lidmi? 

 

Proč mu je pokládáte u Vidláka?

 

Předpokládáte, že pan Rajchl čte jeho blog? Že má na to čas?

 

A nebo se jen pokoušíte proti panu Rajchlovi štvát lidi?

 

Vyzvěte pana Rajchla na slovní souboj, pokud se cítíte na to, že proti němu obstojíte !!!

 

A pak nám tady můžete povykládat, jak jste byl úspěšný..

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Pokusím se v krátkosti odpovědět na vaše 4 dotazy a jednu výzvu, pakliže mi v krátkosti odpovíte:

Co vás tak rozčílilo na těch 3 zásadních otázkách - jejich forma nebo obsah?

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Jak psala LaCasia - to, že ty otázky pokládáte Rajchlovi zde u Vidláka. Jasné jak facka. Rajchl sem číst nechodí a nikdo za něj odpovídat nebude. Kapišto?

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Jak už za mne odpověděla Mája - je třeba dotazy položit tomu, od koho žádám odpověď.

Pokládat dotazy je relevantní..

Krásný den přeji.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Otázku podobného typu - proč ignorují v současnosti nejúspěšnější existující politický systém - jsem položil již v roce 2009 vedení Strany přímé demokracie/Věci veřejné, o pár let později Okamurovi a Pirátům, také dle stanov "maximalizujícím" účast veřejnosti na rozhodování. Odpovědi jsem se nedočkal, jak Piráti se to snažili nějak "výhledově" zaobalit. Takže nezbylo, než odejít podporovat přímou demokracii tam, kde už funguje. Zde ve Švýcarsku žijou desetisíce rodáků z Čech a Slovenska - ještě jsem nepotkal jediného, který by lepší systém kritizoval nebo si stěžoval, že na úděl Suveréna není dostatečně připraven.

Přímá demokracie je celoživotní vzdělávání národa - lidé musejí dostat podklady pro rozhodování, často pak o tématech k hlasování společně diskutují, třeba v rodině po obědě. Je také lepidlem, který drží jazykově, kulturně a konfesně odlišné regiony pohromadě - lidé se cítí lépe tam, kde mohou něco přímo ovlivnit. A ani malou zemi, kde vládne Suverén, nelze tak snadno zbavit státní suverenity :-)

Proto jsem alergický na politiky, kteří hlásají změnu k lepšímu, a přitom svůj národ považují za stádo volů, kteří nesmí o ničem důležitém rozhodovat.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Jindřich Rajchl ti na kterémkoli setkání s občany určitě rád odpoví. Přijď třeba dnes v Chomutově na grilování nebo v úterý do restaurace Zvonařka v Praze. Tam budu i já:-) Přehled setkání s občany máš na stránkách strany PRO. Není zač:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Rád bych panu Rajchlovi tyto otázky položil osobně, protože je považuji za opravdu zásadní pro zlepšení politické situace nejen v ČR.

Momentálně to však pro mě z časoprostorových důvodů není možné: 

Můžeš prosím můj pozdrav ze Švýcarska a tyto zde přirozené otázky panu Rajchlovi tlumočit?

Předem děkuji za pomoc.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

sám se s ním nebudu asi dlouho vykecávat, maximálně si podáme ruce. A upřímně, tento způsob poslíčkování nemám rád. Jako nemám rád korespondenční volbu:-) Pokud na ty odpovědi tak spěcháš a nepočká to na další setkání, až si uděláš na cestu ze Švajcu čas, tak napiš na jejich sekretariát. Mně tam vždycky odpověděli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Nacházíme se totiž v historicky příznivém období pro zásadní změnu politického klimatu. Pan Rajchl má nepopitaretelné organizační schopnosti a hodně energie při tahu na branku. Pan Raždík z hnutí Švýcarská demokracie těmito vlastnostmi bohužel neoplývá. Pochopil však, že podstatná je změna systému rozhodování, nikoliv změna na postu premiéra. Kdyby se ti dva dali dohromady, pak bych se hned vrátil ze Švýcarska, tento tandem ve smysluplné činnosti podpořit :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

V úplné maximum, ve které můžeme doufat, je že se PRO bude podílet na vládě. A to s největší pravděpodobností z pozice menšího koaličního partnera. Ale i to by bylo úžasné!

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Gesendet: Samstag, 10. Juni 2023 um 13:31 Uhr
Von: "Miloslav Dorda"
An: sekretariat@stranapro.cz
Betreff: Pozdrav ze Švýcarska s návrhem ke spolupráci

Dobrý den,

na doporučení Jáchyma - na blogu Vidlákovy kydy - bych se chtěl touto cestou obrátit na pana JUDr. Jindřicha Rajchla:

A) zda by mohl v krátkosti odpovědět na dotazy, které považuji za zásadní pro posouzení kvality každého politika

(1) Považujete lidi žijící v Čechách, na Moravě a ve Slezsku za sobě rovné?
(2) Myslíte si, že člověk by měl být ve své zemi Suverénem?
(3) Považujete za lepší experiment nebo ověřené řešení?

B) zda by mohl - na základě zodpovědného pozitivního přístupu k otázkám A1-3, navázat spolupráci s panem Ing. Tomášem Raždíkem z hnutí Švýcarská demokracie, jehož programová náplň - konverze české ústavy dle švýcarského vzoru - by přinesla straně PRO velmi cenné zarámování smysluplného programu

C) zda bych mohl, v rámci programového bloku "Vzájemný respekt a zodpovědnost" informovat občany ČR o tom, jak je tato zásada prakticky realizována ve Švýcarsku - zemi, která se mi stala druhým domovem. Již dlouho se zajímám o to, z čeho pramení lepší pocity, výsledky a perspektiva lidí, kteří jsou ve své zemi Suverény - mohou společně aktivně ovlivňovat dění ve své obci, regionu a státě.

S přáním mnoha úspěchů,
Miloš Dorda, kanton Bern

PS: za optimální považuji rozvoj diverzity v jednotě rozhodovacího systému https://ion21swiss.ch/

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Když tak tu případnou odpověď sem potom dejte, prosím, do placu. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

jen se obávám, že od českých politiků nelze moc očekávat

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Žádná skutečná rovnost mezi lidma není a nikdy ani nebyla. Lidé můžou být úspěšní, či neúspěšní, bohatí, či chudí, zdraví, anebo nemocní. Hezký, nebo ošklivý. To všechno můžou být lidé, ale nikdy si nemůžou být rovní.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

pokud se nechtějí jen nad někoho povýšit a za někoho "moudře" rozhodovat.

Existuje rovnost všech lidí v okamžiku narození a smrti, lidé se rodí s různými předpoklady, ale mají rovné právo na důstojnou existenci.
Existuje dokonce deklarovaná rovnost lidí před zákonem. Všichni se ještě mohou dosyta a zadarmo nadýchat vzduchu a užívat si Slunce.
A pokud lidé o to stojí, mohou být ve své zemi Suverénem = rozhodovat o všem důležitém společně rovnou váhou hlasu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Všichni jsou si rovni, ale někteří jsou si rovnější.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes si připomínáme tragické výročí, kdy němečtí okupanti vyhladili středočeskou ves Lidice. Na místě bylo povražděno 173 mužů, , ženy byly internovány v koncentračním táboře v Ravensbrücku a děti, kromě několika vybraných na poněmčení a maličkých do jednoho roku, zavraždili nacisté plynem ve vyhlazovacím táboře. Celkem zemřelo 340 lidických obyvatel. Po ukončení války se zpět do vlasti vrátilo 143 lidických žen a 17 dětí.

A dnes se tam sjede banda zakomplexovaných válečných štváčů v čele s převlékací gumou Pavlem a prostoduchou Pekarovou.

Převlékací guma se nejspíš opět budou omlouvat Němcům, že jim nevděční Češi  způsobili duševní újmu a poválečná traumátka, a bude apelovat na náš národ, aby si vzal ponaučení z hrůz, které jsme za druhé války způsobili.

A prostoduchá Pekarová opět objeví ruskou stopu, že za to určitě mohou Čuk a Gek z Vrbětic.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

z ČT jsem se před chvílí dozvěděl, že Lidice vyhladili nějací nacisté bez konkrétní národnosti. Samozřejmě, že naši němečtí přátelé až téměř bratři by Čechům takhle neublížili. Jó, to když se mluví o srpnu 68, tak se vždycky doslýcháme a dovídáme o zvěrstech Rusáků, ačkoliv počet Ukrajinců na této akci nebyl nijak zanedbatelný, ba právě naopak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Parlamentní listy koupil Marek Španěl a hned se nechal slyšet, že bude raději dezolát, než pokrytec.

Mluví mi z duše. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

VIDEO: Děsivé záběry syrského uprchlíka, který nožem pobodal 4 batolata v parku ve francouzském Annecy, jsou varováním pro zbytek EU, aby okamžitě evropské státy zavřely hranice před další migrací!

Jenže namísto toho ve stejný den ministři vnitra zemí EU schválili v Bruselu děsivý migrační pakt, který bude spočívat v placení odpustků těm zemím, které migranty přijmou a budou na ně čerpat trvalé přísuny peněz! Vít Rakušan už se dokonce na Twitteru zaradoval, že ČR bude brzy od EU dostávat peníze na Ukrajince!

 

https://aeronet.news/…ci/

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)