Vražený klín

Autor

Krátký krizový úvodník: 

Tedy spíš úvodník o tom, jak z krize ven. Tady máte odkaz: 

https://www.kudyzkrize.cz/

Neříkám, že se máte nadšeně přidávat. Ale sledujte to. S Petrem Hamplem mě pojí přátelství a máme na spoustu věcí stejný názor. Názory ostatních pánů i dam se zde na Kydech objevují běžně v odkazech. Všichni je známe, všichni je čteme a dost často přikyvujeme jejich vývodům. Přál bych sobě i jim, aby se právě toto sdružení stalo novým pojítkem rozdělené alternativy. Aby zvedli ty myšlenky, které ostatní nechali ležet, že se do nového světa už nehodí. 

Zde ještě jedno video: 

https://www.facebook.com/…566

Mně to zní dobře. 

 

A teď už dnešní článek: 

Tak nám Válek řekl, že by si dovedl představit lockown neočkovaných. Už k tomu neřekl, že tento lockdown nebude platit stát jako loni ze svého z napůjčovaného, ale skoro bych se vsadil, že správný a řízný pravicový přístup bude v tom, že lockdownovaní neočkovaní nebudou mít nárok na žádnou kompenzaci mzdy. Koneckonců k moci se dostala pravice, která skončí s tím Babišstánem a odklonem Česka od EU. Každý má možnost se očkovat  a tak není důvod na nikoho brát ohled. Stejně se neočkovali jen ti staří hloupí a oškliví a na ty musí být přísnost. 

Vzhledem k tomu, jak se plní nemocnice, já bych Válkovi věřil, že to fakt zavede. Podívejte se, jak STBák Babiš zcela v klidu předává moc, jak se postupně předávají ministerstva, předává se agenda, Babiš s vládnutím nepočítá a všude to halasně hlásí. Pokud to není nějaká ďábelská taktika na ukolébání nepřítele, tak bych si myslel, že Babišovou hlavní snahou je zanechat dojem, že odešel bytostný demokrat, který unesl porážku, předal žezlo, odešel v klidu do opozice a tam bude čekat, až nová vláda jasně a zřetelně ukáže, v čem byl rozdíl mezi Babišem a Fialou. 

Myslíte, že se Babiš bude v opozici za ty neočkované nějak bít? A myslíte, že se za neočkované bude nějak bít Okamura? Nebo že toho bude schopen? Myslíte, že neočkovaným pomůže třeba nějaká stížnost u ústavního soudu? Kterou by podal třeba Marek Výborný, který tohle dělal loni, když šlo o Babišovy opatření? 

K čemu myslíte, že ústavní soud i ty ostatní nejvyšší soudy a nejvyšší správní soudy dospějí teď za premiéra Fialy? Děláte si někdo iluze, že bude rušit vládní nařízení, protože nejsou dostatečně odůvodněná nebo že odporují ústavě? 

Ano přátelé, takhle nějak vypadá menší zlo v podobě Babiše. On totiž měl proti sobě silnou opozici a když už něco nepopulárního dělal, protože byl pod tlakem, tak alespoň svoje nepopulární opatření kompenzoval. Ne dokonale, ale tak nějak všem. Plošně.  Nevybíral si jen některé. 

Tohle je první věc, na co zapomněla spousta voličů ODS. Že modroptáci vždycky šli na ruku jen některým a vždycky vládli tak, aby pár vyvolených z toho něco mělo a ostatní aby to zaplatili ze svého. To bude ten další rozdíl mezi Babišem a Fialou. Babiš si na opatření půjčil. Fiala si vezme - od lidí. A jestli někdo nechápe rozdíl mezi tím, když si stát peníze natiskne a když je vybere výhradně  z kapes těch co se nemohou bránit, tak by se měl nechat vyšetřit. Je rozdíl mezi inflací, která bere všem a zavedením zdravotního pojištění pro důchodce, které bere výhradně jim. 

Budu ještě pokračovat ve své úvaze o neočkovaných... Víte... až do voleb jsem denně dostával desítky mailů o tom, jaký jsem covidiot, jaký jsem zrádce že jsem se nechal naočkovat, že mám na rukou krev své dcery, které jsem nebránil se naočkovat, že za chvíli umřu na grafen a hlavně že hned jak Volný převezme moc, tak mě jakožto očkovaného ihned zavřou nebo oběsí. 

Samozřejmě jsem nebyl jediným adresátem lidového hněvu. Ti co se prostě nechali očkovat, protože chtěli jet do Chorvatska, těch bylo hodně. Většina těch co se naočkovali, ti nevedli žádnou svatou válku, prostě jen chtěli za vším udělat tečku podle vládní reklamy. Nehráli si na žádný boj dobra se zlem. Ale hodně z nich si vyslechlo něco podobného jako já. 

Celá řada výrazných osobností alternativy se nechala naočkovat. Namátkou Petr Hampl, Štěpán Kotrba, Martin Konvička, Jan Červenka, Jan Keller... a další a další. Ti všichni také dostali svou porci nehezkých mailů.  Všichni jsme o tom mluvili. Všichni jsme upozorňovali na to, že právě tohle alternativu tříští. Že třídění lidi na očkované zrádce a neočkované vlastence se obrátí proti alternativě. 

Musím říci, že nemám žádnou chuť brát se teď za svobodu neočkovaných. Těch tisíc mailů bylo fakt hodně. A to prosím od začátku říkám, že vakcína je nevyzkoušená, že skýtá určitá rizika, že smlouvy mezi státem a Fajzrem jsou napsané velmi kulišácky a teď dokonce píšu o tom, že očkování je zřejmě příliš málo účinné na to, aby skutečně za vším udělalo tečku.

Ale... ti neočkovaní a bojovníci proti covidu, ti si nevážili Babiše jako menšího zla. Furt v něm viděli ředitele koncentráku, nebyli ochotní chápat ten tlak který na Babiše byl, do poslední chvíle mu to dávali sežrat ve volbách a chtěli volit srdíčkem.  Chtěli buď všechno nebo nic. Chtěli svobodu v době plných nemocnic, ostentativně nikomu nevěřili, všechno bylo přece vycucané z prstu.... A mně napsali tisíc mailů o tom, že jsem idiot a zrádce. Je zatraceně těžké na to teď zapomenout a dávat dohromady argumenty, proč by se na neočkované mělo brát ohled.  

Naštěstí tu mám čtenáře, kterých si vážím. Kvůli Manece, Targusovi a dalším mi tak nějak stojí za to teď upozorňovat na krásný dvojí metr s očkováním. Ono by to chtělo, aby se teď alternativa sjednotila. Ale i kdyby se tak stalo, sotva pomine tohle dělení na očkované a neočkované, ihned mi zase začnou chodit maily, jaký jsem zrádce. Válek není první, kdo začíná tenhle národ dělit po rovině očkování. Válek není první, kdo dělí občany na ty dobré a na ty špatné. To už před ním udělali jiní - kteří rozdělili národ na zrádné očkované a vlastenecké neočkované. 

Sledujeme teď důsledky toho, jak se alternativa rozštípla. Ta nechuť se angažovat vůči těm, co řvali o zradě, ta tady prostě bude. Protože je to zbytečný boj. Ani na jeho vítězném konci nebude žádná jednota. Jen další kolo zrádcování. Další kolo argumentů, že Babiš je zloděj, STBák, že dělá koncentráky a bere nám svobodu. Další kolo toho, že covid neexistuje, že lidi umírali na něco jiného a že je to všechno jen spiknutí. 

Říkám to nerad, ale zřejmě je nutné, aby se reálně ukázalo, že mezi vládou ANO a vládou ODS je rozdíl a to docela podstatný. Že je rozdíl mezi Vojtěchem a Válkem. Že je rozdíl mezi tím, když pod tlakem plnících se nemocnic koná Babiš a když pod stejným tlakem bude konat Fiala. A je bohužel zřejmě i nutné, aby militantní neočkovaní zjistili, že díky svému povyku jsou teď sami. Že plamenní řečníci, kteří alespoň tu a tam dokázali pohnout internetem, tentokrát bojují jen naoko. Že se jim do tohoto boje moc nechce. Protože ty maily o zradě byly nepříjemné. 

Můj apel je dneska jasný - pokud ta hlasitá menšina neočkovaných nepřestane očkované označovat za zrádce, pokud ta hlasitá menšina na alternativě není schopná rozpoznat menší a větší zlo, je bohužel jakýkoliv odpor proti elitám odsouzen k nezdaru. Pokud alternativa nebude schopná určité velkorysosti, tak demoblok opravdu opanuje naší budoucnost a dovede ji k hořkému konci. 

Pokud hlasitá křičící menšina na alternativě nepochopí, že bojem proti menšímu zlu se podporuje to větší, tak to prostě dopadne tak, jak to teď začíná vypadat - lockdownem neočkovaných. 

A pozor... jestli si někdo myslí, že těch neočkovaných je hodně, že je to velká síla, tak na to zapomeňte. Když se z očkování stane dobrovolná povinnost, tak se  najde opravdu hodně lidí, co se raději naočkují, než aby měli zapotřebí dělat nějakou velkou rebélii. Obzvlášť v době, kdy se všechno zdražuje, kdy hrozí ekonomická krize, kdy se brzy začnou plnit pracáky, tak v této situaci si hrát na hrdiny, to si fakt hodně lidí rozmyslí.  

Když vám na jedné straně hrozí vyhazov z práce, máte hypotéku, doma malé dítě a ženu na mateřské, myslíte že do toho někdo odhodlaně půjde? Doteď si prostě porovnával riziko vakcíny s rizikem covidu. Teď si bude riziko vakcíny porovnávat s rizikem ztráty práce. Co myslíte, že zvolí? Menší zlo. Brzy se ukáže, že těch odhodlaných antiwaxerů zase tolik není, protože když stoupá riziko, množí se dezerce.  A s malou hrstkou odmítačů, s těmi si Fiala poradí. Má na své straně velká média, politické neziskovky, soudy i EU. Tohle všechno na své straně Babiš neměl. 

A bohužel tito odhodlaní antiwaxeři na své straně nemají ani ty miliony očkovaných. Protože za řeči o zrádcích nebudou mít očkovaní chuť si pro ně pálit prsty. A to je můj druhý dnešní apel... jestli vy, co se nechcete očkovat, nezměníte rétoriku a nebudete se k očkovaným chovat tolerantně a s láskou a úctou, budete v tom odporu sami a zákonitě prohrajete. Nekomplikujte si situaci a zvolte menší zlo. Umlčte mezi sebou ty hlasy o očkovaných zrádcích. Dělají vám stejně medvědí službu jako Volnému bloku.  Válek už po vás jde. Nezmenšujte si okruh lidí, kteří by mohli být na vaší straně, nebo alespoň minimálně budou neutrální.

Téměř třetina lidí volila Babiše. Hodně z nich bylo očkovaných. Babiš je v opozici. Vy vysloveně potřebujete, aby Babišovi voliči měli pochopení pro neočkované. Těch deset procent lidí od Okamury, ti to nevytrhnou.  Čím více budete mluvit o zlém oligarchovi, co nás chce všechny zavřít, tím víc se přiblíží Válek, který to doopravdy udělá. 

Zjara jsem psal, že boj proti lockdownům, které nařídil Babiš je boj za Piráty. Teď říkám, že boj proti Babišovi  a odpor k očkovaným je bojem za Fialovu vládu. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (136 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

když vakcína nemá účinnost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (48 hlasů)

Když se něco manažuje moderně, je třeba hlavně dávat najevo, že něco děláte. Vyplňovat PowerPointové grafy, dávat rozhovory do novin, nebo řešit proočkovanost populace. Není nutné, aby to bylo smysluplné opatření, důležité je dělat image a public relation.

Andrej Babiš si dělal public relation málo. Naivně si myslel, že stačí něco dělat a dokonce občas mít výsledky. Bláhově nepochopil, že to nerozhoduje. Dnešní pětikoalice si dělala image - sobě supermanů a Andrejovi Babišovi padochů. To rozhodlo. Jestliže jim teď Andrej Babiš v klidu předává vládu, pak je poťouchlý a zlomyslný.

Poučení: Když něco děláte, nezapomínejte na prezentaci. Když někoho hodnotíte, zkuste se podívat, jestli ten člověk nedělá / nenabízí jen prd lakovaný na růžovo, a obsah plesnivá sláma.

Není důležité, zda je vakcína účinná. Důležité je image a obraz té vakcíny. Že s ní se účinně dostanete do normálního života. To je to, co technici moc nechápou. Že svět je nátěr a lež.

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

Pokud jsou statistické údaje pravdivé, pak vakcína účinnost má. Sice ne 100%-ní, ale nad 80%. Tato hodnota se ještě zvýší třetí očkovací dávkou. Za sebe to vidím jasně. Očkování je jediná naděje. Naprosto přitom nesouhlasím se současným mainstreamem ve všech ostatních ohledech. Green deal i migrace z muslimských zemí jsou velice vážnou hrozbou. Nenechme se ještě úplně zdecimovat nemocí, které se můžeme alespoň z velké části bránit.

Průměrný počet slepic: 2.9 (59 hlasů)

Myslíte si, že předstíráním (taktika naší vlády), že očkování má 100 % účinnost (proto není třeba očkované testovat) a to navždy až do konce existence vesmíru (tedy účinnost neklesá s časem, proto "bezinfekčnost" po vakcíně je věčná, po prodělání nemoci jen 180 dní) - se tato naděje totálně neprojede i gaťatama?

Myslíte si, že tím věčným lhaním, o kterém píše i Občan níže, se dostaneme k nějakému úspěšnému zvládnutí epidemie?

Situace se zhoršuje, slyším na každém rohu. Ale že by začali očkované testovat? Čím dál více průšvihů, i mezi celebritami s covidem-19, se nakonec ukáže, že roznesla očkovaná osoba. Jenomže to ne! Potřebujeme prostě zavést ve společnosti atmosféru, že očkovaní jsou volní a neočkovaní omezení a perzekuovaní. Že výsledkem této snahy bude rozšíření epidemie do strmých výšin, a nikoli tečka ani naděje? Kdopak přemýšlí jinak než v dogmatech "očkování vyřeší vše"?

Hygiena při trasování vynechává očkování, a dokonce je neposílá na testy ani když evidentně jsou přenašeči nebo nemocní.

Tato vláda má strategii nikoli zvládnout epidemii, ale naočkovat co nejvíce lidí. A až dojdou lidi, budou očkovat pampelišky, stromy v alejích a zajíce v parcích.

Vakcíny jsou skvělá věc, ale jsou jen nástroj. Dají se používat dobře a blbě. Stejně jako kleštěmi můžete pracovat, nebo si jimi ucvaknout koule. Mám dojem, že naše vláda používá vakcíny k těm ucvaknutím koulí, ne ke zvládání epidemie.

Průměrný počet slepic: 4.4 (81 hlas)

Vakcinovaný žije v domnění padajícího z mrakodrapu "zatím je to dobrý", až najednou zjistí že koule jsou fuč. A protože vakcinaci očkovaný neplatí, platí i v tomto případě poučka: "Sýr je zadarmo pouze v pastičce na myši"

Když to shrnu, je to zkouška pudu sebezáchovy a inteligence.

Průměrný počet slepic: 4.1 (65 hlasů)

Úplně s Vámi souhlasím v tom, že i očkované je nutno pokládat za potenciální zdroj šíření infekce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Pracuji ve vyvoji Skoda Auto. Vsichni se povinne testujeme 1x tydne, ockovani i neockovani, imterni i externi zamestnanci.

To, ze vam to nenaridi vlada, neznamena, ze se musite chovat nezodpovedne...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

…. a to podmiňovacím způsobem: "Pokud jsou statistické údaje pravdivé...."
Tím jste měl možná také skončit, protože tvrdit nejdříve "pokud..." a potom "Za sebe to vidím jasně..." je legrační.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Godote, máte pravdu, ta formulace nebyla úplně přesná. Lepší vyjádření je takové, že věřím statistikám ÚZIS, ze kterých vyplývá značně vysoká účinnost očkování. Zároveň uznávám, že tato víra nemusí mít pevný základ.

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)

Pokud si srovnám své medicínské znalosti, zkušenosti z praxe nasbírané po desítky let a to co vidím v jednotlivostech kolem sebe prohlašuji že s pravděpodobností hraničící s jitotou že uživatel Otázka může víru nahradit tím že ví že jeho názor je s pravděpodobností hraničící s jistotou správný.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Jsem toho soudu, že vakcinace je součástí řešení, nikoli ovšem řešení jediné. Narativ jediného řešení prostřednictvím plošné vakcinace experimentální vakcínou je kontraproduktivní a krátkozraký. Očkování má být jedině dobrovolné. Včetně důležitých profesí. Nikoli dobrovolně povinné. Dobrovolnost a ohleduplnost je způsob, jak se vyhnout občanskému konfliktu, který už je ve vzduchu. Osobně se domnívám, že budoucí elita se bude rekrutovat zejména z řad neočkovaných. Dokáže si totiž představit i nepředstavitelné. Jednoduše řečeno, abyste pracoval s teorií konspirace, musíte být buďto hodně hloupý nebo hodně chytrý. Všichni ostatní sledují ČT.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

.... skvělé. Nechcete se účastnit častěji?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Jdem z poroby do poroby.
Je to krize z nadvýroby?
Otázka je biblická:
Je to krize cyklická?
Co když kapík fakt už hnije?
Už mu umíráček bije!

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Nakonec bude úmrtí na vakcínu více, než úmrtí na kovid.
Já se nechal očkovat proto, abych nezůstal viset v karanténě v nějakém cizím státě, kdybych vyjel k moři (nejezdím do chorvacka, tam jsem nikdy nebyl). Nakonec jsem byl doma, účel vakcíny se minul účinkem a pro třetí dávku nemám důvod. Až pomine deklarovaná doba pro účinek 2 dávek - měl by být další vpich opět první dávkou, ne třetí. Je to neskonalý bordel, který si ale jde těžko představit jako nahodilý děj. Stav je vysoce organizovaný.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

naprostý JO

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Hele, Vidláku …
Čtu Tvůj blog od úplně prvního článku (málokdy něco komentuju) a byls mi vždycky sympatickej.
Ale...
Jsem neočkovanej, žádný nenávistný maily jsem Ti nepsal a nejsem agresivní na očkovaný - to bych musel bejt agresivní i na celou svou rodinu.
Proč mi jen připadá, že mě šmahem házíš do jednoho pytle k Volnýmu a jeho exotům?
A že v závěru svýho článku celkem špatně maskuješ svoje potěšení z toho, jak i mou maličkost Válek nebo Fiala stejně donutí se nechat očkovat?
Hele, Vidláku … dej si pozor, abys sám za nějakej čas nepěkně nezVlkovatěl ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (106 hlasů)

Za to je na fronte kulka !

Průměrný počet slepic: 3.1 (26 hlasů)

Sem si nevzal brejle... "... a za to je na frontě kniha", mne po ránu pobavilo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

A bude se z obláčku na vás koukat jak se tu s tím marasem perete :-)

Zatím bez slepic

… se k tomu bez nicku tiše připojuji.

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

naprostý souhlas. Vidláku, dnes jste dost ujel. Proč napadáte nás, neagresívní neočkované?! Takhle chcete sjednotit alternativu? Přestávám Vám rozumět.

Průměrný počet slepic: 4.4 (67 hlasů)

Neočkovaná, denně řeším následky očkovaných, únavné.Nechci šířit paniku a strach, jen obnovuji zásoby atd.

Průměrný počet slepic: 4.1 (46 hlasů)

Mít skupinového a "jasně" vymezeného nepřítele - to je idealní, taková soudržnost (soudružskost ? - v případě vyšších stupňů organizace ?)pak vzkvétá....
Že se už dopředu takováto eventualní " alternativa" pohřbívá (coby přijatelná ), to je během takové soudžnostní euforie podružné....

Z nepřátel učinit si ještě větší nepřátele, to je snadné (klidně třeba nechají lidi bez plynu).
Ovšem učinit si z nepřátel přátele.....
No a co o tom asi říká praktikování křesťanství - praktikující křesťan, jak se s tím vlastně vyrovnává, že....takový článek by ani nikdo nečetl, idealisty rázné hnutí, a to i kdyby šlo pouze o hnutí gaučové, dopředu vylučuje jako slabé, neschopné života....

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Sledujete co se děje kolem vás poslední dva měsíce,sledujete počty vážných nehod od časných ranních hodin každý den?Očkovaní začínají být čím dál víc agresivní,stačí si všímat.I u pana Vidláka.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Rozdělit a odděleně porazit, to je odvěká taktika všech bojů. I tohoto covidového. Prostě se nenechám očkovat, mimochodem víš vidláku, že existují doktoři, kteří ti to píchnou jen jako. Já budu vyčkávat, něco jsem si už v životě odžil a uvidím. Víc mne to ale trápí u mých dětí, které budou buzerovat tak dlouho až si to prostě píchnout nechají. ABY MĚLI KLID!!!!

Zatím bez slepic

Den bez nicku.
Něco podobného mne napadlo také,jako pan Vlk o Sobotkovi,tak pan Vidlák o Babišovi.
To samé by činil i Babiš,jsme ve sračkách až po uši,hlavně za přispění Bruselu a nikdo si netroufá odporovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Také z toho mám trochu ten pocit. Jinak to mám stejně - neočkován, ale proti očkovaným nemám vůbec nic (půl rodiny očkováno, půl ne). Až to Válek zavede, tak holt do toho důchodu půjdu trochu dříve - co se dá dělat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

...vyznávajícím a praktikujícím očkovaným či očkovanou nesetkal. Snad krom jedné návštěvy restaurace, kdy jakási bretšnajdrovská ochehule vyhrožovala, že tam pošle kontrolu - neb vyslechla naše poměrně svobodomyšlenkářské (týkaly se např. zpochybňování účinnosti očkování ve vztahu k šíření nákazy, nebo privilegování očkovaných ve vztahu k zjišťování jejich eventualnímu přenašečtví nákazy) verbální projevy, což je sice nespolečenské, no ale jak by se pak bretšnajdři uživili ? Kdyby neodposlouchávali ?
Velmi těžko.

Divím se, že dosud neodinstalovali z funkce presidenta (kolik vlastně máme v této republice presidentů a presidentek ?...stovky...nebo tisíce ?) nejmenované profesní komory nejmenovaného - to není moc dobrá vizitka dotyčné profesní skupiny, lidí z ní.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Většina rodiny je očkovaná, jen já, dědek ne. A nikdo mi to nevyčítá, protože všichni vědí , že jsem 30 let nebyl nemocný , ani rýma, natož chřipka a bez očkování. Svůj životní styl udržuji i v pokročilém věku, to je dostatek pohybu, studená voda a v střídmost v jídle. Tak sakra proč do sebe nechat nacpat pofidérní vakcínu s problematickou účinností? Dnes mě taky Vidlák překvapil. Zatím byl vždy přísně objektivní.

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

Co je na Volném exotického? Obzvláště ve světle dnešní situace?

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)

bezvýznamná maličkost se přidává k této partičce neočkovaných i když vím, že to bylo mířeno na fandy VB

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

Souhlas, ani já jsem nikomu žádné nenávistné maily napsal.
Ani neznám nikoho kdo tak činil.
Vidláku píšeš: udělejte si mezi sebou (neočkovaní) pořádek...
Neočkovaní nejsou (bohužel) nějaká organizovaná skupina, která zavelí a ,,udělá si pořádek"
Mám mezi přáteli i příbuznými očkované i neočkované.
Ti očkovaní se většinou očkovali aby měli pokoj, nemuseli se testovat, mohli na dovolenou.
Ti neočkovaní se odůvodněně bojí víc nevyzkoušených vakcín než kovidu.
A ti kteří se projevují více agresivně někdy až fanaticky jsou ti očkovaní. Alespoň v mém okolí.

Ještě trochu o toleranci a demokracii v uplynulých volbách.
Od začátku července jezdím pracovně po republice měsíčně 6-7.000 km.
Sledoval jsem předvolební bilbordy, některé byly posprejované dehonestujícími nápisy, nebo jen poničené.
Byly to vždy bilbordy Babiše, nebo Okamury.
Ukazuje to, jak moc ,,demokratičtí" jsou jejich odpůrci a co je možné od nich čekat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, Jene. Neznám nikoho z neočkovaných, kdo by byl nenávistný. Leč nenávistných očkovaných znám vskutku dostatek. Že by byla smyslem vakcinace debilizace populace?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ten pán bez nicku má pravdu!

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

Smutná pravda, pane Dnes bez nicku. To co chtěli udělat, tak to se jim dokonale podařilo. Rozdělit. Vidlak, kterého čtu a ctím jest toho dokonalym příkladem napsáním tohoto článku. Smutné, smutné, velice smutné...

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Ale zato jsem se v práci potkala s hysterickou ženskou, která vyžadovala po mně roušku i když ostatní ji nosit nemuseli.
Moje zkušenosti jsou z agresivními očkovánými.
A je možné, že ačkoliv jsem nastoupila zdravá, už se zdravá necítím a zítra si pořídím test v lékárně.
Jinak moje dcera byla k očkování donucena zaměstnavatelem.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

protože pokud jsem stačila číst, ve zdejší komunitě nikdo nenadával očkovaným, akorát Vy teď jedete proti neočkovaným, ač je obecně i ze světa známo, jak to s očkováním vypadá. Je to každého svobodné rozhodnutí, a nemíním nikoho přesvědčovat. No čas ukáže, dál budu popíjet cibulový čaj a dodržovat mnou nastavená pravidla, včetně roušek. Vždycky jsem se držela vlastního rozumu, ani souzi mně nezlomili. Proč bych to kvůli nějakým pochybným ex-soudruhům se včil měla měnit.
Čas ukáže......

Průměrný počet slepic: 4.1 (71 hlas)

Jakákoliv nakažlivá nemoc ale vážně není "každého svobodné rozhodnutí". U těch známějších a méně nebezpečných, či úspěšně léčitelných, proti nim stát nebojuje. V případě neznámé či vysoce smrtelné nakažlivé nemoci musí stát proti jejímu šíření bojovat všemi prostředky, tedy ne "každého svobodné rozhodnutí".
A někde mezi tím je dnešní Covid-19. A přesně kam si jej zařadí, si musí rozhodnout každý stát. Takže pokud si EU nakonec rozhodne o lockdownu pro neočkované, tak ČR se jistě se současnou vládou přidá.

Průměrný počet slepic: 2.5 (26 hlasů)

Souhlasím s vámi.

Ale nabízí se otázka, proč stát nebojoval / nebojuje konvenčními a osvědčenými prostředky:

1) Proč stát bojoval s infekcí tak, že okamžitě stáhl z lékáren léky na podporu imunity, jako jsou třeba isoprinosin a klidně i ten ivermektin, kterému sice nevěřím, ale budiž.

2) Proč stát bojoval s infekcí tak, že všechny lidi nahnal hromadně do několika málo supermarketů. Aby se tam všichni potkali. Proč to celé vypadalo spíše jako podpora zahraničních korporací a bič na malé místní a střední podnikatele? Opravdu koncentrace lidí na několika malých místech je v době infekce ten "boj všemi prostředky"?

3) Proč hygiena na začátku neznámé epidemie fungovala jen v pracovní dobu (která byla dokonce tuším jen do 14 hodin, ale nevím přesně) a o pracovních dnech. To je "boj všemi prostředky"? Kdo chtěl nahlásil nemoc nebo ohrožené místo, pak musel ctít, že úředník je bůh, a virus a infekce se tomu musejí přizpůsobit.

4) Proč stát rušil některá rozumná opatření soudy, dělajíc z toho fakticky politický boj mezi Andrejem Babišem a opozicí? Navíc, aby lidem bylo jasně, že klidně můžou chcípat, ale hlavně se bojuje proti Andreji Babišovi, je nezrušil z důvodu neúčinnosti proti epidemie, ale z idiotského důvodu, že "je dostatečně nevysvětlili". To je v krizové živelní situaci opravdu kocourkovské.

5) Proč v době epidemie se řeší zbytné věci jako je New Green Deal nebo jak co nejvíce rozeštvat vztahy s Ruskem, Čínou a zahraničím? Je to tím, že takto stát všemi prostředky bojuje proti koronaviru? Asi ne, že?

6) Víte, k čemu byla zneužit krizový stav hned první den? K odstranění sochy Koněva, aby jim nikdo do jejich hnusného počinu nemohl demonstrovat. Neb demonstrace byly zakázané, a tak stát plně bojoval proti epidemii - svržením sochy Koněva. To s koronavirem okamžitě zamávalo, hajzlem jedním.

7) Proč byla v červnu 2020 oslava konce koronaviru, evidentně na hraně jedné z vln? Proč 2000 lidí roznášelo koronavirus na Karlově mostě?

8) Bojovali opoziční politici všemi prostředky proti koronaviru tím, že zrušili nouzový stav? Aby pak hejtmani za ně, víceméně už na hraně nebo za hranou zákona, ho vyprosili zpět. Jinak by se koronaviru rozletěl nade všemi meze a dostal pořádná křídla. Je to ten boj "stát všemi prostředky proti epidemii"?

Takto bych napsal klidně dalších 100 bodů. Každý z nich velice vážných.

Průměrný počet slepic: 4.3 (40 hlasů)

Další body netřeba.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Já jsem laik a proto si musím zvolit, komu budu věřit. Vybral jsem si např. prof. Berana. Ten tvrdí (a vychází ze statistik), že na nebo s covidem umírá 95 % lidí 65+. Těch 5 % pod pětašedesát má další vážné zdravotní problémy a semlela by je třeba i chřipka. Spolu s prof. Thonem tvrdí, že pokud by (nejen) u této kategorie při zjištění příznaků nemoci byla zahájena léčba, bylo by obětí výrazně méně. A to je to, co mně opravdu neuvěřitelně leze krkem - ministr genocidy a ta sebranka kolem něj znemožňovala léčení jenom proto, aby lidi natlačili do 3. fáze testování velmi problematických vakcin. Kdyby ČR nebyla fašistickým státem, byli by všichni, kteří za ty mrtvé nesou odpovědnost, na dlouhá a dlouhá léta za katrem. A jsem opravdu přesvědčený, že před rokem 89 by nic nezavřeli, ale léčili by. Třeba včetně vlastní vakciny.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Kudyzkrize...

Stalinista Skála, který vítal v osmašedesátém sovětská vojska na ruzyňském letišti?
Který tvrdil, že Bilakův podpis na zvacím dopise není pravý?

Aktivista Konvička, který chtěl pomlít muslimy do masokostní moučky?
Který rajtoval na velbloudu po Staromáku a jeho pobláznění soukmenovci stříleli z maket zbraní do vzduchu?

Ještě tam někdo chybí...už to mám, Bobošíková.
:-)

Průměrný počet slepic: 1.7 (64 hlasů)

A na ty ostatní už máš taky připravený nějaký úderný slogan?

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

pobíhají jako zmatené myšky a poplašeně piští, což je neklamná známka kvality jimi poplivávaného webu, takže se přece jen podívám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)

Pro odvážné anonymní hrdiny bez bázně a strachu: Každý mafián ví, že je třeba mít kartotéku, dnes moderně databázi, a na každého konkurenta mít kompro. Znáte to, něco čím ho můžete pošpinit. Kydat na něho exkrementy.

Ti lidé jsou tisíckrát odvážnější než vy. Vystupují pod svým jménem, a udělali pro svět tisíckrát víc užitečnějšího než nějaký Diagnostik či celá armáda elfů. Holt někdo se snaží prospět, někdo jen škodit a kydat špínu. Je mi vás moc líto, že na víc nemáte.

Průměrný počet slepic: 5 (53 hlasů)

Tomu člověku bylo v roce 1968 16 let. Že by v té době a v tom věku vítal na letišti okupační vojska? Nebyla by nějaká fotografie jako důkaz? Pokud ne , tak to je nesmysl. A nejsou Vaše další tvrzení a vůbec závěry z Vašeho myšení založena taky na nesmyslech?

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

chlubil

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

A to řekl nebo to napsal nějaký novinář. Pokud to řekl , tak kde najdu nesestŕíhané audio?

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

V srpnu '68 jsem vítal Sověty za úsvitu na Ruzyni, vyznal se místopředseda KSČM v životopisu pro StB
Tomáš Pergler
9. 6. 2016 20:23

Průměrný počet slepic: 1.8 (19 hlasů)