Ivano, můžeš si za to sama!

Autor

Přátelé, dobrých zpráv nikdy není dost a tak mám dneska další. Na Aktuálně vyšel rozhovor s novinářkou Respektu Ivanou Svobodovou o dezinformacích. Pusťte si ho, rozhodně to stojí za to. My dezoláti nepotřebujeme nijak vymlčovat naše oponenty, nepotřebujeme je nějak cenzurovat nebo vytrhávat z kontextu. Naopak. Málokteré video si zaslouží takovou reklamu, jako právě toto.

Ivanu Svobodovou jsem potkal osobně na setkání strany PRO ve Šlapanicích. Pokoušela se se mnou udělat „kritický rozhovor.“ To znamená, že mě tlačila do jednoduchých vyjádření na otázky, které jednoduché vůbec nejsou. A samozřejmě se každou druhou větou snažila poučovat, co si mám správně myslet. Dost jsem se do ní pustil a když jsem teď poslouchal jejich fňukání, jak jsou dezoláti na novináře zlí, nechtějí s nimi mluvit a považují je za největší škůdce tohoto národa, tak jsem v tom úplně slyšel náš rozhovor.

Ivano, můžeš si za to sama. Vy majnstrýmoví prostě lžete, kudy chodíte a nesloužíte tomuto národu. Když říkáš, že vy představujete novináře, jak mají být, tak smůla, nepředstavujete. Nesloužíte této zemi, nesloužíte jejím obyvaelům, nesloužíte nám. Sloužíte mocenským skupinám, které vás platí a kterým jste dlužni. Sloužíte gumovým evropským hodnotám, klaníte se cizím pánům a ještě ke všemu to děláte blbě.

Kdybyste alespoň argumentovali, vysvětlovali, kdybyste vládli vtipem, šarmem a inteligencí… ano kdybyste byli alespoň jako mefisto Kalousek… Ale vy už umíte jen křičet o dezinformacích a jediné, co zkoušíte, je mazání, blokování a zavírání za názory. Samozřejmě to nefunguje. Nefungovalo to ani za komunistů a ti měli jinak média pod kontrolou. Každý den další a další lidé v této zemi rozeznávají, že jste obyčejní pokrytci a ještě k tomu neschopní. Každý den se víc a víc ukazuje, že jste prázdná skořápka a sami už nevíte, jak dál. Ano, schopnost udržet se u koryta je ve všech časech dotčená nejméně, ale jestli někdo udělal veřejnoprávním médiím medvědí službu, tak je to právě tvůj rozhovor na Aktuálně.

Pokud si ho, přátelé, poslechnete, tak zjistíte, jak moc jsou v háji. Svobodová totiž zjistila (a nejspíš přímo ve Šlapanicích), že jí nesnášejí už i středostavovští a bohatí. Už to není jen póvl pro který neměla dost pohrdání. Myslíte, že by takhle mluvila, kdyby cítila, že libtardů je většina a ona byla pevná v kramflecích? Myslíte, že by takhle mluvila, kdyby si byla jistá svým vlastním světem i svým vlastním názorem? Myslíte, že by takhle mluvila, kdyby věděla, že se vlastně nic neděje a dezoláti jsou jen malá sociální bublina? Myslíte, že by takhle mluvila, kdyby věděla, že její příjmy jsou neotřesitelné a její postavení také?

Když si poslechnete tu pasáž, kde mluví o tom, že se to už netýká jen chudých, tak tam vysloveně cítíte ten strach. Na plebs se jí povyšovalo dobře, ale lokaj právě zjistil, že ho už nemají rádi i někteří páni.

Mělo by vás to motivovat a povzbudit. Svobodová na plnou hubu řekla, že nás není málo a že se rozrůstáme. Já k tomu dodám to, co říkám už pár měsíců – že naše rozrůstání je jednosměrné. Kdo od nich odpadne, ten už se nevrací. Pracujme na tom, aby se bývalí voliči Pětikolky u nás cítili dobře. Pracujme, aby měli důvod odpadávat od fialové bídy. Vynasnažme se, aby mezi námi a Respektem byl co největší rozdíl. Vynasnažme se, aby příště Svobodová nefňukala, ale měla přímo hysterák.

Chceš Ivano radu?

Začni se chovat sakra jako opravdový chlap. Přestaň poučovat a nech se poučit. Přestaň se snažit být pochopena a snaž se chápat. Přestaň říkat druhým, co si mají myslet a začni zjišťovat, co si myslí oni a proč. Možná tě překvapí, že jejich názory nevyrábí Putin, ale normální práce a normální starosti. Zjistíš, že většině lidí u nás je Rusko lhostejné, ale tuhle vládu nesnášejí. Zjistíš, že není snadné vyžít, když na ně vláda uvaluje další břemena v podobě grýndýlových vymožeností. Zjistíš, že si stále více lidí myslí, že už nemůže být hůř. Ono samozřejmě hůř být může, ale to jim nevysvětlíš tím, že se nad ně budeš povyšovat, že tvůj šéfredaktor bude vymlčovat některé informace a nebo bude účelově stříhat a upravovat materiál, co jsi přinesla z terénu.

Uvědom si Ivano, že tě nesnášejí. Že s tebou nechtějí mluvit, protože pro jejich život nejsi žádným přínosem. Jsi synonymem pro zaprodance. Jsi součástí problému a nikoliv součástí řešení. Když jsem se ve Šlapanicích ptal lidí, kdo tě považuje za objektivní a nestranné médium, odpovědí byl hurónský smích. Pamatuješ? Každý den takových lidí přibývá. A po tvém rozhovoru jich přibude opravdu hodně. Děkujeme a posíláme klíčenku.

Váš kamarád František Vrábel – ten obchodník s deštěm a sémantickými vizemi, vám už nepomůže. Právě se totiž zjistilo, že není žádným odborníkem na dezinformace a navíc je zadlužený. Zjistili to vaši kolegové z iRozhlasu. Čtyři roky ho poslouchali jako hlas Boží a teď najednou bublina splaskla. Předpokládám, že vám vůbec nedošlo, co jste teď právě odpálili. Jste tak neschopní, že jste čtyři roky nerozpoznali, že Vrábel je obyčejný mluvka, za kterým nic není. Nejspíš ani nemá žádný henten algoritmus a prostě si z prstu vycucával, co jste chtěli slyšet. Čtyři roky! K čemu jsou nám takoví novináři? K čemu je nám taková veřejnoprávnost? Pamatuješ? To jsem tam ve Šlapanicích také říkal.

Víte, kdy jsem o Vrábelovi poprvé napsal, že je to obchodník s deštěm? 16. října 2020. A to za sebou nemám žádnou redakci.

Buď to pochopíte a začnete dělat novinářskou práci pro svojí zemi, svůj národ a budete hlídacím psem, který brání národ proti vládě a nebo zůstanete vládním pitbulem, který ji brání proti svému národu. Pokud se neobrátíte, tak prostě půjdete přesně tam, kam chce vláda nasměrovat všechny. Ale víš, každý den víc a víc lidí tímto směrem jít nechce i kdybyste se pominuli. Obávám se, že zůstane jen u fňukání… ale každý je svého štěstí strůjcem.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Pokud stojíte o moji knihu, prosím objednejte si ji v následujících dnech, kdy ještě budeme normálně fungovat. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat vůbec a v srpnu jen omezeně. Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (247 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Současná tragédie: chybí schopnost dělat "cokoli jiného"

Alastair Crooke, 19. června 2023
Bývalý britský diplomat, zakladatel a ředitel Fóra pro konflikty se sídlem v Bejrútu
(Text je poněkud zkrácen a polidštěn, ale klíčových myšlenek textu se úpravy nedotkly) :-)))
----
Tragédie, která dnes sužuje Západ, spočívá ve střetu dvou nutností:
1. v nemožnosti pokračovat v tom, co dělal Západ dosud 
2. v jeho neschopnosti  dělat cokoli jiného.
 

Proč? Je to proto, že podmínky, které daly vzniknout zlaté éře, která stvořila "generaci pohodlí", již nejsou k dispozici. Byly to nulové úroky, nulová inflace a levná energie, která "dotovala" zmenšující se a stále více chřadnoucí průmysl (přinejmenším v Evropě).

Těch několik desetiletí bylo pomíjivou "chvílí" kdy Západ byl na výsluní. Ale to už je pryč.


Ten nejvážnější problém spočívá v tom, že doba, kdy jsme si mohli vybrat cestu, po které půjdeme dál, je už za námi. A protivítr zadlužení, inflace a recese nás nyní prudce bičuje. "Rozpad systému" je již přítomen v podobě vládní a institucionální slabosti: "systému" chyběla vůle přijmout rozumná rozhodnutí, když je mohl snadno udělat. Tehdy bylo ještě možné volit cesty aniž by se  tím přivodily velké problémy, ale tehdy se vybírala jen ta nejsnadnější cesta.

Elity si přisvojily sebestřednou morálku rozmazleného děcka generace "já". Vedoucí třída si dopřávala požitky a ztratila veškerý zájem o většinovou populaci, kterou hluboce opovrhuje. Současnou krizi si zavinila sama. Během dvaceti let zničila dvě stě let finanční odpovědnosti.

Je to však takové, jaké to je.  Je stále zřetelnější, že Západ už nemůže předstírat, že "je všechno v pořádku" - i když se vládci snaží pokračovat v tištění peněz, v záchraně a mediálním vyprávěním zakrývají své chyby. Ale všichni cítí krizi a blížící se "obrat".
 

Nyní už je zřejmé, že pokračovat v tom, co západní elity dělají na Ukrajině, hraničí s diagnozou šílenství. Opakují stále totéž, ale vždy s novým přesvědčením, že "příště" bude výsledek lepší. Tragedií je, že je nemožné "udělat něco jiného".
 

Washington Post vyslovuje pochybnosti:
"Když Ukrajina zahajuje dlouho očekávanou protiofenzívu proti opevněným ruským pozicím, Kyjev i jeho podporovatelé doufají v rychlé znovudobytí strategicky významného území. Cokoliv jiného staví Spojené státy a jejich spojence před nepříjemné otázky, na které zatím nejsou připraveni odpovídat".
"V době, kdy Biden vstupuje do kampaně za své znovuzvolení v příštím roce, potřebuje dosáhnout významného vítězství na bojišti, aby ukázal, že jeho bezvýhradná podpora Ukrajině potvrzuje to nejlepší americké globální vedení, oživuje silnou zahraniční politiku a prokázuje rozumné využití americké vojenské síly v zahraničí."
Nemožnost "dělat něco jiného" než pokračovat v konfliktu bude nadále silně prosazována: Biden to potřebuje, (zbraně poskytnuté Ukrajině nestačily...), a navíc hrozí, že šest geopoliticky "váhajících států" (Brazílie, Indie, Indonésie, Saúdská Arábie, Jihoafrická republika a Turecko) se přidá k rusko-čínské ose, pokud se nepodaří Putina ponížit:
"Musíme jednat, abychom zabránili výraznému oslabení pozice USA v globální rovnováze sil. Vzhledem k odmítnutí "váhajících" států postavit se za Spojené státy v otázce rusko-ukrajinské války nebo soupeření s Čínou se mnoho z těchto klíčových zemí již vzdaluje od USA. Hrozba čínsko-ruského vlivu na rozšířený BRICS - a jeho prostřednictvím i na globální jih - je reálná a je třeba ji neodkladně řešit."  Řečeno jasně: USA musí na Ukrajině setrvat. Aby zachránily nyní ohrožený "řád založený na pravidlech".

Neexistuje jiný postup než pokračovat v eskalaci v naději, že se podaří konflikt alespoň "zmrazit". To je dlouhodobě oblíbená varianta USA, která bude brána jako přijatelná. Jednoduše řečeno, vedení USA chybí odvaha přijmout tvrdé rozhodnutí - říci Moskvě: "Nechme tuto nešťastnou (ukrajinskou) epizodu za námi. Vyhrabejte ty návrhy smluv, které jste sepsali v prosinci 2021, a pojďme se podívat, jak můžeme spolupracovat, abychom Evropě opět vrátili nějakou funkčnost".

A samozřejmě, že "nemožnost dělat něco jiného" platí v plné míře pro západní ekonomický systém. Strukturální rozpory znemožňují cokoli "jiného" než záchranné akce a utrácet více, než se vydělá. Je to kulturně pevně zakořeněno v sebestředném, rozmazlujícím dětinském étosu generace "pohodlí", do které patří dnešní západní elita. Ta bohužel, ztratila odvahu čestně a s rozmyslem činit zásadní rozhodnutí.

A to je ten paradox dnešního západu. Řecká tragédie je taková, v níž krize - jádro každé "tragédie" - nevzniká pouhou nešťastnou náhodou, za kterou nikdo nemůže a kterou nikdo nemohl předvídat. V řeckém pojetí se tragédie odehrává proto, že se něco stane, ale ono se to stát musí. Je to dáno povahou účastníků. Tu tragedii způsobí zúčastnění aktéři a ti nemají jinou možnost, protože je k tomu vede jejich přirozenost.

To je hlubší důsledek, který vyplývá z dnešního tragického dilematu, který by mohl přejít do plně rozvinuté tragédie - vyvolání války.

Co se stalo? Změnila se povaha elit. Přemrštěný pocit vlastní důležitosti a požitkářství vytěsnily poctivost a schopnost pohlédnou "pravdě do očí".  Místo toho tu máme elitu, která je zcela přesvědčena, že "žádné riziko nehrozí": Žádný stát, žádná osoba ani instituce přece nemohou odolat spojené síle finanční moci Západu, pokud se proti nim nasadí.
Odveta však již začala. Hněv roste, protože veřejná diskuze donekonečna debatuje o "absurdních věcech" ("Co je to žena?"), zatímco všichni rezignují na to, aby začali řešit hlubší problémy, o které doopravdy jde.
To vyvolalo zásadní politické přeskupení, které nyní probíhá - rozmetání všech tradičních kategorií a ponechání jen dvou stran: "s námi" a "proti nám".
Vládnoucí elita je stále více rozzlobená a zahořklá, že ti, které by měla ovládat už ji přestávají poslouchat. Ovládaní jsou zase rozhořčeni, že systém tak očividně ignoruje jejich zájmy a že už se ani nenamáhá předstírat opak. Jednoho dne se skutečně můžeme probudit a zjistit, že ani politici, ani voliči už nevěří, že by 'demokracie' byla k něčemu dobrá.
To do značné míry ukazuje, že v sázce je přežití západní civilizace. Tento proces pravděpodobně přetvoří západní politiku v souboj dvou "ideologií". Jednu zastávají všichni ti co si přejí "zelené" převrácení lidské společnosti; "trans" svět pro děti; snadnou imigraci; změnu samotné podstaty západní kultury. Proti nim stojí všichni, kteří se všemu výše uvedenému zásadně brání a nechtějí takový zvrat připustit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

vidím, že jste rozený optimista, takže trocha reálného zhodnocení. 

Rozhovor Ivany Svobodové s Lindou Bartošovou je samozřejmě tragédie. Linda Bartošová je asi tak novinářka jako je Radka Třeštíková spisovatelka. Jakýkoliv rozhovor tohoto trdla (=Bartošová) je vždy zárukou dobré zábavy. A Ivana Svobodová? Jako redaktorka Respektu zřejmě vyznává hodnoty tohoto listu. Neznám moc lidí v mém okolí, kteří čtou Respekt, je to podle mne taková levicově nazelenalá platforma pro "pražskou kavárnu". Čas od času se mi dostane do ruky a je to pořád stejné, sluníčkáři, dobroseři a nejrůznější sociální inženýři. Nakolik je tento týdeník hybatelem dějin netuším, ale moc bych na to nesázel. Takže smát se rozhovoru Svobodové s Bartošovou mi přijde takové laciné, protože je podle mne nikdo vážně nebere.

Co mne však zarazilo je Váš názor, že by novináři "měli sloužit národu". Na to jste přišel jak? Aktuálně i Respekt nejsou veřejnoprávní media a mohou si psát, co chtějí (když je někdo ochoten za takový produkt platit).  Jak správně píšete, soukromá média "slouží mocenským skupinám" a je to tak normální. Skupina MAFRA třeba slouží mocenské skupině Agrofert. Respekt i Aktuálně.cz myslím patří Bakalovi, Blesk Křetinskému, Dospiva má Deník apod. Proč by měla jimi vlastněná media sloužit národu? Kdo má podle Vás rozhodovat o tom, co tato media publikují? Vy, národ v referendu nebo kdo? Já úplně rozumím tomu, že se Vám nelíbí, co se v některých mediích tiskne (publikuje), ale to je  přeci věc názoru, někdo si čte Blesk, jiný MD DNES nebo Hospodářské noviny. Případně si jako pan Inza si najde jemu vyhovující články na ruskou vládou provozovaném webu www.strategic-culture.org. Proč ne? 

Rovněž nerozumím tomu, co jsou pro Vás "majnstrýmová" media. Ta, která píšou něco, co se Vám nelíbí? Nebo ta, kde se nic nepíše o PRO a panu Rajchlovi nebo podle čeho je vybíráte? Je pro Vás "majnstrým" MF Dnes, Lidové noviny  (a jejich internetové platformy?). Vše to spadá pod mediální dům MAFRA, který má největší podíl na celkovém mediálním trhu (zhruba 1/3). Vadí Vám, jak píšou noviny pana Babiše, protože těžko něco více odpovídá pojmu "majnstrým", než právě novináři pracující pro tento mediální dům.     

Také nerozumím Vaší větě: "....ale jestli někdo udělal veřejnoprávním médiím medvědí službu, tak je to právě tvůj rozhovor na Aktuálně". Jakou má souvislosti rozhovor na Aktuálně s veřejnoprávními medii? Je snad Aktuálně financováno ze státního rozpočtu nebo má nějaké jiné atributy veřejnoprávního media? Asi těžko. Ale to by Vám asi nezapadalo do konceptu optimistického jásání nad další vyhranou bitvou. Já v tom tedy žádnou výhru nevidím. Prostě jen další z řady zcela zbytečných rozhovorů dvou slepic.    

Stejně zbytečné je jásání nad tím, že Ivanu Svobodovou nepovažovali "lidé ve Šlapanicích" za představitelku "objektivního a nestranného media". Objektivita a nestrannost má být standardem pro Českou televizi a Český rozhlas, nikoliv pro soukromé medium, které se pohybuje v mantinelech vymezených majitelem media (a zadavateli reklamy). A ano, nemyslím si, že by Česká televize tyto standardy nějak příkladně plnila (Český rozhlas neposlouchám, takže neumím zhodnotit).  

A samozřejmě mi to nedá, abych se optal, jak jste byl spojen s plněním Vašeho požadavku, aby novináři byli  "hlídacím psem, který brání národ proti vládě" v době, kdy byl předsedou vlády pan Babiš, který byl (a stále je) zároveň majitelem největšího mediálního domu v ČR?

Milkman

P.S. Myslím, že zcela přeceňujete význam medií, resp. se zbytečně vyčerpáváte nejrůznějšími "bitvami", které dle mého názoru nemají žádný zásadní význam ve světě, kde si může každý založit nějaký internetový magazín či deník.

Průměrný počet slepic: 2.5 (54 hlasů)

Píšete:

Myslím, že zcela přeceňujete význam medií,

 

A já si zase myslím že Vy význam médií velmi podceňujete. Média třicátých let minulého století, byla schopna udělat ze vzdělaného a inteligentního německého národa, národ hlupáků a fanatiků.

Naše média a média celé EU se dnes snaží o totéž. Pokud se jim to povede bude konečný výsledek jejich snažení velmi podobný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)

Vážený pane Freude, 

pokud tím obdobím třicátých let minulého století v Německu, kdy média “byla schopna udělat ze vzdělaného a inteligentního německého národa, národ hlupáků a fanatiků”, pak bych příčinu viděl spíše v poctivé politické práci pana Hitlera, který důsledně využíval možnosti veřejných vystoupení než ve vlivu médií. Koneckoncu cesta AH na politický vrchol nebyla snadná a získání politické moci mu trvalo přes deset let. 
 

Především se ale jednalo o období, kdy nebylo tak snadné vstupovat do veřejného prostoru, jak je tomu dnes. Proto si myslím, že je mnohem lepší si dnes založit vlastní blog nebo noviny a nemarnit čas bojem s jinými médii. 
 

Milkman
 

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (15 hlasů)

No tak internet Hitler použít nemohl. Ale používal vše, co mu tehdejší technika umožňovala. Samozřejmě hodně vsázel na osobní kontakty s voliči, využil přitom letadla a měl i několik projevů za den v různých částech Německa. Ale hodně využíval rádio, noviny, film, knihy, všechna tehdy dostupná média.  

Navíc i po získání moci měl Hitler na své straně ani ne polovinu národa. Ty zbývající dostal na svou stranu propagandou, hlavně za pomocí medií.

https://www.denik.cz/ze_sveta/leni-riefenstahlova-reziserka-adilfa-hitlera.html

https://www.denik.cz/ze_sveta/olympiada-berlin-naciste-hitler-owens.html

https://www.kurzy.cz/tema/5729926.html

 

No a co se týče nynější situace, určitě je dnes vstup do veřejného prostoru pomocí blogu snadnější ale dosah TV, rádia, nebo i tisku je mnohem větší. Ostatně zákon o vlastnictví médií svědčí o tom, že nynější mocipáni masmédia určitě nepodceňují, a zvlášť kontrola těch veřejnoprávních jim moc leží na srdci.

P.S.

Jistě jsou i blogy s velkým počtem sledujících ale tam se jen výjimečně probírá politika.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

dost mi ten tvůj styl připomíná ruského vlastizrádce, ekonomického emigranta Mitrofanova. Ten chodil i na Novinky a PL s nickem Alexios.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pročpak nám Média neveřejnoprávní i veřejnoprávní referují o každém prdu královské rodiny Velké Británie?

Copak bude ropa levnější? Nebo snad budou příjemci grýndýlovatější?

O každém prdu císaře papeže božího zástupce Františka se musí také referovat?

V Čechách plném necírkevních osob si zprávy o papežovi římských katolíků nechat na kázání v kostele, stejně jako zprávy z jiných církví v České republice.

Stejně jako za Německé říše se dle jejího vzoru sypou ty "správné informace" ze všech tlampačů a obrazovek.

Proč? Protože to má ten žádaný účinek! Jinak by to nedělali a nikdo by to neplatil. A stojí to miliardy. Stejně jako ta televize zvaná česká tv.

Na sloupech a nárožích dnes nevisí plakáty a letáky jako před sto lety.

Kdo mlčí - souhlasí. 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

I když je zjevné, že máte v mnohém přísně vzato pravdu, tak myslím, že i onen Vámi kritizovaný optimismus by rozhodně neměl v žádné politické práci chybět, pokud samozřejmě nepřechází do nějaké formy úporného sebeklamu. A určitá volnost a skutečně i nepřesnost ve vyjadřování je jen odrazem toho, jak většině lidí v podstatě splývá pojem mainstream a veřejnoprávní médium - protože to tak prostě je. Vždyť koneckonců tu máme i Nadační fond nezávislé žurnalistiky s jeho oficiálně přijímaným hodnocením "serióznosti" různých titulů - a světe div se - ukazuje se, že oba předchozí pojmy a "dodržování základních novinářských norem" vlastně jedno jest.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vážený pane Spurkolo, 

optimismus je samozřejmě (nejen) v politické práci důležitý, jinak by se asi v dnešním světě člověk zbláznil :-). Mým příspěvkem jsem se snažil poukázat na to, že Vidlákův příklad (rozhovor LB s IS) podle mého nijak moc nevypovídá o nějaké zásadním úspěchu v boji pana Vidláka proti “intervjůkům”. A z řady článků pana Vidláka mám nadto pocit, že v čtenářích podporuje optimisticky názor, že probíhají nějaké zásadní změny,  jejichž hybatelem je strana PRO a její personální okolí (kam řadím i pana Vidláka). A že podpora této strany u občanů roste pomalu geometrickou řadou a současná vláda už v podstatě (díky úsilí pana Rajchla)  skončila. Přes nesporné politické úspěchy pana Rajchla (tím míním, že je schopen přitáhnout nějakou část občanů) se domnívám, že jeho schopnost něco zásadního změnit je dosti nízká, protože nic nenasvědčuje tomu, že by mohl ve volbách nějak významně uspět (za to minimalisticky považuji alespoň deset poslanců). A jediným smysluplným ukazatelem politického významu politické strany je její výsledek ve volbách. A čím více optimismu, tím více zklamání při konfrontaci s volební realitou. Já se domnívám, že toto je právě ta hranice mezi optimismem a sebeklamem. 

A pak mi samozřejmě vadí, že “mejnstrýmovými intervjůky” jsou podle pana Vidláka asi všichni, jenom ne novináři z největšího mediálního domu MAFRA, který vlastní pan Babiš. To mi přijde trochu pokrytecké, protože tento mediální dům má největší podíl na mediálním trhu, takže podle mne velmi odpovídá pojmu “mejnstrýmové medium”. 

Děkuji za Vám za věcný a slušný příspěvek. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

třeba ten Korecký není vůbec špatný novinář. Jak to ten Babiš vlastně dělá?

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

ten píče!

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Hm,

Vidláka mám velice rád, považuji ho za světelného majáka pravdy který nám "dezolátům" v naší malé české kotlině ukazuje správný směr a východisko z černého moře lživých informacích z kterými nás zaplavuje hlavní mainstream prolhané ČT, či Šafrova žumpa, nebo fašistický Seznam a jiné podobné zaprodané média která zmanipulovala veřejné mínění českých občanů a změnila mnohé z nás v "ovčany". Výsledek černé propagandy zaprodaného mainstreamu je prolhaná vládní Petikolka a Guma na Hradě.

Včelku Máju která neúnavně nám psala zde na Kydech mám velice rád, je to bojovnice pravdy jako Vidlák, moc mi chybí její pismenkování zde na Kydech. Počet příspěvků na Kydech po odmlčení naší bojovné Včelky se výrazně snížil. Doufám Včelko že jsi v pořádku, že jsi možná na dovolené, proto jsi se odmlčela a že brzy se vrátíš do naší rodiny nás "soudružných dezolátů" zde na Kydech.

LaCasitu mám rád, je na stejné vlně jako naše Včelka Mája a velice rád čtu její příspěvky. Mrzí mně že se téže odmlčela, zároveň s Včelkou, snad je taky jen na letní dovolené a vrátí se zde na Vydlákovy Kydy.

Inzu mám rád, je to další balvan pevné hráze pravdy zde na Kydech, rád čtu jeho příspěvky a výstižné články které zde na Kydech přináší.

Zaubera mám rád, považuji ho za "básníka pravdy" zde na Kydech, vždy se mi rodí úsměv na tváři kdykoliv čtu jeho krásně "rýmované" řádky pravdy.

Ethanola mám docela rád, považuji ho za "našeho" člověka i když se někdy štve z rozsáhlými články z jiných opozičních zdrojů které vyvěšuji zde na Kydech spolu s včelkou Májou a jinými soudružnými dezoláty. Tyto články pravdy i když jsou někdy obsáhlé jsou ale nutné pro všechny zabloudilé ovečky které nás čtou a  které zaprodaný mainstream ze svými lží zmátl, zmanipuloval a obelhal je.

Freud je rozumný chlap a ze svými poznámky přispívá zde na Kydech.

Berrnard mně už vůbec nevadí, považoval jsem ho kdysi za trolla, ale teď už vím že on takový není.

Milkmana ale nemám rád , stále ho považuji a budu považovat za záškodného trolla který byl vyslán od lživého mainstremu jako trojský kůň aby poškodil Vidlákovy Kydy zevnitř. Jeho jízlivé poznámky špiní každodenní Vidlákovy články pravdy, jeho útoky přímo na Vidláka to absolutně potvrzují. Zajímavé je že vždy pod každým jeho lživým komentářem se podepisuje "Milkman" aby jsme na něho nezapomněli. Tento fialový záškodný troll ze svými lži mi velice připomíná fialového obrýleného profesůrka z Brna který ze stejnými lži se nakonec posadil ze svou prolhanou pětikolkou na trůnu současné katastrofické demoliční vlády.

To vše co jsem napsal nejsou důležité informace, jen jsem se inspiroval z posledních řádků našeho básníka Zaubera na konci  včerejšího článku. Diky Zaubere.  

Přeji vám všem dobrý den.

Dezolát Antonín

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo se nechcete zdržovat s celým rozhovorem, pusťte si alespoň  výrok  Svobodové, který začíná  v čase 17:34 :   přemýšlí, co by se mělo udělat: podle ní by měl  stát vypnout  dezinformační weby.   Tak to je ta její cesta hlásání  pravdy. Miliardy tekoucí do ČT zjevně nestačí prosadit ty správné názory.  Co mi to připomíná? Které režimy zakazovaly poslouchat zahraniční rozhlas? 

Sama Svobodová říká, že je stále víc těch, co by jí nejraději nakopli ( = dezolátů ), ale přitom je stále  neochvějně přesvědčena, že šíří tu jedinou správnou pravdu. V rozhovoru v čase 14:20 se hovoří o tom,  že už 1/3 lidí věří více  dezinformacím, než těm správným pravdám.  Takže reálně to bude víc než polovina :-).  Že by se národ  přece jen konečně probudil, dřív než bude pozdě? ( dobrá práce Vidláku a spol. )

Vzhledem k jejímu už důchodovému věku  by mohla  mít alespoň trochu sebereflexe, zkušeností  a zamyslet se nad tím, zda je ta její pravda skutečně ta jediná správná. No jo, komu není rady, tomu není pomoci.

PS: na Lindu Bartošovou je rozhodně lepší se dívat, než ji poslouchat :-D

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1710-kyjev-vcera-v-predtuse-sveho-brzkeho-konce-vydal-posledni-dva-fanaticke-rozkazy-v-bruselu-vcera-uniklo-na-verejnost-kolik-maji-cesi-a-slovaci-od-pristiho-roku-platit-na-africke-imigranty-ce/

MAP 1710 Kyjev včera v předtuše svého brzkého konce vydal poslední dva fanatické rozkazy! V Bruselu včera uniklo na veřejnost kolik mají Češi a Slováci od příštího roku platit na africké imigranty! Česko se podle Bruselu má brzy přeměnit v rezervaci pro nepotřebné imigranty a chudinu!

Když jsme 2. května 2022 v analýze MAP 1173 poprvé oznámili, že Brusel se souhlasem vlády ČR už rozhodnul, že se v Česku nebudou vyrábět žádné elektromobily, protože Češi mají být napříště už příliš chudí, aby si je kupovali. Že se všechny elektromobily už mají vyrábět výhradně v Západní Evropě, aby si tamní dělníci vydělali na slušné živobytí. Že český automobilový průmysl má zaniknout současně se zákazem výroby aut na spalovací motory. Ale že před tím má být ČR Západem využita k exploataci levných pracovních sil a infrastruktury k efektivní výrobě levných aut pro západní chudinu, aby se nebouřila, že nemá na elektromobily.  Byli jsme označováni za dezinformátory, ačkoli jsme zveřejnili příslušné dokumenty EU, které tento hanebný plán Bruselu stvrzovaly. Uplynul rok, a včera 20. června 2023 česká fialová média slavnostně přiznala, že se elektromobily v ČR vyrábět nebudou, a že se z ČR stane rezervace pro levné montovny a levné otroky, kteří jsou k jejich chodu zapotřebí. Česká média ovšem své včerejší oznámení o zániku českého průmyslu nezdůvodnila, tak to v dnešní analýze uděláme za ně, abyste věděli, kdo si na naší budoucí bídě hodlá namastit kapsu.

  1. VW rozhodl už 18. června, že výroba elektromobilů Škoda má být přesunuta z Čech do Španělska. Tento přesun moderní a ziskové výroby z Čech do Španělska zařídil Brusel ve spolupráci s Českou vládou. Aby se výroba elektromobilů mohla přesunout z Česka do Španělska, a v Česku se elektromobily už nevyráběly, dostala vláda Španělska z programu dotací EU na COVID Recovery celkem 39 421 CZK na každého Španěla, kdežto vláda ČR se spokojila jen s 2 178 CZK na každého Čecha. Podmínkou pro vyplacení této 18 krát vyšší dotace pro občana Španělska, než pro občana Česka, byl závazek španělské vlády Bruselu, že 75 miliard CZK z celé této dotace bude prostřednictvím španělského fondu PERTE vyplaceno výlučně německé firmě VW na vybudování 3 giga-faktory na výrobu baterií pro elektromobily ve Španělsku
  2. Důvodem pro tento přesun lukrativní výroby z ČR do Španělska, financovaný miliardami z půjčky EU od bankéřů, přičemž za splacení této půjčky Španělskem bankéřům ručí paradoxně díky podpisu vlády ČR všichni její občané, bylo jednak zjištění analytiků, že v blízké budoucnosti bude nejméně 20% všech elektromobilů prodávaných v Evropě vyrobeno v Číně. Že v Evropě dojde v důsledku této čínské expanze k omezení výroby v evropských automobilkách. A že elektromobily vyráběné ve Východní Evropě by tak dramaticky ohrozily existenci automobilek v Západní Evropě, a tím by Západní Evropu uvrhly do nezaměstnanosti a bídy. Čínský elektromobil stejné střední třídy a výbavy jako elektromobil VW se nyní prodává za 25 000 EUR, kdežto jeho konkurent VW vyrobený v Německu za 45 000 EUR!
  3. Hlavní důvod, proč Brusel zaplatil a nařídil přesun výroby z Čech do Španělska nejlépe vysvětluje před týdnem zveřejněný graf od uznávané maďarské konzervativní ekonomky Pirosky Szalai. V levém rohu grafu na nejlepší pozici v EU vidíte Česko, s pouhými 11.8% obyvatelstva, které je ohroženo akutní chudobou. Slovensko je na 6 nejlepší pozici. Kdežto Španělsko je na 5 nejhorší pozici a nyní je 26% jeho občanů ohroženo akutní chudobou. Španělsko, Řecko a Itálie jsou na tom stejně špatně, jako ty nejchudší východoevropské země. 
  4. Jakmile se výše počtů lidí ohrožených chudobou v západoevropské populaci začne přibližovat ke 30% dojde k přímému ohrožení tzv. Bruselské demokracie. Její existence totiž absolutně závisí na politické dominanci koalice stran, kterou volí pouze 43% ze všech oprávněných voličů, protože zbývajících 57 % voličů se nedovede dohodnout na koalici, a část z nich ani nechodí k volbám. Majetkově tvoří 43% vítězných voličů 1% nejbohatších lidí a 42% voličů střední třídy, zejména úřednictva a státních a veřejných zaměstnanců. Podle tohoto respektovaného sociologického modelu Emmanuela Todda, který přesně předpověděl rozpad SSSR pomocí sociologických modelů, a i další světové otřesy, jakmile se chudoba v populaci začne šířit, spodních 57% obyčejných lidí se začne radikalizovat a sjednocovat, a ze 42% občanů střední třídy začnou v důsledku majetkových změn vypadávat voliči, kteří se připojí k radikalizované 57% většině. Tím dojde k rozbití tzv. bruselské demokracie, a vládu převezmou buď politici krajní pravice, či levice, nebo tzv. národovečtí populisté. Tedy Bruselští úředníci se přesunem lukrativních pracovních míst z Čech do Španělska, které je ohrožené chudobou, a konzervativní pravice je v něm nyní na prudkém vzestupu, snažili poslední 2 roky zachránit systém Bruselské Eurokracie a dotačních transferů různým dotačním šíbrům, energo-šmejdům a vychytralým úředníkům v chodu! Protože podle modelu Todda ČR vydrží zchudnutí obyvatel bez otřesů v Bruselu, kdežto Španělsko, Itálie a Řecko už ne! Ve Španělsku mimochodem hrozí už letos v červnu při mimořádných volbách nástup konzervativních sil, které zpochybňují Green Deal, a další kulturní pilíře Eurokracie. Vládnoucí španělští Eurokraté, proto nečekaně vyhlásili předčasné volby na červenec, protože řádné volby se měly konat do konce roku. Spoléhají přitom, že se jim díky štědré podpoře Bruselu, zkrácené předvolební kampani, a letní turistické sezóně, podaří tímto rafinovaným tahem odvrátit porážku, která by je na konci roku čekala. Brusel je totiž díky předsednictví Španělska celé EU, které začíná 1. července nucen celou svou silou podpořit současnou španělskou vládu, aby ve volbách vyhrála, jinak se očekává, že nebude ani definitivně schválena Rakušanova dohoda o relokaci imigrantů a další Euro-nesmysly. 
  5. Samotný koncern VW už vyrábí více aut v Číně, 40%, než v Evropě. VW proto pumpuje investice hlavně do Číny, protože odchod z čínského trhu by koncern nepřežil. Zároveň Berlín vetuje všechny pokusy EU uvalit na čínská auta a elektromobily dodatečná cla, protože všichni v Berlíně si pamatují, jak rychle musely korejské koncerny Hyundai a Kia v roce 2017 uzavřít své čínské továrny, když vláda Jižní Koreje nakupovala od USA rakety proti Severnímu Kimovi, a když ve stejné době najednou nějakou náhodou poklesl až na nulu odbyt aut Hyundai a Kia v Číně. Obdobně nějakou náhodou začaly upadat prodeje Škody Auto v Číně, jakmile Vystrčil (ODS), Hříb a Bartoš (Piráti), i Pekarová – Adamová (TOP-09) začali provádět své turistické nálety na Tchaj-wan. Stejně dopadly i Nokia a Ericsson. Koncern VW plánuje jen do roku 2025 propustit 9 500 zaměstnanců v Rakousku, a dalších 30 000, víc než má celá Škoda v Německu. Zachovány mají být hlavně úřednické, manažerské, obchodní a všechny odborářské pozice!!! Vývoj a výroba elektromobilů se má z velké části z Evropy přestěhovat do oblasti kolem Detroitu v USA!! Čínská produkce se musí udržovat do roku 2030 ve stávajícím objemu, jinak hrozí čínské sankce z nedodržení smluv. Vzhledem k tomu, že 17% akcií VW drží Katar, známý svou náklonností Putinovi a Číně, lze předpokládat přesun výroby i do Egypta, nebo nějaké podobné africké země blízké BRICS!
  6. Osud české Škody Mladá Boleslav se zdá být jasný. ČR má díky sankcím příliš vysoké ceny energií, aby se zde dala efektivně vyrábět auta na vývoz do zemí třetího světa. Po zákazu elektromobilů, zůstane v ČR možná nějaký servis, vývoj a pár pozic pro úředníky a odborářské lokaje. Obdobně tomu má být i Německu. Jedním z hlavních důvodů války o Ukrajinu je boj o 1/3 evropských zásob Lithia, které se nacházejí na Donbasu a podél toku Dněpru na sever. Tyto zásoby jsou prý lehce těžitelné, zejména díky nízkým nárokům na ochranu životního prostředí. Dalšími cennostmi Ukrajiny o které se vede válka je železná a manganová ruda, která se díky levné elektřině dá dále zpracovávat na ingoty v obřím množství a levně. Plánovanou porážkou Ruska se zamýšlelo získat hlavně kontrolu nad obří Ruskou produkcí niklu, což je kov, u kterého se očekává rekordní nárůst poptávky v příštích letech, a to o 1900%. Vzhledem k jasným prohrám Kyjeva na bojišti, vyhlášení Bidena, že Ukrajinu do NATO nevezme, dokud nezvítězí nad Ruskem, což je výrok obdoby českého přísloví – “až naprší a uschne a porostou košťata” – se zdá být jasné, že s českým autoprůmyslem bude Amen, protože nebudou ani ukrajinské suroviny, ani ruské levné energie, a tak se vyrábět v ČR nic nevyplatí. Díky politice české vlády a Bruselu se tady vše zavře!

Češi ovšem budou platit jako mourovatí do Bruselu na imigranty! Rakušan 15.6 tvrdil, že do konce roku dostane ČR z Bruselu peníze na ukrajinské uprchlíky. Podle dvou vysokých bruselských úředníků asi nedostaneme nic, protože oba Eurokraté přiznali 19. června washingtonskému Politico, které se nemýlí, že letos už Bruselu došly všechny peníze, a že se vyjednává s Německem a dalšími zeměmi, aby do prázdné bruselské kasy nalily aspoň 100 miliard EUR, 2.5 bilionu CZK. Tyto peníze jsou bezpodmínečně nutné pro okamžité platby Ukrajině, (50 miliard EUR), 15 miliard EUR je bezpodmínečně nutných pro okamžité platby zemím mimo EU na imigranty, 10 miliard EUR je bezpodmínečně nutných pro financování strategických investic – asi pro plánovanou investici VW na výrobu baterií ve Švédsku, a podobně. A až 27 miliard EUR je třeba na úhradu úroků z půjček COVID, protože se zvedly úroky díky drahotě! Protože Německo, Holandsko a další státy už také mají ekonomické potíže, podle obou úředníků se nepočítá, že potřebné miliardy budou k dispozici v požadovaném množství. Protože ČR platí 2% a Slovensko 1% z takto Bruselem vymáhaných částek, z údajů obou bruselských úředníků vyplývá, že ČR by měla do Bruselu poslat 50 miliard CZK, a Slovensko 1 miliardu EUR!

Včera Rakušanova tvrzení, že vyjednal pro ČR výjimku z relokace imigrantů ze západní Evropy, vyvrátil polský ministr pro záležitosti EU Szymon Szynkowski , když oznámil: Češi bohužel do deklarace vložili pouze jednostranné výkladové prohlášení, které nemá žádný právní význam. Češi tak bohužel plně přijali smlouvu o mechanismu relokace imigrantů podle Bruselu, jejich deklarace o započtení ukrajinských uprchlíku nemá žádný právně závazný význam. Podle dalších polských diplomatů, dohoda obsahuje jasné nařízení, že buď země přijme relokované uprchlíky, a nebo za každého zaplatí 20 000 EUR! Žádná výjimka v textu dohody není napsaná. Pouze se země postižená opatřením může obrátit na Brusel, aby zvážil, zda jí uprchlíky přidělí. Tedy odmítnutí uprchlíků a nebo plateb za ně, není právně vymahatelné. Navíc podle polských diplomatů, kteří text dohody znají, není žádné jiné omezení relokovaných imigrantů, než nejméně 30 000 ročně. Tedy lze podle dohody relokovat jakýkoli počet imigrantů vyšší než 30 000 ročně! Můžete se tedy těšit na možná miliony nových nepřizpůsobivých imigrantů, kterých se Západ bude chtít zbavit, protože ty pracovité, vzdělané přeci nikdo k relokaci, na rozdíl od kriminálníků a nepřizpůsobivých, určovat nebude! Díky Rakušanovi budou Češi jak bez bytů, tak bez peněz, protože sociální systém zkolabuje stejně jako školství a zdravotnictví! Na důchody nebude!

Kyjev včera vydal dva fanatické rozkazy, které ukazují, že porážka je přede dveřmi.

  1. Podle prvního rozkazu se s okamžitou platností zakazuje všem nemocnicím přijímat k léčení na plánované operace jakékoli muže ve věku 18 až 59 let, bez předchozího souhlasu místního vojenského komisariátu! Každý, kdo od teď na Ukrajině potřebuje léčení v nemocnici, musí nejprve získat povolení od armády, jinak léčen v nemocnici nebude! Důvody jsou dva – Ukrajinci si začali léčit své choroby, které zatím z ekonomických důvodů přecházeli, aby se vyhnuli odvodu. Armáda evidentně potřebuje další lůžka pro zraněné vojáky. 
  2. Podle druhého rozkazu se všem mužům s brannou povinností podle stanného práva s okamžitou platností nařizuje, aby se dostavili do 10 dnů od okamžiku vyhlášení rozkazu k odvodu do armády! Podle rozkazu se také všem mužům zakazuje s okamžitou platností se stěhovat mimo svůj mobilizační okres. Kdo nyní žije jinde, než je příslušný k odvodu, se musí přestěhovat, a nebo přihlásit v novém místě! Technicky toto opatření znamená všeobecnou mobilizaci. Tedy konec výběrového povolávání odvedenců na frontu. Toto opatření se využívá pouze v krajním případě! Ztráty jsou tedy mimořádně velké!
  3. Kyjev ovšem ještě stále dokáže Rusy pořádně kousat. Zde máte pěkné video od samotné ukrajinské SBU – jsou na něm vidět dva důležité okamžiky – útoky zabijáckých dronů proti vysokým retranslačním věžím, na které ruská armáda pravidelně umisťuje svoje zařízení, která umí potlačovat signál GPS a západní střely tak nelze v oblasti přesně zaměřovat na ruské cíle. A v druhé část pak uvidíte poměrně raritní záběr útoku zabijáckého dronu na ruského vojáka, který se veze na korbě rychle jedoucího BVP. Z videa je jasné, že pokud se dron přibližuje k cíli pod správným úhlem, vojáci ho díky řvoucímu motoru neuslyší ani neuvidí, a jsou snadno zlikvidováni. Vojáci na ukrajinském bojišti tak mají dvě špatné volby – přepravovat se uvnitř obrněných vozidel, a být zabiti výbuchem miny, a nebo se přepravovat na korbě obrněného vozidla a být zabiti dronem. Opravdu není, o co stát. Kanálem SBU doporučuji všem si zalistovat – uvidíte neuvěřitelně obrovský rozsah korupce na Ukrajině, který česká média raději zatajují, stejně jako jiné zprávy. 
  4. Pro pochopení zuřivosti nedávných půlročních bojů o Bachmut, kdy Rusko prakticky na jediném místě provádělo sebevražedné, ačkoli palbou a drony tvrdě podporované útoky, si prohlédněte toto video, je na něm včerejší pokus o vraždu nožem dvou chlapců, kterou se pokusil spáchat ze služby po splnění závazku u Wágnera do civilu propuštěný bývalý zločinec! Ruské vedení vědělo, že čím více zločinců v bojích padne, tím méně vražd po jejich propuštění v Rusku bude. Krutá logika, ale účinná. Putin ruskou krev na bojišti šetří, v Bachmutu to neplatilo. Video dokazuje proč! Prigožin dostal povolení zločince najmout, protože kdyby byli rozptýleni mezi různé pravidelné jednotky ruské armády, nešlo by útočit tak razantně v Bachmutu. Zřizovat Stalinovy trestné prapory nebylo zřejmě politicky možné. 
Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)