Solární boom z jiného pohledu

Autor

Na neděli mám pro vás jeden kratší článeček ze série hostů, kteří u mě nikdy nebyli. Takhle to říkal Cemper, ne? Dezinformátoři si vymýšlejí rozhovory s lidmi, kteří neexistují. Vězte tedy, že u mě byl další zajímavý člověk, který nechce být jmenován. Tentokrát to není ani voják, ani policajt, ale poprvé u mě seděl hasič. Samozřejmě jsme probrali lžimédia a jejich vliv na naší společnost, probrali jsme tristní možnosti nejbližší budoucnosti, zhodnotili jsme působení naší vlády, vypili pár skleniček a pak jsem se dozvěděl něco, co byste měli vědět i vy.

Při rozhovoru došlo na na jeho práci. Jaké to je, jezdit hasit, jaké postupy se používají, co je nejdůležitější, podle čeho se rozhoduje velitel zásahu, atd, atd. Ptal jsem se ho, co jsou nejhorší možné zásahy, jak moc se dokáže rozhořet běžný dům… a tu mi s klidem ve tváři řekl, že se mu vlastně nejvíc ulevilo, když viděl že na střeše nemám solární elektrárnu… Kdysi jsem tuto možnost zvažoval, psal jsem o tom a on byl zvědavý, jestli jsem to už zrealizoval.

Víte, když vám začne hořet dům, tak spolu s hasiči přijedou plynaři a elektrikáři, aby hořící dům odpojili od obojího a hasiči mohli v klidu a bez nebezpečí kropit vodou. Ale když máte na střeše solární panely, tak jsou z hasičského hlediska stále pod proudem, protože pořád lapají fotony a vlastně se nijak vypnout nedají. Je úplně jedno, že to někdo v rozvaděči odborně odstřihne… na střeše je prostě elektrárna o výkonu mnoha kilowattů, která stále funguje.

Za současné legislativy si žádný velitel zásahu nedovolí, hasit takové zařízení. Z hlediska hasičů je to prostě pořád pod proudem a tak budou chladit okolní nemovitosti, budou zachraňovat majetek sousedů a starat se, aby požár nikam nepřeskočil, ale na podkroví v plamenech pod solárními panely se budou jen dívat a udržovat oheň.

Věděli jste to? Je to samozřejmě jen metafora, nic takového se neděje, všechno je v této zemi v nejlepším pořádku a ten neexistující hasič tomu určitě jen nerozumí. Ale být vámi, ověřil bych si to.

Teď je takový boom solárních panelů. I v mém okolí to už má leckdo na střeše a přibývá jich. Viděl jsem soláry na balkonech, viděl jsem je na zdech, garážích, chatkách… Řekli vám při instalaci, že v případě požáru budou mít hasiči námitky proti hašení něčeho takového? Věděli jste, že měniče a další elektrosoučástky nejsou u vaší solární elektrárny navrženy na maximální možný výkon, ale na jakýsi „průměr,“ takže se tu a tam stává, že přijde chladný, slunečný den, kdy jsou panely krásně umyté deštěm a slunce se do nich opře pod tím nejlepším úhlem a pak se může stát, že vám ten rozvaděč prostě blafne… Inu, takhle dneska vypadá chytré řešení… Ti burani tomu stejně nerozumí, dostanou státní dotaci, rychle instalujeme, pak zkrachujeme a ať si s tím nadělením poradí někdo jiný…

Schválila vám tu solární elektrárnu taky vaše pojišťovna? Máte v pojistné smlouvě klauzuli, která počítá s náhradou mnohem vyšší škody, protože nejprve musejí shořet panely, než je možné použít stříkačku?

Má solární elektrárnu váš soused? Nestojí váš dům hodně blízko?

Jak vidno, vůbec nemusíme řešit, jestli se taková elektrárna vůbec vyplatí. Nemusíme vůbec argumentovat tím, že svítit potřebujeme v noci, kdy slunce nesvítí a solární panely nic nedávají. Nemusíme vůbec litovat dětičky v Kongu, které rubou lithium a kobalt, aby měla Greta šťastnější dětství. Nemusíme řešit ani neřešitelnou kapacitu přenosové sítě, která je už leckde na hraně. Nemusíme se vůbec dohadovat s klimatickou mládeží. Stačí si pokecat s hasičem a rázem máte problémů dost i bez debilů, kteří tlačí něco, čemu nerozumějí.

Otázky, samé otázky…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (194 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dezoláti. Měla to být původně urážlivá a ponižující nálepka.

Záměr se příliš nevydařil. Rebelanti přijali nálepku s velkou dávkou nadsázky a ironie, a hrdě se k ní hlásí. Je to dobrá metoda. Nálepkovače tím dost otrávili.

A proč zrovna „dezoláti“? Ještě před několika měsíci jsme mohli najít výklad, že je to člověk, neutěšený, zoufalý. Celkem nedávno byl výkladový slovník aktuálně a angažovaně doplněn: Je to protagonista dezinformační scény, jedinec na okraji společnosti. „Neutěšený a zoufalý“ zůstalo.

Můžeme připojit i třetí výklad: Jsou to nespokojení občané, kteří narušují klidný průběh jediného správného názoru a kladou nepříjemné otázky.

Jistě, netýká se to VŠECH. Exoti se najdou ve všech společenských skupinách. Dokonce i v těch nejvyšších.

Kromě toho, slovo „dezolát“ může vycházet z francouzského slova „désolé“, což vyjadřuje hlubokou lítost nebo rozhořčení.

Slovo do diskuze přidal na Twitteru Pavel Šafr. Podle jeho mínění se hodně velký ubožák pozná podle toho, že bojuje za svobodu slova proti vládní cenzuře.

K tomuto názoru už zbývá otázka: Žijeme ještě v normální době?

Ministr Rakušan si na interpelacích postěžoval, že je vyhrožováno jeho dětem. Upřímně řečeno, a možná se mýlím, nějak tomu nemohu věřit. To zrovna není styl Dezolátů. Mají svoje chyby a nedostatky, ale útoky na děti k nim nepatří.

Krvelačné a zákeřné projevy pasují více k těm, kteří se mylně nazývají liberálové (s původním liberalismem nemají nic společného, jsou jeho opakem). Opět: Nemyslím tím VŠECHNY liberály, ale její dost hlasitou část.

Snaží se existenčně ničit všechny, kdo nevyznávají stanovené pojetí pravdy, nejlépe postavit je před soud, a vůbec nejraději by je naložili do vagónů a odvezli pryč. Tento názor zazněl v průběhu covidového šílenství.

Právě oni si berou za rukojmí děti oponentů. Objevily se minimálně dva případy, kdy se do akce zapojil angažovaný pedagog. Dítě je vytaženo před tabuli a před všemi spolužáky se musí zodpovídat za zločiny otců a matek. Aneb Cesta do padesátých let.

Liberální mládež, mládež pokroková, získává kuráž jen když se jí sejde víc. Buď se někde někam přilepí, nebo vleze na frekventovanou silnici, kde brzdí provoz, včetně sanitek, případně vláčí po ulicích šibenice se jmény oponentů. Proti tomu jemnocit slušných jediných demokratů nic nenamítá. Je to povolená, chvályhodná nenávist.

Tato pokroková mládež je velmi citlivá na jiný názor nebo kritiku. Přináší jim těžké trauma. V těchto chvílích nepomáhá ani sójové latté. Ne nadarmo se jim říká sněhové vločky, případně křehké bytosti.

Považují se za tak dokonalé, že si berou příklad samy ze sebe.

Křehké bytosti neumí argumentovat. Skrývají to za rádoby vznešenou větou „s dezolátem (doplň další nálepky) se bavit nebudu.“ Se složitostí světa příliš hlavu nelámou. Co do puntíku není shodné s jejich světonázorem, je dezinformace. Ignorují důkazy, které jsou v rozporu s jejich přesvědčením. V tomto pozoruhodně kopírují vládní postoj. Milují všechny menšiny, ať už sexuální nebo etnické. Jsou však schopny ukázat vydatnou porci nenávisti vůči jinak smýšlejícím.

Názorově nás vlečou do minulosti.

Zásluhou křehkých bytostí, stejně jako těch, kteří se prohlašují za jediné správné demokraty, se realita tohoto světa stává temnou a děsivou.

FRANTIŠEK KAŠPÁREK

The post Dezoláti versus křehké bytosti first appeared on .


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (95 hlasů)

bych byl rád, taky dezolát. Na dezolátovi je moc hezký, že je hlavně pročeský.

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

To já bych upřednostnil modifikované heslo:

DEZOLÁTI VŠECH ZEMÍ SPOJTE SE! 😊

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Pekarová Adamová se ve Vilniusu zase ukázala. Zpravodajství Vaše věc

Tak Pekarová Adamová z nás, holubičích Čechů, udělala nejostřejšího jestřába v NATO, paní Müllerová. „Vážně? A jak se jí to, propánakrále, podařilo?“

Jednoduše. Na setkání předsedů parlamentů zemí NATO v pátek ve Vilniusu prohlásila, a to jako první ze všech politických činitelů zemí NATO, kterých je - myslím těch zemí – 31, že zakládající akt NATO – Rusko z roku 1997, ve kterém se obě strany zavázaly nepovažovat se za protivníky a budovat mír v Evropě, se musí zrušit“.„No tak na tohle, pane Švejk, zírám jak mladá vrána. Ženská a navrhuje zrušit domluvu o míru? To mi do hlavy neleze. A to na tu chytrost přišla ta dáma v NATO opravdu jako první?“

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)

  surikata zosobňuje Pata a Mata.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

...co s nimi nesouvisí. Ona ta Pekarová se svými lesklými černými vlasy a blištivíma očima, lesknoucíma se chtivostí zaujmout a nadšením ve světle "světových lamp" také pěkně hoří a špatně se hasí.

Ta zmímka o vystoupení na sumitu NATO mi připomněla, ža ona ta dáma je v první řadě první dámou parlamentu ČR, který má za úkol především řešit bytostně národní problémy, kterých má vláda ČR neurekom, není od věci. Co a koho tam ta prodavačka zastupuje? Občany ČR bez ohledu na politickou příslušnost, nebo prapodivnou vládní politiku, kde "výrazní ministři" řeší svou neodbornost stylem co krok to nápad a když se krok nevyvede, dalších pět nápadů z dílny pěti závisle nezávislých zstupců nepatrného procenta občanů, tu a tam se blížících k procentům Moravcem prozkoumaných preferencí stran, straniček, a dezolátních skupin, které zatím neokusily kouzlo spojenectví z dílny páně Rychetského. 

Ono je vlastně hezké, že všechno řeší tak zapáleně a umí dokonce navrhovat řešení, ale je pozoruhodné, jak hodně prosazuje něco, co tak nějak nepřísluší především ženě, o které by se předpokládalo, že mír je nejsvětější podstata života a uvažování ženy matky? A když už jsem připomněl, že jako představitelka Parlamentu ČR je jejím prvořadým úkolem nenahrazovat, bytostně vlastní úkoly jiného nedochůdčete ve vládě, kašpárka Lipavského a v době kdy "panely" hoří doma na stodole udržovat plamen právě doma na dvoře. Vždyť ona cestuje jako by nebyla zaměstnankyní občanů na dvoře jejich statku, ale jakoby byla zaměstnakyní Jiřího z Poděbrad a už jí nestačí spanilé jízdy po REvropě. Co ona už nestačila navštívit za necelou časovou polovinu svého mandátu selky selského stavení ČR. Už jí nestačí výlet za humna. Jezdí se radit (nebo radit?) do USA, neváhá podpořit čínský ostrov v Asii přímo na místě, odskočit si hodit selfíčko v místě střetu mocností na Ukrajině a to všechno v době, kdy na polích odrůstá obilí a čeleď očekává, že paní domu připraví nějakou tu krmi a donese jí na pole za stodolou. Ani jí snad nezajímá, že pod střechou to doutná, jen prohodí něco o tom, že hasiči ze zámoří ty jiskřičky uhasí. Jen při těch cestách nějak nevidí, že jiskřičky přestávají být jiskřičkami a v sousedních staveních už to možná dokonce nejiskří, ale dost ostře zahořívá. Ona ty informace nebere, ona má pocit, že ty plamínky uhasí její kamarádka z Bruselu.

Tak dost těch metafor. Jiskřící už by se opravdu měli domluvit, ona ta sbírka hasicích prostředků je v hasičské zbrojnici za mořem připravená, naší další aktivistkou podepsána. Oni ti hoši mají celou škálu hasicích prostředků i proti hořícím elektrickým zařízením a jsou připraveni neudržovat oheň pod panely. Už mnohokrát na mnoha místech ukázali, že jejich zásah může být rázný a nekompromisní.  

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Že celý  "zelený" program, především  solární energetika a elektro auta v masovém měřítku  je naprostý nesmysl,  podvod,  zase a  PŘEDEVÍM  výhodný kšeft  pro pár jednotlivců ( a my všichni  to platíme  - viz každé vyúčtování za elektřinu ) víme už dávno, a informace je možné  dohledat. Heslovitě  jen několik faktů jako opáčko: 

1, kde by jsme brali elektřinu, když by většina aut  byla na elektriku? Ze solárů a větrníků to  zcela jistě nevyjde. Zde musíme zmínit trefný citát: "Němci nedělají malé chyby" opět platí, protože zavírají svoje jaderné elektrárny. Vypadá to, že ONI ( nemyslím Němce ) prostě nepočítají s tím, že lidi budou jezdit v autech.

2, energetická náročnost výroby Foto Voltaických Panelů ( FVP ) je mimořádně vysoká.  A taky musíme uvažovat velmi náročnou ekologickou likvidaci starých, použitých panelů na konci jejich života.  Takže výsledný efekt je ten, že emise a toxiny z výroby FVP zůstanou někde v Číně. Říkám tomu globální ekologie v praxi. U nás byla výroba FVP ve ValMezu, ale zrušili to před několika roky, nebylo možné cenově konkurovat Číně. 

3, jednoznačně nejúčinnější baterie jsou  lithiové. Jenže těžba lithia extrémně zatěžuje životní prostředí a většina veřejnosti to neví. Velmi zjednodušeně: do Země se udělají díry hluboké stovky metrů a do těchto děr se leje silná kyselina v obrovských objemech. S kyselinou  lithium reaguje a výsledek se vytáhne na povrch na další mňamkové zpracování. I průměrný školák na základce si asi dokáže představit, že se NIKDY nepodaří vytáhnou všechno to  extrémně jedovaté svinstvo ze Země ven  a jak  se znečistí podzemní vody a jak se tam ( a další stovky kilometrů daleko)  bude žít. A to se stále řeší, že těžba lithia u nás se prodá nějaké zahraniční firmě. Jak šetrně a ekologicky se bude zahraniční korporace ke krajině chovat když ví, že za pár roků zabalí krám a z ČR vypadne? 

4, další vícenáklady na domácí foto elektrárnu  o kterých se nemluví  jsou ve formě nečekaných výdajů. Proč? Nezbytnou součástí každé domácí soustavy je tzv. měnič a samozřejmě další elektronika. To musí fungovat 24/7 a měnič je silová, extrémně namáhaná část ( přesně, jak se o tom zmiňuje Vidlák ).  Nelze očekávat, že tato elektronika bude spolehlivě fungovat 10 a více let. A bohužel silová elektronika občas bouchne a pak hoří ....

Atd. atd atd.  Mohl bych povídat hodiny o tom, že globální zelené "eko" je podvod a špinavý kšeft výhodný jen pro jednotlivce. Ale asi bude stačit, když budeme vědět, že za jasného slunečního dne dopadá na povrch Země na plochu 1x1 m  kolmou ke Slunci  cca 1000W.  Nejlepší FVP mají účinnost cca 20%, to znamená, že za  zcela ideálních podmínek ( které však nikdy nejsou)  by jsme teoreticky získali cca 200W z jednoho metru čtverečního.  Jenže  Slunce se po obloze pohybuje východ -> západ  a mění výšku v ročním období. Takže vlastně nikdy není ideální úhel Slunce -> FVP.  Do toho máme tabulky, jak nám Sluníčko svítí, pěkně např. tady:  https://solarnisystemynaohrevvody.cz/jaka-je-doba-slunecniho-svitu-v-ceske-republice    a sami si můžete velmi jednoduše vypočítat, jak se pro váš konkrétní případ FVP na střeše ( nebo na zahrádce místo záhonku :-D )  vyplatí.   Ale jak říká náš  jejich  světově proslulý premiér ( nebo alespoň evropsky proslulý ;-)  to všechno byly jen metafory a vše si ověřte raději sami.   

Teď z trochu jiného úhlu pohledu a prakticky. Nevyužít Sluníčko je škoda. Takový plechový, na černo natřený sud ( nebo dva )  na dvorku na který svítí celý den má večer teplotu zcela ideální na sprchování. Pokud jej máme v dostatečné  výšce, sprcha pěkně teče a úspora energie za ohřev vody je velmi zajímavá. Obzvlášť pokud máte doma tři holky, které se potřebují cachtat každý den dvakrát :-).  Minimální námaha je koupit černý plastový sud, nový v hobby marketu pořídíme za  cca 500Kč,  ale u plechového dochází k lepšímu přenosu tepla.  Já vím, ne každý má dvorek.

A mít doma ( třeba za skříní ) schovaný  jeden, klidně i menší solární panel, k tomu jednoduchou elektroniku  ( koupíte za 300 ... 1000 Kč )  a v garáži vyřazenou baterii z auta se může pro případ, že nastane  totálního BlackOut  docela hodit. Ba dokonce bych řekl, může to být otázka přežití.  Na vaření to stačit nebude, ale na dobití svítilen, vysílaček, GPSky, alarmu,  atd. to vystačí a investice není velká.  Když tohle někomu řeknu třeba v práci, kolegové si ťukají prstem na čelo. A já už o tom vlastně raději ani nemluvím.  Tady to snad vezme alespoň někdo trochu vážně.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

Užitečné a funkční věci a udělátka si lidi najdou sami a realizují. 

Jakmile vidím za čímkoliv masivní agresivní reklamu, rozsvítí se mi červená a řadím zpátečku.

Ještě bych asi zkousnul na střeše ty panely na elektriku, když si je někdo namontuje, zapojí a bude nám ročně sypat poctivý měšec za poskytnutí plochy.

Ale to už by dávno byly střechy ve městech plné takových zlatých slepiček se zlatými vejci. Nejsou!

Pročpak asi? No, nesnáší žádná vajíčka, ani ta zlatá!

Kdybych takovým fíglům rozuměl, smontuju si to sám. Bez ČEZ a bez státu s povinnými revizemi. 

Nazdar, kotlíkáři, paneláři, tepločerpadláři s dotacema! 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

„Solární panely se po vzplanutí hasí pěnou s vodou, případně oxidem uhličitým ze speciálních zařízení. Většinou se ale zapění,“ uvedl tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Nebezpečí solárních panelů. Když začnou hořet, hasí se jen těžko - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Kurz zusammengefasst: Bei einem Haus mit Photovoltaikanlage ist trotz anliegender Spannung das Löschen des Gebäudes mit Vollstrahl aus fünf Meter Abstand möglich. Mit einem Sprühstrahl kann sich die Feuerwehr sogar auf bis zu einen Meter weit nähern.
Krátké shrnutí: U domu s fotovoltaickou elektrárnou je hašení budovy i při existujícím napětí možné plným proudem ze vzdálenosti pěti metrů. S rozprašovačem se mohou hasiči přiblížit dokonce až na jeden metr.

Löscht die Feuerwehr Häuser mit Solaranlagen auf dem Dach? | TECHMASTER

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Solární panely samy o sobě nejsou ten největší problém,  větší nebezpečí představují ( především Li )  baterie. Proto občas bouchne  a pak hoří elektro auto :  

v relativně  malém objemu je koncentrovaná poměrně  vysoká hustota energie  a o jejím toku rozhoduje řídící elektronika, tzv. BMS ( Battery Management System ), který je u Li baterií nezbytně nutný. A právě při závadě v BMS dochází k  požárům a výbuchům baterií. A lithium je hořlavé.  V každém mobilu je sice také Li baterie + BMS, ale výkony a napětí  jsou o cca řád  ( vlastně skoro dva řády )  méně, proto mobily bouchají zcela výjimečně. Nicméně i tady platí, že by jsme neměli nechávat mobil pod nabíječkou bez dohledu.

Samozřejmě ani FVP nejsou zcela bez viny, obzvláště ty velké, která mají výstup 100V. Protože produkují  stejnosměrné napětí ( na rozdíl od zásuvek, kde máme střídavé napětí )  a při prodření vodičů ( na střechách  obvykle fouká vítr )  se vytvoří elektrický oblouk, který je podstatně nebezpečnější, než u střídavého napětí.  Elektrický  oblouk ze stejnosměrného napětí  je totiž  podstatně "odolnější"  a tím pádem poskytuje větší šanci při nějaké závadě způsobit požár.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by BoBo

Trvalý odkaz

Brandstatistik der letzten Jahre spricht deutliche Sprache 

Sehen wir uns dazu auch noch die Brandstatistik der letzten 20 Jahre an: Nur in 350 Fällen von Hausbränden war eine PV-Anlage auf dem Dach. In etwa ein Drittel der Fälle war die Solar-Anlage der Grund des Feuers.  In Anbetracht dessen, dass es aktuell etwa 1,5 Millionen PV-Anlagen auf deutschen Dächern gibt, ist das Brandrisiko wegen einer PV-Anlage also verschwindend gering. Zudem flossen in diese Rechnung auch ältere Anlagen eine, die vor 15 bis 20 Jahren installiert wurden und bei weiten nicht so sicher waren, wie heutige Anlagen.

Statistika požárů v posledních letech mluví jasnou řečí

Podívejme se ještě také na statistiku požárů za posledních 20 let: Jen ve 350 případech domovních požárů byla PV elektrárna na střeše. V třetině případů byla solární elektrárna příčinou požáru. Vezmeme-li v úvahu, že aktuálně existuje na německých střechách 1.5 miliónu fotovoltaických elektráren, je riziko požáru kvůli PV elektrárně zanedbatelně malé (1 : 15 000). Navíc spadají do tohoto výčtu také starší elektrárny, které byly instalovány před 15 až 20 lety a zdaleka nebyly tak bezpečné jako současné elektrárny.

Jinými slovy: vlastníte-li 15 tisíc domů se střešní fotovoltaikou, můžete očekávat jeden požár v průběhu 20 let
Domovní požáry zapříčiněné solárními elektrárnami se vyskytují v Německu s četností 0.014%

Brandgefahr bei Photovoltaikanlagen: So sicher sind Solaranlagen - EFAHRER.com (chip.de)

A když už jsme u těch "nebezpečných" baterií pro elektromobily, porovnejte prosím frekvenci jejich vznícení se statistikou dopravních nehod.
Skutečně se bojíte nasednout do elektromobilu s baterií pod nohami, přičemž nádrž benzínu za zády považujete za bezpečnou?

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Tady došlo asi k určitému neporozumění. Nejde o to, že by fotovoltaické panely byly příčinou častých požárů. Problém je v tom, že panely na střeše jsou dost vydatným zdrojem elektrického napětí. Panely se zapojují do série, aby dávaly výstupní napětí 450 až 600V. A při plném osvícení teče v kabelech větší proud než 10A. Máte zkrátka na střeše elektrické zařízení, které není možné vypnout. Je pod napětím, dokud jej oheň zcela nevyřadí z provozu. To komplikuje hašení střechy ať již požár vypukl z jakékoliv příčiny.
Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Vaše statistika požárů způsobených fotovoltaikou má jednu chybu. Musela by obsahovat údaj z instalovaného počtu fotovoltaiky v jednotlivých letech. Nechce se mi hledat přesné údaje, ale pokud vím, tak největší rozvoj fotovoltaiky nastal až v posledních letech, čili většina fotovoltaiky je nová, nebo téměř nová. Problémy se budou zvětšovat úměrně stáří fotovoltaických elektráren.

Navíc do celkové kalkulace bude nutno započítat zvýšené pojistné, to si jistě pojišťovny zakalkulují a taky náklady na pravidelné revize a jak znám revizáky, ti pokaždé něco najdou, a tak taky náklady na opravy. Vzhledem k podmínkám, ve kterých taková instalace je budou opravy a výměny časté a nutné a taky drahé. Jinak majitel riskuje že při případném požáru se pojišťovna vyhne pojistnému plnění.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Jaká je ta pravděpodobnost?

Co si asi mysleli obyvatelé Troubek, než přišla velká voda? 

Ba i pražští povolaní a vyvolení tvrdili, že voda do metra z Vltavy nemůže nikdy protéct.

Nic není dokonalé. Ani Bůh.

Proč už desítky let nezdobí státní baráky, úřady, školy, sklady... ty grýndýlový elektrowoltovo panely?

Když je to tak super výhodný a enviromentálový? 

Když bratranci Veverkové vymysleli to ruchadlo, nikdo nemusel sedlákům cpát dotace na jeho pořízení a používání!

Když Kaplan vymyslel turbínu, nikdo nemusel zájemcům cpát dotace na její pořízení a používání!

Pročpak si šikovní Češi neládují do aut hromadu baterií, jako si tam montovali plynovou bombu?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.pozarni-ochrana.cz/fotovoltaicke-elektrarny-a-jejich-haseni/

 

Jak vyplývá z uvedeného odkazu, fotovoltaiku hasit lze, ale jsou s ní při hašení větší problémy, než pokud na budově fotovoltaika není. Také rizika vzniku požáru jsou větší, a časem se budou zvětšovat, protože nároky na údržbu jsou velké a dá se počítat s tím, že je mnozí majitelé budou zanedbávat.

Vzhledem k ceně, teď myslím skutečnou cenu včetně dotací, nákladů na konečnou likvidaci, nákladům na zvýšené výdaje na stabilizaci elektrovodné sítě, se fotovoltaika prodraží i těm kdo si ji nepořídí.

Ty dotace totiž platí ze svých daní a zvýšené náklady na stabilizaci elektrovodné sítě zaplatí v ceně elektřiny.

Další problém je zvýšená možnost blackoutu. Čím víc fotovoltaiky a větrníků tím větší pravděpodobnost blackoutu. Dříve bylo relativně malé množství zdrojů elektrické energie, byly to zdroje velké a stabilní. Dnes přibývá zdrojů malých nestabilních a nepředvídatelných, rozptýlených po celé republice. Zvládnout tento chaos znamená hodně peněz navíc a zvýšené riziko blackoutu.

Bohužel na blackout nejvíc doplatí ti kteří si fotovoltaiku nepořídili. Ti kteří si fotovoltaiku pořídí, nejen že na ni dostanou dotace a nejen že tím přispívají k destabilizaci sítě ale při blackoutu budou ve výhodě. Pokud jim ovšem už dřív kvůli fotovoltaice nevyhořel barák. 😊

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

... a buďte přitom důsledný - nezapomeňte započítat konečnou likvidaci odpadu. Garantuji, že se Vám pak panenky protočí.

Ostatně, za pár let poznáte na vlastní kůži. Vaše děti ať se radši už teď učí německy, nechtějí-li celý život třít bídu s nouzí :-)

Ps: Rozumní lidé, kteří si pořídí fotovoltaiku s akumulátorem, budou mít nejen levnější energii, ale také přispějí ke stabilizaci sítě.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

kam statisíce rozumných lidí, kteří si zakoupí fotovoltaiku a akumulátor, ale žijí v nájmech v činžácích či panelácích, kam to pak namontují v rámci té stabilizace. A nejde jen o nájemníky, i hrdým majitelům bytů v panelových domech se bude hezky stabilizovat. A ani to nezabere moc místa. Fotovoltaickými panely pokryjí jediné možné místo, což jsou okenní parapety, takže ani tu baterku nebudou potřebovat moc velkou, ta se kopne pod gauč. A pak, možná, když zrovna nebude pod mrakem, nebo leden, si tím nabijí mobil.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Pokud myslíte likvidaci „vyhořelého“ jaderného paliva tak to se určitě dlouho skladovat nebude. Současné reaktory využívají jen zlomek energie obsažené v jaderném palivu. Už jsou známé technologie, jak lze tuto energii využít a neustále se zdokonalují. V současné době je levnější použít palivo z nově vytěženého uranu, než z použitého paliva ale to se časem změní.

Vzhledem k tomu že cena energií není dána ceno výroby a nákladů na rozvody, ale spekulací, nelze vůbec stanovit cenu elektřiny v budoucnu, a tak ani efektivnost vložených investic. Navíc životnost solárních panelů ani životnost baterií je také dost sporná o měničích ani nemluvě. Ne že by ty měniče nešly vyrobit tak aby dlouho vydržely a byly snadno opravitelné ale to není v zájmu výrobců.

Že baterie dokážou stabilizovat elektrorozvodnou síť to je největší nesmysl. Ony dokážou po celkem slušnou dobu zásobovat domácnost kde jsou instalované, ale z hlediska stability sítě je cesta stabilizace bateriemi nereálná.

https://iuhli.cz/kdyz-pravda-o-bateriovych-ulozistich-neni-pravda/

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

chápe i blbý lesní dělník, že stabilizovat síť je potřeba stabilním zdrojem. Což soláry rozhodně nejsou. Tečka.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

že bychom se neměli pokoušet využít sílu slunce. Ta je ohromná. Ale zatím to neumíme příliš efektivně a hlavně neumíme tuto energii pořádně uskladnit. Naši potomci na to přijdou, to jsem si jistý, páč pokud něco udělat jde, dřív, nebo později na to někdo přijde.

Ale buďme realisté, prosím. Používejme toto v rámci toho, jak nám to může pomoci, ale nechtějme, aby ve verzi Euro 8 auťáky produkovaly z výfuků kyslík. To je ptákovina, ale obávám se, že tímto směrem to jde.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Za bolševiků byla cena Nočního proudu zlomkem ceny Denního proudu.

Nová doba to otočí o 180 stupňů.

V noci slunko nesvítí. Takže si každý uživatel pořádně noční proud zaplatí!

Takový grýndýlový středověk.

Ostatně už slavný výrok poslance čssd:"  v noci dělaj jenom ku+vy a zloději" je myšlenkově rovný myšlení grýndýláků a pyjátů. 

Kolik asi zaplatí majitelé těch enviro-elektroaut, aby přes noc nabyli autíčko na ranní cestu do úřadu? 

Nebo budou mít státní úřady nabíječky pro vyvolené a zaplatí jim to samozřejmě ti poddaní? Zaplatí!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Je sice zajímavý článek "Solární boom z jiného pohledu" od Vidláka nicméně důležitější je viz níže článek který uvádí HAL TURNER americký komentátor a bývalý zpravodajec jenž obsahuje scénáře pro vyprovokování třetí světové války USA a NATO s Ruskem která je dokonce určena za méně než dva týdny, mezi daty 12. a 24. června

Tajný materiál uniklý z FBI: O Ukrajinu nikdy nešlo. Celý konflikt je jen cestou k zahájení útoku Západu na Rusko. 12. až 23. červen je možné datum vypuknutí 3. světové války. Rusko bez váhání odpoví jadernými zbraněmi. A co my?

HAL TURNER ,americký komentátor a bývalý zpravodajec, přináší materiál, který se mu podařilo získat přes kontakty v FBI dokumentu, jenž obsahuje scénáře pro vyprovokování války USA a NATO s Ruskem během blížícího se "cvičení".

Na základě informací, které mi diskrétně přišly poštou, jsem usoudil, že 3. světová válka může začít za méně než dva týdny, mezi daty 12. a 24. června. Největší letecké „cvičení“ NATO - Air Defender 23 - se odehrává v tomto časovém období a může zahrnovat ukrajinskou „protiofenzívu“.

Diskrétní materiál o plánech NATO
Jak bylo popsáno během mé minulé noci v rozhlasovém pořadu Memorial Day, moje žena a syn přišli minulou sobotu večer do domu zde v Pensylvánii z našeho obvyklého domova v New Jersey. Přinesli s sebou poštu z mého PO Boxu, která se hromadila asi 3 týdny. V té poště byla diskrétní, ale velká obálka obsahující to, co lze označit za zpravodajský materiál o určitých plánech NATO.
Prohlédl jsem si materiál a pak jsem se ho pokusil ověřit. Později se mi podařilo oslovit několik kontaktů z mého působení v FBI. Zde je to, co mohu potvrdit:
NATO zahájí své největší letecké cvičení v historii s názvem „Air Defender 2023“ 12. června. Air Defender 23 bude nejvýznamnějším vojenským cvičením, které se kdy na evropském nebi uskutečnilo. Akce se zúčastní vzdušné síly 25 zemí.

Chtějí si Američané jen zacvičit?
Do bezprecedentní akce se zapojí až 10 000 účastníků s přibližně 220 letouny. Cvičení bude probíhat v evropském vzdušném prostoru pod velením německého letectva (Luftwaffe). Oficiálně chce 25 zúčastněných zemí prozkoumat, jak by jejich vzdušné síly reagovaly a spolupracovaly v případě vojenské krize. Německo bude fungovat jako uzel obrany evropského vzdušného prostoru.
Air Defender 23 zažije přílet 23 různých typů letadel, včetně F-35 Američanů a Nizozemců, průzkumného letounu NATO AWACS a vůbec poprvé i dopravního letounu japonského letectva. Z 220 zúčastněných letadel jich bude 100 přilétat z 35 států USA. Tato americká letadla představují největší nasazení od operace Pouštní bouře v Iráku v roce 1991 .
Je jasné, že NATO neuvede do pohybu tolik letadel přes půl světa - a těsně u zóny probíhajícího konfliktu na Ukrajině - jen proto, aby si "zacvičilo".

Bod, z něhož nebude návratu
Cvičení NATO „BaltOps-2022“ bylo použito jako krytí k umístění výbušnin na plynovody Nord Stream 2. To odhalil investigativní novinář Seymour Hersh, který dokázal, že Bidenův režim nasadil specializované potápěče mimo vyšetřovací pravomoci Kongresu, aby nastražili výbušniny, které by mohly být aktivovány speciálními tóny vydávanými pomocí sonarové bójky. Zhruba tři měsíce po cvičení BaltOps-22, uvedl Hersh, bylo letadlo norského letectva vysláno, aby shodilo speciální sonarovou bóji vydávající tón, která odpálila podvodní výbušniny a zničila velkou část potrubí Nord Stream 2.
Takže strategie NATO, které používá „cvičení“ ke krytí skutečné vojenské operace, není nic nového. Pojďme k dnešku.  NATO plánuje své největší letecké úderné cvičení v historii. Činí tak těsně u bojové zóny ukrajinsko-ruského konfliktu. Pozoruhodná náhoda...
NATO podporuje Ukrajinu a dodává Ukrajině obrovské množství peněz, zbraní a munice. Nic z toho nedokázalo zvrátit vývoj ve prospěch Ukrajiny; Rusko pomalu ale jistě vítězí. Země NATO daly Ukrajině v podstatě víc, než mohou, a přesto Ukrajina stále ztrácí. NATO se tedy blíží k inflexnímu bodu: Buď připustí, že nemůže Ukrajině pomoci porazit Rusko, nebo…

Budou nést jaderné bomby?
Z tajného materiálu FBI, který mám k dispozici, jasně vyplývá: Jedinou šancí, jak zvrátit vývoj, aby si NATO zachovalo tvář poté, co veškerá jeho pomoc Ukrajině selhala, je vstoupit přímo do konfliktu.
Ale je tu problém: Rusko nezaútočilo na NATO. Ukrajina není členem NATO. Takže aby NATO mohlo již zcela otevřeně vstoupit do konfliktu, musí existovat nějaká akce nebo událost, která by "ospravedlnila" vstup NATO do boje.
Celé měsíce slyšíme o nadcházející „ukrajinské protiofenzívě“. USA prostřednictvím NATO pracují na poskytnutí čtvrté generace stíhaček F-16 Ukrajině. Ještě horší je, že USA nejen tlačí na své spojence v NATO, aby darovali F-16, ale také aby letouny byly se speciálními úpravami, které jim umožňují nést americké B-61 (jaderné bomby) - a ukrajinští piloti budou vycvičeni v jejich používání. Tento požadavek se ovšem setkal se silným odporem řady spojenců v NATO.
Nicméně: Z dokumentů, které mám k dispozici vyplývá, že NATO plánuje vytvořit incident, který by ospravedlnil jeho přímý vstup do války - a použít se k tomu má právě ohlašovaná „ukrajinská protiofenzíva“. Existuje několik scénářů:

Jak to proběhne?
Scénář A
1) Ukrajina uděluje NATO povolení ke vstupu do svého vzdušného prostoru za účelem vytvoření celostátní bezletové zóny. NATO souhlasí a vstupuje.
2) Rusko již mnohokrát varovalo, že zasáhne a zničí taková cizí letadla. Pokud to Rusko udělá, NATO prohlásí, že ho „Rusko napadlo“.  Je to jako Donkey Kong (populární počítačová hra s hnědou gorilou jako hlavní postavou, pozn. PP).
Scénář B
A) "Ukrajinské F-16" vstoupí do boje a zaútočí na ruské území. Pravděpodobnou útočnou zónou je Bělgorod. Ale protože neexistují kvalifikovaní ukrajinští piloti, letadla budou řídit britští a američtí piloti.
B) Rusko sestřeluje letadla buď na Ukrajině, nebo uvnitř Ruska.
C) Když budou piloti zajati živí nebo zabiti v boji, jejich těla prokážou, že byli Britové a Američané.
D) Rusko prohlašuje, že bylo napadeno USA a zeměmi NATO a vyhlašuje jim válku. Opět je to jako Donkey Kong.
SCÉNÁŘ C
Zahrnuje scénář „A“ i scénář „B“ výše.
E) NATO je uděleno povolení ke vstupu do ukrajinského vzdušného prostoru za účelem vytvoření bezletové zóny a NATO vstoupí.
F) Ukrajinské F-16 vstoupí do Ruska a zaútočí.
G) Letadla NATO varují přilétající ruské obránce, že nemohou zaútočit na ukrajinská letadla, jinak je zasáhne asi 200 letadel NATO.
H) Rusko je začne systematicky likvidovat. Opět Donkey Kong.

Faktem je, že letadlová loď Gerald R. Ford minulý týden dorazila do přístavu v Oslu v Norsku, kde strávila čtyři dny. Připomínám, že USS Gerald Ford je největší válečná loď na světě s více než 90 bojovými letadly. Má tankery na tankování za letu. Jeho letky stíhaček mohou vzlétnout, doplnit palivo za letu, vstoupit na severozápad Ruska, aby zaútočily, a vrátit se na letadlovou loď.

Americké letadlové lodě vyplouvají
Rusko by tedy čelilo intenzivním vzdušným bitvám na Ukrajině, intenzivním náletům na Bělgorod a dalším náletům v severozápadním Rusku ze stíhaček na USS Gerald Ford. Kromě toho další americké letadlové lodě v Tichomoří vyplouvají z Japonska a možná zahájí další útoky na východě Ruska, od Tichého oceánu.
Zpráva, kterou jsem obdržel tvrdí, že tyto masivní série úderů by přemohly ruské konvenční síly, ale tvrdí, a NATO je prý přesvědčeno, že by to Rusko přimělo vyjednávat o míru. Tento závěr je samozřejmě naprosto špatný. Takový útok by přinutil Rusko použít jaderné zbraně.
A pokud se Rusko bude muset uchýlit k jaderným zbraním, nebudou to nějaké malé, taktické jaderné zbraně na bojišti. Mnohem pravděpodobnější je, že podniknou velké, strategické údery proti západním rozhodovacím centrům, což je přesně to, před čím Rusko varovalo, že by udělalo, kdyby Západ dál zasahoval do ukrajinských operací.
Časové okno 12. až 24. června je obdobím, kdy se vypuknutí 3. světové války zdá být téměř nevyhnutelné. My na Západě bychom byli zasaženi jadernými zbraněmi velmi brzy po začátku konfliktu.

Rusko použije na svou obranu jaderné zbraně
Jedinou proměnnou, kterou nemohu zohlednit, je, zda je Rusko schopno zmařit potenciální ukrajinskou protiofenzivu pomocí raketových úderů, které zničí sklady zbraní pro takovou protiofenzívu potřebné.
Pokud bude Rusko schopno zničit velkou část ze západních zbraní, které Ukrajině zbyly, pak by provedení výše uvedených scénářů bylo pro NATO prakticky neuskutečnitelné. Ledaže celý tento konflikt byl jen záminkou k válce USA a Západu proti Rusku - a na samotné Ukrajině v něm nikdy nezáleželo.
Pokud je tomu tak, pak vše vypadá na to, že datum začátku 3. světové války je v období mezi 12. až 23. červnem. Což se patrně také nikoli jen "náhodou" shoduje s datem, kdy Hitler napadl Sovětský svaz.
Nevím, jestli to v takovém případě bude ještě co platné, ale přesto: Nebude od věci, pokud vy a vaše rodina budete mít nouzové jídlo, vodu, léky, elektrický generátor, palivo pro váš generátor a pro vaše auta, přenosné komunikační zařízení, jako je CB rádio případně krátkovlnné rádio, které může zachytit zprávy z celého světa - pokud začnou létat atomovky. Zbývají nám asi dva týdny na plánování, zásobování - a především na modlitby.
To hlavní doporučení proto zní: Dejte svůj vztah s Pánem Bohem do pořádku.

ZDROJ:
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/world-war-3-potential-kick-off-dates-june-12-24

ZDROJ z PP viz zde: https://protiproud.info/politika/7229-tajny-material-unikly-z-fbi-o-ukrajinu-nikdy-neslo-cely-konflikt-je-jen-cestou-k-zahajeni-utoku-zapadu-na-rusko-12-az-23-cerven-je-mozne-datum-vypuknuti-3-svetove-valky-rusko-bez-vahani-odpovi-jadernymi-zbranemi-a-co-my.htm

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Že nejde o Ukrajinu jako takovou, musí být jasné dnes už každému. Chechtáky a poměřování pinďourů (i bez té 3. světové) opět přinesou zmar lidem, co jsou vydáni napospas zeleným LGBTXYZŽ...magorům a bezmozkům, kteří ovládli Evropu. Covid-testem to začalo. 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

K neděli už neodmyslitelně patří mé živé vysílání a samozřejmě vás o něj neochudím ani dnes.

Témata jsou jasná - sekera 271 miliard, duel Fiala-Babiš, emisní povolenky, smlouva DCA a vrátím se i ke svému vcěrejšímu příspěvku ohledně důvodů, proč tady Fialova vláda národní bídy stále ještě je.

 

https://www.facebook.com/…591

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vážený pane Antoníne, 

příspěvek pana Turnera, amerického komentátora a bývalého zpravodajce nacisty a informátora FBI, je strhujícím a pravdivým popisem nejbližších událostí. Je hezké, že jste si to nenechal pro sebe, a proto si zasloužíte hezkou písničku od Jarka Nohavici - Pavilon č. 5. 

Pokud od pana Turnera otisknete nějaké další články (hodně se věnuje třeba popírání holocaustu), budete odměněn hezkým třírohým kloubem model "Napoleon", který je zevnitř prakticky vystlán alobalem na ochranu před mikrovlnami a zvenčí má speciální antichemtrailovou úpravu. 

Těšíme se na další příspěvky a nenechte se odradit žádnými škarohlídy.

Milkman 

P.S. Vážně věříte, že vše, co je zveřejněno kdekoliv na internetu je pravda? 

Pokud uznáváte, že něco jsou lži, podle čeho si volíte, čemu budete věřit?

Nevadí Vám, že  Váš včerejší odkaz na článek zveřejněný na webu  michalapetr.com je ve skutečnosti jen překladem článku z webu militarywatchmagazine.com. A že tyto články (původní v AJ a přeložený v CJ) vzbuzují dojem, že se jedná o citace z Wall Street Journal, ačkoliv na WSJ o těchto blbostech není ani slovo? Jinými slovy řečeno, nevadí Vám, že šíříte zcela zjevné a prokazatelné lži a/nebo blbosti? 

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Samozřejmě nic nevím, ale zdá se mi, že těch úniků z tajných služeb je v poslední době nějak moc. Kdyby se připravovala nějaká vojenská akce, bude se plánovat v Pentagonu a FBI jako civilové o ní nebudou vůbec vědět. Pokud by se připravovala nějaká dezinformace, tak se tím CIA nebo FBI naopak zabývat budou a možná včetně toho "úniku".  Zpravodajské služby přes media moc nekomunikují.
Jinak si myslím, pokud by letadla z lodi Gerard Ford překročila hranice Ruska, tak do 10 minut ta loď přestane existovat. Pokud má nepřítel hypersonické zbraně nelze proti němu letadlové lodě moc použít. Leda, že by to byla sebevražedná mise.
Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Vážený pane Inzo, 

a jak poznáte, že jde skutečně o únik z prostředí tajných služeb? Přeci nestačí jen, že to někdo označí za únik. Vyhodnocení relevantnosti právě takového typu informací (únik z TS) je strašně obtížné a kvalita zdroje není jediný relevantní faktor. Nadto weby, na které odkazoval pan Antonín, jsou podle mého názoru zcela nedůvěryhodné. Ano, mohou tam někdy napsat něco pravdivého nebo dokonce v nějakém konkrétním článku mohou být nějaký zrnka pravdy, ale jako celek je to podle mne totální balast a ztráta času. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

pane Milkmane, že člověk spíš uvěří tomu, čemu věřit chce.

Což ale neplatí pouze pro stranu mých názorových oponentů, ale i pro ty, s kterými souhlasím a i pro mě.

Všichni (abych neurazil světlé výjímky, tak drtivá většina) takto fungujeme a pochopitelně to popíráme, páč jsme velice objektivní.

Já už jsem opatrnější, jelikož jsem v životě už mnohokrát zjistil, že jsem neměl pravdu. Ale přiznat si to, to není žádná prča.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Vážený pane Berrnarde, 

já se na informace dívám tak, že jsou nějakou kombinací faktů a názorů. Ideálně by takové informace měla být založena na dostupných ověřených a ověřitelných faktech a následné interpretaci těchto faktů, která vyjadřuje názor autora. Názorové rozpory dokonce vítám a raději se bavím s lidmi, kteří mají názory jiné, protože věřím, že pravda se rodí v diskusi. Nicméně i takový diskuse obvykle předpokládá, že je nějaký základní shoda na faktech (množině faktů), která jsou následně názorové interpretována. Například si můžeme odsouhlasit nějaké základní makroekonomické ukazatele a říci si, jestli to vláda dělá dobře nebo špatně.  

Diskuse s názorovým souputníkem mne spíše bude utvrzovat v té "mé" pravdě, která může být samozřejmě někdy mylná. Nic tedy proti jiným názorům, proto jsem ostatně začal sledovat i tento web. 

Co mi však hodně vadí je, když někdo pracuje s fakty tak, že už se jedná o zcela záměrné lhaní a zjevnou snahu tyto lži šířit dál. Například dodávat důvěryhodnost nějakým údajům tím, že je údajně otiskl Wall Street Jouranl, tedy v zásadě (pokud jde o fakta) důvěryhodné medium. Jinými slovy řečeno mi vadí, pokud někdo zcela resignuje na kritickou analýzu pramenů, kterými podporuje nějaké své světonázory. Pak to vede k tomu, že zcela zjevná lež je prezentována jako nějaká alternativní pravda. Jen to podporuje můj smutek nad mizející ztrátou schopnosti kritického myšlení. 

Co tady postoval pan Antonin byly dle mého úplné blbosti z krajně nedůvěryhodných (=ulhaných) zdrojů. 

Milkman   

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

... 

Přepadení vysílačky v Gliwicích (tehdy město Gleiwitz v Horním Slezsku, které patřilo Německu) byla operace pod falešnou vlajkou, která měla doložit polskou agresi vůči Německu a před světem ospravedlnit útok na Polsko.Akci provedla 31. srpna 1939 speciální skupina příslušníků SS převlečených do polských uniforem...

Přeji Kyjevské juntě a jejím představitelům i sloužícím, včetně zeleného hnisu v tričku, stejný osud jaký užívá Libye po pomoci Západních hodnot k demokratizaci země.

To, co bylo za třicet let samostatnosti Ukrajiny vytvořeno v tomto státě si snad ani nic jiného nezaslouží.

Středověké zřízení - silnější vyhrává a rabuje, je dlouholetou budoucností. 

Míru zdar!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že jsem byl včera v práci.

Dělám pro město a splatnost faktur je tam měsíc a jestli bude 3. světová za dva týdny, to už ty prachy nestihnu probendit. Poněkud jste mi pokazil nedělní odpoledne.

Na druhou stranu si říkám - proč by to dělali? Co by tím získali?

Každopádně, pokud trpíte stihomamem a máte u toho rád takovéto nesmysly, doporučuji: Pán prstenů - Bitva pěti armád. Tam si šmáknete.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

v noči, měl jsem únik moči. Fuj, to byla noc, mokrý byl sem moc.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)