Do zitřka, Výborný!

Autor

Tak jste si zemědělský protest na vládě probrali, ne? Oficiálně jste si zemědělské požadavky na program jednání nedali, ale kuloárně jste o tom špitali určitě celý den. Pak jste si ještě pokecali s Doležalem a Pýchou, kteří vám uspořádali traktorovou jízdu na podporu, ale dali vám také celou řadu požadavků. A všichni dobře víme, že nebýt pondělního protestu, žádná protestní akce Agrární komory by nebyla.

Nakonec jel Výborný do Brusele na jednání rady ministrů, kde neudělal vůbec nic. Jen se připojil k tiskové zprávě, že na zemědělce intenzívně myslí dnem i nocí budou se jejich problémy zabývat… někdy…

Zemědělský výbor odhlasoval prodloužení bezcelního dovozu s Ukrajinou, jediný, kdo tam dal smysluplný pozměňovací návrh byl Hlaváček z ANO… Šojdrová za KDU hlasovala nadšeně pro pokračování dovozu, Ivan David hlasoval proti. Ještě před pondělním protestem hlasovali za prodloužení dovozu velvyslanci při EU a Česká republika byla samozřejmě pro.

Agrární komorník a zemědělský svazák vám už dopředu odkývali, že se redistributivní platba nebude upravovat.

Vyfotili jste se v tradičních moravských krojích, abyste dokázali, jak vám leží na srdci venkovské tradice, ale zároveň lobujete za manželství pro všechny a k migračnímu paktu jste raději ani nepřipustili program schůze, abychom se náhodou nedozvěděli, co Rakušan doopravdy podepsal. Poslali jste Vondru s podvrženým dopisem a našli jste aktivního blbce, který chtěl Jandejska byznysově potrestat za to, že nikoho neohrozil ani neomezil. Nakecali jste celou řadu lží, nestyděli jste se za jakoukoliv podpásovku, liberální intervjuci se mohli ukřičet, jen aby se lidé nedozvěděli, že grýndýl je svinstvo, které nás všechny vede do průseru, vláda je za to přímo odpovědná a nezaslouží si ani tu nejmenší podporu.

Zemědělci už zjišťují, jak Doležalovi s Pýchou naletěli. Nebo nenaletěli? Dneska budete s oběma jednat, že ano? Co se z úst ministra dnes dozví? Že jste doporučili bezcelní dovoz s Ukrajinou prodloužit! Nedělám si iluze, že byste na jednání pozvali kohokoliv z těch, co podepsali Ládovu zemědělskou petici.

Organizátorům se každý den hlásí další a další zemědělci, kteří už vidí, že Agrární komora ani Zemědělský svaz jim nic nevybojují, jen vládě získali trochu času. Naštvanost mezi zemědělci roste přímou úměrou klesajícím cenám obilovin a výhledem na další ještě větší pokles. Rozpočet pro zemědělství v tomto roce klesl z dvaačtyřiceti miliard na pětatřicet. Výše národních podpor klesla z pěti milliard na polovinu. Dovoz z Ukrajiny se neustále zvyšuje. Salmonela v mase, chlorpyrifos v pšenici. Tohle je realita, ve které se zemědělci pohybují a stále zřetelněji vidí, že ministr Výborný i priority Fialovy vlády jsou součástí problému, nikoliv součástí řešení.

Dostali jste požadavky a dost času na odpověď. Dostali jste dost prostoru, abyste vystoupili a řekli, jak to budete řešit. Měli jste zasedání vlády, měli jste jednání v Bruseli. První březen byl také termín, který vám dali ti hodní zemědělci, kteří věřili, že se s vámi dá mluvit.

Doteď jste dělali mrtvé brouky nebo jste avizovali, že (možná) zrušíte nějaké to povinné lejstro. Ale ani slovo o tom, co zemědělce opravdu ničí. Ani slovo o tom, jak nahradíte snížení podpory. Už dopředu jste řekli, že o redistributivní platbě se nebudete bavit a jak jste hlasovali o bezcelním dovozu ukrajinských zemědělských produktů, to už víme.

Do zitřka, Výborný! Do zítřka máte čas se jasně a zřetelně vyjádřit. Zítra buď budou zemědělci vědět, jak to plánujete dál a bude to něco rozumného, nebo je naštvete tak, že vám už žádné nálepkování nepomůže. Opakovaný mediální hnojomet už není hnojomet, ale reklama. Buďte si jistí, že se organizátoři z vaší arogance a mediálního lhaní poučili a zařídí se podle toho. Hrají o přežití a už vědí, že si o vás nemají dělat žádné iluze. Abyste se brzy nedivili! Příklady ze zahraničí táhnou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (373 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

vetchy

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (143 hlasů)

Nedávno jsem na PL četl vyprávění Hučína. A on v článku uvedl zprávu,  že otec herce Ondřeje František Vetchý byl v padesátých letech příslušníkem Krajského velitelství Státní bezpečnosti v Jihlavě a vyšetřoval případ Babice. Potom ta objímačka s rozvědčíkem dává smysl.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prezident-Pavel-Masinova-i-Vetchy-Vladimir-Hucin-vytahl-vzpominky-751276

Průměrný počet slepic: 4.9 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Věřit něco této vládě...? Nikdy. Lhali v opozici, lhali a slibovali před volbami, lžou nám dneska a budou lhát, dokud budou u koryt. Prolžou se bez uzardění vším, na co si jen vzpomenou. Kdo jim věřil, ať zvedne ruku. (pozn. k fotce - chtěl by někdo takové "chlapy"? Ani na pustém ostrově!)

Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)

Oni budou lhát i tehdy, až už u koryt nebudou. Tedy za předpokladu, že se je od nich podaří vyhnat, protože oni dělají vše pro to, aby se u nich zabetonovali na věčné časy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (94 hlasů)

Je to pěkně vidět na Slovensku, kde jsou o krok před námi. Libtardi jsou tam teď v opozici a ty bláboly co od nich lítaj.
Nejlepší by bylo, kdyby se Fialovci nedostali ani do opozice, ale to by tu lidi museli přemýšet tím nahoře a ne tím dole.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Miroslav Kavij – 

Tak se nám premiér Petr Fiala, pokolikáté již ?, opět pochlubil.

Po návratu z pondělního summitu v Paříži se tetelil blahem sdělením, že „ na české iniciativě na nákup střeliva v třetích zemích chce participovat až 15 států“.

Pro zaslepené, kteří stále věří jen zprávám tzv. „veřejnoprávní“ České televize, třeba připomenout, že nebýt slovenského premiéra Fica, závěry z uvedeného jednání by byly zřejmě diametrálně odlišné a při troše štěstí by mainstream pustil informaci, kdy se Ukrajina dočká prvních vojenských posil z evropských států spolků NATO a EU.

Koneckonců k těmto závěrům směřoval i další „zkušební balonek prezidenta Petra Pavla, který podpořil možnost administrativních odvodů do armády, nebo výroky generála Karla Řehky typu “Musíme zajistit funkční mobilizační systém, abychom dokázali rychle a dlouhodobě obnovovat bojeschopnost“. Samostatnou kapitolou jsou výroky Jany Černochové, viz nedávné sdělení „naše geografie nás předurčuje k roli tranzitní a týlové země a my musíme být na takovou roli připraveni“.

Zajímavý je tak kontrast myšlenek vrcholných válečných štváčů ČR s výsledky posledního průzkumu Seznam Zpráv. Dle zmíněného průzkumu dvě třetiny středoškoláků nesouhlasí s tím, že by měla být v Česku jakákoliv forma vojenské služby. Tři pětiny z nich by se pak nezapojily ani do obrany vlasti! Přísun vojáků z ČR ani dalších států pro naplňování amerických zájmů na Ukrajině se zatím nekoná. Profitovat a počítat své zisky z tohoto konfliktu tak mohou nadále zatím jen zbrojařské firmy a koncerny.

V této souvislosti se naskýtá jedna zásadní otázka. Lze věřit ujištěním a výrokům našich vrcholných politiků a to nejen pokud se týká Ukrajiny a snahy dalšího zatažení našeho státu do uvedeného konfliktu? Lze věřit agentu Pávkovi, který se v prezidentské kampani dušoval, že nebyl školen na rozvědčíka, kromě toho, že chodil do vojenské školy? Nesliboval před volbami premiér Fiala, že chce jinou EÚ a naše republika pod jeho vládnutím bude konečně jen vzkvétat? Je zbytečné uvádět další porovnání slibů se skutečností prakticky všech členů současné demoliční proukrajinské vlády.

Smutným vysvědčením pro současnou vládu se tak stávají mnohé průzkumy, které dopadly pokud se týká důvěryhodnosti pro vládní elitu, katastroficky. Jen chybějící sebereflexe, neúcta k voličům a k občanům ČR, lidí jako jsou Fiala, Rakušan, Jurečka, MPA a další, jsou důkazem jejich další lži, kterak jim (ne)záleží na dodržování demokracie v naší zemi. Ve skutečnosti uvedeným vládním elitám v roli sluhů prosazující americké zájmy, nejde o žádnou demokracii nejen u nás, ale ani v Ruské federaci.

Viktorie Nulandová se pro CNN vyjádřila jasně. „Chtěli jsme partnera, který bude westernizovat, který bude evropský. Ale to není to, co Putin udělal. Není to Rusko, jaké jsme chtěli.“ Jaké Rusko si USA a naši poskoci Západu přejí, není těžké uhádnout. Návrat do časů opilého Jelcina, se kterým si Západ bude dělat co uzná za vhodné, k pokračování jeho další „kolonizace“ umožňující neomezený přístup k nerostným surovinám.

AUTOR: Miroslav Kavij 28. února 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (152 hlasů)

     za co by měli jít Češi do války. Za rozkradenou republiku? Za montovny, které Čechům nepatří? Za nadnárodní banky, které nás tu okrádají, za potravinové řetězce, které nás škubou, kde můžou a ještě nás krmí druhořadým žrádlem? Za zkorumpované politiky, kteří nás prodávají KoZa? Za teplouše, buzny, lesby, transky, za drahé energie, za úkáčka, který si tady válej koule a vyžírají nás? Za americký zájmy? PROČ A ZA CO BY MĚL VLASTNĚ ČECH ZHEBNOUT NĚKDE V PRDELÁKOVĚ ???  PROČ A PRO CO ??

Průměrný počet slepic: 4.9 (152 hlasů)

Protože jsou Češi blbci! Kdo si nechává srát na hlavu, kdo se nechává ponižovat a urážet, kdo se nechává vykořisťovat, kdo se nebrání, mlčí, kolaboruje a ještě líbá tyranovi boty, ten si nic lepšího nezaslouží.

Je to stejné jako chování bílých, kteří jsou jediným živým organismem na Zemi, který se dobrovolně vzdává svého "místa na slunci" a uvolňuje ho tmavým! Je to jediná výjimka v celé říši fauny a flory!

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

že se k Francii už připojila Litva a Nizozemsko, nebezpečí odvodu našich chlapců a mužů se zvýšilo. Bylo by naivní si myslet, že česká generalita zůstane pozadu. Žádné protesty jim nepomůžou a chlapci dopadnou stejně, jako naši zemědělci. Po dobrém se s nimi jednat nedá, potom jim zbydou jen breky a stížnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

víte, že sdílím ten názor, víte, že jsem pro Skálovo "široké rozkročení", že ve většině případů kopií včelky Máji z pera Jindřicha Kulhavého souhlasím s jeho texty.

Problém je v tom, že ta rozhodující část naší populace, která ještě zdaleka nepadla na hubu, která nežije v Praze, ale třeba do Prahy, nebo větších měst dojíždí, protože "doma" v menších místech nemají šanci se uživit, i mnozí Pražáci, kteří pracují od vidím do nevidím, pracují na několika pracovištích, protože v Praze je blaze, ale draze, tato část populace nemá čas nejen číst, ale i přemýšlet nad mnohým, co my tu předkládáme. Ti jsou ovlivněni jednak svými zaměstnavateli, ale hlavně a často tím, co se jim předkládá ke čtení v telefonech nejjednodušeji, aby to četli na cestě do práce, pokud jedou hromadnou dopravou a tak je jim dost vzdáleno mnoho podnětných názorů.

Tak jak jsem napsal v další reakci na této stránce, opozice směřující ke společenské změně musí nejdřív zvítězit, ale pokud se nepovede co nejdříve přesvědčit své voliče k jinému, než k pouhému vhození volebního lístku, dopadne to jako vždycky za posledních 34 let. Voliči budou čekat do dalších voleb co udělá nadějná část volených orgánů.

To stále zůstává málo. Byť jsem mírný optimista, obávám se, že můj věk začíná být na škodu tomu, abych se dožil výrazné změny. 70+ už je příliš mnoho.

V každém případě hlavu vzhůru, obyčejným lidem nezbývá nic jiného než se probrat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnešní Vidlákův článek je opět velké téma k zamyšlení. Nabývám dojmu, že se začala opakovat situace, podobná té před 76 lety, (výročí proběhlo v neděli) kdy se ujala vlády v naší zemi Totalita s velkým T. Trvala do roku 1989, tedy 41 let. Pár let potom někteří prožili pocit navrácené svobody. Pravděpodobně se však mnohým po totalitě zastesklo. Jak Vidlák popisuje, totalita se vrací. Pár mírných protestů v mezích zákona u nás  a řada daleko větších protestů v Evropě dosud nezměnilo mnoho, nezměnilo se podstatné. Funguje sice rozsáhlá reklama, ale chybí dostatečná poptávka. Není dost zájemců ochotných situaci řešit. „Skutek utek“.

Byli jsme to my voliči, kdo novou totalitu připustil. Jsme to my kdo umožňuje, aby se  roztahovala po celé zemi. Stále si nepřipouštíme, že je nutné napravit, co jsme  ve volbách podělali. Nikdo jiný než my voliči to nemůže udělat. Podělali jsme volby opakovaně! Nevím, kolik z nás opravdu stojí o návrat ke svobodě?  Budeme hledat, najdeme a konečně zvolíme opravdového leadera?

Někteří si uvědomují, že opět platí jediná pravda.  Jiní se přesvědčili, že  lhát, ničit, bořit a přežívat s tím je snadné. Přizpůsobili se a plují s dobou. Leadera nepotřebují.

Kteří uspějí? Může se stát, že se najde dost těch, kteří do Bruselu opět pošlou ty kdo budou pokračovat v prosazování totality. Může se stát, že se zopakuje situace podobná té v roce 1948. V tuto chvíli to vypadá tak, že se opět lísáme, rozdáváme z cizího, s nenávistí bereme jedněm a v platonické lásce rozdáváme druhým.

Průměrný počet slepic: 4.4 (86 hlasů)

Ale podle vysokého hodnocení vašich myšlenek a názorů s vámi většina souhlasí. Dovolím si poznamenat, že já ne!

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Milý pane Hoste,

pokusím se Vám odpovědět na otázky, které ve svém komentáři kladete.  Mé odpovědi nebudou optimistické.

Zaprvé: Žádného lídra - spasitele nečekejme.  U nás k žádné zásadní změně dojít nemůže a o ničem podstatném se u nás rozhodovat nebude, neboť jsme bezvýznamná země, nadto ještě v postavení kolonie.

Zadruhé: Navíc jsme země beznadějně zadlužená a jak víme, dlužník musí poslouchat věřitele. Naopak tomu není.

Zatřetí: Tak, jak se u nás nic podstatného nemohlo změnit za časů nadvlády SSSR a muselo se čekat na pád samotného SSSR, tak to je a bude i v éře nadvlády USA (resp. nadvlády deep state) nad Evropou, najmě pak nad tou východní. Musíme čekat, a možná se ani nedočkáme, jako se nemusí dočkat ostatní živí tvorové na celé planetě Zemi. 

Začtvrté: Fakt, že u nás se nic podstatného změnit nemůže, neznamená totální pasivitu. Maďaři a nyní i Slováci dokazují, že nějaký prostor pro sebevědomé chování - byť chování omezeně sebevědomé - tu stále je. Bohužel, my jako občané ČR nejsme schopni vygenerovat do vůdčích pozic nikoho jiného, než dokonalé prototypy lokajů bez svědomí a bez páteře. Můžeme za to skutečně my, občané. Ukázalo se to černé na bílém v minimálně čtyřech posledních volbách. Vše však ztraceno není. Dosud nám nikdo nevzal naši naději obrátit svá srdce k dobru pro všechny a začít i v tom nejmenším utvářet řád lásky k druhým lidem. Jedině ten je totiž tím, co může udělat z naší planety prostor dobrého žití pro každého člověka. 

Závěr: Komu tedy za onu současnou bídnou pozici České republiky uvnitř Evropy a potažmo i celého západu můžeme nejvíce poděkovat? Inu českým nacionalistům a separatistům, kteří rozbíjeli Rakousko-Uhersko, kteří nás připravili o náš přirozený domov v rámci velkého a významného středoevropského státu. Od té doby nejsme ničím jiným, než fangličkou vějicí podle aktuálního geopolitického větru. Jsme snadnou a levnou kořistí pro každého, komu se to právě hodí do jeho geopolitických karet.

A komu ještě můžeme za svoji bolestnou situaci poděkovat? No přece sami sobě. Nic jsme se jako celek (nemluvím o jednotlivcích) z trpkých zkušeností poslední stovky let nenaučili. Nejsme schopni rozeznat zlo od dobra, lež si nás koupí za pár drobných, opakovaně nalétáváme na každou mediální masážičku a dokud není zle zrovna s námi, tak nám utrpení druhých a varování myslících nestojí za pozornost. Až tehdy, když je pozdě a přijde řada na nás - jako se to může např. stát ve věci odvodů, ale i jinak - se začínáme divit čemu všemu jsme - a to dokonce s nadšením - přitakávali. 

Jiří     

 

  

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (44 hlasů)

Začal jste výborně ale nakonec jste to všechno posral.

Naše společnost se dělí na ty, kteří říkají, že jsme měli zůstat pod Rakousko Uherskem, druhé skupina je přesvědčena že jsme měli zůstat pod SSSR, a ta třetí považuje za vrchol blaha být pod EU.

Já jsem takový zvrhlík, že netoužím být pod nikým, snad ještě tak v sexu je to v určité poloze zajímavé ale v politice bychom měli mít spojence ale ne být něčí kolonie.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

No i já si myslím, že není třeba být pod nikým, ale protože člověk ani skupina lidí není na světě sama a sama si obvykle také ve všem nevystačí, je dobré být s někým.

Ano, být s někým, ale ne proti někomu. Ostatně, člověk je tvor vztahový, a tudíž i lidé uspořádaní do společenství podle nějakého vzorce budou vždy utvářet vztahy s jinými  společenstvími lidí. Jde o to, aby motivem těchto vztahů byla láska k těm druhým a nikoliv konkurence, sobectví, touha po moci atd.

Já si myslím, že Rakousko - Uhersko mělo k ideálu dobrého soužití mezi rozdílnými společenskými skupinami lidí velmi blízko a že jeho rozbitím jsme si (a nejen my) velmi uškodili.

Buďme také trochu sebekritičtí. Po roce 1918 si mnozí lidé u nás mysleli, že teď, když jsme my Češi sami (sami jsme ale nebyli; byli tu Němci, Maďaři, Poláci, Slováci, Židé, Romové, Rusíni), tak nebudeme pod nikým. Což si ovšem národnostní skupiny uvedené v závorce moc nemysleli. Avšak byli jsme opravdu pod nikým, když jsme tu měli francouzskou vojenskou misi a plnili jsme pro Francii úlohu nárazníkového pásma? A co po roce 1989, když jsme pod hesly "otevřít se Evropě apod." začali rozprodávat do zahraničí naše hospodářská aktiva včetně vody pod námi, to byl také výraz onoho "nebýt pod nikým"?

Tak kampak jsme to dotáhli s tou naší suverenitou? Myslíte, pane Freude, že jako jedna z republik Rakousko-Uherska bychom na tom byli dnes hůře?

Dobrou noc a vše dobré Vám přeje, Jiří.  

   

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

.. i proto, že plánoval Quadrilistické uspořádání Rakousko - Uherska, tedy spojení čtyř trůnů - Rakouského, Uherského, Českého a JihoSlovanského. Toto by odstranilo zbytky národnostního pnutí v monarchii, a o to mnozí nestáli. Zejména ne Srbové, kteří snili svůj vlhký sen o Velkém Srbsku. Zánik Jugoslávie byl tak trochu zaslouženou karmou za rozbití Rakousko Uherska. To vzniklo hlavně jako obrana před Osmanskou říší, proto vydrželo tak dlouho.

Rakousko a později Rakousko-Uherská monarchie byla tzv. PERSONÁLNÍ UNIE,  tedy státní útvar, ve kterém byly jednotlivé země propojeny OSOBOU PANOVNÍKA. Rakouští arcivévodové tak byli i českými a uherskými králi, moravskými markrabími, slezskými, kraňskými, krakovskými, haličsko-vladiměřskými vévody.. ect..
Takže bychom nemohli být jednou z republik Rakousko-Uherska, ale snad spolkovými zeměmi, nebo Zeměmi Koruny České.. A to jsme stále, protože Zlatou bulu sicilskou ani Pragmatickou sankci nikdo nezrušil, ani nevypověděl. Poslední rakouský císař, Karel I. (český král Karel III.) se trůnu nevzdal, proto ho nechali umřít v bídě na zápal plic na Madeiře. To v čem žijeme nyní, je Interregnum - tedy, "Mezikrálovství"

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Sex je náhodnou docela dobrá analogie. Protože ti, pod nimiž jsme, nás s radostí ojebávají.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jandejsek

Průměrný počet slepic: 4.9 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.9 (112 hlasů)
Trvalý odkaz

díky zprávám o odvodech, přijdou o plno prvovoličů, kteří by jinak volili piráty. Pokud opozice začne před volbama tvrdit, že za nich žádný odvody nebudou, tak sebere plno hlasů pirátům a topce.

 

Ono v 18 jsi namachrovanej  a nesmrtelnej hrdina, ale představa že vypadneš z mamahotelu a budeš někde spát na vojenské posteli není pro ty kluky moc lákavá.

osobně bych byl pro zavedení 1/2 roční základní služby, aby se ti kluci naučili samostatnosti a zodpovědnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Zrušení vojny byla obrovská chyba. I ty 2 roky byly dobré k tomu, aby mládenci nasali chlapstvi. Dnes to jsou bezvocasovi wifinari, kteří sice v mrazu chodí v kratasich, hrajíc si tak na gladiatory, ale na vojně by nepřežili přijímač. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

odpracovat 100 hodin v rámci akce Z ( socialistický závazek),  od 16 každý rok až do vysoké školy...Třeba ten plot u MŠ tam stojí dodnes a jsem na něj patřičně hrdý :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

a ve svém volném čase u nás na vesnici s 500 obyvateli občané vybudovali a v roce 1966 otevřeli 10 000 m2 velký přírodní rekreační areál lesního koupaliště s betonovým bazénem 50 x 30 metrů, s šatnami, kioskem, tanečním parketem, zavedenou elektřinou, parkovištěm a kompletním zázemím. Obec jen zajistila materiál a techniku. Dva roky tam chodili ve svém volnu makat muži, ženy, mladí i staří. Rok co rok se o areál starali. Z dnešního pohledu učiněný zázrak! Zkuste dnes takovou Akci Z zorganizovat. Fungoval do roku 1995. Dnes, po 30 letech soukromého podnikání je z toho ruina a trosky životu nebezpečné ne nepodobné ukrajinskému Bachmutu!

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

půl roku bez mamahotelu a bez mobilu by stačilo.
Zkusit si pakárnu, nosit plnou polní, vykopat zákop, oškrábat v 5ti lidech 10 pytlů brambor, ale i si vystřelit z VZ58 na figurýnu, to jsou ty chybějící životní lekce.
A přesně slova mého syna (16) - Na vojnu nepůjdu, to radši uteču.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

ale chtějí to změnit. Mají velkou potřebu vdávat se a ženit. Když si Karel vezme Václava a Václav zase Karla, pak teprve ta Havlova pravda a láska na úrodnou půdu padla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

oni za to nemůžou, jsou milí a neškodní, ale ať se z toho nedělá tyjátr s holými prdelemi na veřejnosti! Homosexuál kam se podívám. V každém filmu, v každém seriálu. Je opravdu půlka populace neheterosexuální? Mám s jako heterosexuál cítit méněcenný  a snad i nenormální? Typický projev liberalismu = diktát menšiny.

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

to si také sklidí. Fakt, že Výborný je výborný, každý z  nás snad vidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěl jsem napsat nějaké povídání o předvolební Americe, jak je to tam vzájemně roze..aný. O co jde demokratům a naopak republikánům. 
Copak republikány podporovaný neoliberalismus znám dobře, to bych se musel spíš krotit, aby to nebylo moc dlouhé. Ale demokraté se teď orientují na woke (probuzení), to je směr myšlení, který se prosazuje všude, kam sahá vliv demokratů. Onen obrácený rasismus "Black lives matter", "Defund the Police" (vyhladovění policie), "otevřené" jižní hranice s Mexikem a obrovská nelegální migrace, přehnaná práva menšin na úkor většinové populace atp. To všechno je součástí politického programu demokratů,  je to řízené a má to své teorie. Prorůstá to celou společností, od úřadů přes soudnictví a policii, ale především to bují ve školství a samozřejmě v tom vedou vysoké školy. To je otevřené pole pro intelektuály, humanitní intelektuály, kteří jsou ochotni ideologicky rozpracovávat veškeré kraviny, které kdy koho napadly.  A nejlepší je na tom ten masochismus, kdy oni sami sebe označují za rasisty. To je vrchol politického uvědomění. Jste li bílý a na nějaké vyšší pozici, pokud včas neuděláte upřímně míněnou sebekritiku, houpe se pod vámi židle. Maova kulturní revoluce hadr. Být bílým, to je narodit se s prvotním hříchem rasismu na krku.
Tohle na první pohled roztříštěné dění má svoji logiku, svůj smysl a účel. To jádro logiky, ústřední myšlenka, jsou skryty, ale samozřejmě že existují. Šlo mi o to se k tomu dobrat.  Stáhl jsem si knížku, která vyšla před týdnem, je to argumentace republikánů proti demokratům přímo načasovaná k volbám. Myslel jsem si, že tam najdu přesně ty informace, které hledám. Omyl, vyčítají tam demokratům kde co, spousta popsaných stránek. Něco málo jo, ale povrchně a většinou z pohledu republikánů, se kterým taky nesouhlasím. Třeba, že se v některých názorech odchylují od GreenDealu, že nedostatečně podporují Izrael atd.. Škoda pár dolarů a času na překlad a čtení.
Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Humanoidi (tedy lidé humanitně zaměření, není to myšleno hanlivě, jsou i technoidi) si často myslí, že vše ovládá lidské vědomí, že strůjci pokroku jsou filosofové, ekonomové, vojevůdci či politici. Není tomu tak. Na rozdíl od nich jsou technoidi (např.já :-), kteří spíš věří na obecné zákony Přírody. USA byly a ještě trošku jsou výjimkou mezi národy.. Představte si 18, 19 století.. Všechno prodáte, nastoupíte s rodinou na nějakou bárku, vydáte se přes oceán do země, kde nemáte vůbec nic. Svojí prací si vyděláte na povoz a jedete přes kontinent. Navzdory počasí, nemocem, indiánům, dravé zvěři, žádných cest, nepřízní osudu. Tu cestu zvládnete a začnete hospodařit z nuly. To bylo jádro amerického lidu, extrémně tvrdé pracovité, houževnaté. Ale Příroda nemá ráda extrémy a začal přirozený proces rozkladu. Nic není žhavé stále oproti ostatnímu a nakonec jsou všechno stejně teplé sračky (2 termodynamický zákon). Takže výsledný stav je očekávatelný, všude šeď a nic pořádného ... Tak asi tak

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Ne, v žádném případě, 2. termodynamický zákon platí pro materiální svět. Člověk svoji prací dokáže entropii snižovat a k tomu potřebné energie má ze sluníčka dost a dost. Takže žádné teplé sračky (vyrovnání teplot všeho na průměrnou hodnotu) nejsou v nejbližší budoucnosti našim bezpodmínečným osudem.
Jsme staří, ale proto nemusíme být pesimisty! :-)
Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

vyjádřím tak trošku mimo téma zemědělství, ale ono se toho až příliš prolíná, proto přidávám mojí reakci na článek Marie Bastlové na dnešním SEZNMU nasměrovaný k jiné oblasti, k branné povinnosti: Diskuze - Proč Češi nechtějí do armády? Souvisí to s důvěrou ve stát, říká politoložka - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Moje reakce je kratší, než bych se zřejmě vyjádřil jinak a bez "řádkového omezení" zde. Všimněte si, kdo se tím chcete zabývat, tučné částí textu. Tím chci zvýraznit skutečnost, že obranyschopnost země se rovná soběstačnosti v zemědělství, v průmyslu, v dostupnosti u nás získávaných energií, ve schopnosti státu obstarávat optimálně drahé jiné potřebné energie, soběstačnost v oblasti vodního hospodářství, výkonnost sociálních služeb, zdravotnictví, vzdělávací soustavy s prvořadou odpovědností státu. 

Netvrdím, že musím mít pravdu ve všem co píši, ale je to můj názor, ke kterému se mnozí můžete vyjádřit, ale zejména mladší o mnohém z toho budou muset v nějaké míře minimálně uvažovat.

Moje reakce na článek Bastlové:  

"Bastlová nejspíš netuší, že zvýraznila opak něčeho, co napomohlo k nezájmu lidí o faktickou obranyschopnost své země. Ona i mnozí další komentátoři léta obhajují "méně státu" . 
Obranyschopnost země neznamená méně státu, ale odpovědnost optimálně silného státu, spolu a současně s pochopením příslušníků státu, zejména těch ve věku stanoveném pro brannou povinnost. Odpovědnost občanů v tomto směru nezjistí žádný zákon, ten musí občané cítit jako přirozenost (příkladem je v našich podmínkách především mobilizace v roce 1938).
Pokud "optimálně silný stát" neřeší základní problémy občana, nemůže očekávat, že občané budou vnímat hrdost na stát ovládaný loutkovodiči a jakoby mocnostmi, toho času ve formě EU.
Návrat k hrdosti za národ, stát, návrat k soběstačnosti bude velmi těžkým úkolem i v případě možné společenské změny. Pokud to bude pouze BOJ o vítězství v parlamentu, senátu, na krajské úrovni, bez aktivní účasti občanů po celé volební období, téměř nic se nezmění. Bude se čekat na další volby a to čekání bude provázeno dalšími komediálními výstupy v uvedených institucích.
Pokud občané pochopí, že vítězství nějaké současné opozice je předpokladem pro občany zvolenou společenskou změnu, začátkem, ne koncem změny, pokud budou stávající opozici podporovat, kontrolovat a změnu společně s volenými představiteli "regulovat" pro skutečnou změnu dlouhodobě, namáhavě a trpělivě, potom to bude neskutečná práce i v otázce obranyschopnosti země, občanskou společnost přesvědčit, že obrana území nikdy nebyla, není a nebude záležitostí POUZE omezeného množství profesionálních vojáků."

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Já bych to chápal v docela klasickém pojetí. Obrana vlasti před vnější nepřítelem, který si ji chce podrobit.
Potom ani tak nejde o stát, ale o naši zemi, kterou máme rádi a kterou jsme zdědili po svých předcích.
My, jako kluci, jsme republiku provandrovali, vlastně ani jiná možnost tehdy nebyla. I na té střední škole jsme leccos museli přečíst a také k té národní hrdosti byl častější důvod, přeci jenom jsme leccos uměli a dokázali.
Už za Klause, jako premiéra, jsem měl pocit, že na obnovu národních tradic, takových těch rituálů, které utužují vlastenectví, Klaus kašle. To co  považoval za zbytečné, se potom stalo programem. Jediné co se oslavovalo, bylo to, na čem se mohla ukazovat zkaženost předchozího režimu. Nešlo o vytváření vlastenectví, ale o ukazovaní prohnilosti socialismu. Takže dosáhli o co usilovali.
Když nejsou vlastenci, není ani chuť jít bojovat za vlast!
Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

K vlastenectví se lidé učí od nejrannějšího mládí.

Skutečně to funguje.  Ale v zemi, kde dospělí všech generací vidí ve své zemi potenciál k sebevědomému životu od jednotlivce přes regiony až po volené zástupce.

Obávám se, že specifickými vlastenci jsou lidé, kteří z nejrůznějších důvodů svou vlast opustili. Ať jsou v zahraničí úspěšní, nebo "žijí problematicky", vzpomínají a připomínají si své kořeny. Bývá jich většina, kteří se utápějí v "nějakých iluzích podle svého postavení". To je také podstata tanečků kolem korespondenční volby dnešních vládnoucích. Obávají se, že se vlastenecký duch doma v republice probouzí a tak touží využít "iluze vlastenectví" lidí žijících v zahraničí.

Petici proti korespondenční volbě je stále možno najít na stránkách KSČM.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Na téma, aby mohli volit emigranti mám dost radikální názor. Proč by měli spolurozhodovat o životě v zemi, kde nechtějí žít?
Něco jiného je umožnit volit, těm kteří jsou v době voleb v cizině. Ale ta možnost vždycky přes zastupitelské úřady byla.
Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

titulů z brněnské hnojárny na to kápla. Mladí nechtějí na vojnu a bojovat, protože neprošlo manželství pro všechny 🫣

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

napsali jste to hezky. SOUHLASÍM!

Páni učitelé a paní učitelky by se nad tím měli zamyslet, přemýšlet o tom, kde v uplynulých dekádách "udělali chybu". Jak kvalitní za vysoce nadstandardní hodinový plat jsou jejich "výrobky"? Řekl bych, že sekají jeden zmetek za druhým!

Co ale chtít v systému, který cílevědomě ničí vše národní a státní a namísto toho tvrdě prosazuje "bezpohlavní" globalismus, kde vlastenectví a láska k rodné zemi je dehonestována jako nacionalismus, extrémismus, rasismus a jeho projevy jsou kriminalizovány?!

Jen tak mimochodem, nechte si od svých dětí a vnoučat zazpívat naši státní hymnu. Já ji stále ještě umím a byly doby, kdy jsem při ní měl v očích slzy a po zádech mi běhal mráz. Byly doby, kdy bych bez váhání za Československo položil i život.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

     Řeknu to takhle - paní učitelky a pánové učitelé to mají v naprosté většině na háku (a to jsem tedy hodně slušnej). Jsou tak svázaný všelijakejma příkazama od ministerstva, kraje, obce, že jsou rádi, když si odučí svoje a maj svatej klid. Těch nesmyslnejch lejster, co musí vyplňovat a tý dokumentace, co musej na každýho debilního i normálního žáka vést, to je na posrání. Takže vyplejtvaj energii na naprostý pí..viny a na žáky jim pomalu nezbejvá čas. A to nemluvim o tom, že je imrvére furt jezdí někdo buzerovat, že tohle nemjí a tamto mají špatně a že tahle směrnice už neplatí a jako to, že to neví a musí to předělat podle novýho nařízení. Výsledek je ten, že se koza nažere, vlk zůstane celej a učitel to šmrdlá tak nějak, aby mu s tim všichni dali pokoj. Von má svý tři měsíce placený dovolený a vlezte mi všichni na záda. Samozřejmě, že jsou učitelé, co se to snaží dělat poctivě a pak padaj na hubu. A pak jsou idoktrinovaný učitelky a učitelé, co cpou do hlav dětičkám gryndýly, změny pohlaví, LGBTQBFLMPSVZ , Ukrajinu - prostě debilové. 

     V hluboké minulosti, když jsem ještě já navštěvoval ZDŠ, učitelce stačil notýsek se známkama a šlus. A vyrostli z nás normální lidi, co postavili tuhle republiku. Dneska? Škoda slov. To je na delší povídání a hlavně na pořádný nasrání. 

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

Hezky výstižně, stručně a jasně jste to inkluzivně imbecilní školství popsal! Praktik znalý situace v zemědělství, zdravotnictví, policii, armádě, pohostinství, dopravě a vůbec všude kam sahá vliv tohoto nefunkčního liberálního šílenství by zákonitě napsal to samé! Ale ono je to zákonité - když se budete šťourat v hnoji, nic než hnůj tam nenajdete. Musel by mít člověk v sobě tři promile, pořádnou dávku drogy, mít IQ -70 nebo na systému skvěle participovat, aby našel něco pozitivního, na co by byl hrdý a co by pochválil! Nutí mě to si položit otázku: jak je možné, že čtyřicetiletá vláda jedné strany takové dekadence ani zdaleka nedosáhla?

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Má vůbec cenu se v tomto liberálním světě o něco zajímat, o něco se snažit a chtít něco změnit? Začínám být silně pesimistický! Co jiného než odpor, hnus a beznaděj při pohledu do budoucnosti při čtení tohoto článku (stačí jen jeho úvod) normální člověk pocítí? Posuďte sami: "Do boje se svou alma mater se pustila neúspěšná studentka Univerzity Karlovy. Ta nezvládla část státní závěrečné zkoušky, konkrétně se jí nepodařilo obhájit diplomovou práci. Studentka se ale s vyhazovem ze studia nesmířila a školu zažalovala s tím, že její neúspěch nebyl její chybou, ale že za to mohla její vedoucí práce."

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Ještě horší byl článek o ženě, která vysoudila na otci 10000 Kč měsíční alimenty, ač již nějakých 10 let dělá vejšku, kde se dle indícií dost fláká. A u toho si ještě odskočila na zahraniční a soukromou školu. Že je vychcaná, o tom není pochyb. Ale že se ji zastal soud, to už je institucionální zvrhlost podporovaná státem, a není lepšího důkazu, jak se společnost drolí za pochodu. 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

asi dost lituje, že raději nemasturboval

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

k pochybnostem o významu našeho snažení. Na nás starých závisí maximálně to, že ještě mluvíme, že komunikujeme třeba jen tady na kydech, ale někteří máme i jiné možnosti. Nezbývá, než se neztratit aspoň ve své nejužší rodině. Jak jsou malinké děti pozorné, když jim vyprávím o pra...pra i o sobě, jejich tatínkovi, zkrátka o předcích. Musí to být barvité, kudrnaté, zároveň nepřehnané. Ti drobečci se před spaním ptají tatínka, jestli to tak bylo. Dědovo vyprávění mívá své i u straších vnoučat. Kde se co o svém původu dozví, než u dědy. Potom mé děti nemají, čím by odporovaly. Co se vnoučata dozvídají, jejich rodiče v jejich věku skutečně prožívali. I to může nabíjet (mě). Bez toho se "jeden ztrácí" v samotě i mezi lidmi.

Všichni propadáme různým náladám, ale absolutní propad a nedůvěra i v sebe sama vede k demenci...

Nejsem možná nejvzdělanější, nepovažuji se za přemoudřelého, ale snažím se o nadhled i ve vztahu k vlastním dětem, které mnohé vidí po svém. Ony ty moje děti jsou dnes věkově "dospělejší", než jsem byl já, když se "MI" svět měnil. Nezbývá, než věřit, že pokud ještě neprohlédly, že prohlédnou. V každé době se našla generace, která to zvládla. To je pro mě ta největší naděje a inspirace.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

pokud máš něco užitečného na práci, tak tomu dej přednost. Přesvědčovat přesvědčené nemá žádný velký význam. Dejme tomu, že tady promýšlíme detaily a sem tam si to po nás přečte i někdo z venčí. Vidlák sám je jiná třída, toho přetiskují jiní a dost. My se tady slejzáme jak štamgasti do hospody na pivo, poklábosíme, ponadáváme, jen ten plný půllitr nám nikdo nepřinese... Stačí nakouknout jen občas a něco prohodit, rádi si tě poslechneme. :-)

Jo a zapomněl jsem na informační servis, když někdo něco zajímavého najde a přihraje to k přečtení, to je fajn, za to jsem vděčný. :-) )

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Číst to tady nějakej pesimista tak si hodí mašli ! Je mi 50  a kousek, posledních 30 let se na konci roku, místo předsevzetí, modlím ať je každej další rok minimálně stejnej a nebo lepší než ten co právě skončil,  tyhle kecy o bezmocnosti má asi  každej zklamanej člověk, máme se pořád kuwa dobře,  každej má svojí bublinu a prioritně je potřeba zabezpečit krásné vztahy uvnitř bubliny a potom se koukat na společnost + svět, jestli si zde někdo myslí že rozumí dějinám a tomu jak funguje svět a dějiny, tak je slušně řečeno hlupák, chlapi proberte se :)  všichni tady jsme naprosté nic, hladovej sytému nevěří :) ale věřte že je na světe krásně a to včera Slávie prohrála se Spartou, vše dobře dopadne :)

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

víme jací jsme byli, co jsme dělali, z čeho jsme měli radost a z čeho vztek, když nám bylo 50 let. Vy ale nevíte jak na tom budete, až vám bude co nám!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

V pátek už bude březen, musím vyrazit na "samotu u lesa" a urychleně dokončit předjarní práce a za pár týdnů už budu až do listopadu mít jiné starosti (sekat trávu, zalévat zeleninu a kytky, starat se o vodu v bazénu, udržovat, opravovat, hledat houby, kochat se krajinou, zajít si na 12° plzeň 0,5 litru jen za 59 Kč, klábosit se známými... však to mnozí také znáte). Máme tam sice internet i televizní signál, ale snadněji se tam tomu vyhýbá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

letos jsou dost brzy, takže vlastně za měsíc a do bytovky se vracíme ke konci listopadu. Už se taky těším, modelařím, tedy lepím a hlavně barvím a stříkám letadýlka, což se dá jen na chalupě.
Jo a zítra máme sraz s kámošem, jedeme na pivko (vlakem). Já jsem vlastně abstinent, kdysi na konci totáče jsem přechodil žloutenku a o pár let dostal zánět jater. No játra mají schopnost se zregenerovat, když člověk bere ostropestřec (ve formě prášku)  a hlavně nechlastá. Takže už léta mám testy OK. Ale tvrdím o sobě, že jsem abstinent, pouze s jedinou výjimkou a tou je Plzeň. A tu si vychutnávám, je příjemně hořká na jazyku a ta chuť jenom slábne, ale nemění se a tak to mám rád. 
Nesnáším piva, kdy se člověk napije a v puse se mu vystřídá celá plejáda chutí od hořké, přes kyselou, až po takovou tu řeřavou, já říkám rezatá, někdo tomu říká, že má pivo říz, ale bez toho se já rád obejdu. Dělá to prý CO2, v pivu mě vadí, v atmosféře ne! :-)
Jo a mají tam tu Plzeň asi za 45,- (před zdražením 42,-). 
Tak dobrou chuť!!!
 
Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)