Kšeft ýbr ales

Autor

Není to tak dávno, co jsem zde psal článek na téma ukrajinského obilí, které teď bezcelně míří do Evropy a protože je lacinější, domácí pšenici nikdo nechce koupit. Vysvětloval jsem v něm, jak se to celé stalo… prostě Ukrajina vyvezla přes Černé moře podstatně méně, než plánovala. Putin s Lavrovem prostě přetáhli Afričany na svojí stranu a dodávali jim sami. Propad ukrajinského exportu je ve statistikách strašně vidět. Nepomohlo převážení obilí evropskými železnicemi do evropských přístavů, nepomohlo nic.

Když někde leží obrovská hromada levného obilí, tak se poptávka vždycky najde. Někdy od prosince se toto obilí začíná vozit do EU. Je o dost levnější, než za co se vykupovalo to naše. Od podzimu cena výrazně klesá (ne že by se to zatím projevilo na cenách pečiva). A od stejného podzimu se začínají bouřit zemědělci a skladovatelé obilí, protože zdejší obchod se v podstatě zastavil. Dneska sedlák prakticky nemá šanci dostat smlouvu na výkup obilí za pevnou cenu. Nikdo neví, kam se to pohne.

Já jsem si včera popovídal s dalším neexistujícím člověkem (Cempere, poslouchej!), který kdyby existoval, tak by pracoval pro nejmenovanou soukromou firmu, která se zabývá vzorkováním, rozbory a dohledem nad obilím. Ptal jsem se ho na henty pesticidy a kolik toho ukrajinského obilí u nás je.

Vězte tedy, že zatím málo. My nemáme s Ukrajinou přímé spojení. Obilí kupovaly především země, které to tam měly blízko. S velkým náskokem před ostatními nakupovali Poláci. Pak samozřejmě Maďaři (ano, mají Orbána, ale také tam mají obchodníky s komoditami, kteří chtějí vydělat a tohle je kšeft, který stojí za přimhouření obou očí a řadu úplatků) a také Slováci. Největší množství je tedy tam a také se tam nejvíc bouří místní farmáři.

K nám se spíš dostávají produkty z tohoto obilí, protože oni tam za hranicemi nejsou blbí a chtějí tomu dát co nejvyšší přidanou hodnotu. Je lepší prodávat mouku než pšenici, protože na kamion se vejde stejná váha, ale z tuny mouky je vyšší marže. A tak ze své profese sleduju, jak české mlýny postupně omezují mletí, nebo jdou pod výrobní náklady a nebo prostě seženou také tu ukrajinskou pšenici a melou z ní. Co jiného mají dělat, když pekárny víc peněz dát nechtějí, protože mají dost nabídek ze zahraničí, že?

U nás se to celé projevilo především poklesem cen pšenice a v podstatě zamražením celého trhu s komoditami. Vidím to dnes a denně. V tuto dobu je třeba obilná sila vyprázdnit a připravit na žně, ale místo toho se stojí. V mém okolí už jeden kamionový dopravce v podstatě zkrachoval, protože přestal mít kšefty na dopravu do mlýna.

A co se týče pesticidů… Na Ukrajině se nedodržuje nic. Žádné normy. Dělalo se pro Afriku a černoušci snesou cokoliv. Oni se neptají na jedy, oni se ptají na cenu. Tím neříkám, že na Ukrajině neexistuje kvalitní produkce. Ale je poměrně běžné, že rezidua různých chemických látek překračují evropské normy. Jak myslíte, že se to řeší? Jednoduše. Smíchá se to s jinou pšenicí, napíše se nový dodací list a je to. Příští kontrolní vzorek je už v pořádku, kontaminace se vejde do příslušných tabulek. Na Ukrajině se používají i látky, které jsou u nás zcela zakázané… ale všichni jste na nich vyrostli. Kdysi se pesticidovalo podstatně víc a všichni jsme to přežili. Tím samozřejmě neříkám, že je náramně zdravé, něco takového konzumovat.

Teď se mluví o tom, že v ukrajinské pšenici našli Chlorpyrifos, který je v Evropě zakázaný, ale v USA se běžně používá. To je řádnější sajrajt kvůli kterému v USA skončila řada doktorských i výzkumnických kariér, když se snažili poukázat, že nebude tak úplně neškodný.

Pesticidy ale v tomto případě podle mě slouží především jako záminka. Doteď nikomu nevadily, protože prachy žádné pesticidy neobsahují a nesmrdí. Nikomu ve vládách by to nevadilo a kdyby se nezačali bouřit zemědělci kvůli cenovému dumpingu, nikdo by se nic nedozvěděl. Ukrajinské pšenice šlo do Vysegrádu tolik, že to začalo reálně ohrožovat domácí produkci. Zájmy obchodníků se začaly křížit se zájmy pěstitelů, začalo to mít politický přesah, začalo to ohrožovat premiéry i ministry a tak se vytáhly pesticidy a bylo to. Ukrajinský import se zastavil a miliardové byznysy jsou v háji. A může se samozřejmě ukázat, že těch jedů bylo v obilí mnohem víc, než se uvádí, protože za přimhouření očí se dobře platilo.

Proč u nás Nekula import ukrajinské pšenice nezastavil? Inu to je jednoduché. V Polsku, Maďarsku i Slovensku jsou teď stovky a tisíce vagonů s ukrajinskou pšenicí, která se teď nesmí zpracovávat, protože GMO a jedy. Všechna se má převzorkovat a vyšetřit.

Ale exportovat se smí! Třeba k nám. Jasné?

Je to kšeft ýbr ales. V Polsku je to zakázané, tož zpracujeme to v ČR. Logistické trasy existují, doteď se mouka dělala v Polsku a vozila se sem… tak teď to bude obráceně. Jestli obchodníci vědí, že jim ve Varšavě na nádraží stojí vlaky plné jedovaté pšenice a brzy přijde nějaký kontrolní orgán pro vzorek, udělají všechno pro to, aby to nějak zachránili. Každý den, kdy bude povoleno vozit tuto pšenici sem, se vydělají miliardy korun. A jako vedlejší (a pro vládu velmi žádoucí) produkt to poškodí Babiše, protože právě jeho podnikům ZZN zůstal v ruce Černý Petr drahého českého obilí… (On to ustojí, Agrofert není žádné ořezávátko, ale uškodí mu to a to se počítá). Když se denně vydělávají miliardy, tak není úplně problém zařídit, aby pan ministr neměl důvod zastavovat import ukrajinské pšenice a zdůvodnit to volným trhem. Samozřejmě je to jen metafora. U nás by se nikdy nic takového nemohlo stát, protože máme vládu, která se hlásí k nejvyšším evropským hodnotám.

Co se s tím dá dělat…

U nás existuje ÚKZÚS. Tedy Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský. Ten má na starosti kontrolu obilovin i krmiv, chodí do podniků, které se zabývají obchodem i zpracováním obilnin a vůbec se stará o to, abychom se tu neotrávili, protože nemusí jít jen o pšenici z Ukrajiny… i u nás se může stát nějaká nehoda, kdy se zjistí, že obilí je plné nějakého jedovatého sajrajtu. V takovém případě musí být možné dohledat toto obilí až ke konkrétnímu pěstiteli a musí se dohledat, s jakým obilím se při manipulaci smíchalo a kam všude se mohlo dostat. Na obilném sile se běžně dělají kontroly, kdy ÚKZUS cvičně požaduje dohledání určité šarže obilí. Zároveň se každý náklaďák či vagon musí ovzorkovat a vzorek se musí po příslušnou dobu skladovat a vést o tom dokumentace.

V téhle zemi se DÁ DOHLEDAT JAKÝKOLIV PŘEVOZ OBILÍ a pokud někdo tvrdí, že to nejde, tak lže.

Neměl by tedy být problém, aby kupříkladu SPD požadovala informace, které by jim měl být ÚKZÚS schopen dodat. Nemusí se dělat rozbory pšenice v kamionu. Stačí udělat rozbor vzorků, které jsou k dispozici na každém sile, v každém mlýně i ostatních potravinářských provozech. Ano, je možné, že k nám přijel načerno tu a tam nějaký kamion bez dodacího listu, ale u vlaků to rozhodně neplatí a drtivá většina komodit přijela s orazítkovaným CMR a dalšími papíry.

Jestli je Nekula takový frajer a nebojí se jedovaté ukrajinské pšenice, může veřejnost uklidnit snadno. Stačí nařídit plošnou kontrolu vzorků, především těch, které přišly v posledních měsících z Polska, Slovenska a Maďarska. Akorát tohle je tak výbušné téma, že buď sklapne nám, nebo by taky mohla sklapnout celá vláda.

Tomio! Co ty na to? Příležitost jak sviňa… Jestli se henten Chlorpyrifos ve vzorcích najde, tak bude vláda vynesena v zubech. Požadujte plošné rozbory.

Já se budu dívat, jak Nekula manévruje… Česká televize možná bude mlčet jako hrob, ale já mlčet nebudu.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

 

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (205 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

RAJCHL:
Tak dva dny snahy o špinění naší úžasné demonstrace máme za sebou.

Čekat, že by mainstream ocenil, že celá akce proběhla v naprosto pokojném duchu bez jediného náznaku jakéhokoliv incidentu či jakékoliv formy násilí, by asi bylo naivní.
Urputná snaha nám něco vytknout a odvést pozornost od fatální devastace naší země pětidemoliční vládou, už působí značně křečovitě.

Po minulé demonstraci z 11.3., média od středy změnila taktiku a začala se snažit kydat špínu na moji osobu. Rozjelo se to ve stejný den ze všech stran.
I tentokrát očekávám zcela stejnou strategii, takže jsem zvědav, co nového se zase o sobě od zítřka dozvím. 🙂

Každopádně platí to, co zhruba před měsícem - nehodlám se tím vůbec rozptylovat a budu se koncentrovat pouze na práci pro vás.
Jak vždy opakuju - já jsem připraven vždy a za všech okolností stát za vámi a dokud vy budete stát za mnou, tak nás nemohou zastavit.

Věřím, že mi budete věřit, ať si vymyslí, co si vymyslí a že i nadále bude platit, že jsme tu jeden za všechny a všichni za jednoho.
Budu za vás bojovat ze všech sil, dokud mne vy nenecháte padnout.

V 17.00 se vidíme v Chomutově a zítra od 7.00 opět před Úřadem vlády.

Tentokrát už by ve Strakově akademii mělo probíhat zasedání vlády, takže si prosím s sebou přineste bubínky, píšťalky, nebo kastroly, abychom vytvořili krásnou zvukovou kulisu.

Ve Francii dokonale zafungoval “concert de casseroles”(tedy “koncert na hrnce”), a tudíž bychom se mohli inspirovat a pořadně si společně zahrát.
Co řikáte?
----------------------------------------------------------

Jste úžasný, pane doktore a jsme s Vámi 🙏💗🍀🌹🙋🇨🇿💯♥️! Jsme PRO 👏👍🍀🇨🇿💯🍀💖

My to sice daleko máme...ale jedééém zítra ❤🇨🇿

Jindro stojíme při vás a děkujeme za vaši odhodlanost a vytrvalost.
Jednou budem dál, já vím a beru to z té správné strany, pro naši krásnou vlast. Díky vám !!!!!! 🇨🇿🇨🇿💯

Stojíme za Vámi pane Rajchle, jste neskutečný bojovník, za nás, za všechny, budeme s Vámi..z celého srdce 💓 děkujeme 🇨🇿🌹

Jindro jste borec fandime vam

Jindro, 100% důvěra a jsem PRO. ✌️🇨🇿

Jeden za všechny a všichni za jednoho.👍

Stojime za Vámi a budeme stát vždy. Přeci by nikdo nevěřil těm prolhanym novinářům a už vůbec ne politikům. Věříme Vám a děkujeme.🇨🇿

Jste úžasní a veliké díky ❤ v neděli jsme byli s vámi a jsme duchem stále, DRŽTE SE !!! 🇨🇿🍀💗

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Ministryně vnitřní války Jana Černochová se mstí za svůj zpackaný život.

Černochová je chladná, bezohledná, bezcitná, arogantní, zbraněmi harašící, mužům velící a mužům se mstící. Takové chování signalizuje emoční zranění. Volba silového resortu, mužské koníčky a mužské prožívání života (kariéra na prvním místě) často naznačují problém s otcem. Mužům se chce zalíbit (spíš na úrovní přijetí než estetické), vyrovnat se jim, současně k nim cítí pohrdání a nenávist. Tato rozpolcenost jí znemožňuje prožívat kvalitní partnerský vztah, vede k samotě a tím pádem i bezdětnosti. Hektické pracovní (bojové) nasazení její samotu zaplňuje, pomáhá zapomenout na emoční bolest, na opuštěnost, na to, že není milována. Vnější válečnické projevy jsou odrazem její války vnitřní. Ta se ale zbraněmi vyhrát nedá. Za svůj zpackaný život se proto mstí každému, kdo má to, co jí chybí: vnitřní mír, lásku a vztah.
BEZ LIDSKOSTI - „Potlačuji přirozenou lidskou reakci na tragickou smrt.“
BEZ ROZVAHY - „Nyní vyhodnocujeme prokázaný dopad ruských raket na polské území. Ať by šlo o omyl, nebo provokaci, je to další eskalace konfliktu ze strany Ruska a nesmí zůstat bez odezvy.“
BEZ SVĚDOMÍ - „Použití taktické jaderné zbraně na území Ukrajiny by neznamenalo ohrožení pro české občany.“
BEZ DISKUZE - „Je nemorální a ohavné umožnit účast na olympijských hrách sportovcům Ruska a Běloruska“ v reakci na vyjádření olympionika Davida Svobody, který se přimlouval za start Rusů a Bělorusů na OH.
BEZ VAROVÁNÍ -
O zbraních mluví jako o „miláčcích,“ v přeneseném smyslu jako partnerech. Na střelnici se jí vyplaví hormony štěstí, střelba jí tak slouží jako ventil vnitřní agrese.
BEZ MUŽŮ -
Povětšinou vyloženě „mužské“ zájmy. Nikde ani zmínka o rodičích, sourozencích, přátelích, partnerovi, o dětech. Nikde ani stopa lidskosti.

ČERNOCHOVÁ JE NEMOCNÁ. FAKT. A HODNĚ. TĚŽKÝ NARCISMUS. PRVKY SADISMU. JE ZLÁ.
Černochová je nemocná. Fakt. A hodně. Těžký narcismus. Prvky sadismu. Je zlá.   Deprivantka. Traumata z dětství. Pohrdavá. Maligní narcismus s příměsí sadismu. Autoritářský absolutismus. Získaný pocit megalomanie. Nesnáší kritiku a zpochybnění nařízení. Je přesvědčená o bezchybnosti svých rozhodnutí. Přesvědčená o tom, že pozice dosáhla z důvodu oprávněnosti svých kvalit a zásluh. Inklinuje k eliminaci
kohokoliv, kdo by delegitimizoval její postavení.

Přesvědčená o tom, že ví vše, jak se má trénovat kůň, jak hnojit na zahradě, vše ví a všemu rozumí a ke všemu se vyjádří s přesvědčením, že to opět ví nejlépe.

Doktor Jan Hnízdil

--------------------------------------------------------------------------------------

RAJCHL:

Bože, řekni mi, zač tenhle národ trestáš?

Proč nám už spoustu let vládnou ti nejhloupější z nás? Lidé s naprosto nulovou morální úrovní, kteří dělají ostudu naší zemi každým svým dětinským výlevem dosahujícím nanejvýš úrovně třináctileté puberťačky, která se právě rozešla se svým klukem?
Nejlepší odpověď na tyto otázky jsem nalezl u Platóna, jenž kdysi řekl: “Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.”
Chápu, že mnozí z vás už se v politicích mnohokrát zklamali, nicméně to nesmí být důvodem, abychom propadli beznaději. Neboť pak je tahle naše krásná země vydána napospas nedovzdělaným individuím typu Jany Černochové.
Pojďme si naši zemi vzít zpět! Je tak nádherná, že se jí nesmíme vzdát. A konec nás k tomu zavazuje odkaz našich předků i budoucnost našich dětí.
Zastavme diletantismus a vraťme do vedení naší země Právo Respekt Odbornost. A také slušnost a inteligenci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

Druhořadé potraviny od západu už jsou folklórem,
teď od nich přibydou třetiřadé potraviny z ukrajinské mouky (s brouky).

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

.." Proč nám už spoustu let vládnou ti nejhloupější z nás? "..

To je otázka do pranice, co?

Lidi s normálním myšlením, bez odbornosti, a bez jejich vzdělání, by nigdy takto tuto zem nedorasovali. Normální lidi by byli rádi, že jim zbyl alespoň majetek po socíku a žili by spokojeně až do smrti. Sem tam by něco opravili, začali by se zabývat třeba KultemRA nebo předky a zadky a žili by si jako v ráji. Eště gdyby si začali volit svoje potřeby bez pitomců, keří je furt navádějí plácat imbecilní názory na každou blbinu, mohli by aji zmoudřet.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Kopirovanim vyjadrovani jinych taky neprida.
Zamyslet se ,taky nejde. Neni cim.
Pitomci ,imbecilni nazory na kazdou blbinu ,osocovani jinych , demagogicky soudy na jiny /chovani jinych ,bez vysvetleni ,ovsem, oficialni media pouzivaji stejne metody a taktiky /, to maji nahradit.
Jakoby roztal s nimi nekde ledovec a ted ten prival nejhorsich ubohosti zaplavuje.

Průměrný počet slepic: 1.8 (14 hlasů)

Tak tys možná za komunistů něco nakradl. Pro většinu národa to ale moc výhra nebyla. Projdi si statistická data, jak se Česko ekonomicky od revoluce zvedlo. Takhle dobře jsme se fakt nikdy neměli. O občanských svobodách ani nemluvě. :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Jsem to uhodnul s tím komunistou, co? Tak hlavně že už je od vás pokoj i ve sněmovně.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Byla s tebou prča, chlapče, teď, už se z tebe stává zákeřné prase. Máš, to zapotřebí? Ulevilo se ti? Nejsi, ani na odplivnutí!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Pokoj od komunistů?
Myslite ty, co dnes trůní na Hradě a dávají metále spolusoudruhům?
Nebo toho, co trůní na Ústavním soudu a planýruje cestu do parlamentu neokomunistům?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Sasine!
Ti co nám vládnou nejsou blbci, ale slouhové satanistických zrůd ukrytých mimo vnímání lidí. A slouží poctivě do roztrhání těla. Na dotaz stříbro nebo olovo si zvolili stříbro, ale dobře vědí že jenom jedno klopýtnutí (myšlenka, čin) a dostanou i olovo. Pokud tyto slouhy veřejně odhalíme, odsoudíme a potrestáme (lhostejno podle jakého práva) pak za ně nastoupí ještě horší zrůdy (vstanou noví bojovníci - plného koryta). Jediná možnost změny je poznání pravdy všemi lidmi a pochopení smyslu změny, ale to nehrozí, páč většina populace nemá zájem o poznání a chápat nemá čím (podívej se do zrcadla a možná pochopíš).
Ďuro

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Bůh nás netrestá. Trestáme sami sebe. Proč ale?

Jednak proto, že Boha jsme dávno opustili a mravními principy, jimiž nás Bůh z lásky k nám a pro naše dobro obdaroval, se vůbec neřídíme.
A jednak proto, že jsme zničili náš přirozený středoevropský domov, Rakousko-Uhersko.

Váš Jiří

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Na tom Rakousku-Uhersku něco je, jak je vidět, tak jak Rakušani, tak Maďaři mají větší hrdost a rozum než našinec.
Lítáme v tom jak nudle v bandě.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, paní Májo. Ono jakoby se tu naplňovalo přísloví „Opustíš-li mne, nezahynu. Opustíš-li mne, zahyneš.“

Rakousko, které kdysi představovalo centrum podunajské monarchie, se dokázalo po rozpadu Rakousko-Uherska a po všech tragediích dvacátého století vždy postavit na vlastní nohy a zůstat samo sebou. Nepočítám k tomu období druhé svět. války, protože tehdy byly všechny státy evropské pevniny v područí Německa.

S Maďarskem je to něco podobného. Jako malý stát mělo během politických turbulencí dvacátého století velmi malý prostor pro samostatné rozhodování, ale vždy se snažilo vytěžit z minima možností maximum.Vzpomeňme na Kádarův “gulášový komunismus“, vzpouru z roku 1956, ochranu Židů během skoro celé druhé svět. války a dnes samozřejmě Viktora Orbána.

My jsme naopak od roku 1918 trvale někomu podlézali. Nejprve Francii, pro kterou jsme neměli větší cenu než jako sousto pro případnou odvetu Německa za nespravedlivý mír vůči němu po první svět. válce. V něm měla prsty na prvním místě Francie.
Během druhé svět. války byla situace jasná a nezbývalo nic jiného, než podřízení se.
Ale po druhé svět válce jsme tak podlézali Sovětskému svazu, že nás měli za šplhouny všichni okolo nás. Rok 1968 byl velmi čestnou výjimkou.
A po roce 1989 to už známe všichni. Totální a dobrovolné podlézání všemu s nálepkou USA, které co do intenzity se nedá srovnat s žádnu z předchozích servilností.
Nejsou toto znaky toho, že hyneme nebo jsme už dokonce zhynuli? Podobně jako výsledky našich interních voleb, v nichž pravidelné volíme proti vlastním zájmům (viz poslední volby prezidentské, volby do místních zastupitelstev, volby senátní a nedávné volby prezidentské)?

S přáním všeho dobrého, Jiří.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

S tím nemohu jinak než souhlasit. Ze všeho se musíme dlouhé roky těžce hrabat, a je dokonce možné,
že s tím, co tu máme, už zůstaneme zahrabáni. Brusel a Washington to jistí.
Mějte se.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Bývalý kancléř Rakouska Sebastian Kurz po odchodu z vysoké politiky podniká, jeho aktivity se propojují s lidmi kolem Steva Bannona, udržuje kontakt s Viktorem Orbánem a teď si staví tým lidí ze svých bývalých ministrů a spolupracovníků ve svojí PR marketingové a poradenské firmě, je tak pro progresivisty nebezpečnější než dřív…

Ten kdo si myslel, že se Sebastiana Kurze zbaví smyšlenými obviněními, se zjevně přepočítal. Kurz bojuje dál, i když dnes už jako soukromá osoba a podnikatel. K tomu účelu si pronajal v centru Vídně na prestižní adrese kancelář o 400 metrech čtverečních.

Kromě dlouholetého šéfa kabinetu Berharda Bonelliho, místopředsedkyně vlády Very Regensburgerové a jeho mluvčího z dob kdy byl kancléřem, u něj pracuje i exministr financí Gernot Blümel. Nyní je v jeho kancelářském komplexu ex-ÖVP prominentní nováček: bývalá ministryně zemědělství Elisabeth Köstinger.

Kurz si tak staví tým ze svých nejbližších exvládních spolupracovníků Jeho poradenská firma tak získává lidi, kteří s ním vládli ve vládě Lidovců ÖVP & Svobodných FPÖ…
To samozřejmě vyvolává spekulace mainstream novinářů a děsí progresivistické politiky…
Jestli se Kurz & spol do vysoké politiky někdy vrátí není zcela vyloučeno…
Autor: Redakce, Praha, ČR, 19.4.2023

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Mile a blbe deti.
Chci vam znamit, ze skolni vylet o kterem jsem rozhodl , se vydaril.
Vsichni obdrzite pochvalu za slusne chovani ,za pritakavane a oslavne jasani jako reakci na pokyn recniku , kdyz jste se nejdrive sesli a potom stali ukaznene , bez hnuti , pod podiem a poslouchali moje reci a projevy celeho ucitelskeho sboru.
Ktere se vam vsecky velice libily..
Pokojny duch ani naznak ani naznak nasili , jste dodrzeli..Ja jste byli zvykli od prvni tridy a potom vas ani nas nemohl nikdo spinit../Jako ve skole/.
Ocekavam kydani spiny na moji osobu, coz neohrozene a poslusne.budu snaset.
Budu se koncentrovat na praci a boj za vas..
Jakej je ten boj , se dovite. Budu recnit a recnit a porad..
Budte se mnou a ja budu s vami..A tak nepadnu.
Pokojny a pasivni chovani se od vas ocekava a doufam vlajkou sem tam zamavate a v pravy okamzik kdyz si to preji, souhlasne zabucite,zahykate.
I nadale. Jedine tak ,kdyz nebudete zlobit, poradek dodrzite , aby se tezkoodenci v jejich tezke praci ,nemracili , bude mi ministerstvo nakloneno..
Potom dle instrukce, jste se vydali na orientacni pochod , kam vam bylo ukazano a dosli jste pred prazdnou budovu. A tam opatrne ,tise a pokojne , jako purpury, sami zustali .
Na nektere , kteri by urcite se nechovali vzorne a neco nepovoleneho by urcite vykrikovali ,bylo nami provedeno predem oznameni na policii .
Aby nevyrusovali nase dulezite projevy o vasi bide.
Nekteri ze sousedni skoly byli na druhem konci a bylo videt , ze se dostavili ,aby se zdalky a nesmele chovali nedisciplinovane a trochu vyrusovali..
Ale to nemohlo narusit nasi jednotu a semknutost.
Sousedni skola se nechova tak jak by mela , fatalne a krecovite devastuje a nedba instrukci minsterstva a nebo je malo aktivni v provadeni narizeni a my mame za ukol na to upozornit.
Prave organizaci skolniho vyletu. Ze je za ne pripravena skupina obetavych pedagogu , kteri je ochotne nahradi. Jste tak a davy vas na nas upozornili.
Musime vas proto jeste pochvalit za velkou ucast.
Kdyz se vedlejsi skola nebude nebude konat sve povinnosti , ministerstvo /neptejte se blbe vo ministerstvu/,provede vymenu jejich personalu a ucitelskeho sboru.
Ocekavam , ze budete vsichi jasat a brzy oslavovat sve nove predstavitele a davat hlasitym souhlasem sve nadseni na nove a nejlepsi vedeni skoly , kterym budeme ovsem my z podia a nami vybrani spolupracovnici..
Ocekavame vase nejvyssi usili na realizaci vseho, co pro vas planujeme a naprostou kazen , neukaznene rozvracece ,jako ty , kteri se nevhodne zmini o nejake spatne zemi , nikdy nebudeme trpet..
Nadobi , klacky na mlaceni do hrncu ,hrnce bubny sebou na priste , budete blbeckove delat ramus a brajgl..
Proc? Protoze ja chci. A protoze to bylo v Parizi.
Kytkovaci akce se vam nezdarila. Vzhuru do dalsi demonstrace a do naseho vitezstvi. Nas nahore a vas tam nekde dole..

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Bože, jste v pořádku, cha.......?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by paw (neověřeno)

Trvalý odkaz

takový úsilí, takovejch písmenek nablitých na monitor, taková urputná snaha o duchaplnou a vtipnou estrádu... :-)
a výsledek? slabomyslná píčovina

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Béďa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musite napsat co se vam nelibi , jinak jste zapachajici hovno, ktery urputne siri sracky a smrad kolem sebe. A nevi slabomyslne proc.
A nic jineho...
V hospode by ste tohle nerek , vodesel byste bez pozdravu voknem..

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

aby se udělaly testy, ochránilo zdraví všech a existence zemědělců ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Jestli opozici k něčemu takovému vůbec pustí, když všude mají nalezlý jen svý lidi.
Soukromá firma?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

to požadovat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

Tak kdo? Babiš? Okamura? Pochybuju... Nikoho k tomu nepustí.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

"Neměl by tedy být problém, aby kupříkladu SPD požadovala informace, které by jim měl být ÚKZÚS schopen dodat." Z toho chápu, že je to právo poslance. Tedy kdokoli z oposice. Požádají o ty informace, nehlasuje se to, takže jim to koalice nemůže zašlápnout, zveřejní kde a kolikrát škodliviny přesáhly limity.

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

Já už bych jim nevěřila nos mezi očima.
Spíš bych věřila tomu, že by komukoliv podstrčili úplně jinou pšenici, třeba českou, nebo namixovanou...
Naší vládě je jedno, co v ní bude, protože "sláma Ukrajině".

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

A gdybyste napsala ve volbách potřeb, že chcete našu obilninu bez těch procesů na výdělek, jo jak psal vidlák, že ven de obilí bez chrobáků a u nás to semelou, nebo zplynujou, tak nějak to bylo, jó že mouka z teho nenakyne a fákt by se děly věci podle teho jak padly volby potřeb, to byste nechtěla?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Koupila bych si radši dražší mouku naší.
Bez brouků, ty ať si semelou pro sebe i s krovkami, když to chtějí žrát.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

To sem taky slyšel na semináři AMWAY, kupuj si nejdražší co můžeš aby sis dokázal že si člověk. Rada je, zajdi si do nejdražšího hotelu ve městě, kup si tam velkopansky vodu s bublinkama a můžeš se cítit jako ti boháči. A eště nechej dýško. Muheeeeeeee

Začínám fakt podezírat chemtrails, práškování z letadel. To není možný, že by lidi tak zpitoměli. Hotové!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Někdo, kdo chodí na seminář AMWAY se bude ostatní lidem vysmívat, že zpitoměli?

Trochu soudnosti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

neukojitelnou potřebu dávat na odiv svou tupost. On nenapsal zda tam byl jako pořadatel, pronajímatel objektu, externí lektor či co. Za každou cenu blijící troll však má jasno. Takže je tu zpitomělý troll.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Bože, ty jsi blb. Tys byl v tom letadle úplně vespod, ne?

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

psaný text jsi tu ty, bez ohledu na změnu nicků.
Pokusím se ti to vysvětlit. Ty kursy se někde pořádají, to někdo pronajímá, ten dotyčný nemá s AMWAY nic společného, jen vydělává na pronájmů jeho prostor, víš ? Totéž třeba nějaký externí lektor, kterého pozvou. Externí znamená že je z jiné firmy, ne z AMWAY, chápeš ? Pokud pořád nechápeš, tak se musíš zeptat třeba pana doktora, ten je odborník a jistě ví, jak ti informace podat.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Jako snažíš se to okecat, ale tvůj argument o pořadatelích je fakt zoufale postavený na vodě. Už se víc neztrapňuj.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

jiné, že kradli za komunismu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Naštěstí už tady nevládnete. :-)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Jistě, protože většina účastníků seminářů AMWAY jsou pořadatelé, pronajímatelé objektu a externí lektoři :)

Trochu soudnosti.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Kluci, o co Vám jde, o pravdu? Tož, na tu je specialista hen ta vláda, tam si dopisujte, tady, jste směšní a diskuze ,co plkáte skoro NIKOHO NEBEROU!!

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

podezření, že to nejsou trolli dva ale jeden.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Ty jseš taky detektiv. Já mám zase podezření, že se ti stýská po totalitě.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Ty jseš taky detektiv. Já mám zase podezření, že se ti stýská po totalitě.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

pokud by se mi stýskalo po totalitě, asi těžko by mi na současné situaci vadilo, že se zdá že se do ní vracíme.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Ocekavejte utoky EU a svetovych interkoncernu na zakladni potreby.
Elektrina, vyziva a voda. /Na strechu nad hlavou rovnez/.
S tim obilim to je je jasnej a primej utok na zdravi naroda..
Udes je vyvoj k tomu ,ze se vo Tomhle vubec diskutuje..
/Rizky uz sou poradne naklepany, ani jim to neprijde ,nejak zvlastni/.
Diktaty koncernu, ktere skoupily a ovladaji asi vsecko na U.
Dalsi nasledek je skonceni zemedelstvi. Nahrady zemedelcum jsou prozatimni a jsou zase primej diktat na ne ,konec nezavislosti a postupne skonci s dalsimi prikazy...
Uz si zajistili monopoly a spolupraci vlad na diktat.
Valka na teror od 2001 ,pokracuje dal.
Na cokoliv a porizuje vydiranim poslusnost.
Souhlas i s terorem na potrubi , souhlas na valku proti Rusku /uzvanenej president z Hradu neohrozene bojuje a nejvic az je strach, ze se vyriti do Bachmutu s Cernochovou a zazenou rusa az za Ural , beda, jen proto aby ukazal a odcinil, ze byl zarytej bolsevik , udela kvuli tomu uplne vsecko a jeste daleko vic /, kterej zacal jako obvykle Valkou na Teror..
Valka na drogy je neco podobnyho..
Nemecko je velka zeme a kdyz delaji vsecko mozny , aby se zbavili energie,
/konec elektraren/, budou muset se zdrazovanim energie zdrazovat vsecko.
Potom vyvoz napr. do Ciny , na kterym sou s EU zavislaci , se bude zdrazovanim zpomalovat..
Vyroba se bude stehovat do levnejsich zemi..Aby zoufalej kapitalista nejak prezil..
My ta levnejsi zeme /elektrina/, skrze vladu ,uz taky nejsme a to je zacatek konce..
EU byla zalozena vyhradne pro Volnej trh /jako kdysi vyhoda Rakouska-Uherska/a podobnej skluz nasledoval do zhorsujicicho systemu Nevolnictvi a Zalare narodu , ekonomickyho a postupne zurive valecnyho..
EU je uz fakticky sjednoceny a navic totozny s NATO . Zadnej rozdil.
G7 , EUNATO ,zurili proti zakladne s nukl.raketami umistovane na Belorusi , zatimco americke raketove nukl. zakladny na teror na velkou cast sveta a umistene v cele EU, jsou na co?
Jako ty utoky na potrubi. Valka na teror ,utokem na potrubi pokracuje ,plyn misto Saddama , protiplynoveho teroru , kterej ten plyn kdyz kazdej potrebuje...
Saddam byl instant nepritel /16 saudu byli zrejme antiteroristi nebo co a velky dodavky zbrani pro saudy nasledovaly/, a u toho samozrejme nezustalo..
Jako treba Valka na Teror pokracuje a siri se valkou teroru proti miru a na totalni zakaz a zniceni miru na svete..
Kterej jako to potrubi, kazdej potrebuje..
Kdyz rusove zjistili , ze na ty v EU teroristicky nukl. zakladny musi reagovat...
Prakticky zaklad a princip volnyho trhu si EU nevoleni diktatori /cisare taky nikdo nevolil/ zrusili a tak nemaji pricinu existovat a pokracovat..
Proto museji zavadet NATO diktat fasistickyho socialismus.
Kapitalismus ma svoje nevyhody oproti socfasismu.
Polaci jsou docasne levnejsi, aby se nebourili , udelali snad nejvetsi dluhy mimo ukry na zbrojeni, aby si zaridili 300 tisic armadu a nejdrazsi zbrane na svete a zustali podrztaskove co nejdyl..
Az se tohle zajisti pak a ne dojde taky rada , jsou tradicne ekonomicky, holy prdele..A kdo dnes neni..

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Nebojte se, jsem, si jistá, že Babiš, už ty vzorky má a vytáhne je, v pravý čas....

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jo, ochránce Babiš. Ty jseš taky dobrá husička.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Nech, těch plků, jseš směšnější, než Staňura, s chybou 6O MILIARD na financích. Větší dva tupany, než jsi ty a anonym analytik pravdy, aby pohledal,cha.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

všichni věděli a říkali, že z bank nedostane ani korunu. Nedostal. Za to se v demokratické zemi automaticky odstupuje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někde si najdi, jak se ten ministr správně jmenuje a pak mluv o tupanech. Bojuješ proti vládě a ani neznáš jména ministrů. Fakt tragédie.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někde si najdi, jak se ten ministr správně jmenuje a pak mluv o tupanech. Bojuješ proti vládě a ani neznáš jména ministrů. Fakt tragédie.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)