Čas se krátí

Autor
Štítky

Samozřejmě mi neunikly uniklé informace o tom, jak bude vláda v brzké době bojovat proti dezinformacím. Včera sice zaznělo, že ony uniklé informace jsou také dezinformace, protože jde jen o pracovní verzi, která se ještě bude ladit, ale když to vypustil Deník N, tak to stojí za blogerský komentář.

Krátce shrnu situaci…. Vláda hodlá nasypat sto mega těm hodným a pravdomluvným médiím. (Určitě na první místě myslí Šafra a jeho evropský hodnotné Fórum 24… nebo alespoň Šafr si na ty peníze myslí) Dále hodlá nasypat padesát mega Cemperům a dalším udavačům, aby se jim udávalo lépe a radostněji. Také hodlají určit zmocněnce, který připraví nějaké ty paragrafíčky, aby to celé dostalo právní rámec. To víte, hento vypínání dezinformačních webů se úplně nepovedlo, oni se pak všichni obviňovali navzájem, kdo to vlastně nezákonně nařídil… takže příště už to bude naprosto legální a podle pravidel. A pak se má objevit nový trestný čin vědomého šíření dezinformací, za účelem rozvracení republiky. Tento paragraf bude dostatečně gumový a pružný, aby se za něj dalo schovat vlastně cokoliv.

Nepochybuji o tom, že tentokrát bude těžkopádná byrokratická mašinérie extrémně efektivní.

Hele, ono nám zbývá pár posledních týdnů, možná měsíců… Pak už bude cokoliv, co kdo napíše, potenciálně trestné. Samozřejmě, nikdo nepůjde po nějakém nýmandovi, který bude mluvit o chemtrails a 5G sítích. Takové dezinformace nikoho nezajímají a nezvednou ze židle. Ale okamžitě půjdou po těch, kteří promlouvají k masám. Půjdou po těch, kteří předvádějí nějaké organizační schopnosti, kteří umějí mluvit, natáčet, či psát. Půjdou po těch, kteří reálně ohrožují moc současné vlády.

Samozřejmě nedojde jen na blogery. Dojde i na začínající a opoziční politiky. Jakmile se někdo stane populárním díky kritice vlády, to by bylo, aby se nedal chytit za slovo a napařit mu paragraf. Rozvracení republiky je totiž úplně cokoliv, co jde jakkoliv napříč vytyčené vládní cestě za světlými zítřky.

Ale vlastně mě to celé nepřekvapuje… to je také to jediné, co mohou udělat. Oni totiž vidí, že majnstrýmová média už neurčují celý diskurs. Oni vidí, že jsme si našli svoje cestičky, jak propagovat to, čemu věříme. Ono nás zase není tolik. Pár desítek lidí… to už se posbírat a odsoudit dá. Kdokoliv, kdo bude příliš vidět a příliš slyšet, ten bude snadno umlčen a nebo alespoň mluvnicky vykastrován, protože nebudeme smět ani naznačovat.

Bude to jako za totáče… volby budou, ale slyšet budou jen hlasy, které se budou líbit mocným. Ostatní s potenciálem budou umlčeni. Kriminalizace politiků, to je už dávno osvědčená metoda, která bude jen zjednodušena. Nebude nutné hledat nějaké kostlivce ve skříni, Čapáky, ofshory… postačí si projít pár projevů či statusů. Udělat z toho vědomé šíření dezinformací, to už bude snadné.

Když si to tak vezmu, zakrátko za nás bude mluvit už jen Jana Zwyrtek Hamplová, protože bude mít imunitu. My všichni ostatní budeme stát před dilematem, jestli existuje alespoň teoretická šance uspět a jestli má vůbec smysl bojovat a ohrožovat tím svoje rodiny. Postačí jeden dostatečně gumový paragraf, který protlačí ten blonďatý pyknik se zlým obličejem. Dostat se za katr bude extrémně snadné a půlka obyvatelstva tomu ještě bude tleskat.

Čas se nám krátí. Pokud bude do našeho práva prosazen tento nápad, tak jsme v podstatě skončili. Zůstane pár bláznů, pár nebojácných hlupáků a možná pár takových, kteří nebudou mít rodiny a nebudou na ně muset brát ohled. My ostatní se teď sice můžeme desetkrát zaklínat odvahou, ale kdo je doopravdy odvážný, to se zjistí až po první domovní prohlídce a prvním exemplárním trestu. Nedělám si iluze o velikosti takové skupiny statečných.

Máme před sebou několik týdnů či měsíců. Pak už bude každý pokus o odpor mnohem riskantnější a obtížněji proveditelný. Když za slova bude hrozit žalář, je úplně jedno, jak se tento režim bude jmenovat a kam bude směřovat. Jestliže vznikne nástroj a na potlačování svobody projevu, bude brzičko použit na potlačování svobody všeobecně.

Hele, já dneska cítím naprostou marnost své blogerské práce. Pět let jsem házel na stěnu hrách… Ať se ve svých úvahách podívám kterýmkoliv směrem, vidím jen množící se překážky. Všechny jsem je popsal a do jisté míry i předpověděl… stejně to nemělo žádný vliv na změnu smýšlení.

A mám i další špatné zprávy…

Bašta začal řešit, že v Moskvě mají složku na Babiše a Pavla a proto jsou vydíratelní… To jako má znamenat co? Komu je určena tahle informace? Jejich voličům? To je má jako odradit? Aneb jak čtrnáct dní před volbami vynulovat všechny úspěchy své kampaně a zároveň říct dopředu, že kdyby se Babiš náhodou dostal do druhého kola, tak ho nepodpořím, protože KGB… Uvědomuje si Bašta, že v podstatě řekl, že v druhém kole podpoří Čapuši? Před dvěma dny jsem psal, že Bašta dělá kampaň v rámci možností dobře. Dneska musím říci, že už jí nemusí dělat vůbec.

Mimochodem – Předevčírem jsem napsal, že mééédia dají Baštovi milostivě víc prostoru, protože se s Babišem perou o stejného voliče… Nečekal jsem, že to bude tak rychle a nečekal jsem, že to takhle dojebou.

Od Ládi Vrábela se zase odtrhli další spolupracovníci, že se s ním nedá dělat. Ale to samozřejmě nevadí, Vrábel je ten jediný správný echte revolucionář, který nás všechny zachrání a všichni ostatní jsou zlí, jen mu chtějí ukrást jeho projekt. Vsadím se, že tu ještě pořád bude hodně těch, kterým to ani teď nedošlo a spokojí se s  vysvětlením o šedesátém spiknutí v řadě mezi lidmi, které si on osobně vybral.

Ne, ještě není konec… ale máme k němu slušně nakročeno. Zítra proto napíšu něco, co bych jako bloger nikdy napsat neměl.. řeknu vám, co by se podle mě mělo teď udělat. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (175 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Bude lepši s nimi nepolemizovat a už dnes hledat ty weby,které se přemisti mimo oblast budoucího digitálního koncentràku!Budete li je někdo znát dejte je hned a včas i tady na védomi!
Režim špiny se nebude štitit ničeho a jen si vzpomeňte minulý marxistický režim vydržel 40 let tak nynéjsi NEO marxistický se podvody drži 33 let a musíme se tomu začit i my z SV a alternativy ,která neexistuje, přizpusobovat !
Slovákům trvalo po zákazu svobody myšleni a slova týden a začali přemisténim webu infovojna do Belize!Zkusím dát vzorový odkaz.
https://www.infovojna.bz/
Špinu nelze zastavit!Až pravda dokaže to co špina která nás všechny upaluje jako ve středovéku ,pak bude vítězství pravdy i tady v republice!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

nepoužijí "velký EU firewall" (nebo jak se to jmenuje v Číně) a to celé na steroidech. Kriminalizace počítače s heslem, kriminalizace VPN, kriminalizace, že ještě dejcháte...
Jde přeci o spousty a spousty a spousty peněz, a ty mají pro určitou sortu lidí větší význam nežli Allah pro muslima...

Ale stejně se půjdu kouknout, co stojí a jak se platí anonymní hosting v Belize. Jen tak pro jistotu. ;-)). Věřím, že Vidlák už to ví dávno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by disku_ses (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemá rád a zacpává jim cenzurou pusy! Tak poslouchejte knedlíci ,dávám tu co pét minut za vàs vy ignoranti PROGRAM SV tj Sjednoceni celé SV velké jak PARNIK!
Co děláte vy?
IGNORUJETE TO !!Neexistuje žadna políticka formace ani politik,který by si takový pekelný a štavnatÿ program dalo do svých programů neboli 33 let jen zadupanych bobkových listú!!
Nejvíce se mi líbí ten přeceda ODS ten ze svých voličú a jeho bandy spoluvinnikú v ideologii satanismu ma čurinu!Posledné si nasadil černe bryle a povidá!

JA TO VIDIM ČERNÉ A Vy???

Tak co jak to vidíte v Novém roce ? Už jste si i vy k slepeckém brylim koupili i slepecke bílé húlky ,nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ale kua, to si fakt necháme tak kálet na hlavy. Mně připadá, že jsou lidé v nějaké hypnóze a nechávají sebou manipulovat. Tohle nechápu už mnohem delší dobu, jak se tak člověk změní. Viditelné je to na poskocích v Bruselu. Tam odchází jakž tak normální tvor a po pár měsících tam, se z něj, nebo ní, stává totální idiot.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

nejsou v hypnóze, ale jsou jenom hovada. Nelze nevidět, že tu máme obrovské procento lidí nemakačenk, kterým systém podporující parazity vyhovuje. Např.: Politici, politologové, neziskovky, "samoživitelky"- tedy, spíše státem živitelky, neboť většina těchto tzv. samoživitelek dokáže dělat jenom děti, kteří později půjdou ve šlépějích své matky a o práci ani okem nezavadí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Foltrefa. hlavně ty "samoživitelky" a přidal bych "mladíky".

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Prosím Tě vidláku už přestan blbnout a nekydej ten hnůj na lidi s ideály a vizí.Ve světle Tvých posledních komentářů kolem dění demonstrací a hlavně voleb prezidenta ses předvedl jako skalní fanda agrobyzfertisbabismu, ted to už šponuješ tak na kost že jen naprosto zaslepený by v tom viděl objektivní postoj a správný závěr.Je to škoda po tom všem co jsi dosud hodil lidem a bylo to super hlavně to s energošmejdy ale díky své idevé zapšklosti si to u myslících lidí asi dost potento. Nemůžu Tě samo přesvědčovat abys něco dělal nebo naopak nedělal ale zkus se nad tím aspon zamyslet a znovu si ty své články přečti a snad to uvidíš že ses tam předvedl jako skalní spartan nebo baník pi.o a to pro někoho kdo si to nejen nezaslouží ale koho mnoho lidí nenávidí za jeho chování a charakter. Nic ve, zlém asi beze mne jako Tvého čtenáře obejdeš ale fandil jsem Tvému důvtipu zdravému selskému rozumu-ted již pochybuji, a hlavně odvaze. Škoda.

Průměrný počet slepic: 3 (45 hlasů)

"Je to škoda po tom všem co jsi dosud hodil lidem a bylo to super hlavně to s energošmejdy ale díky své ideové zapšklosti...
--------------------------------------------------------------
JENOMŽE ONI TI ENERGOŠMEJDI S TÍM CELÝM DĚNÍM TADY SOUVISÍ, TO SE NEDÁ ODDĚLIT!
A U KAŽDÉHO JSOU TZV. "MYSLÍCÍ NEBO NEMYSLÍCÍ" LIDI CHÁPÁNI ODLIŠNĚ.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkuste nám tu vysvétlit proč asi nenávidíte našeho Šefwidlaka,který se nám opravdu,ale opravdu docela líbí a napište vy sám návrh jak by jste bojoval proti.špiné a hnoji našich satanistú ve vládních systemech prý našich zástupcu?!
Nepatříte vy ke strane KDU ,která se zachraňovala za každeho systému a nyní přešla do sestavy stran satanistú pana Belzebuba,kterého jsme si zvolili jako fujera do stávajícího prdlamentu zla?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

člověk ten, jež by se zalíbil lidem všem. No a všechna sláva je jen polní tráva. Vidlák má i tak dost svých věrných příznivců. A to, že s některým článkem nemusí někde úplně souznět, to vůbec nic neznamená.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

zkažené musí úplně vyhnít a pak zase zavane čistý vzdůch. My tenhle režim holt nemáme sílu porazit, ale on se svojí hloupostí a nechopností zničí sám. Bohužel, bude to nějaký zbytečně dlouhý čas trvat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

mládí vrátí, když čas se mně krátí? S životem se už nechci prát, raděj na něj budu s-át! Současní Češi nemají žádného výrazného vlastence, snad proto, že už jím ani ta původně česká vlast nijak nepatří.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Cituji: "Bašta začal řešit, že v Moskvě mají složku na Babiše a Pavla a proto jsou vydíratelní…"
Vidláku, prosím uveď zdroj, kde to, cos napsal Bašta tvrdí. Nesleduji mainstream, k danému tématu mi však neušel rozhovor Bobošíkové a Baštou, kde mluví o možných dokumentech KGB jenom u Pavla a navíc říká, že na i kdyby se nějaké objevily, tak "by ne ně nevsázel", jelikož můžou být sfalšované. O Babišovi ani slovo. A tak se mi Tvoje obvinění nezdá. Asi chápeš proč.
Rozhovor s Baštou: https://youtu.be/3UejubY_90c

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

a jistě mi dáte za pravdu, že moderátoři se snažili Baštu zneužít na diskreditaci Babiše... jenom Babiše, že se to týká především Pavla, to jim musel Bašta doslova vnutit. Už samotný název videa, za který Bašta nemůže, je účelově zkreslený.
Z Baštova životopisu:
---V letech 1990 až 1991 byl náměstkem ředitele tajné služby a v letech 1991 až 1993 předsedou Nezávislé komise FMV (tzv. lustrační komise). Po volbách v roce 1996 v Poslanecké sněmovně kde předsedal komisi pro kontrolu Bezpečnostní informační služby. --- to pro pochopení, proč ho moderátoři "využívají" k diskreditaci. AB.
Ale zkuste najít ve zmíněném videu větu, která by byla nějak nepravdivá, kde by Bašta neříkal to, o čem je přesvědčený, že to tak je (na základě svých poznatků a zkušeností) a kde by účelově chtěl někomu škodit - na rozdíl od moderátorů. Všude jen popisuje, jak to bylo.
Ne není to excelentní řečník, ale ví, o čem mluví a mluví to, co sám podle vlastního svědomí a poznatků považuje za pravdu. To ten rozhovor byl veden účelově - proti Babišovi. Moderátoři by nejraději Pavla ani jenom slůvkem nezmínili. Jenom hluchý by tu jasnou účelovost nerozeznal.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Dobrý podvečer

Ten link jsem sem dala, protože jste chtěl zdroj, kde to Vidlák četl a napadlo mne, jestli to nebyl tenhle článek. Náhodou jsem to četla dnes ráno, tak nebyl pro mne problém se k tomu vrátit.
Jinak, že novináři manipulují, aby si z toho mohli vyždímat své závěry, to jsem si myslela, že už dneska každý ví. Je to jejich způsob jak nám něco zamlčovat nebo nacpat lež.

Můj názor - po přečtení článku mne taky napadlo, že on ten p.Bašta tak chytrý, jak jsem si myslela, nebude. Tohle byl opravdu úlet a Vidlák má pravdu. Pan Bašta přece už žádný začátečník v politice není. I tak je pro mne pořád slušný člověk a volit budu z různých důvodů pořád AB. Jak kdo mluví přece není podstatné, ale co říká a dělá.

Složku má v Moskvě asi každý, jehož jméno tam znali. Nejspíš i pan Bašta. Petr Pavel zjednodušeně řečeno, z vlastní vůle na "estébáka" pod ruským velením studoval, Babišovi soudy potvrdily nevinu. V tom je v téhle otázce mezi nimi hlavní rozdíl.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč volíte Baštabábiše a né svoje potřeby? Myslíte, že oni uměj lépe čórkovat aby vám přistál na účet za vaše zastoupeníhodné služby majlat bankocetlí?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Bašta: Moskva má složku na Babiše. S Pavlem můžou být vydíratelní
včera 9:15

Na Andreje Babiše (ANO) leží v Moskvě složka kvůli jeho komunistické minulosti. On i generál Petr Pavel, který zase podle archivů studoval na vojenského špiona, tak mohou být vydíratelní. To si myslí prezidentský kandidát, poslanec SPD, chartista a předseda lustrační komise Jaroslav Bašta. V předvolebním rozhovoru pro Novinky se rozpovídal i o svému politickém obratu či svých postojích k Ukrajině nebo Evropské unii. Více se dozvíte ve videu.

Věříte tedy, že na Andreje Babiše leží složka v Moskvě?
Leží tam asi stejná, jako byla tady.
Je to v této době problém?
Bral bych to jako výpověď o chování člověka....atd. atd...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejspíš právě proto má teď Bašta víc prostoru v médiích, tohle se jim totiž náramně hodí.
Čekala jsem, co vytáhnou..., a to zdaleka ještě není konec. Zaklínadlo totality, která vystřídala další totalitu, v mnohém ještě horší. Náš stát dnes řídí k úpadku lidé, kteří jsou za to královsky placení, jako paní Jourová a mnozí další. Nějaká nespokojenost obyvatel je jim u zadku a s nepatřičnými názory (dezinformacemi dezolátů a švábů) si snadno poradí novými zákony ušitými jim na míru.
Vidím to zase na 10-20 let (vzhledem k dnešním rychlejším technologiím, jinak na 30).

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Mě se jeví jako starší verze malého Bendy. Naslibuje co chcete a pak odvětí, že s gáží 250 000 nemůže vyžít.
Ale možná se pletu a pár korun přeposílá jako eman do nějaké neziskovky. No gdo se v nich už má vyznat.

Zatím bez slepic

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

a protože to tak podle Bašty, jenž něco o tom ví, je. Co na tom - samozřejmě v celém kontextu otázek a odpovědí - není pravdou? Nejsem antibabišovec. Jen vnímám, jak si alternativa dokáže sama odstřelit toho nejčestnějšího a nejméně ohnutelného z kandidátů. OK. Jen nezapomínejte, že v roce 2019 již každý věděl, co je Jourová zač a přesto ji vláda Andreje Babiše znovu nominovala na post eurokomisařky. Nevím, že by se ANO nebo samotný AB distancovali od její přemrštěné snahy chránit unijní "pravdu" a přijmout ty jediněsprávné náhubkové zákony proti všemu, co si v Bruselu nebo v Praze sami nazvou "dezinformacemi" (a jak Vidlák správně napsal, jasné blbosti jako chemtrails jsou jim u zádele, to řešit nebudou). Vždyť Jourová hraje s pětikolkou a Babiš nic... Jestli otevřeně AB nevyjádří nesouhlas, tak je někde něco v nepořádku. Až se bude o náhubkových pravidlech hlasovat v parlamentu a budou schválené i hlasy části poslanců ANO, buďte si jisti, že došlo k zákulisné dohodě o hlasování - aby přešli, protože i v 5kolce budou někteří proti.
Možná běžné lidi umlčí, ale nemohou umlčet ty, kteří mají imunitu a odvahu věci za ty lidi říkat. Nicméně současní mocipáni předejdou slovenskému vývoji a dovládnou do voleb. Jen těch se někteří z nás asi nedožijí... dobrovolně.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Když budou chtít, zbaví je i imunity, mají přece všude většinu a páky. Rychetský jim pomůže.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zbavit poslance imunity selektivně - jenom ty opoziční en block. Museli by to dělat přes nějaké vykonstruované obvinění a hlasování o konkrétním poslanci - ale to by hooodně bilo do očí....

Zatím bez slepic

Tady toho bije do očí už tolik a je jim to šumák. Už se pustili i do Hamplové, když ji poté musela snad odvézt sanitka...
Klidně vloží do úst, co někdo řekl jinak a oni si to přeložili po svém - jako u ní.

Zatím bez slepic

Mohou všechno. Brzdy jsou vypnuté.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Oderint dum metuant - ať nenávidí, jen když se bojí
Toto prý oblíbené Caligulovo rčení, původně připisované římskému tragickému básníkovi Luciovi Acciovi (170 př. n. l.) charakterizuje myšlení těch, kteří mají strach, že přijdou o svojí moc. A tak vymýšlejí zákony a využívají dobře placené ozbrojené síly (komu se nedávno výrazně zvedly platy - policistům a vojákům?
Oni vědí, že je hodně lidí nemá zrovna v lásce a vědí, že když přijdou o moc, tak se k ní stěží v době daleko dohledné dostanou. Mocipáni bruselští, berlínští, pražští, bratislavští,... nelze nevidět, že vítr opět vane z Německa.
ANNO z KSH, když přijmou represivní zákony, nepomůže přesunout blog nebo vysílání do zahraničí, jak na příkladu infovojny navrhujete - mohou totiž hlasatele dezinfošek na základě zákona zavřít a z vazby se těžko píše na internet a vysílá....
.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Ten mi na první pohled sympartickÿ dřevorubec se tady na webu prý modlil k svému Bohu,aby dostal na Ježiška diktátora nejlíp pana Pinočeta!
No a co nevidíme, najednou kde se vzal tu se vzal byl instalován voliči ODS opravdu přeceda,který ten DŽOB vzal a ten dareček se prý bude v Novém roce jmenovat PROFESOR Pinočet!
Předpoklada. se,že ten kdo nedodrži nové zàkony ODS A SPOL.nekontrolovatelna výroba šišatych kol bude dopraven na stadion a tam budou voliči se na vás náhodou naslouchající alternativě a eliťě lidových komentatorú na fuj fuj fuj to je hnůj postřileni protiletadlovÿmi kulomety a demokracie čumilů bude freneticky tleskač,že je to jako ten humanistickÿ Zelený udél pravých leváků NEO marxistů,které nám pan Bernard dodal v rámci svého přani na svého Ježiška!
Tak nevím je to pravda nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Já po informacích, které za bolševiků nebyly, vidím Pinocheta jinak.
Ono to s bolševiky samozřejmě po dobrém nejde. Sami se moci nepustí. Jak je vidět už 33 let v tomto státě.
Už jim nestačilo příštipkařit a tak převlékli kabáty a kalouskují tady dodnes. Víte, čím byl Kalouskovo fotr?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A nebude prostě stačit ověřovat si informace před jejich zveřejněním? To by každý měl dělat tak jako tak ...

Například v jednom z nedávných článků jsem se setkal s tvrzeními, která nemají žádnou oporu, žádný zdroj ale jsou prezentovány jako fakt.

Konkrétně americký úmysl postavit základnu na Krymu, i když šlo reálně o rekonstrukci školy v rámci humanitární pomoci. Stačí, aby si autor ověřil, že nepublikuje lži a nemá se čeho bát. Na tom je snad něco špatného?

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

Oprava: s tvrzením jsem se nesetkal v článku, ale v diskuzi. Nebylo by fér to tvrzení přičítat vidlákovi. Omlouvám se.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Zdravím Vás. Které zdroje podle Vás bude možné legálně použít jako zdroj? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Šva (neověřeno)

Trvalý odkaz

V takto obecné rovině na tuto otázku neumím odpovědět. Vždy záleží na konkrétním tvrzení.

Například pro příklad zmíněný výše by šlo o zadávací dokumentaci pro projekt od US gov.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Jak na můj dotaz podle Vás bude odpovídat předmětná zákonná úprava. Máte nějaký tip?

Víte, já opravdu cítím nebezpečí v tom, že určitá skupinu lidí bude mít moc určovat, které zdroje jsou ok a které ne. Vy s tím nemáte problém? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Šva (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě doplním: jak konkrétní by muselo znění být, aby podle vás mohlo fungovat v reálném prostředí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Šva (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je dobrá otázka. Upřímně nevím. Taky se mi nelíbí myšlenka plošného vypínání celých webů, celých "zdrojů".

Osobně by se mi spíš líbil větší důraz na zdroje, případně nějaké viditelné varování pro čtenáře, že informace není ničím podložená.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

stojíš v pěkné rovině...Pravdu hledej ve víně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Takže informace US army ohledem toho, co hodlá stavět, jsou správný zdroj. Předpokládám, že třeba informace FSB o tom, že ve skutečnosti tam hodlají stavět něco jiného, je nesprávný zdroj. Chápu ten vzorec správně?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ne, nechápete.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Tak to prosím rozveďte, jak se pozná "správný" a "nesprávný" zdroj. Jsem neskonale zvědav.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Proč bych to měl dělat? Už jsem řekl, že na takto obecnou otázku neumím vzhledem k počtu proměnných odpovědět.

Váš pokus o strawman ve stylu "FSB" vs "us army" mluví sám za sebe.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Na začátku jste dal pokyn, že by si každý měl informaci ověřit.
"A nebude prostě stačit ověřovat si informace před jejich zveřejněním? To by každý měl dělat tak jako tak ..."

Nejste však schopen specifikovat, jak by toto ověření mělo probíhat. Na konkrétním přikladu demonstrujete, že tím ověřením myslíte bezvýhradné převzetí výroku usvědčeného lháře. Moc jste mne nepřesvědčil.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Proč bych to měl specifikovat? Legislativu netvořím. Je Vaše odpovědnost, co říkáte a jak si to ověřujete.

Na absurdní srovnání s "usvědčeným lhářem" tedy manipulativní pokus o personifikaci dvou různých vlád s odstupem desítek let a jejich sloučení do jedné osoby jsem už reagoval.

Zatím bez slepic

Aha, Takže nejdříve lidem vytknete, že si neověřují informace, poté nejste schopen říci, jak by to ověření mělo vypadat :D

Začínám si myslet, že ztrácím čas.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Šva (neověřeno)

Trvalý odkaz

zdroje jsou vytažené z Forumu - hnoje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Ještě, že tady máme Jarina, který je obdařen schopností vše uvést na pravou míru.
Já totiž slyšel, že v těch amerických plánech na Krymu ani nešlo o žádnou velkou rekonstrukci školy, ale že tam CIA plánovala, u toho objektu, pouze udělat bezbarierový vstup a natřít koryta.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Spíš je smutné, že člověk musí něco uvádět na pravou míru. Smutné je to, že například opakovaně v diskuzích slyším nesmysl o tom, že Budapešťské memorandum platí jenom pro původní Ukrajinskou ústavu z roku 1994 a přitom ten dokument má jenom několik stran a nic takového v něm není ... Ověření je otázka několika minut.

Pokud se podobné lži používají jako obhajoba stovek tisíc mrtvých a zraněných vinou ruské agrese na Ukrajině, tak je snad jasné, proč je to špatně.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Memorandum není závazné ani v diplomacii, memorandum pouze konstatuje nějaký stav jednání, které dosud nebylo ukončenou nějakou závaznou dohodou či smlouvou.
Já jsem si myslel, že jste náležitě proškolen. Když jste se tady samozvaně ujal role arbitra.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

ad závaznost memoranda - z Vaší strany jde o strawman. Mluvil jsem o lži ohledně obsahu memoranda, ne o jeho právní formě. Což uznalo i USA, když ho označilo za "politický závazek" a zdůraznilo, že není "legally binding".

Viz. https://web.archive.org/web/20140419030507/http://minsk.usembassy.gov/b…

Nechám teď stranou, že na základě tohoto memoranda se Ukrajina opravdu vzdala svých jaderných zbraní ve prospěch Ruska. Nicméně v kontextu původní diskuze (tedy vyjádření prezidenta Zelenského), kde se tato lež objevila je Budapešťské memorandum relevantní bez ohledu na právní formu.

ad "arbitr" - upozornění na nepřesnost nebo lež neodpovídá funkci arbitra. Je to součást diskuze. Také nesouhlasím s tím, že bych se samozvaně ujal nějaké role. Jako "arbitra" mě označujete jenom Vy. Ne já nebo kdokoliv jiný.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Je tu podezřeni,že je to agent s teplou vodou a mezi ušima mu trčí ŽALUD,neboť ho vychovali na první prioritě zobecnélych prostředku řizeni mladikú,bankstery ,kteři mu do toho žaludu namluvili,že je ideolog NEO marxismu a nechce nám tu vysvétlit tu svoji neomarxistickou zabejčenlstaby jsme se k nému mohli přidat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)