Když nemůžeš zvítězit...

Autor

… musí soupeř prohrát.

Přátelé, ve svém předvčerejším článku jsem napsal, že pro druhé kolo voleb nejsou pro Andreje Babiše karty rozdány nijak zvlášť příznivě. Papírově má Petr Pavel podporu téměř šedesáti procent hlasů, velkých médií, vlády… navíc generál nestojí proti dalšímu Zemanovi, který měl extrémně nabroušený jazyk a přesně věděl, na kterou strunu uhodit. Všechny tyto skutečnosti hovoří spíše v Babišův neprospěch. Není divu, že můžeme stále častěji slyšet, že Babiš nemůže zvítězit.

Z vlastní a osobní zkušenosti mohu říci, že Babiš je si velmi přesně vědom svých výhod i nedostatků. Ne, v jeho okolí mu fakt nikdo nemaže med kolem huby. Za to si své poradce neplatí. On jim dává velké peníze za to, aby měl přesné a použitelné podklady. Platí je, aby mu říkali skutečnost a pak spolu volí příslušnou strategii. Babiš se nikdy nesesype z toho, že okolnosti nejsou na jeho straně. On si prostě vyhodnotí, co je a co není možné a podle toho bude postupovat.

Když se teď dívám na první týden kampaně, tak se nemohu zbavit dojmu, že se jede přesně podle tohoto zjištění. Babiš nemůže vyhrát…

Teď musím udělat malou odbočku, protože dějiny znají celou řadu příkladů, kdy se sice nedalo vyhrát, ale stejně z toho bylo vítězství…

Takhle nějak to udělali Američané ve své válce za nezávislost. Prostě tak dlouho prohrávali bitvy, až vyhráli válku. Takticky museli téměř pokaždé ustoupit, ale svým jednání způsobovali nepříteli tolik ztrát a tolik problémů, že se nakonec Angličané víceméně udolali sami.

Takhle zvítězili Afghánci nad největší vojenskou velmocí, ne? Ukažte mi během dvacetileté války příklad, kdy by Američané nemohli udělat, co si usmysleli. Když někam chtěli dojet, tak tam dojeli. Když chtěli něco vybombardovat, tak to vybombardovali. I toho Usámu nakonec našli a zabili. Prakticky každá americká vojenská kolona dojela tam, kam dojet měla. Tálibán dvacet let všechny střety prohrával, až z toho nakonec vyhrál.

Nejinak to dělal Albrecht z Valdštejna (to je fakt trefné přirovnání). Pokud vím, on jasně zvítězil jen v jedné bitvě. Jinak spíš remizoval nebo prohrával… ale svojí armádu šetřil a vedl ji takovým způsobem, aby se nepřítel vyčerpal a nakonec se porazil sám.

Prostě, když Babiš nemůže zvítězit, tak musí Petr Pavel prohrát…. Takhle jednoduché to je. A první úspěchy této strategie už jsou vidět…

Co Babiš udělal? Vytáhl mírovou kartu, protože to lidi opravdu zajímá a trápí. Jsem proti válce, jsem za mír, nikdy vás do války nezavleču… Jeho soupeř to pořád jen tak okecává. Všimněte si, že nikdy nezaznělo stejně jasně, že Petr Pavel nepodepíše žádné vyhlášení války a nepošle české občany „plnit spojenecké závazky“. Oni Babiše obviňují, že straší lidi a vůbec si neuvědomují, že straší oni sami. Není děsivé, když Babiš mluví o míru, mnohem děsivější je, že Pavel o míru mluví tak málo.

A ještě děsivější je, že existují fotky, jak šel jenerál zkontrolovat řád a klid v Řeporyjích a tamní starosta se nechal unést a napsal moc hezký tweet, který jsme už všichni četli, že jemu mobilizace nevadí. Takticky se Babiš musí bránit nařčením, musí kličkovat, dostává to zleva a zprava od novinářů, ale téměř v každé takové konfrontaci z toho jako sláma z bot čouhá, že Pavlovi příznivci by do té války klidně šli. Pavel nemusí říct nic, jeho nohsledi to dělají za něj a on se od nich nedistancuje.

Ne, to není o tom, jestli do ní fakt půjdou. Není to o tom, co je nebo není v prezidentských pravomocích. Babišovi se podařilo strategické vítězství protože spojil svojí osobu s mírem. Jeho odpůrci ho sice zatlačují, ale za cenu velkých ztrát. Každý v této republice už viděl i slyšel, že Pavel mír podmiňuje spoustou dalších bodů. Vsaďte se, že Pavel nedá žádný veřejný slib, že naši synové a manželé nepojedou na východní frontu. Vždycky bude jen říkat, že je to absurdní, ale nikdy z něj nevymámíte jasné slovo.

Babiš bude jen poukazovat na to, že Fiala řekl, že jsme ve válce a že Andrej Babiš v žádné válce není. A stačí. Je úplně jedno, jak daleko ho zatlačí, protože čím víc bude tísněn, tím víc z toho bude čouhat válka.

Ano, Pavel přijede do Ostravy a chlubí se tím, jak tam měl tisíce lidí. Ale žádnou českou vlajku. Jen ty vlajky NATO, které se teď právě rozhodlo, že do ohně války přileje další zbraně. Generál slouží NATO. Všichni to vidíme. Ukrajinské vlajky, unijní vlajky a obrovská, nezlomná a výhružná vlajka NATO… memento mori. Díky za zvolení, tady máte povolávák… takhle na to reaguje internet. Generál Pavel zase zvítězil… a zase ukázal, čí prezident bude. Podle nosa poznáš kosa, podle korouhve poznáš zájmy.

Babiš sice olepil republiku protiválečnými bilbórdy, ale vlastně ani nemusel… Stačilo udělat jeden a novináři se postarali, aby ho viděl každý. A co je reakce soupeře? Obouvá se opět do jeho nemocného syna, že ho zavlekl na Krym… Ani slovo o tom, že válku nepřipustí. Bude se různě vytáčet, bude mluvit o tom, že Babiš straší lidi, budou mluvit o dezinformacích, ale nikdy neřeknou to, co jediné by lidi uklidnilo – že válku nepřipustí, že čeští občané do války nepůjdou i kdyby to po nás chtěli naši transatlantičtí bratři.

Je úplně jedno, jak daleko Babiše zatlačí a jak moc ho budou grilovat v debatách. Naopak, čím jistější si budou a čím víc budou větřit vítězství, tím víc se odkopou.

Takhle to udělal i Zeman před pěti roky. Tehdy jsem zaznamenal hezké zhodnocení voleb, že nejprve se lidi lekli, co je Zeman zač a pak se lekli, co je zač jeho soupeř Jiří Drahoš. Zeman to dělal v debatách. Babiš to dělá přes bilbórdy a tiskovky.

Petr Pavel sám o sobě asi udrží dekorum. Nenechá se vyprovokovat. Tož je nutné vyprovokovat jeho kamarády. Praha a láska musí vyhrát nad vsí a nenávistí… Kolik hlasů tohle generála stálo? Kolik lidí to naštve a přijde k volbám, ne proto, že by věřili Babišovi, ale protože se jim chce zvracet z Pavlových příznivců? Takových věcí je víc. Pravda a láska se zase pěkně rozjíždí. Novináři napíšou, jak na Babiše štěkali jeho odpůrci a on na to odpoví, že jeho voliči nemají zapotřebí někam chodit a dělat bordel. Že to dělají jen ti druzí.

Babiš nechává protistranu, aby se chovala jako na dobytém území…

Jednu výhodu to mít bude… V této zemi v následujícím týdnu všichni uvidí, jaká je pražská kavárna a jak ve skutečnosti funguje pravdoláska. Všichni uvidí, co jsou ve skutečnosti henty Evropské hodnoty. Každý, kdo alespoň trochu myslí, tak si bude umět spočítat, co bude znamenat, když Petr Pavel vyhraje. Fejsbůk už je teď plný výkřiků, jací jsme ubožáci a jak se nemohou dočkat, až uslyší nás ubožáky kvílet. Den za dnem je zřetelnější, že Pavlovi příznivci nejsou naši bratři, ale naši páni. Oni se tím netají a porcují medvěda, co ještě běhá po lese. Babiš nevítězí, spíš se snaží dosáhnout vítězství. Nehraje si na Zemana, dělá to, co dělat umí a nedělá to, co neumí.

Nevím, jak dopadnou volby. Hlasování je tajné, za plentou. Nikdo před volebními místnostmi nekontroluje, jak jste volili. Prezident bude zvolen dobrovolně a každý bude vědět, co to znamená. Nic nezůstane utajeno, bude naprosto zřejmé, jaký je tábor Andreje Babiše a jaký je tábor Petra Pavla. Babiš staví svojí kampaň na jednoduché věci – aby se soupeři odkopali. On Petra Pavla v duelu nejspíš nerozmázne. Ozvlášť ne, když po něm půjdou i moderátoři. Ale zajistí, aby soupeři nezbyl žádný fíkový list. Pokusí se, aby se soupeř porazil sám.

Kdybych byl na místě Andreje Babiše, vyzval bych v debatě generála, aby řekl zcela jasně a natvrdo, že jako prezident nepošle české občany plnit spojenecké závazky na Donbas. Bez vytáček… Řekni generále, že i kdyby spojenci stokrát chtěli, tak noha českého občana neopustí české území. O zbytek se Petr Pavel postará sám. Řeporyjec mu to už vykolíkoval.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (289 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Prezident nemůže nikoho poslat plnit spojenecké závazky na Donbas. Takže nechápu, proč by se na to měl Babiš ptát.

Průměrný počet slepic: 2.6 (60 hlasů)

Je tu velitel armády tj president!
Generál tedy hladce podepíše mobilizaci,je to voják neuvažuje plni rozskaszy!Ptala jsem se mých známých žen, koho budou volit! ODPOVED?!Samozřejmě generála,je tak úhledný a upravený!
No, co kdo chce kam pomožme mu tam!Asi svoje muže nesnášejí a radši budou vdovy a možná i radioaktivní! Kdoví zda vůbec i ony přežijí!?
Babiš prohrál minulé volby a těsně v prvním kole voleb presidenta totéž opakoval!Repete je jeho paleta!
Nechápe,že se nelze odřezávat od Společnosti voličů a tvrdohlavě odmítat jejich program a objevit se mezi zdejšími voliči,odpovědět JEJICH otazky!Proto taky tu neuvidíme ,ze by chtěl opravdu splnit prý svůj program pomocí občanům ten neexistuje!!
!To je fakt síla!On totiž nejen nevi jak,takový prý svůj program splnit,ale nadále si bude hřát na prsou funkci verejnopravniho zloděje a lháře koncesionářských poplatků GŘ TV ,tu nenavrhuje zrušit a lup poplatků rozdělit fifty fifty pro SV a začít v té nepotřebné bedněvysilat PNZ dnem i noci!!
To bude,jak to vypadá , zase vlivem toho hada asi těsná prohra,co myslíte lidoví komentátoři ?
ANO nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

se Společností voličů! Pořád ještě nevím, co to je, kdo do toho patří, jaký mají program, jaké mají OTÁZKY! Prosila jsem o odkaz, nic mi nepřišlo. Takže znovu - přestaň operovat tím, o čem nikdo nic neví a radši sděl, kde to najít. Ostatně - Ty PŘEDPOKLÁDÁŠ, že my tady do Společností voličů nepatříme? Že NAŠE otázky nejsou relevantní? Že my tady jsme voliči horší sorty, nějaké II. kategorie?!

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

a to pod Středa 18.1.2023 16,49 ,zkuste si ty postuláty PNZ opsat a muzete HNED otevřít sama jako první diskusi!Napsala jsem vám hned tady na webu Vidlaku ,že nemůžeme v AA teamu SV psát extra každému členu neboť Společnost voličů,která prý bohužel podle Šéfa prý neexistuje ,což taky dokazuje jak se prozatím zda naprostou ignoranci a nevsimakovanim se postulátů PNZ a proto taky o nich tady neexistuje žadny članek ani diskuse !
Dovolím si vám sdelit ,že SV může když budete i vy chtít ,dosáhnout až 8 275 752 dußicek voliču a to i s vámi včetně!Postuláty Programu Národních Zájmů pNZ vám klidné mohu opakovat co pět minut ,když se znovu a znovu zeptáte,ale jen tady nebo na webech alternativy!,Jsou zkušenosti,že voliči nemají zájem komunikovat spolu,jakoby zavládl individualismus a absence Solidarity , ani když se jedná o to jakým mechanizmem jsou právě ONI okradení o dvě třetiny platu a příjmu,diskutovat o jeho postulátech tedy to ignorují a jak vidím i vy tu nedáte své komenty ,nebo ano?
Přeji vám,aby jste včas pochopila,že zbývá jen omezený čas do doby,kdy režim digitální diktatury ,tak řikajic NEOmarxistu zavře pusy všem totální cenzurou ,zkušenostmi z minulého režimu marxismu tu jsou!
Ráda odpovím nejenom vám,ale i všem zájemcům o změnu,ale budou se muset naučit diskutovat a hlavně se sami ptát!Ozvěte se a přeji vám pěkný zbytek života!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Nemá smysl reagovat. To je dlouhodobě asi nějaká obsese:-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Styďte se zloduchů a napište něco k věci ,nebo to neumíte?Tak co tam máte dál diverante!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když nechcete to co dávno patří všem domorodcúm tak zálezte do boudy a odtud si štékejte!HAF,HAF!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Prezident by, ale mohl, měl by, musel odpovědět mě by jeho odpověď zajímala.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

To, že prezident "nemůže nikoho poslat plnit spojenecké závazky na Donbas" ještě neznamená, že se na to nemůže ptát! A že Vy nechápete proč? To už je Váš problém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ano, prezident nemůže nikoho poslat plnit spojenecké závazky na UA, máte pravdu. Proč se na to tedy ptal moderátor ČT Babiše? A proč se z AB odpovědi dělá málem diplomatický trapas? Kdo stojí mimo oba tábory prezidentských kandidátů a chce a umí to, může si krásně vyhodnotit obě kampaně..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidíš, já jsem pražák, VŠ a něco přes 30let a volím Babiše jako menší zlo a předtím Zemana. A SPD a Trikoloru do voleb v Praze a předtím do Parlamentu SPD (měla větší šance než Trikolora po odchodu Klause jr. - navíc se spojila se svobodnými a ty já nesnášim).

Takže jdu proti statistice a té většině. Ale mam kolem sebe hodně toho odpadu do volí knížete-profesora-generála... ty lidi to dělají často proto, že "se to tak má" a "bude dobře reprezentovat" a vůbec nemyslí nad tou ideologií a jejími důsledky. Kolikrát u piva někdy odsoudí 150 pohlaví a Green deal a tyhle blbosti, ale pak stejně volí EU a to co chce EU... Vymatlanost... Snaha vypadat jako "elita" i když elita nejste a nikdy nebudete a ti co se tváří jako elita taky nejsou, resp. maj v hlavě nasráno, humanitní pseudo-obory a tak dál. Rakušan je snad nějaká myšlenková elita? Je to jen mafiánský ministr. Asi bude mít nějaký to vyhcánkovský EQ, ale IQ nic moc, průměr.

"Není přitom nikterak složité při hledání ve spolkovém rejstříku všechna jména dohledat. Daný spolek před více než třemi lety spolu s Petrem Pavlem založili následující tři muži: Petr Kolář, Radko Hokovský a František Vrabel. Všechna jména jsou velmi dobře známá."

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Ti-co-stvorili-Petra-Pavla…

" Bývalý diplomat Petr Kolář se kolem Pavla pohybuje léta, což ParlamentníListy.cz popsaly v jednom ze svých textů před několika málo měsíci. „Má na něj silný vliv a Kolářovy rady a pohledy hrají důležitou roli v tom, co si Pavel myslí a říká. Bude zajímavé sledovat, zda se toho někteří jeho protikandidáti a tvůrci kampaní ujmou a budou se snažit toto spojení detailněji odkrývat a klást otázky. Pokud by se ukázalo, že je pan generál Pavel na své rádce napojený příliš, rozhodně mu to ublíží. Uvědomte si, že lidé chtějí silnou osobnost, která dokáže sama suverénně rozhodovat. Ukáže-li se, že někteří kandidáti jsou spíše v závěsu některých zákulisních hráčů a jejich rozhodnutí lze snadno ovlivnit nebo manipulovat, vsadil by si na to, že to voliči dovedou potrestat. Lidi nechtějí loutku, která bez svých rádců není schopna veřejně říci, jestli venku prší nebo svítí slunce,“ sdělil nám tehdy dobře obeznámený zdroj z prostředí politického marketingu.

Kolář v současné době již několik let pracuje pro americkou lobbistickou společnost Squire Patton Bogs v pozici senior advisor. Možná právě to je důvodem, proč jak ve výše uvedené neziskovce, tak v generálově volebním štábu nikde oficiálně nefiguruje. Squire Patton Bogs má vliv po celém světě a ve Spojených státech amerických je řazena mezi top tři lobbistické firmy s tím, že dokáže zařídit prakticky cokoli. "

O tohle se tady bojuje doopravdy...

Průměrný počet slepic: 4.8 (90 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

opravda: "co volí" a "vychánkovský EQ" ... mobil...

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oprava: "co volí" a "vychcánkovský EQ" ... mobil plus píšu moc rychle...

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky bys tu mohl zavést opravy... ukazovalo by se, že někdo změnil příspěvek a v kolik hodin, ale mohl by opravit tyhle blbosti které často mění mobil. Pokud by ale někdo tvrdil opak toho co předtím, tak by se to dalo zjistit tak, že si upravil příspěvek. Případně historie úprav jako na FB.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud Vám budou argumentovat, že Kolář přece pracuje pro Squire Sanders ( SS :-) ) tak tohle může pomoci: https://www.squirepattonboggs.com/en/news/2014/05/squire-sanders-and-pa…
A o povaze by asi mohl říct jeho bývalý velitel Hynek Blaško...který jej volit bezpečně nehodlá, protože ho zná osobně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Franta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Charakter Petra Pavla, který zvládl hbitě převléct kabát takovým způsobem, že by se nemusel stydět za přezdívku Generál Zrada;
podporu, kterou si nechal vyjádřit od zkorumpované asociální vlády ODS, TOP09, KDU-ČSL, Pirátů a STANu, odsuzujeme;
jeho asociální názory (například odmítnutí zvyšování platů a mezd, odmítnutí slev na jízdném pro studenty i seniory..., zásadní zvýšení daně z nemovitosti..atd.)
podporu dalších dodávek zbraní na Ukrajinu i jejího vstupu do EU;
neodmítnutí vojenské základny USA/NATO na území ČR;
prosazování přijetí eura;
urychlenou implementaci Green Dealu, který poškodí většinu občanů ČR;
hrozbu nevídané koncentrace moci v rukou vládní koalice (Poslanecké sněmovny i Senátu, jakožto moci zákonodárné, vlády, jakožto moci výkonné, i soudní, např. v ohledu jmenování ústavních soudců);
nekonečnou řadu dalších důvodů

Jestliže má být Andrej Babiš jakési "zlo", tak jeho protikandidát Petr Pavel je peklo pro ČR a její občany - hrozba pro naše peněženky, hlas pro rozhazování na válečné běsnění!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti, co „stvořili“ Petra Pavla. | Analýza
Jaké názory na svět má kandidát na prezidenta Petr Pavel?
Tuto jednoduchou otázku si na sociálních sítích klade stále větší množství lidí. Lze zaznamenat jejich rostoucí nespokojenost s tím, že bývalý náčelník generálního štábu a exšéf vojenského výboru NATO spíše opakuje různá hesla, chybí však přehled jeho hlubších názorů na celou řadu témat. Podívali jsme se blíže na to, s jakými lidmi Pavel v minulosti blízce spolupracoval, což by mohlo trochu napovědět, jaký světonázor tento finalista boje o Hrad zastává. Našli jsme zajímavé věci.

Prezidentská kampaň běží naplno a tábory Andreje Babiše a Petra Pavla zápasí o každý hlas. Zatímco Andrej Babiš působí v české politice od roku 2012 a občané za těchto deset let jeho postoje a chování důkladně znají, Petr Pavel svou kariéru zasvětil armádě a v závěru kariéry Severoatlantické alianci. Proto se mohou objevovat vcelku pochopitelné otázky, jaké má vlastně názory na běžná politická témata. Vyhrocená předvolební kampaň k jejich rozebírání příliš prostoru nedává.

Něco však může prozradit činnost, které se Petr Pavel věnoval po svém odchodu z vojenského velení NATO, kdy definitivně skončil v armádě. Pavlovi vypršel mandát předsedy vojenského výboru NATO v červnu 2018. Rok a půl poté, v prosinci 2019 byl zaregistrován zapsaný spolek Pro bezpečnou budoucnost, v jehož rámci začal Pavel působit, objíždět republiku a veřejně se vyjadřovat. Projekt byl označen jako Spolu silnější a právní subjektivitu mu dával právě zmíněný zapsaný spolek.

Již tehdy se začalo mluvit o tom, že spolek je jakýmsi předstupněm k oficiálnímu oznámení kandidatury, přestože tehdy to ještě Pavel odmítal přiznat. Spolek i jeho projekt Spolu silnější stále existuje a na svých webových stránkách nabízí základní informace. Nikoli však o jeho zakladatelích.

Není přitom nikterak složité při hledání ve spolkovém rejstříku všechna jména dohledat. Daný spolek před více než třemi lety spolu s Petrem Pavlem založili následující tři muži: Petr Kolář, Radko Hokovský a František Vrabel. Všechna jména jsou velmi dobře známá.

Bývalý diplomat Petr Kolář se kolem Pavla pohybuje léta. „Má na něj silný vliv a Kolářovy rady a pohledy hrají důležitou roli v tom, co si Pavel myslí a říká. Pokud by se ukázalo, že je pan generál Pavel na své rádce napojený příliš, rozhodně mu to ublíží. Uvědomte si, že lidé chtějí silnou osobnost, která dokáže sama suverénně rozhodovat. Ukáže-li se, že někteří kandidáti jsou spíše v závěsu některých zákulisních hráčů a jejich rozhodnutí lze snadno ovlivnit nebo manipulovat, voliči to dovedou potrestat. Lidi nechtějí loutku, která bez svých rádců není schopna veřejně říci, jestli venku prší nebo svítí slunce,“ sdělil nám tehdy dobře obeznámený zdroj z prostředí politického marketingu.

Kolář v současné době již několik let pracuje pro americkou lobbistickou společnost Squire Patton Bogs v pozici senior advisor. To je důvodem, proč jak ve výše uvedené neziskovce, tak v generálově volebním štábu nikde oficiálně nefiguruje….

Další ze zakladatelů generálova spolku je Radko Hokovský. Ten se dostal do širšího povědomí coby ředitel politické neziskovky Evropské hodnoty. Funkci po něm převzal Jakub Janda. Tuto organizaci netřeba široce představovat, nejvíce se „proslavila“, když před lety začala sestavovat tzv. seznamy dezinformátorů a jejich představitele bez hmatatelných důkazů některá média označovala jako šířící dezinformace a propagandu. Hokovský řídil Evropské hodnoty v době, kdy PL odhalily podivný systém jejich financování přes několik dalších neziskovek s tím, že touto formou k nim dotekly peníze i od známého miliardáře ovlivňujícího světové dění George Sorose.

Posledním ze čtyř zakladatelů Pavlova spolku byl František Vrabel, médii označován jako datový analytik a zakladatel společnosti Semantic Visions. Vrabel se prezentuje jako tzv. odborník na dezinformace a patří mezi nejtvrdší zastánce vypínání webů. Opakovaně prohlašuje, že „vypínání webů je správná cesta, protože otravují naši demokratickou společnost“.
Dle mediálních expertů je tento přístup totalitní a jedná se o faktickou cenzuru, kterou vylučuje česká ústava.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

smekám před Vámi, je skoro zázrak, že se v Praze najde někdo, co si to kolem voleb a nejen kolem nich umí vyhodnotit

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě jedna zajímavost: "lepší lidi" napadají předvolební agitaci Babiše, ale babišovci nenapadají Pavla... zajímavá zkušenost... ti "fašisté" jsou asi slušnější než ti od pravdy a lásky...

Průměrný počet slepic: 4.1 (55 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vskutku velice zajímavé! Včera jsem se po dlouhé době dívala na zprávy v televizi, a taky mně to napadlo! Já bych řekla, že babišovci to nemají zapotřebí. Přesně, jak Vidlák píše. Nechávají je se odkopat. Teď už toho mají na hlavách tolik, že normálním lidem musí být stydno se k nim připojit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Moc jistoty ve vítězství teď v sobě nemám, doufání asi skoro v zázrak ale ano. V tisku už se tolikrát objevily různé nepříznivé věci z minulosti týkající se Pépého a stále to bohužel nevyvolalo dostatečnou a žádoucí odezvu, nějaký větší "průlom". Prostě jim to neva, vše se bagatelizuje. Teď tedy spíš doufám, že poradci Babiše na něčem "pracují", že jejich strategie je že i "něco najdou" co může pak konečně převracet jazýček vah a sympatií navzdory té obrovské podpoře pro PP. Protože Babiš opravdu není Zeman, který si de facto každého v debatách "namazal na chleba", takže v nich Babiš asi moc nezaboduje a politická scéna se posunula nedobrým směrem, je to značně drsné prostředí a podmínky jsou už také úplně jiné. A hlavně je tu i ohromný odpor jak vlády, tak určité dost velké části obyvatel mít Babiše prezidentem. Ale přesto šance určitě jsou:-). A měl by asi říkat i ty věci co padly při vašem rozhovoru, bylo to takové "lidské". Tak budu doufat dál, že to zvládne, zvládneme a že to bude "naše":-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Polívka a Vetchý taky volí svého komouše špiclové rozvědky.
Natahovali ruce, když nemohli hrát, a chtěli prašule po Babišovi. Vláda jim zaplatila i to jejich nehraní. Kdyby to bylo dnes, nedostali by od této vlády floka.

Řeporyjské prase (které o sobě i jako prase mluví, a které tak nenávidí vše z totality...) a jeho nejlepší přátelství s totalitním komunistickým rozvědčíkem, mluví za vše, víc netřeba.

Vůbec mě tedy nepřekvapuje, že když žumpa přišla o Čapí lízátko, jako správní ignoranti, omezenci a grázlové vytáhnou na scénu svoji taktiku pro stejné omezence. Klidně i tu svou oblíbenou a nejžumpovatější v podobě nemocného syna, protože nějaká morálka je pro ně sprosté slovo a podle nich do jejich vlastní politiky nepatří.
A na tuto nemorální taktiku dojedeme i my všichni, pokud nám v Česku špicl zaprezidentuje.
Dekorum - to držet bude, tím totiž nic nezkazí. Horší by bylo, kdyby mluvil víc.

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

aspoň něco... "Dva bývalí komunisti ve finále. To je pod červenou čarou, zdržím se hlasování, řekl Kocáb "

https://echo24.cz/a/Hf6rm/zpravy-domaci-prezidentske-volby-2023-komunis…

Sice je Babiš evidentně menší zlo, ale Kocáb zůstal aspoň trochu konzistentní, ne jako zbytek či většina kavárny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Ten, kdo se zdrží hlasování, volí Pavla, to je snad jasné... (on jenom nechce, aby to bylo tak "vidět")

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máš recht, ale už že veřejně řekne, že nebude volit Pavla je na něj docela dobrá práce :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víš, Májo, ono je to dvojsečné. Ne, že kdo se zdrží, volí Pavla. Spíš - kdo se zdrží, volí vítěze, ať to bude Pavel nebo Babiš. Takže dobře. jen je potřeba aby vyhrál ten správný kandidát. A pro nás, jak se zdá, to Pavel není. Takže držme si palce.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Anna (ne z KHS) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni ti, kteří volí Pavla přijdou v plném počtu, takže ten, kdo nepřijde nebo hodí prázdnou obálku, mu tu výhru umožní už tím, že jeho hlas nezíská Babiš.
Přišly mi maily, kde Pavlovi přívrženci s jásotem vyřvávají hesla proti Babišovi a Pavel se tomu usmívá, jak tu svou propagandu s Kolářem pěkně sfoukli...
A tito jeho přívrženci mají vzadu na triku nápis JE MI TO JEDNO. Samozřejmě tím "jedno" je míněný fakt, že Pavel je totalitní komoušký špicl. Se svou manželkou (dříve Zelenou - což je dobrý jméno pro vojandu z hnízda jako je Pavel), tvořili pro tehdejší nomenklaturu ten nejideálnější pár.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Praze demonstrují stovky lidí. Vrabel burcuje proti „řediteli pekla“ Pavlovi
21. ledna 2023
Svolavatel Ladislav Vrabel na Václavském náměstí burcuje proti prezidentskému kandidátovi Petru Pavlovi i údajnému ohrožení svobody slova v souvislosti s připravovaným vládním zákonem o šíření dezinformací.

V týdnu sdílel Vrabel na svém Facebooku příspěvek, kde lidi informoval, že mají tři možnosti, a to nevolit, volit generála Petra Pavla, nebo volit expremiéra a lídra hnutí ANO Andreje Babiše. K možnostem však připojil svůj vlastní komentář, co podle něj jednotlivé kroky znamenají.

„Nevolit znamená nechat zvolit generála NATO a generál NATO je jedním z výkonných ředitelů pekla na Zemi. Volit generála NATO je strašně blbá karma za úmyslnou podporu pekla. Volit Babiše znamená volit člověka, který peklu podržel i v covidu i ve válce,“ tvrdí Vrabel, který chce dát svůj hlas Babišovi.

Prezidentské volby však nejsou jediným tématem svolané demonstrace. Bojovat mají lidé i proti údajnému omezení svobody slova. „Čeká nás totalita mnohem horší, než za kovidu. Máme poslední šanci se proti tomu postavit,“ hrozila pozvánka na demonstraci.

„Chystají na nás zákon proti dezinformacím, tedy zákaz mluvit proti současné politice EU, proti globalistickým elitám, proti válce, proti povinnému očkování, proti předraženým energiím, proti digitalizaci, atd. To vše je dnes považováno za proruskou propagandu či dezinformace, tudíž to bude zakázáno...“

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Nebylo nás až tak mnoho jako jindy. Lidé jsou unavení ze svátků (pro mě je leden "nejdelší měsíc v roce.-) ), nenaladění z voleb a do toho ještě počasí, které těm co by přijeli z dálky opravdu nepřálo. Přesto tam někteří byli i zdaleka:-). A byli jsme vidět, byli jsme slyšet při pochodu Prahou před "vládu":-). Není tolik důležité, kdo to svolává (to předem proti výhradám některých), ale důležité je to STMELENÍ a ne TŘÍŠTĚNÍ, snaha o to, abychom se spojili a aby to bylo vidět! Že ne všichni jsou spokojeni s tím co se tu děje:-). A třeba to přesvědčí některé z těch co se zatím "jen" dívají...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky za info. Jste dobří (v tom počasí...)!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bylo to počasí trochu krušné:-). Ale komunisté rozdávali, těm co chtěli čaj s rumem pro zahřátí:-). Ale při průvodu jsme se pak už zahřáli všichni:-) a jestli mohu soudit, tak byla taková příjemná stmelená nálada aspoň v mém okolí:-). A přesto, že počasí bylo náročné, vnímali nás lidé co byli na ulicích a z oken a někteří i s úsměvem mávali:-). Byli jsme prostě vidět a slyšet a jestli jsme někoho "načali na přemýšlení", tak to stálo za to:-)!

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím. Kdo nejde k volbám, kdo vhodí prázdnou obálku, volí Pépeho. Protože situace je nastavená tak, že podpora pro něj ať mejnstrýmem, tak v počtu voličů, naši mladí se o to chtějí také postarat, bohužel prospívá jemu! AB potřebuje každý hlas!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

„Mimořádné. Budí mě to v noci!“
21.01.2023
Dělení společnosti, které způsobují aktuální prezidentské volby, považuje bývalý prezident Václav Klaus za vážné. „Darebné“ dělítko pak vnímá zejména v rozdělování na velká města a na „venkov“, ke kterému především z metropole dorazilo nemálo posměšků adresovaných tamním obyvatelům za to, jaké kandidáty ve volbách podpořili. Dle Klause však nejde o nic zcela nového. Sám se s podobným vnímáním prý musel popasovat v rámci střetů se skupinou disidentů kolem prezidenta Václava Havla. „Také se vždycky považovali za skupinu A, která je proti ostatním – ‚blbým‘.“

Klaus v rozhovoru s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým potvrdil, že učinil tak, jak avizoval, a k prezidentským volbám skutečně nedorazil, jelikož nemíní, že by mezi kandidáty na Hrad byl někdo, koho by on dokázal podpořit svým hlasem. „Přiznávám, že jsem se nezúčastnil prvního kola těchto prezidentských voleb, protože jsem tam neměl kandidáta, za kterého bych dal ruku do ohně, aby byl prezidentem České republiky,“ pronesl bývalý prezident.

Přestože tak nešel k volbám, dění kolem nich bedlivě sledoval a zhlédl i sdělení premiéra Petra Fialy (ODS), přičemž jeho výrok o volbě „demokratického kandidáta“ považuje za slova, vůči nimž je třeba se ohradit. „Díval jsem se na první tiskovou konferenci, kterou udělal předseda vlády někdy kolem páté hodiny v sobotním odpoledni. A jeho výroky mne probouzí v noci. Považuji to za bezprecedentní výrok, který od roku 1989 u nás nebyl učiněn,“ míní Klaus.

Slova k prezidentským volbám, jež zazněla z úst premiéra Fialy, považuje Klaus za „totální dezinterpretaci politického konfliktu“. „Interpretovat tyto volby jako souboj demokracie proti nedemokracii nebo populismu, interpretovat tyto volby jako volby příklon k Západu versus příklon k Východu a tak dále, to je totální dezinterpretace politického konfliktu, který u nás autenticky existuje. Takhle se na to postavit a s takovým siláckým výrokem to posunout do něčeho naprosto nepravdivého, to já považuju za skutečně mimořádné,“ distancoval se Klaus od současného předsedy vlády.

„Nejde ale jenom o ten či onen výrok k jednotlivému kandidátovi a také výrok k tomu, jak dopadnou, nebo nedopadnou volby, ale pro mne je to potvrzením drastického a dramatického posunu diskurzu u nás samozřejmě k horšímu a samozřejmě k špatnému,“ doplnil Klaus se slovy, že řešení je jen v návratu k politice od „nepolitiky“. V úvahu tak připadá jen řešení politické, nikoliv prý „řešení na ulici“.

Fialovo vyjádření však nebylo jedinou věcí, kterou Klaus zmiňuje v souvislosti s prvním kolem prezidentských voleb. Poukázal rovněž na „arogantní“ a „darebné“ dělítko společnosti, které se během voleb projevilo v rámci dělení společnosti na velká města a na „venkov“, k němuž se ozývaly posměšné reakce.
„V tomto ohledu já Pražák nejsem… Ta nafoukanost mi byla vždycky protivná,“ ohodnotil to Klaus a podoktl, že podobné vnímání budilo v minulosti střety mezi ním a skupinou disidentů kolem prvního polistopadového prezidenta Václava Havla, kteří se podle Klause „také vždycky považovali za skupinu A, která je proti ostatním – ‚blbým‘“.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdyž nemůžeš zvítězit, můžeš zalíst pod kámen a počkat s evolucí až s tebe udělá otroka, dodavatele pracovní síly, zdrojů, na keré budeš doplácet po neukojitelnou dobu spotřebitelů, keří tě budou oblbovat a vymejšlet technologie aby si z teho měl eště dobrej pocit.
Naučí tě od plenek, milovat vrchnost a jejich za-kony a ty budeš loajálně plnit sebedestruktivnější rozkazy jen kvůli temu, že chceš být členem a spotřebitelem čekatelem. Naučíš se povídačku o tem, že jednou se budou mít tvoji potomci lépe. A uděláš nic jen aby tomu bylo učiněno. Jakýkoliv zásah z tvé strany by ohrozil tvoji budoucnost, o které nevíš zhola nic. Chytíš se víry aby si nezešílel, podpoříš svojí nadutostí a egoizmem nejhnusnější motivace infantilních harpagondechujců a budeš jim sloužit vším, na co sáhneš, na co pomyslíš a čím se projevuješ. Všechno tvé konání bude zneužito pro dobro říše aniž bys měl nutkání se kát ze svých slabostí, své prohry a svých podlých potřeb lehnout před vrchností na záda a roztáhnout nohy. To je poroba zavržení červa, kerej eště neví, že se může propadnout o patro níž. A proč? Protože ve vesmíru neexistuje žádné dno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Babiš může udělat ještě jednu důležitou věc i když prohraje, dát do debaty - díky tomu, že ho sleduje celý národ i ti, co ho nemaj rádi - témata jako "cenzura" a Rakušanův zákon. Může hodně poškodit druhou stranu aspoň přes to, že je slyšet v médiích

Doufám, že mu to Vidlák poradí, já se k němu nemam jak dostat...

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hmmm, to by byla zajímavá situace, kdyby Babiš jako jednu z hlavních karet vytáhl boj proti cenzuře, zatímco ji přes EK tak urputně prosazuje "jeho" Jourová. :) :)
Ne, to se nedá okecat, že je jenom loajální ouřednicí.
Bude jako nebylo ... a lidé mají krátkou historickou paměť, kterou lze velice efektivně mediálně přetvářet. Stačí na minimum omezit přístup k nevhodným informacím a podpořit diskretizační kampań proti těm, co jich šíří i proti těm, co jim naslouchají. Na netu je video s Jourovou. Poučné. Ne nebudou vypínat (již zjistili, že to vyvolává silný odpor, a je to kontraproduktivní), jen budou omezovat přístup, odstřihávat od jakýchkoli zdrojů financí a vymývat mozky svou "pravdou" o dezinformacích... postupně ty jinak kvákající žáby uvaří. Lidé si postupně zvyknou. Vždyť jak krátký čas stačil na to, aby se připomínka o Rudé armádě, jež nás osvobodila a za tuto svobodu položilo životy desetitisíce povětšinou mladých mužů, stala nanejvýš nevhodnou. Začne se zanedlouho za to udávat? A nejen za to...
Máme "přizpůsobivého" souseda s tak vymytým mozkem. Má od nás internet i PC, aby měl o.i. přístup k informacím. S pocitem své důležitosti všem vykládá, jak jsme "proruští" a on k nám proto nechodí... Kolik takových sousedů máme? A bude jich čím dál, tím víc, protože jít s hlavním proudem (mainstreamem) a říkat to, co se očekává, je tak bezpečné, slabochu příslušnost k davu dodává sílu. A tak nějak se rodil hnědý teror 30. let nejen v Německu... i když nemohu pamatovat, začínám vnímat paralely. Děsivé...

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Babiš se v televizi za Jourovou omluvil. Říkal že když jí do europarlamentu posílali tak zdaleka nevystupovala tak aktivisticky. Že se změnila až potom co se stala eurokomisařkou. Teď už prý hájí jen zájmy Bruselu a z Čech neposlouchá nikoho koho sama nechce

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Vymlouvat se JA NIC JA MUZIKANT a v republikovém parlamentu tichosti odsouhlasovat cenzuru s výmluvou,že panu Babišovi poroučí JOURA z politbyra je fakt na posměch a ničí jeho pověst jako schopného manažera! A co Charanzova a její Zelený úděl?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Jourová jen využila šance dostat se přes Babišovy záda k dobře placené funkci. Člověk nemůže ručit za ničí charakter!
Ona už není to, co dřív, vyšplhala se po jiných "evropštějších" zádech a nehodlá se nechat sestřelit, už tam má dávno nové kamarádíčky.
A důchod za ty zrady bude mít doslova "milionový".
Nebo Vy, co jste volili Okamuru (což jsem byla dřív i já..), můžete snad ručit za jeho hloupý přístup k volbám, kdy tím vlastně nabádá své voliče k volbě Pavla..? Stačí, že tam nepřijdou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Babiš by se měl od Jourové samozřejmě distancovat, že začla být opak toho, co byla původně, když jí pustili z vězení :)

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo - když ji pustili z vězení, člověk by si myslel, že bude chtít ukázat, jak jí ukřivdili a jaká ve skutečnosti je chudinka a oběť...,
No, takže nám všem tedy ukázala, jaká ve skutečnosti je. "Chudinka vychcaná". To tehdy nemohl vědět ani Babiš. Nejspíš o tom něco věděli ti, kteří ji tam poslali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Šumák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bůh ti možná dal tělo, ale gdybys chvíli počkal RAmcha by ti dal mozek. Ale ty si se hned rozeběhl jako tele okrást souseda o půdu, o pěňáze a nechals prostřednictvím voleb zvolit bandity, keří tomu okradenému zavřou hubu a ani za-konem se nedovolá "pravdy". Tak je to!!!

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsou lidi už tak hloupí, že si volí papaláša, kerej nepodepíše nějakej "papír" aby nemuseli na smrt. Místo teho aby volili život, svý potřeby, keré potřebují zadarmo tak jak to matka země má pro každého, strácej čas nad zbytečnýma debatama na keré ani nečekají odpovědi. Oni nedokáží už ani sečíst výsledky diskusí aby pochopili cokoli, páč druhej den zahodí myšlenky dne předešlého a vrhají se střemhlav do diskusí nových.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, přestaň lhát nebo si zajdi k očnímu. Cituji té: "Ano, Pavel přijede do Ostravy a chlubí se tím, jak tam měl tisíce lidí. Ale žádnou českou vlajku. "

https://fm.denik.cz/galerie/prezidentsky-kandidat-petr-pavel-v-ostrave-…

Já tam české vlajky vidím zcela zřetelně. Zkus psát pravdu nebo podlozenej názor a ne vybájenou agitku pro Bureše.

Průměrný počet slepic: 3 (27 hlasů)

Bude se volit "PORADEK"i kdyby to měl být znovu fasismus,který představuje v hlavách ohlupenych domorodců dnes DIGITALNI DIKTATURA ,která se znovu stává systémem nyní se ktivni NEO marxistické vlády operující na nové objevené 7 prioritě řizeni společenských procesu jak politických,tak ekonomických a první řade i SOCIALNICH!
Cílem je totiž totální rozvrat republiky a pak tyto davy schválí naprosto všechno a to i prioritu č.⁶ VALKU!
No nimi drazí knedlíci?

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

Šílené. Díky za upozornění.

Tohle je jeden z důvodů, proč jsem přestal přispívat do diskuzí. Vidlák je totiž lhář a je opravdu nutné kontrolovat každou jeho větu, jestli neobsahuje nějakou lež.
Je to vyčerpávající a ještě více vyčerpávající je překvapivá tolerance čtenářů a diskutérů k jeho lžím.

PS: pokud by někdo chtěl reagovat ve stylu "A co třeba xxx, ti taky lžou ..." tak rovnou posílám i moji proti-reakci: https://cs.wikipedia.org/wiki/Whataboutismus

Průměrný počet slepic: 3.1 (25 hlasů)

Jarine, vyčerpávající jsou ty vaše příspěvky.
Tož vám evidentně nevadí bolševický normalizační špicl jako prezident... :-))
To se dalo čekat!

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Majo, není to tak zlé, normalizační spicl Bureš nejspíš prezidentem nebude. Nepredpokladam, že bys myslela P. Pavla, který za normalizace ještě tahal kačera.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Tak trochu... Blahoslavení chudí duchem...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

To od Vás není úplně k vidlákovi fér.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)