čuč. gen. Michal Koudelka

Autor

Dnes nemohu psát o ničem jiném, než o vystoupení našeho vrchního čučkaře Koudelky, který v hodině dvanácté přispěchal na pomoc naší nejdemokratičtější a evropsky nejhodnotnější politické straně a jejímu šéfovi Vítku Rakušanovi, který byl zrovna tísněn nepříjemnými dotazy ohledně jeho šifrovaného telefonu od Redla a vypadalo to s ním poněkud nahnutě. Vítek totiž navíc i mluvil a jeho výmluvy byly tak prostoduché, že se pod ně nebyli ochotní podepsat ani libtardi.

Naštěstí nastoupil hrdinný generál a šéf tajné služby (který není vůbec tajný), aby svým děsivě mumlavým hlasem oznámil, že čučkaři odhalili ruského agenta, který tady rozdával tisíce EUR na úplatcích, aby se lépe a radostněji šířil ruský narativ. Temným hlasem nám oznámil, že jsou v tom namočené i známé osobnosti. Naše pravdomluvná mééédia se pak mohla pominout z toho, jak naši zpravodajci zachytili agenta, co platil za šíření propagandy… považte! Tisíce EUR!

Hele, víte, co je na tom nejlepší? Tady se uvažovalo, že dáme na boj s dezinformacemi nějaké desítky a stovky milionů. Měli jsme zmocněnce pro boj s dezinformacemi… to byl ten pyknik Klíma. Můj oblíbený Honzík Cemper teď na Doniu vybírá peníze na svůj projekt protidezinformačního školení (už vybral asi deset tisíc), Český rozhlas vydal jakýsi dotazník, kde zjistíte, jestli náhodou nepodléháte dezinformacím (já tedy podléhám úplně hrozně), každý správný liberál bojuje do roztrhání těla… a hlavně k tomu využívá prostředky ze státního rozpočtu, ba dokonce i tajné služby bojují proti dezinformacím… a to celé rozvrátí jeden Putinův agent, který rozdává mizerných pár tisíc peněz.

Jeden by řekl, že Rusové cpou do narativu miliardy a oni ne… Stačí rozdávat drobné…

Chápete to? Jeden chlap z Ruska, co rozdává naprostý pakatel, je zřejmě úspěšnější, než všichni ti bojovníci proti dezinformacím. Dokonce ten pakatel stačil k tomu, aby se prý namočily známé osobnosti.

Jak dlouho běží válka na Ukrajině? Rok a půl. Jak dlouho se mluví o ruských hybridních hrozbách? Skoro deset let. Jak dlouho se varuje před sílícím a velmi nebezpečným ruským vlivem u nás? V poslední době nedělají majnstrýmoví intervjuci nic jiného. A Čučkař s velkou slávou oznámí, že odhalili Rusáka s narativem.

Došlo tomu Koudelkovi, že ruská propaganda se tu vůbec nemusí šířit? Že se můžeme všichni kdykoliv podívat na jakýkoliv ruský web? Že půlka této republiky sleduje nejen liberální Twitter, ale i proruský Telegram? Dokonce tu máme celou řadu vojenských serverů, které zpravodajsky pokrývají válku na Ukrajině z ruského i ukrajinského pohledu. Že je tu celá řada komentátorů, blogerů, influencerů, šílenců, bláznů i brouků Pytlíků, kteří dohromady dělají hentu veřejnou diskusi o Rusku i o válce? Došlo Koudelkovi, že už nejsme v roce 1988?

Pochopil tam na BISce někdo, že hodně lidí u nás umí anglicky a nebo umí zacházet s google překladačem a běžně si čtou Seymoura Hershe? Nebo Jefreyho Sachse? Nebo Tuckera Carlsona? Dochází tam někomu, že my nepotřebujeme ruské oficiální informace dostávat pokoutně, ale prostě si je přečteme, protože pořád ještě existuje svoboda projevu? Když Rusové napíšou, jak jim ta válka pěkně jde a jak už brzy zvítězí, tak je to během pár hodin k dispozici po celém světě.

Koudelko! Uvědom si, že my čteme dokonce i turecké zdroje, saúdské zdroje, indické zdroje. Není problém číst Al Jazeeru.

Fakt jako si mám myslet, že nějaký ruský špionžní orgán toto pokrytí ještě vylepšuje rozdáváním almužen? Hodně by mě zajímalo, za co henten ruský špion platil? Přišel za Lucií Bílou a řekl jí, aby se bála třetí světové války a ventilovala to na koncertech? „A tady, paní Bílá, tady máte tisíc EUR, abyste nebyla škodná… “

Co potřebuje Rus vylepšit na šíření svých informací? Vždyť se šíří stejně jako ty západní. Ruský narativ se přetřásá úplně všude. Dokonce i u Bidena v pracovně. Internet je plný zpráv z Ruska i Ukrajiny.

Uvědomuje si ten Koudelka, jak je blbej? Ale už chápu, proč ho Zeman nechtěl povýšit.

Když o tom mluvíme… kdysi se i degradovalo, že? To bychom měli zase zavést. Už rok a půl nám tvrdí, jak se musíme připravit na válku… já bych začal tím, že vyhodíme neschopy, aby začali pěkně od začátku… třeba kopáním latrín.

Vsadím se, že o žádném jménu nikdy neuslyšíme… Stejně jako je ticho po pěšině okolo Vrbětic.

Ten jejich boj proti dezinformacím není totiž nic jiného než boj proti veřejné diskusi. Oni nechtějí, aby lidi diskutovali a přemýšleli. Oni chtějí, aby jim lidi bezvýhradně věřili. Ovšem to si vybrali špatný stát. Tady je nedůvěra vládám (a čučkařům) zakořeněná v genech.

Koudelko! Tu informační válku prohráváte. Protože z lidí děláte debily. Protože Putin měl jen tři měsíce života, ale žije furt. Protože Rusům měla už dvacetkrát dojít munice a furt nedošla. Protože jim měly dojít rakety a nedošly. Protože se obyvatelstvo mělo vzbouřit a nevzbouřilo. Protože Ukrajina už stokrát prorazila ruskou obranu, ale furt nic. Protože se Rusko mělo zhroutit pod sankcemi, měly mu dojít příjmy z ropy a nic z toho se nestalo. Proto se na Staromáku sešli celí čtyři příznivci Ukrajiny… Proto na muzeu vlaje ta vyšisovaná ukrajinská vlajka. Proto houstnou protiukrajinské nálady. Vy jste prostě lhali až se vám od huby prášilo. Vy byste chtěli, aby lidé sledovali jen to, co se vám líbí a nepřemýšleli.

A zřejmě jste si mysleli, že když lidi nebudou myslet, ale budou vám ty evropské hodnoty věřit, tak to bude fungovat i v realitě…

Smůla!

Ve svém uhuhlaném projevu jsi, Koudelko, mluvil o lžích. Ano, lži jsou všudypřítomné, když se vede válka. Pravda je vždycky první obětí. Ale všechna ta prozápadní média lhala tak okatě, že to lidi už prostě neberou. Říkáte tomu boj s dezinformacemi, ale prostě se jen pokoušíte dělat vlastní propagandu… ale jste v tom tak zoufale neschopní, že vám zbývá už jen mazání a kriminalizování názorů. A stejně to k ničemu není, protože pokud lžete, tak si lidi budou hledat jiné zdroje. Dokonce to ani nemusejí být pravdivé zdroje, stačí, že budou lhát o něco míň. Stačí, že budou mít o fous lepší zpětnou vazbu s realitou.

Koudelko! možná ti to bude připadat divné, ale lidi přemýšlejí a kupodivu si i něco pamatují. Ano, je možné je oblbovat, ale nejde to věčně. Místo aby mééédia hledala pravdu, tak dělají západní narativ. Místo aby sloužila demokracii, tak ji potírají. Takhle nikdy nevyhrajete, i kdybyste našli deset prchajících ruských narativů. I kdybyste stokrát varovali před demonstranty a odpůrci Istambulské úmluvy.

Běžte, vypněte celý internet. Vypněte elektriku… to je tak jediné, co se šířením informací můžete udělat. Připravte nálepky, že koukání na ruské stránky se trestá smrtí. Zablokujte datalinky jako v Číně nebo KLDR. Vyhlašte válečný stav, zrušte ústavu…

A nebo si zvykněte, že žijeme ve světě, kde se informace šíří. Dokonce se šíří i běz ruských agentů. Zvykněte si, že vy nerozhodujete, co je pravda. Pokud se vám nelíbí, co říká Rus, informujte lépe a pravdivěji. Nepomůžete tomu zaručenými zprávami o brzkém dobytí Krymu. Pokud se vám nelíbí ruské argumenty, přijďte s lepšími a přestaňte s těmi zoufalými pohádkami o agentech s eury. Vaše komoušské cenzurní metody jen ukazují, z jakého kadlubu jste vzešli a co hůř, ukazují, že jste hloupí, neschopní, ale zato arogantní.

K čemu je nám taková BISka? Aby chránila Rakušanovy mafiánské praktiky? Další adept na jelito roku.

A ano, ve společnosti je taková poptávka po lepších informacích, než od České televize. Tak velká poptávka, že se alternativní média bez problémů uživí. Narozdíl od těch majnstrýmových. Je to i tvoje vina, Koudelko!

 

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

 

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (372 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já teda nevím, co ostatní, ale za mnou žádný čučkař nebyl a ani jsem o něm neslyšela (dokud mi to neřekli včera na CNN). A kdyby za mnou nějaký čučkař přišel, ať západní nebo východní, těžko by mi mohl zaplatit za to, abych si myslela něco jiného než co si myslím.

Kdyby se raději zajímali o to, že se v EP definitivně rozhodlo o „spravedlivém“ přerozdělení migrantů, které taktéž odsouhlasil Rakušan, a proti kterému neprotestuje kromě Maďarů vůbec nikdo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (109 hlasů)

EU: Německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková včera dopoledne v říšském rozhlase osobně vytroubila, že: Všichni žadatelé o azyl, kteří přicházející do Evropské unie, musí být řádně a spravedlivě rozděleni mezi všechny její členské státy! Do všech procesů veškeré azylové imigrace musí být ihned implementován německý Ordung, a struktura. A musí být okamžitě zavedena organizovaná distribuce žadatelů o azyl mezi jednotlivé země EU!!

Toto německé oficiální vládní vyhlášení o zavedení povinných kvót na přerozdělování imigrantů, kupodivu nechalo české politiky chladnými. Zkontrolovali jsme jejich sociální sítě s tímto výsledkem:

Vít Rakušan, šéf STAN, ministr vnitra – do 01.39 úterý 26. září nijak nereagoval na FB,

Petr Fiala, šéf ODS, předseda vlády – do 01.40. úterý 26. září nijak nereagoval na FB,

Marián Jurečka, šéf KDÚ-ČSL, ministr – do 01.43. úterý 26. září nijak nereagoval na FB,

Ivan Bartoš, šéf Pirátů, ministr – do 01.45, úterý 26. září nijak nereagoval na FB,

Markéta Pekarová – Adamová, šéfka TOP-09 – do 01.47, úterý 26. září nijak nereagovala na FB,

Andrej Babiš, šéf ANO, parlamentní opozice, – do 01.50, úterý 26. září nijak nereagoval na FB,

Tomio Okamura, šéf SPD, parlamentní opozice, – do 01.52, úterý 26. září nijak nereagoval na FB, ale v 09.30 v pondělí 25. září těsně před projevem ministryně Baerbockové, se projevil jako dobrý prognostik, a obvinil fialovou vládu a Brusel z přípravy na “rozdělování imigrantů po zemích EU”!

Kateřina Konečná, šéfka KSČM, mimoparlamentní opozice, – do 01.58, úterý 26. září nijak nereagovala na FB,

Jindřich Rajchl, šéf PRO, mimoparlamentní opozice, – do 01.59, úterý 26. září nijak nereagoval na FB,

Z nulových reakcí českých vlasteneckých politiků na včerejší projev Baerbockové, ve kterém požadovala nucené přerozdělování imigrantů, podle Rakušanova paktu, je zřejmé, proč jsou čeští vlastenci v opozici. Na rozdíl od českých vlasteneckých politiků, maďarský ministr zahraničí, Péter Szijjártó na projev Baerbockové reagoval ostře a ihned, a maďarská média jeho reakci okamžitě hromadně šířila! Takhle se totiž dělá úspěšná vlastenecká protiimigrační politika! Když se podíváte na FB profily Babiše, Rajchla, i Okamury, zjistíte, že se všichni navážejí do “mafiána Rakušana za šifrovaný mobil a mafiánské propojení na Dozimetr”, ale že by mu mohli spočítat také “Rakušanův pakt o přerozdělování imigrantů a platbách výpalného za ně” to je ani nenapadne, ačkoli jsou světová média plná včerejších výroků Baerbockové o povinném přerozdělování imigrantů! Dokud se vlastenci nenaučí být stejně pohotoví, jako Szijjártó a Orbán, budou hnít v opozici, a někteří se ani do parlamentu nedostanou! Petr Szijjártó se s tím včera nepáral: Navzdory neuvěřitelnému přílivu migrantů, navzdory duálním společnostem, no-go zónám, agresivnímu tlaku, navzdory rostoucím teroristickým hrozbám, někteří politici stále argumentují pro přijímání a rozdělování migrantů!...

Sledujte nás na Telegramu:👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (90 hlasů)
Trvalý odkaz

že jeho věta: " Že půlka této republiky sleduje nejen liberální Twitter, ale i proruský Telegram?", je ptákovina.

Drtivá většina této republiky vůbec netuší, co je to nějaký Telegram. Drtivá většina této republiky bude vždy a za jakéhokoli režimu na něj držkovat, což ovšem neznamená, že budou ochotni do boje vyrazit s vámi. Vy, Vidláku jste do boje vyrazil, poslední dobou se dost setkáváte s lidmi, kteří jsou v tom boji také a tudíž, při těch plných tělocvičnách jste mylně dospěl k názoru, že vás sleduje půlka republiky.

Není tomu tak! Většina tohoto národa si vašeho boje ještě vůbec nevšimla. Pro mnoho z těch, co si toho všimli a zúčastňují se některých akcí, jste divadelní soubor, který dokáže zorganizovat dobrou šou, pak se zatleská a dva dny na to už o tom neví. Na tomto webu vás bude chlalořečit včelka, Ethanol, Inza a pak pár lidiček, co vás kvalitně oslepicují, ale jinak držej hubu. A s timhle materiálem chcete ten boj vyhrát? Tak mnoho štěstí.

Miloš z Bernu tady sere lidi svojí propagací Švajcu, já zase věřím v pravicový individualismus.

Ale, Vidláku, vás znám už hafo let a cítím, že jste rovnej chlap. S vámi bych do boje pro lepší budoucnost jít mohl. Ale stal jste se příliš známým a tudíž se na vás přilepila i fůra póvlu a v šiku s nimi už já jít nemohu. Což z nás ale nedělá nepřátele. Prostě někdo fandí Spartě a někdo Bohemce.

Průměrný počet slepic: 3.1 (91 hlas)

Dovedu si představit, že dostanu rozkaz dobýt kótu 362. Mám k tomu 5 chlapů, každého znám, mohu se na ně spolehnout, že si vzájemně budeme krýt záda, tak s nimi půjdu i proti přesile. A až jí dobydem, řeknem si: splněno.

Vy ve vašem boji máte za sebou dav, kde je fůra lidí s vlastními zájmy. Ale pokud se vám zadaří, garantuji vám, že pak fůra vašich spolubojovníků zjistí, že jim nelétají ti pečení holubi do huby, že si ten ráj představovali jinak a lepší a hádejte, koho z toho obviní? A to vám nezávidím, až lidi, kteří vám dnes tleskají na vás budou bučet. Proto právě jsem si zvolil ten individualismus. Sice vám fandím a líbí se mi váš tah na branku, ale přijde mi to celé poněkud idealistické.

Průměrný počet slepic: 2.6 (59 hlasů)

lépe bychto nenapsal.

Dříve jsem myslel, že je 15 procent inteligentních lidí, polovina takový ty obyčejní, a 35 procent debilů.

 

Bohužel musel jsem svůj názor přehodnotit.

15 procent inteligentních zůstává, prohodili se debilové s obyčejnýma

Průměrný počet slepic: 4.3 (38 hlasů)

protože ani Vidlák nechce, aby už konečně národ začal dostávat informace, diskutovat a přemýšlet o nich, společně něco posoudit a usilovat o realizaci.

Přímá demokracie je celoživotní vzdělávání národa.

Je snad lepší být stádem volů, které ze svých ovčanů dělají vševědoucí politici?

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Jak jste na to přišel, že nechci, aby národ dostával informace? 

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Považuji za důležité nejen informovat a podněcovat k diskuzi, ale i podporovat suverénní rozhodování.

Má to mnohé pragmatické výhody, kupř. vystřihl jsem si článek z roku 2010 u příležitosti proražení dolního tunelu pod Gotthardem (Gotthard-Basistunnel). Tehdejší ministr dopravy úvodem pozdravil a poděkoval nejen pracovníkům a Sisi-mašině, ale také celému národ, který tuším ve 3 všelidových hlasováních schválil nejen stavbu, ale i způsob financování. Jak ministr dodal, nevyskytly se proto žádné blokády nebo jiné obstrukce, a navíc se podařilo dodržet plánovaný rozpočet i časový rámec.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

:-)))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Pokud to umíte lépe ta hurá do toho . Pokud dokážete zaujmout lidi aby za  vámi do té těločvičny nebo sálu dorazili tak hurá do toho .Ono kritizovat a shazovat ůsilí někoho dokáže každý. Slovy stejně se nic nemění nemá to cenu se fakt nic nezmění. Co jste pro změnu udělal vy? Já teda jedinýho Bernarda co znám je majitel pivovaru  ale to vy asi nebudete.Zrovna tak nikdo nezná mne. Vím že bych nedokázal napsat každý den článek na blog a ještě jezdit po republice si povídat s lidma. Když bych někde pozval na setkání se mnou tak nedorazí ani noha.To je realita. Ale tvrdit že si nikdo nezná Vidláka nebo J. Rajchla tak nevím na základě čeho tak soudíte? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

In reply to by Stanl

Trvalý odkaz

že je nikdo nezná. Napsal jsem, že je nezná většina lidí. Dělal jsem si soukromou statistiku, ptal se svých kamarádů a že jich mám dost a rozhodně to nejsou libtardi, ale většina jméno Rajchl nikdy neslyšela.

A co jsem pro změnu udělal já? Úplně vše, abych se já a moje rodina, měli dobře. Uznávám, že jsem k tomu měl lepší předpoklady, jelikož moji předci pocházeli z národa, kterému každý jde po krku už 2000 let, takže s tím tak nějak počítáme. Ale hezké myšlenky a ideologie si pověste na vánoční stromek, tam budou dobře vypadat, akorát se jimi nenajíte a nezahřejete děti. A doba nikdy nebude ideální pro držkouny. Vždy usoudí, že by se mohli mít ještě líp. Pokud se chcete mít líp vy, zaberte, makejte na tom a starejte se hlavně o své blízké. Posuďte, kam jde režim, přizpůsobte se krapet, ochčijte ho a když pak uvidíte, že je vaše rodina zajištěná, můžete si říct, že jste to dělal dobře i když venku dost fouká. Capi?

Průměrný počet slepic: 2.1 (33 hlasů)

Hele, neber to jako nějaké vyřizování účtů ze včerejška. To vůbec není důvod proč na tebe reaguju.
Vadí mi ten oportunistický přístup, který tady veřejně propaguješ. Že se vědomě neřídíš nějakým vlastním názorem, že se vlastně vědomě přizpůsobuješ vnějším okolnostem, za účelem vlastního prospěchu a výhod.
Z důvodů osobního prospěchu vstupovalo mnoho lidí do KSČ a v extrému za války kolaborovali s Němci a udávali naše lidi.
Doufám, že většina lidí v této komunitě má nějaké přesvědčení, za kterým si stojí. Vidí sebe a svoji rodinu jako součásti svého národa, a nejsou ochotni se zaprodat za Jidášových 30 stříbrných
Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Já naopak dost uznávám, když má člověk cíl a nějakou myšlenku, za kterou je ochoten i chcípnout.Shodou okolností, zrovna včera mě dost nasral president, když prohlásil, že by měl problém vyznamenat Mašíny, jelikož oni myšlenku měli (a netahejte mi sem toho pokladníka), šli si za ní a já si jich nesmírně vážím. U nich to byl příklad jejich otce.

Potíž je, že já taky vidím, kam to směřuje, ale vašemu směru jak to napravit prostě nevěřím.

A ohledně toho přizpůsobení, byl jsem 2 roky na vojně, kde byla dost drsná mazácká vojna. Tento systém musíte pochopit, občas se mírně jako stromek za větru ohnout, ale ne moc, aby si z vás pak neudělali kus hadru. Musíte si umět vytvořit respekt. A až se zadaří, vymačknout z toho nemocného systému co nejvíc pro sebe a své kámoše. Ale hlavní je si u toho zachovat rovná záda. A ukažte mi v historii, kdy byla doba ideální pro všechny. Já na tento ráj na Zemi nehodlám čekat, jelikož nevěřím, že někdy přijde. A jako atheista věřím, že zde budu omezený čas a ten nehodlám promrhat bojem s větrnými mlýny. Hodlám ho využít plně pro sebe a své blízké.

Průměrný počet slepic: 2.4 (25 hlasů)

Oceňuji tvoji snahu, ale my dva se asi nejsme schopni dohodnout, každý jsme z jinýho těsta.
Kdo zabije nevinného je podle mě vrah a žádné, byť sebevznešenější myšlenky na tom nemůžou nic změnit!
Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Když chceš radikální změnu, musíš do toho jít po hlavě s vědomím, že budeš muset přinést i oběti. Máváním praporky nic nezměníš, pouze se utvrdíš v tom, jak je ti s ostatními mávači ubližováno.

Tvoje volba.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Přesně tohle dělají Rusové v bývalé Ukrajině, když ji zbavují neonacistického vředu.

Ale dnes to je na západě (i u nás) nepopulární říkat, protože se tu adoruje nacismus a ve stoje se tleská esesákům. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Kdo zabije nevinného...  U Mašínů je ovšem problém ten, že byli ve válce (kterou nezačali) a tam se zabíjí, je možné, že skutečně neměli na vybranou (to samozřejmě nevím, jestli někdo ano, tak to sem prosím napište). Podle vaší logiky jsou všichni vojáci, kteří bojují, ať už z jakéhokoli důvodu, vrazi. 

Průměrný počet slepic: 1 (10 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Po pádu komunismu v Československu (1989) byla komunistická éra novým režimem oficiálně odsouzena a osoby odsouzené v komunistické éře za politické zločiny byly obecně právně uznány za nevinné oběti. Nejspornějšími výjimkami se stali Mašínové.

Ozbrojený odpor po roce 1948 byl velmi malý (ve srovnání se sousedními zeměmi východního bloku) a vraždy byly neobvyklé. V roce 1990 vyšla v Československu kniha Oty Rambouska "Jenom ne strach" (viz níže) a realistické popisy toho, jak bratři Mašínové zabili pokladní nebo jak podřízli neozbrojeného policistu, kterého učinil neschopným chloroform, příliš nezapadaly do "sametové" nálady Čechů.

I po pětapadesáti letech dokáže případ Mašínů hluboce rozdělit českou veřejnost na dvě skupiny: jedna v nich vidí hrdiny, druhá si jejich někdy až brutální vraždy oškliví. Politici v České republice se při snaze zaujmout k Mašínům jasné stanovisko potýkají s nesnadnými obtížemi.

V roce 2003 provedl STEM průzkum veřejného mínění, podle kterého je 55 % lidí považuje za vrahy, zatímco 30 % za hrdiny.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

že když Mašínové zabili toho pokladníka, tak ve stejné době chcípaly tisíce Čechů na Sibiři v Sovětských lágrech.

Jak hezky nedávno sdělil zřejmě budoucí prezident Argentiny, socialismus je zlo, které kam vstoupilo, tam to jde od desíti k pěti. A proti zlu Mašínové bojovali. Vzhledem k tomu, že tento web je plný socialisticky smýšlejících lidí, i pár komančů tady máme, kteří mají přeci práva, ale s povinnostmi už je to slabší, neočekávám, že by byli fanoušky Mašínů.

Nedávno se zde objevil obrázek Guevary. Tento zmrd osobně mohl za smrt a strádání tisíců lidí. A vidíte, dnes ho mnozí nosí na tričkách jako znak svobody.

Průměrný počet slepic: 1.6 (15 hlasů)

Vypadá to, že berrnard chápe, ovšem jiní ty komouše budou pořád omlouvat. Už několikrát jsem tu psal, že komunismus, stejně jako fašismus je pěkný hnus. Ovšem zde jsou někteří komunisti velebeni a dokonce to vypadá, že zase budeme z vlády poslouchat roztomilou češtinu po příštích volbách. To je výsledek velké části těch 55% z Wikipedie. Tak si soudruha, který jistě nekrade, zase užijeme a celé volební období zase budeme za naše peníze řešit jeho kauzy místo dálnice do Vídně.

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

o tom, kolik procent lidí považuje za vrahy ty, kteří do lidí píchají injekce mrna? A taky jestli spíš ty, kteří je k tomu nutí, nebo ty, kteří to vykonávají. To by mě zajímalo víc.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Ale jo, s těmi vakcinami mRNA jste tady na správné adrese, jen s těmi Mašíny zde moc nepochodíte. :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

je mi po nich tolik, asi co po Benešovi, nebo jiné historii. Pro některé bude sprostý vrah i Gabčík s Kubišem, vždyť ten pán jel nevinně autem. Ale ty vakcíny, nebo vyhozených 500 mld Kč (to byl ten začátek, kdy se to urvalo, a teď to jen pokračuje), to mi teda klidu nepřidá. Mě rostou jen daně, ale soudruhům nestačí ani 15% růst příjmu do státního rozpočtu a snad naschvál tlačí růst výdajů trojnásobně. Když napíšu, že s tím začal jistý STBák s krycím jménem Bureš, tak to tady teprve nepochodím.

Průměrný počet slepic: 1.6 (9 hlasů)

ODVĚTVÍ SE ZÁZNAMEM V TRESTNÍM REJSTŘÍKU

Farmaceutický průmysl má záznam, za který by se nemusel stydět ani špičkový kriminálník. V době mexické/prasečí chřipky v roce 2009 se uvádělo, že desetina až čtvrtina obratu farmaceutického průmyslu zmizela kvůli korupci (podvodům a úplatkářství); toto kriminální jednání je pravidlem a odvětví je stále zasypáváno pokutami, které obvykle končí dohodou, nicméně ukazují na závažnost spáchaných trestných činů.  To se nezměnilo. Objevují se  zde  všechny formy podvodů, padělání a lhaní o bezpečnosti léků. V roce 2003 deník The New York Times odhalil, že společnost Bayer v 80. letech minulého století dodávala milionům pacientů s hemofilií krevní koagulant, který byl v případě Asie a Latinské Ameriky kontaminován virem HIV, zatímco pacientům na Západě dodávala bezpečnou verzi. Společnost Bayer byla nakonec nucena uzavřít dohodu o vyrovnání ve výši 600 milionů dolarů. v letech 1991-2015 bylo mezi americkými úřady (většinou federální vládou) a farmaceutickým průmyslem uzavřeno celkem 373 dohod o vyrovnání v celkové výši 35,7 miliardy dolarů. - V aktualizované zprávě za roky 2016-17 zveřejnila společnost Public Citizen údaje, podle nichž trend poklesu pokut v letech 2014-2015 nepokračoval, neboť navzdory nižším průměrným pokutám bylo opět dosaženo federálních narovnání v celkové výši 2,8 miliardy dolarů.- Kromě toho americký Institut pro odškodnění za nežádoucí účinky očkování (VICF) vyplatil od roku 1988 na náhradách škod více než 4 miliardy dolarů, z toho od roku 2006 více než 3,7 miliardy.
Jak ukazuje příklad společnosti Bayer, také evropský farmaceutický sektor je pravidelně přistižen při nejrůznějších podvodech a klamání. Ještě v roce 2020 udělil francouzský úřad pro hospodářskou soutěž farmaceutickým skupinám Novartis, Genentech (americká firma) a Roche pokutu v celkové výši 444 milionů dolarů za podvody. - Roche mimo jiné vyráběla Tamiflu, o němž tvrdila, že je lékem na mexickou/prasečí chřipku z roku 2009; British Medical Journal později odhalil, že odborníci, kteří WHO radili používat toto a další antivirotika, měli s výrobci tajné smlouvy. V roce 2017 WHO vyřadila Tamiflu ze seznamu základních léčiv, protože nefunguje. Ukázalo se, že pochvalné články, které se objevily a které jej doporučovaly, pocházely od komerčních copywriterů, kteří pracovali pod vedením výrobce, společnosti Roche. V USA byla společnost Roche v roce 2020 pokutována částkou 59,7 milionu dolarů, ale přesto se společnost vrátila v plné síle k léčbě Covidem. - Společnost Sanofi-Pasteur, která od roku 1967 prodávala lék proti epilepsii, o němž od počátku 80. let věděla, že může vést k malformacím v těhotenství, byla obviněna až v roce 2020; francouzský stát byl mezitím odsouzen k zaplacení odškodného obětem.
Společnost Sanofi-Pasteur se účastní závodu o vakcínu Covid se dvěma projekty s různými biotechnologickými partnery, z nichž jeden je založen na léku proti revmatismu a druhý na vakcíně s nukleovou kyselinou; skutečnost, že byla v USA v letech 2012 a 2013 pokutována částkou 15 2 milionů dolarů, ji zřejmě nediskvalifikovala pro vstup na trh s experimentální léčbou. Jiná francouzská společnost, Servier, od roku 1978 uváděla na trh léčbu cukrovky (Mediator), která byla nejen neúčinná, ale také toxická, v důsledku čehož se objevily srdeční problémy. Přesto se tento drahý lék udržel na trhu až do roku 2009. V březnu 2021 byla společnost Servier shledána vinnou, ale odvolala se. - Kromě skutečných farmaceutických společností se v případech podvodů proslavili také distributoři. v případech podvodů figurovala First Databank (FDB), dceřiná společnost mediální skupiny Hearst, která prodává vakcíny přes internet, a již zmíněná společnost Henry Schein, která kromě vlastního zubního vybavení prodává také vakcíny Pfizer.
Jednou z praktik farmaceutického průmyslu při vývoji nových léků je, že po ukončení pokusů na zvířatech (které byly v závodě o vakcínu Covid vynechány) provádí pokusy na lidech v chudých zemích. Donedávna byla pro tyto účely určena Afrika. V letech 1997 až 2003 byl inhibitor HIV-1 nevirapin testován na ugandských ženách, u nichž se projevily závažné vedlejší účinky a některé z nich zemřely. Protože o tom nebyla podána žádná zpráva, testování pokračovalo. Oblíbeným polem působnosti tohoto druhu je také Indie. V roce 2003 zemřelo v Hajdarábádu osm lidí (aniž by věděli, že se účastní experimentu) po testování streptokinázy; celkem podle údajů indické vlády zemřelo v důsledku testování a výzkumu od ledna 2005 do listopadu 2017 téměř 5 000 lidí. Kromě toho existuje podezření, že očkování slouží ke kontrole porodnosti. V Keni v roce 2014 WHO a UNICEF aplikovaly injekci proti tetanu neobvyklým způsobem (pět dávek) a pouze ženám ve věku 14 až 49 let.M V červenci 2020 se v Jihoafrické republice konaly protesty proti testování léků Covid-19 na chudých a nevzdělaných lidech, zatímco levné a široce dostupné léky a tradiční medicína byly potlačovány.
Vzhledem k dosavadním výsledkům společností, které v současné době soutěží o uvedení léku Covid na trh nebo jej stále vyvíjejí, se dá očekávat, že při jednáních budou prvořadé otázky bezpečnosti a odpovědnosti za výrobek. Zatímco EU skutečně zařadila odpovědnost za výrobek na pořad jednání, ačkoli její následný hromadný nákup vakcín společnosti Pfizer (viz níže), pokud je nám známo, neobsahoval klauzule, které by se jí týkaly, v USA jsou farmaceutické společnosti kryty vládní zárukou podle Národního zákona o úrazech způsobených očkováním v dětství z roku 1986, který drasticky omezuje běžnou odpovědnost firem za škody.
Nakonec je třeba zmínit korupční vliv, který mají farmaceutické společnosti na lékařské časopisy, jež poskytují vědeckou podporu  jejich obchodním strategiím. Ukazuje se, že pod tlakem průmyslu není nakonec publikována asi polovina klinických studií, obvykle proto, že uváděly negativní výsledky. Ve zjevném kontrastu s tím byl v renomovaném časopise Lancet publikován článek označující HCQ za nebezpečný a hojně citovaný v mainstreamových médiích. V červnu 2020 musel být opět stažen poté, co se ukázalo, že byl založen na podvodných údajích, ačkoli se tomuto stažení nedostalo příliš velké mediální pozornosti. Když společnost GlaxoSmnithKline (GKS) v roce 2001 uvedla na trh antidepresivum, byla zveřejněna studie, která prohlásila, že lék je účinný a bez rizika; teprve v roce 2015 časopis British Medical Journal odhalil, že bylo zjištěno i riziko sebevražd. Ukázalo se, že hodnotící studii z roku 2001 napsal jménem společnosti GKS jeden z autorů léku. V roce 1999 uvedla nejstarší farmaceutická společnost na světě Merck na trh protizánětlivý lék Vioxx, který vedl k zástavě srdce u desítek tisíc lidí a byl stažen z trhu až v roce 2004. Autoři zaměstnaní společností Merck napsali, že lék je dobře snášen, ačkoli testy prokázaly vysokou úmrtnost.- Dále, jak již bylo zmíněno, "existovali" neexistující autoři, kteří v žoldu společnosti Roche chválili Tamiflu.
Redaktoři lékařských časopisů by se rádi viděli jako strážci přesných informací, ale farmaceutický průmysl je spoluautorem všeho, co publikují, a příjmy spojené s přetisky článků, které kupuje společnost, jejíž produkty jsou v nich obhajovány, jsou zásadním zdrojem příjmů (v The Lancet více než polovina všech příjmů). Je zřejmé, že to působí tak, že je obtížné se korupci vyhnout. Podle bývalého redaktora časopisu The New England Journal of Medicine s dvacetiletou praxí už zkrátka není možné věřit většině publikovaných klinických výzkumů.

autor: Kees van der Pilj

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

REAKCE NA   Rad dne St, 27. 09. 2023, 13:46

Nechci tu táhnout vlákno o Mašínech, ale  hodně vám to kulhá ..... Mašíni nebyli vojáci a ti, které zabili taky ne.   Byli to obyčejní vrazi, kteří zabili 7 lidí. Ne v boji.  Někdy hodně brutálně, náhodně a pro peníze. Zastydlí puberťáci bez citu a lidství.  V devadesátých letech o nich  psal knihu - dokument, někdo,  jehož jméno bylo vymazáno nejen z netu, ale bohužel i z mé paměti. Nemohu si vzpomenout. Od té doby těch knih vzniklo několik, ale všechny poplatné těm, kterým se Mašíni hodili jako protirežimní hrdinové, dokonce prý připravovali atentát na Gottwalda, což bylo později vyvráceno.  Je to známé - nešťastný  národ ten, který potřebuje hrdiny. A  my máme největší spotřebu hrdinů od r. 1989. Jen těch vyznamenání co se rok co rok předává.  A takovému Topolánkovi ani to nestačilo - dokonce si pro Mašíny medaili vymyslel. Speciální medaile pro Mašíny. Směšné! 

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

myslím, že komunisti byli obyčejní vrazi (nejen) a navíc si začali. Bohužel nebyli potrestáni, tak si pískají. Tak nám je zase volte! (Mašíny hodnotit nedokážu, tzn nevím, jestli jsou hrdinové, zločinci, nebo jim jen šlo o život - vzhledem k tomu, že v zabíjení nepokračovali, typoval bych to třetí)

Průměrný počet slepic: 1.3 (10 hlasů)

Občas  se mi taky stává, že nevím, nebo nemyslím (asi důsledek současných signálů - nevidět, neslyšet, nemyslet), ale vy, i kdyby se vám myslet podařilo, tak je vám to nanic, protože evidentně vůbec nic o Mašínech nevíte. Nevíte ani, že se dostali do vysněných USA. Tam, kdyby v zabíjení  pokračovali, tak dostali trest smrti. O život jim šlo proto, že byli vrahové, proto při útěku zabili v Německu další čtyři lidi.  Fakt si něco o nich přečtěte, i v knížkách, kde z nich dělají jen hrdiny, se mezi řádky dozvíte, jací to byli cvoci.  Ale tak hlavně, že máte jasno, a že víte, koho volím.  Tak mladý a takový přehled. :-) Howgh!   

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Mě vadí komouši a další zločinci, kteří mi říkají co mám dělat a dokonce mě k tomu nutí (a ještě po mě chtějí abych je a jejich nesmysly financoval). Takže z principu si od vás nenechám poroučet abych něco četl i když čtu rád. To už mě soudruzi nutili a stejně jsem Jak se kalila ocel nečetl, jen vím, že Pavka Morozov tam udal rodiče. Ale nebyl jsem proti ruským autorům - přečetl jsem tehdy pár knih od Dostojevského (zločin a trest jsem nedočetl, to se mi nelíbilo), Bulgakova a Solženicyna, možná ještě něco. Napsala jste, že kdyby byli Mašíni vrazi, tak by v USA dostali trest smrti, takže asi vrazi nebyli, to jen aby bylo jasno, kdo tady myslí.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ladislav Jakl: Poslední generace

Pokud se neudělá něco zásadního proti dosavadním trendům, jsme poslední generací. Další už nepřijdou, protože nastane konec světa. Nechceme být poslední generací, proto musíme burcovat.

 

Všichni cítíme, že jde o jistou marketingovou zkratku, o nadsázku, o symboliku. Má v sobě ale racionální jádro. Jsme v jistém bodě zlomu a mnohá data o tom svědčí. Zničující trendy nás dlouho nechávaly chladnými, až mezitím nabyly fatálních a apokalyptických rozměrů. Zažíváme projevy změn už nevratných, nebo můžeme na poslední chvíli ještě něco udělat?

Jsem v tomto smyslu spíše skeptikem. Podle mne jsme již za bodem zlomu a už pojedeme pořád jenom z kopce. Až do pekel. A poslední generací opravdu jsme, a to v mnohých ohledech. Místo burcování je dnes čas už jen na určitou rekapitulaci. Chtělo by se říci testament, ale komu by byl určen, když jsme poslední generací, že.

Ano. To podle všeho jsme. Jsme poslední generací, která umí číst knihy. Která potřebuje číst knihy. Generací, které nestačí po internetu posbírané střípky, ale která si potřebuje otáčet jednu papírovou stránku za druhou.

Jsme poslední generací, která považuje gramatiku za důležitou věc. Poslední generací, jejíž příslušníci se zastydí, když udělají chybu v psaném projevu. Poslední generací, která chce (a mnohým se to i daří) mluvit a psát hezky česky.

Jsme poslední generací, která udrží pozornost déle než dvě minuty, která rozumí mluvenému i psanému projevu, která umí dokončit souvislou větu, která umí vyjádřit myšlenku, jež má začátek a konec i nějaký smysl. Jsme poslední generací, která se dorozumívá prostřednictvím vět a ne pouze citoslovci a halekáním. Nebo možná poslední generací, která se vůbec dorozumívá.

Jsme poslední generací, která ví, že se má dávat ve dveřích přednost starším, že je třeba staršího pustit si sednout, že je nutno staršího pozdravit jako prvního. A že se vůbec má zdravit a přát lidem dobrý den. Že to je krásný vynález a ozdoba dne, takový hezký pozdrav.

Jsme poslední generací, která má potřebu se mezi sebou vídat, mluvit spolu, podat si ruku, vzájemně se obejmout se, dát si pusu, poplácat se po rameni, připít si. Poslední generací, pro kterou slovo „přítel“ znamená blízkého člověka, na kterého je spolehnutí, kterého máme rádi a který nám pomůže, ne anonymní kdosi někde na fejsbuku.

Jsme poslední generací, pro kterou má slovo sdílení silný a emotivní obsah. Sdílí se osud či utrpení, sdílí se dobré i zlé ve společném životě. Sdílí se úcta ke ctnostem, sdílí se oddanost ideálům. Ne že sdílení znamená si něco za úplatu vypůjčit nebo rozeslat fotku svého oběda cizím lidem.

Jsme poslední generací, která má cosi jako obecný společenský přehled. Můžeme se spolu bavit o věcech z dějin nebo zeměpisu a rozumíme si. Umíme zařadit zásadní historické události i velké osobnosti světových dějin.

Že si totéž naříkaly všechny generace? Ale jistě. Že se ale nyní děje něco kvalitativně zásadnějšího než dříve? To je velmi pravděpodobné. Tento týden se na toto téma sešli odborníci na sociometrii, sociologii a na patologické společenské jevy na semináři konaném na půdě Poslanecké sněmovny.

A překládali data. Citován byl například věhlasný sociální psycholog zabývající se studiem morálky a sociálních emocí Johnatan Haidt. Ten je na základě studia dat z mnoha zemí světa přesvědčen, že dnešní zlomový posun u mladé generace ve schopnostech ohledně vzdělání a chování je reálným a měřitelným jevem.

Jedno z jeho čísel, která na semináři zazněla, bylo, že od roku 2010 se u teenagerů USA, Británie, Kanady, Austrálie a Nového Zélandu výskyt mentálních depresí zvýšil o 145 procent (dívky) a o 161 procent (chlapci). Haidt to dává do souvislostí s rokem 2012, kdy v jedné ohromné vlně zasáhla moderní svět záplava levných „chytrých“ telefonů, které mohli rodiče najednou běžně kupovat svým dětem.

Průzkumy hovoří, že téměř ihned se ve všech standardizovaných testech skokově snížil IQ u mládeže v mnoha zemích světa. Skokově narostl počet psychických poruch, nastala měřitelná zlomová ztráta pocitu spokojenosti a štěstí u mladých, skokově narostl počet sebepoškozování a sebevražd mladých. Jako trpký dovětek zaznělo i konstatování, že každý rok spáchá sebevraždu více lidí, než jich zahyne ve válkách, vraždách a teroristických činech dohromady.

Kupodivu se tyto zlomy v datech objevují zrovna v době, kdy odezněly sociální dopady velké světové finanční krize z let 2008 – 2009 a životní úroveň ve zkoumaných zemích zase začala růst. Také platí, že v Evropě míra výskytu sociálně patologických jevů vzrostla výrazněji v zemích severně od Alp (tedy i u nás) než ve Středomoří. Souvisí to s životní úrovní, náboženstvím (protestanti kontra katolíci), nebo způsobem života? Ne, počasí za tím nehledejme, na Severu bylo škaredě vždy a na Jihu hezky, zatímco zde jde o změny posledních deseti let.

Nároky ve školách klesají, zkoušení je přežitkem, vědět něco o světě kolem je zbytečné „to si přece najdu na netu“. Plytkost a povrchnost potřeb, vztahů, cílů, neochota o něco usilovat, něco obětovat, to nejsou nářky dědků a babek na odpis, to jsou data a fakta.

Poslední generace. Jsme poslední generace, která cítí nějakou zodpovědnost. Reálnou, konkrétní, ne fanaticko pseudonáboženskou. Generace, která zná cenu věcí, která se upřímně bojí o své blízké a má o ně starost a chce o ně pečovat.

Nic z toho už tu nebude. Opravdové emoce budou nahrazeny kýčovitou pózou. Mluvení bude nahrazeno blekotáním. Myšlení tupostí. Čtení lajkováním. Práce přiživováním se. Poctivé dílo virtuální náhražkou. Krása vyzývavou obscenitou.

A víte co? Třeba to vůbec není zlá zpráva. Generace před námi by nepřežily bez silných svalů. Lidskou sílu nahradilo nářadí, domácí zvířectvo, mechanizace, automatizace. Atrofování hrubé síly tak nikomu nevadilo. Tedy kromě těch, kterým chybí adrenalin a kteří cítí nutnost zpotit se občas i jinak než na sluníčku.

Tak na co dnes inteligentce, vzdělání, všeobecný přehled, umění komunikace? Nač to v době, kdy to vše za příští generaci zvládnou chytré krabičky? Rozum už nebude třeba, jako už dnes nejsou tolik nutné svaly. Takže je vlastně všechno v pořádku.

Nebo není? Nebo pocit být příslušníkem poslední generace není žádnou výhrou? Pokud se neudělá něco zásadního proti dosavadním trendům, jsme poslední generací. Další už nepřijdou, protože přijde konec světa.

Převzato z webových stránek Institutu Václava Klause

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)

Na světě existují jen dva způsoby jak vytvořit novou hodnotu, která zajišťuje lidstvu životní úroveň a těmi jsou výroba a zemědělství. Jen u těchto dvou činností,má výsledný produkt větší hodnotu než všechny potřebné vstupy + do toho vložená práce. Marx tomuto pozitivnímu rozdílu říkal nadhodnota a té se musí vytvořit tolik, aby udržela zbytek společnosti v chodu.
Všechny ostatní lidské činnosti včetně finančnictví a obchodu jsou ztrátové a vyprodukují míň než kolik se do toho musí vložit. Bez dotací nefungují. A pokud někdo tvrdí opak, tak si pouze něco nalhává.
Mám vážné obavy, že tahle rovnováha nutná pro udržitelný život je v naší zemi silně narušena. Výroba klesá, dovozy stoupají. Naše účetnictví je v červených číslech, žijeme na dluh a řítíme se do záhuby.
Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Bohužel, i u nás na tzv. alternativě se nezřídka ukazuje, že lidé očekávají spásu od Klausovy stáje. Takové doufání je naprostý omyl a důkazem naivity, ztráty paměti či její nedostatečnosti. To už si rovnou mohou slibovat spásu od Petra Fialy a Markéty Adamové-Pekarové.

Já si totiž moc dobře pamatuji nejen působení kazisvěta Klause ve všech nejvyšších ústavních funkcích státu, ale i počínání tria jeho hradních poradců, pánů Weigla, Jakla a Hájka.

Pokud to někomu nedochází, tak si dovoluji mu touto formou sdělit, že naše dnešní bída je jen zákonitým pokračováním toho, s čím tady začal na prvním místě Klaus – a na dalších místech nejen on – před třiatřiceti lety. (Jen dodávám: kdyby s tím nezačal Klaus, našel by se samozřejmě někdo jiný a výsledek by byl tentýž.)

Jiří

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)

Klaus není žádná spása. Spása by byla, kdyby se svět zbavil debilů, kteří dnes řídí i náš svět, a to se nestane. A proto jedeme z kopce, máme k tomu ty "nejlepší" předpoklady. Vstupem do EU jsme si o to sami řekli. Klaus udělal velké chyby (já ho nevolila), i když sám údajně byl proti vstupu, nicméně pravdou je, že tato vláda nás vším svým konáním žene svinským krokem k bankrotu. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Ale o tom že většina dnešní mladé generace si život bez wifi fejsbůku a jiných sítí neumí představit. Je to o tom že dnes může bejt blbej jak štoudev ale pokud rodiče zaplatí tak vystuduje jakukoli soukromou školu. Je to o celkovém základím rozhledu který dnešní gemeraci chybí. Toto smutné shrnutí mne na onom článku zaujalo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Když zastavím autem před přechodem pro chodce a mladý chodec začne piánko a pomalu přecházet a čučí u toho do mobilu, proto mu to jde pomalejš. To mám někdy sto chutí zařadit jedničku, vyšlápnout spojku, pak zpátečku, jedničku a zpátečku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

ruská propaganda. Snad nás spasí Jakub Janda. Tento slavný bakalář umí odhalit nejen svoji tvář. Osobnost byť trošku sporná umí točit i gay porna. Dnes už místo nahoty  si lépe vydělává za  nějaké evropské hodnoty.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Že kdykoli jsou svazáci, momentálně čučkař Koudelka, tak okatě k smíchu, tak tu místní jájínek co si hraje na Horynu vybrečí své obvyklé dehonestace.

Ta jájínkova potřeba plivnout si na ty co se svazákům a jemu konkrétně smějí, je zcela zřejmá.

Tak snad se mu ulevilo. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Oproti jájínkově dojmologii já čtu zdroje dat.

A poprskal jsem si čajem monitor když jsem na Aktuálně v polovině článku došel k tabulce počtu odběratelů Telegramu. To je jak ze Švejka nebo Černých baronů. Co svazák, to Ynteligent. A pak proč se jim smějeme. ;o))

"Pět nejsilnějších kanálů"

1 - Absurdní svět

2 - Cz24.news

3 - Otevři svou mysl

4 - neCT24

5 - Zákony bohatství

6 - Selský rozum

1

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/proruska-propaganda-telegram/r~565b336cde1d11ed8d680cc47ab5f122/

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

..."Když si pravdivé zprávy posílá opozice v Bělorusku, není to problém. Anonymní dezinformační kanály jsou ale nebezpečné," varuje Kõváry Sólymos.

Na místě je podle ní regulace. "Dobrý krok provedlo Německo, které dalo Telegramu pokutu za to, ze nereguluje obsah. Chtělo by to jednotnou úpravu na úrovni EU," navrhuje řešení.

------------------------

...A když si pravdivé zprávy posílá opozice nejen u nás, je to problém :-), a proto by to chtělo jednotnou úpravu na úrovni EU, aby dezinformace byly ojrohodnotné... :-)) Bóže, to jsou exkrementi!

 

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

ty, kdybys mě neměl, tak si mě musíš vymyslet. Jsem tvůj ideální třídní nepřítel a hromosvod.

Akorát by mě zajímalo, jestli bys všechny ty invektivy, co na mě chrlíš, dokázal mi říct v reálu.

Písni Vidlákovi, tímto mu dávám souhlas, aby ti dal můj mail, napiš mi a dáme spicha. Já do toho půjdu. Půjdeš do toho i ty? Dáme kavčo a poklábosíme. A nebo jsi pouze hrdina, který umí bojovat nad klávesnicí a někdy s praporkama v davu? Přijedu za tebou a budeme tam jenom my dva a pokecáme. Žádné násilí, pouze se poznáme, pokecáme, sdělíme si svoje názory a u toho si budeme vzájemně hledět do očí.

Právě jsem táhnul figurkou, teď jsi na tahu ty. Je to na tobě. Bereš? Tak mi napiš a zrealizujeme to.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Ethanol nedolejzá, má jasno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Ale ty opravdu tak dětinsky věříš, že ostatní chtějí s tebou hrát ty tvé hloupé hry s poměřováním péra?

Ty si zastydl někdy v pubertě a dál už nemáš šanci se vyvíjet. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Kanadský premiér za odhalení skandálu 98-letého ukrajinského esesáka, kterému tleskal celý kanadský parlament jako hrdinovi, obvinil Rusko a jeho dezinformace! Justin Trudeau a Volodymyr Zelenský se s Jaroslavem Huňkou setkali osobně při soukromé audienci! Polský ministr školství žádá o prověření možnosti extradice Huňky do Polska! A Wikipedie chce článek o Huňkovi smazat, aby nepoškozoval obraz Ukrajiny!

Kanadský parlament přivítal 22. září nejen Volodymyra Zelenského, ale na slavnostní ceremoniál u příležitosti projevu ukrajinského prezidenta byl pozván i 98-letý ukrajinský Kanaďan Jaroslav Huňka. Do parlamentu ho pozval předseda dolní sněmovny Anthony Rota a celá sněmovna tleskala nejen Zelenskému po jeho proslovu, ale i bývalému členovi 14. granátnické divize SS Galizien Jaroslavu Huňkovi.

Huňka je podle informací historiků od roku 1945 v Polsku stíhán pro páchání genocidy na polském národu za II. sv. války a podle polských médií nebylo jeho trestní stíhání po II. sv. válce nikdy oficiálně zastaveno. Skandál propukl poté, co na potlesk Huňkovi reagovala Ruská akademie věd, konkrétně Historický ústav dějin, který vede Huňku jako nedopadeného válečného zločince. Toho se ihned chytil kanadský premiér Justin Trudeau a spustil svoje.

Nejprve se omluvil členům vyvoleného národa, omluvil se jim za to, že k tomuto skandálu došlo během jejich svátku Yom Kippur, ale ihned poté vyzval k tomu, že se musí všichni sjednotit proti Rusku a ruské propagandě a nesmí se polevit v pomoci Ukrajině. Trudeau bez vysvětlení obvinil Rusy z dezinformací, přičemž nic z toho, co bylo uveřejněno o Huňkovi, dezinformace není. Potvrzuje to i úterní událost v Kanadě.

Předseda dolní komory neunesl tlak na svojí osobu za to, že pozval do parlamentu esesáka z Ukrajiny a v úterý večer Anthony Rota rezignoval [1] na svoji funkci předsedy dolní komory. Trudeau a Zelenský se po provalení skandálu snažili celé pondělí argumentovat, že Huňkovi jenom tleskali, ale nesetkali se s ním, ale to se ukázalo také jako bohapustá lež….

VIDEO: Kanadská televize označila Huňku za hrdinu, který za II. sv. války bojoval proti Rusům

Zelenský a Trudeau mávali esesákovi na pozdrav a polský ministr školství chce Huňku prověřit a případně vydat z Kanady k soudu v Polsku

Foto: Jaroslav Huňka za mlada v uniformě SS. Ani on tomu nemohl uvěřit, že mu tleskají

https://aeronet.news/…ky/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsem si přečetl příspěvek, tak mi to hned připomnělo, kde vzal pan Koudelka zřejmě inspiraci. Vždyť "ruské ovlivňování voleb" v USA také bylo mj. podepřeno zcela jasným důkazem, že nějaká ruská firma údajně v zastoupení RF financovala politickou reklamu na sítích ve výši nějakých 100tis. USD. A prý se to odrazilo na volbách - volbách s miliardovými rozpočty... Tak proč by Koudelka měl vymýšlet něco nového, když všechny "recepty" na školeních už dostal..

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

NIC !!🐓🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)