Chceme vojáky z takové země?

Autor

Dneska se v poslanecké sněmovně bude na petičním výboru projednávat henta smlouva o obranné spolupráci se Spojenými státy. Bude to od 15.30 a já tam hodlám také být. Nebylo by od věci, abych tam nebyl sám jen s Petrou Rédovou a Davidem Moosem a s pár dalšími statečnými. Páni poslanci by měli vidět, že to není žádná formalita a drobnost. Měli by vědět, že to lidi zajímá, bedlivě to sledují a budou se podle toho rozhodovat ve volbách. Nevím, jestli budu mít příležitost promluvit, ale kdybych ji měl, chtěl bych tam říct asi následující:

Vážení zákonodárci, dámy a pánové

Již brzy budete hlasovat o ratifikaci smlouvy, která dosti zásadně změní ustálené poměry. Chystáte se ratifikovat smlouvu, která bez dalšího umožní, aby u nás za velmi snadných podmínek působili vojáci cizí země. Chystáte se ratifikovat smlouvu, která těmto vojákům zajišťuje zázemí i faktickou beztrestnost. Těch několik pojistek, které jsou ve smlouvě uvedeny, ty se vláda chystá obejít dalšími návrhy zákonů, které zřejmě také brzy přijdou na řadu. Naše ministryně obrany o této smlouvě prohlásila, že se jí podařilo tam dostat i některé body výhodné pro nás. Celou smlouvu jsem bedlivě pročetl a nic výhodného pro nás jsem tam neobjevil.

Budete hlasovat o ratifikaci smlouvy, kterou se vůči USA vzdáváme části suverenity. Na takovou možnost naše ústava vůbec nepamatovala, protože její tvůrci jednoduše nepředpokládali, že by k takovému kroku vůbec mohlo dojít. Naše ústava pamatuje na vzdání se části suverenity vůči různým nadnárodním organizacím, ale nikdo si nemyslel, že bychom se suverenity mohli vzdát vůči jiné zemi.

Nebudu se vás ptát, jak si něco takového srovnáte se svým svědomím, ani se nemíním ptát, jak jsme se k takové smlouvě dopracovali a podepsali ji. Dovedu si představit, jak vypadala praktická politika, která k tomuto výsledku vedla. Chci ale upozornit, že současná vláda ani současná sněmovna nedostala od občanů žádný mandát, aby takovou smlouvu uvedla v život. Ačkoliv se touto smlouvou vzdáváme části suverenity, nemá být ratifikována ani ústavní většinou, prý postačí prostá většina.

Vážně chcete takovou smlouvu schválit?

Chcete, aby u nás byli vojáci země, která pod smyšlenou záminkou napadla suverénní stát Irák, který USA nijak neohrožoval? Chcete, aby jim veleli lidé, kteří mají na svědomí debakl v Afghanistánu, odkud se nakonec nestahovalo, ale vysloveně utíkalo? Chcete faktickou beztrestnost pro vojáky země, která provozovala tábor v Guantanámu? Chcete na našem území armádu, která bez mandátu OSN bombardovala celou řadu zemí, v nichž je teď situace mnohonásobně horší, než byla před americkým zásahem?

Chcete na našem území ochránce, kteří sice dodávají peníze, zbraně a techniku, ale očekávají, že krev dodá někdo jiný? Chcete tu mít armádu, která si přiveze něco, co nemáme ani právo zkontrolovat? Chcete, aby nás chránila velmoc, která sama tvrdí, že nemá přátele, jen zájmy? Chcete se nechat chránit od těch stejných, kteří mnohokrát nechali na holičkách ty, které sami dosadili k moci? Kde je dneska Guaidó? Kde je Karzáí? Kde je Kaddáfí? Kde je Shaddám Husein? Všichni byli ve své době americkými spojenci.

Opravdu chcete, aby na našem území spolurozhodovala vůle, která má sice plná ústa řečí o lidských právech, pokud jde o Čínu, ale ani nepípne, když se jedná o Saúdskou Arábii? Chcete, aby na našem území působila mocnost, která odsuzuje ruskou agresi na Ukrajině, ale vůbec jí nevadí Saúdská agrese v Jemenu? Chcete, aby do našich poměrů zasahovala síla, která dosadila kosovskou vládu válečných zločinců? Chcete přítomnost armády, která bombardovala civilní cíle v Jugoslávii? Číňané si pamatují… Chcete jim dát naše základny i naše území? Chcete je nechat, aby i u nás realizovali svou roli světového policajta přesně tím způsobem, který dnes vidíme všude kolem?

Chcete u nás lidi, kteří podporovali takzvanou umírněnou opozici v Sýrii, která se proslavila masovými popravami a neslýchanou krutostí? Chcete, aby na našem území bylo nejspíš mnohem více vojáků, než má naše vlastní armáda?

Myslíte si, že tato obranná spolupráce bude ku prospěchu naší země? Vážně věříte, že díky této smlouvě získáme spojence, kterému budeme rovnocenným partnerem? Myslíte si, že díky této smlouvě stoupne bezpečnost v naší zemi? Myslíte si, že tu budeme mít více demokracie a více svobody?

A pokud se podíváte na současný americký vývoj i kontext jejich vojenských „úspěchů“ v posledních dvaceti letech… fakt myslíte, že nás Američané ochrání? I před jadernými hlavicemi z Ruska?

Ne, já nedémonizuji USA. Jen suše konstatuji. Nemyslím si, že bychom to s jinou velmocí vyhráli lépe. Ale nemyslím si, že se hájení českých zájmů zlepší tím, že tu budeme mít spojence, kterému je nebezpečné být nepřítelem, ale být jeho přítelem, je smrtící. Vzpomeňte si, kdo tato prorocká slova řekl.

Dumejte, dumejte. Máte na to ještě pár měsíců. Přemýšlejte a dívejte se na vývoj ve světě. Abyste nezjistili, že jste za hejly, kteří naletěli. Abyste nezjistili, že jste šli s pány na led a očekává se od vás, že si za ně zlámete nohy. Abyste nezjistili, že veškerá odpovědnost za něco strašného zůstane na vás.

Přemýšlejte…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Pokud stojíte o moji knihu, prosím objednejte si ji v následujících dnech, kdy ještě budeme normálně fungovat. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat vůbec a v srpnu jen omezeně. Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (255 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Normalizace nabírá na obrátkách: Rakušanova migrační zrada. Pětikolka už své voliče nepotřebuje, doveze si je zvenčí. Fialova vláda rozbila V4 a podrazila Poláky a Maďary. Sluhové cizích zájmů ve jménu zbabělosti.

JIŘÍ WEIGL konstatuje, že tzv. migrační dohoda, smlouva o pobytu amerických vojsk a další šílenosti fialové vlády jsou jen plněním pokynů ze zahraničí, protože sice opět žijeme v Protektorátu, ale je tu jeden malý rozdíl: vláda to dělá dobrovolně

Podpis ministra Rakušana na textu nové evropské migrační dohody, která otevírá naší zemi masové migraci z Afriky a Orientu, je nezvratným důkazem toho, že programem této vlády není služba občanům České republiky a obhajoba jejich zájmů, ale výlučně posluhování mocným spojencům. Podobnou hanebnou politiku jsme již v naší moderní historii od vlastních vlád zažili několikrát, ale jak za Protektorátu, tak v éře tzv. normalizace se tak vlády chovaly v zemi okupované cizími vojsky a brutálně politicky kontrolované vnější mocí. Dnešní česká vláda si obsah své politiky zvolila sama a dobrovolně. Motivy lze s velkou jistotou odhadnout – je jimi zbabělost, sobecká vypočítavost a vědomí vlastní bezradnosti a neschopnosti.

pp

Fialova a Rakušanova zrada

V EU česká vláda v zájmu Bruselu sama iniciativně rozbila skupinu V4, která v minulosti byla platformou pro odolávání nejšílenějším nápadům západoevropských progresivistů ovládajících dnešní Evropskou unii. V době našeho předsednictví Fialova administrativa sama dojednávala přijetí zákazu spalovacích motorů, který znamená katastrofu pro český průmysl. Připojila svůj souhlas pro rozšíření emisních povolenek na oblasti bydlení a dopravy. Lidovecké ministerstvo životního prostředí dnes iniciativně pracuje na zákazu prodeje kamen. Čeho se lze ještě nadít?

Tato česká vláda dopustila, aby čeští občané měli nejvyšší ceny energií v Evropě, na čemž vydělávají především cizí spekulanti, a lhostejně tomu přihlíží. Tím a svou další nečinností přispěla k rekordnímu roztočení inflace a ožebračení českých občanů. Bláboly o prospěšnosti levičáckých megalomanských projektů - Green Dealu a inkluze ve školství, které rozvrátily veřejné finance, jsou oficiální politikou této vlády.

pp

Domácí voliče už nepotřebují

Jestliže Husákův normalizační režim se alespoň snažil si občany koupit podporou rodiny a sociálními dávkami, výsledkem čehož byla populační vlna tzv. Husákových dětí, dnešní vláda má pro občany nachystané jenom „krev a slzy“. Její úsporný balíček je chaotickým slepencem kroků, které postrádají vizi a nějaký hlubší smysl. Mají za cíl pouze nejisté snížení rozpočtového schodku za každou cenu bez ohledu na dopady pro životní úroveň obyvatel. Pro „Husákovy děti“ nachystala prodloužení věku do důchodu a relativní snižování výše penzí do budoucna. Pro všechny ostatní zvýšení všech daní.

Byrokracie bobtná a vládne. V nárokové dotační ekonomice tomu nemůže být jinak. Podnikatelé a tržní prostředí vládu brněnských učitelů nezajímají, na tradiční voliče ODS kašle a trestá je daněmi a zákazy. Myslí si, že už je nepotřebuje. Věří, že ji u moci udrží nikoliv domácí voliči, ale síly zvenčí. Odtud ta přehnaná hysterie vůči válce na Ukrajině a válečnické projevy. Jenom snahou zavděčit se lze vysvětlit enormní zbrojní zakázky v situaci rozvalu veřejných financí a náhlý podpis vojenské smlouvy s USA. Válkou oslabené a vyčerpané Rusko bude těžko seriózní hrozbou po velmi dlouhou dobu.

pp

Podraz

Akceptování „povinné solidarity“ v oblasti migrace a závazek platit 500 000 Kč za každého odmítnutého migranta, kterého nám budou posílat, ukazuje, že státní finance a kvalita života v naší zemi ministry ve skutečnosti vůbec nezajímají. Žádné povídačky o dočasných výjimkách pro nás nelze brát vážně. Vláda nás zatížila dalším obtížně vyčíslitelným mandatorním výdajem, prodala nás a podrazila Poláky a Maďary, kteří si alespoň zachovali rovnou páteř.

Ale nedivme se, ve všech ostatních šílených bruselských agendách postupujeme neochvějně vpřed podobně - čeká nás manželství pro všechny, Istanbulská úmluva a s ní spojená převýchova mužů, ESG a taxonomie v byznysu, zelený teror, gender na všech úrovních a volba pohlaví. Když ne dnes, jistě časem. To všechno vládnoucí garnitura bez mrknutí oka akceptuje nebo toleruje a pak také realizuje. Komu se to nelíbí, je dezolát, dezinformátor, Putinův agent a dokonce „vlastizrádce“ a je třeba proti němu zakročit. Nová normalizace nabírá na obrátkách.

Jistým problémem mohou být volby, ale je tu naštěstí korespondenční hlasování, jímž lze mnohé vyřešit, a kdyby přece problémy přetrvávaly, potom přejděme na pokrokové hlasování internetové, nebo zrušme volby úplně, jak hlásají někteří levicoví zelení extrémisté – vědecká pravda je přece jasná, planeta je v ohrožení a je třeba jednat. Všechnu moc Bruselu, a pak na nějakých volbách nezáleží. Naše vláda na tom pilně pracuje.

zdroj: https://protiproud.info/politika/7250-normalizace-nabira-na-obratkach-rakusanova-migracni-zrada-petikolka-uz-sve-volice-nepotrebuje-doveze-si-je-zvenci-fialova-vlada-rozbila-v4-a-podrazila-polaky-a-madary-sluhove-cizich-zajmu-ve-jmenu-zbabelosti.htm

Průměrný počet slepic: 5 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Kyjev za miliony nakoupil kožené bubny pro šamany! Washington jen nevěřícně zírá, kam jeho dolary na Ukrajině mizí! Po německých Leopardech vyrazily na Rusy britské tanky Challenger! Jak to dopadlo?

V dnešní analýze (ps 19.6.2023) se podíváme na ekonomické toky na Ukrajině a v Evropě, a na konkrétní způsoby jak se na nich přebyteční úředníci výtečně obohacují. V druhé části shrneme: Nejnovější plány Bruselu, Berlína a Washingtonu, a poslední noční události na ruské frontě. 

Pověstná korupce kyjevských úředníků dosáhla nejnovějšího vrcholu. Při kontrole, kam se ztrácejí miliardy dolarů válečné pomoci Ukrajině, vyplavaly na světlo některé až neuvěřitelné případy:

  1. Na začátku jara loňského roku probíhala velká bitva o kyjevské letiště Hostomel, viz MAP 1137, a letiště bylo při krvavých bojích i s nedalekým městečkem kompletně zničeno. Nyní se zjistilo, že miliony dolarů předané Ukrajině na jeho rekonstrukci byly kyjevskými úředníky proplaceny, ale žádné stavby nestojí, a firmy, které měly na letišti a ve městě stavět a opravovat, jsou už přepsány na bílé koně! 
  2. Vypukl tak zatím největší skandál, kam mizí západní miliardy. Skandál je o to větší, že koncem září loňského roku byl Zelenským obviněn z vyloupení druhého kyjevského letiště Zhulyani, o které se na jaře také bojovalo, velitel jeho obrany elitní ukrajinský generál speciálních sil Krivonos, který ho před Rusy na jaře ubránil. Krivonos (foto nahoře) se vzepřel svému nařčení, a oznámil médiím, že na letišti Zhulyani, které bránili jeho lidé, nebyl vyloupen ani jediný bankomat, kdežto na třetím kyjevském letišti Borispol, o které se nijak nebojovalo, vyloupili Zelenského lidé, kteří se tam na jaře schovávali, aby nemuseli bojovat s Rusy, všechny bankomaty! V hádce, kdo je největší zloděj v Kyjevě, se za generála Krivonose ve sporu s prezidentem Zelenským postavil generál Zalužnyj, a hádka po té do minulého týdne utichla. Krivonos se ovšem ještě Zelenskému pomstil a na podzim oznámil, kolik Ukrajinců už v bojích padlo
  3. Před pár dny kyjevští novináři zjistili, že firmy, které vyhrály státní zakázky na opravy letiště Hostomel, které se “nějak podivně vlečou”, byly ihned po proplacení peněz úředníky přepsány na velmi podivná individua. Třeba 5.5 milionu CZK získala firma přepsaná na Jurije Teselku, kněze z vesnice Žovkini u města Rovno. Kněz už ovšem ve vesnici nebydlí a místní obyvatelé potvrdili, že se ve vesnici opravdu nějaký čas staral o kostel, ale pak si od lidí vypůjčil spoustu peněz, a někam rychle utekl. Dalším povedeným účastníkem opravy letiště Hostomel, která sice byla zaplacena, ale nikdy se nekonala, je Yaroslav Morozov. Novináři vypátrali jeho matku, a ta jim ukázala fotografie dokazující, že její syn neustále žije na okupovaném území v Doněcku, a že na na Ukrajinu vůbec nejezdí
  4. Jakmile novináři kontaktovali se svými zjištěními velitelství vojenské posádky Hostomel, které práce proplácelo, dostali obratem odpověď, že vojenská správa zde není proto, aby kontrolovala, co se s penězi stalo, a co se za ně postavilo. Ten samý večer novináři zjistili, že všechny údaje o veřejných zakázkách na letišti Hostomel byly z veřejného rejstříku státních zakázek Ukrajiny vymazány. Novináři tak pochopili, že narazili na něco, i na ukrajinské poměry opravdu velkého. 
  5. Jakmile skandál Hostomel začal nabírat na obrátkách, protože se zjistilo, že zmizely nejméně 4 miliony dolarů, prezident Zelenskyj okamžitě 8. června rozkazem odvolal náčelníka vojenské správy Hostomel, aniž uvedl důvod. Zelenskyj je nyní pod obrovským tlakem, protože tajná služba SBU v sobotu 17. července oznámila, že na ministerstvu obrany Ukrajiny působila organizovaná skupina, která nakupovala pro vojáky nefunkční předražené neprůstřelné vesty, a způsobila tak škodu nejméně 0.6 miliardy CZK jenom nákupem nefunkčních neprůstřelných vest, a nefunkčních zimních bund.
  6. Na Ukrajině se tak rozjelo velké protikorupční vyšetřování, a to přineslo ihned důkazy, že značná část úředníků jsou jen zloději:
  7. Do nouzových krytů pro obyvatelstvo v Kyjevě bylo nakoupeno 12 kuchyňských robotů na krájení zeleniny francouzské výroby Robot Coupe CL50,  za celkem 41 000 USD. Jeden francouzský kráječ zeleniny tak přišel západní daňové poplatníky na 3500 USD, 76 125 CZK! V ČR tento stroj (foto) pro špičkové restaurace běžně koupíte za 40 530 CZK. Francouzská firma Robot Coupe je absolutní světovou špičkou v oboru profesionálních kuchyňských robotů pro nejlepší restaurace a kuchyně. Její roboti na přesné krájení zeleniny na kostičky, na plátky, či na nudličky, nemají v nouzovém krytu pro obyvatelstvo před raketami jiné opodstatnění, než aby se nákupem 12 robotů třeba v Česku a jejich dodávkou na Ukrajinu vydělalo neuvěřitelných 420 000 CZK. Pro chytrého lokálního ukrajinského úředníka to představuje slušný vývar!!
  8. Do nouzových školních úkrytu pro kyjevské školáky se zase nakupovaly špičkové profesionální kuchařské pánve na přípravu těch nejvybranějších lahůdek. Každá nakoupená pánev za cenu 19 000 USD, 418 000 CZK, měla dotykový displej, na kterém se zmáčkne vybraný recept, a pánev už lahůdku připraví sama, jen je nutné na ní předem položit předepsané potraviny. Umísťování takových to pánví do nouzových školních úkrytů pro děti je opět projevem nesmírné vychytralosti kyjevských úředníků, jak přemisťovat válečnou pomoc Ukrajině tím potřebným směrem.  
  9. Za nejrafinovanější odhalený korupční plán zatím označil ukrajinský poslanec Yaroslav Zheleznyak nákup  300 bubínků z pravé kůže i s paličkami za 27 000 USD, 594 000 CZK. Bubínky, každý za 1980 CZK, byly do krytů pro školáky kyjevskými úředníky nakoupeny, aby vybrané učitelky v krytech při náletech ruských raket neustále bubnovaly a zaháněly tak psychické problémy dětí. 
  10. Jakmile se tajemství nákupu šamanských bubínků kyjevskými úředníky dostalo na ukrajinskou veřejnost, místní sociální sítě zaplavila lavina vtipných videí, dokazující, že obyčejní Ukrajinci ještě neztratili smysl pro humor. V Kyjevě se nyní očekává, že parta tzv. Služebníků lidu prezidenta Zelenského okamžitě ze všech odhalených defraudací obviní kyjevského starostu Klička. A že stoupenci bývalého prezidenta Porošenka využijí vzniklé situace a vše naopak rychle svedou na vládnoucí Zelenského kliku. 

Na Ukrajině se nyní rozehrává vrcholná politická partie, kdo si nazobe miliardy dolarů do soukromých kapes z neuvěřitelné částky 750 miliard dolarů, (16 bilionů CZK, cca 8 státních rozpočtů ČR), která se má brzy utratit na tzv. rekonstrukci Ukrajiny. Hlavní část ze 750 miliard USD mají dohromady zaplatit Ukrajině hlavně obyvatelé západních zemí. Jedna z nejvlivnějších neziskových organizací světa britský Chatham House už proto 15. června zveřejnil manuál, jak s penězi naložit.

Zpráva Chatham House, (na kterou ukrajinská média tvrdí, že bylo uvaleno embargo, aby nepronikla na veřejnost), v první části identifikuje na Ukrajině rozsáhlé stávající podvody, klientelismus, a zneužívání finančních prostředků, a ve druhé části pak tyto typické projevy ukrajinského úředního aparátu, považuje za největší rizika pro úspěšnou rekonstrukci Ukrajiny.

Tajná zpráva Chatham House proto navrhuje provést na Ukrajině tzv. Inkluzi veřejnosti do procesu rozdělování miliard dolarů na obnovu Ukrajina. Aby úředníci nemohli rozkrást tuto pomoc, jak se předpokládá, že učiní. Mají se nově vytvořit a vyškolit neziskové organizace, které budou tyto peníze na místní úrovni rozdělovat!! Aby se nové neziskovky nezapojily do úředního zlodějského podnikání, má být zřízen státní úřad pro dohled nad neziskovkami, že nekradou! Dále už ani v rozboru plánů Chatham House netřeba pokračovat – neziskovky řídící tok stovek miliard dolarů od západních občanů na rekonstrukci Ukrajiny, tak to je zlý sen, všech občanů EU. Ale aspoň vidíte, jaké jsou skutečné plány všech neziskovek – převzít od úředníků rozdělování všech dotací! Ukrajina se tak má evidentně stát laboratoří, ve které se bude zkoumat, jak by členové neziskovek a tzv. svobodných médií mohli začít přebírat práci a kompetence státních úředníků. A to už je jen krok k tomu, aby ve státech Evropy místo občanů ve volbách vybíraly poslance nejrůznější výbory vytvořené pouze ze členů spřátelených neziskovek. Ukrajina se tak má zřejmě stát prvním Pir-Stánem Evropy!!

Že na Ukrajině nyní neprobíhá nejzuřivěji bitva s Ruskem na Donbase, ale bitva ukrajinských partají o vládu nad Kyjevem, je jasné i z analýzy čínského vojenského stratéga Song Zhongping, který tvrdí, že Zelenskyj nyní nemá nejmenší zájem uzavírat mír s Ruskem, protože by tím nesplnil všech deset bodů, jak musí strategicky oslabit Rusko, které mu nadiktoval Washington. A když Zelenskyj ztratí podporu Washingtonu, nemůže vyhrát podzimní volby v roce 2024! A jeho Služebníci lidu, známí také jako Služebníci korupce a Sluhové oligarchů, by tak ztratili vliv na rozdělování státních a veřejných zakázek za 750 miliard USD! Tím je podle čínského experta dáno, že cesta k míru na Ukrajině bude velmi dlouhá, protože o jde o stovky miliard!

Situace není jednoduchá ani v Evropě. Podle posledních zpráv se Berlín spojil s Washingtonem, a společně se dohodly, že nebudou příliš dráždit Čínu sankcemi, jak si přeje kašpar Lipavský od Pirátů, protože obě ekonomiky jsou na Číně extrémně závislé. Šokující je zejména loňský úpadek Německa v zahraničním obchodu s Čínou. Oproti roku 2021 loni Německo zvýšilo svůj vývoz do Číny pouze o 3.1% na 107 miliard USD, kdežto Čína za stejnou dobu zvýšila svůj export do Německa o 33% na 191 miliard USD. Německo, které ještě nedávno mělo jako jedna z mála zemí světa s Čínou kladnou platební bilanci se loni propadlo do děsivé záporné bilance. Ekonomika EU tak díky sankcím na Rusko a Drahotě už balancuje na samotné existenční hranici. Obdobně je na tom Washington. USA letos z Číny  musí nutně dovézt elektroniku za více než 120 miliard USD, stroje a zařízení za 120 miliard USD, hračky a hry za 40 miliard USD. A mezi 20 až 40 miliardami USD musí dovézt zboží z každé z těchto položek: Textil. Plasty a pryže. Železo, ocel a další kovy. Nábytek. A chemické produkty.

Proto se Washington a Berlín společně před pár dny domluvily, že politika oddělení od Číny, kterou ještě před nedávnem prosazovaly, bude nahrazena politikou odstranění rizik, tedy postupným několika letým snižováním závislosti EU a USA na dovozu čínského zboží a surovin. Tuto novou strategii zformuloval profesor ekonomie Paul Gewirtz z Yale Law School. Lipavského, Pekarovou – Adamovou, Vystrčila a další české Tchajwance Washington ani Berlín o náhlé změně politiky vůči Číně nepovažovaly zřejmě za nutné informovat. Že ke změně směrů větrů vanoucích z obou hlavních měst Ameriky i Západní Evropy už došlo dokládají poslední nečekané návštěvy západních miliardářů v Číně, které měly vytvořit podmínky pro usmíření Číny se současnou  americkou administrativou. Představení usmiřování Číny začalo březnovou návštěvou šéfa Apple Tima Cooka, pokračovalo návštěvou šéfa Tesly Elona Muska, a vyvrcholilo v pátek 16. června přátelským přijetím nejvyššího šéfa Billa Gatese samotným Xi Jinpingem. Všichni Američané přitom přiváželi do Číny velké tzv. usmiřovací dary, jak se ve východní diplomacii považuje za důležité. Třeba US čipový gigant Micron oznámil před třemi dny výstavbu nové továrny na nejmodernější paměťové čipy v Číně za 600 milionů USD. Druhá liga amerických byznysmenů, jako Jamie Dimon šéf JP Morgan, se při svých návštěvách Číny ani v posledních měsících nepočítala za důležité návštěvníky.

Nicméně Dimonovi prošlo neuvěřitelné! Po té co v Pekingu koncem května prohlásil, že američtí bankéři budou v Číně podnikat, ačkoli dochází k zostřování vztahů mezi Čínou a USA, si zaletěl začátkem června na Tchaj-wan, a Peking mlčel. Okamžitě se objevily spekulace, že Dimon se chystá kandidovat v nadcházejících primárkách Demokratické strany proti Bidenovi! Všechen tento pohyb byznysmenů z USA do Číny měl uhladit cestu pro Blinkena do Pekingu. Dílo se zdařilo. A ukázalo, že Biden a demokraté už zahájili přípravu na příští volby prezidenta USA. Ty rozhodne životní úroveň amerických voličů, a čím plynulejší bude zásobování USA čínským zbožím a surovinami, tím lépe pro vládnoucí stranu! Tato politika znamená, že Ukrajina dostane stopku členství v NATO, a vojenská podpora kyjevského režimu bude postupně klesat. 

Včera odpoledne začaly ruské i ukrajinské telegramové kanály tvrdit, že na bojiště se blíží britské tanky Challenger. Později se ovšem objevily informace, že šlo o videa z Estonska, a že Challengery na nich nesou označení 5. batalionu britských královských husarů. V každém případě, zprávy o Challengerech jedoucích na bojiště se začaly objevovat v době kulminace bojů o vesnici  Пятихатки na Záporoží, kudy se Ukrajinci pokoušeli prorazit svými zuřivými čelními útoky. Podle ranních ruských hlášení, Rusové z vesnice už Ukrajince vyhnali, ale sami do ní už nevstoupili, protože je lepší zůstat na vyvýšeninách nad vesnicí, a z nich posílat Ukrajince Pánu Bohu. Rusové tvrdí, že Ukrajinci změnili taktiku, a místo sebevražedných útoků obrněnými vozidly, nyní provádějí sebevražedné pěší útoky. Podle Rusů mají Ukrajinci děsivé ztráty, podle Ukrajinců je tomu opačně. V každém případě, tímto tempem se Zelenskyj neprobije k Azovskému moři ani za deset let. 

Poslední ruská mapa bojiště ze včerejší pozdní noci, které se dá celkem slušně věřit. Jsou na ní vidět oba malé průlomy do ruské obrany. 

zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1708-kyjev-za-miliony-nakoupil-kozene-bubny-pro-samany-washington-jen-nevericne-zira-kam-jeho-dolary-na-ukrajine-mizi-po-nemeckych-leopardech-vyrazily-na-rusy-britske-tanky-challenger-jak-to-d/

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Ale prakticky si Vidlákovi tento blog zabral pro sebe.

Je minimálně neslušné mít příspěvek (dokonce příspěvky) v diskusi delší než samotný článek blogu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Neslušnost se nehodnotí dle velikosti příspěvku či dokonce množství příspěvků jak chybně komentuješ. Nevím zda jsi to stejně napsal i pro uživatelku "včelka Mája" a proto se Včelka na tomto webu odmlčela. Naše milá bojovnice "včelka Mája" nám zde na Kydech velice chybí, její texty, články a hromada každodenních příspěvků byla pro nás všechny čtenáře opravdová oáza v každoděním " řáděním"  této současné katastrofické pětidemoliční vlády. Osobně přenáším zde celý text nějakého zajímavého článku místo suchého uvádění webové stránky protože se domnívám že většina čtenářů nehodlá klikat na webovou stránku ale snadněji si celý článek přečte přímo zde.

ps. pro "včelka Mája"

Včelko jestli přečteš tento můj vzkaz, vrať se prosím  zpátky a piš zase zde na Kydech, chybíš nám všem a velice moc

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Já tě jen jemně upozornil na neslušnost přebíjení autora, neřku-li parazitování na jeho blogu.

Notabene když tvé příspěvky jsou vždy pouze zkopírované cizí články.

Pokud by si zde obšírně rozvíjel nějakou vlastní myšlenku (občas máme s krátkou výstižnou formulací problém každý), tak by to bylo něco jiného.

Ale já nejsem rozhodčí ani vrátný tohoto blogu.

Dělej jak myslíš, Vidlák si stejně sám rozhodne co zde bude trpět.

A Rajchlovic rozstleskávačka včelka Mája? To je zdejší kolorit. Rozhodně tak netapetuje cizí články jako ty. A její glosy vyvolávají spíš shovívavý úsměv. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

..."A Rajchlovic rozstleskávačka včelka Mája? To je zdejší kolorit"....

Odpověď: Aha jak vidím uhodil jsem hřebík přímo na hlavu. Že by proto zde nějak "osiřel" tento web? Kde je ta spousta zajímavých článků, textů, poznámek nejen od "včelky" ale i od mnoho jiných uživatelů? Odpovím ti ale později na Tvé "jemné naznačení" , teď jsem na cestě a píšu z mobilu.
 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Tím kladivem ses uhodil maximálně tak do vlastního palce. ;o))

Nehledej problémy tam kde nejsou.

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Toť otázka. Já jsem pro diskuzi, t.j. tříbení vlastních názorů.  Ale nástěnkáři jsou tu déle doma, tak jim to tu můžeme přenechat  :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

....Diskuze nebo nástěnka? Toť otázka. Já jsem pro diskuzi.....

Odpověď: Diskuze i nástěnka. Nástěnka rodí myšlenky, diskuze  ji rozvíjí. Více ale později teď jsem na cestě
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

ale chápu, že si sem může někdo chodit pro všeobecné rozšíření alternativních obzorů. Takže jako už vždycky: Když to tu bude nepohodlné nebo nepřátelské, vyšumím do kyberprostoru :-)

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Ale no tak mládeži, nehádejte se. Nejsem proti odkazům ani proti vlastním úvahám. Jen u těch odkazů stačí odkaz a nikoli celý jeho obsah. Kdo chce odkaz si otevře. Je možno zajímavý odstaveček jako upoutávku ale překopírovaný i několikastránkový text je zbytečnost. Diskuze se potom stává nepřehlednou.

Nevím kdo z vás se před chvílí díval v ČT na konferenci, „Naše bezpečnost není samozřejmost“

https://www.youtube.com/watch?v=dD16uGwtUhc

Upozorňuji že je to jen pro silné žaludky, já se vydržel dívat jen chvilku a bylo mi z toho tak šoufl že jsem musel odejít. Tolik lží, překrucování faktů, zamlčování podstatných okolností, na to musí být silná nátura.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz


Všechny opoziční strany a jejich voliči se musí konečně sjednotit v jeden hlas jinak se nikdy nezbavíme hrůzy dnešní vládnoucí petikolky. Totéž platí i pro opoziční weby kde i přes své různé názory musí existovat vzájemná tolerance jak mezi weby tak i mezi čtenáři.  To platí i pro Vidlákův web kde mi čtenáři se musí dozvídat veškerou pravdu kromě velice výstižného  článku který uvádí každodenně Vidlák,  téže od jiných zdrojů a webů, českých a cizojazyčných které uvádíme mi čtenáři na Vidlákových Kydech. Jsem rád že Vidlák nám čtenářům dává na jeho webu tuto možnost  která má souhlas většiny čtenářů což se potvrzuje od množství "slepic" pod každým novým článkem či zprávě z jiných zdrojů které mi čtenáři zde uvádíme. Nebudu dále reagovat na neplodné konfrontace " O neslušnostι přebíjení autora" či " Diskuze nebo nástěnka" a pokračuji z dalším zajímavým článkem který přináší brazilský investigativní novinář Pepe Escobar s titulkem "Hegemon zahájí hybridní válku proti BRICS+"

Hegemon zahájí hybridní válku proti BRICS+

Pepe Escobar

Hybridní válka 2.0 proti globálnímu Jihu ještě ani nezačala. Státy, které se rozhoupaly, byly varovány.

Nedá se říct, že by lidé z amerických think tanků znali Montaignea: „Na nejvyšším trůnu světa stále sedíme jen na svém vlastním dně.“

Pýcha vede tyto jedince k domněnce, že jejich ochablé zadky stojí vysoko nad zadky ostatních. Výsledkem je, že charakteristická směs arogance a neznalosti vždy nakonec odhalí předvídatelnost jejich předpovědí.

Americké think-tanky – opojené aurou moci, kterou si samy vytvářejí – vždy dopředu informují o tom, co chystají. Tak tomu bylo i v případě projektu 11. září (“Potřebujeme nový Pearl Harbor“). Tak tomu bylo i v případě zprávy RAND o nadměrné expanzi a narušení rovnováhy Ruska. A nyní je to případ nastupující vlády.

Americká válka proti BRICS, jak ji nastínil předseda Eurasia Group se sídlem v New Yorku.

Vždy je bolestné trpět intelektuálně plytké sny Think Thank Land, které se tváří jako „analýzy“, ale v tomto konkrétním případě by si klíčoví hráči globálního Jihu měli být pevně vědomi toho, co je čeká.

Celá „analýza“ se předvídatelně točí kolem blížícího se zničujícího ponížení hegemona a jeho vazalů: co se bude dít dál v zemi 404, známé – prozatím – také jako Ukrajina.

Brazílie, Indie, Indonésie a Saúdská Arábie jsou odmítány jako „čtyři hlavní země, které se nechtějí zapojit do války USA a NATO proti Rusku“. Je to stále stejný starý příměr „buď jsi s námi, nebo proti nám“.

Pak je nám ale představeno šest hlavních viníků z globálního Jihu: Brazílie, Indie, Indonésie, Saúdská Arábie, Jihoafrická republika a Turecko.

V dalším hrubém, provinčním remixu fráze vztahující se k americkým volbám jsou tyto státy označovány za klíčové státy, které bude hegemon potřebovat svádět, přemlouvat, zastrašovat a vyhrožovat, aby si zajistil dominanci v „mezinárodním řádu založeném na pravidlech“.

Saúdská Arábie a Jihoafrická republika byly přidány k předchozí zprávě zaměřené na „čtyři hlavní země, které se drží stranou“.

V manifestu swingových států se uvádí, že všechny jsou členy skupiny G-20 a „jsou aktivní v geopolitice i geoekonomice“ (Opravdu? To je tedy novinka). Neuvádí se v něm však, že tři z nich jsou členy BRICS (Brazílie, Indie, Jihoafrická republika) a další tři jsou vážnými kandidáty na vstup do BRICS+: jednání o tom budou mít turbo náboj na nadcházejícím summitu BRICS v srpnu v Jihoafrické republice.

Je tedy jasné, o co v manifestu Swing State jde: o výzvu do zbraně k americké válce proti BRICS.

BRICS tedy nemá žádnou sílu

V manifestu „swing state“ se objevují vlhké sny o „near-shoringu“ a „friend-shoringu“, které se přesouvají z Číny. Nesmysl: posílený obchod v rámci BRICS+ bude od nynějška na denním pořádku, zejména s rozšířenou praxí obchodování v národních měnách (viz Brazílie-Čína nebo v rámci ASEAN), což je první krok k rozsáhlé de-dolarizaci.

Houpavé státy jsou charakterizovány jako „nikoliv nová inkarnace“ Hnutí nezúčastněných zemí (NAM) nebo „jiných uskupení s dominancí zemí globálního Jihu, jako jsou G-77 a BRICS“.

Mluvíme o exponenciálním nesmyslu. Jde o BRICS+ – který má nyní nástroje (včetně NDB, banky BRICS), aby dokázal to, co NAM nikdy nedokázal během studené války: vytvořit rámec nového systému, který by obešel Bretton Woods a propojené donucovací mechanismy hegemona.

Pokud jde o tvrzení, že BRICS „nemá velkou sílu“, to jen odhaluje kosmickou neznalost amerického think tanku Land o tom, co je BRICS +.

Postavení Indie je zvažováno pouze z hlediska členství ve čtveřici, které je definováno jako „snaha o vyvážení Číny pod vedením USA“. Oprava: zadržovat Čínu.

Pokud jde o „volbu“ států, které se rozhodují mezi USA a Čínou v oblasti polovodičů, umělé inteligence, kvantových technologií, 5G a biotechnologií, nejde o „volbu“, ale o to, do jaké míry jsou schopny udržet tlak hegemona na démonizaci čínských technologií.

Například tlak na Brazílii je mnohem větší než na Saúdskou Arábii nebo Indonésii.

Nakonec se však vše vrací ke straussovské neokonské posedlosti: Ukrajina. Státy, které se pohybují v různé míře, jsou vinny tím, že se staví proti sankční demenci a/nebo ji podkopávají. Například Turecko je obviňováno z toho, že do Ruska dodává zboží „dvojího užití“. Ani slovo o tom, že americký finanční systém zlovolně nutí turecké banky, aby přestaly přijímat ruské platební karty MIR.

Co se týče zbožných přání, tato perla vyniká mezi mnoha jinými: „Kreml zřejmě věří, že se uživí, když obrátí svůj obchod na jih a východ.“

No, Rusko si už teď skvěle vydělává na živobytí v celé Eurasii a na rozsáhlém území globálního Jihu.

Ekonomika se znovu nastartovala (hnacími silami jsou domácí cestovní ruch, strojírenství a kovoprůmysl), inflace je pouze 2,5 % (nižší než kdekoli v EU), nezaměstnanost je pouze 3,5 % a šéfka centrální banky Elvira Nabiullina uvedla, že do roku 2024 se růst vrátí na úroveň před nástupem SSM.

Americký Think Tankland je vrozenou neschopností pochopit, že i když země BRICS+ mohou mít ještě vážné problémy s obchodním úvěrem, Moskva již ukázala, jak se i implicitní tvrdá podpora měny může ukázat jako okamžitý převrat. Rusko současně podporuje nejen rubl, ale i jüan.

Mezitím karavana de-dolarizace globálního Jihu neúnavně pokračuje – jakkoli mohou hyeny zástupné války stále výt ve tmě. Až se naplno projeví – ohromující – rozsah ponížení NATO na Ukrajině, pravděpodobně v polovině léta, bude de-dolarizační rychlík plně obsazen, bez přestávky.

„Nabídka, kterou nelze odmítnout“ jede znovu

Pokud by to všechno nebylo dost hloupé, manifest houpavých států se zdvojnásobuje v jaderné oblasti a obviňuje je z „budoucích rizik šíření (jaderných zbraní)“: zejména – kdo jiný – Írán.

Mimochodem, Rusko je definováno jako „střední, ale upadající mocnost“. A k tomu „hyperrevizionistický“. Ach jo: s takovými „experty“ Američané ani nepotřebují nepřátele.

A ano, teď už se můžete omluvit, že řvete smíchy: Čína je obviňována z toho, že se snaží řídit a kooptovat BRICS. „Návrh“ – nebo „nabídka, kterou nemůžete odmítnout“, v mafiánském stylu – státům, které se pohybují na vahách, zní, že se nemůžete připojit k „Čínou řízenému a Ruskem podporovanému orgánu, který aktivně vystupuje proti Spojeným státům“.

Poselství je jednoznačné: „Hrozba čínsko-ruské kooptace rozšířeného BRICS – a skrze něj i globálního jihu – je reálná a je třeba se jí věnovat.“

A tady jsou recepty, jak to řešit. Pozvat na zasedání G-7 většinu států, které jsou nakloněny ekonomickému růstu (to byl žalostný neúspěch). „Více návštěv klíčových amerických diplomatů na vysoké úrovni“ (vítejte u distributorky sušenek Vicky Nulandové). A v neposlední řadě mafiánská taktika, jako je „svižnější obchodní strategie, která začne louskat oříšek přístupu na americký trh“.

V manifestu „Swing State“ se objevily předpovědi, že „napětí mezi USA a Čínou dramaticky vzroste a přeroste v konfrontaci ve stylu studené války“. To se již děje – rozpoutáno Hegemonem.

Jaké budou následné kroky? Tolik vytoužené a k smrti omílané „oddělení“, které by donutilo státy, které se přikloní k jedné nebo druhé straně, aby se „více přiklonily k jedné nebo druhé straně“. Znovu by se opakovalo „buď jsi s námi, nebo proti nám“.

Tak tady to máte. Syrově, z masa a kostí – se skrytými výhrůžkami. Hybridní válka 2.0 proti globálnímu Jihu ještě ani nezačala. Státy na vahách, všichni jste byli varováni.

zdroj zde: https://zvedavec.news/komentare/2023/06/9679-hegemon-zahaji-hybridni-valku-proti-brics.htm

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

jak jste se nám v úvodníku k této poslední tapetě pěkně odkopal :-)

V duchu základních Werichových pouček plním svůj předchozí slib..

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Antoníne, mohl byste mi prosím napsat, proč tu nedáte jen odkaz a každý kdo bude chtít si jej otevře sám? Nebo si snad myslíte že to nesvedeme?

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No jasně, žádné ohledy na ostatní a vesele tapetujeme dál. Pan Antonín je majitelem univerzální pravdy a my máme tu čest, že se o ni s námi pan Antonín podělí. Snad ho nebude příliš rušit úvodník, který sem pan Vidlák svědomitě píše každý den, neboť ještě nepochopil, že tento web ma být sběrným místem článků, které pana Antonína něčím zaujaly. 

Milkman

P.S. Nemohl byste, pane Vidláku, založit nějaký jiný web, na kterém bych s Vámi mohl dále polemizovat nad Vašimi autentickými články, a tento web ponechat pro tapetování pana Antonína?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Naši vládní papaláši podepisují prodeje státu a obyvatel do otroctví bez jakéhokoliv mandátu - vládnou podvodem kariérního bolševika Rychetského a na základě lží.  O platnosti jejich podpisů na čemkoliv lze tudíž úspěšně pochybovat. Poláci už zjistili, že jsou pro Američany míň než exkrement na botě a dělají si v Polsku co chtějí bez ohledu na smlouvy, u nás to nebude lepší. A vláda zastupujícího bruselského protektora Fialy už stihla nadělat víc škody, než ruské bombardování a okupace dohromady, dokonce to vypadá, že dělá pro Putina (rozdala poslední zbraně, kupuje stíhačky, ale prodává vybavená letiště k likvidaci na průmyslové zóny a s nimi likviduje leteckou záchrannou službu a všeobecně si svou zahraniční politikou koleduje o atomovku do Prahy).

Dneska si generál Řehka na Seznamu stěžoval, že země, kde obyvatele děsí slovo "mobilizace" má problém. Asi mu došlo, že na jeho expediční sbor by stačila rota pikenýrů z Třicetileté války. Realita je taková, že mobilizační systém je jen na papíře a v reálu v háji (vojenské správy netuší, kde mají záložáky, ani jak je budou mobilizovat), výstroj a kasárna naše demokratické vlády po plyšáku zašmelily, zbraně rozdaly a pokud bylo k dispozici něco lepšího, po velkém úprku se to teď prodává na bazaru v Kábulu. Režim zrušil vojnu, protizbraňoví aktivisté napříč Evropou tak dlouho hustili do politiků (často ex-hipíků a fetek), že zbraně jsou fuj, až to spolehlivě zabralo (hlavně strach o koryta), takže většinu současných obyvatel nedonutí na kvér sáhnout ani mučením a pokud ano, tak se z něj budou bát vystřelit (vi Holanďani v Srebrenici). Koho zbraně zajímají a není u vojska nebo policajtů, je ve většině Čtvrté říše minimálně podezřelej.

Co se týká Američanů, lidi z misí v Jugošce si cenili jen mariňáků a pořadatelé manévrů u nás zase Národní gardy. První dokázali najít vlastní zadek bez mapy a v boji se neztratili, druzí byli fotříci od rodin, nechovali se jako zvěř a taky něco uměli. Americkej vojenskej plebs se chováním v zásadě neliší od ruských zbohatlíků z devadesátek - při plenění karlovarských obchodů se tehdy chovali naprosto stejně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

vojáky Sovětského Svazu. Přišli, když mi byl jeden rok a odešli, když museli a to mi bylo po dvacítce. Vyrůstal jsem pod děčínským zámkem, kde se tito nechtění hosté utábořili.

Jelikož naše země není velmoc, je územím uprostřed cizích zájmů, a  já mám zkušenosti z dětství s těmito maníky ze stepí, beru radši amíka, než přiožralého rusáka, který, co jde ojebat, to ojebe.

Zažil jsem na vojně 2 velká vojenská cvičení v Kazachstánu se sověty a v té době nám hrozili, že vypukne 3 světová. Mě jímala hrůza, že až to přijde, tak budu na straně těchto hochštaplerů. Co mělo fungovat, to nefungovalo a co se dalo dokurvit, tak se dokurvilo. Na to byli soudruzi mistři.

p.s. Dost jsem jim ukřivdil. Takže oprava: Oni uměli dokurvit i to, co na první pohled vypadalo, že to dokurvit nejde. Oni to dokázali.

A já si nedělám iluze, že dnes je to jiné. Strategie ruské armády spočívá v jedné jediné věci: "nas mnógo", což už ale taky není pravda.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Taky jsem kdysi fandil Američanům a na Rusy nadával. To už je ale hodně dávno. 😊

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláka mám rád,  Antonína mám rád, ale i včelku mám rád, Ethanola mám docela rád, Berrnard mně vůbec nevadí, možná i naopak. Jsem rád, že  Freud je  rozumný chlap. No, Milkmana rád nemám.  To sice není nijak důležitá informace, ale je to prostý fakt.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

vlastně nevadí nikdo. Akorát mě někteří občas serou.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

přes moře a doly. Rozdají nám pár žvýkaček a udělají z nás voly.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)