Opravdu vládní médium

Autor

Včera jsem byl v Praze. Měl jsem domluvený rozhovor s Tomášem Doležalem a Petrem Hamplem. A protože jsem měl čas, řekl jsem si, že dotáhnu do konce tu věc s Tomášem Bartkovským z Reflexu. Slíbil jsem mu paštiku a sádlo za výhru v mé soutěži o suverénně nejblbější článek o nedělní demonstraci. Původně jsem to myslel trochu v nadsázce, ale on se mi sám ozval, že o výhru stojí a že mu ji mám poslat na adresu Reflexu.

Ejhle, řekl jsem si, nikdy není od věci poznat ty, kteří vidí svět poněkud jinak než já… obzvlášť, když mám takovou příležitost. I odpověděl jsem Bartkovskému, že mu chci výhru předat osobně. To už jsem věděl, že pojedu do Prahy a nabídl jsem se, že mu to dovezu přímo na zadanou adresu. Odpověděl, že se se mnou potkat nechce. Celou naší korespondenci zveřejnil na Twitteru, takže pokud to někoho zajímá, snadno si to tam najde.

Já jsem si ale řekl, že to stejně dotáhnu do konce. Výhru jsem zabalil, udělal jsem k tomu vkusný diplom ve kterém jsem Bartkovskému napsal následující:

Vaše novinářská práce vzbudila ve veřejném prostoru obrovskou poptávku po alternativních informacích. Přeji Vám z celého srdce, ať ve svém úsilí vychovávat veřejnost neustáváte a svou práci vykonáváte podobným způsobem, jaký jste předvedl ve zmíněném článku. Přeji velkorysost Vašemu nadřízenému a vyprošuji Vám Boží požehnání, aby Vás dlouho na Vašem pracovním místě udržeti ráčil. Ještě jednou Vám děkuji za nezištnou práci v mém zájmu.

Připravil jsem si také krátký výherní proslov, přibral jsem dva dokumentaristy, abych měl svědky a vyrazil jsem do redakce Reflexu. Přišel jsem na recepci a s širokým úsměvem jsem požádal paní recepční, zdali by mohla zavolat pana Bartkovského, že tu pro něj mám prezent. (Teď mě tak napadlo… pugét jsem k tomu nedal. Sakra, to mě mrzí… kytice, ta tomu chyběla).

Zavolala mu (ano, byl přítomen), ohlásila blogera Vidláka…. a co myslíte, že se stalo. Ano, správně. Že prý mu to mám nechat na vrátnici, setkat se se mnou nechce.

Jo, psát o tom, že z pódia říkám něco, co není pravda a zdehonestovat i všechny ostatní a pak se jít naparovat k Čestmíru Strakatému, to by mu šlo, ale sejít dolů a potkat se s Vidlákem tváří v tvář… to už je trochu něco jiného, že?

A mně došlo, co to znamená, být vládní médium. Vždyť oni jsou stejní jako ten Fiala a Rakušan. Z bezpečné vzdálenosti důležitě říkají do kamery, že demonstranti nenabízejí žádné řešení, ačkoliv řešení jsou vyhlášena a vyvěšena na stránkách strany PRO. Z bezpečné vzdálenosti píšou o tom, jak se demonstrace nepovedla, i když průvod ke Strakovce zabral celou magistrálu a trvalo hodinu, než kolem mě prošel… Stateční pak vydrželi u Strakovky až do středy.

Myslíte, že nějaký vládní představitel posbíral nějakou tu ochranku, přišel k těm dvojitým zátarasům a zkusil promluvit s demonstranty, kteří nic nezapálili, nic nerozbili a vypadali spíš jako tátové po šichtě než jako aktivističtí bijci? Ne, raději přeložili jednání do Poslanecké sněmovny. Kvůli pár desítkám lidí, které od vlády oddělovalo pár desítek policajtů, dvojitý plot a zamčené dveře… Když pak já přijdu za Bartkovským a vlezu na jeho kolbiště, kde je doma on, kde má spoustu redakčních kolegů a mohli by se do mě rétoricky pustit v libovolně velké přesile, tak ne, raději ani nevystrčil nos z kanceláře… Celá redakce Reflexu proti jednomu Vidlákovi…

Vím, že ve středu, když se demonstranti přesunuli na Malostranské náměstí, tak tam přišel diskutovat Mirda Kalousek. Ať i o něm myslím cokoliv, alespoň je to důstojný protivník, protože to nebylo poprvé, co měl koule dorazit k nepřátelsky naladěnému davu.

Jaká vláda, takoví novináři.

Nebo jací novináři, taková vláda?

Takhle to je, přátelé… oni svojí nadřazenost udržují jen technickými prostředky a miliony peněz. Jsou materiálně vyfutrovaní, mají svoje mediální domy, distribuční kanály, mají podpůrné struktury, ale v hrudích bijí stále bázlivější srdce. Ostatně co jiného je ten jejich boj proti dezinformacím? Používají policajty a soudy, aby za ně bojovali jejich politický boj. Všímáte si? Už jim nestačí jejich studia, kde jsou tři na jednoho, už jim nestačí Václav Moravec, mistr světa ve skoku do řeči, už jim nestačí Řezníček či Železný s jejich povýšeným sarkasmem. Už jim nestačí mediální monopol na šíření informací či jejich vymlčení. Už musejí nasazovat i prokurátory a soudce, protože nemají dost vtipu i rozumu, aby nás roznesli na kopytech rétoricky… ani v přesile ne. Proč? protože kde nic není, ani čert nebere.

Když jim nestačí to, co je v demokracii normální, tož musejí vyhrávat méně demokraticky až nedemokraticky. Prostě začnou určovat, co je pravda a co není. Ale to je začátek konce. Nakonec každý jejich člověk uvidí, že bojuje za stranu zbabělců, kteří se krčí v bezpečí svých kanceláří a vysílají dopředu své podřízené. I ten Soukup si na Jindru Rajchla musel vzít do studia přesilu… a stejně to dopadlo dost naopak. Mladý intervjuk z České televize si před Rajchlem ani neškrtl…

Takhle vypadal konec osmdesátých let… Režim už na to prostě neměl. Neměl ani vtip, ani rozum a vlastně už ani odvahu. Jakmile jim přestal Gorbi krýt záda, bylo vymalováno. Bylo houby platné, že stále měli silnou armádu a média pod palcem. Neměli už nikoho, kdo by měl odvahu velet a nést odpovědnost.

Stejně tak bude těm dnešním na nic všechno to, co si za třicet let postavili. Pevnosti jsou k ničemu, když je nehájí odhodlaní lidé. Ano, až se proti našim lídrům postaví v televizním studiu jeden soupeř, až budou šermovat pomocí argumentů a ne pomocí přesily, až budou schopni sejít ze schodů a podívat se do očí jednomu venkovskému buranovi, pak třeba budou mít šanci. Ale takhle… kdepak. Když není v hlavě, tak je zpravidla v gatích.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (310 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

My lidé jsme ten problém. O tom jak Američané zradili Ameriku
Peter Magistrale, který kandidoval v roce 2016 do Senátu státu New York vydal v roce 2022 knihu s výšeuvedeným názvem. Předevčírem jsem zde uvedl ve zkratce 1. kapitolu "Naše občanské povinnosti". Kapitola 2 je věnována zločinům vůči americkým občanům. Je členěna do více sekcí, první sekce se zabývá veřejným americkým školstvím. Podstatně zkrácený vejcuc si zde dovoluji předložit.

Američtí průmysloví titáni, opájející se mocí, kterou jim propůjčilo obrovské bohatství nabyté během průmyslové revoluce, se snažili vytvořit vzdělávací systém, který by podporoval jejich ekonomické a politické zájmy.
Tento vzdělávací systém měl mít stejný účel jako téměř každý státem financovaný vzdělávací systém kdekoli na světě - podporovat zájmy těch, kteří vládu ovládají. Přesněji řečeno, cílem bylo vytvořit tvárné, poslušné a nemyslící zaměstnance, kteří by byli připraveni na život v továrně, kde by byli zbaveni svobody a žili v podřízeném postavení.
Paradoxně měl vzdělávací systém zajistit, aby občané nikdy nebyli skutečně vzdělaní a aby celý život prožili v pouhé iluzi.
"Naše školy jsou v jistém smyslu továrnami, v nichž se surové výrobky (děti) mají formovat a přetvářet ve výrobky, které budou odpovídat různým požadavkům života. Specifikace pro výrobu vychází z požadavků civilizace dvacátého století a úkolem školy je vybudovat své žáky podle stanovených specifikací."
Veřejná škola se jevila jako dar americkému lidu, ale jejím účelem bylo rozvrátit nepřítele. Nepřítelem, kterého se veřejné školy snažily zničit, byli volnomyšlenkáři a lidé s vysokými ideály, jako je pravda, svoboda a spravedlnost. Ještě rafinovaněji řečeno, nepřítelem byli lidé, které nebylo možné ovládat nástroji používanými sociálními inženýry.

Historie toho, proč a jak veřejné školství ve Spojených státech vzniklo, je nanejvýš důležitá.
V polovině devatenáctého století byl Massachusetts prvním státem, který zavedl povinnou veřejnou školní docházku. V čele reformního hnutí stál Horace Mann, který se odvolával na svůj obdiv k pruskému vzdělávacímu systému zavedenému v roce 1819. Poté, co Napoleon během napoleonských válek Prusy porazil, snažili se vytvořit systém vzdělávání, který by občanům vštípil bezvýhradnou poslušnost vůči autoritě a zabránil případným budoucím vojenským porážkám.
Kam zavedl pruský vzdělávací systém Německo? Vzdělávací systém pruského typu dal vzniknout německé epoše, která vedla Němce k podpoře tří agresivních válek - francouzsko-německé války v roce 1870, první světové války a samozřejmě druhé světové války. Pruské školství zničilo schopnost kritického myšlení Němců a vedlo je k tomu, že si demokraticky zvolili nacisty a donutili německého prezidenta Paula von Hindenburga, aby v roce 1933 jmenoval Hitlera kancléřem. Když obyvatelstvo ztratí schopnost přemýšlet, klást si otázky a vážit si pravdy, brzy následují diktátoři. (Kdo četl Remarkův "Na západní frontě klid", ví o čem je řeč) (Vliv pruského školství se zažral tak hluboko do německého národa, že ta poslušnost vůči autoritě je pozorovatelná i dnes, 75 let potom, co bylo Prusko, jako zločinecký stát rozhodnutím spojenců zrušeno.)
Americký systém veřejného školství, jehož zastáncem byl Horace Mann, se řídil stejným ideálem poslušnosti vůči autoritám. Za předpokladu, že Mannovy záměry byly ctnostné, se dopustil zásadního omylu. Uznával, že pruský vzdělávací systém sloužil elitě národa, nikoli dětem, ale naivně se domníval, že veřejné školství v Americe může sloužit blahodárným republikánským cílům.

V roce 1839 Orestes Brownson, intelektuál a aktivista z Nové Anglie, kritizoval návrhy na zavedení povinné školní docházky a v eseji nazvaném In Opposition to Centralization (1839) poznamenal: "V Prusku je veškerá činnost v oblasti vzdělávání svěřena do rukou vlády. Vláda zřizuje školy, v nichž připravuje učitele; určuje metody výuky i vyučované předměty. Pověřuje všechny učitele a nikomu nedovolí, aby vyučoval bez jejího zmocnění. Kdo tedy nevidí, že všichni učitelé budou poddajnými nástroji vlády a že celá tendence poskytovaného vzdělání bude směřovat k tomu, aby se z Prusů stali poslušní poddaní krále Fridricha? Kdo nevidí, že školství je v Prusku podporováno jen jako nejúčinnější složka policie a pěstováno jen proto, aby se zabránilo revolučním nebo, což je totéž, liberálním myšlenkám? Vládní systém vzdělávání v Prusku není v rozporu s teorií pruské společnosti, neboť tam se předpokládá, že veškerá moudrost je uložena ve vládě, ale u nás je tato věc zcela nepřípustná proto, že podle naší teorie je lid moudřejší než vláda. Zde lid nehledá u vlády světlo, poučení, ale vláda hledá u lidu. Lid dává vládě zákony. Svěřit vládě pravomoc určovat vzdělání, kterého se má našim dětem dostat, znamená svěřit našemu sluhovi pravomoc být naším pánem... Zajímavý, ale výjimečný názor.

Britský sociolog Benjamin Kidd ve své knize Věda o moci napsal: "Hlavní příčinou těch hlubokých rozdílů, které od sebe oddělují národy, národnosti a třídy a které brání nebo ochromují kolektivní úsilí by mohly být odstraněny, kdyby civilizace před sebe postavila úkol vnutit mladým ideál podřízenosti společným cílům organizovaného lidstva... Toto vnucení se stane hlavním cílem výchovy v budoucnosti... Dejte nám mladé a my vytvoříme novou mysl a novou zemi v jediné generaci."

"Chceme, aby jedna třída osob měla liberální vzdělání, a chceme, aby se jiná třída osob, velmi početná třída, z nutnosti v každé společnosti vzdala výsad liberálního vzdělání a přizpůsobila se k vykonávání specifických obtížných manuálních úkolů." - Tehdejší prezident Princetonské univerzity Woodrow Wilson ve svém projevu k Asociaci středoškolských učitelů v New Yorku, 9. ledna 1909. V letech 1913 až 1921 byl prezidentem USA.

V letech 1900 až 1920 poskytli Andrew Carnegie a David Rockefeller více finančních prostředků na veřejné školy než federální vláda. Peníze byly vynalezeny k tomu, aby se za ně kupovaly věci. Co si za ně koupili a jaká byla vzdělávací filozofie těchto finančníků?
První programové prohlášení Rady pro všeobecné vzdělávání Davida Rockefellera to říká jasně:
"V našem snu máme neomezené zdroje a lidé se s dokonalou poslušností podřizují naší modelující ruce. Současné vzdělávací konvence se jim vytrácejí z mysli a my, neomezováni tradicí, působíme svou vlastní dobrou vůlí na vděčný a vnímavý venkovský lid. Nebudeme se snažit udělat z těchto lidí nebo z jejich dětí filozofy, vzdělance nebo vědce. Nemusíme z jejich řad vychovávat spisovatele, redaktory, básníky či literáty. Nebudeme v nich hledat zárodky velkých umělců, malířů, hudebníků ani právníků, lékařů, kazatelů, politiků, státníků, těch máme dostatek... Úkol, který si klademe, je velmi jednoduchý a také velmi krásný: vychovat tyto lidi, jak je najdeme, k dokonale ideálnímu životu právě tam, kde jsou... Budeme tedy organizovat naše děti do společenství a učit je dělat dokonalým způsobem věci, které jejich otcové a matky dělají nedokonale, v domácnostech, v obchodech a na farmách."

S podporou finančních prostředků ministerstva školství, zdravotnictví a sociálních věcí zveřejnila Michiganská univerzita v roce 1969 studii proveditelnosti projektu vzdělávání učitelů v oblasti behaviorálních věd.
"... Dlouhodobé plánování a realizaci plánů bude provádět technologicko-vědecká elita. Politická demokracie v americkém ideologickém smyslu bude omezena na širokou sociální politiku; i tam budou otázky, alternativy a prostředky natolik složité, že elita bude mít vliv v míře, která bude vzbuzovat strach a nepřátelství ostatních. To napne demokratickou strukturu až k prasknutí." ... "Protestantská etika bude ochabovat, protože stále více lidí si bude užívat pestrého volného času a zaručené obživy. Práce jako prostředek a cíl života bude ztrácet na významu, s výjimkou několika málo lidí s výjimečnou motivací, elánem nebo ctižádostí. Protestantskou etiku nenahradí žádný významný zdroj pocitu hodnoty a důstojnosti. Většina lidí bude mít sklon k radovánkám a dominantní elita bude zajišťovat "chléb a zábavu", aby se společenské rozpory a rozbroje omezily na minimum. Břemena společnosti ponese malá elita. Výsledná neosobní manipulace s životním stylem většiny lidí bude zmírněna poskytováním požitků a zaručenými fyzickými potřebami. Účastnická demokracie v podobě amerického ideálu z velké části zmizí. Hodnota a důstojnost jednotlivců bude ohrožena ze všech stran. Pouze výjimeční jedinci si budou moci zachovat pocit užitečnosti a důstojnosti."
Zde je to, co řekli v kultivovanější podobě: "Dlouhodobé plánování... bude provádět technologicko-vědecká elita..., která bude zajišťovat chléb a hry, aby udržela sociální neshody a rozvrat na uzdě... Výsledná neosobní manipulace se životním stylem většiny lidí bude zmírněna zajišťováním požitků a zaručených fyzických potřeb. Participativní demokracie v americkém ideálu zmizí. Hodnota a důstojnost jednotlivců bude ohrožena ze všech stran. Pouze výjimeční jedinci si budou moci zachovat pocit užitečnosti a důstojnosti."
To byla předpověď z roku 1969. Dnes je to z velké části realita. Důkazů o tom, že ekonomická a politická elita národa pohrdá demokracií, svobodou jednotlivce a základními ideály našeho národa, je nade vší pochybnost dost.

Jaký to má všechno význam? Veřejná škola byla vybudována, aby plnila vůli bohatých a usnadňovala jejich obchodní zájmy. Jaký je ideální zaměstnanec pro korporace? Je poslušný; plní příkazy a podřizuje se požadavkům vedení. S pomocí metody cukru a biče je jeho chování předvídatelné. Je surovinou, která se nijak neliší od mědi nebo pšenice, jež má být využita pro maximalizaci zisku, a co je nejhorší, nikdy se nemá pozastavovat nad tím, že je není svobodný.

Státní škola je strategickým manévrem k vymývání mozků mladých lidí, kteří do dospělosti vyrostou s přesvědčením, světonázorem a všudypřítomnou nevědomostí, jež elitě umožňuje vládnout bez překážek demokratických požadavků. Kritici veřejného školství viděli, jaký je jeho skutečný účel a jaké zhoubné důsledky bude mít pro svobodnou společnost. Důsledky jsou zničující. Vymýváním mozků dětem se vytvářejí intelektuální mezery, které může propaganda využít, a zajišťuje se, že lidé jsou tvární vůči manipulaci. To umožňuje těm, kdo jsou u moci, vyrábět souhlas s agresivními válkami, obracet zpravodajské služby proti americkému lidu, využívat terorismus k dosažení politických cílů a manipulovat lidmi, aby se stali spotřebními roboty. Přínosy veřejného vzdělávání pro elitu jsou neocenitelné, zatímco škody způsobené v myslích milionů lidí jsou nezměrné. Elita vyhlásila Američanům válku a snaží se je podmanit stejným způsobem, jakým si invazní armáda podmaňuje domorodé obyvatelstvo.

Prvním zločinem spáchaným na všech amerických dětech je vymývání mozků mocí, která stojí nad školstvím. Stát samozřejmě není nic jiného než agent bohatých a mocných. Od tohoto zločinu se v následné posloupnosti odvíjejí všechny další zločiny. Dětská mysl je připravována na lži, podvody a iluze, kterými bude později v životě bombardována. Program vymývání mozků ve veřejných školách vytváří úrodnou půdu pro zkorumpované vládce společnosti. Dokážete si představit, o kolik by klesly zisky korporací, kdyby se lidé učili klamům propagandy a marketingu a nepraktikovali bezmyšlenkovitý konzum? Dokážete si představit, jak obtížné by bylo ovládat 320 milionů lidí, kdyby byli vzděláváni v kritickém myšlení, historii a pochopili metody manipulace? Dokážete si představit, jak těžké by bylo přesvědčit lidi, aby se zapojili do preventivní agresivní války, kdyby nebyli slepě loajální k autoritám, které se lstivě halí do americké vlajky?
Musíme pochopit motivy lidí, kteří Americe vládnou. Vědí, že jejich moc je v rámci zakládajících principů našeho národa nelegitimní. Cítí se nuceni nasadit sociální kontrolu, protože elita ví, že by ji jinak americký lid uvěznil nebo ještě hůře. Elita rozumí historii a lidské povaze. O získání těchto znalostí jsme byli v rámci indoktrinace záměrně ochuzeni, začněme tím, co je zřejmé.
Společnost, kde je příliš mnoho lidí svobodomyslných, je potenciálně nestabilní společností. Pokud jsou předpoklady, na nichž je společnost založena, neustále zpochybňovány, elita žije v trvale nebezpečném postavení. Je obtížné přesvědčit lidi, že jsou svobodní, nechat je volit, ale ve skutečnosti kontrolovat každý důležitý aspekt jejich života. To je intelektuální gymnastika, kterou může pasivně přijmout jen mysl, která na to byla připravena vhodnou propagandou. Elita formuje mysl dětí a díky tomuto vlivu se úspěšně brání revoluci

George Carlin - komik, herec, satirik a spisovatel to řekl nejlépe:
"Vlády nechtějí obyvatelstvo schopné kritického myšlení, chtějí poslušné pracovníky, lidi dost chytré na to, aby řídili stroje, a dost hloupé na to, aby pasivně přijímali svou situaci."

Samozřejmě, že filozofové nebo kohokoli jiný, kdo se nedá vědecky řídit, představuje potenciální nebezpečí. Takoví lidé jsou nevypočitatelní a nelze je dlouho držet v nevolnictví. Veřejná škola učí děti, že jediným způsobem, jak uspět, je slepě poslouchat své učitele, přijímat, že pravda pochází od autority, a na každém kroku se podřizovat zavedeným normám, což vše produkuje nedospělé dospělé a dokonalé zaměstnance pro korporace, které považují lidi za postradatelné zdroje. Velké osobnosti dějin jsou svobodomyslní lidé, kteří jednají samostatně a usilují o realizaci svého potenciálu. Tento zločin záměrného vymývání mozků dětem usnadňuje "elitě" vystavovat je dalším zločinům až (ty děti) dospějí.

Ještě dodatek, v poměrně bohatých recenzích čtenářů se vyskytuje tento názor: Ačkoli kniha vehementně obviňuje veřejné školy, nezmiňuje se ani o soukromých nebo náboženských školách, které jsou ještě mnohem restriktivnější a doktrinářštější než školy veřejné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

Všechno pěkný, ale máte už napsaný potřeby keré se fláknou malému bendovi na stůl? VYŘIĎ TO, nebo vypadni!!!

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

Strč si ty svoje potřeby už někam. My máme pana Rajchla a ten už všechno zařídí. Netřeba nad tím moc dumat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

LIDI DYCKY TRPÍ, ODNĚKUD DYCKY VYLEZE NĚJAKEJ ZASTUPITEL BOHA, DEMOSGRÁCYE NEBO NĚJAKÉ IDEOLOGIE, kerej začne kázat ve jménu pokroku, řádu nebo té správné zpravedlnosti...

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Přece víme, že naše Maruška Terezka císařovna rakouská zavedla povinnou školní docházku nikoliv proto, aby poddaní získávali rozhled a svobodu myšlení,
ale proto, aby byli použitelní pro rozvoj průmyslu a kapitálu.
Z moci majestátu si dovolila hrábnout do monopolu římské církve a moci papeženců.
Dosavadní monopol církve na výběr inteligentních jedinců pro službu církvi byl nabourán za účelem bohatnutí vyvolených pomazaných i nepomazaných.
Tento systém dnes pokračuje jen s jinými hesly.
Musíte se učit, aby jste se měli lépe než ti ostatní!
A ti na vyšším schodu společnosti si pak talentované vyzobávají jako ty rozinky.
Nikde nejsou hesla: Učte se, aby jste byli spokojení a šťastní!
hanebné a nemravné je, že tu výuku hradí všichni poddaní, ale prospěch má jen promile pomazaných a bohorovných.
Zeptejme se sami sebe: Co potřebuji, abych byl spokojený, neřku-li šťastný?

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Nejsem žádný monarchista, ale uznávám velmi pozitivní vliv některých zákonů na život za Rakouska a vlastně i teď. Mám na mysli zákon o povinné školní docházce a zákon o volném vstupu do lesa a možnosti sběru lesních plodů. Myslím, že oba vznikly za panování Marie Terezie a oba měly velký vliv na formování českého národa (láska k přírodě, turistika, houbaření atd.) Lepší osvícený panovník než státní vliv bohatých filantropů, kteří při konání dobra myslí především na sebe. :-)))

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Co potřebuji, abych byl spokojený, neřku-li šťastný?
Diplom z UK?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

https://www.e15.cz/valka-na-ukrajine/zelenskyj-udelil-cernochove-statni…
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj udělil předsedovi českého Senátu Miloši Vystrčilovi státní vyznamenání své země. Ocenil ho za mimořádné osobní zásluhy o posílení ukrajinsko-české mezistátní spolupráce, podporu státní suverenity a územní celistvosti Ukrajiny. Šéf horní parlamentní komory obdrží Řád knížete Jaroslava Moudrého. Převezme jej v neděli v Praze od předsedy ukrajinského parlamentu Ruslana Stefančuka. ...

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

To se má čím "chlubit" :-D

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Dobrý reprezentant naší země. Díky, pane Vystrčile!

Průměrný počet slepic: 2.7 (21 hlas)

Díky pane Vystrčile, že nám před světem děláte takovou ostudu. Jste první a poslední vlezdoprdelky, a to zaslouží ocenění.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Už zase ten přiblblý cimrmanovský? postoj. Rádoby ironie. Blbci, proč Díky? neuvědomujete si sílu slova. Už mě tím ser..e

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by raw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyrony Ironie jsou zbrani ubohosti slabych.A casto skolou ..omezeych

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by raw (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak dlouho se bude "děkovat" ironicky, až se z toho stanou mdlé díky skutečné, zvyknete si na spojení "díky" a Vystrčil.... takový národ není nikde na zeměkouli, jako ten náš. Zmínky o zdražování mezi lidmi vyvolávají jen potřesení hlavou a přiblblý úsměv... A v Mahenově knihovně v Brně všechny baby zaměstnankyně volily Generála Bubna P. Tak to je u nás v Kocourkově. Zaměstnankyně neměly rády Babiše, který přidával na mzdě. To byl, panečku, zloduch. Zato Generál, ten je vytrhne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by raw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bingo, když on, mátak pěkný vousy a je jenerál,,,cha

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Takhle to dopadne, když 80% jihlavskejch voličů zůstane doma.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

Uz metoda pokrkovych pedoakademiku , kteri davaji dohromady devcata kluky je vylozene spatna..
Kluci v zivote hrajou "fotbal" a "holky" zase tenis. To je na prvni pohled videt.
To snad nemusim vysvetlovat...
Je nesmysl aby hrali porad spolu. Kluci sou navic agresivni /to je treba ten fotbal/, na sve okoli...
/To je soucast ty jejich promysleny taktiky a metod ,vo nich dole/.

V americkym kongresu prave probiha dulezita debata inteligentu ,absolventu nejlepsich a nejdrazsich vzdelavacich universit na svete ,/a neni nic dulezitejsiho/, jestli Mike Tyson muze bejt mistr sveta v boxu, v soutezi zen a ziskat jako zena , k tomu staci ,aby se prohlasil za zenu a uz je a tak si vybojuje Olympijsku zlatou medajli..
/Ja nevim,proc ty rusove tolik touzi se tohodle zucastnovat./..

Pak se objevila zprava , ze jen 24 ze sta Cechu, veri vlade.
Zase vedec vyzkumnik se ale nezeptal tech 24, co vlastne ve skutecnosti ty vlade veri.
Psa byste nekrmili tim, cim, krmi sve spolupbcany ta duveryhodna vlada..Napr.
A velka drahota navic ,spoluvladne.

Nejvic ovsem vladnou podvody a lzi. Z nich neni uniku.
Kricet a hystericky obvinovat spoluobcany, je pro ty uplne vyhnily a smradlavy mozky.
Metody, taktiky a strategie pouzivane proti nam ,/to je obzvlast velmi kuriozni ,proc nas tak nenavidi, kdyz jim poskytujeme vsecko a jeste daleko vic, sami si nikdy nic takoveho neporidi , nemaji schopnosti aspon dat cihlu na cihlu /, jsou velmi propracovany a je na ne stale spoleh a maji vzdy uspech...
/Pouzivaji vselijake deformujici a zivotu neprejici ideologie/.
Nepomuze bejt bdelej a ostrazitej. Jak radil Fucik, to nepomaha..
Je toho moc najednou..
A lharu a podvodniku jeste vic..A vytecne placenych, taky podvodnou menou..
Dale jsou po ruce armady v "kulture" a sportu ,TV a media ,spolecnosti , naucne knihy ,filmy ,TV programy atd. , na vsecko se vynakladaji obrovske postredky, podobne jako treba na armady a zbrojeni .
Protoze prave tohle , tohle jsou dulezity zbrane na ofenzivy na odvedeni pozornosti verejnosti..../Jako udalosti na U./.
Ty sou vsude a porad..Jeden vsedni konkretni priklad , jako obvykle..
Kdyz treba polska vlada prohlasila verejne , ze to obili z U. nebude dovazet , jen prevazet skrze Polsko jinam , tak je to pouze tak zvanej , Taktickej ustup !!!!
,aby uklidnili populaci , kdy populaci zrovna potrebuji na jine ucely a nemuzou v ten moment protesty na obili potrebovat..
Takze utok na zniceni evropskyho zemedelstvi ,/soucasne na americky, 18 tisic krav zahynulo na teroristickej utok nedavno , dulezity je ale resit jestli Tyson..../,
a EU ted na to dava 100 miliard , aby vlady prinutily lidi zrat to obili..
Ktery ani dobytek nesmi zrat.
Polska vlada tedy prohlasi, ale ta cela zalezitost stale probiha skryte ,byrokratickou tajnou cestou a pod povrchem a to lzivy prohlaseni je soucast podvodu...
Hledaji se jen jiny cesty, jak to lidem dat sezrat nenapadne ,aby to nevzbudilo protesty..
Tyhle veci se odehravaji kazdej den zaroven a je jich opravdu hodne..
Voni uz davno vi perfektne , jak tyhle osvedceny taktiky a metody pouzivat s uspechem..
Napr. v Cechach se taktika polsky vlady pouzivat nemusi, to snad nemusim vysvetlovat..Taky na potrebny a pouzitelny polaky zrejme cekaji dalsi ukoly ve spolupraci s ukrem..
Ktera vlada tohle neumi, je vystridana..
Vo vseobecnym vzdelavacim teroru pedagogu a akademickych byrokratu ,kupodivu za kazdyho rezimu stejnym a dalsich metodach o neunavnym splecenskym procesu,vysvetleni , proc se vsecko opakuje asi, jindy..

Na Rajchlovi zatim muzeme positivne zaregistrovat a priznat mu , ze vetsinou je opatrnej a ze vetsinou nelze a ze nedela, ty sliby..

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Tak včera, na CNN,nám bylo europoslanci sděleno, že schválili při předsednictví ČR normu, která v r 2026 začne platit a budou emisní povolenky povinně!!! na spalovací motory!! a Perlička ,na obytné budovy!!!, která zdraží benzín o 3 Kč a když topíte plynem a uhlím, až o 21!!! tisíc ročně!!!Pospíšil, se tam kroutil, jak ta klasická svině, ale europoslanec za ANO, mu to dal!!!! Kdo můžete, mrkněte, co nám fialka zase provedl!vedl.. Jestli tato vláda vydrží, pomůže plnit ten krásný se,n co sní zelené mršiny a za pár let , NEBUDETE JEZDIT, BYDLET VE SVÉM a používat, jen elektřinu z obnovitelných zdrojů, žrát obilí z Ukrajiny a POSL"OUCHAT, jak hodinky. Už víte, proč muselo ANO od válu??? A vy tady, co furt mudrujete,j aký byl špatný Babiš, TLESKEJTE!!!! ale nejdřív, se na ten horor mrkněte-CNN 360!!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Snad se voliči při příštích eurovolbách chytěj za hlavu, a nebudou volit takový exoty, jako Pospíšila, Zdechovskýho, Peksu, Šojdrovou. I když taková Charanzová z Babišovy stáje je to samý. Jeden eurohujer, vedle druhýho. A hlavně zvednout zadky a k těm volbám jít.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Obávám se, že budou...protože blbost lidská (nebo aspoň některých lidí) je zkrátka věčná...a nikdy jinak :-(((

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Síkela - neschopný, hloupý patlal a rozený lokaj Síkela - a víte , co se možná stane? Ti s mozkem v hlavě k těm volbám nepůjdou a těch pár bezmozků disciplinovaně k volbám dorazí a Síkelu či jiného podobného neschopného, zato excelentně servilního blba do EU pošlou. A tam bude Síkela škodit ještě víc, než škodí tady, ale už se nebude zodpovídat vůbec nikomu a bude si dělat potají a potichu sviňárny, jaké se mu zachce (či mu budou přikázány) - protože, na rovinu, kdo z vás ví, co se v EU děje a co tam zrovna vychrlili za další paskvil? To každý zjistí, až když to na něj přímo dopadne - a to už je v Bruselu dávno schváleno, naši kolaboranti, kteří se na tom aktivně podíleli, mlčí jako hrob a dělají já nic, já muzikant a už to nejde odestát. Tak je to s každou vymaštěností, která z Bruselu chodí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Omlouvám se za mimotéma (ostzatě reaguji na mimotéma). Připomnělo mi to Protokoly sionských mudrců. Toto dílko – ať už je opravdické nebo falešné – je ohromně pravdivé a tam vypsané postuláty se projevují jako funkční. Je to až hrozivé.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Školství se dá kritizovat z mnoha úhlů pohledu, hlavně s Vámi zmíněné "standardizace" vzdělání.

Jenže určitá standardizace je nutná a prospěšná, proto máme povinné základní školy - místo, kde se - v ideálním případě - naučíte to, bez čeho se neobejdete, a další vzdělání lidé volí podle svých možností. Nebo možností svých rodičů, ale tohle už je na jinou debatu.

Povinná školní docházka šla ruku v ruce nejen se zlepšením kvality života všech vrstev obyvatelstva, ale postupným poklesem válčení a násilí. V dnešní době žijeme v extrémně mírumilovném světě, ale současné mediální pokrytí každého konfliktu ve spoustě lidí vzbuzuje pocit ohrožení. Kromě válek klesají počty vražd, znásilnění, násilných loupeží atd. V některých západních oblastech násilí vzrůstá, ale za a) mají ho na svědomí typicky lidé s nízkým vzděláním, za b) budeme-li se držet dlouhodobého trendu, nejde o žádnou katastrofu (snad mimo San Francisco apod., ale to je zase na další debatu). A pocit důstojnosti a užitečnosti? Ten si každý definuje sám, chápu, že lidem s protestantským náhledem na svět se idea "antiwork" nemusí líbit. Jenže pokud skutečně chtějí svobodu, musí respektovat i odlišné názory. Když se někdo dobrovolně rozhodne, že mu ke štěstí stačí nenáročná práce a hodně volného času, neměli bychom mu to brát.

Ke kritickému myšlení: v dobách před masivním rozšířením školní docházky lidé čerpali propagandu od knězů a králů, a jejich nezápadních ekvivalentů. Ostatně v dnešní době se konflikty nejčastěji dějí tam, kde školní vzdělání chybí, a lidé čerpají světonízor jen od svých ideových vůdců. Kritické myšlení je pro všechny lidi náročnější než heuristické, doslova spotřebovává více energie. Tudíž za jakýchkoliv podmínek ho neradi používáme, pokud nás k tomu situace nedonutí.

Z článku by se dalo odvodit, že soukromé vzdělání je lepší volba, jenže podle recenzí čtenáři nesouhlasí... Z první i druhé roky mám zkušenosti soukromým i státním vzděláním, a rozhodně nesouhlasím s tím, že by soukromé školy byly doktrinářštější. Soukromé školy se jedna od druhé hodně liší, některé jsou extrémně doktrinářské, některé rozvolněné tak, že outsideři nechápou, jak takové školy ještě fungují. Prakticky všechny nabízejí lepší vzdělání, než státní. S náboženskými jsem se nepotkala vůbec, ale logikou článku, není dobré mít v ateistickém světě i náboženské školy?

"Vejcuc" se vždy vrací k tomu, že problémem je absence kritického myšlení. Pokud ale ke kritickému myšlení potřebuje člověk informační základnu, jak jí chceme dosáhnout bez vzdělání?

Chápu autorův vztek nad tím, jak do školství krok po kroku vplouvá ideologie, ale pokud nenabízí proveditelné řešení (což není třeba odstranění škol), je jeho kniha jenom hezky napsaný povzdech. Od politika s ambicí měnit by se dalo čekat víc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Peter Magistrale je potomek italských imigrantů. V roce 2016 kandidoval do Senátu státu New York, zřejmě neúspěšně. Jeho volební programem bylo usilování o "spravedlnost, což znamená vytvořit společnost, která každému člověku umožní rovnou příležitost k naplnění jeho potenciálu. To je to, co si jako lidé zasloužíme a za co budu bojovat." Své názory dále rozvíjel a shrnul do knihy: "We The People Are The Problem: How Americians Betrayed America", která vyšla 2020.
Struktura knihy je následující.
V první kapitole jsou popsány naše občanské povinnosti. Kapitoly 2 a 3 jsou věnovány občanským zločinům, kterých se na Americe dopouští bohatá a střední třída. Kapitola 4 se zaměřuje na to, co se Američané mohou naučit od občanských ctností rané Římské republiky. Kapitola 5 se věnuje dvěma významným revolucím (Francouzské a Ruské), které selhaly kvůli neosvíceným činům obyčejných lidí. A konečně kapitola 6 čerpá inspiraci z Cicerona, Platóna a dalších, aby čtenáři pomohla dostát jeho občanským povinnostem.
Předevčírem jsem sem umístil zkrácený úvod a první kapitolu, dnes hodně zkrácený text 1. sekce 2. kapitoly, věnované tomu jak školství vědomě manipuluje školáky, aby jako dospělí byli snadněji ovladatelní.
Co je v knize dál, zatím nevím. Ale ten stručný obsah jednotlivých kapitol leccos naznačuje. Asi nemá hotové řešení, jen nabízí historické inspirace...
Ale má pravdu v jednom, my jako občané máme ke své zemi povinnost, kontrolovat politiky na každém jejich kroku, my jim při volbách svěřujeme moc a každá moc inklinuje k tomu, že bude zneužita. Když svoji povinnost zanedbáme je jen logické, že k tomu zneužití dochází.
Vzhledem k tomu, že kapitoly zkracuju na třetinu, pětinu, zabere to mnohem více času než pouhý překlad automatickým překladačem, který stačí pouze učesat a nahradit některá slova výstižnějšími, aby to dávalo lepší smysl. Ale při tom zkracování si to musíte pořádně přečíst, aby jste vybrala to stěžejní, pak udělat oslí můstky, aby ten text držel trochu pohromadě. Zkrátka není to pouhé Ctrl-C a Ctrl-V. Knížku mám pouhé tři dny, takže zatím jsem se dál nedostal.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Inza (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tímto kontextem dává výcuc dává větší smysl

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Typicky akademicky abstraktni blaboly ,tsunami slov, ktery se plizi kolem a jsou nic prazdno , zadna prakticka hodnota v obsahu ,zadny priklad nic konktretniho ,to samozrejme nemuze vest k zadnymu praktickymu reseni , nebo jen naznaku jak problemy resit ,vycet nesmyslu a jako obvykle ....
Akademik doda nauceny doblba opakovany kecy nazpamet a vy mi dejte prachy za to.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Stále lezeme fašounům do za dele kurnik lidi probuď te se vždyť už i to málo z naší hrdosti a ucty k předkům kteří poctivě pracovali a umožnili nám žít v míru tak kvůli fialům a podobným zahodíme vše jen tak do kanálu?

Zatím bez slepic

In reply to by Press (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tohle by měly dodržovat na prvním místě: Podle obecného zákonodárství každé země bude novinář v profesionálních záležitostech uznávat pouze jurisdikci kolegů s vyloučením jakéhokoli vměšování vlády či jiných.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

To je ale srab. Za máminou sukní, to se to vytahuje…
Paštiku se sádlem mi nechte za dveřmi…, to snad není pravda.
Fiala odletěl co nejdál, aby se nemusel vyjadřovat a novinářští poskoci se zavřou v kanclu…, to jsou hrdinové!
Vsadím se, že tam zůstal pro jistotu ještě „přesčas“, kdyby Vidláka napadlo počkat na něj venku… :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

Paštiku já můžu, mňam.
Ale on už má to DNA = dnu. Na to játrovku nesmí, protože ho pak pěkně kroutí a bolí.
Sádlo? S cibulí za 40 Kč? Ale on má v hajzlu i ten cholesterol!
Prostě vražedná kombinace. Příště mu, pane Vidláku, nabídněte paštiku z červíků a cvrčků, jak Velkovezírky EU plánují těm veganunijcům a místo sádla výborný ztužený tuk z palmového oleje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Mluvíš z vlastní zkušenosti? Tak už tolik nechlastej a nežer maso. Bude ti líp, chasníku.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

Nepamatuji si Radima z žádného kurzu provokatérů.
Asi jste mě svou osobou nezaujal.
Ale určitě vaše schopnosti oslnily někoho z mnoha brigád Milionů zelených chvilek pro kleptokracii.
Jak se jmenuje vaše velící a jakou má hodnost?
Třeba nás zapomněla seznámit. Pak bychom si mohli tykat, pobolševicku, poamericku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Pripada mi vic nez divny, divny sam si urcit , kdo zaslouzi odmenu a potom behat a donaset osobne odmeny, az do komfortni kancelare , s personalem ,
donaset zkorumpovanym ,zpyzdenym zmetkum a parasitum, cokoliv.
Kterych je dneska moc.
Proc nedavat tem , co potrebuji ...
Bartkovsky si zrejme a samozrejme zacal myslet , ze jde o otroka ,presvedcil se o tom a jako s otrokem s nim povysene taky jednal ....

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

In reply to by paw (neověřeno)

Trvalý odkaz

S Dezolatem je to ale jinak, nez s Bartkovskym ovsem , muze si zakoupit knihu a nebo muze prispivat financne na Institut na studia vo ceskym venkove , vo kterym nevi nic , protoze jednou je urcenej dezolat a tak urcenej , aby nic nevedel, vo tom ceskym venkove a tak musi bejt v jednom kuse poucovanej...
Na to sou zase urceny experti ,ktery ....Zkratka......
Kseft je ....

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

In reply to by paw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky se mi to hrubě nezdá a nelíbí. Pane Vidláku, to je doslova hloupá reakce, nosit něco dobrého - až k nosu- někomu zlému. Je to stejné, jako výkřiky"Děkujeme, vládo, za bídu" nebo psát něžně "fialka"...Ne, to není odboj, to je skutečná pitomost.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Nedivte se, Vidlák chce mír, Bartkovský musí chtít válku, přes to ani paštika nejede. :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Ale není to hloupá reakce. Vidlák jen chtěl využít příležitosti, a s tím srabem se setkst tváří v tvář. Srab nezklamal a jako srab se zachoval.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Přesně tak, Vidlák se s ním chtěl setkat tváří v tvář. A aby nepřišel s prázdnou. Hlavní bylo se s ním setkat, jestli je takový hrdina taky z očí do očí. Takže není.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Pan Vidlák má úroveň a glanc. A zachoval se biblicky :
"Jestliže má tvůj nepřítel hlad,
nasyť ho, a má-li žízeň, dej mu pít.
Tím ho zahanbíš a přivedeš k lítosti." (Ř 12,20)

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Křemílek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Četl/a jste vůbec ty Sterzikovy zprávy?

Úroveň a glanc tam tedy viděl nebyl.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Podivej se raw , ja se jen snazim drzet nasich zakladnich lidskych a vrozenych veci , instinktu , ktery nas vedou k lidskymu jednani, jak mame reagovat spravne jako lidi, nebo tak..
Dneska uz nam skoro nic jineho ani nezbyva..
Ktery se kazdej rezim podobne snazi deformaci znicit , uz malym detem..
Priklad. Skola kde jsou kluci a holky dohromady se snazi potlacovat kluky.
Kluci sou od malicka plny energie a vrozeny aktivni agresivity a to pedagogove maji za ukol totlane a za akzdou potlacovat a znicit. Proto.
Daji kluky dohromady z holkama a holky, ktery maji uplne jiny zajmy a jiny diametralne odlisny chovani davaji za priklad a vzor.
Tak kazda holka je priklad a vzor jak se ma kluk !!!! ukaznene a zdisciplinovane chovat !!!!....
Tvrdymi metodami po mnoho let vychovavaji vsemi prostredky, aby se kluci chovali jako holky. A to je zacatek konce..A predevsim ...
Aby az kluk vyroste nebyl chlap jak se patri...
Aby klukovi znicili jeho individualitu.
Aby z nej byl potom nejakej zzenstilej a ke vsemu totalne ke vsemu svolnej ,pasivni a poslusnej, ucenlivej a pilnej eunuch, jaky vidime kolem sebe..
Tak jak to uz dlouho po staleti kazdej rezim tvrde a vsemi prostredky prosazuje..
Kazdej ma tyhle zazitky zkusenosti..
Po skole vychova a vzdelani treba dochtoru ,advokatu na nas pokracuje , pomoci medii, zakonu , treba soudniho teroru , stara zenska napr. jde oznamit k soudu, ze pred padesatilety ji ten a ten znasilnil a ma jistotu , ze ho soud potresta za strasnej zlocin .

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by paw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je naprosto běžné, že ocenění a odměnu určuje ten, kdo ji uděluje. Pokud to tak nejde, musí se oceňování zrušit, jako ten Český slavík, protože hlasovači hlasovali mimo představy biskupů.
Stejná situace se dnes odehrává v parlamentu ČR, kde se vládní tlupy nebaví s nevládními tlupami .
Desítky let se tzv. novináři a pressařky považují za elitu společnosti jako Levíti nebo Jezuité.
Takový poprask, když někde tihle šmírovači přijdou o kejhák, se u smrti civilistů nekoná nikdy.
Fakt nevěřím, že by biskup služebník páně vylezl z katedrály, aby si od vesnického buřiče vzal sprostou paštiku a měrku sádla a ještě zdůvodnil své kázání proti buřičům.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

nevyznate se v tom co pisete..

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl:

Vyrážíme do Tábora, kde se s vámi budu těšit v 19.00 na viděnou.
Jakmile dorazíme (cca 18.30), tak pro vás budu mít krátké žzivé vysílĺní, protože se dnes pětikoalici povedly další neuvěřitelné majstrštyky.

Jurečkův blábol o tom, že se naši důchodci mají lépe než důchodci z Německa, Francie či Holandska jsem už krátce okomentoval, ale přesto se musím k tomuto nehoráznému plivnutí do tváře našim seniorům ještě jednou vrátit.

Nicméně výrok Mikuláše Peksy, že zákaz dovozu ukrajinského obilí je zradou Ukrajiny, mě naprosto dostal do kolen.
Jinými slovy nám říká, že raději zradí české zemědělce než ty ukrajinské.

Tohle hození českých zemědělců přes palubu prostě nemohu nechat bez komentáře.
Takže v 18.30 na značkách, přatelé.

Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

Vrchní ukrajinský propagandista propadl depresi,
když se v uniklých dokumentech z Pentagonu dočetl, co si americká armáda myslí o chystané ukrajinské ofenzívě! Před rokem ale vypustil v rozhovoru s ruskou novinářkou neuvěřitelný výrok o tom, že v čele Ukrajiny stojí prakticky jen samí Židé, a proto Ukrajina prý z principu nemůže být nacistická a není důvod ji denacifikovat! Dmitrij Gordon tím konceptuálně odpálil bombu a odhalil skutečnou podstatu a původ války o Ukrajinu!

Na Ukrajině se po úniku tajných vojenských materiálů z Pentagonu doslova otřásá půda pod nohama a nejsou k tomu potřeba ani dělostřelecké granáty na frontě. Hlavní propagandista ukrajinské mediální scény Dmitrij Gordon si před několika dny v pořadu Vasilije Golovanova málem začal trhat vlasy, kdyby nějaké měl, protože si přečetl uniklé dokumenty z Pentagonu a dozvěděl se, co si američtí stratégové a generálové myslí o té chystané ukrajinské ofenzívě….

Američané v dokumentech popisují realitu a nedávají ukrajinské armádě nejen velkou šanci, ale dokonce se v materiálech uvádí, že Pentagon po zhodnocení situace ani nevidí smysl a důvod pro takovou ofenzívu. A to je i jeden z těch hlavních důvodů, proč už i americká média hlavního proudu, jako např. CNN, začala pomalu a opatrně obracet svoji rétoriku. Uniklé dokumenty byly uniknuty úmyslně, aby si Američané připravili alibi pro omluvu selhání ukrajinské ofenzívy. Přesně to byl hlavní záměr řízeného úniku těch materiálů, psali jsme o tom na Aeronetu už na počátku této kauzy. Pro Ukrajince je to naprostá katastrofa, protože v těch materiálech je popis skutečnosti.

Čínský mír pochoduje do Evropy a ta se otřásá v základech unipolárního systému
Tedy něco, co za poslední rok a něco bylo v západních médiích tabu a nic jiného než informace o vítězící ukrajinské armádě a o hladovějících ruských vojácích bez munice nebylo dovoleno. Tohle se ale nezadržitelně mění spolu s tím, jak Čína nabírá na diplomatické síle a myšlenka na tzv. čínský mír na Ukrajině se začíná rýsovat čím dál znatelněji.

Nejvíce to postihne českou, polskou a slovenskou vládu, kterými čínský mír na Ukrajině otřese nejvíce a možná povede k položení těchto vlád v důsledku vyprázdnění jejich politických agend, kde Ukrajina suplovala neschopnost zvládání domácí politiky. Na Slovensku ale vláda již padla a nové vlády se tak čínský mír už nemusí natolik dotknout. Naproti tomu dopady na polskou a českou vládu budou strašlivé.

Premiéři ČR a Polska, Petr Fiala a Mateusz Morawiecki

Poražená Ukrajina v náručí čínského míru způsobí destrukci procesů řízení mezi zeměmi NATO, začne být zpochybňována samotná úloha aliance jako neschopného a jalového paktu, který nedokázal zastavit ani Rusko, a nově už ani Čínu.

Pohled na Dmitrije Gordona, jak vzdychá v depresi nad ukrajinskou vizí neradostné budoucnosti, si vynásobte asi tak 100x a dostanete obličeje Fialy, Pekarové, Černochové, Rakušana, Lipavského, ale i Morawieckého, Dudy a dalších pro-ukrajinských politiků, až se na Ukrajině začne realizovat čínský mír jako nejhorší možný scénář pro kolektivní Západ….

https://aeronet.news/video-vrchni-ukrajinsky-propagandista-propadl-depr…

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Tady to máte! Video! S křížem Wehrmachtu
Šokující nahrávka šikanování muslimské Ukrajinky s dítětem v autě, kterou zastavila rozzuřená ukrajinská vojenská hlídka, není podvrhem a jde o pravé video!
Česká média naletěla na ukrajinský dezinformační kanál, který prý zjistil, že video bylo natočeno na území DLR ovládaném Rusy, ale to je lež! Zdrojové video nemá geolokační data, protože sociální sítě geo handlery odstraňují během uploadu a při následném rekódování videa! Přesto na hoax o geolokaci skočily nejen Novinky.cz a české servery, ale i zahraniční MSM scéna! Aeronet vyvrací dezinfo mainstreamu!

Před několika dny se na sociálních sítích objevilo šokující svědecké video natočené palubní kamerou v autě ukrajinské ženy, která byla zastavena rozzuřenou vojenskou hlídkou ukrajinské armády. Jeden ze dvou ukrajinských vojáků, který řídil terénní vůz VW Amarok s namalovaným trámovým na zadních dveřích, přistoupil k autu ženy a začal kontrolovat její doklady. Oslovoval ji nadávkou “krávo” a začal jí nadávat do sviní, že mluví ruským jazykem a nikoliv ukrajinštinou.

https://aeronet.news/video-sokujici-nahravka-sikanovani-muslimske-ukraj

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

>Česká média naletěla na ukrajinský dezinformační kanál, který prý zjistil, že video bylo natočeno na území DLR ovládaném Rusy, ale to je lež! Zdrojové video nemá geolokační data, protože sociální sítě geo handlery odstraňují během uploadu a při následném rekódování videa!

Na geolokaci přece nejsou nutná metadata videa. Často se geolokace dělá podle různých významných bodů (budov, kopců, mostů, atd) viditelných na videu. Vzpomínám si, že jednou anonymous provedli geolokaci záběru z kamery, která snímala vlajku a kus oblohy podle meteorologických dat a jednoho letadla, které viděli prolétat :)

Jinými slovy: to, že video nemá geolokalizační metadata neznamená, že geolokalizace nejde provést. Jenom to samozřejmě bude těžší.

Takže aeronet jako obvykle nevyvrací nic.

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

Podle toho, co jak blb se samopalem říká, je to jasné jak facka i bez lokalizace a bez toho, kdo co vyvrací/nevyvrací. (zkrátka nemluví nařízenou ukrajinštinou...).

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

Proč by měl na území DLR ovládaném RF mluvit nařízenou ukrajinštinou?

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)