Děkuji

Autor

Ti, kdo sledují i můj fejsbůk a ostatní rubriky tak vědí, že je to dnes právě týden, co skončila moje příslušnost k Českobratrské církvi evangelické. Už jsem to krátce zmiňoval na hentěch sociálních sítích a ptali se mě na to na Parlamentních listech, ale protože jsem věděl, že k mému případu bude mít vedení místního sboru v Miroslavi nějaké sezení, říkal jsem si, že na něj počkám, abychom to měli kompletní. To se v uplynulých dnech stalo, takže mi dnes dovolte konstatovat, že jsme se posunuli zase do padesátých let se vším všudy.

Ale začnu od začátku:

Před vánoci jsem přestal chodit do kostela. Když vám přímo v kostele říká člen vedení sboru, že jste dezinformátor a kolaborant a chystají si pamflet, kterým se od vás chtějí důrazně distancovat, tak nějak ztratíte pocit, že si sedáte do lavice s bratry a sestrami. Navíc jsem neměl úplně náladu, nechat se urážet od těch, kteří mi podle všech křesťanských proklamací měli být nejbližší.

Asi nemusím zdůrazňovat, že prakticky nikdo nepřišel, abychom o tom mluvili či diskutovali. To nebylo nutné. Názor si už udělali z velkých médií a české televize, což je samozřejmě snadnější, než u souseda zaklepat na dveře a promluvit si s ním. Na Kydech jsem svojí tehdejší frustraci z evangelických poměrů několikrát ventiloval a zároveň jsem si řekl, že jediné řešení je, se odstěhovat. Ne, že bych nesnesl nadávky, na to mě už dávno připravili různí internetoví trolíci od pražské kavárny, ale bylo jasné, že to brzy dopadne i na mojí ženu a děti. A v druhé rovině to dopadne na její rodiče – ona se totiž vždycky najde nějaká dobrá duše, která jim při každém vyhrocení situace, třeba před volbami, přijde tím nejméně vhodným způsobem poreferovat, co veřejně říká jejich zeťáček.

Samozřejmě jsem s tím doma narazil. Moje žena je v Miroslavi doma. Její rodina tu žije po dlouhé generace, je svázána s místní evangelickou tradicí. Když jsem mluvil o tom, že je třeba se začít ohlížet, kde nechal tesař díru, protože tohle všechno má jediné řešení v tom, že sejde z očí, sejde z mysli, tak se s tím jen těžko smiřovala. Navíc, ona nikdy nebyla u toho, když ti jedině správní, hodní a pravdomluvní pronášeli své štiplavé poznámky o kolaborantech. Trápilo jí to, oponovala mi, myslela si, že to nebude tak hrozné, že prostě jen přeháním a ve skutečnosti jde pouze o několik záštiplných jednotlivců.

Ženy vždycky nakonec zvítězí a tak jsem se nechal ukecat a po půl roce jsem do kostela zase šel. Ale vydrželo to jen dvě neděle. Hned při té druhé vystoupil dopředu místokurátor sboru a přivítal shromáždění slovy, že se tu dnes sešla pestrá směsice domácích, hostů, dezinformátorů a proruských kolaborantů. Oficiální představitel vedení sboru to řekl při oficiálním pořadu bohoslužeb…

I zvedl jsem se, prošel jsem středem zkoprnělých farníků, vytřepal jsem na prahu prach ze své obuvi a řádně za sebou práskl dveřmi. Chudák moje žena tam seděla vedle mě a měla z první ruky, jak dnes vypadá křesťanská láska k bližnímu. Milý celníku Zachee, dneska už by Ježíš u tebe nevečeřel, dneska by tě vyhodil.

Nejlepší ale bylo, co pak následovalo. V týdnu se sešlo vedení sboru, aby k celé věci zaujali stanovisko. I moje žena tam byla s nimi. I zjistila, že staršovstvu vlastně vůbec nevadí, co místokurátor řekl. Že s tím vlastně souhlasí. Že mají výhrady jen ke způsobu, jakým to řekl, že to nebyla ta správná příležitost a mělo to být řečeno možná jinými slovy. Samozřejmě jsou to jen malé výhrady, které budou snadno a rychle zahlazeny…

A má žena už ví, proč budeme muset zvednout kotvy a změnit místo. Když to neuděláme, bude se to stupňovat…

Mluvil jsem o tom s Pepe Nerušilem z pražské SPD, kterého mám rád a on mi řekl, že si můžeme podat ruce. Jemu zase vyhodili z církevní školy dceru. Hodnoty jeho rodiny se totiž neslučují s hodnotami školy. Takhle mu to ředitelka napsala. Inu, stačí jeden agilní udavač, který splní svou liberálně demokratickou povinnost, pak trochu řvoucích libtardích bojůvek na twitteru a všichni se bojí. Pepe Nerušil se stěhuje do anonymní vnitřní Prahy a já přemýšlím, jak to udělat, abych mohl být dále Vidlákem a mít svoje milované hospodářství, ale jak být co nejdál od místní pravdy a lásky, protože jinak se postarají, aby jejich evropské hodnoty pocítila celá moje rodina.

Proč to všechno píšu…

Přátelé, nebýt vás, už dávno bych to zabalil. Nebýt vaší obrovské podpory, zřejmě bych tohle neustál. Nebýt vašich návštěv u mě, nebýt vašich mailů, telefonátů, nebýt vaší vřelosti při osobních setkáních, nebýt vaší odezvy při mých veřejných vystoupeních, dávno bych dal přednost klidu v rodině… V tomto těžkém půlroce se opravdu ukázalo, kdo mi byl přítelem v nouzi a já chci dneska poděkovat Petře Rédové, Davidu Moosovi, Zbyňkovi „Jestřábovi,“ Honzovi Maňákovi, Ondrovi, Bannymu a mnoha dalším, kteří to celé prožívali se mnou a starali si, aby moje špatná nálada nikdy nepřekročila kritický bod.

Musím poděkovat také Jardovi Polanskému, šéfredaktorovi Parlamentních listů, protože mě učí, jak být institucionalizovaným kreténem… to je totiž jediný způsob, jak v dnešní libtardí době přicházet do veřejného prostoru a nezbláznit se toho. Jsem rád, že se učím u mistra. Děkuji také Honzovi Fulínovi z Prvních zpráv, že i u něj mohu mít svůj azyl. A samozřejmě nemohu vynechat Martinu Kociánovou, která v téhle divoké době umí udělat atmosféru, že je vlastně všechno v pořádku.

Děkuji vám všem, kteří mě denně čtete, kteří si uděláte čas, mi poslat pár slov a kteří se nezlobíte, že v záplavě korespondence nedokážu odpovědět každému. Před prázdninami jsem upozorňoval, že budu na žních a nebudu mít prostor na rozesílání knih. Ale vaše finanční podpora se prakticky nezastavila. Víte, je mi nepříjemné, dostávat něco jen tak bez protihodnoty, proto jsem s radostí uvítal nabídku Petry Rédové, že moji knihu načte jako audio. Nechápu, kde při svém zaměstnání a veřejném vystupování na tohle vzala čas. A nejenže načetla moji knihu, ale každý den načte můj článek… pro ty, kteří jsou třeba za volantem, mohou poslouchat, ale nemohou číst. Odkaz je zde: https://youtube.com/@PetraRedova

Honza Maňák začal na namluvenému slovu přidávat videjka do pozadí a ejhle… Vidlák je najednou na Tiktoku a má tam půl milionů shlédnutí… Mezi mladými… David Moos s Jestřábem tomu dodali technické zázemí.

Banny dává moje texty na Telegram. Ondra na Twitter.

Pořád se mluví o sjednocování a spolupráci. Tady máte příklad jedné takové velmi úspěšné spolupráce, která nám všem pomáhá v tom, co chceme dělat a pomáhá i ostatním v tom, co chtějí dělat oni. Nemuseli jsme si na to psát ani smlouvy, ani stanovy, prostě je to win – win pro všechny a my nejsme žárliví. Příští neděli pro ně griluju prasátko…

Nejraději bych pozval vás všechny, co mě čtete, ale pokud budu věřit číslům, kdybych vás naráz pozval padesát a věnoval tomu každý víkend, trvalo by mi to asi dvě stě let. Do svého domu se mi padesát hostů navíc ani nevejde. Měl jsem teď šanci koupit krásnou sýpku, kde bych padesát lidí ubytoval, dokonce bych si ji mohl i dovolit, ale majitel ji prodá jedině s tříhektarovým zemědělským areálem… takže kdybyste náhodou nevěděli, co s osmi miliony peněz, můžete si koupit tři hektary budoucích stavebních parcel, Vidlák se přifaří s malým kouskem a bude schopen zvát čtenáře alespoň po padesáti, čímž bude mít dvě století co dělat.

Ale abych se alespoň trochu odvděčil za vaší přízeň, každý kdo mi poslal (a nebo pošle) alespoň 200,- Kč, může si stáhnout moji audioknihu. Právě teď jsme upravili přímo na Vidlákových kydech rubriku „Objednat knihu,“ kde si samozřejmě můžete zadat adresu pro zaslání tištěné knihy, ale můžete si nově i stáhnout audioknihu. Rád pak poreferuji Petře Rédové, kolik lidí ocenilo její práci.

Od prvního září navíc bude možné si stejným způsobem vyžádat i druhý díl knihy. Představím ji za týden, ale vězte, že už je hotová a čeká u mě v garáži na začátek školního roku, kdy ji začneme rozesílat. Systém bude stejný – kdo pošle Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, bude si ji moci nechat zaslat.

Děkuji vám všem. Děkuji za každý kousek podpory, děkuji za každé vlídné slovo, kterého se mi od vás, čtenářů, dostalo. Děkuji za vaši přízeň, děkuji za vaše diskusní příspěvky, děkuji za souhlas i nesouhlas.

Váš Vidlák

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (383 hlasů)

Komentáře

Zdravím Vidláku,

dnes je to smutné čtení. Místo veřejných  médií raději čtu weby americké, ruské, čínské  a arabské. U nás se dívám na idnes, parlamentní listy  a také Váš blog čtu pravidelně. 

Dělám to proto, abych znal názor všech stran. Všude je cítit propaganda, ale také se více dozvídám, co se asi reálně děje.

Věřil jsem Havlovi, obdivoval Formana. Od něj jsem se z jeho filmu dozvěděl o  1. dodatku americké ústavy. 

Nemusím s Vámi souhlasit, ale máte mít právo na svůj názor. Křesťanství je o lásce k bližnímu svému, ne o nenávisti.

Knihu jsem si již koupil. Pošlu  Vám tedy  příspěvek za to, že pravidelně píšete  

Musím říct, že nechápu, kde vedle své práce berete energii a píšete článek každý den. 

Děkuji, 

RD

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (179 hlasů)
Trvalý odkaz

Člověk by spíše věřil, že bude přibývat lidí, kteří prohlédnou a začnou používat vlastní mozek… Tož není tomu tak a ty padesátky se cvalem blíží.

Mám to podobné, s tím rozdílem, že ti naši známí se s námi scházet na pokec chtějí, dokonce to organizují. Nesmí však dojít na řeči o politice. Máme tady v ulici takový příjemný podnik, kam si chodíme sednout a pokecat, všichni se sem za námi sjedou, tudíž já lenoch nikam nemusím…, a bývá sranda. Mě to ale i tak moc nebaví, protože je mi zatěžko přijmout skutečnost, že ti, které dlouhá léta znám, a mám je za normální lidi, tak co se politiky týká, jsou vypatlaní“ a povrchní, a já toto právě neumím úplně odpojit. Oni skutečně nevědí vůbec nic a papouškují ty stejné primitivní kecy jako v televizi, tedy ty stejné kecy jako u Vidláka v kostele.

Takže my můžeme na oplátku poděkovat Vidlákovi, že to přese všechno nezabalil, protože se alespoň zde můžeme setkat s ještě normálními lidmi.

(Doufám, že to proběhne bez ironických a dehonestujících poznámek místního žárlivého rýpala)


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (163 hlasů)

Májo, je to jako s kapičkami vody !!

Pomalu, opatrně a hodně věcně argumentovat. Bez emocí a agrese v hlase. Nesmysly vyvrátit argumentem. To, co se děje teď, je lehké vyvracet argumenty.

Mám to podobně s dcerou. Vůbec se ji nesnažím o něčem přesvědčovat. Používám hodně silné špatně vyvratitelné argumenty a snažím se jí vysvětlit proč takhle přemýšlím já, jaký mám já názor a proč. Cílem je, aby ona přemýšlela o mém postoji a já zase o tom jejím. Protože nikdy to není jenom špatné nebo jenom dobré..

Zdravím!

Průměrný počet slepic: 4.8 (98 hlasů)

To jde možná u dcery - zvláště pokud je mladší... Ale u dospělých lidí neuspějete ani s opatrnými argumenty. Můj brácha to například" přemáznul"  neoddiskutovatelným přesvědčením a ještě se naštval, že se mnou dlouhou dobu nemluvil... Pak máme známou (právničku) a její synové nechtějí žádné argumenty vůbec slyšet. Dopadlo to tak, že ji syn nepozval na svatbu. Co vím, tak našlapovala a argumentovala velmi opatrně. Aby je úplně neztratila, tak se s nimi o politice už vůbec nemůže bavit. Viděla jsem svatební fotku toho syna. Skupina mladých, rozesmátí, svěží, jarní, zelení, prý samí sluníčkáři..., a duhoví. S tím už nic nenaděláte. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Máte pravdu, někdy to tak uplatnit nejde. I když já to takto používám stále a na všechny. Dcera má tři diplomy z Karlovy univerzity, z toho dva z filozofie a dva doktoráty. Vzhledem k tomu, že se musí sama ohánět a není přisátá na žádnou státní správu, že se setkává s každodenní realitou, není sluníčko až tak moc. 

No a u těch zarytých sluncí.. Prostě musí dopadnout - jak říkávala moje babička - z jahody na znak.

 

Krásný sluníčkový den bez zarytých sluníček!

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

Synové té naší známé také mají vysoké školy, vychovala je jako slušné lidi, nikdy s nimi nebyly problémy. Až v posledních pár letech. Moje ségra má to samé s dcerou, mou neteří... dvě vysoké školy, nicméně o politické situaci se s ní vůbec nemůže bavit ze stejného důvodu, je schopná se urazit. Jak já to vidím, tak je to podle stejného vzoru, zkrátka - nemáte pravdu, pravdu mám já a nikdo není chytřejší... Ale z historie nevědí pořádně nic, ani z té nedávné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

Mám neodbytný pocit, že z českého národa se stává národ idiotů. Ta nejaktivnější část idiotů nám vládne a ta pasivní většinová část idiotů si to jejich vládnutí bez protestů nechává líbit. A ta menšina relativně normálních, co protestují, se vlastně chová taky idiotsky, když ani nedokáže táhnout za jeden provaz. Tohle nemůže dobře skončit!
Spoléhal jsem na Babiše, že s pomocí ANO se podaří svrhnout Pětikolku, ale potom co podpořili smlouvu s USA, tahle šance padla. Už vidím jen samé holuby na střeše, ale žádného vrabce v hrsti nemáme. Docela beznaděj...
Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)

Zdravím, Inzo! Tak to máme stejné pocity a řekl jste to naprosto přesně, k tomu není co dodat. Včetně zklamání z toho, že Babiš s ANO podepsali dohodu o okupaci.

Vždycky jsem k volbám chodila a měla jasno. Okupaci volit nebudu, to pos*ali, ani ještě neví jak. Jsme suverénní jako zbloudilá surikata na poušti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)
Trvalý odkaz

Texty
 
Stvořil Bůh, stvořil Bůh ratolest, Bych mohl věnce vázat, Děkuji, děkuji za bolest, Jež učí mne se tázat, Děkuji, děkuji za nezdar: Jenž naučí mne píli, Bych mohl, bych mohl přinést dar, Byť nezbývalo síly, Děkuji, děkuji, děkuji.
 
Děkuji, děkuji za slabost, Jež pokoře mne učí, Pokoře, pokoře pro radost, Pokoře bez područí, Děkuji, za slzy děkuji: Ty naučí mne citu, K živým, jež, k živým, jež žalují A křičí po soucitu,
Děkuji, děkuji, děkuji.
 
Pro touhu, pro touhu po kráse Děkuji za ošklivost, Za to, že, za to, že utká se Láska a nevraživost, Pro sladkost, pro sladkost usnutí Děkuji za únavu, Děkuji za ohně vzplanutí
I za šumění splavu, Děkuji, děkuji, děkuji,
 
Děkuji, děkuji za žízeň, Jež slabost prozradila, Děkuji, děkuji za trýzeň, Jež zdokonalí díla, Za to, že, za to, že miluji, Byť strach mi srdce svíral, Beránku, děkuji, Marně jsi neumíral, Děkuji, děkuji, děkuji, děkuji, děkuji...
 
Tak teta celkem netuším, na co si stěžujete. Vybral jste si svou cestu, tak po ní jdětě a nedržkujte, že vám jiní v ní hází klacky pod nohy. Vždy úspěšnějším méně úspěšní toto budou dělat. To je prostě realita. Pokud cítíte, že máte svou pravdu, jděte za ní, bez ohledu na názor druhých. V tom okamžiku ale zjistíte, že už nemusíte fňukat, jak jsou ti ostatní proti vám. Prostě to kulte vpřed.

 

 

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (67 hlasů)

V životě lidském má každý člověk vlastně dvě základní možnosti.

Buďte pojedete se stádem, tím pádem s ním budete békat, ale asi se vám jeho směr loukou někdy nebude líbit, ale v tom stádě je to pro vás bezpečnější, tudíž sklapnete kufry a vyhodnotíte, že sice budete dělat obač "bééé", ale jinak budete v bezpečí.

Nebo ze stáda můžete vybočit, půjdete proti davu, v tom okamžiku ale musíte počítat s protireakcí.

Já, i když s vašimi názory mnohdy nesouhlasím, oceňuji, že jste vybočil z toho stáda, ale celkem nechápu, proč si u toho stěžujete, že vás vyrazili z kostela. To se snad dalo dopředu čekat, ne?

Průměrný počet slepic: 3.6 (54 hlasů)

Vy jste zase špatně četl, že? 

Vidlák jasně píše, že: "Ne, že bych nesnesl nadávky, na to mě už dávno připravili různí internetoví trolíci od pražské kavárny, ale bylo jasné, že to brzy dopadne i na mojí ženu a děti." A útočit na děti, to je opravdové hrdinství.

Průměrný počet slepic: 4.4 (77 hlasů)

Ale vždy se snažím myslet pár tahů dopředu.

V tomto případě, jelikož pan Vidlák kope za stranu PRO a ta dle mého bude mít podobný úspěch, jako třeba Realisté, či Trikolora, tak až se tak stane a on se ocitne v táboře poražených, tak dnešní reakce jeho okolí je pouhou milostnou předehrou. Do poraženého si pak rád kopne i ten, kdo by si to normálně nikdy nelajsnul. Já s tím nesouhlasím, ale vím, že to tak prostě funguje.

A ten textík Kryla jsem zde překopíroval právě proto, abych pana Vidláka podpořil, aby si z něj vzal to, že co ho nezabije, to ho posílí. A že když se vrhne někdo do boje, musí počítat se šrámy.  A čím blíž bude předním liniím, tím bude ta palba na něj tvrdší. Proboha, co je na tomto nepochopitelné?

Průměrný počet slepic: 3.8 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Smutek zastřel moji duši po přečtení pane Vidláku řádků vašeho dnešního článku,
ve kterém jste nám otevřel vaše srdce a napsal co vás rmoutí.
Jste bojovník, dáváte nám všem ze svým příkladem kuráž v boji proti tupým,
dnes to bude obráceně mi všichni dáme kuráž vám.
Nečekejte že všichni kteří dnes zde napíšou budou cítit soucit s vámi,
bohužel jsou i lidé z černou duši, existují i lidé zlí, 
pro které je potěšení když vidí utrpení v očích jiných lidí.
Jsou to libtardi a jejich příznivci, ti kteří jsou dnes u moci a myslí si že vše jim vychází.
Jsou to ti ubožáci kteří si dovolují dokonce urážet v kostele v Chrámu Boží ,
kde jsou všichni lidé rovní před pánem Bohem a Stvořitelem Světa.
Ozvou se i místní rýpalové kteří ucítí krev z vašich ran a jako šelmy se vrhnou na vás 
aby i oni se zakousli do vašich ran.
Je 3 hodiny ráno a ozvali se již 2 místní rýpalové, 
první rýpal ze smradem a názvem česneku, 
druhý rýpal který si přisvojil název značky českého piva Bernard.
A bude dnes nelidských zrůd kteří na vás udeří více.
Nás ale vašich spolubojovníků mistře Vidláku bude ještě více.
Nás kteří jsou na vaší straně po celé ČR je více,
protože víme že jsme na správné straně.
Jsme na straně pravdy kterou tak nenávidí a pokouší skrýt naši nepřátelé.
Nebojte se pane Vidláku úderů ubožáků kteří se považují za dnešní mocnipáni.
Brzo začnou řídnout jejich řádky když jako krysy začnou zdrhat 
z potápějícího se dnes korábu naší milované České Vlasti.

VERITAS VINCIT - PRAVDA VÍTĚZÍ

pravda vitezi

Průměrný počet slepic: 4.6 (78 hlasů)
Trvalý odkaz

svědčí o indoktrinaci jedince, který jej v této souvislosti používá. Tento výraz byl odjakživa vyhrazen pro pomahače okupantů vlastní země.

Pokud vím, tak tu teď zrovna nikoho nemáme :-)

Jinak pravda, mainstreamová verze ukrajinsko- ruského příběhu má poněkud náboženský charakter a věřím tomu, že se v kostelích dobře prodává.

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)

Církev miluje ty, kdož jí nadělili miliardy v podobě restitucí a nenávidí ty, kteří to odsuzovali. Bůh je až na druhém místě. Možná.

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi by to chtělo z té vsi vypadnout dříve, než skončí jako Sodoma a Vidlákovo žena jako solnej sloup. A pro jistotu mít majetek i polnosti pojištěný na sabotáže všeho druhu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

je vždycky střízlivě uvažující Čech či Moravák, který moc dobře ví, že sílu je třeba občas respektovat..

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Srdečně zdravím Vidláku. Dnes je to vážně smutné čtení. Ano, asi to nějakým způsobem známe všichni ze svého okolí. Společnost je cíleně rozeštvávána. Začalo to mega covid podvodem, SVO na Ukrajině, modrožlutou záplavou a s tím spojeném chudnutím naší země to zdárně pokrčuje. To, že se na mě někteří sousedé a kolegové, nakonec i někteří členové rodiny dívají skrz prsty, to se dá čekat. Že budu osočen v kostele, by mě nenapadlo. Jak už tu napsala La Casita – Bohoslužba!! Slyšíte to? Boho služba - je služba Bohu! Je pro všechny, pro každého, kdo přijde.“ Do kostela tyhle věci fakt nepatří. Bohužel jsou lidé, kteří se toho neštítí. Mají odvahu vystoupit před shromážděním a ukázat prstem. A ovečky bez vlastního názoru pokorně poslouchají. Škoda, že jste nevyužil své skvělé výmluvnosti i odvahy vyčnívat z davu a nepronesl pár vět na svoji obranu. Ovečky by mohly více dumat. Ano do kostela to nepatří ale začal s tím někdo jiný.
Děkuji Vám Danieli. Za to, co děláte. Děkuji za sebe i za všechny ostatní. Dáváte nám energii i naději, že zase bude líp, že to všechno společně zvládneme. Jsem moc rád a je mi ctí, že jsem Vám mohl v Praze pod koněm stisknout ruku. Doufám, že tu příležitost zase mít budu. Velice si Vás vážím a přeji hodně energie a síly, Vám i celé vaší rodině.

Průměrný počet slepic: 4.8 (63 hlasů)

"... Děkuji Vám Danieli. Za to, co děláte. Děkuji za sebe i za všechny ostatní. Dáváte nám energii i naději, že zase bude líp, že to všechno společně zvládneme..."

Skvělý příspěvek, vyjadřujete popisně a správně reakci nás všech kteří ctíme Vidláka. Tyto upřímné slova plné lidskosti by se měli vytesat do kamene.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Nazývat někoho věřícího kolaborantem veřejně v kostele, v Chrámu Boží , na posvátné půdě, je  DRZOST největšího kalibru, to je HŘÍCH PROTI BOHU. Tento drzý hříšný řečník i když se chvástá že je křesťan, ON KŘESŤAN NENÍ, je to farizeus a je jisté že ho Bůh za jeho drzost potrestá. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (35 hlasů)

Pojďme s ním na mučidla a pak ho upálit.

Antoníne, z vašeho postu normálně sálá fanatismus. Dvoumetrovýho chlapa se neleknu, ale vás s pár podobnými bych se asi bál.

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

Jste stejný netvor jako ten darebák v kostele který nazval kolaborantem našeho Vidláka.
V den když náš mistr Vidlák trpí, vy místo projevu soucitnosti ještě na něho útočíte. Styďte se pane
 

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Ano, jsem Neznaboh, jelikož kdykoli jsem se v životě dostal do průserů, ani jednou mi žádný Bůh nepomohl, ale musel jsem se zapotit sám.

Hyena rozhodně nejsem, páč to je predátor, který velice efektivně funguje ve smečce a smečka mě, jako introvertovi, moc nesedí.

Pak jste mě ještě ve vaší krátké věte stihl počastovat netvorem. Býti netvorem by se mi asi líbilo, zní to dost drasňácky, ale poprosil bych vás o přesnou definici.

A teď chvíli já. Bude mi stačit pouze citovat z vašeho krátkého postu: " našeho Vidláka", " náš mistr Vidlák trpí". Teda, já být na místě vašeho mistra Vidláka, tak bych si na vás asi dal majzla, páč podobní lidé jdou vždy za svým guru, když se mu daří, ale, pokud by se situace obrátila, osobně bych mu nedoporučoval se k vám obracet zády.

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

A co jste čekali? Církve ať už katolické nebo jiné se vyznačují netolerancí, a politika, moc a peníze byly pro církve vždy až na prvním místě.

Církev katolická oslavuje Cyrila a Metoděje, jak Metoděj dopadl? Na pokyn Německých biskupů byl odvlečený do Bavorska. Po dvou a půl letém vězení v otevřené jámě s mříží, oslepený a s podlomeným zdravím jej milostivě propustili.

A mistr Jan Hus, když vytkl církvi jejich zhýralý život skončil na hranici.

Giordáno Bruno skončil na hranici poté co si dovolil říkat pravdu o uspořádání slunce a planet ve vesmíru.

Ani nekatolické církve na tom nejsou lépe, například v upalování čarodějnic byly katolíkům přinejmenším rovnocenným soupeřem.

A o tutlání pedofilních kněží a tvrdé perzekuci těch kteří na to upozorní by mohli vyprávět i mnozí u nás i po celém světě.

 

Ne to není hanobení věřících, znám hodně těch, kterým nelze vytknout ani to nejmenší, ale také hodně těch, kteří se ohánějí Bohem, ale přitom mají blíže k peklu. Jde jen o to, kolik lidí se přidá k těm prvním nebo těm druhým.

Mezi námi nevěřícími je to to samé. Já jen chtěl říci že od věřících lidí nelze očekávat, že budou lepší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

Oba jste to vystihli parádně, je to přesně tak. Palec hore.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

dneska to bylo smutné čtení. Měl jsem zato, že na vesnicích a menších městech k sobě mají lidé blíž a nenapadlo by mě, že se nějaké hloupé hovado bude takto chovat v kostele. Ta pakáž flanďácká se od středověku nikam neposunula 

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Hrdě se přihlásím k tomu, že jsem libtard a již 3 roky i černoprdelník. Vidláka čtu, protože dobře píše, stejně tak čtu dalšího nadávače, Štěpána Chába z Krajských listů, ale málokdy se s nimi shodnu. Vím, že Vy dezoláti máte pravdu a každý kdo si myslí něco jiného je hlupák a ovce, ale zkoušeli jste se vcítit do pocitů člena kongregace, jehož bratr vyzývá k podpoře toho, co považuje za smrtelné nebezpečí pro svůj národ a rodinu. Já doopravdy považuji ruSSáky a Putlera za smrtelné nebezpečí pro Čechy a mou rodinu a ostatní libtardi to mají asi stejně. A doopravdy byste chtěli být v kongregace s někým, kdo vyzývá ke krokům, které povedou k přiblížení se tohoto zla k naší vlasti, obzvlášť když se ten bratr opakovaně mílí. Nikdo neumírá bez vidláckého zemědělství, nikde nejsou desetitisíce mrtvých z vakcíny, umrzlých od chybějiciho ruského plynu, ani důchodci umírající pro sníženou valorizaci. Jediné desetitisíce mrtvých jsou reálná nadúmrtí z covidové vlády tuneláře Bureše, kterého ten bratr soustavně vyzdvihuje a doporučuje. Doopravdy musí kongregace trpět člověka, kterého takto vnímá? A jak jinak nazvat člověka co soustavně horuje za stát, jehož vrcholní představitelé označují naší vlast za nepřítele, to není kolaborace, podpora cizí nepřátelské mocností?

Průměrný počet slepic: 2 (37 hlasů)

podporuje Rusko ? Kde jsi to četl ? Nezaujatý pohled na věc není podpora ani jedné strany.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

vládce Kremlu má k dispozici kufřík a když ho použije (ať už v něm je červené tlačítko nebo jen kódy), bude po nás. Kufřík má stejnou sílu, jako obdobný americký, počet hlavic se po různých redukcích odhaduje na 6000.

Ten arzenál si Sověti a posléze Rusové vybudovali vlastními silami a žádají za to respekt. Jejich požadavek na neutralitu postsovětské Ukrajiny není úplně v souladu s mezinárodním právem, ale není to, i vzhledem k jejich společné historii, nic speciálního. Minimálně patnáct let Rusové říkají: Nestrkejte tam americké rakety, nebo zaútočíme.

Kde vidíte paralelu s Hitlerem a SS?

Průměrný počet slepic: 3.7 (24 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Nolendur - tisíc lidí, tisíc názorů. Ten váš mě nepřekvapil, spíš pobavil. Co kdo "doopravdy" považuje za zlo, je diskutabilní. Stejně tak je diskutabilní, odkud se k nám ve skutečnosti to zlo blíží. (Jinak jsem si musela dvakrát přečíst, že se "bratr mílí", abych pochopila, že nejde o míli...)

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Ty jsi nám tu teď chyběl,  Nolendure, Ty a tvoje blbe žvásti. Připomínáš ty bezmozkové idioty, kteří píšou na seznamu s hysterickými plamennými slovy o všem protiruském. Tvoje hantýrka  s "ruSSaky" a "Putlerem" to potvrzuje.
 

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

Píšete:

Vím, že Vy dezoláti máte pravdu a každý kdo si myslí něco jiného je hlupák a ovce, ale zkoušeli jste se vcítit do pocitů člena kongregace, jehož bratr vyzývá k podpoře toho, co považuje za smrtelné nebezpečí pro svůj národ a rodinu.

 

I když jsem nevěřící, dokážu se vžít do pocitů člena kongregace, a při své povaze bych v prvé řadě vzpomněl na upalování „čarodějnic“ které tehdy pro mnoho věřících, a hlavně jejich představených, představovalo hrozbu pro jejich rodiny, a národ. A ještě jednou důkladně zvážil, není li to co provádíme, zase jen hon na čarodějnice.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

JE! Je to opět hon na čarodějnice! Nic jiného!

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

a) napsal jste, že "jsme se posunuli zase do padesátých let se vším všudy". Skutečně?

Nějaký státní orgán Vás zavřel bez soudu do vazby a nutil Vás měsíce beze spánku učit se nazpaměť vymyšlená doznání, jako to bylo v případu Slánský a spol.? Nějaký státní orgán Vám zabavil dům? Nějaký sadistický příslušník orgánu státní moci, jako byl třeba dobytek a estébák typu Aloise Grebeníčka, Vás mučil nebo alespoň zmlátil do bezvědomí? Dostal někdo z Vaší rodiny "špagát", kterých soudruzi v padesátých letech rozdali přes 200? Byl byste skutečně schopen říci očí například paní Kánské (dceři Milady Horákové), že zažíváte 50. léta? Padesátá léta byla obdobím systematického státního teroru vládnoucího režimu proti jeho třídním nepřátelům, a to včetně jejich fyzické likvidace. Pokud by režim této vlády byl takový, jako byl komunistický režim v 50. letech, tak už byste dávno kutal někde uranovou rudu. Místo toho si ale užíváte svobody slova a svobody spolčování, takže to Vámi zvolené srovnání toho, co se Vám přihodilo v církevním společenství a padesátých let,  je dosti nevkusný.

b) Pohoršujete se nad tím, že o Vás v církvi říkají, že "jste dezinformátor a kolaborant"?  A proč by Vás tak nemohli někdo vnímat? Vy také považujete současnou vládu za prolhanou, kolaborantskou, ukrajinskou a já nevím jaké další nálepky na tuto vládu lepíte. Tak holt teď někdo nalepil nálepku na Vás, protože Vás tak vnímá. Například tu kolaboraci někdo spatřuje v tom, že jste pár dnů před vpádem ruských vojsk na Ukrajinu organizoval dopis panu Putinovi, ve kterém píšete o tom, jak věříte tomu, že Rusko " nemá zájem na válce"  nebo o tom, že nesouhlasíte "se zahraniční politikou naší vlády". To píšete prezidentovi státu, který o pár dní později vojensky napadne sousední stát a prezidentovi země, která ČR (společně s USA) již v roce 2021 zařadila na nově vzniklý seznam "nepřátelských států" (Список недружественных государств). 

Podle mně jste to asi myslel dobře, ale vůbec se nedivím tomu, že někdo jiný může považovat za kolaboraci. 

Mimochodem, ten dopis jste nakonec do Kremlu poslali? Pokud ano, tak doufám, že tam došel až poté, co Rusko vtrhlo na Ukrajinu, protože to se pak museli v Kremlu nad tím dopisem potrhat smíchy.   

c) A jestli jste dezinformátor? Opět se vůbec nedivím, že Vaše počínání  tak někdo může vnímat, viz například Váš aktuální blud o tom, že jsme se posunuli do padesátých let se vším všudy. Současné poměry prostě nemají nic společného s tak rozsáhlou mírou státního násilí, kterou tehdejší vládnoucí strana používala proti svým třídním nepřátelům. A to vše v době, kdy jste si mohl nechat zdát o tom, že byste takovou vládu mohl jednoduše vyměnit u volebních uren. Osobně si nemyslím, že jste dezinformátor (jako je například PaM nebo projekt Aeronet), ale určitě Vaše články na názory nemají moc společného s věcnou analýzou, protože jsou povrchní, jednostranné, silně emočně zabarvené, často urážlivé a mnohdy s velmi pochybnou kauzalitou. O samotné práci s fakty ani nemluvě. Takže nějaký škarohlíd by možná mohl i použít označení pamflet. Nicméně chápu, že s frekvencí Vašich příspěvků upřednostňujete "nakrmit" čtenáře před důkladným analyzováním témat Vašich příspěvků. 

d) Když už se obáváte, že by "evropské hodnoty pocítila celá moje rodina", mohl jste si o nich popovídat třeba s Vámi zmíněným panem Nerušilem. Jako graduovaný absolvent vysokoškolského oboru Evropská studia by měl o těchto hodnotách něco vědět. Mimochodem, až do teď jsem se domníval, že obdobné obory studují jenom autentičtí eurohujeři, pro které je EU zaslíbený ráj...

Milkman

      

Průměrný počet slepic: 2.9 (27 hlasů)

o svobodě slova si za 5 let můžeš povykládat s Čermákem, nebo s vyhozenou učitelkou.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Výstižně a stručně jste pane BoB odpalkoval ty nesmyslné bláboly mléčného svazáka od seznamu který špiní Vidlákovy Kydy

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

Jestli mě paměť neklame, tak s tímto skvělým nápadem přišel uživatel Mandaladam a Vidlák, jelikož je zdatný v psaní textu ho rozvinul a pak zde psal, že ho předá na ruskou ambasádu.

Jestli tento dopis, ve kterém se mimo jiné píše, že signatáři pod ním podepsaní nevěří, že v zájmu Ruské federace je napadnout Ukrajinu, se do Kremlu dostal ještě před tím, než Ruská federace napadla Ukrajinu, nebo až potom, co Ruská federace napadla Ukrajinu, to už si moc nepamatuji. Každopádně jejich milovaný Putin z nich udělal šmahem pěkné voly. Což jim ale vůbec nadále nebrání svého guru nadále obdivovat a hledat čmouhy na protistraně.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)

Vážený pane Milkman. Vaše příspěvky jsou zajímavé, doložené většinou fakty ale mají jednu chybu. Mi to připadá jako by byly napsány někým, kdo včera přicestoval z nějaké vzdálené galaxie a od svého informačního zdroje si seřadil fakta a z nich vyvozuje důsledky. Z fakt má ovšem k dispozici jen některá, a to ta která zapadají do předem daného schématu. Minulost se bere jen některá, ta co se hodí.

Dávám Vám tu odkaz člověka, který tu žije a který zná své Pappenheimské a ví co od nich může čekat.

Vy buďto své Pappenheimské neznáte, nebo se tak alespoň tváříte. Ten odkaz jsem tu už jednou dal ale nějakého kritického ohlasu jsem se nedočkal. Třeba že autor je takový nebo makový. Což je ten nejsnažší způsob kritiky.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Waz-zNVMl7Q

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Vážený pane Freude, 

můj příspěvek byl zejména o tom, že nelze srovnávat to, co se přihodilo panu Vidlákovi, s tím, co se dělo v padesátých letech. Nelze srovnávat teror státu, který likvidoval své vlastní občany s tím, když panu Vidlákovi v jeho církevní organizaci řeknou, že se jim nelíbí, co dělá.

Nebo Vy snad máte dojem, že dnešní poměry odpovídají padesátým létům v ČSR?

Mimochodem je zvláštní, že pan Vidlák není o schopen pro své názory získat politickou ani církevní komunitu lidí, kteří ho znají osobně. Pokud vím, tak pan Vidlák kandidoval v komunálních volbách ve své obci za ČSSD a neuspěl. Stejně tak neuspěl se svým viděním světa mezi svými bratry a sestrami z církevní komunity. Až bych mohl jízlivě dodat, že pan Vidlák bude zřejmě úspěšnější ve spojování lidí, kteří ho osobně znají, proti sobě,  než ve spojování "Alternativy".

 Jinak díky za odkaz, rád se podívám. Můj názor na spor Ukrajina x RF je stále stejný, už jsem ho tady několikrát psal. Nic z toho, co se dělo před tím, než Rusko vtrhlo na Ukrajinu, není z mého pohledu ospravedlněním války, kterou Rusko proti Ukrajině vede. Ano, počínání EU i Západu bylo nepromyšlené, tak nějak se sralo na zájmy Ruska a jeho případné bezpečnostní obavy, ale pořád bylo možné o tom všem jednat jinak, než z tankové věže.

Milkman  

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

Bohužel se potvrdil můj dnešní viz níže příspěvek kde jsem předpokládal že bude dnes více nelidských zrůd kteří zaútočí na Vidláka. 

Další zrůda pod přezdívkou Nolendure se objevila a samozřejmě nemůže chybět mléčný Agent od seznamu

Hyeny se již začali shromažďovat pod vedením mléčného Netvora Agenta od seznamu.

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2138602#comment-2138602

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

myslím, že právě nastal ten vhodný okamžik pro založení Kongregace pro svatořečení martyra Vidláka.

Podle Vás totiž pan mistr Vidlák trpí podobně jako mistr Jan z Hus při (a zpředevším po) koncilu v Kostnici. Z mého pohledu se mu pouze dostalo zpětné vazby od komunity lidí, kteří pana Vidláka osobně znají.

A tato komunita ho asi vnímala jako kolaboranta a dezinformátora, jehož hodnoty neodpovídají představám této církevní komunity, a toto mu dala najevo. 

Nekonalo se ale žádné spektakulární exkomunikování, ani následné předání do rukou světské spravedlnosti, aby duše kacíře byla ohněm očištěna.  

Milkman 

 

    

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Vidlák to už mnohokrát zmiňoval - nepochází z tohoto kraje, přistěhoval se ze západu Čech na jih Moravy za manželkou, už měli asi dvě děti (nevím, jestli si ten počet pamatuju správně).

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Zdravím vás paní Včelko. 

případě mléčného Agenta od seznamu již používám zasádní pravidlo "Nekrmte trolla". 

Pohrdám s osobou s přezdívkou Milkman jehož role agenta od seznamu je  potvrzena a již nereagují na jeho provokace

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

to potvrzení mé "role agenta od seznamu" proběhlo tím, že jste to tady opakovaně asi stokrát napsal nebo tím, že to nyní píšete kurzivou? Jenom abych se obohatil o nejnovější poznatky z oblasti dokazování. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Vážená paní Májo, 

pokud se jednalo o reakci na můj komentář (že se pan Vidlák někam přistěhoval), tak jsem někde četl, že se snad měl přistěhovat do obce Miroslav někdy v roce 2012. Miroslav má 3000 obyvatel, takže za tu dobu se podle mého znáte v takové obci s každým (zejména pak, máte-li takovou přátelskou povahu, jakou podle mne pan Vidlák má).

Jestli jste reagovala na něco jiného, tak se omluvám. 

Milkman  

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

o Horákové bych byl raději zticha a někde si přečti, co to bylo za kariéristickou mrchu a jaká byla vzorná matka. A Slánsky ? Kolik nechal povraždit lidí on, než ho dostal systém, který  budoval ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Ruská verze životopisu je na wikipedii nejen delší než česká, ale také mnohem zajímavější a srozumitelnější v souvislostech.

Třeba tam píšou, že Gottwald ocenil zásluhy Slánského (rozený Salzmann) zbrusu novým Řádem socialismu 1. stupně, věnovaným k jeho 50-tinám, které oslavil 31. července, a ani ne o dva měsíce později, v září 1951 vyšly první články o chybách, kterých se dopustil na postu generálního tajemníka KSČ. Zatčen byl až za další dva měsíce, v listopadu.

Také zmiňují souvislost se zatčením ministra zahraničí Klementise už v roce 1950 při pokusu o ilegální překročení hranice. V roce 1948 organizoval "operaci Balak", při které dopravili do sotva vzniklého Izraele 23 letadel Avia S-199 (český Messerschmitt 109) a také hodně tun zbraní a munice.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Vážený pane Miloši, 

podle mého názoru je příběh pana Slánského zajímavě vyobrazen v jednom z dílů seriálu České století. Pokud máte možnost, doporučuji vysledovat. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)