Demonstrační střípky

Autor
Štítky

Dva články o poslední demonstraci jste si už přečetli. Dnes bych rád upozornil na věci, které se do těchto článků nevešly. Na demonstraci a při následném obléhání Strakovky a včerejším happeningu před poslaneckou sněmovnou, se toho totiž stalo mnohem víc a já si rád všímám detailů. Proto se dnes ještě jednou ohlédneme za uplynulými událostmi a vyvodíme z nich nějaké ty důsledky.

Začnu Pavlem Řeporyjcem Novotným… ne, nebudu se vracet k jeho roli na vzdorodemonstraci u Muzea. To už za mě udělali jiní a mně by přestala chutnat večeře. Jen podotknu, že skandování o řeporyjském praseti se ho pravděpodobně vůbec nedotklo, protože málokdo má v této zemi tak hroší kůži jako on. Málokdo v této zemi také požívá ochrany mocných, jako on. A málokdo v této zemi má moře tak po kolena, jako on.

Mluvil jsem s Pepe Nerušilem a on navrhl, že by mu SPD mohla v Řeporyjích postavit kandidátku. Samozřejmě ho nesesadí, ale po dlouhých letech starostování se tam už určitě hromadí nějací nespokojenci, kteří nejsou ze svého kultivovaného a rozšafného reprezentanta nadšeni. Zároveň si nedovedu představit, že by představitel toho nejhoršího, co je v ODS, neměl ze starostování nějaké kostlivce ve skříni. Nějaké smlouvičky, nějaké nestandardní dohody, firmičky, dotace…

Nebylo by špatné, nasadit mu tam nějaké vši do kožichu, které by ho trochu vrátily na pevnou zem. Jakožto zastupitelé by měli právo nahlížet, kontrolovat, zjišťovat, rozporovat… a třeba i něco najít… Takže, pokud jste z Řeporyj a nejste ze svého starosty nadšení, ozvěte se pražské SPD nebo mně… dostanete za svoji statečnost maximální podporu, aby se to povedlo. Je nejvyšší čas, aby tam Novotný měl nějakou opozici. Demograt jeden.

Když už jsme u SPD… Nemáte pocit, že se tam trochu mění atmosféra? Já jsem ještě zažil jejich téměř bytostný odpor proti demonstracím, které nesvolává sám Okamura. A ejhle, najednou je u Rajchla na demonstraci Foldyna a říká, že jsou s Rajchlem sice političtí konkurenti, ale mají společnou ideu, rozhýbat českou občanskou scénu… Foldyna je zároveň člověk, o kterém Babiš veřejně řekl, že je srdcař… Možná slyším trávu růst, ale v současné atmosféře mám radost i z takhle malých náznaků. Prezidentská volba prostě byla pro alternativu Kulikovo pole.

SPD se samozřejmě bude muset otřepat z utrpěných chyb v posledním období, ale to považuji za možné. Příští rok nás čekají eurovolby… možná by mohla do čela kandidátky postavit samotného Samuraje, protože to bych Bruseli fakt přál. Tomio řeční v europarlamentu a na dveřích kanceláře má obrázek čerta. Protibruselské postoje SPD jsou osvědčené a otec zakladatel by podle mého skromného odhadu mohl SPD zvýšit volební účast a tím tam dostat třeba o nějakého ojroposlance víc, což by dost pomohlo rozptýlit obavy z možného poklesu preferencí. Přemýšlejte o tom, kluci.

Dále bych chtěl poděkovat všem, kteří vydrželi před úřadem vlády až do středy a před poslaneckou sněmovnou si ještě jednou zabouřili a zahulákali. Ono se řekne, že demonstrace nic nezmění, ale povšimněte si té symboliky. Vláda přesunula svoje zasedání ze Strakovky do poslanecké sněmovny kvůli pár lidem, kteří nic nerozbili, nikoho nezranili, jen v ruce drželi plakátky. Upřímně… kdybych byl premiér či ministr a potřeboval si upevnit otřesenou politickou pozici, tak bych šel k hentěm zátarasům a řekl demonstrantům, že se jich nebojím, že respektuju jejich právo na prostest, ale že jsou pomýlení a Rajchl je přivede na scestí. Nechal bych se natočit Českou televizí a hned bych to pustil placenou reklamou na fejsbůku ODS.

Demonstranti by sice pískali, ale každý líbodémo volič by viděl, že máme vládu, která si před někým na zadek nesedne a nějakých dezolátů se nebojí. Vítek Rakušan na sociálních sítích či v televizi mluví o tom, jak nebude mít slitování, či jiná silná slova, ale když pak dojde na alespoň symbolický čin, tak nic. Fiala vyslal jasný signál… Před Strakovkou za Strakovkou nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát. I ten Kalousek měl alespoň odvahu postavit se před dav. Kde jsou ti všichni Zdechovští, co se fotí se samopalem v ruce? Kde je naše kriegsministryně? Také se fotila s kvérem… co takhle alespoň trochu skutečné odvahy?

Nesmím také zapomenout na video, které se na fejsbůku už dávno rozšířilo… jak Jindra Rajchl vyškolil intervjuka z České televize. Což o to, on Jindra tohle umí. Jestliže jsem o Zemanovi říkal, že je Starý ještěr z Hradu, tak Rajchl je rétorický chřestýš. Všichni to vědí, on není žádný nováček, umí šermovat slovy jako málokdo…. A Česká televize proti němu postaví takového břídila. Sotva tasil, už dostal nakládačku. To tam na Kavkách nemají nějakou těžší váhu? Něco zkušenějšího, arogantnějšího, sečtělejšího a protřelejšího? Aha, já zapomněl, oni mňoukají, bossingují a jsou na nemocenské… No, co se dá dělat, tož poslali mladého reportéra na jistou smrt… Veškerá podobnost s jistým konfliktem nedaleko od nás je čistě náhodná.

A na závěr přidám to, co jsem včera řekl v rozhovoru pro Parlamentní listy. Teď je čas, aby se ukázali kritici Rajchlova počínání. Není jich málo. Ring je volný. Máte možnost ukázat, že to umíte lépe a radostněji. Máte možnost dělat jiné iniciativy jiným způsobem. Máte možnost tlačit na vládu z jiné strany, máte možnost ukázat, že nás povedete přímější a rychlejší cestou. V této chvíli není ze strany PRO žádných překážek. Ukažte se, ať si máme z čeho vybírat. Nestane-li se tak, Jindra se toho zase ujme…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (189 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Děkuju všem za překrásné 4 dny!

Tohle byla akce, kterou Česká republika ještě neviděla.
Každému, kdo přijel, patří můj nejhlubší respekt.
A děkuji i všem, kdo se dívali, a byli alespoň v myšlenkách s námi.

Dnes mi několik lidí nezávisle na sobě řeklo, že mají pocit, že se něco zlomilo.
A víte co? Já si to myslím taky.

Budou se nás snažit zastavit snůškou lží, pomluv a podpalsových útoků, ale už je pozdě.
Lidé si uvědomili svou sílu a to je okamžik, z běhož už není návratu.
Pojďme to společně dotáhnout a na dobro vyhnat fialovou bídu z naší země!

Brzy si řekneme víc.
Ještě jednou děkuji všem za neopakovatelný zážitek.
Jste prostě nejlepší!

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lid se probouzí. Pomalu, ale jistě
(Zpravodajství Vaše věc)

Pro politika není nic horšího, než se stát trapným. Tento citát přesně vystihuje dnešní postavení Fialovy vlády. Místo slibované vlády odborníků vládne amatérismus, nekoncepčnost, trapnost. Vláda klopýtá od jednoho trapasu k druhému.

Narůstající státní dluh vláda řeší škrty především v sociální oblasti.
Narůstající výdaje na zbrojní zakázky se staly pro ni modlou.
Protiruská rétorika vítězí nad slovem MÍR.
A tak i ten provládní Seznam byl nucen veřejnosti sdělit,
že dle březnového průzkumu CVVM má tato vláda nejhorší hodnocení od doby Petra Nečase (2013).

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

"Foldyna a říká, že jsou s Rajchlem sice političtí konkurenti, ale mají společnou ideu, rozhýbat českou občanskou scénu…
Foldyna je zároveň člověk, o kterém Babiš veřejně řekl, že je srdcař…"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Je to tak.
Proto by bylo vhodné spojit všechny tyto tři osobnosti různých stran do jedné silné opozice.
Jinak hrozí, že to zase bude o "sám voják v poli".

Průměrný počet slepic: 4.8 (73 hlasů)

Jen se divím, že nikoho zatím nenapadlo oslovit Macinku z Motoristů sobě (mimochodem, myslím, že tento název ubral hodně hlasů ve volbách), ale za levici třeba Matěje Stropnického, který s přibývajícím věkem dostal aspoň trochu rozum.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

jsou dnes hodně realistické a nebojí se je říkat nahlas . I on sám o sobě svého času řekl, že pohled z pražské zelené libodemo fanaticky probruselské kavárny je naprosto mimo mísu, pokud se člověk nastěhuje mezi normální lidi do tzv normálního života a začne žít v realitě

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Ale kdež, to je stále komunistickej zmrd jako byl vždy. On by byl jen vší v kožichu, která všechno bude mrvit.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by Zlej Strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

komunistický z--d je dle mne agent Pávek, toho času na Hradě. Nebo Dvořák, šéf ČT - a takových všude je..............

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Šokující nahrávka šikanování muslimské Ukrajinky s dítětem v autě, kterou zastavila rozzuřená ukrajinská vojenská hlídka, není podvrhem a jde o pravé video!
Česká média naletěla na ukrajinský dezinformační kanál, který prý zjistil, že video bylo natočeno na území DLR ovládaném Rusy, ale to je lež! Zdrojové video nemá geolokační data, protože sociální sítě geo handlery odstraňují během uploadu a při následném rekódování videa! Přesto na hoax o geolokaci skočily nejen Novinky.cz a české servery, ale i zahraniční MSM scéna! Aeronet vyvrací dezinfo mainstreamu!

Před několika dny se na sociálních sítích objevilo šokující svědecké video natočené palubní kamerou v autě ukrajinské ženy, která byla zastavena rozzuřenou vojenskou hlídkou ukrajinské armády. Jeden ze dvou ukrajinských vojáků, který řídil terénní vůz VW Amarok s namalovaným trámovým na zadních dveřích, přistoupil k autu ženy a začal kontrolovat její doklady. Oslovoval ji nadávkou “krávo” a začal jí nadávat do sviní, že mluví ruským jazykem a nikoliv ukrajinštinou.

https://aeronet.news/video-sokujici-nahravka-sikanovani-muslimske-ukraj…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zlej Strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

A je to tu zas. S tímhle ano, s tímhle ne - a dopadneme tak, jako po posledních trojích volbách. Přitom by mělo být prioritní vytvořit z parlamentní i neparlamentní opozice stínovou vládu (nemyslím úřednickou) odborníků pro daný resort, kteří by případně nepřišli k úřadům jako slepý k houslím a nanečisto by se naučili spolupracovat navzájem a pro lid, ač to zní otřepaně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

na Pravdivě-Nová republika, moc pěkní píseň od Joža Ráže, co je patrně cenzurovaná, nikde, ji není slyšet i když , by měla znít všude a hlavně, na DEMONSTRACI!!! Vidláku, co Vy na to?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Pajda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ještě tu fotečku s tím prasetem z Řeproyjí, prosím, tu, si dám zarámovat a příště prosím, oba na známce!!!!§ Dejve, prověřte to

Zatím bez slepic

na Seznamu, Rajchl, v nelichotivém světle! Další anti Babiš na scéně Já se picnu, co my, jsme za kanál světa!!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já na ty alpinisty kašlu.
Mně stačilo, co za sebranku kritizovalo Babiše, kterému lezli až do rodiny a zneužívali nemocného syna...
Mně zajímá, jak to vidím a cítím já, nic jinýho.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sterziku, zase cenzurujete příspěvky?

Pokrytče :)

Průměrný počet slepic: 2.5 (27 hlasů)

NA LETNÉ VYROSTL NOVÝ POMNÍK PJÓTRA FIALINA

https://www.obrazkovysvet.cz/assets/Image.ashx?id_org=600655&id_obrazky

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

O člověku pravdomluvném, o lháři a o vopici
Od staradávna pochlebníci a ti, kteří lahodnejch řečí podávati umějí, počestněji a lépe i u větší vážnosti držáni bejvají nežli dobří a pravdomluvní, kteřížto obyčejně potupováni bejvají. Jakož tato fabule svědčí.

Dva tovaryši, jeden pravdomluvný a druhý lživý pochlebník, táhli spolu, aby cizí země prohlédli. I šli tak dlouho a tak daleko, až do vopičí země přišli. A když již tam byli, uhlédavši je vopíce, kteráž se nad nimi sama králem udělala, rozkázala jiným, aby ty tovaryše dva jaly a jim vyrozuměly, co by mínily. A příkázala jiným všem vopicím, kteréž jí podobné byly, aby přijdouce, po pravé i po levé ruce před ní stály. A na najvyšším místě královskou stolici připraviti rozkázala, jakož někdy viděla císařskou stolici strojiti. A když všeckny věci tak spraveny a zřízeny byly, rozkázal pán vopic ty tovaryše před sebe přivésti a jich se zjevně přede všemi tázati, kdo by on byl? A tu hned odpověděl pochlebník, a uměje k líbosti mluviti: "Ty jsi císař." A on sám se ho otázal: "A kdo jsou tito, kteříž okolo mne stojí?" Opět odpověděl pochlebník: "To jsou rytířové tvoji, tvé najvyšší rady, hajtmané, vůdcové vojsky, hofmistr, maršálek, šeňk, komorník, a jiní komorníci, kteréž máš." A ihned rozkázal pán vopic pro to pochlebenství a svou chválu i služebníkův jeho nepravou, aby byl štědře obdarován za své pochlebenství a řeč, jemu k líbosti propověděnou. A tak je všecky tou lichotou podvedl.

Vida pak to pravdomluvný, sám u sebe myslil takto: "Poněvadž tento lhář, kterýž jím lživě mluví, pro lež tak jim příjemný jest, o jak já mnohem více vážen budu, když jim pravdu praviti budu." A když to přemejšlel, zavolal ho král k sobě a řekl k němu: "Pověz mi, kdo jsem já a ti, kteříž okolo mne stojí?" I řekl ten, kterýž pravdu miloval a lháti neuměl: "Ty jsi vopice, a všickni, kteříž okolo tebe stojí, jsou tobě podobní." A hned král vopic rozkázal ho jiným vopicím roztrhati a pazoury rozdrápati. To se proto stalo, že pravdu pověděl.

Ten obyčej se nyní při dvořích zachovává u bláznových pánův, že zlé, pochlebníky, k líbosti mluvící, povolující a všecko schvalující nad moudré, dobré a pravdomluvné více milují.
http://texty.citanka.cz/ezop-hollar/eh2-1-1.html

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=mNdmfVos2Lk
https://www.youtube.com/watch?v=FsFY4__JmPo
Proč jsem to sem dal protože hodně zapomínáme co bylo a jaký byl vývoj

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Demonstracema se nic nezmění, to se dá dělat jen ve společnosti zazobaných darebáků, keří se hádaj o koryto. Svět je jinde, tyto způsoby už 150 let nefungují, jedině gdyž se dělí kořist po válce. Československo vzniklo po válce v roce 1918, pak přišla vláda vítězů v roce 1945, a pak se to pojebalo v roce 1989, gdy vyhrála demagogie a dezinformace. Od té doby se tady blboni mátoží od voleb k volbám a myslí si že se cosi změní, ale de to do prdele mílovými kroky. Neuvěříte, ale tento stát je už nesoběstačný v ničem. O čem tady gdo licituje?

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidláku, TEĎ, je TEN ČAS, abych Vás a p. Rajchla upozornila, na jeden detail. Vidíte, že stačí nespokojenost a jeden lídr, co ji nabudí. Tak prosím, VAŽTE na lékárnických vahách další kroky a budoucnost, kterou pro ty pod podiem chystáte. Jak je zklamete, patrně NEBUDETE M´I, T, kam utéct! Jsou dostatečně nasraní, co zažívají pod tou směskou imbecilů, co je ve Strakovce Jen Vás na to upozorňuji . Hodně lidí, Vám asi důvěřuje, mnoho, má přesně opačný názor, tak, to bývá, ale naštvanost, je strašně velká a zklamání, by asi nemuselo skončit poklidným protestem .Dejte do veřejného prostoru nějakou informaci, jak, chcete změny provést a hlavně s kým a JAKÉ!!! Tím můžete zlákat i ty, co Vám zatím nevěří, ani slovo, dík Nestačí, jen vyvolat naději......

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opakuji, že nešlo jen o příznivce pana Rajchla. Celá alternativa požádala své voliče, aby nedbali neomylnosti pana Rajchla a vzali demonstraci za svou. Jak vlastně víte, že šlo jen o voliče pana Rajchla, nějak jste je spočítali? Toho 11.3.2023 jsem byla na Václaváku taky a rozhodně nejsem volič pana Rajchla, co vím tak hodně lidí kolem mne také tvrdilo, že přišli za sebe, ne za Rajchla. Nechce náhodou pan Rajchl sbaštit smetanu druhým? Vypadá to tak. Navíc s tím co prohlašuje pan Rajchl se dá souhlasit s poloviny, s tím co pan Vacek skoro vůbec a trošku více s panem Svobodou. Co bylo slíbeno panu Vidlákovi, že je tak propaguje a ani mu nevadí, že je ve značném rozporu se stanovisky pana Vacka, jak sám na sebe prozrazuje ve svém blogu a nebo si snad jedno myslí a druhé říká? Toť otázka.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už mi to došlo :
O D S = obskurní dekadentní sešlost
slovník cizích slov : obskurní - pochybný, podřadný, mravně závadný
dekadentní - jsoucí ve stavu úpadku, rozpadající se

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

In reply to by Křemílek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na serverech jsou různé otázky a odpovědi, tady jsou některé z nich:

Pavel:
"Ruští sportovci na olympiádu nepatří, nemělo by jim být vůbec dovoleno soupeřit se sportovci z civilizovaného světa, Rus je Rus a je jedno, zda je voják, sportovec, či dítě školou povinné". 
"Sankce proti Rusku musíme ještě zpřísnit".

Na otázku, zda ví o tom, že Rusko od dob zavedení sankcí sice oficiálně s EU neobchoduje, ale ve skutečnosti ano a navíc zvýšilo svůj export o desítky procent, import dokonce o 100% (zejména s Čínou, která Rusku dodává rudy, čipy, i součástky potřebné k výrobě zbraní), že je Ruská ekonomika na předválečné úrovni a sankcemi trpí jen lidé ze zemí jako je ČR, odpověděl:

"Jsme ve válce a oběti k válce patří, v prvé řadě musíme zlikvidovat Rusko, až poté se můžeme začít věnovat problémům v ČR". 

Důchody:
"Jsem naprosto přesvědčený, že odchody do penze v 68 letech či více budou pro státní kasu velkým přínosem". (sám šel do důchodu v 56 letech!)

Tchai-wan:
Myslíte, že je nutné "provokovat" Čínu, když tímto krokem nemá ČR co získat, ale naopak může hodně ztratit? 

"Čína je také jako Rusko nepřátelský stát, v těchto případech jde ekonomika stranou". 

NATO:
"Ano, mám v plánu navštívit nejbližší summit NATO. Současný velitel Stoltenberg by měl být dle mého názoru nahrazen někým rozhodnějším. Na jeho místě bych rád viděl ženu z východní Evropy". 

"Paní ministryně  Černochová je jistě vhodným kandidátem. Má předpoklady k řešením problémů vojenskou cestou, nikoliv k diplomatickým jednáním, která nevedou k ničemu".

Tento zelený mozek zřejmě utekl z Bohnic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)

Ne z Bohnic, ty, jsou v tom nevinně!! Utekl z NATO, armádního cvok blázince války přímo na HRAD! Kdyby, to nebo tak tragické, bylo by to úsměvné. Jako v banánové republice ,cha ,morbidní...Švejk, byl čučkař! Současná realita ČR, by i na jeho fantasie byla příliš.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť tady tleskáš vymyšleným vyjádřením. Je to ještě napsané tak okatě, že ani nevím, jestli to tady bylo postováno vážně nebo z legrace. Vy nejste dezoláti, jen děsný pitomci. Proto se vám lidi smějí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

No já to pochopila jako něco, co je do určité míry legrace, ovšem taková reálná, ne daleko od pravdy :-).
Protože vládní politika se od tohoto příliš neliší. Kdo by před pár lety řekl, že budeme žít v Absurdistánu, jak co se týká draze vykupované naší laciné energie, tak devastace našich zemědělců s ukr. pšenicí. Okrádání sociálně slabých ve prospěch nákupu patron.
A vlajka na muzeu to celé jen podtrhuje....
Takové starostování pitomce Novotného by v žádném jiném evropském státě nemohlo nikdy projít....
A tomu tady tleskáte zase vy! Dobrý komiks, ne...?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Je to krásné, až na to, že to není pravda.
Všechny citace, které příspěvek připisuje Petru Pavlovi, jsou smyšlené. Prezident Pavel se ani nikde veřejně nevyjádřil obdobným způsobem: nikdy netvrdil, že by ruští sportovci byli necivilizovaní, že by se Rusko mělo zničit, nebo že by Češi měli chodit do důchodu nejdříve v 68 letech. Netvrdil ani, že by měla Jana Černochová nahradit generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga.

Prý: "Na serverech jsou různé otázky a odpovědi, tady jsou některé z nich:"
Opravdu je pro Vás tak moc težké, si některé výroky dohledat? Nenašel jsem ani jeden z nich. Ani jeden. Kde ty servery teda jsou? Proč lžete? Proč si vymýšlíte výroky, které nikdo neřekl? Co z toho máte? Proč to děláte?

Prosím, dokažte mi, že skutečně řekl alespoň jeden výrok. Text, video, audio, je mi to jedno. Prosím.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady stačí napsat jakoukoliv symšlenku, která se vloží do úst někomu z vlády a ovečky mají Vánoce. Nezajímá je zdroj ani věrohodnost. Perfektní materiál pro Rajchla, Okamuru, Foldynu a asi i tady toho místního barona Prášila.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Nejhorší je, že pod příspěvek plný smyšlených lží, které mají za úkol jen a pouze očerňovat jiné osoby a vyvolávat nenávist, napíšete, že je to lež a že si to klidně mohou ověřit, ale stejně tam přibývají vesele slepice dál. Číst umí, internet mají, s počítačem/mobilem umějí zacházet a... nic....
Nikomu normálně nenadávám, ale jsou to neuvěřitelní hlupáci a tupé zmanipulované ovce... Těžko pak brát takové lidi vážně...

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dejve, proč, tu vlastně jste?. Uveďte jediný důvod..

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tobě zrovna dal šanci, abys začala používat mozek a nevěřila každému bláblu, viz tady ve vláknu nahoře. Za mne dělá záslužnou práci. Snaží se vás dovzdělat. Směřuje vás k hledání faktů a rozeznání dezinformací a vyloženě hloupých lží. Je to zdarma. Ty bohužel evidentně marníš šanci, když se tak hloupě ptáš. Topě stačí napsat "fialový hnus" a už slintáš jak pes od Pavlova.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

V prvé řadě si cením, že na mě nejste sprostá.

Protože se chci podívat i na to, co se děje mimo mainstream. Chci si přečíst i jiné informace a názory. Jednak z důvodu, ať si rozšířím obzory a taky ať vykouknu ze své společenské a informační bubliny (mou "paprikovou" teorii jsem tady jednou psal). Mimo jiné se chci i podívat z jakých informací čerpají lidé okolo "alternativy" a kde se bere tolik nenávisti a zmaru.
Na druhou stranu nemůžu za to, že často narážím na různé manipulace či vyloženě lži. A to jak v článcích, tak v diskuzích. A tak se je někdy zkusím uvést na pravou míru. Protože si myslím, že mnoho lidí si to přečte a není schopno příjmout fakt, že jim lžou i tady. Jsou v paprikové spirále. Ale zapojení do diskuze je až vedlejší produkt, to si jen někdy nemůžu pomoct.
Nejsem žádná Vaše opozice. Nechci se hádat, nechci nikomu nadávat. Souhlasím s Vámi v mnohém, také si nemyslím, že je to dobrá vláda, naopak, a také nejsem fanouškem Pavla a mít za prezidenta vojáka z komunistickou minulostí nikdy můj sen nebyl.

Ale mám teda taky dotaz vztahující se k tomu to diskuznímu vláknu.
Ty citace jsou smyšlené lži. Ten člověk je nikdy nevyslovil. Otevřete google.com a vložte tam postupně citaci po citaci. Nedajde Vám to nic, kromě pár facebookových příspěvků a vidlákových kydů. Zkuste to stejné na seznam.cz. Nebo to zkuste duckduckgo.com. Nebo na bing.com. Nebo jakýkoliv jiný vyhledávač. Nic.
Já na tuto lež upozorním a lidé jsou líni to zkusit sami. Nebo nechtěji. Proč? Nemají rádi Pavla? Dobře. Ale to přece není důvod věřit každé lži o něm. Proč ty lži pak někdo šíří dál? Máte na to nějakou teorii?
Zkoušela jste si citace najít? Věříte stále, že celý příspěvěk je lež za účelem poškodit člověka? Nebo tomu nadále věřite, protože jste si to tady přečetla a Pavla nemáte ráda, tak jste se rozhodla ostatní věci ignorovat a slepě věřit?
Děkuji

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

dejve, mě nemusíte dovzdělávat, je mi sedmdesát let a prožila, jsem dost na to, aby, mě tady nějaký mlaďoch mustroval, to nemyslím Vás ,ale třeba Radima a pod. Jen, mi není jasné, jaký máte důvod, tady nprověřovat ,každou větu všech, od důchodců, až po vysokoškoláky, zesměšňovat demonstrace, pochybovat, o inteligenci každého, kdo tu píše?? Mnohem efektivnější by bylo, kdybyste ,si dal tu práci a stejné prověřování směřoval třeba na poslance a dokazoval, jak špatně pracují, pro tento stát, ukazoval, jak se mnoho lidí cítí zle a na příkladu,to dokázal a dával jim nahlas znát, jak oni lžou lidem, co si je platí. Nebo, to zkuste na Seznamu,dokazovat, jak, jsou servilní k vládě, jak zamlčují tisíce věcí, co by lidi měli znát, jak, jsou jednostraní apod. Tam, byste byl asi 5 min. a blokli by Vás. Možná 1O minut a bude to užitečnější, než tu. Co se týče Pavla, je to odporná figura karieristy z komunistické ery a nechápu, že ho všichni blahoslaví a Babiše už 8 let zadupávají do země. Proč nenapíšete, jak vlastně stejní jsou, jenže Babiš, je AUTENTICKÝ a ten trapný švihák z NATO, nabrífovaná figura, co nás do prdele zavleče a to, do náruče té hnusné smečky co si válčí ,kde se jí zamane a KLID po pěšině, Když, to zkusil Putin, je z toho bengál. To JSOU TY NEPRAVDY!!! A ne nějaké plky o politicích tady, naprosto bezzubé a bez vlivu, na cokoliv. Nechápu, Vaši směšnou urputnost na tomto webu, když ,byste mohl mířit svým ostrozrakem ,na jiné šajby a někdo, by to ocenil. Tady, asi těžko.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak říkám, primární účel je získat i jiné informace. Jenom si pak někdy nemůžu pomoct a na něco zareaguju, každý má nějakou úchylku. Doufám, že mě to přejde, žere to celkem čas.
Nezpochybňuji vše a všechny, jen věci, které mi vyloženě pinknou do oka. A často, ne vždy, se ukáže, že to lži opravdu jsou.
Na tohle já opravdu nemám. Ani čas ani schopnosti ani chuť. Tak nějak doufám, že od toho tady máme opoziční politiky a novináře.
Máte pocit, že je na seznamu málo různorodých komentářů? Otevřu dnešní článek s Jurečkou a první komentáře jsou: "Co to je za tupe ho cucačka? Jsou to lidi co odešli do předčasného důchodu přesně jak jim doporučoval. Podle pravidel". Druhý: "Kde je nějaká politická odpovědnost lidovce Jurečky?! Co ještě v takovém případě pohledává u ministerského koryta?! Vždyť je to naprostý - (nelze doplnit)!", třetí: "Loňské odchody do předčasného důchodu nebyly férové, říká Jurečka . Takže odcházející lidé do předčasného důchodu se asi měli p. Jurečka zeptat jestli smějí ???? Ono stačí pane Jurečku ten váš valorizační paskvil.". Co bych tam dělal? A mimochodem nikdo ty lidi nezablokoval. Tak nevím, odkud čerpáte tyto představy o blokacích.
Dobře, nemáte ráda Pavla. Postoj chápu, můj favorit to také není.

Ale všimla jste si, že se z Vašeho příspěvku naprosto vytratil původ této části diskuze? Ta byla o vylhaných smyšlených citací Pavla. Já jsem upozornil na to, že to jsou lži, požádal Vás, ať si to zkusíte zjistit také a jestli jim nadále věřite.
Namísto toho upozorňuje opět na svůj věk (70 je pěkné, ale není nutné se tím ohánět. Ve Vašem věku budou dnešní třicátnící pravděpodobně ještě chodit normálně do práce), ptáte se na mé důvody, říkáte, ať se soustředím na něco jiného, nadáváte na Pavla a mluvíte o nějakých obecných nepravdách v mainstreamu. Ale o jasných lžích o pár řádků výše opět ani slovo...
Zajímavé, nemyslíte?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechci psát, že jste natvrdlý ,ale přesně jsem popsal,a co cítím, když ,Vás čtu. Mám Vám po Vašich " odhaleních" zatleskat ?Všichni patrně ví, jaký je Pavel asi charakter, tak mi vůbec nepřijde divné, když se dočtu jeho výroky, které mi připadají autentické dle toho, jaký, je to asi člověk Točíte se tady, jak na vrtuli a přitom nemáte čas, ale denně, tu odhalujete, jak se tu lže ,ale nedáte si tu práci abyste mířil všude tam, kde můžete něco!!! ovlivnit. Tady, se utvrzujete o tom, jak dokonale ovládáte vyhledávání všeho a asi všech, co kdy kde kdo napsal a spolu s anonymem, tu exibujete, a já nechápu, proč na webu, plném lží jste stále a nepíšete si s lidmi, co lahodí Vašemu naturelu a asi byste si s ními pokecal, ale asi ne. To Vy ne, proč????Masochismus? A to, že je mi 7O, píšu proto, že nejsem tak zručná v ovládání výpočetní techniky a chci věřit, cha že zrovna Vy a ten trochu primitiv Radim, budete v 7O pracovat. A ze srdce, bych Vám to přála, budete nadšený. Vždyť Vv, pracujete furt, alespoň tady, mám ten dojem. Běžte ven a žijte, to je jen rada, ale obávám se, že zase dle Vás mylná.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když si tvoříte úsudek na základě špatných smyšlených vylhaných tvrzení, tak si vytvoříte i špatný úsudek anebo se v tom špatném úsudku ještě více utvrdíte. Přesně to je taky účel (nejen) těchto lží. Máte nějaký názor a tyto lži Vás v něm jen dále víc a víc utvrzují. Ale obraz si díky tomu tvoříte zkreslený a takový, jaký si přejí ti, kteří tyto lži tvoří.
Uznáte aspoň toto? Že ty výroky jsou smyšlené? Že ty výroky si někdo vymyslel za účelem osobu Pavla ještě více lidem zprotivit?
Asi masochismus. Na druhou stranu Vidlák má obrovskou čtenost. Alespoň to neustále tvrdí. Takže si myslím, že to může pomoct i spoustě lidem. A více než na seznamu, kde ty tísíce komentářů nemá nikdo šanci přečíst. Tady třeba jo. Nechci nikomu vnucovat názor nebo tak něco. Ale upozornit, když Vám někdo lže "do očí", to klidně chci. Je to tak špatné? Nevěří mainstreamu. Dobrá, já to také beru s rezervou. Ale rád bych, aby se stejnou opatrností vztřebavali i informace odtud. Protože ty mohou být stejně ulhané.
Tak to je zase slušné, to ano.
Nikde netvrdím, že se to dotkne i mne. Ale jinak to dnešní mladé určitě čeká. Nepřeju jim to.
Děkuji, dnes jsem byl na kole. Sice jen cca 30 km, ale musel jsem se vrátit a vyvenčit psa. Zítra má být pěkně, to mě tady odpoledne asi neuvidíte :)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

většinou, si lidé dělají svůj názor z toho, jak na ně protějšek působí, ne jak se o něm píše, To byste teda měl alespoň tušit. Můžou, se splést, ale dle chování, výrazů, konáni posuzovaného, už mají na něj svůj názor. A že, si o něm něco přečtou, je už jen potvrzení jejich úsudku. A nebo zpochybnění, ale to, lze ovlivnit jen tím dotyčným, jak působí a chová se. Kdybych měla dát na to, co kde píšou, tak, by měl Fiala svatozář a dle mého pocitu, je to nejhnusnější politik, jakého jsme kdy měli. Klaus, byl narcis, ale velmi statečný, v té hektické době i přes chyby, co se staly. Zeman, inteligence, obdivuhodná, machr na politiku, amater na spolupracovníky a trochu dobytekv chování, Nečas, slaboch a vlezdoprd od pohledu, premier z omylu, Topol, namachrovaný blbec, trapný samec, jinak velká NULA, Špidla, to samé, co Nečas, Paroubek, dobrý ekonom, horší strateg, Sobotka, největší ubožák, co jsem vidělaq, Babiš strašně pracovitej, výborný manažer, ale trochu chaot, ale, jen v některých věcech a trochu oběť novinářské smečky a ekonomické loby, co tušila, že si moc neškrtne, no a o Fialovi, hanba plut, jak říkala moje babička A tom jsem si o nich moc nečetla, proto, že jsem moc pracovala, počítače byly novinka a já, měla jiné starosti, tak , pěkný den.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co Babiš? No problem. Tam jste věřili všemu, co vám kdo nabulíkoval, hnojometi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)