O cukroví, křečcích, daňcích a právu veta

Autor

Krátký tričkový úvodník:

Přátelé, dnes začínám rozesílat vaše objednaná trička a doufám, že s tím do konce týdne budu hotový. Kdo jste si kromě trička objednal i knihy, dostanete je spolu s textilem. Trička mám odteď ve všech velikostech běžně skladem. Do konce roku mít v nabídce černá i bílá, ale od roku 2024 budu nadále nabízet jen černá. Kdo stojíte o bílé tričko, vyžádejte si ho nyní. Postup je stejný, jako při výběru knížek.

A teď už dnešní text:

Před několika dny proletěla sociálními sítěmi zpráva, jak naší čačtí kontroloři z hygieny dělají kontroly u „amatérských výrobců vánočního cukroví,“ a cítí se u toho asi jako zachránci státu, protože něco takového není dovoleno. Hospodyňka, která peče vánoční cukroví a když už to dává na plech a do trouby, tak vyrobí i pro Mařku odvedle, která jí za to dá pár stovek, to je vlastně skoro kriminální čin. Nedej Bože, kdyby paňmámu napadlo, dát si na fejsbůk reklamu: „Dělám cukroví, kilo za pět stovek, kdo chcete, ozvěte se.“ Vlastně bych se ani nedivil, kdyby na vyhledávání takových podvratných živlů spolupracovali i čučkaři od Koudelky…

Z ukrajinské pšenice se samozřejmě péct může, to nikdo neřeší, kontroly se nedělají, ale běda, když se holka z vesnice rozhodne péct i pro sousedky… Běda, když hospodyňka zavaří víc sklenic marmelády než obvykle a nabídne je k prodeji. Běda, kdyby hospodář někde pípnul, že nemá dost místa v mrazáku na zabité prase a jestli někdo nechce kýtu za stovku kilo…

Vlastně už nejsme daleko od momentu, kdy nám zakážou doma úplně vařit, protože na to naše ženy nemají vzdělání… Přitom právě domácí jídlo bylo vždycky naprostým základem kultury. Nejdřív to vymyslela nějaká hospodyňka doma, pak to okopírovaly všechny ženské z vesnice a pak se toho chopil profesionální kuchař, který vymyslel, jak tuhle dobrotu udělat rychleji, efektivněji a pokud možno levněji. Panímáma přece jenom mohla vařit oběd pro rodinu celé dopoledne, v restauraci to musí odsejpat rychleji.

Každý turistický průvodce po exotických zemích vám vysvětlí, že nejlepší je místní jídlo… Foodblogeři objíždějí celý svět, aby k někomu vlezli do rodiny a ochutnali místní kuchyni. Ládik Větvička se díky tomu stal nejslavnějším blogerem, protože když se chcete s někým spřátelit, děláte to přes jídlo a ne přes politiku. Já vždycky říkám, že než se s někým můžete shodnout na politice, musíte se nejdřív shodnout na bůčku, sýru a víně.

Ve šťastnějších zemích se dělají festivaly, kam lidé nosí jídlo, které udělali doma a porovnávají. U nás pomalu začínají mít problém i gulášfesty, protože to by přece hygienicky nešlo, aby amatéři naházeli do kotle cibuli, papriku a maso, ochutili to a nabízeli to k jídlu.

Svatosvatě slibuji, navěky a navždy, ať už bude moje politická dráha jakákoliv, ať se dám do holportu s kýmkoliv a ať tam budu hrát jakoukoliv roli, za naprosto všech okolností se budu snažit o zavedení kategorie domácích potravin do zákonů. Aby se přesně tohle smělo. Aby hospodyňky mohly péct cukroví pro kamarádky, které chodí do práce na směny a nemají čas. Aby mámy mohly zavařit okurky pro rodinu a přebytky nabídnout na fejsbůku. Aby si hospodář mohl zabít prase a podělit se o něj se sousedy. Aby se mohly dělat gulášfesty, košty knedlíků, aby mohly být festivaly domácího uzeného, domácí svíčkové, domácí zelňačky, domácích řízků a domácího bramborového salátu.

Přesně kvůli takovým hygienickým cypovinám jde venkov do prdele. Co taky na vesnici, když si tam mohu koupit jen klobásu z Kosteleckých uzenin? Co na vesnici, kde mi na hodech dají jen to, co si můžu koupit v Makru? Chci svět, kde mi v hospodě nabídnou skvělé domácí taliány podle originálního receptu jejich dědy. Chci žít na venkově, kde budu loudit o recept na tu úžasnou marinádu, kde se máčelo maso před jeho vyuzením. Všechny kecy o lokálních výrobcích si vy, odborníci z hygieny, nechte od cesty, protože aby ty vaše předpisy mohl nějaký lokální výrobce splnit, tak musí kilo hovězí svíčkové prodávat za tisíc korun.

Už před sto lety si řezník uměl udržet čistou provozovnu a to neměl žádné nerezové stoly, plastové špalky a dokonce neměl ani ledničku. Dneska máme všechno, ale nic se nesmí. Možná proto vozí Větva lidi do Gruzie… Tohle už není svoboda, začínají to být stále chmurnější kasárna. Plivu do ksichtu všem ouřadům, kteří mají za cíl, kontrolovat holky, které rády pečou cukroví. Je mi z vás na blití.

Ale co bychom čekali… V uplynulém týdnu jsme se dozvěděli, že naše-vaše EU samozřejmě řeší ty nejdůležitější věci jako první a tak nám zakáže chov některých zvířat. Jeník Cemper hned větřil dezinformaci a tak se pustil do práce, aby nám vzápětí oznámil, že EU nám chov křečků nezakáže. Jen nám chov křečků nepovolí… Díky Jeníku, konáš stejně záslužnou práci, jako ti kontroloři cukroví. Taky bych ti nejraději naplival do tvého liberálního obličeje.

Určitě to souvisí s hentou klimatickou změnou… Křečci a hadi zatěžují životní prostředí. Koneckonců, k ničemu ta holota už není. Mají televizi, to jim musí stačit. Ještě by mohli od křečků přejít ke králíkům, pak by mohli zjistit, že se králík dá zabít a sežrat, pak by se to mohli naučit a přestali by potřebovat naše skvělé eurohodnotné masokombináty.

Hele, věnoval bych se této sviňárně, která úplně otáčí pojetí práva, víc… ale to bych se nesměl dozvědět o honu v lánské oboře, kde si sponzor generálovy kampaně vybral odměnu za své penízky… samozřejmě nikoliv z Pavlova, ale z erárního, protože jak víme, z cizího krev neteče, i když je to desaterák. Chlapec dal Kolářovi půl mega a teď si za to zastřelil trofeje za sedm set tisíc. Vlastně mě na tom nejvíc překvapuje, že to Seznam nenechal být a začali šťourat.

Najednou se pak zpětně a velmi amatérsky (to víte, měli hodně stažené půlky, tak příliš spěchali) dodělávali papíry. Takže pan sponzor bude muset kromě půl mega na kampaň vypláznout ještě tři čtvrtě mega za daňky. Dobře mu tak. Ale stačilo málo a nad případem by se zavřela voda. Mrtvá zvířata nemluví… Takhle jen přidali další důkaz, jaká svoloč se na Hradě usadila a je vidět, že co nemají na yneligenci, to mají na sebevědomí. Oni můžou, protože oni jsou ti správní. Čirá kvintesence papalášství.

Můžete si být jistí, že přesně takhle to funguje vždycky. Přitečou peníze na kampaň a pak, když volby dopadnou podle představ, začne se vyúčtovávat. Nikoliv z funkcionářských platů, ale z našich daní. Samozřejmě, všechno je v pořádku, nic se nevyšetří a pokud ano, dopadne to na nějakého obětního beránka, který bude mít prostě smůlu.

Ještěže to celé přebila ta eskapáda s bojovým praporem v rukou naší vrchní gumy…

Bohužel to také tak trochu přebilo i generálprezidentský názor, že pro naší malou zemičku bude nejlepší, když se v EU zruší právo veta. Co my s ním, že? Naše hodnotová politika ho stejně nikdy nevyužila. Naposled s tím šermoval Babiš. Od jmenování Blyštivého Péťi se tento jediný nástroj pro malé státy úplně přestal používat. Jen Orbán přesně s tímhle vydírá Německo i Francii a oni mu musejí nasypat a navýjimkovat, aby jim jejich plány neshodil ze stolu. Poláci to samozřejmě dělají také a Fico s tím teď také začne. Ovšem, k čemu by to bylo sedmnáctému Budeslandu…

Ústavní výbor ojroparlamentu už zrušení práva veta odhlasoval, za velké radosti Luďka Niedermayera, který teď bude sdílet kandidátku společně se Sašou Promopro Vondrou a Tomášem Zdechovským. Fiala se totiž rozhodl, že ODS zničí co nejdřív a za každou cenu. Koalice SPOLU bude pokračovat i v evropských volbách. Už to podepsali. Vondra se u toho tvářil, jako by mu dali vylízat celou senkrovnu.

Moc si užiju jejich společný euroskeptický a eurohujerský program v jednom. Kolik Vondra s Vrecionovou vrazili do té své soukromé pražské bilbórdové kampaně? Že prý Evropa bez nesmyslů… Nesmysl jménem Niedermayer teď stojí přímo vedle nich… Začínám opatrně promýšlet variantu, že se SPOLU do europarlamentu vůbec nedostane a pokud ano, tak jen samotný Zdechovský. Lidovci jsou totiž dostatečné politické děvky na to, aby se z takového spojení ani nezastyděli a brali ho jako příležitost… stejně hladce se smířili s manželstvím pro všechny, Prague Pride i sto padesáti pohlavími. Zdechovský je ideální kandidát tohoto eurokurvení.

Alespoň vidíte, jak důležité ty eurovolby budou… Obzvlášť u nás. Budete jednoduše rozhodovat, jestli nás chcete vidět jako přívěšek Německa a nebo jako rovné partnery dalších středoevropských zemí. Jestli chcete, abychom patřili k Německu, stačí zvolit kohokoliv z Pětikolky. A nebojte se, jestli to takhle půjde dál, tak žádná česká konzervativní strana nebude moci říct, že nechce vystupovat z EU. Červené čáry se rýsují samy. Než dojde na horkou kampaň před volbami, bude pro jakoukoliv pročeskou stranu zcela sebevražedné říct něco jiného, než že jdou do europarlamentu podepsat odchod a zhasnout tam. Nemluvě o tom, že v té době tam nejspíš na ulicích bude poněkud islamistické dusno…

V poslední době si říkám, že pět let mého psaní o přípravách na průser, se teď právě zhmotňuje přímo před očima. A vlastně je dobře, že ústřední protagonista je senilní dědeček, který nepoznává ani sám sebe a rád padá ze schodů. Kdokoliv jiný by se z toho zastřelil, ale on je šťastný a spokojený. Ještě neví, co ho v nejbližší době čeká. Ale ti ostatní už začínají pomalu panikařit… Když se otevírala první fronta proti Rusku, 150 zemí ji ve valném shromáždění OSN podpořilo, zbytek byl proti. Když se otevírá druhá fronta proti muslimskému světu, nepodpořily to ani všechny země EU. Černochová se z toho musela opít a navrhnout na twitteru vystoupení z OSN… Na třetí frontu už se nikdo nikoho ptát nebude…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (321 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

 

Milá paní Marto,

předávám vám vyznamenání

za boj vás chartistů

proti nám

komunistům.“

(PePa 107)


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (191 hlas)
Trvalý odkaz

Tak s podivením zjišťuji, že náš Vidlák má rád přirození. Zpět - přirozenost. Čím se zcela vydělil ze světa liberálního tajtrlíkování.

Copak to jde, používat selského rozumu!? Jste snad nějaký sedlák, Vidáku?

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen houšť a větší kapky. Nesrat se s nimi, ostatně oni se neserou s námi...

Průměrný počet slepic: 4.8 (115 hlasů)
Trvalý odkaz

Když tady řádila kowidová junta, šlo tisícům lidí o život nejen proto, že Lékařská komora vyhlásila totální sabotáž zdravotní péče,

ale také tisícům lidí, kterým bylo zakázáno se živit svou prací. Mám je v rodině.

Co by jste udělali osobám, které vám zakážou živit se prací jako před týdnem, před měsícem, celé roky proto, že Oni jsou buď blbí nebo navedení?

Ale ten jejich "stát" neumí ani rozvézt základní potraviny těm, kterým zakázal pohyb jako nějakým kriminálníkům = lockdown?

A tenhle "stát" stále tvoří víc a víc zákazů a opatření proti lidem, kteří jeho fašistické korporace nepotřebují ještě k živobytí.

Běda tomu, kdo by bez souhlasu úřadů a státu prodával své produkty z neschválených chovů a výroby. 

Vajíčka, králíka, slepici, buchty, klobásy, vepřové, skopové, a co Med?

Už máte zdravotní a hlavně očkovací průkaz na každé zvíře na vašem dvoře? 

Má to zvíře čip evidovaný v centrálním registru, jako váš pejsek, kočička, želva, křeček, nutrie...?

To taky přijde! 

Tušíte, před čím a před kým, pan Vidlák varuje?

Průměrný počet slepic: 4.7 (121 hlas)
Trvalý odkaz

To nás tu čeká taky.

Taky nás čeká úplný zákaz olova ve střelivu. Když nejdou zakázat zbraně, zakáže se střelivo. Již dnes se nesmí používat olověné broky na mokřadech. Dle definice EU je mokřadem každá vodní plocha, umělá nebo přírodní, větší než 1m2. Takže po dešti je mokřad i uprstřed Prahy.

Vše spěje k tomu, aby si lidi nemohli obstarat jídlo než od velkoproducentů za ceny který si oni nastaví. Pak vyvolají nedostatek jídla (už se na tom pracuje, skoro každej den vyhoří někde ve světě nějaká drůbežárna, vepřín, silo). A pak budou mít plnou kontrolu nad obyvatelstvem. Ono když vám bude děcko brečet hlady, tak půjdete a souseda nabonzujete, jen aby jste dostali kus chleba navíc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (80 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, co bylo klíčové pro za komančů vyhlášené tuřanské zelí? Že jej šlapaly cigánky. To ale není všechno; protože nebyly pouštěny na toaletu, aby dílo odsejpalo a neflákaly se, tak si jednoduše ty divoženky čuply v kádi, kteréžto vyčůrání dalo zelíčku ten kýžený šmrnc. Dnes už to zelí tak dobrý není. Asi je to tím, že cigáni již 30 let nepracují. Nakolik je to povídání výše pravda, tak to nevím. Ale i kdyby jo, přežili jsme, ba dokonce jsme byli tehdy zdraví a zralí jako ořechy v září.

Jinak tyhle EU chujoviny zničí i takové tradice, jako jsou třeba slivoviciády. Úplně vidím u dveří celníka, jak kontroluje účastníkům bumážky, jestli nepálili pokoutně a zda odvedli státu krejcary za daň. Samozřejmě se to zdůvodní tím, že je strach o závadnost takové pálenky. To je sice kravina na entou, ale v pražsku tomu uvěří. Že se potom na takovou soutěž polovina startujících vysere, je nabíledni. Ale to už do této tradice vlítne torpédo a bárka půjde ke dnu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím s tím, co v dnešním článku  popisuje Vidlák ( mám na mysli  likvidaci  výroby a prodeje domácích produktů ), obávám se však, že to  je jen pověstná špička ledovce. Ta vlastizrádná banda dlouhodobě a systematicky likviduje veškerý český průmysl, především jeho klíčové a strategické segmenty.  Málokdo si už pamatuje, že např. celá jaderná elektrárna v Dukovanech byla komplet česká výroba. To, co bylo koupeno ze zahraničí byl naprosto nepatrný zlomek celkového rozpočtu této jaderné elektrárny. Jenže  "vyspělému západu"  se vůbec nehodí, aby nějaká Česká republika uměla navrhnout, postavit a nedopusť satane  dodat do jiných zemí jadernou elektrárnu. Česká republika ( tedy vlastně Československo )  stavělo po světě cukrovary, kafilérie, fabriky na zpracování ropy, .... jenže to jsou příliš velké a příliš důležité zakázky. Stejně tak likvidace veškerých  továren v ČR, např.  LIAZ ( Liberecké automobilové závody ) - sakra vždyť LIAZky byly  v  extrémním závodě Rakar velmi úspěšné. Nejspíš to byly příliš dobré auta. Takže LIAZ  už  není.  Likvidace ( nebo prodej zahraničním firmám) pivovarů, cukrovarů, hutí, .... likvidace úplně všeho, včetně bank. Potichu, plíživě, bez zájmu médií už dávno není Česká spořitelna česká, Komerční banka není česká, ČSOB není česká, ... není tady české vůbec nic včetně  Českých radiokomunikací ( Cordiant Digital Infrastructure, London).  A Česká pošta tady má nasazenou kukačku v podobě jiné pošty, která ji bude likvidovat, protože to je konkurence a NĚKDO této konkurenci zjevně nadržuje.  Kapitola sama o sobě byl zbrojní průmysl. Je to segment průmyslu, kde se točí opravdu velké peníze a  byl u nás totálně zlikvidován.  Je to úplně šílené.  Zcela stejné to je se zemědělstvím. Dřív bylo JZD ve skoro každé dědině. Dnes jsou z většiny  areálů  bývalých JZD ruiny.  A   EU rypákuje do toho, že si NESMÍTE  vysazovat rostliny z vlastnoručně vypěstovaných semen.  A podle prof. Staňka je už hotová věc, že se začne  řešit  prodej lesů, vod a úplně veškerého přírodního bohatství. Ale těm ovcím, co čumí každý den na ČT to je úplně fuk.  Mají totiž  z toho  pasivního sledování  obrazovky  vymlácený mozek. Podprahové reklamy jsou sice zakázané, jsem však přesvědčený, že podprahové informace v televizních  vysílání jsou.  Mimochodem, tzv. Česká televize už dávno není česká, protože prosazuje zájmy nějakých prapodivných entit, které tvoří nepatrnou část populace.  A ti grázlové ještě chtějí prosadit, že si to bude ovčan sám platit, že si bude platit otravováni vlastní mysli, lobotomii vlastního mozku.  Likvidace všeho národního  je také  velmi   zřetelně vidět na kauze Doc. Ševčíka, který je děkanem Národohospodářské fakulty  VŠE  v Praze. Tako fakulta má vynikající výsledky, jenže VLASTIZRÁDCŮM  je tako fakulta a její představitel trnem v oku. ONI si představují, že Doc. Ševčíka vyštípou a dosadí tam nějakého svého tajtrdlíka, který bude eurohodnotný, liberální, bude nenávidět národní hospodářství a  nejlépe  když  bude  nějaký LGBT. Prý se tam cpe neúspěšná prezidentuše ....   Aktuálně u Xavera zde: https://www.youtube.com/watch?v=CwUz1dleO1k

Já vím, pláču nad špatným hrobem, tady na Kydech snad většina lidí ví, oč jde. Jenže když vysvětluji  něco ovci, která je v  narkóze, tak  v tom lepším případě sice slyší, ale je tak mimo, že raději nechce přemýšlet nad tím, co slyší. Ale nedivme se jim. Mají hypotéku na bydlení, leasing na dvě auta, "musí" dvakrát, třikrát  do roka k moři, takže na nějaké "zbytečnosti" nemají mentální kapacitu. Když se snažím spící ovce přimět k tomu, aby  trochu pootevřely oči, když je upozorňuji na to, co se děje, tyhle ovce říkají jako přes kopírák: "To by nám přece neudělali ..." Salámová metoda je velmi účinná, takže udělají. Pokud se většina nevzpamatuje.

Zachytil jsem přednášku ing. Blahynky. Je to hodně dobré, velmi přehledně a srozumitelně vysvětluje, co se děje:  https://www.youtube.com/watch?v=5aWtxrXzgNU 

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

Je to tak, a nejinak. ...."Pokud se většina nevzpamatuje"...? 

Bobo - nevzpamatuje. Nemají na to ve své mozkovně místo. Nejsou ani ochotni změnit názor. My budeme jako ti poslední užiteční idioti v Evropě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Pane BoBo  nemyslím to nějak špatně, koukal jsem na přednášku  p. Blahynky, poslouchal jsem to celé, vám nevadí že ten pán nemá žádné důkazy ? Zkoušel jsem si najít  čísla a webovky na které se odkazuje a zhruba  třetina věcí neexistuje,  JZD Slušovice (rozkradeno) byla  nadnárodní firma ? To že přeskakuje z jednoho téma na druhé bez nějaké vazby ? Ze svých privátních pocitů vyvozuje ekonomické závěry. A mnoho dalších nesmyslů. Tohle je stejná masírka jak od Fialy a PePavla akorát naruby :) Opravdu tomu věříte ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

nedoposlouchala jsem to, protože v současnosti nerada myslím na budoucnost (je toho moc a deprimuje mne to).  Podle mne ale p. Blahynka vychází z celkem známých fakt a z nich vytváří svou představu koncepce  jiného systému, než v čem žijeme.  Jaké byste chtěl důkazy pro představy?  Jak to, že vyvozuje ek. závěry jen ze svých pocitů? Vždyť tam máte tolik krásných "obrázků"....   
Zřejmě je to člověk z branže (já ho neznám) a poslouchá ho spousta odborníků, tak  je jen na vás, jestli věříte, že jste chytřejší.  

Srovnání s Fialou a PePa jste ale trochu přehnal.  Vy jste poslední týdny v ČR nebyl a nevíte, že se na ně provalilo, že ti dva neumí ani malou násobilku? Naštěstí o tom neví už jen 2% voličů  :-)  Taky nic ve zlém:-) 

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by Jan

Trvalý odkaz

Důkazy?   Blahynka má přednášku, ne důkazní řízení. A že jste 1/3  čísel a webovek nedohledal?  Hmm, a jak dlouho jste hledal, jednu hodinu nebo dvě ?  Nebo jen 20 min?   Vážně si myslíte, že člověk, který šíří názory v přímém rozporu s vládní  propagandou bude šířit lži a riskovat popotahování od úřadů ? A že když hodinové  přednášce věnuje několik dní intenzivní  práce tak bude riskovat,  že když   do ní vloží nějaké lži tak ho někdo roznese na kopytech? Pokud chce do jedné hodiny vložit hodně info, asi nic jiného něž měnit témata nezbývá.  

Dělejte si co chcete a věřte si čemu chcete, já vás přece vůbec nenutím, abyste Blahynkovi vše  slepě  uvěřil. Já jen upozornil na zajímavou přednášku. 

A pokud máte něco zajímavějšího, sem s tím! Rád se podívám a se mnou určitě i hodně ostatních. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak tohle mohu klidně podepsat. Jsem sice v narkóze a už se nemohu moc hýbat, ale slyším a vidím. Pozoruji už přes sedmdesát let - a už z toho pomalu mám pojem. Není  ideální,  není  moc dobrý. Je špatný, mizerný až tragický.

Poslední odstavec popisuje velmi přesně duševní obzor většiny obyvatel Kotliny. Zandávají si nanejvýš na rostoucí ceny. Menšina se tím nespokojí a vykřikuje na netu nebo na demonstracích, že se to tak "nemůže nechat". Ale nic moc pro změnu neudělají. Protože strach... 

A tak to bude, než "hlad vyžene vlky z lesa ven" (F. Villon). Kdo se stane vůdcem smečky je zatím nejasné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

zemí, spojte se, nežli bude pozdě. Toto je zářný příklad, jak se odvádí pozornost od toho důležité a jedou se v médiích nepodstatné věci.

https://sk.news-front.su/2023/10/29/proces-vytvarania-euroreichu-vstupil-do-rozhodujucej-fazy/

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

o5 za 5, jako téměř vždy 🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)