Je to vážné...

Autor
Štítky

Přátelé, je to vážné! Včera se mi zdálo o Pekarové Adamové….

Vlezla mi do snu. Seděl jsem v čekárně někde u doktora, sestřička mi hlásila, že léky nejsou a Markétka mi vysvětlovala, že je to moje vina. Kdyby nebylo nás dezolátů a dezinformátorů, bylo by léků dost. Naštěstí jsem ještě nevěděl, jak se rozplakala v senátu při projednávání manželství pro všechny. Toho obrazu se totiž hned tak nezbavím a i tak to byla docela noční můra.

Když jsem to vyprávěl své ženě, tak mi lakonicky odpověděla replikou z Knoflíkářů: „To máš z toho, jaký život vedeš a s jakými lidmi se stýkáš.“

V posledním půlroce jsem se setkal s celou řadou politiků, aktivistů, reformátorů, bláznů i pošuků… Vyzkoušel jsem si, jaké to je, když mluvíte ke stotisícovému davu i k plnému sálu. Stal jsem se blogerem na volné noze, prokousal jsem se nezbytnou státní byrokracií, aby vše bylo legální a v pořádku. Vydal jsem dvě knihy, z toho jednu poměrně úspěšně prodávám a s druhou vyjdu na světlo v září.

Založil jsem Institut českého venkova, abych svoje veřejné aktivity nějak zastřešil a obhájil před státními orgány. Stále se poohlížím po prostorech, kam by se nás vešlo více, než ke mně domů. Pořád považuju za nejdůležitější, abychom se potkávali, jedli, pili, měli spolu dobrou vůli, znali se a mohli si k sobě vybudovat důvěru. Doufám, že to budu moci dělat i nadále, jen lépe a radostněji.

V posledních týdnech jsem se snažil být pořád mezi lidmi, abych si udělal obrázek o skutečné realitě. Seřval jsem pár novinářů, dělal jsem si legraci z jejich svazáctví a ohýbání pravdy a posbíral jsem celou řadu kontaktů, které se ještě budou hodit. Mám rubriku na Parlamentních listech, Prvních zprávách i Sputniku…

Doba je turbulentní a k dějinnému průseru se podle mě pořád spíše přibližujeme, než abychom se od něj vzdalovali. Dokud to tak bude, tak chci zkusit udělat všechno, co bude v mých silách. Pokud máme svojí zemi prohrát, pokud máme podlehnout globalizačním tlakům a silám, tak chci mít alespoň sám před sebou čisté svědomí, že jsem se pokusil tomu čelit a nevykašlal jsem se na to. Chci být schopen sám před sebou říci, že jsem nepodlehl bez boje.

Hele, ale tento víkend si dám voraz. Nechci riskovat, že mi do snů vleze ještě Richterová. To bych asi nevydržel. V sobotu naprosto výjimečně nevyjde nový článek a v neděli také ne. Navíc, dneska u nás vjeli do ozimného ječmene, jdu bojovat o zrno a trochu si vyčistím hlavu.

Doufám, že vaše děti či vnoučata přinesly dobré vysvědčení a budu moc rád, když se všechny mé černé předpovědi a temná tušení nevyplní.

Přeji vám hezké prázdniny. V pondělí jsem zpět.

Váš Vidlák

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (150 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

tak je to opravdu vážné a odpočinek je na místě😄 Srovnatelná noční můra už je snad jen zděšená Myrka nebo ministerská Marfuša...

Průměrný počet slepic: 4.8 (66 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera se mi zdálo že čistím kanál. Jak vidím nejsem na tom zas až tak špatně, jiní lidé mívají i horší sny.

😊

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

rozhodně je lepší o kanálu snít, než gender Markétu ve sněmovně mít!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Novináři se prezidenta USA Joea Bidena zeptali, zda ruského prezidenta Vladimira Putina víkendová vzpoura Wagnerovy skupiny vedené Jevgenijem Prigožinem oslabila. „Těžko říct,“ odpověděl prezident Biden. „Zcela zjevně prohrává válku v Iráku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

ale dal jsem to do vyhledávače a ono fakt.

Tak to je hustá představa, na jedné straně u jaderného kufříku Prigožin a na druhé Biden. :-/

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

V souvislosti s Bidenem není už nic, čemu bych se divil. Jeho nedávný výrok „Bůh ochraňuj královnu“ je také hodně podivný.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-usa-connecticut-zdravotni-stav-projev-buh-ochranuj-kralovnu.A230617_111209_zahranicni_vajo

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Dopadne jak biomasitá Kačena Jauvajs ....... i když se ji snaží překonat.

Hloupá a hysterická, a historie se jí bude smát.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

https://youtu.be/gjfzMmVIKvg?t=153

Mike Pence na Ukrajině se profiluje jako první prezidentský kandidát v Kyjevě:

  • 4x během 5 minut zopakoval, že Rusové vedou nevyprovokovanou invazi
  • Hned na začátku zdůraznil: "Věřím, že Amerika je vůdcem Svobodného světa"
  • Nezapomněl na válečné zločiny v Buči: "Doslova 500 mužů, žen a dětí zastřeleno v ulicích"
  • Jeho vzkaz domů: "Je životně důležité, aby Amerika i nadále vedla svět"
  • "Válka na Ukrajině není naší válkou, ale svoboda je naším bojem"
  • "Rusko se pokusilo překreslit mezinárodní linie silou a antidotem je americká síla a americké vedení na světové scéně"
  • "Zašleme velmi jasné poselství zemím jako je Čína, které uvažují o svých vojenských ambicích v Asii a Pacifiku: Svobodný svět drží pospolu, (jen) my můžeme nastolit mír ve světě"
  • "Jsme vůdcem Svobodného světa, jsme arzenál demokracie"
  • "Investovali jsme zde do ukrajinské armády"
  • "Rusko se během půldruhého roku stalo z druhé největší armády světa druhou největší armádou na Ukrajině"
  • "Pokud by Vladimír Putin s ruskou armádou převálcovali Ukrajinu, netrvalo by dlouho a překročili by hranice, kde naši muži a ženy v uniformách by byli nuceni jít a bojovat"
  • "Druhá polovina 21. století by mohla vypadat ještě hůř než první polovina 20. století"
  • "Američtí lidé věří ve svobodu, věří že náš národ je vůdcem Svobodného světa"
  • "Opravdu věřím, že nyní více než kdy jindy náš národ potřebuje vůdce, ..., který přinese skutečně jasné vedení založené na nadčasových principech"
  • "Jsem zde proto, aby američtí lidé porozuměli, že pokrok, kterého jsme zde dosáhli, a podpora ukrajinské armády, byla naším národním zájmem"
  • "Vždy jsem o krok napřed a sděluji pravdu americkým lidem"

PS: Radim Uzel hadra se svým doporučením, jak se chovat při nevěře
Připadá mi to jak groteska ze špatného filmu, ale kupodivu většina komentujících /Američanů/ ho za to chválí :-)
Tak nevím, co je vlastně horší, jestli toto nebo Putin, když lamentuje nad tím, že kdyby car zůstal carem, vládl by dnes také Finsku, Pobaltí a půlce Polska

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

 To co teď napíšu je můj názor a tak je možné že se mýlím.

Prigožin je asi výborný ve výcviku svých jednotek, a taky dobrý v bojové taktice, ale vůbec nechápe dlouhodobou bojovou strategii Putina, a lidí kolem něj. Prigožin by nejraději postupoval tak jako Američané v Iráku. Soustředil na Ukrajinskou frontu obrovskou vojenskou převahu a co nejrychleji postupoval kupředu. Jenže jak v Iráku dopadli Američané? Trefně to vystihuje citát, že vyhráli válku, ale prohráli mír.

Putin si je vědom co by nastalo, pokud by vyhlásil všeobecnou mobilizaci a většinu vojáků poslal na Ukrajinu. Po obsazení těch částí Ukrajiny, kde nemá Ruské obyvatelstvo většinu, a i tam kde je to tak půl na půl by po obsazení ruskou armádou čelilo Rusko partizánské válce, a muselo by jí vzdorovat do nekonečna.

Daleko efektivnější je obsadit pouze území s Ruskými obyvateli a nechat fanatické Ukrajinské vedení tyto oblasti dobývat zpět. Je hloupost že by chtěl dobýt celou Ukrajinu, co by z toho měl. Zničenou, rozvráceno, a zadluženou zemi ze které její občané utíkali už před válkou a ze které budou houfně utíkat i po ní. Ukrajina bude zničená i když do ní Ruský voják nevstoupí. To je dlouhodobá strategie.

A ještě dodatek. Rusko nebojuje jen s Ukrajinou, ale proti téměř všem státům NATO a EU. Vojenská technika, střelivo, informace ze satelitů, včetně navádění palby, finance držící Ukrajinskou ekonomiku nad vodou, výcvik vojáků, sankce proti Ruské ekonomice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Říkala mi to dcera, že zná lepší verzi:

2021 byla ruská armáda druhá největší na světě.

2022 byla ruská armáda druhá největší na Ukrajině.

2023 je ruská armáda druhá největší v Rusku.

Já vím, je tam nadsázka, ale vtipné to je.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

Ani nevíte jak mne Vaše dcera potěšila. Pokud je to, co píšete alespoň z části pravda, znamená to, že Rusko má velmi slabou armádu a že se jej nemusíme bát. To znamená že už můžeme zrušit zákon o těch 2 % HDP na armádu a 1% bude úplně stačit. Ušetřenými penězi můžeme umenšit státní dluh nebo je dát na výstavbu dalšího bloku jaderné elektrárny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

to je přece esence americké ideologie a z ní vyplývající hlavní strategie- chránit slabé demokraty před různými autoritáři a jinými podobnými hajzly. Pence nic z toho nevymyslel, jen to poměrně zdařile zopakoval..

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

vy si fakt potřebujete odfrknout. Mě se občas zdá o Dolly Buster, ale Pekarová s Adamovou mě ještě nikdy do snu nevlezly. To bych nedal. To bych se probudil místo s příjemným pocitem v rozkroku se zpoceným čelem a šedivými vlasy.

Akorát škoda, že jste nedal dřív vědět, že se na dva dny odmlčíte. Jsem mohl dát do kupy zase nějaké "historky z natáčení". A že jich mám ještě fůru nepublikovaných.

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Na letišti v Ženevě probíhá od pátku 30.6. 4:00 stávka zaměstnanců. Dosud bylo zrušeno 64 plánovaných letů. Ve většině západošvýcarských kantonů začínají ode dneška letní prázdniny. Provoz však není zcela blokován, z 54 tisíc pasažérů 394 letů bylo postiženo asi jen 8 tisíc.

Důvodem je odmítnutí nového platového modelu, schváleného ve čtvrtek správní radou. Podle odborářů by plánovanými změnami bylo dotčeno kolem 1000 zaměstnanců. Již ve čtvrtek se před letištěm shromáždilo 240 zaměstnanců a odborářů. V pátek byl ředitel letiště nabízející kosmetická vylepšení vyprozen bučením.  Pokračování stávky do sobotního večera bylo jednohlasně odsouhlaseno.

Personal setzt Streik am Flughafen Genf fort

Nesnesitelná těžkost stávkování v Česku - to je skoro neuvěřitelné :-)
A s tím související 5x nižší platy mají jednu malou výhodu: Rakušané i Švýcaři sem přesouvají výrobu. Koupil jsem nedávno lano tradiční švýcarské značky Mammut a nevěřil vlastním očím: Made in Czech Republic - v roce 2016 byly pod rakouskou střechu převezeny stroje na výrobu horolezeckých lan ze Seon AG do Veselí nad Lužnicí

PS: je zajímavé, jak rozdílně si jednotlivé kantony nastavují prázdniny:
- v kantonu Genf/Ženeva začínají letní prázdniny jako v Česku od začátku července, a končí do 18. srpna, přičemž v říjnu následují 1-týdenní podzimní prázdniny
- v kantonu Bern začínají letní o týden později a končí o týden dříve (10.7. - 11.8.), protože podzimní trvají 3 týdny (25.9. - 12.10.)

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Teda pokud manželka nevyhlásí generální úklid. To pak nahlásím, že nám hoří termíny a radši zdrhám do lesa, abych nedostal pak hadr do ruky. Po návratu domů mocně oddychuji, kotě, to byl kopec, to je za trest, taková práce, takže jsi jdu dáchnout a po probuzení už je většinou dostatečně vyblbnutá, takže nebezpečí pominulo.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-nepokoje-demonstrace-mladi-cetnici-pariz.A230630_215921_zahranicni_jadv

Dívejme se pozorně, na to co nás taky čeká. Evropa už začíná být přecpaná těmi hodnými migranty kteří utíkají ze zemí kde jim hrozí násilí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

každý čmoud, chce jen do Evropy plout. Jen tam se může dobře mít, jen tam  se může bez práce vykrmit!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

dobře tvrdí gender muziku. Tak  nebuďme hned vzteklí, že "normální" chtějí být i ti "teplí!"  Ničemu prý nemůže škodit, že teplouš - máma nemůže zatím přitozeně rodit. Naštěstí máme vládní koalice, která možná není teplá, ale zcela jistě je na palici. Naše vládní strana zařídí plnohodnotnou rodinu buzerantům sama.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

MAP 1717 Zelenskyj včera nařídil nahnat na frontu poslední Kanónenfutr – otce pečující o těžce postižené invalidní děti – syny pečující o své nemohoucí invalidní rodiče – manžely pečující o nepohyblivé invalidní manželky! NATO požaduje výsledky a lidskost ho opět jako při humanitárním bombardování nezajímá!

Moje oblíbená Zelenského hlavní armádní politická komisařka Maryana Bezugla, která se loni v létě přiřítila na Donbas a nařídila tam ukrajinské pěchotě podnikat několika denní děsivé sebevražedné Banzai útoky proti městu Lysičansk, které skončily hromadami mrtvol, aniž čeho dosáhly, včera opět perlila, a nechala schválit nový ukrajinský Zákon o konci výjimky z mobilizace pro příbuzné trvale pečující o invalidy I a II stupně!

Jakmile nějaký stát ve válce začne povolávat na frontu přímé příbuzné pečující o úplné invalidy, často děti, je jasné, že potřebuje vyškrábat každého muže, který může nosit zbraň. A tedy, že takový stát mele z posledního. V dnešní analýze proto rozebereme kolik bojeschopných Ukrajinců ještě může takto komisařka Bezugla nahnat na ruská jatka, aby zachránila kyjevský režim před kapitulací.

Ukrajinská státní klasifikace invalidity tyto osoby definuje jako:

Zelenského hlavní politická komisařka Maryana Bezugla, která včera zákonem nahnala na frontu otce pečující o nepohyblivé invalidní děti, syny pečující o těžce postižené invalidní rodiče, a manžely pečující o invalidní manželky!

Závěry:

  1. Komisařka Bezugla může takto pro frontu zajistit okolo 100 až 300 tisíc mužů, neboť muž pečující o invalidu musí mít přímého rodinného příbuzného, který ho v péči nahradí, (manželka, syn, dcera, otec, matka). Pokud taková osoba není k dispozici mobilizační výjimka zůstává zachována. Protože většina ukrajinských rodin jsou rodiny neúplné, nebude každý muž pečovat o každého invalidu. Z ukrajinských materiálů nicméně vyplývá, že řada šikovných Ukrajinců se po zahájení bojů začala o své rodinné invalidy najednou starat. A účelem zákona má být, na šikovné Ukrajince si posvítit! 
  2. Ukrajinský mobilizační potenciál je v současnosti i po masové imigraci 6 milionů mužů.
  3. Pokud se Zelenskyj, Bezugla, a celý ukrajinský parlament a vláda vážně zabývali zákonem, který zbaví postižené invalidní děti jejich pečovatelů a často i živitelů, jen aby získali pár desítek tisíc vojáků, pak je na Ukrajině vymalováno, a normální vojáci došli! Putinova strategie zabíjení Ukrajinců v kolosální materiální bitvě, za co nejmenších ruských ztrát, tak evidentně směřuje ke svému cíli!

zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1717-zelenskyj-vcera-naridil-nahnat-na-frontu-posledni-kanonenfutr-otce-pecujici-o-tezce-postizene-invalidni-deti-syny-pecujici-o-sve-nemohouci-invalidni-rodice-manzely-pecujici-o-nepohybliv/

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

-Polsko vypracovalo plán na invazi půlmilionové skupiny vojsk polské armády do Běloruska a Kaliningradu! Nasunutí nejprve ruských taktických jaderných raket do Běloruska a hned po nich Wagnerovců je protitahem Moskvy proti Varšavě a NATO! Na běloruské televizi to odhalil ruský analytik a plukovník Igor Korotčenko! A britská BBC bije na poplach, že všechny kanceláře PMC Wagner group stále nabírají nové rekruty a nic nenasvědčuje ukončení činnosti PMC Wagner v Rusku!

-Wagnerovci v Rusku fungují dál, jako by se nechumelilo

-Podle BBC Wagner navzdory vzpouře stále nabírá nové zaměstnance

-Polská vláda v pátek požádala USA o rozmístění jaderných zbraní na území Polska v reakci na ruské rakety a Wagnerovce v Bělorusku

-Jevgenij Prigožin si přiletěl ve čtvrtek do Petrohradu ke své centrále PMC Wagner, prostě návštěva z “exilu” v Bělorusku… není tady nic k vidění, pokračujte, občane…

Celý podrobný článek i s videem Korotčenka a videem od Amerických vědců z Future for Life Institute  s počítačovým modelem jak by dopadla jaderná válka mezi Ruskem a USA,  (obojí videa z českými titulky) viz zde:

https://aeronet.news/video-polsko-vypracovalo-plan-na-invazi-pulmilionove-skupiny-vojsk-polske-armady-do-beloruska-a-kaliningradu-nasunuti-nejprve-ruskych-taktickych-jadernych-raket-do-beloruska/

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

První odezva na tento můj odkaz byl jeden hodnotitel a pět slepic. Teď jsou tři hodnotitelé a 2,3 slepice. To znamená že ti dva hodnotili jednou slepicí. Nic proti tomu, ale mnohem zajímavější by bylo nějaké písemné hodnocení. Například že "to oni" (nevím píšu li to správně) je jim sympatické ať už svými názory nebo i kresleným projevem a že tudy se bude ubírat budoucí vývoj a tak je to správně. Rozhodně by to mohla být zajímavá diskuze.

Zatím bez slepic

Vážený pane Freude, 

já upřímně nevím, co na tom Vašem příspěvku vlastně hodnotit slepicemi. Mrknul jsem se na to video a vidím tam nějakého zmateného spratka, který maluje studie pinďourů a tápe ohledně vlastní sexuality a identity. Ve starých dobrých časech by už podstupoval léčbu elektrošoky a skotskými střiky. Co k tomu dodat. Samozřejmě nesouhlasím s tím, aby se takovým osobám věnovala jiná, než psychiatricko/psychologická pozornost. Ano, je smutné, pokud se takovým případům věnuje jiná pozornost nebo jsme dokonce přesvědčování o tom, že je "to" normální. Podle mne není, je to prostě nějaká odchylka (úchylka) od normy (tedy toho, co je normální) a tak to má být prezentováno. Osobně si myslím, že to je nějaká vlna (=nebinarita), která zase dříve nebo později opadne. O to důležitější je věnovat pozornost vlastním dětem, aby měly jasno v tom, co normální je a co normální není. 

Milkman

P.S. Podle mne systém hodnocení slepicemi nijak neplní funkce, kterou si od toho pan Vidlák sliboval. Já tedy slepice k hodnocení článku používám jen málo. Většinou u pana Antonína, kterého odměňuji jednoslepicemi za tupé kopírování cizích článků bez jakékoliv přidané hodnoty. Snad se někdy naučí dávat jenom odkazy s krátkým komentářem, proč se na link podívat.   

Zatím bez slepic

Ale já jsem se nijak necítil dotčený za tak málo slepic, jen jsem podle jejich počtu kalkuloval, že se můj odkaz nelíbil, a podněcoval dárce jedné slepice k diskuzi, ne o slepici……………….. ale vlastně i ten můj odkaz byl o slepici, takže k diskuzi o té slepici v tom videu. 😊

 Homosexualita i ostatní menšinové sexuální orientace byly dříve v kompetenci právníků, což bylo špatně, následně v rukou psychiatrů, což bylo podle mého to nejlepší, ale nyní přechází do rukou politiků, hlavně těch aktivistických, což je to nejhorší řešení.

Ten „zmatený spratek“ by byl pro smích, pokud by neměl masivní podporu politiků. To už pro smích není. Stačí se podívat do států kde jsou v tomto směru „ve předu“ a vývoj se ani tam nezastavil.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vídláku - opravdu zlej sen je, když v něm dostanete možnost podívat se Pekarový do hlavy. To  vezmete krumpáč, fláknete jí do lebeně a to vakuum, co v ní má vás vcucne dovnitř. A najednou jste v nekonečný zrcadlově lesklý pustině s příšernou ozvěnou a nemůžete najít díru, kudy ven...

To sen o tom, jak jste padli v botách a s bouchačkama v rukou při útoku na Strakovku nebo parlament zdaleka není takový utrpení - rozhodně je to lepší vyhlídka, než přežívat v tom, co po týhle partě u koryt zbyde.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)