Honem si něco přejte

Autor
Štítky

Tak jsme se dozvěděli, jak se nám vyvinul státní rozpočet za květen… A je mi strašně líto, že jsem se nezmýlil, když jsem minulý týden tvrdil, že nás čeká další rekordní deficit od roku 89. Stalo se. Rozpočet je už dvě stě sedmdesát miliard korun v mínusu. Celkový schodek za celý rok byl stanoven na dvě stě devadesát miliard a ve chvíli kdy čtete tento článek, tak už ho v podstatě bylo dosaženo. Teď se jen ještě chvíli budou shromažďovat faktury a výpisy z účtu, takže ve výkazech se to objeví až o pár dní později.

Stanjuro, jsi borec… Za leden nic… ale pak už to byla zhruba sedmdesát miliard sekera každý měsíc…

Tak mě napadá… loňský rozpočet ještě sestavoval Babiš, že? Sice nevěděl o válce, ale sestavil plán, který naposled měl nějakou tu logiku. Letošní rozpočet už dělala Pětikolka celý od začátku sama. Pusťte k něčemu libtardy, výsledek se brzy dostaví… Navíc není vidět žádné zpomalení tohoto šíleného pádu. Naposled se takhle hodně v odhadu sekl Kalousek… A vůbec… kdykoliv tu bačovala ODS, vždycky to vypadalo takhle. To bude nějaká zákonitost…

Nejsou léky, nejsou školy, nejsou přiznané důchody, nejsou prachy… hele, my ty válečné hračky kupujeme pro budoucí warlordy, kteří to tady budou ovládat. Vždyť sledujeme rozpad státu v přímém přenosu. Jak dlouho to ještě může vydržet pohromadě? Dovedete si představit ten libtardí řev, kdyby takhle hospodařil Babiš? Alespoň vidíte, co bylo na Andrejovi dobré – novináři mu nic neodpustili a tak se musel snažit. Ale příliš mnoha lidem to bylo málo… Jeho hříchy se zdály velké, ale díky nové Stanjurově perspektivě se rapidně zmenšují den za dnem.

Jasně, Babiš nás zavíral za covidu, to se mu nedá odpustit… Tahle vláda je proti němu skvělá, že? Všem nám sebrala dvacet procent úspor, zdražila nám živobytí, zvedla daně, bude dělat další konsolidační balíčky podle už naznačeného schématu obírání… zadlužuje nás na tři životy… Myslím, že názornější příklad rozdílu mezi větším a menším zlem už být nemůže. A ve volbách zase nezapomeňte volit nějaké půlprocentní dobro. Fiala děkuje a posílá klíčenku.

Jindro Rajchle, prosím prosím… já vím, že se to nedá urychlit a vím, že je zapotřebí nejdřív dobře vyjednávat, aby pak mohla následovat účinná akce. Ale každý den otálení stojí dvě miliardy. Každou rodinu v této zemi tahle vláda stojí denně tisíc korun. Třicet tisíc měsíčně. To leckterá rodina ani nevydělá. S trochou nadsázky se dá říci, že statisíce lidí už vydělávají jen na státní dluh a sami by vlastně ani neměli jíst.

Do konce roku je daleko a do voleb ještě víc. Při tomhle tempu budeme do voleb v mínusu o další dva biliony korun. Každá česká rodina bude dlužit o milion víc!

Nemohu si pomoci, ale když vidím neúprosnou realitu, tak nás prostě připravují na jadernou válku. Teď ještě obírají a obírají a atomovky pak celý dlužní úpis smažou. V atomové zimě bude jedno, kolik jste měli v bance potištěných papírků s Palackým.

Kdyby každý z nás vzal setinu toho, o co v posledním roce přišel a dal to na alternativní média a alternativní politiky, tak se nic z toho nemuselo stát. Takže to řeknu jednoduše… když denně přicházíte o tisícovku, kolik jste ochotni dát, abyste o to nepřicházeli? Kdy vám peníze dojdou? Kdy vám dojde, že evropské hodnoty s vámi nepočítají? Kdy vám dojde, že pro ojropapaláše jsou cennější otevřené hranice a hraní na vojáčky, než vlastní obyvatelstvo?

Slyšeli jste, jak henten rekordní schodek okomentovalo naše nejmenované veřejnoprávní médium? Stát hospodařil hůře, než vláda předpokládala. Libtard libtardovi oči nevyklove. (Ale vlastenec vlastenci kdykoliv…) K čemu jsou nám takoví novináři? K čemu je nám takový Radiožurnál? K čemu jsou nám všechny ty politické neziskovky? K čemu je nám občanská společnost, když jen rabuje? Tohle jsme dopustili… vláda háže prachy do černé válečné díry a miliardový mediální byznys dělá propagandu, že je to tak správně. Vyhoďte televizi z okna a přestaňte to platit. Přestaňte koukat na Novu i Primu, přestaňte klikat na Seznam. Ať si to platí Lukačovič ze svého. Vy plaťte Alternativu.

Jak dlouho ještě, než to celé půjde do háje? Jak dlouho si každá rodina může dovolit, splachovat tisícovku denně do hajzlu? Všichni vědí, že za ty peníze nic nevznikne. Nic se za ně nepostaví, maximálně se koupí něco, co bude rozstříleno. Před dvěma měsíci jsem říkal, že se tahle vláda chová, jako by už nikdy neměly být volby. Teď si začínám myslet, že se tahle vláda chová, jako by nikdy neměla být žádná Česká republika. Dokonce i hentu korespondenční volbu odpískali… najednou jí asi nepotřebují.

Řehka chtěl podat rezignaci… sakra, jakou kulišárnu na nás chystají? Jestli za tím nic není a Zbyněček s Péťou jsou prostě jen trotlové, tak jsme všichni ještě větší kreténi než oni, protože jim to tak dlouho trpíme. Jak se říká národu, který si v čele ponechá nekompetentní idioty, aniž by je bránily bodáky zvenčí? Blbý národ…

Jindro, moje podpora Tvému počínání je den ode dne bezpodmínečnější. Vždycky jsem lidem říkal, že mají na výběr… buď podpoří to, co tady je a nebo se počkají na lepšího lídra. Dnes k tomu dodám jen tolik, že každý den čekání na někoho lepšího, stojí tuto republiku dvě miliardy korun. A nejspíš se stejně nikdo nenajde, protože politický talent od Boha, to je vzácné zboží.

Honem si něco přejte, padá stát. To neuvidíte každý den…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (212 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Stanjura šel lidem vysvětlit balíček, sklidil Ukrajinu. 01.06.2023

...„Já myslím, že jsme tomu věnovali dostatek času proto, abychom představili komplexní, promyšlený návrh, který nebudeme měnit za pochodu, kdy nebudeme každé tři dny říkat, ‚to ještě změníme, to tam ještě dodáme…‘. Takže já to považuji za dobrý výsledek a ta kritika, že to bylo pomalé? Já si naopak myslím, že bychom měli ocenit, že jsme to dělali velmi podrobně, s odborníky, měli jsme řadu tabulek a čísel,“ ujistil Stanjura všechny.

Ohlasy na Stanjuru:

Všichni se vymlouváte na předchozí vlády, a přitom jste rozjebali peníze všech lidí jen vy, nikdo jiný, lidi si je nerozkradli,“ napsal Stanjurovi jeden z diskutérů.

Sbal věci a vypadni,“ byl s ním rychle hotový jiný.

Ozdravnej balíček, nákup tanků, bojových vozidel, ukrajinská sociální výpomoc... Vše za několik stovek miliard... Kdo to bude platit, důchodci a dělající lidi... Co s tím, pane elektrikáři,“ zeptal se další a zároveň ministrovi připomněl, že v oboru financí není vzdělán.

Mě zajímá, kdy to položíš, elektrikáři,“ ptal se další.

Klaun, děti volaly, je to klaun,“ připomněl jeden z přispívajících slavnou povídku dvojice Šimek + Grossmann.

Jako nic proti levicové politice (byť v tomhle případě dosti neefektivní a propagované stranou, která si říká pravicová), ale opravdu by mě zajímalo, jestli jsou nějací voliči ODS s touto prací našich politických zaměstnanců spokojení,“ zeptal se ještě další diskutér, ale odpovědi z ODS se nedočkal.

Zase jen mlácení prázdné slámy, nejste odborník, o ostatních ani nemluvě, je květen a deficit jako kráva,“ připomněl mu situaci ve státní kase hned první diskutér.

Dávejte nadále Ukrajině, na nás v ČR z hluboka serete, podejte demisi,“ doporučil Stanjurovi další.

Vytáhni tu hlavu z prdele a jdi to říct mezi lidi,“ dostalo se mu rady.

Stanjuro, kde máme všechny naše peníze a proč musíme živit všechny ty nemakačenka, co můžou makat a nechce se jim, k tomu zneužívají náš zkorumpovaný systém za podpory vládního aparátu zbytečně přebujelého, kde neví pravá ruka, co dělá levá ruka,“ dostal na základě uvedeného ministr otázku, na kterou ale neodpověděl.

To je hajzl, kdyby Ukrajincům nedávali dva roky zdravotní péči zadarmo, bylo by tam dost, ještě se Ukrajinci chovají jako dobytek,“ konstatoval jiný diskutující.

Dodejme, že podle informací serveru iDnes.cz je k dnešnímu dni aktuálně státní rozpočet ve schodku 271,4 miliardy korun.

Schválený rozpočet přitom za celý letošní rok počítá s deficitem 296 miliard korun za celý rok. Znamená to tedy, že plánovaného schodku jsme téměř dosáhli už za pět měsíců.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Až budete za dva roky říkat -

to jsme nevěděli, to jsme nechtěli,

to nám nikdo neřekl, pamatujte -

věděli jste to, chtěli jste to,

říkali vám to.

 

Je vidět, že v této zemi se už 19 let nechodí na vojnu.

Nikdo, kdo absolvoval základní vojenskou službu,

by nikdy nevolil lampasáka.

 

Ukrajinské tanky na sobě měly německé kříže.

Chyba jednotlivce, oznámil Kyjev.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)

Čekání na někoho lepšího nás může přijít draho,  i úplně nejdráž - a to nemyslím jen peníze. Rozhoduje zde o nás Černochová a spol., která je zralá na léčbu. Copak to ti ostatní nevidí? Chlapi, jste ještě vůbec chlapi nebo už i jen její poskoci?!

Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

že to skončí nějakým velkým průšvihem. Věštím blackouty, k žrádlu jen brouci a ještě cenově nedostupní, US vojsko rabující Rusy vybombardované Česko. A začala to minulá vláda (už si nevzpomínám, kdo byl předseda), nynější vláda to ovšem rozvinula k dokonalosti - místo aby napravila průsery z "opatření proti kovidu", tak vyrábí nové "opatření" které vyjdou ještě na víc. O morálce ve vládě se už dlouho mluvit vůbec nedá, tam už se ani škody nadělat nedají. Je strašné, že nás může spasit asi jen Rajchl. A jak Fiala není český ale je ukrajinský premiér nebo možná americký, tak Babiš taky nebyl český, ale tam netuším čí, rozhodně by taky nic dobrého pro nás neudělal, jak už jednou prokázal (pamatujete jak slíbil důchodovou reformu? ani se nepokusil, ale zvýšené DPH na ni ponechal). Chce to někoho, kdo zajistí, že se nebudou rozhazovat peníze (množit státní zaměstnanci, likvidovat firmy...) a obnoví morálku. A lidu je to fuk, jen pár (set tisíc) bláznů (i já se mezi ně počítám) se stará co s tím. Obdivuji Vrábela, Rajchla i Vidláka, že se starají mnohem víc než já, dokonce se mi líbí Bobošíková, Hájek a další ale nechápu, proč netáhnout za jeden provaz (koho z nich finančně podporovat? všechny?) - jinak budou ti "půlprocentní" které budeme volit, jak píše Vidlák.

Průměrný počet slepic: 4 (42 hlasů)

v argumentaci by si všechny z fialové sebranky namazal na chleba. U vlády budí strach a u falešných vlastenců závist. A přitom by měl potenciál být českým Orbánem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

1. dobře mluvit umí i Zeman, činy jsou ovšem strašné. Doufám, že u Rajchla budou dobré i činy.

2. pamatujte na Svatoplukovy pruty (mimochodem Babiš o nich asi nic neví, stejně jako o Švejkovi).

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Rajchl je jeden z mála, kdo se s nimi veřejně (na vlastní kůži) nepáře a nenechá se zastrašit, takových není mnoho a měli bychom si jich maximálně považovat. Někdo další se hledá těžko, nejsou lidi, je to dnes u nás "úzkoprofilové zboží". 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdražení chleba nejvíc v Evropě. „Tak to dopadne, Fialo.“ Holec ví (01.06.2023 8:25 | PL)

Zdražení chleba nejvíc v celé Evropě. To mimo jiné postihlo Česko, dokládá na číslech Eurostatu komentátor Petr Holec. Ptá se, zda premiér Fiala tyto údaje oficiálního orgánu EU bude rozporovat jako v případě plynu. „V Česku správný lidi chtějí válku a ten, kdo se náhodou uřekne, že by se mezinárodní společenství mělo pokoušet válku na Ukrajině ukončit, tak je špatnej,“ uvádí k tématu Ukrajiny. A naznačuje, jak to celé pro Fialovu vládu dopadne.

Komentátor Petr Holec se opět podíval na počínání vlády Petra Fialy (ODS). Avšak než vyrazil do ostrého slovního do útoku, pousmál se nad hlavní zprávou týdne, jak to sám nazval, že prezident Petr Pavel dostal křeč. Podívejte se, ta bolest. Mě je skutečně generála upřímně líto. On se prostě nemůže na chvíli uklidit, odpočinout si. Šel si zaběhat, aby udělal nějaký fotky na instagram a podívejte se, dostal z toho křeč do nohy. Tak doufejme, že si od něj na chvíli odpočineme, nechal se slyšet Petr Holec.

Odpočinek však nebyl nijak dlouhý, protože Pavel v Senátu prosazoval své kandidáty na ústavní soudce.

Podle Holce Pavlovi leccos prochází.

„Když je miláčkem médií a projde mu to, že dojede do Mnichova na své motorce BMW, kde poděkuje a ocení Bernda Posselta, šéfa sudeťáckýho landsmanšaftu, potom dojede na tryznu do Terezína a řekne, že se musíme poučit z chyb našich předků, v bývalém nacistickém koncentráku na území Česka, tak viděli jste, že by ho někde za to v médiích honili? Projde to úplně v klidu. Je to normální, je to náš miláček Petr Pavel. Představte si, že by to udělal Miloš Zeman nebo Václav Klaus. Nebo i pozdní Václav Havel. I on o tu podporu už potom přišel. Museli by se omlouvat pořád dokola. Ale máme novou realitu a Petru Pavlovi zatím všechno prochází,“ prohlásil Holec.

Poté přešel k důležitějším věcem. Konkrétně vládnímu konsolidačnímu balíčku, na kterém nenechal nit suchou.

„Já jsem tušil u Fialovců průšvih, ale nepřál jsem si, aby to bylo až takovéhle fiasko, protože je to špatně pro celé Česko. Oni předčili moje očekávání. Před třemi týdny vyhlásili s tou velkou pompou a patosem a falší a lhaním svůj konsolidační balíček, kde popřeli vlastní sliby, hlavně trojkoalice SPOLU, tohle už víme, a do toho balíčku se pustili všichni, kdo na něm nepracovali. Zprava i zleva. A teď si představte, kdo se do něj pustí nakonec. Jeho hlavní tvář a autor, ministr financí Stanjura. Podívejte se na to, to je geniální. On dá rozhovor deníku E15 a tohle z toho vyšlo: ‚Možná jsme něco úplně nedomysleli, detaily balíčku ještě budeme řešit‘. Tohle je neuvěřitelný. Je to přímý přiznání toho, že ta vláda nefunguje,“ vyjádřil své mínění Holec.

Podle Holce se každá z pěti vládních stran snažila v rámci balíčku zachránit sama sebe. „Myslí na další volby, a ne na nás,“ pravil Holec.

A hned upozornil, že ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) oznámil, že škrtat nemůže. To je podle Holce ukázka toho, jak je to s balíčkem. „Já být Stanjurou a tohle si přečíst, tak vykopnu Lipavského z vlády sám,“ zaznělo od Holce.

Hned připomínal, jak ODS ještě na svém 29. kongresu slibovala, jak postaví stovky kilometrů dálnic, že lidem sníží daně a zeštíhlí stát. Petr Holec je proto zvědavý, co předseda vlády předvede v nějakém dalším televizním vystoupení, až bude muset čelit kritice kvůli balíčku.

Pár slov věnoval i ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi, který nejprve seděl ve vládě s Andrejem Babišem, teď ho kritizuje, ale až se otočí politické nálady, Jurečka podle Holce opět změní názor. „On otočí kabát, nebude mu to dělat problém. Je to lidovec,“ vyjádřil svůj názor Holec.

Stranou jeho pozornosti nezůstal ani další lidovecký ministr, konkrétně ministr zemědělství Zdeněk Nekula, který chce snížit ceny potravin cenovou válkou v obchodních řetězcích. „Já, když jsem to četl, tak jsem se zděsil, protože jestli je Nekula něco schopen vyvolat, tak takovou cenovou válku, že už se nedoplatíme vůbec,“ poznamenal komentátor.

A hned na datech Eurostatu ukázal, jak vzrostly ceny chleba. V Česku velmi výrazně a Holec je prý zvědav na to, zda Fiala opět Eurostat zkritizuje, jak to udělal, když bylo uveřejněno srovnání cen energií v Česku a v jiných evropských zemí.

Pokud půjde Fialova vláda touto cestou dál, povede to podle Holce k tomu, že se začnou spojovat opoziční strany, jako se teď smluvně propojila SPD a Trikolora, může vzniknout kritická síla hlasů, která v Česku dokáže něco změnit. Tak to vidí Holec.

Prý je také zvědav, co se dříve či později dozvíme o obrané smlouvě s USA. „Amerika k tomu přistupuje jako supervelmoc, takže si ty podmínky nastavuje výhodný pro sebe,“ pravil Holec s tím, že spojence Američané uplácejí tím, že jim prodávají zbraně, které už Američané nepotřebují. Tak to vidí Holec. „Američani mají historii, že když se ráno prezident probudí a řekne, ‚zaútočíme támhle na ty‘, tak to udělají. Vzpomeňte si na kupříkladu Panamu,“ dal příklad Holec. Proto by prý byl při uzavírání smluv s USA opatrný, neboť má za to, že americká politika je v tomto směru horší, než byla politika sovětská, potažmo dnes ruská.

„V Česku správný lidi chtějí válku a ten, kdo se náhodou uřekne, že by se mezinárodní společenství mělo pokoušet válku na Ukrajině ukončit, tak je špatnej,“ upozornil ještě v souvislosti s válkou.

Vrátil se také ke stým narozeninám veterána americké zahraniční politiky Henryho Kissingera, který u příležitosti oslav své stovky poskytl několik rozhovorů a konstatoval, že za válku na Ukrajině nemůže jen Kreml.

„Já si myslím, že by zvládl takovou menší nápravnou Libavou, protože s nesprávnými názory se musí bojovat,“ pravil Holec v narážce na cestu olympionika Davida Svobody na Libavou po boku ministryně Černochové, kde se měl voják a sportovec seznámit s ukrajinskými vojáky, kteří procházejí výcvikem v Česku, aby si mohl vyslechnout, co Ukrajina prožívá v důsledku ruské agrese.

Poté Holec přehodil tematickou výhybku k záměru ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti), který plánuje utlumit rodná čísla a odmítá přitom tvrzení, že to bude stát 56 miliard. Ale neumí říct, kolik to tedy bude stát.

„Z Pirátů teď začínají ucházet skutečně velký myšlenky. Poslanec Mikuláš Peksa se zamyslel a řekl, že nám bude líp, když zavedeme čtyřdenní pracovní týden. Prosím vás, kde je Chocholoušek?“ zeptal se Holec v narážce na slavný český film Jáchyme, hoď ho do stroje.

Jedním dechem Holec dodal, že v Brně bude za dohledu policie číst dětem pohádky muž převlečený za ženu. Tento nápad si podle Holce prosadili Piráti v Brně a komentátor dal jasně najevo, co si o tom myslí. „Jestli je tohle populární trend, tak já bych to rád vyvezl na nějaký ostrov, kde ať si to klidně dělají, ať si předčítají hlavně vlastním dětem, ale nevím, proč to musejí dělat tady,“ kroutil hlavou.

Nechápal také to, jak k tomu může mlčet ODS a lidovci, kteří spolu v Brně momentálně vládnou, v čele s primátorkou za ODS Markétou Vaňkovou.

Po chvíli kroutil hlavou znovu. Když přišel k nápadu, že by vláda mohla novou českou eurokomisařkou jmenovat Danuši Nerudovou. Holec se obává, co by tato paní v roli eurokomisařky provedla s českým automobilovým průmyslem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

ministři s dobrou hlavou a nikoliv s dobře nabarvenou hlavou. Asi tak. Každý blbec, který volil tuto politickou sebranku, by měl povinně nosit tričko s nápisem: Sorry, jsem kokot!

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to je dokonalý, vidíte státníci (občané státu), máte vysněnou vládu a takhle se jí odvděčíte,.. takhle špatně hospodařit. :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Naše ekonomika se asi netěší velké důvěře, takže nás spasí nákup emerického raketoplánu.

Všem tak ukážeme že na to máme, a ekonomika se určitě zase rozjede.

A každého kritika zničíme coby prouského švába! ;o)

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

" Nejsou léky, nejsou školy, nejsou přiznané důchody, nejsou prachy… ". Čeho ale máme dost, tak to jsou ukrajinci v limuzínách, SUV, Banderaparty, nehtových tentononc, jimi zaplněných nemocnicích, ve frontách na vyžírku.... Kde jsou ty rozfofrovaný prachy? Ve druhé větě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Ještě ve Fajzru, v Bruseli, v zálohách na předražené kulomety, v EET, ve schválně prohraných arbitrážích, v CO2 povolenkách, v dotacích na kdeco, ve státních zaměstnancích...

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou hnusným, mínusovým národem už jenom tím, že si všechny tyhle pětikoaliční hnusy a mínusy nechají bez odezvy líbit!  Stará česká pověst o blaničtích rytířích je blbost. Ve skutečnosti jsou těmi blaničtími spáči - "rytíři,"  samotní Češi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

,, Lidé, bděte!"

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

S Rajchlem, nebo bez Rajchla pojďme do ulic! Jinak s touto zkurvenou stoosmičkou nehne vůbec nic!

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)