Jako, vážně?

Autor
Štítky

Příští týden v pondělí proběhne mimořádný sjezd Českomoravské konfederace odborových svazů na kterém se bude volit nový předseda a místopředseda. Dnes se uzavírají kandidátky a zatím jediným nominovaným je… chvíle napětí… ano, náš nezničitelný Josef (sebe)Středula, který musel odstoupit, protože neplatil členské příspěvky své mateřské organizaci KOVO. Vedením odborů byl dočasně pověřen místopředseda, Vít Samek, který po několika dnech raději rezignoval…

Středula dostal nominaci údajně od asi šesti odborových svazů. Nepřekvapivě je to třeba odborový svaz herců nebo úředníků, ale už překvapivější je jeho nominace od odborového svazu KOVO… Ano, toho svazu, který teď řeší průser s Liberty steel a dalšími krachujícími zaměstnavateli v těžkém průmyslu… Toho svazu, kterému neplatil členské příspěvky. V této chvíli to vypadá, že bude jediným nominovaným…

V téhle zemi je totiž možné úplně všechno. Na šéfa největšího odborové centrály, která sdružuje třicet jedna svazů, dostane nominaci člověk, který je synonymem toho nejpodlejšího charakteru, jaký lze v této zemi najít.

Oznámí kandidaturu na prezidenta, nechá si sbírat podpisy mezi odboráři (ale pro jistotu si to posichroval podpisy jedenácti senátorů), aby pak svou podporu „prodal“ největší blběně , Danuši Nerudové, za pět míčů. Všichni si to pamatujeme. V televizní debatě plní zadání svých chleborádců a plive na Babiše, co se do něj vejde, aby se k němu vzápětí zase začal lísat.

Předtím si ještě svolal odborářskou demonstraci na kterou přišlo dvacetkrát míň lidí než na zadluženého prodavače pizzy, Vrábela. ČMKOS má skoro tři sta tisíc členů, ale na tu krotkou, spíše provládní než protivládní, demonstraci o ničem jich přišlo asi pět tisíc. Svým způsobem se nedivím… jezdit do Prahy kvůli šéfově kandidatuře… kterou pak stejně ani nedotáhl k volbám… komu by se chtělo?

Loni na podzim se vetřel na Dufkovu demonstraci, kterou pořádala ASO a KOVO, aby si ji přivlastnil pro sebe, ale netušil, že Dufek má protitah. Vidláka. Nejdřív mi na pódiu podal ruku, pak tleskal mému projevu, pak mi za něj poděkoval… a pak, když zjistil, jak se k tomu staví režimní intervjuci, rychle se přizpůsobil a spolu se Šmardou, Mazancovou a dalšími, a začal mluvit přesně tak, jak ho to v Aspenu naučili.

A nakonec… jako výsměch, „zapomene zaplatit“ členské příspěvky. Ten který dával knížecí rady premiérům i prezidentovi Zemanovi.

Vláda je dobrá a správná… sice vás tak trochu ožebračuje, ale vlastně za to nemůže. Demonstrovat můžete za platy a dílčí změny, ale chraň vás ruka Páně, kdybyste měli něco proti liberální demokracii, evropském dobru a televizi z Krkavčích hor. Protesty musejí být nepolitické… tedy zcela bezzubé. Nezapomeňte vždycky na začátku demonstrace ujistit Fialu, že demonstrace není namířena proti němu. Středula se o to vždycky naprosto spolehlivě postaral.

Vážení odboráři.

Já vím, že nominace na předsedu není přímočaře jednoduchá. Odborové organizace mají jednací řád, mají i nepsaná pravidla, hlasuje se, existují tam různé frakce, kliky i zájmy. Nehodlám soudit podle nominačního procesu. Kandidát také vůbec nemusí být zvolen. Navíc sám Roman Ďurčo řekl, že Středula sice nominaci dostal, ale to neznamená, že pro něj delegáti KOVO zvednou ruku.

Ale jste si vědomi toho, že pokud si Středulu zvolíte, nikdy se ničeho na této vládě nedomůžete, protože budete mít kozla zahradníkem? Jste si vědomi, že oblíbenost ČMKOS bude u veřejnosti asi tak stejná, jako je u veřejnosti oblíben sám Středula? A fakt… nepočítejte do veřejnosti hlasité líbodémo úderky z twitteru. Nepočítejte do veřejnosti šéfy nadnárodních korporací, kterým přesně takový rektální aspenista v čele odborů vyhovuje. Že, Prouza?

Podle průzkumu mají zemědělské protesty skoro osmdesátiprocentní podporu veřejnosti. Proč? Protože jsou stále radikálnější a stále protivládnější. Přichází doba, kdy také budete potřebovat takovou podporu. Těžký průmysl se stěhuje pryč a při tom stěhování vás všechny ještě řádně oberou. Přemýšlejte o tom. Středulu mají lidi rádi asi jako střevní chřipku.

Mimochodem… Českou televizi už lidé také nesledují tak, jak sama předstírá. Stránku My zemědělci sledovaly v uplynulém měsíci dva miliony lidí. Myslíte, že vám Středula s Českou televizí a dalšími majnstrýmovými médii nabídne víc? Dost pochybuju. Jen z vás udělá bezzubou a nečitelnou organizaci. Vážně to tak chcete?

Do volby předsedy jsou ještě čtyři dny… Dumejte, dumejte. V pondělí budete o své budoucnosti rozhodovat mnohem více, než si myslíte.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (359 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Andrej Babiš si v emailové poště vyžadoval sehnání jakýchkoliv informací o ministrovi zahraničí Lipavském, pomocí nichž by ho vyřadil z politického života. Nevíme úplně, co ho dovedlo jeho osobně k této aktivitě, nicméně už samotné expresivní slovo, kterým diplomatické nedochůdče nazval, vyjadřuje značný odpor expremiéra k osobě hloupého Piráta nacházejícího se momentálně na ministerském postu. Nelze se mu však úplně divit. Ostatně s tímto označením by jistě souhlasila minimálně polovina obyvatelstva ČR.

  Cesty emailů jsou nevyzpytatelné a některý se evidentně dostal někam, kam neměl. Dotyčný příjemce pošty se zachoval klasicky amorálně a svůj talent pro bonzáctví ukázal v plné míře. A začala mela. Vynecháme li tón rozeslané zprávy, tak se v podstatě při naší politické kultuře nestalo nic dramatického. Pětikoalice však opět ukázala, že se za jistých okolností dokáže sešikovat a stmelit. Označila Babišovo chování jako nebezpečné pro stát, svolala mimořádné jednání Sněmovny předurčené k dalšímu nátlaku na Babiše a dokonce zorganizovala na Malostranském náměstí  demonstraci namířenou proti němu. Najednou se nátlak z ulice hodí a Fiala prohlašující, že pod nátlakem  nespokojeného lidu neustoupí ani o píď ze svého způsobu vládnutí, se hodlá opírat o dav. Opět se tak ukazuje ohebná páteř připomínající spíše kšandy bezpáteřního tvora.

  Babišův mail byl nazván bezpečnostním rizikem pro stát. Pravdou je, že takováto korespondence by kolovat po netu neměla a podobně citlivá přání se říkají z očí do očí. Shánět citlivé informace o komkoliv za účelem jeho další dehonestace není morálně správné, na druhou stranu to k politice patří. Paradoxem je, že právě majitel Agrofertu byl, a dosud zůstává, Pětikoalicí a médii štvanou zvěří. Potrefená pětikoaliční husa tak kýhá na všechny strany, přestože x let dělala vše proto, aby se Babiše zbavila. Rozlišný metr, který používá Fialova klika ve vztahu k sobě a jiným, začíná měřit o plno dalších centimetrů jinak. Babiš a ANO válcuje vládní formaci ve všech předvolebních průzkumech. Nebezpečím je tak především pro společné sdružení pěti vládnoucích stran, kterým hrozí brzký odchod do opozice. Některým spíše do propadliště dějin.

  Babiš je reálnou hrozbou pro bezpečnost státu už od skandálních závěrů o demolici muničního skladu ve Vrběticích a následné diplomatické roztržky s Ruskem. To lze považovat za jisté riziko spojené oprávněně s minulou vládou a jejím premiérem. Moskva si musela uvědomit spuštěnou nenávist liberálů jsoucích u moci a jdoucích do extrému. Aktivita Pirátů a dalších škůdců, například z Prahy sobě, začala nabírat na intenzitě právě po Vrběticích a dovedla nás po výměně politické garnitury na pokraj války. Ukrajinská krize už jen přilévala benzín do třaskavých vztahů a dodávky našich zbraní či aktivita generálprezidenta Petra Pavla a pirátské svoloče s přimícháním ingrediencí pětikoaličního odpadu znamenající možný odchod našich mužů na Ukrajinu z nás dělá cíl pro možné, a přiznejme si oprávněně z území Ruska vypuštěné rakety. Jestli je něco bezpečnostním rizikem pro stát, pak je to současná Pětikoalice a její chování,

  Na osobu Lipavského máme stejný názor jako Babiš. Tohoto tupého Piráta je skutečně v ministerském křesle  třeba eliminovat. Jeho agresivní nenávist nemá v české diplomacii místo a považujeme ho za skutečný omyl chovající se jako slon v porcelánu. Přestože u Babiše samotného pro jeho způsob podnikání a vládnutí moc pochopení nemáme, a především za přístup ke covidové hysterii by skutečně měl nést zodpovědnost a následky, proti nynější vládě byl úplným žabařem. Její destruktivita je zjevná a přiznejme si, že najít na ní něco pozitivního je úkolem pro Sherlocka Holmese. Jediné, v čem skutečně vyniká, je moralizování všech okolo, ovšem s výjimkou vlastních řad. Babiš se aspoň snažil zachovat dobré středoevropské vztahy a udržet jistou sílu vycházející ze spojení Visegrádské čtyřky. Fialův kabinet rozbil i ji. Lipavský se jakožto napodobenina diplomata vyznačuje pouze nenávistí k Rusku, udržováním vztahů s jeho nepřáteli. A protože jich už moc mimo EU není, tak naslouchá navigaci amerických Demokratů. Poté na možných společných mejdanech Pirátů sní o válce.

  Jestliže dosud byly za bezpečnostní rizika pro stát vydávány tzv. dezinformace, což by mělo vést k ukončení existence většiny mainstreamových médií včetně našich televizních stanic, Seznamu či Forum 24 (to je obzvlášť prolhaný plátek), pak nyní štafetu převzal Andrej Babiš. V reálu však všichni víme, že jde pouze o další pokus se ho před volbami do Evropského parlamentu zbavit. Hlavním rizikem pro stát zůstávají eurounijní říťolezci  z Pětikoalice, přičemž skutečným unikátem jsou po boku Pirátů především Nerudová a Farský ze STAN a Vondra s Vrecionovou z ODS a kandidáti za Top09. ANO má ve volbách také svá skutečně žhavá až sebespalující želízka, která pro Českou republiku znamenají ohrožení, ale považovat za něj hloupě kolující mail expremiéra je pouze výplod fantastů. Skutečným nebezpečím pro stát jsou tak liberálové momentálně likvidující náš stát a potažmo za hranicemi celou Evropu.

Jindřich Kulhavý

zdroj: https://cz24.news/jindrich-kulhavy-skutecna-bezpecnostni-rizika/
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (154 hlasů)

Mám neblahé tušení, že celá ta šaškárna s Babišovo mailem je povedená negativní reklama na Babiše spasitele.

Podívejte, jak se ti Pětišmejdi vrhli na nebožátko Babiše, bojovníka za mír. Toho Babiše, který občanům objasnil důvod výbuchu ve Vrběticích. Tedy soukromého skladu, soukromé munice, pro soukromé kšefty s materiálem z armády ČR. Toho Babiše, jehož vláda vyhnala diplomatický sbor Ruské federace. Žádný český viník se nenašel? Žádné manko ve skladech? Komu vlastně patřila nestřežená munice, kterou armáda kamsi uklidila? A kde je této munici konec dnes? 

Kolik nerozhodných voličů dá hlas Babišovo ANO proti té zločinecké vládě 5šmejdů? 

S kým se skoaluje Babiš, když nedostane nadpoloviční většinu v parlamentu? S SPD to rozhodně nebude! Náhradníci Fialy v ODS už jsou vybraní. Neříkají ani to " s Babišem nikdy!".

Babiš není ten kat, který nás jedním rázem zbaví utrpení. On nám bude pouštět žilou dokud bude co vysávat. 

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jich je malo nas je mnoho

Zoufalý neúspěšný  Plán pro nové americké století.  Zločinecká zahraniční politika USA, Plán pro Nové americké století. 
GREG REESE REPORT: Nový světový řád – Jich je málo, nás je mnoho a je třeba je zastavit: 

video zde:  https://rumble.com/v4k8rvi-zoufal-nespn-pln-pro-nov-americk-stolet.html

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (50 hlasů)

Ukrajinská armáda znovu zabíjela a mrzačila civilisty v Belgorodu za použití českého raketometu RM-70 Vampire a gubernátor nařídil evakuaci pohraničních vesnic a téměř 10 000 dětí! K teroristickým útokům jsou využívány české raketomety proto, že Kyjev má pouze od české vlády tichý souhlas k použití českých zbraní k útokům v ruském vnitrozemí!

První kanál ruské státní televize přinesl v úterý otřesnou reportáž [1] z ruského pohraničního města Belgorod, kde opět zabíjel lidi a děti český raketomet RM-70 Vampire. Jsou to jediné raketomety, které mohou Ukrajinci používat pro útoky do vnitrozemí Ruska. Žádná jiná vláda jiné západní země nedovoluje Ukrajincům používat jejich zbraně proti ruskému vnitrozemí. Pouze česká vláda dovolila Ukrajincům střílet dovnitř Ruska dodanými českými zbraněmi. Proto je Fialova vláda vyšetřovánu ruskou generální prokuraturou pro podezření ze spolupodílnictví na ukrajinském terorismu v Rusku. Nejde jen o raketomety Vampire, ale i o české drony.

Obětí úterního útoku na Belgorod se stalo 5 lidí a další byli zraněni a zmrzačeni. Ukrajinci své neúspěchy na frontové linii potřebují nějak kompenzovat, a tak se rozhodli opět obnovit údery na ruské měkké cíle v ruském pohraničí, tedy údery na ruské rezidenční zóny v Belgorodu. Toto už nemá nic společného s válkou, to je mezinárodní terorismus, protože v Belgorodu nejsou žádná rozmístěná vojska Ruské armády, ani muniční sklady, ani vojenské instalace. Ukrajinci však do tohoto města střílí rakety kvůli jediné věci, a to je šíření teroru, tedy přesně to, co ukrajinská armáda prováděla až do osvobození Avdějevky každý den v Doněcku, když dělostřelecké baterie ukrajinské armády rozmístěné u Avdějevky střílely na bytovky a paneláky v Doněcku…..

celý text + video zde:    https://aeronet.news/…ti/

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

V pětačtyřicátém nám přinesli svobodu, de facto nám zachránili kejhák a my jim za to dnes našimi zbraněmi prostřednictvím ukrajinských zločinců zabíjíme ženy děti. Civilní obyvatelé budou umírat tak dlouho, dokud ukrajinci budou dostávat naše zbraně a munici. A ten pitomec na Hradě ještě snaživě sehnal po světě 800 000 kusů dělostřeleckých granátů a tenhle svůj zločin presentuje jako mimořádnou zásluhu. Takového zločince jsme na Hradě ještě neměli. Takovou zločineckou vládu jsme opravdu neměli. To není vláda, to je banda kriminálních živlů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

jen vtip nebo jiz realita

Průměrný počet slepic: 4.4 (71 hlas)

o kterém píše Babiš, že?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

     My Češi jsme národ pitomců. Za to, že jsme v takovejhlech sračkách, si můžeme sami. A dobře nám tak. ZLATÝ KOMUNISTI!!! LÍP  UŽ  BYLO!!! 

Průměrný počet slepic: 4.7 (128 hlasů)

Přece nežijeme nikde na ostrově odtrženi od okolního světa. Jo, někdo může namítnut, že za komárů to tak částečně bylo. Ovšem na druhou stranu, byli jsme pod vlivem SSSR, tedy většinově Rusů a ti svou kůži nikomu zadarmo nedají. Jak je možné že my ano. Chybí lídři. Příliš jsme si zvykli na konzum, že se všechno dá koupit. Málo kdo dneska už něco dělá doma, jako třeba Vidlák. Už ani na vesnici to není, co bývalo ještě před 30 léty. Vidím to u nás, a to včetně mě. Něco mi chybí, skočím do obchodu. O nic se nemusíme zasloužit, všechno potřebné máme bez boje.
Ovšem LÍDR se v supermárketu koupit nedá, ten musí vyrůst. Ale kde? Jak? Za 30 roků pomyslné svobody žádný lídr nevyroste. A Žižkové a jemu podobní se moc často nerodí. Pokud vím tak jediné školící centrum, u nás hojně zastoupené, je Aspen institut.
Volba předsedy odborů je toho názornou ukázkou. Není to jenom o schopnostech, je to i o ochotě. Ti, kteří by byli schopní vést, nejsou ochotni nechat se vláčet bahnem. A dost možná, že cesta ke kandidatuře na předsedy odborů není tak úplně jednoduchá, nevím. A proto odboráři ani neměli dost času připravit protikandidáty, což se Středulovi zcela jistě hodí. Klika, kterou si kolem sebe vybudoval, a jíž je jistě prospěšný ho podrží, a tak můžeme už dnes Středulovi pogratulovat.

„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“ Už Platón to věděl
 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

       víme proč nejsou lídři. Protože se dříve či později skoro z každého lídra vyklube svině, co jde jen po prachách, dotacích nebo moci. Názorných příkladů máme před očima hafo. Jen za poslední dobu třeba Rakušan, Fyjala nebo pro mě mezi ně zapadl i Rajchl. Jeho PRO pro mě není nic jiného než Prachy - Ojebat - Rozesrat. Hrozně mě zklamal. A myslím, že nejenom mě.     

     A protože lidé toto vše za posledních pětatřicet let vidí, tak ne, že se o politiku nezajímají, ale doslova a do písmene na ni serou. A to tak, že zvysoka. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)

že i já jsem se od Rajchla odklonil k STAČILO, bo mě tím rozchodem z Rédovou a Březinou dost překvapil. A nominací pana Haška a dalších, zklamání završil. Nešlo si nevšimnout, že ani Vidlák už do sobotní demonstrace na Václaváku neburcuje, jak to dělal dřív. Nicméně Rajchl je pořád kůň, který by se neměl přehlížet. Naopak, ve spřeží mající za úkol odtáhnout současnou pětidemolici do pekel má Rajchl určitě svoje místo. Osobně bych se dal do holportu i s čertem, jen kdyby pomohl vykydat ten hnůj ze Strakovky. Včera bylo pozdě. To, co bude potom se dá potom i řešit.
A Fiala se neprofláknul až jako premiér. ODS jsem nevolil nikdy a Fi-jalová práva Barmských žen a sladké předvolební kecy… Od něj jsem fakt nic dobrého nečekal. Stejně tak od pirátů, lidlovců, stanařů ani pekarové depky. To, co mají v úmyslu proflákli už jen svým uskupením.


Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)

      I když na spřažení s peklem už tady máme Halíka (pro natvrdlé - to byl vtip). Ale s tím Rajchlem s Vámi nesouhlasím. Já vidím Rajchla jako nastrčeného trojského koně pětidemolice, majícího za úkol odklonit právě od STAČILO! a SPD, popřípadě ANO a ČSSD, co nejvíce voličů. Rajchl nemá šanci přelézt 5% a moc dobře to ví. A hraje jen na city. Pro mě byl podzřelej už jenom tím, že po demošce vloni na Václaváku napráskal ty kluky, co měli na rukávech ruský vlaječky. I kdyby na těch rukávech měli třeba hovno, tak to musí být Rajchlovi ukradený. Rajchl je pro mě práskač a to jak se zachoval k Danovi, Petře a ostatním, co pro něj dřeli zadarmo bez ohledu na čas a rodinu, je prasárna nejhrubšího zrna a po tom, co si tam místo nich nominoval sběrače funkci Haška, tu černoprdelnici a bejvalýho ódeesáka, to je pro mě známka, že je stejná svině jako Fyjala, Rakušan, Svetrová Dvousvetrová a ostatní pětidemoliční póvl. Zkrátim to - kdo volí Rajchla - volí pětidemolici. Tečka. 

Průměrný počet slepic: 4 (34 hlasů)

  1. Budu hlasovat PROTI veškerým snahám o narušení práva veta a omezení suverenity České republiky.
  2. Budu hlasovat PRO a aktivně navrhovat striktní a přísnou ochranu hranic před nelegální migrací. Jakákoli podpora masové migrace či následné pokusy o přerozdělování migrantů mezi evropskými zeměmi jsou NEPŘIJATELNÉ.
  3. PODPOŘÍM všechny snahy o zrušení zákazu spalovacích motorů a budu PROTI jakýmkoliv novým pokusům tento zákaz prosadit.
  4. Budu hlasovat a aktivně vystupovat PROTI současné podobě tzv. Zelené dohody pro Evropu (známé jako Green Deal), kterou považuji za ohrožení průmyslu, energetické bezpečnosti a prosperity České republiky i jejích občanů.
  5. Budu vystupovat PROTI veškerým snahám opustit českou korunu a nahradit ji společnou měnou euro.
Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

vaše slova do kamene tesat a z bronzu odlévat! Při zohlednění všech plusů a mínusů bylo těch 40 let s vládou jedné strany a s větší či menší podporou občanů pro mě spokojenějších a šťastnějších, než uplynulých 34 roků. Nenarodil jsem se se stříbrnou lžičkou v ústech, ale s montérkami obou rodičů na věšáku! Jsem od roku 1660 osmou generací našeho rodu a každá následná generace se měla o něco lépe, než ta předešlá. Tento progres asi naší Gottwaldovou generací skončil. Opravdu si nejsem jistý, že moje děti na tom jsou lépe a na budoucnost vnoučat a pravnoučat raději ani nemyslím.

Nostalgie a pesimismus? Ne! Jen dobrá paměť, otevřené oči a zdravý selský rozum. A abych nezapomněl: skromnost a pokora.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

perfektní možnost se volbou profláknuté Aspenhnidy Středuly před veřejností totálně znemožnit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)

může volit Babiše... tak proč ne Středulu. Vypadá to, že máme vypatlanců množství mnohem větší, než malé.

Průměrný počet slepic: 3.2 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

z internetu:

Včera jsem si ze záznamu pustil tiskovku strany PRO k sobotní demonstraci. Docela hezky se to poslouchalo, ale v 61. minutě Michal Hašek přítomným novinářům oznámil, že “Rusko je agresor” a tím to celé předchozí snažení zabil.

ps. z wikipedii: Michal Hašek - V dubnu 2022 pozastavil členství v ČSSD.  V roce 2024 se vrátil do aktivní politiky, když byl 27. ledna v Brně zvolen předsedou jihomoravské krajské organizace strany Právo Respekt Odbornost (PRO 2022) Jindřicha Rajchla.
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

Hašek zřejmě nechce ponechat nikoho na pochybách kým opravdu je. Ale kdo Hašek je a co od něho čekat všichni už vědí. On za dlouhou dobu svého politického účinkování předvedl kdo je už mnohokrát. Svojí kariéru a moc stále získává především na Moravě, pokud se nepletu. To je to víno! Občas nějaká slivovice a je to hned! 

Socialistům spolehlivě pomohl dostat se ke dnu. Netušim, proč strana PRO se rozhodla teď, chvíli před volbami, angažovat právě Haška? Že by se také chtěli dostat úplně na dno?

Přes to všechno.

Václavák 23. 3. 2024 je důležitý. Čím víc lidí příjde, tím důležitější může mít význam.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

se věnovala podrobněji tomu, co zaznělo na včerejší tiskové konferenci strany PRO ohledně blížící se sobotní protivládní demonstrace v Praze. Senátorka se během své řeči obrátila na představitele samospráv.

„Dnes bych se ráda obrátila na obce a města v celé České republice. Ráda bych vyzvala starosty a starostky a členy a členky zastupitelstev českých, moravských a slezských obcí, městysů a měst, aby nám pomohli. Svými zkušenostmi a svou autoritou.

Žádejte jako samospráva po české vládě to, co vyžaduje stát a občané po vás, kteří nesete přímou osobní odpovědnost za vše, co se děje ve vašich obcích a městech, tedy nesete přímou osobní odpovědnost za samosprávu, a jsou na vás kladeny trvale, a někdy až nespravedlivě, ty nejvyšší nároky. A vy je plníte – proto má obecní samospráva dlouhodobě nejvyšší důvěru občanů naší země. Je vás v obcích a městech více jak 59 tisíc, ve funkcích jste často dvě, tři i více volebních období. Protože musíte obstát – a tak dobře pracujete.

Nemůžete si dovolit, aby ve vašich obcích nefungovaly základní služby, nemůžete si dovolit astronomické dluhy, nemůžete si dovolit svým občanům lhát nebo, v lepším případě, něco zamlčovat. Vaše smlouvy nemohou být začerněné, a pokud by se vám zaplnila na protest proti čemukoli hlavní náves nebo náměstí, nemohli byste to přehlížet, protože dnes a denně mezi svými občany chodíte. V místním, tedy veřejném tisku, a v ostatních médiích, musí dostat prostor všechny názorové proudy z obce, a pokud způsobíte škodu, je velmi pravděpodobné, že ji také budete muset zaplatit, a pokud ve funkci selžete, budete muset dřív nebo později odejít. Není vůbec podstatné, jakou značku máte za jménem, podstatné je, co je za vaším jménem vidět.

Jistě – i v obcích se najdou hříšníci, ale je jich mizivé procento, a většinou brzy, a neslavně, skončí.
Většině zastupitelů jde skutečně o to, aby hájili zájmy svých obcí a měst a jejich občanů. Nám tady dnes jde o totéž na úrovni České republiky – hájit její suverenitu, hrdost, prosperitu a zájmy všech občanů. Každý český, moravský a slezský občan je současně občanem některé z vašich obcí nebo vašeho města, jsme tedy všichni na jedné lodi. Vím z komunikace s vámi, že na svých územích nechcete migranty, nechcete americké základny, ale naopak chcete fungující zdravotnictví, školství, chcete mít na svém území podnikatele, ať už malé živnostníky poskytující tolik potřebné služby, tak velké zaměstnavatele, zemědělské podniky, chcete pro mladé dostupné bydlení, chcete prostředky na důstojné postarání se o seniory.

Jako samospráva chcete také přiměřenou „suverenitu“, a tu vám dá jen suverénní Česká republika. Jsem od roku 1990 výraznou zastánkyní samosprávy, stála jsem jí po boku v době, kdy byly snahy jí zasahovat do jejích práv, a je tomu tak stále. Proto nemohu nevidět, že nenápadná i nápadná snaha omezovat suverenitu České republiky by ohrozila právě i územní samosprávu. Byl by zde pouze jediný rozdíl – namísto českého státu by zásahy do práv obcí a měst přicházely z evropské úrovně, a to nesmíme připustit.

Potřebujeme suverénní Českou republiku, a v České republice samostatnou a suverénní samosprávu, která bude spravovat své věci v mezích zákona tak, jak uzná za vhodné. Suverénní samospráva nemůže být bez suverénní České republiky, a finančně silná a soběstačná samospráva nemůže existovat v předlužené, na jiných závislé a chudé zemi. V této době proto musíme zapomenout na to, co nás rozděluje, ale stavět na tom, co nás musí spojovat. Zájmy a suverenita naší země, a životní potřeby občanů České republiky, kteří jsou současně občany vašich obcí a měst. Od nejmenší obce Závist na Jižní Moravě, od obce s nejméně občany Vysoká Lhota na Pelhřimovsku, až po hlavní město Praha. Všichni jsme teď na jedné lodi, a měli bychom proto táhnout za jeden provaz – to je udělat to, co by se stalo v každé obci, kdyby její vedení neobstálo. Žádat výměnu, a žádat, aby finanční zdroje zůstávaly k dispozici potřebám našich občanů, třeba i prostřednictvím obecních rozpočtů.

Protože co já zase vím, je to, že pokud se lze na koho v této zemi spolehnout, jsou to místní radnice. V dalších letech proto budu usilovat o posílení jejich pravomocí vůči státu,” uvedla senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

     S pětidemolicí nehnula ani kupa hnoje před Strakovkou. Demoškám na Václaváku se Fy-jalovej šašek a spol chlemtaj, až se za břicho popadaj. Víte jaká demoška má význam? Ta, která přinese RADIKÁLNÍ změnu. A dokud si nevezmeme příklady od našich předků, nic zásadního se nestane. 

     1419, 1483, 1618

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

souhlasím. Už jsem tady navrhoval naservírovat pětihnusu kurs plavání ve Vltavě zdarma. Cílit všechno na volby, které budou až za rok a půl, to je špatně. Hodně špatně. Na druhou stranu, jen síla lidí, co se sejdou na demošce má potenciál něco takového uskutečnit. I velký požár zvládne založit malá sirka. Kdo škrtne...?

PS:  Samozřejmě, taková demonstrace by nemohla být v sobotu ale v čase zasedání vlády

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

nikdo z lontu do Prahy nepřijede, bo se pracuje.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Což Hašek, od toho se to dalo čekat. Ale že si Rajchl takového vola vezme k sobě, tak to dost zásadně podělal. Říkali jsme to tady už ve chvíli, kdy to udělal, no a ten mu teď jeho důvěru pěkně splatil!

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to hrozná představa, že chlapa pošlou do zákopů, manželku je-li zdravotnice do polního lazaretu a jejich děti jim budou “vychovávat” naprosto cizí lidé typu Marka Bendy, pitomce Vystrčila, Fialy, Rakušana, nebo parta buzerantů, lesbiček, transgenderů, nebo jak se ta svoloč jmenuje. V jakých podmínkách naše děti budou muset žít, jaké ústrky budou muset snášet, jakou budou mít úroveň stravování, denní režim atd. Tyhle svině se nebudou štítit ani rozpakovat naše děti zaměstnat ve všelijakých prádelnách, kuchyních, nebo dokonce ve zbrojním průmyslu pokud jim bude víc jak deset let. Tohle rodiče nikdy nesmí dopustit. Svěřit svoje děti do rukou bůhví jakým lidem. Vždycky to budou lidé, kteří budou zproštěni povinnosti mobilizace a ti jsou nejhorší, protože se budou cítit v bezpečí, když rodiče jsou na frontě. Nikdy, nikdy se tohle nesmí stát. To by znamenalo definitivní zánik českého národa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (101 hlas)
Trvalý odkaz

z internetu:

Na tento fašismus se podívejte, stačí od 12 min.
https://videoarchiv.psp.cz/playa.php?cast=3813
Babiše jsem nikdy nevolil a ani nemám v úmyslu, ale tyto lži a  ta špína nemá obdoby.
Co dělali s Babišovým synem ?
Krásně předvedl Rakušan jak odporně umí lhát, hnus !
Nebo chtěl sdělit, že oni mohou vše a jiní nic ?
Z voličů dělají nesvéprávné idioty

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (69 hlasů)

v tom videu (TK STAN) říká, že opozice svými nevídanými obstrukcemi zdržuje jednání jen proto, "aby nedošlo na lustrační zákon, který se někomu z pochopitelných důvodů nelíbí".

Takže když už ten hňup připomenul LUSTRAČNÍ ZÁKON, potom by bylo zajímavé v této souvislosti připomenout zvolení Petra Pavla prezidentem republiky! Problém je v tom, že v roce 2022 právě tento hňup usiloval o novelizaci LZ, kde by se už nevztahoval např. právě na prezidenta. Že by náš Spejbl patřil mezi zasvěcené mafiány, kteří už tenkrát věděli o chystaném "zrození Spasitele"?

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

mě nepřekvapila. On je přesnou vizitkou nanicovatých zbytečníků s honosným názvem odboráři. Osobně jsem nikdy a ani po dobu dlouhých  let nijak nepocítil smyslnost a důležitost českých odborů. Středula se úplně ztrapnil a odepsal již v prezidentských volbách a korunu všemu nasadil neplacením příspěvků své dojné krávě. Co s takovým člověkem? Snad by se hodil jen do vlády Fialy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)

Absolutní souhlas pane Zaubere. Bylo trapné a zároveň provokativní, když Středula stáhl svou kandidaturu a podpořil českou Čaputku "krasavici!" Nerudovou. Výstižně nazývá náš Vidlák tohoto pokrytce  a sobce jako "Sebestředula".

sebestredula
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, s tím Středulou se u mě odbory definitivně zdiskreditovaly; bude to poslední hození lopaty na zasypání jejich hrobu, a za mě tedy o ně stený zájem, jako o potravu stonožek.

Co mě v týdnu zaujalo více, tak že už poputuje do ukrvlády návrh na zvýšení poplatků za rádio a televizi. V článcích se pořád omílají stejné teze, o které se to bude opírat. Tedy o vlastnictví druhu mobilu, počítače...Ale nedočetl jsem se, jak se to výběrčí dozví, jaké kdo přístroje vlastní, respektive zda-li. To vznikne nějaká mobicie? Nebo bude stačit na domě anténa? Či platba za internet? A tak nabývám dojmu, že po nějaké době řeknou baxisti z Joštovy ulice, že se tyto druhy mašinek v domácnosti mohou nalézat, tím pádem je po ústavní stránce vše v pořádku.

No, když si na pumpě kupuji benzín, taky po mně nikdo nechce bumážku, zda mám auto, případně řidičák. Touto logikou si můžu platit internet a nemít k tomu hejblátko. A anténa na střeše je stejná dekorace, jako v kostele kazatelna - nepoužívá se. Už jsme však byli svědky, kterak baxisti napomohli okrást důchodce, tak proč by nemohli ani tentokrát ohnout ústavu? Je opravdu hanba, co za hovna jsme si nechali pustit do studánky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

na nás chystá tento hnus a my se dohadujeme o prkotinách

https://sk.news-front.su/2024/03/20/zakladny-princip-europskej-unie-sa-hadze-na-smetisko/

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

s jednou věcí a to, že ten humus ve kterém nyní žijeme zvládla vytvořit za 2 roky pětikola. Ten marast se na nás sype už od hadráku a salámovou metodou na tom pracovaly všechny vlády od tzv. sametové revoluce a to bez výjimky.  Nebyla u moci jediná vláda, která by pracovala pro blaho občanů a pokud někdo chce volit Sorošovu Kačenu Konečnou, která od mládí jako žába sedí na prameni a chce tam i zůstat, tak mu mohu jen pogratulovat. Je to stejné, jako volit věčného poslance Bendu, ti dva se v ničem neliší. Snad jedině v tom, že uřvaná Konečná každého překřičí.  Jediný volitelný je ten, kdo chce vystoupit z EU a NATO, to je člověk, který myslí na nás obyčejné lidi, nikdo jiný. Ten se chová jako vlastenec a já vidím jediného-Dr. Davida s SPD. Je sice takový pomalejší a rozvážný, ale u politika je to spíš + nežli -. Pracuje pro naše dobro, nemění názory a má za sebou spoustu práce v EK.

Průměrný počet slepic: 2.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady tomu se má 5K intenzivně věnovat = zavlékání smrtelných nemocí imigranty, spalováním desítek miliard korun na Ukrajině, vytvářením muslimských a romských no - go zón, energetickou a potravinovou soběstačností, výstavbě dostupných obecních bytů, bezbřehému zaopatřování imigrantů a uprchlíků apod. Namísto toho se starají o volby v Rusku, o lidská práva v Číně, práva asi stovky menšin a abnormálů apod. Jen tu normální a pracující většinu mají na háku!

A také tady tomu: Otřesná šikana na škole v Blovicích: Strkání tužek do zadku, kálení do koše

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

     jako Fyjala, Ropušan, Svetrová Dvousvetrová a ostatní pětidemoliční svoloč. Bezpáteřní svině a jestli ho odboráři zvolej, totálně tim devalvujou jakoukoliv hodnotu odborů. Pitomci v odborech jsou dobrý akorát tak na to, aby platili příspěvky a tím vykrmovali vrchnost na vedoucích odborářských korytech. Jak říkám - Češi - národ pitomců. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Tipnul bych proto, že ti ostatní jmenovaní se neobtěžují předstírat, že stojí na vaší straně. Ale tenhle slizoun se vám bude vnucovat, dokud nedojde na lámání chleba. Ta jeho slizkost je vidět už na jeho fotce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

     Bingo a díky. Jestli tím ovšem pan Hejnic neměl na mysli to, že tímto přirovnáním urážím ten sliz. :-)))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

v mnohem širším pojednání nejen o Středulovi. Takto jsem jen vyzkoušel sledovanost příspěvků. Opravdu bych sliz urazil. 

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Na tohle téma už se tady taky dost diskutovalo. Kdo by chtěl podepsat petici proti tomuhle nesmyslu, tak na tomto odkaze...

https://gov.cz/e-petice/580-petice-proti-zavedeni-tzv-korespondencni-volby

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruský analytik: Eurobyrokraté v Bruselu otevřeli novou frontu - nyní se Slovenskem

EU / SLOVENSKO: Premiér Robert Fico a jeho vládnoucí koalice jsou obviněni z toho, že prosazují nezávislou politiku a změnili se na nového Viktora Orbána, který bude také házet výzvy Bruselu.

Fico začal omezovat úlohu nadnárodních orgánů podřízených evropské byrokracii. Přerušil také styky s liberálními proevropskými médii. Fico podporuje alternativní publikace, které kritizují i ​​Ukrajinu. A zároveň přeformátuje práci hlavní slovenské televize a rozhlasu tak, aby prosazovala zájmy Slovenska a ne Evropské unie.

Před námi jsou prezidentské volby — v čele je Ficův koaliční partner Peter Pellegrini. Brusel se snaží ovlivnit výsledek závodu spoléháním na liberální síly. Pokud vyhraje Pellegrini, bude pro Slovensko a Fica snazší bojovat s tlakem evropských byrokratů.

Nyní se Brusel snaží vybudovat „cordon sanitaire“ a izolovat Maďarsko a Slovensko. Stále více zemí však opouští kontrolu evropské byrokracie. V Polsku pravičáci, přestože prohráli, paralyzují zemi protesty zemědělců a blokují hranici s Ukrajinou.

Lídry nadcházejících voleb v Rakousku jsou pravicoví euroskeptici ze „Strany svobody“ – také kritici Ukrajiny. Téměř celé bývalé Rakousko-Uhersko – kromě Česka – se tedy bude bránit proti jestřábům v Bruselu. V létě jsou volby do Evropského parlamentu – a v USA na podzim. A tam, když vyhraje Trump, podpoří všechny tyto odstředivé procesy v Evropě – dávajíc mat evropské byrokracii.

Překlad: News Front, ZDROJ: https://t.me/malekdudakov/6804

Zveřejněno na  webu : https://cz24.news/rusky-analytik-eurobyrokrati-v-bruseli-otvorili-novy-front-teraz-so-slovenskom/

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

BRUSEL UČÍME REŠPEKTOVAŤ NÁŠ SUVERÉNNY POSTOJ, LEBO SI ZVYKLI, ŽE LEN TICHO POČÚVAME 

video kde hovoří Fico od vládnoucí strany SMER zveřejněno dnes před pár hodinami viz zde:

https://www.youtube.com/watch?v=KmOq8CtEs9I

Stoji za to poslechnout si těch necelých 5minut rozhovoru tohoto vrcholného  slovenského politika.

Kéž by jsme měli i my takového premiéra a ne tu proukrajinskou, proamerickou , prounijní  a protičeskou fialovou loutku která se dostala do premiérského křesla ve Strakovce volebním podvodem od Rychetského.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

skoro čtyřhodinovou předvolební superdebatu deseti kandidátů na slovenského prezidenta. EUROhujery, NATOhujery, rusofoby a libtardy tam zastupovali pánové (pozor, žádná dáma!) Korčok - exministr zahraničí, nezávislý, Kubiš - exministr zahraničí, nezávislý, Forró - předseda Maďarské aliance a podnikatel, Pellegrini - expremiér a předseda HĹAS, Dubovský - kandidát Za Ĺudí, historik Ústavu paměti národa, člen Křesťanské unie a Matovič - expremiér, předseda Hnutí Slovensko.

Ve větší či menší opozici těmto figurám byli: Kotleba - předseda ĹSNS, Harabin - nezávislý, exministr spravedlnosti, Náhlik - nezávislý, expolicista a Švec - předseda Slovenského hnutí obrody, který na závěr debaty oznámil, že odstupuje a hlasy svých příznivců doporučuje Harabinovi.

Zejména Harabin a Kotleba byli úžasní a pro mě volitelní. Podle volebních preferencí je jasným favoritem Pellegrini, za ním Korčok (prý "Čaputová v brýlích") a kdyby se stal zázrak, tak Harabin.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Současné odbory JEN navázaly na vývoj, který byl pro odbory charakteristický ve své době, kdy nemusely bojovat za práva zaměstnanců ve smyslu udržení zaměstnanosti, úrovně zaměstnanosti, zachování pracovních míst v případě rušení podniků, udržení výroby v regionech a pod.

V těch "jiných společenských podmínkách" svým způsobem řešily výběr příspěvků a zájmovou činnost zaměstnanců, mnohdy velmi výhodnou náhražku cestovních kanceláří. Co neřešil ČEDOK, bohatě zastoupily závodní výbory ROH. Srovnatelné postavení v odborech měl hlídač podniku s ředitelem, jen ten ředitel míval větší přehled a možnosti využívat výhody odborové organizace na nejrůznějších úrovních. 

Ke změně podstaty a postavení odborů v kapitalistické společnosti, se obávám, nejen Středula nedorostl. Neměl důvod.

Nenašla se poptávka ze strany zaměstnanců a dělníků. Kapitalismus v pravém slova smyslu byl na všech úrovních přijat jako naděje změny pro všechny kategorie občanů s pozitivním očekáváním. Lidé v provozech napříč zemí, regiony, bez větší pozornosti přihlíželi privatizaci a rozdělení, či likvidaci podniků, mnozí v tom viděli naději pro nový způsob života, pro vlastní drobné podnikání, nebo dokonce ve vybudování svých podniků. V tom vývoji neměly ani odbory potřebu měnit způsob svého poslání. Není to omluva. Naopak, přílišná důvěra ve sliby politiků, přílišná naivita množství lidí..

Tzv. tripartita neměla nikdy navázat na řešení podmínek zaměstnanců z doby socialismu. Nabídka osobních benefitů šéfům odborů pravděpodobně bere šanci být výrazným zástupcem odborářů proti zaměstnavatelským asociacím a vládě s nimi spolupracující, nebo jimi řízené. Je to domněnka, nebo skutečnost? Odboráři se faktickou činností svých předáků mnohdy stávají se spíš partnery v tripartitě a to i v době, kdy mají být protivníky.

Podle výstupů jak Středuly, tak Dobšíka a dalších, se odborářští bossové jeví být víc partnery dvou stran tripartity, kde jde o "zpacifikování" zaměstnanců a dělníků. 

V současné době by to nemělo v odborech, jako instituci, znamenat JEN najít jiného kandidáta, ale změnit zásadně postavení a zaměření odborů, podívat se ne do socialistické historie, ale na zkušenosti z dob, kdy se odbory formovaly s rizikem pro odborové funkcionáře, kterých se ve svém zájmu dokázali dělníci a zaměstnanci zastat. TO JE SPOJITÁ NÁDOBA, to je stav, kdy si odboráři, prostřednictvím tehdy dělnických stran dokázali prosadit zákony, které mohly odborářské představitele chránit před zvůlí zaměstnavatelů a tehdejších státních úřadů.  Zároveň dělníci a zaměstnanci uměli pohlídat své předáky, aby nebyli náchylní za prebendy prodat své odborářské voliče.

Teď kritizujeme Středulu, ale jako odboráři jsme připustili jeho postupy a NENAHRADITELNOST. Je to však jiné v působnosti politických stran? Nepřipustili jsme jako voliči politických stran stejnou praxi, že politika se stala JEN výnosným kšeftem?

Práce odborářů i činnost politických stran má jeden jediný účel a úkol. Je to politika související s prosazováním zájmů členů. Nic víc a nic méně!!!

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Toto video s protestem našich zemědělců s hnojem a balíky slámy před budovou české televize žádná média hlavního mainstreamu neukázali a nikdy neukážou. Ten hnůj s vidlemi s Českou televizí v pozadí nemá chybu. Ve videu je  vidět i náš Vidlák ze svým tradičním kloboukem, dokonce ve videu i hovoří. Bravo Danieli jsme hrdí za to že jsi,  za to že Tě zde na Kydech každodenně máme.

video zde: https://www.youtube.com/watch?v=S5ayvZFzFwohttps://www.youtube.com/watch?v=S5ayvZFzFwo

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

že v Praze Putin prohrál volby s 16% hlasů. Ale jinde jsem četl, že ze zahraničí dostal  celkově 76% . Tak nevím, kdo a jak v Praze počítal a jak se s těm vybájeným 16% dostal Seznam.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

nemá v cizině nikdo co kecat do toho, co se děje v jeho bývalé domovině! To je další šílená anomálie tzv. demokracie. Rozhodovat prostřednictvím voleb o osudech národa a státu by měl mít právo jen občan daného státu, trvale tam žijící a nejméně poslední čtyři roky tam platící daně. Přesvědčete mě, že se pletu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

být zaměstnanci firem, studenti, rekreanti

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

pracující dočasně v zahraničí mají trvalé bydliště v ČR a daně odvádějí také doma. Studenti zatím nic pro republiku neudělali, tak ať studují a odpovědnost za stát ať si nechají na později. Ještě se navolí dosytosti. Ostatně i za adorované Masarykovy demokracie se volilo až od 21 let. Rekreanti co chtějí mermomocí volit, ať si zabukují jiný termín. Ale i tak můžou v cizině volit. Každý Čech žijící kdekoliv ve světě vám řekne, že kdo chce, má možnost volit. Nepřesvědčil jste mě.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)