Stále větší křeč

Autor

Sledujete předvolební situaci na Slovensku? Je rozumné to udělat, protože přesně takhle bude za čas vypadat předvolební situace u nás. A vzhledem k tomu, že naše vláda je oproti té Matovičově ještě horší a neschopnější, zřejmě si také projdeme vládní krizí, úřednickou vládou, kterou sestaví prezident a volebním termínem, který bude určen na to nejvzdálenější možné datum. Dívejte se na Slovensko, abyste věděli, co bude dělat pravda a láska u nás, až zjistí, že se henty průzkumy nemýlily, že přicházejí i o kmenové voliče, že je nikdo nemá rád, že mají na hrbu všechny skutečné i domnělé prohřešky a že jim ani korespondenční volba nepomůže, aby tu většinu upekli.

Nejsem žádný výrazný znalec slovenské politiky, samozřejmě tam mám řadu přátel a sledujících na fejsbůku a tak jen krátce shrnu situaci a řeknu, co ze svého dvorku vidím:

Na Slovensku se poměrně dlouho před volbami nesmějí dělat průzkumy preferencí, ale ty poslední jasně naznačovaly, že vyhraje Fico a jeho SMER. Pokud bych měl SMER nějak popsat, tak bych řekl, že je to slovenská sociální demokracie, která nepropadla grýndýlům, neodcizila se pracujícím a neskončila jako naše ČSSD. Fico je také mnohem schopnější politik i lídr, než všichni ti Sobotkové, Hamáčkové a Šmardové dohromady. Byla to právě Ficova vláda, která celkem bez problémů zavedla na Slovensku Euro a bylo to tak v klidu, že se o tom nikde nepsalo. Porovnejte si to třeba teď se zavedením eura v Chorvatsku.

Byly to také Ficovy vlády, které značně zlepšily hospodářskou situaci v zemi. Slovensko víceméně dohnalo naší republiku, všechno normálně fungovalo, Fico byl dostatečný ranař, aby si ledacos v Bruseli vyhádal, prostě za jeho premiérování jsme mohli číst nejeden postesk českých ekonomů a podnikatelů, kteří nám tamní situaci dávali za vzor.

Fico byl ve své době poměrně prounijní, byť nikdy nebyl žádný hujer a jeho nevětší politická chyba spočívala v tom, že všem těm unijním šíbrum věřil a oni ho v podstatě potopili. Bylo to dost podobné, jako u nás. Líbodémo média se k Ficovi chovala stejně jako se Česká televize chovala k Babišovi, také tam vyzdvihovali ty slušné a hodné kandidáty, narozdíl od těch mafiánských kandidátů SMERu… hodně to ovlivnila kauza zastřeleného Kuciaka, který možná doopravdy umřel především proto, aby se Fico nestal znovu premiérem, protože údajný objednavatel vraždy jaksi odešel od soudu nevinen. Prostě bylo zapotřebí nějakého národního mučedníka, jehož smrt by se dala svést na Fica s Kaliňákem…

Fico si pak užil svoje. Zjistil, že sice vzorně spolupracoval s EU, nikdy nebyl takový kverulant jako Orbán, ani zdaleka neposiloval svou pozici jako Orbán, prostě byl takovým standardním politikem ze staré školy, podobně jako Klaus či Zeman… nebo jako Babiš. Vůbec jsou politické osudy Fica a Babiše velmi podobné. Jejich největší smůla spočívala v tom, že nikdy nebyli ti bad guys. Poškodilo je ne to, co udělali, ale spíš to, co neudělali.

Pak se ovšem Ficův a Babišův osud začal lišit. Fico si uvědomil, že těm ojropokrokářům dělal užitečného idiota a prostě s tím přestal. Dnešní SMER já osobně vidím jako takový klon ČSSD a SPD. Fico se stal až orbánovsky pronárodním a jeden můj slovenský kamarád to shrnul lakonicky: „Fico má teď hlavnů motiváciu pomstu… a je to dobrá motivácia.“ Když si poslechnete Fica a Orbána, přestává být mezi nimi rozdíl…

Slovenské pravdě a lásce začíná téct do bot. Ficova kampaň je plná velmi silných slov, především o Ukrajině i Rusku, říká víceméně to, co bychom i my chtěli od politiků slyšet, teď už si Fico nemyslí, že EU je nějaké dobro, dokonce i covidovou politiku kritizuje dost podobně jako u nás Jindra Rajchl a zdá se, že mu to vychází tak dobře, že slovenští líbodémo zpanikařili a začali proti němu bojovat nikoliv lepší rétorikou, ale pomocí policie, prokuratury a zatýkání.

V České televizi o tom samozřejmě takřka neuslyšíte. Ještě že máme ta nová média…

Víte, já jak sleduju i slovenský fejsbůk, tak před několika měsíci tam proti Ficovi bojovali podobně jako u nás. Různí místní Cempeři tam vítězoslavně odhalovali jeho lži, různé satirické stránky ho zesměšňovaly, lidé hojně sdíleli statusy o jeho dávnýchých (mafiánských) špatnostech, různě se připomínalo, co kdy udělal špatně, co řekl špatně, oni tam také mají místní Chvilkaře, kteří upozorňují, že Fico je člověk bez vyšších evropských hodnot, atd, atd. Stejné jak u nás… ostatně je to ze stejného sorosovského manuálu.

Jenže už to nefungovalo. Tak dlouho se lidem opakovalo, že Fico je zrůda, až se ukázalo, že lidi si už zvykli. Stal se tak běžným, jeho hříchy byly tolikrát prokydány, že už to nikoho nezvedalo ze židle. Žádný šok, který by byl impulsem pro opětovné zvolení Čaputové. Ficovy preference rostly, jeho motivace zvítězit a znovu to všem nandat je opravdu velmi silná… a tak se nám Čaputovci pustili do boje pomocí fízlů.

Od té doby, co se kolem Ficových lidí začali motat státní zástupci a zásahové jednotky, tak v podstatě úplně skončila protificovská satira. Vzápětí také lidi náhle přestali sdílet statusy o jeho mafiánské minulosti. Najednou se totiž ukázalo, že Čaputová a spol. jsou vlastně ještě horší mafiáni, než celý Fico. I ti, kteří volili Matoviče a blondýnu z Pezinku, jsou teď z jejich praktik perplex.

Ještě nedávno se na sociálních sítích propíral „mafián“ Fico a najednou puf… propírá se fízlačka Čaputová.

A od té doby má SMER kampaň vlastně zdarma. Stačí jim jen pořádat rozhorlené tiskovky, kde poukazují na zvůli současných líbodémo a zřejmě to funguje velmi dobře. Můj fejsbůk se v podstatě úplně přestal vysmívat Ficovi a naopak se zděsil z Čaputové. Víte, jak to říkám… pusťte k něčemu libtardy a výsledek se brzy dostaví. Boj proti Ficovi se mění v tu nejlepší kampaň, kterou mu dělají zdarma. Já nevím, nakolik byl Fico propojený s mafiány. Ale vidím, že se pravda a láska postarala, aby to Slovákům zase tak moc nevadilo. Do voleb se tato situace bude asi ještě stupňovat, ale nevěřím, že zatýkání bude fungovat. Už ne. Před třemi měsíci bych řekl, že Fico možná vyhraje, ale vyhraje jen trochu, protože byl pro spoustu lidí nezkousnutelný. Ale teď to vypadá, že někteří si zvykli, jiní ho začali mít rádi a další zjistili, co je Čaputová doopravdy zač.

Pokud ve volbách Fico výrazně uspěje, stane se příkladem i pro naší politickou scénu. Já vím, že na Slovensku je to trochu jinak, ale v podstatě Fico hlasy tamní Alternativy posbíral. Sází na opačnou taktiku než u nás Babiš. Nesnaží se získat zhrzené voliče líbodémo. Naopak, sbírá hlasy, které s liberály nechtějí mít nic společného. Andrej Babiš dělá přesný opak. To je také další důvod, proč je rozumné celou situaci sledovat.

Liberálové v celé Evropě uspěli zhruba ve stejnou dobu… a zhruba stejně přivedli svojí agendu zu grunde. Na začátku byly řeči o zelených údělech a sluníčkové budoucnosti, končí to válkou za humny, deindustrializací, recesí, pokusy o cenzuru a okleštění svobody projevu. Slovensko je první vlaštovkou budoucnosti. Sledujme ho.

Jo a mezi námi… pokud Fico vyhraje a sestaví vládu, tak bych nic nedal za to, že Čaputová rezignuje.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu. Kdo pošle alespoň 200,- Kč, může si stáhnout audioknihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (303 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Češi zase krasavce. Politici jsou evidentně na palici a občani jsou jen ovce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (116 hlasů)

Díky pane Vidláku , i vám pane Zaubere.

Vám pane Zaubere díky za povedené  rýmování jako vždy.

Díky pane Vidláku za Váš výstižný stručný přehled politického dění na Slovensku.

Moc jste mne potěšil s vaší větou:

... Fico si uvědomil, že těm ojropokrokářům dělal užitečného idiota a prostě s tím přestal. Dnešní SMĚR já osobně vidím jako takový klon ČSSD a SPD. Fico se stal až orbánovsky pronárodním a jeden můj slovenský kamarád to shrnul lakonicky: „Fico má teď hlavnů motiváciu pomstu… a je to dobrá motivácia.“ Když si poslechnete Fica a Orbána, přestává být mezi nimi rozdíl…

To je ono, Fico se stane Orbánem na Slovensku a potom přijde řada i na nás v ČR. Nakonec možná že to nebude až tak moc zlé v naší vlasti jak to teď pesimisticky vidím. Možná že ti "fijalovci" u nás padnou na hubu stejně jako Matovič na Slovensku. Že by se Babis do příštích voleb změnil a stal se Orbánem v Česku? Nebo že by se ANO, spojilo z SPD, z PRO i jinými aby jsme vyhnali z politické scény v ČR všechny ty debily kteří teď vládnou?

Uvidíme, co přinesou volby na Slovensku. Jestli zvítězí Fico na Slovensku je samozřejmě že to bude mít i vliv i na dění v politické scéně v naší vlasti. 

FICO DRŽÍME TI PALCE
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)
Trvalý odkaz

Roky připravovaný plán

 

Americký lobbista Kolář dosadil za pomoci desítek milionů korun

a totálního nasazení médií, herců, neziskovek a Bůh ví čeho všeho ještě,

jako "našeho" prezidenta do té doby široké veřejnosti zcela neznámého

Petra Pavla, poskoka amerického vrchního velitele NATO pro Evropu.

 

A ten si bere za poradce v Americe proškoleného bývalého poslance STAN

Farského, který se mandátu klidně vzdal, aby tam studoval federalizaci Evropy.

Taky jste se tenkrát ptali, proč to Farskému stálo za to? Už chápete?

Vybrali ho jako nejvhodnějšího kandidáta spolupráce.

 

"Stejně jako se nikdy nic neděje náhodou, tak se nikdy nic neděje zbytečně..."

 

Pořád se oháníte Ukrajinou, tak se podívejte, kam ji podobné

zásahy dovedly. Jediný rozdíl, že tady nehoří náměstí a neumírají

lidé. Tady nemáme divoký Majdan, ale zcela klidné převzetí veškeré

moci.

Opravdu ještě někomu nedochází, co se tady děje?

To nebyla žádná náhodná líbačka s připravenou Čaputovou za dveřmi, ale roky

připravovaný plán!

 

Připomeňme si jen, jak lžou.

Od zvýšení daní, které slíbili nezvyšovat, až po brutální cenzuru

všeho, co nejde s názory vlády.

Od změn mobilizačních zákonů ideálně v prvním čtení, až po prosazení

korespondenční volby.

Od ničení našeho zdravotnictví po nekoncepční miliardové nákupy

armádní techniky.

Od nedostatku léků, přes zvyšování odchodu do důchodu

až po zrušení zákonných valorizací.

Od přijímání a implementace statisíců uprchlíků po nezřízené

zadlužování našich dětí nesplatitelnými ukrajinskými dluhy.

 

A co je nejhorší - oni se tím už vůbec netají a smějí se lidem do očí.

Už si myslí, že nás mají a už je jim to fuk. Je konec.

Nikomu z nich nezáleží na osudu této země.

Ani na osudu lidí této země.

Pokud se někomu zdá, že to jde rychle, tak je to přesně jejich plán.

Čekali na to dlouho, už čekat nebudou.

Chtěli po nás, abychom si klekli a my jsme s sebou rovnou praštili

na všechny čtyři.

Obávám se, že tohle si budeme muset vypít až do dna.

ZASE!

 

(přeposláno)

Průměrný počet slepic: 4.8 (148 hlasů)

Sotva se stal Fiala premiérem, jeho manželka

dostala místo proděkanky na lékařské fakultě v Brně.

V květnu 2023 pro změnu zničehonic dostala pozici prorektorky MU Brno.

Odůvodnění – prý proto, že ve vedení, kde bylo 7 prorektorů + rektor

byla jen jedna nebo maximálně dvě ženy.

A tak se vyhodili narychlo dva prorektoři.

Nedávno ve zprávách jeden z těch exprorektorů hovořil..., a ejhle,

najednou slyšíme, jak říká, že dostal místo velvyslance v Polsku…

 

Udělat to Babiš, intervjuci by měli pohotovost a Milion mešuge chlívků by přitáhl klec.

Průměrný počet slepic: 4.7 (115 hlasů)
Trvalý odkaz

... lhostejno, zda na Slovensku, nebo u nás.

Tím spíš je nutné hledat na opoziční scéně ty průsečíky shody a jednoty. Nejen antiFiala, antiu Babiš, nebo antiPePe/Čaputová ....

"Anti..." není program, není spojení občanů pro obrat v politice České/Slovenské republiky. Stačí si přečíst dnešní zprávy o dění na Slovensku, kde vládní moc řeší "válku policajtů", nebo paradox, že PePa je hlavním účastníkem Trutnovského festivalu kde po svém zvyku rozdává úsměvy a sbírá selfíčka. 

Opoziční scéna, nebo její část, se dnes schází blízko Sedlčan na už pět let tradičním setkání  v Příčovech. Z toho setkání bude jistě hodně sdělení na sociálních sítí. Výrazně se v tom směru angažuje mimo jiné Petr Bureš TV. 

Ze strany vlasteneckých sil to nevidím jako natřepávání peříček. 

Bylo by dobré, aby výsledkem byl další předpoklad pro možnost tvorby aspoň základů skutečného programu, který může být opět připomenut ať už 3.září na zřejmě první zářiové demonstraci a předpokladem sjednocení a skutečného zájmu o změnu občany zúčastněnými  na další z demonstrací, kterou chce řešit jako SVOU Jindřich Rajchl 16. září 2023. Pokud vstup do politiky nechápeme pouze jako "antiFiala", nebude Jindřich Rajchl, byť na své demonstraci, bránit prezentaci a představám dalších účastníků jeho demonstrace usilujících o prosazování nejen změny vládnoucí garnitury, ale především změny postavení země, změny společenského postavení občanů napříč politickým a společenským spektrem, změny a návratu k prosperitě a suverénnosti země, potom křeč v opoziční scéně může povolit.

Pochopitelně to není jen na Rajchlovi, ani na těch, kteří tuší a otevřeně prohlašují, že Rajchl nemusí být to pravé ořechové. Hodně můžeme naznačovat jak my zde v diskusích, tak občané na relevantních setkáních, včetně demonstrací. Nikdo nic neprosadí bez občanů, ovšem občanů, kteří nepřijdou jen na akce, besedy a demonstrace, ale občany, kteří i mimo volební urny a výsledek voleb, budou podporovat zvolené představitele, realizovat programy se kterými se ztotožní a hlavně ty zvolené představitele nenechají JEN vládnout, ale budou je aktivně kontrolovat na všech a ze všech úrovní.

V Každém případě mi současná situace na naší opoziční scéně připomíná včerejší, na seznamu zveřejněný článek, zdánlivě nesouvisející se současnou úrovní politiky a vztahů občanů mezi sebou: Tři Trubky lákají do Brd turisty: Výlet nám však zkazili bezohlední cyklisté 

Přikládám mou reakci, ani ne tak na článek, jako na přiloženou anketu, která naznačuje boj, který vidím podobně na naší vlastenecké a opoziční scéně.

"Anketa je kouzelná. Jsem chodec, jsem cyklista, jsem i řidič motorového vozidla. Setkávám se s bezohledností řidičů, chodců i cyklistů. Cyklisté by měli mít jednoznačně k dispozici dostatečně funkční zvonek a chodci by měli respektovat, že na smíšených cestách pro cyklisty i chodce by měli respektovat to, co by měli cyklisté respektovat ve smíšeném provozu s automobily. Při střetu s autem je cyklista nejen v nevýhodě, ale neskutečně ohroženým druhem. Podobně chodec je víc ohrožený cyklistou, byť při pádu cyklisty se míra nebezpečí pro oba trošku vyrovnává. Zkrátka doporučuji neútočit účelově na kteroukoliv skupinu, ale pokoušet se o vzájemný respekt. Takový článek může být do určité míry pravdivý a oprávněný, nicméně by správa komunikace mohla oddělit nutnou část pro chodce a potom bude platit o to více vzájemný respekt obou ohrožených skupin turistů."

Je ten článek a moje reakce mimo mísu? Je odlišná od toho, čím chceme mnozí, nebo někteří měnit postavení občanů a celé naší vlasti jako státního celku?

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

Analytik Vyoral

 

Kauza Fremr byla jen krycí operace. Co měla mediálně zastřít?

19. srpna 2023 @cz24news

Podle komentátora Tomáše Vyorala nemusí občany znepokojovat, kdo bude ústavním soudcem a kdo ne. „Protože s tímto stejně nic nezmůžeme, a oni si stejně nakonec dosadí toho, koho budou chtít,“ soudí s tím, že se samozřejmě bude jednat o ideového souputníka vlády i prezidenta. Trefoval se také do ministra vnitra za jeho vysvětlování kolektivní viny, kdy za čin občana je potrestán občan a za čin státu je také potrestán občan.

Robert Fremr udělal očekávané. Vzdal se pozice, za jejíž přijetí by sklízel kritiku celou dobu svého působení. Místo něho bychom mohli mít syna Anny Šabatové, advokáta Pavla Uhla. Nebyl by normalizační kádr nakonec lepší? Aspoň by nehrozilo, že stále věří v komunismus.

Jak jsme se bavili minule. Dost dobře to vypadá, že kauza Fremr byla jen „cover“, krycí operací, která měla jen mediálně zastřít něco jiného. Třeba jmenování jiných soudců, ale taky třeba úplně něco jiného. Ačkoliv syna Šabatové neznám, tak si troufám odhadovat, že po čertovi nám elity na post předsedy Ústavního soudu cpou ďábla.

Řekl bych však, že se nemá cenu nijak zvlášť znepokojovat, protože s tímto stejně nic nezmůžeme, a oni si stejně nakonec dosadí toho, koho budou chtít. A že to bude člověk z jejich lodi, je pochopitelné. Jinak vláda, prezident, média i Ústavní soud – všichni z jednoho názorového a myšlenkového spektra. To tady nebylo od dob komunismu. A jakože demokrati a antikomunističtí kverulanti mlčí? Pozoruhodné.

Slováci podle Pirátů mají zbystřit, protože zanedlouho tu jsou volby. A 73 000 Slováků se letos přihlásilo k volbě ze zahraničí. „Je to signál, že šance na změnu tu je. A je jen ve vašich rukou,“ pobízí Pirátská strana. Nevíte, kdy se vžila ta móda mluvit do voleb v zahraničí?

Ano, je to signál, že volby budou ještě neprůkaznější a nevěrohodnější než doposud. Respektive jejich výsledek. Budu se opakovat po tisící, ale kdyby volby něco změnily, už dávno by je zrušili. Jinak móda mluvit do voleb v zahraničí se u našich lepších lidí vžila poměrně nedávno. V zásadě těžko říct, z čeho pramení. Zřejmě z bohorovnosti a touhy oněch nositelů, nebo spíše nosičů této módy, ještě více ukázat světu a svým „nadřízeným“ v zahraničí svou pravověrnost vůči stávajícímu režimu.

Ministr vnitra nám ve statusu na sociálních sítích legitimizoval kolektivní vinu. „Pokud se zločinu dopustí stát, je potrestán stát. Včetně svých občanů, jinak to nejde.“ Máme to brát za bernou minci nebo zase Rakušan rychleji psal, než myslel?

To skutečně sněžný barbar z Aspen Institutu řekl? To musel mít náš kolínský hrošík zřejmě opět zorničky jak špendlíčky. Neb co jsem zaznamenal, tak v případě bestiálních znásilnění ze strany ukrajinských nadlidí ještě nedávno prohlašoval, že „kolektivní vina v případě trestných činů neexistuje“. Holt opět orwellovský doublethink, podvojné myšlení, dvojí metry, pokrytectví a bezostyšné lhaní. Na to jsou současní politruci v čele s Rakušanem mistry. Jen si tady odložím pár slov Jana Procházky: „Bezmocnost slabých je totiž jenom zdánlivě nekonečná, ani trpělivost není nekonečná, i když v Čechách je možná o něco delší.“

Podnikatel Josef Grill má zlost a chystá se firmu přesunout. Naštval ho přístup českých úřadů, které mu za kus vyvlastněného pozemku chtějí dát několikanásobně méně, než je současná cena, ale dokonce i méně, než za kolik ho v roce 2007 koupil. To ale není vše. Není si jist českým právním prostředím, kromě toho stát podle něho zaspal digitalizaci, ale i v jiných oblastech. Dokonce ho prý chtějí vyslýchat za to, že „moc ví“ o kyberútocích na Ministerstvo spravedlnosti. Neměla by údajně pravicová vláda být pro podnikatele lepší?

Správně jste zmínil ono údajně pravicová. Současná vláda samozřejmě není pravicová. Stejně jako ODS není pravicová. Stejně jako v zásadě není pravicové strany. A nejenom u nás. Prakticky všechny politické subjekty ovládla levicově liberální křídla. Ta pak shodně a poslušně poklonkují Bruselu, Washingtonu, LGBTXYZŽ agendě, greténismu, africko-arabské či ukrajinské migraci a dalším současným globalistickým totalitním režimem požadovaným tématům. Tudíž ani vyvlastnění pozemků pod reálnou tržní cenou mě ze strany kolaborantské ukrofilní vlády Petra Fialenka v zásadě nepřekvapuje. Podnikatel může být rád, pokud vůbec něco dostane.

A další perlička. Není penicilin. Ne proto, že by ho bylo málo, ale proto, že za cenu, kterou je české zdravotnictví ochotno zaplatit, ho nikdo nechce dodávat. Může se země, která není schopná dovézt nebo vyrobit základní antibiotika, vůbec považovat za vyspělou?

Především se můžeme považovat za zemi lokajskou. Před časem vůči východu, nyní vůči západu. A co se vyspělosti týče, tak ta neřízenou, respektive řízenou migrační invazí z Ukrajiny půjde sešupem dolů. Co se penicilinu týká, tak je až trestuhodné, že stát není pro své občany schopen zajistit tak základní lék. Když se podíváme, kolik peněz z našich kapes bezostyšně a v rozporu se zájmy České republiky nalifroval do ukrajinských návštěvníků, tak je to pro slušného člověka k zblití.

Sorosova OSF drasticky omezí své působení v EU, místo toho se chce zaměřovat na západní Balkán, Moldavsko, Kyrgyzstán a Ukrajinu. Také se bude v jejích řadách propouštět. Kdo nás teď bude vzdělávat o demokracii? Evropská unie?

Bohužel to vypadá, že u nás mají soudruzi hotovo. Říkám bohužel, protože to, že mají zřejmě „hotovo“ a přesunují se dál, pro naši zem neznačí nic moc dobrého. Ono na vzdělávání o západní demokracii a humanitárním bombardování tady máme aktivistických politických neziskovek mraky, takže že odchází OSF, nebude mít na další likvidaci skutečné svobody a demokracie u nás příliš vliv.

Prezident Zeman na CNN Prima News prohlásil, že kdo může znásilňovat, může i bojovat. Jak se stavíte k myšlence, že kdo se bude v Česku chovat nepřístojně, bude poslán zpátky do své země, ať už se v ní bojuje, nebo ne?

Tak by to samozřejmě v normálním světě mělo být. Ale jak víme, v normálním světě nežijeme, a proto to tak ani v případě ukrajinských, ani v případě africko-arabských nadlidí nebude. Je pozitivní, že Miloš Zeman dokáže i po svém ukrofilním veletoči občas něco objektivně zhodnotit v kontextu Ukrajiny a ukrajinských málem polobohů. Koneckonců opět slovy Procházky: „Nejnebezpečnější je lhostejnost shledávající vše výtečným.“ K čemuž nás mnozí „výtečníci“ mnohdy nabádají.

 

 


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes mě zaujal článek nádherně dokládající to, že i Švýcarsko by už dávno bylo v EU i NATO, kdyby zde panovala - v českých luzích a hájích posvátná - ryze zastupitelská demokracie:

Ruag-Präsident: Entscheid über Nato-Beitritt unumgänglich - Prezident Ruag: Rozhodnutí o vstoupení do Nato je nezbytné

Nicolas Perrin, prezident švýcarského zbrojního koncernu Ruag, se snaží přesvědčit národ, že se nevyplatí vyrábět zbraně autonomně, a k dosažení vyšších zisků je nezbytné přehodnotit neutralitu a její výklad. Na přímou otázku, zda osobně podporuje vstup do Nato, však odpovídá jak moudrá horákyně: "To je politická otázka".

Jak vidno, lidé jsou si všude podobní: pokud se nabízí možnost dosažení (ještě většího) osobního prospěchu, zájmy celku musí jít stranou :-)
Není-liž pravda, ctěný Berrnarde?

Tam, kde o zásadních otázkách rozhoduje Suverén, není tak snadné odstavit rozum na vedlejší kolej.
(Aneb bez přímé demokracie, důsledné federalizace a efektivní subsidiarity by se občané jednotlivých kantonů už dávno tetelili blahem pod domácí střechou v Německu, Francii a Itálii)

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

" Jak vidno, lidé jsou si všude podobní: pokud se nabízí možnost dosažení (ještě většího) osobního prospěchu, zájmy celku musí jít stranou :-)
Není-liž pravda, ctěný Berrnarde?"

Pokud chcete v evoluci uspět, v první řadě vám jde o blaho své a svých blízkých, pak vám může jít o blaho širšího okruhu svých přátel, pak třeba města, pak třeba státu, pak kontinentu a celého lidstva. Když toto pořadí obrátíte a budete v první řadě chránit lidstvo, může se vám stát, že zatím vaše rodina zdochne hlady. Výběr je na každém, pochopitelně nikomu svůj názor nenutím. Ale napadají mě k situaci hned dvě pořekadla - bližší košile, než kabát a každý svého štěstí strůjcem.

Ano, zní to sobecky, ale je to prostě realita potvrzená historií lidstva.

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

a k osudu dinosaurů se velmi rychle přibližujeme ...

Možná proto, že jako příslušník národa vyvoleného zapomínáte ve svém výčtu priorit na blaho přírody :-)

Nicméně je-li Vaše logika všeobecně uznávaná, pak jedinou šancí pro národ, který se chce mít dobře, je stát se Suverénem.
Zastupující politici - aby evolučně uspěli - přece myslí v první řadě na sebe, na občany vlastního státu až ve čtvrtém gardu :-)
Takže, vážený berrnarde, velmi děkuji za ideovou podporu a zajímavý důkaz správnosti švýcarské cesty.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý pane Miloši,

dovolím si jen malé doplnění: Však ono vámi zmiňované "Jak vidno, lidé jsou..." je prazákladem kapitalismu.

A protože vlastně skoro všichni toužíme po vlastním prospěchu více, než po dobru pro všechny, tak tu máme kapitalismus. Čímž ovšem trestáme sami sebe za své sobectví. Ne nadarmo se proto také říká, že "není většího trestu než je splněné přání."   

S přáním všeho dobrého, Jiří. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

spočívající ve této vizualizaci:

Vidět svou maličkost až jako posledního, nejmenšího v řadě.

Bohužel snaha upozadit se přináší prozření a velmi příjemné pocity většinou až po delším tréningu :-)

Ps: nicméně pro upozadění kapitalismu to nestačí, zde je lékem lepší systém rozhodování, přinášející kromě lepších pocitů a perspektivy hlavně lepší výsledky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

než náš euro-český ksindl. Lepší je mít soběstačnost, než dotační švindl!

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

dobře ví jak na to. Když poslouží těm co zrovna vládnou, pak povýší ho za to.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)