Kdo to řídí?

Autor

Srdečně jsem se zasmál nad článkem Seznam zpráv, kde rozebírali, kdo vlastně řídí iniciativu My zemědělci. Oni ti šmejdi udělali zemědělskou demonstraci s osmi sty traktory, vysypali před Strakovku fůru hnoje, mají webové stránky, docela sledovaný fejsbůk, teď vypustili virální video o tom, za co bojují a proč bojují. Opatřili ho anglickými i polskými titulky, takže se teď šíří dokonce i za hranicemi… a považte, intervjuci se sice snažili, jak jen to šlo, ale nenašli nikoho, kdo by tomu velel.

A tak si alespoň vzpomněli na Jandejska a na mě. Milá mééédia, děkujeme za reklamu.

V jejich liberálně mediálním světě totiž všechno někdo řídí. Jejich habitat se skládá z moci, zájmů a peněz. V jejich světě je na konci řetězce vždycky nějaký Kellner nebo Bakala, který „si všechny koupí.“ V jejich světě každý za někoho kope, každý je někomu zavázaný, každý od někoho bere úplatky a na jiné sbírá kompro. V jejich světě za vším stojí nějaký putinův agent a penězovod přímo ke Gazpromu, který to všechno platí.

Majnstrýmoví novináři to vědí nejlépe. Tohle všechno na ně totiž dokonale sedí.

Pracují pro někoho bohatého, živí se špiněním toho, co se jejich šéfovi nelíbí a hýkáním blahem nad tím, co se šéfovi líbí. Říkají věci, které musejí říkat, aby nepřišli o práci, až jim nakonec začnou sami věřit a realitu popírají nadávkami, protože argumenty jim došly už před několika roky. Nahlašují závadný obsah na sítích, protože zpravidla obsahuje lepší myšlenky, než jakých jsou sami schopni.

A samozřejmě jsou pevně vestavěni do soukolí vertikály moci. Na někoho mohou mňoukat, viď Marku Wollnere? … a k někomu se musejí lísat, Viď Ondřeji Vetchý? Někoho mohou šikanovat, viď Noro Fridrichová? No a někomu musejí lízat čižmy… viď Anno (mercedes) Benz? Všichni mají hypotéky, stárnou jim vaječníky (jak jsme se dozvěděli na Českých lvech), všichni potřebují peníze a všichni vědí, že je dostanou jen tehdy, když budou mít ten jediný správný názor, protože jinak by se museli živit skutečnou prací.

Teď jsou hotoví z toho, že existuje i něco jiného, co jejich principy popírá.

Samozřejmě, první stopovali cestu peněz a cestu úředních lejster. Ale ouha, nic nenašli. Žádné obálky, žádní kapříci, žádné IČO, žádná podezřelá firma, kterou má kšefty v Moskvě. Žádné pracovní smlouvy s nějakým oligarchou, žádné Porsche ani krokodýlí boty. Nic použitelného. Jen lidi, kteří už dva roky upozorňují, že je tato vláda průser všech průserů a jejich dezinformace se nejen nekontrolovaně šíří, ale ještě se stávají nekontrolovatelně pravdou.

Média překvapuje, že svět může fungovat jinak. Prostě na bázi rovnocenné spolupráce, kdy každý dělá, co umí. Kdy mají lidé společný cíl, ale nemají společného fírera, protože ho prostě nepotřebují. Ano, My zemědělci je společenství jednotlivců, kteří se v nějakém okamžiku dějin už nemohli dívat na to, jak to tady jde zu grunde a začali s tím něco dělat. Každý podle svého rozumu, každý podle své zkušenosti i svého oboru.

Dlouho to byla jen iniciativa jednotlivců, mnohdy naivní, neznalá toho, „jak to tam v Praze chodí.“ Dlouho to bylo režimním intervjukům k smíchu, dlouho se v přesile vrhali na takřka bezmocné oponenty a řádně je osračkovali, onálepkovali a dehonestovali. Jenže… někteří to nevzdali. Možná udělali krok zpět, možná potřebovali čas, aby se otřepali, ale pak se zabejčili a řádně poučeni, pokračovali.

A pak se začali potkávat, seznamovat, udělali si o sobě navzájem obrázek, pocítili k sobě sympatie i antipatie a protože je vláda stále více žene do houfu, začali se organizovat i bez Velkého šéfa, bez velkých peněz i bez velkého lobbyingu. Musíte být totiž řádně vymaštění, abyste neviděli, do jakého průšvihu se ten náš slavný Západ dostal.

A najednou se tady děje něco, na co nejsou mocní připraveni. Najednou není nikdo, koho by se dalo označkovat a profesně zničit. Najednou není žádné číslo účtu, které by se dalo zrušit, žádné IČO, které by se mohlo smazat, žádné peníze, které by bylo možné zabavit. Není nikdo, komu by se dala přišít kolektivní odpovědnost. Nikdo, kdo má exekuce, dluhy nebo podmínku.

Není žádná hlava, která by se dala useknout, aby se to celé zhroutilo.

A to je štve. Strašně jim to leží v žaludku. Připomíná to totiž demokracii. Ne tu liberální, kde vládnou korporace a úředníci. Ne tu Rakušanovu, kde se pravda brání cenzurou. Ne tu Fialovu, která zradila všechny předvolební sliby. Připomíná to demokracii bez přívlastků, kdy každý pomáhá jak umí a koná na svou vlastní odpovědnost. Lidé se totiž mohou spojit i z jiných důvodů, než kvůli mamonu a nemusejí mít v čele Napoleona a za oponou Bakalu. Mohou přemýšlet vlastní hlavou i bez grýndýlových pouček. A dokonce mohou mít tak silný hlas, že je slyší celá republika.

Kdo jde za pravdou, ten k tomu nepotřebuje šéfa!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (430 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ukrajinský premiér Fialenko by rád ovlivnil i volby na Slovensku

Jindřich Kulhavý  

Petr Fiala považovaný spíše za ukrajinského předsedu vlády než za českého, kterým byl zvolen, přerušil styky s legální slovenskou vládou a jejím premiérem. Důvodem jsou i  rozdílné názory na Ukrajinu a její další vyzbrojování včetně možnosti vyslat vlastní vojáky do války s Ruskem. Ono je těch neshod mnohem více, u liberála Fialy nemohou vlastenecké nálady Fica obstát, a tak se blyštivý Péťa začal scházet se slovenskou opozicí a dělat vše proto, aby se Šimečkovi podařilo zabránit Ficovým souputníkům získat prezidentské křeslo uvolněné brzy Sorosovou princeznou Čaputovou. Ostatně mladý Soros už byl v Čechách, jednal i s Petrem Pavlem a říká se o něm, že je v podstatě ještě větším škůdcem, než byl jeho otec.

   Pokud se ptáte, jak může Fiala ovlivnit prezidentské volby na Slovensku, pak si povšimněte snahy našich médií zapůsobit na Slováky žijící u nás. Těch je mnoho a často patří k liberálům a odpůrcům Fica. Pracují tady často ve velkých korporátech, ve kterých jim je nadstandardně dobře, jsou tedy převážně prozápadní. Zároveň jsou pod vlivem mainstreamových médií a české i slovenské kulturní scény, přičemž řada elitních herců jak našich, tak i slovenských, zůstává na straně liberálních eurohujerů. Důvody jsou jasné. Koho vodu piješ, toho píseň zpívej. Dozvuky rozdávání filmových cen Českého lva jasně poukazují na existenci bubliny, v nichž se jak herci, tak i vládní politici pohybují. Odtržení od reality je zjevné.

  Nechceme tvrdit, že by umělci hlásící se k současné poltické linii Petra Fialy u nás a k tragikomikovi Šimečkovi na Slovensku byli názorově osamoceni. Jde často o velká jména kulturní scény mající své nekritické obdivovatele ochotné je preferovat i mimo filmová plátna čí prkna znamenající svět. Navíc, přestože preference stran současné vlády jsou natolik nízké, že by se některé nemusely do Sněmovny vůbec dostat, pořád mají Piráti a ODS dohromady kolem 20% a naopak třeba SPD počet voličů zrovna nestoupá. První místo s výrazným odskokem pro Babiše je sice pozitivem z pohledu odeslání Pětikoalice do propadliště dějin, ale pro Českou republiku jde jen o minimální odklon od eurokolonializace naší země. Babiš je však politik, který by se aspoň diplomaticky s Ficem a Orbánem nerozešel a pravděpodobně by si našel cestu i zpět k Rusům, byť to byl on, kdo po vykonstruovaných Vrběticích začal komplikovat vztahy s Moskvou. Zároveň jeho proukrajinská rétorika není natolik vzdálená od té bruselské. Český volič je však konzervativní a obává se vyzdvihnou výše jiné než staré profláknuté či parlamentní strany. A média dělají vše proto, aby tento stav zůstal.

  Že se něco podstatného děje, je jasné. U nás jde vše proti Ficovi, tedy s výjimkou dezolátů a chcimírů, jejichž počet se však s každým činem Pětikoalice rozrůstá. Mediální informační blokáda zapomínající přinášet zprávy o bouřící se Západní Evropě včetně Německa, Velké Británie a Francie nebo Španělska nás naopak neopomene ,,krmit“ Pekarovou Adamovou objímající se v Praze s Billem Clintonem, který dorazil na konferenci podporující chystání se na 3.světovou válku. Absolutní většina Čechů by proti Rusku bojovat nešla a dokonce nevěří ani tomu, že Petrem Pavlem sehnané dělostřelecké náboje pro Zelenského jsou dobrým nápadem, navíc když tušíme, kdo je zase zaplatí. Zatím se tu lidé bojí nahlas vyslovovat podporu Vladimírovi Putinovi, strach z vyšetřování a vliv médií jsou stále příliš silné, nicméně je mnohým už jasné, že to je Rusko, kdo je pod tlakem Američanů a jediné udržuje rovnováhu světa. Evropa válčit sama s Ruskem nemůže, nemá jak a čím, takže jediné, co by mohla udělat, je poskytnout militantním USA své území a lidské zdroje. Tedy i Českou republiku a její syny. Fiala jde v nabídce ještě dále, plundruje národní rozpočet, jak to jde, a Petr Pavel mu v tom zdatně pomáhá.

   Je evidentní, že se V4 názorově rozpadla. Orbán se spojil s Rakušany a Srby, načež přizvali Slováky ke spolupráci. Poláci otevřeně vyslovují s ukrajinským skutečným i ideovým exportem nesouhlas a klidně by přijali část ukrajinské země, kdyby jim jí někdo nabídnul. Jediný Fiala a slovenská hysterická opozice sestoupivší z vládních výšin za podpory umělců a médií drží tvrdou prozelenského linii a připravují se na válku. Ta by znamenala mnoho bolesti v našich rodinách. Opravdu vám to všem nevadí? Za čí zájmy by měli umírat čeští vojáci i nově povolaní muži? A není čas si říct, že 600 000 Ukrajinců žijících u nás a schopných bojovat je důkazem toho, že postavit se Rusku by mělo být jejich prioritou, a ne naší, dokonce pomineme li skutečné důvody ruské speciální vojenské operace týkající se genocidy Rusů na východu Ukrajiny? Je čas zbavit se strůjců možné 3.světové války, vrátit se k jednacím stolům a obnovit prosperitu a rovnou spolupráci mezi národy. Je čas vyhnat liberály od koryta a vrátit práci kvalitním diplomatům, hospodářům a správcům jednotlivých zemí. A Rusko je momentálně rozhodně lepším vzorem než USA a Brusel.

Jindřich Kulhavý  

zdroj: https://cz24.news/ukrajinsky-premier-fialenko-by-rad-ovlivnil-i-volby-na-slovensku/
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (186 hlasů)

bych rád dodal, že plundrovat státní rozpočet začal Babiš a jak se v článku správně píše i nasírat Rusy. Přesto mu preference stoupají, nechápu.

EDIT: asi bych měl taky kopírovat články místo vlastních názorů, ať je to tu trochu na výši, dává se za to nejmíň 20 pětislepic!

Průměrný počet slepic: 2.4 (109 hlasů)

od r. 1989 ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (53 hlasů)

ale ti ostatní takovou šponu nezabrali, od té doby se vezeme:

Rozpočet

Průměrný počet slepic: 2.4 (57 hlasů)

ten dnešní dobytek zdárně pokračuje ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (68 hlasů)

Navíc když už žádná covidová pandemie dávno není, což za Babišovy vlády aspoň oficiálně byla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

schodek větší ale nedokázal tolik rozházet. Na kovid z plánovaných 500 mld Kč utratil (samozřejmě nehospodárně) ani ne desetinu, zbytek do nad rozpočet utracených necelých 400 mld Kč kdoví za co (přidal státním zaměstnancům, přestože nic nedělali, zmnožil je atd... ). Dnešní vládě se to asi líbí a pokračuje v trendu a taky se zvedla obsluha dluhu. Pamatujete, jak chtěl Klaus uzákonit vyrovnaný rozpočet a jak to dopadlo?

Průměrný počet slepic: 2.5 (53 hlasů)

Pamatuju a je mi líto, že ho neprosadil. A s takovým zákonem bychom asi v EU ani nemohli existovat, takže to by bylo také dobře.

Od té doby byla ODS ve vládě vícekrát, jenomže to už s tou klausovskou měla málo společného, takže si říká pravice a vesele zadlužuje stát i nadále.

Dnes mají vyrovnaný rozpočet v programu snad jen Svobodní a ti s jejich preferencemi nevypadají ani na vstup do PS.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Osvěžím paměť, Rade. Klaus navrhoval zákon na vyrovnané rozpočty, ale na jeho devadesátkové "hospodaření" měl nejprve Konsolidační banku, kterou pak tiše přejmenovali na Konsolidační agenturu. A přesně tam ukrývali svoje zmetky, dluhy, podvody a tunely,  jako sudy do Orlíku. Výše padla správná otázka, jestli byl Babiš první předseda vlády od převratu, a ta zalezla jak mráz až pod trenky. Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

když je to problém: nebyl

ovšem nechápu proč je tak důležitá, na věci to nic nemění.

Konsolidační banka byl taky pěkný tunel, přesto tu socialistickou ekonomiku převedli na tržní hospodářství nejlépe ze všech - ví tu někdo jak by to mohlo být lépe? Co ale  pak IPB, MUS, OKD... Zeman prodal i banky, pak už nebylo co, Babiš zkoušel i ČEZ ale to mu nevyšlo, pak ten slovenský genius cestu našel, spadla mu z nebe a to bylo co no?- přece kovid vole.

Průměrný počet slepic: 2.1 (20 hlasů)

" na tržní hospodářství nejlépe ze všech"

Máte na mysli ten chlív s 3, 3 biliónovým dluhem Kč? Takhle to je numericky: 3, 3 000 000 000 000! Jasně, ty dluhy nevyrobil jenom Klaus. Ale byl u nich na začátku. Pak už to jelo, jak cigánská bouda z kopce. Já to za úspěch rozhodně nepovažuji. Teď se spoléhá, že už si řada lidí nepamatuje na ty jeho pindy o právnících a světlech, špinavých penězích, a taky přihlášku do EU. Tedy já dím, že Klaus na ty dluhy a další potvorstva zadělal; nyní se snaží o pokání, ač to bere přes sklerózu. Jestli tedy je tržní hospodářství v této podobě potřebné, můj názor zní, že si jej mohli všichni klausofilové i s tuneldědkem strčit do prdele.

P.S. Když by komanči povolili cestování a podnikání, byli by zde v nějaké formě viz Čína doposud. A raději se budu mít jako tamní panda než coby moravský důchodce vybírající mramorové popelnice.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Mrkněte na ten graf, bude vám jasno kdo na 3,3 bil dluhy zadělal.

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)

Ale Rade, vždyť vy ty články kopírujete taky - ty svoje. Jeden jak druhý, stále dokola jak přes kopírák - to je ten váš "vlastní názor"..., ale my už ho dávno známe (Babiš, Babiš, Babiš)... :-) To si radši přečtu profíka Kulhavého.

Průměrný počet slepic: 4.5 (83 hlasů)

Naprosto s Vámi souhlasím. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Taky se přidávám se souhlasem.

Myslím, že vetšina tu tak nějak chápe, že Babiš je jen menší zlo. Takže neustálé opakování téhož postrádá na významu.
Ani prezident by nejspíš nebyl moc dobrej. Ale proti tomu co je tam teď, by byl na míle daleko, jak prezident tam premiér.

O Covidu platí, po bitvě každý generál. Ale když se strašilo mrtvejma na ulici v Itálii, tak si každý ten hadr na držku nasadil.

A proč má ANO tak vysoké preference? To taky není žádná věda.
Od VVček tu novejm stranám moc lidí nevěří. To byl dost možná záměr.
Na Babiše (a ostatně i na Putina) přesně platí anglické "The devil I know". Čili radši zvolím zlo které znám, než nové co neznám. A Češi jsou většinou konzervy.

Osobně jsem rád, že budou volby do PP až příští rok, páč nejsem úplně rozhodnutej.
Srdíčkem možná můžete volit do EU, ale do PP bude vítězit matematika.

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

cpát do všeho Putina, není to pod vaši úroveň? Nebo právě ta vaše úroveň je o ničem?

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

že Putin je Devil we know, není z mojí hlavy, říkali to amíci. Už nevím, kde jsem to přesně slyšel, možna u Tuckera.

A nemyslím si, že bych do všeho cpal Putina, ale možná o tom máte nějaký důkaz? Anebo se chováte jako libtard a rovnou začnete urážkami?
Co takhle se rozepsat o tom co se vám nelíbí, tomu se říká diskuze.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Andy79

Trvalý odkaz

Andy, souhlas.

Zatím bez slepic

Babiš je zlo.

Průměrný počet slepic: 1.4 (16 hlasů)

ale co s tím ? Asi to poprvé po 1989 hodím komoušům ve Stačilo, ale to tě asi jebne 🫣😁

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

jsem odolnej

Zatím bez slepic

Jistěže, kvalitní překopírovaný článek je lepší než 1000 jednovětných výkřiků do tmy.

Já si v klidu přečtu hlavní Vidlákův článek a pak projedu diskusi a vybírám si ke čtení jen kvalitní delší články, zdejších autorů, ale klidně i zkopírované. Na odkazy neklikám, nemám na čtení celý den, musím také pracovat. Nechápu co se vám (i jiným) na kopírování dobrých článků nezdá, na stejném principu funguje (i když s profesionální redakcí) třeba Neffův Neviditelný pes - prostě noviny.... "přečtu si za den pár článků různých autorů, které mi doporučili někteří místní editoři", za mě OK.

A slepicování? ... :-) no to je snad vtip, já slepicuji za názor autora, nikoli editora, i když i jeho tím oceňuji, že dobře vybral. MMK

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

tu bylo vysvětleno proč kopírování celých článků vadí, mj. že se tím škodí autorům těch článků. Že to nechápete je zas divné mě. Třeba já si radši kliknu na odkaz a podívám se na originál.

Průměrný počet slepic: 2.2 (12 hlasů)

Aha, takže škodíme autorům, že je čteme na jiné platformě než je autorova domovská. V tom to bude, nevím jaké benefity skýtá jednotlivým webům počet kliknutí, mě to upřimě řečeno nezajímá, mě zajímá obsah. Nechápu jaký je rozdíl mezi přečtením článku v neplacené verzi webu A a webu B. Reklamu mám všude zakázanou a přispívám jen těm webům / autorům, kteří mi za to stojí. Ale dík za vysvětlení, tedy váš úhel pohledu na danou věc.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Já já já jenom já... (to tady čteme po stopadesáté - co vy radši ale málokoho zajímá, vy si raději kliknete na odkaz, jiní odkazy nečtou..., baví tady tato opakující se už opruzná informace ještě někoho...?)

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

je to tu vaše, na tapetování neautorizovanými kopiemi kopií a argumenty ad hominem. Nebo se pletu a máte od autora schváleno kopírování?

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)

Pana Babiše jste jmenoval jako jediného, který začal rozpočet plundrovat. Pak není divu, že nechápete. Držím palce, abyste to pochopil co nejdříve. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

proč tomu tak je, když totiž něco tvrdím, vždy dám argument. Samozřejmě, můžu se plést ale když mi neoponujete protiargumentem, nemám vám co uznat. Plundrovat rozpočet začal Zeman prodejem bank (dělá to desetimiliardy ročně), ale proti Babišovi (stamiliardy) byl slabej odvar. Tak co nechápu?

Průměrný počet slepic: 1 (11 hlasů)

Dovolím si připomenout, co jste napsal, když se ptáte. Píšete, že nechápete jak mohou ANO stoupat preference. Nezkusíte se zamyslet, že náš svět, jak jej, podáváte bude asi trochu jiný? 

Babiš je podle vás zlo. Každý politik se dá v určitém směru popsat jako zlo. Zvláště je to možno v poslední době říci o politicích plošně. Pokud to ale napíšete jen o Babišovi lze dovodit, že ti ostatní jsou pro vás přijatelnější bez výhrad. Budiž - je to váš názor. A preference zvedají ti, kteří mají po zklamáních se současnou vládou názor jiný.  Co je pak na tom nepochopitelné? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

ale netrapte se tím, asi je to normální,  je vás hodně. Radši to napíši polopaticky - když mi vadí Babiš (hlavně jeho lockdowny, rozdělení na očkované a neočkované a nekontrolované rozhazování našich daní i daní našich potomků...), neznamená to, že nemám výhrady k ostatním. Dokonce doufám, že až nám zase Babiše zvolíte, tak se trochu polepší, nějak tak, jak Fico. Asi budu i radši, než kdyby tam zůstala současná sqadra. Ale chtěl bych radši někoho, kdo není takovej hajzl, aby prohlásil, že těm neočkovaným znepříjemní život tak, aby se nechali napíchat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Pokud budete i nadále uvažovat v intencích kdo byl "slabej odvar" a kdo rozhazoval stamiliardy , bude působit směšně, že to prkno kterým plácáte do vody považujete za relevantní argumenty. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

protože protiargumenty nejsou žádné, ani to plácání prknem.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

protesty zemedelcu budou pokracovat

Další protestní akce se bude konat 21. března, farmáři se chtějí obrátit i na prezidenta Pavla, oznámila mluvčí Agrární komory Barbora Pánková.
„Slyšeli jsme řadu nesplněných slibů a je nezbytné, aby na ně vláda už konečně začala pracovat,“ uvedla Pánková.
Uvádí se, že mezi požadavky zemědělců bylo mimo jiné zrušení daně z nemovitosti a nedanění evropských dotací, kterým vláda nechtěla vyhovět.
„Vyhodnotili jsme je jako naprosto zásadní pro zastavení rozvratu českého agrárního sektoru. Nic se na nich nezměnilo,“ okomentovala požadavky zemědělců mluvčí Agrární komory.

zdroj: https://t.me/neCT24/52088
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

Tak ukrofialova vláda již slibuje, že místo 8% půdy ladem musí sedláci nechat ladem pouze 5%.

Že v roce 2025 budou nějaké ty dotace závratných 20 miliard. 

Daň z nemovitostí? Trhněte si paznehtem, vidláci! 

Hlavně nám nedemonstrujte! Sedněme si ke stolu do naší kanceláře a bavme se...

Zvolte si zástupce a pošlete k nám na vachmandu. MY si zjistíme, kolik kde dluží, kolik dostali od nás milosrdných těch dotací, kde studují jejich děti a že by mohly mít ve škole problém dostudovat...

Při průšvihu ve škole jsme my zločinci museli stát, pan ředitel, jeho zástupce, profesor třídní, politický tajemník?, seděli a prali nám játra. Tohle si chlapci rozmyslete, ten bojkot nácviku spartakiády, to by jste taky nemuseli dostudovat! Někdo dostal podmínečné vyloučení ze školy, někdo trojku z chování, někdo dvojku z chování, někdo sklonil hlavu a cvičil skladbu pro brance...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bezpečnost Slovenska je nejspíš po setkání ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova s jeho slovenským protějškem Jurajem Blanárem v Antalyi zajištěna, neboť po této schůzce ruská strana potvrdila svou připravenost obnovit vztahy se Slovenskem na meziparlamentní úrovni, jak později uvedlo ruské ministerstvo zahraničí,“ tvrdí publicista Jiří Havel v komentáři pro neČT24.

K tomu dodal: „Mírové rozhovory s oběma stranami konfliktu jsou tím nejlepším řešením ochrany slovenského vzdušného prostoru. Jiné řešení neexistuje, protože neexistují zbraně, které by ochránily slovenský vzdušný prostor před těmi ruskými. V médiích se totiž s propagandistických důvodů vůbec nezmiňuje, že Rusové vlastní ty nejúčinnější a nejmodernější zbraně dlouhého doletu.“

Stejně jako Západ nemůže nad Ruskem zvítězit, tak se nikdy nemohou znepřátelit ani Češi se Slováky.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (117 hlasů)

tak na to , že se nemohou Češi se Slováky znepřátelit, na to bych nesázela. Pro mnoho Slováků jsme Čehůni a nakonec si takový přídomek i zasloužíme. 

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

kokot se najde všude

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

- Termín „blb“ ve spojitosti se jménem Lipavský dostal nový rozměr

Dočetl jsem článeček na Novinky.cz s názvem „Pacifista Babiš začíná být bezpečnostním ohrožením země, míní Lipavský“, píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Nějaký Jaroslav Soukup v něm prezentuje názory pirátského polovzdělance Jana Lipavského, takto podle Wikipedie profesí politika, manažera a ministra zahraničí, které veřejně prezentoval v profláknutém pořadu Otázky Václava Moravce v ČT.

Normálně mi podobné výlevy nestojí ani za přečtení, ale zaujal mě jak samotný titulek, tak arogantní výrok Lipavského, že Andrej Babiš neví vůbec nic o zahraniční politice, doplněný o informaci, že Andrej Babiš „… najíždí na nějakou pacifistickou notu, nevím, kdo mu ty mírové příspěvky píše, ale mně přijde, že začíná být bezpečnostním ohrožením této země“. Což vyvozuje z faktu, že Andrej Babiš hovoří otevřeně o potřebě míru mezi Ukrajinou a Ruskem.

Samozřejmě hájil rovněž kroky Petra Fialy, který se aktuálně pokouší definitivně zničit naše vynikající vztahy se Slovenskem, veden zřejmě svou až fanatickou zahleděností do jakési vize vyhlášení války Ruské federaci a všem, kdo by jejímu prosazení snad stáli v cestě.

Obvykle nerad používám expresiva. Ale v tomto případě si fakt nemohu pomoci. Janu Lipavskému se totiž podařil vskutku mistrovský kousek. Díky němu dostal termín „blb“ naprosto nový, dosud netušený rozměr a bádání o jeho hloubce a obsahu se může stát novým vědním oborem. Gratuluji!

ZDROJ: FB Jaroslav Štefec/PL 12. března 2024👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (123 hlasů)

je extra blb. To už Incitatus v římském senátu měl víc rozumu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

Ano, Caligula měl v tomto případě šťastnou ruku při výběru. Určitě lepší volba než kdokoliv ze současné vlády.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

On naplňuje podstatu toho slova nejen svými neuvěřitelnými projevy, ale i svým neotřelým vzhledem:-)! Je unikát:-)!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

Itkica -

Je to potrefený budulínek od pohledu, třídní šprt, který se naučil něco nazpaměť a předříkává.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

To je týpek, který se to ani nenaučí nazpaměť:-). Buď čtení nebo nápověda do brejlí:-), něco jako stahovač králíků...

Fakt je, že se nikomu nechci "posmívat" kvůli vzhledu, ale u něj musí platit, že to vnitřní "kouzlo" se těžce promítlo do toho vnějšího vzhledu...

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Viděla jsem ho na chvíli (déle to nešlo :-) u Jílkové - ale to, co tam říkal, by mohl klidně použít i na jakékoliv jiné téma. Když dostal konkrétní otázku, tak nevěděl, bylo až trapné, jak se tu jeho neznalost a trapnou pauzu snažila Jílková zamaskovat větou - pan ministr nemůže vědět všechno... Naučené povšechné fráze, ty sypal z rukávu. Stejná sorta jako MPA.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

To jste statečná žena:-)! Hysterická Jílková a statečný voják a ministr zahraničí v jednom (viz ta jeho neuvěřitelná fotka:-) to je pro srdnaté jedince:-).

Já bobříka odvahy lovím tím, že krom dezinformačních webu čtu i sorošznam a forum, vč. diskuzí, v rámci programu "poznej nepřítele" , ale obrazové zpravodajství bývá většinou nad mé síly! To jsem pak během pár minut z toho ksichtění nepříčetná:-)!

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

helmou na UA 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Spolu s neprůstřelnou vestou... V téhle výstroji se tam ztrapňovali i jiní naši koaliční politici, ale Lipánkova skutečná úroveň v ní vynikla nejjasněji.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Možná to bude foto roku!

Konkurovat by mu snad mohl v tomto postroji ještě Mareček Bendů...

Ale aspoň, že ta nelehká doba dostává občas odlehčený žertovný rozměr:-)

 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Když je tu zmíněn pan Štefec, tak níže je i jeho vyjádření k bezpečnostnímu riziku, které ve svém článku na Parlamentkách  uvedl generál Pelc na konci února...

Citace:

Když už mluvil o bezpečnostních hrozbách pro českou stranu, odkázal na krásný příspěvek bezpečnostního analytika Jaroslava Štefce, který si přečetl na internetu. „Jako tu největší současnou hrozbu vidím právě Ukrajince, kteří jsou tady. Nevím, kolik jich je, ale rozhodně několik set tisíc. Když si vezmeme, že třeba jenom čtvrtina z nich jsou muži schopní bojovat a kteří to i umějí, protože už i bojovali, tak daleko převyšují muže ve zbrani, které má k dispozici Česká republika. Nevím, kolik v naší armádě máme skutečných bojovníků. Štefec tvrdí asi pět, ať nežeru, tak sedm tisíc. Když k tomu připočítáme pár zdatnějších policistů, tak jsme na deseti, patnácti tisících. Takže Ukrajinců schopných okamžitě bojovat je tady minimálně desetkrát tolik. Takže toto vidím jako hlavní hrozbu současnosti,“ prohlásil bývalý ředitel Vojenského zpravodajství.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/General-Pelz-Ukrajinci-v-CR-nejvetsi-hrozba-Co-nerekli-o-F-35-751533#discussionbrief

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (68 hlasů)

blbosti a diletantismu kumulovaných v libtardí politice! Řeknete-li o někom, že je Einstein nebo třeba Hujer, každý ihned pochopí. Od teď když o někom řeknete, že je Lipavský, bude to každému jasné! Nebyl bych rád, kdyby o mě říkali, že jsem jak Lipavský.

Zvrácená neoliberální politika vygenerovala ještě jednoho blba extra třídy - Österreichmanna!

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)