Jaké to je?

Autor
Štítky

Tak co, Vítku… jak sis užil debatu s v Sokolově? Hezky bez cenzury, u piva… těšil ses, jak s dezoláty zase pěkně zameteš, ukážeš svým voličům, jaký jsi geroj, že se nebojíš jít do jámy lvové (s pořádnou ochrankou za zády)… Pěkně oslabíš Fialu a staneš se alternativou pro zhrzené voliče ODS, protože, řekněme si to na rovinu – volební preference STAN jsou nízko a neustále klesají. Marketéři ti udělali pěkné video ze sportovní šatny, v Karviné se ti to celkem povedlo… a pak přišel Sokolov.

Jaké to je, vypustit největší dezinformaci všech dob?

Řekl jsi, že vláda plánuje zestátnění ČEZu a vykoupení podílů minoritních akcionářů. Navíc jsi tu debatu ještě strýmoval onlajn, aby to vidělo a slyšelo co nejvíc lidí. Stalo se. Slyšel a viděl to i Michal Šnobr a ozval se… Jeho akcie jaksi začaly padat dolů… A s nimi i celý kapitálový trh. Ano, kdybyste to s vykoupením minoritních akcionářů mysleli vážně, mělo by to logiku. Ale když jsi to druhý den dementoval, udělal jsi z toho škodu beze smyslu. Byl u nás někdy nějaký ministr, který by jednou větou udělal takový průser celé ojrohodnotné vládě? Vždyť lidi od ČEZu vás drželi. Dali jste jim opulentně vydělat na drahých energiích.

Nekompetentní jste tam všichni, od profesora přes elektrikáře až po valkýru na obraně, ale nikdo z nich ze sebe nedokázal udělat pitomce tak veřejně a přímočaře. Ani Langšádlová ne a to je vysoká laťka. Ty ses vlastně sám usvědčil… Pořídil sis marketingový tým, kvalitní záznamovou techniku, silné datové připojení… i na gorily zbylo… a oni ten průser nasnímali a odvysílali. Navíc jsi těm debatám (a sobě) udělal obrovskou reklamu…

Ještě v neděli jsi kopal jámu Fialovi a v úterý už jsi byl v ní. Nedávno jsem psal, že největším nepřítelem je vlastní sebevědomí.

Tak povídej, Vítku, jaké to je? Jaké to je, když jsi sám prokazatelný dezinformátor, který způsobil nejspíš miliardové škody těm, kteří vás drželi u vesla? Neměl by nastoupit tvůj K.R.I.T.? Pro to jsi ho zakládal, ne? Aby nikdo ani verbálně nepoškozoval vaše palermo? Neměl by vyskočit nějaký koordinátor pro potírání dezinformací a požadovat pro tebe stejně přísný trest jako pro Tušla s Čermákem? Neměli by se ozvat všichni ti Manipulátoři a požadovat tvůj konec? Co ten zrzek v hnědé košili? Neměl by vyskočit a začít organizovat demonstrace? Co orgány činné v trestním řízení, neměli by dělat nějaké trestní řízení? Aha, oni pracují pod tebou, takže asi ne. Dezinformace je to, co udělají jiní. Co uděláš ty, to je politováníhodná chyba.

Tvrdost k těm dole a slabost k těm nahoře. To je naše justice.

Jaké to je, když si najmeš marketingový tým, který tě má dostat do nebetyčných výšin, ale dopadne to jako vždycky? Jaké to je, udělat si reklamu na celou republiku ausgerechnet s takovým průserem? Vidím Blyštivého Péťu, jak si oddechl… konečně má někdo větší malér než on. Konečně ze sebe někdo udělal univerzálního viníka, konečně je tu někdo, kdo je ještě větší blbec, než jsme doufali. A ještě to udělal v přímém přenosu a žádné dýp fejk video neudělalo takový zásah, jako originál.

Právníci říkají, že největším spojencem je blbost protistrany… Už vím, jak to mysleli.

Víš, já jsem pro svobodu slova. Rozumím tomu, že lidé dělají chyby a podle mě by měli být posuzováni velkoryse. Za nevymáchanou hubu nemají být tresty a paragraf za šíření poplašné zprávy byl vymyšlen, aby lidi neburcovali k výjezdu hasiče či záchranku pro legraci. Až vy jste začali kriminalizovat všechno, co se vám nehodilo do krámu. Ty konkrétně jsi se v tom nejvíc angažoval.

Teď jsi vypustil nepravdivou zprávu, která poškodila tvoje kámoše. Škoda se už stala na všech frontách. Ne v korunách, ale v milionech a možná i miliardách. A i když jsi se omluvil, škoda trvá. Nedělám si iluze o českém soudnictví. Ale tento dvojí metr už nikdy nezmizí. Kdybyste se k zestátnění ČEZu přihlásili, mohli jste být alespoň hrdiny pro národ proti energobaronům. Takhle jsi u národa za pitomce a u Šnobra za zrádce… To jsou vyhlídky, že?

Letos jsi měl několik velkolepých zásahů. Třeba tvoje prohlášení, že když se zločinu dopustí stát, je potrestán stát i se všemi svými občany. Což se dokonale hodí na sudetské Němce. Mnohem víc než na Rusy. Nebo prohlášení, že Pavel Řeporyjec Novotný nevyhrožoval jednotlivci, ale národu a to se smí. Chtěl jsem se tě na to zeptat, až budeš debatovat ve Vyškově… ale to jsem fakt netušil, že to ještě dokážeš překonat. A tak nějak tuším, že další debaty se už konat nebudou… kdo ví, co bys mohl ještě prozradit…

Jo, a už jsi to Fialovi řekl?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (462 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

válkou na Ukrajině. Vrcholovým manažerům byla vyplacena odměna z toho 80 mld zisku (běžně to byl zisk okolo 8 mld). Ptám se jak je to možné? Vždyť to jsou peníze od krve a neštěstí dnes už stovek tisíců lidí.. To vládě nevadí? Kolik se Beneš a manažeři zasloužili o tento zisk, aby dostali stamiliónové odměny? Odporné, hnusné...

Průměrný počet slepic: 4.9 (95 hlasů)
Trvalý odkaz

toho, když někdo mluví a až pak myslí. Daniel tu Vítkovu chybu  nádherně zneužil! Bravo!

Průměrný počet slepic: 3.9 (84 hlasů)

Spíš to vypadá, že Rakušan ani nemyslí...

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)

Využil. Češtinář by se měl vyjadřovat přesně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (71 hlas)

Vyjádření slovem zneužít, zneužívat = využít, použít k špatnému účelu je v tomto případě zcela na místě a trefně vystihuje vše co Rakušan při výkonu své funkce (do které ho jeho voliči dobrovolně usadili) stále praktikuje:

zneužít své pravomoci/svého postavení

zneužít něčí důvěry/nepřítomnosti

zneužil něčí naivity pro své cíle

zneužít informace

zneužívat něčí dobroty/laskavosti

zneužívat svého postavení

zneužívat něčeho k vlastnímu obohacení

Průměrný počet slepic: 4.2 (40 hlasů)

Zneužít znamená - použít k nesprávnému nebo špatnému účelu. Vidlák tedy využil Rakušanovo chybu, nikoliv že ji zneužil.

Zneužívat je neoprávněně využívat, nebo využívat v rozporu s pravidly, třeba morálními

využívat má více významů, z nichž jen některé jsou negativní (využívat protekce), zneužívat je negativní vždy

Zneužíváš lidi, co ti věří a ty zneužiješ jejich dobrotu. Využít se může právě ukázka hlouposti politika nebo chyba nepřítele.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

mého nedobrého smyslu pro ironii. Všichni, kteří tu větičku upravovali samozřejmě mají pravdu. Slovo jsem zaměnil zcela úmyslně s tím, že se někdo zasměje. Místo toho tady začalo školení o používání slov. Takže se omlouvám. Už nebudu na tomto blogu počítat se smyslem ironii. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Ode mě to byla reakce na nick "Host", který to slovo v komentáři kvitoval významově jako správné, nic víc nic míň.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

spíš krásně využil :-)

Průměrný počet slepic: 5 (36 hlasů)

snad využil ??

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Ze setkání s občany v sokolovském kulturáku byl hlavními médii dezinformátorem označen pan Kozohorský.

Ale ten se ptal a dával ministrovi dezinformací otázky.

O poskytnutí dezinformací a lží se staral ministr Ukrakušan. 

To ale justice řešit nebude.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Film Blbý a blbější/Komedie /USA, 1994  ma pokračování Blbý a blbější/2   ve filmu Nutella a Kuliočko /Tragická komédie/ČR,2023-4 

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

3. Dvojka už byla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

pro tuto pětidemolici neumělů 

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímavé novinky  z úspěšné debaty ministra vnitra Rakušana v přátelské atmosféře  s nadšenými obdivovateli ministra v Sokolově  se můžete  dozvědět zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146805#comment-2146805
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146806#comment-2146806
 

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

Nepřekvapujme se, pokáral Fiala Rakušana za výrok o plánu na zestátnění ČEZ
Slova vicepremiéra a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) o krocích vlády kolem vlastnického podílu státu v energetické společnosti ČEZ šéfa kabinetu zaskočila. Premiér Petr Fiala (ODS) koaličního partnera vyzval, aby se podobnými výroky nepřekvapovali.

Premiér Petr Fiala s ministrem vnitra Vítem Rakušanem

Rakušan v pondělí na debatě s občany v Sokolově uvedl, že se vláda chystá ovládnout ČEZ. Následně večer prohlášení korigoval s tím, že „v tuto dobu žádné takové kroky neprobíhají“.
Fiala Rakušana nepřímo pokáral slovy o tom, že jej prohlášení překvapilo a je rád, že ministr výrok vysvětlil.
„Zjevně si v zápalu diskuse neuvědomil, jak velkou zodpovědnost na sebe bere. Zejména pak v souvislosti se společností, jež je veřejně obchodována na burze,“ připomněl premiér s poukazem na skutečnost, že podobná prohlášení mohou razantně zahýbat s kurzem akcií ČEZ, které se obchodují na pražské burze. Stát má přitom ve společnosti podíl kolem 70 procent.
„Bylo by dobré, abychom se takto ve vládě nepřekvapovali a všichni více dbali na společný konsenzus,“ napsal v reakci premiér, který tvrdí, že „osobně preferuje volný trh a kapitalismus“.
„Případné státní zásahy musí mít jasnou ekonomickou logiku a musí být řádně připraveny a včas oznámeny,“ uzavřel prohlášení.
Akcie ČEZ v úterý dopoledne připisovaly kolem 1,5 procenta a obchodovaly se za cenu kolem 889 korun za akcii.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-neprekvapujme-se-pokaral-fiala-rakusana-za-vyrok-o-planu-na-zestatneni-cezu-40458969

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Hlas lidu jsou některé viz níže příspěvky s debaty která se rozpoutala na seznamu po zveřejnění souvisejícího článku:

Musil Jiri-Před 11 hodinami:   Nejspíš pan Fiala má už pana Rakušana plné zuby. Ale protože si ho sám vybral, zatne ty svoje zlaté zuby a jede se dál. Rozjetý vlak jen tak lehce nezastavíš, že jo. Jediný člověk, který dokáže vlak za jízdy zastavit je můj kámoš Daniel Landa ... čímž ho tímto zdravím ... ahoj!

Ladislav Olšák-Před 11 hodinami:  Premiér Fiala by měl dostat přezdívku "premiér tytyty". Jako správný učitel pokárá a pak pohladí po hlavě, že všechno dobré (vzpomeňme na Jurečku 

Petr Žoha-Před 8 hodinami:  Rakusan umi prekvapit. Pirati by mohli vypravet jak se umi skrabat nahoru po cizich zadech.

Patrik Svoboda-Před 12 hodinami:   Tihle dva matláci právě vyhodili několik miliard, možná i deset miliard oknem. Takto nelze postupovat při strategických krocích v obchodě. Byť ten obchod dělají neumětelové z vlády. To je zkrátka úplně šílený!

Karel Safar-Před 12 hodinami:  Tak ministr lze a potom se omluvi a jede se dal. Moralni marast vlady je sileny ale jejich volici jsou stale spokojeni.Jsou stejni jako prolhana vlada kdyz jim nevadi jejich chovani a jeste je za to chvali.

Petr Vigáš-Před 12 hodinami:   Tuto slepenou vládu jsem nevolil a dobře jsem udělal. To , že si začínají jít po krku se dalo čekat . Mají za sebou půl vol. období a začínají se profilovat pomaličku každý solově. Skandály se začínají kupit a spřátelená novinářská hnízda to buď bakatelizují nebo radši ani nekomentují. Skandály Rakušana, Jurečky, Fialy. Vše se pomaličku promlčuje a zametá. Ale lidi to vidí.....

Martin Freeman-Před 12 hodinami:  No tak hoši, aspoň v tom lhaní se domluvte, ať lžete všichni stejně. Fakt to nevypadá dobře a také Vám mohou ubýt i ti dva poslední voliči 

Pavel Gottfried-Před 11 hodinami:  Po žluté kartě se nekárá, ale vylučuje, Fiala nezná pravidla ničeho.

Jan Šnajdr-Před 11 hodinami: Takhle by se dalo vykoupit většina akcií ČEZu. Vítek propálí zestátnění a akcie poletí dolů v tu chvíli vykoupit za minimum . A pak se pan premiér omluví že to byla chyba že nic takového neplánují. Ale ono to bude spíš naopak kamaradicci jsou připraveny na značkách když Vítek oznamuje zestátnění a protože ví že se pan premiér omluví že to byla kachna. Však už to tu jednou bylo Stanjura s Richterovou a windfall tax . A kapsy se plní

Antonín Hnilica-Před 12 hodinami:  Kuliočko perlí a signalista žehlí. A národ se diví, co za "odborníky" nám vládne. Neodborných až zmatečných vyjádření už ministři pronesli dost, se divím, že Fiala nepotřebuje novou žehličku...

Frantisek Janoš-Před 12 hodinami:  Taková manipulace s akciovým trhem, které se dopustil Rakušan svým plácnutím o ČEZu na besedě v Sokolově by byla možná v jiné civilizovanější zemi trestným činem !

Jiřina Vopatová-Před 11 hodinami: Ten má co nejméně kárat má sám máslo na hlavě s tím nepriznaným 1.000,000,- no u nich tolik peněz nic neznamená. Normální člověk ten může jen o milionu snít Fiala je slyzoun a lhář.

Vladislav Gryc-Před 9 hodinami:  Koaliční partneři a ČT mlčí. Neskutečná stoka tu vládne. To plácnout třeba Havlíček, tak se všichni s pětikolky zblázní.

Vladimir Svamberk-Před 11 hodinami:  To je tak, kdyz leva nevi, co dela prava! A tenhle zmar si rika vlada! Nevidana a neslychana bida v cele historii CR.

Josef Malý-Před 9 hodinami:  Kluci už se překvapují vzájemně. Tohle nebude mít dlouhé trvání. Doufám....

Josef Halama-Před 11 hodinami:  Překvapeni nejsme. Rakušan vyvádí jeden nesmysl za druhým.
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak akcie ČEZ půjdou dolů? 

To je vlastně dobře, ne? Akcionáři to budou chtít prodat a stát je levněji vykoupí? Tedy vlastně ČEZ, však si vloni vydělal pěknou hromadu na českých odběratelích.

Otázkou bude, jak dopadnou žaloby na vládu, jejíž metaforista (Putin v pytli na mrtvoly, Kapeličkář Nutella ekonomický analfabet, nákup F-35 jaké svět neviděl) ohobloval akcionáře ČEZ ? Zaplatí tu jejich škodu vláda nebo metaforista Ukrakušan? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Utratili 150 mld za F35, pár dní poté co ústavní soud brečel , že 19 mld na valorizace by ohrozilo ekonomiku. Na rok 2024 zvýšili výdaje na armádu o 40 mld. + desítky mld na Ukrajinu mají. Jedinou užitečnou věc kterou mohou poskytnout pro naši vlast je PODAT DEMISI

demisi

 


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)
Trvalý odkaz

Petr Fiala vyslal jasný signál

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

26 Citátů Petra Fialy

„....Já jsem ten poslední, kdo by démonizoval Rusko, já mám Rusko docela rád, já ani neříkám, jestli maj mít Putina, nebo někoho jiného, to je prostě volba Rusů. (2016)“

„12,5 roku šetří na byt průměrná česká rodina, což je v podstatě nejdéle v Evropě.“

„Člověk má dělat věci, kterým věří a které jsou správné.“

„Ďábel - důležité slovo, protože nám připomíná, že na světě existuje zlo. Že má konkrétní podobu. Že je aktivní. A že takovému zlu je nutné čelit dobrem.“ 

„Děje se totéž, co v Chorvatsku (po zavedení EET). Nezvyšuje se příjem, příjem daní do státního rozpočtu. A jenom se likvidují některé živnosti. ((Český rozhlas, 12. září 2017))“

„Demokraté musejí být nezlomní a silnější. Proto se tři demokratické, chcete-li v dobrém slova smyslu tradiční strany ODS, KDU-ČSL a TOP 09 spojily do volební kolace SPOLU.“ 

„Chci mít možnost se podívat lidem pod 40 let do očí a říct jim: Vy budete mít také slušnou penzi.“

„Islámští teroristé útočí v evropských městech, vyhlásili nám válku, a podle toho musíme jednat.“ 

„Je důležité vyslat jasný signál...“

„Jsem příležitostný, ovšem dlouhodobý uživatel dýmky, ale kdykoli se mě někdo zeptá, zda jsem kuřák, bez váhání a upřímně řeknu, že ne, že jsem nekuřák.“ 

„Jsme ve válce. Je to útok proti svobodnému světu, musíme udělat vše, abychom Putina zastavili.“

„Kdo dělá chybu, ten musí být odhalen. (26.4. 2023)“

„Krize kolem Ukrajiny obnovila odhodlání západního světa bránit svoje hodnoty, bránit demokracii a svobodný život.“

„Musíme se cítit v naší zemi bezpečně i večer na ulici. Teprve pak se mohou odehrávat všechny další věci.“ 

„Můžete se spolehnout, že snížíme daně a zvýšíme příjmy. Můžete se spolehnout, že z ekonomického růstu budou bohatnout všichni a spravedlivě. Můžete se spolehnout, že skoncujeme se zbytečnou byrokracií, můžete se spolehnout, že zmodernizujeme stát i ekonomiku a že zachováme silné Česko v silné Evropě. ....Můžete se spolehnout! (2017)“

„Můžete se spolehnout!“

„Nejsme připraveni na 16.000 uprchlíků. Nebylo by to dobré ani pro nás, ani pro ně. Nenecháme si diktovat věci, které nejsou v našem národním zájmu. (rok 2015)“

„Nevěřím v žádný relativismus. Je dobro a je zlo.“ 

„Občané dali jasný signál, že nechtějí žít ve lži.“

„Populisté na budoucnost kašlou, rozdají a utratí všechno, zadluží zemi, nevytvoří nic. Jen slibují a rabují, co občané svou prací dali dohromady. Chtějí lidi opít rohlíkem. Nevěřte jim.“ 

„Signál vůči Rusku musí být jasný!“

„Ukrajina je bojiště, jsme ve válce, Rusko, ruský prezident Putin rozpoutal válku proti nezávislé, demokratické zemi. Porušil úplně všechno, co platí v mezinárodním řádu, v mezinárodním právu.“

„Vážení ukrajinští přátelé, je obdivuhodné, že ruskému tlaku vzdorujete už celý rok. A chci vás ujistit, že v ČR máte přátele, kteří vám budou vždycky pomáhat.“

„Vyznamenání pro Zelenského je důležitý signál a symbolický krok.“

„Znáte nějaký bruselský recept, který funguje? Já tedy ne.“

„Žijeme v době, kdy se prosazuje jakýkoli názor. a pořád to slyšíte: váš názor je cenný, pošlete názor. jako kdyby měl každý názor stejnou hod- notu. Nemá!“ 

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Biden spáchal druhou sabotáž na importu plynu do Evropy.


Biden spáchal druhou sabotáž na importu plynu do Evropy.


USA nejdříve zničili NS 1 a NS 2.  Němci tu sabotáž nesmějí vyšetřovat.
Teď stopnul Biden USA dodávky LNG do Evropy a tím spáchal druhou sabotáž na importu plynu do Evropy.
Důsledky brzy uvidíme. Cílené oslabování a ničení Evropy skrze USA pokračuje.

Zajímavý článek jak Evropa směřuje ke kolapsu i s videem (v angličtině) viz zde:
https://www.badatel.net/biden-stopol-export-skvapalneneho-plynu-cim-spachal-ekonomicku-sabotaz-voci-eu/

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Odvolání Zálužného bylo odloženo

Odvolání Zálužného bylo odloženo kvůli úniku informací o rezignaci do médií, uvádí New York Times s odkazem na zdroje.
Celou zprávu i dalších souvisejících zpráv se dozvíte kliknutí na zdroj a na hlavičku zdroje viz níže: 

https://t.me/neCT24/49632

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Já nekřičím hurá. Už jsem dost starý, abych se radoval dřív, než přeplavu "úžinu".

K dementovanému výstupu Rakušana ohledně ČEZ. Z mého pohledu opět jeden zkušební balónek. Dovedu si představit, že tato vláda chystala odkup od minoritních akcionářů jejich části "majetku", nejspíš to udělá jako s plynovými zásobníky. Zaplatí jim něco, co akcionáři nevylepšili, ale na čem se dosud "balíkovali" a nabídnutá cena by mohla opět zahojit ty, kteří levně nakoupili, kvalitu nabízeného produktu nemuseli měnit, protože byla a je dobrá a na cestu dostanou dost tučnou částku k "jinému podnikání". Nejsem odborník, ale tak nějak "selsky mi to vychází". Proč by jinak došlo k takovému vzrušení mezi koaličními partnery, proč by svůj "neopatrný výrok" hlupáček Rakušan tak rychle korigoval? Pro pětikolku to možná byl plán do vrcholu některé z předvolebních kampaní.

A teď k podobnému a k tomu, k čemu se vyjadřuji téměř pravidelně. Že je vládní koalice nervní neznamená, že je slabší. Má prostředky a prostředníky, aby mohla reagovat, relativně úspěšně naznačuje "rozklíženost" parlamentní a především mimoparlamentní opozice.

Není nutno si mazat med kolem úst, ono to propojování nemůže být hladké, protože ve hře je hodně individuálních zájmů skupin i jednotlivců. Většinou tam jsou však dva základní společné zájmy. Odstranit z rozhodujících míst pětikolku v čele s Fialou a snad i předpokládanou budoucí návaznost ODS s ANO.  Druhým zájmem občanů i množství podnikatelů na několika úrovních je výrazný NÁRODNÍ ZÁJEM!.

To rozdělení je teď patrné a má logiku. Tam, kde byli víc než 34 let okopáváni, zejména před obyčejnými občany komunisté, lhostejno, zda KSČ, nebo následně KSČM, lze těžko u mnohých lidí očekávat obrat, i když snad dost občanů začíná chápat aktivitu současné předsedkyně KSČM Kateřiny Konečné. Hrůza z komunistů je stále živena. 

Prosím, přidávám odkaz na rozhovor pana Skály se sociologem Hamplem k jeho nové útloučké knížce. Tam lze mnohé pochopit i s tím, že pan Skála má tak trošku jiný názor na aktivitu STAČILO, než Kateřina Konečná. Skála a Hampl stojí za názorem vzdělat zájemce ve smyslu příští možné společenské změny a že postupně dojde ke změně. Nechci zkreslovat ten názor svým způsobem přemýšlení a souhlasím s tím, že je nutné lidi se zájmem pro společenskou změnu vyzbrojit teoreticky v mnoha oblastech. Je ale potřeba poslouchat každé slovo.

(1792) Petr Hampl s Josefem Skálou nad aktuálními tématy - YouTube

Zároveň tvrdím, že současná pětikolka má rozjeté takové akce, které mohou výrazně ztížit obnovu jimi rozklíženého státu, s čímž by po případné změně v horizontu tohoto roku už tak hodně náročné přikročit hodně rychle k nápravě.

Skála hovoří o široce rozkročené koalici, která bude mít naději. Ano mohu souhlasit. Vnímám však že existuje stále jedna "noha pravicová" byť k současné vládní koalici kritická, ale s výhradami k levici, zejména představované KSČM v čele "STAČILO". Aktuálně si svým způsobem spolu rozumí, částečně se respektují, ale zatím spolu, aspoň do evropských voleb nejdou.

Já tvrdím, že když se někdo chce rozkročit, musí pevně stát na obou nohou. Dovolím si tvrdit, že když relativně "levicová noha STAČILO" prokáže pevnost a pružnost zdravé nohy, ta pravicová opoziční část může teoreticky souhlasit s oním rozkročením, protože množství lidí "házejících" lístky do volební urny bude stále váhat.

Trvám na tom, že pokud nebude dost silná jedna z nohou pro rozkročení, výsledek bude opět poloviční, kulhající. Kateřině Konečné s celou kandidátkou, představující širší levicovou část opozice přeji, aby uspěli a byli dostatečně silným z části konkurentem, ale v zájmu dalšího vývoje silným partnerem pro změnu, pro kterou společně musí připravit většinově občanskou společnost, která bude schopná využít vzdělané a zkušené osobnosti, které svým způsobem už teď připravují opozičně naladěné školící instituce.

Opět zopakuji co jsem tvrdil už několikrát. Obě široce rozkročené nohy se musí kromě výrazně národního zájmu shodnout na chápání otázky vlastnictví, tzn. soukromém, společenském a státním. Pokud v tom nedojde k vzájemnému pochopení, až ústupkům, klid nemůže nastat. O tom nakonec dost jasně hovoří Hampl při vysvětlování a představování své poslední knihy.

Domnívám se, že bez mezikroku a zpevnění jedné z nohou nelze to Skálovo rozkročení realizovat. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

s kterými Ukrajinci budou vraždit Rusy s diskuze na PL.

vetchy

Článek s názory herce Vetchého na PL že jeho drony budou přenášet lékárničky, že je to služba k vlasti, že s jeho sbírkou se zastaví vlna Ukrajinců na Západ a jiné žvásty, nestojí za to uvést, ten pablb je úplně mimo. Za to stojí si přečíst názory na Vetchého a jeho sbírku Drony Nemesis s kterými Ukrajinci budou vraždit Rusy s diskuze na PL, viz níže.
 

Potížista , 31.01.2024 3:55:15,   Duševně vetchý? Když se tato herecká stár a opora naší kulturní fronty potřebuje ptát nějakého rakušanojc fízla, zda svým udáním pomůže demokracii a ještě se tím veřejně pochlubí?! Vidím to na dalšího Českého lva a také Zlatého banderu. Blbec roku a to končí teprvá január.

Pepimo , 31.01.2024 4:57:30,  Službu vlasti by jsi udělal , kdybys zase začal hrát čerty, tam jsi měl aspoň hodnost Vraníka. Teď si hraješ na vojáčka s hodností bl... Sory , prostě to tak vidím . Otázkou je jestli si na ty drony hrdinní ukrajinští vojáci budou malovat německé kříže , tak jak si je malovali na tanky . Třeba si doplnit znalosti , jak začal konflikt na Ukrajině.

Petr 12 , 31.01.2024 4:12:38,  Vetchý, dron může také donést lékárničku. Slzím dojetím nad šlechetností pana herce. Asi proto Ukrajinci zabíjí civilní osoby v autech nebo bagru a pak se s tím ještě chlubí na NETU. Asi by taky někdo měl poslat Vetchému dronem lékárničku aby poznal jaké je to štěstí takový dron.

charl , 31.01.2024 3:42:31, a kam se přesunou desítky milionů migrantů z afriky ? k vetchým do baráku ?, ani na titaniku se všichni nevešli do záchranných člunů a evropa není nafukovací a nemocný muž evropy už vůbec ne

Bflm , 31.01.2024 2:21:25, Hodně lidí možná přijde, Ukrajina spotřebovává kolem 10 000 dronů měsíčně. Naprostá většina z nich nejsou drony, které rozváží lékárničky. Nicméně má pravdu, že do západní Evropy může přijít velké množství lidí. Rusové jasně řekli, že chtějí Ukrajinu denacifikovat. Takže příslušníci hnutí a vojenských oddílů stavějících na nacistickém odkazu skončí na šibenici, ve vězení, nebo utečou na Západ. Jde o velké množství lidí.

Miloš Černík 1 , 31.01.2024 1:26:05,  Jasně Ondro, to budou drony s lékárničkami naplněnými dynamitem., 

jendatir , 31.01.2024 1:24:53,  Pan Vetchý mi objasnil, že není hercem, ale politickým a ideologickým aktivistou. Tzn., že filmy s ním jsou pro mně tabu. Vyjadřuje se k věcem, o kterých nemá ani ánung, anebo má, ale je to pro něj výhodné. Kdyby se držel svého kopyta, udělal lépe. Pokud chce jít příkladem a pokládat život za ...... , měl by být už dávno někde jinde v plné polní. Předčil i Svěráka. A to je co říct.

Viktor Čech , 31.01.2024 1:14:29,  Čím víc zbraní, tím víc mrtvých lidí !!! To ale té "héérecké" soldatesce nedochází. Hlavně že z té "sbírky" bude mít patřičný "režijní" zisk, vychcánek.

jarolav , 31.01.2024 0:49:35,  Pane Ondřeji Vetchý,  Až mi vtrhnou do baráku rusáci, tak najdou na zdi pověšený portrét Putina. To je určitě dojme, dám jim flašku vodky a ukážu směrem na Prahu, ať si tam užijou. Pekárová s Fialou budou už dávno za hranicema rozdávat bojové úkoly.

Vasa , 31.01.2024 0:12:40,  I zde plati 2x vice nez obvykle, "Sevce, drz se sveho kopyta!", vsemu nerozumis a evidentne ani nejsi schopen pochopit. Emoce jsou fajn, ale zkus zapojit mozek a popremyslet o danem problemu trochu hloubeji :-(

ferda3 , 31.01.2024 0:10:57,  Dost velká masa lidu z Ukrajiny se přesunula do Ruska. Dobrovolně do pekla?

ruský medvěd , 30.01.2024 23:52:49,  Proč mu nevěřím? Pokud by měl opravdu takovou vizi, že chce, aby Ukrajinci zůstali doma, tak z logiky věci vyplývá, že by bylo nejlepší, aby válka skončila a lidé přestali trpět. Pak zůstanou na místě. On však podporuje pokračování války, což je v příkrém rozporu s tím, co vykládá, protože válka vyhání lidi z domovů. Mír ne... A jestli se mu líbí, že se podílí na zabíjení lidí, tak je mi ho líto.

Široko , 30.01.2024 23:40:27,  Ondro, zůstaň u hraní a nemudruj. Myšlení opravdu není tvoje silná stránka.

Achtung , 30.01.2024 23:36:11, tvrdí že není za tyto názory a postoje nikým placen. „Je to prostě služba vlasti." No jo, ale které vlasti? U těhle univerzálních světoobčanů se to nikdy neví? Ale pocházejí odněkud z území dnešní Ukrajiny.

conkin , 31.01.2024 7:59:11,  Ten ode mne nedostane ani korunu. Já žádnou válku podporovat nebudu. Vetchý jako herec je vynikající. Ale zdá se, že se chytá na novou kariéru a potřebuje se zviditelnit. No, uvidíme...

jadeit , 31.01.2024 7:58:00, překvapující míra hlouposti Vetchého, fakt ten její rozsah u něj mne zaskočil - "prospívání demokracii" a Rusko, které chystá válku s NATO - neuvěřitelná tupost. **A ta masa migrantů z UA? Když tam bude skončena válka, tak by si snad měl rozhodovat každý stát, koho a kolik na své území vpustí, a koho a kolik už ne. .

Hradecký P. , 31.01.2024 7:56:43, S tou lékárničkou to bylo dobrý, a že Pávek slouží vlasti ještě lepší. On se z těch pohádek snad nikdy nedostane. Jinak si nepamatuji, že by pomoc nacistům byla v naší historii brána jako pomoc vlasti.

Stan1 , 31.01.2024 7:55:34, Velmi nelogické tvrzení o službě vlasti ! To není služba vlasti, to je zrada vlasti ! Tenhle herec není ani náhodou vlastenec, jen se za to schovává. Ukrajina nás okrádá o miliardy ročně. Podpora války dodáváním výzbroje, výstroje a dalších proválečných věcí je porušením zákona o dodávkách do mista konfliktu. Je to zločin proti míru (zákon byl zrušen) a žádná služba vlasti nýbrž ohrožování vlasti ! Ukrajina je fašistická a je to zdokumentováno, její podpora porušuje obecnou morálku proti válce podporuje proválečnou hysterii ! Proč je tohle podněcování nenávisti vůči skupině osob ruského původu tolerováno ?
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Vetchý?

Když umřela Libuška Šafránková, v kostele řečnil mimo jiných i tady ten pitomec. Vedl tam pouze plytkou protikomunistickou agitku, která se vůbec na toto stkání  nehodila. Mně to tehdy přišlo, že mu někdo zapomněl říct, že projev nemá k Chartě 77, ale je v kostele u rakve oblíbené herečky. Přidávám video, na němž je v čase 1:09:44 několikavteřinový záběr na jejího manžela, z jehož výrazu tváře a zbytku mentálních sil je patrné jeho zděšení, co za vola pindá u katafalku jeho choti a co znectil tuhle chvíli rozlučky. Pro mě tím okamžikem Vetchý napochodoval do ajnclíku, kde už dřepí Hašek, Hrušínský, Svěrák, Kolářová, Hrzánová, a podobná verbež, pro něž nemám dostatek slin k odplivnutí.

https://www.youtube.com/watch?v=wXC95z0BHmc

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

petr pavel

Petr Pavel naznačil, že je potřeba se připravit na realitu, že se Donald Trump dohodne s Vladimirem Putinem na ukončení války na Ukrajině! A právě proto Černochová tak moc spěchala s podpisem smlouvy o nákupu stíhaček F-35 za 150 miliard korun! Vláda na pokrytí tohoto nákupu musela okrást důchodce o valorizace penzí, do roku 2030 ta krádež vynese 250 miliard korun!

Jednu věc je potřeba na Petru Pavlovi ocenit, a to zcela po zásluze, že se nebojí říkat věci tak, jak stojí a leží, což samozřejmě leze na nervy jak Petru Fialovi, tak vlastně i celé Pětikoalici. Petr Pavel je především voják a generál, potom dlouho nic a až potom tam někde na konci je prezident, tedy funkce, do které byl protlačen a doveden Petrem Kolářem, bývalým kariérním diplomatem a velvyslancem v Rusku a v USA.

Zatímco vláda Petra Fialy vytrubuje nepřetržitě signály o tom, že Ukrajina musí zvítězit a nic jiného než triumf Ukrajiny nepřipadá v úvahu, tak Petr Pavel jede naprostou vojenskou rovinu a dopředu říká, co se bude odehrávat. V polovině minulého roku před summitem NATO ve Vilniusu pro televizi Sky varoval, že Ukrajina má čas do konce roku něco změnit na frontě, protože potom už žádné peníze a zbraně nebudou. Video máte výše. Přesně jak řekl, tak se i stalo.

To jsou jen úryvky článku, celý článek viz zde:
https://aeronet.news/petr-pavel-naznacil-ze-je-potreba-se-pripravit-na-realitu-ze-se-donald-trump-dohodne-s-vladimirem-putinem-na-ukonceni-valky-na-ukrajine-a-prave-proto-cernochova-tak-moc-spechala-s-podpisem-smlouvy/
 

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

Putin letos válku definitivně vyhraje a uzavře s Trumpem pro Rusko velmi výhodný mír! 
Kombinace nejnovějších údajů zveřejněných včera vysokými kyjevskými úředníky, a koncem léta analytiky CIA, jednoznačně ukazuje, že 66% všech dospělých Ukrajinců odmítá bojovat za vlast, a 66% všech Ukrajinek a všech důchodců, tyto své příbuzné před mobilizací chrání, a jejich počínání podporuje!

Vysoký představitel kyjevského režimu, předseda Výboru Nejvyšší rady pro hospodářský rozvoj Dmytro Natalukha, člen Zelenského party Služebníci lidu, včera přiznal, že ukrajinský státní aparát přes veškeré úsilí nemůže najít 3.4 miliony dospělých ukrajinských mužů ve vojenském věku, kteří, ani nejsou legálně v zahraničí, ani nikde nepracují, ani nejsou invalidní, ani nepobírají žádné dávky sociální podpory a nebo důchody, a ani neslouží v armádě. Všichni tito muži se začali důsledně vyhýbat ukrajinskému státu, a nepoužívají ani kreditní karty, ani mobilní telefony přihlášené na jejich identitu, a ani nejsou k zastižení na svých adresách. Podle Dmytro Natalukhy hrozba smrti a nebo zmrzačení na ruské frontě tyto ukrajinské muže ve vojenském věku přesvědčila, že – aby unikli mobilizačním komandům, která pročesávají celou Ukrajinu, musí přestat používat banky, vybírat z nich hotovost, a dokonce už ani necestují MHD, nejezdí auty, ani necestují z města do města. Ale všichni jsou někde důkladně skryti. A jejich ženy a blízké příbuzné je chrání, ukrývají, a živí! 

Podle analýzy CIA, viz MAP 1830, žije nyní na území Ukrajiny pod kontrolou Kyjeva  20 milionů osob, z toho 10.7 milionů jsou důchodci, kteří zatím neutekli do EU. Do armády už bylo odvedeno nejméně 1.5 milionu mužů, a z toho nejméně 0.5 milionu už padlo a nebo utrpělo zranění neslučitelná s další službou. CIA loni v létě odhadla celkový mobilizační potenciál Ukrajiny počítaný z osob, které ještě neutekli, a zdržují se na území kontrolovaném režimem, na 4.5 milionu mužů. Kombinací údajů CIA a poslance Natalukhy snadno dojdeme k výsledku, že Ukrajina už nemá koho mobilizovat, protože 1.5 milionu mužů už prošlo mobilizací, 3.4 miliony mužů se skrývají, a zbytek mužů už z Ukrajiny utekl na Západ, a nebo k Putinovi. Podle těchto údajů tak Zelenskému zbývá k mobilizaci na ruskou frontu asi posledních 100 tisíc mužů, ale ti jsou politiky, vlivnými státními úředníky, podnikateli, policisty, či zaměstnanci klíčových profesí v energetice, zdravotnictví a ve zbrojním průmyslu. A zdá se, tak už být  úplně jasné, že Putin letos válku definitivně vyhraje a uzavře s Trumpem pro Rusko velmi výhodný mír! 

to je část článku, celý článek zde:
https://www.michalapetr.com/map-1899-putin-uz-demobilizoval-3-4-milionu-ukrajincu-uniklo-v-kyjeve-kazdy-stat-podporovany-usa-po-prekroceni-kinnunenova-mobilizacniho-parametru-prohraje-valku/
 

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

nikdo mi neřekne, čím se PePaKo zasloužil při své práci v NATO o Českou republiku a její občany.

Ale čistě náhodou byl zrovna šéfem generálního štábu AČR, když vybouchly soukromé muniční sklady u Vrbětic. 

Tedy sklady byly armády, ale munice v držení překupníků, kteří nemají ani na pokutu. 

Kdyby ta munice byla armády, vypadala by její ostraha úplně jinak. 

PePaKo odešlo do NATO šéfovat a v ČR oznámily po 7 letech  občanům, že za výbuch může ten zločinec Putin a jeho dva agenti.

Copak asi čeká ČR za jeho šéfování Hradu?  

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Čekal jsem na naši Včelku Máju aby zveřejnila článek od jejího oblíbeného (a mně téže) Jindřicha Kulhavého. A jelikož naše Včelka Mája stále ještě nabíjí své síly než se zase statečně "pořádně rozjede" zde na našich  Kydech tak místo ní přenáším dnešní článek od Jindřicha Kulhavého.

JINDŘICH KULHAVÝ-DALŠÍ ČERNÝ DEN NAŠÍ HISTORIE

cernochova

Dnešní text bude krátký. Po rozhodnutí zpolitizovaného Ústavního soudu týkajícího se sprostého okradení seniorů jsme se dočkali dalšího průšvihu spojovaného v budoucnosti s vládou Petra Fialy. Za Českou republiku podepsala válkychtivá a naprosto nekompetentní i primitivní ministryně obrany Jana Černochová smlouvu o dodávce amerických bojových letounů F-35.

O celém obchodu už je známo tolik podrobností, že nemá cenu se k nim vracet. Vzhledem k vlastnostem těchto strojů lze použít následné přirovnání. Je to stejné, jako kdyby si každý z nás koupil na dojíždění pro rodinné nákupy monopost Formule1. Tedy naprosto nesmyslně drahé, totálně nepraktické, extrémně rychlé a jen minimu jedinců schopných ho ovládat předurčené vozidlo, používané navíc na nekvalitních komunikacích s nejvyšší omezenou rychlostí 30km/hod. Abyste ho mohli aspoň částečně, byť velmi omezeně provozovat, musela by se kompletně překopat infrastruktura, zákony, a i přesto by Vám ta formule byla k ničemu. Jen výrobce by si mnul ruce, protože by Vám ho nejen dobře prodal, ale ještě ho má povinnost po mnoho let servisovat.

Pod smlouvu připojil podpis člen nejméně oblíbené vlády v historii samostatného státu svou popularitou blížící se Háchovu kabinetu. O to je vše horší. Jediné pozitivní na tom všem je, že celá ta liberální mládež hájící eurounijonismus a jakési vymyšlené západní hodnoty bude celou tuto taškařici platit mnoho dalších let a důsledky průšvihu zvolení Pětikoalice dopadnou i na ni. Státní moc odsouhlasila euthanasii České republiky, díky jednomu volebnímu podvodu posvětí podvod další, protože korespondenční volby v podobě připravované vládnoucí klikou jsou skutečně naprosto zcestné a je s podivem, jak malé množství proliberálních příznivců dokáže udržet doma národ okradený i o poslední zbytek demokracie, tedy neukradené volby. Opravdu jsme tak tupí, že už dávno nejsou miliony Čechů a Moravanů v ulicích všech měst?

Nákup stíhaček proběhl dva týdny před připravovaným projevem odporu zemědělců vůči Pětikoalici. I kdybychom se jí dokázali zbavit, penále za zrušení smlouvy o nákupu F-35 je obrovské, nicméně reálně nižší, než budou důsledky dokončeného vládního byznysu. Nebude li současná politická garnitura dohnána k zodpovědnosti, pak žít v této zemi je nadále zbytečné. Ne, nevyzýváme k exodu obyvatelstva, ale k naprosté ztrátě jakýchkoliv ohledů vůči této vládě. Každý jeden člen stran vládní koalice je vinen za to, co se nyní děje. Neomlouvejme tak ani jednoho Piráta, zástupce ODS, KDU-ČSL, Top09 či STAN. Všichni ti, kteří se podílí na možnosti nechat Fialu, Pekarovou Adamovou a další zločince vládnout, jsou vinni. Včetně ústavních soudců a představitelů s vládou spolčených médií. Přišel čas, kdy je třeba zásadně změnit jak zákony, tak i vyčistit domácí chlév. Pokud to nechápete, nic nejste ochotni obětovat a riskovat, jste nepotřebnými občany této země a jen se vezete v rozpadajícím se povozu taženým zkorumpovanou a na dálku ovládanou vládou schopnou se včas odpojit a zmizet do bezpečí. Jste na pokraji srázu, zatím si říkáte, že je dobré. Můžeme vás ujistit, že není.

Jindřich Kulhavý
 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Kdyby byla Černochová( a nejen ona, ale i příslušní funkcionáři na MNO)  jen trochu vzdělaná v historii 2. světové války (a nejen jí), pak by věděla, že první cíl nepřátelské palby  jsou letiště protivníka. Nehledě k tomu, že stačí protivníkovi rozptýlit v okolí letiště F35 písek(abych neprozradil voj. tajemství) a je po lítání. Kde pak budou F35 startovat? A jak se tam dostanou? To jakože nebude nepřátelská armáda střílet? EU jí to asi nějakým usnesením zakáže... Tady jde o to nasypat loutkovodičům co nejvíce. Ale Černochová, Fiala žijí v mýlce. Myslí si, že je pak jejich páni odmění. Neodmění a víte proč? Nemají důvod, takových sluhů bude po jejich odchodu ještě spousta, tak proč další náklady, že jo? Nedostanou nic a ještě k tomu zradí svoji vlast.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

debatě ve Falknovu projevil se pre-Vít znovu. Prý naše vláda-best zestátní i ČEZ.  To je superhit, ale co podnikne KRIT?  Ten už má prý řešení, jak naplnit svojí kešeni. Jen počkejte dezoláti, až u huby vás začnem bráti! Vláda dělá rázné kroky, nebude to trvat roky. Už zítra u vás zazvoní KRIT, jako na koni. Až dostanete pět, šest let, začnete hned správně rozumět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Doufám že tady zafunguje ono " dej mu jen jednu facku, on už se mezi futrama utluče sám" :D 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

     protože Daniel to vystihl naprosto dokonale a další slova mi přišla zbytečná. Ale teď jsem dostal záchvat smíchu, tak se s vámi musím podělit. 

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-neco-dobyli-ale-na-jare-jim-dojde-dech-a-pak-nastoupime-my-rekl-sef-ukrajinske-rozvedky-40459122#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

     Na tom Seznamu a novinkách už opravdu musej bejt ti redaktoři neskutečně zoufalí. Nic jim nevychází, ztrácej vliv a pětidemolice jim v tom dokonala pomáhá. Jen je prostě v diskuzích vidět ten vzorek těch pětidemoličních debilů, kteří jsou tak blbí, že těm blábolům na Seznamu a novinkách ještě věří. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)