Průkopník

Autor

Slovensko má novou vládu. Fico se stal počtvrté premiérem a hned v prvním projevu konstatoval, že žádná vláda na Slovensku nikdy nepřebírala zemi v horším stavu…

Vlastně to šlo hodně rychle. Jak jsem už mnohokrát napsal, Fico získal třiadvacet procent hlasů. Vyhrál volby, ale SMER rozhodně není hegemonem politické scény. Přesto dokázal splnit šibeniční termín Zuzany Čaputové, dohodl se s Pellegrinim, který by se vedle nebinárního Šimečko mohl stát premiérem a vládu upekli. (mimochodem, svým úslovím o nebinárním Šimečkovi strašně vytáčím Jindřicha Šídla, což mě těší a hodlám v tom pokračovat). Od Andreje Danka se tak nějak spolupráce se SMERem čekala.

Byl jsem napjatý, jak bude vláda vypadat a o to víc jsem překvapený, že se Pellegriniho HLAS v požadavcích vlastně držel celkem při zemi. Budoucí vláda víceméně odráží volební výsledky. Za mě rozhodně palec nahoru. Pellegrini se stal předsedou Národného shromáždění a byl zvolen dokonce i hlasy opozice. Vláda má zelenou. Jak řekl Fico, jeho zvolením skončila na Slovensku vláda neziskovek. Teorie skončila, teď uvidíme praxi.

Bude to naozaj zajímavé. Fico se svými předvolebními sliby v podstatě přihlásil k Orbánovi (a Orbán se přihlásil k němu). Teď se ukáže, nakolik je možné Orbánovu politiku vykonávat, když nemáte k dispozici orbánovskou většinu a ani nemáte za sebou ta dlouhá šťastnější orbánovská léta. Na druhou stranu, Fico nemusí vymýšlet vymyšlené. Cestu už mu někdo prošlapal.

Přeji SMERu úspěch. Pokud to Ficovi půjde, znamená to konec všech škarohlídských řečí u nás, že se nedá nic udělat, že všechno drží v rukou loutkovodiči za scénou, že volby stejně nic nezmění, globální kapitál to stejně nedovolí… a vůbec, pokud Fico hned a okamžitě nevystoupí z EU a z NATO, tak je také zrádce! Pokud Fico dokáže vypráskat ze Slovenska politické neziskovky, poradí si s LGBT propagandou na školách, dupne si na evropské struktury, nezhroutí se mu hospodářství a politicky to přežije, není žádný důvod, aby se to nepovedlo i u nás.

Mimochodem… Fico se k členství v EU a NATO staví přesně jako u nás Jindra Rajchl. Nemíní západní struktury opouštět, hodlá je používat jako nástroj pro zvýšení slovenské bezpečnosti a prosperity. Orbán to má stejné. Nemusíme vůbec spekulovat a argumentovat, jestli to je a nebo není dobrý nápad. Uvidíme to v praxi. Maďarsko je pro nás trochu problematické, protože neumíme maďarsky a bez insidera nikdy nepochopíme jemné finesy Orbánovy politiky. Ale slovensky umíme všichni. Všichni uvidíme, uslyšíme, pochopíme a zhodnotíme. Ostatně… Rajchl a Fico se brzy potkají, takže si vymění zkušenosti.

Ficovi prošlapával cestu Orbán, nám ji prošlapává Orbán i Fico. Menší slovenský brácha jde jednou před námi a můžeme se od něj poučit. Pokud to Ficovi půjde dobře a rychle, nám by to pak mělo jít ještě lépe a ještě rychleji. Překážky, se kterými se Fico potká, s těmi se potkáme i my.

Já bych chtěl upozornit ještě na jeden moment ustavování slovenské vlády. Zasloužila se o něj Zuzana Čaputová, která odmítla jmenovat na post ministra životního prostředí Rudolfa Huliaka. Když jsem se seznámil s jejím zdůvodněním, stal jsem se opět větším optimistou, že to i u nás dobře dopadne.

Ona ho nechtěla jmenovat, protože prý popírá klimatickou změnu!

To je totiž dneska úplně nejdůležitější. Boj za klima. Chápete to? Ona neměla žádný problém s „tím zlým Kaliňákem,“ který podle pravdomluvných médií vlastně Kuciaka skoro zabil sám a teď bude šéfovat silovému ministerstvu obrany. Ona neměla problém s tím, že nejdůležitější ministr financí je také ze SMERu. Vůbec se nepokusila vnést mezi koaliční partnery rozkol, že by neschválila nějaké jméno, o které by se pak Fico s Pellegrinim hádali. Jí vadil ministr životního prostředí. Největší hřích je popírání globálního oteplení. Skoro si říkám, jestli tam Huliaka nestrčili Čaputce proto, aby si nevšimla skutečných center moci. Huliak se pak své nominace velkoryse vzdal… škodný určitě nebude a Čaputová nedokázala pro svoje progresivce udělat vůbec nic. Ti nakonec ještě houfně hlasovali pro Pellegriniho, jako svého poslaneckého šéfa.

A ještě na jednu ironii dějin bych rád poukázal. V den, kdy na Slovensku jmenovali premiéra, který zvítězil navzdory manipulacím a lžím velkých médií, vyhrál navzdory pokusům o kriminalizaci verbálních projevů, vyhrál navzdory mediální cenzuře a jednotného ryku libtardů, u nás odvolací soud znovu spustil proces s učitelkou Bednářovou za to, že řekla dezinformaci, která se nekontrolovatelně stala pravdou. Mladý Urválek Cimbala dostane ještě jednu šanci dostat učitelku do vězení za názor.

Přeji Ficovi hodně štěstí. Bude ho potřebovat. I na Slovensku mají podobně nadšené prokurátory. Ostatní potřebné vlastnosti už Fico má.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (348 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Velká gratulace Ficovi na Slovensko!

Průměrný počet slepic: 4.8 (116 hlasů)

Nejásal bych předčasně. Fico je socan, což je průšvih. Zavedl tam třeba Euro. Ale... třeba se pletu...

Průměrný počet slepic: 2.5 (46 hlasů)

Peter Pelegrini nevydíral Roberta Fica (možná že ano, ale na obsazení vládních křesel to není vidět)

Když se prezidentka Čaputová pokusila koalici torpédovat odmítnutím Rudolfa Huliaka, ten se raději "NEFURIANTSKY" stáhnul. 

Vidím to tak, že nám dokázali, že vláda se dá sestavit férově, a že se i politici dokážou semknout a čelit společnému nepříteli.

Pokud nám těch vzorů dají více, jedině dobře.. Takřka bezvýhradně se ztotožňuji s názorem Vidláka. Čerstvý vítr na Slovensku je opravdu jako za plotem, a my to uvidíme z první řady..

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Náš život ztrácí smysl… (režisér Jiří Strach)

Je neuvěřitelné, jak se Američanům ve spolupráci s Anglosasy podařilo zotročit a zmanipulovat celou Evropu a vehnat proti sobě do války dva největší slovanské národy.

Žasneme, že synové a vnuci hrdinů Ruska a Ukrajiny kteří v boji proti hitlerovským zrůdám bok po boku společně umírali ve Velké vlastenecké válce, zabíjí dnes jeden druhého jako nesmiřitelní nepřátelé.

Jak se mohlo stát, že i zbývající slovanské národy stojí na straně nejděsivějšího predátora světa USA a v roli užitečných idiotů eskalují válku zasíláním zbraní a bojové techniky, čímž si kopou vlastní hrob, protože pokud se válka přehoupne přes hranice Ukrajiny, budeme my a další slovanské národy první na ráně.

A Amerika si nad svým zvráceným dílem mne ruce v bezpečné vzdálenosti od válečné zóny.

Válka, v níž umírají Slované, přinese USA bohatství, zatímco Češi a další nejen slovanské země budou za Ameriku umírat, v lepším případě zchudnou a stanou se na Americe závislé.

Nikdo jsme dříve nechápali, jak mohl Hitler zmanipulovat k válce celé Německo. Pochopili jsme až dnes, když vidíme, co se to s námi stalo.

Mnozí z nás už máme díky historickým pramenům téměř hmatatelnou jistotu, jak děsivě si je dnešní zmasírovaná společnost podobná bezohledností, nenávistí a cenzurou, s tou, která předcházela druhé světové válce. Jen jsme ve své nenávisti místo Židů udělali lovnou zvěř z Rusů.

Ti už se bojí z obavy o svoji bezpečnost někde promluvit. Všude, kde se co šustne, se hodí na Rusy, ruské špiony, agenty, a když náhodou na chodníku vyšlápneme hovno, určitě ho tam nastražili Rusové.

Vyženeme ruské studenty ze škol, dáme jim výpověď z práce, z pronájmu, vyhostíme je, rozbijeme jim výlohy jejich obchodů a také ústa, znemožníme podnikání, vyřadíme je ze sportovních soutěží, uvalíme na ně zdrcující sankce, natlačíme se na jejich hranice, až nakonec Rusko doženeme k použití jaderných zbraní.

Je tragikomické, jak se modlíme, aby nezačala třetí světová válka, a neuvědomujeme si, že už v ní jsme. Je úplně jedno jestli fyzicky nebo materiálně, protože zasíláním zbraní do válečného konfliktu se stáváme účastníkem války.

Vina za to, co bude následovat v příštích týdnech a měsících padá na USA, Evropu, na nás Čechy.

Jak nedávno napsal jeden z účastníků FB: "Nepochopili jsme, že svět ovládli ti nejhorší z nejhorších. Psychopati, sociopati, hadi v oblecích, svině, co si neváží jiného života, než toho svého.

Naučili nás překročit chudáka ležícího na ulici, naučili nás nevnímat problémy druhých, donutili nás zapomenout, že to nejkrásnější a nejdůležitější v životě je přátelství, porozumění, ohled, láska a úsměv.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (293 hlasů)

Proč máš potřebu tady každej den tapetovat diskusi článkama co zaberou 2 strany, když by stačil odkaz?

Tohle má bejt diskuse k vidlákovu článku

Průměrný počet slepic: 2.4 (64 hlasů)

už jsem naznačoval... ale je to marný, je to marný, je to marný.

Průměrný počet slepic: 2.1 (39 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Už jsem řekla, že ty články sem nedávám kvůli vám, ale kvůli čtenářům zvenčí..., ale je to marný, je to marný, je to marný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

se to líbí, což mi hlava nebere, kdyby to totiž dělal každej...

Průměrný počet slepic: 2 (42 hlasů)

není homo sapiens, ale zase jen fanoušek, akorát s jinak vybarveným dresem. Logika a bohužel často i pravda je až na druhé koleji.

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Tak to dělejte - uvidíte, jak lidi ohodnotí vámi vybraný článek, který sem dáte. Dejte ten čas výběru článku na úkor těch štěků o včelce...

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

to jste na omylu. Je to o tom, že kopírovat jsem dlouhé texty mi přijde nevhodné, navíc jsou degradovány tím, že tam části chybí, často i odkaz na zdroj, pro mě by stačil jen odkaz, dokonce bych byl mnohem radši, ale to jsme již probírali. V drtivé většině jsem je již viděl. A jestli je sem dává Petr nebo Pavel, to je jedno. Já takto zaplevelovat diskuzi nebudu, nenechám si to ani přikazovat. To, že se to někomu podle pětislepic líbí respektuji i když nechápu, dokonce to ani nekazím jednoslepicemi, které podle mého přesně odpovídají hodnotě příspěvku.

Průměrný počet slepic: 2 (25 hlasů)

------------------------------------------------

 

Žádná pořádná a chytrá včela

si nedá radit od štěnice,

jak pracovat.“

(E. Hubbart)

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Nikdo si nestěžuje, že ho má málo.“

Erasmus Rotterdamský

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

"Blbec nikdy nepochopí že je blbcem skutečně,

pravdu o tom, že je blbec, blbci říkáš zbytečně."

Josef Fousek

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Nešlo, odkazy čte málokdo. To vám vadí i tak krátký článek? (Se divím, že vám nevadí Inzův..., a jo - ten ženský syndrom...)

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

A proč tedy nediskutuješ k Vidlákovu článku...? Vidlákovy články jsou o situaci v dnešní pětidemoliční době. Připadá ti snad, že v mých článcích se jedná o něčem jiném než o tom, co tato vláda s námi dělá a co si dovoluje? To ti fakt vadí i režisérova slova, když je u nás tolik zaslepených právě z okruhu herců ... a on se jako jeden z mála takto vyjádří? V šoubyznyse je to obzvláště cenné (zřejmě si zadělal na problém spolupráce s jakoukoliv televizí)... Nuž dobrá, těším se na "lepší, zajímavější a vhodnější" články od vás, kteří věnujete víc štěků na články od Máji než čemukoliv jinému (upřímně si myslím, že těm pár z vás - na rozdíl od čtenářů zvenčí - vadí něco úplně jiného).

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

že to prostě jen neumí. Tak jí poraďte jak na to a budete mít klid.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Jo, jo pan Strach není vůbec blbej a s jeho názory souhlasím. Imponuje mi, že se nebojí za svými názory v dnešní době stát. Bohužel saláti, kteří mají i na talíři napsané Fiala s věnováním, to nedokážou pochopit a jen řvou. 

Ohleně voleb na Slovensku , jsem velmi rád jak to dopadlo a osobně si myslím, že pokud to nebyly jen PR kecy, tak půjdou jen nahoru a je velmi možné, že nás i předběhnou. Čeho se obávám je to, že pokud to tam nějak zazdí a fakt to byly jen kecy, tak to obrovským způsobem ovlivní volby i u nás, jelikož hodně lidí nebude věřit ve změnu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Roberta Fica všimli a považují ho za "malou prasklinku v jednotě EU". Větší význam nemá. Slovensko nepatří k nejvlivnějším státům Evropy.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

I malá prasklinka bývá někdy velký průser. I představitelé naší pětikolky si to dobře uvědomují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

O někom se říká "nomen omen"(jméno charakterizuje nositele), viděl jsem trhlého Trhlíka, nebo natvrdlého Tvrdíka. Ale u Stracha to neplatí, Strach vůbec nemá strach! :-)))

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Inzo, mě už ale nebaví reagovat na ty štěky pár jedinců zde a věnovat jim energii. Je to únavné a otravné jak hmyz. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Toto je to první  jasné a výrazné vyjádření někoho z umělecké branže, které jsem zachytil.  Jo,  jasně já vím, je jich určitě  víc, např. herec pan Vyskočil má taky jasno.  Trochu mi to připomíná Karla Gotta, který  se ihned po incidentu na Národní třídě  v 1989  veřejně vyjádřil, že odsuzuje  brutální zákrok policie ( tehdy SNB ). Tenkrát  Gott a dnes rež. Strach  mají koule  vyjádřit svůj názor, který je v rozporu s vládní  garniturou.   Palec nahoru.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)

Bobo, máte pravdu. Gott věděl víc než kdokoliv z nás, hodně četl a zajímal se. Ten byl přesvědčený, že svět řídí hrstka (říkal jim ilumináti) lidí, kteří to s námi nemyslí dobře. Dovolil si říct, co málokdo, a mnozí mu za to spílali a posílali do Bohnic... Většinou takoví, kteří by tam sami patřili. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

.. vše, co Jiří Strach natočil, jeho detektivní seriály jsou fajn, TV film Klec s Jiřinou Bohdalovou mne zaujal a na film Svatá se fakt těším..

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale každá ideologie potřebuje své hlasatele. kteří hlásají "novou víru". A spokojené nebo nespokojené ovečky, které tuto novou víru přijmou za svou. Které nepátrají po ničem jiném a prostě oddaně věří náboženství. Ovšem jen renegáti se (někdy) doberou pravdy.

Jiří Strach je lepší člověk než režisér. A režisér je opravdu moc dobrý.

To by byl diktátor!

Průměrný počet slepic: 4.8 (87 hlasů)

:-)) 

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Mám obavu že u nás to tak jednoduché nebude. Právě proto že libtardi vidí jak dopadli na Slovensku u nás budou dělat možné i nemožné aby se udrželi u lizu. Bude tlak na korespondenční volbu budou se vyhazovat hlasy které by převrátili jejich vliv a dostali je od koryt. Test na to bude příští rok při volbách  do Eurotrafiky. Jak chceme ohlídat jejich regulernost? Právě pro to jak to dopadlo na Slovensku si spolek neziskovek a trafikářů dá pozor na to aby výsledek byl příznivý pro ně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

In reply to by Stanl

Trvalý odkaz

Mám stejný názor. Máme u nás daleko větší množství primitivů ve vládě, kterým se poštěstilo dostat ke korytům, a vzdát se toho - to ani náhodou. Udělají vše - a mají na to další spojence mimo republiku, kteří nebudou chtít druhé Slovensko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechtěla jsem vám hned po ránu kazit den a dát to sem až později, ale musím, než se rozjedete:   

https://www.denik.cz/z_domova/jiri-strach-prispevek-ukrajina.html 

 

Krásný den s lepšími zprávami, než je tahle moje "jobovka"  :-)

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

Alice, trochu jste mi pokazila náladu.  Ale vzhledem k tomu, co se u nás děle - cenzura, pokusy o vypínání webu, mazání profilů na soc. sítích, politické procesy, atd. atd. bych se vůbec nedivil, kdyby na Stracha tvrdě zaklekli a začali ho vydírat.  To,  aby se začaly  známé osobnosti, především z mediální  branže  jasně vyjadřovat se jim teď  hodí ze všeho nejméně.  Vývoj v Maďarsku, na Slovensku, preference v Německu a Rakousku  jasně ukazují, že se jim to rozpadá  a  jak se říká: 'zdechající kobyla kope nejvíc'.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Desinformaci je spousta. Protože jsem slyšel (a viděl) rozhovor Jiřího Stracha a Martiny Kociánové tak o tom, co si myslí režisér Strach něco vím. Až ten rozhovor někde najdu, dám odkaz. Ale jsem přesvědčen, že Strach strach nemá. Nevím, která z těch zpráv je větší fake. A je mi to dost jedno. Podstatné je, že se označili ti, kteří mají "jiný názor", který nepřipouští ty jiné a hned je označuje za fake vlastně na základě jednoho zdroje.

Které z vyjádření je pravé?

 

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Kocoure, nemyslela jsem tím nic špatného,  jen jsem chtěla připomenout trochu opatrnosti.  Vždyť před podobným problémem stojíme dnes a denně. Mě docela přesvědčí  přesné citace té osoby v článcích.   Kdyby však Deník (ten mi nepřijde úplně dezinformační, spíš takový vlažný) kecal a JS byl tak pevný, jak se tu naznačuje, zřejmě by se ozval. Třeba to ještě udělá....  :-)

Až budu mít chvilku, podívám se k Martině K. a pokusím se o JS na netu něco najít - jen pro vlastní informaci -  zatím jsem o něm věděla jen to, že je režisér.  Když si chci udělat názor na někoho, není mi jedno, co říká. Hezký den

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Nebyla to kritika včelky Máji, snad jen připomenutí, že nelze věřit úplně všemu, co se nám líbí a jak je nakonec  vidět, i pravdu lze najít. 

Přiznala jsem tu, že jsem J.Stracha  dosud neznala a vlastně se za  to dodatečně stydím.  Vůbec nechápu, proč jsem takovou osobnost dodnes nezaregistrovala, nebo přehlížela. Skvělý člověk ... hluboce věřící, řídící se podle Božích zákonů bez pózy, poctivý sám k sobě a autentický až to bolí. Viděla jsem několik videí, prolítla dva, tři články, a zjistila, že moc takhle "čistých" lidí neznám. 
 

Nezbývá mi, než vám všem, kdo jste reagovali poděkovat, že jste mě přinutili zajímat se o  něj. Co mne však mrzí -  proč jste mne při jeho obhajobě "neukamenovali" linky na jeho  vyjádření k různým tématům, je toho na netu tolik, co prozrazuje jeho pevné postoje, které jsem vlastně zpochybňovala. Myslím, že takový člověk si zaslouží větší zastání, než jen pár jednoslepic. 

Vrátím se tedy k údajnému textu, který ostatně  sám JS popírá i na svém FB profilu a Deník jen trochu vytrhl kontexty a poupravil sled, aby lidé (jako já), kteří neznají podrobnosti, začali pochybovat. Zřejmě však původně šlo opravdu o fejk, jak i sám JS napsal na své stránky - cituji : 

"Milí přátelé, 
na sociálních sítích se lavinovitě šíří text, který je mi připisován. Řeší velmocenské vztahy a válečné konflikty.
Nejsem autorem tohoto textu! Ostatně, tohle není můj styl. Je to text nepokorný, konfrontační a vyhrocený. A to není moje vidění světa. 
Možná jsem k mnohému, co se děje, kritický, ale nikdy nezapomínám, že tu byla, je a bude láska nejvyšší, která nikdy nezklame. (srov.1Kor13,8)"
. Konec citátu. 

Co si z toho vzít? Jen že bychom měli být ostražitější, protože jak už jsem ráno "předvídavě" zmínila - všechno může být jinak :-).

P.S.  Díky Richarde. Martinu Kociánovou znám, mám ji ráda, ale na mne je  dost dlouhá,  jen příležitostně si ji někdy otevřu. Dnes jsem hledala informace různě a i tak mě potěšilo, co jsem našla. :-)  
 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by Alice

Trvalý odkaz

.. má na svědomí některý tzv. Libtard, kterému Jiří Strach leží v žaludku, a který chtěl i zdiskreditovat tzv. Alternativce.. I to jsou zbraně informační války a propagandy. Libtardi zoufale potřebují DOKÁZAT, že alternativa šíří DEZINFORMACE. A protože důkazů je málo, neštítí se je sami vytvářet. Něco málo mají možná na svědomí i naši nemnozí "UŽITEČNÍ IDIOTI",  kteří ve svém SVATÉM NADŠENÍ zneužijí autoritu slavného člověka, aby dodali na hodnověrnosti své myšlence. Ale protože většina ALTERNATIVCŮ  jsou lidé s tu více, tu méně NEZÁVISLÝM MAŠLENÍM, je, dle mého osobního názoru, takovýchto "laciných faulů" minimum, protože to zkrátka NEMÁME ZAPOTŘEBÍ. 

Vyvrácená NEPRAVDA či LEŽ, je totiž skvělá zbraň vložená do rukou "NEPŘÁTELSKÉ" PROPAGANDY..

Na Fakebooku jsem TAKTO reagoval na příspěvek, že ženy provdané za MUSLIMA musí konvertovat k ISLÁMU.

Není to pravda. I Jásir Arafat, nebo Kofi Anan měli křesťanské manželky. Muslim se totiž může oženit i se Židovkou či Křesťankou, tedy, ženou, která věří v JEDINÉHO BOHA,  stejně jako MUSLIMOVÉ. Islám totiž navazuje na JUDAISMUS i na KŘESŤANSTVÍ, ctí jak STAROZÁKONNÍ PROROKY,  tak i proroka JEHOSHUU ben JOSEFA, kterého my známe jako JEŽÍŠE z NAZARÉTA. Muslimové ho považují za PROROKA, nikoliv za BOŽÍHO SYNA. 

MUSLIMKA se ale smí provdat jen za MUSLIMA, protože by v době své zranitelnosti (těhotenství, výchova dětí) mohla být nucena k odpadnutí od víry, což je v ISLÁMU hrdelní zločin. Důvodem je, že Židé i Křesťané neuznávají Proroka Mohameda a jeho nauku. Muslim naopak nemá problém s vírou své manželky, protože věří v JEDINÉHO BOHA stejně jako on, a donucování k ISLÁMU je KORÁNEM zakázáno. To, že křesťané a židé jsou v muslimských zemích považováni za OBČANY NIŽŠÍ KATEGORIE, je věc jiná.. Musí platit speciální daně, ale nemají povinnost sloužit v armádě a bojovat za Džihád.

Křesťanská manželka muslima se nemusí obávat násilí ze strany jiných muslimů, protože je pod ochranou svého manžela a jeho rodiny. Pravda, musí dodržovat zákony a zvyklosti země, kde žije, ale to bychom měli i my, u nás, a je NAŠE CHYBA, že to NEVYŽADUJEME. Za to ale NAŠI POLITICI. Například v Japonsku je Islám zakázán, a muslimové tam jsou trpěni jen jako krátkodobí návštěvníci či obchodní partneři.

Vím, že jedna evangelická farářka křtila několik děvčat, které se chystaly provdat za MUSLIMA. Křesťanství pro ně bylo DOSTATEČNOU OCHRANOU před nutností přijmout ISLÁM. Místo pěti modliteb denně, nutnosti oblékat se do Hidžábu a jeho variant, půstu v době Ramadánu jim zbyla jediná povinnost, a to jít v neděli do kostela na mši.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Sebedůvěra ("nemáme to zapotřebí") je sice užitečná vlastnost , ale dost často čtu i na alternativních médiích naprosté nesmysly. Copak  když jsou průhledné...  horší jsou ty rafinované, tam už člověk občas naletí. Co bych řekla - že zatímco na alternativě jsou ta občasná mylná tvrzení často z oblasti "přání" a osobního přesvědčení , na druhé straně se rodí z  ignorování faktů a  odporné nenávistí. Je to  jako s tou Ukrajinou - jak můžou někdy vyhrát, když si neumí/nechtějí přiznat realitu (lžou o ní) a vlastně tedy bojují proti vlastním větrným mlýnům? 

Kdo ten zmiňovaný fake dal do oběhu? =  kdo má z toho užitek. Libtardi mají JS plné zuby, čestní lidé jsou jim k smíchu a ví, že je nezískají. Druhá strana by tím lhaním jen tratila, už jen proto, že proti současným lhářům se mohou bránit jen pravdivostí. 

Já jsem dost opatrná, až nedůvěřivá i názor si dělám až po několika ověřeních, přesto někdy naletím. A těší mě, že jsou weby, na které se dá stopro spolehnout (jako na Vidláka :-)). Mám jich pár vytipovaných. Vidláka čtu  už cca 10 let s přestávkami a pamatuji jeho pár spíš úletů cca na prsty jedné ruky. 

No a čeho jste se na tom FB dočkal Richarde, po tak nekompromisních tvrzeních?  To musela být smršť :-). Tyhle skupiny lidí jsou podle mne nejhorší diskutéři, protože  vlastně mluví o něčem, co neznají, předpokládají u oponentů totéž (nic se nedá na 100% dokázat) a bohužel diskuze je jen kdo s koho. Jejich pohnutky ani tipovat nechci. Do toho bych nešla, jste odvážný :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by Alice

Trvalý odkaz

.. Jen napíši svůj názor, a více než jednou nereaguji..

Zrovna ta paní, které jsem vyvracel názor na to, že konverze k Islámu je povinná, si dala říci. Ostatní diskutéry jsem, jako vždy odignoroval.

Trochu mne zlobí Toník Baudyšů svým vypjatým "AntiLichtenštenismem" a pan doktor Petr Hampl, který ještě přidává "AntiHabsburkismus" a odpor proti Mariánskému sloupu..

Nemá smysl vyvracet Nejedlovsko - Jiráskovskou mytologii lidem, kteří už našli "SVOU PRAVDU".  Nemá totiž smysl polemizovat s přesvědčeným člověkem, Mark Twain to vysvětlil jasně: "SNÁZE OBELŽETE ČLOVĚKA, NEŽ PŘESVĚDČÍTE OBELHANÉHO O TOM, ŽE BYL OBELHÁN"

Lichtenštejni, stejně jako Jan Antonín Baťa, a Schwarzenbergové byli zkrátka tak bohatí, že že nešlo odolat. A aby to prošlo, bylo zapotřebí vytvořit Informační pole, tedy, PROPAGANDU, které podléhá podstatná část našeho národa doposud.

Lichtenštejni jsou starobylá česká zemská šlechta, Jindřich z Lichtenštejnu sloužil už Přemyslu Otakaru II.

Karel z Lichtenštejna se, z dlouhodobého pohledu zasloužil o českou státnost, když vymetl z našich zemí ten protestantský německo-jazyčný bordel. Většina protestantů totiž hovořila německy. Stavovské povstání byla totiž v podstatě  GERMANIZACE naší země.

Katolíci a Habsburkové, i když to nebyl jejich záměr, v podstatě  zachránili Češtinu jako jazyk. Nebýt jich, tak jsme Spolkové země Německa a mluvíme německy, stejně jako Lužičtí Srbové a Polabští Slované. 8. květen by byl pracovní den, kosti našich dědů by hnily v Rusku, měli bychom tu Multi-kulti a ošklivé ženské..

Protestanti totiž měli Lutherův překlad Bible, který kodifikoval psanou Němčinu. Martin Luther je skutečný zakladatel Německa, Bismarck si jen stoupnul na jeho ramena a bez kulturního sjednocení Německých států by je nedokázal sjednotit.

U nás sice Katolíci nadále vedli bohoslužbu v latině, ale katoličtí velebníčci kázali ČESKY. Národní obrození byla práce i katolického kléru.. 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Ale přál bych si, aby to  byla Včelka.

Zklamu Vás Richarde - jen jsem nahlédl, protože jsem už to slyšel. Musím poslouchat takové klidné, moudré věci, abych si udržel rovnováhu na tom sloupku u vrátek, na kterém sedím a koukám na vřavu na tom našem dvorečku, jak se to tam mydlí. Žáby versus myši, Tlustokoncoví proti Tenkokoncovým atd. Nic nového. 

Čím míň mi zbývá času tady, tím míň snáším nesnášenlivost nositelů "jediné pravdy". Takže když si přečtu kousek nějaké diskuze na netu, pustím si pak nějakého moudrého člověka z podcastu. Nebo si od něj něco přečtu.  A mohu fungovat dál.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

a znáte   https://www.modryjelen.com/  ? Petr Bohuš je taky moudrý a laskavý člověk.  Tam utíkám zas já :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

jsem měl tu čest poznat osobně v TV. Poctivec.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

"Zdravím, článek jsem taky četla, Stracha znám ještě z FAMU, vždy to byl rozvážný a slušný hoch, ještě po letech (už byl známý) se ke mně v TV hlásil, jeho názory sleduji, i když by ho ti "správní " za ně nejradši ukřižovali!…"

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

To je mi líto BoBo, polepším se.  Ale nic se nejí tak horké, jak se to uvaří, třeba je to úplně jinak. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Souhlas - jako se sportovcem Svobodou...? 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje maminka vždycky posuzuje text podle toho, kdo jej psal. Mne jméno autora nezajímá. Posuzuji text podle toho, zda věrohodně popisuje to, na co si dokážu udělat zralý úsudek i já.

O osobu autora se začínám zajímat ve chvíli, kdy si jeho textů přečtu více.  

Jinak si myslím, že o autorovi textu bude časem jasno. To pokud se dočká toho, co Petr Drulák, či nikoliv.

S přáním všeho dobrého,  

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Zvláštní je, že jste dříve reagoval na autorovy řádky  přivlastňovacím zájménem VÁŠ a podpisem Jiří. Neměl byste být ani překvapen, že sem články píše Vidlák a tedy, že sem na něj chodíte. Proto u mě třetí věta od konce vyvolala vrtění hlavy. Inu, což...

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem docela zvědav, jestli Fico zapracuje na odvolání Čaputové z funkce. Já vím, že blondýna stříhá metr, ale skončit v mandátu v době odvolávání z funkce je stejná hanba jako Kiskovo odsouzení za kriminální delikt. U nás takovej vejlupek pozbývá možnost nové kamdidatury na tuto funkci a postprezidentskou apanáž. Tehdy jsem to Klausovi ze srdce přál, po amnestii a všech těch zlodějinách měl naděláno v gatích, jenže kdo se ukázal jako přizdisráč byl Rychetský. Robert Fico má výbornou možnost tohle dotáhnout až do konce a tu smeťákovou advokátku vyhnat potěhem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Nechá ji v tom vyráchat se až do konce. A po zkušenostech z ČEZka, co se tu provádělo prezidentovi Zemanovi, má dost inspirací. A chuť mu také nebude scházet. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Proč by to dělal? Aby odešla s ranečkem přes rameno a žebřiňákem plným ostudy. Podobnost se Zemanem tady není žádná. Kromě toho, odvolání prezidenta není týdenní proces, nýbrž to ten roček vezme. Během té doby si může Zuzka v té hanbě dost porochnit i tak.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)