Edvard Beneš se zasloužil o stát

Autor

Před týdnem byla geopolitická situace úplně jiná a psali jsme o Náhorním Karabachu, kde skončilo tisícileté arménské osídlení a proběhlo to vlastně bez povšimnutí světa. Já jsem v jednom ze článků napsal větu, že arménský premiér Pašinjan se zachoval vlastně jako Beneš. Nijak jsem to nerozváděl. Byla to pro mě v té chvíli jen slovní zkratka, jaké používám běžně pro „nasvícení scény“ z jiných úhlů. Nedělal jsem z toho žádné závěry, byla to jedna jediná věta zhruba uprostřed textu a už jsem se k ní nevracel, protože článek byl o něčem jiném.

Přesto i tato jedna věta vystačila na poměrně širokou diskusi o Benešovi a jeho úloze v našich dějinách. Takřka všude, kde se tento můj článek objevil, to bylo stejné. Hned se začalo přetřásat, jak to vlastně mám s Benešem já a přezkoumávalo se, jestli mé srovnání arménské situace s Benešem, není poněkud přes čáru.

Takovou sílu má Beneš, přátelé. Vlastně větší než Masaryk, protože tatíček národa nemusel řešit Druhou světovou válku a nemusel náš stát ustavovat vlastně podruhé. Benešovy dekrety jsou pořád jedním ze základů našeho práva. Kdybych v jakémkoliv článku srovnal nějakou situaci s Gottwaldem, Zápotockým, Klausem či Zemanem, tak by taková krátká replika nikoho nezvedla ze židle, i kdyby stála na vodě mnohem víc.

Když Zeman kandidoval proti Schwarzenbergovi, tak si do televizní debaty přivedl veterána s medailemi, který zavzpomínal, jak bojoval za tuto zemi a vadilo mu, jak Kchárl relativizoval Benešovu úlohu. A milý Schwarzenberg nevymyslel nic lepšího, než odpověď, že dneska by Beneš patřil před tribunál v Haagu. A bylo vymalováno.

Jindra Rajchl teď při setkáních s občany mluví o tom, jak se Petr Pavel sešel s naší soudkyní při Evropském soudním dvoře a navrhoval jí, že by se Česká republika měla s Lichtenštejnskem domluvit ohledně nároků Lichtenštejnů na majetky u nás. Reakce publika je okamžitá. Ale když pak řekne, že právě tímto jsou pozvolna prolamovány Benešovy dekrety, reakce posluchačů je bouřlivá.

Vždycky, když to vidím a slyším, když si vzpomenu na Schwarzenberga, jak si nemohl odpustit kopnutí do Beneše, i když mu šlo o prezidentské křeslo, tak si říkám, že i tento národ má svoje červené čáry podle kterých posuzuje vlastence a odpadlíky. Beneš je jednou z nich. Protože se zasloužil o stát. Protože jeho dekrety jsou dodnes jedním ze základních atributů našeho práva.

A tak mi dovolte říci, že Petr Pavel skončil. Protože začal sahat na Benešovy dekrety. Stejně tak jsou v háji Lid(l)ovci. Protože jezdí za Possettem a vymýšlejí, jak prolomit Benešovy dekrety. Stejně tak už Schwarzenberga do další prezidentské volby nenasadili, protože by to s ním měl Zeman strašně jednoduché. Stačilo by zopakovat jeho vlastní slova o Benešovi.

Sice nám nadávají do proruských kolaborantů, ale jsou to oni, kdo se snaží zničit základy naší státnosti. Třicet let na tom pracovali, ale třicet let se jim to nepodařilo, protože reakce národa je velmi prudká a zpravidla volebně zničující.

Chcete nějaké snadné vodítko, kdo je národní a kdo je protinárodní? Zeptejte se ho na Benešovy dekrety. Štve vás ojroposlanec Zdechovský? Dotlačte ho k reakci na téma Benešových dekretů a eliminuje se sám. Beneš je zákonitost. Libtardi mohou být volebně úspěšní jen tak, že svoje skutečné choutky dokonale zamaskují. Současná vláda vyhrála s úplně jiným programem, než jaký nakonec realizovala. Musejí od začátku lhát, aby měli šanci. Jakmile poodhalí své skutečné motivy, okamžitě je to ve volbách potrestáno. Jakmile se přestanou tajit snahou o prolomení dekretů, je konec.

Stejně funguje i jakýkoliv útok na rodinu. Nebinární Šimečko (a proto mu tak říkám) šlo do voleb se ženami s penisem a s muži s vagínou a i přes obrovskou mediální masáž uspěli vlastně jen trochu lépe než naši Piráti. Ano, dají se na tom najít voliči, protože každý národ má svoje neurotiky, co si potřebují něco kompenzovat, ale nedají se na tom vyhrát volby. Stejně tak se dají najít voliči, kteří by náš stát co nejrychleji rozpustili ve velké evropské rodině, protože si myslí, že na tom vydělají, ale nedají se na tom vyhrát volby.

Tohle jsou naprosto univerzální témata. Kdykoliv a kdekoliv. A je to základní rozlišení, kdo je a kdo není s námi. Zeptejte se na Beneše a jeho dekrety. To je atribut, na který lidi slyší a na který okamžitě a bouřlivě reagují. A co víc… pamatují si ho. Pamatují si ho tak moc, že Schwarzenberg už se nedal politicky využít. Je mi strašně líto, že v prezidentské debatě Babiš soustředil na „masového vraha Gerasimova,“ místo aby se generála Gumy zeptal, jak to má s dekrety a s Benešem. Je ze stejného Kolářovského kadlubu, kde se nenávist k Benešovi pěstuje tak hluboce, že by zřejmě neodolal a plácnul by podobný nesmysl jako kníže Kchárl.

Naše členství v EU nebo v NATO, to jsou jen nástroje, které je možné využít a nebo se jimi nechat zotročit. Proč by Orbán vystupoval z EU, když tam má právo veta a víceméně na tom postavil celou svojí politiku? Ať si EU vymyslí cokoliv, Orbán to skoro automaticky vetuje. A pak to za něco zobchoduje. Poláci to nedělají jinak. EU si vymyslí grýndýly, ale Poláků se to vlastně netýká, protože mají výjimky do doby, kdy už EU zřejmě nebude. A ještě si to nechali zaplatit. Tohle rozpoznal i Babiš a stavěl na tom. Veto je nástroj, který může hodně zařídit. Tedy… pokud je politcká vůle ho použít. Viď Fialo?

S NATO je to podobné. Sice všichni pomáháme Ukrajině, ale Orbán neposlal ani náboj. Fico vyhrál volby a ještě neměl ani žádnou koalíciu a ani nebylo jisté, jestli mít bude, ale Čaputová už mluvila o ukončení vojenské pomoci Ukrajině. Jeden by řekl, že to američtí loutkovodiči nedovolí… a ejhle, dovolili. Ještě jsme se ani nedozvěděli, co Orbán chtěl za to, aby nevetoval vstup Švédska do NATO.

Ale zkuste vzít malým státům právo veta a nikdo s nich v EU nezůstane… proč taky. To mohou rovnou kandidovat v německých nebo francouzských volbách.

Zkrátka a dobře, chcete vědět kdo je a kdo není vlastenec? Zeptejte se ho na Beneše a jeho dekrety. Hned budete mít jasno. Otázka suverenity a národa znovu nabývá na důležitosti a Beneš je dokonale funkční měřítko. Sledujte i naše politiky. Vytáhnou tuto kartu? Zeptají se v debatách svých soupeřů? Dokáží otevřít tuto otázku, která naprosto univerzálně funguje v parlamentních, senátních i eurovolbách?

Edvard Beneš se zasloužil o stát… na to národ slyší.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (294 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

 

Geopolitika záplavy Al-Aksá

Globální pozornost se právě přesunula z Ukrajiny do Palestiny. Tato nová aréna konfrontace zažehne další soupeření mezi atlantickým a euroasijským blokem. Tyto boje mají stále častěji charakter soubojů s nulovým součtem; stejně jako na Ukrajině z nich může vyjít posílen a vítězně pouze jeden pól.

Pepe Escobar 12. října 2023
 

Operace Hamásu Al-Aksá Potopa byla pečlivě naplánovaná. Datum zahájení bylo podmíněno dvěma spouštěcími faktory.
Prvním bylo, že se izraelský premiér Benjamin Netanjahu v září na Valném shromáždění OSN pochlubil svou "novou mapou Blízkého východu", v níž
zcela vymazal Palestinu a zesměšnil všechny rezoluce OSN na toto téma.
Za druhé jsou to sériové provokace u posvátné mešity Al-Aksá v Jeruzalémě, včetně kapky, která zlomila velbloudí hřbet: dva dny před záplavou Al-Aksá, 5. října, nejméně 800 izraelských osadníků zahájilo útok v okolí mešity,
bili poutníky, ničili palestinské obchody, to vše za dohledu izraelských bezpečnostních sil.
Každý, kdo má funkční mozek, ví, že Al-Aksá je definitivní červenou linií nejen pro Palestince, ale pro celý arabský a muslimský svět.
Je to ještě horší. Izraelci se nyní odvolávají na rétoriku "Pearl Harboru". To je tak hrozivé, jak jen to jde. Původní Pearl Harbor byl pro Američany záminkou ke vstupu do světové války a atomovému útoku na Japonsko a tento "Pearl Harbor" může být pro Tel Aviv ospravedlněním k
zahájení genocidy v Gaze.
Části Západu, které nadcházející etnické čistce tleskají - včetně sionistů vydávajících se za "analytiky", kteří nahlas říkají, že "přesuny obyvatelstva" zahájené v roce 1948 "musí být dokončeny" - věří, že s masivním zbrojením a masivním mediálním pokrytím mohou v krátké době zvrátit situaci, zničit palestinský odpor a nechat spojence Hamásu, jako je Hizballáh a Írán, oslabené.

Jejich projekt Ukrajina se rozplynul a zanechal nejen
rozplesknutá vejce na tvářích mocných, ale i celé evropské ekonomiky v troskách. S tím, jak se jedny dveře zavírají, se však otevírají jiné: Přeskočit od spojence Ukrajiny ke spojenci Izraeli a zaměřit se na protivníka Írán místo na Rusko.
Existují i další dobré důvody, proč jít na věc se zbraní v ruce. Mírová západní Asie znamená obnovu Sýrie - do níž je nyní oficiálně zapojena Čína; aktivní obnovu Iráku a Libanonu; Írán a Saúdskou Arábii jako součást BRICS 11; strategické partnerství mezi Ruskem a Čínou, které je plně respektováno a které je v interakci se všemi regionálními hráči, včetně klíčových spojenců USA v Perském zálivu.


Neschopnost. Záměrná strategie. Nebo obojí.
To nás přivádí k ceně zahájení této nové "války proti terorismu". Propaganda je v plném proudu. Pro Netanjahua v Tel Avivu je Hamás ISIS. Pro Volodymyra Zelenského v Kyjevě je Hamás Rusko. Během jednoho říjnového víkendu západní mainstreamová média na válku na Ukrajině zcela zapomněla. Braniborská brána, Eiffelova věž, brazilský Senát jsou nyní izraelské.
Egyptská rozvědka tvrdí, že varovala Tel Aviv před hrozícím útokem ze strany Hamásu. Izraelci se to rozhodli ignorovat, stejně jako cvičení Hamásu, která pozorovali v předchozích týdnech, samolibě si vědomi své nadřazenosti, že Palestinci nikdy nebudou mít tu drzost zahájit osvobozovací operaci.
Ať už se příště stane cokoli, potopa Al-Aksá již nenávratně rozbila mohutnou lidovou mytologii o neporazitelnosti Tsahalu, Mosadu, Šin Betu, tanku Merkava, Železné kopule a Izraelských obranných sil.
I když se Hamás zbavil elektronické komunikace, profitoval z do očí bijícího kolapsu izraelských elektronických systémů za mnoho miliard dolarů, které monitorují nejsledovanější hranici na planetě.
Levné palestinské drony zasáhly několik senzorových věží, usnadnily postup paraglidingové pěchoty a uvolnily cestu útočným týmům v tričkách a s AK-47, aby způsobily průlomy ve zdi a překročily hranici, na kterou si netroufly ani toulavé kočky.
Izrael nevyhnutelně přešel k ostřelování Pásma Gazy, obklíčené klece o rozloze 365 kilometrů čtverečních, v níž žije 2,3 milionu lidí. Začalo nevybíravé bombardování uprchlických táborů, škol, civilních obytných bloků, mešit a slumů. Palestinci nemají žádné námořnictvo, žádné letectvo, žádné dělostřelecké jednotky, žádná obrněná bojová vozidla ani profesionální armádu. Nemají téměř žádný přístup k high-tech sledování, zatímco Izrael může si vyžádat údaje NATO, pokud o ně stojí.
Izraelský ministr obrany Yoav Gallant vyhlásil "úplné obléhání pásma Gazy. Nebude tam elektřina, potraviny, pohonné hmoty, všechno je uzavřeno. Bojujeme proti lidským zvířatům a budeme podle toho jednat".
Izraelci se mohou vesele pouštět do kolektivních trestů, protože se třemi zaručenými vety Rady bezpečnosti OSN v zádech vědí, že jim to projde.
Nezáleží na tom, že nejrespektovanější izraelské noviny Haaretz rovnou přiznávají, že "ve skutečnosti je za to, co se stalo (potopa Al-Aksá), odpovědná výhradně izraelská vláda, protože popírá práva Palestinců".
Izraelci nejsou nic jiného než důslední. Již v roce 2007 tehdejší šéf izraelského obranného zpravodajství Amos Yadlin prohlásil: "Izrael by byl rád, kdyby Hamás převzal kontrolu nad Gazou, protože I
zraelské ozbrojené síly by pak mohly s Gazou jednat jako s nepřátelským státem."

Ukrajina dodává zbraně Palestincům
Ještě před rokem mluvil zpocený komediant v mikině v Kyjevě o tom, že z Ukrajiny udělá "velký Izrael", čemuž náležitě tleskala parta borců z Atlantické rady.
No, dopadlo to úplně jinak. Jak mě právě informoval zdroj ze staré školy Deep State:
"Zbraně s ukrajinskou značkou končí v rukou Palestinců. Otázkou je, která země za ně platí. Írán právě uzavřel s USA dohodu za šest miliard dolarů a je nepravděpodobné, že by ji Írán ohrozil. Mám zdroj, který mi jméno té země prozradil, ale nemohu ho prozradit. Faktem je, že ukrajinské zbraně jdou do pásma Gazy a platí je, ale ne Írán."

Po svém ohromujícím nájezdu z minulého víkendu si již zdatný Hamás zajistil větší vyjednávací páku, než jakou Palestinci disponovali po celá desetiletí. Příznačné je, že zatímco mírová jednání podporují Čína, Rusko, Turecko, Saúdská Arábie a Egypt - Tel Aviv je odmítá. Netanjahu je posedlý srovnáním Gazy se zemí, ale pokud k tomu dojde, je širší regionální válka téměř nevyhnutelná.
Libanonský Hizballáh - věrný spojenec palestinského odboje v rámci Osy odporu - by se raději nenechal zatáhnout do války, která může být na jeho straně hranice zničující, ale to by se mohlo změnit, pokud Izrael de facto provede genocidu Gazy.
Hizballáh má v držení nejméně 100 000 balistických raket a střel, od Kaťuší (dolet: 40 km) po Fajr-5 (75 km), Chajbar-1 (100 km), Zelzal 2 (210 km), Fateh-110 (300 km) a Scud B-C (500 km). Tel Aviv ví, co to znamená, a chvěje se při častých varováních vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha, že příští válka s Izraelem bude vedena uvnitř této země.


Tím se dostáváme k Íránu.
Geopolitická věrohodnost popření
Klíčovým bezprostředním důsledkem potopy Al-Aksá je to, že washingtonský neokonský vlhký sen o "normalizaci" mezi Izraelem a arabským světem se jednoduše rozplyne, pokud se to změní v dlouhou válku.
Velké části arabského světa ve skutečnosti již normalizují své vztahy s Teheránem - a to nejen uvnitř nově rozšířené jedenáctky BRICS.
Ve snaze o vytvoření multipolárního světa, který představují mimo jiné BRICS 11, Šanghajská organizace pro spolupráci (SCO), Euroasijská hospodářská unie (EAEU) a čínská iniciativa Pásmo a cesta (BRI), jakož i další průkopnické instituce Eurasie a globálního Jihu, prostě není místo pro etnocentrický stát apartheidu se zálibou v kolektivních trestech.
Právě letos se Izrael ocitl v situaci, kdy byl vykázán ze summitu Africké unie. Izraelská delegace se přesto dostavila a byla bez okolků vyhozena z velkého sálu, což se stalo předmětem internetového šíření. Minulý měsíc se na plenárním zasedání OSN snažil osamělý izraelský diplomat narušit projev íránského prezidenta Ibrahima Raisiho. Žádný západní spojenec se ho nezastal a i on byl vykázán z budovy.
Jak se v prosinci 2022 diplomaticky vyjádřil čínský prezident Si Ťin-pching, Peking "pevně podporuje vytvoření nezávislého palestinského státu, který bude požívat plné suverenity na základě hranic z roku 1967 a jehož hlavním městem bude východní Jeruzalém. Čína podporuje Palestinu v tom, aby se stala plnoprávným členem OSN".
Strategie Teheránu je mnohem ambicióznější - nabízí strategické rady západoasijským hnutím odporu od Levanty po Perský záliv: Hizballáh, Ansaralláh, Hašd aš-Šaabí, Kataib Hizballáh, Hamás, Palestinský islámský džihád a nespočet dalších. Jako by všichni byli součástí nové velké šachovnice, na kterou de facto dohlíží velmistr Írán.
Figurky na šachovnici pečlivě rozmístil nikdo jiný než zesnulý velitel sil Quds Force Sboru islámských revolučních gard generál Kásem Solejmání, vojenský génius, který se proslavil jednou za život. Podílel se na vytvoření základů pro kumulativní úspěchy íránských spojenců v Libanonu, Sýrii, Iráku, Jemenu a Palestině a také na vytvoření podmínek pro tak složitou operaci, jakou byla potopa Al-Aksá.
Jinde v regionu atlantistická snaha o otevření strategických koridorů přes Pět moří - Kaspické, Černé, Rudé, Perský záliv a východní Středomoří - silně pokulhává.
Rusko a Írán již rozbíjejí americké plány v Kaspickém moři - prostřednictvím Mezinárodního dopravního koridoru sever-jih (INSTC) - a v Černém moři, které je na cestě stát se ruským jezerem. Teherán velmi pozorně sleduje strategii Moskvy na Ukrajině, i když zdokonaluje svou vlastní strategii, jak oslabit hegemona bez přímé účasti: říkejme tomu geopolitická věrohodnost.


Sbohem koridoru EU-Izrael-Saúdská Arábie-Indie
Spojenectví Rusko-Čína-Írán bylo západními neocony démonizováno jako nová "osa zla". Tento infantilní vztek prozrazuje nebetyčnou impotenci. Jedná se o skutečné suverény, s nimiž si nelze zahrávat, a pokud ano, cena, kterou za to zaplatí, je nepředstavitelná.
Klíčový příklad: kdyby se Írán pod útokem americko-izraelské osy rozhodl zablokovat Hormuzský průliv, globální energetická krize by prudce vzrostla a zhroucení západní ekonomiky pod tíhou kvadrilionů derivátů by bylo nevyhnutelné.
V nejbližší budoucnosti to znamená, že americký sen o zasahování za pěti moři není ani přeludem. Povodeň Al-Aksá také právě pohřbila nedávno ohlášený a tolik vzývaný dopravní koridor EU-Izrael-Saúdská Arábie-Indie.
Čína si je velmi dobře vědoma toho, že všechny tyto žhavé události se odehrávají pouhý týden před jejím 3. fórem Pásmo a stezka v Pekingu. V sázce jsou důležité koridory propojení BRI - přes Heartland, přes Rusko, plus námořní hedvábná stezka a arktická hedvábná stezka.
Dále je to INSTC spojující Rusko, Írán a Indii - a vedlejším rozšířením i do monarchií Perského zálivu.
Geopolitické důsledky potopy Al-Aksá urychlí propojení Ruska, Číny a Íránu geoekonomickými a logistickými vazbami a obejdou Hegemona a jeho Říši základen. Zvýšený obchod a nepřetržitý pohyb nákladu se týkají (dobrého) obchodu. Za rovných podmínek, se vzájemným respektem - to není zrovna scénář válečné strany pro destabilizovanou západní Asii.


Co všechno dokáže urychlit pomalu se pohybující paraglidingová pěchota přelétávající zeď.

Průměrný počet slepic: 4.7 (96 hlasů)

Pepča opět nezklamal...

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Perfektně napsané, Mohammed al-Hindi by to nenapsal líp.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Mohammed al-Hindi je vysoce postavený člen Palestinského islámského džihádu
Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Velká škoda (a chyba), že se Babiš IQ-stosedmičky nezeptal, jakýže má názor na Benešovy dekrety! Bylo by zajímavé slyšet to koktání, případně zamotávání se do něčeho, z čeho by se jen těžko dříve nebo později zpovídal. Teď by se ty jeho pindy hodily (omlátit mu o hlavu).

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Euro-soudruh Fiala si bere Orwella jako manuál: Pouze strana a vláda určí, co si máme myslet Sledujte nás na Telegramu: 12. října 2023👉 @cz24new

Eurosoudruh Fiala, který se nyní díky své ničivé politice proslavil i za humny postavením na samém konci celosvětového žebříčku hlav států s „pěknými“ 19% podporovatelů, se nyní rozhodl po vzoru eurosoudružky Jourové zavést posílenou „kontrolu dezinformací,“ jak se dnes říká informacím, které nejsou v souladu s jedinou pravdivou „stranou a vládou.“

Proto si Fiala povolal nového eurosoudruha z Brna, který nastoupí na post vrchního cenzora. Samozřejmě to není v oboru žádný břídil, jistě by zdatně konkuroval i svým kolegům ve vyhlášených diktaturách.

Je to tedy již zkušený cenzor s tím „správným“ názorem, který dozajista patří k oněm 19% podporovatelů Petra Fialy.

Ten by měl zajistit, aby si většina lidí – dokonce nejen oněch 19% věrných soudruhů – začala myslet to, co jim řekne „strana a vláda.“ Jakékoli samostatné myšlení je zakázáno, co je si máte myslet, to vám „předžvýkají“ ta „správná média jediné pravdy“ – v čele s ČT.

A běda vám, pokud si budete myslet něco jiného! Pak jste dezoláti, kteří podléhají dezinformacím.

A jak toho „jednotného myšlení“ chtějí dosáhnout? Třeba cenzurou nepohodlných názorů.

Všech, které nejsou v souladu s politikou EU a nejásají nad zeleným údělem, multikulturalismem, báječnými genovými léky či manželstvím pro všechny v duchu hesla: „S Bruselem na věčné časy a nikdy jinak.“

A zdá se, že cenzura bude doprovázena i vymýváním mozků – pravděpodobně v podobě nějakých postpubertálních „ověřovatelů faktů“ či neziskovek, které budou působit na školách, aby se ten „správný“ názor pěstoval již od nejútlejšího věku.

Co si máme myslet, nám samozřejmě budou jako vždy sdělovat i média „jediné pravdy“ jako ČT, Seznam, Nova, CNN a mnohá další.

Ale pojďme se na chvíli podívat konkrétně na to, co eurosoudruzi v čele Peťulou Fialenkovičem chystají.

Novým poradcem premiéra pro informační gramotnost a boj s dezinformacemi se stane Miloš Gregor z Masarykovy univerzity. „Rád bych, aby nesmyslům věřilo co nejméně lidí,“ komentoval Gregor nástup do nové funkce.

Víte, co například tito eurosoudruzi považovali za nesmysly?

Třeba to, že covid očkovaný se může nakazit a není bezinfekční. Také cokoli jiného, než názor, že covid byl po světě roznesen díky Číňanovi, který snědl netopýra, bylo vysláno do škatulky „dezinformace.“

Ve výčtu „dezinformací,“ které se záhy ukázaly být pravdou, bychom mohli pokračovat. Byla by toho spousta a nejen z oblasti „covidové diktatury.“

A jak popisuje nový Fialův vrchní cenzor svoji „práci“ hlídače jediného povoleného názoru?

Mým hlavním úkolem bude na základě zahraničních zkušeností, dosavadní praxe, ale třeba i nejnovějších studií radit, jak by se mohla zlepšit odolnost větší části společnosti proti dezinformacím. Doufám a věřím, že partnery mi v tomto budou již existující struktury v rámci státní a veřejné správy,“ řekl Gregor.

Dále už nemá cenu se novým cenzorem jako takovým zabývat, neboť v souvislosti s jeho aktuálním jmenováním mne ihned napadá jediné: chystaná pandemická smlouva a změny Mezinárodních zdravotních předpisů.

Právě tyto dokumenty přímo vyžadují založení podobných „cenzorských úderek,“ které by měly za cíl cenzurovat v případě vyhlášení nouzového stavu (zdravotní či klimatická krize) vše, co není v souladu s hlásanou „jedinou pravdou“ – v tomto případě soudruhů z WHO.

Lze tedy předpokládat, že právě toto bude v budoucnu jedním z hlavních úkolů nového Fialova vrchního cenzora a jeho týmu, který bude zřejmě časem patřičně rozšířen.


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Stratfor: Začala euro-atlantická válka se světem islámu, pozor na 7. listopad!

12. října 2023 sledujte nás na Telegramu: 👉 @cz24news

Současné boje mezi „Hamasem“ a Izraelem nejsou jen další eskalací starého konfliktu, ale začátkem války mezi euroatlantiky a světem islámu.

Tvrdí to analytici soukromé zpravodajské a analytické společnosti „Stratfor“.

Izrael, vyprovokovaný teroristickým útokem „Hamasu“, se nebude řídit humanitárními úvahami. A když Izrael zničí Gazu a zabije muslimské civilisty, povstane celý islám. A poté, co komentují analytici „Stratfor“, se mohou objevit ta „moří ohně a řeky krve“ ze starých předpovědí o třetí světové válce.

Státy Blízkého východu, střední a jihovýchodní Asie, pokud nezmobilizují své vojenské síly, určitě poskytnou pomoc v logistice, dodávkách bojových systémů a zbraní a informací. Palestině se určitě dostane větší politické podpory. Írán, Sýrie, Saúdská Arábie, Katar, Omán, Kuvajt a Irák mohou být vtaženy do konfrontace. Na druhé straně budou Izrael, USA, Francie, Velká Británie, Itálie, Španělsko, Nizozemsko a Německo.

Rusko bude v konfliktu co nejneutrálnější, stejně jako Čína, která kategoricky dodržuje neutralitu, a Turecko zaujme propalestinský postoj,“ tvrdí experti.

V každém případě je velmi vysoká možnost eskalace napětí vedoucího k použití jaderných zbraní nebo zbraní „s použitím radioaktivního dopadu“ jednou ze stran.

Při této příležitosti bývalý analytik CIA Larry Johnson řekl, že „Hamas“ a „Hizballáh“ jsou dostatečně vybaveny zbraněmi. Navíc, „Hizballáh“ byl důkladně vyzbrojen ještě před 20 lety. To znamená, že to nejsou nějací terorističtí bandité se zelenými nebo červenými pásky na hlavě. „Hamas“ měl takovou image, ale najednou se pro Izrael stal mnohem silnějším.

Johnson zdůraznil, že hlavním nebezpečím pro Izrael je, že operace na ploše 365 kilometrů čtverečních, kde se nepřítel může pohybovat pod zemí, sedět v bunkrech, kde jsou opevněny pozice, nebude jednoduchou procházkou. A vezmeme-li v úvahu skutečnost, že nepřítel dostal přenosné protiletadlové raketové systémy a protitankové řízené střely (které Západ přesunul Kyjevu), Izrael bude mít určitě problémy.

"Přicházejí velmi krvavé bitvy, které Izrael vyhraje, ale draze za to zaplatí," uzavřel expert.

Mimochodem, zaplatit může i Evropa. Odborníci již poznamenali, že miliony muslimských uprchlíků, kteří přišli a usadili se v zemích EU, jsou kolosální silou. Už chodí na shromáždění (přičemž země EU začala taková shromáždění zakazovat). Ale 7. listopad bude islámským novým rokem, během kterého se miliony migrantů (a Evropanů) vydají na náměstí svých měst.

Aby se červený den v kalendáři nestal červeným v tom nejhorším slova smyslu,“ píší Evropané a mnozí evropští Izraelci se dokonce připravují nebo už opouštějí EU, dokud se situace neuklidní.

AUTOR: Oleg Volodin

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

se NEOHLAŠUJÍ, ale i POUHÉ PŘIBLÍŽENÍ k nim, neřkuli jejich porušení se VELMI TVRDĚ TRESTÁ. Věřím tomu, že Benešovy dekrety jsou právě ta červená linie.

Takhle to chodí ve skutečném světě, protože nerozeznatelná ČERVENÁ LINIE udržuje protivníka zdvořilého, zdrženlivého a opatrného.

Dnes jsem slyšel rozhovor pana Petra Hájka s panem Vladimírem Štěpánem. Oni tam naprosto otevřeně hovořili o úmyslné likvidaci českého zemědělství, průmyslu, o ruinování rodinných rozpočtů, o tom jak budou lidé přicházet o byty a domy, jíst rakovinotvornou stravu a tak dále..

https://www.youtube.com/watch?v=ctSBGVuG6fg

Naše OPRAVDOVÉ ČERVENÉ LINIE jsou hrozně moc daleko ve vnitrozemí, vedou až uvnitř našich rodin a chalup, za našimi vlastními ploty, někde uprostřed dvorku, na chodbě našeho paneláku. Asi to je blbě, hodně si necháme líbit, ale na druhou stranu, nikdo nám nemůže vytknout, že jsme vztahovační..

Poláci, Slováci i Maďaři mají svoje OPRAVDOVÉ ČERVENÉ LINIE  už za humny, jejich červené linie vedou hned venku za hřbitovní zdí, protože kousek od hřbitova už mají kostel, faru, školu..

Stejně jako v devadesátých letech budeme poslední, kdo osedlá a vyrazí do boje. Jugoslávie se na Moskvu prsila už od války, dokonce ještě za života Stalina, bouřili se Maďaři a Poláci, nakonec i Dederóni museli osedlat, a až teprve potom jsme sedlali mi. Na druhou stranu, takovým Rumunům to trvalo ještě déle.. Dnes,  díky FakeBooku a Internetu vůbec už to tak dlouho trvat nebude. AfD v Bavorsku a v Hessensku vyděsila tradiční partaje, Orbán je neutrální už dlouho, na Poláky si v dnešní Evropě  nikdo kromě Rusů netroufne, také budou brzy volit, Braťia Slováci ukázali, že to jde i v bývalém Československu.. Myslím si, že po Polských volbách a po sestavení slovenské vlády dojde i na Fialovu vládu, protože to už i Čechům přijde blbé se nepřidat..

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)

Přesně tak to je. Nám to musí ukázat až všichni sousedi kolem - dokonce i to Rumunsko nás už předběhlo, když znemožnili Zelenskýmu vystoupit v parlamentu. Češi jsou ze všech nejvíc ke všemu laxní, lhostejní..., dovolí na sobě dříví štípat, dokud jim ostatní země kolem neotevřou oči (a to ještě ne všem). Zase budeme poslední, pohodlíčko a gaučing nade vše - to jedině až jim někdo bude chtít sebrat ten gauč z podprdele. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro lampasáka co se  stal prezidentem našeho státu žádná červená linie neexistuje. Je jen opičkou na gumičce za kterou tahá familie Kolářů a dalších  šmejdů. Bohužel je realitou že v Praze a okolním pásu cca 20km se spustí hysterický křik jakmile se na tuto opičku jen křivě podíváte natož aby jste si dovolil ji kritizovat za její vlastizrádné skutky. Tady se z velké většiny obyvatel rekrutuje podpora Fialovy vlády a lampasáka Pavla.  Těmto lidem je jedno že jde země do kytek oni mají svého vysněného prezidenta .a vládu. Posloucháte jejich argumenty že on si svou minulost odpracoval a že on je jiný lepší . Nepřipustí  jakýkoli odlišný názor. Přesto tady bydlí lidé kteří nesouhlasí s lampasákem a vládou ale jsme v ve velké menšině. A ani poslední lampasákovi přešlapy na této skutešnosti nic nezmění . Prostě oni tyto jeho vlastizrádné skutky vidět nechtějí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

 nám lampasáka. Osla, který hloupě kdáká. A přitom se říká, že správný osel hýká.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Osli osla zvolili, proto musí tleskat povinně, nejlépe každé kravině (oslině :-))

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou věčnou výzvou pro skřety. Moc je chtějí prolomit, aby byl český národ ještě více bit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

".... Současná vláda vyhrála s úplně jiným programem, než jaký nakonec realizovala. Musejí od začátku lhát, aby měli šanci. Jakmile poodhalí své skutečné motivy, .... "

Moje babička vždycky říkala: " KDO LŽE, TEN  I  KRADE ! " 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

Ale víš proč fialová pětidemolice ještě není v blázinci na léčení své chorobné lhavosti?

Protože Válek nesehnal léky. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

coby ministerský debil,  vytvoří asi paradoxně český rekord ve funkci ministra zdravotnictví. Nikdo jiný ho už v neschopnosti nemůže překonat. To fakt není možný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Jeho učitelem není nikdo menší, než samotný doktor Grünstein. Klystýrem a chininem vyléčí všechny nemoci světa!

1

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

doktor Grünstein, to byl ještě pan doktor, který uměl za pacientem přijít. Dnešní přepracovaní doktoři nepůjdou za pacientem ani náhodou. Taky máme konečně tu rozvinutou zdravotnickou péči.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Libe-demo, umí hovno, v hlavě seno. Ukrajina je náš vzor. Máme tuberu, svrab,  už chybí jen mor!

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

1

2

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

že chodí na střelnici a vlastní pistole. Zatím nevíme, jaké vlastní přirození. Zda se že je to ženská s koulemi.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

;o/

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

naše slavná armáda je na piču,  hlavně  s tou pičou!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Nebo je  babochlap bez koulí, protože k ženské to má hodně daleko :-D 

A ten PLAYBOY,  no to je teda síla. Je to na titulní straně a není poznat, co to je. Teda alespoň já tam nic ženského nevidím. A z toho tetování po celém těle se mi trochu zvedá žaludek. Když už i v redakci PLAYBOJE  nemají jasno, jak má vypadat  žena,  se Západem to z principu  nemůže dopadnout dobře.  Anebo jsem to špatně pochopil a PLAYBOY je teď  pro pohlaví č. 17 ? :-D

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Černochová si vykračuje před vojáky v kuchyňské zástěře..., kromě drzosti a blbosti ještě i vrchol nevkusu. Takhle bych nešla ani na nákup.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Fakt si myslíte, že se takhle mohla producírovat před vojáky? Vždyť tím by celou armádu shodila na úroveň totální maškarády. Pokud to je realita, tak tahle fotka obletí celý svět! To je snad horší než ten Lipavský. 
Ale ta podoba s Aničkou je nezpochybnitelná. :-)))
Měli jsme v historii blbé vlády, ale že by to bylo na těch ministrech až tak vidět, to se mi nezdá...
Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Oni už shodili před světem celý náš stát svým vlezdoprdelismem a blbostí, shodit i armádu jim nedělá problém..., však stačí ten fakt, že tomu "velí" Černochová (i bez zástěry). Jo - a Anička Lipavská, to je bomba :-)).

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

to je bomba! Já to tvrdím od samého počátku nástupu Lipavského na post ministra. To je Anička z Kuřimi jak vyšitá. Ale stejně si myslím, že ta Anička z Kuřimui je krapánek chytřejší.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyhnat skoro 3 milióny pracantů ze země - to je opravdu záslužný čin :-)

Kdyby takhle uvažovali Švýcaři, kde by začali etnickou čistku? V italském Ticinu nebo francouzské Ženevě?

Opravdu není lepší se trochu poučit a instalovat lepší systém, který spolupráci různých etnik prokazatelně podporuje?

Průměrný počet slepic: 2.2 (25 hlasů)

Už se jdi vycpat s tím svým Švýcarskem, je to furt dokola. Kdo myslíš,  je tady na ně zvědavej ?

Jsi s tím otravný jako dotěrná moucha.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

A proč vůbec nadáváte na současnou vládu a ekonomickou situaci, když o nic lepšího neusilujete?
To si opravdu myslíte, že Babiš s Rajchlem nemyslí na nic jiného, než na blaho svých bližních i mimo rámec své rodiny?

Ani 30 let zkušenosti s ryze zastupitelskou demokracií na prozření nestačí?
Opravdu nikdo nemá odvahu vzít svůj osud ve vlastní zemi do vlastních rukou?

Vždyť i ta současná situace je důslekem toho, že Římané udělali stejnou chybu jako Beneš, když místo rozumu použili sílu a vyhnali "příčinu zla" ze země.

Průměrný počet slepic: 2.5 (24 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Přátelství nebo nepřátelstvní vzniká na základě toho, jak lidé vnímají podmínky k životu.

Západní Ukrajinci si vytvořili nepřátele z východních Ukrajinců tím, že jim začali upírat jejich kulturní tradice.

Kdyby čeští Němci měli stejné podmínky jako Francouzi nebo Italové ve Švýcarsku, nevítali by Hitlera.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Víme, proč z českých lékáren zmizel penicilin! Veškeré výrobní kapacity a skladové zásoby míří na Ukrajinu na léčbu gangrén a streptokokových infekcí zmrzačených a zraněných ukrajinských vojáků! Penicilin je totiž i v roce 2023 volbou č. 1 pro antibiotickou léčbu po amputacích a všech komplikací spojených s devastujícími zraněními končetin! České lékárny tak dostávají na příděl 20 krabiček a šmitec! Zelenský mezitím obvinil Rusko z války v Izraeli! AE News

V posledních týdnech se v České republice a v médiích řeší obrovská kauza nedostatku a nedostupnosti penicilinu v lékárnách do takové míry, že se to dostává i do zpravodajství českých médií a televizí. S nástupem podzimu přichází angíny a bakteriální infekce, takže nedostupnost penicilinu je opravdu znepokojující. Až dosud ale bylo záhadou, co je vlastně příčinou nedostatku tohoto starého antibiotika, které bylo objeveno již koncem 30. letech minulého století Dr. Alexanderem Flemingem.

Penicilin byl vůbec prvním komerčním antibiotikem, které zachránilo miliony lidí. Od té doby vznikla celá řada moderních antibiotik se širokospektrálním účinkem a postupně předepisování penicilinu na běžné bakteriální nemoci zmizelo a používají se modernější ATB. Ovšem penicilin zůstává v jedné oblasti volbou č. 1 pro lékaře i v dnešní době. Penicilin je totiž nenahraditelný pro vojenské lékařství!

Penicilin v tabletách

Na tuto skutečnost nás do redakce upozornil vojenský lékař s prosbou o naprosté utajení jeho identity, protože by měl obrovské problémy za poskytnutí informací našemu serveru. Naprostý nedostatek penicilinu v Evropě, nejen v ČR, je podle něho způsobený dodávkami veškerých skladových zásob ukrajinské armádě! Ukrajinské ministerstvo obrany podle jeho informací nejen vykupuje i v této chvíli v Evropě veškeré skladové zásoby penicilinu, ale co je horší, obsadilo veškeré výrobní kapacity farmaceutických závodů, které penicilin vyrábí a specializují se na jeho výrobu. A kvůli nízké rentabilitě jich moc není.

Náš zdroj je lékař z vojenské nemocnice, který je seznámen se situací s penicilinem. Podle jeho informací není léčba pacientů z řad vojáků AČR a externích pacientů přijatých k léčbě nijak ohrožena, ujistil nás, že ani pro civilní pacienty není nedostatek penicilinu problém a infekce se řeší širokospektrálními ATB, nemocnice penicilin mají pro své lůžkové pacienty, ale dostupnost penicilinu pro širokou veřejnost na předpisy v lékárnách je prakticky mizivá. Náš zdroj nám popsal a vysvětlil, proč penicilin v ČR zmizel.

Penicilin je stále volbou č. 1 pro léčbu gangrén zraněných vojáků... atd.


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

dneska jsem měl problém koupit hypermangan. Až ve třetí lékárně

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

;o)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

munice mám dost 😁

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku,

já si nemyslím, že něco jako vlastenectví může stát a padat s tím, zda přikyvuji Benešovým dekretům, či nikoliv. Nadto si ještě myslím, že míra vlastenectví se lépe než na základě Benešových dekretů pozná podle pořádku u popelnic. Ostatně, kolik lidí u nás asi ty Benešovy dekrety četlo, neřku-li je se všemi dobovými souvislostmi pochopilo, že?

Že se Beneš zasloužil o stát, s tím by se dalo souhlasit. Jen není jasné, o jaký stát či státy by se mělo jednat a v jakém smyslu. Rozhodně se zasloužil o zničení jednoho velkého středoevropského státu, který se nepotřeboval nikomu vtírat do přízně. Po takovém velkém středoevropském státě dnes rozumní lidé u nás volají, ale potřebná vůle a síla k jeho vytvoření tu - nedivme se - chybí.

A ještě pár slov k výše zmíněnému "vtírání se do přízně". Na tom pan Beneš uměl dobře stavět. Za první světové války se vtíral do přízně Francouzům. Jak to dopadlo a k čemu to bylo, to jsme poznali záhy při druhé světové válce. Potom se pan Beneš vtíral do přízně Sovětskému svazu, a jak to dopadlo, to jsme poznali hned v roce 1948 a letech následujících.

Vše dobré přeje, Jiří

    

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Píšete:

Rozhodně se zasloužil o zničení jednoho velkého středoevropského státu, který se nepotřeboval nikomu vtírat do přízně.

Předpokládám, že máte na mysli Rakousko Uhersko. Tak jistě, že se tento stát nikomu vtírat do přízně nemusel, ale přesto se vtíral, do přízně Německa. Pokud by skutečně dělal svou, sebevědomou politiku, nemusela by být válka a Rakousko Uhersko se nemuselo rozpadnout.

Píšete:

vlastenectví se lépe, než na základě Benešových dekretů pozná podle pořádku u popelnic.

Jenže pokud budou zrušeny Benešovy dekrety a naše politické špičky budou nadále postupovat stejným směrem jako teď, tak už nám tady nebudou patřit ani ty popelnice.

Píšete:

Za první světové války se vtíral do přízně Francouzům. Jak to dopadlo a k čemu to bylo, to jsme poznali záhy při druhé světové válce. Potom se pan Beneš vtíral do přízně Sovětskému svazu, a jak to dopadlo, to jsme poznali hned v roce 1948 a letech následujících.

Ano tady souhlasím, že tyto věci udělal špatně, jen ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevím jak to v obou případech udělat aby to bylo dobře. Někdy žádné dobré řešení není. Myslím tím skutečné řešní, nejen nějaké prázdné gesto.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak především  Eduard Beneš zlomil páteř českum hned dvakrát, a více číst netřeba. Stejný prase je flanel 107, a opravdu ten marast je humus u obou. 

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)