Dílčí vítězství zemědělců

Autor

Byly toho plné noviny. Zemědělci dosáhli dílčího úspěchu. Vláda jejich nátlaku ustoupila, dovolí jim neprodukční plochy osít jetelem či vojtěškou, které mohou zaorat na zelené hnojení nebo krmit dobytku. Nereprodukční plochy se sníží z osmi procent na pět procent. Dále pak vláda upravila podmínky pro přímé platby.

Mimo kamery se pak mluvilo o zlém ruském obilí, které se do Evropy také dostává a to je podle našeho premiéra i ministra zemědělství ten skutečný problém, protože okupantské obilí už dávno mělo být na sankčním seznamu. Ukrajinské obilí je samozřejmě hodné a evropsky hodnotné, takže problém vyřešíme tím, že nějak přesvědčíme přímořské státy (především Španělsko), aby to zlé ruské obilí přestaly nakupovat.

Źádný intervjuk už samozřejmě nedodal, že na ruské obilí se normálně vztahují evropská cla, takže není o nic levnější než jakákoliv pšenice, která se vypěstuje v EU. Na ukrajinské obilí byla cla zrušena, takže je brutálně levné a díky tomu se dražší evropská pšenice musí buď prodávat pod cenou a nebo prostě leží ve skladech a čeká na zázrak.

V této chvíli obilí spíš leží a čeká na zázrak, protože nikomu se ho pod cenou prodávat moc nechce.

Dílčí vítězství zemědělců je jen vládní držhubné. Basilejská kompaktáta. Je to o něco lepší pokus, jak mezi zemědělce znovu vrazit klín. Součástí tohoto „vítězství“ jsou i sliby, které mají začít platit až příští rok a premiér kolem toho moralizoval, že hnůj patří na pole, že nátlakem nikdo ničeho nedosáhne, bla, bla, bla. Fiala se totiž shlédl v barokních nevolnických představách. Sedlák je jak vrba. Čím víc ji rveš, tím víc roste…

Přitom je to naopak. Za toto dílčí vítězství může ta fůra hnoje před Strakovkou. Nic jiného. Ta otočila náladu, ta spojila zemědělce, tak jim naklonila veřejnost tak moc, že jakákoliv anketa i na zcela libtardích webech vychází ve prospěch zemědělců a ne vlády. Ti dva traktoristé, co hnůj vysypali, ti by měli od Agrární komory dostávat doživotní rentu. Vláda prý dá na přímé platby dvacet miliard. Dejte z toho těm dvěma klukům 0,1 promile z této ceny. Bez problémů jim to bude stačit.

Jediné, co funguje, je nátlak, nátlak a nátlak. Ani v Německu se odbory nedohodnou o výši platů před stávkou. Vždycky až po stávce. Vždycky až tehdy, kdy ukážou jednotu a z ní vyplývající moc a sílu.

V uplynulých týdnech jsme od premiéra slyšeli spoustu siláckých keců. Jako že neustoupí nátlaku, že chtěl dát zemědělcům dvě miliardy, ale teď jim je nedá, že nebude jednat, dokud jsou traktory v ulicích… Ale ani on, ani ministr Výborný, ani Petr Pavel ani jednou neřekli, že zemědělci představují nějakou marginální menšinu, kterou se není třeba zabývat. Oni totiž dobře vědí, že se tím zabývat musejí.

Kdyby všichni zemědělci přišli na Václavák, tak tam bude méně lidí, než při velkých demonstracích. Zemědělců není v této zemi ani sto tisíc. Ale… mají traktory a dělají v oboru, který byl pro každý národ a stát naprostým základem. Když sedláci nezasejí, nakonec budou mít hlad úplně všichni. To věděl už Metternich. A i když dneska většina lidí žije ve městech a fakt do zemědělství nedělají, tak nějak podvědomě cítí, že na základy společnosti se nesahá. Od hořících ulic a rozvratu dělí každou společnost tři teplá jídla.

Zemědělství v této chvíli rozvrací grýndýl a bezcelní dovoz obilovin z Ukrajiny. Tečka. Je úplně jedno, kterou příčinu dáme na první a kterou na druhé místo. Grýndýl zemědělcům zdražuje vstupy, ukrajinské obilí zlevňuje jejich produkt. Obě tyto příčiny jsou pro evropské zemědělství likvidační. Akorát se obě potkaly dohromady a tím byla ke zničení nalezena zkratka, která dokonce má ještě svoji další zkratku a tou je dohoda s Keňou a zeměmi MERCOSUR o dalším bezcelním dovozu zemědělských produktů…

Prouza se na to samozřejmě těší. Víte, co se tím ušetří papírování, když kuře vykrmíte někde v Brazílii za použití GMO krmiv, růstových hormonů a antibiotik, naložíte ho plnoou loď a v Hamburku se rozdělá jedna vanička a celník zkonstatuje, že to vypadá dobře a vůbec to nepůjde na laboratorní testy? Tady vám veterina pořád leze po provozu, odebírají vzorky, dělají stěry, musíte mít záchody pro zaměstnance, bezdotykové vodovodní baterie, prát jim pracovní oblečení, sledovat, jestli doma nechovají slepice (to se nesmí), protože by mohli celý chov nakazit ptačí chřipkou… Co se děje v Brazílii, to se nikdo nedozví.

Stejně tak nikdo neřeší ukrajinskou produkci. Neřeší ani pesticidy, ani GMO, ani drancování tamní půdy. Nikdo Ukrajincům nepředepisuje, že musejí mít neprodukční plochy, nikdo neřeší erozi, nikdo po nich nechce milion papírů, nikdo neřeší, kolik dusíkatých hnojiv sypou na hektar. Navíc… hektar ukrajinské černozemě fakt nestojí půl milionu jako tady u nás.

Zemědělci potřebují rovné podmínky. Naše vláda je postaví na startovní dráhu, dají jim kouli na nohu a pak se jim Prouza posmívá, že jsou pomalí… a když se začnou bouřit, tak to řeší tím, že jim trochu uberou papírování. Sundejte jim tu kouli na noze a nebo dejte všem na nohu stejnou kouli, pak si budeme povídat o tom, kdo je nejlepší.

Proto přijely traktory do Prahy a proto vysypaly hnůj. Za rovné podmínky české produkce s německou produkcí, polskou produkcí a ukrajinskou produkcí. Proti grýndýlu, který z produkčního zemědělství udělá neprodukční a vše budeme dovážet ze světa, který se stává stále nepředvídatelnějším a rizikovějším. Přitom k tomu není důvod. Máme dost půdy i dost znalostí, abychom se uživili sami a byli do značné míry soběstační.

Dílčí vítězství zemědělců zatím není žádné vítězství. Je to jen pokus, nabídnout trošku cukříčku, když bič nezabral. Vláda zkusila uhasit požár benzínem a lekli se toho vzplanutí. Ale samozřejmě stále pro vládu platí, že co EU dělá, to dobře dělá, sláva grýndýlu i Ukrajině. Ještě dostali málo hnoje i málo ucpané dopravy, aby jim došlo, že nejsou žádná šlechta, ale naši zaměstnanci a jejich priority mají být české a nikoliv evropsky hodnotné.

Nemluvě o tom, že jedna fůra hnoje odhalila tolik gestapáckých praktik, tolik totalitních manýr a tolik arogance moci, že je přímo nezbytné v tom pokračovat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (401 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

3.tisíciletí je od svého počátku divné. Konec druhého předznamenal velké změny. Západ započal svou agónii, kterou se podařilo odsunout o pár let především zplundrováním zemí pocházejících z již neexistujícího Východního bloku. Jeho lídr Sovětský svaz se sám vlastním přičiněním začal rozpadat a jeho satelity se svým osamostatněním stávaly kořistí nájezdníků. Dokonce i některé někdejší svazové republiky. K rozpadu však dospěly i Jugoslávie, na jejíž jednu ,,neposlušnou“ část (Srbsko) dokonce dopadly americké pumy a rakety, průmyslově i ekonomicky do té doby soběstačné Československo. Naopak Němci mohli po desetiletích opět přesunout hlavní město z Bonnu do tradičního Berlína.

  Rok 2001 nevěstil nic dobrého. NATO, které mělo být logicky zrušeno společně s koncem Varšavské smlouvy, se nadále rozšiřovalo a tento trend pokračuje i nyní. Nepřítelem už není jiný pakt, zůstávají jím Rusko, Bělorusko a konkurentem i Čína. Komediální pád dvojčat, který se stal stejně spekulativní událostí, jako americké přistání na Měsíci, ke kterému se ani po 50 letech nedokážeme moderní technikou obsazenou lidmi přiblížit, se stal příčinou k likvidaci několika fungujících režimů v Asii a Africe. Za vším tím zvěrstvem byli vždy Američané. Dokázali produkovat nejen nesmírné množství filmů o svých hrdinech, ale také desetitisíce vrahů ochotných na povel zabíjet kdekoliv na planetě. Nevěřte Americe vykreslené v hollywoodských filmových trhácích. Jde pouze o odvětví průmyslu, které prezentuje USA v tom lepším světě. Je to v podstatě nazdobená výloha uvnitř shnilého režimu. Ve filmech nikdy neuvidíte skutečnou realitu. Nepořádek je uklizen, žebráci odstraněni a hvězdou jsou většinou ti, jejichž příběh skončí happyendem. A prezident Spojených států dosud nebyl snad v žádném filmu padouchem, vždy zachraňoval nejdříve svou domovinu, poté i celý svět. Výjimkou byl snad jen Nixon.

Bohatství východoevropských zemí bylo rozebráno. Průmysl zlikvidován, nerostné bohatství vyrabováno, voda třeba u nás předána Francouzům. Energetika dostala greendealový zářez, bankovnictví přešlo společně s obchodem do rukou zahraničních společností, velení polorozpadlých armád podléhá Američanům. Ukrajina je vehnána do války a nikoho nezajímá, kolik lidí díky tomu umírá. Důvodem jsou vyčerpané zásoby a sklady čehokoliv, co Západ ke svému luxusu potřebuje. Trpělivost s ním došla Afričanům dosud žijících na kontinentu s velkými a dosud nevyužívanými zásobami čehokoliv. Část bývalých kolonií se snaží i za cenu spolupráce s Ruskem a Čínou zbavit nadvlády Francie, Velké Británie a dalších bývalých námořních mocností. Rozsáhlá migrace může být posledním pokusem Západu zachovat si vliv na černém kontinentu, zatím se však zdá, že to je nejhorší možný způsob, který nevyšel.

Rusko má oproti Západu téměř vše. Nerostné a přírodní bohatství v širokém spektru, velký prostor, schopné lidi, odolné národy, kvalitní technologie stojící mnoho finančních prostředků. Tedy aspoň ve sféře, kde dominovali Anglosasové, tedy ve vojenské technice. Rusko má dostatečnou konvenční výzbroj na to, aby dominovalo v Evropě, a jadernou přesvědčující Američany, aby se drželi od Moskvy dále. Bohužel svět omámený Hollywoodem a jím vyprodukovanými hrdiny věří v neporazitelnost USA a jejich vojáků. O opaku je nepřesvědčili ani Afganistán nebo dosud vládnoucí syrský prezident Assad. Rusko však není malá či zaostalá země, je schopno se vzepřít hegemonu Spojených států. Jde o hrdou a rozsáhlou zemi zvyklou na snahy jiných ovládnout ji. A soudržnost Rusů se ukázala nejen za Napoleona či Hitlera, ale i v nynější době. Byla překonána naivnost Gorbačova, neschopnost Jelcina, v Putinovi našlo Rusko opět schopného vůdce, za jehož působení se vrátilo do stavu plné obranyschopnosti, ekonomické stability a do funkce protiváhy vůči zmatenému a hladovému Západu snažícímu se Ruskou federaci rozložit a vytěžit.

Často používaný výrok, dle kterého patříme na Západ, tak plně vystihuje stav naší ekonomiky a společnosti. Už není co nabídnout vlastním občanům. Jsme na konci z dechem. Říkají tomu Great Reset, ve skutečnosti to znamená, že už tu skoro nic potřebného pro rozvoj nemáme. Jsme na pomyslném dnu a ještě dlouho na něm, budeme, byť dozvuky blahobytu ještě brání k úplné frustraci. Ta ale přichází a se zvyšující se frekvencí příprav k válce je znatelnější. Válka je totiž běžným nástrojem k zastření skutečných problémů a sloužila vždy k ekonomickému nakopnutí. Nepřítel je jasný, navíc bohatý, bohužel pro opatrné Američany připravený. Zbytek Západu, možná s možnou výjimkou Britů, je vojensky vyčichlý a snadno zranitelný. Nepředstavujme si válku jako pouze konvenční, je jiná doba a vyčištění prostoru jadernými zbraněmi je reálnější než tankové bitvy. Vyvolení, kteří nás připravují na válku, mají svá místa zajištěná v podzemních prostorách mnohem většího rozsahu než tušíte. Ale i ty umí ruské zbraně zlikvidovat, což politrukům moc nedochází.

Současnost je velmi třaskavá. Doufejme v změny jdoucí odspodu. Německo se bouří, lidé na Západu vnímají změny k horšímu, odpor vůči liberální vládě přivedl zpět k vládě Fica na Slovensku. Vládnoucí západní klika si pomocí médií, represe a peněz půjčovaných od světových lichvářů ještě udržuje moc, ale ta začíná být vrtkavá. Naopak Rusové si věří a jejich průmysl už dříve přešel na válečný provoz. Tím dávají najevo připravenost se bránit a možná změnit budoucnost. Pro mnohé jsou nadějí, pro jiné jistotou míru a návratu k logice a rovnováhy. Doufejme v uklidnění situace a udělejme vše pro likvidaci nynější politické reprezentace státu, a to v co nejširším jejím rozložení. Evropskou unii je třeba rozpustit a vrátit se k nedirektivnímu způsobu spolupráce všech evropských národních států. To je priorita. A ne příprava na válku, kterou nelze vyhrát, nebo spíše která by neměla živé vítěze. Uvědomte si to, až půjdete k evropským volbám. Volit opět ty strany, jejichž kandidáti nám tak škodí, by bylo velmi naivní. Platí to jak pro Pětikoalici, tak i pro ANO, Zelené a všechny prounijní partaje.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

zdroj: https://cz24.news/jindrich-kulhavy-kam-to-nechame-dojit/
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (174 hlasů)

...a premiér kolem toho moralizoval, že hnůj patří na pole, že nátlakem nikdo ničeho nedosáhne...“

Hnůj patří na pole a politici na hnůj. Jak jinak než nátlakem, když jsou splachovací...

(Už nekupuju pečivo v marketech, protože mi nedokázali říct, jestli to pečou z našeho nebo ukr-obilí. Jeden mladík (asi na brigádě) mi to šel zjišťovat v Lídlu, ale nikdo z kolegů mu nebyl schopný na to odpovědět. Pak přinesl velkou krabici s různými znaky a čísly…, ale o původu kde nic tu nic, řekl mi – když to tu není, tak to radši nekupujte…)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)

do kriminálu. Alespon ti současní

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

To si pište, že toho se nedočkáme - tady nejde o krabici s vínem jako u Ratha, tady jde o stovky miliard a takoví u nás v lochu nekončí. 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

na jedničku, resp. na 100x5 slepic.

Nicméně vedle vládních a prezidentských oslav výročí vstupu do NATO, bez dotazu občanů zda o to stojí, a vedle založení "nějaké nadace" pro paní Pavlovou, hrazené občany, kteří budou k tomu účelu nakupovat "pamětní list", zveřejněný ČT a meinstrýmem jako 10 000 000 bankovku s portrétem našeho voleného úhledného úředníka na parafování  lejster, téměř zapadá dnešní...

...osmdesáté páté výročí obsazení ČSR fašistickým Německem a vznikem okupační zóny - protektorátu Böhmen und Mähren (15-16.3.1939 - 8.-9.5.1945).

Nebudu se rozepisovat, shlédněte prosím video, které je tomu ostudnému výročí věnováno. Nemám k němu co dodat.

(5) Marie Neudorflová, Mirek Suchopár a Vítězslav Pilmaier - výročí okupace republiky - YouTube

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

zpravidla počet slepic pod svými "výstupy" neřeším. Na těchto stránkách a zrovna dnes mě však docela zarazilo číslo 4,3 ze šesti hlasů. To je čtenářům těchto stránek ukradené, co se před 85. lety stalo a co řeší v době takového výročí naši vrchní představitelé? 

Nějaká odpověď na tyto tři řádky by mě zajímala. Ta připomínka je opravdu vážná, pokud se zde bavíme o změně současného stavu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

pod mým článkem na toto téma! Házet perly sviním opravdu nebudu!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Vždyť i tady se objevují "záškodníci" a úderníci, kteří sází v zájmu třídního boje jednoslepice... Tak i to je potřeba vzít v potaz...

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Slepicovat může kdokoli i bez účtu... Klidně Elfové nebo nějaký odpad placený Pětihnusem...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Ano, myslela jsem to tak:-).

Můžou to být jak přispěvatelé (však se hodně někdy názorově lišíme), tak různé úderné skupiny co to dělají za peníze a nebo z fanatického přesvědčení:-)

Bývaly doby, kdy to byla tady katastrofa, když to rozjeli...

 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Usvědčil Hitlera ze lží, když prohlašoval, že po zabrání Sudet už nemá vůči Československu žádné územní požadavky. Byl to jeden z mezníků na té sestupné dráze dějin Evropy a celý ten propad se ještě stupňoval další tři roky než bylo dosaženo dna. Teprve po odražení ode dna před Moskvou a u Stalingradu se situace začala obracet k lepšímu.
Ve světě je uznávána naše První republika jako zvláštní fenomén existence demokracie ve střední Evropě. Výjimečný ostrůvek mezi okolními zeměmi, kde ve třicátých letech vládly buď polofašistické nebo fašistické vlády. Pak po Mnichovu i okleštěné Česko-Slovensko vykročilo stejným směrem. Byla zavedena tvrdá cenzura. V prosinci byl vydán zmocňovací zákon, který rozpustil parlament. Po vzoru italských fašistů byla založena Strana národní jednoty, rovněž byly schváleny antisemitské dekrety. Čapek to viděl a ztratil chuť žít. Nemyslím si, že by bylo třeba konec 2.republiky nějak zvlášť oplakávat. Ten skutečný velký průšvih se odehrál půl roku předtím, během přijetí podmínek Mnichovské dohody. Díky zradě tehdy našeho klíčového spojence - Francie.
Československo skončilo 30. září 1938, podrobením se Mnichovskému diktátu.
Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Nevím, odkud jste to opsal, ale je to plné nesmyslů. Vámi citovaná strana vznikla v roce 1938. Fašistická nebyla. Spíš měla povzbudit národního ducha. O něco podobného se snaží několik seskupení i dnes. A tzv. 1.republika? Za 20 let existence měla 22 vlád, ač vy ji zovete "Výjimečný ostrůvek mezi okolními zeměmi, kd...". Hmm, já to spíš vidím, jako jeden nekončící bordel; mejdan, který připravil zapuzený hostitel - C.K. monarchie, kam ale chodili zbyteční vyžírkové. Abych nezapomněl na tu "zradu" Francie. Ta pouze využila zákulisních handlů Beneše s Německem o vydání pohraničí i s Němci do Říše a Francouz měl smlouvu (uzavřenou Eduardem Benešem) jako tímto  porušenou. Co si budeme, Francii se do války po těch ukrutnostech nedávno minulých vůbec nechtělo, a tak ji to jen přišlo vhod.

Milý Inzo, spíš než četbu wikipedie, zkuste třeba: Edvard Beneš politický životopis (teď je na Trhu knih za dobrou cenu),  ale především Mnichovská zrada, nebo pražský krach? Nečasova mise a rozpad Československa v září 1938 (ta je bohužel blbě k mání). Ale jako primární zdroj vědění je Genese Československa, kde čtenář zírá, co byl Masaryk za intrikána a jakými Čapky se obklopoval.  

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

to byli takoví Wilsonovi klauni jako jsou Pávek a Fiala dneska

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Nemůže být normální člověk, co po sobě nechává za svého života pojmenovávat ulice, univerzity, školy, nemocnice, autodromy...Kdo nemasarykuje, není Čech, hop, hop, h...

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Jsem dost starej, abych měl dostatečné povědomí o našich dějinách a nemusel informace přebírat z wikipedie. Možná, že pro vás jsou Beneš s Masarykem symbolem intrikánů, pro mě tedy ne. Politika byla vždycky špinavá hra, ale tito politici vždycky jednali v zájmu státu, jehož byli zakladateli.
Nepočítal jsem vlády, které se vystřídaly během dvacetileté historie ČSR, že by jich bylo 22? No nevím, to by se musely vlády střídat po méně než jednom roce. 
Určitě politické systémy v Polsku, Maďarsku nebo Rakousku měly vlády stabilnější, u diktatur to tak bývá. Oni Beck, Horthy nebo Dollfuss měli k demokracii hodně daleko, určitě dále než vámi tak zatracovaní Masaryk s Benešem.
Zkrátka a dobře, já vaše názory na První republiku a její politiky nesdílím!
Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Ale, ale, vy si pamatujete co bylo do roku 1938, milý Inzo? To znamená, že jste ročník narození 1918, a to byste měl dost bystrou mysl k chápání dějů. Pročež couvnu, narodil jste se 1895? Pak už byste byl nějak ukotven k době, kterou popisujete "dostatečným povědomím". Nějak tomu nevěřím. A víte proč? Ne proto, že tam nesmyslně falírují ty letopočty, ale proto, že zkrátka pochybujete o doložitelných faktech, tedy střídání vlád první republiky; zkrátka, nemáte načteno, jste bez vědomostí. Poslední noticka k vám: víte, co byla největší Masarykova chyba? Že ve své zahleděnosti v sebe sama (viz pojmenovávání po sobě i psích chcadel) nevychoval plnotučného nástupce. 

Zatím bez slepic

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

mít povědomí není totéž jako prožít to. Pro váš klid,  jsem ročník 1951. Ten počet vlád během 1. republiky jsem si právě ověřil: konaly čtvery volby, vystřídalo se deset premiérů a devatenáct vlád. 

Jinak je ve hře i otázka, zda vy čtete tu "správnou" literaturu. Já tedy Jan Cholínského, autora "Mnichovská zrada, nebo pražský krach? Nečasova mise a rozpad Československa v září 1938", neznám. Našel jsem  o něm zmínku v článku Vítězslava Sommera, bývalého zaměstnance USTR, který se dnes k USTR vyjadřuje kriticky. V tom článku Jana Cholínského charakterizuje jako "amatérského badatele s pochybnými vazbami na obdivovatele Slovenského štátu". Pokud to je pravda leccos by se i vysvětlilo.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

z Vidlákova návodu na  hodnocení příspěvků počtem slepic, bod 2, 3, 7, v odkazu nahoře - Hodnocení příspěvků, se v bodě 2. v bodě 3. a v bodě 7. píše že:

2. Čtyři slepice dávám, pokud mi článek či komentář dal informace, které jsem neměl, pokud jsem se dozvěděl něco nového, či pokud mě to donutilo se zamyslet. 

3. Pět slepic dávám za výjimečný počin. Článek či komentář sedl jako cosi na cosi. Otevřel mi nové perspektivy, ukázal mi něco, o čem jsem neměl tušení. V temném koutě se našel poklad místo obvyklého prázdna. 

7. Nejvyšší hodnocení není naklikaný počet slepic, ale již zdomácnělé zvolání "PĚT SLEPIC" v komentářích. Tohoto zvolání užívám jen tehdy, když mě příspěvek uvedl do výjimečně dobré nálady, dosáhl jsem nirvány, prožil jsem očištění nebo mi to změnilo život.

Podle Vidkákova návodu jsou čtyři slepice úžasné hodnocení. 

Gratuluji Vám

Host

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

obsazeni prahy 15.3.1939

video zde: https://www.youtube.com/watch?v=MOJFfeV0y2o

Dnes 15.3.2024  na smutné výročí 15.3.1939 obsazení Československa Hitlerovskou armádou si vzpomněli tyto weby:

web radiozurnal.rozhlas.cz viz zde:
https://radiozurnal.rozhlas.cz/pred-85-lety-obsadili-ceskoslovensko-naciste-situace-byla-neresitelna-nasi-9194788

web jindrichohradecky.denik.cz viz zde:
https://jindrichohradecky.denik.cz/zpravy_region/smutne-vyroci-15-brezna-1939-protektorat-okupace-jihu-cech.html

web Institut Václava Klause viz zde:
https://www.institutvk.cz/clanky/2647.html

web ministerstvo obrany viz zde:
https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/v-techto-dnech-si-pripominame-74--vyroci-okupace-ceskych-zemi-hitlerovskym-nemeckem-81039/

web lidovky.cz viz zde:
https://www.lidovky.cz/serialy/serial-protektorat-reinhard-heydrich-adolf-hitler-prazsky-hrad-gestapo.A240314_171606_ln_specialy_pev

web české televize viz zde:
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/pred-85-lety-zacala-okupace-ceskoslovenska-nacistickym-nemeckem-do-prahy-prijel-hitler-347153

Dnes 15. 3. 2024, v 15:00 na televizi ČT2 bude dokument "Osudové okamžiky" z roku 2002
Místek 1939. Dokument (2002). 15. 3. 1939 začali hitlerovští okupanti obsazovat území Čech a Moravy. U místeckých kasáren je však překvapila nečekaná střelba.
Po Mnichovské dohodě bylo jen otázkou času, kdy se Hitler zmocní i zbytku republiky. Stalo se tak 15. března 1939. První němečtí vojáci ovšem překročili hranice již 14. března večer na severu Moravy. Německá kolona, která měla zajistit Czajankova kasárna v Místku, však narazila nečekaně na odpor vojáků 3. praporu 8. pěšího pluku, kteří spustili na nepřítele palbu. Po hodinovém boji velitel praporu podplukovník Štěpina pochopil, že situace je bezvýchodná, a vydal rozkaz k zastavení palby. Toto ozbrojené střetnutí je téměř jediným známým případem, kdy se českoslovenští vojáci postavili na odpor německé armádě, obsazující Čechy a Moravu v březnu 1939.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Vzpomínám zejména po zprávě, kde jednal PePa právě v tomto pro náš národ tragickém dni a o čem. Bohužel musím napsat, že je mi smutno. Je mi smutno z rozhodnutí Evropského parlamentu, který přijal nový ekologický diktát všem, ale absolutně všem Evropanům. Das genug, meine Herren und Damen. SS Obergruppenführer Reinhardt Tristan Eugen Heydrich by z Vás měl radost. To co se nepovedlo i díky zásluze mých krajanů Kubiše, Opálky, Šandery a dalších Heydrichovi, to současná věrchuška valí ve velkém. Měl bych nápad, co takhle oživit starobylý český obyčej - stačí k tomu okno v dostatečné výšce.

V současné situaci si nejsem jistý, jak bych hlasoval v případném referendu o tzv. Czechzitu. Protože horší už to nebude (asi), i když bych se rád mýlil.

Zdravím Vás z panství Náměšťského.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Působí na Ukrajině i čeští vojáci? Europoslankyně Kateřina Konečná okomentovala přiznání polského ministra zahraničí Radoslava Sikorského o tom, že vojáci NATO již jsou na ukrajinském území.

„Jako se ukazuje, že se nám tady systematicky lže. My tady pořád posloucháme, jak žádní vojáci NATO přece nejsou na Ukrajině. Dneska jsme se dověděli nebo před čtrnácti dny jsme se dokonce, tuším z New York Times, dověděli, že tam působily americké zpravodajské služby, že tam financovali obrovské množství techniky, vytvářeli si základny od roku 2014/15. To už přiznali sami Američané. Dneska se s hrůzou dovídáme, že tam tedy vojáci NATO působí,” uvedla česká politička.

Stojí za to si poslechnout dvouminutové video v debatě na CNN Prima news s Kateřinou Konečnou která odhaluje lži západu a prozápadních vládních loutek u nás v ČR.

zdroj + video zde: https://t.me/neCT24/52203
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)
Trvalý odkaz

Podle maďarského politologa Dániela Deáka ve viz níže 1 minutovém videu  strategie západních politiků neuspěla. Sankce nefungují, Rusko nepokleklo a posílání zbraní průběh války nezměnilo.

Zdroj+video:  https://t.me/neCT24/52182

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

Udělení řádu TGM sexuálnímu deviantovi, jenž opakovaně navštěvoval proslulý ostrov hříchu Jeffreyho Epsteina, a válečnému štváči, jenž neváhal humanitárně bombardovat Srbsko ochuzeným uranem (díky čemuž se tento stát nyní může “chlubit” rekordním počtem osob s nádorovým onemocněním v Evropě), považuji za naprosté zneuctění tohoto našeho vysokého státního vyznamenání.

I když ono vlastně k jeho naprosté degradaci úplně stačí to, že mu jej předává bývalý bolševický rozvědčík a současná washingtonská marioneta Petr Pavel. Chudák Masaryk se musí obracet v hrobě. Jsem si totiž jist, že při svých pevných morálních zásadách by oběma těmito bezpáteřními kariéristy hluboce opovrhoval.  Tak jako jimi opovrhuji já.

Samozřejmě mám na mysli Billa Saxofona Clintona. (FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (97 hlasů)
Trvalý odkaz

LGBT PRAHA

SVĚT: Nedávno zažilo naše milované, intelektuálně poklidné a evropsky uvědomělé hlavní město, jehož sláva se díky vládě Petra Fialy dotýká hvězd, útok dezolátských, proruských a antiunijních traktorů. Úředníci, manageři, „ajtý“ odborníci, studenti nejen genderových věd, ale mládež jako taková, Green Dealově sepjatí, ale i LGBT vznešení občané, vč. umělecké a vědecké – a tedy veškeré městské veřejnosti, byli napadeni silou těchto odporných strojů, jež řídili ještě odpornější venkovská individua, která při práci na polích, v sadech, sklenících a dalších nepřátelských územích nedělají nic jiného, než že myslí na to, jak potěšit zlovolného Putina, který našemu západnímu světu prostřednictvím rozhovoru s americkým novinářským podivínem Truckerem vzkazuje, že jsme hlupáci.

Tím pádem celá naše matička evropských měst se ocitla ve válečném stavu a náš slibně se vyvíjející liberálně demokratický režim je v ohrožení. Volám vás tedy k bdělosti a připravenosti! Manageři, uspořádejte masové porady, úředníci namočte svoje razítka a rozohněte kopírky! Studenti genderových věd, připravte všech 120 pohlaví k boji, a vy, LGBT soudruzi, postavte se čelem průvodu hrdosti této nepřátelské traktorové přesile! Jsme ve válce! Scénáristé, režiséři, herci, vyhrňte své umělecké rukávy a pište, točte, hrajte! Porazíme je! Necháme shnít jejich obilí, rozšťoucháme jejich bramborovou sklizeň, počkáme si na spadané, zahnilé ovoce pod stromy, a jejich dobytek zastrašíme mohutným chrochtáním za podpory ještě mohutnějšího bučení pod vedením vojenské expertky Jany Černochové a předsedkyně parlamentu Markéty Pekarové-Adamové.

ZDROJ:cz24.news ( Česká věc )
Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)
Trvalý odkaz

Již tuto neděli 17. března budou zveřejněny první odhady ruských prezidentských voleb. Jejich vítězem bude zcela jistě stávající prezident Vladimir Putin, který získá další, již čtvrtý mandát a bude stát v čele Ruské federace od roku 2000 nejméně do roku 2028 (s pauzou mezi lety 2008 a 2012, kdy byl „jen“ premiérem země).

To vše v situaci, kdy Rusko válčí nejen proti Ukrajině, ale také proti Západu, čelí sankcím zejména na prodej svých surovin. Ačkoli zejména v první fázi války se ruská ekonomika dostala pod tlak a zdálo se, že to mohou být právě ekonomické sankce, které Putinovi doma zlomí vaz, aktuální volby se konají v situaci, kdy válečná putinomika naopak nese obyčejným Rusům ovoce v podobě paradoxně lepšící se ekonomické situace.

Předpoklady, že se ruská ekonomika pod tlakem sankcí zhroutí a hněv obyčejných obyvatel se obrátí proti Putinovi, se tak zcela minuly s realitou. Spotřebitelská nálada v Rusku navíc roste navzdory relativně vysoké inflaci, což podle Bloombergu vůbec neodpovídá jakémukoli náznaku krize.

https://www.newstream.cz/politika/rusko-jde-volit-valecna-putinomika-funguje-prekvapive-skvele?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

300 MISTNOSTI RUSKE VOLBY

Aby v prezidentských volbách mohli volit Rusové žijící nebo pobývající v zahraničí, bylo zřízeno 295 volebních místností ve 144 zemích. Ve volbách v roce 2018 však bylo otevřeno 401 volebních místností ve 145 zemích. Snížení míst pro předčasné hlasování v zahraničí je způsobeno nepřátelskými akcemi proti ruským diplomatickým misím, uvedla CEC. Komise zaznamenala bezprecedentní porušení volebních práv ruských občanů v západních zemích. Zároveň, jak poznamenala Pamfilova, nebyly „prakticky žádné problémy“ s vytvářením volebních místností ve spřátelených „neutrálních“ zemích.
Kvůli napjaté mezinárodní situaci se letos pozorovatelé z Úřadu OBSE pro demokratické instituce a lidská práva (ODIHR) nezúčastní monitorování prezidentských voleb v Ruské federaci. Ruské ministerstvo zahraničí vysvětlilo rozhodnutí nepozvat zástupce organizace „ze špatnou pověstí, politickou zaujatostí a nedostatečnými požadavky“.
Volby však nezůstanou bez mezinárodní kontroly. Při volbách bude pracovat mise pozorovatelů ze SNS a SCO. Podle CEC také zástupci 106 zemí získali akreditaci jako mezinárodní pozorovatelé v prezidentských volbách.

Zdroj 1:  RIA Novosti 
https://xn--90aivcdt6dxbc.xn--p1ai/articles/news/v-rossii-startovalo-golosovanie-na-vyborakh-prezidenta/

Zdroj 2:  neCT24
https://t.me/neCT24/52223

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Se divím, že můžou volit i v zahraničí - většinou se tam stejně nejspíš nacházejí lidi typu Džamily Stehlíkové (Zdechlíkové), bojovnice západních "výdobytků" (dobytků), Mitrofanova a jim podobných...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

je ruské občanství odebíráno, takže tihle mohou jen plivat na zeď ambasády zvenku.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

:-))

Zatím bez slepic

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

a každý soudný člověk musí vědět, že kdyby nebylo Putina a Rusku by vládl někdo Jelcinova typu, byli by celým KoZa Rusové milováni a Rusko obdivováno. Akorát že už by tam Rusům nic nepatřilo, bylo by rozkulačeno na státy a gubernie, stalo by se kolonií  stejně jako my a sociální nůžky by se už víc rozevřít nedaly, zatímco privilegované země Západu by bohatly a Rusko by chudlo. A Amíci by si s každým vytřeli prdel a dělali si po světě co by chtěli. Otázkou je, jak by to dopadlo s Čínou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Pravda jest. Jejich noční můrou je, že nemůžou drancovat přírodní bohatství Ruska. A že se jim tam daří...

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Hezky už se stmelují...:-) Jaro 2024

 

Čeští zemědělci se připojí k evropským protestům 20. března, řekl ve čtvrtek předseda Zemědělského svazu (ZS) Martin Pýcha. Protestní jízdy traktorů a další techniky se podle něj uskuteční po celé ČR i na hranicích. Uvedl, že návrhy na podporu zemědělství, které ve středu v Jablonci nad Nisou schválila vláda, představují sice posun správným směrem, k výraznému zlepšení situace českých zemědělců podle něj ale nepřispějí.

Protesty zemědělců se podle Pýchy budou konat u příležitosti jednání Evropské rady, které připadá na 21. března. Zemědělské organizace v tiskové zprávě uvedly, že se do protestů zapojí farmáři z Německa, Nizozemska a Belgie.

„Současně požádáme o podporu nevládní organizace z Maďarska, Slovenska, Chorvatska, Rumunska, Litvy, Lotyšska, Slovinska nebo Bulharska, které podepsaly společné prohlášení z 22. února,“ uvedl předseda Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů František Winter.

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zemedelci-se-pripoji-k-evropskym-protestum-40464225?noredirect=1#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Chorvatsko vždy bylo oblíbenou turistickou destinací.

Nejen díky překrásnému jaderskému moři a nádherné přírodě, ale z velké části proto, že bylo cenově výrazně dostupnější než Itálie, Francie a další přímořské destinace.

Pak ale zavedli euro a s nízkými cenami byl konec. Letos mají Chorvati s přehledem nejvyšší inflaci v celé eurozóně a cenová hladina už je zcela srovnatelná, ne-li vyšší, než v Itálii.

Když se tam zajedete podívat a zeptáte se lidí, kteří žijí z turistiky na jejich názor na novou měnu, tak se připravit na to, že si poslechnete všechny nadávky, které chorvatština zná.

Neudělejme stejnou chybu jako oni! Nenechme se zlákat sladkými řečmi o tom, jak je euro úžasné a jak nám pomůže.

Není tomu tak - jen nám přinese další zvýšení cen a odebere možnost realizovat vlastní měnovou politiku. A to je přesně to, co soudruzi v Bruselu chtějí.

Pevně doufám, že my jim na to neskočíme a ubráníme českou korunu.

Je to náš bytostný národní zájem! (FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Kam směřuje dnešní vláda (vlastně koalice)? Proto připomenutí roku 1939!

Pozvánka

k připomenutí německé nacistické okupace

 

Československa 1939

15. března Václavské náměstí v 15 hodin

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

Před 85 lety, 15. března 1939 vtrhla německá armáda do zbytku Československa, 16. března byl vyhlášen Protektorát  a okupace skončila osvobozením Rudou armádou s přispěním amerických vojáků v květnu 1945. Oběti II. světové války:

ČSR 365 000 obětí, což bylo 3,51 % všech obyvatel

USA 418 500 obětí, což bylo 0,32 % všech obyvatel

SSSR 26 300 000 obětí, což bylo 13, 77 % všech obyvatel

Československo osvobozovalo 1,8 milionu vojáků SSSR a 140 000 jich padlo a 150 000 vojáků USA a padlo jich 116 (jednostošestnáct)

Pominu-li komerční televize, po delším pátrání najdeme na ČT2 dva dokumenty na toto téma a dáme-li si práci, nějakou formou si smutné výročí německé okupace připomíná asi devět deníků (Reflex, Forum24, Týden.cz, Pražský, ČB deník, Ostravská drbna ap.).

Srovnávám si mediální hysterii České televize při jiných výročích, třeba 21. srpna 1968, Vylodění spojenců v Normandii, Bitvy USA v Tichomoří, Přepadení Pearl Harboru, útok na Dvojčata v NY nebo i 25. únor 1948. To je televize plná dokumentárních filmů, besed, rozhovorů a celovečerních filmů, každé masmédium tato výročí přežvykují ze všech stran.

Na potupný Mnichov a zlikvidování Československa Německem naše předrahá ČT hází bobek. Raději víc času a našich peněz investuje do pořadů, za které by měli být dramaturgové a management vyhozeni z práce bez náhrady!

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Ano, naše skvělá méédia to víceméně snaživě vymlčují!

Například na sorošznamu se můžeme v hlavních zprávách dočíst o obohacení černým kašlem (což je samozřejmě průser), že Medvěděv a mírový plán, že Škoda představila atd. 

Ale o tomto našem tragickém výročí de facto nic!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Debilizace národa pokračuje, historii u nás přepisují ostudní vypatlanci, novodobí fašisti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Ano, vymývání pokračuje... a dávají odkaz třeba na wikipedii:-), kde už  bylo leccos vypatlanci překresleno...

Půjdu si k výročí okupace poslechnout nepřepisované na Václavák...

 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

kdo všechno se do těch obětí započítal. Jestli i odsunutí, nebo popravení kolaboranti, židé co se přihlásili k němectví, popravení zločinci.... ???? A co třeba Slováci co padli na Východní frontě spolu s Wermachtem ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

předhodí Vám několik drobků a budou doufat že se rozklížíte. Právě ted musíte ukázat jednotu. A nejspíše se k vám přidají i váhající.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Štefec bez příkras:

"Je také otázkou, jaké že to jednotky vlastně chtějí naši válkychtiví politici na Ukrajinu poslat. Ty nejvycvičenější? Nejvybavenější? Teoreticky tvoří bojeschopné jádro toho, čemu se čistě ze setrvačnosti říká AČR, protože to není skutečná armáda, maximálně kolem 5-7 tisíc mužů. Jsou navíc relativně staří, jejich průměrný věk je vyšší než 30 let. Nejsou pořádně vycvičeni, průměrný ukrajinský voják, který přežije první měsíc v zákopech (což je asi 1/10 lidí) má podstatně větší bojové zkušenosti, než nejlepší instruktor AČR, který ještě prošel Afghánistánem. Což nebyla ani zdaleka skutečná válka".

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Každý z těchto "mužů" má svou mámu, lidi milované, blízké. Teď má položit život za Fialu, Řehku, Černochovou? Namísto aby ODS posilovala naši bezpečnost panáčkuje před svými loutkovodiči. Dělají to hlavně proto, že jsou si jisti, že jejich synové neshnijí na východní stepi za cizí zájmy...

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

kdyby je do zákopů násilím nenahnali, by tu zkorumpovanou nacistickou republiku bránit nešli a raději by utekli za hranice. Snad jen pár tisíc fanatiků z AZOV apod.

Za prachy svoji vlast neubráníš a ani život si nekoupíš!

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

To si přiznejme. Jít pokorně žádat o svolení k demonstraci, ukázněně zaparkovat traktory v Praze, vyslechnout si plejádu řečníků a jako třešničku na dortu si do toho z pódia nechat kecat šéfa těch, proti komu demonstruji, to je vrchol diletantismu a důvod k smíchu vlády! Nevysmívám se, ale každý musí uznat, že se to nepovedlo. Ani poprvé, ani podruhé a nebude to jiné ani potřetí. Už když jsem předevčírem slyšel z televize nějakého "reprezentanta" zemědělců vykládat o tom, že protestující umožní žákům a studentům cestovat do škol a pracujícím do zaměstnání, bylo mi hned jasné wo co go! O symbol. A na symboly sere nejen pes, ale i vláda!

Lidé, které práce v zemědělství živí, svůj názor a požadavky sdělili (nevím kolik procent ze všech) a jakoby zabušili hluchému na vrata. Nechtěně tím ale odhalili tragédii naše státu vyplývající z členství v EU (stejně jako válka na UA odhalila chybu našeho vstupu do NATO). Zase se potvrdila politika vlád států EU - ROZDĚL A PANUJ! Demonstrují Poláci, Němci, Francouzi, Španělé, Češi, Slováci a další, ale každý jen na tom svém poli! NE-KO-OR-DI-NO-VA-NĚ!

Teprve až se sjednotí a zablokují evropské dálnice, až se do supermarketů po řadu týdnů nedostane zboží, až gigafactory, montovny a fabriky nebudou moci exportovat a importovat, pak se nejen v Praze, Berlíně, Paříži, Varšavě, Madridu, ale hlavně na politbyru v Bruselu všichni poserou a začnou konečně o situaci vážně jednat a ne jen slibovat a fantazírovat! Do té doby se nic nestane. To vám garantuji!

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

jak to mají udělat, teď po bitvě každý generál, ale koukám, že 8 lidem to i bez toho stačí na to, aby udělili plný počet slepic. Už se vůbec nedivím, že jsou schopni volit komouše a podobnou svoloč, vždyť jim stačí jen něco slíbit!

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

s nimi ??

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)