Výzva ke spolupráci aneb: Selhaly-li všechny pokusy, nastal čas přečíst si návod.

Štítky

Převzato z Litterate od Davida Dvořáka:

Následující řádky jsou v podstatě komentovanou a zdůvodněnou žádostí o spolupráci. Vysvětlím co navrhuji, proč to navrhuji, koho vybízím ke spolupráci, na čem navrhuji spolupracovat a za kolik … Bohužel, je to je trošku delší, ale sorryjako, tohle není o spolupráci s nedočkavcem, který chce výsledky hned :-).

Napřed malý úvod

Je zcela evidentní, že spoluobčané s naším viděním světa a obav z budoucnosti Česka prohráli. Na počet demonstrací nebo v hulákání pod okny vlády jsme vyhráli, ale ve všech posledních volbách jsme prohráli. Někde bude chyba. Můžeme se na problém podívat z různých úhlů, ale vždy dojdeme k jednomu a témuž:

  1. prohráli jsme v mediálním prostoru, chcete-li v mediální válce. Media proamerických sluníček přesvědčila, resp. ovlivnila více spoluobčanů, kteří se o politiku moc nezajímají než naše strana
  2. nemáme definováno co chceme, přičemž definovat co chceme, resp. mít schopnost rozpoutat celospolečenskou diskuzi na toto téma vyžaduje mít k dispozici za tímto účelem vhodný nástroj … a tedy opět jsme u médií.

Představte si reálnou situaci – v diskuzi v hospodě s přáteli budete chtít někoho „přetáhnout“ do našeho tábora. Dotyčný logicky uvažuje a je nakloněn souhlasit s logickými závěry. Takže začnete: „Víš přidej se k nám, my chceme ….“ a nic, ticho. Nevíme co chceme, resp. není to definováno. Řeknete: „Mainstream koncentruje své názory na seznam.cz, ty naše si můžeš najít na“ … a zase ticho. Vím, alternativních zdrojů je dost, ale jsou dosti roztříštěné, koncentrované místo není. Jedna z taktik manipulace je přeci přemíra zdrojů a zahlcení informacemi … A opět se tak dostaneme k médiím.

Pokud prohráváme v mediální válce, nedává moc smysl mít hlavní „tah“ přes demonstrace. Smysl dává zaměřit se na mediální prostor se snahou opanovat jej. V létě tady byli někteří, kteří říkali, že demonstracemi ničeho nedosáhneme, jen „upustí páru“ u naštvaného lidu. Očividně měli pravdu. Byl tady i názor, že jedna nebo dvě demonstrace vyděsí pětidemolici natolik, že ochotně do týdne předá vládu nebo alespoň změní směr svého protičeského jednání. Byl tady i předpoklad, že rychle založený spolek s dobrým rétorem v čele zvrátí výsledek voleb. Tak tito pro změnu pravdu neměli. Ovšem naši civilizaci donesla na vrchol svobodná a konstruktivní diskuze a volba nejlepších z navrhovaných řešení.

Proto nemá smysl zahájit bitvu, kdo co řekl, kdo za co může, ale jen a pouze přijmout prostý fakt, že tyto cesty nevedly k cíli a poučit se z toho.

Pak tady ale byli i lidé, jako P. Hampl, kteří už tehdy tvrdili, že demonstrace ano, všechny veřejné projevy nespokojenosti ano, ale k cíli povede jen každodenní tvrdá mravenčí práce směřující k vybudování odolných struktur a pokud se to povede, tak výsledky budou za hodně dlouho. Něco mi říká, že toto myšlení povede k žádanému cíli.

Dlouho tvrdím, že lidé z východního bloku mají oproti „zápaďákům“ neocenitelnou výhodu, resp. nepřenositelné zkušenosti. Ta naše největší výhoda je, že z „reálného provozu“ známe oba systémy velmi důvěrně. Přidejme k tomu fakt, že naše školství sice nemělo špičky jako Harvard, ale na druhou stranu poskytlo většině nadstandardně kvalitní vzdělání … většině! Možná nastal čas zužitkovat tyto výhody.

Pojďme se tedy podívat na dnešní situaci z dnešního pohledu.

Přijměme tezi, že společnost je rozdělena následovně – 80% lidí se o politiku aktivně nezajímá a z těchto 80% se zhruba polovina k volbám ani nedostaví. Zbylých 20% je rozděleno zhruba napůl, přičemž „sluníčka“ mají na své straně média, naše (na daních vybrané) peníze a státní moc. Zdánlivě neotřesitelné postavení. Ovšem jen zdánlivě neotřesitelné – tohle jsme přece už jednou zažili, ne? Pokud jsou takhle „loženy“ karty, pak naším cílem by mělo být získat na svou stranu spoluobčany, kteří jsou buď přesvědčená „sluníčka“ nebo spoluobčany, kteří zastávají ty jedině správné názory aniž by věděli proč a důvodem je jen, že je mainstream získal svými zmanipulovanými výstupy. Ty první asi nezískáme, ty druhé získat možné je.

Ovšem ani jednoho z těchto skupin nezískáme tím, že je budeme označovat „ovce“, „magory“, „hlupáky“ … atd.

Přijměme za fakt, že zde máme dva legitimní názory – jeden představuje rozpuštění národního státu a slouhovství USA nebo Bruselu, kterýžto názor je všude tlačen a má jasně stanovené cíle a metodiku, přesněji pomyslnou mrkvičku před nosem pro každého svého účastníka. Tou pomyslnou mrkvičkou je vize „Amerického snu“ … každý z tohoto tábora může zájemci nabídnou v podstatě léty propracované školení, které spočívá na jednoduché myšlence: Přidej se na naši stranu barikády, pouze naše strana Ti umož, že si splníš „Americký sen“, že (pokud budeš schopný) můžeš dosáhnout na mety a bohatství nejvyšší … podívej se třeba na Muska, Gatese, Zuckerberga a další. Decentně zatají, že pokud bude dotyčný sázet Sportku, tak šanci na úspěch má násobně větší a v případě neúspěchu se bude mít o hodně hůře.

Historický pohled na dnešní situaci.

Jak jsem již psal, máme neocenitelný bonus, spočívající z nedávné a hlavně praktické zkušenosti z minulého režimu. Díky tomu můžeme predikovat, co se nyní bude dít a … a hlavně stanovit, jaká je účinná strategie obrany.

Je očividné, že nezvratitelně směřujeme tam, kde jsme již jednou byli – k vládě jednoho názoru, jedné pravdy a vše ostatní bude „out“ ne-li přímo trestné. Za jiné, než správné a povolené názory se bude vyhazovat z práce, zavírat do kriminálu a bude maximální snaha znemožnit i jen šíření oponentního názoru. Naše minulá zkušenost ukazuje, že tohle je naše nejbližší budoucnost.

Naše minulá zkušenost ukazuje, že tohle je naše nejbližší budoucnost.

Ovšem taky ta nedávná zkušenost říká, kam to povede – zprávy budou čím dál absurdnější a vylhanější , jedna lež se bude přebíjet větší lží až nakonec nikdo, ale opravdu nikdo nebude provládním médiím věřit.

Když nás dostihly první „výdobytky“ kapitalismu, tak se zrodil bonmot, že bolševik nám lhal o socialismu, ale říkal krutou pravdu o kapitalismu. Ale před r. 1989 nikdo bolševikovi nevěřil, protože dnes a denně s námi manipuloval v médiích, které na 100% ovládal … Ale přece ta samá situace nastává dnes – ovládají média, chtějí ovládnout celý mediální prostor a k tomu bezostyšně lžou a manipulují lidmi. Je naprosto zákonité, že dojdou do stejného bodu – nikdo jim nebude věřit. Na konci éry socialismu poslouchali Hlas Ameriky úplně všichni – i nomenklaturní komunisté. Tohle nastane i teď, jen je třeba nyní vybudovat náš „Hlas Ameriky“. Zkušenost taky říká, že nemá smysl jít „hlavou proti zdi“, ale kapku po kapce ten režim rozleptávat. Právě teď nastává doba pro pomalou nenápadnou práci, kdy výsledky zužitkujeme až nastane vhodná doba. Moc toho dělat nebudeme moci, ale tohle ano … připravovat se. Doba zrychluje, takže to nebude trvat tak dlouho jako minule – dříve byl k dispozici max. jen cyklostyl a to ještě omezeně, kopírky byly pod přísným dohledem. A i za této situace šíření informací nebyli schopni zabránit. Dnes máme internet a ani ten nepůjde utěsnit na 100%.

Jak na to?

Vsaďme na zkušenost, že lidé budou zákonitě chtít mít v dosahu objektivní zprávy. Čím více bude mainstream lhát a manipulovat, tím větší množina lidí bude požadovat naprosto přirozeně objektivitu. Tohle je náš prostor. Zcela určitě budou umlčovány servery blogerů a servery s alternativními zprávami. Obrana musí spočívat na faktu, že nikdy neumlčí všechny, proto musí být k dispozici seznam kontaktů s dohodou, že při umlčení jednoho člena ostatní na svých platformách ihned zveřejní novou adresu na které působí umlčené médium.

P. Hampl tvrdí následující – potřebujeme dostat do mediálního dosahu sluníček naše informace, zprávy, naše myšlení. Nemá smysl přesvědčovat náš tábor přesvědčených, naši bublinu. Pro změnu potřebujeme hlavně ty (z těch 80%), kteří jsou dnes ovlivněni správnou ideologií jen díky jejich zmanipulování. V mainstreamu jsou pouze výstupy osvícené jen těmi jedinými správnými slunečními paprsky a tam se svými názory a myšlenkami nepronikneme (P. Hampl např. nesmí mít ani blog na blog.idnes.cz). Mysl správného sluníčka je současně dnes zformována tak, že návštěva webů kde jsou jen naše názory u něho instinktivně vyvolá osypky a … a tedy jeho první signální mu říká, že na takový web ee.

Současně P. Hampl tvrdí, že bez podpory „budoucích elit“ nemáme šanci na změnu. Ovšem pozor! … hlavně ty budoucí elity budou chtít být objektivně informováni – už jen z důvodu, aby byli „v obraze“. Současně ovšem nemají čas prohledávat kdejaké zákoutí internetu, aby doslova vyčmuchali informace, které vyvažují mediální manipulaci mainstreamu – tedy opět prostor pro nás.

Jinými slovy – s Hamplem se domníváme, že by mohl uspět projekt něco jako „Denní svodka objektivních zpráv – DSOZ“, nějaký „alternativní seznam.cz“. Zpráv nesmí být moc, musí být vidět snaha o objektivitu, nesmí obsahovat blbosti a musí to být průřez celospolečenského života, tedy i jiné rubriky než politika. Zkrátka tak akorát … přesněji: přiměřeně.

Úvahy začínají tím, že název portálu nesmí být radikální v očích sluníčka a současně tam naše sluníčko musí nají ty „své zprávy“. Podle sociologa si pak, pokud tam budou i zprávy z našeho vidění světa, sluníčko přečte i tyto zprávy – a to je hlavní cíl. A nemám důvod nevěřit, že tomu tak nebude. Ostatně i naše vlastní zkušenost z bolševika říká, že jednostranné zprávy se dříve nebo později zajídají a lidská přirozenost je vyhledávat objektivitu.

Technické provedení

Jednalo by se o portál, který by nepřebíral články, jen by to bylo v podstatě místo se seznamem nadpisů článků s příslušnými odkazy ke zdroji. Důvodů je více, mezi hlavní patří, že k přebírání článků mainstreamu bychom potřebovali povolení (mají to dokonce ošéfované tak, že nelze používat ani čtečky RSS) a v případě alternativních psavců přebíráním článků jim zmenšujeme návštěvnost jejich webu (což je nežádoucí), prostým uvedením nadpisu článku a odkazem na něj konáme pravý opak (zvyšujeme návštěvnost). Vzory technického řešení najdete na www.nepodvoleni.cz nebo www.svoboda-projevu.cz . První sestavuji něco jako „ČTK alternativy“ na druhém pak zkouším sestavit „DSOZ“

V teoretické rovině je možno projekt řešit dvěma způsoby – několik redaktorů na plný úvazek nebo větší počet nadšenců, kdy si každý vezme na starost malý úsek. Vzhledem k tomu, že peníze zatím nejsou (web bude striktně bez reklam) a vlastenectví se stejně pro peníze nedělá, pak přichází do úvahy jen druhá možnost – tedy větší počet dobrovolníků pokud možno tak, aby každá rubrika měla min. 2 „redaktory“ a ti se střídali ve “službě“. Předpoklad je tak 0,5-1 hod. každý den – prostě z vyhlídnutého článku zkopírují nadpis a přidají www adresu.

Já jsem schopen a ochoten zajistit technický chod portálu a s trpělivostí zaškolit jednotlivé „redaktory“. Z hlediska požadované dovednosti by práce obnášela zkopírovat nadpis a www adresu vybraného článku ~ videa, tedy, dle mého, celkem nic náročného. Pro starší mám vzkaz – mám 61 let, dovedu si představit s čím můžete bojovat, proto Vám vzkazuji: Nemějte obavy, patřičnou dovednost ke zvládnutí požadované práce Vás naučím.

Koho vyzývám ke spolupráci

Napíšu, kdo je asi ideální a proč. To ovšem neznamená, že se nemůže účastnit i někdo jiný.

  1. Je úplně jedno, zda to bude žena nebo muž, musí mít pouze intelektuální kapacitu rozpoznat ve „svém úseku (rubrice)“ důležité a hlavní zprávy a trendy a měl snahu o objektivní pohled. Neměl by to být někdo, kdo propustí zprávy typu, že proti „populárnímu“ Covidu se lze uchránit odstíněním čepice pomocí alobalu a místo bambule připnout anténku přesné délky.
  2. Spolupráce by měla být ve formátu „kulatého stolu“ – pokud jednoho z nás postihne INK. (infarkt-nehoda-kriminál), tak plynule musí nastoupit náhrada a na výstupu celku se to nesmí projevit.
  3. ideálem by mohl být někdo, kdo je na rozhraní důchodového věku, případně už důchodce. Proč? … no důvodů je více, ale mezi hlavní asi patří, že to je generace, která polovinu života budovala socialismus a druhou polovinu kapitalismus. Máme tedy zkušenosti, můžeme porovnávat a vyhazov z práce nás neohrozí – někteří už jsou v důchodě nebo by šli do předčasného. Navíc, tato generace (kam patřím i já) má morální dluh – generace našich rodičů v opravdu těžkých podmínkách vytvořila statky, které byly a stále jsou základem našeho komfortu a … a naše generace umožnila zcizení, vykradení nebo zničení většiny z toho. Ale znovu upozorňuji – vyzývám ke spolupráci kohokoliv, taková rubrika „domácnost“ nebo „zahradničení“ moc politicky nebezpečné nejsou, vyžadují jen někoho, kdo má přehled co se v dané oblasti odehrává. Pro zprávy ze světa to mohou být i Češi usazeni v zahraničí.

Výchozí rubriky

Uvedu nástřel výchozích rubrik. Není to fix, mějme na paměti, že portál má sloužit obyčejným lidem jako jsme my – tedy nebýt zahlcen informacemi, mělo by to poskytovat objektivitu abychom byli sami „v obraze“ a samozřejmě sami rádi daný portál využívali.

Nástřel rubrik je následující:

  • domácí dění (zprávy, komentované zprávy i komentáře ~ názory)
  • byznys /ekonomika
  • auta motocykly
  • počítače, telefony atd.
  • věda a technika
  • sport
  • sex, vztahy, psychologie
  • domácnost, vaření, zahranidčení
  • kultura, divadlo, hudba atd.

Znovu opakuji – musí to být uděláno tak, abychom to sami rádi používali a to z toho důvodu, že nám to bude dávat objektivní celkový přehled. Zcela jistě budou umlčovány weby s nevhodnými názory, ale např. i v samotných USA je možno najít dostatek oponentních zpráv k tomu co nám tady tlačí do hlavy. Navíc, bude-li náš portál mít i hlavní zprávy z mainstreamu, pak mají složitější situaci nás prohlásit za dezinformátory. Z jejich strany pak mají jedinou možnost – ubrat ve lhaní a snažit se alespoň o zdání objektivnosti … což by byl nepochybně náš úspěch :-).

Zpětná vazba a ostatní

Domnívám se, že by to mohlo začít trošku fungovat už 5 lidech, 10 „redaktorů“ bych viděl jako dost dobrý začátek. Dále, je třeba si uvědomit, že ze začátku to nebude žádná „hitparáda“, ale … Google začínal v garáži a i ta nejdelší cesta začíná malým vykročením vpřed a taky i ta největší hromada písku se skládá z jednotlivých malých zrníček.

Další věc – „redaktoři“ by zcela jistě byli z různých koutů republiky, což už je celkem blízko k faktu, že na hodně místech ČR budou „naši“ odzkoušení lidé … a co jiného je základ jakékoliv celostátní organizace?

Mám přislíbeno následující:

  • pokud se dáme dohromady, pak je šance na nějaké proškolení od profesionálních novinářů. V této oblasti se celkem angažuje P. Hampl, který s fin. podporou od významnějšího podnikatele pracuje na projektu Jungmannovy národní akademie. Základy objektivní žurnalistiky budeme potřebovat, bez toho nebudeme ani vědět, že zprávy se např. děli na zprávy, komentované zprávy a názory-komentáře … atd. Jak píšu, ze začátku to jistě nebude na 1*, budeme se muset spoustu věcí učit přímo „za pochodu“
  • druhou věc, kterou mám předjednanou, je něco čemu pracovně říkáme „redakční rada“. Tohle by mělo být těleso akademiků a intelektuálů, kteří by dávali zpětnou vazbu – jednoduše by náš portál používali a v nějakých intervalech nám říkali co považují za dobré, špatné, co tam chybí nebo naopak přebývá.
  • současně se mé myšlenky ubírají i směrem „rozšířené redakční rady“, což by bylo těleso obyčejných lidí – aby byla zpětná vazba i od nejpočetnější vrstvy těch, pro které to je určeno.

Pro blogery a všechny psavce mám následující – z důvodu „střetu zájmů“ by jste neměli být v redakční radě nebo přímo „redaktory“. Na druhou stranu, bez blogerů a psavců to nebude fungovat. Vašim příspěvkem v boji s tou hydrou je právě Vaše psaní. Kvalitní článek ~ blog ~ komentář se zveřejněným odkazem v našem projektu Vám jen přivede další čtenáře … což je taky Vašim i našim cílem.

Kdo tedy má zájem a chce se přidat k „nepodvoleným“ nebo „nepodvoleným důchodcům :-)“ kontaktujte mě pomocí formuláře zde:

Každému odpovím, dozví se kolik lidí chce přiložit ruku k dílu a pokud nás bude alespoň 5, pak začneme tím, že se shodneme na názvu portálu a rubrikách. Dál už to pak bude na nás samotných.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (187 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A zkusit co říká na nás návod ke spolupráci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

RAJCHL:

Už jsem konečně pochopil to
tvrzení pana předsedy vlády,
že nikoho v této zemi nenechá
padnout.
Ona to byla jen taková
metafora. 🙂

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

OTÁZKA:
Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma výroky?
1) jakožto čelní představitel NATO jsem se vždy snažil vyjednat mír, nikoliv eskalovat válku
2) NATO by mělo Ukrajině poslat stíhačky a všechny zbraně kromě jaderných
ODPOVĚĎ:
7 dní

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Skončí za tohle v mainstreamu?“
Co prováděli kolegové u Pavla.
Petr Žantovský v úžasu

Komentář Jakuba Kvasničky na CNN Prima News pod názvem „Největším poraženým voleb jsou fandící novináři“ se v té nekonečné bramboračce mediálního třeštění kolem druhého kola prezidentských voleb vyloupl na světlo světa jako novinářský klenot.

„Kvasnička v něm vyjadřuje velice jasný a zřetelný názor : mediální kulisy této volby ukázaly, co jsou naši novináři většinou zač. Že neinformují, nýbrž nadržují, fandí, posluhují jednomu a očerňují a dehonestují druhého. Kvasnička vyšel z fotografie, která se po vyhlášení výsledku voleb objevila v LN. Novinář s půllitrem v ruce se na ní div neobjímá s Petrem Pavlem a září z něj nadšení nad Pavlovým vítězstvím. Kvasnička velice přesně konstatuje, že podobné chování vylučuje takové novináře ze stavu žurnalistického, neboť se zpronevěřují nejpodstatnějším zákonům dobrého žurnalismu: nestrannosti, objektivitě, nezaujatosti a rovného přístupu.“

Jakub Kvasnička připomněl jednu málo zmiňovanou skutečnost:
„Už po prvním kole ve štábu SPD spontánně a nadšeně zatleskala část novinářů poté, kdy Petr Pavel přeskočil Andreje Babiše a skončil první.“
A čtěme dál: „Druhé kolo naprosto odšpuntovalo emoce. A nejen u aktivistických kolegů, kterých je víc a víc. Bohužel, křepčili i zástupci médií, která dřív měla nadhled a na papíře či webu se snaží být politicky fér. Mladí, staří… Prostě rok od roku je to s naší objektivitou horší.

Trička s Havlem u volebních uren, s dovětkem ‚dobře to dopadne‘, oslavy, připíjení, mnoho náznaků i přímých podpor z mediálního světa. I zkušení chlapi, kteří dělají ve vedení redakcí, se neudrželi, jeden z nich mi po kritice napsal, že prý mám rozlišovat ‚osobní‘ a ‚novinářský‘ názor, ale to nejde, v době sociálních sítí jsou to spojené nádoby.“

„To jsou zlatá slova. Bojím se jen, že se jejich autor bude muset po jejich vyslovení velice rychle buď přizpůsobit tomu, co sám kritizuje, anebo bude nucen odkráčet ze sféry mediálního mainstreamu, který se drží hesla ‚kdo nejde s námi, jde proti nám‘.

Odkud to heslo asi známe?“ táže se Petr Žantovský. A dále cituje z Kvasničkova textu:

„No, a o trapné vítězné tiskové konferenci, kde už se neudržel vlastně vůbec nikdo a byla to taková česká hromadná veselka vrcholící novinářským připíjením Pavlovi. Jenže tu tiskovku viděly miliony lidí a ne všichni volili Pavla.
A kromě toho viděli také kritické rozdíly mezi milými dotazy na Pavla a v podstatě neustálým grilováním Babiše (a to i po prohře).“ Co z toho podle něj plyne? „Důvěra lidí v média neustále klesá.
Dříve ctnostné povolání je dnes plné opovržení. Protože část Čechů vidí, komu novináři fandí.“

Jeden z nejlepších analytických textů toho druhu napsala Ilona Švihlíková
Na otázku po důvodech Babišovy prohry odpovídá: „Jednak je za tím již uvedená nenávist, pilně a dlouho živená, vůči Babišovi.
Občané tuší, že jejich děti se budou mít hůř než oni, staré vzorce se rozpadají, jsou tu nové velmoci… Je toho zkrátka všeho moc a vůbec to neodpovídá tomu západnímu ideálu, ke kterému se musíme halasně hlásit (trapné heslo ‚patříme na Západ‘ je jen vyjádřením touhy po zakotvení v něčem, co přestává existovat, zoufalé volání po bezpečném bodě ve stále více chaotickém světě).
Jenže většina lidí tohle nechce a neumí přijmout, je to pro ně psychicky nesnesitelné. Potřebují narýsovaný jasný svět… A kdo jiný by jim měl takovou jistotu, přehlednost dodat, když ne „pan řád a klid generál“?

Nejde o dohadování se, kompromisy a vyjednávání, jde o boj, zničení, drtivé vítězství. Druhá strana musí být nejen krátkodobě zničena, musí být zcela delegitimizována, ti, co ji podporují, nejsou lidé, jsou to – dezoláti, sráči, russáci, svoloč, musí být vyhubeni z povrchu zemského… jen tak může Dobro zvítězit… V takové, prorežimními médii opečovávané atmosféře, není možné, aby se kandidát sešel se svými voliči (s těmi dezoláty), je třeba mu v tom bránit. Násilí je nejen možné, je dokonce vhodné, aby Zlo bylo zastaveno. Pokud je ‚zlému‘ kandidátovi vyhrožováno, může si za to sám, kdyby měl názory, postoje jako my, správní, pak by se mu to nestalo! V takové atmosféře je nutné ‚zlé‘ lidi vyhodit z práce a stejně tak je přeci nutné ‚korigovat‘ informace a potírat ty, kteří dějinně stojí na straně kacířů a odmítají být ‚korigováni‘.“….

Kdybychom to chtěli shrnout a vzít přitom i v potaz, že autorka nešetří analogiemi z jiných zemí a nejvíc z USA, pak se zde dozvídáme to, že Václav Havel možná víc, než jsme kdy vůbec tušili, zanechal v mentalitě národa a osudech země jeden lehce skrytý, ale nyní se pevně hlásící k životu fenomén, totiž urputnou třídní nenávist.
Jeho dělení světa na lež a nenávist versus pravdu a lásku není o ničem jiném, než boj proti vnitřnímu a vnějšímu nepříteli v 50. letech,“ říká Petr Žantovský.

Druhým zjištěním pak je, že této fascinaci nenávistí, nepřátelstvím a bojem se mezi našimi lidmi stále daří. „Ta je ovšem vydatně krmena prorežimními médii. Jejím výsledkem je vítězství Petra Pavla, který nabízí ‚klid a řád‘, tedy jinými slovy pevnou ruku.
Lze očekávat, že si začne brzy nárokovat rozšíření prezidentských pravomocí.

A třetí závěr: naprostá myšlenková vyprázdněnost, kterou představují dnešní řídící složky státu, Parlament, prezident, Ústavní soud, není předmětem kritiky a odmítnutí ze strany myslících občanů, nýbrž adorace a potlesku zfanatizovaného davu.
Proto je Švihlíkové, ze slavné písně Karla Kryla parafrázovaný titulek Tahle noc nebude krátká, bohužel, plně namístě,“ konstatuje mediální analytik.

KRYL:
Bratříčku, nevzlykej, neplýtvej slzami,
nadávky polykej a šetři silami,
nesmíš mi vyčítat, jestliže nedojdeme.
Nauč se písničku, není tak složitá,
opři se, bratříčku, cesta je rozbitá,
budeme klopýtat, zpátky už nemůžeme.

Prší a venku se setmělo,
tato noc nebude krátká,
beránka vlku se zachtělo,
bratříčku, zavírej vrátka!

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

Vládne nám vláda Pětislepence, jehož strany fakticky prohrály volby.
Tedy ten, co prohrál vládne. Proč? Protože mediokracie a ti, co ji ovládají to tak chtěli a potřebovali. Protože se na to roky soustředili a pracovali na tom, na rozdíl od opozice, která vykřikuje, že je opozice, ale ve skutečnosti jí není, protože tak nekoná.

Ukázkou byl postoj Tomia Okamury k prezidentské volbě a jeho předchozí názorové veletoče.
Dnes prohlašuje, že SPD nechtěla provládního prezidenta. Tak proč nepodpořila ve druhém kole Babiše? Není to alibismus? Výzvy k neúčasti u voleb, či házení prázdné obálky je popřením práva pokusit se svým hlasem (zatím) svobodně rozhodnout ve volbách.

Je to spíše jen mylný pocit, že účastí ve volbách rozhoduji, protože volby rozhoduje mediokracie u masy lidí, kteří mají místo mozku titulky z novin. Volby prezidenta? Výsledek byl dlouho a předem jasný a svědčily i tom i kurzy sázek. Hlavní roli sehrála desetiletá mediální masírka „antibabiš“. Stejně tak jako masírka „antiputin“. Lidé nemají paměť, reagují na to, co je dnes a včera, ne na to, co před rokem.

Od roku 2014 do ledna 2021 naše media psala o Ukrajině jako o nejzkorumpovanější zemi, následně o Zelenském jako o nezkorumpovanějším politikovi, psala o fašismu, uctívání Bandery. Ty články jsou dodnes dohledatelné.

Do kolika zemí vstoupila od 2. světové války noha amerického vojáka a do kolika ruského? Kolik základen s jadernými zbraněmi má po světě Rusko a kolik USA? Do ledna 2021 byli Ukrajinci, poctivě makající na našich stavbách pro většinu naší společnosti něco podřadného. Psalo se o nezákonném obchodu Ukrajiny se zbraněmi a lidskými orgány. O fašismu a korupci. To skončilo?

A dnes? Zajímá někoho nedodržení dohod Minsk I a II? Zajímá někdo 14 000 zavražděných civilistů včetně dětí armádou UA od roku 2014? Proč tehdy naši politici mlčeli? Nejsem fanda Ruska a neidealizuji si je. Ale Rusko dnes není někdejší Sovětský svaz a USA bohužel nejsou ta Amerika, co spoluvyhrála 2. světovou válku.

Generál Pavel začíná konat jako právoplatný prezident země i v zahraničí, a přitom k tomu bude mít mandát až po složení slibu. Zajímá to někoho? Generál, údajně s pro politika katastrofálním IQ 107, bez jakýchkoli politických zkušeností a praxe, začal jednat bez mandátu jako hlava státu a dělá jeden diplomatický průšvih za druhým?

Kdysi hrozil jako předseda výboru NATO Rusku atomovkou. NATO jej chválí, že prý jedl v kantýně a myl si po sobě hrnek od kafe. Možná asi i splachoval na WC.
To z něj ale nedělá diplomata a zkušeného politika. Dnes generálsky, ale naprosto nediplomaticky prosazuje vstup Ukrajiny do NATO, přestože ví, jako kancelářský generál, že by ten vstup vyvolal 3. světovou válku?

Dva pomatenci jdou do basy za to, že něco vykřiknou na sítích, ale to, že premiér tvrdí, že jsme ve válce, není poplašná zpráva, ale metafora. Ministryně obrany, která je mimo realitu vytahuje tančík z kabelky a neví, že má Rusko uskladněno 10 000 bojeschopných tanků, navíc bez zranitelné elektroniky, které může snadno a rychle „opancéřovat“ a poslat na ta šílená jatka?

Naše země vybere na tank pro Ukrajinu za pár ní 30 milionů a na děti umírající pro absenci léků a léčby, které pojišťovny nehradí, tuto částku nevybere? Jen tak mimochodem - ten tank byl zlikvidován, aniž by jednou vystřelil. Pošleme tam další. Ale ty nemocné děti umírají. Zajímá to vůbec ještě někoho?

To, že jsme byli nuceni 33 let po údajném pádu komunismu a podvodu s názvem „Sametová revoluce“ volit mezi dvěma komunisty a dvěma agenty, to, že se nenašla jiná osobnost, to vnímám jako tragédii a degradaci naší společnosti. Za 33 let jsme neprozřeli a opět volili komunisty.

Pitomoučké video je trestný čin a premiérovo tvrzení, že jsme ve válce, je prý metafora. Tak, čemu se divit? Opravdu máme nezávislou justici? Opravdu máme vládu, která svobodně vládne na základě demokratických voleb, nebo jsou to bílí koně, které ovládá někdo jiný? Opravdu ještě máme svobodnou zemi?

Zemi, ve které ministr zdravotnictví žvaní nesmysly, místo aby se postaral o to, aby byly dostupné léky? Jako kardiak mám obrovské problémy sehnat léky nezbytné k tomu, abych přežil. Kde jsou? Na Ukrajině?

Není pokrytecké, že populisticky vypouštíme holubice míru, a přitom holuby trávíme, aby nekáleli na naše města? Není varováním, že „holubice míru“, které vypustil papež, byly masivně napadeny ostatními ptáky? Není to signál přírody, že žijeme v pokrytectví a klamu? Jak bojujeme o suverenitu naší země a jak jiní? Podívejte, kdy byl před lety Pavel a kde Orbán.

Mimochodem, ještě máte na nájem a zálohy energií? A kvalitní potraviny pro své děti? Ne? Pak je to ale vaše chyba. Měli jste šanci rozhodnout, 2 619 138 zůstalo doma a 3 359 151 zvolilo bídu a válku. 72,5% z vás dalo přednost cizím před vlastními, přednost zájmům mocností před zájmem naší republiky!

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

Zda vyhotovil už svoji versi SVEHO slíbeného Programu formace strany PRO,aby se dostal do Parlamentu a tam zahrál na programu písničky SV tj Společnosti voličů, co? Možná i tu prebere legendární program volicum pod značkou PNZ(+),anebo tady napíše proč otálí a posílá tu sice vaším prostřednictvím pěkně komenty,ale je z toho pak v diskusi jen kakofonie lidových komentu,ta ale nevede k programu válečníků alternativy a tak tu ti sirotčí slaví jen jeho absenci!
No ni?i

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

On je neposílá mým prostřednictvím, vůbec o tom neví.
Posílám je z vlastní iniciativy, protože se s jeho názory ztotožňuji.
(ale situace houstne, jak je patrné z tohoto článku, proto s tím raději pomalu budu končit)

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejprve těch,kteří musí být upálení jako ve Středověku mistr J.Hus a pak to bude režimem aplikováno na každého z vás,který by přinášel recepty jak z toho stále zvětšujícího se množství negativního řízení Společenských procesu ven!
Odpustky moji milí budou brzy ne na hříchy produkovanými stranami satanistu,ale v principu stejně to budou odpustky na příklad na vaše komíny,které prý budou vadit zelenému udélu destrukce všech hodnot a budete zbavení i všech hotových penez,což je dnes prý přežitek zbytku svobody!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Myslím, že je nejvyšší čas začít používat stejné praktiky, které používají "sluníčkáři".
A jedna z prvních věcí by mohlo být banování "nevhodných názorů a jedinců".
Pro mne je adept č.1 na permanentní BAN ( vztažený k IP adrese, aby se to nemohlo přihlásit pod jiným jménem ) uživatel ANNA z KSH. Myslím, že ji stejně většina zde přítomných stejně raději nečte.
Kdo jste pro pernamentní BAN pro uživatele ANNA z KSH?

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

In reply to by BoBo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne. Jsem proti. Sice její příspěvky mi přijdou zmatené, často nevím, o co jí jde, do dneška jsem nepochopila, zda její KHS je skutečné, nebo jen její zbožné přání, ale to vše je vyváženo tím, že to myslí dobře a vážně. Ostatně - kdo nechce její příspěvky číst, nemusí. Já jen POŘÁD čekám, KDY se od ní dozvím, co to KHS ve skutečnosti je, jestli opravdu něco takového existuje, kde jsou nějaké materiály, ze kterých vychází. Kde jsou a jaké to jsou ty "požadavky KHS". Kdyby TOHLE zveřejnila, mohlo by to v celé diskusi pomoci.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by BoBo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nová taktika CHUCPE tj dát si sám sobě injekci zla ,kterou má on prý šířit je ,aby si kandidáti na otroky,to jste vy , podřezávali větev na které sedí!
Oni ti otroci ,si sami si musí platit své tzv ,"zástupce",kteří si uvědomili,že jediná síla,která by mohla zastavit jejich Plán Národní Zabijacky,který už je pomalu a jistě znam pod brutálni značkou PNZ(-) začíná být dokonce známý i na webech svobody jako plán našeho nového maršála!
Ten je už dnes prý pod velením cizích ambasadoru a tak útočí na prý originální hned po Husovi , se ANNU z KSH tj Kazatelku Sociálních Hodnot,ktera stojí na vysoké skále nad MOŘEM zla a přednáší Program Národní Záchrany PNZ(+)!Pod ní se o ostré skály odporupry snad "jednoho dne" bude tříštit celý příboj vepřových hlav,kterým není rady a tedy ani pomoci!Dnes tu nesmím přinést ,moje holátka swetlo pravdy a to ve svatých postulátech PNZ(+)a mám být stejně jako ve středověku upálena a na vás moje mili brzy uzivateli ŠWABISMU budou uvaleny odpustky a to nejen na vaše hříchy,ale i na vaše chaloupky a komíny,neboť prý všichni jste zvolili váš Policejní stát že Zelenehom údělu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by BoBo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dala jsem tady nejen na tento web podrobné jakým mechanizmem jsou zdejší domorodci obirani o dvě třetiny platů a penzí,kdo to svou tzv stranou zzajistil, na dlouhé desítky let a proč to obírani nedali hned do Ústavy,aby to nikdo neodhalil jak je to jednoduche !
Přesto,že se jedná o základní potřeby pro krytí SOCIALNICH HODNOT všech voličů setkalo se to zejména u našich intelektuálů s naprostou ignoranci a nezajmem!
Poslali tady dokonce provokatéra s krytem BUBU a ten hrozí,že mě da za to,odhaleni zlikvidovat!!
Ozvala se jak vidíte jen jedna zájemkyně o odhalení se jménem ANNA 2 a ta je jen sama !Mechanizmus vylupování voličů prostě nedokáže porozumět i když byl tady dan několikrát za sebou marne celý 5 bodovy Plán Národní Záchrany s už legendárním jménem a zkratkou PNZ(+)!
Je samozřejmé,že ho nyní bude MUSET maršál Pepe likvidovat protiplynem PNZ (-)který kdosi už i tady na každý dal a je složen z Pepeho výroku v rozhovorech s nim ,které se budou prostřednictvím vlády uskutečňovat salámovou metodou a jak vidíte jsou i tady preventivně vysilanj likvidátoři typu Bobo ,kteří se nestydí a nebudou se stydět dale psát ve jménu občanu ,kteří jsou a budou,když se nedokáží bránit jednoduše obrani nejprve o všechny peníze v hotovosti ,pak o majetek a nakonec pozabíjeni ve valce, ideologii NEOmarxismu banksteru,kteří zpozorovali zavažnou chybu v učeni strejdy Marxe a predélali ho ke svým potřebám ŠWABISMU!
O tom co je to NEOmarxismus napsal pan INZA info ,ale opět si toho nikdo nevšiml,je to prý dlouhé a nejsou tam obrázky a nevzdělaní piráti,kteří skončili na první prioritě jim vnuceno nedostatečného vzdělání ,prý neumí snad ani malou násobilku,je to pro ně téžké, jsou snad k tomu i intelektuálně nemajetní a proto budou náhrada za padlé komunisty ,stačí jim být kavárenskými povaleci kravalisty a ty jimi nasekané dluhy mají zaplatit jejich děti,které stejně nesmí mít,neboť budou zpracovávat až 150 pohlavi , budou se muset zabývat jejich hledanim u sebe a na nic jiného jim už čas nezbyde!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Věděla bych o dvou takových nadmíru vhodných lidech, ale ti sem nějak poslední dobou přestali psát.
Jmenovitě (nickově) synapse a Inza.
I s těmi NEJ-lidmi to vidím na dlouhých 10 let, jelikož tito se jen tak zuby nepustí, když už se se vší drzostí a urputností vehementně zakousli...

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

Tak to bude k věci,Inža je můj oblíbenec,ten tu sadil dlouhé články a hned jého první,který tady dál na sklo màzlí!Bylo tam totiž co si vymyslili v Ameru jak na dlani a začalo se to uskutečňovat,to by mohl opakovat a bylo by to pěkně repete!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlákovi, promiň Včelko. Přečti si Lu Lina na Non serviam, TO JE POČTENÍČKO!! Ten nasazuje střely přímo na KOM ORU!!!! Tvoje redakční náplň, je pro děti, dospělí ,nasraní, zbídačelí, si nebudou pročítat články o počítačích a pod., .když nemají co do huby a jak, si zatopit. Musí to být úderné a k VĚCI,na pohádky ovčí babičky nemají čas, ani chuť. Zábavný plátek leží na každém stánku, ale rozumné, věcné a hlavně návodné čtení, pokud ten milion starých, chudých, neš´tastných vůbec čte a ještě na internetu. Chce to prostě JINOU strategii. Tady, každý cancá jen svůj názor, nikdo s nikým nesouhlasí, pár češtinářů si tu řeší nějaký mindrák, jak chceš s takovou sestavou něco měnit? Filosofie p. Hampla,je asi pro filosofy stravitelná ,ale pro člověka plného frustrace, je holt potřeba RADIKÁLNÍHO týpka, co jim dá naději spočívající v tom, že PLNÁ náměstí mohou něco změnit!!! Jako v89 roce./ Musíme užít jejich vlastní zbraně!! Třeba přestat platit televizní poplatky, ale všichni a naráz!!! prostě, to vyzkoušet!!! Aťˇse bojí, té masovosti!Jinak se obávám, že jsme v prdeli a nadlouho.

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravda je, že tady se léčí všelijaké mindráky napadáním čímkoliv i mimo politiku, která je odsunuta na vedlejší kolej.
Místo aktuálních témat je z toho pak jen vyčpělá žvanírna.
Místo komunikace o tématech, která by se měla týkat nás všech, je to víc o lidské zášti.
Rozdělují a vzdalují se od sebe lidi ještě víc, než je rozděluje sama politika. Nejen z hlediska různých voleb..., už ani to nestačí.
Není divu, že se jako národ neumíme spojit politicky, protože se neumíme spojit ani lidsky, a ty rozdíly nabývají na absurdnosti.
Nikde v cizině jsem neviděla tolik zášti.
Nedivím se Inzovi a synapse..., jen si říkám, jaká je to škoda, protože jsme tady všichni jen "na výletě".

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Správně je “bysme”. Projekt s takovými redaktory určitě pošlape skvěle. Práci zdar!

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

In reply to by Tom Hal (neověřeno)

Trvalý odkaz

To tu brouku napište,koukám ,že máte u hnoje vládní dozor ,dole pode mnou jste se ozval i v minulém članku na konci jako kazišuk tak nezoufejte a kdyby jste potřeboval mohl by jste z vaší pidi strany udělat Velkou stranu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

To pořád nemění nic na faktu, že neovládáš mateřský jazyk, redaktorko! :-))) Za lekci zdarma jsi měla jen poděkovat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Tom Hal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Správně je "bychom"

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Tom Hal (neověřeno)

Trvalý odkaz

Správně je "BYCHOM".

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jen odeberete opozici jako obvykle nějakých 2,9 nebo 4,5 % hlasů které jí budou chybět. Navíc jako obvykle předpokládám vaše rozkmotření, takže to může být i 2,8 plus 3,5 %.
Je tady opoziční SPD a opoziční KSČM, s přimhouřením oka i ANO. Tam se zařaďte a pracujte, chcete-li pracovat a ne jen blafat a natřásat své peří.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Koho máte za úkol rozdělovat a čím?Kdo je opozice a kde se vyskytuje,jaký má program a proč není tady mezi námi elitou lidových komentatorů!Jmenujete SPD,ale ta nechce svůj slabý program posílil,aby měla většinu v Parlamentu panu samurajovi stačí 10% a to je málo!KSČM se stala funkcionařskou buržoasii,která se živi prodejem lukrativních nemovitosti,které patří možná nám domorodcúm a pan doktor Skála,který ješte žije se tu mezi námi NESMI objevit,protože nemá žádný program a vadne stanovy KSČM mu to nedovoli prý pod trestem vyloučení z té strany,která je na dně a ti funkcionáři to prokopáváji dno do středu Země a podívejte se na jejich www.nasepravda.cz kde funkcionari zablokovali i diskusnii rubriky ,aby nemuseli nic dělat!Tam to hoří pane AAA!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Chtěli jsme v něm zvolit svého KRALE,on se však na nás vykašlal,nedokáže ani řídit stát jako firmu,neměl program a nakonec se místo krále udělal šaškem tak kde je,proč není tady mezi námi z SV ,vi on že potřebuje voliče nebo ne nebo ANO?
Dyt on nezvládá ani dvě ženské které nyní rozbijeji v jeho nominaci námi oblíbené EU na sračku svou cenzurou a Zeleným účelem,které mají v EU komisi tj politbyru komunistů podobné formaci a lejno tam rozbíjí NATO,tak už ani není třeba z něho ani vystupovat!Tam se máme zařadit?Šefe nejste náhodou plem plem?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

To by musel Foldyna nastoupit místo Okamúry, který je opoziční jen tehdy, když nejde o volby - tam byl s pětikolkou jako jeden muž, a jak se vyjádřil - byl rád, že vyhrál generál Čaput.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

včelko, souhlas, Okaqmura, je čistě byznys japončík a lidi, jsou mu ukradený, pokud mu nedají hlas, za který má prašule. Místo Okamury Fiala,ten je alespoň ekonom nebo Foldyna, ten má ten zdravý selský rozum, ale nechápu voliče, že to hážou tomu zmatenemu šílenci, co si za prachy voličů postavil směšný palác a chechtá se jim z cimbuří, že jsou ještě větší zoufalci, než říkal president zeman. Tady s těmito lidmi, jsme odsouzeni k úlkému krachu a Vidlákovy návody, předvedené v přímém přenosu pod Koudelkovými nohsledy, já se picnu, ale takovou chybu neudělá ani ten největší jouda. tajňáci, se musejí chechtat, až se za panděra popadají. To je teda materiál, cha....

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane D.D.a ostatní zda se mi,že by se mohl právě tam vzít začátek!Rozeberme to co je už jako návrh Programu Národních Zájmů PNZ(+) a co na nás vystřelí nás maršal Pepe,která už začala kolovat od PNZ (-)!Ozvete se nám tady,zda jste s takovým začátkem spokojen a zda se tady tento návrh probrat PNZ bod po bodu tak opravdu ,opravdu rozdílné pro vás hodí.To by bylo hned do středu věci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

moch bich pracovat jako koregtor?

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

To je po vašem špunt na flašky...?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

A ostatním lidovým komentatorúm taky!Zkuste to budeme si rozumět!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A co tam máte dál?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemáte představu s jakými zombíky napojenými na internet máte dočinění. Oni nebudou poslouchat vaše názory, mají už dnes svoji síť vymítačů mozků, každou vteřinu na to myslí a kontrolují si to. Je to droga, kerá si nezadá s pravými drogami, nehledě k temu, že to ti zombíci kombinují. Jediným čím je bude možné zastavit před totální skázou až vám vypadají zuby, sou volby potřeb, gde v prvních nabídkách bude, chceš nažrat? Chceš, bydlet? Chceš mít teplo, chceš mít podíl na zemi a ták? A to se musí stihnout než jim elektronicky vyhulej makovice na dno a nějací mimozemšťané je nebudou muset léčit.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, musíte na ty svý mediální regály vyskládat nějakou chutnou a levnou nabídku. Nečekejte nigdy že vám ty regály blboňi naplní. Zkuste to jako v korporátních krámech, určitě o levné a potřebné věci bude velký zájem. Na nafouknuté názory ve škaredém obalu sere i pes.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pošleme do pekla k pánu Belzebubovi a když ostatní budou chtít jen demokracii čumilú, tak ať je okradou a to na ohlodané hnáty a vykotlané bílé lebky,to zůstane pote co jim předvede vláda nový Únor 48,kdy se nepoučili a proto si ho budou všichni znovu muset zopakovat v zrůdné ideologii banksteru s názvem NEOmarxismus!
Komu není rady tomu není pomoci!My půjdeme za svými Sociálními hodnotami a potřebami,zkrátka SH fertig!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo to bude číst? Ani vaše děti ne.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

34 let to tady byla demokracie čumilu a vidíte sám a hodnotite výsledek!Pan maršal Pepe nastartoval prý nyní svůj program PNZ (-) ,který už dostal dokonce na webech název Program Národní Zabijačky zkratkou PNZ(-)!Napište co vlastně chcete a nedrzžkujte tady ,že se radujete z toho , že seniory okrada režim o dvě třetiny penzi a oni brzy budou zoufalí a nakonec vyhnání jimi zvolenými pry "zástupci"to pod most,kde už je podle vás zoufalá tlačenice v důsledku plně chybejicich Sociálních Hodnot právě takovými jako vy zpusobenou sponou vadných zákonů!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Budoucí zoufalý důchodče, kéž by vaše děti vůbec něco četli... :-), kromě čumění do mobilu a salutování našim televizním - a to doslova -"kanálům". Z té stoky je to pro ně jen jediný "správný smrad" a od vás se toho evidentně už moc nenaučí... :-)).

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravda ovšem je, že aby se naše děti "snížily" k tomu, aby něco četly, tak by to muselo být krátké, v rozsahu asi jedné věty, vtipné a doplněné pokud možno obrázky. Obávám se, že většina mládeže toho víc přečíst nezvládne, a pokud i třeba to přečta, neumí si z toho vybrat podstatné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsala jsem ne "sponou" ,ale špinou vadných zákonů ,lži a OHLUPOVANI GŘ televize ,kdy nám všem kradou dvě třetiny přijmú a navíc prý sama vláda prý nařídila inflaci a zdražování!O tom napište komentátore,který se seniorům v dávno prováděných do zoufalé situace ještě zvrácené vysmívá!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

V současnosti se projevuje dopad nedočkavé touhy po změnách z období před koncem minulého roku. Předčasně se vystřílel střelný prach. Ještě bylo málo zle na to, aby se masa spontánně přidala k organizátorům změn. Vládě stačilo nic nedělat a prostě jen přečkat chvilkovou nepřízeň počasí.

Co dělat?
1/ Nezbývá, než čekat na novou příležitost, protože „Císař se musí nejprve sám historicky znemožnit“. A vláda se zákonitě znemožní, s černobílou válečnou rétorikou a souvisejícím ekonomickým propadem to nemůže dopadnout jinak (kéž bych neměl pravdu).

2/ „Nic nového nerozjíždět“, místo toho zviditelňovat program a podporovat ty, co už s rozjezdem začali (za mě Jindřich Rajchl/PRO, ale v principu kdokoliv, kdo na opoziční scéně už působí).

3/ Oslovit všechny opoziční subjekty k vytvoření koalice, tj. sjednotit jejich voliče. Je čas na novou „opoziční smlouvu“.

4/ Naučit se umění „slušně nesouhlasit“. Být důrazný, ale neurážet. Bez toho naše odpůrce nikdy nepřesvědčíme, naopak, jen je o to víc zatvrdíme. A nejen naše odpůrce, zatvrdí se i ti zatím váhající.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Zní to sice dost rozumně, ale obávám se, že k něčemu takovému možná nedostaneme už příležitost.
"Asi se značně "pracuje" na tom, aby nám bylo jasné, kde je ta "správná pravda". A když se takový systém uvede do chodu...

Zatím bez slepic

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

1/ Dum spiro spero
2/ Každá revoluce nakonec začne požírat vlastní děti

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Letošní rok slibuje, že se běh světa změní.
Ať si po přečtení nadpisu představíte cokoliv, což záleží jen na vaší fantazii, může se to letos proměnit v realitu. Nic není vyloučeno!
Ještě podotýkám, že jsem při překladu měl tendenci nahrazovat příliš expresivní výrazy synonymy s neutrálnějším zabarvením.

Washingtonský říšský syndrom... Válečné plány se rozrůstají, po Rusku je na řadě Čína
Publikováno 3. února 2023 ve Strategic Culture Foundation

Bezohledné válečnické ambice západních mocností neznají mezí. Stejně jako Washington a jeho přisluhovači z NATO s krajně vyšinutou pošetilostí stupňují válku na Ukrajině proti Rusku, západní vládci se rovněž předhánějí v provokacích a hrozbách proti Číně. Psychopatické chování vůdců kolektivního Západu nade vší pochybnost ukazuje, že konflikt na Ukrajině je pouze jedním z bojišť větší globální konfrontace.

Tento týden byl americký ministr obrany Lloyd Austin na cestě po východní Asii, kde se chlubil koordinací jaderných sil s Jižní Koreou a Japonskem v rámci provokativní a bezohledné demonstrace síly vůči Číně (pod záminkou postavení se proti Severní Korei). Austin opakoval nepodložená propagandistická tvrzení obviňující Čínu z ohrožení bezpečnosti na asijsko-pacifické polokouli. Zcela překrucoval skutečnost, že jsou to právě Spojené státy a jejich spojenci, kdo militarizují region válečnými loděmi a raketami. Právě tento týden Spojené státy oznámily otevření čtyř nových vojenských základen na Filipínách s jasným cílem zahájit v budoucnu válku proti Číně.

Souběžně s šéfem Pentagonu cestoval po východní Asii také civilní šéf Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg, který varoval, že Rusko a Čína představují hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost. Stoltenberg prohlásil, že pokud nebude Rusko na Ukrajině poraženo, pak bude dalším problémem Čína. Vyzval Jižní Koreu a Japonsko, aby ve spolupráci s NATO čelily Rusku a Číně. V projevu v Tokiu Stoltenberg pokračoval: "To, co se dnes děje v Evropě, se může zítra stát ve východní Asii. Čína není protivníkem NATO. Její rostoucí asertivita a nátlaková politika však mají své důsledky. Pro vaši bezpečnost v Indopacifiku a naši bezpečnost v euroatlantickém prostoru. Musíme spolupracovat, abychom je řešili. Peking bez jakékoli transparentnosti výrazně posiluje své vojenské síly, včetně jaderných zbraní. Snaží se získat kontrolu nad Jihočínským mořem a ohrožuje Tchaj-wan."

Se stejným poselstvím vystoupil tento týden na zasedání Atlantické rady ve Washingtonu bývalý britský premiér Boris Johnson. Johnson, který je známým lhářem , jenž v dokumentu BBC odvysílaném tento týden absurdně tvrdil, že ho ruský prezident Vladimir Putin osobně zastrašoval atentátem, vyzval k větším dodávkám zbraní na Ukrajinu, aby bylo možné Rusko rozhodně porazit, protože jinak bude Čína další hrozbou. Johnson byl loni v létě nucen odstoupit z funkce premiéra kvůli svému nekorektnímu lhaní a intrikám v Downing Street.

Tento týden tak došlo k veřejnému sloučení Ruska s Čínou jako společných nepřátel, kterým, jak tvrdí západní mocnosti, musí Spojené státy a jejich pomocníci v NATO vojensky čelit. Porážka Ruska je podle západních mocností předehrou k porážce Číny. Šílená snaha Západu o válku získala globální rozměr. Američtí vojenští velitelé veřejně varují, že válka s Čínou může vypuknout do dvou let, a to přesto, že mocnosti NATO v současnosti vedou nebezpečně výbušnou válku proti Rusku na Ukrajině.

Tento neuvěřitelný výbuch psychopatie mezi americkými a evropskými elitami přímo souvisí přinejmenším se dvěma historickými událostmi.

Za prvé dochází k systémovému kolapsu západních ekonomik. Rozšiřující se plošná chudoba a narůstající veřejné nepokoje vážně zpochybňují tradiční autoritu západních vlád, které jsou uvězněny v neúspěšných slepých uličkách. Toto zoufalství vládnoucí elity, která se snaží vyhnout sociálnímu kolapsu a revoluci, jak tento týden rozvádí náš sloupkař Alistair Crooke - se projevuje v odvěkém uchylování se k militarismu a válce jako k obvyklému způsobu řešení hlubokých a neřešitelných rozporů v kapitalistickém systému.

Za druhé, západní mocnosti se usilovně snaží zabránit vzniku multipolárního mezinárodního uspořádání, které by nahradilo jejich odcházející globální nadvládu. V rozhovoru pro Strategic Culture Foundation tento týden Pepe Escobar představil velkoplošnou analýzu toho, proč USA a s nimi spojená klika západních vládců prosazují válku na Ukrajině proti Rusku. Jde o snahu podpořit selhávající unipolární světový řád vedený USA, který je zničený a zkažený desetiletími zločinného válečného štvaní. Rusko, Čína a další země globálního Jihu, které se hlásí k nově vznikajícímu multipolárnímu řádu založenému na mezinárodním právu, rovnosti, spolupráci a společné bezpečnosti, jsou pro americký nadřazený pohled na svět nepřípustné.

Právě toto je v již rok trvajícím vojenském konfliktu na Ukrajině skutečně v sázce. Nejedná se pouze o izolovanou válku, která by měla co do činění s "obranou demokracie a svobody" Ukrajiny, jak absurdně fabulují západní média. Režim v Kyjevě od převratu podporovaného CIA v roce 2014 byl budován záměrně se strategickým cílem nakonec se postavit Rusku, tomu předcházelo osm let agrese nízké intenzity proti Donbasu a Krymu.

Po Rusku, pokud bude poraženo, je však dalším cílem Čína. Cílem západních mocností je získat hegemonickou kontrolu nad euroasijskou polokoulí. Mluvčí USA a NATO svými arogantními slovy dávají své cíle najevo jasněji než kdy před tím.
Zkrachovalému Západu nezbývá než slintat nad vyhlídkami na dobytí obrovského přírodního bohatství Ruska a získání neokoloniální kontroly nad Čínou. Eurasie je klíčem ke globální nadvládě, jak si západní plánovači již dávno všimli.

Zdá se to být symbolické, když tento týden uplynulo 80 let od historického sovětského vítězství u Stalingradu nad nacistickou Třetí říší. Toto zlomové vítězství v únoru 1943 vedlo k porážce nacistického Německa a jeho zločinných ambicí. Kdyby tato bitva nebyla vyhrána, dějiny světa by se vyvíjely zcela jinak.

Stejně tak dnes na Ukrajině probíhá další historická bitva, která hrozí světu, že přeroste do rozšířené globální války a možná i do jaderné katastrofy, pokud nebude válečná mašinérie NATO zastavena. Washingtonský syndrom (známý také jako "chorobný narcismus"), který vládne od konce druhé světové války a který vystavil svět nekonečným válkám a neutuchajícímu finančnímu drancování, je pro svět velmi nebezpečný.

Letošní rok slibuje, že bude přelomem světových dějin.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)