Musí to být...

Autor

Musí to být… – litterate.cz

Měl jsem zajímavý rozhovor s jedním mým dobrým kamarádem. Svěřil se mi, že jeho tchán a tchýně začínají mít finanční problémy. Oba pracují, ale jsou nekvalifikovaní a tak berou oba víceméně minimální mzdu. Celý život bydlí v pronájmu, mají starší auto a teď zjistili, že prostě nemají na topení. Přišly nové zálohy, díky kterým jsou už prostě v mínusu. A tak se předpokládá, že se v zimě budou chodit ohřívat k mladým, protože mladí nebyli lehkomyslní a zásobili se dřívím na tři zimy. K tomu se ukázalo, že staří nemají už ani pořádně na jídlo…

Tož rýchtyk, taková je dneska realita. Nejsou první ani poslední. Ovšem když s nimi můj kamarád zapředl hovor na téma, že Babiš, SPD a odpadlíci z ODS teď právě shazují vládu, tak to pro ně byla naprosto strašná představa. Ten zlý Babiš že by se mohl vrátit do vlády? A Okamura? Tfuj, tfuj, třikrát pokřižovat… Nedělám si iluze, že by Rajchl v jejich očích uspěl lépe… tedy kdyby věděli, kdo je Rajchl. A až to vědět budou, bude milý Jindra už tolikrát osračkován v médiích, že by si od něj pes kůrku nevzal. Život se jim hroutí, přicházejí na stará kolena i o to málo, co měli… ale jiná vláda než Pětikolka, to je pro ně ještě větší horor. Tohle dokázala americká soft power a třicet let volného působení.

Nemyslete si, celá legitimita současné vlády stojí právě na takových lidech. Kteří jsou už skoro na dně, ale přesto ještě málo na to, aby pochopili, jak s nimi ty evropské i americké hodnoty vyjebaly. Saša Uhlová by mohla vyprávět… tedy kdyby uměla jít trochu do hloubky a měla rozhled.

A to nemluvím o trochu bohatších občanech… Od té doby, co jsem na fejsbůku, tak se mi značně rozšířily obzory a věřte nebo ne, já objevil nádherný příklad člověka s hentým progresivním myšlením. Jmenuje se David Petrla. Pokud budete mít chvíli, koukněte na jeho profil. On vlastně není nijak blbej, ale prostě předpokládá, že mu naše média i naše správná a ojrohodnotná vláda nelžou. Také ukrajinská média a ukrajinská vláda nelže. Lže jen Babiš a Rusáci. A Vidlák.

Když si přečtete pár jeho příspěvků, tak zjistíte, že musí dělat mnohem šílenější a komplikovanější teorie než jsem já kdy dělal, aby zuby nehty udržel svojí názorovou konzistenci. Obzvlášť jeho úvahy o ukrajinské ofenzívě jsou úžasně ilustrující a já mu dnes chci touto cestou poděkovat (vím, že mě čte), protože jeho profil mi umožnil pochopit, jak takový uvědomělý moderní člověk přemýšlí.

Přátelé. Tak jako nikdo nikdy za žádnou cenu nepřesvědčí Petrlu, stejně tak nikdo nepřesvědčí ubohé rodiče mého kamaráda a my dohromady nikdy nepřesvědčíme dostatečnou masu obyvatelstva, že jsou ojebáváni a všechny ty euroatlantické hodnoty jsou jen vějička, díky které jsou sami ze svého přesvědčení v předklonu a ještě věří, že je to tak správně. Komu není rady, tomu není pomoci. Všechno je marné, oni budou schopni jakékoliv myšlenkové konstrukce, jen aby nemuseli vystoupit ze svého Stockholmského syndromu. Oni jsou skálopevně přesvědčeni, že oblečením dvou svetrů a snížením teploty na hajzlu porazíme Putina, jsou přesvědčen, že grýndýl je příležitost a i kdybychom se na hlavu stavěli, nepohne to s nimi.

Proto se to všechno prostě musí stát. Když nepomůže žádné dobře míněné slovo, když nepomůže ani současný průser viditelný na každém rohu, tak prostě musí nastoupit bída, hlad, nemoci a smrt. To zpravidla láme i velmi odhodlané charaktery a proráží i silnou zaslepenost. Jestliže oni nosí dva svetry, aby porazili Putina, tak nám nezbývá, než se nějak vyrovnat se zimou tak jak přijde, aby si oni uvědomili, jak NESKUTEČNĚ BLBÍ jsou.

Proto jdeme zítra na tu demošku. Abychom se spojili, abychom zjistili, kdo jde s námi, abychom společně mezi sebou mohli zmírňovat ten průser, co se na nás valí. Jdeme tam, abychom se krok za krokem organizovali. Až celý ten korporátní kapitalismus padne na hubu a my všichni s ním, až si i ten nejposlednější líbodémo uvědomí, že sloužil klamu, pak musíme být připraveni. Pak my musíme být ti, kteří na troskách začnou znovu a lépe.

A možná budeme mít štěstí a změníme něco ještě včas.

Ale i kdyby ne, musíme spolu prostě tuto katastrofu přežít. Musíme držet spolu, musíme se to naučit, musíme volat po změně systému a nesmíme se spokojit s výměnou člověka v premiérském křesle. Pokud zůstane zachováno současné rozložení moci, nepomůže nám v premiérské funkci ani Ježíš. Musíme si tím projít, protože proti dnešní mediální masáži nemáme co nasadit. Proti celé té soft power, co tady třicet let působí, může zvítězit jen hlad, mor a neštovice, které na tento nešťastný národ dopustí jeho nejúžasnější a nejojrohodnotnější vláda. Ano, budou říkat, že za to může Putin. Ale také si brzy všimnou toho kontrastu, jak to vypadá tady a jak tam. Uvidí, jak to bude vypadat v praxi, že vláda nenechá nikoho padnout. Budou se dívat, jak jsou obíráni a zjistí, že mezi exekutory a lupiči není žádný rozdíl. Až pak jim to dojde. Až pak.

Mezitím se my musíme připravit. Musíme to přežít lépe než oni. Musíme to přežít organizovaněji, věrněji… musíme osvědčit skutečné hodnoty člověka, aby ještě více vyniklo, co jsou ty Evropské hodnoty doopravdy. Musíme se naučit vzájemnosti a věrnosti. Proto jdeme zítra na Václavák, abychom tam udělali první společné kroky.

Kurňa, tohle by se tam na pódiu také dalo říct…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

mít takovou tchýni s tchánem, to je fakt výhra. A ještě je nechat ohřívat! Ten člověk nemůže dopadnout dobře.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bez Planu POTŘEB Voličů ve formě PNZ neočekavejte pokrok!
Pan Reichl je možná dobry advokat,ale je zakliněn v poznávacim modu a řešeni nedokáe formulovst a nebo jake je jeho řešeni tak ho presentujte sam a suplujte jeho nepřitomnost.!

Zřejme asi nevi,že potřebuje všechny obany voliče,důkazem je,že se TADY u nás nedokazal objevit a vypada to na dalšiho solitéra,který nevi či je!
Proč nam tu nepřišel vysvtlit svůj program sám?
No měl by zkusit to heslo

K LIDU NIŽ A S LIDEM VÝŠ!

No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

I kdyby to dopadlo zcela tragicky, protože většinově platí, že blbí rodiče = blbé děti, tak se to reálně nezmění. Zase přijdou nová prasata a zasednou ke korytům. Zase budou slibovat, vábit na lepší budoucnost. Opět se zapomene, co bylo na začátku příčinou svrabu.

Pevná pravidla opět dojdou výjimkám, zase přijde humanismus v těle hydry. Dokud budou, občané, dobrovolnými, nevychovanými, nekritickými a pasivními otroky, není reálná možnost vytvořit vědomou společnost.

Ano, říct nahlas, že bez úplně nového a jasně vyjádřeného svoboda = osobní odpovědnost bez výjimek způsobu samovlády nelze postoupit do snesitelnější podoby života. Buď, anebo. A až se to naučí, pak netřeba již nadvlády a dohledu. Ale pro svobodného je to diktát, věc nepěkná a možná nepřekročitelná. Tyran a otrok v jednom těle.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

státě prasat, není nad čím jásat. Vždy jse třeba hlásat, že jsme plní zásad. Přesto jde jen o ryto a to plné koryto.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Skončilo nám léto parný, přijde podzim, to je marný. Národ se už nesměje, neví čím se zahřeje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to bude najisto!Hezky spěchat do prace.to zas bude legrace!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

to je moje ranní káva. Do práce jít musím, a to je ta špatná zpráva. Jó, já tak být ve Sněmovně, měl bych prima řeči o prima hovně.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš, to je ten pán ktorý osobne podpísal Green Deal za Českú republiku, že?

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

To chce klid! Na nějaké revoltování, i demonstrování je pořád ještě moc brzo. Pokud trend zůstane, jaký je, tak třeba v únoru budou mnozí mluvit už trochu jinak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě by vážně zajímalo, z čeho vychází iluze že je Rusko v něčem lepší jak Amerika, nebo Německo. Píšete o amerických soft skills a opomínáte naprostý úspěch rusů, kteří dokázali, že WWII začala až 22.6.1941. Rusové(Sověti) mají obrovský náskok v technikách manipulace davu, protože je používají mnohem delší dobu. Proč máte pocit že jste jim nepodlehli?
Doporučuji si přečíst pár vzpomínek evropských komunistů, kteří emigrovali ze své země do SSSR.

Češi si musí uvědomit svoji roli v Evropě. A tím nemyslím, že si vyberu jinou prdel, do které budu skákat šipky. Tou rolí je vzpříčená kost v germánské tlamě. Navázat blízké ekonomické a diplomatické vazby s Polskem, Slovenskem a dále na Balkán, získat tím na důležitosti v rozhodovacích strukturách EU a urvat si větší díl ze společného koláče.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Presne, vystizne napsano. My nemame na vybranou. Velky mocnosti - Nemci, Rusove se nas pokouseli predelat k obrazu svemu(rozumej kolonii) a nepodarilo se jim to. Rakusaci i Nemci to zkousej od vzniku Velky Moravy. Nevim, proc by to melo vyjit Americanum, nebo tem z Bruselu. My je musime teda ale pekelne srat! 😀 nasi jedinou zachranou je pasivni rezistence. Oni se unavi a vycerpaji sami. Ano jsme malej srat a malej narod. Ne ale blbej. To co jsme dosahli neni bezne ani v te slavne EU. Nemyslim Nemecko, Francii, nebo Angilii, ale s Danskem ci Holandskem jsme myslim srovnatelni. Hlavu vzhuru! Nas nedostanou! Za 1000 let se jim to nepovedlo!

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážený Poláci Ti budou vždy kopat jen za sebe. Jako kluk pamatuju, když na hranicích odchytávali Čechy a hnali je budovat Varšavu. A teď jim ten inteligent daroval smlouvu na
Turow.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Osobně si myslím, že pro Česko je lepší, potřebnější a serióznější obchodní partner Rusko než Polsko. Polákům nevěřím, ani tu víru v boha.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Bak (neověřeno)

Trvalý odkaz

možná vychází z dějinného faktu, který říká, že pod "nadvládou" Rusů byl český národ naprosto soběstačný. Byli jsme národem, který mohl mít budoucnost. Oproti tomu, pod "nadvládou" Američanů a Němců jsou Češi zcela závislí ubožáci. Jsme národem bez budoucnosti. Tedy, bez radostné budoucnosti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nejak si spominam na doby, ked bol Bejrut a Libanon ako stat zlatou krajinou.
Multikonfesnou.
Tolerantnou.
Bohatou.

Izraelsko-palestinsky konflikt, mraky migrantov, idioti vo vlade, extremizmus .... a z prosperujucej krajiny je len tien.

My tu mame rusko-ukrajinsky konflikt, mraky migrantov, idiotov vo vlade.
Este mame pred sebou extremizmus a krach. Ale to uz pojde svidko....швидко...

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve většině věcí s Vidlákem nadšeně souhlasím a oceňuji jeho selský rozum. V posledních dvou článcích ale je jeden zásadní nedostatek a to ignorování faktu, že problémy, do kterých se řítíme, nejsou pouze důsledkem náhodných procesů nebo hlouposti či neschopnosti Signála I. a spol., nýbrž jsou součástí plánu a vedlejším cílem sloužícím k hlavnímu cíli, čímž je Velký reset K. Schwaba.

Čili nelze se spoléhat na to, že až to krachne, že rozumní lidé se spojí a vytvoří něco lepšího. Ne, až to krachne, tak lidem bude nabídnuto předem připravené řešení (problémy byly naplánovány jako cesta k naplánovanému řešení), které lidé s nadšením přijmou, tak jako většinou přijali 3 tečky (i zde nebyla vymyšlena vakcína kvůli viru, ale vir kvůli vakcíně... vymyslet "řešení", a pak vymyslet problém, aby lid toto řešení přijal).

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by JK (neověřeno)

Trvalý odkaz

Foltrefa! Ano, ano... Trefil jste to přesně!

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Uvidíme, jestli se tam v té Praze objeví
„Důmyslný rytíř don Quijote de la Mancha“
nebo se vzbudí Blaničtí rytíři,
případně se tam ukáže rytíř,
který nedávno vedl zdejší slavnostní průvod.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://t.me/yurasumy/4761

plyn stop
cena za plyn start

Na zostavajucej turbine pracovnici Siemens-u nasli zavady a ziadny plyn teda nem potecie cez severny prud I. Ocakavaju sa cenove cunami.

Myslim si, ze zvazaci v novinach EU budu mat za domacu ulohu cez vikend napisat uvahu o zlomyselnom Ivanovi a ako sa EU zomkne.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bude to velice nepříjemné pro občany, inflace,nezaměstnanost, to může vyústit v krveprolití. Je otázka proč USA do toho tlačí celou Evropu.Ještě budu sledovat,jestli USA,dokáží zastavit plyn přes Turecko do Evropy.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)