Byrokratická dystopie

Autor

Přátelé, po českých velvyslancích, vojácích, aktivních záložácích a jiných státních úřednících, kteří za mnou jezdili, aby mi poreferovali o fialovém šlendriánu, došlo i na podnikatele. Už je doopravdy zle. Jeníkovi Cemperovi rovnou hlásím, že jde o neexistující osoby a všechno jsem si vymyslel se sklenkou portského v ruce, protože jsem jasný dezinformátor… Ale vy ostatní si prosím vyslechněte velmi poučný příběh…

Žil byl jeden podnikatel. Budeme mu říkat Franta. Tento Franta měl firmu, která se zaměřovala na velmi movité klienty. Tito klienti si často pořizovali luxusní auta v ceně několika milionů korun a Franta brzy zjistil, že když si někdo kupuje luxusní auto, tak to chce mít bez starostí. Zpravidla si ho kupuje na firmu a na leasing, protože nechce řešit odpisy, ale prostě si dá do nákladů každoměsíční splátku. Franta postřehl obchodní příležitost a založil si firmu, která přesně tohle pro klienty řešila. Franta oběhal leasingové a úvěrové společnosti, vybral tu nejlepší, vzal si úvěr, koupil fáro a to pronajal klientovi. K tomu za klienta oběhal pojišťovny, přidal další různé VIP služby, klient prostě dostal klíčky a každý měsíc zaplatil fakturu za pronájem. Všechno za něj vyběhal a zařídil Franta.

Franta v tomto byl opravdu dobrý, poctivý, solventní a ještě má takový důvěryhodný ksicht, takže mu postupně klienti přibývali, časem získal i slevu na nákup aut, protože jich kupoval několik měsíčně, dostal slevu na pojistném a další výhody. Byl tak dobrý a solidní, že za dvacet let nepotřeboval žádnou reklamu. Jeho klienti ho doporučovali svým známým sami. Frantova firma nakonec měla v portfóliu několik stovek aut. Každý měsíc koupili několik luxusních vozů a také několik starších luxusních aut zase prodali. Zpravidla těm klientům, kteří v něm jezdili.

Samozřejmě, koupě a prodej aut firmám, tam se vrací DPH a když od státu DPH víc dostáváte než platíte, tak k vám posílají neustálé kontroly, jestli se neobohacujete na úkor eráru. V době covidové se zase zkrátila doba odpisů za auta a tam si stát také velmi přísně hlídá, abyste ho náhodou neokradli. Franta měl tím pádem trvale úředníky z finančáku na firmě a málokdo byl pod takovým drobnohledem, jako on. Naučil se dokládat i ty nejmenší drobnosti, musel být neuvěřitelně pečlivý na papíry, aby kdykoliv mohl doložit, jak auto nabyl, jak ho prodal, komu ho mezitím pronajal, na jakou smlouvu, co bylo součástí… Takhle podnikal dlouhá předlouhá léta.

Problémy měl jen tehdy, když se do problémů dostal nějaký jeho klient. To pak přestaly chodit peníze za pronájem auta, někdy také auto prostě „zmizelo,“ protože ho klient v zoufalství prodal nějakým gaunerům, on to pak dohledával, protože leasigové společnosti je jedno, že jste nedostali zaplaceno a auto nemáte. Oni po vás prostě chtějí splátku, ať se děje cokoliv. V poslední době se mu takových případů pár stalo. Inu.. krize. Dohledával auta po celé Evropě, měl problémy, aby je vůbec policie dala do registru hledaných vozů… a když je dohledal, tak je zase potřeboval co nejrychleji prodat, aby doplatil leasing. Ale to všechno znáte… druhotná platební neschopnost je častý způsob, jak přijít o všechno. Zároveň měl nakoupená nějaká auta, která klienti najednou nechtěli a tak se je snažil co nejrychleji prodat dál.

A pak najednou, ozval se mu úplně jiný finančák, než pod který spadal – z venkova. Z okresního města. Prý výpomoc Praze. Ne, nikdo nepřijel na kontrolu, prostě si jen zkontrolovali jeho papíry a z nich jakási úřednická teta zjistila, ze v poslední době nějak moc prodával auta a ještě s podezřele nízkou marží. A tak mu prostě doměřila daň. Fakt. To se může! Poslali mu elaborát, že v tomto segmentu je marže 10%, on prodával auta s marží asi 3%, to je určitě kartelová dohoda a tak mu prostě daň ze zisku navýší podle běžných procent. Ne, žádný specializovaný tým ministerstva financí. Normální úřednice odkudsi z jižních Čech.

Franta si okamžitě najal specializovanou právní a daňovou kancelář, která se zabývá takovými případy, ta mu za mnoho desítek tisíc sepsala odvolání, ale rovnou u řekli, že jeho šance je minimální. Taková úřednická teta je prostě silnější. Může se soudit, může cokoliv, ale zřejmě to nevyhraje.

Tohle je první půlka příběhu. Prostě mnoho let podnikáte pořád stejně, pak vás dostanou nesolventní klienti do problémů, vy je vyřešíte, aniž byste další klienty poškodili, jen vám prostě klesne zisk… a financ vám prostě doměří daň, protože prostě podle zákona může. Nikde se ničeho nedovoláte. Už dávno to prošlo sněmovnou a nikdo si toho ani nevšiml, aby protestoval. Bylo to myšleno proti těm velkým, aby státu neutíkaly miliardy, ale na ty velké to nikdo nikdy nepoužije. Použije se to na ty malé… Úřednická teta ty pravomoci prostě má…

Takové hytlermarkety mají marže 150% a obírají nás, kde mohou, peníze vyvedou do zahraničí, víceméně je to jeden velký kartel a oligopol, ale nedá se prý nic dělat… řekli Fiala i Výborný. Něco se dá dělat jen tehdy, když jste malí. To vám doměří daň aj cvaj a ani se nepřijdou zeptat, proč vaše faktury náhle vypadají jinak, než předchozích dvacet let. A to pozor… nemáte ztrátu. Jen menší zisk. Ničeho se nedovoláte. Úředník tu pravomoc má. Dali mu jí, aby zasáhl proti oligopolům. Dali mu jí, aby zasáhl proti vyvádění peněz a krácení daní. Jak to kdysi řekl Havel? Litera zákona je naplněna, ale duch zákona byl původně úplně jiný.

Takhle nějak to vypadalo před sto lety v USA. Dělali tam antitrustové zákony, ale ty se používaly takřka výhradně proti dělnickým organizacím. U nás dělají zákony proti praní špinavých peněz, ale používají se takřka výhradně proti těm, kteří nic špatného neudělali, jen se dostali do druhotných problémů.

Přemýšlím, co je horší… jestli to, jak macešsky se stát chová k vlastním podnikatelům a jak podlejzavě se chová k cizím drancířům a nebo to, že vlastně jsou k dispozici naprosto dostatečné nástroje, aby stát hytlermarkety srovnal do latě a nejspíš by mohl srovnat do latě i energobarony… jen prostě nechce. Drakonické nástroje sice vznikly pro boj se silnými, ale používají se výhradně proti slabým. Povoláte žoldnéře proti nepříteli, ale oni vám raději drancují vlastní vesnice. Je to jednodušší a bezpečnější.

Kéž by to bylo všechno… Náš příběh má ještě pokračování.

Franta se odvolává proti doměřené dani a doprodává auta, kterých se potřebuje zbavit, protože ho táhnou ke dnu. Jednoho dne mu přijdou od jeho klientsky nejpřívětivější banky roku dvě obálky a v nich jsou dva naprosto stejné dopisy, které byly odeslány ve stejný den a jsou podepsány stejnými pracovníky banky. V obou mu píší, že mu vypovídají smlouvu o bankovním účtu. Oba dopisy se liší v tom, že jeden mu účet vypovídá k únoru 2024 a druhý mu účet vypovídá v prosinci 2023. Takže má v tom horším případě necelý týden, aby se s tím nějak popasoval a podumal, která výpověď platí.

Jeho osobní bankéř v klientsky nejpřívětivější bance roku o tom neví. Nemůže nic zjistit. Jediné, co se dá, je zavolat na reklamační oddělení. Tam se dozvídá, že na vyřízení má oddělení třicet dní. Pracovníci banky, kteří podepsali dopis s výpovědí, na ně žádný kontakt není. V dopise není uvedeno, proč smlouvu o účtu vypovídají, jen odkazují na příslušný paragraf smluvních podmínek, kde je skutečně uvedeno, že banka vám může vypovědět smlouvu bez udání důvodu a takřka bez jakékoliv výpovědní lhůty.

Dvacet let používá stejný účet. Je na něm několik stovek trvalých příkazů k úhradě – leasingovkám za auta. Každý měsíc naopak přijde spousta plateb od klientů za pronájem aut. Franta nikdy nechytračil, prostě celý provoz firmy jel na jeden registrovaný účet u finančáku, který byl trvale pod zevrubnou kontrolou. Na účtě leží miliony korun a za celou dobu podnikání přes něj protekla nějaká ta miliarda. Franta nikdy nepotřeboval provozní úvěr, neměl žádný kontokorent, ba ani kreditní kartu.

Franta přemýšlí, co asi udělal špatně… a napadá ho jediná věc. Jedno z těch aut prodal člověku mimo EU. Balkán… Ten člověk mu zaplatil tak, že do klientsky nejpřívětivější banky roku přinesl hotovost a složil ji na přepážce ve prospěch Frantova firemního a registrovaného účtu. Franta s kupujícím podepsal smlouvu, dal mu fakturu, zkontroloval si, že platba přišla a dal mu klíčky.

Samozřejmě, platilo to prosincové datum… Účet je smazán. Klientsky nejpřívětivější banka roku zatím Frantovi ani nedokázala říct, jak to udělat, aby ty jeho peníze převedli do jiné banky, kde si tedy rychle účet založil. Nečekaně má finančák na registraci nového účtu také třicet dní. Blíží se začátek ledna, kdy Franta musí zaplatit úvěrové splátky za několik stovek aut. Bude muset obeslat několik set klientů, aby je upozornil, že mu mají poslat peníze na jiný účet, než byli vždycky zvyklí. Neví, kdy a jestli se vůbec dostane k penězům na starém účtu. A ať udělá cokoliv, bude se chovat protiprávně, protože jeho nový účet není zaregistrovaný u financů, ale úvěrové společnosti to nezajímá a chtějí svoje splátky.

Franta je jednou nohou v kriminále, ať udělá cokoliv, dokonce i když nic neudělá. Může si akorát tak koupit provaz a oběsit se. Byrokratické mašinérii je všechno jedno. Bankovní ombudsman klientsky nejpřívětivější banky roku se samozřejmě stále nevyjádřil k zaslané stížnosti. Bankéř s tím nemůže nic dělat, protože to je záležitost jiného oddělení, jiné oddělení nemá povinnost reagovat… všechno je zcela v souladu se zákony. Franz Kafka je břídil proti této skutečnosti.

Tohle je budoucnost, přátelé. Nepotřebují k tomu žádnou pandemickou smlouvu ani čipy pod kůži. Ba dokonce ani nepotřebují zrušit hotovost. Prostě vám jen zruší stávající účet bez udání důvodu a vy si prostě jen nestihnete zařídit nový a udělat všechny procedury, aby to bylo v souladu se zákonem. Můžete se jen rozhodnout, který zákon porušíte. V té chvíli vás mají… Donutí vás jednat protizákonně a pak vás jen patřičně potrestají. Kdo to zařídí? Nějaká anonymní pracovnice v oddělení proti finanční kriminalitě v bance, která nejspíš po práci přijde domů, tam si pohraje s dětmi a uvaří večeři. Žádný Koudelka z BISky… Pracovnice jednala nejspíš naprosto v souladu se svými pracovními povinnostmi. I ostatní budou jednat stejně… jen na konci bude zničený jeden člověk, jedna firma a poškodí to celou řadu dalších lidí.

Přemýšlím, jestli by něco takového dopustila nějaká diktatura nebo mafie. Nejspíš ne. Ti by se naopak postarali, aby byznys hladce běžel a oni si z něj jen vzali patřičné výpalné. Realita začíná být pěkně dystopická.

Jaké ponaučení z dnešního příběhu plyne?

1.Každá teta na finančáku má dost pravomocí, aby zaklekla jakoukoliv firmu. Akorát zaklekávají jen ty malé. Zákony se sice dělaly proti těm velkým, ale ti si ohlídají, aby se proti nim nikdy nepoužily.

2. Zvažte, jestli chcete mít vaše peníze v bankách… obzvlášť v těch klientsky nejpřívětivějších. Nevíte dne ani hodiny…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (333 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

vedle závislých činností jsem byl také osobou samostatně výdělečně činnou a jestliže jsem svá podnikání ukončil bylo to mimo jiné i proto, že byrokracie "sledujících státních orgánů" se zvyšovala s "počítačovou gramotností úřadů". S nejedním "podnikatelem" mých rozměrů (tedy drobným) jsme se shodli, že řemeslo, když se umí, je pohodlnější vykonávat jako zaměstnanec, když je zaměstnavatel slušný. Ten můj poslední zaměstnavatel nebyl z nejhorších, dokonce dobrý a zakázky jsme měli od Českých zákazníků, od Italů, Jihoameričanů i Švýcarů. Zákazníci nebyli nespokojení, slušný byl i náš servis. Nicméně se jednalo o nadnárodní podnik, jehož "matka", když šlo do tuhého, rozhodla s politickým dohledem své země, o likvidaci svého nejmodernějšího podniku v koncernu bez náhrady. Byl to pro mě přechod do důchodu, většina spolupracovníků to štěstí neměla.

Takže Daniel Sterzik dost barvitě vypověděl osud jednoho z podnikatelů, jehož podnikání nebylo a není úplně z nejběžnějších, ale podlehnul stejně běžným úkonům úředního šimla, jako neskutečné množství dalších ještě nepatrnějších živností. A to se nezdá že by řešil další běžnou otázku, kdy vedle úředního šimla podnikatel bojuje s udržením provozovny v prostoru pronajímaném lhostejno zda u soukromého majitele, nebo obce, zejména ve velkých městech, kde na toho obecního pronajímatele není tolik vidět, ale on musí vyhrábnout prostředky odkudkoliv, protože jiné příjmy má mizerné.

V tom smyslu nebudu dál navazovat na problémy zaměstnanců, zaměstnavatelů, ani podnikatelů všech úrovní.

Zaujal mne včera (středa 20.12.2023) příspěvek Olina: Řekni mi co chceš a já ti řeknu kdo jsi.

Vřele s ním souhlasím, nebudu se zabývat drobnostmi, kde bych mohl mít výhrady, nebo bych jej doplňoval. Dodám něco jiného.

Střetává se zde zcela zřejmě poměrně dost vrstevníků, kteří máme mnoho různých zkušeností ze života jak ze socialismu, tak z doby, kde jsme mnozí více, či méně MUSELI uspět s dost výraznou změnou způsobu obživy a zajištění rodin, včetně vybudování nějaké perspektivy pro děti, které byly buď ještě školou povinné kolem hadráku, nebo už byly i těmi "odvážnými studenty na Národní třídě a jinde", ale spolehnout se museli právě na nás tehdy už většinou dávno dospělé.

"Angažuji" se docela s oblibou na reakcích k článkům v NOVINKÁCH a na SEZNAMu. Zejména od vrstevníků bývám bit za "nekritické připomínky k různým osobnostem a obdobím". Bavím se tím, protože je dost lidí, kteří ty diskuse berou neskutečně vážně a možná někteří mohou mít náběh na infarkt a jiné nenadálé příhody. Nechápou, že nejde o socialismus (který nazývají komunismem, ačkoliv mnozí absolvovali VUML a tam byli proškoleni, že komunismus je představa někde hodně daleko v budoucnu, v dáli). Výživné jsou také diskuse kolem války na Ukrajině, kde opět nemalé množství bývalých vojáků základní služby vyzývá k ukrutnému ukončení moci Ruska, aniž by si uvědomili, že gradace se může pod velením našeho nejvyššího týkat jeho dospělých dětí nebo vnoučat.

Proč to píšu?

Protože chci navázat na včerejšího Olina. Jestliže lidé v produktivním věku nedokáží ani naznačit představu o reálné společenské změně, která se týká ještě na dlouho jejich života a o to víc života jejich dětí, o nichž odborníci tvrdí, že ze 40% mají nejrůznější vážné zdravotní problémy, vidím, že je asi potřeba jim napovědět. Veřejně i doma, pokud na to máme, pokud máme u svých dětí aspoň malinkou autoritu. Nemají to lehké, mnohdy se obávají dost reálně reakcí zaměstnavatelů, nebo dokonce zákazníků. Se současným vývojem jim však nezbyde, než vystoupit z bubliny. My už tu zkušenost máme, někteří otočili kabáty, někteří šli jen po větru, někteří jsme i riskovali. Je nám to prd platné, ale pro ten pocit můžeme sdělit, že aspoň v té míře a trošku demokracie existuje.  

My starší, s omezenou perspektivou dožití, bychom měli skončit s dohady, jak to za socialistickými dráty bylo hrozné a jak nám Vašíček Havel otevřel dvééře do světa, jak si svobodně můžeme zalyžovat v Alpách, nebo se rozhlédnout po Paříži z Eifelovky, bez toho že bychom s nadhledem sdělili, třeba i tak stručně, jako Olin, jak by měla vypadat společnost, aby byla soběstačná a aby nám zůstaly otevřené dveře ne jen na Západ, ale do všech světových stran, kde si našich vrstevníků, kteří tam do světa nejezdili opalovat zadele, ale pracovat a udělat naší zemi službu kterou rozhodně neprodlužují a nepodporují svými výstupy dnešní vládní a politické špičky, demokraticky zvolené.  

Teď jdu koupit kapra stejně jako to dělám posledních 50 a více let, ať stojí co stojí, prodejci už včera u nás rozložili kádě. Cena určitě narostla, ale ty chlapy, kteří mají smůlu, protože jim nepomůže mráz a přilepený led na váze, ale kteří umí kapra tak rozdovádět, aby z 2 a 1/2 kilového udělali aspoň čtyřkilového, mám stále rád. Pro ně je ten prodej nejen výdělkem, ale způsobem života v předvánočním období. Jim nevyčítám to, co vyčítám oligarchům a jak Vidlák říkává hitlermarktům. Ryby už nesmrdí bahnem jako kdysi, v sádkách to odborníci s kapry umí. Všechny doprovodné problémy těch prodejců beru jako stále s opakující hru. Jen ty jikry, mlíčí a případně hlavy, které jsem si vždy u nich přikoupil bývají s hnutím různých v tom smyslu nezkušených troubelínů problémem. Ale i s tím si nejspíš poradím. Mladičké sousedce poradím, aby si nechala kapra "jen" zabít, já jí ho očistím a odeberu to, co ona neumí, nebo nechce zpracovat.

Přeji Vám všem klidné svátky a snad už nadějnější nový rok 2024. Jsem optimista, ale k tomu optimismu budu dál přikládat....

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)

Díky a nápodobně, Oline a všichni. (vybral jste Ladu, mně nejmilejší vánoční připodobnění)

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Se vším souhlasím. Akorát ty kádě s kapry ze široka obcházím... :-) (dělám to už od dětství)

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

zařízl Babiš FAU. Viz "naši klekli na FAU Přerov"

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Recenze knihy "The Wuhan Cover-Up" od Roberta F. Kennedyho Jr., která vyšla 6.12.2023
 

"RFK Jr. to opět dokázal. Kniha Wuhanská zástěrka je nejen nepostradatelnou historií vzniku celosvětové hrozby biologických zbraní, ale také ohromně aktuálním hlubokým poodhalením toho, jak byla virová pandemie vypuštěna do světa prostřednictvím podvodu, chamtivosti a hlouposti špatných aktérů na nejvyšších úrovních naší vlastní vlády. Je to ohromující pokračování knihy "Skutečný Anthony Fauci" a historická publikace, která odpovídá na základní otázky národní bezpečnosti - a existenční otázky naší doby."
-Naomi Wolfová, autorka bestsellerů Mýtus krásy a Těla těch druhých
 
"Tohle vás vyděsí k smrti. Nejděsivější na tom je, že je to pravda. Díky bohu za Bobbyho Kennedyho juniora."
-Tucker Carlson
 
"Wuhanská zástěrka" rozmetá mezinárodní dezinformační kampaň amerických a čínských vládních úředníků a jejich podplacených vědců, že COVID-19 nějakým zázrakem vyskočil z mokrého trhu ve Wuhanu. Kennedyho kniha nám právníkům poskytne potřebnou munici, abychom je všechny pohnali k právní odpovědnosti za tento norimberský zločin proti lidskosti."
-Profesor Francis A. Boyle, autor zákona proti biologickým zbraním z roku 1989.
 
"Biologické zbraně jsou zakázaným ovocem, ale neodolatelným, protože zločinec je málokdy identifikován. Byly koronavirové zbraně tak svůdné, že smazaly hranici mezi přítelem a nepřítelem? Bobby Kennedy předkládá fakta v knize, kterou neodložíte."
-Meryl Nassová, doktorka medicíny, epidemioložka a odbornice na biologickou válku a antrax
 
Název nové knihy amerického prezidentského kandidáta Roberta F. Kennedyho, "The Wuhan Cover-Up", ve skutečnosti nevystihuje rozsah a povahu tohoto zásadního díla. Tato kniha je nejobsáhlejším historickým shrnutím a obžalobou historie programu biologických zbraní/bioobrany Spojených států, jaký byl kdy napsán. Shrnuje úžasný záběr dosud nevyřčené cenzurované historie a nabízí případovou studii "The Wuhan Cover-Up", která demonstruje důsledky situačního etického sesunu, k němuž často dochází, když se mohutná administrativní byrokracie spojí se 'zpravodajskou komunitou'.
-Robert W. Malone, MD, MS, je virolog, imunolog, odborník na klinický výzkum a regulační záležitosti a autor knihy "Lži, které mi řekla vláda".
 
Pečlivý výzkum RFK Jr. odhaluje fakta, která může potvrdit každý, ale jen málokdo je dokáže přijmout. Výzkum a výroba biologických zbraní má temnou historii, kterou by si mnozí lidé přáli zapomenout. Kennedyho přesvědčivá kniha to znemožňuje.
-Gavin de Becker, autor bestselleru "Dar strachu"
 
Mimořádné objasnění mimořádně temného a hrůzného podniku. Wuhanské utajení je pečlivá vědecká práce, která se čte jako napínavý kriminální příběh. Kniha, kterou napsal současný kandidát na prezidenta Spojených států, je předurčena k tomu, aby se stala jednou z nejvýznamnějších v historii.
-Peter A. McCullough, MD, MPH, autor knihy Odvaha čelit COVID-19
 
Pokud vám bestseller Bobbyho Kennedyho, Skutečný Anthony Fauci, připadal poutavý a podnětný, pak je pro vás kniha "The Wuhan Cover-Up" povinnou četbou. Tuto poutavou knihu lze považovat za další díl série, která se zabývá fascinující historií průmyslového komplexu biologických zbraní a jeho tajným využíváním proti lidstvu. Připravte se na to, že vás zaujme dobře propracovaný obsah, který odhaluje skryté pravdy o biologických zbraních a jejich potenciálním dopadu na nás všechny."
-Dr. Joseph Mercola, zakladatel Mercola.com, nejnavštěvovanějšího webu o přírodním zdraví.
 
Pečlivě zdokumentované a působivé odhalení Roberta Kennedyho v knize Skutečný Anthony Fauci mě upozornilo na Kennedyho postavení jednoho z nejvzdělanějších a nejodvážnějších hlasatelů pravdy naší doby. Jeho nová kniha o historii výzkumu biologických zbraní, neuvěřitelném nebezpečí, které představuje pro lidstvo, a téměř nepředstavitelné korupce,  je trhákem stejného kalibru. Připomíná nám nejen, že je načase skoncovat s tímto zhoubným 'výzkumem', ale také zachránit naši vládu před washingtonskými pletichami a zájmovými lobby, které ovládají obě politické strany, a umožnit tak návrat k politice podporující střední třídu a umožňující milionům lidí znovu zažít americký sen.
-David Stockman, bývalý americký poslanec (R-MI)
 
Nikdy nezapomenu, jak mi RFK Jr. v únoru 2023 na turistické stezce řekl, že když odhalíte Big Pharma, stojíte proti ministerstvu obrany. Nikdy také nezapomenu na to, jak manažer společnosti Pfizer řekl mému novináři v utajení: 'Musíte mi slíbit, že to nikomu neřeknete.... Mám podezření, že virus začal ve Wuhanu. Nedává smysl, aby se virus objevil z ničeho nic. Moc nesnáší sluneční světlo, nátlak se opírá o podvod a informovaný souhlas vyžaduje zvednutí závoje. To tato kniha "The Wuhan Cover-Up" to dělá tak účinně, podobně jako její předchůdkyně "The Real Anthony Fauci."
-James O'Keefe, zakladatel Project Veritas a autor knihy "American Muckraker"
 
"Největší tragédie v dějinách lidstva se odehrála před našima očima. Nepřekvapilo mě, že koncem léta 2019 unikl z laboratoře v čínském Wuhanu smrtící virus SARS-CoV2. Při zpětném pohledu mě šokovalo, že americká vláda na podzim 2019 neinformovala a neupozornila veřejnost na globální šíření COVID. Ve skutečnosti americká vláda udělala něco mnohem horšího. Bobbyho kniha stručně objasňuje, jak a proč neprůhledné propojení americké armády a zpravodajské komunity využilo zkorumpované a morálně pokleslé vědce a úředníky k provedení největší a nejsofistikovanější psychologické operace ve světové historii. Tři cíle byly jednoduché: zamlžit skutečný původ biologické zbraně, kterou společně vytvořily USA a Čína; rychle uvést na trh neotestované lékařské protiopatření na bázi mRNA pro civilní použití; a vyvolat strach v obyvatelstvu, aby byla nad ním získána nadvláda a kontrola. Bobbyho kniha stručně a výstižně odhaluje tyto strašlivé nepohodlné pravdy."
-Andrew G. Huff, PhD, autor knihy "Pravda o Wuhanu"
 
"Skutečný Anthony Fauci" poskytl svědectví o Fauciho zločinnosti. Kniha "Wuhanská krycí akce" poskytuje samotný čin - událost, která zůstane neslavně proslulá.
-Steve Bannon
 
"Dr. Joseph Goebbels napsal, že 'Jednou vyslovená lež zůstává lží, ale tisíckrát vyslovená lež se stává pravdou'. Pro lidstvo je tragické, že z Fauciho a jeho přisluhovačů vychází mnoho a mnoho nepravd. RFK Jr. odhaluje desítky let trvající lži."
-Luc Montagnier, nositel Nobelovy ceny za literaturu

Bobby Kennedy je jedním z nejstatečnějších a nejnekompromisněji upřímných lidí, jaké jsem kdy poznal. Jednou se mu za to dostane uznání. Zatím si přečtěte tuto knihu. Navzdory všemu lhaní, nebo možná v reakci na něj, se Bobby stává právoplatným lidovým hrdinou.
-Tucker Carlson
 
Kniha Bobbyho Kennedyho o skutečném Anthonym Faucim mluví pravdu v době, kdy se péče o zdraví přerodila v poškozování zdraví, kdy nepravda vládne prostřednictvím antivědy a falešných zpráv."
-Dr. Vandana Shiva, ředitelka organizace Navdanya a autorka knihy "Oneness vs. the 1%" (Jednota proti 1 %)

"Hluboce si [Bobbyho] vážím a myslím si, že pokud si někdo zaslouží Nobelovu cenu míru, je to právě on."
"Myslel jsem si, že rozumím tomu, co se děje, ze zasvěceného pohledu. Ale tohle je ohromující. Anthony Fauci hraje přesně tu strategii, kterou vyvinul a vyzkoušel v dobách HIV. Bobby je v tomto rukopise jako v ohni. Hloubka informací a faktů, které jsou všechny pečlivě citovány, je ohromující. Je to povinná četba. Myslím, že opravdu pomůže objasnit, co se tu dělo. Díky důsledně nefunkční reakci Fauciho a USG/HHS (US Government Health and Human Services Department) na COVID-19 jsme se všichni seznámili s pojmy "regulatory capture" a "Noble Lie". Osobní názor a zaujatost doktora Fauciho byly opakovaně nahrazeny medicínou založenou na důkazech a všichni žijeme s následky. Kromě této přízemní nekompetentnosti však tato kniha jasně dokumentuje hlubší síly a systémovou, všudypřítomnou vládní korupci, které nás dovedly až sem. Od dob vlády bývalého ředitele FBI J. Edgara Hoovera jsme nebyli svědky takového budování impéria zkorumpovaným, dlouholetým federálním zaměstnancem, který již dávno překročil důchodový věk. Zjevná potřeba doktora Fauciho posílit své křehké ego vedla k téměř úplné systémové korupci nejen amerického ministerstva zdravotnictví, ale celého světového systému veřejného zdravotnictví. Důsledkem bude trvalé poškození pověsti Spojených států amerických, amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a amerického Centra pro kontrolu nemocí (CDC) jako poctivých a nezávislých strážců veřejného zdraví, která byla pečlivě pěstována po mnoho desetiletí. Svět nyní může jasně vidět, že americké ministerstvo zdravotnictví bylo uchváceno a zkompromitováno komerčními zájmy. Jedním z nezamýšlených důsledků toho, že jsme tuto tragédii připustili a umožnili, bude další oslabení domácí důvěry v systém veřejného zdravotnictví, a zejména v celý očkovací podnik. Mezi globální dopady bude pravděpodobně patřit zrychlující se ztráta důvěry v americké a západní farmaceutické společnosti a regulační orgány a rychlejší nástup asijských, indických a blízkovýchodních farmaceutických konkurentů."
-Robert W. Malone, MD, virolog, imunolog, molekulární biolog

"Tato kniha, která stojí jako stěžejní dílo pro dějiny vědy a medicíny, odhaluje ohromující, pokřivenou pravdu o člověku (Faucim) a zkorumpované instituci (NIH), kteří zradili lidstvo na každém kroku, aby dosáhli zisku a moci. Kdyby americký lid znal pravdu, která je zde zdokumentována, pochodoval by po milionech a požadoval by trestní stíhání všech, kteří se na těchto nehorázných zradách lidstva podílejí. Kniha RFK Jr. uzavírá kruh jednoho z nejkatastrofálnějších a skutečně ďábelských plánů v dějinách medicíny a vědy. Pokud lidstvo nyní nebude požadovat vyšetřování a stíhání v celé této rozsáhlé oblasti vědeckých podvodů a patologických 'autorit', jsme skutečně bez naděje."
-Mike Adams, známý také jako "Strážce zdraví", zakladatel NaturalNews.com

"Pokud vás někdy zajímalo, proč bylo tolik dobrých vědců a lékařů umlčeno za objevy, které nezapadají do mainstreamového narativu Big Pharma, nehledejte za tím nic jiného než zneužití síly. Kniha "Odhalení Anthonyho Fauciho" od Roberta F. Kennedyho Jr. se čte jako právnický thriller. Až na to, že to není fikce. Přečtěte si ji s očima dokořán. Je načase, aby se svět probudil a poznal pravdu."
-Christiane Northrupová, doktorka medicíny, bývalá odborná asistentka gynekologie na University of Vermont College of Medicine; autorka bestselleru New York Times Women's Bodies, Women's Wisdom (Ženská těla, ženská moudrost).

"Dát velkou odpovědnost a moc těm, kteří za ni nenesou žádnou odpovědnost, je recept na katastrofu."
-K Paul Stoller, MD, FACHM, Hyperbarická a integrativní medicína
 
"Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně."
-Mahin Khatami, PhD.

Průměrný počet slepic: 4.4 (54 hlasů)

Inzo, to jsem si dnes taky a ráda přečetla - Kennedy nám jmenovitě ukazuje hlavní strůjce covid "plandemie" (jak výstižné s tím plánem) a doufala jsem, že se o tom někdo zmíní. Od začátku jsem tvrdila, že to byl plán zmetků usáků, a zde je to černé na bílém, že si ve Wuhanu pronajali laboratoř za tímto účelem - chtěli to samé i na Ukrajině a v dalších zemích, jen ne u sebe v Amerikstánu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

RFK Jr.  v podstatě vyzval CIA na osobní souboj, fandím mu, ale mám strach, aby nedopadl jako jeho otec a strýc.

Wuhanský podvod
Úvod
V den mých sedmých narozenin, 17. ledna 1961 - tři dny předtím, než můj strýc John F. Kennedy složil přísahu jako prezident Spojených států - vystoupil jeho předchůdce, prezident Dwight Eisenhower, v celostátní televizi, aby přednesl svůj projev na rozloučenou, který historie stále více považuje za jeden z nejdůležitějších prorockých projevů v americké historii.

Ve vládních radách se musíme chránit před získáváním neoprávněného vlivu, ať už chtěného, nebo nechtěného, vojensko-průmyslovým komplexem. Potenciál pro katastrofální nárůst špatně umístěné moci existuje a bude přetrvávat.

Nikdy nesmíme dopustit, aby tíha tohoto spojení ohrozila naše svobody nebo demokratické procesy.

Prezident Eisenhower si dal obzvláště záležet na tom, aby do své definice pojmu "vojensko-průmyslový komplex" zahrnul i vrcholné byrokraty v Národním ústavu zdraví (NIH - National Institutes of Health). Eisenhower varoval, že rostoucí lékařská a vědecká technokracie federální vlády představuje pro naši demokracii a svobodu zvláštní hrozbu.

V této revoluci se [vědecký/medicínský] výzkum stal ústředním; stal se také formalizovanějším, složitějším a nákladnějším. Stále větší část je prováděna pro federální vládu, federální vládou nebo na její pokyn.

Částečně kvůli obrovským nákladům se vládní zakázka stává prakticky náhradou za intelektuální zvídavost ... .

Vyhlídka na ovládnutí národních vědců federálními pracovními místy, přidělováním projektů a mocí peněz je stále přítomná a je třeba se nad ní vážně zamyslet ... .

Musíme si také dávat pozor na ... nebezpečí, že by se veřejná politika mohla sama stát otrokem vědecko-technické elity.

Eisenhower zakončil svůj projev napomenutím, které zaznívá i nyní, když se vynořujeme z éry COVID, která pošlapala základní principy, jež po 240 let udržovaly Ameriku jako světový vzor demokracie, ústavní vlády a osobní svobody.
Úkolem státníků je formovat, vyvažovat a integrovat tyto a další síly, nové i staré, v rámci zásad našeho demokratického systému - vždy směřovat k nejvyšším cílům naší svobodné společnosti.

Eisenhower si uvědomoval, že Amerika nemůže být zároveň demokracií doma a imperiální mocností v zahraničí. Aby však ospravedlnil svou existenci, tento kartel vyvolával nekonečné války a mimořádné situace, které mu zajišťovaly vlastní bohatství a moc, a zároveň měnil Ameriku z příkladné demokracie ve stát zajišťující národní bezpečnost v zahraničí a stát sledování doma.

O sedm let později nastoupil Dr. Anthony Fauci do Národního institutu zdraví, kde se nikdy nesetkal s bojem. Tam zahájil padesátileté působení, které ho vyneslo na vrchol národní vědecké a technologické elity, na vrchol, který využil k militarizaci a zpeněžení lékařského výzkumu a k upevnění bezproblémového spojenectví mezi vládou, vědou, armádou a zpravodajskými službami a soukromými dodavateli způsobem, který by naplnil nejhorší noční můry prezidenta Eisenhowera o hrozbě, kterou tento kartel představuje pro demokracii.

Kartel dosáhne svého vrcholu v roce 2022. Se začátkem pandemie COVID získala vznikající lékařská technokracie - s Anthonym Faucim v čele - všechny hrozivé rysy, před kterými varoval prezident Eisenhower. Mocný syndikát složený z vládních technokratů veřejného zdravotnictví, dravého farmaceutického průmyslu, vojenských a zpravodajských úředníků a mediálních a sociálně mediálních magnátů si přivlastnil nové úžasné pravomoci, aby mohl rušit ústavní a občanská práva, cenzurovat informace, potlačovat nesouhlas a vynucovat dodržování svévolného diktátu. Tyto mandáty vyvrcholily masovým očkováním rizikovými, neúčinnými, špatně testovanými a nelicencovanými vakcínami. A nikdo není zodpovědný za škody, které způsobily.

Vládní a průmysloví úředníci, kteří prohlašovali nové bezprecedentní pravomoci za nezbytné pro boj proti virům, je zcela předvídatelně zneužívali a zasadili tak ránu demokracii, aniž by to mělo znatelný přínos pro veřejné zdraví. Stejně jako CIA a vojenský aparát paradoxně profitují z války, nikoli z míru, lékařský kartel a jeho spojenci z Big Pharma profitují z nemocí, nikoli ze zdraví. Dr. Fauci a jeho kumpáni tuto moc ještě posílili prostřednictvím organizované propagandistické kampaně, jejímž cílem bylo udržovat ve veřejnosti teror a bakteriofóbii.

Tři dny po Eisenhowerově projevu na rozloučenou jsem v mrazivý den ve Washingtonu seděl pod jasnou oblohou na mrazivé tribuně a sledoval svého strýce, nastupujícího prezidenta Johna F. Kennedyho, jak skládá přísahu. Při své vlastní inauguraci v roce 1933, na vrcholu děsivé celosvětové krize, varoval idol JFK - Franklin Delano Roosevelt národ, že strach je nejsilnějším nástrojem totalitářů. V Evropě využili levicoví i pravicoví despotové strachu veřejnosti ze stejné deprese k tomu, aby přeměnili Rusko v komunistický stát a Itálii, Německo a Španělsko ve fašistické totalitní státy. FDR uchránil kapitalismus i demokracii pevnou rukou a důvěrou, která držela strach na uzdě.

Strýcova zkrácená vláda by byla tříletým bojem o vymanění se z vlády strachu. K prvnímu tvrdému souboji s jeho bezpečnostním aparátem došlo o tři měsíce později během neúspěšné invaze v Zátoce sviní. I když na sebe vzal veřejnou vinu za tuto pohromu, uvědomil si, že mu jeho vojenské špičky ze CIA lhali, aby ho přiměli k povolení invaze, o níž věděli, že selže. Jejich plán spočíval v tom, že mladého prezidenta, který po třech měsících prezidentování čelil tomuto ponižujícímu neúspěchu, chytili do pasti a přiměli ho, aby vyhověl požadavkům náčelníků štábů na úplnou invazi USA na Kubu, což JFK slíbil nikdy neudělat.

Tento boj jsem popsal ve své knize American Values z roku 2018. JFK si uvědomil, že funkcí CIA již není ochrana amerických zájmů. Změnila se v darebáckou agenturu, která přebírala skryté ambice amerických nadnárodních korporací, včetně ropných společností a velkého zemědělství. V tomto případě byly partnery CIA společnosti Texaco, United Fruit Company a americká mafie. JFK rozpoznal, že základní funkcí CIA již není národní bezpečnost, ale zajišťování stálého přísunu peněz pro Pentagon a jeho vojenské dodavatele pro nepřetržité války.

V květnu 1961, nyní po pouhých čtyřech měsících svého prezidentství, stál můj strýc v Oválné pracovně a říkal svému nejbližšímu spolupracovníkovi, že chce CIA "roztříštit na tisíc kousků a rozprášit ji do větru". Mezi listopadem 1961 a únorem 1962 propustil tři nejvyšší důstojníky agentury - Allena Dullese, Charlese Cabella a Richarda Bissella.

Americké hodnoty popisují šedesát let trvající boj mé rodiny s touto agenturou. Dnes se mocné farmaceutické společnosti připojily k Big Oil jako motoru americké zahraniční politiky a americké zpravodajské služby hrají stále stejně zákeřnou roli. Tato kniha tuto historii zkoumá.

Moje kniha z roku 2021, Skutečný Anthony Fauci: Bill Gates, Big Pharma a globální válka proti demokracii a veřejnému zdraví, rovněž zkoumá vzestup agendy biologické bezpečnosti a pozoruhodné spojenectví mezi západními regulátory veřejného zdraví, vojenskými a zpravodajskými agenturami a podivnými spojenci na vrcholu čínské armády při vytváření virů, které způsobují pandemie, a vytváření reakcí, které rozvíjejí agendu státu dohledu a kontroly. Jejich úsilí skrývá stinné vlivy těchto loutkářů, kteří manipulovali s každým rysem pandemie. Koordinace těchto sil není nikde tak zřejmá jako při jejich organizování utajování původu viru COVID.

Agenda biologické bezpečnosti - pandemická připravenost a reakce (PPR), jak se eufemisticky nazývá - je organizačním principem vojensko-průmyslového komplexu po skončení studené války, přesněji řečeno vojensko-lékařského průmyslového komplexu. Plánovači CIA a Pentagonu sehráli klíčovou roli v sérii více než tuctu počítačových simulací, které začaly v roce 1999 a sloužily jako tajné cvičení pro desetitisíce amerických úředníků a zahraničních představitelů v reakci na globální pandemie pomocí řady autoritářských "protiopatření", která fungují jako puč proti demokratickým a ústavním právům. Tento syndikát zahrnuje Pentagon a zpravodajský aparát, farmaceutické společnosti, tradiční média a platformy sociálních médií a Big Data - které jsou vzájemně incestně finančně provázány, což vede k jasným, ale zvráceným pobídkám vyvíjet a pravidelně vypouštět infekční biologické zbraně a těžit z této reakce své zisky a moc.

Anthony Fauci a miliardář Bill Gates se stali viditelnými tvářemi reakce na pandemii, ale v této knize je odhaluji jako nastrčené osoby mnohem většího podniku: vojensko-medicínsko-průmyslového komplexu řízeného složkami CIA a Pentagonu, které - ještě více než Anthony Fauci - přispěly k vytvoření koronaviru COVID-19 v čínské laboratoři, diktovaly oficiální protiopatření, řídily a kontrolovaly zavádění vakcíny a řídily utajování zdroje. Zatajení jejich role při vytváření koronaviru COVID-19 je kritické, protože jeho odhalení by odhalilo korupci a aktéry. Je to jejich Achillova pata.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

To je tak, když se šejdíři a hajzlové vyšplhají na vlně těch, kteří to myslí dobře. Ti budou časem odstraněni a hajzlové si jedou dál. Tohoto Kennedyho bych viděla jako vhodného kandidáta na prezidenta. (Jak dlouho by ho ovšem nechali naživu)  

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

On RFK Jr. kandiduje za demokraty, jako Bidenův stranický konkurent. Ale myslím, že jako špičkový právník, který zaznamenal velké úspěchy právě ve sporech s farmaceutickými firmami, by pro lidstvo byl mnohem užitečnější, kdyby dostal za mříže Fauciho a jeho covidové kumpány.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka na Ukrajině se obrací ve prospěch Moskvy, protože západní technika a lidské zdroje jsou v ohroženém stavu
Stephen Bryen,   20. prosince 2023,   https://asiatimes.com/2023/12/nato-is-a-mess-and-the-russians-are-winning/


Britové se chystají podepsat s Ukrajinou pakt o námořní bezpečnosti a zdvojnásobit tak svou podporu potápějící se zemi vedené Volodymyrem Zelenským.
Německo mezitím zvyšuje své zbrojní závazky vůči Ukrajině, přestože jeho zásoby zbraní jsou prakticky vyprázdněné. Spojené království i Německo vyprazdňují své peněženky a arzenály, a USA se snaží o totéž.
Současně deník Washington Times v článku Billa Gertze uvádí, že zástupce Mike Gallagher, který je předsedou výboru Sněmovny reprezentantů, přišel s několika neotřelými nápady, jak pomoci Tchaj-wanu využít jinak zastaralé zbraně z amerického arzenálu, především proto, že získat nové zbraně je nyní téměř nemožné.
Gallagher říká, že "nedávné válečné hry simulující konflikt s Čínou o Tchaj-wan odhalily, že USA by došly přesné bomby a rakety dlouhého doletu za méně než týden po začátku konfliktu".
Bill Gertz uvádí, že Pentagon má nevyřízené dodávky zbraní v hodnotě více než 2 miliardy USD, které Tchaj-pej nakoupila, a které se zdržely kvůli zdržení obranného průmyslu.
Tchaj-wan v současné době čeká na 400 raket Harpoon a 100 odpalovacích zařízení Harpoon, jejichž prodej Pentagon oznámil před více než třemi lety a které se na ostrov mohou dostat až v roce 2029.
Klíčové je, že dodání raket Harpoon na Tchaj-wan potrvá dalších pět let (celkem osm let). Ještě horší je to s dalšími válečnými zásobami, jako je 155mm a 120mm munice.

Slabost a problémy americké obranné průmyslové základny blednou ve srovnání s nedostatkem pracovních sil, který postihuje většinu členů NATO i USA.
Malé německé armádě se nedostává nových rekrutů. Stejně jako USA má Německo dobrovolnické síly, ale situace se zhoršuje natolik, že německá vláda uvažuje o nějakém systému branné povinnosti.
Vzhledem k tomu, že současná německá vláda již rychle ztrácí politickou podporu, snaha přimět Bundestag, německý parlament, aby odhlasoval jakýkoli branný systém, by byla politickou sebevraždou. Boris Pistorius, německý ministr obrany, tento problém chápe, ale nemá žádné řešení, které by mohlo získat podporu veřejnosti.

Politika v Německu se posouvá doprava a AfD, německá pravicová strana, si zajišťuje rostoucí podporu voličů. AfD zatím nezaujala žádné stanovisko k branné povinnosti, ale je to nacionalistická strana, která by ráda viděla zrušení sankcí vůči Rusku a nepodporuje žádnou celoevropskou obrannou iniciativu.
Celkový počet příslušníků ozbrojených sil v Německu klesl ke konci října na 181 383 osob, přičemž tisíce volných míst nejsou obsazeny.

Německý bulvární deník Bild tvrdí, že německá armáda nemá dostatečnou sílu ani vybavení potřebné k účinné obraně země. Přesto ve stejné době, kdy Bild poukazoval na krizi v armádě, Německo oznámilo, že vysílá do Litvy brigádu o síle 5 000 mužů.
Bude umístěna necelých 20 kilometrů od hranic s Běloruskem. Podle německého ministerstva obrany začne přesun brigády ve druhém čtvrtletí roku 2024, přičemž plné bojové připravenosti by měla dosáhnout do roku 2027.
Podle německého ministra obrany Pistoria však "nemáme armádu, která by byla schopna bránit zemi před vojenskou ofenzivou, před brutální útočnou válkou". Tento rozpor je zřejmý.

Velkým problémem je také britská armáda. Defense and Security Monitor uvádí, že "britské ozbrojené síly, které byly dlouho považovány za armádu světové úrovně, se nyní zasekly v náborových problémech, přičemž plánované snižování počtu personálu bude teprve realizováno v rámci dokumentu o obranném velení, který byl představen v roce 2021. Existují významné a přetrvávající problémy týkající se chátrajícího vojenského ubytování, vyčerpané munice a špatně prováděných programů veřejných zakázek."

Televize Sky News podle serveru The Defense Post "nastínila rozsah problému, kterému čelí britské ozbrojené síly. Uvedla, že v případě ozbrojeného konfliktu by armádě došla munice již po několika dnech. Země prý také nemá schopnost bránit svůj vzdušný prostor vzhledem k rostoucí síle a schopnostem dnešních raket a bezpilotních letounů.
Navíc plná obměna stárnoucích britských tanků a obrněných vozidel má proběhnout až za několik let, což ovlivňuje její modernizační úsilí. Zdroje tvrdí, že by trvalo pět až deset let, než by britská armáda byla schopna nasadit do boje divizi s více než 30 000 vojáky a opírající se o výkonné tanky, dělostřelecké systémy a vrtulníky."

Britská armáda je dnes menší než v době americké revoluce v dubnu 1775. Britskou armádu tehdy tvořilo celkem 142 560 příslušníků. V současné době má britská armáda 77 540 vojáků ve všech svých řadách. To znamená, že vlastní bojová síla je mnohem menší, pravděpodobně kolem 30 000 osob.

Británie byla největším evropským podporovatelem Ukrajiny ve válce s Ruskem a vyprázdnila svůj špičkový arzenál, aby podpořila ukrajinskou armádu. Británie také poskytuje Ukrajině polní podporu a zpravodajské informace z bojiště spolu s plánováním speciálních tajných operací, jako je například snaha zničit most přes Kerčský průliv spojující Rusko s Krymem v hodnotě 3 miliard dolarů.

O francouzské armádě se toho moc nepíše. Víme však, že francouzská technika si ve válce na Ukrajině nevedla proti Rusům dobře. Její systém CAESAR (Camion Équipé d'un Système d'Artillerie ) byl na bojišti velkým zklamáním, podléhá poruchám a stal se terčem ruských bezpilotních letounů Lancet.
Francie jich na Ukrajinu vyslala 18, což je 25 % z celé flotily těchto mobilních 155mm dělostřeleckých systémů. Podle zpráv trvá výroba nových několik let.
Stejně tak se francouzské RC bojové vozidlo pěchoty AMX-10C ukázalo být smrtící pastí pro ukrajinské obsluhy, které považují jeho "tenké pancéřování" za nedostatečné pro použití v první linii. Je označováno jako "ničitel tanků", přesto je často právě ono ničeno. Pokud jde o tanky, po špatných zkušenostech s AMX a německými tanky Leopard se Francie rozhodla neposílat na Ukrajinu své hlavní bojové tanky Leclerc.
Abychom byli spravedliví, americká bojová vozidla pěchoty Bradley a německá pásová bojová vozidla Marder, nemluvě o nešťastném tanku Leopard, byla na Ukrajině zničena. Americká studie Rand Corporation, významného dodavatele Pentagonu, uvádí, že francouzská armáda je křehkým spojencem proti Rusku.
Americká armáda se rovněž potýká s krizí náboru. Nejenže jsou problémy s doplňováním stavů, ale armáda má problémy i s výchovou schopných poddůstojníků. Poddůstojníci jsou srdcem a duší americké armády, díky nim armáda funguje.
Samotná armáda se potýká s problémy při náboru vojáků, a to jak v letošním, tak v minulém roce. Za uplynulý fiskální rok chybělo armádě 10 000 vojáků k dosažení cíle 65 000 nových vojáků. V loňském roce nedosáhla cíle 60 000 vojáků o 15 000.
Armáda se snaží problém vyřešit, ale hodně z toho vychází z podivného přístupu vedení armády WOKE a nesčetných komplikujících problémů, zejména od epidemie Covid, kdy Pentagon nařídil vojákům, aby se nechali očkovat, nebo byli vyhozeni z armády. Nyní se kvůli neúspěšné politice Pentagonu vede spousta soudních sporů.
Kromě nedostatku lidských zdrojů a zásobování chybí armádám NATO bojové zkušenosti, ačkoli na Ukrajině je spousta "poradců", kteří podporují ukrajinskou armádu. Poradci nikdy nenahradí to, co zažívají vojáci v první linii, takže učení se může být užitečné pro zvýšení taktických a operačních znalostí, ale ne pro samotné vedení války.

Ukrajina se také potýká s obrovským nedostatkem mužstva a její využívání drakonických náborových snah je nepopulární a mohlo by Zelenského donutit k rezignaci. Ohromení a odvlečení vojáci nebojují efektivně a v nejlepším případě jsou jen potravou pro kanóny.
Ještě horší je, že mnozí z těch, kteří se bránili ukrajinskému odvodu (někteří z nich podplatili správce odvodů částkami obvykle ve výši 1 000 dolarů), pocházejí z ukrajinské nomenklatury, konkrétně z vyšších vrstev nebo z těch, kteří mají vysokou kvalifikaci, případně z politicky spřízněných a privilegovaných rodin.
Bidenova administrativa tvrdí, že porážka Ruska na Ukrajině ochrání Evropu před budoucím ruským útokem.
Protiargumentem je, že další podpora Ukrajiny by mohla vést k rozšíření války do Evropy. Spojené státy a jejich spojenci si již dlouhou dobu hrají s evropskou bezpečností jako s bezbranným kuřetem, když Ukrajinu zásobují zbraněmi, poradci, vojenskou a zpravodajskou podporou a spoustou peněz.
Rusové zatím alespoň neodpověděli útokem na zásobovací linie mimo Ukrajinu, ani nezastavili tok plynu či jiných komodit (včetně uranu) do Evropy a Spojených států jako reakci na západní podporu Ukrajiny.
Většina zpráv ukazuje, že Rusko získalo na Ukrajině převahu a zahájilo, jak se zdá, omezenou ofenzívu, která se zdá být zaměřena, alespoň zatím, na zajištění Donbasu. Armády se však často rychle hroutí, jakmile si vojenští velitelé i vojáci myslí, že budou převálcováni.
Ve Vietnamu v roce 1975 si američtí vojenští velitelé mysleli, že jihovietnamská armáda bude schopna udržet I. sbor, severní část Jižního Vietnamu, před útoky, které zahájila pravidelná severovietnamská armáda (NVA). Byl to jen nesplnitelný sen. I-Corps se během několika dní rozpadl a NVA se rychle přesunula na jih a zamířila k Saigonu. Nastal útok.

Napravit NATO je velmi obtížný problém, protože se tvářilo jako útočná aliance, a ne jako obranný systém. Vzhledem k tomu, že jeho poslání je zkorumpované a jeho hranice s Ruskem se značně rozšířily (téměř celá východní Evropa a Finsko), je ambice NATO připojit Ukrajinu příliš vzdálenou zemí, protože Rusové tentokrát expanzionistický cíl NATO nepřijali.
Pokud Ukrajina kapituluje, což nyní Rusko tvrdí, že je jeho cílem, utrpí NATO velkou porážku, první porážku od založení aliance v dubnu 1949.
----

Stephen Bryen, který působil jako personální ředitel blízkovýchodního podvýboru Výboru pro zahraniční vztahy Senátu USA a jakonáměstek ministra obrany pro politiku, je v současné době vedoucím pracovníkem Centra pro bezpečnostní politiku a Yorktownského institutu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (58 hlasů)

Bodejť by se v těch zemích nepotýkali s nedostatkem mužstva a zájemců o armádu, když poslední roky společnost víc zajímá LGBT s celým spektrem genderových identit, kde pořádně nikdo neví, co je za pohlaví (a co by tedy na té vojně dělal..., to je fujky.)

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nemám chuť číst takové převzaté elaboráty Inzo. A ještě tak malým písmem. Navíc se zabývají věcmi, které jsou mi už opravdu hodně vzdálené a na které nemám ani nejmenší vliv. No nic, budu mít  více času na jiné věci. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (50 hlasů)

Když včera americký náměstek ministra obrany (pro politiku) sdělil, že Německo, Velká Británie, Francie a USA mají zásoby munice na několik dní ostrého boje, nemají dostatek vojáků a již potvrzené objednávky vojenské techniky se dostávají do skluzu několika let, tak jsem to považoval za docela důležitou informaci, o kterou jsem se chtěl podělit. Myslím, že to ovlivní rozhodování politiků v otázce "co dál".

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (58 hlasů)

Nejde o obsah komentáře,  ale o rozsah. Dezinformace může být obsažena ve třech větách nebo, a to častěji, se rozpatlá v tisících slovech.

A na rozdíl od nás obou tuhle informaci politici u moci prostě zasklí. Pštrosí taktika. Co nevidím neexistuje. Vy jste asi nebyl v roce 1989 na světě, že? 

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Myslíte si, že zrovna tento člověk má v popisu práce šířit dezinformace? Spíše bych řekl, že jako odborník vidí realitu, kterou ostatní vidět nechtějí a varuje před lhaním si do kapsy. Aby bylo jasno, jsem ročník 1951.

Překlad:

Stephen Bryen je přední odborník na bezpečnostní strategie a technologie. Působil na vedoucích pozicích na ministerstvu obrany, v Kapitolu a jako prezident velké nadnárodní obranné a technologické společnosti.

Dr. Bryen má 50 let zkušeností ve státní správě a průmyslu. Působil jako vedoucí pracovník Výboru pro zahraniční vztahy Senátu USA, jako výkonný ředitel občanské politické organizace, jako vedoucí Židovského institutu pro otázky národní bezpečnosti, jako náměstek ministra obrany

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

ale je mi naprosto  lhostejné, co si myslí třeba Stephen Bryen. Je to jen názor. Vy jste Inzo zřejmě zvyklý mít vždy pravdu, tak dobře, já vám ji neberu tak, jak ji neberu jiným.  Záleží na tom, kterou z milionů pravd si k věření vyberete. 

Tím považuji věc za zcela ukončenou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Podobných lidí, jako je podnikatel Franta bohužel v republice přibývá. Proto se dnes už i menší firmy a podnikatelé snaží danit někde jinde než v EU, která své občany velmi často a velmi ráda okrádá. Proto je dnes lepší, nevlastnit na své jméno ani žádný nemovitý majetek, protože zákony mohou politici změnit ve chvíli, kdy jim začnou docházet eníze a o vydělané peníze a za ně nakoupené nemovitosti, Vás potom mohou lehce připravit (osobní zkušenost).

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Užitečný je tak jeden z miliónu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Jde o to, jestli ta jedna spermie z milionu je vůbec užitečná, když je z ní to, co máme ve vládě. Ta skutečně užitečná bude tak jedna ku deseti...:-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ti úředníci jsou jen forma, je neprodukuje nějaká "Střední úřednická škola", oni jsou (přesněji jejich úkoly a práce) produktem SYSTÉMU! Úředníci jsou užiteční, bez nich to zkrátka nejde. Oni se sami nerozmnožují jako nějací hermafrodici. Oni jsou množeni uměle jak ryby v sádkách. Takže namísto úředníků bych podrobil zničující kritice byrokracii!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Byrokracie je produkt úředníků. Většina lidí, co se nechytá v normálním zaměstnání, to zkusí ve státní administrativě. Tam se totiž lempl ztratí vždycky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

a o tom nepochybuji, pak Vidláku sdělte čtenářům, které přívětivé bance vypovědět smlouvu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Ty banky na tom asi budou s přívětivostí všechny podobně, jelikož už nám nepatří, jediná česká je snad FIO.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Reformát a perestrojka Evropy i Ruska běží na plné obrátky. A Slovensko pod novou vládou se orbanizuje a patriotizuje

Postupně začne Rusko přebírat roli rozvinutého západu původního starého střihu, zatímco dnešní západ se začne transformovat do modelu bývalého Sovětského svazu v rámci neomarxistické perestrojky, která hlásá rasovou, genderovou a sociální rovnost zastřešenou zfašizovaným diktátem neoliberalismu. Do Ruska již emigrují američtí a francouzští herci, američtí whistlebloweři a v rámci westernizace Ruska se nyní chystá nový zákon na zjednodušení udělování trvalých pobytů pro odpůrce ukrajinizace a fašizace Evropy.

Pokaždé, když se Evropa fašizuje a utahují se šrouby, lidé z Evropy utíkají. Je to pouze proces, který se opakuje a neúprosně se vrací na základě principu Zeitgeist, tedy systém odsouzení národů k opakování své minulosti, pokud se z ní nepoučily. Výjimkou je podle všeho Slovensko pod novou vládou Roberta Fica.

Ten v posledním vystoupení na slovenské Infovojně prohlásil [4], že Slovensko se nepřipojí k modelu České republiky a neprovede konfiskaci ruského majetku na území Slovenska. Vystoupení Roberta Fica (premiéra) a Roberta Kaliňáka (ministra obrany) na slovenském alternativním rádiu si všimla [5] i ruská média. Nicméně si všimněte, že na Slovensku nemá současná vláda v podstatě nikde možnost svobodného a necenzurovaného vystupování než jen na platformách slovenské alternativy.

To samo o sobě ukazuje tu děsivou situaci, do které se nejen Slovensko dostalo v rámci fašizace neoliberálního mediálního prostoru v Evropě v předchozích letech, kde je dovolen pouze jeden jediný narativ, a kdokoliv se od něj odchýlí, je označen za proruského agenta. Není proto divu, že ani po vítězství ve volbách nemá nová slovenská vláda na Slovensku de facto nikde jinde prostor pro své necenzurované vyjadřování a vykládání stanovisek, než jsou alternativní platformy.

celý článek zde:       https://aeronet.news/…mu/

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Protože již od konce druhé světové války je politika Západní Evropy a od konce studené války celé Evropy, s výjimkou její ruské části (i když až do zvolení V.V. Putina prezidentem to i tam bylo stejné a můžeme podle situace za vlády servilního ožraly Jelcina snadno uhodnout o co Západu v Rusku jde, tedy kolonizovat, neboli rozkrást bohatství této země. To bylo Rusko ještě "přítelem", jakmile se stalo "neposlušným", je z něj nepřítel No.1), fašizována Spojenými státy! Jen naprostý blb nebo absolvent českého vzdělávacího systému ještě nepochopil, že všechny ty zvrácené liberální ideologie multikulturalismu, korektnosti, Green Dealu, genderismu, LGBT+, inkluzí, protekcí kdejaké menšiny a koneckonců i vytvoření EU a jejího byrokratického ÚV s bruselským politbyrem se odehrálo podle scénáře a pod režijním dohledem U.S. federal government!

Je naprosto nepochopitelné, že Evropané namísto politiky suverénní Evropy, namísto posilování nezávislé politiky pod heslem "Prosperita a mír Evropanů na prvním místě", namísto přátelské a férové spolupráce se všemi, vazalsky se podřizuje sebezničující politice, ze které nemůže mít prospěch nikdo jiný, než USA. Sám sebe spoutat a zavřít do hladomorny může jen duševní mrzák, jen Chocholouškův prominentní pacient! Přesně to se sebou udělala Evropa!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslechněte si příležitostně, když se budete chtít trochu vyděsit, toto video - překlad do 100 jazyků, samozřejmě i v češtině:

https://creativesociety.com/de/global-crisis-the-responsibility

Dozvíte se nejen, že klimatickou katastrofu máte za dveřmi, a brzo už ani v oceánu nic nepřežije, kde všude exponenciálně narůstají záplavy, požáry, intenzita tornád, a také zemětřesení a sopečná činnost... 

Ale bude se vám to líbit, protože že za to můžou nejen lidé, ale (hlavně) kosmické cykly: 12 000-leté a 24 000-leté, jak je zřejmé z registrovaných projevů na všech planetách a měsících Slunečního systému - doloženo několika krásnými obrázky, jako je tento:

cykly

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Jestli ono to nebude tak, že tyto věci se děly i dřív, někdy a někde to odskákalo dost lidí, akorát ta informovanost globální byla trochu slabší. Když támhle v čajně za bratra Žižky zařvalo hafo lidí na tajfun, k nám tato informace dorazila krapet se spožděním. To spoždění odhaduji na několik set let.

Dnes to víte hned, ajajaj, támhle v Austrálii dost prší a jinde mrzne. Tak to je jasný. Bude konec světa.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Když v roce 1752 zahájilo Pražské Klementinum pravidelná meterologická měření, bylo ještě téměř osamoceno a utopeno ve vlhkých chladných lesích.

Dodnes měří, jen je obklopeno rozpáleným betonem a kamením.

Dnes už zaznamenává vyšší hodnoty teplot, ze kterých pak mají troubové hysterické záchvaty.

 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

dokud mu tornádo 3x po sobě neodnese střechu nad hlavou.

Osud ostatních, natož pak ledovců, je mu ukradený, není-liž pravda?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Tání vašich švýcarských ledovců je mi fakt u prdele. Jelikož v minulosti této planety už mnohokrát roztály, aby pak zase zmrzly. Tímhle se fakt stresovat nehodlám.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Pohled pana Miloše je naprosto správný, protože si nenalhává, že člověk svým chováním neovlivňuje stav životního prostředí. 

Ono je to totiž pořád tak, že člověk přes všechno poznání ve věci přírodních zákonitostí, které až do dnešního dne udělal, neví všechno. A protože neví všechno, ba dokonce možná neví skoro nic, tak se má chovat obezřetně, skromně, pokorně a má planetu, která je mu domovem, zatěžovat svými negativními vlivy co nejméně.

Jenže my ve své zpupnosti a falešném přesvědčení typu "po nás potopa; užij dne apod." nemáme vůbec žádnou brzdu jak stále narůstající devastaci životního prostředí zastavit. Takže, kdyby nám nakrásně došlo, že si pod sebou řežeme větev, nedokázali bychom s tím řezáním přestat.  To je naše tragédie, ona zaslepenost konzumem a služba božstvu mamonu.

Za povšimnutí rovněž stojí, že za celou předchozí dobu existence lidstva, což čítá asi 400 000 let, se člověk choval tak, že vše, co po něm zbylo, bylo biologicky odbouratelné. Z hlediska životního prostředí žil zcela v souladu s přírodou. To se ale změnilo z nástupem průmyslu, potažmo se vznikem sériové výroby a z ní plynoucí masové a stále narůstající spotřeby.

Mluvit tedy o tom, že člověk životní prostředí neovlivňuje, je minimálně nezodpovědné. A sice proto, že i kdyby je člověk ovlivňoval jenom natolik, že by si s tím příroda zatím dokázala poradit (o čemž ovšem nic nesvědčí), tak vzhledem k tomu, že člověk při svém sobeckém jednání s přírodou nemá žádný korektiv, tak ji jednou ovlivňovat bude. A to natolik, až ji zničí.

Dobrou noc, Jiří  

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

Vidíme svět hodně podobně. Třeba ještě v roce 2015 tady v Kanderstegu, kanton Bern, na jedné ceduli stálo, že v překrásném údolí Gasteretal, ze všech stran obklopeném skalami, bylo ve středověku, či možná o něco dříve, klima mnohem teplejší než v současnosti. Pěstoval se zde ječmen a na východním konci šlo přejít do sousedního údolí, aniž by bylo nutno zdolávat ledovec. Nicméně tak rychle jako v současnosti ledovce netály asi nikdy.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Globální oteplování a ochlazování zde vždy bylo a vždy bude. Náš sebedestruktivní boj proti němu mi přijde odsouzen ke stejnému úspěchu, jako když tehdá ten fousatej děda bojoval proti větrným mlýnům, aby vysvobodil Dulcineu.

Neměli bychom s ním bojovat, měli bychom se pokoušet, jak se mu přizpůsobit. Toto dělali naši předkové a my jsme díky tomu furt tady.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Pokud jde o důležité věci, tak se vzácně shodnem. Rodina, práce, a svět kolem nás. Nerozumíme si hlavně u politiky, kterou ale stejně nemůžeme ovlivnit ....... a hlavně se ušpinit.

Ale ber mně s rezervou. Mám už v sobě kolikátej čaj s rumem, a plácám v rumové euforii. A jen jsem se přišel zahřát, bo vykosťuji a sáčkuji už druhou danielu (prosím zbytečně nekritizovat moji nenažranost, mám velkou rodinu a většinu rozdám).

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo v Praze vystřílel fakultu (už je po něm). To bude zase mazec, kdo to byl... (nad budovou té fakulty vlála (a vlaje) ukrajinská vlajka).

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Podle Idnes.cz střelec z FF UK byl studentem školy, nejprve doma zastřelil otce. Ve škole zastřelil nejméně 15 lidí a 24 zranil. Inspiroval se zahraniční střelbou !!!

Ukrajinec Zelenský ten by nemohl samozřejmě chybět ani po střelbě v Praze.

Dle deniku.cz   ..... Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil v příspěvku na X soustrast s rodinami obětí dnešního útoku

na Filozofické fakultě v Praze. „Šokující zprávy o tragických událostech v Praze.

Neviní lidé byli zabiti a zraněni. Zraněným přeju brzké zotavení,“ napsal.....

 

A kolik nevinných lidi máš Ty na krku zelená ukrajinská bestie.


Těch tvých obětí jsou stovky tisíců , odporný zelený vrahu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Vážení, nic nového pod sluncem.

Jen jsem si dlouho (blbec) myslel, že už je to pryč a nikdy se to nevrátí.

Je to totiž nemlich to samé, jak za komunistů: zákony a pravidla se nastaví tak, aby všechny prostě nebylo možné plnit společně a v jeden časový okamžik. Zdánlivě se nic neděje, vše funguje, tichou dohodou (od nadřízených, přes berňák, policajty, tajné,  až po tehdejší Výbor lidové kontroly atd).  Prostě cíleně nastavené prostředí. Tehdy i teď.

Disentu v kotelnách to bylo fuk ti už (klobouk dolů) vsadili vše, ale kdo dělal třeba jen mistra na stavbě a měl na krku rodinu,  tak si ten Damoklův meč sakra uvědomoval.

No a pak už jen stačilo někde něco špitnout, na někoho se blbě podívat, nebo se třeba i jen někde v hospodě pohádat s "něčím synkem" a už jste se neodvratně vezli. Jedna kontrola, druhá třetí - dokud něco nenašli. A že něco našli vždy je zřejmé z první věty tohoto příspěvku

Dnes je to totéž a dokonce včetně těch keců o svobodě na demokracii (tehdy pravda socialistické).  A že máme - jak říká pan Vidlák - hentu svobodu pohybu a cestování? Tipnu si, že i zde platí: všeho jen do času.

Tak tomu se říká totalita!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)