To jako fakt?

Autor

O víkendu jsem měl napilno a v hlavě jsem měl samé příjemné věci, jako udírnu, masíčko, vínečko, pálenku a dobrou společnost. Málo jsem se věnoval budoucnosti a pohyboval jsem se mezi přítomností a vzpomínkami na minulost. Čas krásně plynul, řeči se vedly, pivo teklo proudem… O to víc jsem se divil, když jsem se v neděli zase vrátil do reality… Prosím berte to jako jednorázový a neumělý pokus o Terezu Spencerovou.

EU se dohodla na zpřísnění fungování trhu s emisními povolenkami... Naše vláda se k tomu s chutí přidala, protože to prý pomůže klimatu a nízkopříjmovým rodinám…. Já vážně žiju v jiném světě.

Hele vládo, jak si mám pod vašimi snahami představit něco jiného, než cílenou likvidaci tohoto státu? Jak si mám myslet, že to co děláte, má nějakou logiku? Elektřina je drahá, protože Helmuti si řekli, že budou žít z větru a sluníčka (a pro jistotu z elektráren na ruský plyn a z ČEZu). Plyn je nedostatkový, protože nám Amíci zničili potrubí na ruský plyn. Obojí j drahé, protože se musejí platit emisní povolenky ze kterých bohatnou především velké investiční fondy.

Jako fakt čekáte, že rozšíření systému povolenek povede k něčemu jinému, než k dalšímu zdražení? Fakt jako máte pocit, že je v tomto státě všechno v pořádku a všichni mají tolik peněz, že si s tím nemusíme dělat hlavu? Fakt jako myslíte, že se lidi nepropadají do bídy a nepřicházejí už teď o všechno? Jak dlouho myslíte, že to lidi snesou? Nestačilo vám jedno varování v podobě sto padesáti tisíc lidí na Václaváku? Fakt toužíte po tom, aby se organizace chopil někdo schopnější, kdo se nezakecá a z pódia zavelí k činům? Chuť demonstrovat neopadá, to jen opadá chuť věřit současným organizátorům. On se toho praporu chopí brzy někdo šikovnější.

Zeman prý bude volit BabišeAsi ho ten Rychetský fakt naštval a rozhodl se, že předsedovi ÚS tímto způsobem ještě pomstí. Babiš na Hradě bude chtít úplně jiný ústavní soud, než by chtěl Rychetský. A také má Rychetskému co oplácet, jak ho poškodil změnou volebního zákona chvíli před volbami.

Navíc mi to celé smrdí docela jednoduchou dohodou – Zeman ještě vybere nového předsedu ústavního soudu, podpoří Babiše a Andrejko si nebude hrát na Nerudovou a potvrdí Zemanovou volbu, bez ohledu na hemžení, které kolem toho bude. Hodlám si počkat, s jakým jménem Zeman přijde. To dost naznačí.

Ve Francii zemřel ruský oligarcha Zelenov. Přepadl prý přes zábradlí. Jo to se teď ruským oligarchům děje nějak často. Furt někde padají z balkonů, páchají sebevraždy, dělá se jim špatně se smrtelnými následky…

Prostě je vidět, že válka se nevede jen na bojišti, ale zasahuje i do nejvyšších pater byznysu. Podle mě nejsem daleko od pravdy, když řeknu, že nám podezřele umírají ti, kteří měli spoustu důvodů, aby se Rusko a Evropa od sebe byznysově neoddělily. Nevšiml jsem si, že by podezřele skákali z oken ruští oligarchové podnikající v Indii a Číně… Ale to je tak, když si ruský zapadnik myslí, že se zavděčí Anglosasům tím, že peníze za ruské suroviny bude utrácet v Londýně…

Schwarzenberg dal rozhovor ve kterém se domnívá, že se Rusko brzy rozpadne, protože je to impérium a to si musí projít svojí velkou porážkou, aby se s ním dalo mluvit. Používal tam moc hezká slovíčka jako dekolonizační proces a podobně. Nevím, jak moc je Schwarzenberg v hledáčku moskevských analytiků, podle mě tam nebude zastávat důležitější místo než takový Strelkov, ale pravda je, že podobné větičky lze slyšet i britských a amerických zdrojů, kterých si Putin velmi bedlivě všímá.

Možná proto teď dávají ruské televize tolik záběrů z prověrek jaderných sil Ruské federace…

Takže si znovu zopakujeme Vidlákovu základní geopolitickou tezi. Válka na Ukrajině může skončit buďto vítězně pro Rusko – pokud Západu dojdou zbraně a Ukrajině dojdou vojáci. Nebo může skončit patem – to znamená, že si obě strany uvědomí, že se nedokáží hnout z místa a dál je válka jen drahá a nebude mít žádný výsledek a ukáže se, co říkali dezoláti a proruští trollové už před půl rokem – že se musí jednat. Výsledek by byl stejný, jen by to nevyrabovalo půlku Evropy a nezničilo půlku Ukrajiny. A nebo válka skončí jadernou prohrou pro všechny, protože pokud se ruský režim dostane do neřešitelné situace, k čemu by mu byl celý svět, kdyby v něm Rusko nemělo mít své místo?

Ruským oligarchům sáhli na majetky a stejně je Putin u moci. Zavedly se sankce, aby to podrylo sociální situaci běžných Rusů, ale stejně je Putin u moci. Válka se vyeskalovala, aby to nemohli odbojovat sami profíci a Rusko muselo mobilizovat, ale Putin je stejně u moci a pokud by nebyl, přijde ještě větší drsňák. Vážně někdo po všech těchto těšínských jablíčkách předpokládá, že Putinovi někdo nedovolí zmáčknout jaderný knoflík?

A na závěr jeden příklad, jak se dá z války udělat radostná událost:

Válka znásobila tržby českých zbrojařůVe článku se dočtete, jak skvěle si vedou naše firmy vyrábějící nástroje na smrt. Mohli bychom přidat další optimistické články o tom, jaký skvělý zisk má ČEZ, nebo jak skvěle se daří obchodním řetězcům. Manažeři se mohou těšit na tučné prémie.

Takže budu ten, kdo to pojme z opačné strany… Viděl bych ten titulek asi takto: Válka na Ukrajině zbídačila české obyvatelstvo… Ale to by bylo nejspíš špatně. Řeknu to lépe: Vláda zbídačila české obyvatelstvo.

PS.

Stále pokračuje možnost si předplatit mojí knihu o zemědělství, která půjde do tisku kolem 15. ledna a hotová bude na konci února. Od března zahájím distribuci. Máte možnost mi pomoci tím, že si teď předplatíte knihu i s mým podpisem i s mým úsměvem, až vám ji budu vydávat při osobním setkání ve vašem kraji. Kdo nestojíte o přidanou hodnotu mého úsměvu ani o můj podpis na knize ani o podporu Vidlákovi, vy si nic nepředplácejte. Kniha bude k mání i v běžné distribuci. Cena knihy bude 350,- Kč

Číslo účtu: 164 883 276 / 0300. IBAN: CZ61 0300 0000 0001 6488 3276

Pro snazší distribuci prosím napište do zprávy příjemci váš e-mail. Děkuji všem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.6 (230 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vi to neeeeeeekdo?

Průměrný počet slepic: 1.9 (45 hlasů)

Ste pod veřejnou palbou 30:1. Bankrot nebude, seskupuje se královský fleš a ten ohlásí, že máte vzít eště jednu kartu. A vy musíte vědět, esli se vyplatí podstoupit riziko se získáním silnější kombinace, ale není třeba se bát, páč peněz v banku je pokokot. Šašků ve vládě a podvládí je taky pokokot. A každej další kokot si zase veme eště jednu kartu, páč je vychovanej kokot. Těmto blboňům je jedno, gdo jim doma bude řvát hlady, stačí jen tak málo, maličko. Vzít eště jednu kartu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Ten nas SSV voliče ma zatahnout do propasti satanistů,kteři už dokonce zničili jako funkcionari KSČM celou polt.stranu a pokračuji dubohlavě dal!Nyni se tam rozhodli doslova prosmolit hezke jměni strany v lukrativnich nemovitostech ,které pry postupně budou prodavat,přičemž neni jiste,zda tyto nepatři nam LIDU!
Ten Lumik se nam snaži namluvit,že nesmime řvat když nas voliče zabijeji a mame čekat až budeme okradene mrtvolly a pak spustit ,když budeme červi v jeho zelenych sračkach piratskych zločinců,kteři stale nejsou v zakopech Ukrajiny a nedaji si padat na sve hnaty a prazdne lebky pumy strejdy Putina,který zpozoroval pozdě,že ma 5 minut od Mosqvy znova fašisty pohrobku divize SS Galizien a byl donucen se branit!
Podvod s Minskymi dohodami vyšel najevo a ten Jarin se ted bude muset modlit,aby se ten čert Putin citil zdravy a sexualně svěži!
Nastoupi li za něho ten kruťas Armagedon bude mit nase vlada po vtakach!
Dost se divim,že Jarin takový pracant nerozebura 2O poadavku EXPERTŮ na vladu,ktera si z nich děla čurinu!
Je tedy jen jedina cesta a to realizace legendarniho PNZ tentokrat silami SSV tj Solidarni Společnosti Voličů,ktera zjisti v diskusi co za dynamit ty pismenka obsahuji a pak uvidi naši mocipani všechny svate,nebo taky ne!!!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Nigdo na internetu, pokud vím, nemá napsaný potřeby a netvrdí, že je požaduje. Všichni jen stále slintají názorama na všechno co vidí a slyší.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jsem v dala ve 12 hodin v noci vyrok z bible a rano se divam cela diskusni rubrika zmizela a to znovu bez jakehokoli varovani!Teda upalovani husitu je v plnem proudu?Stale vice je vidět,e chybi nejen svoboda projevu,ale je ničena i SSV tj Statčna Společnost Voliču nebo co nebo jak?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

taky stat podporovateli vladni strany vystupujici za vladu SATANISTÙ dyt je to nová špina NEO marxismu doktriny kryjici nastup vybirani odpustku na VŠECHNO!To mame jit zase do ilegality a Name byt upalovani,když křesťane zvolili špinave prospěchaře zakousnute do koryt za každeho režimu?
Fuj,fuj,fuj to je hnûj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Už jste někdy přemýšlela o tom, že byste místo deseti příspěvků (které stejně nikdo nečte, protože to nejde) pod každým článkem, napsala jeden, který by se přečíst dal? No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Antipepek (neověřeno)

Trvalý odkaz

No mate pravdu, piši to spiše režimu a ti tomu rozumi moc dobře a jak vidite pilně to likviduji.Tak rada to pozměnim,ale potřebuji vědět čemu nerozumite přesně,proto to zkuste aspon bodově naformulovat, zkonkretizovat a pak mohu vysvetlovat tak dlouho až pochopite k vaši spokojenosti,uvidite,že se to povede !
Zkuste to,nejlepe hned než to tady maznou,Ono jen se podivejte jak to tady vnitraci komoli,aby jste tomu nerozumeli,pokud možno nikdo! .
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Antipepek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlivem toho,že rezim padá snaži se vynutit monopolem na informace co největši zmatek,to je zaměrne a nedovoli nikomu občany dostatečne informovat a to realizuje bezohledně a bez jakychkoli skrupuli pomoci cenzury a brzy vytvoenim specialni agentury DIA,jen aby byl tzv piratsky digitalni koncentrak,protože pirati se ničemu nenaučili než destrukci,jsou tak za tu destrukci obsahu občanskych hlav režimem placeni,jinak by museli na pracovni uřad!
Proto souvislostem rozumi jen ti občane,kteři se dokaži a ještě se uči vyhledat rychle a efktivně informace u webu alternativy ,ktere brzy budou zlikvidovany,aby jste se všichni dozvěděli jen vyhradně ohlupujici propagandu,která se podoba propagandě z doby kdy padali komuniste,ale ještě daleko horši!
Dnes tady na konci narustajiciho počtu zdejsich jeste nezcenzurovanych lidovych komentů ma pani Velka referat dost rozsahly tak zkuste ho dekodovat a napište,jak i mu rozumite?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

ANNA.
Počkejme do května.
Nejdřív co ukáže statistický úřad,jak dopadl letošní rok.
Také co udělají náklady na plyn a elektřinu,jak pro občany,průmysl a stát.
Dalším znakem bude zimní válka na Ukrajině,jestli jsme schopni utáhnou další děj války.
Ruský oligarchové dostali jemné upozornění,buď Putin,nebo oni.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

moc nedostali - na západě je na ně pořádána nenávistná štvanice, protože jsou - ó hrůzo, co si to dovolili - Rusové a mnohým z nich západ doslova ukradl jejich majetky. A ti, kteří ještě okradeni nebyli vědí, že se jim to kdykoliv pod jakoukoliv záminkou může také stát. Takže k Putinovi je nežene láska , ale obyčejný pud sebezáchovy. A ostatní Rusové jsou na tom stejně - na západě probíhá nařízená agresivní nenávist až na krev vůči VŠEM Rusům a neskrývaná touha jejich zemi zničit, rozparcelovat a vykrást - pro Rusy v těch západních plánech tak nějak moc místa nezbývá. Nyní k tomu dostali ofiko potvrzení od Merkel, že se západem se opravdu nedá seriózně jednat - lhaní a podvádění partnerů je normou západu. Víte, co tohle udělalo s Rusy? Mají vztek, že na Ukrajinu Putin nevlétl dříve a 8 let koukal na genocidu tamní ruské menšiny a se západem se snažil jednat a udržet na Ukrajině mír - dosáhl "parádních" Minských dohod. Takže nyní už se radikalizují i ti Rusové, kteří z té války původně nebyli zrovna urvaní - naši západní libodemo náckové by si měli dát zatra pozor na svá přání - protože v současné situaci kdyby odešel Putin, nastoupí po něm jestřáb.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

synapse.
Výborně napsané,podobně uvažuji také.
Jen si myslím,že to Putin před 8 lety nemohl udělat.to by Rusko nepřežilo propagandou.
Putin trpěl a čekal,co se vyvine a když zjistil,že západ přehlíží vraždění Rusky mluvících občanů,nadále to spíš podporuje,vyzbrojuje náckové,cvičí jejich armádu a to hromadění armády,vyzbroje u Luhanska a Doněcka,vyhodnotil i jako možnost napadení Ruska.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusko anektovalo Krym a podporovalo separatisty na východě Ukrajiny.

Těžko je tedy v tomto případě vnímat jako potenciální oběť, která musela zasáhnout proti rostoucí hrozbě.

Průměrný počet slepic: 1.8 (25 hlasů)

Lovíte oběti? Musíte dobře vědět, že jakékoliv jiné tvrzení je v této banánové republice trestné. Lidi už chodí za jakékoliv nepapouškování jediného Ústředním Výborem schváleného názoru na tuto problematiku do kriminálu. Všichni vám musí dát zapravdu a doporučuji všem vám dát za pravdu, pokud je jim jejich svoboda milá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Nejste schopen svoje nesmysly obhájit. Proto se vymlouváte. Lidsky Vás chápu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Velmi dobře řečeno, Pepku. To tě naučil tvůj stbáckej fotr? A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Na Nobelovu cenu miru,dyt ten chlap je největši vojevudce všech dob!Předvedl celemu světu jak obsazovat v nouzi největši, cele poloostrovy beze ztraty jedineho samopalnika!
No ni

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Dobře řečeno, Pepku! Je vidět, že nebýt převratu, mohl jsi dnes dělat nejen domovního důvěrníka, ale i nástěnkáře. Máš na to! A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Mně opravdu připadají ty "sankce" německou arizaci židovských majetku. Ono se také nezačalo bídou nemajetných, ale bohatstvím majetných. Programová k evropskému národu je v 21. století děsivá! Na cikány a židy se třicet let nesmí ani křivě podívat. Ovšem propagace genocidy vůči Rusům je všude dovolena. Ale pozor, Rusama to neskončí! To ti anglososáci neumí.
Už dvě světové války byly jejich produktem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Další nesmyslné srovnání.

Rusko začalo agresi na Ukrajině. To je důvod sankcí. Srovnání s holocaustem je směšné (nebo spíš smutné).

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Pepku, to ti poradil Janda? Když jste se včera miliskovali? Já jen, že při tvém IQ nejsi schopen vlastního uvažování. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Cely Zapad už byl informovan,že dosahuje svych cilů vybijet nebohe rusaky a obyvatele Evropy,ktere předtim obere o penize PODVODY!
Podepisuji se smlouvy o Zelenem udělu s takovymi ničemy, pry piraty jako je Jarin!
Budeme muset platit ODPUSTKY tentokrat si vzali pirati do hlavy, NA VŠECHNO!
Zelene přišery zatli v Německu zuby do tamnich plnych žlabů a tvrdohlavě vedou do neštěsti cely kontinent v situaci padajiciho dolaru mu davaji posledni ranu!Vi,że zuboženy dolar už neni ničim podepen krom nafty a proto ji chtěji zakazat!
Co si vymysleli za novou nyni vodorovnou rovinu ideologie fašismu je neověřitelne!
Dřive to pan Hitler řidil po lini shora tj IFLACE, HYPERIFLACE hezky do valky,kde přikazem shora dal pobit sve voliče a oni se mu hajlovali!Největši jeho chybou pry bylo,že rusaky pustil do Evroppy,ale byli přeci trikem podvodu německeho kancleře zas vyhnani tzv sjednocenim Německa a opet tu je fašismus tj.zabijeni obranych a zuboženych Ukrajinců,kteri jsou demolovani na sračku a EU to lejno odzbroji celou EU,aby mohla povolat zas ty Rusaky zpatky!
Tak tu mame zas podvodnou ideologii fašiků,ale tentokrat to neni řizeni zabijeni zhora dolu,ale plošne z leva napravo všemi znova jejich voliči,kteři jsou pry už v demokracii čumilů přimrzli k otomanm a čumi na to jak za Hitlera!
No ni?
Tentokrat je to řizeno na vodorovne rovině,kdy ohlupeni pirati doposud nezrušenou funkci monopolu na informace GŘ televize,ktery stale nebyl rozbit rak ten ohlupuje intelektualně nemajetne mladiky,tahajic je do hrobu brzy zabite a pry tam maji byt využiti k vyrobě červu,aby banksteri vytiskli ještě vice peněz než jejich bankster L.FINK s nahrabanymi a pry nezdanenymi 7 biliony dolaru,ktery nyni chce ukrast celemu svetu hotovost a udelat z z nich idioty volajici!

NECHCEME NIC VLASTNIT a tak po neomerxisticku budeme šťastni🇨🇿🇨🇿🇨🇿🇨🇿!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Už moje babička říkala: Vlaze tomu, kdo nic nemá! Nestará se, kam to schová! Z toho vyplývá, že jim jde o naše štěstí!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Omlouvám se! BLAZE tomu, atd. Překlep :(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Bankrot se odvracuje nyní tím, že se spotřebovávájí úspory Evropanů skrze inlfační měnovou reformu. Dokud nedojde ke spotřebování úspor Evropanů skrze inflaci k bankrotu nedojde. Až k tomu dojde, bude tato otázka aktuálnější. Zatím můžete být v klidu, jen se smiřte s tím, že za úspory si koupíte stále méně. Evropští šetřílci jsou nyní obětováni na úkor těch méně zodpovědných zadluhovačů, což své kyselé plody přinese v budoucnosti. Nyní probíhajíci evropská deindustrializace ale tento proces významně urychlí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Pane Ignác.
Kdo asi má úspory,ten co má tak tak na živobytí,nebo jak tvrdí střední třída?
Proto se s tím moc nespěchá,aby si mnozí včas uklidili úspory do zahraničí.
Taková měna,jak v roce 1953,že ze dne a den byly mnozí chudáci,tak ta není v plánu.
Jenže i tenkrát o tom vědělo dost lidí,Švýcaři by mohli vyprávět.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Až dojde papír na tištění peněz, nebo až dojde elektřina na internetové finanční operace.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže pokud si Rusko nedokáže podmanit Ukrajinu tak se "dostane do neřešitelné situace, k čemu by mu byl celý svět, kdyby v něm Rusko nemělo mít své místo?". Tahle věta skvěle ukazuje nesmyslnost obhajoby Ruské agrese na Ukrajině.

Rusko je rozlohou největší země planety. Doslova žádný národ na světě nemá tolik místa jako rusové. Ale to očividně nestačí a je potřeba útočit na sousední státy a obhajovat to tím, že Rusko jinak "ztratí svoje místo ve světě".

Nikdy mě nepřestane překvapovat kolik forem může mít nesmyslná obhajoba ruské agrese.

Průměrný počet slepic: 2.1 (79 hlasů)

Autor citoval Putina a pohled Ruska - parafrázuji: K čemu je Rusům svět bez Ruska... Nejde o obhajobu války, ale upozornění na riziko jaderné války. Poslouchejte i druhou stranu konfliktu, jinak budete jenom maňáskem jednostranné propagandy. Rusko není nějaké "neškodné" Mali, odkud se naše vojska stěhují... (asi má vrchnost s vojáky jiné plány). Nenávist vás nejen zaslepuje, ale i způsobuje Vám i selektivní hluchotu, jinak byste se musel zamyslet nad souvislostmi a registrovat, že Putin nedávno také řekl, že se v Rusku budou muset zamyslet nad změnou své vojenské doktríny, jejíž součástí je, že jadernou zbraň nepoužijí jakou první. Takovou brzdu jaderného konfliktu Amíci nemají - a jestli budeme kolektivně lít olej do ohně, zruší ji i Rusové. V USA se totiž děje opak - potěšeni gigantickými zisky nejen svého ropného průmyslu, který vysává Evropu, ale také svých zbrojařských korporací (také nás to pomáhá zničit), které mají nyní neomezené zdroje na korupci, v Senátu jak demokraté, tak republikáni schválili 10% navýšení rozpočtu Pentagonu:
"V hlasování obou politických stran pozdě ve čtvrtek americký Senát schválil legislativu schvalující vojenské výdaje ve výši 858 miliard dolarů pro fiskální rok 2023...
Rozpočet ve výši 858 miliard dolarů představuje zhruba 10% nárůst oproti předchozímu roku a o 45 miliard dolarů více, než požadoval president Joe Biden. Rozpočet byl schválen poté, co Pentagon, neschopný účetně zohlednit více než 60% svých aktiv, neuspěl v dalším auditu
americký zdroj informace:
https://www.commondreams.org/news/2022/12/16/moral-and-political-disgra…
V Rusku to samozřejmě musí brát na vědomí, či se vám to líbí nebo, ne. Opakujte si: USA a Rusko jsou jaderné velmoci...
A mají své geopolitické zájmy, které si budou hájit nejen do posledního Ukrajince.
I když byste mě v duchu nyní asi postavil i s Danielem a dalšími ke zdi - položím otrepanou provokativní otázku: Jak by Amíci hájili své geopolitické zájmy, kdyby nějaká "prýobranná" čínsko-rusko... aliance rozmisťovala své rakety kolem hranic USA?
Kdyby někdo napsal, "OK, svět by teoreticky mohl být i bez Ruska, nicméně stejně i tak dobře i bez USA", tak s tím byste souhlasil? Faktem je, že ani jedna z těchto velmocí nezanikne dřív, než nezanikne předtím minimálně celá Evropa v ničivé válce. Už chápete, proč svět bez Ruska jednoduše v nejbližší jistě století nebude, i když vy byste ho nejraději vyzmizíkoval?

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

Napsal jste to naprosto přesně, pane Explorere. Já jen dodávám, že situace, kterou zde popisujete jako představu rozmisťování raket kolem USA, tu byla jako realita už v roce 1962. Jmenovalo se to Kubánská krize (též blokáda Kuby), a šlo v ní nikoliv o rozmisťování raket kolem USA, ale o záměr Sovětského svazu umístit rakety středního doletu na Kubu. Nakonec se nic takového nekonalo. Dobře si to pamatuji. Ostatně, sovětský záměr nebyl nic jiného, než odpovědí na počínání americký ozbrojených sil v Persii. Mladším čtenářům a těm, kteří nevidí na Rusku nic dobrého, doporučuji, aby se o Kubánské krizi dobře informovala. Pak pochopí lépe proč se vede válka na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Byla to odpověď na americké rakety v Turecku !

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

V Turecku a Itálii. Poté co De Gaulle odmítl rozmístění US raket ve Francii.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Jiří.
Jak jsem nastoupil na voj,základní službu,tak nejdřív byla krize kolem Berlína a pak krize kolem Kuby.
Museli jsme být oblečeni do vycházkové mundůru,abychom jako mrtví vypadali slušně.

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)

Nesmyslné srovnání. NATO snad řeklo cokoliv o rozmísťování raket na Ukrajině?

Nebo používáte tzv. vidlákovu výmluvu, tedy: "Sice to není pravda, ale mohla by být."

Tato výmluva vážně neobstojí jako obhajoba ruské agrese na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

Vážený pane Jarine,
mně se docela osvědčila jedna moudrost. A sice, že když někdo neříká nic, nemyslet si, že také nic nebude dělat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Bavíme se tady o válce, která způsobila obrovské škody a statisíce mrtvých.

A Vaše obhajoba je lidová moudrost o tom, že by někdo mohl něco udělat i přes to, že o tom nemluví? To snad nemyslíte vážně.

Stejnou logikou by se dala ospravedlnit jakákoliv bezdůvodná válka kohokoliv s kýmkoliv. Jsem upřímně rád, že mezinárodní právo takto nefunguje.

Průměrný počet slepic: 2.5 (18 hlasů)

Írák, Syrie, Libye, Srbsko, Afgánistán............

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

argument - v příspěvku se odvoláváte na mezinárodní právo a jeho fungování - tedy jak toto mezinárodní právo fungovalo a funguje v případě vojenského přepadení uvedených zemí? Už konečně přestaňte kličkovat a jasně se vyjádřete - buď uznáváte vojenskou agresi jako legitimní pokračování politiky a právo velkých zemí si tak vynutit své požadavky - tedy je ok Srbsko, Libye, Syrie, Írák, Afgánistán a z vašeho pohledu je to v souladu s mezinárodním právem - tudíž je zcela legitimní i současné chování Ruska, které si tímto způsobem prosazuje své zahraničně politické zájmy, případně své vidění bezpečnosti. Nebo tento postup neuznáváte, tudíž takový postup odmítáte - jak v Íráku, Syrii, Libyi, Srbsku, Afgánistánu i na Ukrajině. ** Tuto schýzu západu schopen obhájit a opakovaně, když se na to narazí, zasíláte svůj milovaný odkaz na wiki a ten váš whataboutismus - s tím to nemá nic společného a vy to dobře víte. Jen se prostě potřebujete vyhnout odpovědi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

Kličkujete tady jenom Vy. Vytahujete jiné konflikty a snažíte se tvrdit, že můj osobní názor na tyto konflikty je relevantní k oprávněnosti ruské agrese na Ukrajině. Ne, není. Proto odmítám na tuto otázku odpovídat. Je mimo téma.

Je to jenom typická snaha o relativizaci, kterou odmítám.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

názory - a váš osobní názor je, že ruská agrese odporuje mezinárodnímu právu a není legitimní. Není nic relativizujícího na tom, že pokud odmítáte prosazování cílů a zájmů státu vojenskou agresí, tak to budete odmítat jako celek - tedy vždy, když tato situace nastane. Protože prostě odmítáte vojenskou agresi jako prostředek k dosáhnutí cíle. Pokud tedy odmítáte ruskou agresi na Ukrajině, musíte logicky odmítat STEJNÝ postup ostatních států . Buď je to , z vašeho pohledu, legitimní vždy, nebo to není legitimní nikdy. Není to žádná relativizace a není to mimo téma -naopak, je to zásadní součást daného tématu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

Dopouštíte se třech chyb.

První chyba: snažíte všechny tyto konflikty zobecnit jenom na "prosazování cílů a zájmů státu vojenskou agresí". To je v kontextu konfliktů, které jste zmínil extrémně zjednodušené vnímaní reality.

Druhá chyba: Vaše tvrzení: "Buď je to , z vašeho pohledu, legitimní vždy, nebo to není legitimní nikdy.". Toto tvrzení vychází z první chyby. Pokud připustíme existenci světa, kde je vysvětlení konfliktů složitější než "USA prosazuje svoje cíle" tak se samozřejmě nedá říct, že je něco legitimní buď vždy nebo nikdy.

Třetí chyba: Ta vychází zase z druhé chyby. Snažíte se protistranu vmanipulovat do falešné dilematu na základě řetězce chybných závěrů, který jsem popsal výše. Že člověk buď musí plně odsoudit zapojení NATO ve všech výše zmíněných konfliktech (bez ohledu na množství odlišností) nebo nemůže kritizovat Rusko za invazi na Ukrajinu.

To je pokus o manipulaci, který odmítám.

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

všechny uvedené konflikty jsou prosazováním cílů a zájmů státu vojenskou agresí - na tom není absolutně nic zjednodušeného. Což víte. A vzhledem k tomu, že vaše první premisa je nepravdivá, další dvě, které z ní vycházejí, jsou irelevantní.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Nesouhlasím. Je to nesmyslné zjednodušení.

V každém z těchto konfliktů figurovalo množství stran s různým vybavením, silou a cíli. A to nechávám stranou geografické, etnické a ekonomické rozdíly. A v neposlední řadě i množství obětí.

Nazvat je všechny jako "prosazování cílů a zájmů USA" a tvářit se, že mezi nimi vlastně není žádný rozdíl a dají se srovnávat jedna k jedné je nesmysl, s kterým nemůžu souhlasit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

vybavení, síle a cíli - třeba v takovém Afgánistánu bojovali proti pastevcům v hábitech se zdůvodněním , že můžou za 9/11 - když v tom letadle byla většina Saudských Arabů a Ládin se nejvíc zdržoval v hraničních horách Afgánistán- Pákistán či přímo v Pákistánu a byl to saudský Arab z velmi bohaté a vlivné SA rodiny. Jenže SA byli kámoši a Pákistán má jaderné zbraně. **Nebo když se bombardovaly srbské civilní cíle kazetovými bombami a bombami s ochuzeným uranem ( a mj právě tam byla cíleně ničena i energerická infrastruktura) se zdůvodněním, že ten Thaci a UCK jsou vlastně taková parta skautů a Srbové jsou váleční zločinci (Thaci má jít kvůli svým válečným zločnům do Haagu - to to trvalo). A pak, tak náhodou, si postavili amíci největší vojenskou základnu ve střední Evropě v Kosovu. **Nebo zbraně hromadného ničení v Íráku - cíleně vymyšlená lež. Mrtvých cca milión. ** O zájmech USA nepíši - zabíjení v Srbsku se účastnily všichni ti naši evropští demokraté, na Libyi si radostně smlsl francouzský Sarkozy, který předtím bral plnými hrstmi prachy od Kaddáfího, **Rusko holt nevyfasovalo pastevce v hábitech bez jakékoliv vojenské vzdušné síly, ale 8 let západem vyzbrojované a cvičené bataliony. Takže ty rodíly tam fakt jsou. Jediné, v čem ten rozdíl není je to, proč ty státy byly napadené = velké státy tím prosazují svou politiku, své požadavky, obhajují to svou bezpečností. Takže buď je to všechno legitimní, nebo je to všechno nelegitimní. Všechno .

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)