Vidlákove, díky!

Autor
Štítky

Přátelé, tento týden budu vícekrát děkovat. Dovedl jsem do cíle další část svého vidláckého působení a samozřejmě jsem to nedokázal sám, protože by to nešlo. Za poslední rok jsem zažil neuvěřitelné věci a seznámil se se spoustou skvělých lidí, kteří mi pomohli, aby se z malého neznámého blogera stal bloger všeobecně známý. Většinou mě vybídli k něčemu, na co bych sám neměl odvahu, nebo mi podali pomocnou ruku, když jsem se cítil v koncích, přivedli mě k velké politice a umožnili mi do ní nahlédnout. O některých nesmím ani špitnout, protože jsou z Prahy a měli by potíže, kdyby se někdo dozvěděl, že sympatizují s Vidlákem, ale o některých mluvit mohu. A protože chci příští týden představit další fázi svého vidlákování, budu vedle tradičního komentování českých i světových událostí i děkovat.

Dnes začnu tím základním. Vidlákovem. Ono je to sice město, ale jinak je to prototyp dokonalé vesnice, do které jsem se před jedenácti lety nastěhoval, stala se mi novým domovem a udělala ze mě Vidláka. Dnes to řeknu naplno – jedná se o město Miroslav, které leží zhruba na půlce cesty mezi Brnem a Znojmem. Tři tisíce obyvatel, veškerá základní občanská vybavenost včetně doktorů, základní škola, dvě školky, radnice, kulturák, renesanční zámek, vinné sklípky a spóóóusta zemědělské infrastruktury. S trochou nadsázky říkám, že v Miroslavi mají i bezdomovci svůj dům… Navíc můžete nechat kolo venku před barákem na chodníku a nikdo ho neukradne…

Když jsem se nastěhoval, nevěděl jsem o zemědělství vůbec nic, protože pocházím s hornického kraje. Ale našel jsem se v tom. Zjistil jsem, že soběstačnost nejsou prepperské příručky, ale děda s motykou, který si umí na zahrádce vše vypěstovat sám. Zjistil jsem, že soběstačnost je vlastní studna, vlastní chlívek, vlastní slepice i vlastní hnůj. Zjistil jsem, že soběstačnost je, když v místní drogerii mají běžně špejle na jitrnice, kalafunu na odštětinování, tlačenkové papíry a v místní masně mají střívka na výrobu klobás i jelit.

Ještě jsem to stihl. Měl jsem se od koho učit, protože staří strécové ještě nevymřeli a dokonce tu a tam předali své znalosti i mladším.

Byly to záhumenky okolo Miroslavi, které mi vnukly myšlenku, že právě to je cesta pro skutečně zdravé potraviny, které nejsou předražené. Byli to místní nadšenci, kteří po práci osedlali svůj malotraktor a šli vyorávat brambory nebo sbírat rajčata… ti mi ukázali, že sklenice zavařovaných okurek se dá udělat za stejnou cenu jako v hytlermarketu, ale podstatně kvalitněji. Ukázali mi, že člověk může mít dobré jídlo za normální ceny. Jen je pro to zapotřebí něco udělat, je třeba plánovat a myslet na zimu s předstihem. Koncept vidláckého zemědělství jsem nevymyslel já, ale je to prostě jen pozůstatek osmi set let místního zemědělčení.

Místní bodrost a pohostinnost mě udělala bodrým a pohostinným. Místní fachmani mi dali znalosti, díky kterým se všude vetřu, protože si tam odemykám pálenkou, vínem i dalšími pochutinami.

Když jsem se nastěhoval, hned se mi dostalo kázání, kdože je tady ten hodný a kdo je ten zlý. Zpočátku jsem tomu i věřil, ale brzy se začalo ukazovat, že je to asi jinak. Všichni ti zlí mě zvali mezi sebe, zacházeli se mnou dobře (a dodnes zacházejí), ti nejzlejší mě přivedli navíc ještě k rybaření a asi by na mě pověsili i flintu a udělali ze mě myslivce, kdybych neodmítl, protože na to opravdu už nemám čas. Byla to vstřícnost „toho úplně nejzlejšího starosty“ díky které jsem se s kamarády mohl vrátit k historickému šermu a město to podpořilo. Byl to „jidášský místostarosta,“ který mi nikdy neřekl jediné křivé slovo a umožnil mi po šest let vystavovat na zdejším zámku mojí sbírku lega.

Naopak ti, co se označovali za ty hodné, ti mě v posledním roce zatratili. Zjistili, že jsem bezcharakterní, protože odmítám plivat na Babiše a přidávat se ke kolektivním minutám hněvu proti jeho osobě, odmítám vidět konflikt na Ukrajině černobíle a k tomu se přidaly moje staré hříchy v podobě volby Zemana a sympatií k dávné ČSSD. Užil jsem si slov o proruském zaprodanci, jen co je pravda, ale také jsem se dočkal široké podpory i tam, kde bych ji opravdu nečekal. Prostě jsem zjistil, že drtivá většina lidí je tu naprosto normálních s normálními starostmi a pod slovem tolerance si představují skutečnou toleranci k jiným názorům.

Myslím, že nemusím zdůrazňovat, že ti domněle zlí neměli vůbec nic proti tomu, abych se kamarádil i s těmi domněle hodnými, ale ti hodní měli spoustu námitek, že se kamarádím s těmi zlými…

Vždycky jsem se chtěl nějak odvděčit. Protože bez Miroslavi bych se nikdy nestal Vidlákem. Miroslav je sice město, ale ve skutečnosti je to ten pravý a ryzí venkov se vším, co k tomu patří. Vyštafírované zahrádky, dobrá domácí kuchyně, všechno BIO, historie tu vykukuje z každého rohu a máme tu i obecní tetkagraf, který je rychlejší než rozhlas.

Teď se mi pro vděčnost nabídla příležitost. Tedy… pokud mi trochu pomůžete. Zjistil jsem, že Miroslav je druhá v soutěži o nejlépe opravenou památku jihomoravského kraje, prohrává o nějakou stovku hlasů a konec soutěže je tento pátek. Loni se totiž udělala střecha na zámecké věži. Zámek je moje srdeční záležitost, protože se začal opravovat, když jsme se nastěhovali a hned od začátku jsem se tam angažoval. Když přijedete v létě na nějakou městskou akci, zřejmě mě tam najdete, jak se neuměle oháním tatarskou šavlí…

Proto bych vás čtenáře chtěl poprosit… pošlete jim do té soutěže SMSku. Stačí napsat PAMATKA 13 (velká a malá písmena nerozhodují) a zaslat na tel. č. 736 301 599. Když to Miroslav vyhraje, hodně jim to pomůže při získávání dalších peněz na opravy. Síla čtenářů tohoto blogu by na to měla stačit. Pokud to vyjde, uděláme si tam pak na zámku autogramiádu mé knížky. Ideálně i s jitrničkami…

Až budete někdy chtít nasát tu pravou, skutečnou, nijak nepančovanou venkovskou atmosféru se vším, co k tomu patří, tak víte, kam máte jet. A když už budete v Miroslavi, zastavte se i u Vidláka.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (228 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rajchl:

V Německu se dnes koná obří stávka přepravců nazvaná Mega-Streik.
Trvá celých 24 hodin a zásadně ovlivňuje chod celé země.

Paradoxní na tom je, že Němci se mají ještě mnohem líp než my. Přesto se neváhají tvrdě postavit za svá práva.
Výmluvy politiků a masmédií na "složitou zahraničně-politickou situaci" je absolutně nezajímají.

Tak kdy už se konečně probudíme i my a řekneme téhle neschopné vládě, že už máme dost devastace naší životní úrovně a že jejich trapnou hru, kdy se snaží dehonestovat normální občany, kteří chtějí žít slušný život v bezpečí ve své vlastní zemi, nálepkou "proruský troll" už prostě nehodláme nadále akceptovat?

Já jsem připraven vám český Mega-Streik vyhlásit.

Teď jde jen o to, jestli jej skutečně chcete a jestli si o něj 16.4. přijedete na Václavák říct.

Všem těm, kteří stále ještě tvrdí, že demonstrace nemohou nic změnit, a těm, kteří rozdmýchávají malicherné hry ve snaze se sebezviditelnit, vzkazují jediné - už není čas na výmluvy.

Buď jdete s námi, nebo podporujete pokračování pětidemoliční vlády.
Nic mezi tím neexistuje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)

Čím víc lžou, tím líp se mají!
-------------------------------------

Když víte, že máte pravdu,

bráníte se argumenty.

Když víte, že lžete,

bráníte se cenzurou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

Sms odeslána, přišlo oznámení, že můj hlas byl započítán do hlasování.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Odeslano

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Lada (neověřeno)

Trvalý odkaz

+1

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Do dnes jsem o Miroslavi nevěděl, no, prohlédl jsem si stránky, poslal hlas a v létě to musím omrknout, zda si opravdu ten hlas zaslouží :-)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Mám to také tak, hlas poslán a možná se na zámek dojedu podívat. Ale už podle fotek u soutěže tam místní odvedli dobrou práci.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já teď taky poslala...oznámení přišlo též :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a přijato

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

.." demonstrace nemohou nic změnit".. no protože furt chodíte na Václavák. Děte si pro ty zločince do bytu. Seberte je z parkoviště a zavřete do chlíva, gdyž nevíte co dál. V každé blbé detektívce máte návod jak se jedná s pachately. Se jen nudíte a chtěla byste o dva balíčky čokolády a kafé latté navíc.

Průměrný počet slepic: 2.8 (22 hlasů)

Jako je to vyplaceno v Německu jednoduchou změnou režimu ,podobného jako si tam instalovali včas a oddiskutovani mega programu zájmu SV PNZ ( Společnosti volicu) postulát po postulatu a to by pan doktor Reichl i s pomoci "spících" odboru dokázal tak by to smysl mělo!
Jinak by se muselo čekat až nás TROTLI z vlády tj škrtici zádusi do mrtva a pak teprve sice pozdě,ale přece
"VSTANOU NOVI BOJOVNICI"!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

No to nevíte,že se chystá vaše vyrabování a sežrání Velkokapitalisty a brzy na vás pošlou tu krysu a dolary co jste schoval v daňovych rájích,kde se za ně kupují dluhy Ušaku propadnou budete plakat jak želva:💥🇨🇿. Pǐ pa po...
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Kdo z vas ví jak vysoké jsou jejich stávkové fondy jak jsou organizované a proč je stále na svém předsednickém místě předseda, který nikdy ještě nestavkoval a jen keca.
Proc tu nikdy nebyl članek toho "odborníka" který na demonstraci požadoval NOVE VOLBY poté co vláda začala měnit své programové prohlášení zcela beztrestným zpusobem a prohlásila ,že to bude dělat kdykoli se jí zachce.Proc se doktor Skála nesmí mezi námi objevit,aby jsme mu jasné řekli,že z jeho strany neustalo nic a kde mu zmizeli dělníci?
Proč i když chybí dvě třetiny mezd a penzí nám tu kredencuje GŘ televize,že se máme dobré a bude ještě líp a nechce se dělit o svúj lup koncesionařskych poplatku?.
Jsou jim všichni voliči jim tak ohlupeni že se chovají jako by byli plem, plem a čekají v té demokracii čumilu na jeho monopolní zpravodajství lzi?
Kdo zatelefonuje pohlavárům z odboru proč jsou bezkulečnici a ví někdo odkaz na jejich web?
Nezabzuciči tam včelka Mája se svým panem doktorem kufrem ,,který se tady ještě nikdy na tomto webu neobjevil osobně , valí se tu *chimery†,že chce "stavkovat."což pétidemoličnim četám musí být opravdu ale opravdu k smichu?
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mělo tam být ne kufr bez ručky ,ale JUDR a není to poprvé kdy se mi Kazatelece Sociálních Hodnot (KSH ),kteréa vam drazí knedlíci kaže z vysoké skály nad mořem a pode mnou jako vidíte se trišti celý příboj vepřových hlav!
No ni💥👩‍🏫?

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Zítra je demonstrace odborů v 11 hodin na Letné a ve 12 hodin před úřadem vlády. Nejsem odborář, ale budu tam. Máte možnost se přidat. Pořád jen o jednotě, ale vzájemné informace 0.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Starý pes (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ono ani ten výběr termínu v pracovní době není ideální.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

se ještě divím, že fungujete. Potom si to můžete všechno dělat sám. Uvidíme jakou, že to máte ve skutečnosti produktivitu. Jen více takových jako jste vy a změna přijde rychle.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

In reply to by Sid (neověřeno)

Trvalý odkaz

Klidně si založte firmu a plaťte svým zaměstnancům za stávkování místo za práci :)

Uvidíme jak dlouho to vydržíte vy změno.

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

Kapitalista, Anonym...berrnard. Je to pako.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Sid (neověřeno)

Trvalý odkaz

že jen provokuje. Žádné zaměstnance nemá, o tom co je stávka slyšel z dálky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Je v tom, že tato neschopná vláda je naším zaměstnancem

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Berrnard se momentálně považuje za "kapitalistu", debil, tady to má snadný, když mu to žerete, na Litterate by to neprošlo, viď máku, na ty jsi neměl. Alef tě vyhodil za trolení a sprostotu k ženským, nikoliv za jiný názory, jak tu pořád meleš. Kolik ty máš nicků pět-šest?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Když zde někdy něco napíši, vždy se pod to, na rozdíl od tebe, podepíši svým nickem, který už používám hafo let.

Kapitalista byl někdo jiný, ale to ty při své prostoduchosti a zášti k mé osobě nejsi schopen pochopit.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Tobě a věřit, ty vole, to bych musel být cvok, Alef tě vyhodil právě za trolení a tebe poznám na sto honů. I to jak jsi tady ukradl nick té včelce Máje, která ví, co jsi za zmetka. Ty jsi podpantoflák, co nesnese chytrý ženský, že jo blbe. Doma musíš poslouchat, jinak bys nedostal nažrat, tak si to vybíjíš jinde. Sakura tě měl přečteného. Targus o tobě ví svoje, kam se ty na něj hrabeš.
Šklíba, Sibyla..., všichni byli na tebe zkrátka taky příliš chytrý než aby ti ty kydy žrali. Když jsi na tom mermomocí trval, podepsal jsem se, tak nepindej nesmysly. Troll jsi byl a trollem zůstaneš.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Budeš jásat společně se zaměstnanci, až ti tvoje PPPPP vláda zvedne daně z nemovitostí na dvojnásobek a do konce mandátu ještě nejméně jednou?
Bude z tebe bohatý kapitalista.
Budeš platit jako ten svatý bulík na koni na bývalém Koňském trhu v Praze pro slávu saských a bavorských protektorů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Asi zajdu. Kde se bude hrát??

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

přijď přeci na zámek. Zeptej se tetkagrafu.. Možná budou i jitrničky.

Průměrný počet slepic: 2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

kdyz ve volbach dali panu Sterzikovi jednou 4,34% a podruhe 6,18% a do zastupitelstva obce ho nezvolili ani jednou.

Průměrný počet slepic: 3.1 (27 hlasů)

A nyní už víme,že to bude i pro celosvětovou práci za rolnictvo,když teď ti dělníci úplně zmizeli s jejich KSČM funkcionáři se stali tzv Střední třídou to jest buržoasii ,která beze změny režimu NIKDY de takto nemúze vzniknout a nechtějí spolu s námi z SV bojovat teda za tu ZMENU REZIMU nynějších NEOmarxistickych vládních darebaku!
Doktorovi to prý zakazuji v KSČM jejich vadne stanovy se tu mezi námi v diskusi objevit,aby si poslechl ,kde hraje muzika a převzít Programu NARODNICH Zájmu a potřeb PNZ SV bo ta strana se z prachu ne a ne vyhrabat!
No ni Předkozka?

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

Doma není nikdo prorokem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doma je i v Česku, ne? Tak to bude průser.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

"Nikdo není doma prorokem"
"Je takřka nemožné přesvědčit o své výjimečnosti ty, kteří vás znali co usoplence nebo jen jako souseda...."

"Žádný prorok není vzácen ve vlasti své. Žádný není doma prorokem...."
Úsloví lze vysvětlit např. takto: člověk většinou není ve své zemi, doma apod. doceněn, nedaří se mu  prosadit své myšlenky, své nápady... Souvisí to třeba s tím, ze našim vědcům nebo umělcům se dostane ve světě mnohdy většího ocenění, než ve své vlasti.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To, že je někdo lhář se dá při čtení článků lépe ignorovat.

Když má ale lhář rozhodovat o místě, kde člověk žije tak si místní lidé asi dávají větší pozor.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

Pane Antoníne, možná jenom umíte hledat na netu, nebo jste tak trochu škodolibý Vidlákův soused. Nechci vědět. Každopádně, buď sem takto píšete se zlým úmyslem, nebo s naprostou neznalostí a také s absolutní neschopností přemýšlet v souvislostech. Zkuste si představit, že se přistěhujete na malé město, vesnici, vůbec nikdo vás tam nezná. A i když se začnete aktivně zapojovat do veřejného života, musel byste být něco jako Bůh, aby vás voliči svými hlasy postrčili před rodáky. Tak to prostě je. Na Vidlákově to chvíli trvá, než se propracujete více na světlo. Nehledě k tomu, že pan Sterzik nedělá žádné kampaně. Prostě žije a pracuje. Díky vám, jsem si udělal malý průzkum na volby.cz a pan Sterzik vůbec špatně nedopadl. Druhý náhradník strany, za kterou kandidoval a jen o 25 hlasů za posledním zvoleným členem zastupitelstva s 15 lidmi. I on svojí účastí ve volbách pomohl k druhému křeslu své strany v mstním parlamentu. Schválně… jak jste tam dopadl vy?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by JirkaFik (neověřeno)

Trvalý odkaz

bohužel rozumné odpovědi se těžko dočkáte, ten pán sem chodí jen kalit vodu, provokovat a lhát. Okolo demonstrace nám tu tvrdil každý den něco jiného, vzájemně si odporujícího.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by JirkaFik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znám osobně takového člověka, podle vás "'boha", který coby cizí přistěhovalec ve volbách rok po přistěhování do obce zasedl v obecním zastupitelstvu. Možná je v tom i kus štěstí, ale podle mě je hlavní umět přesvědčit voliče, že budete přínosem pro obec.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

No tak kabanos, kerej se dá opékat jako za našich časů za ani 40,- neuděláte. To by znamenalo deflaci a to by ti hodní nedostali výplatu.
Věřte temu pane domácí, v dobrém, že vás eště rozčarování čeká. Gdyž to vemu kolem, tak úplně nejhnusnější odér mi zní z výrobků, u kerých je psané hromady soucitů o tem jak to eště pra pra prabába nebo pra pra pra dědek mysleli dobře i se špetkou sádla do sekyrkové polívky a tak pečlivě to vedli i se sousedama, šak víme, néé?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

já mám nos. Nejzdravější je prý z masa koz.
Lidový popěvek: Uvázali Kozu, trhla se. Uvázali Kozu u trdla. Vona se jim v noci utrhla se, vona se jim v noci utrhla. Vysoký jalovec....

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, to se nedivím, že jsi soběstačný. Tam když zapíchneš hůl, vyroste ti plodný strom :) Brácha bydlí v Dolenicích, takže o tom trochu vím :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by Exxxi (neověřeno)

Trvalý odkaz

U nás je to jen jíl, šutr a voda - hodně vody.
Zasadíš jabloň, shnije, a kolem ti vyrostou dvě olše a tři vrby.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by Ethanol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nápodobně - taky tak. Poslední předseda JéZetDé, co to tu zkusil, při svém nástupu prohlásil. "Tady chleba skončil, je tu jenom kamení." Tak, na katastru se najde pár políček, kde vyroste pšenka, kukuřice. Nejlíp asi brambory. Zemědělec, co si tu pozemky už 25 roků pronajímá ale polovinu dříve každoročně oraných polí zatravnil a je tu teď spousta kraviček. Jj, sám jsem si zkusil, že je to hodně tvrdý chlebíček :-)

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Statistika Vidlákovy cenzury:
Před 7 dny smazáno: 6x
Před 6 dny smazáno: 5x
Před 5 dny smazáno: 6x
Před 4 dny smazáno: 7x
Před 3 dny smazáno: 6x
Před 2 dny smazáno: nebylo co mazat
Před 1 dnem smazáno: 0x
Dnes smazáno: 0x

Odpovědi od Vidláka: 0

Pane Vidláku, jak se má Váš kamarád elektrikář z ČEZu? Už si našel novou práci namísto odpojování bezbranných maminek a babiček od elektřiny?
Mohl bych nějaké ty maminky a babičky vidět? Podle sděleného tempa by jich touto dobou měly být tisíce, možná desítky tisíc. Kde jsou?
Nemohl by Raptor TV udělat nějakou reportáž? Třeba by pomohla paní senátorka Hamplová, která si již dávno informace z ČEZu vyžádala, ale nezveřejnila.
Proč ne?
Už jste se někde za tento naprosto vylhaný příběh s neexistujícím kolegou omluvil? Můžete se ještě každé ráno s klidem na sebe podívat do zrcadla nebo už je Vám z Vás ze všeho toho lhaní a vyvolávání strachu taky špatně? Máte hodně imaginárních přátel a kolegů?
Děkuji

Průměrný počet slepic: 2.8 (26 hlasů)

máme elektřinu, ale za drahý peníz. Kdo však natom nese vinu, když vládne penis?

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslala ho,tady mezi nás nové husity a brzy i Žizkovy válečníky na tento web proklatych BIDNIKÚ a sdělila mu,že tady potřebujeme VUDCE, neboli lidové česky, Fujera a klidně ho tu doškolime na nového HABLA odhalíme plány vládních Asociálních Satanistú a tak splníme podmínky jejich boha Satana,že když MY odhalíme ty jejich záměry hned poté co rozmlati,republiku za peníze na sračku,to jest co nám chtějí udelat a tak se stane,že se jejich buh SATAN a jejich náboženství Satanismus se hned obrátí proti ním a oni začnou umírat v tom jejich pekle zcela sami! !
No ni

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ne takové slabé prkotiny pak bude celému světu jasné že jsme si zvolili jako neomatxistim vládu ,která lže a krade a tak se to musíme UČIT a naučit,ale ne tak slabé ,POŘADNEÉ!
Řekněme jim,že je zas budeme příště volit a bude to lež,Apríl Apríl!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Říkávalo se otravný jak osina v prdeli. Časy se mění, teď se bude říkat otravný jak koza. 😊

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

In reply to by freud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naopak. Je dobře, že na Sterzikovo lhaní někdo upozorňuje.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Nesleduji všechny příspěvky, přesto jsem vidlákovu odpověď zaznamenal. Napsal také že se z důvodů, které uvedl, se nebude zatím k tomuto problému vyjadřovat.
Jeho vysvětlení považuji za logické, a navíc nepovažuji za důležité, odehrálo li se všechno přesně tak jak uvedl.

V dnešní době není lehké dokázat něco i když máte pravdu. Lidé se bojí, aby i oni nebyli předmětem perzekucí, a tak i když máte pravdu v mnoha případech ji těžko dokazujete, nemáte svědky.

Vy se domníváte že při takové inflaci, takovém zdražení energií a základních potravin nepřibylo lidí kteří nejsou schopni zaplatit dodavateli energií? A myslíte si že v takovém případě dodavatel řekne, že to nevadí, že Vám počká až budete mít? Já vím že ČEZ prohlásil, že neplatičů nepřibylo, věříte jim to?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by freud (neověřeno)

Trvalý odkaz

> a navíc nepovažuji za důležité, odehrálo li se všechno přesně tak jak uvedl.
Tohle je absolutně zásadní a na tom se nikdy neshodneme. Důležité to samozřejmě je.

>Lidé se bojí, aby i oni nebyli předmětem perzekucí, a tak i když máte pravdu v mnoha případech ji těžko dokazujete, nemáte svědky.
Pokud ji nejste schopný dokázat tak si nemůžete být jistý, že máte pravdu. Pokud i přes to Sterzik šíří vymyšlený příběh tak je to lhář.

>Já vím že ČEZ prohlásil, že neplatičů nepřibylo, věříte jim to?
ČEZ mluvil o odpojení, ne o neplatičích.

Navíc na počet odpojení měly vliv i věci jako příspěvek na bydlení, úsporný tarif nebo zastropování cen.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)