Fáze popírání

Autor

Fáze popírání – litterate.cz

Když jsem se snažil si udělat nějaký obrázek o bratrské invazi sovětských vojsk v šedesátém osmém, hodněkrát jsem na to narazil. I lidé, kteří měli vazby na Západ a měli k dispozici informace od přátel za železnou oponou a skutečně od nich slyšeli varování, že se k nám chystají vpadnout sovětské tanky, tak stejně těmto informacím nevěřili. Nedovedli si představit, že by se něco takového mohlo doopravdy stát.

Několik týdnů před invazí byl v Československu na návštěvě maršál Tito z Jugoslávie. Přímo s nejvyššími soudruhy probíral napjatou bezpečnostní situaci s celými armádami těsně za našimi hranicemi a zcela neomaleně se zeptal, kdy jako hodlá Československo mobilizovat, protože bratrský jugoslávský národ je (jako obvykle) připraven nám jít na pomoc. Vyvolal nefalšované zděšení a údiv… Mobilizovat? To nikoho ani nenapadlo.

Fáze popírání… vidíte tváří v tvář všechno to, co se brzy stane, ale prostě si to odmítnete připustit. Odmítnete uvěřit katastrofických zprávám, protože takový svět přece není. Nic z toho se nestane, protože se to přece nemůže stát. Někdo zasáhne, někdo něco udělá, vše se uklidní. Fáze popírání fungovala u Židů ještě na třídící rampě v Osvětimi. Fungovala od prvních Norimberských zákonů, přes křišťálovou noc, Terezín… a někdy fungovala dokonce ještě před dveřmi do sprch v Treblince. Fáze popírání fungovala u našich otců a dědů ještě v noci 21. srpna 1968.

Provází nás to dodnes. Ten šok, že se to pak doopravdy stalo i když se to stát přece nemělo. Šok tak velký a silný, že dodnes hýbe národním uvědoměním. Dodnes lidé plánují budoucnost podle toho, co se stalo v roce 1968. I když se mezitím Sovětský svaz změnil a rozpadl, i když se úplně změnila ruská ideologie, i když už dávno umřeli všichni ti, kteří to napláínovali a zrealizovali, i když synové dobré třetiny tehdejších okupantů jsou dneska naši ukrajinští přátelé, i když se těžiště světové moci, výroby a peněz přesunulo úplně jinam, tehdejší šok po marném popírání reality byl tak velký, že se na tom dodnes staví česká politika. Takovou sílu to tehdy mělo.

Dovedete si představit, jakou sílu to bude mít teď? Vždyť jsme v podstatě ve stejné situaci. Zprávy, že jdeme do šíleného průseru, ty tady jsou a víceméně se dostaly ke každému v této republice. První známky tohoto maléru se už zhmotňují. V podstatě už všichni známe někoho, kdo dostal likvidační zálohy na energie.

Tak jako tehdy, i dnes vláda odmítá přijmout realitu, že 40% spotřeby plynu Evropa prostě nedokáže nahradit. Tak jako tehdy, i dnes vláda očekává, že se někde (v Bruseli) něco stane. Že někdo vystoupí, přijme se nějaké správné rozhodnutí, které to všechno nakolejí zpátky a k havárii nedojde. Tak jako tehdy, si lidé nedovedou připustit, že by se mohlo stát něco víc, než malá dočasná anomálie. Dočasná chyba v systému, která ale bude napravena, protože máme hentu demokracii a to je přece ten nejlepší systém.

Tak jako tenkrát, vláda odmítá připustit, že nám nikdo nepomůže, že si každý bude chránit svůj vlastní průmysl, přijme své vlastní řešení, že pro každého bude košile bližší než kabát.

Tak jako tehdy, i dnes pokračuje realizace starých plánů. Pořád je ještě v kurzu ta čistá příroda, grýndýl, budoucnost bez komínů a bez aut. Pořád pokračují snahy o velký celoevropský dům, plný šťastných evropánků, kteří berou ohled na menšiny a vítají uprchlíky z Afriky.

Ruští spojenci vydávají varování pro své občany, ať neprodleně opustí území Ukrajiny… ale my víme, že Ukrajina slavně zvítězí, že Rusko atomovky nepoužije, že Putin bude brzy sesazen a všechno bude dobré. Nekonečné ruské zásoby surovin a obrovské výrobní komplexy mimo dostřel jakýchkoliv raket, to všechno jako by neexistovalo a nehrálo roli. Počítá se jen to, co je teď právě na frontě a Ukrajinci tam toho teď mají víc.

Všichni popíráme realitu… I my, co se honosíme, že jsme tu mediální masáž prokoukli. V šedesátém osmém začali lidé houfně utíkat přes hranice až ve chvíli, kdy se potkali se sovětským tankem. Až když popírání skončilo. Pak najednou sebrali úspory, pas, naložili auto a utekli. Kdyby to udělali dříve, mohli ještě prodat majetek a mít v novém domově kapitál do začátku. O třicet let dříve na tom stejně byli Židé. Teď jsme na tom stejně my. I když znám několik lidí, kteří prodali svůj český byznys a stěhují se pryč, jsou to jednotlivci. Jako vždycky.

Já tady sice dokolečka dokola píšu o tom, „že brzy přijedou sovětské tanky,“ ale vůbec se podle toho nechovám. Navýšil jsem trochu svoje zásoby, udělal jsem pár úprav v domě, chodím na demonstrace, snažím se pracovat na sjednocování společnosti a je mi naprosto jasné, že to nemůžeme nikdy stihnout… Ale neutíkám. Jsem pořád tady. Nepokouším se prodat dům a nechat se poslat do Indie, stavět tam lihovar. Prakticky nikdo to neděláme.

Sovětská okupace stála tento národ několik stovek životů a zanedbatelné množství zničeného majetku. Přesto se vpálila do hlav i srdcí celého národa a sedí tam pevně i po padesáti letech. Jak bude vypadat náš nový šok? Až zjistíme, že se to fakt vyplnilo? Jak bude vypadat šok ze zkrachovalého průmyslu, zničeného zemědělství, nezaměstnanosti a možná i atomovek na Ukrajině? Jak bude vypadat šok, že Němcům musíme dodávat elektřinu, které nebudeme mít dost ani pro sebe? Jak bude vypadat šok z toho, že Škodovka fakt skončí výrobu, plyn k nám stejně žádný nejde, nemáme dost energií a přicházíme definitivně o všechno?

Takhle vypadají zlomová období. Nejprve dlouhé popírání a pak šok. Jsme tomu hodně, hodně blízko.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (154 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mé hodnocení obsahu je stručné. Kydy par excellence.

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

In reply to by pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Vidlak a mnozi dalsši hledaji paralely co a jak se to stalo!?
V tomto smyslu by měla byt i diskuse!Občane si stali obeti dalšiho vadneho rezimu a nevšimli si dodnes,že jak minuly tak nynějši režim byly a postaveny na usurpovane moci ukradene občanum tedy nasilnem vnucovani mnohdy vadnych pry zakonu skupinou tzv elity!
Dnes je to banksterska elita s cilem instalace ŠWABISMU!
Monopol na informace,policejni stat,Evropska komise v roli politbyra nijak se nelisiciho v metodach donucovani ,parlamenf kyvalů,podvody vlady,ktera si dokonce odhlasovala bez jakekoli kontroly de fakto pro sebe dokonce nejen vadne zakony,ale neni jiste,zda v7bec USTAVA bez referenda plati a neni vubec divu,že tam byl vyoperovan dokonce cely režim a nahrazen kapitalismem bez přivlastků,ktery zastarale vychazi z gangsterismu a podle toho se to tady pemenuje ns Bananovou republiku!
Proč tedy byli vlastne odstraněni tzv komuniste,vždyt platili PLNE MZDY a stavělo se ve prospěch obyvatelů
Kde se stala znovu chyba?Dokaže o tom byt nynějši diskuse?
Bude pan Sasin prosazovat za nas sam sve SOCIALNI HODNOTY neno co nebo jak?
Kdo odhali pravdu svobodu a odstrani placatou demokracii čumilů a cim ji tedy nahradime ,když tu nasi intelektualove chtěji přimrznout ke svym divanům a budou tu do nekonečna popisovat co zname a nesmi dat ani naznak rešeni!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

In reply to by pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak vidite jsem pry snad i jedina disidentka,no mazli me v tom dolnim članku,snad jsem dokonce očividně antineomarxistka protivladni třidy ,ktera ani nesmi opravit sve texty jina jdou fuč!
Bez Solidatity a zakonů Solidarniho statu totiž,hrozi,že texty komentu zmizi cenzurou hned během psani a ja holenkove utrpim brzy uraz na křiži a pote budu upalena,at je tu ta jistota,že nevstanu z mrtvych a budu moji mili knedlici na popel!Ted chapu jak to maji nesmrtelni lide s tim životem těžky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Milá nesmrtelná Aničko.
Domnívám se, že diskuse k výše uvedenému článku nemůže být jednoduchá, především z toho důvodu, že zde narážím na obrovskou pavučinu souvislostí, které by měly být brány v úvahu zcela komplexně.
Jedním z převažujícich pohledů je zcela jistě ten dnešní, kdy řešíme otázku jak se ten docela rychlý sešup týká nás osobně, dále pak našich dětí eventuelně vnoučat. Ostatní vize zůstávají víceméně za obzorem.
Což znamená, že ti, kteří takto uvažují, vyhnuli se pavučině souvislostí obloukem.
Patřím mezi menšinu pronásledovanou věčnou pochybností. Snažím se situaci nahlížet ze všech stran a cestou na zmíněné složitosti narážím. Zkušenosti z cesty, kterou jsem během života prošel, podsouvá mi myšlenku (pro mnohé nepřípustnou), že sovětská okupace československa v r. 1968 mohla mít jistý smysl a oddálila současnou apokalypsu o dvacet let. A že dvacet let s Husákem a spol. se dalo přežít za cenu života v míru, klidu a zaručené i když mizerně placené práce. V hospodách bylo dobře a veselo.
Dlouholetá umanutá propaganda současného agresivního režimu zaměřená od počátku především na mládež tento pohled samozřejmě neobsahuje, ačkoli dobu a metody totality každodenně překonává. Jen proto, aby vybudila zdání, že to vzali do ruky konečně ti správní hoši od bobří řeky.
Dále se nabízí pohled více duchovnější i obsáhlejší, která bere v úvahu nejen historicky potvrzené zániky civilizací, zřejmě rovněž nečekané tehdejšími současníky zaměstnanými odvalováním svých hovnokuliček, zatímco se kolem dokola zeměkoule z velké chamtivosti a vrozeného pudu sebezničení válčilo ostošest a více.
A to jsem ještě nevzal v úvahu fakt, že jsme součástí poměrně velkého vesmíru, který má svůj vlastní řád bez ohledu na naše úzkostná přání.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady je ten rozdil patrny,nynějši reim plati jen třetinu a dvě třtinay UKRRADNE,tak proto je teba odhaleni jak to dělali,že lide je vycinkali a ted jsou z toho uplne zpitomeli!
Tady to zkuste nabkdnout!Otazka je

JAK TO KOMUNISTI DElALI,ŽE PLATILI PLNE MZDY a NE TRETINU! Q

No ni Jardo a oxtatni zkusite to vyhmatnout?qqq1qqqqqwaaaaaaaaa to ?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

O plné mzdy nebo co si pod tím představujete nejde. Lidi chtěli mít maso gdyž šli z práce, né prázdné háky. Chtěli auta ne moskviče. Netušili, že to stojí ty dvě třetiny a eště bilion tributů do cizákova. Komunisti potřebovali "práci" až za každou cenu jako Okamura. Nechtěli modernizovat ani automatizovat, páč "povinnost pracovat". Taky by stáli před dilematem, jak podíly na půdě, rozpočtu a hlasování každého synka a dcery aby si to mohli pohlídat, okecat a ideologicky zinscenovat aby se k těmto základním požadavkům, co dělá národ, nedostali.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Dneska tam sice ještě chvilku,ne dlouho , bude viset,ale pak dostanete do hrnce ponravy a kobylky!Banksteři vam seberou hotovaost,protože SV
spolecnost povazuji za přiživniky,ktere musi ze sveho živit no tak,aby bylo jasno ,pomohou vam do hrobu epidemiemi ukradenim penez na zdravotnictvi a ty dvě tetiny mezd k tomua, teplo tez nebude no pane Sasine na co budete mit šrot elektroauto a koloběku ,když nebude do nich ani proud a světlo dostanete na pište přidel jen 3 hoďky!
Hezky se vzpamatujte a pište,že to tehdy byl zemsky raj a moskvič byl tank,ten vydržel i to pole orat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Už se to probíralo X-krát, lidi chtěj všechno ostatní, ale né podíly na zemi a rozpočtu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

nějaké může mít každý, ale kupodivu je nikdo nikdy nedá jenom proto, že jsem, ale musí člověk je prvně  chtít a pak si je koupit.

Když si koupíš nějaký pozemek, Sasine, bude tě to něco stát, ale ty budeš vědět, proč to kupuješ. Patrně to k něčemu potřebuješ a cena zakoupeného by se ti měla bohatě zaplatit.

Pokud začneš rozdávat pozemky jak večerníček komukoli, většina tohoto vlastnictví bude dokurvena a nebude využita. To jich fůru můžeš spláchnout do hajzlu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

BPEJ, slyšels něgdy o tem? Bonita, úřední hodnota. A kolik kilometrů je to vzdálený od cen co lze vidět na internetu? (Z teho se asi vypočítávaj daně). A komu ty daně platí blboňi? JAK JE TO MOŽNÉ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nevím o které době píšete, ale minimálně od poloviny 70. let, byl větší výběr cenově dostupného masa než dnes. Komunisté (u nás) na automatizaci intenzivně pracovali. Sice primárně pro vojenské účely, ale přinejmenším do civilní úrovně západu byly výsledky dostupné domácím výrobcům. Využití bylo zdarma a záleželo jen na nich. Neochota k inovacím byla na podstatně nižších úrovních a většinou byla dána neodborností vedení a strachem z inovací.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Když je mediální masáž, že se to zvládne, se není moc čemu divit. Vláda své ovčany chlácholí. Chvilkaři pořádají demonstraci proti strachu. Komu není jasný, že to je v prdeli, ten bude v kaši mezi prvními. Osobně bych čekala, že začne anarchie a rabování. Lidi s protichůdnými názory se budou mezi sebou zvesela vraždit a ani bych se nedivila, kdyby to bylo za bujarého skandování vlády.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Ta medialni masaz pripomina ujistovani obyvatel pred menovou reformou.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Exxxi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, moje venkovská babička po oznámení, že měna nebude, vybrala peníze a poslala dědečka koupit motorku. Ze všech úspor, zbyla prakticky jen ta motorka. Hospodářství naštěstí mělo i jiná aktiva než úspory. To ale lidé ještě uměli hospodařit a nespoléhali na to, že to s nimi někdo myslí dobře.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ovčani nepatří vládě a v tom je celá ta zapeklitost. Že to není obráceně, gdo za to může?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ovčané se chovají, jakoby vládě patřili. V tom je problém. Ne ve vládě.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdrhat? To věru nikdy! Připravit se? To zas ano, vždy je lepší být připraven než zaskočen.

Nicméně podle nějakých francouzských vědců má být letošní zima zase na hovno. Tedy ze zahradnicko-příštipkářského pohledu. Žádný pořádný mráz, jen mokro a relativně teplo. To se nějak překlepe, a pak už bude jen dobře. Bude se parcelovat Rusko. Musíme být včas u koryta! Takhle to vidí v Praze, výše vidno, jak to vidí Vidlák. Naprosto protichůdné předpovědi... Osobně bych to viděl někde uprostřed. Pokud se letos bude něco dít, tak někdy kolem února. Pokud se bude Rusko hroutit, tak to nebude ze dne na den. A na jaderné hřiby nevěřím vůbec. Ne že by to nešlo, ale oni všichni ti hochštapleři (a že jich tam je) v ruském vedení včas rozbijí Putinův kufříček, protože jedna věc je, když posíláte umírat někam do prdele nějakej smradlavej xindl (jakože lidi), a jiná věc je, když by nějaký magor ohrozil vás a vaši pozlacenou daču!

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

A co Bílý domek v kterým bydlí magor sebevrah?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od Trumpa podle mého názoru obyvatel Bílého domu nemá funkční kufříček. Jestřábi to nedopustí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ktery chce pote co zkurveně a podvodne byly bankstery vytištěny hory dolarů,krytych jen naftou,ktera je dokonce stale ješte v podzemi,celosvetovou měnovou reformu ,kdy ma hotovost uplne zmizet a jako mrkvička ohlupenemu davu osliků bude dan neuveřitelny tzv neomarxisticky podvod! Zdarma dostane obyvatel světa tzv NZP tj Nepodmineny Zakladni PRIJEM v překladu to je tak maly obnos,že za neho pry i staci nakoupit v zelenem udělu mlete ponravy a kobylky a tento obnos banksterů dany bez prace ohlupenemu davu,tedy všem pry bude stačit a to holenkove na cely vaš kratky život,než budete vyhubeni viz popis v nr.5 svateho graalu vysvetleni v PNZ!
Tam stoji ,že budeme MUSET solidatrne ve vlastnim zajmu do Ustavy, žadat zabetonovat hotovost jinak vam bude vše ukradeno a nebudete tim padem nic mit a tak budete pry štastni!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

EU popiera ze:
na svoje zivotnu uroven potrebuje lacne ruske energeticke nosice
na vykrytie spotreby obyvatelstva su nutne aj spinave zdroje
EURO uz nie je kryta mena
ze vojensky ani financne uz nevladze podporovat UA
ze sa cela EU zona ruti do pruseru kolosalnych rozmerov

UA popiera ze:
ma z rusa strach
hospodarstvo UA je v prdeli
bojova cast armady je tam kde hospodarstvo
populacne je UA tam kde bojova cast armady
nema na poriadnu ofenzivu ani ludi ani material ani cas a ani peniaze

USA popieraju ze:
odstrelili SP I a II
ich rus prekvapil
nemaju dost matrosa pre vlastnu armadu
si nie su schopni vyrobit vlastne zbrane bez materialu z Ruska
su v bezvychodiskovej situacii stareho Akelu
na EU a hlavne Nemecko seru a hodlaju ich vycucat do morku kosti ak sa bude dat
su na hrane obcianskej vojny a kolapsu ekonomiky

Alternativa v CR popiera ze:
nema jasno v tom ako nahradit vladu
je nejednotna

SR popiera ze uz neexistuje :)))

Booze letime do curbesu.
Akonahle na UA zacali problemy s el.en. a teda vsetky dieselagregaty na UA nasli svoje pevne opodstatnenie, hupsla u nas cena o 10c za liter smerom hore.
Ale popierame, ze by to spolu suviselo :)))

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

K uskutečněni neomarxistickeho ŠWABISMU musi byt současny system rozbit na sračku,což jsme svou volbou svěřili nynějši vladě a tak si jděte všichni řvat na ulici DEMISI misto PNZ PNZ což souzni s pojmem penize penize a tak se stane ,že nejenom banksterum budou penize na prvnim mistě,ale i nam z SV tj Spolenosti voličů,ktera muze dosahnout až 8 275 752 pekne nasranych holubiček!
No ni?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

S Vidlákem opět souhlas. Se vším!
A ještě k tomu výčtu neuvěřitelných situací je dobré zmínit Stalina - ten taky věřil, že ho Hitler nenapadne, i když ho soukmenovci varovali...
Protože přece (kurnik himlajs) podepsali v Moskvě v srpnu 1939 tu smlouvu o neútočení mezi nacistickým Německem a SSSR (Ribbentrop–Molotov) a tak věřil, že to tak bude. Jó jó..., jsme zkrátka nepoučitelní!

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jakže bude vypadat náš nový šok? Nijak - zůstaneme šokovaní a v šoku se nikam nepohneme, už ani na žádnou demonstraci, protože ta už nic nespraví. Teď je poslední možnost, protože se nám opět šikuje kalouskovsko-bakalovsko-serešovský tým, aby demonstroval proti demonstracím (tento nový jev by si ČR mohla nechat patentovat...), a tak nula od nuly pojde.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

po zhliadnuti videjka

https://t.me/swodki/178168

sa nemozem zbavit dojmu, ze zijeme v Matrixe.

4 sekundy pred koncom videjka je zaznamenana trojnozka s kamerou, ktora snimala pad dronu na Ukrenergo. Odhliadnuc od hufu novinarov pripravenych nasnimat eksn co z najlepsieho uhla.

ehm - to akoze rusi dali info kamze budu strielat a novinari zo zony zabezpecenej paskou nasnimali utok?

WTF WTF WTF!!!! Nepredpokladam, ze novinari tam uz tyzden bivakuju prave cakajuc na tento okamih. Takze niekto dava aviza, ukrajinci su aj pripraveni, aj policajti, aj zachranari a aj novinari su pripraveni - tvl - to je komedyja.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

S fází popírání máme docela bohaté zkušenosti. A ne a ne se poučit. Viděli jsme to nedávno. Lidé se nechali "tečkovat" i na nádražích, aniž by přemýšleli. Když si kupují auto nebo nějakou nemovitost, tak si to hodně dobře rozmýšlejí a hledají tu nejvýhodnější nabídku, zato když jde o zdraví, tak hodně lidí vypnulo mozek a věřili, že ta vakcína nemůže být nebezpečná, to by vláda přece neudělala, přece by nedoporučila něco škodlivého, nedoporučili by to ani odborníci. Ti to přece vědí. Ano, vědí a proto si to svinstvo nenechali píchnout. Odbornost, autorita ještě neznamená nutné spojení s morálkou, charakterem. Mnozí z nich zažili šok, když jim ta vakcína poškodila zdraví a všude jim tvrdili, že to potom není. Dva roky nám tvrdili, jak je ten covid nebezpečný, strašili nás, že umřeme, a my jsme si nechali zničit naše životy, zdraví (nechali jsme si píchnout experimentální vakcínu, o které nikdo neví, co v budoucnosti s tělem očkovaného udělá), naši práci, naše vztahy i s členy rodiny, vzdělání i psychiku naši i našich dětí, svobodu, poslušně jsme se dusili v respirátorech, rozpadly se nám rodiny, naše vztahy, spoustu lidí ta nesmyslná opatření uvrhla do existenčních potíží, a nikdo za to není hnán k zodpovědnosti. Mlčíme. Necítíme se podvedeni, ani nemáme vztek, přitom tento článek by nás měl pořádně rozzuřit https://www.novinky.cz/clanek/domaci-covid-zacina-byt-bezna-viroza-test…. Ale nestalo se. Prostě jsme se s tím smířili, přijali jsme to, a někteří dokonce nosí respirátory dál. Nevím, jak na venkově, ale ve větších městech se nějací takoví pitomci najdou. Praha není výjimkou. Asi se mnohým lidem líbí, když je podvede někdo, kdo má moc. Jinak si to neumím vysvětlit.

Je to pohodlnější věřit příjemné iluzi než muset čelit tvrdé realitě. Dokud bude naše vláda u moci, tak levný plyn ani levná elektřina nebude a tím nebude ani průmysl ani naše prosperita. Bude jen bída a pravděpodobně budeme zataženi do války proti Rusku. Současná vláda skutečné řešení nehledá a ani ho nechce najít. Co s takovou vládou? Nezbývá než se sjednotit a smést ji a nebo čekat na zázrak. Nám nepomůže nikdo.
A utéci není kam. Kdo je bohatý, tak přesune podnikání do zemí, kde krize není. Ale kam může jít člověk bez peněz? Ukrajinci jsou u nás vítání, zato my nebudeme vítáni nikde. Kdo uteče bez peněz, tak se mu jen vysmějí. O chudé české občany opravdu nikde nemají zájem. I to si musíme uvědomit, dokud je čas.

Dobrá zpráva je, že se nás vláda bojí, jinak by nevěnovala svůj čas k přemýšlení, jak nás oblbnout, prostě bychom jí za to nestáli. Ani by 30. října nepořádali sluníčkáři z Milionového chlívku protidemonstraci (těm pomoci není, část z nich je beznadějně tupá a nechce vidět pravdu a další část je zaplacená a nevidí dále než na špičku vlastního nosu, nedochází ji, že do těch sraček spadne spolu s námi). Využijme toho a přijďme v pátek 28. září od 14:00 do Prahy na Václavské nám. https://www.naprvnimmiste.cz/. Je třeba, aby nás tam bylo co nejvíce, náš hlas musí být nejen slyšet, musí doslova hřmít. Teprve potom přijdou další kroky k pádu vlády.

Nejhorší, co člověk může udělat, je sedět doma a myslet si, že vše dobře dopadne. Rusko vyhraje válku na Ukrajině a tím budeme osvobozeni. Rusko tu válku na Ukrajině skutečně vyhraje, Zelenského loutková vláda bude svržena, ale nám nepomůže nikdo. Dokud nebudeme mít vládu, která pochopí, že bez levného plynu jsme v bídě a že ten levný plyn je v Rusku a ne v USA, že na Lipskou burzu můžeme dodávat jen přebytky, ne vše, co si vyrobíme, to si necháme a prodáme až to, co zbyde, tak se z té krize nevyhrabeme. Zkrachují podniky a my spolu s nimi. Nám nepomůže nikdo. Musíme si pomoci sami. Až padneme do bídy, nebude práce, budeme bez peněz, nebude dostatek ničeho, ani základních potravin, bude zima, tak se konečně všichni budou muset probudit, ale to už bude pozdě. Bude to podobné, jako když vězni v Treblince až za dveřmi sprch, když se začali dusit plynem, pochopili, že je nacisti chtějí zabít.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Keliška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale 28.září už bylo? :)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Keliška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobytek se řídí bachorem, de tam gde je co sežrat. A gdyž je co sežrat v lepší kvalitě, tak tam se tlačí tak 15% dobytka. A na nejlepší pastvu se dostane jen 1% největších dobytků.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

" Rusko vyhraje válku na Ukrajině a tím budeme osvobozeni."

Vy to máte jednodušší. Vy víte, že západ jede na fiču a rusák je pro vás spasitel.

Já to mám horší. Já vidím, že západ, díky své dekadenci, spěje úspěšně k svému rozbití držky a zároveň vidím, že rusák je v ještě větší prdeli. Kdyby neprodával to, co mu tryská ze země, nebo co z ní vykutá, měl by tu prdel bez trenek. Kromě rozprodávání nerostného bohatství své země za posledních pár dekád nedokázal nic.

Mnoho štěstí se spoléhat na něco takovéto. Ale já vím:

Rasíja svjaščennaja naša děržava ... (a pak další hrdinný kydy)

Každopádně vám přeji mnoho štěstí, až vás osvoboděj. Já, z vlastní zkušenosti, pokud mi rusák řekne "zdravstvuj", si budu dávat dost bacha, abych se k němu neotáčel zády, páč ta jeho akupunktura by se mi asi nelíbila.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Čajkovskij, Tolstoj, Puškin, Dostojevskij, Čechov, Solženicyn, Pasternak, Stravinskij, Mendělejev, Pavlov, Ciolkovskij, Jašin, Tichonov, Karelin, Bechtěrev, Kantorovič, dále asi 13 nositelů Nobelovy ceny... Rusák nedokázal nic. Dejte si mokrej hadr na hlavu, berrnarde. Jste směšnej.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A páska - nač je tam ta páska?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nějaký pan Yoker psal že Hitler byl žid.
Já mám ze zaručených zdrojů že Hitler a Stalin byli milenci.
Stalin byl inkognito v Berlíně a Hitlera poznal v jednom gay kabaretu. Potom se potkali ještě jednou ve Vídni a chodili spolu na romantické procházky.
Pak ale dal Stalin Hitlerovi košem a ten zahořkl.
Zeptejte se pana Yokera, ten o tom ví.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Otevři svou mysl (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hitler dělal mamu? Muheeeee

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Taky jsem četl v knize Manipulace vědomím že Stalin byl transsexuál a proto založil transsibiřský expres.
Tu knihu prodává Yoker.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám čisté svědomí, že jsem udělala dost, když jsem v referendu o vstupu do EU hlasovala proti.
Nějak jsem nepochopila, proč se z nás najednou mají stát spojené státy evropské, když všechno, za co bojovali naši předkové, máme jen tak mírnix týrnix dobrovolně odevzdat do cizích rukou.
Nějak jsem nezapomněla, co bylo známo z dokumentů o hajlujících Němcích, běžných občanech..., a jaký jsme pro Němce byli odjakživa plebs (nakonec ještě dnes po 30 letech nám to dávají najevo v podobě méně kvalitních potravin). Takže oproti těm, co dřepí doma a čekají na zázrak, jsem udělala docela dost.
Nějak jsem nepochopila, že by se z nás měli stát "evropští amíci", když každý stát, i ten úplně nejmenší, má úplně jiný jazyk, historii, kulturu a zvyky.
A nějak jsem už tehdy nevěřila, že by to mělo klapat.
Smutný pocit zadostiučinění, že jsem měla jako jeden z mála lidí mezi všemi tehdejšími euronadšenci tu správnou intuici.
Co jsem ale netušila, že za 30 let bude ještě mnohem hůř než bylo, protože doma mi bude hrozit zima a venku blboňové.
Že mi nezbyde než chodit do demonstrací, a že to bude to jediné, na co se ještě zmůžeme.
Že velký bratr nás sleduje, a že malí bráškové z něho budou mít bobky. A kdyby mi moje intuice tehdy řekla, že naše vláda vyhlásí válku Rusku (a la "Tatínek vám vyhlásí válku!.."), tak to už bych se měla i za magora.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Zvyky se tvořej častým opakováním. Zajděte si do různých měst, podívejte se jak se tam lidi chovaj, co dělaj kam choděj. Všude potkáte zombíí. Nechci se babrat s jejich popisy, mi je jich líto, ale voni to nevědí. Dělaj že sou IN. Filtrování jejich mozků přineslo výsledky. Vysvětlovat nelze. Gdo chápe, tak je napřed a už vybírá šeříky až přijede Putin a zachrání nás od nich.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zaujimavou kapitolou samou o sebe je postavenie Izraela v aktualnom konflikte.

Izrael suc si vedomy znizujucej sa sily USA zacal volky nevolky hladat spolocnu rec a perspektivu spolunazivania s arabskym svetom, co ho obklopuje.
V pripade UA-RF konfliktu bol dlho ambivalentny. Predsa len maju rusi silne slovo v Izraeli. Kopec izraelcanov su len presidlenci z Ruska. Castokrat skor ekonomicki ako nabozenski. A castokrat su na dost vysokych postoch.

Problem je vsak opat v tom, ze sice Izrael bol dlho krkom, co tocil hlavou - ergo USA. No len ako sa hovori - ked je blba hlava, trpi cele telo. Teda i krk.

No a Izrael dostal asi nevyberavu poziadavku podporit svojho hlavouna, mecenasa a ochrancu a zabezpecit si este nejaky ten cas na povodne usporiadanie sveta a vztahov.

A tak sa pridal na stranu UA, kde je narodnym hrdinom Bandera a Suchevic. Zivot je fakt plny paradoxov. Mnohi veterani WWII co pomahali Izraelu na nohy sa musia v hrobe obracat, kamze to ich milovany stat dotiahol.

Takze Izrael popiera sam seba a myslim, ze toto privieranie oci nad fasizmom na UA a pomahanie Banderovym pohrobkom sa mu brutalne vrati. To je strategicka chyba na dlhy casovy horizont - nieco ako grindyl v EU. Ktoby bol byval pred 15 rokmi povedal, ze s tymi EU emisnymi normami, povolenkami a zelenymi energiami dopadneme tako ako sa chystame dopadnut......

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ti , o kerých píšete, dělají pro MAMON. Veksl, skořápky, šušky šušky, ošulit milionkrát prodat, na co to sem přidáváte? Z čeho si mají blboňi vzít příklad?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdy pochopíte kokoti ty podělaný volby potřeb, až po smrti???? Tak jednoduché to je. Ale pro vás nepřekonatelná mentální překážka. Jak to vysvětlit?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

My kokoti, co jsme si ty potřeby už zvolili a už sami uspokojili. Poraď, co dál?
Rozdělit se s tebou nebo se dívat, jak čekáš u ulepeného půllitru na štěstí, co spadne z nebe nebo ti ho někdo přidělí?
A představ si, že to jde i bez zlodějny a lezení do zadku. Jen z toho často bolí tělo a hlava.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Blbej hovne, ty se o lup nigdy dělit nebudeš.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Nic nevím, nic nechápu, ale mám spoustu keců. Donekonečna kecy kecy a jen kecy. Otázky na keré znají odpověď i ccigánský děti.
https://www.youtube.com/watch?v=RaZJVKd21YY

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)