Nejsem nestranný

Autor

Pod mým včerejším článkem se na fejsbůku rozeběhla diskuse, že jsem hrozný manipulátor, protože píšu analýzy a přitom jsem sám zaháčkovaný u Kateřiny Konečné, což sice už půl roku všude melduju, ale teď před volbami to fanoušky jiných politických stran nadmíru vytáčí, protože jejich oblíbenému lídrovi nepřeju, přitom on jediný nás zachrání, on jediný má ten správný recept, ale zasedla si na něj mééédia… Tož jsem si řekl, že si to tedy teď, před volbami, ujasníme. Odpočinkový nedělní článek se k tomu krásně hodí.

Takže:

Když začala válka na Ukrajině, rozhodl jsem se, že prostě nemohu jen tak sedět a jízlivě komentovat, že se blížíme k fatálnímu průseru. Je třeba se zvednout s gauče a pokusit se udělat maximum., aby se to nestalo. Šance je malá, ale lépe se žije s prohrou, pokud člověk věděl, že udělal, co bylo v jeho silách. Svou strategii jsem nastínil ve svém tehdejším článku „Make Kydy great again.“ Šel jsem třemi cestami. Začal jsem pracovat na tom, aby Kydy byly co největší hlásnou troubou, začal jsem se angažovat v protivládních protestech a začal se pohybovat na hraně politiky.

Zároveň jsem si stanovil zásadu, že se nebudu vlamovat do žádných dveří, nebudu od nikoho nic chtít a nepřidám mezi ta hypertrofovaná politická ega ještě svoje vlastní. Jinými slovy, budu podporovat, budu pomáhat, nechám se zapřáhnout, budu informovat, jezdit, burcovat, ale ne pro svůj vlastní prospěch. Moje postavení bude dáno mou užitečností, nikoliv mou politickou či stranickou funkcí. Nejsem nestranný, ale zůstal jsem svobodný ve svém rozhodování.

Po posledních parlamentních volbách, kdy propadlo víc než 20% hlasů, jsem si stanovil, že budu pomáhat těm, kteří budou na tento milion propadlých hlasů cílit, protože jsou to voliči malých stran, které majnstrým nijak neprotěžuje a tak k nim existují alternativní komunikační kanály. Je možné je oslovovat i bez České televize. Zároveň jsou tito voliči zklamáni svojí volbou a jsou ochotni uvažovat o změně svých preferencí. Je možné je oslovovat průběžně, dlouhodobě a vytvářet z nich ta tvrdá voličská jádra, která jsou pak páteří voleb.

Jinými slovy, pomáhám těm, kteří dle mého soudu nejlépe a nejvíc cílí na milion propadlých hlasů, kteří mají představu, jakcí voliči to vlastně jsou a dokáží pochopit, že tato tzv. Alternativa je pro začínající stranu cennější než jakákoliv jiná voličská skupina, protože je relativně velká a „může číst“ Vidlákovy kydy.

Po první velké demonstraci v září 2022 jsem se seznámil Petrou Rédovou. Náš první kontakt byl hádka, ale z takových začátků vznikají ty nejlepší vztahy. Ona mě dostala mezi aktivisty na demonstracích, začala namlouvat Vidlákovy kydy pro ty, kteří nemají čas číst a ukázalo se, že jsme zvolili dost podobnou taktiku. Pomáhat, pracovat, angažovat se, být mezi lidmi a nebýt na stranických schůzích. Pokud z toho něco má vzejít, tak pro množství odvedené práce, ne pro medové řeči.

Za ty dva roky se ukázalo, jak moudré bylo, nestavět práci pro národ jen na jednom pilíři. Protesty měly svůj vzestup i pád, většina těch, kteří se v nich angažovali, teď právě končí. Politika má svá vlastní pravidla, vždycky je to kolektivní záležitost a i malá síla může převážit naložené misky vah, pokud jsou téměř v rovnováze. Zatímco na začátku to vypadalo, že na hlasy Alternativy bude cílit strana PRO, nakonec pro to nejvíc udělala Kateřina Konečná a bude s tím slavit úspěch. Vidlákovy kydy mězitím vyrostly a budou fungovat i kdyby z protestů nezbylo nic a i kdyby z politiky nezbylo nic. Petra Rédová na tom má lví podí

Nejsem nestranný. Netajím se tím, že se angažuju pro STAČILO! Podle mě si nemůžeme dovolit luxus neutrality. Být nestranný, znamená nic nedělat, jen kritizovat ostatní. To jsem nikdy nechtěl. Raději dělat chyby, než nedělat nic. Ale i když pomáhám Kateřině Konečné, jsem pořád svobodný, protože jsem si nic nevzal pro sebe. Stejně tak se netajím tím, že teď po eurovolbách bude zapotřebí přehodnotit a upravit další taktiku směrem k parlamentním volbám, protože kromě úspěšných cestiček jsem prošlapával i ty neúspěšné. Volby leckoho pozvednou a jiné zase vyeliminují. Bude zapotřebí se tomu přizpůsobit.

Ale nejvíc se stejně udělalo zabijačkami… Tam vzniklo nejvíc kontaktů, nejvíc přátelství a nejtrvalejší vztahy. Tam vzniklo kupříkladu to, že jsme zemědělské protesty dokázali protlačit jako téma i přes zuřivý odpor velkých médií a vládních spin doktorů. Nejraději bych nedělal nic jiného. Politika mě asi nemine, ale raději bych obsluhoval budoucí ministry a předsedy stran, kteří by v sobě navzájem nacházeli zalíbení a díky dobrému jídlu a pití by překonávali vzájemné rozpory, než abych se ministrem stal sám. Ale to by musel nikoliv každý stý, ale každý desátý můj čtenář jednou do roka sáhnout do vrecka a poslat tisícovku… (prosím, ne, že to hned teď vezmete vážně… za vaši podporu děkuji a je zcela dostatečná)

V těchto volbách podporuju STAČILO! a budu rád, když úspěch Kateřiny Konečné bude začátkem mnohem delší cesty.

Jo… a zakroužkuju si Rédovou. Za dva roky práce na Kydech, za dva roky přátelství, za dva roky mezi lidmi, za to, že pomáhala všem a na všechny strany, kdykoliv někdo potřeboval, za pevnost charakteru, kdy raději odešla z PRO, než aby se zpronevěřila tomu, co dělala. Tehdy nevěděla, jestli to není konec. Kdyby se Petra do EP dostala, zůstane na naší straně.

Eurovolby jsou tentokrát naprosto zásadní. Ne českým dopadem na Evropu, ale svým dopadem na naší policitkou scénu. Jsou to nejjednodušší volby. Kdo v nich uspěje, ten uspěje i v parlamentních volbách. Kdo v nich neuspěje, ten ani přes veškeré medové řečičky neuspěje ani dál. Volte si koho chcete. Srdcem, rozumem, siderickým kyvadélkem, moudře, hloupě, impulzívně… Je to možná naposled, co volíme zcela svobodně bez cinknutých korespondenčních hlasů. Užijte si to.

Ale k těm, co teď neuspějí, k těm pak buďte v parlamentních volbách zcela nemilosrdní.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (308 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

Jindřich Kulhavý. Pár dnů do voleb 

kulhavy nepoucitelni

Týden před volbami do Evropského parlamentu jsme měli možnost vidět řadu výzkumů veřejného mínění a predikací výsledků. Vzhledem k současné situaci u nás i ve světě k relativně šokujícím. Je evidentní, že lidem stále nic nedochází a jsou schopni volit ty, kteří jim systematicky škodí.

   V podstatě se částečně opakují parlamentní volby. Tedy aspoň podle těchto výzkumů. Celé klání vyhraje ANO, tedy liberální prounijní strana vysílající dosud do  Bruselu taková esa, jakými jsou Jourová a třeba Charanzová. O jejich kolaboraci se systémem mířícím proti národním státům nelze pochybovat. Náskok ANO se tenčí a zmizí úplně při součtu předpokládaného počtu europoslanců zvolených koalici Spolu a dále se STAN a Piráty. Současná vládní Pětikoalice tak získá opět převahu a ostudná Nerudová se zashnízdí ve zlatém dolu. Pro aspoň trochu přemýšlející lidi je to hrozná představa. Nicméně to ukazuje, že Čechům a Moravanům vůbec nedochází, jaké následky jejich hloupost bude mít. Preference SPD naopak poklesly a přiblížily se k nim dvě sdružení, tedy Stačilo s Kateřinou Konečnou a Přísaha s Mortoristy představovaní Filipem Turkem. Konečné ve větším rozletu brání předsednictví v KSČM a její bývalé nadšení pro vakcinaci, Turka zase potápí Bobošíkovou vznesé dotazy na minulost lídra kandidátky a na jeho vztah k NATO, EU a adopci dětí homosexuály. Jisté je, že dle predikce by SPD, Stačilo a ve volbách Turkem vedení Motoristé společně s Přísahou získali celkem cca 23 % hlasů, což je skutečně málo na to, co se tu děje.

  Mimo EP by tak zůstali Svobodní mající po dlouhé době rozumné kandidáty a názory. Jsme nepoučitelní. Pošleme do Bruselu zástupce těch, kteří dostali Českou republiku do naprosto nejhlubšího ekonomického propadu v moderních dějinách a udělali z nás vazaly Západu. Niedermayer je více Evropan než Čech, navíc pořádný grázl, ale zdaleka není jediným multimilionářem zbohatlým na přikyvování vedení EU. Evropská unie se militarizuje a stává se odnoží NATO. Plní příkazy jeho vedení ve vztahu k Rusku a Ukrajině, což umožňuje plenění našeho i evropského rozpočtu ve jménu agresivního chování k Ruské federaci. Jsme svědky zatahování Evropy do 3.světové války, přičemž právě její území bude bojištěm, dojde li k ní. Ptáme se. Jak je možné, že lidé u nás dávají hlasy ODS, Top 09 na KDU-ČSL a jejich kandidátům, když oblíbenost Fialy, Pekarové a Jurečky jsou téměř na nule? A kdo může podpořit Nerudovou hlásající ve velkém bludy a nesmysly, navíc jako favoritku Dozimetra Rakušana? A s ní v USA vyučeného Farského? Kdo mimo fanatiků a feťáků podporuje demagogy Piráty Kolaju, Peksu či Gregorovou? Kde se berou ta jejich vysoká čísla znamenající další pohodlné roky v bruselském kokainovém paláci?

  Zatím ještě nejde o skutečné výsledky, pouze o průzkum možných preferencí. Přejeme si, aby byl cinknutý, tedy aby ukazoval pro Pětikoalici a ANO optimističtější výsledky, než jaká bude realita. Pokud je však blížícím se skutečnosti, považujeme český národ za nemocný a směřující k sebevražedným úmyslům. V Evropských volbách se očekává celkově větší vzestup stran majících částečně euroskeptické názory. Tento předpoklad se však u nás zatím nenaplňuje, protože pokud přibyde někdo nový s podobnymi myšlenkami, jako má SPD, jde to na úkor této parlamentní strany. Eurohujeři si nadále drží svá procenta a jen se o ně mezi sebou nepatrně přetahují. Celé to pak vytváří dojem, že se tady máme díky EU dobře, nic nám nechybí a v podstatě jsme s vývojem spokojení. Jako fakt?

  Máte ještě týden na přemýšlení. Dle nás Gregor a Šichtařová do Bruselu patří více než Niedermayer, Vrecionová, Vondra, Nerudová, Farský, Piráti či kdokoliv z ANO. Důvodů je k tomu mnoho, jen si musíte srovnat v hlavě, jestli chcete radši prosperitu, svrchovanost, samostatnost a mír, nebo preferujete Green Deal, zbrojeni, válku a Great Reset provázené vysokými daněmi, nadvládou zahraničních korporací, obchodních řetězců a bank, centralizování moci v Bruselu a ztrátu svobod. Pokud jste zastánci druhé možnosti, vaše děti budou jednou nešťastné. Ale je to na vás….

Jindřich Kulhavý    1. 06 2024
www.inadhled.live     
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (170 hlasů)

Uděláš to tak, že klikneš na "Upravit" zkopíruješ celý text a na místo něj dáš jeden řádek nějakého textu..

Dohodnuli jsme se, že velké Tapety nebudou přímo pod Vidlákovým článkem, ale kousek dále, aby nerozptylovaly.. Zapomenul jsi, spletl jsi se, nebo ti už otrnulo a zkoušíš to tu znovu šéfovat?

Průměrný počet slepic: 2.6 (60 hlasů)

zase jste zkopíroval článek pana Kulhavého. Jste opakovaně kritizován! Kdyby existovala základní vojenská služba, vyfasoval byste za tohle Důtku před nastoupenou jednotkou a týden zaražených vycházek navíc! Dnes je jiná doba, tak jste dostal příkaz k okamžitému vymazání toho co jste zkopíroval od pana Kulhavého! TY TY TY! Máte však povoleno uvést na místo článku jeden řádek nějakého textu. Tak to neni totální konec, amen, šlus, šmytec, skončila legrace, skončily dobré časy, napořád. Kromě uvedeného důvodu může hrát roli i fakt, že v článku pana Kulhavého nejsou žádné „kydy“ a proto se do zdejší diskuse tématicky nehodí. Kydy to je Vydlákovo, Konečné a Rédlové. Uvědomte si to! Chlape,  je to jasný? Komu se to nelíbí, ať si píše co chce, ale někam jinám.

V textu pana Kulhavého je však řada zajímavých vět a dosud nezodpovězených otázek. Proto jsem si dovolil, pro případ, že byste  Vy článek opravdu smazal, z nich sestavit zkrácený, komprimovaný souhrn, Kulhavého konstatování, že:

  • Čechům a Moravanům vůbec nedochází, jaké následky jejich hloupost bude mít.
  • V Bruselu opět usedne Jourová, Charanzová…
  • Současná vládní Pětikoalice získá převahu.
  • Zahnízdí se i ostudná Nerudová…
  • Dle predikce získají SPD, Stačilo a Motoristé společně s Přísahou celkem cca 23 % hlasů, což je skutečně málo na to, co se tu děje.
  • Pošleme do Bruselu zástupce těch, kteří dostali Českou republiku do naprosto nejhlubšího ekonomického propadu a udělali z nás vazaly Západu.

 

Související otázky:

  • Jak je možné, že lidé u nás dávají hlasy ODS, Top 09, KDU-ČSL a jejich kandidátům, když oblíbenost Fialy, Pekarové a Jurečky jsou téměř na nule?
  • Kdo může podpořit Nerudovou hlásající ve velkém bludy a nesmysly, navíc jako favoritku Dozimetra Rakušana?
  • Kdo může podpořit v USA vyučeného Farského?
  • Kdo mimo fanatiků a feťáků podporuje demagogy Piráty Kolaju, Peksu či Gregorovou?
  • Chceme radši prosperitu, svrchovanost, samostatnost a mír, nebo preferujete Green Deal, zbrojeni, válku a Great Reset provázené vysokými daněmi, nadvládou zahraničních korporací, obchodních řetězců a bank, centralizování moci v Bruselu a ztrátu svobod?
Průměrný počet slepic: 4.5 (83 hlasů)

Ten výcuc je dobrý 👍Ae ten stejný článek od Kulhvého už tu byl včera.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

Odpověď pro Jirkafíka.

Jde z mé strany o jakýsi ironický, ale hlavně poplachový signál. Máme před sebou poslední svobodné volby, máme jen poslední týden času a stojíme velmi pravděpodobně před dalším průšvihem, za který si budeme, jako už kolikrát, moci v plném rozsahu je my sami.

Antonín má nařízeno do Richarda článek pana Kulhavého smazat. Já se tentokrát obávám, že kdyby to udělal, zanikly by zde velmi zajímavé myšlenky a důležité otázky, které pan Kulhavý v tomhle článku napsal. Když na ně rozumně nikdo neodpoví, nestane se nic. Ale kdybychom je neměli na očích , kdyby zapadly pod koberec, byl by to v tomhle případě a podle všeho hřích.

Zdá se, že Antonín nepodlehne. Tentokrát dělá dobře. Faktem je, že kdo chce číst Kulhavého, má k tomu celou řadu příležitostí jinde. Já tady osbně hledám Vidláka, jeho vystupování, názory, myšlenky a diskusi, která souvisí s jeho články, postřehy  a argumentací. Také vítám, pokud se zde objeví i něco, co jinde nikdo nepíše.

Protože zde od nikoho dosud nic zakázané nemám, na rozdíl od  Antonína, dal jsem vyjímečně do kupy to důležité z Kulhavého článku a shrnul to do zkráceného, komprimovaného textu. 

Že se děje to, na co se pan Kulhavý tentokrát zaměřil a že neexistuje a ani nemůže existovat rozumná odpověď na žádnou z těch jeho otázek, je až neuvěřitelné.

Ale takoví my jsme a takhle my volíme. Pokud volby za týden dopadnou tak, že se ukáže, že Kulhavého otázky neměly smysl, budu to považovat za zázrak a přesto že nejsem věřící, začnu se modlit.

V opačném případě platí o mě i o nás všechno to co pan Kulhavý uvedl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Vaši reakci jsem pochopil a taky ocenil nejvýše možným :-) Moje poznámka o tom, že už to tu bylo mířila spíš na Antonína :-) Ale když si to tak znovu přehrávám, asi to bylo myšleno tak, že "opakování je matka moudrosti" :-) Jj, uznávám :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Díky Vám pane za odpověď. Vy jste před časem přišel dodatečně na to, proč jsem psal o Blaníku a zjistil i příčinu, zjistil jste proč jsem tam tehdy šel.  Čtu vaše příspěvky. Mám pocit, že si s Vámi v mnohém rozumím i když máme částečně odlišný názor na dění okolo nás.

Na nějakou dobu se teď odmlčím. Volby však budu sledovat pilně a s napětím. Na výsledek jsem imořádně zvědavý, hlavně proto, že osobně neznám nikoho, o kom bych si myslel, že bude volit ty šílené ženské z ANO, nebu Danuši, Farského a další. Opravdu nechápu, že takoví voliči v takovém počtu jak se odhaduje skutečně existují. Snad jde o blby či vyžírky, kdo jiný může tohle chtít? Toleruji však voliče Pirátů. Jsou to sice vypatlanci a škodiči, ale korytáři jsou jen někteří, ti ostaní tomu svému náboženství opravdu věří. Nechápu je, nechápu proč to tak mají, ale vím, že tak to opravdu je, proto se s tím musím smířit. 

Držme si palce, aby hlavně ti noví co prřijdou do Bruselu tam byli v takovém počtu, aby byli schopní udělat nějakou dostatečně silnou frakci, jejíž hlas nezapadne.

Zdravím

HoSt

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

.. dále, také ho rád čtu. Jen nechci, aby byl hned pod Vidlákovým článkem. Je to tu Vidlákovo a tapetování diskuse tvorbou odjinud mi připadá jako parazitování. Mne zajímají hlavně reakce na Vidláka, a i toho Kulhavého si rád přečtu, dříve ho sem dávala Mája, vždy s pár minutovým / hodinovým zpožděním takže Vidlákovi "nestínil". Pak se do toho vložil horlivý nástěnkář Antonín, už jsme tu měli kvůli tomu kontroverzi, velmi jsem zvažoval, že si zakážu sem přispívat, když tvrdošíjně odmítal pochopit, o co ho žádám, nakonec do toho zlehka cvrnknul Vidlák a byl chvíli klid. 

Že si ze mne Berrnard, Zauber a další dělají srandu mi nevadí, jsem na prošlapávání cestiček zvyklý.

Jsem také zvyklý rázně reagovat na budoucí potíže, když jsou ještě malicherné a snadno odstranitelné. Proč? Viz moje analogie s lesním požárem:

Když nedisciplinovaný kuřák odhodí vajgl v lese, je to začátek lesního požáru. Přitom stačilo se na vajglu otočit patou.. Za čtvrt hodiny by ještě na uhašení stačil obsah močového měchýře. Za půl hodiny ze z toho České Švýcarsko a musí se sjet hasiči z celého kraje..

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

právě mě napadla jistá moudrost o kterou se s vámi rád podělím: Nestarej se o pořadí, důležitější je míti vcajku své nářadí!

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

.. svědčí o tom, že Jindřich Kulhavý nechápe o co tu běží..

Lidé nejsou nepoučitelní či úplně blbí. To, že dlouhodobě a cílevědomě odmítají volit egoistické solitéry bez funkčního stranického aparátu, bez kádrové stability, bez odborníků na jednotlivé resorty není nepoučitelnost či blbost, ale instinkt.

Proto volím Stačilo a ne Motoristy, PRO, Svobodné a další. Jen Stačilo! má zázemí tradiční politické strany a lidi schopné den po volbách usednout do ministerských křesel.

Průměrný počet slepic: 4 (79 hlasů)

Bingo RichardeCZ! Tak nějak to bude. Vrtá mě to v hlavě už hodně dlouho. Uspět znamená hodně práce a bohužel i peněz .  Naznačuje to ostatně i Vidlák, že naše podpora mu stačí na to co dělá, ale rozjet to ve velkém po republice to chce jiný rozpočet , teda pardon badžet. Kdesi to v zemi s 40 mil. obyvatel  stálo 4 miliardy $ a profi práci, tak by tady stačila cca miliarda. A pak ovšem také sehnat pár profíků co se nežinýrují. 😉

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Obojí je lepší než být posraný!

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

s Vidlákem. Volme si jak sami chceme, srdcem, rozumem, impulzivně. Je to jen na nás, od toho máme přeci demokracii, no ni? :-)  Je to tak nějak dané, jen mně dost znejisťuje to, že Stačilo a Přísaha jsou v televizi a médiích vůbec pečení, vaření, jako by se jich pětikola nebála. Zatím co Svobodní si ani neškrtnou. Čím to je? Vždyť jsou tam také chytří vlastenci. Mladí lidé a skvělá ekonomka p. Šichtařová. O hospodaření by nám mělo jít především, abychom tu naši malou zemičku postavili na nohy. No za týden uvidíme, jak je náš národ uvědomělý a situace znalý.

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3 (16 hlasů)

KYDY JINDŘICHA KULHAVÉHO,  a nesnaž se to okecat, tím, že to je "k tématu".

Není to k tématu, je to laciný faul!

Průměrný počet slepic: 2.9 (55 hlasů)
Trvalý odkaz

Pentagon se vzdal vadných stíhaček F-35 stealth, ale spojencům v NATO je stále prodává.

Vladimir Prochvatilov, 25. května 2024


Původně diskutabilní myšlenka vyrobit univerzální letoun pro všechny příležitosti se potvrdila jako neúspěšná
Společnosti Lockheed Martin, největšímu vojenskému dodavateli Pentagonu, docházejí parkovací místa pro rychle se rozrůstající flotilu stíhaček páté generace F-35, které Pentagon zavrhuje. Informoval o tom americký Úřad pro vládní odpovědnost (GAO).

Ve zprávě GAO nazvané "F-35 Společný útočný stíhací letoun: program se nadále potýká s problémy ve výrobě a zpožďováním modernizace" se uvádí, že ministerstvo obrany zcela zmrazilo přijímání stealth stíhaček, dokud Lockheed neodstraní obrovské hardwarové a softwarové problémy spojené s Technology Refresh-3 (TR-3), softwarovým balíčkem v hodnotě 1,8 miliardy dolarů, který má zvýšit schopnosti letounu. Problémy s TR-3 přetrvávají a letouny se hromadí v zařízeních společnosti Lockheed. GAO to vyjadřuje takto: "Pokud se softwarový balíček TR-3 zpozdí po dubnu 2024, společnost Lockheed Martin podle odhadů překročí svou maximální skladovací kapacitu a bude muset vypracovat plán, kde umístit další odstavené letouny."

Aby se vyhnula poškození pověsti, Lockheed tuto záležitost jednoduše utajil a uvedl: "Konkrétní podrobnosti o parkování nebudou z bezpečnostních důvodů zveřejněny." Pentagon měl pro postoj chvástavé společnosti pochopení. "Ministerstvo obrany považovalo hlášení konkrétního počtu letadel za nevhodné pro zveřejnění," uvedl GAO.

I když jsou vadná letadla na parkovišti Lockheedu, způsobují Pentagonu bolesti hlavy díky smluvním ustanovením, která říkají, že "vláda přebírá riziko škody na 'nehangárovaných' letadlech. Republikánský kongresman z Virginie Rob Wittman nicméně prozradil vojenské tajemství, když novinářům řekl: "Jedno víme jistě: na odstavných plochách bude namačkáno více než 100 letadel".

Zpráva GAO uvádí, že softwarové závady TR-3 nebudou odstraněny "nejméně do června 2024" a následné předávání letounů vojákům potrvá další rok. Mluvčí letectva potvrdil serveru Breaking Defense, že rozhodnutí o předběžném zrušení zakázky na F-35 bylo ovlivněno "zpožděním softwaru i hardwaru".

Co to znamená?
V polovině prosince 2023 se v Texasu zřítila stíhačka F-35B. Při přistání se letoun naklonil na příď, praskl mu podvozek, sjel z dráhy, otočil se kolem vlastní osy a přičemž křídlem zachytil o zem. Pilot se sotva stihl katapultovat. Podle armády byla nehoda způsobena "vzácným systémovým jevem" souvisejícím s vibracemi motoru.  video: https://www.youtube.com/shorts/UdSVMgay0MI
Od samého počátku výroby F-35 "trpěl nekonečným množstvím závad", píše Business Insider. V roce 2021 bylo v konstrukci F-35 napočítáno 857 technických závad, z nichž řada měla "kritický dopad na připravenost k plnění úkolů" a ohrožovala život pilota. Lockheed Martin tyto závady neodstranil, ale pokračoval, jak jsme psali, ve "výrobě vadných stíhaček".

Kvůli zjištěným "systémovým problémům" se zvažovala možnost instalovat do F-35 modernější motor F120 společnosti General Electric, ale Pentagon ji zamítl; vojenský pozorovatel Tyler Rogoway to označil za "neuvěřitelně hloupý krok". Protože systémové závady v pohonném systému stíhačky nebylo možné zcela odstranit, byl problém vyřešen doporučením, aby letectvo mělo po ruce provozuschopný náhradní motor. Nehoda v Texasu však ukázala, že by bylo dobré mít po ruce náhradní F-35.

Od zahájení výroby F-35 bylo zjištěno více než osm set technických/hardwarových závad, Lockheed v podstatě ignoroval požadavky armády na odstranění konstrukčních nedostatků. Lockheed Martin získal zakázku na F-35 před 22 lety - a shodou okolností se akcionáři Lockheed Martin 22 let po sobě těšili z růstu dividend.

Vadný systém TR-3 byl poslední kapkou, kterou přetekl pohár trpělivosti generálů Pentagonu. Situace se stala pro Lockheed finanční bolestí: Pentagon pokutuje společnost částkou 7 milionů dolarů za každý nedodaný letoun TR-3, jak již dříve informovala agentura Bloomberg.
Ale skutečnost, že podvodníci z Lockheedu budou finančně potrestáni, neudělá ze stíhaček F-35 zázračnou zbraň, kterou by z definice měly být.

Přední američtí konstruktéři letadel poukazují na zhoubnost samotné myšlenky vyrobit univerzální letoun pro všechny příležitosti. Pierre Sprey, jeden z hlavních konstruktérů stíhačky F-16, označil v rozhovoru pro americký internetový zdroj Digg.com F-35 za "krocana". V Americe je krocan jedním ze symbolů hlouposti. "Vezměte si například letoun F-35B s vertikálním vzletem .... Mohutný pohonný systém "sežere" značnou část užitečného zatížení letounu a jeho relativně malá křídla mu neposkytují potřebnou manévrovatelnost ani pro vzdušný boj, ani pro přímou podporu pozemních sil. Stejný nedostatek manévrovatelnosti mají i varianty vyvinuté pro letectvo a námořnictvo. Maximální rychlost F-35 1,6 Machu také pravděpodobně nevzbudí úžas, protože tento ukazatel u moderních stíhaček Ruska, Evropy a Spojených států  přesahuje hodnotu 2 Machů" a ruský Mig-31 dokonce 3 Machy.

Pokud jde o "neviditelnost" F-35, tu lze zajistit pouze v případě, že ponese všechny své bomby a rakety uvnitř trupu. Pokud jsou rakety na vnějších závěsnících, stíhačka se stává viditelnou. A dokonce i s minimálním nákladem není F-35 "pro ruské a čínské radary skutečně neviditelný", píše The Daily Beast. F-35 nelze použít tváří v tvář silné protivzdušné obraně nepřítele. Jediný případ, kdy se to stalo, byl F-35 izraelského letectva zasažen starobylým sovětským SAM S-200 ve službách syrské protivzdušné obrany, uvádí The Drive s tím, že Izrael už nebude F-35 používat při bojových výletech v Sýrii, "už nebude riskovat stroj".

Jaký má tedy smysl, že americký vojensko-průmyslový komplex vyrábí obrovské množství stealth stíhaček, které jsou neviditelné jen na papíře, jejichž motory se zadýchávají a jejichž software se zadrhává jako zfetovaný povaleč z Bronxu?

Zisky z prodeje F-35 spojencům v NATO jsou obrovské, které  USA jednoduše nutí spojence tyto doslova nedokončené letouny kupovat.
Na skutečné cíle amerického vojensko-průmyslového komplexu upozornil francouzský vojenský expert Renaud Bellet, který poznamenal, že probíhající výzkum a vývoj není zaměřen na zvyšování vojenských schopností, ale spíše na "udržení stávajících obchodních zisků obranného průmyslu".

Vzhledem k tomu, že v červenci 2009 byla zastavena výroba ještě dražšího stíhacího letounu F-22, kterému se nelichotivě přezdívalo Technologická noční můra, a nyní je celá flotila těchto stealth stíhaček vyřazována z provozu, USA nyní postrádají plně funkční stíhačku páté generace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (63 hlasů)

.. že USA již nemají nejlepší zbraně na světě, ale jen zbraně, na kterých jejich výrobci nejvíce vydělávají..

Je to zároveň i potvrzení Marxových tvrzení o podstatě kapitalismu, který směřuje k monopolnímu ovládnutí trhu. Také to potvrzuje to, co říká paní docentka Švihlíková, o rentiérském kapitalismu..

Lockheed Martin nevyrábí stíhačky F35, ale DOBÝVÁ RENTU.  A oškliví Rusové a Číňani mu to kazí tím, že ukazují celému světu, že ta letadla jsou k hovnu.

Ve své praxi jsem si ověřil, že vše, co je UNIVERZÁLNÍ je NEFUNKČNÍ.
Univerzalita je totiž VŽDY na úkor použitelnosti a spolehlivosti. Kombinace sbíječky a příklepové vrtačky v jednom stroji NIKDY nevydrží tak dlouho jako sbíječka a příklepová vrtačka jako specializované stroje. Kombinace dvou funkcí v jednom stroji je výhodná jen pro výrobce, který má JEDNU VÝROBNÍ LINKU namísto výrobních linek dvou, a stejné je to i s letadly. 

Frontový bitevní letoun, který má podporovat pozemní síly, má jiné letové charakteristiky než stíhačka či bombardovací letoun se schopností nosit jadernou výzbroj.
Snaha tyto funkce plnit JEDINÝM STROJEM vede jen k nutnosti kompromisů a úkroků.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

ať jsou to samoobslužné pokladny, nebo letoun kde je pilot jen závaží. Stejně hlavně záleží na radarech a dostřelu samostatně naváděných raket země vzduch, nebo vzduch vzduch. Taky nebylo nad super tanky Tiger, ale Rusové je umlátili množstvím jednodušší techniky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

.. nedostatku všeho od elektřiny po legující příměsi do oceli vyrobili jeden tank Tiger, tak Sověti vyrobili pět tanků IS-2. Němci nedokázali, ani tváří v tvář porážce "ošidit" dílenské zpracování tak, aby dokázali vyrábět více a rychleji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=YvSMVZJfHUI

Všimněte si  že ta demonstrace v Budapešti není PROTI něčemu (NATO, KoZa, LGBT, …) ale naopak PRO něco.
Tedy “za mír”.
Takhle se správně dělají demonstrace.
Kdy to ti čeští balvani pochopí ?
Co s timto národem v ČR udělal amerikanismus, čecháčkovství a vlezdoprdelismus?
Tento národ ztratil už i pud sebezáchovy, finíto, poslední zhasne !
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (88 hlasů)

Dnes podobná demonstrace za mír probíhala i v Polsku v menším rozsahu. Ale hlavně demonstrace probíhala i u nás! Svolal ji Ladislav Vrábel a její téma bylo Za mír! Bylo to na Václavském náměstí od 13,00 (jak jsem avizovala před pár dny) a navzdory tomu velkému dešti nás tam bylo slušně dost "statečných". Obávala jsem se, že to nejen kvůli počasí, bude horší a byla jsem mile překvapena. Navíc také úrovní projevů a jejich naléhavostí, protože my jsme bohužel pořád na rozbušce! A může se jí stát cokoli. Velmi dobře hovořili třeba pan Černogurský, pan Uhrík, tradičně pan Skála i pan Kobza (tam byla i hudební vložka:-) ), srbský advokát, jméno si momentálně nevybavím, omluva:-), dobrý projev měl i pan Paroubek. Ale tím se nechci dotknout ostatních, všichni mluvili naléhavě, s obavami a upřímně!

Takže i my jsme dnes bojovali za mír a já budu pořád doufat, že ho vybojujeme a že nás bude stále víc, těch kteří se této snahy zúčastní!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

Jste bojovnice, potvrdila jste to opakovaně. Kéž by existovalo více lidí jako jste  Vy.
Bohužel většina českého národu kráčí opačným směrem, náš národ je nepoučitelný.

Co s timto národem v ČR udělal amerikanismus, čecháčkovství a vlezdoprdelismus?
Tento národ ztratil už i pud sebezáchovy, finíto, poslední zhasne !

To je i důvod proč se možná odmlčím z tohoto fóra.
V ČR je to již marné, marné, marné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Premiér Maďarska Victor Orbán uspořádal v Budapešťi  “mírový pochod” jako demonstraci síly před volbami do Evropského parlamentu  týden před volbami do Evropského parlamentu, soutěže, kterou označil za existenciální bod obratu mezi mírem a světovou válkou

"A valaha volt legnagyobb Békemenet – résztvevők a Békemenetről"

po česky:  "Největší mírový pochod v historii – účastníci Mírového pochodu"

1-orban

zadna valka

madarsko lide pochoduji

lide pochoduji po moste Margaret bridge
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

a Jarda Hašek i s tím jeho Josefem Švejkem by se jistě podivili, že Maďaři jsou nakonec tím nejrozumnějším národem v Evropě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud se v listopadu uskuteční volby v USA, tak verdikt soudu to už Trumpovi vyhrál.

debate v usa


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Realita je taková, že kdo ZNÁ KONCEPTUÁLNÍ ŘÍDÍCÍ PROCESY , ten může řídit obrovskou zemi a přitom klidně sedět ve sklepě na nočníku.
Kdo ty řídící procesy nezná, ten může létat kolem celé zeměkoule a nikdo ho nebere vážně.
Třeba takový Fialenko, Ropušan, Pekarová, ti by nedokázali řídit ani trafiku s tabákem a novinama aby do měsíce nekrachla. A tak jsou mezinárodně všem jen k smíchu jako trapní političtí turisti co jezdí do Kyjeva, Berlína, Bruselu, létají do USA i s šéfama všech rozvědek… a přitom se jim doma vše čím dál víc rozpadá a drolí pod rukama.
Tak se pozná opravdová nefalšovaná neschopnost cokoliv řídit. Jsou jen loutky co jsou ztracené když jim přestřihnou vodící provázky a nemají u sebe nápovědu.
Třeba číňani zacházeli s Kissingerem na státní návštěvě jako s princeznou na hrášku, jako kdyby k nim přiletěl ředitel zeměkoule. Protože oni zatraceně dobře věděli, že to byl jeden z nejschopnějších globálních “manažerů”. Stejně tak Putin, ikdyž přiletí do nejzapadlejšího afrického bantustánu, tak tamní vláda ví moc dobře, že má před sebou toho nejlepšího “krizového manažera” schopného vytáhnout ze srabu něco co je v podstatě ztracené, v důsledku předchozích idiotských manažerských rozhodnutí nekompetentních retardů či prachsprostých zlodějů a vyžírků co se vydrápali k moci.
Podobně jako “český Kissinger” Miloš Zeman dokázal efektivně korigovat v rámci zdánlivě minimálních prezidentských pravomocí řídící procesy ve státě a to prakticky z rakve, respektive z invalidního vozíku.
A američany to tak moc sr… že se ho pak v nemocnici pokusili zavraždit s pomocí doktorů.
A to Zeman měl celých 30 let proti sobě všechny mocné v této zemi, kapitány průmyslu, americké koncerny (nechtěl z čechů udělat druhé ukrajince bez práv), všechny média, celou Prahu, a stejně dokázal porážet všechny tyto protivníky i ve volbách, i v debatách, i v přízni lidí.
TAKHLE SE POZNÁ KONCEPTUÁLNÍ MOC
To co mu ale nakonec zlomilo vaz bylo, že na to byl sám, i ve vlastní straně zůstavali lidi nekompetentní, právě bez schopnosti řízení, takže už se neměl o koho opřít. Protože ti staří spolupracovníci co za socializmu vedli třeba podniky, rezorty, průmyslové celky, umírali nebo odcházeli do důchodu.
A dnes nám vládnou parazitické vyfetla (Piráti) či bezmozci (ODS, SaTAN,…), které by soudný zaměstnavatel neposadil ani za kasu. A oni rozhodují o stamiliardách a milionech lidských životů.
Kdyby rumunský kopáč přišel ráno na stavbu sjetý koksem, tak by ho šéf nenechal ani tahat pytle s cementem a okamžitě by ho vyhodil.
A nám vládnou zkoksované hovada, co rozhodují o miliardách a o lidských životech.
Ostatně, sami si lidi o svém osudu rozhodli. Napřed vyhodili Zemana a ČSSD která je jako jediná chránila před ukrajinizací/rumunizací a pak Babiše, který důchodcům zvedl důchody roky nevalorizované za vlád ODS.
A teď to mají: vyhazov z práce kdykoliv bez udání důvodů a důchody sežere fialova hyperinflace.
 

zdroj: AENews neznámý autor

Průměrný počet slepic: 4.6 (84 hlasů)

.. tvrzení
"Kdyby rumunský kopáč přišel ráno na stavbu sjetý koksem, tak by ho šéf nenechal ani tahat pytle s cementem a okamžitě by ho vyhodil."
postrádá jakýkoliv smysl. Rumunský kopáč může přijít ráno na stavbu nanejvýše opilý..

Už chápete, co dělají ve sněmovně, vládě a v úřadech tzv. "vyfetla"?

Průměrný počet slepic: 4.2 (36 hlasů)

Slova pán a paní jsou prostá označení či oslovení jakéhokoli muže nebo ženy.

Slovo vyfetlo je novotvar, prosté označení jakéhokoliv individua středního rodu, holdujícího fetu.

Slovo fet se dostalo do brněnského argotu. Argot je vrstva slovní zásoby, žargon užívaný zloději, překupníky, narkomany apod.

Účelem tvoření zvláštních pojmenování je utajit obsah sdělení před nezasvěcenými posluchači. Slovo fet pochází z německého fett = argotový význam: opilý, namazaný; spisovný: mastný tučný, původně s významem alkohol, později drogy.

Vyfetla = množné číslo přiléhavé označení, zkráceného názvu, pro zkoksovaná hovada, co rozhodují  v Bruselu o miliardách a o lidských životech, jak se lze dočíst téměř denně v tisku hlavního proudu...

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

si dovolím citovat dva úryvky z článku Kateřiny Lhotské, kterou sleduji už pár let:

" Vláda Petra Fialy tu totiž s největší pravděpodobností dovládne i kdyby nezískala europoslance ani jednoho. Ba právě naopak. Jakýkoliv neúspěch by ji ještě více stmelil, protože všem jejím členům by bylo jasné, že si žádné předčasné volební dobrodružství nemohou dovolit."

" Lidé to však podle mne takto nechápou a politici jim to nevysvětlují. Takže není divu, že eurovolby zase až tak moc netáhnou. A logicky netáhnou ani předvolební debaty. Tedy snad s výjimkou těch, kterých se účastní paní Danuše Nerudová, protože to je vždy zárukou dobré zábavy."

A to já si svým mdlým dřevorubeckým mozkem už říkám dávno. Eurovolby možná mohou být lakmusovým papírkem, ale blbou vládu svrhnout nedokáží.

Průměrný počet slepic: 3.9 (41 hlas)
Trvalý odkaz

vidláku, vy si taky potřebujete občas odfrknout, máte to samé odpovídání na maily, sledování Kydů, Litterate, fejsbůku, pak jezdit po republice a nebo u sebe doma hostit politiky, pak každý den vypotit článek, tak mě napadlo, že mi zde už dlouho nevyšel můj samostatný článek. Že byste si jeden den mohl vysadit s literární činností. Pochopitelně, až po volbách.

Mám v hlavě jedno téma. Ale nebude to předminulé, jak jsem vyrazil na jelena a nakonec ho neulovil. Nebude to ani minulé, kdy jsem vzpomínal na studentská léta. Mám v hlavě řešení našeho důchodového systému, což je dost třaskavé téma. A garantuji vám, že se většině vašich zdejších čtenářů nebude líbit.

Mám to pomaloučku začít smolit? Myslím, že by z toho mohla být pak celkem zajímavá debatička. Mám?

Průměrný počet slepic: 3.2 (34 hlasů)

Rozhodně to sesmolte, Berrnarde. Rád to pustím, 

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

i já bych rád napsal, něco, třeba málo. Ale obávám se, že by se čtenářům i v bezesných nocích o mě pořád zdálo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Mě v tomto poněkud překvapuje styl pana Inzy, který má mnohdy evidentně co říci, bylo by to na samostatný článek, ale on to prdne jako reakci pod ten vidlákův. Takže nosné téma je třeba o volbách a kousek pod tím se dozvíme mnoho o stihačkách. Tím se debata tříští. Kdyby to poslal vidlákovi na mail, mohl by z toho být samostatný článek s diskusí na dané téma. A taky zde nikde není v pravidlech napsáno, že zde může být článek denně pouze jeden. A co není zakázáno, je povoleno.

Na mnohých vámi nenáviděných webech občas kouknu na diskusi a i když tam jsou mnohdy pěkný ptákoviny, drtivá většina příspěvků reaguje na nadhozené téma. Kdežto tady v tomto panuje neskonalý bordel. Každej pes, jiná ves.

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

1. Zřejmě jako starší, ti navrhuji tykání. I když si budeme nadávat, určitě bude pro tebe přirozenější psát: "ty vole" než "vy vole".
2. Nasral jsi mě svoji neurvalostí ke včelce Máje, ke které mám názorově blízko a taky si ji vážím jako člověka. Pokud to nebudeš opakovat, můžu na to zapomenout.
3. Dříve než jsem dal včera dlouhý článek na jiné téma než psal Vidlák, oddělil jsem jej žlutým oddělovačem, abych nemíchal témata.
4. S volbami mám jasno, budu volit STAČILO, ale budu kroužkovat, takže do této diskuze se nezapojuji.
5. Zaznamenal jsem tvoji iniciativu, pokusit se napsat výjimečně úvodník místo Vidláka, třeba ze soboty na neděli. V tom ti fandím.
Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Pokud by Berrnard uspěl a samozřejmě pokud by jste byl tak velkorysý, taky bych měl zájem si to zkusit
Na téma jak funguje "Finanční kapitalismus v neoliberálním systému - např. v USA", většina lidí si pod tím neumí nic představit, přesto že je  růst finančního sektoru příčinou úpadku Západu. Dost dlouho mi trvalo než mi to došlo. Leccos jsem si o tom přečetl. Ale bylo by pro mě výzvou, nějak přehledně to vysvětlit, shrnout to nejdůležitější v přiměřeném článku, aby to lidem umožnilo si udělat názor. 
Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

A pokusím se ve svém chování polepšit (i když toto jsem sliboval svojí mamce už před 50 lety a ne vždy se mi to povedlo).

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Přátelé, a tím neoslovuji jen tu hrstku místních diskutérů, kteří se tady hádají, jakou barvou má být podbarven ten který příspěvek a občas zde sdílejí své ranní či večerní pocity. Oslovuji tu masu vidláckých čtenářů, jako jsem já, tj. nás, kteří mají, jak si myslím nebo doufám, velmi podobné názory na aktuální témata: Válka na Ukrajině (kdo to vyvolal a jak se k tomu má ČR postavit), NATO (bude mít ČR díky severoatlantické obranné alianci mír nebo válku?), EU (nereformovatelná, vystoupit samostatně, vystoupit spolu s dalšími, počkat na rozpadnutí), Migrace (ukázněně plnit přijaté závazky nebo se bránit a nerespektovat je s cílem přežití naší křesťansko-židovské společnosti), Rodina (děti v rodině rodí žena s mužem nebo rodinu, jako základ státu, rozpustíme v západních a zničujících nesmyslech), Korespondenční volba, Euro, Ziskovky, Inkluze, možná by se ještě pár témat našlo, a teprve pak levice a pravice. Jaký je znak levice a pravice? Je to hlavně míra přerozdělování. Jestli správně nerozhodneme ta témata předešlá, nebudeme mít co přerozdělovat.

Přátelé, jediný způsob, jak můžeme uspět, je spojení všech stran/hnutí/koalic, které mají náš názor na ty kruciální témata.  Zapomeňte aspoň do parlamentních voleb na pravici a levici, zapomeňte na hříchy socialismu. To říkám já, který měl občas na svých zádech vodu z vodních děl, když nás VB rozehnávala z Václaváku. Ekonomické a společenské škody od roku 1989 jsou větší než škody způsobené komunisty do r.1989 (samozřejmě vyjma politických procesů z 50.let). Omezte vzájemné animozity např. Rajchl-Vidlák-Konečná-Rédová.

Cílem není jen odstavení 5-koalice, cílem je zásadní změna a tu neudělá Babiš. Ano, někdo tady psal, že bez Babiše to nepůjde. Ono to však půjde, když volebním výsledkem budeme schopni zabránit Babišovi vytvoření menšinové vlády s podporou několika dobře zaplacených poslanců a víme, že se najde nekontrolovatelně velké množství českých a hlavně unijních peněz pro tento účel.

Oceňuji, že Vidlák konečně změnil názor na Babiše. Pro ty, kteří ještě nejsou tak daleko, připomenu, jak v důležitých rozhodnutích Babiš zklamal: 1. Vyhrál volby, nepřijmul nabízenou vládní podporu od SPD a ztratil mnoho času čekáním na ČSSD, která ho pak politicky vydírala, protože vládu s podporou SPD mu zakázala Merkel. 2. Byl premiér, mohl zrušit inkluzi, mohl zakázat politické agitky na školách. Nezrušil, nezakázal. 3. Podržel Dvořákovo vedení ČT a stačilo tak málo tj. neodsouhlasit výroční zprávy. 4. Vzpomeňme na exponenty ANO v EU, zejména na působení Jourové!!! Vyzval ji někdy Babiš, aby odstoupila? 5. Kdo podepsal Greendeal? Babiš. 6. Podržel ve funkci agenta CIA, pardon jen vyznamenaného CIA, plk. Koudelku. Co bylo na plk.Koudelkovi tak mimořádného, že nemohl být po skončení svého funkčního období vyměněn tím spíš, že na jeho setrvání ve funkci nebyla široká politická shoda? Proč se s ním Babiš nemohl rozloučit s jednoduchým nekontroverzním vysvětlením, že mu skončil časový mandát? 7. V návaznosti na předcházející bod: Bylo období vyhošťování vyslanců RF, aniž k tomu byly dány hodnověrné důkazy. Některé státy EU nevyhostily žádného, Babiš servilně přeplňoval alikvótní plán. Toto období bylo zakončeno zpravodajskou hrou Vrbětice, která byla také bez důkazů, viz zpráva BIS, jejíž závěr komentoval prezident Zeman. Babiš splnil něčí zadání konečného přetrhání všech vztahů s RF. 8. Byl premiérem, měl ministra resp. ministryni financí a ze státního rozpočtu byly dál financovány politické ziskovky, které působily mimo jiné i proti jeho vládě. 9. Hlasoval pro smlouvu s USA a nemusel, prošla by i bez hlasů ANO. 10. V době hospitalizace prezidenta Zemana premiér Babiš nečinně přihlížel spiknutí proti prezidentovi. Návštěvu předsedy poslanecké sněmovny Vondráčka u Zemana zhodnotil tak, že to byla chyba!!! 11. Prezidentská volba. Babiš, i přes to, že mu bylo hodně ublíženo, měl si být vědom, že má proti sobě více než 50% voličskou základnu, která ho volit nebude. Bylo to jeho největší manažerské selhání. Kdyby nominoval např. slušného Vondráčka, kterého všichni znají, že dobře a bez výtek, dokonce i demobloku, 4 roky předsedal poslanecké sněmovně, měli bychom dnes s velkou pravděpodobností jiného prezidenta!
Ještě někdo z vás bude volit Babiše jako opozičního politika?...

Aktuální volby do EP jsou důležitou kvalifikací kandidujících stran pro naše parlamentní volby. 5% hranice není nyní pro nás až tak důležitá. Zásadním vyhodnocením bude součet hlasů 5koalice, hlasů ANO a součet hlasů skutečných opozičních stran.

Pro naše důstojné přežití, které je vázáno na úspěch v parlamentních volbách, když pominu reálné nebezpečí jaderné války, musí vzniknout široká koalice bez ohledu na pravici a levici. Jak bude sestavena a kdo komu by měl ustoupit? O tom by měly rozhodnout právě ta procenta z nynějších voleb. Kdo se do této koalice nepřidá, budiž zapovězen. Zavrženíhodné bude také to, že někdo bude bránit vstupu jinému.

Takže nebojme se volit kohokoliv hodnověrného, který má šanci přispět svým dílem do budoucí široké koalice. Pro mě je to tato sestava: PRO, Stačilo, SPD, Svobodní. Proč tam nepíšu pana Turka? Protože je to divná strana motoristů a policajta. Pan Turek sice září v posledních debatách, ale jeho nosným tématem jsou auta a v zahraniční politice s ním moc nesouhlasím. Nicméně pro paničky, které se rozhodují podle toho, jak kdo vypadá (viz prezidentská volba), bude určitě lepší volbou než uhlazený pokrytec Fiala. Paní Bobošíková odvedla dobrou práci, ostatně jako vždy, když se mu koukla trochu na zoubek. Místo toho, aby přiznal svůj drsný slovník a omluvil se za nestoudný názor, tak se vytáčel jak malý kluk. První zátěžovou politickou zkouškou neprošel.

A na závěr trochu agitky, abych vyvážil Vidlákovou agitku. Začal jsem tím, na čem se shodneme, resp. co nechceme, co nám škodí a co nás může zničit. To je vcelku jednoduché, tedy pro nás. Složitější je, co bude potom, když ve volbách uspějeme. Kdo má odvahu to říct naplno, stručně a jasně? Rajchl. Jím avizovaný cíl, který vidí ve spojení středoevropských zemí tj. ČR, Slovensko, Maďarsko, Rakousko a třeba i dále Srbsko se mi moc líbí. Jasně se přihlásil k politice Orbána a Fica. Ti jsou mi bližší než Le Pen, Salvini, Wilders, kterým samozřejmě moc přeji úspěch. S kým bude spolupracovat Konečná a Vondráček, natožpak Turek? Proč všichni říkají, že máme někam patřit? Češi patří pod Říp a Moravané pod sv.Hostýn! Rajchl to správně rozšířil, že patříme do středoevropského prostoru a nechceme to měnit. Proč pořád k naší vlajce musíme vyvěšovat ještě jednu?! Dříve sovětskou, nyní unijní a další jinou a cizí. Rajchl má za sebou senátorku J.Z.Hamplovou, oba již odvedli velký kus poctivé práce, oddřeli to. Až k té kýžené změně dojde, bude potřeba moc silných osobností, to nebude žádný samet. Na to myslete, až půjdete volit. Přeji vám dobrou volbu.

Ještě něco, pro odlehčení: „Spolu“ má na billboardech „Odvaha a zkušenost“. No, je hodně prevítů, kteří jsou odvážní a zkušení!

Průměrný počet slepic: 4.6 (75 hlasů)

In reply to by Jaroslav236

Trvalý odkaz

že obyčejným lidem nic nepatří. Tedy kromě povinností, hlavně vůči státu. Obyčejní lidé nemají zastání u soudu, nemají spravedlnost ani náhodou na svojí straně. Nemají svojí zemi, svůj národ, nemají svou vládu, svého prezidenta. Ale, abych zde nebyl za nějakého škarohlída, mně se moc líbí věta, teda jen ta jediná jediná věta z celé "geniální" a obsáhlé literární tvorby Venci, flašky, Havla: Vaněk: ,,Je to všechno na hovno."

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Jaroslav236

Trvalý odkaz

to budeš volit lháře a gaunera s koupeným titulem a 46 funkcemi Haška ? Nebo Růžičku ??

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Kulhavý. Pár dnů do voleb 

kulhavy nepoucitelni

Týden před volbami do Evropského parlamentu jsme měli možnost vidět řadu výzkumů veřejného mínění a predikací výsledků. Vzhledem k současné situaci u nás i ve světě k relativně šokujícím. Je evidentní, že lidem stále nic nedochází a jsou schopni volit ty, kteří jim systematicky škodí.

   V podstatě se částečně opakují parlamentní volby. Tedy aspoň podle těchto výzkumů. Celé klání vyhraje ANO, tedy liberální prounijní strana vysílající dosud do  Bruselu taková esa, jakými jsou Jourová a třeba Charanzová. O jejich kolaboraci se systémem mířícím proti národním státům nelze pochybovat. Náskok ANO se tenčí a zmizí úplně při součtu předpokládaného počtu europoslanců zvolených koalici Spolu a dále se STAN a Piráty. Současná vládní Pětikoalice tak získá opět převahu a ostudná Nerudová se zashnízdí ve zlatém dolu. Pro aspoň trochu přemýšlející lidi je to hrozná představa. Nicméně to ukazuje, že Čechům a Moravanům vůbec nedochází, jaké následky jejich hloupost bude mít. Preference SPD naopak poklesly a přiblížily se k nim dvě sdružení, tedy Stačilo s Kateřinou Konečnou a Přísaha s Mortoristy představovaní Filipem Turkem. Konečné ve větším rozletu brání předsednictví v KSČM a její bývalé nadšení pro vakcinaci, Turka zase potápí Bobošíkovou vznesé dotazy na minulost lídra kandidátky a na jeho vztah k NATO, EU a adopci dětí homosexuály. Jisté je, že dle predikce by SPD, Stačilo a ve volbách Turkem vedení Motoristé společně s Přísahou získali celkem cca 23 % hlasů, což je skutečně málo na to, co se tu děje.

  Mimo EP by tak zůstali Svobodní mající po dlouhé době rozumné kandidáty a názory. Jsme nepoučitelní. Pošleme do Bruselu zástupce těch, kteří dostali Českou republiku do naprosto nejhlubšího ekonomického propadu v moderních dějinách a udělali z nás vazaly Západu. Niedermayer je více Evropan než Čech, navíc pořádný grázl, ale zdaleka není jediným multimilionářem zbohatlým na přikyvování vedení EU. Evropská unie se militarizuje a stává se odnoží NATO. Plní příkazy jeho vedení ve vztahu k Rusku a Ukrajině, což umožňuje plenění našeho i evropského rozpočtu ve jménu agresivního chování k Ruské federaci. Jsme svědky zatahování Evropy do 3.světové války, přičemž právě její území bude bojištěm, dojde li k ní. Ptáme se. Jak je možné, že lidé u nás dávají hlasy ODS, Top 09 na KDU-ČSL a jejich kandidátům, když oblíbenost Fialy, Pekarové a Jurečky jsou téměř na nule? A kdo může podpořit Nerudovou hlásající ve velkém bludy a nesmysly, navíc jako favoritku Dozimetra Rakušana? A s ní v USA vyučeného Farského? Kdo mimo fanatiků a feťáků podporuje demagogy Piráty Kolaju, Peksu či Gregorovou? Kde se berou ta jejich vysoká čísla znamenající další pohodlné roky v bruselském kokainovém paláci?

  Zatím ještě nejde o skutečné výsledky, pouze o průzkum možných preferencí. Přejeme si, aby byl cinknutý, tedy aby ukazoval pro Pětikoalici a ANO optimističtější výsledky, než jaká bude realita. Pokud je však blížícím se skutečnosti, považujeme český národ za nemocný a směřující k sebevražedným úmyslům. V Evropských volbách se očekává celkově větší vzestup stran majících částečně euroskeptické názory. Tento předpoklad se však u nás zatím nenaplňuje, protože pokud přibyde někdo nový s podobnymi myšlenkami, jako má SPD, jde to na úkor této parlamentní strany. Eurohujeři si nadále drží svá procenta a jen se o ně mezi sebou nepatrně přetahují. Celé to pak vytváří dojem, že se tady máme díky EU dobře, nic nám nechybí a v podstatě jsme s vývojem spokojení. Jako fakt?

  Máte ještě týden na přemýšlení. Dle nás Gregor a Šichtařová do Bruselu patří více než Niedermayer, Vrecionová, Vondra, Nerudová, Farský, Piráti či kdokoliv z ANO. Důvodů je k tomu mnoho, jen si musíte srovnat v hlavě, jestli chcete radši prosperitu, svrchovanost, samostatnost a mír, nebo preferujete Green Deal, zbrojeni, válku a Great Reset provázené vysokými daněmi, nadvládou zahraničních korporací, obchodních řetězců a bank, centralizování moci v Bruselu a ztrátu svobod. Pokud jste zastánci druhé možnosti, vaše děti budou jednou nešťastné. Ale je to na vás….

Jindřich Kulhavý    1. 06 2024
www.inadhled.live     

Průměrný počet slepic: 3.4 (24 hlasů)

.. svědčí o tom, že Jindřich Kulhavý nechápe o co tu běží..

Lidé nejsou nepoučitelní či úplně blbí. To, že dlouhodobě a cílevědomě odmítají volit egoistické solitéry bez funkčního stranického aparátu, bez kádrové stability, bez odborníků na jednotlivé resorty není nepoučitelnost či blbost, ale instinkt.

Proto volím Stačilo a ne Motoristy, PRO, Svobodné a další. Jen Stačilo! má zázemí tradiční politické strany a lidi schopné den po volbách usednout do ministerských křesel.

Průměrný počet slepic: 3.6 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

objevech já nejsem lačný. Neb jsem člověk setrvačný.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

mám upřímně rád. Však, kde jinde bych tolik nesmyslů mohl dle své chutě psát. Vidlákovi touto cestou děkuji a omlouvám se zato, že jsem (možná zde jediný) dosud nepřispěl žádnou částkou na ten Institut českého venkova Není to tím, že bych byl snad lakomý, ale jsem v někteých věcech a činnostech hanebně zaostalý, prostě jsem zvyklý dávat z ruky do ruky. Pokud se tedy s Vidlákem někdy osobně setkám, tak slibuji, že tento svůj rest poněkud napravím.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

Institut českého venkova je stránkou bez obsahu, zato se ale překrásně zelená :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

– Několik hodin poté, co USA schválily ostřelování ruského území z amerických ukrajinských zbraní,
Americké rakety zasáhly území ruské metropole – očekává se reakce Moskvy. První bombardování ruského území americkými zbraněmi bylo raketami HIMARS ve městě Belgorod a tisíce submunice byly rozptýleny v obytné čtvrti (Nejméně 8 střel zasáhlo Belgorod).
– 01.06.2024 | 22:24 Ruské ministerstvo zahraničí: „Sestřelili jsme 62 ukrajinských dronů, 14 raket HIMARS a tři bomby Hammer“ (Systémy protivzdušné obrany sestřelily 62 bezpilotních vzdušných prostředků, 14 vícenásobných odpalovacích raket HIMARS vyslaných USA na Ukrajinu a tři řízené pumy Hammer francouzské výroby,” uvádí se v prohlášení).
Ruské síly také provedly masivní úder na ukrajinská elektrická zařízení.

f16

– Ministr zahraničních věcí Nizozemska Hanke Bruins Slott dnes, v sobotu 1. června, oznámil, že Amsterdam poskytne ukrajinskému letectvu 24 stíhaček F-16 k bombardování Ruska.
Dodal, že toto rozhodnutí nevyžaduje souhlas USA.
(Za zdůraznění stojí, že americký prezident Joe Biden dal před pár dny souhlas k úderu na Rusko z ukrajinského území americkými zbraněmi a uvolnil ruce Moskvě pro údery na území ukrajinských spojenců).
– Zato Belgie oznamuje, že nedovolí Ukrajině zaútočit na cíle v Rusku ze 30 x F-16, které Belgie pošle na Ukrajinu. Ani v oblasti poblíž Charkova ani nikde jinde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen jsem to zkopíroval a vložil, takže omluvte eventuální chyby. 

 

Zdravím Vás,

 

 

tak jak jste spokojeni s prezidentem - podvratným, komunistickým, estébáckým rozvědčíkem, kolaborantem s tehdejší totalitní Sovětskou  K G B, který už salaší na Hradě cca 16 měsíců ??!!  Paráda, že ?? !! - Jezdí si v supernovém   BMW, pobírá velké prachy za svou podvratnou činnost v minulosti pro komunisty a teď vykonává podvratnou činnost proti vlastnímu národu! Schvaluje veškerá svinstva proti vlastnímu obyvatelstvu !!! Hlavně bojovat za UA!!!  20 Let jsme bojovali s NATO za Afganistán - pamatujete si to svinstvo - vzdali jsme to po 20-ti letech a odešli jsme jako prašiví  PSI, když jsme podepsali  k a p i t u l a c i  s  TALIBANEM !!!  Proč už není Taliban v Praze, když jsme tam bojovali za PRAHU - samé  LŽI - a nyní nám opět lžou, že se na UA bojuje za nás a za PRAHU - ty samé odporné lži - je to válečný štváč - tak jak rozvědčíka pojmenoval BABIŠ při prezidentských volbách - přesně se to   p o t v r d i l o  !!! Pokuste si to dohledat v archivu !!! Když český národ tak nenávidí komunistku Kateřinu Konečnou - tak kde se vzalo tolik hlasů při volbách ve prospěch komunisty -  rozvědčíka ?? !! To se pravděpodobně sčítaly hlasy podvodným americkým programem kdesi na ostrovech pod Americkým dohledem ?? !!! Je to neuvěřitelné, co máme na Hradě 35 let od podvodného  "  S A M E T U " Jsme tam, kde jsme byli - bohužel ještě  hůř - vládnou nám děti zločinců - bývalých komunistů a ti nás tzv  " D O R A Z Í " - protože naše UA vláda slouží jen  c i z á k ů m - tak si to užívejme, když jsme si to svinstvo zvolili - ALE   POZOR - ne všichni jsme volili tyto   z r á d c e  národa, tak už proboha zvedněme prd...a něco s tím dělejme, než nás dorazí - opozice hraje s nimi stejnou   H R U  - v reálu je to jen odporné divadélko - lžou a dělají z nás hlupáky, tak se   B R A Ň M E  !!!Toto je můj osobní názor, který nikomu nevnucuji, každý ať si udělá svůj vlastní. Hlavně přemýšlejte - nevolte - a nežijte   B L B Ě, to Vám vzkazuje Váš glosátor HONZAPlačící SO  LONG Usmívající se 

PS: Zlatá komunistka Kateřina Konečná, která mluví pravdu a nepřevléká dresy, jako náš prezident a ostatní ve vládě národní zkázy. Špatní komunisté a politici nejsou ti  "červení - rudí", kteří si drží svůj názor, ale ti  p o d v r a ťáci  "modří ptáci" - modří komunisté - kteří převlékali rychle dres do OF  /občanského fóra - posléze nalezli do  O D S / to jsou ti  SKUNCI, kteří nám teď škodí a vedou nás do zkázy a bankrotu!!! Znáte jejich jména ??? Pokud ne,tak mně napište - já Vám je vyjmenuji - bude to velmi tučný   S E Z N A M !!! Tak aspoň tušíte, koho nemáte   V O L I T  ?? !!Plačící

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

" tak kde se vzalo tolik hlasů při volbách ve prospěch komunisty -  rozvědčíka ?? "

Ono to možná bylo tím, že do druhého kola se dostali dva komouši, oba bývalí spolupracovníci stb a teď si vyberte...

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)