Jen houšť a větší kapky

Autor
Štítky

Tak se nám s demonstracemi roztrhl pytel, že? Nedávno se dezoláti svolali v původních počtech, které se velmi podobaly loňskému září, jen to díky takřka uniformním českým vlajkám vypadalo mnohem disciplinovaněji než tenkrát. Místo živelnosti nastoupila organizace, že to chvílemi už připomínalo kázeň… jsme o tři týdny dál a neslyšíme, že by se nám tým kolem Jindry Rajchla rozhádal. Loni v tuto dobu už letěla světem videa, kterak se organizátoři navzájem zradili a slouží globalistickým strukturám. Teď vidím naprosto opačnou situaci. Organizační tým se rozrůstá a snaží se organizovat příští akci lépe a radostněji.

Mediální hnojomety ohledně Rajchlovy dehonestace také moc nezabraly… kámen tentokrát nepadl do vody, ale spíš do oleje. Hladina se skoro nerozvlnila, ale intervjukům se podařilo zařídit, že už dneska zná Jindru skoro každý. Láďa Vrábel už není vtělené zlo (třeba ho teď přestanou kriminalizovat) a novináři mají nový objekt své obsese.

Hele, to musíte uznat i vy, co Jindru moc nemusíte – že je to docela prča, jak do něj teď Novinky a Česká televize ryjí. Jak si zvou jednoho samozvaného experta za druhým, jak se snaží a hemží, jak zoufale potřebují něco vydolovat… a nic z toho. A naopak zjišťují, že se jim to vrací jak bumerang v podobě stále rostoucí popularity českého Donalda Trumpa. Je to teď docela dobrá schíza… strašení nepomohlo a vymlčet už ho nemohou. Co včil, že?

Včera demonstrovali odboráři před úřadem vlády a Babiš tam byl s nimi. Prý byl na demonstraci poprvé. Novinky se snažily zdůraznit, že je miliardář, i Fiala se o tom zmínil, jako že jde o šílenou absurditu (Mimochodem, tady vidíte, jak je nutné tu jednotnou mediálně politickou frontu narušovat – demonstrace ještě pořádně nezačala a libtardi v politice mluvili úplně stejně jako libtardi v médiích. Prostě se domluvili dopředu na taktice, jak to budou komunikovat), ale podle mě to tedy vůbec absurdní není. Už loni jsem na demonstraci viděl lidi, kteří rozhodně nemají hluboko do vrecka a zjistil jsem z mnoha osobních jednání, že proti této vládě fakt nejsou jen zadlužení chudáci bez zubů. Proti této vládě jsou všichni, kteří si zachovali trochu zdravého rozumu a fantazie, aby si dovedli představit, kam to všechno spěje.

Jo vládo, máš fakt problém. Miliardáři chodí na demonstrace a sbratřují se se svými bývalými úhlavními nepřáteli odboráři, jejichž zájem je, přesunout co největší kus zisku do mezd. Fiala se o tom zmiňuje jako o absurditě, ale ve skutečnosti by ho to mělo děsit. Proletariát se nám sbratřuje s ekonomickou elitou. Přemýšlím, jestli takové situace už někdy nastala. Vím o buržoazních revolucích, kdy ti uprostřed využili ty dole, aby svrhli ty nahoře. A když se jim to podařilo, na ty dole rádi zapomněli. Vím o utopických hnutích, kdy ti dole spolu s těmi uprostřed odstraňovali staré pořádky a zavrhovali svou zkaženou minulost, aniž by si tím jakkoliv pomohli.

Ale že by se ti nahoře sbližovali s těmi dole, aby naopak uchránili starý pochopitelný svět a zároveň ti nahoře byli ochotni uznat, že všechno se nedá řešit jen dravým trhem a ti dole naopak uznali, že nemohou žít jen z přerozdělování… sakra, byla někdy v dějinách taková situace? Majitel zámečnické firmy se cítí být na stejné lodi se svým zaměstnancem zámečníkem, protože oba chtějí mít funkční stát a děsí se, jakou další grýndýlovou kravinu vymyslí evropská komise a ještě více se děsí, že tomu Fiala zase bude nadšeně tleskat. Český miliardář má stejného nepřítele jako český Honza – pracovníka v globálních korporacích, co plynule přechází do globálních neziskovek a české politiky.

Jo, jasně… ještě se to celé nepropojilo. Staré hříchy a staré rozeštvávání tu stále ještě existuje a nepominulo. Ale kurňa, takhle přece vypadá, když se národ probouzí, ne? Když mají ekonomické elity, co dokázaly uspět v globální konkurenci, vlastně totožné obavy jako běžný venkovský lid. Nic necharakterizuje dnešní hybridní dobu víc, než osobní Vidlácké konstatování, že v Praze má venkov spoustu příznivců na Hanspaulce. Nekecám. Samotného mě to překvapilo. Oni tam také nechtějí přijít o svoje podniky ve prospěch nějaké ojroutopie, stejně jako my nechceme přijít ze stejného důvodu o své domy.

K tomu si přidejte i menší počiny. Chodí se na náměstí se svíčkami. Vedle demonstrace na Václaváku to vypadá malé, ale oni se tam další dezoláti dávají dohromady. Zjišťují, že jich není úplně málo a zjišťují, jak málo rozdílů mezi nimi je. Bloger Vlk inzeruje u sebe Kose pochod za mír bez politiků. To musím také trochu zpropagovat, protože se v tom stále angažují ty stejné dámy, které s tím loni začaly. Ženy za život. Stále se tam hraje písnička od Qíly o tom, že své syny pro válku nedám. Teď v sobotu to vyvrcholí v Praze. Začíná se v Holešovicích na výstavišti ve 14.00. Kdo máte čas, běžte tam. Sice teď Řehku někam schovali, aby se na mobilizaci tak okatě netěšil a Fiala už také přestal s kecama, že jsme ve válce, ale není od věci jim připomenout, že jim děti pro rozstřílení za evropské hodnoty nedáme.

Doba nám prostě pádí kupředu a vláda národní zkázy nás žene do houfu. Prezidentská volba byla naše Kulikovo pole. Napravila ledacos z covidové občanské války. Leckdo překročil svůj stín a kdo to nedokázal, ten zůstal daleko vzadu. Jsem rád, že všichni ti, se kterými jsem se v uplynulém roce potkal a pobratřil, byli schopni těchto kroků. Ne kvůli mě… jen jsem se prostě dostal do dobré společnosti. Jsem rád, že jsem se mohl dívat i mezi čtenáři a diskutéry na posuny v jejich vnímání světa a hřeje mě, že jsem tomuto sbližování alespoň trochu také přispěl… i když samozřejmě nejvíc práce pro to udělal Fiala…

Všechny tyhle pramínky se dříve nebo později spojí do mohutného proudu. Ještě z nich leckdo věří, že právě on bude ten nejsilnější. Ale ono je to vlastně jedno. Velké proudy nakonec vstřebají ty malé. Stane se to, protože jedeme z kopce. Stane se to, protože naše vláda nedělá ve skutečnosti nic, aby náš pád zmírnila, nebo dokonce zastavila. Na rovině se z řeky může stát bažina plná malých louží z osobních zájmů. Na rovině se může ledacos z síly původních bystřin ztratit. Protože není důvod někam téci. Není důvod se spojovat. Všechno je v pořádku. Ale teď to tak nebude. Málokdy čekal tento národ tak prudký sešup, jako nás čeká teď. Teď to všechno teprve začíná a už teď se dáváme dohromady. Než dojedeme tam dolů, tak to bude proud, kterému nikdo neodolá.

Jo a ještě jedna poznámka. Tomáš Baldýnský má radost, že demonstrant, co měl na batohu znak Wagnerovy skupiny, půjde k soudu a hrozí mu patnáct let. Tetelí se blahem, že se konečně začíná něco dít… Jako by neměly být volby, jako by se dějiny nikdy neotočily. Jako by přesně takové zákony nakonec nepožíraly své děti. Uvědomuje si, že se to tady může taky snadno otočit a pak přesně tyhle paragrafy budou uplatněny na něho?

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (256 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rajchl:
STAN a TOP09 navrhují zvýšení DPH na 23%.
Vláda schválila půjčku na odtržení se od ruských zdrojů ve výši až 265 miliard Kč. Až válka skončí a všichni se zase k ruským surovinám vrátí, tak se bude jednat o zbytečného čtvrt bilionu vyhozeného oknem, který i s úroky zaplatíme opět my z našich kapes.

Zatímco ožebračují české občany a firmy, tak v klidu přihlížejí tomu, jak z České republiky odtékají ročně stovky miliard do nadnárodních korporací vlastnící banky, potravinové řetězce, mobilní operátory a další společnosti obchodující v naší zemi s nekřesťanskými maržemi.

Čtvrtbilionová sekera Petra Fialy za zcela zbytečný projekt. Pojďme zaplnit Václavák!

Průměrný počet slepic: 4.9 (106 hlasů)

Za komunistů DPH neexistovalo, ti drželi blboně pod krkem "právem na práci" a honili je policajtama po hospodách. Dneska se každej bojí, že ani neví odkud mu přinde soudní výloha nebo exekuce nebo že něgde jel ani neví gdy a že přesáhl nějakou pitomost a že zaplať. A gdyž to má jen jako adresu, tak ani neví že byl odsouzen k setnutí hlavy. Srandu si z teho můžou dělat jen důchodově zajištěné blátotlačky, a štěkny, keré by gdysi každý oplul. To byla jedna písnička tichá pošta, ale původně to byl eufemizmus pro drbny a ježibaby, co pomlouvali. Dneska už to není potřeba, páč každej může pomlouvat, nadávat, klábosit a žvanit a kecat co se do nich vejde, páč to nigdo nebere vážně.

Vůbec nerozumím temu, proč lidi, co chtějí říct někomu něco z vlády to říkají koňovi na Václavském rynku, gde se gdysi za Karla čtvrtníka prodávali naši lidi do otroctví. Vůbec mi neberou snahy se sejít, zanadávat a jít do dom. No to neudělá ani nepitomější zvíře na planetě.
A blboni ani dneska netuší jaká je papalášká sekera, páč se to neuvěřejňuje. NE, .."i s úroky zaplatíme opět my z našich kapes." Na to z kapes už nebudeš mít milá včelko. Hotové

Průměrný počet slepic: 2.8 (39 hlasů)

Sasine, ty si píšeš snad se mnou?
Já že jsem zaregistrovala poslední větu s "včelkou", tak jsem si dodatečně přečetla, ale jinak jsem v tom článku ničemu nerozuměla.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Možná kdybys ty kopíroval, bylo by to srozumitelnější.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Tady to vidím naprosto zřetelně: SMC = státní maloobchodní cena
nebo : MC = maloobchodní cena
k tomu byla samozřejmě Velkoobchodní cena
Víte proč?
Protože rozdíl mezi nimi bylo to DPH.
Které ruku v ruce ODS ČSSD tahalo dolů až na závratných 21 % nebo 15 %.
Fijaloví urofašisti teď potřebují nakrmit své pány.
Takže, poddaní, připravte si účty!
Banky ty čísla převedou za vás!
Zvolili si 5P, Posseltovo Prounijní Poskoci Politologa a Průzkumníka.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jako pan Makaron ve Francii? Má se totiž rozzuřit celý národ do bělá,vzniknout chaos ,anarchie a pokud možno TOTALNI ROZVAL republiky!
Voliči mají prý splnit plán vládních Satanistu ustřelil si metodou CHUCPE všechny svoje hnáty a vykotlat si lebky pirátskou ideologii zla deindustrializace ,to bude ten NEOmarximus podvodu naráz a to všech už dnes zuboženych voličú neboli BIDNIKU!
Proč na tento plán pekelníka zla ODS stále nikdo z politických formaci neodhslil a nepostavil ho na PRANYŘ a to v situaci,kdy samotne celé SV tj Společnosti voličů chybí Program Národních Zájmu a politici se dělají hloupi,že neví co to je i když to tady dává SV elita co pet minut k diskusi a nikdo tak nesmí vědět co se má volit následujícími NOVYMI VOLBAMI za svéžia čerstvy Program ?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (17 hlasů)

A tak mi dal najevo,že je morové mocnější (nemám nic proti tomu)a nacpal se mi do usmévu.
No a já se tady z prý *revolučních kruhu*dozvídám,že ty "progresivni kruhy"pracují a prišly s 💥omamujicim🇨🇿 giga plamenem ,který mají ty kruhy vyhlásit snad na 1.maje!
Tak a my z SV máme poté padnout na zadek? !To ukazuje jasnym zpusobem ,že se *kruhy* stále nepoučily a budou dělat to stejne jako už 34 let a očekávat JINY VYSLEDEK....MERDE!
Namísto,aby ty šišate kruhy pochopily,že se musí NEJPRVE mezi námi lidovými komentátory ZDE osobně objevovat každý den a každou noc se svými "NAVRHY" do našeho PNZ, tak nás chtějí OPAŘIT svou genialitou,namísto,aby padly za naš NOVY Rudy prapor vítězství a vylezli ven z hrobu poražky jak Mamut+.Tak jsem to holenkove od začátku myslela a ne že ne ANO!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Ti, co Rajchla nemusí, jsou i zde hojně „slyšet“.
Klofou ostošest proti jeho zde uváděným článkům a mají to za „trapnou kopírku“, bez ohledu na fakt, že si to jiní lidé rádi přečtou, protože na Rajchlův (ani jiný) FB nechodí, ale jeho názory na dění u nás je zajímají.

Rajchl se dostává čím dál více lidem do povědomí. Nedělá to jen pro nějakou jednu svou stranu, ale pro všechny ty, kteří jsou nespokojení s touto vládou a nesouhlasí se situací, do které nás všechny tato vláda uvrhla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

A do politika má daleko?Proč nám stále neodhalil co má za lubem vládní Asociální banda Satanistú svým rozbilenim republiky, která se stava salámovou metodou pomalu ale jistě Banánovou republikou ,ačkoli tu banány nikdy nerostly?
Proč ON člen SV si dodnes neosvojili Program Národních Zájmu a potřeb SV PNZ a,ale chtěl by stále jen sam pivotovat, bez pořadeho tahu na branku!
Tak když to jakoby neumel tak ,mu doporučte, aby se s důvěrou obrátil tady na nás lidové komentátory,kde hraje muzika a dal na plac co chce a ne se tam mrcasit na pódiu a my SV pod pódiem máme poslouchát brzy jeho nudnou bezmocnou rétoriku o které si myslí,že mu přinese jako individuu vítězství.
Optejte se ho proč slíbil veřejné , že udělá to co budou chtít jeho voliči a teď slyšíme zpěv hezkého tetřeva hlušce a to má byt tak celé a na naše dobře rady nad zlato nedojdou do jeho pry už snad "polohlucheho" ucha.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Amnestie pro Chvalovského

Zřejmě poprvé hvězdu Jindřicha Rajchla zaznamenáváme coby výkonného ředitele tehdejšího fotbalového zázraku FK Chmel Blšany. Bylo mu pětadvacet let. Za vstup mezi fotbalovou elitu vděčí Františku Chvalovskému. Šéfovi českého fotbalu, který byl namočen do celé řady kauz. Rajchl ho coby advokát zastupoval v případu zpronevěry 1,5 miliardy korun Komerční banky. Funkcionář nejprve dostal deset let natvrdo, aby později odvolací soud rozsudek zrušil. Pak se stal „zázrak“ v podobě prezidentské amnestie Václava Klause. Chvalovský byl volný.
Fotbalové prostředí se Rajchlovi evidentně zalíbilo. Když pracoval v dozorčí radě pražské Dukly a byl členem Marketingové komise UEFA, měl blízko k projektu fotbalového svazu „Bezpečné branky“. Cílem bylo vyměnit v celé republice fotbalové branky. „Ve hře“ bylo 175 milionů korun. Vedoucím projektu byl Jan Rakušan, garantem svazu Jan Voženílek, toho času člen vedení Dukly Praha.

Perličkou pak je, že Rajchl v minulosti řídil českou a slovenskou část obří mezinárodní sázkové a hazardní společnosti Bwin. Tedy stejné firmy, které sponzorovala fotbalovou Duklu. A aby těch perliček nebylo málo – když Jindřich Rajchl zastával post ve společnosti SAZKA a.s. (nejprve byl členem představenstva, později jeho místopředseda), zároveň šéfoval již zmíněné konkurenci v podobě Bwin.

Když se ještě chvíli budeme držet fotbalu, tak ho spojuje byznys s předsedkyní odvolací a revizní komise Fotbalové asociace ČR, právničkou Markétou Haindlovou. Rajchl byl předsedou správní rady společnosti ThinkSport, Haindlová současně členkou správní rady. Dle obchodního rejstříku také byli třetinovými společníky ve firmě Sport Management Think Tank.
Politické ambice Jindřicha Rajchla jsou nesporné. Byl členem Trikolóry, na poslední chvíli couvl z kandidatury na předsedu hnutí. Výrazně se angažoval v hnutí Chcípl pes či Iniciativa 21. Je jedním z mluvčích Charty 2022, zakladatelem spolku ZA SVOBODU z.s. A založil nové hnutí PRO. Poslaneckými ambicemi se nijak netají.
Tak bych rád věděl co se mu honí v hlavě žeby další pseudo zachránce demokracie a lidu .... Jeho společník je ve vězení

Pořadatel demonstrací za svobodu je také „přítomen“ v kauze nelegálního převzetí tenisového spolku TJ Karlín Tesla z Libeňského ostrova za pomoci velkého množství nových členů. Informuje o tom web Seznam Zprávy. Ti byli podle všeho jen nastrčení, aby ve chvíli, kdy dojde na jakékoli hlasování, sehráli svoji „hru“. Mezi těmito členy figuroval i Rajchl a pět členů jeho rodiny.

Rajchlův společník Pavel Ryvola následně prodal pozemky tohoto spolku developerovi za zhruba desetinu ceny. Jejich hodnota byla zhruba 60 milionů korun. Pavel Ryvola za to dostal 4,5 roku vězení.
Věřte nevěřte není to spasitel stejně jako Fiala nebo Babiš není asi navýběr protože korupce je prorostla celou republikou - pana čistého těžko najdeme.

Najdeme články a prohlášení, bagatelizování, napadání náměstí nespokojených lidí, výroky ve stylu projevu soudruha Štěpána k dělníkům v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, film Příběh Kmotra agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, písně Karel Kryl Demokracie, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Klus Pánubohu do oken, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí. Film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím válečnických trpaslíků, bílých koňů, loutek, komediantů, kudlanek, trubců, neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Jsou ve válce, schválili úpravu zákona a sami se z něj vyjmuli. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky. Hlava22, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska. Forest Gump, Četa-Vietnam. Jugoslávie, Arábie, Afgánistán, válčení, zbrojení. Film Kmotr, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vlk z Wall Streetu, Erin Brockovich, Někdo to rád horké, vše o mafii. Citát mužíka s pseudonymem Rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... Ale lidé se probouzí. Ods nevolilo ani 12% voličů, neTop nemá hlasy a mandát, na zákonech Nezávislí s 6%starostů vykroužkovali piráty na páté kolo u vozu. Jejich presidenta po tom co odstranili kandidáty kteří mohli překážet a zamíchat kartami nevolili voliči Danusche, 42% Babiše a 30% lidí kteří nechodí k volbám od rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky.

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

Strašná slátanina.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Takže Škeřík. A ten z té inovace, mi taky tak nějak připadá neproletářsky.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

co bude po demonstraci, zda bude ta blokáda, nebo se to zase nechá na panu Popelkovi a počká se kam půjde on se svým tlampačem ?

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

V Popelky a pány v červených bundách s vysokou hladinou adrenalinu v krvi apod. doufají zlí vlci, aby našli slabá místa své oběti, mohli se na ni vrhnout a rozcupovat. Po demonstraci zdánlivě nenastane nic, ve skutečnosti dál naroste utajovaný strach a nejistota v řadách těch, kterým může co nevidět začít téct nejen do bot, ale i o něco výš. Až pochopí, že vzdálení spojenci nebývají spolehlivými kamarády, zejména, když i jim hrozí průsery. Je čas začít myslet na vzdálené volby. Otázkou je, jak zabránit takové nynější devastaci státu, že po volbách se bude vítěz cítit jako spíše poražený. A otázkou je, jestli se lidu na politické scéně vůbec představí dostatečně silný, důvěryhodný a nadějný opoziční politický hráč - polit. strana nebo koalice. Slovensko nyní kráčí k předčasným volbám, v nichž s největší pravděpodobností "hrozí" návrat bývalé vládní strany Smer-SD (Fico). Bude poučné sledovat, jak se bude chovat tamní vláda bez důvěry parlamentu a prezidentka. V ČR totiž také "hrozí" návrat bývalé vládní strany ANO. Pětikolka a hrad mají tedy v tomhle ohledu podobný problém. Půjde o moc. V obou významech tohoto slova.
Česká vláda sama neodstoupí, na to nemá zahraniční mandát. A svou parlamentní 108čkou si zajistí důvěru, i kdyby co bylo. Jen aby západní vlády se nesjednotily v řešení neřešitelných průserů vyhlášením válečných stavů...

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Explorer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen si myslím, že by se to mělo říci, aby lidé nebyli před odjezdem do Prahy v nejistotě. Každý rozumný člověk pochopí, že teď není na blokády situace a sníží to i Popelkův potenciál mezi akčnějšími kolegy.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

V Japonsku se rozšiřuje sociální vrstva Hikikomori, co se uťaprtali v malých komorách a stačí jim jen k životu internet a bankocetle. Ti prožívají svůj život legálně ve virtualitě. Tamní vládu to prý rmoutí. V čekolandu máme ale hentý oný špecifiká, o vnímání světa. Věří se tady na báchorky, že stačí vynadat královi a on se podělá a uteče. Nebo že stačí říkat pravdu a bude dobře. Ale pravda už je taková, že gdyby chtěl čekolanďák srazit hlavu svýmu uzurpátorovi, klesne mu ruka jako robotovi, co má program, nigdy nevztáhneš ruku na svého Pána.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Za fašismu a nacismu docela stály v rámci národa dělníci i kapitánové průmyslu na jedné straně, většinově. Min. v Německu to tak bylo. Tohle se Hitlerovi povedlo, to ostatní už ne. Tripartita pak vznikla myslím za Mussoliniho. Podle mě je to asi to nejlepší co z těch ideologií vzniklo, jinak nic moc. Ale u nás jsme od toho ještě daleko, aby většina bohatých stála za chudými a opačně. I ten Babiš se bojí zvedat daně, nemyslím nepřímé, ale ty přímo a progresivní zdanění, což potřeba prostě je. A u firem taky.

A většina bohatých stojí za Fialou

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

oprava: tripartita

Za fašismu a nacismu docela stáli v rámci národa dělníci i kapitánové průmyslu na jedné straně, většinově. Min. v Německu to tak bylo. Tohle se Hitlerovi povedlo, to ostatní už ne. Tripartita pak vznikla myslím za Mussoliniho. Podle mě je to asi to nejlepší co z těch ideologií vzniklo, jinak nic moc. Ale u nás jsme od toho ještě daleko, aby většina bohatých stála za chudými a opačně. I ten Babiš se bojí zvedat daně, nemyslím nepřímé, ale ty přímÉ a progresivní zdanění, což potřeba prostě je. A u firem taky.

Ale většina bohatých stojí za Fialou

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Mstitel (neověřeno)

Trvalý odkaz

proválečná nacionalistická rétorika a propaganda a válečná ekonomika, což je risk, který se vítězům vyplatí, poražené zdevastuje. V takové situaci kapitál potřebuje loajalitu pracovní síly. Od takového spojenectví nás chraň Bůh, jak říkáme my ateisté... (nacionalismus není synonymem vlastenectví)

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

AB demonstruje s těmi, které ožebračuje v jeho fabrikach! Pikantnost české politiky nezná mezi!

Průměrný počet slepic: 2.7 (26 hlasů)

A Milion chvilek demonstruje za Fialu, Rakušana, Němcovou, Kalouska, Dvousvetrovou, Piráty, Dozimetry, Zelenskýho....atd atd..
Tedy za zmar a ožebračování nás všech.
Velice "pikantní".

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

žel fiala je ožebračuje ješteě víc...

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

takový novodobý Baťa, že?

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takove byl Bata slavnej a opora demokracie. Dodnes zboznovanej.
Vydelal na valecnych zakazkach, pac si vojak na fronte ani delnik v tovarne stezovat nemuzou../Na to musite mit styky/.
Tez byl inteligentem..Profesorem a prednasel na Karlove ,universite vo tom jak ma delnik srat. Kdyz delnik sel, tak za nim poslal agenta se stopkama, aby meril cas..
Agent potom vyhotovil informacni zpravu p.Batovi, kterej delnik sere dlouho a kterej ne. /Na co to asi potreboval k svemu podnikani /
Taky byl ceskym vlastencem , chtel odstehovat nas vsechny do Patagonie ,protoze to bylo blizko Argentiny vodkud dovazel ty kuze..To se mu taky hodilo..

Průměrný počet slepic: 2 (9 hlasů)

Která nařídila svému webu odřezat pod članky DISKOZNI RUBRIKY chce nakredencovali?
Prý jen jeden članek jejího programu tj DEMISE,aby snad do teplych míst žlabu plných peněz se zase zakously zuby dalších rabijatu,kteří budou mít za úkol pokračovat v rozvalu💥 republiky a nikdo nebude vědět PROČ?To by měla odhalit a ne tam chastit jako v krabičce.
To je jen slabé kafe,kdy je totiž třeba změnit celý režim kapitalismu bez skrupulí Asociální vlády neznabohú a Satanistu KDU ČSL a piratskych vylupku kavárenských povalečskych nedostudovanych řvounu,,kteří neumí ani násobilku prý to je težka matematika a dali si zločin totálního rozvalu na své NEOmarxisticke vlajce smrti a ne ,že ne ANO!
Kde má ta paní soudružka naš SV PNZ program,aby jsme nebyli vykradení dohola ideologii ŠWABISMU o kterém paní prý Lentilka nechce nic vědět....jak je z projevu patrne a každému to tam osli !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš???... Z Babiše velkouzenáře je odborář?.. 😄 .. Asi zapoměl, kolik vydělávají zaměstnanci holdingu Agrofert.

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

Zapomněl, ale on je Slovačisko,tomu je to při jeho hatmatilce jedno.

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

Ovšem Fiala a jemu podobní lidi obírají ještě víc neež majitel Agrofertu...

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

platili by jste vy, my, jako zákazníci výrobků z jeho firem, taky víc. Všechno musí mít svoji míru, balanc. Živí lidi práce, z výsledků své a jejich práce.

Míru nezná a nemá jenom Fialovo koaliční rozhazování z už díky jejich neschopnbosti děravého státního rozpočtu ve prospěch těch kdo si to nezaslouží, kdo pomáhají potápět český stát a jeho občany hloub a hloub. Živí jen a jen nemakačenky, euro i cz podvodníky, politické neziskovkáře, a dezoláty. Na dluh.

Průměrný počet slepic: 3.4 (20 hlasů)

Vám 16800 Kč hrubého u Babiše příjde málo? Odborářům asi ne, když ho tak láskyplně vítali.
No na francouzskou odborářku ale moc dojem neudělal:
"Ještě než ale všichni řečníci domluví, francouzská odborářka demonstraci postranní cestou opouští. Prý nechce stát na pódiu s Andrejem Babišem. Ten totiž při nedávné prezidentské kampani označil Emmanuela Macrona za svého přítele.„Nemůžu vystát někoho, kde se kamarádí s Macronem. Nechceme stát za Babišovými idejemi. Nemůžeme vystát někoho, kdo je populista a kamarád Emmanuela Macrona,“ vysvětluje Mercierová."

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

„ ……… Život byl dobrý, smysluplný. Bylo to bohaté. Ne bohaté z hlediska peněz, ale bohaté kulturně, intelektuálně a zdravotně. Být mladý byla zábava, znalosti zdarma a snadno dostupné, kultura na každém rohu a sport pro každého. Tempo bylo pomalé: spousta času na přemýšlení, učení, analýzu.
Ale byl to také vrchol studené války.
Byli jsme mladí, vzpurní a snadno manipulovatelní. Nikdy jsme nebyli spokojeni s tím, co jsme dostali. Všechno jsme brali jako samozřejmost. V noci jsme byli nalepeni na našich rozhlasových přijímačích a poslouchali BBC, Hlas Ameriky, Rádio Svobodná Evropa a další západní vysílače zaměřené na diskreditaci socialismu a všech zemí, které bojovaly proti západnímu imperialismu.
České socialistické průmyslové konglomeráty solidárně stavěly celé komplexní továrny, od oceli po cukrovary, v Asii, na Blízkém východě a v Africe. Ale neviděli jsme v tom žádnou slávu, protože západní propagandistické výstupy se takovým podnikům jednoduše vysmívaly.
Naše kina promítala mistrovská díla italské, francouzské, sovětské, japonské kinematografie. Ale nám bylo řečeno, že bychom požadovali junk z USA.
Nabídka hudby byla skvělá, od živé po nahrané ………“

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/03/30/jak-jsme-prodali-sovetsk…

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

ano, ten článek na Kose (vlkbloguje), na něhož odkazuje Petrpavel, je super Nebylo mi po něm lehko na duši, týká se i mého mládí. Ano, nemohli jsme kamkoli cestovat a mnohé nebylo, jak jsme si tak správně, "poamericku" zvykli říkat "OK". Nicméně to vše musíme zasadit do kontextu zuřící studené války. Myslíme že jsme vyhráli, neboť jsme dobrovolně a s nadšením byli "přetaženi" (doslova) na druhou stranu, rozděleni, prodání, vyrabování a stále si myslíme, že nás naši noví tutoři nenechají padnout až na zem - a mnohé i pod ní...
Dovolím si jen střípky z vlastních vzpomínek - jako dítě rozvedených rodičů byl pro mě dostupný takový sport, jako je jízda na koni v dobře vybaveném sportovním klubu (platilo se 20 Kčs za měsíc!), nebylo finančně nedostupné chodit do Svazarmu na bezmotorové létání. Ač potomek tátu, jenž nepřešel prověrkami s matky "buržoazního" původu, ani mne, ani bratru nikdo neupíral VŠ-vzdělání, mou spolužačkou na vynikajícím gymnáziu, ve třídě s rozšířeným vyučováním matematiky (kdo to dnes má, matika je přece fuj, nebudeme takovou pavědou trápit ubohá děcka, že?), kam se museli dělat speciální výběrové zkoušky, byla dcera evan. faráře a nikdo ji za původ nediskreditoval (dokonce děti mohli na náboženství beztrestně chodit), do kina jsme běžně chodili i na ty kvalitnější americké filmy, i když s odstupem času ... levné mladomanželské půjčky, dostupné bydlení... ano, to vše jsme považovali za samozřejmost. Dnes si ty rifle můžete dovolit, levnou půjčku na bydlení ne... a ještě něco moc důležitého, vzpomínáte? Na papírových bankovkách bylo napsáno že jsou "kryty zlatem a jinými aktivy Národní banky Československé". To je dnes nepředstavitelné. Tak jako naše zadlužení. Ne, nebylo všechno OK, ale také nebylo - vzhledem na tehdejší mezinárodní situaci - všechno tak špatné. Ale to dnešní mladí nevědí, vlastně věděti nesmí...

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Každý režim má své mouchy, i ten našeho mládí je měl, to je jistě. V každém režimu je to něco za něco, lidé nejsou stroje ani roboti, každý člověk je originálem s vlastním náhledem, stejnou skutečnost vnímá každý jinak.
Zpět k fotbalu. Před sametem to bylo mezi kapitalismem a socialismem 0:0, nebo 15:15, jak se to vezme, jak pro koho. Pak sudí odpískal penaltu která nebyla, která byla nafilmovaná, zincsenovaná a připravená dopředu, tu se povedlo za pomoci západních lží a mlžení proměnit. Je znám nový vítěz.
Přišel režim který preferuje úspěch za každou cenu. Příležitost pro jedny, pro podvodníky, zloděje, podnikavce, tvrdé nátury, sobce, asociály, dravce. Ztráta jistot pro normálního pracovitého člověka který má své zásady, svá přikázání, svůj cit pro spravedlnost, umí pomoci, má rád přátelství, mír mezi lidmi a národy. Kroky vlád vede a řídí kdosi z dálky, říká se tomu ideologie globalismu, genderismu, multikulturalismu a co já vím čeho ještě se dočkáme. Z té se nelze vyzout ať jste bezdomovec nebo miliardář.
A tak si tu žijeme a čekáme. Protože neumíme pískat unfair budeme čekat ještě hodně dlouho.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Když jsme u toho fotbalu, onehdy mě napadla taky taková fotbalová analogie.
- Vláda se chystá kvůli zvýšení obranyschopnosti ČR nakoupit extrémně předražené útočné bombardéry F-35.
- Jsem šéfem okresního fotbalového mužstva. Výbor usoudí, že máme slabou obranu a pověří mě, abych to vyřešil. A já "adekvátně" k našemu rozpočtu koupím Messiho.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ještě mi tam chybí, že tráva byla zelenější a nebe modřejší...

Průměrný počet slepic: 2.2 (16 hlasů)

Bankovky lhaly i za komunisty..Aktiva byly pomensi dluhy, coz nebylo spatny vzhledem k dnesku, ale zlato bylo v prdeli.
Chci napsat v Usa.
V 39 nasi odvezli poklad Do Britanie zeme spojencu ta okamzite dodala Dolfovi . Kdyz poklad vezli vedela nase uz napred vlada, kde skonci...
S plany na valku nase vlada souhlasila a aktivne podporovala..
Aby mel co nejvic na valku a tomu poklad cmajzli Usaci..Nikdy nezavahaji..
Potom ale , kdyz si chteli napravit u nas reputaci a naklonit si nas na 89 udalosti poklad Husakovi vratili. Jeste pridali S.Temple,detskou herecku ,kdysi popularni v Usa. Aby zase meli na ty valky.
Husak byl tak neschopnej, ze byl skoro kamarad a sudruh americanum..
To tak nekdy bejva..Dopracoval to vydlazdil cestu az pro Havla..
Ted je zase poklad v prdeli ,dlouho se u nas nas poklad nevohral byl nekde v spratelenym Nemecku. A ted je urcite zase v Usa..

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Napsal jste to dobře.
Když jsme měli s přáteli "filmový den", klidně jsme si střihli i tři kina za den (jedno za 10 kč). V jedenáct, od pěti a večer.
Dnes se do kina lidi nehrnout, jednak v nich není tolik dobrých filmů a druhak to stojí majlant. U nás cca 200.
I v tom ostatním (krytí bankovek, levné půjčky na bydlení, studium, zájmové kroužky, vzdělanější populace, žádné zadlužení, poslouchání dnes už správně pojmenovaný tzv. Hlas Ameriky, Svobodné Evropy) to je s dneškem nesrovnatelné.
Já bych ještě vypíchla mezilidské a vztahy na všech úrovních, které od té doby dostaly a ještě budou dostávat hodně na prdel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nehrnou? No nevím. Posledně jsem přišel do kina 30 minut před začátkem a díky frontě na občertvení (další 300 Kč navíc) a frontě u lístků jsem nestihl začátek.
Na to, že se filmy válejí všude na internetu zadarmo a dá se na ně doma v klidu čučet na skoro dvou metrových televizích, tak si myslím, že slušné.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kino bylo vždycky "svátost", nežralo se u toho.
Dnes se tam žere, což ruší. Možná to někomu nevadí, ale spouště lidí ano.
Já neznám nikoho, kdo by dnes chodil do kina právě kvůli tomu. (I kvůli úrovni filmů)
Dřív chodili do kina úplně všichni.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Bodejď by ne, když doma jste si film pustit prakticky nemohla.
Dnes můžete někdy hned, max se spožděním několika týdnů. Doma na skoro dvoumetrové televizi, s domácím kinem, v klidu, bez rušení, bez opruzů...
A přestože je kino drahé, lidé otravní, stejně lidi chodí a chodí...

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chodil jsem tehdy, chodím občas i dnes. Ale vidím v tom velký rozdíl. Souhlasím s Májou o tom jídle, ale ani to není podle mého ten rozdíl. Tehdy si sice nikdo nemohl ten film pustit doma, ale mohl počkat až bude v TV, ani tady bych rozdíl neviděl. Podle mne tehdy býval film v kině ( když vynechám záležitosti jako rande a podobě ) určitý svátek, kulturní zážitek. Filmy bývaly jiné. To je prostě vývoj, neříkám že je to horší, ale jiné a ne všem změna vyhovuje. Když to hodně zjednoduším, tak dnes nám z filmu spadne čelist, tehdy jsme o něm ještě nějakou dobu přemýšleli. Nezapomenu, jak jsem se ještě den po shlédnutí Griffin a Phoenixová ( ten z 1976, přišel k nám výrazně později ) nebyl schopen na nic soustředit a pořád jsem měl plnou hlavu jeho děje a hlavně konce.
Za mne je dnes pořád kino lepší, pokus chci film vidět s někým a soustředit se na něj. Doma totiž pořád neco vyrušuje, o ničivém vlivu reklam ani nemluvě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)