Už není důvod...

Autor
Štítky

Zajisté, stejně jako já, sledujete situaci na kosovsko srbské hranici. Kosovské síly obsadily úřady v oblastech, kde v Kosovu žije srbská menšina. Srbové se samozřejmě nechtějí dát, tak protestují. Tam to není jak u nás, tam se protestuje klacky, kameny a molotovovými koktejly, takže hodně mírových policistů už bylo zraněno a mise KFOR posiluje o stovky mužů, srbská vláda posílá k hranicím stále více vojáků a techniky, prezident Vučič jedná se všemi velkými světovými hráči… a naše pravdomluvná mééédia jsou jako obvykle na straně kosovské narkomafie, protože si ještě nevšimla, že Američané také spíš kritizují kosovskou vládu než srbské obyvatelstvo a už vůbec si nevšimli, že to byla právě kosovská vláda, která porušila mezinárodní smlouvu o Kosovu.

Ono není divu… Jestliže chcete Srbsko vytrhnout z ruského tábora, tak to nemůžete dělat tím, že ho budete znovu bombardovat… to chápu i Američani. Není dobré mít v henté baště Západu a evropských hodnot zemi s nacionalistickým a nepřátelským obyvatelstvem… Ale co je jim to platné, bdělé saurono… americké oko teď hledí tam někam na Ukrajinu, kde Rayethonu padají akcie kvůli drahým, ale nepoužitelným střelám Patriot a kosovští albánci okamžitě tlačí na pilu, aby svojí mafiózní zemičku definitivně očistili od Srbů.

Srbové to samozřejmě vidí obráceně, nelíbí se jim, že srdce jejich země, kde krváceli na Kosově poli a pak přežili pět století turecké nadvlády, si pro sebe berou Albánci za vydatné pomoci amerických bombardérů a diplomatů typu Lipavský či Schwarzenberg.

A najednou máme na krku další konflikt. Tam na výbušném Balkáně… Moc k němu nechybí a všechny strany mají hodně důvodů do toho jít. Bohužel proto musím konstatovat, že i v tomto případě jsou všechny důvody pro válku naplněny a nic už neschází k jejímu spuštění. V případě Balkánu navíc neschází ani odvaha, protože oni tam mají horkou krev a hodně odolný žaludek na velmi kvalitní zvěrstva. Když už se přepisují hranice na Ukrajině, proč by se nepřepisovaly i jinde, že?

Apely Evropské unie už nikoho nezajímají… Inu, ani nemohou. Už nejsou k dispozici žádné sankce, které by zchladily horké hlavy a které by povzbudily průmyslníky a byznysmeny, aby tlačili na svoje vlády v zájmu obchodu i za cenu potlačení národoveckého cítění. Ano, jsem jen obyčejný Vidlák, ale bohužel musím říci, že důvod pro potlačení pomsty za dávné i nedávné křivdy už pominul. Nejsou prachy. Na obyčejné lidi to tolik nefunguje, těm peníze nikdo nikdy nedal, ale na kapitány průmyslu, byznysové špičky i vory v zakoně to fungovalo skvěle. Integrujte se do evropských struktur, sáhněte si na evropské zakázky i úplatky, přitulte se k obrovskému penězovodu a zapomeňte, že jsme vám ukradli Kosovo…

Takhle to bylo i v Arménii, že? I v Gruzii. Zapomeňte, že vedle vás je Rusko, buďte hluší k jejich požadavkům, jednejte s nimi liknavě a odmítavě, zapomeňte, že Azerbajdžán se kamarádí s Tureckem, berte eura horem dolem a udělejte si pořádek mezi svým obyvatelstvem. Jednejte proti jejich zájmům, tu máte sorosovu školu, tu máte know-how pro soft power a propagandu, vy nahoře z toho budete dobře žít, ti dole budou oblbnutí televizí a všechno bude cajk.

Až doteď… Propaganda ledacos překryje, ale všechny hříchy zůstanou a jednou se projeví.

Arménie přichází o Karabach… a ještě mohou být rádi, že to tak dopadlo. Kdo jim z Evropy pomohl? Nikdo. Jen jejich vlastní diaspora. A to bylo poněkud málo. Kde jsou evropské prachy? Už nejsou. Byly utraceny za grýndýl. Kdy si všichni všimli, že vstup do EU není žádná výhra? Teď někdy… to není zase tak dávno. Nechápe to už jen Zelenský.

Gruzie si také dává pozor, jak se bude chovat k Rusku, protože platí totéž, co platí pro Ukrajinu a další země postsovětského prostoru. Buď budou k Rusku přátelští a nebo zničení. Ukrajinci to teď zažívají na vlastní kůži a všichni okolní diktátoři to bedlivě sledují.

Srbsko už také nemá důvod, paktovat se s EU. Nic z toho nekouká. Co mají, to mají, víc mít nebudou a stejně to vypadá, že brzy budeme mít úplně všichni míň, takže proč si nevyřídit dávné účty, že?

Není důvod dávat přednost evropským hodnotám, protože už jsou to jen kecy a nikoliv peníze.

Nevím, jestli to Putin takhle plánoval, ale jako by mu sám čert odklízel překážky z cesty. Evropská unie přestala cokoliv znamenat a ztratila atraktivitu ve chvíli, kdy se připravila o levné ruské energie, díky kterým mohla sypat prachy do států okolo. Teď naopak začali vysávat prachy do centra. Proč jsme platili tolik za energie? Protože Německo potřebovalo… Není ruský plyn, tož musí být český Temelín.

Evropské prachy prostě přestaly hrát roli v mezinárodní politice. Srbská armáda na hranicích Kosova je toho nejlepším důkazem. Pozvánky wagnerovců do Afriky jsou dalším důkazem. Evropa prostě nemá co nabídnout a tak si každý dělá, co chce, kdy chce a jak chce. Není důvod brát EU vážně… už nedává peníze. Tím padly poslední důvody, proč neválčit.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (186 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Miliardy se darují do zahraničí

a lidé, kteří tyto peníze vydělají,

dostávají tipy jak ušetřit.

 

O zvýšení věku pro odchod do důchodu

má rozhodnout pár pitomců, kteří nikdy

nedělali rukama.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Klausova podržtaška.“ „J*blo jí.“

 

...„ANO, Středula a ke zradě vždy připravení komunisté eskalují napětí a chtějí svrhnout naši vládu,“ vyjevila Miroslava Němcová.

Zdravím všechny, tak dnes k paní Němcové! Prozradím vám, paní Němcová, malé tajemství. Komunisté už nejsou dlouho u moci, jejich preference jsou na bodu nula a Středula se chová tak, jak se odboráři běžně chovají. Podívejte se do Francie? Tam mají odboráři alespoň koule pořádně upozorňovat na to, co je špatně! Středula je běžný odborový předák, který se, doufám, probere a začne konat! Prosím Vás, jaká je jako asi síla KSČM? Jako že svrhne vládu s 108 mandáty? To už hraničí s dezinformací, pane Rakušane, nebo ne? Takže znevěrohodníte odbory, odstraníte ANO a pak jako nespokojení lidé zmizí? Ne, ne, paní Němcová. Nebo si snad myslíte, že se přidají k Vám, kterým, jak se zdá, už demokracie a jiné názory nic neříkají? Ze všech uděláte RUSKÉ šváby?“ uvádí poslanec Jiří Mašek (ANO).

Rozdělená a naštvaná společnost jde za vámi, vážená paní! Tenhle senátorský útok na odbory, které jsou jedním z hlavních pilířů sociálního dialogu, je bezprecedentní. Jo a mimochodem, takový názor je v EU naprosto ojedinělý a neslýchaný! Co na to náš slabý premiér a Váš stranický lídr? Měl by po vás, paní senátorko, vyžadovat omluvu, ale to se nestane. Jako v případu s Černochovou zamává rukama a někam se uteče schovat! To je ta nová hodnotová politika? Zakázat opozici? Zakázat odbory? Zakázat zpívat? Jen tak mimochodem. Na Slovensku probíhá špinavá předvolební kampaň! Informace o finanční podpoře strany SMER-SD z RF zveřejnil odvolaný ministr vnitra, ale nemá důkazy pro svá tvrzení. Říká, že je to utajovaná skutečnost. Takže to bych moc nevytahoval, je to trošku mimo, paní senátorko! Přátelé, nenechte se zblbnout senátorkou, která už je trošku zmatená po 30 letech v politice. Osoba, která nosila tašku s tenisovými raketami bývalému prezidentu Klausovi, nám opravdu nemůže kazit den,“ dodal poslanec Mašek.

K tomuto už žádný komentář nutný není, aneb když ti totálně jebne... Všimněme si standardního jednoduchého mustru obvinění politického nebo názorového konkurenta ze spolupráce s vnějším nepřítelem, varovat před zradou, pučem, katastrofou atd., schází snad už jen držení zbraní. Čínský Si Ťin-pching se prý už přihlásil na kurz komunikace vedený Němcovou...,“ zkonstatoval Pavel Šik.

PL

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem včera viděla na internetu ten mazec, ty bitky a zraněné..., kam se hrabou naše pokojné demonstrace, které vládní poskoci tak kritizují...

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)
Trvalý odkaz

  1. Žijí v suverénním státu, protože moc má v rukou Suverén = Lid, k čemuž je ovšem zapotřebí vážit si a důvěřovat svým bližním
  2. Váží si své vlády, která jedná kolegiálně a skládá se ze zástupců 4 hlavních politických stran, roční prezident řídí jednání 7-členné vlády
  3. Vědí, že jsou součástí Přírody, kterou je třeba chránit, nejen proto, že přitahuje turisty z celého světa
Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Roční prezident není špatný nápad. Víc se musí snažit nenas*at lidi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou zastoupeni hned dvěma stranami:

ZELENÍ (Grüne Partei Schweiz) ve volbách 2019 výrazně posílili a získali s 13.5% hlasů 30 zástupců v 200-členné Národní radě (Sněmovna) a 5 zástupců v 46-členné Radě států (Senát)

ZELENÍ LIBERÁLOVÉ (Grünliberale Partei Schweiz) získali v roce 2019 7.8% hlasů a 16 křesel v Národní radě

Průměrný počet slepic: 1.7 (9 hlasů)

Už je to tady, už jsou zelení i ve Švýcarském parlamentu. Tak a odteď to půjde se Švýcarskem s kopce. A ve Švýcarsku mají velké kopce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Uvědomělý občan, notabene ten z Eurosajuzu, nezpochybňuje oficiální propagandu, nekouká na závadné videa a nečte závadné média, nekamarádí se s "nesystémovými" a oficiálně mediálně označenými protistátními živly.

Uvědomělý občan, notabene ten z Eurosajuzu, disciplinovaně věří své vrchnosti, a raduje se z každého nového trávníku natřeného na zeleno. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Ještě že je těch "Uvědomělých občanů" jako máku!

Opravdu se sice ještě najdou, ale i oni se dříve nebo později setkají s realitou.

Přeji dobré jitro všem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že jsem již někdy před měsícem zaznamenala v našich pravdomluvných médiích informaci, že se prezident Vučič od Ruska odvrací a přiklání se k USA..

Takže to Vidláku asi zase vidíte dost reálně.

Na Moravu letí pozdrav od hory Říp.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Rajchl

Novak Djokovic je prostě borec!

Opět dokázal, že je nejen nejlepším tenistou historie, nýbrž rovněž jedinečnou osobností celospolečenského významu, která se namísto alibistického mlčení nebojí jasně vyjádřit k palčivým problémům světového významu.

V mých očích už se v oblasti boje za lidská práva dostal na úroveň Muhammada Aliho, přičemž jeho morální integrita by měla být naprostým vzorem pro všechny sportovce, umělce a další profese s výrazným veřejným dosahem.

Je to prostě největší osobnost současnosti.

Kosovo je Srbije!

P.S.: Jsem zvědav, jak všichni ti farizejové bijící se v prsa za územní celistvost Ukrajiny, zareagují na Novakův apel na územní celistvost Srbska. Počítám, že se stejně trapnou výmluvou jako vždy - tedy "to je něco jiného."

Ne, není, soudruzi.

https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-roland-garros-kosovo-srbsko-vzkaz.A230530_104337_tenis_ikuc

 

Pánové, oba, před kterými je třeba smeknout !!!

 

Ať se ti libtardí ubožáci staví třeba na uši..

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Ano, "To je něco jiného" je nejčastější libtardí odpověď.

Djokoviče jako sportovce i jako člověka nelze než obdivovat. U nás, když sportovec "kvákne" neškodnou větu o nemíchání sportu do politiky, dnešní političtí nýmandi a vlezdoprdelníci ho zbaví funkcí, tahají ho na provázku jak psa a klidně takového pošlou na Ukrajinu na převýchovu. Svět z nás musí mít oprávněně bžundu, protože to už není střední Evropa, ale Severní Korea.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

No, a nějak zapadla ta povyšovací korupce, kterou měla vyslídit Černochová a odnětím této personální pravomoci totálně zesměšnila Řehku. Šéf-vojcla si tak nějak představuji, že když nebude přijatá jeho demise, vpálí si na parkovišti 9 mm do hlavy, aby se zachoval jako kabrňák a někdo, na nějž se nedá plivnout a říkat o něm, že je sračka a armáda, kterou vede, že je stejné konzistence.

Dobře, Kája se nechal přemluvit, za což odměnil publikum dalším blábolem o chápání hrozeb, když sám totálně selhal a nechal  se u Fialy poblít jako  chodník na trolejbusové zastávce.

Já vím, závěry vyšetřování zmíněné korupce budou tajné á la Vrbětice ve formátu Čuk a Gek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Vpálit si kulku do hlavy není moc dobré řešení. Účinnější je vpálit ji do hlavy někomu jinému. 😊

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

myslíš vpálit jiné ? 😁

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pepča je dobrý komentátor, věci vidí v širších souvislostech.
Našel jsem si mapu Asie a začal dělat pořádek v hlavě, bude čím dál důležitější vědět, kde jaký asijský stát leží, aby člověk pochopil co se vlastně děje. Pepčův článek je dobrým zdrojem těch nejzákladnějších informací. :-)))
 

Sultán 2.0 se výrazně přikloní na východ

Pepe Escobar, 31. května 2023

Kolektivní Západ umíral touhou pohřbít ho - další strategická chyba, která nebrala v úvahu nálady tureckých voličů v  Anatolii.
Nakonec to Recep Tayyip Erdogan dokázal - opět. Navzdory všem svým nedostatkům to jako stárnoucí neo-osmanský Sinatra udělal "po svém" a pohodlně si udržel turecké prezidentství i poté, co ho odpůrci téměř pohřbili.

První geopolitickou prioritou je, kdo bude jmenován ministrem zahraničních věcí. Hlavním kandidátem je Ibrahim Kalin - současný všemocný Erdoganův tiskový tajemník a zároveň hlavní poradce. Ve srovnání s dosavadním Cavusogluem lze Kalina teoreticky kvalifikovat jako více prozápadního. Přesto je to sultán, kdo rozhoduje. Bude fascinující sledovat, jak se bude Turecko pod vedením Erdogana 2.0 orientovat v posilování vazeb se západní Asií a ve zrychlujícím se procesu euroasijské integrace.

První bezprostřední prioritou je z Erdoganova pohledu zbavit se "teroristického koridoru" v Sýrii. To v praxi znamená ovládnout Spojenými státy podporované kurdské jednotky YPG/PYD, které jsou fakticky syrskými pobočkami Strany kurdských pracujících (PKK) - což je také otázka, která je jádrem možné normalizace vztahů s Damaškem. Nyní, když byla Sýrie po dvanáctiletém zmrazení nadšeně přijata zpět do Ligy arabských států, může Moskvou zprostředkovaná dohoda mezi tureckým a syrským prezidentem, která již probíhá, představovat pro Erdogana konečnou výhru: umožnit kontrolu Kurdů v severní Sýrii a zároveň usnadnit repatriaci zhruba 4 milionů uprchlíků (desítky tisíc zůstanou, jako zdroj levné pracovní síly).

Sultán je na vrcholu svých sil, pokud jde o zajištění sázek mezi Východem a Západem. Dobře ví, jak těžit z postavení Turkije jako klíčového člena NATO - spolu s jednou z největších armád, právem veta a kontrolou vstupu do strategického Černého moře.
A to vše při skutečné nezávislosti zahraniční politiky od západní Asie po východní Středomoří.

Očekávejte tedy, že Erdogan 2.0 zůstane nevyčerpatelným zdrojem podráždění pro neocony a neoliberály v čele zahraniční politiky USA spolu s jejich vazaly z EU, kteří se nikdy nezdrží snahy podmanit si Ankaru v boji proti euroasijskému integračnímu trojlístku Rusko-Čína-Írán. Sultán však tuto hru umí hrát skvěle.


Jak řídit Rusko a Čínu
Ať už se dále stane cokoli, Erdogan nenaskočí na palubu potápějící se lodi sankcí proti Rusku. Kreml koupil turecké dluhopisy spojené s rozvojem jaderné elektrárny Akkuyu, prvního tureckého jaderného reaktoru postaveného v Rusku. Moskva Ankaře umožnila odložit platby za energie ve výši téměř 4 miliard dolarů až do roku 2024. Nejlepší ze všeho je, že Ankara platí za ruský plyn v rublech.

Řada dohod souvisejících s dodávkami ruské energie tak přebíjí případné druhotné sankce, které by se mohly zaměřit na neustálý růst tureckého vývozu. Přesto je jisté, že se USA vrátí ke své jediné "diplomatické" politice - sankcím. Sankce z roku 2018 přece jen Turkije uvrhly do recese.
Erdogan se však může snadno spolehnout na podporu lidu napříč tureckou říší. Na začátku letošního roku průzkum veřejného mínění agentury Gezici ukázal, že 72,8 % tureckých občanů upřednostňuje dobré vztahy s Ruskem, zatímco téměř 90 % hodnotí USA jako "nepřátelský" stát. Právě to umožňuje ministru vnitra Soyluovi bez obalu poznamenat: "Zlikvidujeme každého, kdo působí potíže, včetně amerických vojáků."

Čínsko-turecká strategická spolupráce spadá pod to, co Erdogan definuje jako "obrat k Východu" - a týká se především čínského infrastrukturního gigantu, iniciativy Pásmo a cesta (BRI), která je zaměřena na více kontinentů. Turecká větev Hedvábné stezky v rámci BRI se zaměřuje na to, co Peking definuje jako "Střední koridor", hlavní cenově výhodnou a bezpečnou obchodní trasu, která spojuje Asii s Evropou.

Hnacím motorem je China Railway Express (Čínský železniční expres), který ze Středního koridoru pravděpodobně udělal páteř BRI. Například součástky elektroniky a řada domácích potřeb, které běžně přilétaly nákladními letadly z japonské Ósaky, jsou nyní nakládány do nákladních vlaků směřujících do Duisburgu a Hamburku v Německu prostřednictvím China Railway Express vyjíždějících ze Šen-čenu, Wuhanu a Čchang-ša - a projíždějících ze Sin-ťiangu do Kazachstánu a dále přes průsmyk Alataw. Přeprava z Čchung-čchingu do Německa trvá maximálně 13 dní.

Není divu, že před téměř deseti lety, když v kazašské Astaně poprvé představil svou ambiciózní, mnohamiliardovou BRI, zařadil čínský prezident Si Ťin-pching čínský železniční expres mezi hlavní součásti BRI. Přímé nákladní vlaky z Xianu do Istanbulu jezdí od prosince 2020 po železnici Baku-Tblisi-Kars (BTK) s cestovní dobou kratší než dva týdny - a plánuje se zvýšení jejich frekvence. Peking si je dobře vědom předností Turkije jako dopravního uzlu a křižovatky trhů na Balkáně, Kavkaze, ve střední Asii, západní Asii a severní Africe, nemluvě o celní unii s EU, která umožňuje přímý přístup na evropské trhy.

Vítězství Baku ve válce o Náhorní Karabach v roce 2020 navíc přišlo s bonusem v podobě dohody o příměří: Zangezurským koridorem, který nakonec usnadní Turkům přímý přístup k sousedům od Kavkazu po Střední Asii.

Celoturecká ofenziva?
A tady vstupujeme na fascinující území: možné propojování a srůstání mezi Organizací turkických států (OTS), Šanghajskou organizací pro spolupráci (SCO), BRICS+  a to vše spojené také s nárůstem saúdských a emirátských investic do turecké ekonomiky.

Sultán 2.0 se chce stát plnoprávným členem jak Čínou vedené SCO, tak multipolárního BRICS+. To znamená mnohem těsnější spojení se strategickým partnerstvím Ruska a Číny i s arabskými mocnostmi, které rovněž naskakují do rychlovlaku BRICS+.
Erdogan 2.0 se již zaměřuje na dva klíčové hráče ve Střední a Jižní Asii: Uzbekistán a Pákistán. Oba jsou shodou okolností členy SCO.
Ankara a pákistánský Islámábád jsou velmi dobře sehrané. Vyjadřují stejný názor na mimořádně citlivou otázku Kašmíru a oba podpořili Ázerbájdžán proti Arménii.

Klíčový vývoj však může nastat ve střední Asii. Ankara a uzbecký Taškent mají strategickou obrannou dohodu - včetně sdílení informací a logistické spolupráce.
Organizace turkických států (OTS) s ústředím v Istanbulu je hlavním organizátorem panturkismu. Turkije, Ázerbájdžán, Kazachstán, Uzbekistán a Kyrgyzstán jsou plnoprávnými členy, Afghánistán, Turkmenistán, Maďarsko a Ukrajina jsou kultivovanými pozorovateli. Turko-ázerbájdžánské vztahy jsou označovány jako "jeden národ, dva státy" v pantureckém pojetí.

Základní myšlenkou je zatím mlhavá "platforma spolupráce" mezi střední Asií a jižním Kavkazem. Přesto se již objevily některé vážné návrhy. Na summitu OTS v uzbekistánském Samarkandu koncem loňského roku byla prosazena myšlenka bloku volného obchodu TURANCEZ, který by zahrnoval Turkii,  Ázerbájdžán, "stany" (Kazachstán, Kyrgyzstán, Uzbekistán, Turkmenistán) a jako pozorovatele Maďarsko (zastupující EU) a Severní Kypr.

Mezitím převládá tvrdý obchod. Aby Turkije plně využila statusu energetického tranzitního uzlu, potřebuje nejen ruský plyn, ale také plyn z Turkmenistánu, který napájí Transanatolský plynovod (TANAP), a kazašskou ropu přicházející ropovodem Baku-Tblisi-Ceyhan (BTC).
Turecká agentura pro spolupráci a koordinaci (TIKA) se intenzivně věnuje hospodářské spolupráci a je aktivní v řadě projektů v oblasti dopravy, stavebnictví a těžby ropy a plynu. Ankara již ve Střední Asii investovala neuvěřitelných 85 miliard dolarů, přičemž téměř 4 000 společností je rozptýleno po všech "stanech".

Samozřejmě, že ve srovnání s Ruskem a Čínou není Turkije ve Střední Asii významným hráčem. Navíc most do Střední Asie vede přes Írán. Zatím se zdá, že rivalita mezi Ankarou a Teheránem je na denním pořádku, ale vše se může bleskově změnit se současným rozvojem mezinárodního dopravního koridoru Sever-Jih (INSTC) pod vedením Ruska, Íránu a Indie, z něhož budou profitovat obě strany - a také s tím, že Íránci a Turci se možná brzy stanou plnoprávnými členy BRICS+.
Sultán 2.0 jistě podpoří investice do Střední Asie jako nové geoekonomické hranice. To samo o sobě vystihuje možnost, že se Turkie brzy připojí k SCO.

Pak budeme mít "obrat na Východ" v plné síle, souběžně s užšími vazbami na rusko-čínské strategické partnerství. Vezměte na vědomí, že vazby Turecka s Kazachstánem, Uzbekistánem a Kyrgyzstánem jsou rovněž strategickým partnerstvím.

To není špatné na neo-osmanskou zemi, která byla ještě před prvním kolem prezidentských voleb odmítána jako překonaná.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

No jó..., fakt - něco z toho Sinatry v obličeji tam je :-))). To měl někdo dobrý postřeh, mě by to nenapadlo, protože ...na hony vzdálené, jiný rybníček.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Sinatra

Erdogan

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Oholit kníra, strčit mikrofon do ruky (prsten "muší bejt" :-)),...trochu z profilu...,  a jako rodní bratři :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dojde k útoku NATO na Rusko během 82. výročí spuštění německé invaze do Sovětského svazu?

Od 11. do 12. července se bude ve Vilniusu v Litvě konat summit NATO, ale ještě předtím prý okolo 22. června na 82. výročí spuštění operace Barbarossa, má prý dojít k odstartování té slavné ukrajinské ofenzívy. V té samé době má nad Evropou probíhat dosud největší letecké cvičení v historii NATO, dojde k uzavření vzdušných prostorů nad Německem a v řadě dalších zemí, takže se uvidí, jestli půjde o signál k zahájení útoku na Rusko, případně na Bělorusko, pod nějakou záminkou, ale je jasné, že Ukrajina má poslední šanci zapálit a hodit na Rusy prskavku nebo petardu, než celá Ukrajina zhasne a skončí v zapomnění západních partnerů.

 

https://aeronet.news/…in/

-----------------------------------------------------------

Uzavření vzdušného prostoru? Tak to mě to zastihne na dovolené a nebudu se asi moct vrátit... :-o

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Aktuální deficit je 271 miliard!!!!

Totální selhání vlády a státní bankrot na obzoru.

Tady už není o čem diskutovat.

Jediné řešení je okamžitá DEMISE!

 

Tak nám média vítězoslavně oznámila, že se EU domluvila s Pfizerem na tom, že vakcíny, které už nikdo nechce, nebudeme muset odebrat, a to za malý stornopoplatek v řádu miliard korun.

Jinými slovy jsme uzavřeli úplně nesmyslnou smlouvu na pětinásobně vyšší počet dávek, než jsme mohli kdy spotřebovat, a teď se z ní jdeme vykoupit tím, že zaplatíme za to, že vůbec nic nedostaneme.

Kolik bude onen storno poplatek přesně činit ale nesmíme vědět, protože to je přísně tajná informace - a to přesto, že se bude platit z našich společných peněz.

Okamžitě mi na mysl padla ona legendární hláška Slávka Šimka "nechci slevu zadarmo".

Tak takhle ne, drazí soudruzi.

Pokud nám občané svěří svou důvěru ve volbách do našeho parlamentu i do europarlamentu, tak využijeme naší právnické kvalifikace a provedeme následující kroky:

1) důsledný audit a zveřejnění všech okolností týkající se nákupu vakcín

2) okamžité zastavení odběru vakcín bez placení jakéhokoliv storno poplatku

3) zahájíme soudní spor se společností Pfizer, aby nám vrátila alikvótní část platby za Českou republiku, neboť jí dodané zboží nesplňovalo deklarované vlastnosti

4) vyvodíme trestně-právní odpovědnost vůči osobám zodpovědným za toto nehorázné plýtvání našimi společnými finančními prostředky v ČR

5) uděláme vše pro to, abychom dohnali k trestně-právní odpovědnosti osoby odpovědné za uzavření kontraktu s firmou Pfizer na půdě EU, v čele s Ursulou von der Leyen.

Dle mého pevného přesvědčení a kvalifikovaného právního názoru spáchala předsedkyně Evropské komise flagrantní trestný čin.

A my uděláme všechno proto, abychom ji za vykopání tohoto největšího tunelu v dějinách lidstva dohnali před soud a následně i do vězení.

My nebudeme jen mluvit, my budeme konat.

Ursula patří za mříže a my uděláme maximum, co je v našich silách, aby tam také skončila.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Paráda, vývoj deficitu státního rozpočtu za jednotlivé měsíce letošního roku v miliardách:
leden - 6.8, únor  119.7, březen - 166.2, duben - 200, květen - 271.4. Deficit se v průměru zvyšuje o více než 50 miliard za každý měsíc. Tento trend povede k deficitu cca 600 miliard za rok 2023. Bravo, to se ještě žádné naší vládě nepodařilo.
Ta třetina národa, co Fialově vládě dala hlas, by měla za svoji blbost zaplatit. Jen za letošní rok by každý z nich měl přispět 200 tisíci Kč, aby svoji vinu odčinil.
Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě neuběhlo ani půl roku a už jsou tam za 271 miliard. Nekafrali náhodou o této sumě jako za celý rok...? A libtardí joudové jim na ten špek skočili, nemehla.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)