Národní občanská společnost

Autor

Při mých veřejných vystoupeních je to moje nejčastější téma. Občanská společnost. Respektive ta největší lež od roku 1989, že občanská společnost složená z velkých médií a neziskovek (financovaných nejdřív Sorosem a pak už ze státního rozpočtu) je tady pro nás. Už dávno jsme prokoukli všechnu faleš slibů, že nás před ekonomickým peklem zachrání privatizace všeho. Nebo že nás do ráje přivede zákonná norma na každou blbost. Nebo, že díky vstupu do EU se budeme mít lépe. To všechno je už dávno pryč. Ale nejdéle, ze všech lží, vydržela myšlenka, že Česká televize, Respekt, Reflex, Manipulátoři a web Demagog, jsou nějakou zárukou pravdomluvnosti a plurality názorů.

Nejvíce lidé věří České televizi… tak to bylo v průzkumech. A až do covidu to asi byla skutečnost. Až globální pandemie a následné čachrování s vakcínami i ústavně garantovanou svobodou s touto „občanskou společností“ řádně zatřáslo. Poprvé vyhřezlo, jak všechna tato média fungují zevnitř. A od té doby se jim to drolí a drolí. Nejnověji se to teď ukazuje na našem vrchním faktčekerovi Cemperovi…

Když někde mluvím, tak říkám, že si musíme vybudovat novou občanskou společnost. Národní občanskou společnost. Musíme si vybudovat vlastní média, vlastní politiky, musíme mít vlastní sdružení a vlastní školy, abychom mohli šířit vlastní ideje. Českou televizi i Respekt platí jiní hoši a tak oni dělají práci pro jiné hochy.

Dovolte mi říct, že jsem včera zažil intenzívní pocit toho, že se to daří. Na znásilněnou dívčinu z Plzně se během jednoho dne vybralo osm set tisíc korun… To už je srovnatelné s jakoukoliv sbírkou, kterou propagují velká média. Za poslední rok se odvedl pěkně velký kus práce. Bez jediného řádku na Novinkách, bez jediné reportáže v České televizi…

Dezoláti sobě… Už to tak je, že?

Kolik stojí provoz Novinek? A kolik stojí provoz Vidlákových kydů? Miliardářské zázemí jednoho Lukačeviče, velká redakce, přenosové vozy, kamery a další udělátka, už nejsou víc, než stovky a tisíce sdílení na fejsbůku a dalších sociálních sítích. Sdílení, která obstaráváte vy, podle toho, co se vám zdá správné a potřebné. Nerozhoduje o tom nějaký Čaban nebo Tabery… ani Vidlák o tom nerozhoduje. Rozhodujete o tom sami. Přímá demokracie i beze změn v ústavě. Média, jejichž součástí jste vy sami. Jasně, že se to Taberymu nelíbí… už dávno nemůže zařídit, co si lidi budou myslet, ale odteď už nerozhoduje ani o tom, o čem se bude mluvit.

Petr Hampl provozuje Jungmannovu národní akademii. Má pořád vyprodáno…

PRO je politická strana placená z malých darů a udělaná tak, že je velice levná na provoz. Před rokem bylo pro Jindru Rajchla strašně důležité, dostat se do velkých médií. Myslím, že teď už to tak naléhavé není. On sám už je velké médium… Opět… s vaší pomocí. Pokud bude hlásat něco, co vy nezkousnete, nebude mít dosah.

I další se pokoušejí bojovat o vaši přízeň.

Mimochodem… jeden můj libtardí čtenář v diskusi na Kydech odkázal na prý lepší a užitečnější sbírku, kterou na Doniu kdosi založil prakticky ve stejné chvíli. Sbírka na speciální vybavení pro jakousi ukrajinskou bojovou jednotku… Jak vidno, dezoláti raději sbírají na oběť znásilnění, než na masomlýnek na východní frontě. Znovu opakuji, že bez jediného řádku na Seznam zprávách jsme mezi sebou vybrali skoro dvakrát tolik, než obchodníci se smrtí. Nemá to cenu, dělat demonstrace? Nejsou žádné výsledky? Nikam se to neposouvá? Ale posouvá a ne zrovna málo. Včerejší sbírka je toho důkazem. Demonstrace možná neshodily vládu, ale rozhodně napojily první kontakty i první mosty a povzbudily tisíce lidí k práci pro vlast.

Takhle nějak vypadal začátek národního obrození. My se dneska učíme o Dobrovském, Krameriovi, Jungmannovi… ale nikde jsem nikdy neslyšel úvahu, že i oni museli cítit nějakou poptávku v národě. Jinak by to nedělali. Kramerius by nemohl dělat noviny, kdyby je vlastenci nekupovali. F.L.Hek by nepůjčoval v Dobrušce knihy, kdyby o ně nebyl zájem. Prostě byla poptávka a kde je poptávka, tam je i nabídka. Budu se muset zeptat Iva Budila, jestli by pro nás mohl rozklíčovat, z čeho tehdy ta poptávka po samostatném národě vzešla. Po dvou staletích temna…

Díky Prymulo. To tys probudil národ ze spánku, aby zjistil, že si svou existenci musí znovu začít hájit a postavit si svojí občanskou společnost, protože Česká televize už není ani hlídací pes demokracie, ani nepracuje v zájmu této země.

Tenkrát vedle Jungmanna působili i brusiči českého jazyka. I dneska vedle dobře odváděné práce existují i aktivní blbci, horší než třídní nepřítel. Ale nemáte pocit, že si v poslední době docela naříkají na nedostatek zájmu? Inu, už se toho chopili lepší. Veršotepectví bylo možné provozovat jen do chvíle, než přišel Karel Hynek Mácha… Pak už se musely psát mnohem kvalitnější básně.

A jasně, národní divadlo jim jednou shořelo a architekta málem přivedli do hrobu. A taky udělali neúspěšnou revoluci a zkoušeli první krůčky v rakouském parlamentu a také to nemělo jakoby viditelné výsledky, ale ve skutečnosti se národ před První světovou krok za krokem dopracoval k vlastnímu silnému průmyslu, vlastnímu školství, vlastním Sokolům, vlastní politické reprezentaci, vlastním médiím i vlastní kultuře. Navíc si to všechno nerozstřílel nějakou neuváženou předčasnou rebélií. Proč to tak bylo? Protože po vlastním národě byla poptávka a vytrvala i přes všechny chyby a karamboly.

Dovedete si představit, jak tehdy vlastenci nadávali Palackému, když napsal německým stavům, že raději budeme (zatím) s Rakouskem, než abychom okamžitě udělali dobový Czexit?

Před rokem bychom si o takové sbírce mohli nechat jen zdát. A když v roce 2019 jakýsi africký migrant znásilnil také jistou dívčinu, nebyla ještě žádná síla, která by sbírku dokázala zorganizovat. To jsme ještě věřili, že od toho tu máme hentu občanskou společnost reprezentovanou Českou televizí a Respektem.

Pokud vám nějaký škarohlíd bude říkat, že nic nemá cenu, že se to nikam neposouvá, řekněte mu o této sbírce. Řekněte mu o tom, že máme vlastní média, která mají dosah. Že máme vlastní politickou reprezentaci, která se připravuje na vstup do nejvyšších pater. I vlastní podnikatele už máme, jen to ještě nemohou říkat veřejně. Vznikají vlastní školy i vlastní média. A ano, nevypadá to jako školy před třiceti roky ani jako noviny před třiceti roky. Ale poptávka po národě je prostě zpět. I vědomí, že národní občanská společnost něco stojí. Ale pořád je to mnohem levnější, než peníze, o které jsme přišli díky Fialově drahotě.

A stejně jako tehdy František Josef I. nedokázal vymyslet nic, čím by Čechy rozpustil ve své říši, ani po dobrém ani po zlém, dnešní EU už to nevymyslí tuplem. Každá nová grýndýlová daň touhu po samostatnosti jen zvětšuje. A když Jourová prohlásí, že Dominik Hašek by byl dobrý eurokomisař, nemohla pro nové národní obrození udělat víc.

Přátelé, jsem rád, že mi to vyšlo zrovna na takovéto pěkné datum a pěknou chvíli. Ode dneška je totiž možné si vyžádat mojí druhou knihu „Přímo z Vidlákova dvorku.“

Objednávací aplikace pro zadávání adresy je upravená, aby se v ní dalo vybírat z více položek. Kromě mých dvou knih tam záhy najdete i další předměty. Upravili jsme vzhled, aby to více připomínalo běžný internetový e-shop. Ale jinak to funguje pořád stejně. Každý, kdo přispěje Institutu českého venkova, může si vybrat, co mu zašleme jako poděkování za jeho štědrost a může si zadat adresu.

Bratr mě poprosil, abych vás upozornil, že trochu zápasí se zobrazováním na mobilu. Funguje to, ale není spokojen, protože zobrazení je teď trochu matoucí. Pracuje na tom a počítá, že během zítřka bude vše vyřešeno.

Děkuji vám všem. Je radost pro vás pracovat.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (254 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ti, co jsou zvyklí dávat,

musí nastavit hranice, protože

ti, co jsou zvyklí brát,

obvykle žádné nemají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

VIDEO: Máme od partnerů z NATO konečně povolení, že můžeme zaútočit na Krym a na všechno, co je ruské a leží na okupovaných územích! Michailo Podoljak odhalil, že Kyjev dostal od západu volnou ruku a může spustit teror proti městům na Krymu! Dmitrij Medveděv to již označil za předehru ke III. sv. válce! Na Ukrajině bude od září spuštěna totální mobilizace! A premiér Fiala šokoval, že Ukrajinci už obsadili 115 000 pracovních pozic!

Ukrajina dostala od zemí NATO poprvé od vypuknutí války na Ukrajině souhlas a povolení k útokům na Krym za použití západem dodávaných zbraní a munice. Na ukrajinské televizi to oznámil Zelenského poradce pro otázky národní bezpečnosti Michailo Podoljak. Náměstek předsedy Bezpečnostní rady Ruské federace a bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv na to již reagoval slovy [1], že tento krok je záminkou k válce a uvolňuje Moskvě cestu k zahájení útoků proti zemím NATO, protože tímto došlo k potvrzení informací ruských rozvědek, že Kyjev tento souhlas dostal neformálně již před časem. Dosud však chyběl důkaz, který ale přímo na ukrajinské televizi nyní poskytl přímo Podoljak.

Masobraní na Ukrajině bude zakončeno plošnou mobilizací v několika ukrajinských regionech počátkem září

Na Ukrajině bude od září spuštěna obrovská a totální mobilizace. Informují o tom zdroje z ukrajinských sociálních sítí a ruské vojenkor zdroje. Odvodní komisariáty dostaly rozkaz nevydávat už žádné odklady a ani zproštění mobilizace, přičemž všechny komisariáty se mají připravit na plošné odvody. Je to v podstatě závěrečné masobraní, kdy se Zhulenského chátra pokusí naházet do vesničky Rabotino odhadem dalších 100 000 Ukrajinců, převážně starců z domovů důchodců a rovněž studentů, kteří mají nastoupit na vysoké školy.

Nenastoupí, protože v září budou všichni studenti odveleni na frontu. Ukrajinci prchají do lesů na západní Ukrajině jako Nikola Šuhaj Loupežník, protože to je jediná možnost, jak toto období přečkat a nenechat se odvést do masomlýna. Většina Ukrajinců nemá peníze na uplacení pohraničníků, ceny totiž vylezly až na 10 000 EUR za jednu osobu, což je nad možnosti většiny Ukrajinců, tedy těch chudých a nemajetných.

Petr Fiala vystoupil v úterý s projevem před českými velvyslanci a blábolil celou dobu o Ukrajině, tedy zejména o tom, jak je důležité ukronacistům pomáhat v krmení válečného masomlýna. Jenže v projevu zazněla i poznámka o tom, že Česká republika bude mít příležitost na obnovu Ukrajiny a současně vyzdvihl, jaký přínos mají ukrajinští uprchlíci pro ČR. Podle Fialy je totiž v ČR zaměstnáno již 115 000 Ukrajinců, kteří tím pádem obsadili pracovní pozice, na kterých by původně pracovali Češi, vzhledem k tomu, že v ČR je více než 260 000 nezaměstnaných, nejvíce z řad před-důchodců, tedy lidí, které nikdo již nechce zaměstnat po 50. narozeninách, protože jsou příliš staří pro montovny a lágrovny.

Fiala si nevidí do huby a šokoval číslem 115 000 zaměstnaných Ukrajinců v ČR, kteří tím pádem sebrali Čechům pracovní místa

Odhalení čísla 115 000 obsazených pracovních pozic mi vyrazilo dech. To je obrovské číslo, které představuje zhruba 44% objemu nezaměstnaných osob v ČR. To není o tom, že by na těch místech nechtěli Češi pracovat, to je o něčem jiném. Ukrajinci jsou totiž ochotní jít pod cenu české učitelky, české zdravotní sestry, české servírky, české kadeřnice, české poštovní doručovatelky. Prostě si řeknou o nižší mzdu. Třeba i o pár tisíc, ale i to se zaměstnavatelům vyplatí. Je to děsivý proces The Great Replacement. O tom není pochyb.

Ukrajinci začnou Čechy postupně vytlačovat z pracovních pozic a Fiala je celý radostí bez sebe, jak dostane pochvalu od Klause Schwaba za Velkou výměnu.

https://aeronet.news/…ku/

Průměrný počet slepic: 4.6 (73 hlasů)

to jste vymyslela sama?

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Jestli myslíte Fialu a jeho aktivity, tak ne, to vymyslel on. Jestli myslíte ten citát, tak také ne - jenom u něj nebyl uveden autor. Vadí...?

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

jsem myslel. Líbí se mi. Bývá zvykem zmínit že je to moudro někoho jiného, nebo to dát alespoň do uvozovek. Také jsem nenašel autora, proto jsem se ptal, jestli jste autorkou.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Já vás pochopila hned napoprvé :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

„Jestli všechno s mým zdravím dobře dopadne, tak v politice skončím na podzim 2026,“ říká Miroslava Němcová. V tu dobu jí vyprší šestiletý senátorský mandát, a završí tak své téměř tři desítky let trvající působení v ústavních funkcích.

(Už si za ty desítky let ze státních peněz nahrabala ažaž. Za co... Za bučení s voly.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (78 hlasů)
Trvalý odkaz

To by se mu líbilo, když peníze z hokeje rozfofroval. Ale když se o takový flek dere on, tak tam může jít obyčejný Pepek Vyskoč, ne?

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

Ano, taky jsem četla, že by Jourová Haška ráda viděla v EP (možná místo sebe, když se sama chce vrátit do Čech - doufám, že jí to lidi ještě všechno osladí). Zkrátka svůj k svému...

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

České televizi jsem uvěřil před lety natolik, že jsem na poště odhlásil poplatek za ni. A při jedné frontě stejně dopadlo rádio. Ušetřený čas a peníz věnuji knihám.

A když jsem tuhle v hospodě viděl zprávy, jak ti tatrmani mají na klopách ukrajinské odznaky, šel jsem si ven odplivnout s vědomím, že jsem na poště postupoval správně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Pravda (a u nás i pohoda) začíná tam, kde končí signál české sračkovize.

A jak si jednou zvykneš na víceméně zenovou domácnost, kde lidé spolu mluví na pozadí dobré muziky, bez rušení svazáckou ideomasáží, tak už by si neměnil. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

soudruzi již ohlašují a jistě i pilně pracují na úpravě zákona jež zavádí okrádání lidu ve prospěch ČT a ČRO, kde nebude již důvodem k povinnosti platit výpalné vlastnictví (i nefunkčního) přijímače, ale třeba i zařízení schopného se připojit k internetu, což všichni máme, že. Myslím že pak všichni protáhneme obličeje a budeme nuceni opět solit. Máte na to nějaký recepis, nebo vyčkáte až bude naděláno a pak teprve budete řešit?

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Jak zjistí, kdo má jaký mobil? A kdo má internet v něm?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

a providerů

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl to dobrý kluk, než ho zasáhl puk. Puk ho trefil do hlavy, dnes už není nápravy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

s dovolením, budu šířit dále 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Musíme vybudovat novou občanskou společnost.

Vidlák uvádí tyto atributy - Musíme si vybudovat:

  • vlastní média
  • vlastní politiky
  • vlastní sdružení
  • vlastní školy

abychom mohli šířit vlastní ideje.

Moje "naivní" představa se dá shrnout do jednoho pojmu:

Musíme se stát SUVERÉNEM vlastní obce, regionu, země a planety.

Jinými slovy: Musíme si vybojovat právo rozhodovat o svém osudu.

Začít lze takto: Stát se Suverénem ve své rodině a na svém pracovišti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

včera jsem koupil  Sunnebrot a Älplerbrot (sluneční a salašnický)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

v Albertu dopékají i jeden ze shnilých banánů, kdybys chtěl...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Žijeme v jiné době, nejsme národem sobě. Díky vládě sviň, jsme o mnoho míň.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

mají svůj smysl a význam a navíc Rajchl umí demonstrace udělat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

ovšem Vrábel byl první... Neví někdo kde je problém proč se perou?

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Vrábelův Mesiášský komplex ??

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Problém bývá vždy v poměřování "pinďourů". Jen v pětikolce si to museli odpustit, protože by přišli o koryta.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

pak je chyba na obou stranách

Zatím bez slepic

To nepopírám.

Zatím bez slepic

musí se bohužel ještě hodně učit, nevím zda to podstatné stihne pochopit ve svém současném životě:

- na demonstracích dává prostor k vyjádření převážně jen "svým věrným" zástupcům alternativy,
pan Vrabel to pojal mnohem šířeji, několikrát dokonce pustil ke slovu i Pynelopi Cimprichovou

- hodně mluví o suverenitě, přičemž si nehodlá uvědomit nebo připustit to podstatné:
předpokladem suverenity zejména malých států je suverenita občanů při správě věcí veřejných

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

a pak mu Jouda za zády na mikrofon žvaní, jak se máme v EU a Nato super

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

že jste tu jediný, který to pochopil. Máte za to 5 slepic :-)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Můžete nás informovat proč? Byl jsem na jeho demonstraci ani jsem nevěděl že to pořádá nějaký Vrábel. Je možné, že Vrábel je ten špatný, ale jak to máme vědět? V podstatě to co něm vím je, že má srbskou manželku a jeho videa jsou moc dlouhá na rozdíl třeba od Bobošíkové, která je stručná.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

To bylo pro něj mínus a velká chyba, protože tvrdil, že tam může mluvit každý. My tam před rokem nechodili kvůli někomu z pořadatelů (ani jsme je neznali), my tam chodili kvůli nespokojenosti s vládou.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Milý vidlaku, to bude možná tím, že ani pořádně nevíte, jak se jmenuje.

Narodil se totiž do rodiny s kratkym zobAkem, stejně jako Vy, vidlaku :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Niger pošle do řiti Francouze i s loutkovou vládou, protože už má dost okupace a koloniálního rabování.

Francie a její africké satelity sdružené v ECOWAS chtějí Niger ztrestat vojenskou silou.

Alžírsko ale Francii vystaví stopku, když ji nedovolí používat svůj vzdušný prostor.

A co se pak "náhodou" Alžírsku přihodí?

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-turiste-na-mori-omylem-narusili-hranici-mezi-marokem-a-alzirskem-straz-je-bez-milosti-zastrelila-40442252

Osobně pochybuji už jen o těch "turistech" s francouzskými a marockými pasy. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

jestli turisté na pohraničníky nemávali samopaly a rpg

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Na serveru gmx.de/ch vyšel dnes zajímavý článek,
kde mladí Ukrajinci na kameru uvádějí svá celá jména a důvody,
proč utekli ze země, co jim za to hrozí a jak se teď živí v Německu, Polsku ...

Vom Helden zum Deserteur - Z hrdiny dezertér

 helden

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)