Mezi Scyllou a Charybdou

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Ukrajina schválila nový mobilizační zákon. Proč? Protože nemá skoro žádné ztráty, to je snad jasné, ne? Ukrajina zatím během konfliktu přišla o „pouhých“ třicet tisíc vojáků, zatímco Rusů už padly statisíce, ba skoro miliony. Proto mají Rusové (podle západních zdrojů) armádu o 15% větší, než měli na začátku války a vůbec nic jim nedochází, zatímco Ukrajinci sice neměli skoro žádné padlé, ale potřebují nutně milion mužů v braneckém věku, kteří před konfliktem utekli do Evropy.

A tak v Kyjevě schválili mobilizační zákon, který přidal další dva odvodní ročníky (někteří američtí senátoři radili, že by Ukrajinci mohli odvádět i šestnáctileté) a protože se Ukrajině bezvadně daří na bitevním poli, byla by škoda, kdyby někdo přišel o tu zábavu a tak ze zákona naopak vypadla demobilizace těch, kteří jsou ve válce dlouho a mají toho plné zuby.

V ukrajinských městech na chlapa prakticky nenarazíte, protože buď už jsou na frontě a nebo se pečlivě skrývají před verbíři a tak se bdělé odvodní oko začalo zaměřovat za hranice. Ukrajinský mefisto, ministr zahraničí Kuleba, už zařídil, že Ukrajinci v zahraničí nemohou využívat konzulárních služeb. Končí vám platnost pasu? Musíte si ho obnovit na Ukrajině. Žádná ambasáda ve Varšavě nebo Praze vám to nezařídí.

Bez platného pasu nemůžete nic. Nedostanete žádné pracovní povolení, nezařadí vás do žádného sociálního programu, nikdo vás neošetří, nemůžete si otevřít bankovní účet… A platí to nejen pro uprchlíky před válkou, ono to platí i pro ty, kteří z Ukrajiny odešli před mnoha lety a dlouhodobě v Evropě pracují. Ano, i ti ještě mohou posloužit jako potrava pro děla někde u Bachmutu.

A tak stojí evropské hodnoty před zajímavým eticko-morálním problém. Buď mohou stát za Ukrajinou a nebo za Ukrajinci. Obojí už teď nejde dohromady. Ukrajinci utekli před válkou na Ukrajině a nechtějí do ní. Ale bez nich Ukrajina válku prohraje. Ona tu válku prohraje tak jako tak, ale to vědí jen chcimíři. Všichni ostatní evropsky hodnotní lepšolidé sledují Českou televizi a tak nepochybují o brzkém ukrajinském vítězství. Jen by k tomu bylo zapotřebí postavit do zbraně všechny ty Ukrajince, co u nás pořádají Bandera párty.

Mimochodem… Bandera párty, to vadilo jen primátorovi Plzně, Zaryckému. Všechny studnice morálních hodnot s tím byly v pohodě. Ale běda, když si chce Konečná pobesedovat s občany… To je oheň na střeše.

Poláci, Litevci (ale i Estonci a Lotyši) už toto dilema rozsekli. Budou stát za Ukrajinou a budou napomáhat tomu, aby šli Ukrajinci radostně padnout za transatlantické hodnoty svobody a demokracie. To znamená, že komu propadne pas, ten si v Polsku ani neškrtne… možná proto tam byl na konzulátech v posledních dnech takový nával…

Lidi, to pustťe z hlavy, Kefalín! Lidí je jak sraček. Hodnoty, vole! Hodnoty! U Kyjeva se bojuje za Prahu a jak řekl Alexandr Vondra, mladým Ukrajincům by doporučil, aby pěkně odjeli bojovat za svou vlast. Už tedy nedodal, že jde o nejzkorumpovanější vlast v Evropě, ale to se teď neříká. V únoru 2022 korupce na Ukrajině skončila, stejně tak tam skončily všechny totalitní praktiky, mafie byla potřena, oligarchové se stali spořádanými občany a když náhodou Američané zjistí, že tam dochází k mučení a potlačování lidských práv, tak to Česká televize vymlčí.

Fiala je zatím zticha. Až podezřele zticha. Prezident USA spinká a on nedostal notičky. On to teď vůbec bude mít těžké. Musí se rozhodnout, co je to ta jeho hodnotová politika. Jestli jsou hodnoty v tom, že ochrání Ukrajince, kteří bojovat nechtějí, před frontou (třeba tím, že se to nějak udělá a oni nebudou potřebovat pas) a nebo jestli bude chránit demokratickou Zelenského Ukrajinu (kde pro jistotu zrušili prezidentské volby) do posledního Ukrajince. Obojí naráz nelze.

Když bude Fiala chránit Ukrajince před Ukrajinou, tak se sem nahrnou ti, co to teď v Polsku mají za pár… To se českým občanům líbit moc nebude a Fialova popularita vystřelí do záporných hodnot. To se v eurovolbách rozhodně projeví.

Když bude chránit Ukrajinu, tak nám tu zůstanou jen ženské a děti… Už nebudou žádné Bandera párty ani nic podobného. Všichni ostatní budou pěkně ticho a dávat pozor, aby je nechytili při nějakém banálním přestupku a naše úřady je nedeportovaly bez platného pasu rovnou Do Časiv Jaru. A jejich krev bude mít Fiala na rukou.

Můj tatínek mi vždycky kladl na srdce, abych se pokud možno nedostal do situace, kdy si budu muset vybírat mezi dvěma špatnými možnostmi. Protože ať vyberu jak vyberu, vždycky to bude špatně. Myslím, že se naše vláda dostala přesně do této situace. Buď ukáže, že evropským hodnotám nikdy nešlo o člověka a lidský život má stejně malou cenu, jako měl za Reichu a nebo si pozve další statisíce uprchlíků, kterým už v Polsku pšenka nepokvete.

Válka už je taková… žere. Strašně žere. Zdroje, životy… i lidskost. To mají z toho, že se nesnaží o mír a nevěří v pacifistická řešení. Nakonec se to vždycky obrátí proti nim. Jinak to být ani nemůže.

A my se dívejme. Dívejme se, jak to Fiala s Černochovou myslí s Ukrajinci. Dívejme se, jaký je skutečně jejich žebříček hodnot. Tentokrát poprvé o tom nestačí jen žvanit a sahat do našich kapes. Tentokrát poprvé sahají na životy. Bude to důležitá zkušenost. Uvidíme, čeho budou brzy schopni i vůči nám, českým občanům.

Dívejme se!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (494 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Místo pro komentáře k Vidlákovu článku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

hned když jste to poprvé zavedli. Uregulujete se k smrti. A analogicky k Vidlákovu článku: Taky se těším, jak se soudruzi vypořádají s tím, co sami pracně vytvořili.

Průměrný počet slepic: 3.4 (65 hlasů)

ten s kulhavejma článkama, to je pohodlíčko... Ale jistě - mám prdel z toho, že se znovu pokouší o něco, co už selhalo, no víme jak je ta Einsteinova definice šílenství, že...

Průměrný počet slepic: 1.7 (38 hlasů)

- tak vymyslete něco lepšího a jen se nevozte…(nebo máte raději včerejší model?).

Definici šílenství si nechte k volbám (tam zaručeně budete volit stejně a očekávat jiné výsledky :-)

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

1. když sem budete kopírovat celé cizí články (nebo dlouhé části), může se stát, že se to nebude někomu líbit a bude prudit (empiricky ověřeno), sám jsem měl problém s tím, že jsem z trucu chtěl dělat to samé (naštěstí jsem se udržel na rozdíl od RichardaCZ). Dělá to jeden a je to hrůza, dovedete si představit, jak by to tu vypadalo, kdyby to dělal každý? Ale pozor, nemyslím tím elaboráty Inzy, nebo ten překlad Putinova rozhovoru, to nejsou kopie, které jdou lépe nahradit odkazem.

2. diskutujme slušně a svobodně, pokud možno bez urážek (i s tím mám někdy problém, ale doufám, že jsem se zatím vždy udržel, na rozdíl od jiných).

P.S. bod 2. podle mě zahrnuje bod 1. ale protože bod 1. je zde hlavní problém, tak jsem ho zvýraznil

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

.. jen jsme nebyli důslední a nechali se zviklat místními rýpaly :D

Průměrný počet slepic: 3.3 (28 hlasů)

budeme jednotní, jak je naším zvykem. A rýpaly zastrašíme naším mocným šikem!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (29 hlasů)

.. a Antonínovi také..

Zrovna jsem dnes poslouchal Tomáše Lukavce a říkal jsem si, jak daleko jsem přestřelil, když jsem se včera na Antonína naštval..

Je to Tomova úvaha před volbami do EU na téma "Evropské Hodnoty nebo Hovnoty"

Průměrný počet slepic: 3.5 (39 hlasů)

.. Ukrajincům velmi prospěje, když se budou muset chovat slušně.

Nejvíce mne štvou ti, kteří neumí česky a odmítají hovořit rusky. To jako, že se v 56-ti letech budu učit ukrajinštinu?

Jako revizní technik se s nimi často potkávám na stavbách.

Jenže, jak už to chodí, opravdová hovada se stejně nezmění, a ti slušní budou biti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (81 hlas)

neumíš anglicky a rusky mluvit nechceš ? Já neumím po Halyčsky a tak tě neobsloužím. Sbohem !!

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

.. se naučit česky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

.. a za toto se budou ještě více nenávidět. Myslím si, že Poláci to berou jako pomstu za Volyňský masakr.

Na druhou stranu, i k Ukrajincům se Poláci mezi válkami nechovali zrovna s respektem, a za Sanem a Bugem neměli co pohledávat, Curzonova linie je hranice mezi Polskem a Ukrajinou.

Ještě za starého režimu byl vtip, proč v Polsku nemají rádi maršála Pilsudského:

Komunisti ho neměli rádi, že je vyhnal z Polska, a ti ostatní proto, že je nevyhnal až za Ural

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

Vidlák: ... Dívejme se, jak to Fiala s Černochovou myslí s Ukrajinci...

Poznámku na  výše uvedenou větu Vidláka  v jeho dnešním článku najdete v následující novince a 23 sekundovém videu od neČT24:

Fialova vláda chce bojovat do posledního Ukrajince.

Co udělají, až Ukrajinci dojdou?

Když přijde čas, musíš vědět, co si počít!

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/54943
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Na ukrajinském konzulátu ve Varšavě vznikl tábor Ukrajinců, bez pasů nechtějí odejít!
Video je českými titulky a ukazuje ubohé a zmatené Ukrajince kteří se odůvodněně nechtějí vrátit na Ukrajinu a stát se živou potravou pro ruské děla jak si to přeje banderovský režim Zelenského a jeho kumpánů.

video zde: 
https://rumble.com/v4rlat5-na-ukrajinskm-konzultu-ve-varav-vznikl-tbor-ukrajinc-bez-pas-nechtj-odejt.html

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Oni je chtějí donutit, aby se šli nechat zabít..., když to nejde dobrovolně, tak to půjde povinně a pod nátlakem. Ať si tam Kuleba nebo Kličko a jim podobní pošlou svoje děti, které poslali studovat na Západ a pořádají si tam bujaré večírky. Takhle by se měla vzbouřit celá Ukrajina. Nakonec tam budou posílat i ženské (možná s doporučením, že když nezabijí, budou zabity samy).

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

Doposud tu (až na výjimky) byli obyčejní ekonomičtí migranti, povětšinou ze Zakarpatské Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

dívejme se, co se bude odehrávat. Je škoda, že budou volby do EP už v červnu, je to krátká doba, aby se něco důležitého odehrálo. Ukrajina bude co  nevidět nabušená západními zbraněmi a nejspíše i mírovými sbory a tak rychle se ta neúcta k lidskému životu neprojeví. Chciválkové ti nepochopí nic, ani když jim budou náckové tančit na zahradě, jde spíše o ty nerozhodné.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

bych si přál místo jen pro mé komentáře, ale jsem tu jen za blbce a notorického lháře.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

😏🇺🇸🇨🇳Návštěva Antonyho Blinkena v Číně skončila ponižujícím neúspěchem.

Na videu byl zachycen okamžik, kdy čínský prezident Si Ťin-pching čekal na amerického ministra zahraničí Blinkena.

Kdy odjede?” zeptal se čínský vůdce ještě dříve, než se s Blinkenem setkal.

„Dnes večer,” odpověděl protokolář.

Média předpokládají, že k úniku videa došlo speciálně kvůli tomu, aby ukázal skutečný postoj Číňanů ke Spojeným státům.

Když americký ministr zahraničí odlétal, nikdo z čínské vlády ho na pekingském letišti nedoprovázel. Společnost svému šéfovi dělal pouze americký velvyslanec v Číně R. Nicholas Burns.

--------------------------------

😡 Litevský velvyslanec ve Švédsku a bývalý litevský ministr zahraničí naznačil blížící se útok na Krymský most.

Linas Linkevišius zveřejnil koláž s fotografií mostu a vypuštěním rakety, v popisku uvedl: „Pokud někdo neměl možnost vyfotit se na Kerčském mostě, má ještě čas.“

Na tuto zprávu zareagoval náměstek stálého představitele RF při OSN Dmitrij Poljanskij: „Teď šíleně štěkají, ale později, až přijde soudný den, budou žalostně kňučet a všech takových přešlapů budou litovat.“

--------------------------------

🤥Kdy lže premiér Petr Fiala? Pokaždé, když otevře pusu. Sliby české vlády je zjevně třeba vykládat opačně.

📌Jako důsledek máme zvýšené daně, výrazné zvýšení cen energií a jako třešnička na dortu nás čeká dáreček pro důchodce.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.7 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud by se ovšem 500000 Ukrajinců nasralo jako jeden muž, tak umlátí těch našich 20ooo policajtů čepicema. Ti to ví. Jen ti dementi ve Strakovce to neví. Pustili si sem armádu. A ať budou chtít poslat do boje je nebo nás, bude z toho občanská válka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

O tomto problému a možném nebezpečí psal pan Štefec a upozornil na to generál Pelz (vkládala jsem sem) a bohužel je to nepřikrášlená realita...Máte pravdu, jen dementi neví...a nebo...?

citace:

Když už mluvil o bezpečnostních hrozbách pro českou stranu, odkázal na krásný příspěvek bezpečnostního analytika Jaroslava Štefce, který si přečetl na internetu. „Jako tu největší současnou hrozbu vidím právě Ukrajince, kteří jsou tady. Nevím, kolik jich je, ale rozhodně několik set tisíc. Když si vezmeme, že třeba jenom čtvrtina z nich jsou muži schopní bojovat a kteří to i umějí, protože už i bojovali, tak daleko převyšují muže ve zbrani, které má k dispozici Česká republika. Nevím, kolik v naší armádě máme skutečných bojovníků. Štefec tvrdí asi pět, ať nežeru, tak sedm tisíc. Když k tomu připočítáme pár zdatnějších policistů, tak jsme na deseti, patnácti tisících. Takže Ukrajinců schopných okamžitě bojovat je tady minimálně desetkrát tolik. Takže toto vidím jako hlavní hrozbu současnosti,“ prohlásil bývalý ředitel Vojenského zpravodajství.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

držitelů ZP se zbraněmi. Ale kdo by si za tu sionistickou bandu ve vládě pálil prsty, že ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

.. je jediná polehčující okolnost pro Janu Černochovou. Jako řadová poslankyně ODS dokázala být užitečná, jako ministryně obrany vyloženě škodí.

Je flagrantním potvrzením skutečnosti, že úředníci (obecně lidé) konají záslužnou práci jen potud, dokud nejsou povýšeni na pozici, kterou již nejsou schopni zastávat, a tam ustrnou.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Koncesionářské poplatky u veřejnoprávních médií platíme již dlouho a s velkou nevolí. Přestože nepotřebujeme ČT a ČRo vůbec sledovat, což je vcelku při existenci mnoha jiných stanic jednoduché, peníze jim posílat musíme. Podporujeme tím jen vytváření publicistických manipulací a lží doplněných často historickou filmovou a seriálovou tvorbou. Úniku placení naprosto nesmyslných částek bez rizika jistých komplikací  úplně nejde, navíc u firem vlastnících auta a počítače se jedná o doslovnou šikanu. Netušíme, kolik lidí sleduje veřejnoprávní média, ale my k nim rozhodně nepatříme.

  K placeným formátům se však stále častěji uchylují i soukromé subjekty. Uzamčené články mají přinést provozovatelům webů peníze na pokrytí nákladů a zisků tam, kde reklamy nestačí. Vzhledem k množství různých stránek je poptávka po propagaci nižší, navíc Finanční správa si kolem reklamní činnosti stanovuje svá pravidla a měří každému různým metrem. V podstatě přes neuznání nákladů na propagaci může inzerenty především u menších subjektů odrazovat a dosáhnout na její eliminaci a nedostatek příjmů u poskytovatelů. Ostatně to se netýká jen médií, ale i sportovní sféry, kde chybí sponzoři. Jistě, reklama může fungovat jako pračka peněz, o tom ví své například Babiš, na druhou stranu Agrofert poskytuje dost financí i tam, kde ostatní nevidíme. Problém není v propagaci, ale v obrovském daňovém zatížení a následném mizerném hospodaření politiků myslících si, že jsou stát. A stejně špatně jsou využívány peníze plynoucí z neopodstatněných koncesionářských poplatků.

  Je s podivem, že se k poplatkům za užívání či konzumaci obsahu webů uchylují i velká internetová média. Jistě, ta, která vychází i v tištěné podobě, ztratila mnoho čtenářů. Mobilní telefony vytlačují klasické noviny a časopisy, tržby klesají. Je to vcelku logický posun, zároveň se ale zjednodušuje instalace reklamních bannerů. Někdy je jejich podsouvání extrémně otravné a ani obsah článku díky nim nemáte chuť dočíst. Nicméně pokud je vše v určité rovnováze, jsme ochotni jejich existenci akceptovat. Bohužel weby o nás začaly shromažďovat mnoho informací a člověk se dostává pod drobnohled. Každé otevření stránek je povinně doplněno jakýmisi cookies, navíc před mobilem něco řeknete a ihned Vám začnou chodit reklamy spojené s tématem hovoru. To přeci nechceme. Ztráta soukromí je už doslova hmatatelná.

  V poslední době se k médiím vybírajícím poplatky za menší míru otravování přidal i Seznam. Prolhaný, manipulující a nově i drahý. Zdarma ho můžete používat také, ale za jakou cenu? Ten čokl v jeho logu Vás bude sledovat při každém použití stránek i mimo ně. I přes skutečnost, kterou je tendenční tvorba ve jménu prosazování liberální politiky, eurohujerství a nenávisti jak k Babišovi, SPD, Alternativě či k Rusku, si na Seznamu člověk četl aspoň o sportu či využíval vyhledávač. K tomu sice bylo nutno přelouskat pár reklam, ale ještě to šlo. Teď nově se bude muset buď nechat neustále lustrovat, nebo platit měsíčně téměř 80 Kč. To pro některé z nás  znamená se Seznamu konečně zbavit úplně. Ostatně tak bude následovat iDnes a některé další weby, které se staly plno lidmi ignorovanými.

  Utahování šroubů pokračuje ze všech stran. Drahé bydlení, potraviny, pohonné hmoty, vysoké daně, hrozba války, zvýšené poplatky za cokoliv, nyní placené informace. K tomu nulové soukromí. Telefony nás poslouchají 24 hodin denně, jen se liší to, kdo je na druhém konci. A to včetně ozbrojených složek. V Kanadě už existují oblasti, ze kterých při výjezdu musíte žádat o povolení. Sledují nás naše auta, kamery jsou na každém rohu. Mnozí z nás tak s nostalgií vzpomínají na doby minulé, kdy byla STB jen slabým odvarem toho, co zažíváme nyní. A Seznam už dávno předstihnul Rudé právo.

  Inadhled je malé médium, které po nikom peníze nechce, dokonce nežádáme ani o žádnou podporu zasílanou na účet. Máme minimum velmi vážených partnerů a náš obsah je čtenářům i díky nim poskytován zdarma. Je rozhodnutím každého, zajímá li se o něj a je li pro něj přínosným. Vítejte v našem světě a názorovém proudu.

Jindřich Kulhavý    28. 04 2024

zdroj: https://www.inadhled.live/zajimavosti/placeny-seznam-/

Průměrný počet slepic: 4.5 (53 hlasů)

Ano, včera jsem chtěl jít do mailu, který mám na Seznamu a pokud nemám poštu otevřenou, chodívám tam přes stránky Seznamu.
Při otevírání Seznamu se zjevila tato zpráva:
Což mě doopravdy namíchlo, protože ani jedna alternativa není pro mě přijatelná. Šmírování odmítám. Možná, že se to na mém počítači běžně děje, ale odmítám s tím souhlasit, aby to měli legálně. A platit výpalné za to, že mě nebudou šmírovat je pro mě taky nepřijatelné.
Kdybych věděl, co se ze Seznamu vyvine, zřídil bych si mail jinde a Seznamu se vyhnul jako prašivému psu. Jenže změnit zaběhnutou mailovou adresu není tak jednoduché, nejen že ji má spousta přátel, ale taky úřady a banky.
 
Abych dlouho nekecal, naštěstí se dá přistupovat na poštu přímo přes: https://email.seznam.cz/
a tam vás zatím pustí bez potupných podmínek.
Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

tak jsem si kdysi udělal adresu na doméně email.cz . Ovšem stalo se, že větší pohltil menšího a už také trpím. Přistupuji tam přes IMAP (z mobilu) a POP3 (z počítače - abych měl zálohu emailů). Bohužel jednou za čas se musí i přes www klienta, tak jsem jim to já blb odklikl, jdu to bloknout. Dík za odkaz bez potupných podmínek.

P.S. zaujalo mě, že i když se tam platí, reklamy tam stále prudí

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Mám jeden z mailů ( na objednávání z e-šopu) na xxxxxx@post.cz Fšeznam mě blokuje, stejně jako ostatní od asi 21.4. Co znamená IMAP a POP3?  A www klient? Neznám tyhle věci. 

A ještě jedna věc. Nedávno jsem četl, že Čína spustila alternativu k Windows. Víte někdo něco bližšího? 

Děkuji

Agi

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

www - přihlásíte se přes prohlížeč, ovládáte program u poskytovatele

IMAP - protokol na komunikaci s poštovním serverem pomocí tzv klienta (program ve vašem zařízení, např. MS Outlook, ve W10 bývá Pošta)

POP3 - protokol na stahování zpráv z poštovního serveru a na něj pomocí tzv klienta (starší způsob méně náročný na místo u poskytovatele)

alternativ k Windows je více, např. linux nebo OS X. Němci kdysi prosazovali OS2

více na google

 

 

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

a všimněte si :

nevím - 5 slepic

vím - 1 slepice

něco shnilého je ve slepičím hodnocení....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Taky nám Seznam blokuje otevření mailů různými tabulkami, a lze je otevřít třeba až na popáté..., jindy po mě chtějí NUTNĚ vyplnit telefonní číslo (kdybych prý zapomněla heslo). NIC nedám!

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Taky si hlídám aby jsem ve spěchu neklikl a musel potom vyplnit telefonní číslo.  Seznamu dát moje číslo  telefonu? NIKDY NEDÁM

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. přes POP3 do počítače, protože jsem začínal ještě na vytáčeném připojení po pevné telefonní lince a dnes se na to koukám přes ten odkaz, který ukazuje INZA.

Byly doby, kdy byl Seznam.cz startovní stránkou mého webového prohlížeče, bylo to praktické, neušly mi žádné jmeniny rodinných příslušníků a přátel. Dnes bych se Seznamu nedotknul ani 5-ti metrovým a 3x sterilizovaným bidlem.

E-mail u nich mám fakt dlouho, nejstarší doručenou e-mailovou zprávu mám z roku 2009, a odeslanou z roku 2003 ale určitě ho mám podstatně déle, ještě z dob, kdy byl ještě Internet mladý a bylo možné si udělat bez problémů adresu jmeno.prijmeni@seznam.cz, pokud jste nebyl zrovna Josef Novák :D

Dnes už ho dlouhé roky používám jen jako osobní a soukromý e-mail.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. Když něco komunikuji po telefonu, a trvá dlouho doručení e-mailu s nějakou důležitou přílohou, tak odesílateli říkám, že musí být trpělivý, že je to někde na cestě mezi ním a Langley, Jaseněvem, Tel-Avivem, MI-6, Pekingem a mnou. Než to dořeknu, tak to zpravidla dorazí. 

Naše e-maily jsou už dávno oním "Znamením Bestie" z Janovy Apokalypsy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Taky mam email na seznamu. Váš odkaz vyhovuje a tak nemusím jít na email přes šmírovanou webovou stránku seznamu ale přímo kliknutím na https://email.seznam.cz/

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Jsem na tom stejně jako vy....první pořádný fungující email byl před xxx léty Seznam a my všichni šli do toho a postupem času na tento email "nabalili" vše...jak říkáme taky všichni!!bohužel!! a jsem taky jeden z těch, který nedal a nedám své tel.cislo.

Jinak všechny Vidlakovy články neustále čtu i celou diskuzi poslední dobou rozhadanou a jen občas připíši nějaký krátký komentář, ale stejně je to, to nejlepší čtení co znám a Vidlakovi stále fandím, byl jsem v Praze na 5 demonstracich, kde byl,pokaždé jsem si s ním podal ruku a věřím, že se to už musí zase otáčet. Sám ve svém okolí sleduji, že lidé začínají velmi pomalu, ale přece střízlivět, sundávat ty klapky z očí....

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

to je přece jasný. Češi to rádi zaplatí, i když to bude mastný!

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Četl jsem v Parlamentních listech komentář ekonomky Šichtářové, kde upozorňuje na  obrovský  státní dluh USA , který bude velmi obtížné splatit. V komentářích někdo doplnil, že surovinové zdroje Ruska se odhaduji na dvojnásobek současného amerického dluhu. Nabízí se otázka,  zda ve válce na Ukrajině  nejde také  o zavedení  “naši demokracie” v Rusku a   ovládnutí těchto zdrojů.

Dokud ukrajinci bojují, tak proč se o to nesnažit. Pak se najdou další, ve všech bývalých satelitech SSSR  se najde dost bojovníků proti zlému Rusku. 

Je tady ovšem problém. Násilně zmobilizovaná armáda  ve velikosti  stovek tisíc vojáků dostane zbraně a půjde jim o vlastní život, ne o cizí  dluh. Ti co utekli do zahraničí před válkou nejsou zfanatizovaní a příčinu války vidí v jiných zájmech než ukrajinských.  Jak a proti komu budou bojovat ? 

No, když se to zavedení demokracie nepodaří , tak zejména americký vojenský průmysl se  pořádně  roztoči  a zisky budou. Ale co udělá ta armáda naštvaných mužů?    

Mnoho našich spoluobčanů volilo Změnu, Klid a řád.    Co se teď děje opravdu chtěli ?  

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

.. Osobně soudím, že by měla vzniknout obdoba České obchodní inspekce, která by se zabývala nekalosoutěžními praktikami v politice..

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

a taky komunistu. Komunisti již mnohokrát prokázali, jací jsou kádři, z těchto soudruhů jsem pokojně snášel pouze Ludvíka Svobodu, ale to byla výjimka potvrzující pravidlo (možná jsem něco přehlídl). Jsem zvědav na paní Konečnou, jak se nám vyvrbí.

EDIT: díky za slepici, nejspíš je to kvůli paní Konečné, no jak bych to napsal... bacha na ni! Kdybych byl jako někdo jiný, tak vám to tu zkopíruji celé, to by bylo slepic! Ale já ne, u mě musíte vyjít s odkazem :-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Na ukrajinském konzulátu ve Varšavě vznikl okupační tábor Ukrajinců, kterým nechtějí vydat již vyrobené a nachystané nové pasy! Ukrajinská armáda již začala do zákopů povolávat i mentálně postižené Ukrajince! A Česko už má plán pro případ války, týká se to i civilistů, uvedla mluvčí GŠ AČR pro TV Nova! Příprava mediálního narativu pro válku s Ruskem začala!

Situace v Evropě pár dní před oslavami 79. výročí porážky nacistického Německa ve II. sv. válce začíná opravdu eskalovat, protože ukrajinská média začínají nepokrytě a vlastně již otevřeně naznačovat, že minulý víkend schválená zbrojní a finanční pomoc Ukrajině ze strany amerického Kongresu vlastně neřeší Ukrajině vůbec nic, protože nedostatek zbraní a munice je vlastně v této chvíli ten nejmenší problém.

Ukrajině totiž chybí vojenský personál, nemá prostě vojáky. S tím souvisí postup ruských vojsk podél celé fronty, protože nedostatek personálu AFU nedokáže udržet opevněné ukrajinské linie zákopů, po jejichž opuštění již žádné další a vzadu připravené zákopové linie neexistují. S tímto scénářem průlomů ukrajinských opevněných linií ve směrech Avdějevka, Bachmut, Uhledar a Kupjansk se nikdy nepočítalo.

https://aeronet.news/na-ukrajinskem-konzulatu-ve-varsave-vznikl-okupacni-tabor-ukrajincu-kterym-nechteji-vydat-jiz-vyrobene-a-nachystane-nove-pasy-ukrajinska-armada-jiz-zacala-do-zakopu-povolavat-i-mentalne-postizene/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

když von ten Putin sere na ty evropský hodnoty a řídí se selským rozumem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

TO JE ZPRÁVA! ČÍNSKÝ PREZIDENT SI ŤIN-PCHING OSOBNĚ CESTUJE DO BĚLEHRADU POZVAT SRBSKO DO BRICS! Vstup evropských zemí do BRICS začíná Belehradem

https://cz24.news/to-je-zprava-cinsky-prezident-si-tin-pching-osobne-cestuje-do-belehradu-pozvat-srbsko-do-brics-vstup-evropskych-zemi-do-brics-zacina-belehradem/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Po 13 měsících odstupuje šéf skotské vlády s pákistánskými kořeny, Humza Yousaf, první muslim v Evropě na této pozici.

Humza Yousaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve Švýcarsku tyto problémy nemají, vládu 7 ministrů bez premiéra, složenou ze zástupců 4 nejsilnějších stran, podrývat není třeba a ani nelze.

Ale že by se někdo někde konečně poučil a instaloval dobře fungující systém, to opravdu nehrozí :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

https://youtu.be/gTfhnsNQlWw?si=XZmfd0NJSwuWRqQ6

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

.. někde na jihu, na venkově, zahrádkařím a včelařím.. Můj částečný invalidní důchod je roven průměrné ruské mzdě.

Včely a zahradnictví, a jsem elektrikář, ty potřebují na celém světě!

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

v klidu dožil, ceny nemovitostí  +- jako u nás

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)