Schrödingerův Putin

Autor

Nedávno na to moc hezkým textíkem upozornil můj bratr. Bylo mi líto jeho postřeh řádně nezpopularizovat, takže, brácho, děkuji za dnešní námět.

Rusko je silné. Pokud Ukrajina prohraje, ruské hordy dojdou sem k nám. U Kyjeva se bojuje i za Prahu, musíme dávat ne dvě, ale čtyři procenta HDP na obranu, potřebujeme stíhačky F-35 (to je jedno, že budou až za deset let), potřebujeme tanky Leopard, potřebujeme obrannou dohodu s USA, potřebujeme muniční iniciativu, musíme dovolit Ukrajině, aby zasahovala cíle na ruském území, protože ukrajinská armáda je to jediné, co nás zachraňuje před novou ruskou dobou temna.

Rusko je slabé. Od začátku je jeho speciální vojenská operace odsouzena k nezdaru. Čas pracuje pro Západ, Ruské armádě za tři dny dojde nafta,munice i jídlo. Za dva roky dobyla ruská armáda jen nepatrnou část Ukrajiny a druhá nejsilnější armáda světa si nedokáže poradit s mnohem slabší ukrajinskou armádou.

Putin je šílený. Chce ovládnout celou Evropu. Myslí jen na vzkříšení sovětského impéria a vůbec nebere v potaz mocenské i hosopodářské poměry. Invaze na Ukrajinu je jasným důkazem jeho stihomamu. Je paranoidní, myslí si, že NATO chce na Rusko zaútočit a rozparcelovat ho. Celé ruské vedení je ovládáno strachem, všichni se tam zbláznili a žijí v zajetí chorobných vizí, protože nekoukají na Českou televizi a neznají pravdu.

Putin není šílený. Jaderné zbraně neodpálí. Dobře ví, že by to zničilo nejen Evropu a USA, ale také Rusko a zbytek světa. Navíc by přišel o podporu Číny, které by se něco takového určitě nelíbilo. Navíc, Rusku se diplomaticky daří v Asii i Africe, takže nebude riskovat jaderný armagedon. Pokud budeme útočit na cíle v Rusku, nic nám nehrozí.

Ruské vojenské vedení naprosto pohrdá životy svých vojáků. Mají monstrózní ztráty, lidský život pro ně vůbec nic neznamená. Klidně budou hnát na jatka další statisíce lidí a vraždit civilisty nejen na Ukrajině.

Nebojíme se, psát na ukrajinské drony hanlivé vzkazy, nebojíme se psát vzkazy na hlavně tanků, nebojíme se být navěky zaevidováni ve sbírkách na zbraně pro Ukrajinu. Nebojíme se tetelit radostí nad smrtí ruských vojínů, nebojíme se mít silácké řeči o hořící Moskvě. Jsme totiž civilisté a i kdyby Rusové vyhráli a došli až sem, tak na to budou brát ohled.

Ruská ekonomika je v troskách. Dává šílené peníze na válku, bují inflace, benzín je nedostatkový.

Rusko se stalo čtvrtou největší ekonomikou světa. Předstihlo Japonsko.

Ruští agenti otrávili Sergeje Skripala nejjedovatější látkou ve známém vesmíru.

Agent Skripal to přežil.

Ruští agenti zaručeně odpálili Vrbětice

Neeexistují žádné důkazy, že Čuk a Gek skutečně byli ve Vrběticích, proto na ně nemá smysl vydávat zatykač.

Jak říkal (před dvěma roky) náš nový koordinátor strategické komunikace, plukovník Foltýn, Rusko je možné porazit velice levně.

Už to stálo tři sta miliard dolarů a teď bude zapotřebí dohodnout trvalou vojenskou pomoc v hodnotě desítek miliard dolarů ročně.

Mohl bych pokračovat i dál. Například Ukrajinská armáda ztratila teprve třicet tisíc mužů, ale potřebuje všechny bojeschopné muže z Evropy. Zároveň si ukrajinští velitelé stěžují na chabý výcvik nových odvedenců, které nestihli ani naučit střílet.

Když si seřadíte výroky našich vládních představitelů a pravdomluvných intervjuků takhle k sobě, tak vidíte úplně zřetelně, kdo je tady šílený. A kdo je šílený, ten je nebezpečný, protože mu nedochází, co vlastně dělá.

Eurovolby jsou letos referendum o vládě a referendum o míru. Žádné jiné nemáme, nic jiného se nezdařilo, nic jiného nebude. Kdo zůstane doma, ten bohorovně dopustí vše, co se hned po volbách začne odhlasovávat a zavádět. Jsme v rukou magorů, šílneců a namistrovaných hlupáků. Do letošních voleb kandiduje další porce správně nabrífovaných idiotů, kteří se netají tím, že to musejí dokončit.

Stejně, jako máme schrödingerova Putina, máme i schrödingerův grýndýl. Tam také budeme mít lacinou elektřinu, která teda bude drahá a když jí budeme mít nedostatek, tak ji dovezeme ze států, které jí rovněž budou mít nedostatek. EU bude brzy zcela schrödingerova. Budeme tam mít svobodu, ale média a sociální sítě budou cenzurované. Budeme mít volný trh, ale směrnice na prodej zelí má tisíc stránek. Budeme si tam všichni rovni, ale pro jistotu bez práva veta, aby si někteří mohli být rovnější. Budeme mít migrační pakt bez kvót, ale s mechanismem, jak se z kvót vykoupit. Budeme mít nejlepší eurokomisařku, která bude úplně blbá.

Vy, co k eurovolbám běžně nechodíte, vy si vezměte kynedril a prostě běžte. Máte koho volit.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (368 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 4.8 (121 hlas)

B

Průměrný počet slepic: 4.8 (137 hlasů)

Přišel z Brna a ne odněkud z hor, tenhle samochvály profesor.

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

debilů máme ještě plnóó

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

chyceni, spolu pověšeni!

říká jedno středověké pravidlo. Měli bychom aspoň občas naslouchat moudrosti předků!

Průměrný počet slepic: 4.7 (122 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

Vzhledem k situaci je to pořekadlo hezké, ale omezeně využitelné. Léta se divím, že politici pořád chtějí zakazovat střelné zbraně a ignorují provaz a jeho ekvivalenty.

Ale k věci. Minulý čtvrtek dorazily do schránek volební lístky a část obálek i s nimi skončila obratem v bedýnce na reklamní odpad, část trčí ze schránek ještě teď. Zhruba to odpovídá množství cizinců v baráku+ nějaké procento navíc. Kolik jich ještě skončí v tříděném odpadu tedy zůstává otázkou.

Prošel jsem si obsah volební obálky - počet třiceti subjektů mě poněkud zaskočil. Vedle na Kydech propraných stran a koalic je tam pár starých známých lokálních aktivistů a komiků a pak řada více či méně pofideních/účelových spolků, o kterých jsem do dneška neslyšel. V jejich seznamech kandidátů je občas nějaké profláklé jméno, ale kromě ukradení hlasů hlavním hráčům asi jiný účel mít nebudou.

Jinak mě dost baví bojovníci proti komunistům, kteří tady skoro pětatřicet let volí do funkcí tu nejhorší komunistickou svoloč, která byla ve straně jen kvůli korytům a po plyšáku okamžitě zahodila rudé knížky, aby mohla užívat nakradené a zároveň se usadit u nových koryt.

Průměrný počet slepic: 4.8 (75 hlasů)

všichni volit, alespoň to bude na koho hodit. Volit pouze se zavřenýma očima a skřípějícími zuby. Pokud bychom měli volit opravdu vlastence, kteří jsou konzistentní, tak bude jen jeden. Dr. David. Ostatní říkají to, co chceme slyšet, ale pokud se podíváme do jejich minulosti, není to už tak velká sláva. A lidé se nemění, pouze převlékají kabáty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

     Taky jsem Davidovi věřil. Ovšem jen do doby, než jsem si ho poslechl na besedě SPD v červnu minulého roku v Karlových Varech. Položil jsem mu několik dotazů a jeho odpovědi mě dost zklamaly. Z této besedy jsem byl celkově dost v rozpacích, protože do té doby jsem byl přesvědčen, že SPD je jediná, která to myslí s republikou vážně a dobře. Po této besedě jsem nabyl přesvědčení, že politici SPD jsou ve funkcích pro koryta. Hlavně klídek a moc po nás nechtějte. 

     A co se týká konzistence Davida..... Když bývalý socan převlékne kabát a stane se politikem v SPD, tak mi to rozhodně příliš konzistentní nepřijde. Ale jak říká Miloš Zeman - jen blbec nemění názor. 

     Toto je můj názor, nikomu jej nevnucuji. Někdo se mnou bude souhlasit, někdo ne. Takovej je svět. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (39 hlasů)

Chystal jsem si lístek k volbám. Davida jsem nezakroužkoval, neboť jsem přesvědčen, že v 71 letech se má věnovat vnoučatům a ne chamtivosti. Dal jsem to dvěma Moravákům pod 50 let. Tohle jde napříč stranami, vždyť nenažraní jsou všude. Vsaďte se, že v dalších parlamentkám bude kandidovat i Grebeníček, byť se tady vychvaluje spolek Konečné.

Jo, a máte můj vděk za předběhnutí páskovacích obechcávačů :-). Já jak uvidím pruhy, tak už dále nečtu.

Doplněk: Mám po radosti, teď už ho vidím. Pavel Antonín měl zase na útulku Městské policie Brno noční, a tak to tady opět zasral na zóny; přestanu sem chodit, tohle není ani v KLDR.

Průměrný počet slepic: 2.7 (26 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

A k tapetářovi je škoda slov. Komu není shůry dáno.... A už sem taky chodím mnohem míň. A taky i kvůli němu. Ale teď je před volbama, tak mám přece jenom potřebu přispět troškou do mlýna. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Skot se rozčiluje nad obsahem novin a rozhořčeně píše do reakce: "Jestli budete pořád psát takové hlouposti, tak si vaše noviny přestanu PŮJČOVAT!" Ale vážně. Už to tu zaznělo ze všech stran. V současné době máme bohužel na výběr pouze dva směry. Jeden nás vede pomalu, ale jistě k III.SV (nejlépe na tom správném území, jako vždy), se všemi důsledky z toho plynoucí a druhý se snaží hodit do tohoto rozjetého procesu vidle a o najití mírové cesty pro přežití civilizace tak jak ji známe. A zabývat se tím, který polik kradl ve škole spolužákům svačiny (a nevracel jim sáčky) je podružné a v tomto okamžiku bezpředmětné. A poznat který (nejen regionální) politik za koho kope, už by měl každý sám. Medové řeči jsou pro přemýšlejícího člověka zbytečné. Rozhodující jsou činy byť proti přesile se těžko bojuje, pokud daný mančaft nemá za zády podporu diváků...

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

to je jako komunismus bez soudruhů? Tedy, vyloučeno! Já miluji pruhy naší diskuze velké vzpruhy. Až se nacpu pod ten správný pruh, pak budu váš soudruh!

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Špeciélně pro vás sem dneska večer namontuju rudej pruh. Ale to tady mnohým diskutujícím popraskaj žilky. :-))) 

(Pro momentálně zavostalý - to byl vtip.) 

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Máte v podstatě pravdu, ale ne tak docela. Komunisté jsou lidé, žijící v uzavřené společnosti - komuně. Nejsou závislí na žádné cizí moci, nikomu nejsou podřízeni, mají společné hospodaření a majetek, společně se starají o své potřeby, neexistuje tam žádná společenská hiearchie, pouze si volí svého "vůdce", ale není to podmínkou. Krásnou ukázkou "komunismu" byly tlupy v  prvobytně pospolné společnosti, nebo třeba taky Kristova družina (Jidáš byl pokladník). V novodobé historii byl tomuto způsobu uspořádání společnosti nejblíž např. Oshův ašrám v USA, nebo kicbuky v Izraeli. V žádném státním uspořádání nikdy komunismus nebyl! Dokonce ani Komunardi ve Francii nebyli praví komunisté! Naproti tomu oslovení soudruh nemusí být zákonitě až tak svázáno jen s komunismem.  Soudruzi jsou lidé, kteří mají společné zájmy, společné cíle, zkrátka jsou druhové ve společné věci: sou-druhové. To že se dnes tyto termíny používají účelově, tak jak to komu vyhovuje a že spousta lidi je používá aniž by tušili co ve své podstatě znamenají je už jiná kapitola. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

nejsou hvězdy

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Kohopak mají volit bývalí voliči ČSSD, když si z toho pražská chátra udělala živnost a vykašlala se na své letité voliče? Kam se má přimknout zrazený politik i volič?

Kohopak mají volit bývalí voliči ODS, když si z toho chacharská chátra udělala živnost a vykašlala na své voliče? Kam se má přimknout zrazený politik a volič?

Kohopak mají volit bývalí voliči ČSL, když si z toho bezcharakterní chátra udělala živnost a vykašlala se na své tradiční voliče? Kam se má přimknout zrazený volič?

Která z parlamentních stran dělala a dělá ještě sociální politiku? 

Slyšel jsem ve Varech Okamuru i Baštu. Asi bych jim nesvěřil ani obecní úřad. Ale pamatuju si, co dělali dosud, takže bych jim svěřil i to hejtmanování nebo vládnutí. 

Máte nějaké lepší typy? Rychlokvašky, které před rokem nikdo neznal nebo jejichž minulost smrdí právníky, prokurátory, kšefty, mafiemi, bezcharakterními figurami před i za oponou? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

     A pravdou je, že ze všech stran slýchám, že není koho volit. Je zde skutečně obrovské množství zklamaných voličů. A je jedno jestli je zklamaly tradiční strany, pravicové, levicové, parlamentní, neparlamentní, velké, malé, liberální, alternativní..... A těch přívlastků bych tady mohl vyjmenovat klidně kýbl. Není univerzální rady. 

     Já osobně jsem už volil (skočil na špek, na medové řeči a sliby) od plyšáku socany - zklamali mě, věci veřejné - zklamali mě, SPD - taky jsem zjistil, že to není to pravé ořechové. Ale jsem nenapravitelný optimista a věřím, že prostě existuje někdo, kdo to s republikou myslí vážně. Tak holt teď zkusim Konečnou. V politice není vyplašenej zajíc, má něco za sebou a Petru Rédovou znám dlouho. Ještě před kovidem. Holky maj dobrý názory, tak to holt zkusim s nima. Třeba to protentokrát vyjde. 

     Ale univerzální rada, koho volit, ta neexistuje. Každý ať volí podle svého svědomí. Já v tom mám jasno. A stoprocentně vím, že radši bych si ruku usekl, než bych to hodil někomu z pětidemolice. 

𝗣𝗘𝗧𝗜𝗗𝗘𝗠𝗢𝗟𝗜𝗖𝗘  𝗡𝗜𝗞𝗗𝗬  𝗩𝗜𝗖𝗘 !!! 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

zelene okno

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

je to jednička s hvězdičkou, Danieli!
Ano, ten náš okolní svět je senkrůvna, kde kvasí a bublají informace/neinformace.

Neboli podle Duška:
Celý trik, jak vyčerpat lidi je v tom, zaplavit je ohromným množstvím často protichůdných informací.

Průměrný počet slepic: 4.8 (81 hlas)

Vidlák:    .....EU bude brzy zcela schrödingerova. Budeme tam mít svobodu, ale média a sociální sítě budou cenzurované. Budeme mít volný trh, ale směrnice na prodej zelí má tisíc stránek. Budeme si tam všichni rovni, ale pro jistotu bez práva veta, aby si někteří mohli být rovnější. Budeme mít migrační pakt bez kvót, ale s mechanismem, jak se z kvót vykoupit. Budeme mít nejlepší eurokomisařku, která bude úplně blbá....  Vy, co k eurovolbám běžně nechodíte, vy si vezměte kynedril a prostě běžte. Máte koho volit.

Tyto tvé slova Danieli stojí za to je vytesat do kamene!

Průměrný počet slepic: 4.4 (101 hlas)

Svého času jsem se snažil přijít na kloub tomu, proč lidé věří tomu, že je Rasputin agresor. Pochodové kroky lidského myšlení nelze pochopit. Svého času jsem se podílel na provozování zcela nezávislé a svobodné socky "Notesoo."  A na této síti jsem vypsal odměnu 10 000 Kč pro toho, kdo mi dá takový argument, na který otevřu hubu a uznám, že jsem zkrátka starej, tudíž blbý a popletený. Na mnou uvedená fakta se neozval nikdo. Revard tedy vyplacen nebyl.

Pozn : Po cca dvouletém provozu Notesa došlo k jeho napadení z několika států Západu najednou a jeho profi likvidaci. V dnešní době AI to nelze zabezpečit. Muselo to být na konkrétní objednávku. Vidláka sleduji dlouho a je mi divné, že to tu ještě funguje. Na Notesoo došlo také k velké koncentraci "Dezinformátorů" a to bylo absolutně nepřijatelné.

Přeji dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

netlačí na pilu. A tady je to samej komouš, ti jsou nesnášenliví a musí být po jejich, to věrchušce vyhovuje. Už mě odsud několikrát vyhazovali, když jsem jim napsal svoji pravdu, někteří jen označovali za blba.

Průměrný počet slepic: 2.5 (26 hlasů)

"svoji pravdu". Někdo má Svůj boj, ty máš Svoji pravdu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Předpokládám, že autor pod Rasputinem myslí Putina, přesto k pravému Rasputinovi: toho zabili, protože BYL PROTI VSTUPU RUSKA DO VÁLKY a uplatňoval svůj vliv na carskou rodinu. Povedlo se jim to až napodruhé - první atentát Rasputin přežil, při druhém ho pro jistotu strčili pod led. Zabili ho ti samí, co o sto let dříve zabili cara Pavla -agenti Anglie.  Pod jeho nástupcem pak  bojovali Rusové proti Napoleonovi  především za zájmy a přežití Anglie. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

byl borec, alkoholik a také ho měl prý hodně velkýho, tedy vyvinutého. Tato informace se sem asi nehodí, ale je jistě pozoruhodná.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Kajman - Krátce a stručně popsán osud tohoto člověka. Snad jen doplnit, že jeho neomezený vliv byl na samotnou carevnu.

V mém provedení a vyjadřování je spousta výrazů, nutných pro osobní ochranu - bohužel. Rasputin - Putin, USA - Ušáci, čerti, Ukrouši - Ukrajinci atd, atd. Normálně myslící človíček to lehce pochopí. Je to ta nejlepší ochrana před soudy a udavači. Pardon, chci říci ochránci a strážci vedoucí úlohy pětidemolice.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

.. výsledků voleb do EU.

Tento den také končí platnost jedné, 50 let staré smlouvy mezi USA a ropnými chalífáty v Perském zálivu. Je to konec závazku Arabů. že budou ropu a zemní plyn prodávat za dolary. 

Určitě se v pondělí probudíme do jiného světa.. Evropa je na rozcestí a uvidíme, kam se vydá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Ruské ministerstvo zahraničí zveřejnilo zprávu o situaci s lidskými právy na Ukrajině.
Zpráva uvádí, že k dnešnímu dni je na Ukrajině zakázáno všechno ruské - jazyk, kultura, vzdělávání i média.
Zvláštních „úspěchů“ kyjevský režim dosáhl na půdě derusifikace vzdělávání:
Výuka v ruštině na ukrajinských školách je zakázána.
Všechna ruská a sovětská díla jsou vyloučena ze vzdělávacích programů, knihy v ruštině jsou odstraněny z knihoven po celé zemi.
Školákům a učitelům je zakázáno dokonce mluvit v ruštině, jak na hodinách, tak při osobní komunikaci.
Kyjevský režim také legislativně podporuje útoky na chrámy kanonické Ukrajinské pravoslavné církve, nacisté z SS jsou v zemi uctíváni.
Všechna tato porušení jsou podle ruského ministerstva zahraničí zamlčována Západem a většinou mezinárodních organizací pro lidská práva, Kyjev provádí pouze pokyny zahraničních kurátorů.

zdroj: https://t.me/neCT24/56968
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (79 hlasů)

Derusifikace probíhá všude. Před pár dny byly zlikvidovány hnusné ruské elektrárny z doby komunismu. 
To by bylo, aby se elektřina vyráběla v ruských stavbách!

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

Chybí pálit knihy ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

když je vyřadili z knihoven ?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

.. proti IKE-ovi (letadlová loď USS Dwight D. Eisenhower) použili, a hlavně, jak se jim dostala do rukou.. Já osobně soudím, že to bylo něco, co se tam dostalo na ukrajinské lodi pod vrstvou zrní, určeného pro hladovějící Afriku.

Rozhodně si to udatní pasáčci koz nevyklepali na koleně ve stanu..

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://youtu.be/lR9tmy_cX4A

Stojí za poslech nutí. 

 

Dobrou noc

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)

Přátelé, on Péťa nelže. On opravdu nelže. Problém je v  tom, že on tomu, co říká, prostě věří. A v tom je ta celá tragédie.

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

fiala putin

Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)
Trvalý odkaz

svobodu slova už máme. Tedy, zatím jenom tu jejich.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)
Trvalý odkaz

jejich uplatňování. Vemte si Izrael a Rusko: Kolébkou Židů je Palestina (Judea) a svět jim přiznává právo zde nejen žít, ale i vládnout.

Kolébkou Ruska je Kyjevsko-Novgorodské  knížectví, dnes nazývané Kyjevská Rus (pozor, Kyjevská Rus, nikoli Kyjevská Ukrajina!) Ale co by to bylo za řev, kdyby si Rusové na Kyjev činili nárok! No, mnozí to dělají ... myslí si, že pop právu....

Jinak -být Fialou či jiným šaškem, moc bych na to, že Rusové "to" nikdy a nikam nepošlou", nespoléhal. A opět jsme u dvojího metru a pokrytectví Západu: když jsou jaderné zbraně podle Západu tak nemorální, tak proč nevyužil příležitosti minulých desetiletí, aby se jich -  a tím i celý svět -zbavil?! 

Být na místě Ruska, moc bych se morálkou Západu nezabýval - pro blbce budou vždy "Mongolama" - a pochybuji o tom, že Afričané by si s tím moc lámali hlavu. A západní veřejnost- nebo lépe to, co by s ní zbylo -by pochopilo a přizpůsobilo by se. Věky nedělá nic jiného, než, že uznává  právo silnějšího - a staletí z toho i těžila. Už starověké Atény razily zásadu: " Silný dělá, co může a slabý trpí, protože musí". To je řeč, které lidé Západu rozumí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

.. řecké ostrovní státy k tomu, aby se uchýlily pod ochranu Sparty a jejího Peloponéského spolku, ač ten vůbec neměl ambice k námořnictví. Sparta ani Mélos nenarušovaly zájmy Athéňanů na moři.. A to byl počátek porážky Athén, protože si dělali co chtěli.. 

(Reaguji na "Silný dělá, co může a slabý trpí, protože musí", tedy na Thúkididovo shrnutí tzv. Mélského dialogu)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

průměrný počet slepic pod fotkou vypadá blbě……

To by si skoro někdo mohl vysvětlit urážlivě.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Počet slepic pod jakýmkoli příspěvkem, nevypovídá jen o příspěvku samém ale i o tom kdo jej tam dal. Někteří přispěvatelé jsou oblíbení a někteří ne.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)