Evropské hodnoty v zemědělské praxi

Autor

Tak nám začaly jarní zemědělské práce. Tady na teplé jižní Moravě traktory jezdily po poli už minulý týden. Ozimy to letos měly snadné, stačilo přežít jeden mrazivý týden. Pod mínus deset stupňů klesla teplota snad jen po dvě noci. Nebyly žádné prudké výkyvy, kdy by jeden den bylo deset nad nulou a druhý deset pod nulou. Sněhu bylo málo, ale vydatně pršelo. Letošní zima byla na srážky nejbohatší za dlouhé roky. Já například stále ještě nemám usmykováno. Můj pozemek je na severním svahu a od začátku roku ani na chvíli neoschly hroudy.

Problémy budou s hraboši. Ti si v mírné zimě lebedili a zemědělci mohou používat jed jen tak, že jdou a sypou ho do myších děr. Když máte pět set hektarů a jste na to dvě rodiny, tak nemáte šanci. Rozmetadla sice existují, ale to se evropsky hodnotně nesmí, protože to občas sežere nějaký zajíček co mu hapruje zdraví a taky umře (normálního zdravého zajíce trocha Stutoxu nezabije). Až letos obilí povyroste a káňata přestanou vidět na zem, nastanou mezi hraboši ničím nerušené rozmnožovací orgie, kterým padne za oběť více než malé množství obilí.

Ale po žních budou na těch myškách hodovat nejen dravci, ale i čápi, volavky a labutě. Bude to líné lítat i chodit, jak budou přežraní od myší, které budou přežrané od obilí… Až budete dětem vysvětlovat evropské hodnoty v praxi, tak přesně takhle to vypadá. Ani orat zemědělci nesmějí, aby hrabošům alespoň trochu poničili doupátka.

Nicméně, letos je to vlastně tak trochu jedno. Sklady jsou totiž plné loňského obilí. Málokdo ho kupuje. Na trhu je levnější pšenice. Z Ukrajiny. Je jí víc než dost, protože Ukrajina přes své přístavy v Černém moři exportuje mnohem méně než dřív. Jediná alternativní cesta vede přes Evropu. Ukrajinské obilí je tak laciné, že to stojí za úplatky celých vlád, stojí to za podvádění, ba i za vraždu. Je to byznys jako prase.

A tak české obilí leží v silech. Prodej za cenu ukrajinského, nebo si to nech. Nabídka rapidně převyšuje poptávku.

Ukrajinské zemědělství by totiž celou Evropu bez problémů uživilo. Tedy… pokud nám nebude vadit větší množství pesticidů, plošné trávení myší (i zajíčků a srn) pomocí fakt řádných jedů a nebude nám vadit GMO. A samozřejmě nám nesmí vadit, že my tady žádné vlastní zemědělství mít nebudeme. Můžeme nechat krajinu zarůst nebo z polí nadělat golfová hřiště, Volodymyr nám všechno levně dodá. Není problém. Co nedodá Volodymyr, to dodá Lula la Silva nebo Javier Milei z jižní Ameriky.

Všechno bude v pořádku, korporace si nahrabou a my budeme mít levnější chleba a budeme šťastní, dokud ze dne na den nezjistíme, že zmíněné země si jaksi zvolily vládu, která odporuje evropským hodnotám a najednou bude v bytostném zájmu eurohodnot se od nich okamžitě odstřihnout. Případně, dokud se nezjistí, že plout po moři je příliš rizikové a lodě s masem jaksi do Hamburku nedorazily.

Pak náš Blyštivý Péťa překvapeně zkonstatuje, že je možné lidem vysvětlit, aby používali dva svetry, ale myslím, že ho nepochválí, až jim bude říkat, že mají vynechat oběd… Navíc, ničení zemědělství je celoevropské… nebo lépe, celounijní. Pokud si chceme udržet partnery v Africe či jižní Americe a nechceme, aby všichni zdrhli do BRICS, tak jim musíme otevřít trh se zemědělskými produkty, oni nic jiného totiž nemají.

A řekněme si to zcela otevřeně, cenou za podporu Ukrajiny je zničení evropského zemědělství. V tom lepším případě si půdu koupí ty stejné nadnárodní korporace jako na Ukrajině a budou produkovat levně jako na Ukrajině, díky GMO a benevolenci ohledně hnojiv a postřiků… a nebo existuje ještě horší varianta, že tu nebude žádné zemědělství. Kdyby se pak tenhle náš skvělý sluníčkový svět plný báječných lidí poněkud sesypal, budeme ohryzávat kůru ze stromů…

Již letos ve vašich kinech… Sklady jsou plné, je opět zaděláno na velmi solidní úrodu, sákryš, to půjdou ceny dolů… To zkrachuje zemědělců…

Mimochodem… kukuřice docela dobře hoří. Letos bude levnější než plyn i uhlí. Fungovalo by to i s pšenicí, ale ta se docela spéká a potřebujete na to speciální kotel. Je to sice zvěrstvo, ale letos budou naši zemědělci rádi, když od nich někdo něco koupí… Jíst budeme mouku z ukrajinské pšenice, ta bude levnější, Prouza bude spokojený, marže hytlermarketů budou stále vysoké, Výborný bude dál tvrdit, že dělá všechno co může… jen na traktorech začnou být cizokrajné názvy firem…

Evropské hodnoty v zemědělské praxi… přeji nám všem, příjemné křeče.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (352 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Video na podporu českých zemědělců a proti zelenému šílenství se stalo virálním na sociálních sítích. Video zveřejnil bloger Vidlák.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/52030

Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

SILNÉ!!! Za to musíme bojovat!!! Je to naše povinnost!

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Tady dotaz. A to hodlají papalášští také žrát jedovatou pšenici, nebo mají nějaké své vybrané protekční zemědělce se zdravými políčky, vepři, krávami, kuřaty… Nebo snad dobrovolně onemocní s námi…? To mi na ně nesedí.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (94 hlasů)

Předpokládám, že mají zajištěno své bio:-)

To jedovaté žrádélko z celého světa je určeno jen pro nás, pro plebs:-)! Rozkaz zněl jasně, stavy se musí snižovat:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (87 hlasů)

Jednou (doufám, že brzy) z nich bude taky jen plebs a odpadnou výhody, které dnes mají. Budou moct být rádi, jestli to neskončí krimem..., tam se jim na BIO vykašlou :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

Včera bylo pozdě! Tolik devastace. Ale možná mají ti v krimu leckdy lepší než my:-)

Jen na vědomí. Zítra je na Václaváku akce pořádaná iniciativou Ne základnám  (o nás bez nás, vstup do NATO) od 17,00 hod

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

Jen zas na vědomí. Že se snažíme... Akci pořádala iniciativa Ne základnám.

Byla to malá akce, ale potřebná (záznam Raptor). Byly proslovy, byly petice. Promluvili doktor Skála, doktorka Vítová, pan Foldyna, pan Krajčo a další. Všichni působivě a k věci a doufám, že též s posunem k lepším zítřkům a časům!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

už jste viděli bio které vyroste na tom humusu, který se sype z oblohy? Já tedy ne, bio jsou jen ceny a prostoduši si bio produkty kupují v domnění, že se stravují zdravě. Týden u nás byla obloha jako vymetená a večer mělo začít pršet. To jste měli vidět to svinstvo, co se valilo od letadel, která křižovala oblohu semo-tamo a během hodiny byla obloha šedá, bez sluníčka. Večer začalo pršet a prší stále a ten humus nám všem padá na hlavu. A stejné je to po celé Evropě, tak proboha jaké bio?

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

jdou jak slepice po flusu především pitomé maminy (krávy bych urazil) a tzv. samoživitelky. Nikdo v celém věkovém a genderovém spektru nemá tak vygumované mozky, jako dívky a ženy do cca 50let věku. Čest výjimkám!

Teď mě napadalo: jestlipak vám někdo popřál k MDŽ? Květinářka v naší ulici říkala, že to je vždy největší kšeft v roce. Prý "zaplaťpánbůh za těch pět, šest svátků, jinak bychom nepřežili". Za retro kytici 5karafiálů s asparágusem jsem dal 310 Kč.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Biomatky jsou diagnóza! A v Praze se jich obzvlášť urodilo:-). Ale to jsou většinou protějšky liboušů (libtardi) a i oni bývají bioživotem posedlí! I oni musí mít své náboženství:-)! Prostě gryndýl! Je to takový druh živočicha:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Předpokládám, že mají zajištěno své bio:-)...

To bio byla samozřejmě částečná nadsázka a humor:-).

Ani já si nedělám iluze, že by zde bylo příliš míst, kde by bylo vše "zdravé" a čisté! "Bio" to bylo, když jsme si to trhali u nás ze stromů a brali na zahradě v dávných dobách socialismu!

Nicméně předpokládám, že pětiduna se nekrmí tím, čím jsme krmeni my, plebs,  odpadem z celého světa, tzv. odpadové hospodářství:-)!

Napadá mě, že oni budou mít vybranější krmivo:-), samozřejmě též ale v mezích možností:-)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Vytvořil jsem ho spolu s mými kluky... :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (93 hlasů)

Opravdu silné! Potlesk a díky:-)

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (45 hlasů)

Povedené video Danieli, máš šikovné kluky. Je vidět že jablko nepadá daleko od stromu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

a dostalo se ke mě z nečekané strany, takže se zdá se úspěšně šíří.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Když bylo mému dědovi 19 let poslali ho na italskou frontu. Před tím prošel zdravotnickým kurzem, takže tam sloužil jako "lapiduch". Sbírali v poli raněné a odnášeli je do polního lazaretu. Někdy asistovali i u operací, většinou se jednalo o amputace. Hodně silné kafe na mladýho kluka. Došel k názoru, že kdyby existoval bůh nemohl by taková zvěrstva dopustit. A tak děda vystoupil z církve.
Za První světové války byli v první linii pěšáci a za nimi dělostřelci. Dnes ve válce na Ukrajině to je v zásadě podobné. Existují sofistikované zbraně, ale linii fronty drží pěšáci a největší spoušť dělají dělostřelci. Pěšáka vyrobíte nejrychleji, stačí ho naučit kázni, trochu střílet a může jít na frontu. Mezi čerstvými nováčky jsou největší ztráty.
Kdyby, nedej bůh, se rukovalo i u nás, tak to bude jeden pěšák vedle druhého. Ke zbraním do zázemí jdou pouze vyškolení profíci.
Mezi běžnými vojáky je asi málo výjimek, které jdou na frontu dobrovolně a s nadšením. Většina je tam nahnána proti svoji vůli. Z lidského pohledu to je jedno je-li to Ukrajinec nebo Rus, škoda každého života. A nejhorší je stále to, s čím se nemohl vyrovnat můj děda - zmrzačení mladí kluci. Ono to lidské tělo je strašně křehké a kulky a střepiny si nevybírají, kde ho zasáhnou, co rozdrtí a co utrhnou. Válka je pořád stejně strašná, před 100 lety jako dnes.
Průměrný počet slepic: 5 (150 hlasů)

Miroslav Kavij: Nikdo politickým chciválkům nastoupit do první linie nebrání!

PePa

Také máte dojem, že se nám váleční štváči z nejvyšších politických pater , podporováni kým jiným než chameleonskými umělci začínají množit geometrickou řadou ? Malou útěchou jest, že na rozdíl od premiéra Fialy , u kterého NE znamená ANO a ANO znamená NE, své názory neskrývají a říkají naplno, aby voliči věděli s kým mají tu čest a jaké svoloči mnozí z nich dali ve skutečnosti svůj hlas.

Posledním podporovatelem vyslání našich vojáků na Ukrajinu je senátor Láska, který zřejmě vůbec neakceptuje skutečnost, že válka je následkem selhání politiky a diplomacie. Pokud by senátor Láska přijal za své, že ČR je vykonavatelem pokynů amerického zadání v ukrajinském konfliktu, těžké by bylo jeho doznání, jak dlouhá je řada našich vrcholných politických představitelů , kteří diplomaticky selhali ! Od agenta Pávka, přes pana profesůrka, jehož vláda obdržela minulý týden od zemědělců úplatek v podobě pořádné kupy hnoje ( ve skutečnosti prý spíše kompost), až po Lipánka a šéfy obou komor Parlamentu. Jen tak na okraj, neměli bychom kromě premiéra Fica závidět našim východním sousedům například i jednoho z kandidátů blížících se prezidentských voleb SR, Štefána Harabína , který v jednom ze svých videí se nebojí konstatovat , že podle rozhodnutí soudu v Haagu, Rusko není agresor ?

video Štefána Harabína -Rusko není agresor  zde : https://www.youtube.com/watch?v=5LbngXfBFQQ

Je ale dost možné, že senátor Láska a jemu podobní, doposud nepochopil, že Zelenskyj ukrajinského prezidenta pouze hraje, ale celý konflikt režírují USA. Naše společnost je dnes maximálně rozdělena, čemuž můžeme poděkovat demoliční Fialově vládě, které dnes věří a podporují jen fanatičtí liberální zoufalci a různé zbabělé politické krysy, které by do ukrajinského masomlýnku tak rádi hnali naše občany. I když zatím to na domácí scéně na žádný, ani malý zázrak nevypadá, možná právě tyto zcela otevřené snahy zatáhnout ČR do otevřené války s Ruskou federací bude znamenat konec vlády, která již nyní se zapsala do historie samostatné České republiky jako vláda nejhorší !

AUTOR: MIROSLAV KAVIJ

zdroj zde: https://cz24.news/miroslav-kavij-nikdo-politickym-chcivalkum-nastoupit-do-prvni-linie-nebrani/

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)

Ian DeMartino, dnešní článek

Francouzský ministr zahraničí Stéphane Séjourné se v pátek v Litvě setkal se svými pobaltskými a ukrajinskými protějšky. Návštěva přichází několik dní poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron nadnesl možnost nasazení francouzských vojáků na Ukrajině, čímž rozzlobil některé své mocnější spojence v Evropě.
Fantazie amerického Pentagonu na Ukrajině se rozpadá, uvedl včera bývalý zbrojní inspektor OSN a komentátor Scott Ritter v pořadu Fault Lines.
V souvislosti se zprávami v amerických médiích, podle nichž roste napětí mezi Kyjevem a Washingtonem, protože Ukrajina údajně neposlouchala taktické rady Pentagonu, Ritter uvedl, že podle jeho názoru se tato tvrzení nezakládají na realitě, ale jejich cílem je zbavit viny Spojené státy.
"Pentagon se rozhodně snaží vytvořit si politické krytí, protože jejich obrovská ukrajinská fantazie se rozpadá," tvrdil Ritter a již dříve vysvětlil, že Ukrajina neměla jinou možnost než držet Avdějevku co nejdéle, aby za ní mohly být vybudovány obranné linie, nicméně poznamenal, že ruská letecká síla zabránila i tomuto cíli.
"Je snadné hrát si na rozehrávače v křesle a jen tak sedět a rozebírat. Ale skutečnost je taková, že Ukrajinci neměli jinou možnost, než se pokusit udržet poslední obranyschopnou pozici, kterou měli."
Kyjevský režim se "probouzí do reality, že ho jeho takzvaní přátelé a spojenci opouštějí a ponechávají Ukrajinu jejímu vlastnímu osudu," vysvětlil Ritter již dříve, když diskutoval o Macronových výrocích, že by na Ukrajině mohly být rozmístěny francouzské jednotky, což je hypotetická možnost, těšínská jablíčka, o níž hovoří Macron pouze kvůli situaci, v níž se Ukrajina nachází.
"Abyste pochopili, proč o tom Macron vůbec mluví, musíte pochopit, v jak zoufalé situaci se Ukrajina nyní nachází. Hrozí jim vojenský kolaps, právě teď, když spolu mluvíme, jsou poslední ukrajinské rezervy vrženy do boje u obce Orlovka," vysvětlil Ritter. "To má získat čas, aby se stal zázrak, a Ukrajinci doufají, že tím zázrakem bude příchod francouzských bojových jednotek."
Tento případný "zázrak" by však vyhlídky na bojišti nezměnil, tvrdí Ritter s tím, že jejich schopnost "nasadit na Ukrajině smysluplnou vojenskou sílu je velmi malá", ať už se připojí spojenci z pobaltských států, o které Macron údajně usiluje, nebo bez nich.
Mezitím Ritter tvrdí, že volební období nutí Spojené státy od konfliktu ustoupit. "Biden je v období prezidentských voleb, blíží se závěrečný sprint, který potrvá až do listopadu. ... Biden udělá maximum, aby zvítězil, a tak se vyhnul odhalení svých politických praktik."
"Vyhodili jsme náměstkyni ministra zahraničí pro politické záležitosti Victorii Nulandovou, architektku ukrajinské politiky, a udělali jsme krok zpět. Teď  Evropa sedí a uvědomuje si, že, upřímně řečeno, bez amerických peněz není ničím. To je těžká pilulka ke spolknutí a mezitím se ukrajinská armáda na bojišti nachází v naprosto zoufalé situaci."

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

k iniciativnímu boji rozumový a citový motiv! I ti odvedenci do první války, dobrovolníci ve druhé válce i většina vojáků ČSLA takový motiv měli. Vlastenectví se totiž pěstovalo, byli k němu lidé vedeni od narození výchovou v rodinách, ve škole, uměním a kulturou i propagandou. Nikdo v něm nehledal rasismus ani nacionalismus.

Bránit vlast, národ, republiku i svoji rodinu bylo považováno za morální čestnou povinnost! Muži k tomu byli systematicky cvičeni, armáda vybavena, vystrojena, vyzbrojena a vycvičena.

Servilní a pokrytečtí Havel, Klaus, Zeman i Pavel, disidenti, sluníčkáři, dobrosráči, pacifisté a libtardi nás ve jménu "pravdy, lásky, svobody a demokracie" nejen materiálně, ale i mentálně odzbrojili. Ti všichni by měli být pochytáni, obviněni z vlastizrady a velezrady, souzeni a odsouzeni! Dnešní doba definitivně potvrdila, že žádní Blaničtí rytíři neexistují. To už by vyjeli, protože hůř už být nemůže!

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Malé špinavé tajemství v pozadí dramatické debaty o raketách Taurus pro Ukrajinu

Ilya Tsukanov, Sputnik 11. března 2024
Německá vláda se zdá být beznadějně rozpolcená v otázce, zda poslat Kyjevu střely Taurus, či nikoliv, přičemž ministryně zahraničí Annalena Baerbocková v neděli navrhla, že by Berlín mohl dát Taurusy Británii a Londýn by na oplátku mohl poslat Ukrajině střely Storm Shadow. Ale je třeba doplnit pár slov, které ve většině analýz tohoto příběhu Taurus chybí.
Možná dodávka raket německé výroby s plochou dráhou letu na Ukrajinu vyvolala v Berlíně na začátku března skandál, kdy unikl důvěrný rozhovor mezi veliteli Bundeswehru, v němž se diskutovalo o možném použití zbraní proti ruské infrastruktuře na Krymu. Vyvolal otázky, kdo v Německu skutečně velí - zda armáda, nebo vláda, která prohlásila, že nemá v plánu poslat rakety do Kyjeva.
Olej do ohně v neděli přilila ministryně zahraničí a předsedkyně strany Zelených Annalena Baerbocková, která uvedla, že je nakloněna možnosti navržené jejím britským protějškem Davidem Cameronem. Rakety Taurus by byly zaslány do Spojeného království, a Londýn by tak mohl na Ukrajinu dodat více svých řízených střel Storm Shadow.
"Výměna je německý nápad. Už jsme to před časem udělali s jiným vybavením," řekla Baerbocková.
Mluvčí vlády Steffen Hebestreit v pondělí 11.3. tyto výroky rychle dementoval a na brífinku uvedl, že vláda svůj postoj k této otázce nezměnila, což naznačuje neshody mezi Baerbockovou a kancléřem.
"Baerbocková říká, že chce, aby se to stalo, ale to není totéž jako 'stane se to', protože poslední slovo má kancléř Scholz, a ten nesouhlasí s vysláním zbraní pro další eskalaci situace na Ukrajině jako Baerbocková. Ale šance se zvýšila. Německá vláda je velmi rozpolcená," zdůraznil Valtersson, švédský politik a vojenský analytik.
Skutečným problémem, který mnozí pozorovatelé sledující debatu o raketách přehlíželi, je, že složité zbraňové systémy, jako je německý Taurus, britský Storm Shadow a francouzská varianta SCALP-EG, vyžadují k obsluze podpůrný personál, přičemž tento úkol není možné předat Ukrajincům.
"Jak Velká Británie, tak Francie mají na místě vlastní personál, a to je důvod, proč Německo nechce poslat Taurusy na Ukrajinu - protože nechce posílat na Ukrajinu vojenský personál," zdůraznil Valtersson.
Pokud Baerbocková dosáhne svého a výměna se uskuteční, nejpravděpodobnějším výsledkem bude, že Německo pošle možná 100 raket Taurus do Spojeného království a Británie na oplátku pošle asi 100 svých zbývajících Storm Shadow na Ukrajinu, kde stávající personál a infrastruktura mohou následně pomoci při jejich použití proti Rusku.
V každém případě, pokud k výměně dojde, bude to podle Valterssona ze strany Londýna upřímně řečeno "velmi hloupý" krok, který by podle něj svědčil "mnohem více o zoufalé snaze Spojeného království dostat zbraně na Ukrajinu" než o posílení schopností Kyjeva.
"Je to od Spojeného království velmi hloupé, protože mít tyto rakety je velmi komplikované. Velká Británie už má velké mezery v obranném rozpočtu, zvažuje prodej jedné ze svých letadlových lodí, protože si to už nemůže finančně dovolit. A pořídit si dva raketové systémy dlouhého doletu bude velmi drahé a velmi těžko zvládnutelné, protože bude zapotřebí mít dva specializované týmy techniků. Takže pro Velkou Británii je to naprosto nehospodárná metoda," zdůraznil Valtersson.

Pokud výměna proběhne, ke všem technickým problémům spojeným s jejich nasazením přibudou ještě praktická omezení Kyjeva pro rozmístění Storm Shadows.
"Ukrajině to pomůže na krátkou dobu. Střely budou poměrně rychle spotřebovány. Ale Ukrajina má velmi velké problémy. Jediný typ letadla, které může Storm Shadows používat, je Su-24 - taktický bombardér ze sovětské éry. Tato letadla byla přizpůsobena na západní výzbroj, takže mohou nést Storm Shadows. Ale nevíme, kolik Su-24 Ukrajině zbylo; pravděpodobně je to možná deset. A to je velmi malý počet," řekl Valtersson.
Jinými slovy, rakety by mohly "na krátkou dobu pomoci Ukrajině, aby neztratila více území, ale z dlouhodobého hlediska to válku nezmění," shrnul pozorovatel.

Taurus je německo-švédská střela s plochou dráhou letu zavedená v polovině roku 2000, kterou provozují Německo, Španělsko a Jižní Korea. Zbraň o hmotnosti 1 400 kg má délku 5,1 metru, rozpětí křídel 2 metry a dvoustupňovou 480kg hlavici s tandemovým penetrátorem. Taurus má operační dolet 500 km a maximální rychlost asi 1100 km/h a navádění pomocí inerciálního systému, GPS, obrazu a radarového výškoměru.
Střela Storm Shadow/SCALP-EG, vytvořená koncem 90. let a zavedená do služby v roce 2003, je 1 300 kg těžká, 5,1 m dlouhá řízená střela s třímetrovým rozpětím křídel a 450 kg bojovou hlavicí. Střela má operační dolet 550 km, zrychluje na rychlost až 1100 km/h Mach a je vybavena naváděním pomocí GPS, inerciální a infračervené termografie. Výrobcem raketového systému je evropský obranný gigant MDBA.
Británie a Francie dosud dodaly Ukrajině nejméně 100 střel s plochou dráhou letu Storm Shadow/SCALP-EG, přičemž Paříž v lednu oznámila, že v roce 2024 pošle dalších asi 40 těchto střel. Ruské síly loni ukořistily téměř zcela neporušenou střelu Storm Shadow, aby mohly studovat její tajemství.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

raket mezi Reichem a Albionem je zcela v duchu blbců z EU

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

FAB-1500: ruská letecká bomba, která "vychýlila rovnováhu" proti Ukrajině

Ilya Tsukanov, 11. března 2024

V posledních třech měsících došlo k řadě překvapivých průlomů ruských sil proti silně posíleným ukrajinským pozicím v Donbasu, přičemž vojáci prolomili opevnění a zákopy, které ukrajinská armáda podporovaná NATO vytvářela deset let. Ruské tajemství? Modernizovaná verze supertěžké letecké bomby původně sovětské výroby.
Západní sdělovací prostředky objevily "novou" ruskou superzbraň, která hrozí prolomením prakticky jakéhokoli opevnění.
V nedělním článku CNN upozornila, že Rusko "začalo používat silnou leteckou bombu, která zdecimovala ukrajinskou obranu a vychýlila rovnováhu na frontové linii", přičemž použilo "základní zbraň ze sovětské éry" přestavěnou "na klouzavou bombu, která může způsobit kráter o průměru patnácti metrů".
Munice, kterou ukrajinská média již dříve charakterizovala jako "monstrózní bombu" "silnější než raketa Iskander", je FAB-1500 - letecká puma o hmotnosti 1525 kg vyvinutá během studené války a určená k prorážení opevněných cílů.

FAB - ruská zkratka pro "vysoce explozivní leteckou pumu" - tvoří celou řadu sovětských a v Rusku vyráběných leteckých pum pro všeobecné použití, od 50kg FAB-50 přes FAB-500, FAB-2000, FAB-3000, FAB-5000 až po monstrózní FAB-9000 (která má konvenční výbušnou náplň o hmotnosti přibližně 4 300 kg TNT, což je přibližně polovina síly výbuchu způsobeného nejmenší taktickou jadernou bombou.

FAB-1500 byla poprvé zavedena do výzbroje sovětské armády v roce 1954 a dodává se s 675 kg TNT - což je dost na to, aby srovnala se zemí opevnění nebo bunkr a zanechala kráter hluboký až 20 metrů, prorazila až 3 metry železobetonu a způsobila zkázu na ploše až 500 metrů čtverečných.
 

Tajemství FAB-1500: UMPK
Ačkoli je FAB-1500 výkonný, jeho status neřízené, volně padající munice omezoval jeho použitelnost proti rovnocenným protivníkům, zejména když se protiletadlová obrana v průběhu druhé poloviny 20. století stala sofistikovanější.
Ruským vojenským inženýrům se podařilo toto slabé místo obejít pomocí UMPK - ruská zkratka pro "Jednotný řídicí a korekční modul" -, který přeměnil volně padající bomby řady FAB na laserem a satelitem naváděnou řízenou munici s prodlouženým doletem. Bomby FAB vybavené systémem UMPK jsou vybaveny sklopnými křídly a kormidly a počítačovým zaměřovacím systémem, který zvyšuje přesnost bomb do 5 metrů od cíle. Nejbližší americkou obdobou je sada inteligentních bomb JDAM-ER.
Bomby FAB-1500 vybavené systémem UMPK mohou být údajně svými nosiči shazovány z výšky 10 km, potom doletí k cíli vzdálenému až 50 km. Mohou je nést jak strategické bombardéry, jako jsou Tupolev Tu-95 a Tu-160, tak taktické úderné letouny, jako jsou Suchoj Su-27 a Su-34.
Ukrajinská a západní média začala bít na poplach ohledně použití FAB-1500 již loni na podzim, přičemž koncem října Newsweek uveřejnil článek o "ruské protipevnostní klouzavé bombě s poloměrem výbuchu 1 600 stop".
Mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ignat již na jaře 2023 varoval, že Ukrajina musí "naléhavě reagovat" na "hrozbu", kterou představují ruské bomby FAB, a naznačil, že pouze sofistikovaná západní protivzdušná obrana, jako je raketový systém Patriot, může pomoci donutit ruské stíhačky, aby se držely dál od ukrajinského vzdušného prostoru.

Ignat upozornil CNN, že modernizované bomby FAB-1500 představují silnou hrozbu také kvůli své nízké ceně - "v porovnání s raketou jde o haléře". Podle mluvčího ukrajinských vzdušných sil je "cílem" Ruska pomocí těchto raket "nejen zasáhnout naše frontové pozice, ale doletět dále za naše obránce a zasáhnout týlová velitelská stanoviště, týlové zásobování, munici a tak dále".
Podle nezávislých odhadů ruských vojenských pozorovatelů jsou sice bomby FAB vyzbrojené UMPC horší než rakety, pokud jde o jejich doletové charakteristiky, ale jejich cena je nesrovnatelně nižší, takže cenou i palebnou silou převyšují hlavní balistické a řízené střely, včetně těch, které používá raketový systém Iskander.

Ruská média odhadují, že cena nejmenší FAB-500, činí přibližně jen 3 200 USD za kus, přičemž přidání UMPC modulu zvyšuje cenu o 30 až 50%  - což je v porovnání s raketami Kalibr a Iskander, které mohou podle veřejně dostupných odhadů stát 0,5 až 4,3 milionu dolarů za kus, naprosto zanedbatelná částka. Za cenu jedné rakety lze pořídit nejméně 100 klouzavých bomb s podobně ničivým účinkem.

Demoralizující role FAB
Velitelé a vojáci v poli potvrdili západním a ukrajinským médiím, do jaké míry sloužily bomby řady FAB, včetně FAB-1500, k demoralizaci ukrajinských sil.
Voják ze 46. samostatné letecké brigády řekl CNN, že "škody způsobené" bombami FAB-1500 jsou "velmi vážné" a že "pokud přežijete, zaručeně budete mít nějaké šrámy".
Ignat tvrdí, že během únorové bitvy o strategickou donbaskou osadu Avdějevka byly použity "stovky" leteckých pum typu FAB-1500, přičemž podle informací mluvčího jich bylo "jen ve směru na Avdějevku použito 250 za 48 hodin" před ruským postupem.

Již dříve ukrajinský velitel Sergej Krivonos varoval, že modernizované ruské schopnosti FAB představují hrozbu, jejíž závažnost nelze podceňovat. "Pokud na opěrný bod čety nebo praporu dopadne čtyři nebo pět bomb o hmotnosti 500 kg, věřte mi, že tam nic nezůstane," řekl generál.

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

Jsem sice v této věci laik, ale mám zato, že jen 500 metrů čtverečních je chyba. Myslím si, že 5000 m2 by TTD této bomby odpovídalo víc. Představuji si dokonce, že na ploše jednoho hektaru by nikdo mimo těžký kryt nepřežil.

"...je dost na to, aby srovnala se zemí opevnění nebo bunkr a zanechala kráter hluboký až 20 metrů, prorazila až 3 metry železobetonu a způsobila zkázu na ploše až 500 metrů čtverečných."

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

V originále to je takto:"...and cause destruction across an area up to 500 meters" (způsobit destrukci na ploše až 500 metrů).
To, že se jedná o čtvereční metry jsem dodal já. Předtím se tam mluvilo o betonu, tak jsem to chápal jako, že v těch opevněných pointech to vyrube díru o průměru 25 m, což je kolem těch 500 m2. Možná, že tím mysleli, že na otevřené ploše to má dosah 500 m. Taky jsem to zvažoval, ale to se mi zdálo nevěrohodně moc. Tak nevím.
Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

možná to autor myslel jako "v okruhu 500 metrů". To bych bral.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jediný rozdíl mezi konspirací a pravdou je pouze čas

Potvrdil to Polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski (61) který se postaral o rozruch, když u příležitosti 25. výročí členství Polska v NATO v neděli prohlásil: „Vojáci zemí Aliance jsou už na Ukrajině.“

zdroj 1:  https://aeronet.news/polsky-ministr-zahranici-prohlasil-ze-vojaci-ze-zemi-nato-jiz-na-ukrajine-jsou-ale-odmitl-prozradit-ze-kterych-zemi-macron-jiz-zacal-na-mape-ukrajiny-malovat-cary-a-rozmisteni-vojsk-zemi-eu/

zdroj 2:  https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-sikorski-odpalil-bombu-vojaci-nato-uz-jsou-na-ukrajine-40463746

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

Macron je magor. Nemá děti, doma jen starou starou, kterou se nechal sbalit, když mu bylo 15, jí asi 40..., ambiciózní blb, co se nutně potřebuje zapsat do historie (ale nevyjde z toho líp než jako novodobý francouzský Hitler). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (57 hlasů)

Nejenom nemá děti novodobý Napoleon a Elysejský šílenec Macron, dokonce ve Francii vypukl skandál a tvrdí se že ta jeho stará je transsexuál muž který se vulgárně převléká za ženu , viz zdroje níže.

Každopádně Rusové se nenechají zmást viz foto :-)

rusove se nenechaji zmast


zdroje:
https://t.me/absurdnisvet/70061

https://t.me/absurdnisvet/70070

Francie: Brigitte Macronová prohrála soudní spor proti dvěma ženám, které ji obvinily, že je transgender.

https://qactus.fr/2024/03/03/france-brigitte-macron-perd-son-proces-contre-deux-femmes-qui-laccusaient-detre-transgenre/

Nové výbušné odhalení v čísle 528 „Fakta a dokumenty“, které potvrzuje, že Brigitte Macron je skutečně muž

https://reseauinternational.net/nouvelle-revelation-explosive-dans-le-numero-528-de-faits-documents-confirmant-que-brigitte-macron-serait-bien-un-homme/
(zajímavá diskuse)

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Možná  Macronovi  přeskočilo  když  zjistil,  že se  provdal  a  celý život  šuká  chlapa :-D.  A tak se  teď  snaží spravit  si pošramocené sebevědomí  válečnickým štvaním.   

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

chceto více fištróna, ten chlap šuká Macrona!

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

:-D    :-D     :-D

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Mladík Macron by si žádný sex zřejmě neužil, kdyby ho starý Brigitt  nezneužil. Prý, když šuká starý mladýho, není na tom nic divnýho. Leč, přesto se mně ohaví šukat stejné pohlaví!

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

když si u svých spolupracovníků zadal najít kompro na amatéra Lipavského. Nevím proč se rozjela taková hysterie, vždyť shánění a používání drbů, špíny ale i dehonestujících faktů proti svému protivníkovi je v politice tisíciletá praxe! Nic bych nedal zato, že to je ze 2/3 také náplní práce nejen CIA!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

A oni už nevědí co by!!!

Svolali na to mimořádnou schůzi!

Dozimetr nic, melounek s výnosem 250,-Kč nic, zato na Babiše musí být mimořádná schůze:-). Drží prostě lajnu:-)!
 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-mimoradna-schuze-vlady-kvuli-babisovi-40463974#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

prý není považována za válečný akt.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

- do Prahy dorazil posel od krvavé Hillary. Spojenci kyjevských nácků na Hradě oslavují svůj blízký konec. Uchvatitel Petrova stolce zdánlivě přišel k rozumu… 11. března 2024👉 @cz24news

PETR HÁJEK sice s pochopitelnou nadějí vnímá, jak se válečnické plány protektorů a jejich místních kolaborantů hroutí, ale varuje před unáhlenými soudy, protože představení nekončí, jen po přestávce přijde další dějství – pokud mu nezabráníme

Neslýcháno, nevídáno. Tak by musel poslední události tohoto týdne hodnotit člověk, který spoléhá pouze na veřejnoprávní „informace“ České televize a rozhlasu (a spojených korporátních médií) či na výroky a činy kmotrů vládní mafie. Teď musí být naprosto zmaten. Ale i mnozí z těch, kteří si naopak ještě uchovali zdravý rozum uprostřed narůstajícího chaosu v hroutícím se západním světě mohou mít pocit, že se jim to – po kolikáté už – snad zase jen zdá:

ČT zapracovala jako obvykle na nemožném: vytvoření základů pro „kult osobnosti“ sovětského rozvědčíka a současně agenta jestřábů z NATO dosazeného na Pražský hrad. A protože ten je tudíž konečně po dvaceti letech obsazen (dokonce bez Majdanu) kolaboranty bruselsko-washingtonského protektorátu, přijíždí sem válečný zločinec, americký exprezident Bill Clinton, který za asistence „české“ ministryně zahraničí USA M. Albrightové rozpoutal v devadesátých vražedné peklo NATO v Srbsku.

Teď zamířil do Prahy, údajně aby se zúčastnil „oslav“ čtvrt století našeho uvěznění v této imperiální vojenské organizaci (křoví pro výboje USA po světě). Krásou nechtěného (?) to koreluje se stejně fatálním výročím obsazení naší země Hitlerem 15. března 1939 – před pětaosmdesáti lety. Možná Havlův kámoš i vyhlédne na dobytou Prahu ze stejného okna jako německý kancléř, jenž tím fakticky rozpoutal druhou světovou válku. Ta je v Evropě už opět na spadnutí. A pokud se o té předchozí říká, že byla nejstrašlivější v dějinách (nejen pokud jde o počet obětí), tahle by ji mnohonásobně překonala.

Na Moskvu, paní Müllerová!

Příliš nedoceňujeme, že počínaje Janem Husem všechny nejhorší evropské války začínaly a končily v Praze – včetně té dosud poslední. Také ta blížící se, která má potenciál vymazat z map a dějin umírající euro-americkou civilizaci, se železnou logikou historie směřuje k tomu, aby to opět bylo hlavní město tisíciletého českého státu, kde ji místní zbabělí a zkorumpovaní kolaboranti válkychtivých západních mocností rozpoutají. A téměř přesně podle „not“ té předchozí – jen v opačném gardu. Nic není náhoda.

A už vůbec ne to, že opět jde o to dobýt a rozparcelovat si Rusko – největší zemi světa, v níž dominují bratrští Slované. Opět se „úzce spojujeme“ s Francií, která je spojencem jen do chvíle, než nás velkolepě zradí. V roce 1938 (Mnichov, září) a v roce 1939 československá vláda podlehla německému tlaku – a fakticky se tím postavila na jeho stranu. Na emancipační touhy Slovenska odpověděla vojenským zásahem v Bratislavě – který si Hitler vzal za záminku k obsazení Čech a Moravy (Böhmen und Mähren) 15. března. Formální rozdíl proti situaci před 85 roky je jen v tom, že dnes si Berlín říká Brusel, protože v mezičase obsadil Evropu bez tanků.

Fiala (ODS), Lipavský (Piráti) a Rakušan (STAN) se zbytkem vládní mafie udělali něco obdobného, když právě teď – pár dnů před příjezdem pošťáka z Clintonova klanu – „odtrhli“ z druhé strany Slovensko od zemí Koruny české. Respektive pokusili se o to, aby dali horlivě najevo, že jsou válečným plánům Berlína (Bruselu) plně oddáni. A jako tehdy, kdy české zbrojovky okamžitě začaly dodávat Hitlerovi smrtící zbraně na východní frontu, hradní švejk-generál „sbírá“ po světě statisíce dělostřeleckých granátů (protože už jich pro Hitlerovy dědice ani dost vyrobit neumíme) – opět na východní frontu.

Něco drhne

Clintonova pražská mise má ovšem jeden specifický rozměr: dramatický předvolební boj ve Spojených státech….

celé zde: https://cz24.news/…mu/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)

Někteří "žertovně" tipovali cíle v České republice při použití ruského Little Boy. Každý máme "svého nepřítele", ale jen jednoho společného: předrahou dojnou krávu stovek příživníků - Českou televizi, resp. epicentrum lží, polopravd, předsudečné nenávisti a protistátní ideologické diverze Kavčí hory! Protože ale máme svobodu slova a v této demokracii není radno ani naznačovat, každý ať si z mých dvou vět sám udělá závěr!

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

------------------------------------------------------------------

Jan Sedláček: Petr Pavel již po roce prokázal, že je nejhorším prezidentem v historii ČR

Už je to rok ode dne, kdy se na Hradě objevil vládní automat na podpisy. Za ten rok stihl nejen porušit své předvojební sliby, ale navíc i spáchat prokazatelnou velezradu. A to přinejmenším dvakrát.

Začnu jednou osobní vzpomínkou. Před prezidentskou volbou jsem potkal několik starších dam, které se mi svěřily, že budou volit generála Pavla. Když jsem se jich zeptal proč, tak odpověděly: „Protože je to fešák!“

Zajímalo by mě, jak se tyto dámy tvářily, když jim tento „fešák“ krátce po svém zvolení podepsal snížení valorizace jejich důchodů. Každopádně to názorně ukazuje, jak to dopadá, když lidé nepřemýšlejí o politice a volí na základě kandidátova vzhledu, mediálního obrazu či jiných povrchních dojmů.

Právě tito lidé totiž dopustili, aby na Hradě zasedl zcela bezpáteřní Petr Pavel. Iluze, že by se snad mohl po volbách změnit k lepšímu, vzala za své hned krátce po zvolení, kdy porušil snad všechny své předvolební (či spíše předvojební) sliby. Ačkoliv sliboval, že bude nadstranický, stal se vládním automatem na podpis jakékoliv fialoviny. Klientelismus, který tak kritizoval u lidí kolem Zemana, bují na Hradě i v Lánech snad ještě více než dřív. A to ani nemluvím o Pavlově loutkovodiči Petru Kolářovi, o němž Pavel výslovně sliboval, že na Hradě nebude mít vliv.

Ale nejde zdaleka jen o porušování slibů. Petr Pavel stihl už za první rok hned dvakrát spáchat zcela jednoznačnou velezradu, což je jediný zločin, za nějž je možné prezidenta soudit a odvolat.

První velezradou bylo to, jak Pavel prosazuje zrušení práva veta v EU. Tento krok by nás připravil o poslední zbytky suverenity a stali bychom se naprostou kolonii – ještě v mnohem větší míře než dnes. Vlastně bychom ani nepotřebovali vládu, parlament ani samotného prezidenta. O všem by se automaticky rozhodovalo v Bruselu. To, jak horlivě to Petr Pavel podporuje, je naprosto ukázkové jednání proti svrchovanosti a celistvosti republiky, což je definicí velezrady.

Druhou velezradou byla Pavlova kolaborace s Lichtenštejny v jejich snaze okrást ČR. Jak známo, Lichtenštejnové se už dlouho snaží prolomit Benešovy dekrety a získat mnohamiliardový majetek, který jim byl zcela oprávněně zabaven po 2. světové válce. Petr Pavel se teď přidal na jejich stranu. Tím dokázal, že se spojí s kýmkoliv, kdo chce uškodit ČR.

Ačkoliv mám k Miloši Zemanovi mnohé výhrady, byl to prezident, který alespoň zčásti hájil české národní zájmy a prosazoval suverénní politiku. To se o Pavlovi říct nedá. Petr Pavel již za pouhý rok prokázal, že je nejhorším prezidentem v historii ČR a že ve své nemorálnosti dokonce překonává i Václava Havla – a to už je co říct.

Dobrou zprávou je, že už si mnozí jeho voliči uvědomují svoji chybu a že za další 4 roky jeho obliba poklesne natolik, že už nebude mít naději na další zvolení (stejně jako Čaputová na Slovensku). Na druhou stranu, ty 4 roky nemůžeme čekat. Čím déle bude na Hradě, tím více škod napáchá. Pak už může být pozdě na nápravu.

Nabízí se otázka: Můžeme s tím něco udělat? Můžeme Petra Pavla zastavit ještě před koncem jeho mandátu? Teoreticky ano. Jenže klíčem k tomu je přijít k senátním volbám a převolit Senát.

Právě Senát totiž může podat na prezidenta žalobu za velezradu a přispět k jeho odvolání. V současném složení to ale neudělá. Dokud budou Senát ovládat vládní strany, tak bude platit, že „ruka ruku myje“. Proto je potřeba na podzim přijít k volbám a zvolit ty kandidáty, kteří půjdou proti vládě a kteří veřejně slíbí, že podpoří tuto žalobu za velezradu.

Zůstat v den voleb doma je hloupost. Podobně jako volit někoho jen proto, že je „fešák“. Je načase zapojit mozek. Protože myslet občas bolí, ale nemyslet se nevyplácí. To, co teď sedí na Hradě, je toho živoucím důkazem.

Blog Vox Populi AUTOR: Jan Sedláček 11. března 2024👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Předseda hnutí ANO 2011 a expremiér Andrej Babiš nemnoha lidem vadí kvůli dvěma naprosto nevýznamným a soudně nepotvrzeným "morálním skvrnám" = jakési pochybné evidenci ve spisech StB a projektu Čapí hnízdo, rekreační a konferenční areál (obě kauzy se táhnou už od roku 2015). Pan Babiš není rozhodně můj ideový favorit, ale jeho profesionální minulost, jeho manažerské a podnikatelské schopnosti, jeho aktivní znalosti angličtiny, francouzštiny, němčiny a ruštiny a životní zkušenosti nesnesou na našem současném politickém nebi srovnání. Mrkněte se na jeho životopis, mnohé o něm ani nevíme https://cs.wikipedia.org/wiki/Andrej_Babi%C5%A1

Naopak miláčkem davů se stal syn z komunistické rodiny, vysoce postaveného plukovníka ČSLA, absolvent vojenského gymnázia ČSLA, vojenské vysoké školy ČSLA a pilný student špionážního kurzu (proti NATO) a aktivní člen a předseda ZO KSČ, bezostyšný převlékač kabátů a bezpáteřní armádní generál v.v. Petr Pavel krycím jménem Pávek. Ani zhulený mistr absurdit Venca Veškrna by nezkonstruoval příběh, ve kterém se takový politický analfabet a komunistický nomenklaturní kádr stane prezidentem republiky.

Také se vám chce blít?

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

ANO! A souhlas

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

tak to bylo i u mě. Akorát já byl jen na rok, ale i to mi stačilo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebývalý nárůst onemonění TBC komentoval přednosta tuberácké kliniky v Praze, že sice větší polovinou jsou to ukrajinci, ale čeští pacienti jsou z řad fetek, bezdomovců a alkoholiků. Komentář na teletextu ČT byl uzavřen tím, že ukrajinské bacily nejsou na tuzemce přenosné. Buď je ten lékař blb, nebo tu lež vypustily českotelevizní děvky. Jo, jo, to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou...

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

a necháváme si srát na hlavu!

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

A není to "jen" TBC, je to záškrt, je to černý kašel, je to svrab atd. Je to bagatelizováno jako by se jednalo o "dětské" nemoci, přestože u nás byly de facto desítky let "vymýceny"! O blechách psích co nejdou na člověka také něco vím:-). Takže samé výhody a pozitiva:-)?

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)