Stále to platí

Autor

Když jsem se v roce 2022 zvednul z domácího gauče a rozhodl se, že nebudu jen blogersky nadávat na poměry, ale pokusím se k jejich změně přispět skutečnou aktivitou, záhy mi život začal formulovat teze a strategie, podle kterých se snažím pracovat. Dnes si je zopakujeme. Už proto, že na zítra svolává Jindra Rajchl demonstraci, na kterou přijedou lidé z celé republiky a já u všech předchozích byl a dost jsem se snažil, aby účast byla co nejhojnější.

Vždycky jsem říkal, že nezáleží, kdo nás svolává. O úspěchu demonstrace nerozhodují slova z pódia, ale prostý počet účastníků. Současní mocipáni se stejně nevyznají ani v tom, co nás spojuje, ani v tom, co nás rozděluje. Pro ně buď počet nespokojených roste a to je průser a nebo klesá a to je pohoda. Na Václaváku všichni ze Strakovky koukají na tu tramvajovou trať v dolní třetině. Pokud lidé zaplní náměstí víc než k té trati, nespokojenost roste. Pokud míň, mohou si utřít pot z čela a dál škodit této zemi a zavlékat nás do války proti Rusku.

Na demonstraci chodíme, aby se libtardi lekli. Aby se dělo něco, co se normálně neděje. Demonstrace sama o sobě nezmění poměry, ale přispívá k nervozitě vládní věrchušky, která pak může začít dělat chyby. Demonstrace Fialu nenahradí novým premiérem. To udělají až volby, ale pokud chceme, aby dopadly alespoň trochu podle našich představ, je třeba Pětikolce hulákat pod okny, je třeba místo do ZOO chodit na demonstrace a je třeba se bouřit.

Stále to platí.

Stejně tak jsem vždycky říkal, že bojujeme proti něčemu, co vznikalo dlouhá desetiletí a až se zvolením Gumy na Hrad to dokončilo svůj pochod institucemi. Až teď získala liberální demokracie všechny mocenské posty v zemi. Chtěli to už dlouho, ale vždycky tam byl nějaký Klaus, Zeman, Babiš, Paroubek a další, kteří jim do jejich představ o sluníčkové budoucnosti sypali písek. I dnes se ukazuje (třeba s Istanbulskou úmluvou), že v senátu ještě nejsou všichni na jejich vlně. Zatím ještě ne.

Zároveň liberálové udělali chybu, že příliš brzy sundali své demokratické masky. Příliš brzy začali vypínat nepohodlné weby, příliš brzy se rozhodli vyhrát válku na Ukrajině čistě pomocí propagandy, příliš brzy spustili grýndýl, příliš brzy začali lid zbídačovat. Ano, ovládli mocenský aparát, ale neovládli ho do hloubky. Ještě je u nás příliš mnoho nepodvolených, ještě pořád se dá ve škole něco naučit, ještě nejsou všichni vymaštění a ještě pořád nemají všichni levé ruce.

Náš odpor proti takové struktuře bude náročný a neexistuje pro něj žádná zkratka. V dnešní době se nevyhrává geniálními manévry ještě geniálnějších vůdců, ale prostou houževnatostí. Vyhrává se zatnutými zuby, ochotou k prohrám, vyhrává se osobní angažovaností, trpělivou a dlouhodobou prací, vyhrává se schopností snášet větší nepohodlí než soupeř. Tam, kde mají liberálové zlaté hodinky, tam my musíme mít čas. Neexistuje žádný milník, za kterým se to už zaručeně zlomí a pak budou následovat samá pozitiva a sociální jistoty.

Stále to platí.

Od posledních parlamentních voleb, kde propadlo milion hlasů, říkám, že propadlo milion hlasů voličů malých stran. Tedy těch stran, které nemají přístup do televize, nemohou si dovolit velkou kampaň a nemají bohaté či mafiánské sponzory, viď, Vítku? Tito voliči chodí spolehlivě k volbám a sledují alternativní média, protože jinak by se o hentěch Trikolorách, Přísahách, Volných blocích, Svobodných, KSČM a dalších stranách vlastně neměli šanci dozvědět.

Říkal jsem, že zaměřit se na tyto voliče, je nejsnazší strategií pro jakéhokoliv politického lídra. Jsou snadno oslovitelní, protože prakticky všichni mají fejsbůky, čtou Vidlákovy kydy, či Parlamentní listy, sledují Rádio Universum, apod, apod. Vždycky jsem volal po jednotě, ale od začátku mi bylo jasné, že z toho nic nebude. Alternativa není pětikoalice a voliči Alternativy svým lídrům neodpustí zradu ideálů ve jménu společných kandidátek. Koneckonců, ať napíšu jakékoliv politické jméno, okamžitě se najde velké množství mých čtenářů, kteří k němu mají výhrady. Z toho vznikly všechny ty jistoty, že kopu za Babiše, Okamuru, Rajchla, Konečnou a další. Stačilo o zmíněných politicích napsat cokoliv pozitivního a rázem mě měli přečteného a viděli mi až do žaludku.

Jde o to, aby v příštích volbách ty hlasy nepropadly. Tečka. Aby je dostali především ti, kteří se do sněmovny dostanou. Před minulými volbami jsem varoval před volbou kterýchkoliv jiných stran než ANO a SPD. Bohužel se mi to tenkrát vyplnilo. Tentokrát bych chtěl, aby to dopadlo lépe. A ne, nebude jeden nový vítězný lídr, který všechny sjednotil. Bude jich zřejmě víc a budou mezi nii i ti, kteří zase jen odčerpají hlasy. Je třeba doufat, že se tito slibovači v politice zdiskreditují ještě dřív, než na sněmovní volby dojde. V tomto ohledu se celá řada pozitivních i diskreditujících počinů už odehrála a na dalších se usilovně pracuje. Vzniklo nám pravicové PRO, levicové STAČILO!, koalice SPD a Trikolory, Přísahy a Motoristů… ale také třeba Láďa Vrabel nebyl schopen ani splnit zákonné náležitosti, které vyžaduje zákon o politických stranách. Nemusí mu to být líto, nebude v tom sám.

Lidský život je prostě nedokonalý. Jedna velká spojená kandidátka z toho není a ani nemůže být. Ale mějme na paměti, že to neděláme kvůli výběrovému řízení na toho nejlepšího, echt dokonalého, osvíceného a nejlepšího vůdce, ale naším zájmem primárně je, ABY NEPROPADALY HLASY.

Tohle také stále platí.

Už dva roky říkám, že je zapotřebí vrážet hlavou do zdi a když se nezboří, je třeba na ni dlouhodobě močit. Je zapotřebí s ní viklat, protože nikdy nevíme, kdy se ji podaří vyviklat. Nevíme, jaká strategie bude úspěšná, nevíme, co se honí Fialovi v lebce. Každopádně je třeba bojovat tak, aby bylo možné bojovat i zítra. Nevydat se ze všech sil ani ze všech peněz, nevsázet všechno na jednu kartu, vždycky stát rozkročeni na více pilířích, vždycky mít i plán B a nejlépe i plán C.

A tohle také platí.

Mimochodem… už před první demonstrací v září 2022 jsem řekl, že Jindra Rajchl spojil s demonstracemi svou politickou budoucnost. Buďto na nich vyroste a nebo na ně dojede.

A to také pořád platí.

Kdo můžete, běžte v sobotu zase zaviklat fialovou vládou. Kdo se nebouří, ten nic nedostane, kdo se nedomáhá, ten nebude nic mít, kdo fandí z gauče, jako by nefandil. Nezáleží na tom, kdo svolává, ale sakra záleží na tom, kolik lidí přijde. Vítězství nebude dosaženo nějakým geniálním proslovem nebo manévrem při průvodu, ale prostou houževnatostí a četností. Voda rozhlodá i kámen. Nikoliv silou a mocí, ale vytrvalým působením.

Já se tentokrát omlouvám. Byl jsem na všech velkých demonstracích, ale právě tuto sobotu se budu (krom jiného) na jisté schůzce snažit o plán B a C.

Přeji vám dobré počasí a hojnou účast.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (320 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dojem nutnosti zkrotit lidstvo, který se snaží šířit strůjci Green Dealu, je podporován mediálním šířením bludů a hrozeb. Každý den se k nám dostává množství informací o tom, že právě v té zemi, ve které někdo žije, se otepluje 2x více než jinde. Platí to pro většinu ,,uvědomělých“ států. Teplotní mediální šok tak už postihnul Českou republiku, ale i Finsko, Švédsko, Holandsko, Slovensko či Francii a další oblasti včetně obou pólů.

  Dalším hitem klimatoalarmistů je sucho. Vyschlé přehrady, řeky, jezera, vznikající pouště v Evropě, největší eroze půdy v historii. To jsou zprávy na straně jedné, na té druhé se zase zamlčuje kácení lesů, které brání výstavbě nesmyslných a doslova hnusných větrných a slunečních parků. Kvalitní zemědělská půda má být přestávána využita k pěstování základních plodin, chovy jsou vybíjeny a ukončovány pomocí veterinářů, ekonomických nástrojů a direktivy z Bruselu, ale naopak stoupá import potravin neznámého původu a kvalitativně často mnohem horších, než byly domácí, navíc pomocí velmi neekologické dálkové dopravy a vysokých nákladů na snahu zachovat jistou čerstvost. Vše postrádá logiku.

  Za strašáka bylo vzato CO2. Přestože bez něj by absolutní většina rostlin neexistovala a zanikla, přičemž jeho podíl ve vzduchu je skutečně nevelký, ekoteroristé z něj vytvořili hrozbu. Pomocí něj dokázali během velmi krátké doby zlikvidovat velkou část automobilového průmyslu, vnutit lidem ve většině případů naprosto nepraktické elektromobily a začít tak omezovat jejich mobilitu. Mezitím na hladinu oceánů vyplouvají velké nákladní i turistické lodě, jejichž produkce CO2  mnohonásobně překračuje hodnoty zplodin, které vypouští všechna motorová vozidla na světě. Ve vzduchu se pohybují tisíce letadel denně, z nichž logiku věci postrádají především soukromé jety s minimem lidí na palubě. A když už se ukáže někdo rozumný, kdo na toto upozorňuje, vzápětí nám sdělí, že největším producentem CO2 je dýchající člověk a 2 miliardy lidí je tak akorát správný počet obyvatel planety. Jenže je nás 4x více, takže co s tím? Zvláště když Vám jiný výzkum říká, že kapacita Země je mnohonásobně větší.

  Dalším paradoxem divadla kolem záchrany planety a ekologie je podpora války. Armády států celého světa používají množství techniky produkující nejen běžné emise ze spalovacích motorů, většinou jednoduchých, historických a pohybujících se mimo jakékoliv normy, ale v munici je také dost daleko škodlivějších těžkých kovů. Věříme, že se ekonormaři nezabývají měřením zátěže ovzduší v místech, kde dělostřelci pořádají své dýchánky s pozvánkami vypalovanými z velkorážních houfnic směrem k nepříteli. Armády však vcelku logicky ekologii neřeší vůbec, protože když protistrana trefí její tank, určitě nevyjede úklidová četa odstraňující olejem či naftou kontaminovanou půdu. Ani v dobách míru vojáci neinklinují k ochraně přírody, vzpomeňte si na vojenské prostory a jejich stav v době, kdy se tam cvičilo. A co tam zůstalo, když vojsko odešlo.

  Přestože je stále zjevnější, že elektromobily nejsou ekologicky přínosné a dokonce jsou díky složitým technologiím a potřebným materiálům k výrobě a provozu pro přírodu mnohem více devastující než klasické automobily, vyrábí se jich stále více. A to i přes ne zrovna velký zájem uživatelů. Možná se na čas dostaly či ještě dostanou do módy, ne všechny jejich vlastnosti jsou tragické, ale baterie v nich jsou opravdu něco, co bude lidi ještě hodně trápit. Jejich hmotnost, složení, kapacita a časová výdrž po více stránkách prostě klasická paliva nahradit nedokážou. Nepřijdou li inženýři s novým nápadem na jednoduchý zdroj energie či na jednodušší a méně nákladné ukládání elektřiny, půjdou elektropohybovadla brzy opět k ledu. Jsou nepoužitelná mimo města, otravná svými nároky, neekologická výrobou i provozem, drahá a vnucovaná skoro násilím.

  Green Deal tak evidentně není o záchraně přírody, ale směřuje systematicky k omezení pohybu, svobody a k likvidaci průmyslu, zemědělství a pracovních příležitostí, dopad bude mít velmi brzy na soukromé vlastnictví, například v oblasti vlastního bydlení a jeho udržitelnosti. Týká se především určité části lidstva a nejvíce se dotýká Evropanů vedených zfanatizovanými liberály. Green Deal je zlo urychlené covidohysterií, která ukázala, jak málo se společnost dokáže bránit i tomu nejnesmyslnějšímu diktátu. Kdo to pochopil za covidu, chápe to i nyní. Bohužel většina dalších opět srazila paty a čeká na novou vlastní popravu. A pár pitomců ještě tleská.

Jindřich Kulhavý

zdroj: https://cz24.news/green-deal-pokracuje/

Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)

Chtěli bychom se zeptat Petra Fialy a

vlády odborníků, zda už je líp,

nebo to budete ještě nějak vylepšovat?

Děkujeme.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (133 hlasů)

toho s nápisama na bilbordech "ANO - bude líp"

teď byly hesla jinak

Průměrný počet slepic: 2.2 (45 hlasů)

Odpověď na otázku o Fialové hrůzovládě se dá snadno dozvědět dokonce i od libtardnich médií kteří nám tuto Fialovou pětibandu nastolili jako například seznam.cz. Stačí si přečíst některé komentáře jako například viz níže komentáře z diskuze na seznamu.cz, před dvěma dny na článek "Co štve vládní voliče? Není to jen Babiš"

Ellen Dimitrovova-Před 2 dny:  Ze začátku jsem měla Fialu, za frajera, teď ho mám jen za lháře a podvodníka.

Antonín Bártek-Před 2 dny:  ....ODS podvodníci a lháři, nikdy jsem je nevolil

Miroslav Vinkler-Před 2 dny: Místo sáhodlouhého zdůvodňování s x příčinami rozvedenými do nepodstatných detailů, je společným jmenovatelem naštvanosti vládních voličů to zásadní, doslova princip občanské důvěry politikům. Pětikoalice dala řadu závažných slibů, které po volbách nedodržela anebo postupovala úplně jinak, (daně, důchody, odbornost, jasná řešení...). Volič, který je pánem pouze dva dny za čtyři roky, to musí vzít jako podraz, či spíše doslova podvod. Tím, že dal důvěru koalici , vlastně uzavřel nepsanou smlouvu. Já vám pomohu do Sněmovny/vlády a vy splníte , co jste mi slíbili. Realita byla natolik odlišná , že nemohla vyvolat u valné většiny voličů než pocit obrovského zklamání a doslova hnusu nad chováním koalice, která po jeho zádech získala veřejnou moc a pak ho jako nepotřebný balast odhodila.

Pavel Řehák-Před 2 dny: To co štve vládní voliče jsou:  prakticky nejvyšší cena elektřiny z celé Evropy, nota bene vyráběné za peníze našich rodičů a nás.- nejvyšší inflace, ČR se jako jediná nedostala v ekonomice na předkovidovou úroveň -porušení prakticky všech předvolebních slibů-zdvojnásobení daně z nemovitosti přes ujištění, že toto dělat nebudou - cenzurní zásah v únoru 2020- ignorování zájmů českých občanů a naopak otrocké poslouchání příkazů z Bruselu- ignorování oprávněných požadavků českých zemědělců- raketový vzrůst zadlužování ČR- nárůst počtu státních úředníků a ministerstev-zametání kauz typu Dozimetr pod koberec- hrubá neúcta ke Slovákům- nejvyšší inflace z celé Evropy-soustavné lhaní- Ono je toho mnohem víc, toto je jenom pár základních bodů

Lukas Novák-Před 2 dny: Co nás štve?? Že Ukrajinec se tady chová jako doma, vláda okrádá vlastní důchodce a daně zvedá i když říkala něco jiného a mohli bychom pokračovat, ať si odjedou na Ukrajinu a dají pokoj

Pavel Molík-Před 2 dny: Primitivnost myšlení voličů partají z vládní pětikoalice je naprosto evidentní, jejich motto je: "Nevadí, že budeme třít bídu s nouzí a žrát kořínky, hlavně že tam nebude Babiš !". Babiš slouží jako hromosvod vzteku a zloby vládních voličů a dalších lidí, kteří mají vážné problémy s logickým myšlením. Antibabišismus je projevem mimořádně podlé a zákeřné propagandy, která atakuje v oblasti myšlení nejnižší pudy, jimž dominuje nenávist.

atd.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (87 hlasů)

..ale zapomněl na Brno. To se otepluje 4x rychleji než zbytek republiky.
Však ju znám, dyť sňů žiju né :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

se otepluje akorát v Židenicích a Komíně

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Troufalost, nadutost a  arogance  tohoto ... ehm  ...  TO  co bylo dosazeno na funkci  premiéra,  je ještě daleko větší, než si tady na Kydech asi většina z nás myslí. Tedy alespoň já jsem fakt čuměl. 

Připravte si igelitový pytlík na zvracení  a  poslechněte si, co  TO   žgryndá  u Strakatého  ( CzechCrunch )  před  4 dny.  Je to  fakt  ÚŽASNÉ, odkaz zde

https://www.youtube.com/watch?v=n_WQkNORjYQ

Buď je to nějaká sranda  nebo  TO  prostě zešílelo.   Bože ochraňuj  nás !

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

ale nejsem masochista!

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák - Kdo můžete, běžte v sobotu zase zaviklat fialovou vládou.

23.3.2024/14.00 hod VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ

Odjezdy autobusů / vlaky / spolujízdy

viz zde: https://zaceskourepubliku.cz/autobusy-vlaky/
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

RUSKO / NATO: Západ rozdmýchává plameny války s Ruskem, píše Asharq Al-Awsat. NATO pořádá velká cvičení a EU hovoří o vyslání vojáků na Ukrajinu. Rusko však není „evropská rosnička“, která bude nečinně sedět ve vodě, dokud se voda neuvaří.

Svět vypadá, jako by byl na pokraji globální konfrontace, zejména ve světle známek vojenské konfrontace na horkých místech. Rusko-ukrajinský konflikt není výjimkou.

Je jisté, že obavy den za dnem narůstají. Hrozba přímého střetu mezi Ruskem a NATO, který se dříve zdál nemožný, se stává reálnou.

Připravuje NATO přesun pozemních sil do ukrajinského konfliktu?

Co přimělo někoho v Moskvě, aby řekl: “No… znamená to, že rakve poletí do Evropy”?

Odpověď nepochybně odráží postoj a záměry ruské reakce a dokonce i její motivaci, zvláště poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron nedávno navrhl vyslání pozemních sil, pokud car Putin překročí prahy Kyjeva nebo Oděsy.

Macronova prohlášení vrhají kámen do vod, které již brzy mohou být kontaminovány jaderným zářením, a to i přes ostrou kritiku, které se mu dostalo uvnitř Francie prostřednictvím politiků, kteří ho označili za „amatéra“, který chce ukázat jakousi maskulinitu, a to i od velitele armády. Washington také popřel úmysl provést tento krok, který provokuje ruského medvěda.

Bližší pohled však ve skutečnosti ukazuje francouzskou roli při rozdmýchávání plamenů války proti Rusům. Francouzský ministr ozbrojených sil Sébastien Lecornu učinil prohlášení, nikoli náznak, že tři francouzské společnosti budou vyrábět, resp. provádět údržbu zbraní na Ukrajině s ohledem na záměr Francie vycvičit ukrajinské vojáky.

Francie nebyla jediná, kdo začal mluvit o zvýšené vojenské podpoře Ukrajině. Polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski, nejbližší soused a největší nepřítel Ruska včera, dnes i zítra, hovořil o svém uznání francouzského prezidenta Macrona za to, že nevyloučil vyslání armádní síly na Ukrajinu. Naznačil také, že na území této země již vojáci z jednotek NATO jsou.

Car ve své velkolepé červené budově bedlivě sleduje stav geostrategického obležení, které se kolem něj formuje, ​​z nichž posledním bylo přistoupení Švédska, země, která byla po mnoho desetiletí neutrální. Švédsko oficiálně vstoupilo do NATO a stalo se 32. členem Severoatlantické aliance. Podle slov generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, člověka, který je obzvláště velkým odpůrcem Putina, je blok díky tomu silnější a Švédsko se cítí bezpečné a stabilní.

Ruské rozvědce se zhruba před dvěma týdny podařilo získat cenný úlovek, který sestával ze zvukových nahrávek vysokých důstojníků německé armády, kteří tajně plánovali, jak vybombardovat Krymský most, největší v Evropě, smrtícími střelami „Taurus“ a jak je propašovat na Ukrajinu, aby to nikdo nevěděl. Takový je obrázek Německa.

Herr Scholz to nemohl popřít poté, co celý svět slyšel éterem vysílaný zločin, který z bývalého nacistického doupěte vykouzlil vzpomínky na slzy, krev a smrt milionů ruských vojáků v bitvě o Stalingrad, která znamenala konec Führerova dobrodružství během druhé světové války a jeho pokusu o invazi do Sovětského svazu.

Ruská armáda sleduje rachot tanků a obrněných vozidel a ohlušující zvuk děl na dalekém severu Evropy, kde probíhá největší vojenské cvičení od konce studené války „Steadfast Defender 2024“. Cvičení, kterého se účastní 20 000 vojáků ze 13 zemí a hypotetickým cílem je odrazit… útok na území aliance.

Bude se ruský medvěd chovat jako „vařená žába“, zvláště v osudových časech?

Je všeobecně známo, že žába po vložení do horké vody okamžitě vyskočí, aby si zachránila život. Pokud ji však vložíte do teplé vody a poté budete nádobu dále ohřívat, žába nevyskočí a zůstane ve vodě, dokud není pozdě.  Dokud nezemře, nebude se cítit ohrožena.

V očích potomků carů i bolševiků se postupné změny kolem Ruska jeví fatálně negativně a dospěli k přesvědčení, že NATO připravuje ozbrojený střet s Ruskem, který nevyhnutelně povede ke komplexní válce v Evropě.

Někteří politici na Západě manipulují tím, že říkají, že je možné poslat síly na „nebojové mise“, což je něco, co Rusové nemohou přijmout a nesmí se s tím smířit, protože tyto síly dávají kyjevským vojákům jedinečnou příležitost k nasazení na hranici, aby zaplnili mezery na frontě.

Největší a nejnebezpečnější je to, že síly NATO se sice nemusí zapojit do přímého konfliktu s ruskými silami, ale v určité chvíli v rozžhavených hlavách dozraje přesvědčení a mohou se rozhodnout, že střet je nevyhnutelný.

Pokud jde o katastrofu, bude to ta skutečnost, kdy vojáci NATO rozmístění u hranic Ukrajiny si budou užívat života daleko od bitev a provádět „nebojové mise“, ale až boje zesílí, budou vyzváni, aby zastavili postupy ruských sil a zakázané se stane skutečností.

Zdá se, že Rusko už nemá žádné “červené čáry”, a to nejen vůči Francii, jak zdůraznil Medveděv, ale ani vůči Evropě jako celku.

Ušlo snad NATO, že Rusko je lední medvěd a ne evropská rosnička?

AUTOR: Emil Amin

zdroj :  https://cz24.news/rusko-nato-a-syndrom-varene-zaby/
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)

Francie již připravuje vojenský personál na nasazení na Ukrajině. V počáteční fázi se Francie chystá poslat asi 2 000 vojáků. Podle ředitele ruské zahraniční rozvědky Sergeje Naryškina se francouzská armáda obává, že bude příliš těžké ukrýt a zajistit přesun tak velké jednotky francouzských sil na Ukrajinu a také tajně ubytovat zahraniční vojáky na ukrajinském území. Francouzská jednotka je legitimním a prioritním cílem ruských přesných úderů. Francouzští vojáci tak riskují, že budou okamžitě čelit „osudu všech Francouzů, kteří kdy přišli na území ruského světa s mečem“.

Video zde:  https://youtu.be/KOJblVf-Gxw

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Pokud vím, jsou v Bělorusku. Z Ruska oficiálně vyhnaní. Pokud se vrhnou na frantíky, tak Kreml má čistý ruce. Jen řeknou že to není jejich armáda a nemaj nad nima kontrolu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

francie na ukrajine

Francie pošle na Ukrajinu vojáky a vybuduje 2 ochranné linie chráněné jadernými zbraněmi! Macron nezachraňuje Ukrajinu. On zachraňuje kolektivní Západ!

Francouzská televize odvysílala plán na rozmístění francouzských vojsk na Ukrajině spolu se dvěma ROE modely zapojení do války! Francouzský plán počítá s rozdělením Ukrajiny podél dělící linie řeky Dněpru! Reportáž potvrdila, že Francie chce na Ukrajině vybudovat 2 porcelánové obranné linie vyztužené jaderným odstrašením! Pochod šílenců k Armageddonu začal?

vice zde:

https://aeronet.news/francouzska-televize-odvysilala-plan-na-rozmisteni-francouzskych-vojsk-na-ukrajine-spolu-se-dvema-roe-modely-zapojeni-do-valky-francouzsky-plan-pocita-s-rozdelenim-ukrajiny-podel-delici-linie-reky/

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

z internetu

Někomu v Paříži už fakt hráblo. Ne, tohle je zoufalý pokus udělat na Putina bububu, čiší z toho akorát obří strach ze ztráty Oděsy a Podněstří a odříznutí Ukrajiny od moře na jihu a z ruského útoku na Kyjev ze severu. Proto ty jaderné výhrůžky… Uvidíme, co se bude dít, až tam Rusové rozflákají první napoleonský batalión na maděru. On si možná ten Macron myslí, že Rusko je snad na úrovni nějaké Libye či Mali nebo co…

Ono to s největší pravděpodobností skončí nějakým varováním Putina Macronovi, že na případné použití francouzských jaderných zbraní na Ukrajině odpoví Rusko jaderným útokem proti Francii a varováním, aby se do tohoto dvoustranného konfliktu mezi Ruskem a Francií nevkládaly další země, pokud už tedy k něčemu takovému dojde.

A pak si Makaróne lámej hlavu, jestli to ten Putin myslí vážně nebo ne, s jadernými pumami můžeš frajeřit a vyhrožovat akorát v případě, že je nepřítel nemá.
 

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

USA se mohou přímo vměšovat do války na Ukrajině, varuje Seymour Hersh
Zdroj: Hershym Agentury,     15. března 2023 18:05


Spojené státy se mohou přímo zapojit do války na Ukrajině, pokud Kyjev začne vykazovat trhliny ve své obraně a známky porážky vůči Rusku, uvedl ve středu známý americký investigativní novinář a držitel Pulitzerovy ceny Seymour Hersh.

Ve svém projevu na akci americké nevládní organizace Hersh citoval nejmenované zdroje, podle nichž se bude rozehrávat "hra" NATO proti Rusku, kterou USA mohou nakonec podpořit.
"Bylo mi řečeno, že hra bude vypadat takto: toto je NATO, my podporujeme NATO v útočných operacích proti Rusům, ale tím svět neoklameme... Jsme to my, kdo bojuje proti Rusku," zdůraznil Hersh.

Maďarský premiér Viktor Orbán ve čtvrtek prohlásil, že Západ je velmi blízko vážnému jednání o možnosti vyslání spojeneckých vojsk na Ukrajinu.
Podle Orbána západní představitelé trpí "válečnou horečkou" a "posílají na Ukrajinu stále nebezpečnější zbraně", neboť vyslání stíhaček do Kyjeva, které bylo dříve "považováno za tabu", je již na pořadu dne.

"Myslím, že jsme velmi blízko k tomu, abychom se vší vážností navrhli, aby vojáci spojeneckých zemí Ukrajiny překročili hranice a vstoupili na území Ukrajiny," zdůraznil Orbán.
"Svět ještě nikdy nebyl tak blízko, aby se z lokální války - vždyť šlo o Lugansk a Doněck - vyklubala válka světová. Pravděpodobnost toho roste každým dnem," zdůraznil maďarský premiér. Kromě toho zdůraznil, že Washington by se měl poučit z porážky nacistů v bitvě u Stalingradu za druhé světové války.

"V posledních třech nebo čtyřech dnech bitvy o Stalingrad měli Rusové každé čtyři hodiny 2400 mrtvých a zabitých, ale oni tu bitvu neprohráli. Ale no tak, opravdu si to chcete s těmi chlapy rozdat? Mám obavy, že na něco takového nejsme připraveni. Ale já nevím." řekl.
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Stejně tak jak je Amíkům lhostejný počet mrtvých a zmrzačených lidí na Ukrajině, bude jim jedno, kolik mrtvých a zmrzačených bude dalších Evropanů. S Evropou už vymetli ekonomicky i psychologicky..., vědí, že to odnese dobrovolně a ráda za ně.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Mezi evropskými zeměmi je určitá hranice, která odděluje horlivé válečníky od těch opatrných, co z Ruska mají respekt. Německo, Itálie, Maďarsko, Rumunsko a Slovensko patří mezi země, které si Rudou armádou vyzkoušely na vlastní kůži. Ti co měli štěstí a přežili o tom doma určitě vyprávěli. To vyprávění sice už vybledlo, ale v nějaké podobě tam přežívá a nabádá k opatrnosti. No a ti dál na západ tu osobní zkušenost nemají a zřejmě mermo-moci touží potom ji získat. Bohužel, mezi ty země patříme i my. U Poláků se domnívám, že jde více o ukrajinské území než o přímý střet s Ruskem.
Dodatek: my nejsme žádní válečníci, ale pár idiotů, kteří by chtěli patřit do vítězné koalice na Ruskem se tady najde. Samozřejmě, ti by sami nebojovali, ale posílali by tam jiné.
Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

To sice jo, ale vždycky o všem rozhodovalo právě těch několik idiotů, mnozí z těch slušných šli do plynu nebo do mlýnku na maso. Nakonec hajlovali i pražští na Václaváku a jednoho takového máme na Hradě, taky rozhoduje v náš neprospěch, jestli máme mít vůbec nějaké právo nebo ne. Další takové "odborníky" máme ve vládě, včetně všelijakých poskoků, co jim jdou na ruku. 

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Demonstrace s vládou nehne,

přináší závan naděje a vlnu vzájemné solidarity účastníků. To je důležité. Ale nečekejme, že změní politickou situaci. Stačí připomenout Žluté vesty nebo drážďanskou Pegidu. Byly to masové akce, vypadaly, že přinesou zásadní změnu. A kdo si na ně ještě vzpomene?

Podpora současné vlády rychle klesá, nicméně stále tu je určitá část společnosti, která Fialovi věří. Až se budou problémy zhoršovat, spíš se za ním semkne, než postaví proti němu.

Pokud chce někdo usilovat o skutečnou změnu systému, musí se v první řadě smířit s tím, že to není otázka týdnů. Jestli dnes začnete pořádně pracovat, bude výsledek vidět za pět let. A můžete si být jisti, že to bude hodně těžkých pět let.

Z dějin známe situace, kdy motorem revolucí jsou bohatí obchodníci, statkáři apod. A tady by se určitá naděje rýsovat mohla. Dnešní moc je především vládou velkých byrokratických aparátů. A v každé byrokracii platí, že každá vrstva je plně závislá na podřízené vrstvě. Kdyby nižší byrokraté (můžeme jim říkat třeba manažeři nebo experti) vypověděli poslušnost těm vyšším, systém se zhroutí. Jeden z problémů je ale v tom, že velká část současné opozice dělá všechno, co je v jejich silách, aby takové lidi odradila.

Zájemců o porcování medvěda je dostatek. Jen tu jaksi chybí lidé ochotní pracovat. Opozice potřebuje vlastní média, potřebuje vlastní školící programy, potřebuje funkční síť místních buněk, potřebuje motivovat své členy a vést je ke kázni a osobnímu růstu. A především potřebuje najít takovou polohu, kdy nebude odrazovat širší veřejnost, což je – žel – případ současné alternativy. Doporučuji ke studiu poslední projevy Viktora Orbána, kde o tom mluví.

Ten, kdo organizuje volby, ten je organizuje tak, aby se udržel u moci. Čas od času se podaří přeměnit volby v nenásilnou revoluci, ale takové případy jsou vzácné, a chce to perfektně připravenou opozici. Nespokojenost s vládou ještě nestačí ke změně.

Kdo má skutečnou sílu, ten dokáže zvítězit prostřednictvím voleb nebo bez voleb. Kdo sílu nemá, ten prohraje v každém případě. Je snad někdo, kdo pohrdá ústavou okázaleji než současná moc? A vidíte, prochází jim to bez problémů.

Nepřikládejme Evropské unii přehnaný význam. Vládnoucí třída je zcela mezinárodní a je lhostejné, zda svou moc uplatňuje prostřednictvím Evropské unie nebo volného trhu nebo nadnárodních neziskovek nebo korporací nebo NATO.

Pokládám za jisté, že vládnoucí třída bude postupně ztrácet schopnost vykonávat panství nad masami obyčejných lidí a že se bude chovat stále sebevražedněji. A že tím bude ohrožovat celou společnost. Po migrační krizi přišli se Zeleným údělem, pak vyvolali válku s Ruskem a můžeme s napětím očekávat, co přinesou v dalších letech. Nic dobrého to rozhodně nebude. Není vlastně podstatné, jestli na tom bude vlaječka EU.

Evropská civilizace rozhodně má co nabídnout, pokud se znovu vzchopí. Dvojnásob to platí pro české země, které bývaly jednou z nejvzdělanějších a technicky nejvyspělejších částí světa. Zemí, kde hospodářský růst poskytoval dobré podmínky všem společenským vrstvám. Máme na co navazovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Jednání o ukončení konfliktu na Ukrajině mohla začít již před několika měsíci, ale Spojené státy pohrozily Zelenskému, že připraví Kyjev o financování, prohlásil známý americký investigativní novinář Seymour Hersh.

zdroj: https://t.me/neCT24/52664

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

     A tipnu si, že zítřejší demonstrace nebude nic jiného než fraška. Demonstrace ztrácejí na síle a na významu, k ničemu nevedou, hmatatelný výsledek žádný a pětidemolice z nich má srandu. Rajchl je profláklej, odkopal se a zklamal spoustu lidí (viď Danieli, Petro a ostatní....). Vrchnost si dělá, co chce a lidi víc zajímají plný nákupní košíky žrádla než nějakej další rádobypolitik, co se zase cpe ke korytu po zádech naivních prosťáčků, kteří uvěřili, že jeho podporou na demonstraci něco změní. Včera jsem psal, že je potřeba se inspirovat našimi předky v historii. Jinak je to všechno na dvě věci. Na h..o a na nic. S nastupující totalitou nelze bojovat demokratickými prostředky. O tom už celý svět přesvědčil v Německu jistej Rakušan s knírkem pod nosem. A i u nás už máme Rakušana. Sice bez knírku, ale se stejným myšlením. A jeho a jemu podobným se rozhodně tahle republika nezbaví bezvýznamnejma demonstracema. O tom už jsme měli možnost se několikrát přesvědčit. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (42 hlasů)

 

CHANDRASEKHAR,

už několikrát jsem četl  větu podobnou té Vaší: Rajchl je profláklej, odkopal se a zklamal spoustu lidí.

Nevím co konkrétně znamená profláklej - odkopal se, vím co znamená být zklamaný.

 Rád bych věděl co ten Rajchl vlastně provedl? Vím že z jeho strany PRO odešla paní Rédová s několika dalšími (i s Vidlákem). Vím, že přešla ke komunistům, k ukřičené Konečné, kde se ihned dostala na kandidátku do EU. Vím, že touží právě po tom. Je to tenhle důvod proč je Rajchl profláklej a odkopanej. Nebo je ještě nějaký jiný? Čím se ten chlap profláknul a odkopal?

 Nemám v okolí nikoho, kdo umí odpovědět.  Na internetu jsem také nenašel nic. Nechodím na sociální sítě, tak možná proto. Ale rád bych znal odpověď. Vždyť ho spousta lidí bude volit.

Byl jsem minulý rok na demonstraci na Václaváku. Byl jsem minulý rok na setkání strany PRO v České Lípě. Rajchl všude kde jsem ho viděl nezapřel, že je podnikatel, politik, právník a hlavě moudrý člověk. Nezapřel, že ví co dělá a má k tomu srozumitelné důvody, takový dojem z něho mám.

Že zklamal spoustu lidí, se dá předpokládat, to se politikům stává. Možná je to i obráceně, možná se i on zklamal ve spoustě lidí.

Souhlasím s Vámi, že pokud na Václaváku nebude plno až dolů, zítřejší demonstrace nic nezmění. Mám pocit, že je dost těch, kteří pro takový výsledek dělají co mohou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (37 hlasů)

     na Daniela, Petru Rédovou a ostatní, co pro Rajchla dřeli zadarmo až padali na hubu na úkor svého času a rodin. Třeba potom budete mít jasno, co znamená, že se Rajchl odkopal a že je profláklej. Petra Rédová se na you tube na toto téma po té, co jí Rajchl podrazil, jasně vyjádřila. A i Daniel v minulosti k tomuto tématu zde na Kydech napsal článek. A možná, že když si přečtete jeden z mých včerejších příspěvků, Vámi vyjmenované pojmy Vám budou jasnější. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)

Děkuji vám za odpověď. Jsem rád, že z vaší odpovědi je patrné, že skutečně jde o paní Rédovou a není za tím není nic dalšího.

Vaše věta je jasná:  Petra Rédová se na you tube na toto téma po té, co jí Rajchl podrazil, jasně vyjádřila.

Chápu, že když se paní Rédová na youtube vyjádřila, že Rajchl je profláklej a odkopanej, je to prostě tak.

Hotovo.

"pět slepic"

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

     aniž byste si jí poslechl. Akademická otázka - co to o Vás vypovídá?

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Nedá mi to, ještě jednou, naposled, na Váš text budu reagovat.

Ano, paní Rédovou jsem měl možnost vidět i slyšet několikrát. Osobně na Václaváku, také na setkání strany PRO s občany v České Lípě a také na závěr pochodu demonstrantů na Letné. Na youtube jsem viděl a slyšel její monolog z nádvoří nemocnice v Londýně, těsně po odchodu ze strany PRO. Vím, že pro PRO pana Rajchla ona obětovala čas, cesty z Londýna a zpět, vozila Vidláka po celé republice a  pracovala s nadšením ze své vůle a iniciativy. Možná též kvůli místu na kandidátce do EU. Nevím, jak moc jí o spolupráci pan Rajchl prosil. Není důvod, abych to nyní zjišťoval.

Mimochodem po jejím proslovu na závěr pochodu na Letnou, po loňské demonstraci na Václaváku, kde jeho část věnovala přítomným policistům jsem si povšiml, že v nich vyvolala náladu, kdy jejich tichý souhlas po celou dobu trvání demonstrace změnila v pohrdání demonstranty.

Navíc přechod od pravicově zaměřené strany ke komunistům není příliš obvyklý, pro mne ani zcela pochopitelný. ,,Říká se účel světí prostředky“ a je to tak. Dříve se používala fráze ,,mít nové myšlení“.

Program koalice Stačilo jsem četl. Vypadá celkem dobře, podobně jako program Motoristů, který má ovšem pár věcí navíc. Stačilo jistě uspěje. Program obsahuje řadu důležiých věcí: Zelená dohoda, ochrana hranic, česká koruna, migranti, ale po zkušenostech s komunisty z minula vím že ,,jejich sliby jsou chyby“. Komunistům prostě nevěřím.

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

s Haškem, ten to nemůže mít v hlavě v pořádku. To samé platí o Regecovi a té lidovecké čůze z brněnského magistrátu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

proč se neorganizují demonstrace po celém Česku a zvlášť v místech kde mají pětky silné zázemí? Třeba Jablunkov, Třinec v případě KDU-ČSL. A co se týče spojení do koalice, tak uspořádejte Vidlákovy hody a všechny nezávazně pozvěte. Už jedna společná fotografie vyděsí 5 k smrti. My přijedem taky a bez pozvánky :-)....

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Bojím se, že účast na demonstraci bude bídná, jelikož jsem reklamu na ni nezaznamenal, a to čtu všechn. Asi špatně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím s panem Vidlákem, že si nemůžeme dovolit nechat propadnout žádné hlasy jako se to stalo minule. Nejčernější scénář totiž je, že pidistrany odčerpají SPD tolik hlasů, že se do sněmovny nedostanou ani oni. Hodně se mi líbí Konečná i Rajchl, přesto nikdy nebudu volit srdcem, abych nesnížil zastoupení alternativy v institucích tím, že pomůžu oslabit nejsilnější euroskeptickou stanu. Howgh

Průměrný počet slepic: 3.9 (20 hlasů)

kdy to tu možná nedopadne jak s Babišem a pětikolkou vidím Svobodné. U ostatních jsem si téměř jist, že budeme zklamáni (Babiš se už předvedl, Okamura také, Rajchl také, komouši také atd). Proto volte Svobodné, ať zase nepropadnou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (22 hlasů)

je to jediná volba, která dává naději, že ta likvidace Čechů nebude pokračovat, takže bohužel nemůžu jinak. Doufám, že to vyhozený hlas nebude. Lid to za mě rozhodne jako už mnohokrát (uvedu jen největší tragédie - Zeman, Gross, Babiš, Fiala, PePa), proto si myslím o lidu, že je vůl. Chtěl bych radši někoho ještě lepšího (třeba za prezidenta Marka Ebena, i když ho osobně neznám, ale tak si představuji prezidenta), ale premiér, který je trochu na úrovni (např. nemluví sprostě a nejedná v zájmu cizí mocnosti proti nám - jako třeba Klaus) je v nedohlednu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (24 hlasů)

     řekneme si to po volbách do europarlamentu. Ano? To bude lakmusový papírek i pro volby do našeho parlamentu příští rok na podzim. Jinak respektuji vaše plné právo volit, koho chcete. A doufám, že v našich parlamentních volbách už nebudete volit srdcem, ale rozumem. 

Přeji Vám hezký den. 

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

to lid volí blbě. Všechny ty zde doporučované machinace vedou právě k tomuto stavu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)

     A proto, i díky Vám, nám vládne pětidemolice. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

vládne kvůli voličům Babiše. Kdyby ho nezvolili a volili by správně jako já, tak by pětikoalice neměla volební program Antibabiš a nevyhrála by.

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

Bože, to je úvaha .... "Kdyby ostatní volili správně jako já"... K tomu je zapotřebí hodně velkého ega. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

jste to blbě pochopila. Byla to demagogie, která odpovídala na stejně blbou demagogii. Ale jsem zvyklý, že moje ftipy a narážky málokdo chápe. Dokonce jsem i zvyklý na to, že v davu jsem jediný, nebo jeden z mála, který má pravdu. Ale stává se i, že pravdu nemám. Znám nejen slunce - žblunce, ale i kytka - lopata :-). A dokonce proti vám nic nemám, i když si asi myslíte, že jo a je mi to jedno. Ne něco ale hodně mám proti Zemanovi, Babišovi a celé dnešní vládě. To jsem zvědav, co si z toho vyberete :-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Vybrala jsem si z toho to, že jste si nejspíš dal panáka (víno, sekt...). Už jednou jste tady psal, jak nás máte všechny rád (i to vypadalo na silvestrovský drink). Ale abych vám udělala radost, posílám jednoho mladého ekonoma a obchodníka. A přeji dobrou noc...:-)

https://video.aktualne.cz/…22/

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

ještě spát nejdu. Video super, užil jsem si, zavzpomínal jsem, taky jsme ve fabrice měli komunistickej dálnopis (to byl blbej nepoužitelnej krám), ale pak rychle přišel fax, nejspíš Panasonic - japonskej a to byl zázrak... kde je dnes faxům konec...

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

že hlas pro Svobodné bude propadlým hlasem, jakoby jste k volbám nešel. A co se týče osobnosti prezidenta - paní Čaputová je vcelku pohledná žena, paní Ursula von der Leyenová také, stejně jako je fešákem pan Pavel. Umějí se chovat, nejsou vulgární, mají jisté vzdělání a rozhodně to nejsou hlupáci. Mezi takové politické zmetky patří i Volodymyr Zelenskyj. Odstrašujícím příkladem budiž i naši umělci a sportovci coby poslanci.

Ve svých funkcích jsou škodnou, politickými analfabety bez cti a charakteru, bezpáteřnými, servilními kariéristy! Jsou typickým produktem PR a marketingu, schází jim to, co kdosi řekl: funkce prezidenta republiky by měla být vyvrcholením celoživotní politické kariéry a ne jejím začátkem!

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

mrkněte na jeho videa z "umělecké" činnosti. Z toho vašeho seznamu bych riskl akorát SPD, právě kdybych to nemohl hodit těm Svobodným. Až nebudou, pak snad, teď ale nechci, aby zanikla jediná naděje. A komoušům hlas nedám nikdy, ti už toho tu napáchali dost, hlavně to mravní bahno je jejich práce, to by mi musela ruka upadnout. To s tím prezidentem je pěkné, takže kdo, Benda?

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Prioritou současné opozice občanů zdravého rozumu proti totalitě libtardů je zbavit 5K vlivu na vládnutí! Jedinou šancí to udělat je zvolit do poslanecké sněmovny Babišovo ANO, Okamurovo SPD a Konečné STAČILO! Každý hlas jinému subjektu je hlasem vhozeným do koše.

DEJTE SVŮJ HLAS KOALICI ANO2011 + SPD + STAČILO!

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

ANO a pětikolka jsou ti stejní parchanti. DEJTE SVŮJ HLAS SVOBODNÝM!

Průměrný počet slepic: 2.5 (30 hlasů)

podle volebních preferencí ze 4. března mají Svobodní 1,8%. Trojkoalice ANO, SPD, KSČM (Stačilo!) má 47,3%. Už jen s tím by měli výraznou nadpoloviční většinu mandátů. Dokonce skoro ústavní. Nechci vás přemlouvat, jste pevně rozhodnutý, ale obávám se, že budete sice volit srdcem, ale ne rozumem. Přesto Svobodným přeji alespoň se přiblížit k 5%.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

že by bylo ANO a SPD v koalici, to je fakt?

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)