Když se hnou ledy

Autor

Tak mám z demonstrace poprvé pocit, že se nám konečně lekli ti, kteří tady doopravdy vytvářejí celý ten průser. Jako když se na jaře prvně pohnou kry na řece. Ne, ještě jsme nezvítězili, ještě stále je Fiala premiérem a ještě stále se bude celá pětikolka ujišťovat, že se vlastně nic neděje. Pořád o nás budou u Šafra tvrdit, že jsme fašisti (tohle Hovorkový nikdy nezapomenu), pořád budou s různými odborníky na extrémismus propírat, jak Jindrovi nasadit psí hlavu. Ještě nás čeká spousta mravenčí práce, ale vězte, že se to pohnulo.

Proč to říkám…

Inu, protože protestujících neubylo. Hodinu před demonstrací jsem byl ještě skeptický, ale zbytečně. Lidi se prostě jen naučili, jak to v Praze chodí, kolik času potřebují, aby došli na správné místo a tak se náměstí zaplnilo vlastně těsně před začátkem demonstrace. Pravdomluvní intervjuci to zachraňovali fotkou z dvanácté hodiny, ale moc dlouho jim to nevydrželo. Atmosféra byla skvělá, lidé pohodoví… Samotné proslovy tentokrát byly výrazně zkrácené a kdyby řečníci nebyli tak dobří a lidi jim tak často netleskali a neskandovali, tak by se harmonogram akce dodržel docela přesně.

A pak ten průvod ke Strakovce. Já se nejdřív skoro vyděsil, jakou oklikou se šlo, ale ukázalo se že venkovský Vidlák tomu nerozumí. My jsme totiž šli po magistrále. Představte si, že zabíráte celou její šířku v délce několika kilometrů. V protisměru stojí auta v beznadějné zácpě a lepšolidi se od volantu dívají, jak Novinky a Seznam lžou, jako když tiskne, protože ty nižší tisíce lidí kolem nich defilovaly skoro hodinu. Já jsem šel těsně za čelem průvodu a díval se, na reportéry České televize, jak se snaží tenhle strašný průser zamaskovat. Jak to udělat, aby ten nekonečný dav nějak na kameře nebyl… Jestli se něco ukázalo, tak že je nás opravdu hodně.

Kousek před Strakovkou jsem se zastavil a nechal jsem celý ten průvod projít okolo sebe. Fakt, bezmála hodina. A to už nebyli všichni. Leckdo musel už z Václaváku pěkně na vlak či autobus. U Strakovky jsem byl překvapený, kolik lidí vybalilo kempingové sady, roztáhli skládací lehátka i sedátka, pěkně po moravsku vybalili řízky… nečekal jsem, že je tolik lidí odhodláno, tam zůstat přes noc. Byl jsem z toho docela naměkko. Jak jsem to psal? Spacáky a květiny…

Mimochodem… během průvodu měl jsem čas mluvit s policajty, co zajišťovali akci. Vítku, máš fakt problém. Většina je na naší straně, hodně z nich mi to říkalo nahlas a mnozí další tiše sympatizovali. Bylo to vidět i u muzea, kde samozřejmě zase byla henta vzdorodemonstrace plná vlajek Ukrajiny, EU a NATO. A v jejich čele nový maršál – Řeporyjec omotaný ve žlutomodré. Byl patřičně pozdraven a řekl bych, že konečně všichni pochopili, že je lepší být smějící se bestií, než se účastnit hloupé šarvátky. Humorem se u nás dosáhne víc, než klackem. Pavel Novotný se samozřejmě oklepe, on něco vydrží, ale moc se mi líbilo, jak se zastánci Evropských hodnot pěkně sešikovali za největším prasákem a ještě se museli tvářit, že se jim to líbí.

Jo… a podával jsem si ruce se stále mladšími lidmi. Už to není akce důchodců a padesátníků. Otcové přivedli syny, matky přivedly dcery a senioři vnoučata. Ne, mladá generace není ztracená celá. Fakt není.

Hele a pak si čtu majnstrýmové komentáře… a čumím jak vrána. Oni na Seznamu píšou, že jde o demonstraci proti vládě… už nepíšou, že jsme dezoláti a je nás málo. I Novinky dost upravily rétoriku. Když to porovnám, jak psali o minulé demonstraci, tak bych skoro řekli, že Jindrovi skoro pochlebovali. Ještě před měsícem byl Jindra belzebub a najednou je politik… Některé články jsou skoro neutrální. Samozřejmě nezklamali Hovorková a Doležal… Ale byli se svými výblitky vlastně osamělí. Tu a tam se ještě našel nějaký intervjuk, který střílel hnojometem, ale už to nějak nemělo šťávu.

Ne, že by nechtěli… ale oni prostě nemají munici. Jindra jim nedává příležitost. Nedává jim záminky, aby z něj mohli udělat Putinova agenta či odpad společnosti. Intervujci si toho ještě nevšimli, ale na mě ten kontrast mezi kultivovaným Rajchlem a řeporyjským hovadem svítil jako maják. Navíc si ještě sami naběhli na vidle, jen to ještě nevědí. V čele demonstrace Česka proti bídě stojí charismatický lídr, který ví, čeho chce dosáhnout a jak to má udělat a do čela vzdorodemonstrace za EU a NATO se prodere dobytek Novotný… Jo vládo, jsi fakt v háji když tě musí hájit řeporyjský starosta a nic lepšího tam nemáte. Kdyby nic jiného, tohle za to prostě stálo. Za Jindru se fakt stydět nemusíme… a oni tam u muzea pěkně požírali hnůj a tvářili se, jak moc jim chutná…

Ještě s jednou věcí se vám musím svěřit. Průběžně jsem sledoval reportáž Seznamu o jednotlivých řečnících. Rajchl, Gregor, Březina, Hamplová… pak díra… a zase ti další. Vzali si do huby všechny řečníky, kromě mě. Pak dokonce referovali o o takových hovadinách, jako že tam Svědkové Jehovovi měli svůj stánek a spoustu dalších zbytečnosti. Ale mě pěkně vynechali. Oni prostě nemohou překousnout, že amatér z vidlákova, který si prostě píše názorový blog, jim v podstatě konkuruje. Že většina jejich profesionálních pisálků si o mé čtenosti může nechat jen zdát. Směju se vám milí seznamáci… já vím, že mě čtete každý den. Divný, co? O politicích referovat můžete, ale připustit, že Vidlák s vámi leze do stejné ligy… to nasere, že?

A tak o mě psala jen menší média. A samozřejmě u Šafra… ale ty už jsem dávno přerostl.

Tož si to shrneme…

Tón velkých médií se stal mnohem uctivějším.

Demonstrantů neubývá a jejich množství se ukázalo na několikakilometrové koloně. Zírám, kolik lidí je připraveno u Strakovky přenocovat.

Policajti jsou povětšinou na naší straně.

Na pódiu se objevil i Foldyna a Bohumír Dufek, což je velký praktický krok k jednotnému postupu a to se brzy projeví. Uvidíte.

Protistrana se zaštítila řeporyjcem, protože nic lepšího nemají a celé to bylo tak trapné, že i leckteří majnstrýmoví novináři začali projevovat neobvyklou míru sebeúcty.

Ledy se prostě hnuly. Vlastně se nedivím, že Péťa zvedl krovky a raději odletěl na druhý konec světa… Myslím, že mu o tom poradci raději ani neřeknou… Díky vám všem, co jste se na to nevykašlali a přišli jste.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč, bude si moci nechat zaslat moji knihu o zemědělství. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (354 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co tentokrát spojit PRO a Přísahu a SPD a Trikoloru? Nebo to nějak promíchat?

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)

Třeba Trikolora + SPD se spojily v Praze a bylo to dobré...

Ale do sněmovny to bude chtít určitě nějaké spojování... ANO se spojí max. se socany jak je znám... jinak s vlastencema těžko...

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

To už by musela být fakt tak velká převaha SPD + Trikolory + PRO + ANO a možná Přísahy, že by šly ty strany spolu proti pětikolce... ale těžko říct, kdo bude za pár let vládnout v ANO...

A co do té doby vymyslí BIS aby zničila lidi z Václaváku (ty hlavní hlavouny) a tak dál.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

se spojili do 5koaly a jak dobře rajtují!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Se socany se ANO určitě nespojí, má jich plné zuby, a už vůbec ne se socany, kteří se chystají, tedy ty "hradně-šmardovské"

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Jestli půjdou s šílenou ŠAbatku a zelenými, tak jdou na smetiště dějin... to už můžeou rovnou jít k pirátům...

Pokud se socani vzpamatují a budou víc "zemanovští", tak jen dobře, ale spíš s tím moc nepočítám...

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Bohužel ANO taky nic moc, zastání od nich Ševčík do nedávna moc neměl, až kvůli spořce se ozval Nacher... ale nic moc celkově... atd.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

Se Šabatkou na smetiště dějin.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

„ …Když už je úpadek společnosti zcela prokazatelný a nesnesitelný, a politici stále tvrdí jak mají situaci pod kontrolou, jak nikoho nenechávají padnout a prsí se, jak jsme vše spolu výtečně zvládli i bez toho, že bychom se uchýlili k nějakým (nesystémovým) řešením, tehdy pozorujeme ve společnosti dva obranné mechanismy. Občané tyto politické autisty častují vulgárními odsudky, anebo si z nich jízlivě utahují. Znevažování politiky je reakcí na to, že politiky nelze brát vážně. Bohužel je zde problém krátké historické paměti. Neschopnou moc nakonec vystřídá opozice, u které se již zapomnělo, že i ona už neschopně vládla. …“
https://www.novarepublika.online/2023/04/povinny-optimizmus-politickych…

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

líbí se mi tato, podle mě pravdivá a vysvětlující proč "to" v tomto systému nejde, reakce :
"Když ono těch zájmů je v kapitalistické společnosti mnoho a žádný z nich není většinový. Prioritním zájmem je prosperita podnikání a dosahování stále větších zisků. Praxe ukázala, že "za každou cenu". Už TGM blábolil jen o jakési národní prosperitě, o vlastenectví, o pravdě a poctivé práci... bla bla bla.
Teprve KSČ řekla kde jsme, kam chceme dojít a jakým způsobem toho dosáhneme. A aby to bylo srozumitelné a kontrolovatelné, rozdělila to úsilí na pětileté etapy.
Jednoduše řečeno měli cíl, k tomu plán a nevyzkoušené představy jak toho dosáhnout. Víceméně se šlo metodou zkouška - omyl, něco se logicky kopírovalo od SSSR, něco vyšlo, něco se nepovedlo. Ale mělo to návaznost a kontinuitu. Nikdo nemohl očekávat, že to půjde hladce, že každý bude pracovat v zájmu toto strategie a že ti odpovědní budou dokonalí a bez chyb. Ovšem to, co se za pouhých 40 let dokázalo změnit a vybudovat, to je obdivuhodné a já věřím, že kdyby státy světa žily v míru a tolerantní snášenlivosti, časem by se nedostatky a chyby (kvůli kterým došlo k zhroucení soc. států) odstranily.
Jenomže výrobní vztahy založené na soukromém vlastnictví VP už ve své podstatě produkují zlo a stávají se jeho inkubátory. Geneticky zakódované lidské vlastnosti nutné k přežití mají v kapitalismu zelenou. Namísto toho, aby byly potlačovány, aby byly tak jako v křesťanství desatero přikázání a sedmero hříchů alfou omegou výchovy a vzdělávání, stávají se (ty nedobré vlastnosti člověka) naopak téměř "příkladem a vzorem"! Možná ne doslova, ale v každém případě se na jejich potlačení nedostatečně, nebo vůbec nepracuje."

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Namyšleno to měli dobře, ale nezohlednili jednu věc - že lidi nejsou andělé! Kdyby byli, tak by to fungovalo, možná. Nicméně - komunisti měli jednu dobrou věc. Měli PLÁN. Krátkodobý, střednědobý a dlouhodobý. Věděli, co se bude kdy dělat (tedy aspoň přibližně, ty plány se taky "upravovaly"). Zatímco teď, za vlády "neviditelné ruky trhu" se tady zmítáme a neděláme nic, protože nikdo neví, co.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

jedna se o dva jiné, řekl bych protikladné, systémy.
Samozřejmě že v tomto stávajícím systému nemůže program obnovy státu a poválečného hospodářství jaký měla KSČ fungovat. Nic nepatří státu, jen dluhy rozpočítané na obyvatele.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ANNA z KSH má opět svoje "ódy na radost", ale "ono" to nejspíš nepochopilo o co tady ve vývoji země mezi rokem 1918 až současností šlo a jde, kdo tomu tady do všeho nejvíc házel a hází vidle.
Kdo pochopil proč se nyní bojuje na Ukrajině, má šanci pochopit proč, kromě mnohého jiného přišel čas, kdy kapitál dostal šanci pomoci k přerušení vývoje v naší zemi po roce 1989.
"Referát Jindřich Rajchla" jsem si vyslechl se zájmem. Pod jeho SLOVA se mohu podepsat. Mluvil jasně a stručněji, než já píšu.
Ten chlapec z Hradce Králové, který dříve netušil, čeho se dožije, by rozhodně měl i při zachování směřování svých plánů navázat kontakt i s opozičními představiteli a skupinami, které ho početně na demonstracích podporují, ale on o ně nejeví zájem, nebo se dokonce staví proti nim. Mají mimo společný zájem vyjadřovaný demonstracemi, zcela zřejmě odlišný názor na další vývoj společnosti po předpokládaných volbách, proto jsem schopen jej chápat.
Aby Rajchl uspěl, měl by si noty porovnávat i s těmi, se kterými nemusí mít důvod z hlediska předpokládaného vývoje souhlasit, ale měl by mít důvod, aby se ten vývoj aspoň v základních rysech k sobě přibližoval, aby předpokládaná opozice zůstala opozicí, ale ne tou, která po funkčním období bude muset chtít otáčet kola dějin o "mnoho %". To by změna současného stavu společenského vývoje proběhla jen na polovic. Ono se to dneska nenosí, ale zejména v naší zemi měl ten princip vzájemného vyvažování zájmů úspěch. Ostré rozdělení protichůdných zájmů ve vypjatých obdobích však zavinilo tragické vyhrocení vývoje v druhé polovině čtyřicátých let, i v dalších obdobích. Ostré dělení zájmů společenských skupin vždycky vedlo k snižování prosperity země a k nenávisti až za hrob.
Chlapče z Hradce Králové, můžeš mít naději, že uspěješ, přeji Ti úspěch, ale větší šance se mohou rýsovat, když už dnes budeš se svými stranickými spolutvůrci konzultovat předpoklad dalšího vývoje země a ten svůj program spoluvytvářet s opozicí úplně napříč společenským spektrem.
Ale je to tvoje rozhodnutí, já jen mohu zopakovat, že před tebou tu oslnil na krátký čas českou veřejnost nějaký Vit Bárta spolu s Radkem Johnem a dalšími. Také sliboval že on, "velký ON" TO zařídí.
Mohu být považován za skeptika, ale těch co "to zařídí" už bylo na jednu dožívající generaci víc než dost.
Já se považuji za optimistu, ale poučeného....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

p. Hejnic, zázraky, asi NIKDO neumí a Rajchl, začíná a chce být autentický a VYHRÁVAT! Tak mu dejme čas, bude to mít sakra těžké, proti této pevně semknuté smečce a pražákům, co v jednom šiku stojí za Řeporyjcem Nám nadávají do dezolátů a prase těsně před porážkou, mají jako svého maskota a tleskají mu a diví de, pořád, se diví, co, že to vlastně chceme, když si to tak pěkně poskládali...

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doufám, že jsem se nepřepsal, že mu to přeji, pokud opravdu bude nejlepší z nejlepších.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

považuji se za poučeného pesimistu. Relativní optimismus jsem ztratil někdy na konci vládnutí Paroubkovy ČSSD, od té doby se moje předpovědi, k mé malé radosti, plní na 100 %. Sledujíc konání dalších českých vlád na domácí i zahraniční půdě viděl jsem a vidím zřetelně kam spějeme, tedy my - ČR. Vidím ten sešup na dalších několik desítek let. Toho lepšího se já nedočkám, je mi to proto defacto jedno. Možná změna (žádoucí, nežádoucí?) může přijít jen se změnami venku, jako v 48 nebo 89.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nomen omen! Dr.Z.Mahler pravil kdysi v televizním pořadu o Masarykovi: ...jak kdo vypovídá o Msarykovi, tak vypovídá o sobě... Jen debil, kterému je Masarykovo dílo španělskou vesnicí, mohl vypotit takovou trapnou blbost. Konečně i jeho přezdívka nedává důvod k pochybnostem.mk

Zatím bez slepic

Jasně, je to blbost co napsal. ANO a spojit se ze soc.prc.dem. nehrozí

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Co tak čtu, tak jedinou osobu, která by snad mohla tu, ne upadající, ale už nejspíš vyřízenou, stranu ještě resuscitovat, chtějí postavit před soud... Šmarda to nevytrhne, protože ani nechce, oni jsou teď ti "pokrokoví", liberální. A že jejich voliči o tento program nemají zájem, to jim nějak nevadí... Takže myslím, že než dojde na nějaké vybírání koaličních partnerů, tak socani už na menu nebudou...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Oni jsou vlastenci jen na této straně? Není náhodou úspěchem, že to Ladislav Vrábel pospojoval, pomocí všech ostatních? A ten kdo rozděluje je právě vybájený Jindra Rajchl, který s povděkem přijímal, že mohl mluvit v TV Petra Bureše, ale aby mu umožnil účast na" své demonstraci", tak to ne. Prostě všichni ostatní Rajchlem nepozvaní se zúčastnili, protože lídři jejich stran je o to poždádali. Takže to není zase úspěch jen Jindry Rajchla, ale všech vlasteneckých uskupení. Taky mohli říci svým lidem, tam nechoďte, Rajchl se od Vás odděluje, ale oni to pro úspěch akce, kterou sami potřebují, neudělali, právě naopak. A pokud jsou Rajchl a Vidlák do sebe zahledění, tak pozor, aby Vám neujel vlak.

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

v něčem máte asi pravdu, ale bludy o vystupování ze všech struktur, jsou pitomost, proto, na to ani Babiš s SPD a jejich bludama, ani Rajchl s Vrabelovejma bludama, nemůžou přistoupit. U ž se proberte a buďme REALISTI, co můžem a co, se podaří až za moc let a ne v této mizerii!!

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Viděla bych to na nějakou alianci (blok) ALTERNATIVY. Jinak to nepůjde.
A nejspíš do ní přidá svou trošku Paroubek, co se snaží sjednotit normální, na obyčejné lidi myslící levici. A neměla by chybět ani Konečná, protože té se povedlo udělat z KSČM opravdu moderní demokratickou stranu. Jaký rozdíl proti stranám, které se za demokratické musí označit samy, protože je demokratickými nikdo reálně myslící už nepovažuje.

A je jedno a ani by nebylo dobře, kdyby se do toho zamíchalo ANO. Důležité je, aby potom s Alternativou spolupracovalo. A ono spolupracovat bude - si myslím.

Přeji Vám prima podvečer.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Chci od vás napsat pane Vidláku, za jaké lidské potřeby ste tam demonstroval. Stačí vypsat tři pod sebou, děkuji.

A esli se s těma potřebama bude vláčet něgdo za malým bendou, aby to bylo legalizované, gdo by to byl?

Průměrný počet slepic: 2.2 (32 hlasů)

Najděte si můj projev... 

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

světlo,
voda.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Skvělé počasí, skvělá „demostration in Czech republic“, jak si, doufám někde i přečteme.

Vidláku, Novotné prase jsem před ohromnou uk vlajku nezaregistrovala, ale z policajtů u pásky, která nás oddělovala, jsem měla podobný pocit. Na něco jsem se zeptala a oni mi téměř až uctivě odpověděli, tož jsem jim (a i těm u muzea) na pochodu ještě zamávala „ahoooj“ .
A myslím, že ta podivná skupina uk-fandů měla oprávněný důvod k zakřiknutosti.
Na magistrále to bylo fakt hustý, ale na mě příliš pomalý krok, takže jsme s kámoškou u Štvanice odbočily a šly po druhém břehu Vltavy, a pak přes Čechův most, čímž jsme si udělaly nábližku.

Dokud se před Strakovkou nepřivalil dav i z druhé strany, tak jsme nějakou dobu postály, ovšem potom už jsem to nedávala skrzeva fóbie z davu.
Jo jo, lidi překvapili i mě, píšete to přesně.
Překvapilo mě i pár pánů, kteří u vás stáli, když jsem si s vámi podávala ruku a představila se zdejší přezdívkou, načež se mě přišli zeptat, jestli slyšeli dobře, že jsem včelka Mája :-).
Všichni tři říkali, že mě rádi čtou (:-)). Ptala jsem se, jestli je někdo z nich ze zdejších pisatelů…, ale oni sem prý nepíšou, chodí k Vidlákovi jen číst.
Potěšilo mě to, a tímto je tedy odtud ještě jednou zdravím!

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

>Překvapilo mě i pár pánů, kteří u vás stáli, když jsem si s vámi podávala ruku a představila se zdejší přezdívkou, načež se mě přišli zeptat, jestli slyšeli dobře, že jsem včelka Mája :-).

Můžu potvrdit. Taky jsem Vás viděl :)

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Říkala jsem si, že tam možná bude někdo, kdo sem píše, ale bylo mi žinantní se ptát.
Jeden vysoký pán (já měřím 172, takže i oproti mně vysoký) tam stál, možná jste to byl vy...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také bych Vás chtěla poznat..

Pěkný podvečer přeji..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Třeba si potřeseme pravicí příště :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budu se těšit !! Moc.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Včelko, všichni Vás rádi čteme!

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Chrobák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Predstavili se zvedavi ale nenapadni kolem stojici panove celymi jmeny vcetne funkci , a co odznaky STB neukazali? Skoda.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dnes ráno jsem se po několikakilometrovém pochodu kupodivu ještě probudil…. dal jsem si dohromady pár myšlenek co napíši pod Vidlákův úvodník, dám se do čtení a ..... není co psát …. to není fér !!! … tak jenom pár nepodstatných …. překvapila mě genderová a možno říct i generační vyváženost přítomných …. sousedská nálada ... chci také poděkovat občanům Řeporyjí za volbu pana starosty Pavla Novotného, zastupujícího u muzea pana premiéra a vládu … skvělá volba!! … chyběla mně jenom trojice Holubová, Sommerová, Stehlíková, doufám, že nevnikly do budovy a nepopíjely někde v kancelářích pana ředitele kafíčko … já šel tak v polovině průvodu, tedy jsme míjeli tak slabší hodinku stojící kolonu vozidel … bylo fajn vidět, že těch uvnitř, kteří mávali, usmívali se a troubili na pozdrav bylo možná víc, než těch vážných a naštvaných … a to nemluvím o mávajících s palub výletních lodí na Vltavě … hlavně vydržať !!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Ty tři gracie, teď velí s Kolářem zelenému mozku, co obsadil Hrad a snaží se,alespoň s 5%mozkové kapacity p. Zemana vypadat, jako zářný vzor, pro všechny stejně zelené mozky, co vládnou na Obraně a na dalších ministerstvech. Příkladem, je ministr financí a zemědělství,bankéř na hospodářství, no, co budu jmenovat, podle toho to tady vypadá, Sekera bude nejmíň 4OO milard, no neber to

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Sem si váš projev našel, nevím ale pro co ste demonstroval.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ledy se pohnuly, České jaro začíná pomalu, ale jistě nabírat na síle...

K emoci spravedlivého hněvu čím dál více i radosti i humoru... pravda vítězí s lehkostí... Jindra by mohl na příští akci jet klidně trabantem
Nechybí mnoho a vše přikryje ta neviditelná síla, která bdí nad českým národem...
... a kromě těch nejhloupějších a nejzkorumpovanějších se potom přidají i "novináři"...
jako v říjnu 2019, když spustili hnojomety po smrti Karla Gotta a po třech dnech zjistili, že LID to cítí jinak a všichni buď otočili, nebo zmlkli...

velké poděkování a poklona vám všem, co to táhnete... víra v dobré konce se vrátí...

Vstáváš národe holala
nezničí tě Fiala!

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

In reply to by jura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych raději zase nějaké Arabské jaro, v Libyi se to podařilo...

Průměrný počet slepic: 1.5 (30 hlasů)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte neme, takový konec vládců jako v Libyi a Iráku?
Rabování země i státu jako za Napoleona ? Bez zákonů místních i mezinárodních?
Bez naprosté pozornosti tisíců "neziskovek" i slovutné všeobjímající OSN?
S tisíci ozbrojených žoldáků soukromých armád těžařů a pašeráků čehokoliv včetně lidí?
Kdopak dnes asi těží plyn a ropu na Ukrajině?
Kdopak tam asi sel a sklízel to obilí a kukuřici, které se dnes staví hráze na hranicích EU?
Arabské jaro = Oranžová revoluce? ´= miliony šťastných a rozjásaných občanů !!!
Po celé Evropě....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by nem (neověřeno)

Trvalý odkaz

nem.jste fakt takový debil, jak se mi zdá?????????

Zatím bez slepic

In reply to by jura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hezky, Juro... A s tím Gottem naprostý souhlas. Jsem pyšná na to, že jsem se mu podílela na písničce "Pábitelé".
Taky na hitu P. Hapky pro Hegerovou "Levandulová"...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Není nad to, když si tlučhuba založí "Institut českého venkova". Krásně mi to připomíná Finanční institut, který pod rádoby oficiálním názvem a dobrosrdečnou fasádou naivním lidem cpe předražené finanční služby, aby Institut inkasoval provize. Vidlák si založil pračku na prachy, která ani náhodou není institut, jen se snaží o něco víc, a nemá nic společného s českým venkovem. Reálně půjdou Vidlákovi do kapsy, možná na propagaci blogu. Prostě podvodný název jako tele. Pod takovým názvem by si každý představil cokoli, jen ne podporu blogu tlučhuby. Tak hlavně nadávejte, jak se máte špatně a jaká je bída, a pak posílejte peníze obchodníkům se strachem a lidskou hloupostí.

Rozum se loučí, tady by chcípl.

Průměrný počet slepic: 2.2 (56 hlasů)

připomíná spíš gumu. Kéž by tady chcípl, hned nám bude líp!

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

To me vubec neprekvapuje, ze by vam tady bylo lip, kdyby rozum chcipl. Dekuji za uprimnost, tady chodi mozky pachat sebevrazdu :)

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

každého dobrovolná volba....

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

i ty Rozume, takže poslat třistapade někomu, kdo se bije za normální lidi, a dostat za to knihu pračkou na prachy zoveš ?

a víš vůbec jak fungují takové pračky? co a jak, jaké částky se v nich perou?

moc jsi sám sebe nepobral !

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

Vsak naivni duchodci taky dostali za desetitisíce nejakou deku a parni hrnec, tak jacipak smejdi ze jo.. Ba ne, výhodná koupe to byla. Asi jako ta knizka, to se vi! Jaka nahoda, ze vsichni ti bijci za chude maji pod kazdym clankem vyzvu k prispevku na ucet, knizku, nebo aspon predrazeny odznacek. Nevim, kdo je horsi, zda Vrabel aspol. s exekucemi, nebo uz tak majetni, kteri si chteji jen snadno vydelat na dalsi auta. Kazdopadne rvat o bide a pak posilat i jen 350, coz je jidlo na tyden pro cloveka v opravdove bide, je pro cloveka zvenci jako videt kneze smilnit. Asi se tak bidne nemate, jen radi brblate.

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

Rozume, rozumuješ tady, a le abys poradil ,za čí prachy, se ozvučuje Václavák, za čí prachy, někde čeká třeba sanitka se zdravotníky, za čí prachy, se financují weby, tos, tady neřekl. Z čeho žije, létá, žere, cpe se kokainem naše vládnoucí elita? NO? ZA TVOJE, volku, ZA TVOJE a ty, jí ještě tleskáš a tady mudruješ a dáš si nick "Rozum", cha, cháááááááá

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)